کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
تهران - وزير جهاد كشاورزي گفت: تا زماني كه قيمت شكر در بازار براي توليدكننده و مصرف كننده متعادل نشود، سياست هاي حمايتي خود را از توليد كننده و مصرف كننده ادامه مي دهيم.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني دولت، 'صادق خليليان' درخصوص كاهش تعرفه واردات شكر از سوي دولت اظهار داشت: ميزان واردات شكر در پنج ماه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل به شدت كاهش پيدا كرده است.
وي افزود: اين امر نشان مي دهد سياست هاي اتخاذ شده دولت براي تنظيم بازار شكر شامل كنترل واردات و در عين حال حمايت از توليد داخلي، پاسخگو بوده است.
وي اضافه كرد: توليد شكر از مهرماه آغاز و تعرفه آن نيز از مهرماه افزايش مي يابد و تنظيم تعرفه ها به گونه اي است كه ضمن حمايت از توليد داخلي، نياز كشور هم بايد تامين شود.
وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: بنابراين تا زماني كه قيمت شكر در بازار براي توليدكننده و مصرف كننده متعادل نشود، سياست هاي حمايتي خود را از توليد كننده و مصرف كننده ادامه مي دهيم.
و اما قشهد خودمون:
امروز آگهی دعوت به مجمعش اومد برای 8/15
قشهد برای سال 91 تولید 22872 تن شکر و 10000 تن تصفیه شکر پیش بینی کرده
قیمت فروش شکر رو 1050 دیده و تصفیه شکر رو 110 تومن دیده
برای سال 90 قیمت شکر رو 875 دیده بود و تصفیه شکر رو 60 تومن
اطلاعات حسابرسی نشده منتهی به 90/4/31
تولید 26382 تن شکر
تصفیه شکر 19811 تن
سود هر سهم 79.7
سال 91 قشهد:
پیش بینی:
تولید 22872 تن شکر
تصفیه 10000 تن
این پیش بینی خیلی بدبینانه هستش تولید کاهش داشته و قیمت فروش شکر که سهم زیادی تو سود شرکت داره کم گرفته شده
در صورتی که تولید شرکت سال 90 نسبت به سال 89 رشد 250% داشته
وبرای 91 رشد منفی 13% داشته
اگر فرض بگیریم تولید و فروش برای 91 مثل سال 90 باشه و تغییری نداشته باشه
اونوقت:سود شرکت با شکر 1050 تومن و تصفیه 110 تومن چیزی در حدود 180 تومن میشه
یعنی چیزی در حدود 175% رشد نسبت به سود 65.5 ریالی که شرکت گفته
اینها همش با فرض شرایط ثبات هست یعنی فروش شکر 1050 و تصفیه 110 تومن (اگه بیاد پایین تر وضع فرق میکنه) با این شرایط اگه پی بر ای 8 به سهم بدیم قیمت تعادلی سهم 1440 تومن میشه
در ضمن دوستان فراموش نکنند که طی تماسی که باشرکت داشتم تو این 3 ماهه اول میانگین فروش شرکت 1100 بوده
اونطور که من حساب کردم 50 تومن افزایش فروش شکر 22% سود شرکت رو افزایش میده
با فرض تولید و فروش مانند سال 90 بدون تغییر و فروش شرکت با شکر 1100 تومنی (که اکثر قندیها پیشبینی کردن)
سود هر سهم به 220 تومن میرسه
با پی بر ای 8 قیمت سهم 1760 تومن میرسه دوستان عزیز خوشحال میشم اگه همیاری کنید
دوستانی که تا الان سهام قندی نخریدن بهتره صبر کنند....
قیمت شکر کاهشی هست احتمالا تا الان که من خبر دار شدم 950
رو سود شرکتها خیلی تاثیر داره این مقدار کاهش قیمت
چرا قندیها رکوردشکن شدند؟
فرهاد رمضان کارشناس بازار سرمایه در صنایع غذایی دلایل رکوردشکنی قندیها در نیمه نخست سال جاری را در گفتوگو با خبرنگار ما تشریح کرد.
از نظر این کارشناس بازار سرمایه، رشد قیمت سهام قندی در بورس تهران دلایل ساختاری و بنیادی دارد و حتی پیشبینیهای اولیه از ادامه توجه بازار به سهام قندی در نیمه دوم سال حکایت دارد.
وی گفت: افزایش سهام قندیها در بورس تهران از اواخر سال 89 آغاز شد و همچنان ادامه دارد که دلایل این رخداد را میتوان از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داد.
نخست اینکه به دلیل افزایش قیمت جهانی نفت، بهای سوخت در جهان با رشد بسیار زیادی مواجه شد تا جایی که مردم برخی از کشورهای آفریقایی، آسیای جنوب شرقی و آمریکای جنوبی مجبور شدند که از اتانول ناشی از تخمیر چغندر و نیشکر به جای سوخت جایگزین استفاده کنند، به همین دلیل عرضه قند و شکر در کشورهای صاحب صنعت کم شد و به تبع آن قیمتها افزایش یافت.
از سویی دیگر، خشکسالی بیسابقه و تداوم سالهای خشک ظرف 12 سال گذشته که در 6 ماهه اول سال در جهان و آفریقا نیز ادامه یافت، عرضه چغندر و نیشکر را در آسیای میانه، ایران، خاورمیانه، آمریکای جنوبی، هند و... کاهش داده است و در واقع تولیدات این محصولات طی سالهای 2010 تا 2011 با کاهش چشمگیری مواجه شده است، تا جایی که کاهش عرضه موتور محرکی برای رشد قیمت جهانی قند و شکر شد.
رمضان از افزایش قیمت پروتئین در جهان به عنوان یکی دیگر از عوامل رشد مصرف قند و شکر و افزایش نرخ این محصولات یاد کرد و افزود: افزایش قیمت پروتئین قرمز و سفید، سویا و دانههای روغنی موجب شد تا قیمت گوشت در دنیا به شدت افزایش یابد و از آنجا که محصولات قندی دارای کالری غذایی بالایی بودند، فرآوردههای قندی توانست، در برخی از کشورها به عنوان غذای جایگزین پروتئین تبدیل شود.
وی افزود: همزمان با این اتفاقات تعرفه واردات قند و شکر نیز مورد توجه قرار گرفته و در حال افزایش است.
این کارشناس بازار سرمایه در صنایع غذایی در برابر این سوال که دلایل رشد قیمت سهام شرکتهای قندی در نیمه نخست سال چیست؟ گفت: در ایران نیز به تبع رشد قیمتهای جهانی، نرخ قند و شکر هم افزایش یافته است، اما از همه مهمتر این که در ایران قند و شکر توسط ماشینآلات قدیمی و تجهیزات فرسوده کارخانجات تولید میشود، تا جایی که زمانی که قیمت شکر وارداتی 800 تومان بود، کارخانجات داخلی به دلیل فرسودگی سیستمها و تجهیزات با قیمت کیلویی 900 تومان محصولات خود را تولید میکردند که در عمل توجیهپذیر نبود.
اما با افزایش قیمت جهانی قند و شکر در عمل استفاده از قند و شکر داخلی توجیهپذیر شد و صادرات قابل توجهی از این محصولات به کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، ترکیه و عراق صورت گرفت و از آنجا که قیمت قند و شکر در جهان افزایش پیدا کرده صادرات هم برای تولیدکنندگان این محصولات سودآور شد.
رمضان با بیان اینکه افزایش تقاضای داخلی و صادرات، حاشیه سود شرکتهای تولیدکننده قند و شکر را افزایش داده است، گفت: مصرف سرانه چای و قهوه با رشد 20 درصدی مواجه شده، ضمن اینکه مصرف چای، بیسکویت، شیرینی، شکلات و نقل در محیطهای مختلف اجتماعی رواج بیشتری پیدا کرده است که در پی این اتفاقات افزایش تقاضا و قیمت قند و شکر رقم خورده است.
وی با ذکر این نکته که شرکتهای تولیدکننده قند و شکر صاحب داراییهای غیرمولد بسیار زیادی هستند، گفت: بیشتر کارخانههای تولیدکننده قند و شکر قدمتی 50 تا 80 ساله دارند و مالک مزارع، اراضی و ساختمانهای ارزنده و با وسعت زیادی هستند، ضمن اینکه قدیمی بودن این کارخانهها موجب شده که اراضی آنها هماکنون در داخل شهرها قرار بگیرد. از آنجا که طبق قوانین زیستمحیطی این شرکتها توجیهی برای ماندگاری در شهرها ندارند، فروشنده داراییهای غیرمولد خود شدهاند که از جمله این شرکتها میتوان به قند ثابت خراسان، قند شیرین، قند مرودشت، قند اصفهان، قند نقش جهان و... اشاره کرد.
وی افزود: برنامه فروش اراضی غیرمولد و دفاتر مرکزی شرکتهای قندی در شهرها انتظار شناسایی سود غیرعملیاتی توسط این شرکتها را افزایش داده است و در واقع سهامداران با خرید سهام علاوه بر این که از بازدهی سهام و سود عملیاتی شرکت برخوردار میشوند، مالک بخشی از اراضی این شرکتها نیز خواهند شد و در برخی اوقات سرمایه پایین این شرکتها سبب میشود که فروش داراییها تاثیر قابل ملاحظهای بر سودآوری و قیمت سهام قندیها داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی کرد: با توجه به متغیرهای یاد شده توجه معاملهگران و سهامداران به سهام قندی همچنان در نیمه دوم سال ادامه مییابد
نظر