سهام طلايي (استراتژي هاي سودآور در بازار سهام)

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • تــوپــولــی
    عضو عادی
    • Nov 2013
    • 38

پاسخ : سهام طلايي (استراتژي هاي سودآور در بازار سهام)

زندگی ما آدم ها حکایت یخ فروشی است که از او پرسیدند فروختی ؟

گفت : نخریدند، ولی تمام شد

با نام پروردگار عالم

با سلام
    درود بر شما

دو شب پیش مطلبی نوشتم درباره سرمایه گذاری خوارزمی
    ظاهرا" به مزاج یکسری خوش نیومده !

چراشو از خودشون بپرسید
    شاید سهامدارش بودن یا شاید ....

به هر حال هرچی بود و نبود تو تالارها و سایتهای مختلف بازتاب جالبی داشت

چه موضع گیریهای سفت و سختی گرفتن !!!
    طوری برخود می کنند که گویی من باعث این ریزش شدم !!!
    من مانع رشد سهم میشه
    من یه تحلیل میزنم و شمارو به تامل وامیدارم

حالا بسته به نوع تحلیل و نفوذ تحلیل در خواننده تاثیرش در بازار مشخص میشه

البته تاثیر یک تحلیل منطقی و قوی بیشتر در بلند مدت خواهد بود

اگر شخصی مخالفتی داره با تحلیل جواب بده و تحلیل بنده رو نقد کنه نه با زبان تلخ
    خواننده یا قبول میکنه یا خیر

اگر انتقاد دارید تخریب نکنید با تحلیل جواب بدید اگر ابهامی باشه من هم با تحلیل رفع ابهام خواهم کرد

امشب تصمیم دارم این موضوع و قیمت گذاری نیروگاه قائم و تاثیرش بر روی سود خوارزمی و آیندش بازتر کنم و ریزتر واردش بشم

ظرفیت این نیروگاه 1623 مگاوات ساعته

درآمد نیروگاه :

با فرض اینکه این نیرگاه با ظرفیت کامل کار کنه و کل برق تولیدشو بفروشه درآمدشو حساب میکنیم

(
    لازم به توضیح هست که طبق روال معمول نیروگاهها دو نوع درآمد دارند ، درآمد ظرفیت و درآمد انرژی که میتونید برای کسب اطلاعات بیشتر به پست قبلی مراجعه کنید )

درآمد ظرفیت شامل 90% کل ظرفیت قابل تولید هست که دولت تضمین به خرید کرده

درآمد انرژی مربوط به اون 10% هست که تضمین نشده ولی در صورت خرید دولت محاسبه میشه در واقع این 10% تضمینی برای خرید از سوی شبکه توزیع نداره و در اوج مصرف عمدتا از نیروگاهها خریداری میشه که در بیشتر موارد هم این اتفاق صورت میگیره

بنابراین ما فرض میگیریم دولت یا شبکه توزیع 100% برق تولید شده توسط نیروگاه منتظر قائم رو که با توان اسمی و کامل تولید خواهد کرد خریداری کنه

نرخی که دولت برق رو از نیروگاهها می خره در سال جاری
    506.2 هست
    ( در تحلیل برخی دیدم مینویسن 520.6 ریال که دقت کنید این اشتباهه )

فرمول محاسبه فروش نیروگاهها :

نرخ فروش * تعداد ساعت سال * مگاوات ظرفیت شرکت = درآمد نیروگاه

لذا خواهیم داشت:

506.2 * ( 24 * 365 ) * 1623 = 720 میلیارد تومان

حاشیه سود شرکت :

از اونجایی که دسترسی به انواع هزینه ها و کسورات این شرکت نداشتم به صورتهای مالی برق عسلویه مپنا استناد کردم

حاشیه سود خالص شرکت برق عسلویه مپنا 36% میباشد

این شرکت به دلیل حمایت سهامدار عمده ( مپنا ) و تشکیلات خاص خودش هزینه های اداری و تشکیلاتی بسیار ناچیزی داره
    همچنین عسلویه مپنا به دلیل نوسازتر بودن یکسری هزینه هایی کمتر و راندمان بالاتری داره

در کل به نظر نمیرسه که نیروگاه منتظر قائم بتونه حاشیه سودی بهتر از مپنای عسلویه داشته باشه و من 30% حاشیه رو برای این شرکت فرض و لحاظ کردم تا در پایان این 30% رو تصحیح کنیم

لذا سود خالص شرکت :

720 میلیارد تومان * 30% = 216 میلیارد تومان

هر چند مجدد عرض میکنم که به دلیل موجود نبودن صورتهای مالی نیروگاه قائم کلیه این اعداد و ارقام مفروض میباشد

( توجه بفرمایید که در محاسبات برخی دیدم حاشیه سود رو 63% لحاظ کردن که خیلی جالب و عجیبه احتمالا این افراد برای حاشیه سازی اعداد رو جابجا مینویسن به جای حاشیه سود 36% نوشتن 63% !!! یا به جای نرخ برق 506.2 ریال نوشتن 520.6 ریال دوستان خیلی دقت کنید برخی دارن سودهای توهمی به خورد خواننده میدن !!!)

برای اثبات گفتهای بالا به تصویر زیر دقت کنید :

پیش بینی درآمد هر سهم عسلویه مپنا

بر اساس تصویر بالا میبینیم که محاسبات انجام شده در چارچوب اطمینان نسبی بوده ، البته تا اینجا به مرور خواهید دید که این حاشیه سود نیروگاه قائم خیلی کمتر از محاسبات و مفروضات بالاست

حالا یه مقایسه ایی کنیم بین این دو شرکت ، یعنی عسلویه مپنا و منتظر قائم :

نیروگاه مپنای عسلویه:

ظرفیت : 830 مگاوات ساعت
    سود خالص پیش بینی شده برای سال 93 : 126 میلیارد تومان
    ارزش بازار در تاریخ 93/5/15 : 862 میلیارد تومان

نیروگاه منتظر قائم :

ظرفیت 1623 مگاوات ساعت
    سود خالص تحلیلی برای سال 93 ( تا اینجا که در زیر و در ادامه تصحیح خواهد شد ) : 216 میلیارد تومان

شرایط این معامله به شکل زیر بوده :

سرمایه گذاری خوارزمی متعهد شده است که طی سه مرحله تا تاریخ 93/02/31 مجموعاً مبلغ 648ر704ر1 میلیون ریال به صورت نقد به بانک صادرات پرداخت نموده و مابقی به مبلغ 087ر216ر28 میلیون ریال ظرف مدت 8 سال به صورت 16 قسط مساوی 6 ماهه معادل با مبلغ 505ر763ر1 میلیون ریال بابت هر قسط از تاریخ 93/06/27 تا تاریخ 1400/12/27 پرداخت نماید.

در واقع میبینیم که خوارزمی ملزم به پرداخت 350 میلیارد تومان قسط سالانه بابت خرید این بلوک هستش

از طرفی کل پرداختی و تعهد برای پرداخت این معامله از سوی خوارزمی حدود 3000 میلیارد تومان هست که بازار به اشتباه همان 1680 میلیارد تومان را در ذهن خود پرورانده

پس نیروگاه منتظر قائم 2 برابر مپنای عسلویه ظرفیت تولید برق داره ولی 3.5 برابر نیروگاه مپنای عسلویه برای خوارزمی تموم شده
    به نظر تکنولوژی و موقعیت ممتاز عسلویه برتری بیشتری نسبت به نیروگاه منتظر و قایم داره خصوصا از نظر خوراک

برخی میگن نیروگاه کلی زمین تو کرج داره !!!

مگه قراره تغییری کاربری بده که زمینشو به نرخ روز حساب میکنید ؟!!!
    مگه قراره کسب و کارشو به ساخت و ساز تغییر بده ؟!!!

بعضی وقتها آدم چیزایی میشنوه که ....

بگذریم

این بلوک هم اکنون خریداری شده ولی بجز قسمتی که نقدا" پرداخت گردیده مابقی ارزش بلوک در حساب بدهی شرکت نیز تاثیر داشته

در واقع نباید اینطور فکر کرد که این بلوک صرفا" و عینا" جزء دارایی شرکت بوده ، خیر
    معادل بدهی اقساط مانده خوارزمی در بدهیهاش بدهکارتر شده

350 میلیارد تومان هر سال خوارزمی باید بابت این خرید پرداخت کنه یعنی به ازای هر سهم 35 تومان در هر سال ( سرمایه فعلی خوارزمی 1000 میلیارد تومان )

اگر فرض کنیم حاشیه سود 30% در کل این 8 سالی که قراره اقساط پرداخت بشه ثابت بمونه و هرسال 20% به قیمت برق اضافه بشه سود منتظر قائم برای 8 سال آتی به شکل زیر خواهد بود ( به مرور این 30% حاشیه سود اصلاح خواهد شد چون 19% صحیحه نه 30% ولی فعلا" 30% رو فرض کردیم تا به یه جاهایی برسیم ) :

سال اول : 216 میلیارد تومان
    سال دوم : 259 میلیارد تومان
    سال سوم : 311 میلیارد تومان
    سال چهارم : 373 میلیارد تومان
    سال پنجم : 448 میلیارد تومان
    سال ششم : 537 میلیارد تومان
    سال هفتم : 645 میلیارد تومان
    سال هشتم : 774 میلیارد تومان
    -------------------------------------------------
    جمع اعدا فوق میشه 3563 میلیارد تومان

همونطور که بالا اشاره کردم کل پرداختی و تعهدات ایجاد شده برای پرداخت این معامله از سوی خوارزمی حدود 3000 میلیارد تومان هست

در بالا به عدد 3563 میلیارد تومان رسیدیم ( مجموع درآمد طی 8 سال آتی با حاشیه سود 30% )

قیمت تمام شده این نیروگاه برای خوارزمی 3000 میلیارد تومان بوده

با استناد به گفته مدیر عامل خوارزمی و اینکه فرمودن مطالعات کارشناسی انجام شده که بیش از 80% اقساط در سالهای آینده از محل سود نیروگاه انجام خواهد شد و از اونجایی که اقساط باقی مانده 087ر216ر28 میلیون ریال هست میتونیم نتیجه بگیریم:

2820 میلیارد تومان * 80% = 2256 میلیارد تومان

ولی ما در بالا به عدد 3563 میلیارد تومان رسیدیم !!!!

این یعنی سود واقعی شرکت در حدود 63.3% میزانیست که در بالا محاسبه کردیم نه بیشتر !!!

دوستان خیلی خیلی توجه کنند:

ما در اینجا با سه نتیجه میرسیم:

- یا میزان تولید و فروش نیروگاه کمتر از 1623 مگاوات محاسباتی ماست
    - یا حاشیه سود شرکت کمتر خواهد بود
    - یا هر دو

از اونجایی که نیاز به انرژی برقی در تهران بالاست و از آنجایی که نیروگاه با توان کامل کار میکنه نتیجه میگیریم حاشیه سود محاسباتی ما 63.3% حاشیه سودیست که در بالا فرض کردم لذا :

30% * 0.633 = 19 %

حاشیه سود واقعی نیروگاه منتظر قائم : 19% میباشد !!!!

و از اونجایی که درآمد شرکت 720 میلیارد تومان بدست آمد با حاشیه سود 19% به سود خالص 137 میلیارد تومان در سال میرسیم

حاشیه سود عسلویه مبنا 36 % و حاشیه سود منتظر قائم حدود 19% میباشد

حالا ممکنه برخی از گفته های مدیر عامل برداشت کرده باشند که منظور از اقساط صرفا" بهره سالانست و یا مشابه این تفسیرات که اگر همچین چیزی درست باشه یعنی حاشیه سود نیروگاه بسیار بسیار کمتر خواهد شد !!!

(مخالفان این تحلیل متن گفته های مدیر عامل رو دقیقا مطالعه کنند و بعد موضع بگیرند )

پس دقت کنید

در گفته های مدیرعامل محترم به صراحت ذکر شده که در شرایط کنونی نیمی از اقساط رو میتونیم از سود شرکت پرداخت کنیم
    که میبینیم تا حد زیادی با محاسبات فوق سازگاری داره

خب حالا تصویر زیر که بر اساس گفته های مدیر عامل خوارزمیست توجه کنید :

بنابراین با مفروضات و شواهد و گفته های مدیر عامل و صورتهای مالی و پیش بینی های شرکت عسلویه مپنا ، خیلی مسائل روشن شد

خوب حالا از زاویه دیگه به قیمت گذاری خوارزمی نگاهی داشته باشیم :

روش اول برای قیمت گذاری خوارزمی :

بر اساس پرتفوی منتهی به 93/04/31 خوارزمی:

1400 میلیارد تومان پرتفوی بورسی
    380 میلیارد تومان پرتفوی غیر بورسی
    50 میلیارد تومان هم بدهی بلند مدت ( بر اساس آخرین صورتهای مالی موجود )

دو شرکت بزرگ خارج بورسیش:

1- نیروگاه قائم ( زیر مجموعه شرکت توسعه برق و انرژی سپهر )
    2- توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی

سرمایه گذاری خارج بورسیشو به روزتر میکنیم و با سرمایه گذاری داخل بورس که به روز هست جمع میکنیم

ظرفیت نیروگاه = 1623 مگاوات ساعت
    سود تحلیلی نیروگاه با توجه به محاسبات و مفروضات و شواهد موجود = 137 میلیارد تومان

ظرفیت نیروگاه عسلویه مپنا = 830 مگاوات ساعت
    سود سال 93 = 126 میلیارد تومان
    ارزش بازار در تاریخ 93/5/13 : 870 میلیارد تومان

بنابراین میبینیم که نیروگاه قائم با اینکه 96% بیشتر از ظرفیت نیروگاه عسلویه مپنا تولید داره ولی به علت پایین بودن راندمان و حاشیه سودش صرفا" مختصری از شرکت عسلویه مپنا سود بیشتری میتونه محقق کنه

برای اینکه قیمت معقولی رو نیروگاه بزاریم ارزش بازار عسلویه مپنا رو در 1.5 ضرب میکنیم

870 * 1.5 = 1300 میلیارد تومان ارزش تحلیلی نیروگاه منتظر قائم

حال چون تا اینجای کار صرفا" 10% مبلغ قرار داد پرداخت شده ما 130 میلیارد تومان به ارزش دارایی های شرکت اضافه میکنیم

( مستحضر هستید که سرمایه گذاری خوارزمی طی سه مرحله تا تاریخ 93/02/31 مجموعاً مبلغ 648ر704ر1 میلیون ریال به صورت نقد به بانک صادرات پرداخت نموده ولی از اونجایی که ارزش تحلیلی این نیروگاه بر اساس شواهد موجود کمتر از قد و قواره شرکت هست من صرفا 130 میلیارد تومان به دارایی های شرکت خوارزمی اضافه میکنم نه 170 میلیارد هر چند اختلاف این دو عدد صرفا" 4 تومان به ازای هر سهم هست )

2- توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی :

بر اساس آخرین پرتفوی منتشره این شرکت کمتر از 260 میلیارد تومان سهام داره ولی از اونجایی که در پرتفوی سرمایه گذاری خوارزمی قیمت تمام شده این شرکت 103 میلیارد تومان هست 157 میلیارد تومان به پرتفوی غیر بورسی سرمایه گذاری خوارزمی اضافه میکنم

لذا سرجمع : 130 + 157 =
    287 میلیارد تومان از ناحیه این دو شرکت به پرتفوی خارج بورسیش اضافه میشه

در پایان خواهیم داشت:

287 میلیارد دارایی اضافه شده + 380 میلیارد پرتفوی غیر بورسی + میلیارد 1400 پرتفوی بورسی =2067 میلیارد تومان

2067 میلیارد - 50 میلیارد بدهی شرکت = 2017 میلیارد تومان

یعنی سهمی 202 تومان

با توجه به این که شرکتهای سرمایه گذاری هم گروه حاضر در بورس با 70% ناو خود در حال معامله هستند ( حتی کمتر ) لذا خواهیم داشت :

202 * 70% = 141 تومان

ملاحظه میفرمایید که حتی با اینکه دارایی های خارج بورسی این شرکت به روز شد باز هم افزایش قابل توجه ایی در قیمت نهایی رخ نداد

توجه خیلی مهم :
    پرتفوی سرمایه گذاری خوارزمی در 40 روز اخیر افت داشته که میبایستی از مبلغ فوق کم کنیم ، که این اختلاف رو میگذاریم به حساب خطاهای احتمالی در محاسبه ارزش دارایهای غیر بورسی شرکت و محاسبات عددی

روش دوم برای قیمت گذاری خوارزمی :

سود خالص شرکت در سال مالی 93/03/31 : 313 میلیارد تومان میباشد که از این مبلغ 235 میلیارد تومان عملیاتی و الباقی غیر عملیاتیست

یعنی سهمی 23.5 تومان عملیاتی و 7.8 تومان غیر عملیاتی

اگر پی به ائی 4 تا 5 را برای این شرکت در نظر بگیریم خواهیم داشت:

23.5 * 4 = 94 + 7.8 = 102 تومان
    23.5 * 5 = 117.5 + 7.8 = 125.3 تومان

( سود غیر عملیاتی را با ضریب 1 باید در نظر گرفت چون تکرار ناپذیره ، اگر غیر این حساب کنید اشتباهه )

بیشتر شرکتها سود غیر عملیاتی رو تقسیم نمیکنند

از اونجایی که سود تضمین شده بانکها در حال حاضر فراتر از 20% میباشد ، مناسب نیست به سهمی که سود خالصش به صورت عملیاتی و غیر عملیاتی 31.4 تومان هست پی به ائی بیشتر از چهار بدیم

در هر دو روش فوق دیدیم که قیمت سرمایه گذاری خوارزم بین 120 تا 140 میتونه نوسان داشته باشه
    به نظر میرسه بعد از مجمع قیمت سهم با سرمایه فعلی در محدوده 120 تومان در نوسان باشه

- لطفا محاسبات فوق را کنترل کنید ، به علت زیاد بودن اعداد ممکنه در محاسبات خطا رخ داده باشه
    - این مطالب نظر شخصی بوده و توصیه اکید میکنم خودتون مطالعه ، تحقیق و بررسی کنید

موفق باشید
    توپولی

نظر

• arak_bourse
      کاربر فعال
      • Nov 2010
      • 3802

جناب توپولی تحلیلهاتون عالیه. من همیشه لذت میبرم از این همه حوصله که به خرج میدی بابت تحلیل.
      به نظرتون واسه کسی که پولش رو گذاشته بانک و میخواد کمی سهام بخره کچاد بخره یا بانک سینا یا وپاسار؟
      تحلیلگر بازار tahlilgar0@

نظر

• bistoon
        عضو عادی
        • Sep 2012
        • 21

در اصل توسط تــوپــولــی پست شده است View Post

با نام پروردگار عالم

با سلام
        درود بر شما

چراشو از خودشون بپرسید

به هر حال هرچی بود و نبود تو تالارها و سایتهای مختلف بازتاب جالبی داشت

چه موضع گیریهای سفت و سختی گرفتن !!!
        طوری برخود می کنند که گویی من باعث این ریزش شدم !!!
        من مانع رشد سهم میشه
        من یه تحلیل میزنم و شمارو به تامل وامیدارم

حالا بسته به نوع تحلیل و نفوذ تحلیل در خواننده تاثیرش در بازار مشخص میشه

البته تاثیر یک تحلیل منطقی و قوی بیشتر در بلند مدت خواهد بود

اگر شخصی مخالفتی داره با تحلیل جواب بده و تحلیل بنده رو نقد کنه نه با زبان تلخ
        خواننده یا قبول میکنه یا خیر

اگر انتقاد دارید تخریب نکنید با تحلیل جواب بدید اگر ابهامی باشه من هم با تحلیل رفع ابهام خواهم کرد

امشب تصمیم دارم این موضوع و قیمت گذاری نیروگاه قائم و تاثیرش بر روی سود خوارزمی و آیندش بازتر کنم و ریزتر واردش بشم

ظرفیت این نیروگاه 1623 مگاوات ساعته

درآمد نیروگاه :

با فرض اینکه این نیرگاه با ظرفیت کامل کار کنه و کل برق تولیدشو بفروشه درآمدشو حساب میکنیم

(
        لازم به توضیح هست که طبق روال معمول نیروگاهها دو نوع درآمد دارند ، درآمد ظرفیت و درآمد انرژی که میتونید برای کسب اطلاعات بیشتر به پست قبلی مراجعه کنید )

درآمد ظرفیت شامل 90% کل ظرفیت قابل تولید هست که دولت تضمین به خرید کرده

درآمد انرژی مربوط به اون 10% هست که تضمین نشده ولی در صورت خرید دولت محاسبه میشه در واقع این 10% تضمینی برای خرید از سوی شبکه توزیع نداره و در اوج مصرف عمدتا از نیروگاهها خریداری میشه که در بیشتر موارد هم این اتفاق صورت میگیره

بنابراین ما فرض میگیریم دولت یا شبکه توزیع 100% برق تولید شده توسط نیروگاه منتظر قائم رو که با توان اسمی و کامل تولید خواهد کرد خریداری کنه

نرخی که دولت برق رو از نیروگاهها می خره در سال جاری
        506.2 هست
        ( در تحلیل برخی دیدم مینویسن 520.6 ریال که دقت کنید این اشتباهه )

فرمول محاسبه فروش نیروگاهها :

نرخ فروش * تعداد ساعت سال * مگاوات ظرفیت شرکت = درآمد نیروگاه

لذا خواهیم داشت:

506.2 * ( 24 * 365 ) * 1623 = 720 میلیارد تومان

حاشیه سود شرکت :

از اونجایی که دسترسی به انواع هزینه ها و کسورات این شرکت نداشتم به صورتهای مالی برق عسلویه مپنا استناد کردم

حاشیه سود خالص شرکت برق عسلویه مپنا 36% میباشد

این شرکت به دلیل حمایت سهامدار عمده ( مپنا ) و تشکیلات خاص خودش هزینه های اداری و تشکیلاتی بسیار ناچیزی داره
        همچنین عسلویه مپنا به دلیل نوسازتر بودن یکسری هزینه هایی کمتر و راندمان بالاتری داره

در کل به نظر نمیرسه که نیروگاه منتظر قائم بتونه حاشیه سودی بهتر از مپنای عسلویه داشته باشه و من 30% حاشیه رو برای این شرکت فرض و لحاظ کردم تا در پایان این 30% رو تصحیح کنیم

لذا سود خالص شرکت :

720 میلیارد تومان * 30% = 216 میلیارد تومان

هر چند مجدد عرض میکنم که به دلیل موجود نبودن صورتهای مالی نیروگاه قائم کلیه این اعداد و ارقام مفروض میباشد

( توجه بفرمایید که در محاسبات برخی دیدم حاشیه سود رو 63% لحاظ کردن که خیلی جالب و عجیبه احتمالا این افراد برای حاشیه سازی اعداد رو جابجا مینویسن به جای حاشیه سود 36% نوشتن 63% !!! یا به جای نرخ برق 506.2 ریال نوشتن 520.6 ریال دوستان خیلی دقت کنید برخی دارن سودهای توهمی به خورد خواننده میدن !!!)

برای اثبات گفتهای بالا به تصویر زیر دقت کنید :

پیش بینی درآمد هر سهم عسلویه مپنا

بر اساس تصویر بالا میبینیم که محاسبات انجام شده در چارچوب اطمینان نسبی بوده ، البته تا اینجا به مرور خواهید دید که این حاشیه سود نیروگاه قائم خیلی کمتر از محاسبات و مفروضات بالاست

حالا یه مقایسه ایی کنیم بین این دو شرکت ، یعنی عسلویه مپنا و منتظر قائم :

نیروگاه مپنای عسلویه:

ظرفیت : 830 مگاوات ساعت
        سود خالص پیش بینی شده برای سال 93 : 126 میلیارد تومان
        ارزش بازار در تاریخ 93/5/15 : 862 میلیارد تومان

نیروگاه منتظر قائم :

ظرفیت 1623 مگاوات ساعت
        سود خالص تحلیلی برای سال 93 ( تا اینجا که در زیر و در ادامه تصحیح خواهد شد ) : 216 میلیارد تومان

شرایط این معامله به شکل زیر بوده :

سرمایه گذاری خوارزمی متعهد شده است که طی سه مرحله تا تاریخ 93/02/31 مجموعاً مبلغ 648ر704ر1 میلیون ریال به صورت نقد به بانک صادرات پرداخت نموده و مابقی به مبلغ 087ر216ر28 میلیون ریال ظرف مدت 8 سال به صورت 16 قسط مساوی 6 ماهه معادل با مبلغ 505ر763ر1 میلیون ریال بابت هر قسط از تاریخ 93/06/27 تا تاریخ 1400/12/27 پرداخت نماید.

در واقع میبینیم که خوارزمی ملزم به پرداخت 350 میلیارد تومان قسط سالانه بابت خرید این بلوک هستش

از طرفی کل پرداختی و تعهد برای پرداخت این معامله از سوی خوارزمی حدود 3000 میلیارد تومان هست که بازار به اشتباه همان 1680 میلیارد تومان را در ذهن خود پرورانده

پس نیروگاه منتظر قائم 2 برابر مپنای عسلویه ظرفیت تولید برق داره ولی 3.5 برابر نیروگاه مپنای عسلویه برای خوارزمی تموم شده
        به نظر تکنولوژی و موقعیت ممتاز عسلویه برتری بیشتری نسبت به نیروگاه منتظر و قایم داره خصوصا از نظر خوراک

برخی میگن نیروگاه کلی زمین تو کرج داره !!!

مگه قراره تغییری کاربری بده که زمینشو به نرخ روز حساب میکنید ؟!!!
        مگه قراره کسب و کارشو به ساخت و ساز تغییر بده ؟!!!

بعضی وقتها آدم چیزایی میشنوه که ....

بگذریم

این بلوک هم اکنون خریداری شده ولی بجز قسمتی که نقدا" پرداخت گردیده مابقی ارزش بلوک در حساب بدهی شرکت نیز تاثیر داشته

در واقع نباید اینطور فکر کرد که این بلوک صرفا" و عینا" جزء دارایی شرکت بوده ، خیر
        معادل بدهی اقساط مانده خوارزمی در بدهیهاش بدهکارتر شده

350 میلیارد تومان هر سال خوارزمی باید بابت این خرید پرداخت کنه یعنی به ازای هر سهم 35 تومان در هر سال ( سرمایه فعلی خوارزمی 1000 میلیارد تومان )

اگر فرض کنیم حاشیه سود 30% در کل این 8 سالی که قراره اقساط پرداخت بشه ثابت بمونه و هرسال 20% به قیمت برق اضافه بشه سود منتظر قائم برای 8 سال آتی به شکل زیر خواهد بود ( به مرور این 30% حاشیه سود اصلاح خواهد شد چون 19% صحیحه نه 30% ولی فعلا" 30% رو فرض کردیم تا به یه جاهایی برسیم ) :

سال اول : 216 میلیارد تومان
        سال دوم : 259 میلیارد تومان
        سال سوم : 311 میلیارد تومان
        سال چهارم : 373 میلیارد تومان
        سال پنجم : 448 میلیارد تومان
        سال ششم : 537 میلیارد تومان
        سال هفتم : 645 میلیارد تومان
        سال هشتم : 774 میلیارد تومان
        -------------------------------------------------
        جمع اعدا فوق میشه 3563 میلیارد تومان

همونطور که بالا اشاره کردم کل پرداختی و تعهدات ایجاد شده برای پرداخت این معامله از سوی خوارزمی حدود 3000 میلیارد تومان هست

در بالا به عدد 3563 میلیارد تومان رسیدیم ( مجموع درآمد طی 8 سال آتی با حاشیه سود 30% )

قیمت تمام شده این نیروگاه برای خوارزمی 3000 میلیارد تومان بوده

با استناد به گفته مدیر عامل خوارزمی و اینکه فرمودن مطالعات کارشناسی انجام شده که بیش از 80% اقساط در سالهای آینده از محل سود نیروگاه انجام خواهد شد و از اونجایی که اقساط باقی مانده 087ر216ر28 میلیون ریال هست میتونیم نتیجه بگیریم:

2820 میلیارد تومان * 80% = 2256 میلیارد تومان

ولی ما در بالا به عدد 3563 میلیارد تومان رسیدیم !!!!

این یعنی سود واقعی شرکت در حدود 63.3% میزانیست که در بالا محاسبه کردیم نه بیشتر !!!

دوستان خیلی خیلی توجه کنند:

ما در اینجا با سه نتیجه میرسیم:

- یا میزان تولید و فروش نیروگاه کمتر از 1623 مگاوات محاسباتی ماست
        - یا حاشیه سود شرکت کمتر خواهد بود
        - یا هر دو

از اونجایی که نیاز به انرژی برقی در تهران بالاست و از آنجایی که نیروگاه با توان کامل کار میکنه نتیجه میگیریم حاشیه سود محاسباتی ما 63.3% حاشیه سودیست که در بالا فرض کردم لذا :

30% * 0.633 = 19 %

حاشیه سود واقعی نیروگاه منتظر قائم : 19% میباشد !!!!

و از اونجایی که درآمد شرکت 720 میلیارد تومان بدست آمد با حاشیه سود 19% به سود خالص 137 میلیارد تومان در سال میرسیم

حاشیه سود عسلویه مبنا 36 % و حاشیه سود منتظر قائم حدود 19% میباشد

حالا ممکنه برخی از گفته های مدیر عامل برداشت کرده باشند که منظور از اقساط صرفا" بهره سالانست و یا مشابه این تفسیرات که اگر همچین چیزی درست باشه یعنی حاشیه سود نیروگاه بسیار بسیار کمتر خواهد شد !!!

(مخالفان این تحلیل متن گفته های مدیر عامل رو دقیقا مطالعه کنند و بعد موضع بگیرند )

پس دقت کنید

در گفته های مدیرعامل محترم به صراحت ذکر شده که در شرایط کنونی نیمی از اقساط رو میتونیم از سود شرکت پرداخت کنیم
        که میبینیم تا حد زیادی با محاسبات فوق سازگاری داره

خب حالا تصویر زیر که بر اساس گفته های مدیر عامل خوارزمیست توجه کنید :

بنابراین با مفروضات و شواهد و گفته های مدیر عامل و صورتهای مالی و پیش بینی های شرکت عسلویه مپنا ، خیلی مسائل روشن شد

خوب حالا از زاویه دیگه به قیمت گذاری خوارزمی نگاهی داشته باشیم :

روش اول برای قیمت گذاری خوارزمی :

بر اساس پرتفوی منتهی به 93/04/31 خوارزمی:

1400 میلیارد تومان پرتفوی بورسی
        380 میلیارد تومان پرتفوی غیر بورسی
        50 میلیارد تومان هم بدهی بلند مدت ( بر اساس آخرین صورتهای مالی موجود )

دو شرکت بزرگ خارج بورسیش:

2- توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی

سرمایه گذاری خارج بورسیشو به روزتر میکنیم و با سرمایه گذاری داخل بورس که به روز هست جمع میکنیم

ظرفیت نیروگاه = 1623 مگاوات ساعت
        سود تحلیلی نیروگاه با توجه به محاسبات و مفروضات و شواهد موجود = 137 میلیارد تومان

ظرفیت نیروگاه عسلویه مپنا = 830 مگاوات ساعت
        سود سال 93 = 126 میلیارد تومان
        ارزش بازار در تاریخ 93/5/13 : 870 میلیارد تومان

بنابراین میبینیم که نیروگاه قائم با اینکه 96% بیشتر از ظرفیت نیروگاه عسلویه مپنا تولید داره ولی به علت پایین بودن راندمان و حاشیه سودش صرفا" مختصری از شرکت عسلویه مپنا سود بیشتری میتونه محقق کنه

برای اینکه قیمت معقولی رو نیروگاه بزاریم ارزش بازار عسلویه مپنا رو در 1.5 ضرب میکنیم

870 * 1.5 = 1300 میلیارد تومان ارزش تحلیلی نیروگاه منتظر قائم

حال چون تا اینجای کار صرفا" 10% مبلغ قرار داد پرداخت شده ما 130 میلیارد تومان به ارزش دارایی های شرکت اضافه میکنیم

( مستحضر هستید که سرمایه گذاری خوارزمی طی سه مرحله تا تاریخ 93/02/31 مجموعاً مبلغ 648ر704ر1 میلیون ریال به صورت نقد به بانک صادرات پرداخت نموده ولی از اونجایی که ارزش تحلیلی این نیروگاه بر اساس شواهد موجود کمتر از قد و قواره شرکت هست من صرفا 130 میلیارد تومان به دارایی های شرکت خوارزمی اضافه میکنم نه 170 میلیارد هر چند اختلاف این دو عدد صرفا" 4 تومان به ازای هر سهم هست )

2- توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی :

بر اساس آخرین پرتفوی منتشره این شرکت کمتر از 260 میلیارد تومان سهام داره ولی از اونجایی که در پرتفوی سرمایه گذاری خوارزمی قیمت تمام شده این شرکت 103 میلیارد تومان هست 157 میلیارد تومان به پرتفوی غیر بورسی سرمایه گذاری خوارزمی اضافه میکنم

لذا سرجمع : 130 + 157 =
        287 میلیارد تومان از ناحیه این دو شرکت به پرتفوی خارج بورسیش اضافه میشه

در پایان خواهیم داشت:

287 میلیارد دارایی اضافه شده + 380 میلیارد پرتفوی غیر بورسی + میلیارد 1400 پرتفوی بورسی =2067 میلیارد تومان

2067 میلیارد - 50 میلیارد بدهی شرکت = 2017 میلیارد تومان

یعنی سهمی 202 تومان

با توجه به این که شرکتهای سرمایه گذاری هم گروه حاضر در بورس با 70% ناو خود در حال معامله هستند ( حتی کمتر ) لذا خواهیم داشت :

202 * 70% = 141 تومان

ملاحظه میفرمایید که حتی با اینکه دارایی های خارج بورسی این شرکت به روز شد باز هم افزایش قابل توجه ایی در قیمت نهایی رخ نداد

توجه خیلی مهم :
        پرتفوی سرمایه گذاری خوارزمی در 40 روز اخیر افت داشته که میبایستی از مبلغ فوق کم کنیم ، که این اختلاف رو میگذاریم به حساب خطاهای احتمالی در محاسبه ارزش دارایهای غیر بورسی شرکت و محاسبات عددی

روش دوم برای قیمت گذاری خوارزمی :

سود خالص شرکت در سال مالی 93/03/31 : 313 میلیارد تومان میباشد که از این مبلغ 235 میلیارد تومان عملیاتی و الباقی غیر عملیاتیست

یعنی سهمی 23.5 تومان عملیاتی و 7.8 تومان غیر عملیاتی

اگر پی به ائی 4 تا 5 را برای این شرکت در نظر بگیریم خواهیم داشت:

23.5 * 4 = 94 + 7.8 = 102 تومان
        23.5 * 5 = 117.5 + 7.8 = 125.3 تومان

( سود غیر عملیاتی را با ضریب 1 باید در نظر گرفت چون تکرار ناپذیره ، اگر غیر این حساب کنید اشتباهه )

بیشتر شرکتها سود غیر عملیاتی رو تقسیم نمیکنند

از اونجایی که سود تضمین شده بانکها در حال حاضر فراتر از 20% میباشد ، مناسب نیست به سهمی که سود خالصش به صورت عملیاتی و غیر عملیاتی 31.4 تومان هست پی به ائی بیشتر از چهار بدیم

در هر دو روش فوق دیدیم که قیمت سرمایه گذاری خوارزم بین 120 تا 140 میتونه نوسان داشته باشه
        به نظر میرسه بعد از مجمع قیمت سهم با سرمایه فعلی در محدوده 120 تومان در نوسان باشه

- لطفا محاسبات فوق را کنترل کنید ، به علت زیاد بودن اعداد ممکنه در محاسبات خطا رخ داده باشه
        - این مطالب نظر شخصی بوده و توصیه اکید میکنم خودتون مطالعه ، تحقیق و بررسی کنید

موفق باشید
        توپولی

سلام و دروود
        ممنون از تحلیل جامع و مفیدتون.
        فقط یک نکته رو در محاسباتتون لحاظ نکردید و اونم مبلغ حاصل از افزایش سرمایه از محل آورده میباشد که مطمعنا این مبلغ بروی ناو سهم تاثیر خواهد گذاشت.
        در پناه حق

نظر

• تــوپــولــی
          عضو عادی
          • Nov 2013
          • 38

در اصل توسط arak_bourse پست شده است View Post
          جناب توپولی تحلیلهاتون عالیه. من همیشه لذت میبرم از این همه حوصله که به خرج میدی بابت تحلیل.
          به نظرتون واسه کسی که پولش رو گذاشته بانک و میخواد کمی سهام بخره کچاد بخره یا بانک سینا یا وپاسار؟

سپاسگذارم

کچاد خیلی بهتر و کم ریسکتر هستش

در اصل توسط bistoon پست شده است View Post
          سلام و دروود
          ممنون از تحلیل جامع و مفیدتون.
          فقط یک نکته رو در محاسباتتون لحاظ نکردید و اونم مبلغ حاصل از افزایش سرمایه از محل آورده میباشد که مطمعنا این مبلغ بروی ناو سهم تاثیر خواهد گذاشت.
          در پناه حق

سلام و درود

پیشنهاد میکنم حتما صورتهای مالی شرکت رو دقیقتر بررسی کنید خصوصا" میزان سرمایه گذاریهای کوتاه مدت

ما در حسابداری میگیم
          تراز یا ترازنامه

اگر یک طرف بالا پایین بشه رو طرف دیگه تاثیر میزاره

خوارزمی قبلا" چالشو برای این افزایش سرمایه کنده !!

سپاسگذارم

دوستان حتما به این نکته توجه کنید که در ریزش مجدد کلیت بازار که در حال شکل گیریست شرکتهای سرمایه گذاری مثل برگ خزان خواهند ریخت

هم از حیث ارزش دارایی های سهامی هم از بابت ضعف در درآمدهای حاصل از فروش سهام و نیز سایر درامدهای غیر عملیاتی

موفق باشید

نظر

• dpi
            عضو فعال
            • Oct 2012
            • 578

به نظر بنده وسینا بازده بیشتری نسبت به کچاد خواهد داد.

نظر

• احسان147
              عضو فعال
              • Mar 2013
              • 937

جناب توپولی سلام
              اگه امکان داره بنیادی خاذین رو هم تحلیل بفرمایید

با تشکر از تحلیل های خوبتون

نظر

• peyman.
                عضو عادی
                • Aug 2025
                • 26

با نام پروردگار عالم

با سلام
                درود بر شما

چراشو از خودشون بپرسید

با سلام جناب توپولی و تشکر بابت تحلیلی که قرار دادید

در اینکه آیدی نارنجی تالار همسایه به طور عمد اعداد و ارقام را پس و پیش کرده تا سود نیروگاه را متورم نشان دهد شکی نیست . اگر لازم بود سود را با دستکاری حاشیه سود تا 2000 میلیارد هم نشان می داد .

اما در مورد تحلیل شما ، چند مورد هست که باعث شده سود تحلیلی شما از مقدار واقع کمتر شود که خدمت شما عرض می کنم :

1) سود نیروگاه را شما برای سال 93 ، 160 میلیارد تومن محاسبه کردید که فوق العاده بدبینانه و شاید تا حدی خلاف واقع است . دلیل اصلی ، سود نیروگاه در سال مالی 92 است که در صورت های حسابرسی شده بانک صادرات نمایان هست . سود 92 نیروگاه قبل از فروش نیروگاه به خوارزمی (که برای ساده تر شدن فرض می کنیم انتهای سال 92 اتفاق افتاده) برابر 233 میلیارد تومن است . در یادداشت توضیحی این عدد آمده است که این سود ناشی از فروش برق به میزان 441 میلیارد تومن حاصل شده است . (سود سال 91 نیروگاه هم 143 میلیارد تومن بوده است که بسیار نزدیک عدد 163 میلیاردی است که شما برای سود نیروگاه برای سال 93 بدست آورده اید!)

پس حاشیه سود نیروگاه در 92 برابر 233/441= 52% می باشد نه 19 درصد شما که صرفا به استناد صحبت های مدیر عامل محاسبه فرمودید . چرا صحبت های مدیر عامل را قبول کنیم وقتی صورت های مالی را می توانیم بررسی کنیم . در مورد نیروگاه عسلویه هم حاشیه سود عملیاتی شرکت طبق پیش بینی 93 ، 63 درصد می باشد که به علت تسعیر نرخ ارز ناشی از وام ارزی شرکت ، حاشیه سود خالص به سطح 36 درصد تنزل پیدا کرده است .

حال که برای سال 92 ، سود 233 میلیاردی محقق شده ، با فرضیات جنابعالی با افزایش 20 درصدی سود برای سال 93 ، سود 93 نیروگاه 280 میلیارد تومن خواهد بود نه 163 میلیارد محاسباتی شما . به همین ترتیب سود نیروگاه طی این 8 سال اضافه خواهد شد. (البته اگر طبق نظر شما فروش 93 ، 720 میلیارد باشد و حاشیه سود را مانند سال 92 ، 50 درصد بگیریم ، سود 93 ، 360 میلیارد خواهد بود که برای رعایت اصل محافظه کاری ، همان 280 میلیارد تا 300 میلیارد را در نظر می گیریم)

2) در مورد مبلغ خرید نیروگاه ، طبق گفته شما مبلغی که طی این 8 سال باید به بانک صادرات پرداخت شود ، 3000 میلیارد تومن می باشد . ولی نکته مهم ارزش زمانی پول می باشد . آیا ارزش زمانی 3000 میلیاردی که همه مبلغ به یکباره داده شود با 3000 میلیاردی که طی 8 سال پرداخت شود یکسان است؟

طبق تئوری های مالی باید جریانات نقدی آینده با نرخ بهره بدون ریسک (یعنی 21 درصد) به زمان حال تنزیل شوند . مبلغ فروش اصل ، 1680 میلیارد با اقساط 8 ساله (سالی دو قسط) و نرخ بهره 17 درصد بوده است که می شود 176 میلیارد نقد + 16 قسط 170 میلیاردی . همونطور که می بینید نرخ بهره اقساط از نرخ بهره بدون ریسک پایین تر است که این باعث می شود که ارزش فعلی جریانات نقدی آینده ، حتی از قیمت 1680 میلیارد تومن پایین تر بیاید و حدود 1470 میلیارد می باشد . این مقدار را می توانید به راحتی با اکسل و کمی آشنایی با محاسبات پایه مالی بدست آورید .

حال برآوردی از ارزش واقعی نیروگاه خواهیم داشت تا ببینیم که خرید نیروگاه چقدر ارزش افزوده نسبت به بهای تمام شده برای سر. خوارزمی داشته است . می توانیم برای اینکار پی به ای نیروگاه عسلویه را به سود 280 میلیاردی تا 300 میلیاردی سال 93 نیروگاه بدهیم . پی به ای فعلی نیروگاه عسلویه 6.77 می باشد . با اعمال این پی به ای ، به ارزش تقریبی 1900 تا 2000 میلیاردی نیروگاه می رسیم .

با کسر مبلغ ارزش فعلی جریانات نقدی پرداختی به نیروگاه از مبلغ ارزش فعلی به ارزش افزوده 480 میلیاردی نیروگاه برای خوارزمی می رسیم . یعنی به ازای هر سهم وخارزم 48 تومان . طبق محاسبات جنابعالی ، خوارزمی 1780 میلیارد دارائی بورسی و غیر بورسی دارد و 157 میلیارد ارزش افزوده مدیریت توسعه خوارزمی می باشد. با اضافه شدن 480 میلیارد ارزش افزوده نیروگاه و کم کردن 50 میلیارد بدهی بلند مدت ، به مبلغ 237 تومن برای هر سهم می رسیم که و 0.7 این مبلغ برابر 165 تومن خواهد شد که برابر قیمت فعلی سهم است
                آخرین ویرایش توسط peyman.؛ 2014/08/07, 14:30.

نظر

• تــوپــولــی
                  عضو عادی
                  • Nov 2013
                  • 38

در اصل توسط peyman. پست شده است View Post
                  با سلام جناب توپولی و تشکر بابت تحلیلی که قرار دادید

در اینکه آیدی نارنجی تالار همسایه به طور عمد اعداد و ارقام را پس و پیش کرده تا سود نیروگاه را متورم نشان دهد شکی نیست . اگر لازم بود سود را با دستکاری حاشیه سود تا 2000 میلیارد هم نشان می داد .

اما در مورد تحلیل شما ، چند مورد هست که باعث شده سود تحلیلی شما از مقدار واقع کمتر شود که خدمت شما عرض می کنم :

1) سود نیروگاه را شما برای سال 93 ، 160 میلیارد تومن محاسبه کردید که فوق العاده بدبینانه و شاید تا حدی خلاف واقع است . دلیل اصلی ، سود نیروگاه در سال مالی 92 است که در صورت های حسابرسی شده بانک صادرات نمایان هست . سود 92 نیروگاه قبل از فروش نیروگاه به خوارزمی (که برای ساده تر شدن فرض می کنیم انتهای سال 92 اتفاق افتاده) برابر 233 میلیارد تومن است . در یادداشت توضیحی این عدد آمده است که این سود ناشی از فروش برق به میزان 441 میلیارد تومن حاصل شده است . (سود سال 91 نیروگاه هم 143 میلیارد تومن بوده است که بسیار نزدیک عدد 163 میلیاردی است که شما برای سود نیروگاه برای سال 93 بدست آورده اید!)

پس حاشیه سود نیروگاه در 92 برابر 233/441= 52% می باشد نه 19 درصد شما که صرفا به استناد صحبت های مدیر عامل محاسبه فرمودید . چرا صحبت های مدیر عامل را قبول کنیم وقتی صورت های مالی را می توانیم بررسی کنیم . در مورد نیروگاه عسلویه هم حاشیه سود عملیاتی شرکت طبق پیش بینی 93 ، 63 درصد می باشد که به علت تسعیر نرخ ارز ناشی از وام ارزی شرکت ، حاشیه سود خالص به سطح 36 درصد تنزل پیدا کرده است .

حال که برای سال 92 ، سود 233 میلیاردی محقق شده ، با فرضیات جنابعالی با افزایش 20 درصدی سود برای سال 93 ، سود 93 نیروگاه 280 میلیارد تومن خواهد بود نه 163 میلیارد محاسباتی شما . به همین ترتیب سود نیروگاه طی این 8 سال اضافه خواهد شد. (البته اگر طبق نظر شما فروش 93 ، 720 میلیارد باشد و حاشیه سود را مانند سال 92 ، 50 درصد بگیریم ، سود 93 ، 360 میلیارد خواهد بود که برای رعایت اصل محافظه کاری ، همان 280 میلیارد تا 300 میلیارد را در نظر می گیریم)

2) در مورد مبلغ خرید نیروگاه ، طبق گفته شما مبلغی که طی این 8 سال باید به بانک صادرات پرداخت شود ، 3000 میلیارد تومن می باشد . ولی نکته مهم ارزش زمانی پول می باشد . آیا ارزش زمانی 3000 میلیاردی که همه مبلغ به یکباره داده شود با 3000 میلیاردی که طی 8 سال پرداخت شود یکسان است؟

طبق تئوری های مالی باید جریانات نقدی آینده با نرخ بهره بدون ریسک (یعنی 21 درصد) به زمان حال تنزیل شوند . مبلغ فروش اصل ، 1680 میلیارد با اقساط 8 ساله (سالی دو قسط) و نرخ بهره 17 درصد بوده است که می شود 176 میلیارد نقد + 16 قسط 170 میلیاردی . همونطور که می بینید نرخ بهره اقساط از نرخ بهره بدون ریسک پایین تر است که این باعث می شود که ارزش فعلی جریانات نقدی آینده ، حتی از قیمت 1680 میلیارد تومن پایین تر بیاید و حدود 1470 میلیارد می باشد . این مقدار را می توانید به راحتی با اکسل و کمی آشنایی با محاسبات پایه مالی بدست آورید .

حال برآوردی از ارزش واقعی نیروگاه خواهیم داشت تا ببینیم که خرید نیروگاه چقدر ارزش افزوده نسبت به بهای تمام شده برای سر. خوارزمی داشته است . می توانیم برای اینکار پی به ای نیروگاه عسلویه را به سود 280 میلیاردی تا 300 میلیاردی سال 93 نیروگاه بدهیم . پی به ای فعلی نیروگاه عسلویه 6.77 می باشد . با اعمال این پی به ای ، به ارزش تقریبی 1900 تا 2000 میلیاردی نیروگاه می رسیم .

با کسر مبلغ ارزش فعلی جریانات نقدی پرداختی به نیروگاه از مبلغ ارزش فعلی به ارزش افزوده 480 میلیاردی نیروگاه برای خوارزمی می رسیم . یعنی به ازای هر سهم وخارزم 48 تومان . طبق محاسبات جنابعالی ، خوارزمی 1780 میلیارد دارائی بورسی و غیر بورسی دارد و 157 میلیارد ارزش افزوده مدیریت توسعه خوارزمی می باشد. با اضافه شدن 480 میلیارد ارزش افزوده نیروگاه و کم کردن 50 میلیارد بدهی بلند مدت ، به مبلغ 237 تومن برای هر سهم می رسیم که و 0.7 این مبلغ برابر 165 تومن خواهد شد که برابر قیمت فعلی سهم است

سلام و درود بر شما

بسیار عالی و ممنون

از هر نوع انتقاد منطقی و تحلیلی حتی اگر کل تحلیل و گفته های بنده رو زیر سوال ببره و نقض کنه استقبال میکنم

دوست عزیر و سایر دوستان گرامی

هر اطلاعات ریز و درشتی از این نیروگاه چه در جراید چه صورتهای مالی موجود در دل سایر شرکتها مثل بانک صادرات دارید لطفا لینکشو به صورت خصوصی یا همینجا قرار بدید تا بررسی بیتری انجام بدم

هر چه زودتر بهتر

همه چیز را همگان دانن نه صرفا" یک شخص

بدون دلیل و ادله محکم نمیتونم اعداد و ارقامی رو بپذیرم لذا هر مدرکی دال بر گفته های فوق دارید رو ارائه بدید تا بنده نیز بررسی کاملتر و مجددی داشته باشم

مطمئنا" حتی اگر به نتایجی رسیدم که 180 درجه با یافته های قبلی من متفاوت بود به صورت عمومی اعلام و تحلیلهای قبلی رو اصلاح خواهم کرد

درود بر شما

نظر

• peyman.
                    عضو عادی
                    • Aug 2025
                    • 26

سلام و درود بر شما

بسیار عالی و ممنون

از هر نوع انتقاد منطقی و تحلیلی حتی اگر کل تحلیل و گفته های بنده رو زیر سوال ببره و نقض کنه استقبال میکنم

دوست عزیر و سایر دوستان گرامی

هر اطلاعات ریز و درشتی از این نیروگاه چه در جراید چه صورتهای مالی موجود در دل سایر شرکتها مثل بانک صادرات دارید لطفا لینکشو به صورت خصوصی یا همینجا قرار بدید تا بررسی بیتری انجام بدم

هر چه زودتر بهتر

همه چیز را همگان دانن نه صرفا" یک شخص

بدون دلیل و ادله محکم نمیتونم اعداد و ارقامی رو بپذیرم لذا هر مدرکی دال بر گفته های فوق دارید رو ارائه بدید تا بنده نیز بررسی کاملتر و مجددی داشته باشم

مطمئنا" حتی اگر به نتایجی رسیدم که 180 درجه با یافته های قبلی من متفاوت بود به صورت عمومی اعلام و تحلیلهای قبلی رو اصلاح خواهم کرد

درود بر شما

سلام مجدد

صورت های 12 ماهه حسابرسی شده بانک صادرات

قسمت درآمد های متفرقه صفحه 64 را ملاحظه بفرمائید .

در مورد نحوه پرداخت اقساط هم شفاف سازی خوارزمی در کدال موجود است که به همین ترتیب 1680 میلیارد اصل با نرخ بهره 17 درصد طی 176 میلیارد نقد و 16 قسط 175 میلیاردی می باشد . که اگر قصد خوارزمی فروش نیروگاه در بورس باشه ، با این نحوه و نرخ بهره اقساط ، می تونه سود خوبی از این محل شناسائی کنه .

در مورد اثرات سود و زیانی نیروگاه در سود سال 93 خوارزمی که آیدی نارنجی تالار همسایه 28 تومن تا 42 تومن محاسبه کرده بود! باید بگم که در صورت عدم فروش نیروگاه در بورس ، 280 تا 300 میلیارد سود حاصل از عملکرد نیروگاه خواهد بود و هزینه مالی دو قسط سال مالی 93 که باید به بانک صادرات پرداخت بشه ، حدود 260 میلیارد تومن خواهد بود و بنابراین سود ناشی از محل نیروگاه حدود 2 تا 4 تومان خواهد بود .
                    آخرین ویرایش توسط peyman.؛ 2014/08/07, 15:28.

نظر

• mohsen ho
                      ستاره دار(1)
                      • Feb 2013
                      • 11252

با سلام

عرض ادب و احترام

لیست زیر برای بررسی و تحلیل بیشتر خدمت دوستان معرفی میکنم

- بیمه البرز
                      - بیمه دانا
                      - کچاد
                      - رایان سایپا
                      - گروه سیمانی
                      - گروه روی
                      - بانک سینا
                      - بانک انصار

پیشنهاد میشه از تسه ها ( امتياز تسهيلات مسكن ) خارج بشید

از لیست فوق مختصری درباره کچاد مینویسم

کسانی که اهل ریسک نیستند میتونن رو این سهم تمرکز بیشتری داشته باشند

پروژه های این شرکت پیشرفت خوبی داشته و آماده بهره برداری تا پایان سال
                      صرفا" از دید مقایسه ایی هم بخواهیم نگاه کنیم با داشتن پتانسیل برابر با کگل ارزش بازارش 30% کمتر هست

هم کگل خوب هست هم کچاد ولی قیمت کچاد با بررسی هایی که انجام دادم مناسبتر از کگل هستش

کچاد 100% تولیدش رو داخلی می فروشه و قیمت فروشش بر اساس فرمول خاصی بر اساس بهای فروش شمش فولاد خوزستان تعیین میشه

نمی خوام تو این پست تحلیل جامعی از کچاد قرار بدم لذا گذرا مطالبی رو عنوان میکنم :

سود سال 93 : 104 تومان پیش بینی شده

سه ماهه 27% پوشش داده

احتمال تحقق سود سال 93 115 تا 125 تومان

90% تقسیم سود نقدی خواهد داشت

ارزش ویژه هر سهم : 250 تومان

طرح فولاد یک میلیون تنی ثامن شرکت امسال افتتاح خواهد شد

این شرکت 2500 میلیارد تومان طرح و توسعه داره که تا اینجا 70% ههزینه ها انجام شده

در مقام مقایسه کچاد با کگل :

ارزش بازار
                      کچاد : 7600 میلیارد تومان
                      ارزش بازار
                      کگل : 9900 میلیارد تومان

9900 تقسیم بر 7600 = 30%
                      30% کچاد ارزونتر از کگل هستش

سابقه گذشته این دو سهم بارها نشان داده که این دو همگرایی بسیار بالایی باهم دارند
                      ارزش بازار کچاد گاها" از کگل بیشتر و گاها" کمتر میشه
                      این ارزش بازار به افزایش سرمایه ، تولید ، طرح و توسعه و... مربوط میشه

با نگاهی به وضعیت هر دو شرکت به وضوح میشه فهمید این اختلاف 30% قیمت به نفع خریداران کچاد تمام خواهد شد

پیش بینی فروش کچاد در سال 93 : 2700 میلیارد تومان
                      سود خالص 93 : 1250 میلیارد تومان

پیش بینی فروش کگل در سال 93 : 2620 میلیارد تومان
                      سود خالص 93 : 1100 میلیارد تومان

میبینیم که هم میزان فروش کچاد هم سود کچاد از کگل بیشتر ولی ارزش کچاد 30% کمتر از کگل !!

پیشنهاد و توصیه دارم حتما درباره این شرکت بررسی دقیقتر و کاملتری داشته باشید

خصوصا در طرحهای توسعه این دو شرکت

موفق باشید
                      توپولی
                      باسلام خدمت همه دوستان وعزیزان
                      توپولی عزیز ممنون میشوم معادلات 2مجهولی بنده را پاسخ دهید
                      زیرپستی که پیشنهاد بررسی دادید پست میزنم

طبق گفته های شما بازار تا اوایل سال 1397 روند نزولی خواهد داشت واین مخصوص کلیت بازاراست
                      طبق تحلیلتان عرض کردید پالایشی ها باتوجه به بحث تولید وکیفی سازی با تعدیل منفی نسبتا سنگنی روبرو خواهند شد

که البته بنده هم موافقم و اگراتفاق بالا بیفتد برخی سهم های این گروه حتی درمعرض زیان ده شدن قرار خواهند گرفت

.................................................. .......................................
                      اما بحث اصلی وسوال خیلی ها این جاست
                      استارت ریزش بازار ازشاخص 89هزاری با پالایشی ها اتفاق افتاد وشاخص تا70هزار ریخت
                      جالب این است که همه بازار هم بااین گروه همراهی کردند درحالی که مدعی رشد برخی گروه ها بودید

حال شما مدعی رشد گروه روی وخودرویی طبق نوشته های قبلیتان دراین درجازدن 4ساله هستید(همه این ها باپست دقیق شما موجود است)
                      اما درصورت این که پالایشی ها باچنان تحول منفی روبرو شوند تنها این گروه اسیب نمی بیند
                      پارسان سهامدار عمده شراز باتعدیل منفی سنگین روبرو می شود
                      به طبع ان مجموعه غدیر نیز با تعدیل منفی روبرو خواهد شد
                      وبا تعدیل منفی پارسان زیرمجموعه های سهم که عموما پتروشیمی هستند باتعدیل منفی روبرو می شوند
                      باتعدیل منفی پترویی ها هلدینگ های پتروشیمی ها تعدیل منفی می دهند و

این روند ادامه دارد سهامداران پترویی ها که عموما سرمایه گذاری های موجود در بورس می باشند نیز با تعدیل منفی

حال به نظرتان امکان دارد باریزش گروه های بالا بقیه گروه ها که ارتباطی با ان ها ندارند رشدی داشته باشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
                      طی این ریزش بازار از 89 تا70هزار ثابت شد که بیشتر بازار با این گروه همگرایی داره و بیش از98درصد بازار دراین ریزش سهیم بودند

حال اگر قرار بر ریزش مجدد پالایشی ها باشد که بعید هم نیست پس کل بازار به کما خواهد رفت ومخصوص یک گروه نخواهد بود

منتظر پاسختان هستم
                      بدرود
                      آخرین ویرایش توسط mohsen ho؛ 2014/08/07, 16:13.

نظر

• ".احسان."
                        عضو فعال
                        • Sep 2012
                        • 2676

سلام دوستان، شب بخير،

تحليل زير از سعيد ليلاز (اقتصاد دان) تا حد زيادي واقعيتهاي گذشته، حال و آينده صنعت خودرو را در دولتهاي گذشته و فعلي بيان مي كند. تنها موردي كه بنده به آن معتقد نيستم، تئوري توطئه است، كه كاهش توليد را ناشي از مديريت و عدم تحريم ها مي دانند. كاهش توليد از زماني كه اوباما تحريم صنعت خودروي ايران را امضا كرد، شروع شد، و با توافق اوليه در سال گذشته، افزايش توليد در اين صنعت اغاز شده است.هرچند بي كفايتي مديريتي در دو خودروساز را نبايد ناديده بگيريم. اما با تئوري توطئه موافق نيستم. خيلي مايلم؛ دوستان عزيز، خط به خط اين تحليل را بخوانند.

علایم بازگشت خودرو به اوج تحلیل سعید لیلاز

زمانی که دولت یازدهم تشکیل شد، صنعت خودرو یکی از بحرانی‌ترین دوران خود را سپری می‌کرد، زیرا تولید خودرو از یک میلیون و 650 هزار دستگاهی که در سال 1390 شاهد آن بودیم، به کمتر از نصف در سال 92 رسیده بود؛ اما در رابطه با افت تولید خودروسازان با وجود اینکه دلیل اصلی آن اعمال تحریم‌ها اعلام می‌شد، واقعیت‌ها کاملا خلاف این ادعا را اثبات می‌کرد.

خصوصا که همزمان با افت بی‌سابقه تولید خودرو و ذکر اعمال تحریم‌ها به‌عنوان دلیلی برای آن، واردات خودرو در مقیاسی عظیم و در مدل‌هایی بسیار لوکس به کشور آغاز شد. میزان واردات خودرو به کشور و شدت لوکس‌گرایی آن به حدی بود که به سختی می‌شد باور کرد آن کاهش تولید با آن حجم از واردات بی‌ارتباط بوده باشد.

به بیانی گویاتر، با توجه به رسیدن حجم واردات خودرو به 3 میلیارد دلار در سال 92 که می‌توان گفت رکورد واردات خودرو در تاریخ ایران را شکست، به سختی می‌توان باور کرد که این میزان از واردات با افتی که در تولید خودرو اتفاق افتاده بود بی‌ارتباط یا تصادفی بوده است، به هر حال اینکه تولید به شدت کاهش پیدا کرده اما در همان زمان واردات با جهش همراه شده هیچ پایه منطقی و عقلایی نداشت؛ حتی اگر بحران اقتصاد داخلی را هم برای افت تولید در نظر بگیریم، باید واردات و تولید خودرو به یک میزان و همزمان آسیب می‌دیدند.
                        بنابراین در خرداد 92 دولت جدید صنعت خودرو را با این وضعیت تحویل گرفت، اما با وجود این شاهد بودیم که در 6 ماه دوم همین سال، تولیدات خودروسازان رشدی بیش از صددرصدی پیدا کرد. این اتفاق یکبار دیگر نظریه تاثیر تحریم‌ها بر افت تولید خودرو را نقض می‌کند، به بیانی دیگر با این اتفاق ثابت شد که مشکل اصلی صنعت خودرو یک بحران مدیریتی و حتی دست‌ساخته بوده است، زیرا در 6ماه دوم سال 92 بدون اینکه هیچ تحولی در سطح تحریم‌ها ایجاد شود، تولید خودرو همراه با تغییرات مدیریتی با رشد همراه شد و بهبود پیدا کرد.
                        این رشد در سال 93 نیز ادامه داشت و در ماه‌های ابتدایی امسال باز هم شاهد روند صعودی تولیدات خودروسازان بودیم. در حال حاضر که یک سال از عمر دولت یازدهم می‌گذرد، سطح تولید در ایران‌خودرو به روزهای اوج خود نزدیک شده است و سایپا نیز هر روز در حال نزدیک شدن به روزهای اوج تولید است.
                        به اعتقاد من تا پایان امسال سطح تولیدات خودروسازان به رکورد تولید روزانه خود خواهد رسید و در پایان سال 1394 نیز رکورد تولید خودرو در سال 1390 شکسته خواهد شد، همان‌طور که حالا شاهد تولید روزانه بیش از 4 هزار و 500 دستگاه خودرو در خطوط تولید خودروسازان هستیم.
                        تغییر دیگری که طی یک سال گذشته در صنعت خودرو شاهد آن بودیم، تولید خودروهای تجاری از ابتدای امسال بود. بر همین اساس اگر در سال 92 حدود 80 هزار دستگاه خودروی نیم‌ساخته با صرف میلیاردها تومان سرمایه در پارکینگ‌ها و محوطه‌های خودروسازان خوابیده بود و این سرمایه در حال هدر رفتن بود، با آغاز سال 93 شرایط به گونه دیگری تغییر یافت.
                        این اتفاق به معنای بازگشت سریع‌تر سرمایه به صنایع خودرو است، به اعتقاد من با توجه به افزایش سه برابری نرخ ارز و همچنین رشد نرخ تورم طی چند سال گذشته و با وجود فشاری که به بدنه خودروسازی وارد شد در نهایت 6 هزار میلیارد تومان زیان انباشته را برای خودروسازان به همراه داشت، عملکرد خودروسازان در یک سال گذشته بسیار قابل قبول به نظر می‌رسد.
                        از دیگر اتفاقاتی که طی یک سال گذشته در صنعت شاهد آن بودیم، اضافه شدن بین 20 تا 30 هزار شغل جدید در صنعت خودرو طی 4 تا 5 ماه گذشته بودیم.
                        من بسیار امیدوارم که این میزان اشتغال که در نتیجه افزایش تولیدات خودروسازان بوده است، تا پایان سال 94 از 400 تا 500 هزار شغل عبور کند. با ادامه پیدا کردن روندی که صنعت خودرو طی یک سال گذشته پشت‌سر گذاشته است، حدس می‌زنم تا دو سال آینده نزدیک به 2 درصد کل نیروی کار آماده به کار در جامعه، در صنعت خودرو فعال شود. در کنار تمام این اتفاق‌ها به نظر می‌رسد صنعت خودرو به تنهایی حدود یک درصد از رشد اقتصادی مقرر در بودجه سال 93 را تامین کند، زیرا صنعت خودرو در حال حاضر تنها صنعتی است که می‌تواند با کمترین تزریق سرمایه، بیشترین ارزش افزوده را برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.
                        هرچند اگر همین حالا هم تزریق نقدینگی به صنعت خودرو انجام شود، کاملا اثری ضدتورمی خواهد داشت، زیرا فقط سه تا پنج ماه بعد از تزریق نقدینگی به این صنعت، خودروسازان می‌توانند به مردم کالایی را تحویل دهند که اندکی ارزش افزوده هم برای آنان به همراه دارد.
                        بنابراین چنانچه موج مخالفت‌ها با صنعت خودرو اجازه دهد، صنعت خودرو در کنار صنعت ساختمان به‌عنوان صنایعی که بیشترین شغل وابسته را ایجاد می‌کند، می‌تواند اثر مثبتی در شرایط اقتصادی داشته باشد. درنهایت با توجه به آمار و ارقام رسمی موجود، می‌توان عملکرد صنعت خودرو را در دولت یازدهم در یک سال ابتدایی فعالیت خود، مثبت ارزیابی کرد.

دکتر سعید لیلاز
                        اقتصاددان
                        آهاي آهاي يكي بياد يه شعر تازه تر بگه....
                        کانال تلگرامی: STOCKMARKET100@

نظر

• mehrashkan
                          عضو جدید
                          • Apr 2014
                          • 1

خوش به حالتون
                          آرزوی من اینه که یه روز بتونم توی بورس خرید فروش موفقی داشته باشم
                          یه مقدار سرمایه جزیی دارم چندتا کتابم خوندم و فایلهای تصویری و صوتی آموزشی هم تهیه کردم
                          توی تالار مجازی هم ثبت نام کردم
                          اما هنوزم شرایطشو ندارم وارد بورس بشم
                          یعنی نمیدونم باید چکار کنم
                          هنوز نمیتونم تشخیص بدم چه موقع باید چی بخرم و چه موقع باید چی بفروشم
                          به نظرم پیدا کردن سهام مناسب برای خرید و همینطور فهمیدن زمان مناسب برای فروش کار بسیار سختیه
                          سخت تر از اینکه با خوند و دیدن مطالب آموزشی بتونم انجامش بدم
                          کار شیرینیه اما خب اعتراف میکنم خیلی پیچیده است برام

Sent from my bell & sebastian

نظر

• تــوپــولــی
                            عضو عادی
                            • Nov 2013
                            • 38

در اصل توسط mohsen ho پست شده است View Post
                            باسلام خدمت همه دوستان وعزیزان
                            توپولی عزیز ممنون میشوم معادلات 2مجهولی بنده را پاسخ دهید
                            زیرپستی که پیشنهاد بررسی دادید پست میزنم

طبق گفته های شما بازار تا اوایل سال 1397 روند نزولی خواهد داشت واین مخصوص کلیت بازاراست
                            ......

منتظر پاسختان هستم
                            بدرود

با سلام

دوست عزیز
                            متوجه شدم پستهای بنده درست مطالعه و یا درک نشدن

خوشبختانه من خیلی کم پست میزنم و یافتن پستهای گذشته اینجانب سخت نیست و میتونید مجدد بررسی کنید

خلاصه وار مجدد بازگو میکنم:

نظر بنده این است که از ابتدای سال 97 مجدد استارت رشد شارپی خواهد خورد
                            نه اینکه تا 97 ریزش و یک مرتبه از 97 رشد شارپی !!
                            این حالت با هیچ منطقی سازگار نیست

سناریو بنده اینطوره بود که بخشیش رخ داد و بخشی در حال رخدادن است :

- از اواسط سال 92 کلیت بازار ریزش شدیدی تجربه خواهد کرد ( که اتفاق افتاد)

- ازاوایل سال 93 یک برگشت موقتی خواهیم داشت تا نهایت خرداددماه ( که این اتفاق رخ داد و اردیبهشت ماه بازار مجدد نزولی شد )

- مردادماه یک برگشت موقتی نهایت تا شهریور ماه خواهیم داشت ( که دیدیم این اتفاق رخ داده و کلیت بازار مختصری برگشتو زهره ریزش گرفته شد )

- از شهریورماه ریزش فرسایشی و طولانی مدتی خواهیم داشت ( در واقع مثل این چند وقته دیگه از ریزش شدید خبری نخواهد بود بلکه به علت ریزش شدید چند ماه گذشته خیلی از سهامها به منطقه ظاهرا" مناسب برای خرید رسیده ولی تعداد کمی از سهام برای ریزش شارپی را خواهند داشت ولی این ریزش شارپی مختص پالایشگاهها و پتروشیمی ها و خودرویی ها ، معدنیها نخواهد بود ، از جمله صنایعی که مستعد ریزش شارپی هستند شوینده ها میباشند ، منبعد کلیت بازار نزول آرام و خسته کننده ایی را خواهند داشت )

- منبعد تک سهمه و تک گروهها رشد خواهند داشت ، گاهی روی ها ، گاهی خودرویی ، گاهی بیمه ها وووو

در طی این نزول هر از گاهی به یک بهانه ، بازار یه رشد هیجانی میکنه و مجدد خاموش میشه و ادامه نزول ، احتمالا این نزول خسته کننده 3 سال طول خواهد کشید

از بعد 3 سال مجدد سرمایه ها به سمت بازار حرکت خواهند کرد و رشد بورس با شیبی خیلی آهسته اتفاق خواهد افتاد تا نزدیکی سال 97 و از سال 97 رشد شارپی بورس استارت میخوره

دوستان توجه کنند که شاخص کل را با کلیت بازار اشتباه نگیرید !!

در طی این چند سال سهامهای زیادی عرضه اولیه خواهند شد و معاملات جدیدی به معاملات فعلی بورس اضافه خواهند شد که میتونه باعث افزایش شاخص بشه ، این افزایش شاخص و یا تغییرات غیر معمول هیچ سنخیتی با رشد سرمایه من و شما نخواهد داشت ، به واقع شاید شاخص رشد کنه ولی من و شما به صورت ملموس احساس نکنیم همونطور که دیدیم شاخص 20 درصد ریخت ولی بسیاری از سهام بیش از 50% ریزش داشتن !

درباره پالایشگاهی ها هنگامی که شبندر 1800 بود هشدار دادم و عرض کردم تا شهریورماه در محدوده 800 معامله خواهد شد

فعلا" که 930 رو روئیت کرد و با قیمت 1060 به مجمع رفت

حالا ببینیم چند باز میشه

درباره ساختمانیها نیز هشدارهایی دادم
                            زمانی که در حال نوسان دادن بود چندین بار سیگنال ورود و خروج موقتی دادم که میتونستید استفاده کنید ، زمانی که ثشرق در حال حرکت به سمت 400 بود سه روز قبلش هشدار دادم که ثشرق 390 را نخواهد دید وقبل از لمس 390 از همونجا اومد تا 225 و از همونجاها سیگنال ورود موقت دادم و وقتی رفت بالای 300 اعلام کردم زمان موعود فرا رسیده

ماهها پیش بارها عرض کرده بودم که ثشرق مدتها در محدوده 180 معامله خواهد شد و در بلندمدت به زیر 150 حرکت خواهد کرد

حتی شهریورماه رو برای روئت 150 ثشرق وعده داده بودم

همه این مواردی که عرض کردم در تالارها و تاپیکهای این دو سهم موجود

موفق باشید

نظر

• mohsen ho
                              ستاره دار(1)
                              • Feb 2013
                              • 11252

با سلام

دوست عزیز
                              متوجه شدم پستهای بنده درست مطالعه و یا درک نشدن

خوشبختانه من خیلی کم پست میزنم و یافتن پستهای گذشته اینجانب سخت نیست و میتونید مجدد بررسی کنید

خلاصه وار مجدد بازگو میکنم:

نظر بنده این است که از ابتدای سال 97 مجدد استارت رشد شارپی خواهد خورد
                              نه اینکه تا 97 ریزش و یک مرتبه از 97 رشد شارپی !!
                              این حالت با هیچ منطقی سازگار نیست

سناریو بنده اینطوره بود که بخشیش رخ داد و بخشی در حال رخدادن است :

- از اواسط سال 92 کلیت بازار ریزش شدیدی تجربه خواهد کرد ( که اتفاق افتاد)

- ازاوایل سال 93 یک برگشت موقتی خواهیم داشت تا نهایت خرداددماه ( که این اتفاق رخ داد و اردیبهشت ماه بازار مجدد نزولی شد )

- مردادماه یک برگشت موقتی نهایت تا شهریور ماه خواهیم داشت ( که دیدیم این اتفاق رخ داده و کلیت بازار مختصری برگشتو زهره ریزش گرفته شد )

- از شهریورماه ریزش فرسایشی و طولانی مدتی خواهیم داشت ( در واقع مثل این چند وقته دیگه از ریزش شدید خبری نخواهد بود بلکه به علت ریزش شدید چند ماه گذشته خیلی از سهامها به منطقه ظاهرا" مناسب برای خرید رسیده ولی تعداد کمی از سهام برای ریزش شارپی را خواهند داشت ولی این ریزش شارپی مختص پالایشگاهها و پتروشیمی ها و خودرویی ها ، معدنیها نخواهد بود ، از جمله صنایعی که مستعد ریزش شارپی هستند شوینده ها میباشند ، منبعد کلیت بازار نزول آرام و خسته کننده ایی را خواهند داشت )

- منبعد تک سهمه و تک گروهها رشد خواهند داشت ، گاهی روی ها ، گاهی خودرویی ، گاهی بیمه ها وووو

در طی این نزول هر از گاهی به یک بهانه ، بازار یه رشد هیجانی میکنه و مجدد خاموش میشه و ادامه نزول ، احتمالا این نزول خسته کننده 3 سال طول خواهد کشید

از بعد 3 سال مجدد سرمایه ها به سمت بازار حرکت خواهند کرد و رشد بورس با شیبی خیلی آهسته اتفاق خواهد افتاد تا نزدیکی سال 97 و از سال 97 رشد شارپی بورس استارت میخوره

دوستان توجه کنند که شاخص کل را با کلیت بازار اشتباه نگیرید !!

در طی این چند سال سهامهای زیادی عرضه اولیه خواهند شد و معاملات جدیدی به معاملات فعلی بورس اضافه خواهند شد که میتونه باعث افزایش شاخص بشه ، این افزایش شاخص و یا تغییرات غیر معمول هیچ سنخیتی با رشد سرمایه من و شما نخواهد داشت ، به واقع شاید شاخص رشد کنه ولی من و شما به صورت ملموس احساس نکنیم همونطور که دیدیم شاخص 20 درصد ریخت ولی بسیاری از سهام بیش از 50% ریزش داشتن !

درباره پالایشگاهی ها هنگامی که شبندر 1800 بود هشدار دادم و عرض کردم تا شهریورماه در محدوده 800 معامله خواهد شد

فعلا" که 930 رو روئیت کرد و با قیمت 1060 به مجمع رفت

حالا ببینیم چند باز میشه

درباره ساختمانیها نیز هشدارهایی دادم
                              زمانی که در حال نوسان دادن بود چندین بار سیگنال ورود و خروج موقتی دادم که میتونستید استفاده کنید ، زمانی که ثشرق در حال حرکت به سمت 400 بود سه روز قبلش هشدار دادم که ثشرق 390 را نخواهد دید وقبل از لمس 390 از همونجا اومد تا 225 و از همونجاها سیگنال ورود موقت دادم و وقتی رفت بالای 300 اعلام کردم زمان موعود فرا رسیده

ماهها پیش بارها عرض کرده بودم که ثشرق مدتها در محدوده 180 معامله خواهد شد و در بلندمدت به زیر 150 حرکت خواهد کرد

حتی شهریورماه رو برای روئت 150 ثشرق وعده داده بودم

همه این مواردی که عرض کردم در تالارها و تاپیکهای این دو سهم موجود

موفق باشید
                              دوست عزیز میشه بفرمایید علت این درجازدن ویا اصلاح فرسایشی طی این 3سال باقی مانده چیست؟
                              ان استارت شارپی که مدنظرشماست همراه با اغاز موج5خواهد بود ولی3سال دیگه!!!!
                              پست های شما را درشبندر و ثشرق به یاد دارم چون ان موقع سهامدار هر دو بودم
                              .................................................. ......................
                              متغیرهای زیادی وجود دارد که میتونه روند بازار را تا 3سال دیگه عوض کنه بگذریم
                              در مورد بازارهای موازی هم پس باید منتظر درجازدن 3ساله باشیم؟!!!!

دراخر میخواستم نظرتان را در مورد گروه مپنا باتوجه به پرداخت مطالبات برای بلندمدت بدانم؟

ممنون و موفق باشید
                              آخرین ویرایش توسط mohsen ho؛ 2014/08/08, 10:16.

نظر

• تــوپــولــی
                                عضو عادی
                                • Nov 2013
                                • 38

در اصل توسط peyman. پست شده است View Post
                                سلام مجدد

صورت های 12 ماهه حسابرسی شده بانک صادرات

قسمت درآمد های متفرقه صفحه 64 را ملاحظه بفرمائید .

در مورد نحوه پرداخت اقساط هم شفاف سازی خوارزمی در کدال موجود است که به همین ترتیب 1680 میلیارد اصل با نرخ بهره 17 درصد طی 176 میلیارد نقد و 16 قسط 175 میلیاردی می باشد . که اگر قصد خوارزمی فروش نیروگاه در بورس باشه ، با این نحوه و نرخ بهره اقساط ، می تونه سود خوبی از این محل شناسائی کنه .

در مورد اثرات سود و زیانی نیروگاه در سود سال 93 خوارزمی که آیدی نارنجی تالار همسایه 28 تومن تا 42 تومن محاسبه کرده بود! باید بگم که در صورت عدم فروش نیروگاه در بورس ، 280 تا 300 میلیارد سود حاصل از عملکرد نیروگاه خواهد بود و هزینه مالی دو قسط سال مالی 93 که باید به بانک صادرات پرداخت بشه ، حدود 260 میلیارد تومن خواهد بود و بنابراین سود ناشی از محل نیروگاه حدود 2 تا 4 تومان خواهد بود .

با سلام

با این صورتهای مالی که شما قراردادید تصدیق کرد که تحلیلی که توسط بنده ارائه شده کاملا" صحیح بوده و میشه بهش استناد کرد

توضیح درباره این صورت مالی :

در این گزارش آمده :

درآمد حاصل از نیروگاه قائم برای
                                سال مالی 91 = 143 میلیارد تومان
                                سال مالی 92 = 233 میلیارد تومان
                                یعنی یه رشد 63%

حالا به صورتهای مالی عسلویه مپنا هم نگاهی میکنیم:

سود سال مالی 91 = 70 میلیارد تومان
                                سود سال مالی 92 = 114 میلیارد تومان
                                پیش بینی سود سال مالی 93 = 126 میلیارد تومان

افزایش سود سال 92 به 91 = 63% ( دقیقا مثل نیروگاه منتظر قائم 63% افزایش )
                                افزایش سود سال 93 به 92 = 10.5%

از اونجایی که افزایش سود سال 92 به 91 هر دو نیروگاه مانند هم هستش میشه همین نتیجه رو از نیروگاه عسلویه به نیروگاه منتظر قائم نسبت داد بنابراین :

233 * 1.105 = 257 میلیارد تومان سود پیش بینی 93 نیروگاه منتظر قائم متناسب با صورتهای مالی عسلویه مپنا

در واقع طبق همین عدد بدست آمده هم به حاشیه سود 36% میرسیم

257 تقسیم بر 720 ( درآمد منتظر قائم که در پست قبلی حساب کردم ) = 36%

هر چند هیچ سند محکمی نداریم که این سود منتظر قائم صرفا" عملیاتیست یا غیر عملیاتی نیز هست

حتما" مستحضر هستید که نیروگاه عسلویه مپنا به دلیل نوساز بودن هم هزینه مالی بالایی داره هم تسعیر ارز به دلیل بدهی ارزی

این هزینه مالی و هزینه تسعیر ارز 27% از حاشیه سود شرکت کم کرده !!!!
                                در واقع حاشیه سود عسلویه بدون این دو هزینه 63% هست نه 36 !!!

ولی میبینیم حاشیه سود نیروگاه منتظر قائم حدود نصف این مقدار یعنی 36% !

بنابراین در تحلیل قبلی هم دیدیم که حاشیه سود نیروگاه منتظر قائم نصف عسلویه بوده و در اینجا هم به همون نتیجه میرسیم

خلاصه عرض کنم

برای قیمت گذاری این نیروگاه از سه روش قیمت گذاری ، سود دهی تنزیل هم که استفاده کنید خواهیم دید که این خرید با قیمت بالایی انجام شده

اگر در بهترین حالت ممکنه بخواهیم ارزش نیروگاه رو خودمون بدست بیاریم میگیم عسلویه هرچند هستش نیروگاه قائم 2 برابرش ارزش داره !

یعنی : 862 * 2 = 1724تق

تقریبا" معادل قیمتی که این واگذاری انجام شده ( 1680 میلیارد تومان ) !!!

حالا شما پرداخت اول 170 میلیارد انجام دادید و هر شش ماه 176 میلیارد هم باید پرداخت کنید ولی 9.5 تومان به دارای خوارزمی اضافه میشه

چرا؟

چون ارزش این دارایی 1680 میلیارد تومان هست ولی خوارزمی به دلیل خرید قسطی باید 3000 تومان پرداخت کنه !

بنابراین تا اینجا 17 تومان به دارایی شرکت اضافه کنید و هر شش ماه هم 9.5 تومان اضافه کنید

از اون طرف باید ببینیم این 17.6 تومان اقساط به ازای هر سهم در هر شش ماه از کجا تامین میشه

از منابع داخلی ؟
                                افزایش سرمایه ؟
                                دریافت تسهیلات ؟
                                فروش سایر دارایی ها ؟
                                سود خود نیروگاه ؟
                                ووو

هرچی هست و نیست پس مطالعات کارشناسی که مدیر عامل خوارزمی میگفت چی میشه ؟!!!
                                ایشون فرمودند 80% اقساط رو از سود نیروگاه پرداخت میکنیم که اگر این درست باشه که ظاهرا درست هستش و اینطوری سودی که در بالا و از روی صورتهای مالی بانک صادرات بدست آمد میره زیر سوال !!

یه پیشنهاد میکنم برای کسانی که خیلی تعصب دارن و نمیتونن چشمشونو به روی واقعیت باز کنند
                                از روش زیر استفاده کنید

اینطوری اگر قراره ریسکی هم کنید در حد معقول انجام شده و خطری سرمایتونو تهدید نمیکنه

پیشنهاد من برای متعصبین این معامله :

اصلا" به سود نیروگاه توجه نکنید ، به اینکه از کجا میارن هم توجه نکنید ، فکر کنید از طرف بانک صادرات با این همه مشکلات مالی که داره و حتما" سهامداراشون نیازی به این نیروگاه نداشتن و نمیدونسن که چه جواهری از دستشون میره و قدرشو ندونستند به خوارزمی اهدا شده !!

ارزش این قرار داد 1680 میلیارد تومان

شما 17 تومان تا الان رفته به حساب دارایتون

هر شش ماه هم 5.625% این مبلغ یعنی 9.5 تومان به دارای شرکت اضافه کنید

90% تقسیم بر 16 قسط = 5.625%
                                5.625% * 17 = 9.5 تومان

موقع قیمت گذاری هم اون مقداری که به دارای شرکت اضافه میشه در 70% ضرب کنید ( در شرکتهای سرمایه گذاری 70 % ناو مد نظر هست )

یعنی پرداخت هر قسط معادل 9.5 *70% = 6.7 تومان به قیمت سهمتون اضافه کنید

یعنی سالی 13.5 تومان

حالا بدون نیروگاه خوارزمی قیمت گذاری کنید و سالی 13.5 تومان به قیمتش اضافه کنید !!!

این روش به فرض این هستش که به منبع پرداخت اقساط کاری ندارید و اصلا" تا 8 سال آینده سود نیروگاه هم براتون مهم نیست !!
                                اینطوری هر سال متناسب با پرداخت اقساط شما سهم بیشتری از نیروگاه رو تصاحب و دارایهارو به روز کردید

فکر نکنم دیگه رو این روش کسی حرفی برای گفتن داشته باشه

توجه کنید که همین الان قیمت این نیروگاه دو برابر عسلویه هستش و سال به سال میتونید در قیمت جدید نیروگاه منتظر قائم هم تجدید نظر کنید و به مبلغ فوق اضافه و یا ازش کم کنید اینطوری دیگه کسی مدعی نمیشه این دارایی سال به سال ارزشش کم و یا زیاد میشه !!!

بنابراین طبق محاسبات تحلیل قبلی و در حال حاضر به همون عدد 141 تومان میرسیم !!!

حالا اگر کسی بر اساس سود بخوادخوارزمی رو کشف قیمت کنه با پرداخت 25 تومان سود سال مالی 93 و با پی به ایی 4 تا 5 به عدد 100 تا 125 تومان میرسه

اگر کسی پی به ائی بالاتری مد نظر داره توضیح بده که بر چه اساس و منطقی سود روز شما و بدون ریسک بانکها که 22.5 تا 25 درصد سود میدن ( برای اطمینان میتونید از انواع بانکها استعلام کنید ) و پی به ائی 4 تا 4.5 بدست میاد خوارزمی میخرید با پی به ائی بالاتر از 5 !!

اونم سودتونو چندماه بعد میدن نه همون لحظه !
                                ولی بانکها هر زمان اراده کنید هم سودتونو میدن هم اصل پولتون

نیازی به توضیح نیست که اگر پی به ائی مطمئنه بازار 4 هست پی به ائی سهام میبایستی زیر 4 باشه مگر اینکه به سود سازی سالهای آتی شرکت اطمینان داشته باشید که به نظر نمیرسه تا 8 سال بتونید رو تاثیر سود نیروگاه بر رو سرمایه گذاری خوارزمی خواهد داشت دل ببنید

اگر دارایی و اینکه سال به سال 13.5 تومان به دارایی بر اساس فرضیات فوق بدست آوردیم میخواهید جواب بدید که اصلا" قضیه سودرو باید بزارید کنار !!
                                چه بسا هم اکنون سهامهای خیلی زیادی تو بازار هستند که دارایشون خیلی بیشتر از ارزش فعلی سهامشونه چرا نمیرید اونهارو بخرید !!!

خلاصه شما مختارید هر سهمی و با هر قیمتی بخرید
                                خودتون حساب کنید اگر ارزش داره بخرید اگر نه خود دانید

من فقط شمارو به تامل واداشتم حالا میتونید بپذیرید یا نفی کنید

نظر من اینه که تا چندماه دیگه خوارزمی باهمین سرمایه زیر 120 خواهد بود

هیچ نظر و پیش بینی مبرا از خطا نیست ، توصیه میکنم خودتون بررسی و تحقیق کنید و معامله ،
                                چه خرید و چه فروش تا در آینده پشیمون نشید

موفق باشید
                                توپولی

نظر

در حال کار...
                                X