نوســـانات سکــــــــــــه - طــــــلا

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #1981
    وزير امور اقتصادي و دارايي:

    با سه نرخي شدن ارز مخالفيم/دلار تقلبي در بازار وجود دارد






    وزير امور اقتصادي و دارايي در مورد خبر تهيه بسته اقتصادي و سه نرخي شدن ارز در مجلس با تاكيد بر اينكه از اين موضوع خبر ندارم، تصريح كرد: ما موافق اين موضوع نيستيم. حتي با دو نرخي شدن ارز هم موافق نيستيم؛ چه برسد به چند نرخي شدن آن.

    سيدشمسالدين حسيني در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد كلان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد سه نرخي شدن ارز همچنين افزود: سياستهاي ما هميشه به دنبال تك نرخي شدن ارز بوده و هنوز هم به فكر ارز تك نرخي هستيم، ولي نه با اين نرخهاي موجود در بازار.

    سخنگوي اقتصادي دولت در مورد وجود دلارهاي تقلبي در بازار گفت: همواره و هميشه نگران حضور هيجاني غير حرفهايها در بازارهايي هستم كه حرفهايها در آن حضور دارند.

    وي افزود: نگرانيايي كه اخيرا افزوده شده اين است كه برخي سوء استفاده كرده و دلارهاي تقلبي را در بازار منتشر ميكنند. البته دستگاههاي مسوول از جمله دستگاههاي امنيتي ونظارتي فعال هستند و با سر منشاء اين تخلفات برخورد مي كنند، ولي توصيه من به مردم اين است كه اساسا تامين منابع مورد نياز ارزي خود را در چارچوبهاي مشخص بانك مركزي و كانالهايي كه بانك مركزي معرفي مي كند، انجام دهند.

    وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به احتمال متضرر شدن بخشي از مردم گفت: مسوولان دستگاههاي امنيتي و نظارتي كار خود را دنبال ميكنند، ولي دلار تقلبي در بازار وجود دارد و ممكن است از طريق كانالهاي غير رسمي يا در گوشه خيابانها مبادله شوند؛ بنابراين مردم مراقب باشند و ازچنين معاملاتي پرهيز كنند.
    قيمت حاملهاي انرژي پاييز افزايش پيدا نميكند
    حسيني در مورد اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها نيز با تاكيد براين كه هدفمندي كردن يارانهها متوقف نشده و نميشود، گفت: افزايش قيمت حاملهاي انرژي در اين مرحله منتفي و علت آن هم مشخص است. ما حتي در سال 1389 هنگامي كه ميخواستيم قانون را اجرا كنيم، به دنبال اين بوديم كه در پاييز اين كار را انجام دهيم، چرا كه بررسيهاي ما حكايت از آن داشت كه دركنار كل ملاحظات فني وكارشناسي، زمان اجراي قانون بسيار مهم است.
    وي با اشاره به عنوان اثرات تقويمي در علم اقتصاد گفت: در مهرماه اصولا به دليل بازگشايي مدارس با افزايش تقاضا روبرو هستيم. در فروردين ماه نيز افزايش سفرها را داريم؛ بنابراين به اين نتيجه رسيديم در يكي از ماههاي مياني پاييز قيمت حاملها را افزايش دهيم. ولي وقتي تلاطمات ارزي حتي در سال 1389 صورت گرفت، به نوعي احساس كرديم كه شيب قيمتها صعودي است و در آن مقطع به خاطر همين ملاحظات از افزايش قيمتها چشم پوشي كرديم و حتي اجراي فاز اول به معني افزايش نرخها را به ماههاي ديگر موكول كرديم.
    وزير امور اقتصادي و دارايي در حاشيه مراسم امضاي تفاهم نامه بين سازمان بورس و صندوق توسعه ادامه داد: امروز اين مسئله برايمان جديتر است و با توجه به مجموعه بررسيها و ارزيابيهايي كه صورت گرفته، به اين نتيجه رسيديم كه فعلا افزايش قيمت را از دستور كار خارج كنيم.
    وي با تاكيد بر اينكه خارج كردن افزايش قيمت از دستور كار به طور موقتي به معناي عقب نشيني يا سرباز زدن از قانون نيست، گفت: هدفمندي يارانهها جزئي از اهداف دولت در راستاي اصلاحات اقتصادي بوده و همچنان مصر به اجراي آن هستيم. الان هم هدفمندي يارانهها را تعطيل نميكنيم، بلكه زيرساختهاي آن را آماده ميكنيم.
    او خاطرنشان كرد: به طور مثال قانون امكاناتي داده كه از آن ميتوانيم براي حمايت از توليد استفاده كنيم. كارها را تسريع و تقويت ميكنيم تا موقعي كه خواستيم فاز دوم را اجرا كنيم، مشكلي نباشد.
    وي در مورد زمان اجراي گام دوم هدفمندي يارانهها و افزايش قيمتها تاكيد كرد: در مورد زمان حرف نميزنيم، اما به طور قطع پاييز هم مدنظر ما نيست.
    اصلاح قيمت و جبران دو روي يك سكه هستند
    وزير امور اقتصادي و دارايي در مورد مبلغ يارانههاي واريز شده گفت: افزايش يارانههاي نقدي برآمده از اصلاح قيمتهاست و ما از مسير اصلاح قيمتها، قدرت خريد را جبران ميكنيم.
    حسيني با اشاره به اينكه افزايش 28 هزار توماني يارانه ها بابت افزايش قيمت نان در برنامه هدفمندي يارانهها نبوده است، اظهار كرد: حتي درخصوص 28 هزار تومان هم كه پرداخت شد، باتوجه به تفاهمات كلي كه رييس جمهوري با مديريت مجلس داشتند، اين كار صورت گرفت و ما لايحه اين كار را در دولت تصويب كرديم. كه اين منبع جبران شود.
    وي تاكيد كرد: اصلاح قيمت و جبران دو روي يك سكه هستند.
    سخنگوي اقتصادي دولت با تاكيد بر اينكه تفاهم نامهاي كه امروز امضا شده تفاهم نامهاي است كه صحبتي از ريال يا ارز در آن به ميان نيامده است، گفت: اين تفاهم نامه داراي چند نكته اساسي است؛ از جمله اين كه شركتهاي بورسي كه عموم آنها شركتهاي صنعتي هستند، در استفاده ازتسيهلات صندوق توسعه ملي در چارچوب قانون و اساس نامه از اولويت برخوردارند. لذا صندوق توسعه ملي با حمايت و اولويت دادن به فعاليتهاي شركتهاي توليدي كه در بورس وجود دارند، هم افزايي منابع بخش خصوصي و مردمي و توسعهيي را افزايش مي دهند.
    وي افزود: صندوق توسعه ملي و بورس در اين تفاهم نامه تفاهم كردند كه باتوجه به اين كه به طور كلي در قانون تاسيس صندوق توسعه ملي، امكان سرمايهگذاري در بازارهاي سرمايه داخلي و خارجي ذكر شده، زمينههاي قانوني آن فراهم شود.
    او همچنين با تاكيد بر اينكه تفاهم نامه صورت گرفته، بخشي نيست، گفت: بورس قابل مقايسه با صنعت نيست. صنعت و ديگر بخشها در بورس حضور دارند، لذا نياز به درج هيچ عددي در اين تفاهم نامه نبود . اين تفاهم نامه يك تفاهم نامه شفاف عملياتي براي اولويت دادن و حمايت كردن از شركتهاي بورسي است كه طبق قانون ميتوانند از منبع صندوق توسعه ملي برداشت كنند.
    افزايش نسبت اظهارنامههاي الكترونيكي
    وي در مورد تسليم اظهارنامههاي الكترونيكي تصريح كرد: همكاري خوبي بين سازمان مالياتي و ساير بخشها وجود دارد. چون ماه تير ماه پيك كاري سازمان ماليات است، نميتوانم درمورد ميزان اخذ ماليات عدد و رقمي بگويم، اما پس از تير ماه گزارشها ارائه ميشود. روند و نسبت اظهارنامه هاي الكترونيكي خيلي افزايش پيدا كرده است.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • مات
      عضو فعال
      • Aug 2011
      • 5650

      #1982
      هشدار نهاوندیان نسبت به رواج ارز چند نرخی در بازار
      اقتصاد کلان - مهر نوشت: عضو شورای پول و اعتبار نسبت به رواج ارز چند نرخی در بازار هشدار داد و گفت: قانون برنامه پنجم به صراحت تکلیف کرده که باید نرخ ارز در قالب نظام شناور مدیریت شود؛ بنابراین این قانون از سوی همه لازمالاجرا است.



      محمد نهاوندیان با اشاره به نوسانات نرخ ارز در روزهای گذشته گفت: به نظر میرسد که بانک مرکزی باید سیاستهای ارزی کشور را به گونهای مدیریت کند که قانون در آن پیادهسازی شود، به این معنا که قانون برنامه پنجم، تکلیف کرده که ارز باید با سیستم شناور مدیریت شده در بازار عرضه شود.
      عضو شورای پول و اعتبار افزود: هم اکنون که مشکلات مالی گریبانگیر کشور است، باید شرایطی را فراهم کرد که این مشکلات کمترین آثار را در اقتصاد ایران داشته باشد، این در حالی است که دولت باید برخی محدودیتها را در برخورد بانکها با تولیدکنندگان از میان بردارد.
      رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: اگر تنها 5 تا 10 درصد در استفاده از تسهیلات بانکی سوءاستفاده کردهاند، نباید مابقی تجار و فعالان اقتصادی از دریافت خدمات بانکی محروم شوند، این در حالی است که هم اکنون واحدهای تولیدی و اقتصادی کشور نیازمند یاری دولت در تامین مالی هستند.
      به گفته نهاوندیان، نباید اجازه داد عوارض تحریم در اقتصاد ایران نهادینه شده و توازن اقتصادی را به هم بزند، این در شرایطی است که سالهای متمادی کشور تلاش کرده که ارز تک نرخی را در کشور نهادینه کند، بنابراین نباید به راحتی اجازه داد که ارز چند نرخی در بازار رواج یابد.
      رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: قانون برنامه پنجم توسعه به صراحت، تکلیف کرده که باید نرخ ارز در قالب نظام شناور، مدیریت شو؛ بنابراین این قانون از سوی همه لازمالاجرا است.
      نهاوندیان خاطرنشان کرد: ارز حاصل از صادرات باید بدون واسطه بانک مرکزی و در تعامل صادرکننده و واردکننده به فروش رسد.
      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #1983
        طرح سه نرخی کردن ارز: بازگشت به اقتصاد دوران جنگ؟

        فریدون خاوند (تحلیلگر اقتصادی)
        طرح مجلس شورای اسلامی در راستای سه نرخی کردن ارز، اگر تصویب شود، از بازگشت رسمی اقتصاد ایران به شرایط اضطراری دوران جنگ خبر خواهد داد. گفتگوی اقتصادی امروز رادیو فردا به همین موضوع می پردازد.

        کمیسیون اقتصادی مجلس طرحی را در دست بررسی دارد که، بر اساس آن، پیشنهاد خواهد شد ارز در ایران سه نرخی بشود. سه نرخی شدن ارز به چه معنا است و اصولا چرا مجلس، در وضعیت فعلی کشور، چنین طرحی را آماده میکند؟

        فریدون خاوند: در حال حاضر نرخ رسمی دلار در ایران، یا نرخ مرجع، ۱۲۲۶ تومان تعیین شده، حال آنکه نرخ دلار در بازار آزاد ارز تهران، بین هزار و نهصد و پنجاه تا دو هزار تومان نوسان میکند.
        کمیسیون اقتصادی مجلس، در طرحی که تهیه کرده، پیشنهاد میکند که دلار رسمی ۱۲۲۶ تومانی به واردات کالا های اساسی از جمله مواد غذایی اختصاص داده شود. برای واردات کالا های لوکس نرخ حد اکثر مثلا هر دلار معادل پنج هزار تومان تعیین خواهد شد.

        بین این دو گروه کالا، یعنی اساسی و لوکس، کالا های سرمایه ای و واسطه ای مثل تجهیزات و ماشین و آلات قرار دارند که برای واردات آنها نرخی بینابین تعیین خواهد شد.

        در کنار این سه نرخ، بازار آزاد هم حتما نرخ خودش را خواهد داشت و، در این صورت، ارز دستکم چهار نرخی خواهد بود.

        در واقع این طرح به نوعی یاد دهه اول جمهوری اسلامی و سال های جنگ را زنده میکند که طی آن برای ارز، حدود دوازده نرخ وجود داشت و دلیل رسمی آنهم وضعیت اضطراری کشور بود.
        استدلال این بود که چون ارز کمیاب است، مصرف آن باید طبقه بندی بشود، و مثلا ارز باید برای دارو های اساسی ارزان باشد و برای کالا های لوکس، گران.

        در واقع مجلس با تهیه این طرح آشکارا میگوید که حقایق را نباید پنهان کرد و در شرایط تحریم اقتصادی، ارز نمی تواند تک نرخی باشد.

        ولی شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی چنین طرحی را رد کرده و گفته است که به دنبال تک نرخی کردن ارز است. حق با دولت است یا با کمیسیون اقتصادی مجلس؟

        آقای حسینی، مثل محمود احمدی نژاد رییس جمهوری، طرفدار تک نرخی شدن ارز است، ولی بر پایه مواضع کاملا غیر واقعی، چون می خواهد تنها ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی بر جا بماند و ارز به قیمت بازار آزاد از میان برود.

        پرسش این است که آیا بانک مرکزی جمهوری اسلامی می تواند دلار ۱۲۲۶ تومانی در اختیار همه متقاضیان ارز قرار بدهد؟ اگر این کار شدنی بود که بازار ازاد ارز به وجود نمی آمد و دلار را حدود هفتصد و پنجاه تومان گران تر از نرخ رسمی به متقاضیان نمی فروختند.

        در اوایل دهه هشتاد خورشیدی، ارز پس از سال ها تلاش تک نرخی شد، ولی قیمت دلار با وجود نرخ تورم سنگین داخلی و تفاوت آن با نرخ تورم آمریکا و اروپا، با تزریق انبوه دلار های نفتی در سطح پایین تک نرخی باقی ماند.

        به بیان دیگر ایران، رکورد دار تورم در خاور میانه و آفریقای شمالی (در ردیف یمن و سودان)، و یکی از ده عضو دایمی باشگاه نه چندان پر افتخار کشور های دارای بالاترین نرخ تورم در جهان، تنها و تنها به برکت تزریق دلار های نفتی در بازار، تواست نرخ دلار را در محدوده هشتصد تا هزار تومان به اصطلاح ثابت نگهدارد.

        ولی این کار، به معنای واقعی کلمه، تک نرخی شدن ارز نبود، بلکه چوب حراج زدن به دارایی های ارزی ایران بود که از محل نفت به دست میآمد و با دست ودلبازی حیرت آوری به بازار ارز تحویل داده میشد تا در ازای آن واردات ارزان بماند و نرخ تورم از آنچه بود بالاتر نرود.

        در همان حال، با این حجم عظیم دلار های ارزان و بیزبان، صاحب امتیازان جمهوری اسلامی در ایران در سطح میلیونر های کشور های پیشرفته زندگی کردند و بخش بزرگی از این دلار ها را هم راحت تر از نوشیدن آب برای خرید مسکن و سهام به امارات و سنگاپور و کانادا انتقال دادند .
        در واقع طی این همه سال، با حدود ششصد میلیارد دلار در آمد نفتی، و دلار مصنوعا ارزان نگاه داشته شده، مافیای جمهوری اسلامی در کنار مافیای روسی و سوری در همه جای دنیا سرمایه گذاری کردند جز در کشور خودشان.

        از حدود بیست و یک ماه پیش به این طرف به دلیل تحریم و ترس از شدت گرفتن آن این وضع بر هم خورده و بانک مرکزی دیگر نمی تواند مثل سابق ارز به بازار تزریق کند. با توجه به همین کمبود عرضه ارز بود که نرخ دلار طی بیست و یکماه گذشته از هزار و چهل و شش تومان به حول و حوش دو هزار تومان رسید و در واقع قیمت آن نود در صد ترقی کرد.

        حالا بانک مرکزی میگوید به تک نرخی شدن همچنان وفادار است، ولی آنگونه که خودش می خواهد، یعنی با دلار ۱۲۲۶ تومانی. ولی چنین هدفی دیگر قابل دسترس نیست.

        چند نرخی شدن ارز چه پیآمد هایی برای اقتصاد ایران دارد؟

        یکی از مهم ترین پیآمد های آن، گسترش فساد است. گروه های مافیایی، مثل دهه اول جمهوری اسلامی، با استفاده از شبکه های خود، به دلار ارزان دست پیدا میکنند و در عوض، هزینه نیازمندان واقعی ارز بالا میرود.

        کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح خود در واقع می خواهد بار دیگر ارز را «جیره بندی» کند. ولی این کار به جایی نخواهد رسید و وضع را، از آنچه هست بد تر نخواهد کرد. در یک اقتصاد عادی، ارز باید یک نرخ داشته باشد، ولی این کار مستلزم آن است که همه چیز در ایران به حالت عادی باز گردد.

        به بیان دیگر ارز با فرمان و فتوی تک نرخی نمی شود. باید زمینه های اقتصادی و سیاسی تک نرخی شدن را فراهم کرد، چیزی که در وضعیت فعلی ایران امکان پذیر نیست.


        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #1984
          نرخ ارز (اسکناس)
          فروش خرید
          1923 1913
          دلار آمریکا
          2398
          2378 یورو
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • مات
            عضو فعال
            • Aug 2011
            • 5650

            #1985
            حسینی به مهر اعلام کرد:
            ارز تک نرخی اولویت اول دولت

            سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز اولیت اول و بهینه دولت است، گفت: به دلایل گفته و ناگفته امروز شاهد تشکیل بازار موازی ارز هستیم.

            سید شمس الدین حسینی در گفتگو با مهر در خصوص طرح جدید نمایندگان مجلس برای چند نرخی شدن ارز و اینکه دولت در سال گذشته برای تک نرخی کردن ارز تلاش کرد، گفت: اولویت اول و بهینه ما در دولت تک نرخی کردن ارز است.

            وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه در قانون برنامه پنجم نیز نظام ارزی کشور، نظام شناور مدیریت شده است، اظهار داشت: این نظام تلویحا دربردارنده این است که نظام ارزی کشور باید تک نرخی باشد تا بتوان دامنه نوسان آن را مدیریت کرد.

            حسینی خاطر نشان کرد: با توجه به مجموعه دلایل گفته و ناگفته امروز بازار موازی ارز داریم ولی دغدغه ما تک نرخی کردن ارز است.

            وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: چند نرخی شدن ارز به هیچ وجه مدنظر دولت نیست و ما از تک نرخی بودن آن صحبت می کنیم که البته آن نیز نرخهای امروز بازار موازی را قرار نمی دهد.

            حسینی تاکید کرد: نگاه این است طرحی ارائه شود که به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم تا بتوانیم نرخهای حباب دار برآمده از نوسانات ارزی را نیز تعدیل کنیم.

            پیش از این، ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای ساماندهی وضعیت اقتصادی کشور درحال تهیه بسته اقتصادی هستیم، از پیش بینی 3 نرخی شدن ارز در بازار در این بسته خبر داده بود.
            الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
            اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
            اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

            نظر

            • جعفرزاده
              عضو فعال
              • Dec 2010
              • 5833

              #1986
              ایا وزیر اقتصاد از افعال معکوس استفاده میکنند . از زمان خبر وزیر اقتصاد تا الان قیمت دلار بازار تغییر منفی نکردهاست شاید.....

              نظر

              • کيانوش
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 6613

                #1987
                کف دلار 1920 تومان شده است.
                بجاي خريد دلار سهام شرکتهاي صادراتي را بخريم.
                شبندر با پي به اي 1
                فباهنر با پي به اي 1.2
                شصفها با پي به اي 1.5
                بکام با پي به اي 2
                و..........

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #1988
                  واردكنندگان معترض شدند

                  بازتاب بخشنامه جديد ارزي

                  دنياي اقتصاد- به دنبال انتقادات واردکنندگان نسبت به عدم تخصیص ارز مرجع به واردات کالاها، ديروز اعلام شد كه تخصيص ارز مرجع به واردكنندگان اختياري است. ظاهرا براساس بخشنامه جديدي، واردکنندگان باید در سیستم ثبت سفارش کالا، با تعیین یکی از این دلایل که «کالا در گمرک معطل است»، «انتقال ارز بانکی زمانبر شده است»، «بانک عامل ارز را تامین نمی کند» و «واردکننده تمایل شخصی یا خرید قبلی داشته است»، نسبت به استفاده از ارز مرجع انصراف دهند. به گفته واردكنندگان، مسوولان دولتي با صدور اين بخشنامه عملا به بازرگانان اعلام كردند كه «بايد براي به ثمر رسيدن وارداتشان، قيد ارز مرجع را بزنند.»

                  واردکنندگان به بخشنامه جدید ارزی دولت انتقاد کردند
                  محدودیتهای تازه ارزی برای واردات
                  واردکنندگان: بخشنامه دولت برای دور زدن واردکنندگان است

                  رییس مجمع عالی واردات: با این بخشنامه کمبود کالا در بازار جدی است

                  نفیسه آفرین زاد - به دنبال انتقادات واردکنندگان نسبت به عدم تخصیص ارز مرجع به واردات کالاها، وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخشنامه جدیدی، تخصیص ارز مرجع به واردکنندگان را «اختیاری» اعلام کرد و بدون ارائه پاسخ مشخص به اینکه چرا برخی بانکهای عامل در تخصیص ارز مرجع به واردات تعلل و تخلف میکنند، اعلام کرد: بر اساس بخشنامه جدید دولت، واردکنندگان کالاهایی که تعرفه شان در سیستم ثبت سفارش به عنوان ارز مرجع تعریف شده، در صورت تمایل میتوانند از «ارز غیرمرجع» برای واردات آن دسته کالاها استفاده کنند.
                  بر اساس این بخشنامه، واردکنندگان باید در سیستم ثبت سفارش کالا، با تعیین یکی از این دلایل که «کالا در گمرک معطل است»، «انتقال ارز بانکی زمان بر شده است»، «بانک عامل ارز را تامین نمی کند» و «واردکننده تمایل شخصی یا خرید قبلی داشته است»، نسبت به استفاده از ارز مرجع انصراف دهند.
                  این در حالی است که به گفته واردکنندگان، مسوولان سازمان توسعه تجارت به عنوان ارگان دولتی مسوول در امر واردات، با صدور این بخشنامه، عملا به بازرگانان اعلام کردهاند که «باید برای به ثمر رسیدن وارداتشان، قید ارز مرجع را بزنند.»
                  گروهی از واردکنندگان در نشستی که در مجمع عالی واردات برگزار شد، استدلال خود در این زمینه را این طور اعلام کردند: دولت خودش هم میداند همه واردکنندگان با سه مشکل «دپو شدن کالاها در گمرک»، «زمان بر شدن انتقال ارز بانکی» و «تامین نشدن ارز از سوی بانکهای عامل» مواجه هستند و سازمان توسعه تجارت به جای اینکه این مشکلات را حل کند، عملا صورت مساله را پاک و اعلام کرده که اوضاع همین است که هست؛ اگر میخواهید، با همین شرایط موجود، از ارز مرجع استفاده کنید و اگر هم نمی خواهید، کلا بی خیال آن شوید.»
                  محمد حسین برخوردار، رییس مجمع عالی واردات در این باره با اشاره به جدی تر شدن کمبود برخی کالاها در بازار، اذعان کرد: اگر دولت با همین وضعیت جلو برود و مشکلات تخصیص ارز مرجع به واردات ادامه داشته باشد کمبود کنونی کالا در بازار قطعا تشدید میشود، ما نسبت به شرایط آتی هشدار میدهیم.
                  این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران علاوه بر انتقاد از نابسامانی تخصیص ارز مرجع، سه انتقاد عمده دیگر هم داشت؛ یکی به طرح «شبنم» که به گفته برخوردار، به دلیل زمان بر بودن، عملا باعث وارد شدن خدشه به ورود کالا در بازار شده و زمان اجرای آن اصلا مناسب نیست؛ دوم به قطعیهای مدام سایت ثبت سفارش و عدم صدور به موقع مجوزهای وارداتی در این سایت که تعرفههای 5 هزار و 28 قلم کالای مشمول استاندارد اجباری در آن باید به 2 هزار قلم کاهش یابد و سوم، عدم گردش صحیح آمار و ارقام بخش تولید و بازار که مسیر تنظیم بازار را آشفته کرده و مدیریت قیمتگذاریها از سوی دولت بدون احتساب برخی هزینههای تحمیل شده به واحدهای تولیدی به این آشفتگی دامن زده است.
                  او با ارائه راهکار برای این سه مشکل عمده تصریح کرد: باید اتاق فکری متشکل از نخبگان اقتصادی بخش خصوصی تشکیل شود که با اعتماد دولتیها به اعضاي این اتاق فکر، ارز را در کانالهای مناسب آن هدایت کند و برای تحریمها هم راهکارهای اجرایی ارائه دهد.
                  عضو هیات رییسه اتاق تهران همچنین یادآوری کرد: واردات کالاهای اساسی به دلیل حجم سرمایه در گردش آن موضوعی کاملا تخصصی و حساس است که باید توسط شرکتهای حائز شرایط و توانمند صورت گیرد و به صورت یکپارچه مدیریت شود تا موجب تحمیل هزینههای ناخواسته به مردم نشود؛ ضمن اینکه باید به منظور جلوگیری از رانت و سوءاستفادههای احتمالی از ابزارهای نظارتی قوی بر این شرکتها استفاده کرد.
                  او در ادامه خاطرنشان کرد: برخی واسطهها از حفرههای نظام توزیع و عدم بهینه سازی سیستم بانکی کشور در خصوص چگونگی تخصیص تسهیلات بهره جویی میکنند و نقطه رخنه واسطهها در نظام اقتصادی کشور، نیاز مفرط فعالان اقتصادی شناسنامه دار به نقدینگی و سرمایه در گردش است.
                  به گفته برخوردار، نظام بانکی کشور باید هرچه زودتر برای آن چاره اندیشی کند؛ چراکه با قفل شدن چرخه ارائه تسهیلات به بخشهای قانونی و مولد اقتصاد، تنها کسانی که از این وضعیت منتفع میشوند، دلالها هستند و این به معنای تخریب تولید ملی و تجارت قانونی کشور است.
                  رییس مجمع عالی واردات همچنین در خصوص تحریمها گفت: نمیتوان انکار کرد که تحریمها برای کشور هزینه داشته؛ اما نباید در این خصوص بزرگنمایی کرد؛ زیرا در شرایط فعلی اقتصاد دنیا با بحران و رکود دست و پنجه نرم میکند و خود تحریم کنندگان هزینه بیشتری از بابت تحریمها متحمل میشوند.
                  تخصیص ارز هوشمندانه نبود
                  در این نشست، پيربابايي، عضو هياتمديره مجمع عالی واردات نيز با اشاره به برهمخوردن عرضه و تقاضا در بازار که به بروز گرانيهای اخیر در بازار انجامید، گفت: متاسفانه طی يك سال اخير، تخصيص ارز هوشمندانه نبود و این در حالی است که مجمع واردات نسبت به ورود ارز دولتي به بازار آزاد، از يك سال پيش به بانك مركزي هشدار داده بود.
                  به گفته این واردکننده، در شرايط كنوني كه بازار با كمبود مواجه است، اقداماتي مانند الزاميشدن اجراي طرح «شبنم» و «ايران كد» كه زمانبر و دست و پاگیر واردکنندگان است، لزومي ندارد.
                  پيربابايي همچنين با انتقاد از روند طولاني ثبت سفارش کالاها گفت: متاسفانه اين روند طولانی يك بار در سازمان توسعه تجارت و يك بار هم در بانكها طي ميشود كه هزينه واردات را به شدت افزايش ميدهد.
                  محمدرضا پناهنده، دیگر عضو هیات مدیره مجمع عالی واردات نیز در این نشست، با انتقاد جدی از نحوه برخورد بانکهای عامل با تخصیص ارز مرجع به بازرگانان، تصریح کرد: بانک مرکزی باید پاسخ دهد که ارزهای حاصل از فروش نفت چه شده است و اساسا چرا ارزهایی که با زحمت به کشور منتقل شده، به جای صرف شدن در مسیر تامین نهادههایی که کمبود آنها آرامش بازار را بر هم زده، به دست عدهای سودجو و فرصت طلب افتاده است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #1989
                    با شروع معاملات در بازار ارز و طلا، قیمت هر دلار نسبت به روز قبل با کاهش 22 تومانی در بازار به مبلغ 1888 تومان معامله می شود.


                    سکه طلا هم امروز را با کاهش قیمت آغاز کرده است، به طوری که بهای سکه طرح جدید ،نیم ،ربع ویک گرمی با کاهش ترتیبی 8000، 4000 ،1000 و500 تومانی نسبت به روز قبل به قیمت 704000، 352000،182000 و 108500 تومان معامله می شوند.


                    این در حالیست که هر اونس طلا در بازارهای جهانی با افزایش0.5 دلاری به 1584.6 دلار معامله می شود. درعین حال یور و پوند هم با کاهش ترتیبی 10 و 15 تومانی به قیمت 2380 و 3000 تومان در بازار معامله می شوند.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • جان مورفی
                      عضو عادی
                      • Jul 2012
                      • 179

                      #1990
                      شرکت خودروسازی پژو می گوید به دلیل بحران اقتصادی حوزه یورو، فروش نیمه اول سال این شرکت سیزده درصد کاهش داشته است

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #1991
                        نرخ ارز (اسکناس)
                        فروش خرید
                        1883 1873
                        دلار آمریکا
                        2370
                        2330 یورو
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • meysam_sh_2020
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 20669

                          #1992
                          در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                          نرخ ارز (اسکناس)
                          فروش خرید
                          1883 1873
                          دلار آمریکا
                          2370
                          2330 یورو
                          نرخ ارز (اسکناس)
                          فروش خرید
                          1915 1905 دلار آمریکا
                          2390 2370 یورو
                          ///

                          نظر

                          • جعفرزاده
                            عضو فعال
                            • Dec 2010
                            • 5833

                            #1993
                            دلار 1929 تومان

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #1994
                              با شروع معاملات در بازار ارز و طلا، قیمت هر دلار نسبت به روز قبل با افزایش 17 تومانی در بازار به مبلغ 1930 تومان معامله می شود.


                              سکه طلا هم امروز را با افزایش قیمت آغاز کرده است، به طوری که بهای سکه طرح جدید ،نیم ،ربع ویک گرمی با کاهش ترتیبی 12000، 6000 ،2000 1000 تومانی نسبت به روز قبل به قیمت 722000، 361000،185000 و 110000 تومان معامله می شوند.


                              این در حالیست که هر اونس طلا در بازارهای جهانی با کاهش 4.8 دلاری به 1585.4 دلار معامله می شود. درعین حال یور و پوند هم با افزایش ترتیبی 18 و 15 تومانی به قیمت 2403 و 3010 تومان در بازار معامله می شوند.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • meysam_sh_2020
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 20669

                                #1995
                                در اصل توسط 6500400 پست شده است View Post
                                دلار 1929 تومان
                                شد 1939
                                ///

                                نظر

                                در حال کار...
                                X