نوســـانات سکــــــــــــه - طــــــلا

جمع کردن
X
 
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست‌های جدید
  • وحید 20
    ستاره‌دار(۹۸)
    • اسفند ۱۳۸۹
    • ۳۰۵۰۲

    #۲۴۱
    انفجار دلار

    دلار ديروز به ۱۳۸۰ تومان رسيد، دوباره برگشت و روي ۱۳۶۸ تومان ايستاد
    شرق: بازار ارز بعد از چند ماه خبر و حاشيه و اولتيماتوم و سياستهاي مختلف و گاه متناقض هنوز سردرگم است و سرگيجه گرفته هر چند كه برآيند همه اين اتفاقات فعالان بازار را به اين نتيجه قاطع رسانده كه در نهايت گراني ميهماني است كه به اين زوديها از اين بازار نخواهد رفت؛ بنابراين غفلت در خريد موجب خسران و پشيماني است. مشتريان بازار ارز و حتي كساني كه تنها قيمتها را دنبال ميكنند به ياد دارند كه وقتي دلار هزارو۲۰۰ تومان شد آقاي رييسكل قول داد كه بانك مركزي با تزريق ارز به بازار قيمتها را مهار خواهد كرد اما بانك مركزي و متولي آن بعد از چند روز نقشه مهار غول گراني را از اساس تغيير دادند و تصميم گرفتند بازار دونرخي را تبديل به تكنرخي كنند. با اين همه موج گرانياي كه بانك مركزي در بازار رسمي به راه انداخت، سر راه خود سري هم به بازار آزاد زد و نرخها را در آنجا هم تكان داد؛ نتيجه اينكه متولي بازار رسمي ناچار به عقبنشيني شد اما در چهارراه استانبول كسي دليلي براي عقبنشيني نميديد.ماحصل همه اين تلاشها هم نهتنها قيمتها را يكسان نكرد بلكه بازاري تقريبا دونرخي را به بازاري سه و حتي چهارنرخي مبدل كرد؛ به عبارت ديگر طرح نجات بازار ارز شكست خورد هرچند كه رييسكل بانك مركزي اصرار داشته و دارد كه اگر به سياست او فرصت ميدادند، ميتوانست ثبات را به بازار بياورد. همين پافشاري هم بالاخره باعث شد شوراي پول و اعتبار تصميم خود را بگيرد و بانك مركزي را مكلف به يكسانسازي نرخ ارز و با محوريت مديريت شناورسازي كند؛ سياستي كه بانك مركزي از آن استقبال ميكند اما اين ميل مجري ضامن موفقيت آن نيست. به عبارت ديگر اهالي بازار و حرفهايها و كارشناسان مطمئن نيستند كه بتوان از اين تلاش نتيجه گرفت و قيمتها را مهار كرد يا دستكم كفه عرضه و تقاضا را به توازن رساند، چون دستكم اولين واكنش تابلو قيمتها به اين مصوبه رشد با شيب تند بوده است. كارشناسان ميگويند سياست تكنرخي كردن قيمت دلار كه تجربه اجرا در ماههاي گذشته را دارد، موفقيتآميز نبوده به عبارت ديگر طي ماههاي گذشته هرچند بانك مركزي تلاش كرده در مقاطعي با ايجاد شوكهاي قوي كنترل اسب سركش دلالي ارزي را به دست گيرد، اما هربار سودجويان و گردانندگان دلالي بازار ارز يك قدم جلوتر از بانك مركزي شيوه جديدي را براي ادامه سلطه خود بر بازار ارز به كار بستند. حميدرضا كاهدي، كارشناس بازار سرمايه معتقد است: احتمالا شيوه مورد نظر بانك مركزي براي تكنرخي شدن قيمتها تعيين سقف و كف براي خريد و فروش است. به عبارت ديگر آنها به دنبال ايجاد حداكثر و حداقلي از قيمتها هستند و عرضه و تقاضا هم تنها در همين محدوده ميتواند حركت كند. كاهدي به شرق گفت: اين به آن معناست كه مانند بازار اوراق بهادار در بازار ارز هم دامنه نوسان تعريف خواهد شد و قيمتها اجازه صعود و نزول بيش از آن را نخواهند داشت. او تاكيد كرد: البته اميد موفقيت اين روش براي اهالي بازار وجود ندارد چون اشتياق مردم به خريد و ذخيره ارز براي روز مبادا بيشتر شده است. به گفته او حريصتر شدن مردم براي خريد، كفه تقاضا را به شدت در مقابل عرضه سنگين كرده تا همين امر احتمال رشد قيمتها را تشديد كند.
    كاهدي معتقد است بازه انتظاري مردم از قيمت ارز به شدت بالاتر از نرخهاي فعلي است؛ به همين علت وقتي قيمت دلار به هزارو۳۰۰ تومان ميرسد، آن را به اميد دلار هزارو۴۰۰ توماني ميخرند و وقتي نرخ به هزارو۴۰۰تومان صعود ميكند باز هم به بازار ميروند و ميخرند چون انتظار دلار هزارو۵۰۰توماني دارند. به گفته كاهدي، با مصوبه و اولتيماتوم نميتوان تقاضا براي خريد را مهار كرد چون به محض اينكه بانك مركزي تلاش كند قيمت را با تزريق ارز كاهش دهد، مردم براي خريد هجوم برده و نرخها را بالا ميبرند. او درخصوص محدوده رشد قيمتها هم گفت: وقتي در تلويزيون ملي به صراحت از احتمال رشد قيمتها تا دوهزارو۶۰۰ تومان سخن گفته ميشود، نميتوان از مردم انتظار داشت به كمتر از اين رقم فكر كنند. كاهدي گفت: در صورت تداوم روند فعلي قيمت دلار همانطور كه مردم انتظار دارند تا پايان سال از مرز هزارو۵۰۰ ميگذرد و احتمالا تا هزارو۷۰۰ تومان پيش ميرود اما پاييز سال آينده يعني يكسال ديگر، قيمت دلار به راحتي از مرز دو هزار تومان عبور خواهد كرد.
    بازار چه حال و روزي دارد
    خانزاده يكي از صرافهاي چهارراه استانبول به «شرق» گفت: ديروز قيمتها روند خود را با رشد آغاز كردند و دلار كه حركت خود را از مرز هزارو۳۶۵ آغاز كرده بود، در پايان راه خود را به رقم هزارو۳۷۵ تومان رساند ولي در نهايت در رقم هزارو۳۶۸ به تثبيت رسيد. خانزاده افزود: ديروز ميل چنداني براي خريد وجود نداشت كه اين امر هم بيش از هر چيز از رشد قيمتها ناشي ميشد. به عبارت ديگر در اولين واكنش در مقابل گراني، مردم براي خريدهاي جديد دست نگه داشتهاند. او تاكيد كرد: اين در حالي بود كه بانك مركزي هم براي كنترل نرخ وارد عمل نشد. به اين ترتيب برخلاف روزهاي گذشته فروشهاي بانك مركزي متوقف شد تا بهانه براي افزايش قيمت در بازار آزاد به وجود بيايد. اين فعال بازار درخصوص تبعات تكنرخي شدن گفت: اگر اين تكنرخي شدن به بالا رفتن قيمتها هم منجر شود، بهتر از شرايط فعلي است چون دستكم مشتريان و فعالان بازار از سردرگمي نجات مييابند.
    قيمتها
    ديروز در شرايطي كه دلار در بازار ركورد ميزد، در بازار رسمي، بانك مركزي نرخ مرجع هر دلار آمريكا را با سه ريال رشد نسبت به روز پنجشنبه هفته گذشته ۱۰هزارو۸۹۸ ريال، نرخ مرجع هر پوند را با ۱۰۱ ريال كاهش ۱۶ هزارو۸۳۸ ريال و نرخ مرجع هر يورو را با ۱۳۶ ريال افت ۱۴ هزارو۴۲۶ ريال تعيين كرد. نرخ ارز مسافرتي نيز با ۱۹ريال افزايش ۱۲ هزارو۱۰ ريال بود. در بازار آزاد اما هر دلار توسط صرافها هزارو۳۵۶ تومان خريداري ميشد و هزارو۳۶۸ تومان فروش ميرفت. اين در حالي بود كه يورو واحد پول اروپايي هزارو۸۲۰ تومان هنگام خريد ارزش داشت اما در زمان فروش از سوي صرافها هزارو۸۳۵ تومان قيمت ميخورد. پوند انگليسها ديروز در پايان معاملات دو هزارو۱۴۰ تومان ارزش داشت.به هر حال بايد منتظر ماند و ديد سياست بانك مركزي اين بار براي بازار ارز چه سرنوشتي رقم خواهد زد؛ آن هم در شرايطي كه بسياري بر اين باورند كه اصرار بر تثبيت نرخ ارز از سوي بانك مركزي در حالي كه از عهده آن برنميآيند، اشتباه بوده و مشكلات زيادي را به وجود آورده است
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • فرزاد
      عضو عادی
      • مرداد ۱۳۹۰
      • ۸۳

      #۲۴۲
      نرخ ارز چگونه تعيين ميشود؟

      محمدصادق جنانصفت
      وزير اقتصاد خطاب به مردم با تاكيد بر توصيه گذشتهاش مبني بر اينكه به بازار ارز هجوم نبرند، گفت: «اگر قيمت ارز در بازار كاهش يافت، مردم نبايد از ما گلايه كنند». اين خبري بود كه هفته پيش از طرف بالاترين مقام اجرايي اقتصاد از سوي خبرگزاري ها ...

      ... در سطح وسيعي منتشر شد. اگر چنين سفارش تاكيدآميزي از سوي يك مقام اقتصادي در شرايط عادي و در جامعهاي رقابتي بيان ميشد انتظار اين بود قيمت ارز به سمت پايين ميافتاد و شاهد كاهش قيمت ارزهاي معتبر به ويژه دلار بوديم. اما در ايران نه تنها اين اتفاق نيفتاد، بلكه بازار ارز قيمتها را در جهت عكس توصيه وزير اقتصاد به سمت بالا كشاند. درباره اين توصيه و رفتار متفاوت بازار چند نكته قابل تامل است:
      ۱- بدترين پيامد عدم تحقق توصيه موكد وزير اقتصاد اين بود كه شماري از شهروندان كه ميتوانستند در فرداي روزي كه وي گفته بود دلار ارزان ميشود اين كالا را خريداري كنند متوقف شده و اكنون بايد همان ارز را با قيمتهاي بالاتر خريداري كنند. اگر حتي يك فرد عادي كه نياز فوري به هزار دلار داشت و امروز بايد دلار را با قيمتي بالاتر خريداري كند از توصيه وزير زيان ديده باشد، چه كسي بايد اين زيان را جبران كند؟ آيا شهروندان از اين پس ميتوانند و بايد به توصيههايي از قبيل آنچه وزير گفت، اعتماد كنند؟ اگر اعتماد شهروندان سلب شود كه با اين فضا و اين اتفاق احتمال آن افزايش مييابد، تاثير آن بر فضاي اقتصادي چه خواهد بود؟
      ۲- شايد وزير محترم اقتصاد بگويد من نگفتم كه همين فردا قيمت ارز به ريال كاهش مييابد و شهروندان نبايد نگران باشند و به زودي اين كار انجام خواهد شد. در اين صورت، آيا وي براي اثبات ادعاي خود با كدام نيرو و قدرت ميخواهد چنين كند و جنس اين اثرگذاري چيست كه در همين چند روز به كار گرفته نشده است؟ حرف هايي از اين دست كه تقاضاي كاذب وجود دارد يا اينكه ما موظف نيستيم به تقاضاي كاذب ارز پاسخ دهيم، در عمل در بازار بي اثر بوده و خواهد بود. آيا دولت توانايي عرضه ارز با شتابي به اندازه رشد تقاضا را خواهد داشت تا جواب عطش بازار را بدهد؟
      ۳- آنچه بيان شد درباره روزهاي سپري شده و ماضي است. آنچه بايد گفت اين است كه بازار ارز چه خواهد شد؟ رييس كل بانك مركزي به عنوان مقام مسوول اول اين روزها بايد به ميدان بحث و گفتوگو بيايد و به صورت شفاف، روشن و كارشناسانه و دور از شعار و آرزو شرايط بازار و سياستهاي ارزي را توضيح داده و التهاب جامعه را كاهش دهد. اگر چنين كاري انجام نشود و مقامهاي مسوول ضمن پوزش از شهروندان به دليل توصيههايي كه در عمل نقض شد به صورت روشن درباره آينده ارز سخن نگويند، بايد منتظر واكنش شديدتر از سوي تقاضا باشيم. اكنون كه ۴ نرخي كردن نرخ ارز نيز پاسخ نداده و التهاب بازار فروكش نكرده است، تكنرخي كردن ارز - كه يكي از وعدههاي وزير اقتصاد در هفته گذشته بود – چارهكار است. بازار ارز را رقابتي كنيد و به توصيه كارشناسان براي رسيدن به راهحلي كه مبناي نرخ واقعي ارز باشد، توجه داشته باشيد. اعتماد شهروندان اگر بيش از پيش از وعدههاي مسوولان سلب شود، ابهام و التهاب بيشتر غيرقابل اجتناب است. مردم حق دارند بدانند نرخ ارز چگونه تعيين ميشود تا بتوانند براساس آن براي كسبوكار خود برنامهريزي كنند.
      چارلز

      در زندگی خود هیچوقت چهار چیز را نشکنید.

      اعتماد، قول، ارتباط و قلب. شکسته شدن آنها صدائی ندازد ولی دردناک است.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(۹۸)
        • اسفند ۱۳۸۹
        • ۳۰۵۰۲

        #۲۴۳
        بعد از اینکه بانک مرکزی خودش نرخ بانکی سکه رو بالاتر از قیمت جهانی به ملت انداخت حالا دیروز اعلام میکنه حبابه در حالی که خودشون اینطور میفروختن!!و حالا اوردن پایین
        در خصوص نرخ ارز بنظر میرسه افت ارز موقت باشه!
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • مصطفی مصری پور
          عضو فعال
          • اسفند ۱۳۹۰
          • ۶۹۵۱

          #۲۴۴
          در اصل توسط وحید ۲۰ پست شده است مشاهده پست
          بعد از اینکه بانک مرکزی خودش نرخ بانکی سکه رو بالاتر از قیمت جهانی به ملت انداخت حالا دیروز اعلام میکنه حبابه در حالی که خودشون اینطور میفروختن!!و حالا اوردن پایین
          در خصوص نرخ ارز بنظر میرسه افت ارز موقت باشه!
          عوضش پول یارانه ها به موقع به حسابها واریز میشه;)
          وقتي برنده ميشوي، نيازي به توضيح نداري! وقتي مي بازي چیزی برای توضیح دادن نداری!

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(۹۸)
            • اسفند ۱۳۸۹
            • ۳۰۵۰۲

            #۲۴۵
            مدیر عامل کروی در گفتگو با بورس ۲۴ قیمت واقعی دلار را ۲هزار تومان دانست و گفت الان نرخ فروش محصولات شرکتهای زیر مجموعه در بازار ازاد فروخته میشود.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(۹۸)
              • اسفند ۱۳۸۹
              • ۳۰۵۰۲

              #۲۴۶
              دلار که امروز در ساعت ۱۲ طبق اعلام سایت مثقال ۱۳۳۵ تومان بود در ساعت ۱۳ به ۱۳۴۰ تومان افزایش یافت.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(۹۸)
                • اسفند ۱۳۸۹
                • ۳۰۵۰۲

                #۲۴۷
                معاون ارزی بانک مرکزی در گفتوگوی تفصیلی با فارس تشریح کرد:

                سیاست جدید "تکنرخی" کردن ارز در ۳ نرخ/دنبال افزایش نرخ ارز نیستیم
                خبرگزاری فارس: معاون ارزی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نرخ ارز تا پایان سال "تکنرخی" میشود به تشریح سیاستهای ارزی این بانک برای مدیریت بازار ارز پرداخت و گفت: تکنرخی کردن به معنای این نیست که بانک مرکزی نرخ ارز بازار آزاد، فرعی و مرجع را "یک" نرخ واحد کند.


                مینو کیانی راد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» ضمن تشریح برنامهها و سیاستهای ارزی بانک مرکزی ابتدا با تأکید براینکه برنامه این بانک اجرای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر شناور مدیریت شده است، اظهار داشت: سیاست و هدف بانک مرکزی یکسانسازی نرخ ارز بوده و به همین دلیل خیلی محکم برای رسیدن به این هدف ایستاده است.
                وی افزود: بانک مرکزی سیاست تکنرخی ارز را در بازار را تا پایان سال ادامه میدهد و انشاءالله به زودی به این هدف خواهیم رسید.

                * برنامه بانک مرکزی افزایش نرخ ارز نیست

                خبرنگار فارس از معاون ارزی بانک مرکزی پرسید آیا قرار است سیاست شناور مدیریت شده و یا تک نرخی کردن ارز در نرخهای بالای ارز اجرا شود؟
                وی در پاسخ با تأکید براینکه یکسانسازی نرخ ارز سیاست جدیدی نیست به اجرای این قانون از سال ۸۱ اشاره و تصریح کرد: نمودار ارز از سال ۸۱ تا کنون بیانگر شیب صعودی بوده و البته گاهی نرخ ارز با نوسانات خیلی شدید هم همراه شده اما باید توجه داشت که شیب کلی نرخ ارز در این سالها صعودی بوده است.
                معاون ارزی بانک مرکزی تأکید کرد: روند صعودی نرخ ارز در این مدت طبیعی بوده است؛ محاسبه تورم داخل و خارج و لحاظ متغییرهای مختلف و البته مؤثر در تعیین نرخ ارز و همچنین شیب نرخ ارز طی سالهای اخیر پاسخ روند آتی نرخ ارز را میدهد.
                کیانی راد البته در ادامه با تأکید براینکه اصلاً برنامه بانک مرکزی افزایش نرخ ارز نیست، افزود: بانک مرکزی برای محاسبه نرخ ارز مکانیزمی دارد که ترجیح میدهد روشهای این محاسبات اعلام نشود.

                * فاکتورهای محاسبه نرخ ارز در بازار

                وی در ادامه با تأکید براینکه سیاست تکنرخی کردن به معنای حذف رانت در بازار و اطمینان دادن به مردم برای کنترل نوسانات است، بیان کرد: بانک مرکزی این سیاست را در برنامه کاری خود داشته و در مقطعی به خاطر شرایطی که پیش آمد نتوانست به صورت کامل تک نرخی کردن ارز را اجرا کند.
                معاون ارزی بانک مرکزی گفت: شرایط روز دنیا، تحریمها، محدودیتها و فشارهای مختلف باید بعنوان فاکتورهای مختلف نرخ ارز لحاظ شود.
                کیانی راد خاطرنشان کرد: در محاسبه نرخ ارز فاکتورهای مختلفی به کار میرود که تمام اینها مورد توجه بانک مرکزی است.
                به گفته کیانی راد، نوسانات و شوکهای لحظهای که از خارج به بازار داخل کشور سرایت میکند، بی اعتمادی مردم که تحت تأثیر شایعات مختلف قرار گرفته اند و همچنین سودجویان بازار ارز و سایر مواردی که اصلاً قابل محاسبه نیستند موجب شوکهای قیمتی بازار میشوند.

                * یکسانسازی به معنای "یک" نرخ برای همه بازارها نیست

                وی با بیان اینکه روند کلی نرخ ارز روند ثابت است، گفت: نرخ ارز در آینده نزدیک یکسان خواهد شد اما این به معنای این نیست که بانک مرکزی نرخ ارز بازار آزاد، فرعی و مرجع را "یک" نرخ واحد کند.
                معاون ارزی بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی نیازهای اساسی مردم را برآورد کرده است و ارز را به آنچه جزء این نیازهای مردم باشد میپردازد.
                کیانی راد در ادامه گفت: ما شرایطی را در کشور داشتهایم که نفت بشکهای ۷ دلار بوده و اقتصاد با همان نرخ به خوبی اداره شده همچنین شرایطی را در کشور داشتهایم که تمام ذخایر ارزی ۵۰۰ میلیون دلار بوده و نه بیشتر با همان ذخایر و درآمد روزانه نفت ۱۵ الی ۱۶ دلاری برای هر بشکه بسیار خوب اقتصاد مدیریت شده است.
                معاون ارزی بانک مرکزی تأکید کرد: هماکنون به مراتب ذخایر ارزی و فروش نفت کشور بسیار بالاتر از آن مقطع است و از همین رو نگرانی اینکه بانک مرکزی نمیتواند ارز مورد نیاز را تأمین کند اصلا درست نیست.

                * مردم نگران نباشند؛ فقط برای نیازهای ضروری ارز میفروشیم

                وی ضمن تأکید براینکه بانک مرکزی هز میزان ارزی که لازم و ضروری باشد را تأمین میکند، گفت: اما قرار نیست به هر کسی بدون اینکه نیاز واقعی داشته باشد و فقط قصد دلالی و واردات کالای غیر ضرور را دارد بانک مرکزی ارز پرداخت کند.
                این مقام مسئول در بانک مرکزی البته خاطرنشان کرد: ارزی که مورد نیاز اساسی مردم است قطعاً در نظر گرفته شده و در خزانه بانک مرکزی وجود دارد به همین در این خصوص جای هیچ گونه نگرانی نیست.
                معاون ارزی بانک مرکزی در همین ارتباط به ذکر مثالی در بازار روز ارز پرداخت و گفت: برخی از افراد با جعل مدارک و بلیط ارز مسافرتی میخرند و بعد با فروش این مقدار ارز سود می برند؛ این افراد هیچ نیازی به ارز ندارند.
                کیانی راد تأکید کرد: هیچ دلیلی نمیبینم ارز کشور را که متعلق به مردم و کشور بوده و همچنین مورد نیاز تولید کنندگان است را به افرادی بدهم که بخواهد از این وضعیت سودجویی نماید.

                * هر زمان صلاح دیدیم به صرافها ارز میدهیم

                خبرنگار فارس در همین ارتباط گفت: بانک مرکزی پیش از این به صرافیها روزانه سهمیه مشخصی را پرداخت می کرد اما به تازگی این اقدام متوقف شده، آیا این مورد هم در راستای سیاست مذکور است؟
                معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ با تأکید براینکه پرداخت و یا عدم پرداخت ارز توسط این بانک به صرافیها به هیچ نهادی ارتباط ندارد، افزود: اجازه بدهید بانک مرکزی سیاست خود را اعمال کند.
                وی تأکید کرد: هر زمان بانک مرکزی صلاح دید بر حسب شرایطی که در بازار پیش میآید از ظرفیت تمام نهادی مالی و پولی استفاده می کند.


                * بانک مرکزی به حرف خود عمل کرد؛ سکه ۵۴ هزار تومان پایین آمد

                معاون ارزی بانک مرکزی در ادامه این گفتوگو به وضعیت بازار و قیمت سکه اشاره و تصریح کرد: قیمتهای سکهفروشیها و صرافیها و بانکها در بعد از ظهر روز سهشنبه نشان داد که قیمت سکه به میزانی که بانک مرکزی گفته بود کاهش پیدا کرد.
                خبرنگار فارس گفت: اما رئیس کل بانک مرکزی در صحبتهای خود از کاهش ۸۰ هزار تومانی قیمت سکه طی روز دوشنبه و سهشنبه خبر داده بود.
                وی در همین ارتباط با اشاره به کاهش ۵۴ هزار تومانی قیمت سکه در روز سهشنبه اظهار کرد: نباید انتظار داشته باشید که همزمان با افزایش ۲۷ دلاری قیمت جهانی طلا بانک مرکزی تمام طلای خود را به حراج بگذارد و قیمت طلا و هزینهها را فقط به خاطر کنترل بازار در نظر نگیرد.
                کیانی راد ادامه داد: کنترل بازار مکانیزم خاص خود را دارد اما باید توجه داشت که قیمت طلا در تاریخ مذکور بر حسب آنچه که برنامهریزی شده کاهش پیدا کرد.
                معاون ارزی بانک مرکزی ضمن تأکید براینکه آن میزانی که باید از قیمت طلا پایین میآمده در روز گذشته کاهش پیدا کرده، تصریح کرد: تفاوتی که در قیمتها مشاهده میشود در حقیقت به خاطر تفاوتهایی بوده که روز سهشنبه در بازار بوده است.

                * توصیه معاون ارزی به مردم و خریداران ارز

                کیانی راد با تأکید بر اینکه بانک مرکزی هدف بلند مدت خود را با محور سود رسانی به تمام اقتصاد اجرا میکند به بیان توصیههای ارزی خطاب به مردم و خریداران ارز پرداخت و گفت: مردم باید نسبت به دارایی و امنیتشان دقیق باشند و فکر کنند چراکه احتمال دارد یک روز سود کنند اما یک عمر به فکر ضرری باشند که در این مبادلات متحمل شدهاند.
                وی ادامه داد: مردم باید به سمت رزقی باشند که برکت داشته باشد نه اینکه درامدی حاصل از خرید و فروش ارز کسب کنند که کشور در نتیجه آن دچار مشکل شود.
                کیانی راد به مردم توصیه کرد داراییهای خود را به خطر نیاندازند و مراقب باشند به تولید کشور کمک کنند تا اقتصاد کشور پایدار شود.
                معاون ارزی بانک مرکزی از رسانهها خواست تا در انعکاس اخبار و گزاشهای ارزی نهایت دقت و توجه را به کار گیرند و مانع از تشویش افکار عمومی شوند.

                به گزارش فارس، پس از افزایش نوسانات ارزی در بازار و تحت تأثیر قرار گرفتن بازار طلا و سرمایه سیاستگذاران پولی و بانکی در شورای پول و اعتبار از بانک مرکزی خواستند تا قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر سیاست شناور مدیریت ارزی را اجرا و نرخ ارز را در بازار تکنرخی نمایند.
                البته اجرای این مصوبه شورای پول و اعتبار به زمان نیاز دارد اما محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در روزهای گذشته برای اینکه بازار تا حدودی به آرامش برسد و همچنین حباب ارز و سکه کاهش پیدا کند از برنامه این بانک برای کاهش قیمتها خبر داد.
                رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرده بود که بازار ارز و سکه دارای حباب ۸۰ هزار تومانی است و از همین رو بانک مرکزی تصمیم گرفته تا هر چه سریعتر این حباب بازار را تخلیه کند.
                به همین منظور طی دو روز گذشته نرخ ارز و سکه در بازار کاهش یافت و همین امر موجب شد تا شاخص بازار سرمایه که در اوایل هفته دچار افت شده بود یک بار دیگر تقویت شود.
                ناگفته نماند که بهمنی وعده داده بود نرخ سکه ۸۰ هزار تومان کاهش پیدا کند اما قیمتهای تعیین شده توسط بانک مرکزی در روز گذشته کاهش یافته بود ولی نه به آن اندازهای که رئیس کل بانک مرکزی خبر داده بود.
                همانظور که کیانی راد در صحبتهای خود اشاره کرد قیمت سکه دیروز به آن اندازه که باید کاهش پیدا کرده اما برای قیمت ارز سیاست بانک مرکزی تکنرخی کردن است.
                ولی باید دید که آیا سیاست بانک مرکزی در این راستا همچنان ادامه پیدا میکند و قیمتها در بازار ارز مدیریت میشود؟!
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(۹۸)
                  • اسفند ۱۳۸۹
                  • ۳۰۵۰۲

                  #۲۴۸
                  بر خلاف بازار رسمی؛
                  سکه در بازار آزاد گران شد

                  خبرگزاری فارس: درحالی که بانک مرکزی امروز قیمت سکه یک بهار را به ۵۳۵ هزار تومان کاهش داده صرافان این قطع سکه را ۶۰۵ هزار تومان میفروشند.


                  به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» به دنبال اعلام برنامه بانک مرکزی برای کاهش قیمت سکه در بازار رسمی امروز انواع قیمتها در این بخش با کاهش همراه شد.
                  بانک مرکزی طی روز جاری ارزش سکه یک بهار آزادی را ۵۳۵ هزار و ۶۰۰ تومان، نیم بهار را ۲۵۷ هزار و ۹۲۰ تومان، ربع سکه ۱۲۹ هزار و ۴۸۰ تومان و سکه گرمی را ۷۲ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرده است.
                  اما در بازار آزاد تا حدودی قیمتها با افزایش همراه شده و دلیل این امر هم شاید افزایش نرخ دلار به ۱۳۳۵ تومان باشد.
                  صرافان هم اکنون یک بهار را ۶۰۵ هزار تومان، طرح قدیم را ۶۲۰ هزار تومان، نیم سکه را ۲۹۶ هزار تومان و ربع سکه را ۱۴۹ هزار تومان قیمت گذاری کردهاند.
                  هم اکنون ارزش جهانی هر اونس طلا ۱۷۰۵.۶ دلار، طلای خام در ایران ۲۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۵ هزار و ۸۱ تومان و هر گرم طلای ۲۴ عیار ۷۳ هزار و ۴۲۳ تومان قیمتگذاری شده است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • arak_bourse
                    کاربر فعال
                    • آبان ۱۳۸۹
                    • ۳۸۰۲

                    #۲۴۹
                    مقایسه توان خرید سکه تمام بهار آزادی از سوی مردم در سه دولت اخیر:
                    با ادامه سیاست های فعلی، دیگر خواب خرید سکه را هم نمی بینید!
                    اگر در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و اوضاع اقتصادی آن زمان یک کارگر با حداقل دستمزد ۲۵ هزار تومان به هر ترتیبی بود می توانست با کمی برنامه ریزی مالی اقدام به خرید سکه بهار آزادی کند و در دوره سید محمد خاتمی با حداقل دستمزد ۸۵ هزار و ۳۳۸ تومان و نرخ سکه ۸۶ هزار و ۱۵۰ تومان یک کارگر با کمی مدیریت در هزینه های جاری اقدام به خرید سکه می کرد اما حال در سال ۱۳۹۰ که حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار تومان است و قیمت سکه بهار آزادی از ۶۳۰ هزارتومان هم گذشته است و هیچ بعید نیست در آینده ایی نزدیک به ۸۵۰ هزار تومان هم برسد همچنانکه در معاملات آتی در بورس کالا این رقم را به خود دیده و در نتیجه خرید سکه به یک رویا تبدیل شده است که هر روز دست نیافتنی تر خواهد شد.

                    فرهاد راد: در اقتصاد کشورهای کمتر توسعه یافته برای این که دقیقا بتوانیم میزان سطح رفاه عمومی جامعه را محاسبه کنیم نباید همانند اقتصاد کشورهای توسعه یافته و پیشرفته به سراغ آمارهای کلان اقتصادی، اجتماعی، آموزشی در بخش های متفاوت جامعه رفت بلکه باید با کمی دقت و نکته سنجی شریان های اصلی که پدیدآورنده و یا معیاری از رفاه اقتصادی و سرمایه گذاری برای بخش عمده ایی از مردم هستند را کشف کرد.

                    در کشور ما از گذشته تا به حال چند پارامتر پررنگ برای سرمایه گذاری و پیامد آن سنجش رفاه اقتصادی مردم در طی دوران های مختلف وجود داشته است.

                    سیکلهای زمانی سرمایه گذاری در ایران

                    همگان به یاد دارند که در دهه ۶۰ زمین و مستغلات، ماشین، ارز، سکه و طلا و حتی اقلام مصرفی مردم با انبار کردن و احتکار از سوی سودجویان بی اخلاق در زمان جنگ برای عده ایی سودآوری فراوانی به وجود آورده بود.

                    در دهه ۷۰ اوضاع کمی سامان یافته تر شد و تمرکز بیشتر به روی ارز و طلا و سکه از سویی و املاک از سوی دیگر ادامه یافت.در بازه زماني ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶، رشد قيمت مسكن خيلي بيشتر از رشد قيمت طلا بود و اين حقيقت پس از آن تاريخ به صورت ديگري تغيير وضعيت داد و از سال ۱۳۷۶ تا اواسط سال ۱۳۷۸ رشد قيمت طلا بيشتر از مسكن بوده است.

                    در خلال سال هاي ۱۳۷۸ لغايت ۱۳۸۳ شاهد حقيقت افزايش رشد قيمت مسكن و شاخص بورس نسبت به طلا بودیم و پس از آن تاريخ باز هم تا سال ۱۳۸۵، رشد قيمتي بازار طلا، گوي سبقت را از بازار مسكن ربود. از سال ۱۳۸۵ نيز تا ۱۳۸۷، همانطوري كه همه به خاطر دارند،روند رشد قيمتي بازار مسكن آنچنان شدتي گرفت كه ظرف يك سال از ۲۵% به بيش از ۸۰ درصد در سال ۱۳۸۶رسيده است.

                    پس از سياست هاي بازدارنده دولت به منظور كنترل قيمت مسكن، باز هم شاهد رشد قيمت طلا نسبت به مسكن بودهايم تا جايي كه حتي در سال ۱۳۸۸، رشد قيمتي بازار مسكن به رقم منفي نيز رسيده است. البته در دهه ۸۰ با ورود سیم کارت های تلفن همراه شرایط برای سرمایه گذاری کمی متنوع تر شد و خرید و فروش مسکن به طرز اعجاب برانگیزی سود آور شد و عده ایی توانستند ره صد ساله را چند ساله طی کنند.

                    یک سرمایه گذاری مطمئن در سی سال گذشته

                    اما در طی بیش از ۳۰ سال گذشته بخصوص در طی سالیان اخیر یک نوع سرمایه گذاری تقریبا برای همه مردم ایران قابل اعتماد و تا چندی پیش سهل الوصول تر بود و به عنوان نمادی از پس انداز و انباشت سرمایه در خانواده های ایرانی با هر توان از سطح معیشت و حقوق ماهانه همیشه وجود داشت و دارد و آن هم خرید و فروش سکه بهار آزادی که این روزها از مرز ۶۳۰ هزار تومان هم گذشته است.

                    در ادامه این گزارش با مقایسه قیمت سکه بهار آزادی و نرخ رسمی حداقل حقوق مردم عادی جامعه ایرانی قصد داریم در سه دوره که شامل دو سال قبل از پایان ریاست جمهوری دولت هاشمی رفسنجانی یعنی سال ۱۳۷۴، سید محمد خاتمی سال ۱۳۸۲ و محمود احمدی نژاد در سال ششم از دوره دوم ریاست جمهوری سال ۱۳۹۰ توان خرید و پس انداز سکه بهار آزادی از سوی مردم را نسبت به حداقل حقوق دریافتی رسمی ارزیابی کنیم.

                    دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی

                    قیمت سکه تمام بهار آزادی در سال ۱۳۷۴ زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی براساس آمار رسمی موجود، ۴۴ هزار و ۱۶۹ تومان می باشد و حداقل دستمزد کارگران نیز ۲۵ هزار و ۴۴۶ تومان تعیین شده بود و فاصله بین حداقل حقوق دریافتی با قیمت تمام شده یک سکه بهار آزادی ۱۸ هزار و ۷۲۳ تومان می باشد و تقریبا با دریافت سایر مزایای شغلی خرید سکه یک پس انداز بدون دردسر جلوه می کرد.سکه طلا در طول این دو دوره بیش از سه و نیم برابر شده است .


                    دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی

                    حداقل دستمزد در سال ۱۳۸۲ در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی مبلغ ۸۵ هزار و ۳۳۸ تومان از سوی وزارت کار و امور اجتماعی اعلام شده است و در این سال قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز ۸۶ هزار و ۱۵۰ تومان می باشد. اوضاع در این دوره بسیار فوق العاده از لحاظ خرید سکه و برابری میزان دستمزد و توان خرید این کالای سرمایه ایی در بین مردم بود بطوری که فاصله نرخ حداقل دستمزد ماهیانه بدون در نظر گرفتن سایر مزایای شغلی با قیمت سکه تمام بهار آزادی تنها کمتر از ۱۰۰۰ تومان باشد و دقیقا ۸۱۲ محاسبه می شود و می توان از آن به عنوان دست یافتنی ترین دوره خرید سکه با در نظر گرفتن میزان دستمزد نام برد. البته ما در تمام این دوره ها سایر معیارهای اقتصادی دیگر همچون تورم و اوضاع سیاسی اقتصادی کشور را در نظر نمی گیریم.سکه طلا در طول این دو دوره بیش از سه برابر شده است .


                    دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد

                    حال نگاهی می اندازیم به دوره سوم و ریاست محمود احمدی نژاد که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده است.در سال ۱۳۹۰ نرخ رسمی حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شده است و نرخ سکه تمام بهار آزدی که ابتدای سال به ۵۰۰ هزار تومان رسیده بود در حال حاضر از ۶۳۰ هزار تومان هم فراتر رفته است و تفاوت بین این دو حداقل ۳۰۰ هزار تومان است و تقریبا می توان معادل یک ماه حقوق بودن در نظر گرفتن سایر مزایا بیان کرد که این فاصله قدرت خرید را مشکل و پیچیده می کند.سکه طلا در طول این دو دوره بیش از پنج برابر شده است .


                    مقایسه سه دوره ریاست جمهوری

                    اگر در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و اوضاع اقتصادی آن زمان یک کارگر با حداقل دستمزد ۲۵ هزار تومان به هر ترتیبی بود می توانست با کمی برنامه ریزی مالی اقدام به خرید سکه بهار آزادی کند و در دوره سید محمد خاتمی با حداقل دستمزد ۸۵ هزار و ۳۳۸ تومان و نرخ سکه ۸۶ هزار و ۱۵۰ تومان یک کارگر با کمی مدیریت در هزینه های جاری اقدام به خرید سکه می کرد اما حال در سال ۱۳۹۰ که حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار تومان است و قیمت سکه بهار آزادی از ۶۳۰ هزارتومان هم گذشته است و هیچ بعید نیست در آینده ایی نزدیک به ۸۵۰ هزار تومان هم برسد همچنانکه در معاملات آتی در بورس کالا این رقم را به خود دیده و در نتیجه خرید سکه به یک رویا تبدیل شده است که هر روز دست نیافتنی تر خواهد شد.


                    به هر حال این گزارش ساده قصد به چالش کشیدن برنامه های دولت فعلی و یا تایید سیاست های اقتصادی دولت های قبلی را ندارد چرا که هر یک نقاط ابهام برانگیز و افتخار آمیز مخصوص به خود را دارند چون به طور طبیعی دولت ها در دوره های متفاوت دارای سیاست و برنامه های اقتصادی خاص خود هستند. اما مشکل اصلی آن جایی خود را نشان می دهد که در کشورهای کمتر توسعه یافته با تغییر دولت ها، سیاست های اقتصادی نیز تغییر می کند و اساسا هر چیزی اهمیت دارد غیر از برنامه های صحیح و اصولی دولت های پیشین که بعضی از آن ها ومقبولیت عام و خاص خود را در چرخه اقتصاد نشان و اثبات کرده است.

                    به هر حال باید امیدوار بود که هر دولتی با هر برنامه ایی که قصد خدمت به مردم را دارد با اعمال کار آمدترین سیاست ها بتواند آسان ترین معیشت و اقتصاد خانوار را برای مردم ارائه دهد.
                    تحلیلگر بازار tahlilgar۰@

                    نظر

                    • arak_bourse
                      کاربر فعال
                      • آبان ۱۳۸۹
                      • ۳۸۰۲

                      #۲۵۰
                      نسخه چاپيارسال به دوستان
                      نسبت به شنبه هفته جاری رخ داد
                      کاهش ۴۰ تا ۶۰ هزار تومانی قیمت سکه در معاملات آتی

                      خبرگزاری فارس: در ادامه کاهش قیمت سکه در بازار آزاد و آتی از روز شنبه تا کنون قیمت سکه تحویل دی، اسفند، اریبهشت و تیر ماه بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان کاهش یافته است.
                      خبرگزاری فارس: کاهش ۴۰ تا ۶۰ هزار تومانی قیمت سکه در معاملات آتی

                      به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، در پی افت قیمت سکه در بازار آتی سکه، امروز با گذشت دو ساعت از شروع معاملات قیمت سکه دی ماه به ۶۳۰ هزار تومان و تحویل اسفند ماه به۶۹۰ تومان کاهش یافت.

                      بر اساس این گزارش، سکه اردیبهشت و تیر سال آینده نیز همچنان به روند کاهشی خود ادامه میدهد و در حال حاضر به ۷۶۰ و ۸۱۹ هزار تومان رسیده است.

                      این افت در حالی ادامه دارد که شنبه هفته جاری قیمتها بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان بیش از امروز بود.

                      بر این اساس، نرخ فعلی سکه در بازار آزاد ۵۹۳ تومان بوده و انس جهانی نیز در جایگاه ۱۷۰۶ دلار قرار دارد. ادامه داشتن این افت قیمت سکه ادامه اثرات سخنان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در خصوص کاهش قیمتها است.
                      تحلیلگر بازار tahlilgar۰@

                      نظر

                      • rezaafshari110
                        عضو فعال
                        • مهر ۱۳۹۰
                        • ۳۴۷

                        #۲۵۱
                        قیمت جهانی هر اونس طلا شب گذشته با ۳۳ دلار افزایش به یکهزار و ۷۴۸دلار رسید.در پی صعود نرخ جهانی طلا که از عصر روز چهارشنبه شتاب گرفت، قیمت هر قطعه تمام سکه بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد، به ۶۱۱ هزارتومان رسید.

                        به گزارش خبرآنلاین این در شرایطی بود که نرخ بانکی سکه در این روز ۵۳۵ هزار و ۶۰۰ تومان بود. بر این اساس به نظر می رسد تلاش بانک مرکزی برای کاهش قیمت سکه که از ۳ روز پیش آغاز شده، متوقف شود. بانک مرکزی در این مدت قیمت سکه را ۸۳ هزارتومان کاهش داد ولی بازار آزاد با توجه به پیش بینی ها در خصوص افزایش قیمت جهانی طلا از تن دادن به افت قیمت سکه اجتناب کرد و بهای آن را در محدوده ۶۰۰ هزارتومان حفظ کرده بود.

                        در حال حاضر هم بهای جهانی طلا در محدوده یکهزار و ۷۴۴ دلار باقی مانده که ۲۹ دلار بیش از بهای هراونس در معاملات سه شنبه است.
                        حضرت رسول صلى الله عليه و آله میفرمایند :
                        همانا پاكيزه ترين پيشه ، پيشه بازرگانانى است كه چون سخن گويند ، لب به دروغ نگشايند ؛ هر گاه امين شمرده شوند ، خيانت نورزند ؛ زمانى كه وعده دهند ، پيمان نشكنند ؛ چون بخرند ، بر سرِ مال نزنند ؛ چون بفروشند ، بازار گرمى نكنند ؛ هر گاه مديون شوند ، [در پرداخت دين] امروز و فردا نكنند ؛ و هر گاه طلبكار شدند ، [بر بدهكار] سخت نگيرند .

                        نظر

                        • arak_bourse
                          کاربر فعال
                          • آبان ۱۳۸۹
                          • ۳۸۰۲

                          #۲۵۲
                          این همه اختلاف بین قیمت سکه در بانک و بازار واقعا عجیبه! این وسط خیلی ها سود کلانی از دلال بازی می برند. نمی دونم چرا دولت داره سکه رو اینهمه اروزن تر می فروشه؟
                          کسی از شما ها از بانک سکه ۵۳۰ هزار تومانی خرید کرده اید یا نه؟
                          تحلیلگر بازار tahlilgar۰@

                          نظر

                          • arak_bourse
                            کاربر فعال
                            • آبان ۱۳۸۹
                            • ۳۸۰۲

                            #۲۵۳
                            جهش شبانه طلا/سکه گران تر شد
                            بازار مالی - قیمت جهانی هر اونس طلا شب گذشته با ۳۳ دلار افزایش به یکهزار و ۷۴۸دلار رسید.
                            در پی صعود نرخ جهانی طلا که از عصر روز چهارشنبه شتاب گرفت، قیمت هر قطعه تمام سکه بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد، به ۶۱۱ هزارتومان رسید.
                            این در شرایطی بود که نرخ بانکی سکه در این روز ۵۳۵ هزار و ۶۰۰ تومان بود. بر این اساس به نظر می رسد تلاش بانک مرکزی برای کاهش قیمت سکه که از ۳ روز پیش آغاز شده، متوقف شود. بانک مرکزی در این مدت قیمت سکه را ۸۳ هزارتومان کاهش داد ولی بازار آزاد با توجه به پیش بینی ها در خصوص افزایش قیمت جهانی طلا از تن دادن به افت قیمت سکه اجتناب کرد و بهای آن را در محدوده ۶۰۰ هزارتومان حفظ کرده بود.
                            در حال حاضر هم بهای جهانی طلا در محدوده یکهزار و ۷۴۴ دلار باقی مانده که ۲۹ دلار بیش از بهای هراونس در معاملات سه شنبه است.
                            تحلیلگر بازار tahlilgar۰@

                            نظر

                            • arak_bourse
                              کاربر فعال
                              • آبان ۱۳۸۹
                              • ۳۸۰۲

                              #۲۵۴
                              بانک مرکزی برای فروش ارز شرط گذاشت/جزییات شرایط تازه خرید ارز برای واردکنندگان
                              بازار مالی - الزام ۱۰ بانک به فروش ارز مورد نیاز واردکنندگان با ۵ شرط

                              بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه شماره۲۱۳۹۶۱ /۹۰ مورخ ۱۰/۰۹/۱۳۹۰ به بانک های ملی ، توسعه صادرات ، سپه ، کشاورزی ، صنعت و معدن ، مسکن، صادرات ، ملت ، تجارت و رفاه کارگران اعلام کرد:
                              بانک های مذکور مجاز به فروش ارز به ارزهای رایج در شبکه بانکی کشور به هر میزان به نرخ فروش رسمی در سرزمین اصلی به واردکنندگان کالا و خدمات در جهت مصارف آتی آنها به شرح ذیل می باشند:
                              ۱- در زمان فروش ارز ، حساب ارزی متقاضی به میزان ارز فروخته شده بستانکار گردد.
                              ۲- وجوه ریالی ارزهای فروخته شده جهت خرید ارز می بایست تا پایان همان روز کاری به حساب بانک مرکزی واریز گردد.
                              ۳- در صورت خرید ارز طبق بندهای (۱) و(۲) پس از ارایه مدارک لازم طبق مقررات جهت واردات کالا و خدمات از طریق گشایش اعتبار اسنادی / ثبت سفارش برات اسنادی / حواله ، در موقع پرداخت وجه ، مراتب را به اداره بین الملل بانک مرکزی مبنی بر تامین وجه مربوط، منعکس و همزمان حساب ارزی مشتری به همان میزان بدهکار گردد.
                              ۴- ارزهای فروخته شده و واریزی به حساب های ارزی واردکنندگان ، قابل استفاده و برداشت توسط آن بانک و مشتری نبوده و صرفاً توسط خود صاحب حساب ( بدون حق واگذاری و توکیل به غیر) جهت واردات کالا و خدمات براساس مقررات سرزمین اصلی قابل استفاده می باشد .
                              ۵- استفاده از ارز فوق الاشاره منوط به نگهداری مبالغ مربوط به مدت حداقل شش ماه در حساب مشتری بوده و قبل از سررسید شش ماه ، صرفاً امکان بازخرید ارز مذکور به نرخ روز فروش ارز به مشتری وجود خواهد داشت .
                              بدیهی است چنانچه خریدار ارز به هر دلیلی امکان استفاده از ارز مذکور را جهت واردات کالا و خدمات نداشته باشد ، در صورت تقاضا ، بانک عامل نسبت به بازخرید ارز مورد اشاره به نرخ فروش ارز به مشتری اقدام و حساب مشتری به همان میزان تسویه خواهد شد .
                              ضمناً تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان کالا و خدمات از طریق بانکها نیز کماکان به قوت خود باقی است .
                              /
                              تحلیلگر بازار tahlilgar۰@

                              نظر

                              • علامه
                                عضو فعال
                                • اسفند ۱۳۸۹
                                • ۴۲۹

                                #۲۵۵
                                در اصل توسط arak_bourse پست شده است مشاهده پست
                                این همه اختلاف بین قیمت سکه در بانک و بازار واقعا عجیبه! این وسط خیلی ها سود کلانی از دلال بازی می برند. نمی دونم چرا دولت داره سکه رو اینهمه اروزن تر می فروشه؟
                                کسی از شما ها از بانک سکه ۵۳۰ هزار تومانی خرید کرده اید یا نه؟
                                سلام
                                دوست من عرضه قطره چکانیه و به کسی نمیرسه
                                به این ترتیب که به هرنفر معادل ۵ سکه(ممکنه نیم یا ربع بدن بجای تمام) میرسه و اونم به شرط اینکه ۵-۶ ساعتی توی صف بایستین
                                پس عملا عرضه ای نیست و برای همین بین سکه نقدی و بانک انقد اختلاف اوفتاده
                                البته بنظرمن این دفعه بانک موفق میشه حباب سکه رو بترکونه و نقدی رو بکشونه پایین

                                نظر

                                در حال کار...