حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • manmehdiam
    ستاره دار (1)
    • Jul 2011
    • 1623

پاسخ : حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

در اصل توسط رادین1 پست شده است View Post
    درود
    اگر کمی کاملتر بخواهیم بگوییم !! فرمایش شما بخشی از نظریه مقداری پول است ! در نظریه مقداری پول میشه به فرمول زیر رسید و در مورد اقتصاد ایران بسیار نزدیک و درست به نظر می رسد .

MV=PY یعنی حاصلضرب نقدینگی در سرعت گردش پول برابر با حاصلضرب قیمتها در تولید ناخالص ملی است ! از این فرمول میشه فرمول پایین را با دیفرانسیل گیری بهش رسید!

m+v=p+y یعنی نرخ رشد حجم نقدینگی به اضافه نرخ گردش پول برابر با مجموع نرخ تورم به اضافه نرخ تولید ناخالص ملی است !
    به زبان بسیار ساده در چند سال اخیر نرخ تولید ناخالص ملی یا منفی بوده است و یا نزدیک به صفر ! نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد گردش پول هم هیچ چاره ای نداشته است جز اینکه در سطح عمومی قیمتها تجلی یابد !!! بنابراین این داستان ادامه دارد تا کجا؟؟؟ تا جاییکه تولید بالا رود و یا جلوی رشد نقدینگی گرفته شود و همچنین اعتماد به اقتصاد برگردد. که بسیار بعید است در کوتاه مدت با چنین پدیده ای مواجه شویم.
    درود بر تو!
    دقیقا همینه

عملا نقدینگی معادل پایه پولی+ سرعت گردش پول هست. لذا گردش پول هم خودش باعث ایجاد نقدینگی میشه(اتفاقا نقش مهم تری هم داره!!!) چرخش پول یا سیستم بانکی خودش (با دادن تسهیلات) به طور معمول دو سه برابر پایه پولی ایجاد نقدینگی میکنه.

یعنی مثلا 100تومن مقدار پایه پولی باشه(اون بخش از پولی که بانک مرکزی چاپ میکنه یا به دولت قرض میده و کل پولی که در بانکها و دست مردم وجود داره، که فرقی با هم ندارند . پایه پولی یا پول داغ هم بهش میگن!) این 100تومن با سرعت گردشی که داره نهایتا تبدیل میشه به مثلا 300تومن نقدینگی. لذا میتونی بگیم نقدینگی کل معادل 100+200 تومن هست.....(یعنی گردش پول رو جدا کنیم) یا به طور خلاصه بگیم نقدینگی کل 300تومن است! چون نقش گردش پول مهم تر هم هست معمولا جداش میکنن و فرمولی که شما نوشتی همونه:D

وگرنه یک طرف معادله میشه کل نقدینگی اون طرف معادله میشه کل کالا و خدمات قابل مبادله(یا تولید ناخالص همان جی دی پی!)

آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/10/10, 14:22.
    [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
      ستاره دار (1)
      • Jul 2011
      • 1623

این حرفا برای پری تمبون نمیشه رفقا:D هرچند فهمیدن این اصول بنیادین هم خوبه.
      مثل فهمیدن تکنیکال میمونه! بدونی خوبه و لازمه..ولی تحلیل و بررسی اینها دردی رو دوا نمیکنه:D

دم نقدی کزغال رو نمیزارن با خیال راحت بخریم:D خنگولای هول:D

دشیمی خوبه. چون ترس ثبت حق ها وجود داره فعلا میشه با قیمتهای خوبی خرید:D

اینا رو بچسبین....:D

به طور معمول بازارهای هیجانی نعمتی محسوب میشه :D وگرنه اگر بازار عادی باشه که سودی هم نخواهد بود:D

فعلا هنر این هست که در این فضای هیجانی و بیش فروشها سهام ارزنده رو بتونیم تشخیص بدیم.

آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/10/10, 14:27.
      [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• علیرضا حسنی
        عضو فعال
        • Mar 2019
        • 1642

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
        درود بر تو!
        دقیقا همینه

عملا نقدینگی معادل پایه پولی+ سرعت گردش پول هست. لذا گردش پول هم خودش باعث ایجاد نقدینگی میشه(اتفاقا نقش مهم تری هم داره!!!) چرخش پول یا سیستم بانکی خودش (با دادن تسهیلات) به طور معمول دو سه برابر پایه پولی ایجاد نقدینگی میکنه.

یعنی مثلا 100تومن مقدار پایه پولی باشه(اون بخش از پولی که بانک مرکزی چاپ میکنه یا به دولت قرض میده که فرقی با هم ندارند . پایه پولی یا پول داغ هم بهش میگن!) این 100تومن با سرعت گردشی که داره نهایتا تبدیل میشه به مثلا 300تومن نقدینگی. لذا میتونی بگیم نقدینگی کل معادل 100+200 تومن هست.....(یعنی گردش پول رو جدا کنیم) یا به طور خلاصه بگیم نقدینگی کل 300تومن است! چون نقش گردش پول مهم تر هم هست معمولا جداش میکنن و فرمولی که شما نوشتی همونه:D

وگرنه یک طرف معادله میشه کل نقدینگی اون طرف معادله میشه کل کالا و خدمات قابل مبادله(یا تولید ناخالص همان جی دی پی!)

تقریبا هر چه گفتید اشتباه بود. چه در مفهوم نقدینگی و اجزای اون چه در مفهوم پایه پولی و... ارتباط اینها با هم.

نظر

• manmehdiam
          ستاره دار (1)
          • Jul 2011
          • 1623

در اصل توسط علیرضا حسنی پست شده است View Post
          تقریبا هر چه گفتید اشتباه بود. چه در مفهوم نقدینگی و اجزای اون چه در مفهوم پایه پولی و... ارتباط اینها با هم.
          جان؟!

شما درستشو بگو حسنی جان :D

نظر

• علیرضا حسنی
            عضو فعال
            • Mar 2019
            • 1642

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
            جان؟!

شما درستشو بگو حسنی جان :D
            والا منابع بسیار زیادی در این باره هست میتونید برای پیدا کردن پاسخ صحیح به اونها مراجعه کنید ولی اجمالا

اجزای نقدینگی پول و شبه پول هستن نه پایه پولی
            رابطه پایه پولی و نقدینگی به ضریب فزاینده نقدینگی مربوط میشه نه سرعت گردش پول (ضریب فزاینده توسط بانک مرکزی و با کنترل میزان ذخایر قانونی و اضافه بانک ها در بانک مرکزی مدیریت میشه که در ایران این عدد نزدیک به ۷ هستش نه ۳)
            رابطه سرعت گردش پول و قیمت ها هم که همون نظریه مقداری پول هست که دوستمون اشاره کردن.

نظر

• manmehdiam
              ستاره دار (1)
              • Jul 2011
              • 1623

در اصل توسط علیرضا حسنی پست شده است View Post
              والا منابع بسیار زیادی در این باره هست میتونید برای پیدا کردن پاسخ صحیح به اونها مراجعه کنید ولی اجمالا

اجزای نقدینگی پول و شبه پول هستن نه پایه پولی
              رابطه پایه پولی و نقدینگی به ضریب فزاینده نقدینگی مربوط میشه نه سرعت گردش پول (ضریب فزاینده توسط بانک مرکزی و با کنترل میزان ذخایر قانونی و اضافه بانک ها در بانک مرکزی مدیریت میشه که در ایران این عدد نزدیک به ۷ هستش نه ۳)
              رابطه سرعت گردش پول و قیمت ها هم که همون نظریه مقداری پول هست که دوستمون اشاره کردن.
              حسنی جان!
              منم همین ها که شما کپی کردی رو خواستم به زبان ساده بگم:D

بین حجم پول و عرضه پول(نقدینگی) هم تفاوت هست اگر خیلی دقیق بخوایم حرف بزنیم.

پایه پولی بخشی از کل عرضه پول است( که دارای بالاترین قابلیت نقدشوندگی است یا همان پول داغ) که با اثرات ضریب فزاینده در نهایت نقدینگی کل رو پدید می آورد.

پایه پولی بخشی از کل نقدینگی هست. (یا میگن بخشی از کل عرضه پول هست). پس وقتی میگیم یک چیز جزئی از یک چیز دیگه هست معنی اش اینه که بخشی از اون رو تشکیل میده. یعنی بخشی از حجم نقدینگی همان پایه پولی هست.

یعنی نقدینگی کل = پایه پولی + ایکس!

این ایکس میشه همون ضریب فزاینده که ربط داره به سیستم بانکی و سرعت گردش پول.

که یک مثال هم زدم که در مثال هم مناقشه نیست و به عنوان مثال!! ضریب فزاینده رو 3 در نظر گرفتم...عدد دقیقش که متغیر هم هست مورد بحث نیست نمیدونم چنده ...2.5 هست...3 هست...7 هست...هرچی هست....
              ضریب فزاینده رو همون سرعت گردش پول تعیین میکنه که بانکها تسهیلات میدن..دوباره اون تسهیلات سپرده میشه..دوباره از محل این سپرده بانک تسهیلات میده..دوباره سپرده میشه...(اینجوری فزاینده میشه) که بستگی به خیلی چیزا داره ، بانکها چقدر ذخیره قانونی رو رعایت کنن، ملت با چه علاقه ای سپرده گذاری یا تسهیلات بگیرن...و خلاصه هرچقدر سرعت گردش این داستان زیاد باشه ضریب فزاینده هم زیاد میشه.

چی بگم! شاید بیان من درست نیست یا اصلا کلهم غلطه:D
              فقط اگر من هرچی گفتم اشتباه بوده، پس شما چطور فهمیدی که من ضریب فزاینده پولی رو 3 در نظر گرفتم؟؟:D و دقیقا فهمیدی که منظور من همون ضریب فزاینده است!!!!!؟؟؟ شاید منظور من چیز دیگه ای بوده حالا:D

پس میدونی من چی میگم :D...ولی...مخالفت با همه چیز در خونت هست دیگه دست خودت نیست :D اشکالی هم نداره:D

یادش بخیر که ما با این حسنی عزیز در تالار بورس و در حوالی شاخص دو میلیون در یک جبهه بودیم و روزها هرچی مخالفت میکردیم با اکثریت که بورس خواهد ریخت..اونم ناجور! ولی بقیه به ما میگفتن دارین چرت میگین

بعدن متوجه شدم حسنی کلهم با اکثریت مخالفه:D و احیانا دلیل مخالفت اون موقعش هم این بود:D

ولی خدایی بعضی وقتا حرفای خوبی هم میزنی حسنی جان...جدی میگم

پی نوشت: عذرخواهی از میثم عزیز که تاپیکش رو خراب کردم...دیگه این بحث تمامه
              آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/10/10, 16:36.

نظر

• meysam_sh_2020
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 20669

کاسپین امروز صف شد (-:

++++

کگاز اگهی دعوت به مجمع داد برای ۲۸ مهر...

امیدوارم در مجمع کگاز حداقل ۵۰ تومن روتقسیم کنن...و اماده بشیم برای مجمع بعدی...

++

بر اساس تجربه سال های قبل من سعی میکنم تا یکی دو ماه دیگه تایم بازار نباشم..چون بازار مهر تا اوایل دی خسته کنندست....

وسرمو ب کار دیگه گرم میکنم...تا فقط زمان بگذره....

کزغال دتماد دشیمی کگاز وسپه کاسپین و ...اصلا هیچ سهمی رونمیفروشم دیگه:)

قبلا تایم بازار بیکار بودیم انگولک میکردیم!!

برای انگولک نکردن!! اصلا نباید پشت سیستم بود....

سه سال دیگه میریم برای دلار ۵۰..

لازم نیست نه کاری کنیم..نه نگران باشیم...همه چی خودش ارزنده میشه...

سود های مجمع رو هم تا اون موقع سهام میخریم ...

++

من یک زمینی وسط بیابان خریدم.. همه بهم گفتن دیوانه ای...

ولی من میدانم پنج سال دیگه خاک همین زمین دو برابر پولی الان دادم میارزه:D
                منظورم اینه بیخودی دست ب هیچی نزنید....

همه ی دارایی ها با ارزشه در ایران در پیت:)

فقط کافیه زمان بگذره و موعدش برسه...

سهاممهمینه....
                هی بشینید حرص وجوش بخورید...هیچی درست نمیشه...

بهترین سهامو با انتخاب خودتون بخرید و برید دنبال کارای دیگه...

+++

خود شرکت ها دارن کار میکنن...ما نیازی نیست هر روز دنبال کنیم!!

سر سال هم سودی تقسیم میکنن..

والا هیچکاری اندازه بورس سود نداره در بلند مدت و وقتی ک هی سودمجمع بگیری و بهای تمام شدت بیاد پایین
                آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2021/10/10, 17:50.
                ///

نظر

• meysam_sh_2020
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 20669

بیشترین ضرر رو کسی میکنه که گرفتاره ومجبور میشه یه دارایی ک داره بفروشه!!

اگر مجبور نیستید...الکی ور نرید با سهام...

۳۰-۴۰ درصد سهام بازار در بازه ی بلندمدت بازدهی یکسانی دارن!

من خودم این راه ها رفتم وگرنه اینا رو نمینوشتم...!

مثلا فکمیکردیم فلان سهم بهتره!! هی تعویض میزدیم!! ولی اغلب بازدهی ها مشابه بوده...

اخبارم هیچ تاثیری ندارن در بلند مدت..من خودم خدای خبر خواندن بودم....۲۴ ساعته خبرمیخوندیم انگار میخواد چی بشه...:D

ولی خوب باید تجربه میشد...
                  آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2021/10/10, 18:04.
                  ///

نظر

• meysam_sh_2020
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 20669

?وزیر اقتصاد: برای کنترل تورم باید درآمد حاصل از فروش نفت را بالا ببریم، به دارایی‌های بلوکه شده کشور دسترسی یابیم و از استقراض بیشتر از بانک مرکزی بپرهیزیم.

+++

این یعنی باید دست دولت پر باشه وگرنه مردم عادی قیمت دلارو تعیین میکنن...و قدرت دلاری دولت بچربه.....و دولت مثل سهامداری عمده بزنه صف های خرید روبپکونه (-؛ !!!وگرنه تورمو نمیشه کنترل کرد..

یعنی ارز پاشی ک اینم تجربه نشون داده ک در بلندمدت فایده نداره!!

دیگه بالاتر از در امد احمدی نژاد نداشتیم (-:

ک اونم تجربه کردیم و دیدیم اخرش چی شد
                    ///

نظر

• meysam_sh_2020
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 20669

#زغالسنگ #برق #هند
                      ?موجودی سوخت 80% نیروگاههای هند کمتر از 5 روز!

بعد از #انگلیس و #چین ... حالا نوبت به هندوستان رسیده تا شاهد بحران تولید و تامین برق باشد

آمار نشان میدهد که 41 نیروگاه این کشور به ظرفیت 49.8 هزار مگاوات، تنها 1 روز موجودی زغالسنگ داشته ... و موجودی 63.5 هزار مگاوات توان نیروگاهی دیگر (50 نیروگاه) نیز حداکثر 4 روز است!

80% of India’s power plants have less than one week of coal stocks @Commodities

++

کزغال زودتر اورهالو تموم کن (-:
                      ///

نظر

• arad700
                        ستاره دار (1)
                        • Jul 2013
                        • 3237

ما که با کزغال هستیم
                        ولی این اخبار بیشتر به سود سهام پتروشیمی هست
                        چون با افزایش بهای نفت و قیمت گاز ، قیمت محصولات پتروشیمی داره واقعا زیاد میشه
                        من با حتی نرخ گاز ۱۸ سنت هم حساب کردم و دیدم اوره ای ها با این نرخ اوره هنوز هم ارزنده هستند
                        با این قیمت ABS شبصیر واقعا خوبه
                        محصولات دیگر پتروشیمی هم خوبن به نظرم
                        Honesty is the best policy

نظر

• meysam_sh_2020
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 20669

در اصل توسط arad700 پست شده است View Post
                          ما که با کزغال هستیم
                          ولی این اخبار بیشتر به سود سهام پتروشیمی هست
                          چون با افزایش بهای نفت و قیمت گاز ، قیمت محصولات پتروشیمی داره واقعا زیاد میشه
                          من با حتی نرخ گاز ۱۸ سنت هم حساب کردم و دیدم اوره ای ها با این نرخ اوره هنوز هم ارزنده هستند
                          با این قیمت ABS شبصیر واقعا خوبه
                          محصولات دیگر پتروشیمی هم خوبن به نظرم
                          در گزارش سه ماهه کزغال....پیش بینی صادرات زغال اورده شده!!

الان مثلا ۲۰۰ هزار تن کنستانتره زغال رومیخواد بفروشه در داخل ۷۰۰ میلیارد!!

با این قیمت های زغال میتونه حداقل ۱۴۰۰ میلیارد صادر کنه!!!
                          آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2021/10/11, 08:16.
                          ///

نظر

• arad700
                            ستاره دار (1)
                            • Jul 2013
                            • 3237

در اصل توسط meysam_sh_2020 پست شده است View Post
                            اگر صادر کنه که عالیه
                            ولی وقتی کمبود داخلی هست چطور صادر کنه ؟
                            Honesty is the best policy

نظر

• meysam_sh_2020
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 20669

در اصل توسط arad700 پست شده است View Post
                              اگر صادر کنه که عالیه
                              ولی وقتی کمبود داخلی هست چطور صادر کنه ؟

اگه قرار نبود صادر کنه چرا در گزارش اوردن؟ اونم وقتی قیمت های خارج ایران حداقل حداقل دو برابر قیمت داخله!! مگر مغز خر خوردن صادر نکنن....

برای ذوب اهن هم نوشتیم که همانقدری زغال از داخل میخره یه مقدار بیشتری از نظر تناژی وارد میکنه!!" و اون دیگه مشکل خود ذوب اهنه....

الانم ذوب اهن بخواد زغال وارد کنه حداقل باید دونیم برابر پولی ک در سه اول داده پول بده برای خرید زغال وارداتی....

بهترین موقع برای چانه زنی وافزایش قیمت زغال داخلیه الان اگه شرکت های زغالی قدر این فرصت عالی روبدونن

+++

ضمنا سال های قبل به هند صادرات داشته!!

الان با این اخباری ک از هند میاد!!! شاید دوباره به هند صادرات داشتن...

تا الان کزغال در اورهال بود....ولی زین پس همه چی ممکنه تغییر کنه و بعد اورهال...که احتمالا یک ماه دیگست

++

بعد ۷ سال دوباره مصرف زغال در دنیا ب اوجش رسیده:D

++
                              آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2021/10/11, 08:25.
                              ///

نظر

• meysam_sh_2020
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 20669

در اصل توسط meysam_sh_2020 پست شده است View Post

الان مثلا ۲۰۰ هزار تن کنستانتره زغال رومیخواد بفروشه در داخل ۷۰۰ میلیارد!!

با این قیمت های زغال میتونه حداقل ۱۴۰۰ میلیارد صادر کنه!!!

در گزارش تفسیری کزغال.....گفته از ۵۲۷ هزار تن فروش در ۹ ماه بعدی ۲۰۰ هزار تن ما صادراتیه!!
                                دیگه این روکدال موجوده...ما از خودمون ک چیزی نمیتونیم در بیاریم غیر مستند...

یعنی چیزی حدود ۳۷ درصد کل تولید ۹ ماهه رو در نظر گرفتن برای صادرات!!

اگر صادرات نکردن در مجمع بعدی ازشون شاکی میشیم و به نماینده سازمان بورس میگیم چرا اینا صادرات در نظر گرفتن ولی صادر نکردن!! و ما رو به اشتباه انداختن در تحلیل:D

مگه ما مسخرشونیم که در گزارش پیش بینی صادرات کنن....ولی صادر نکنن:D مگه شهر هرته ...الکی گزارش تهیه کنن و یا گزارشو دستکاری کنن...

اصلا به نفع خودشونه صادرات...سود شرکت زیر و رو میشه اگه صادرات داشته باشن

تا ببینیم

بعد اورهال.... چه خواهند کرد....مخصوصا در سه ماه پایانی....

تا الان شرکت در اورهال بود....وتقریبا نیمه تعطیل..

ولی بعداورهال انتظار همه بالا میره از این شرکت

منم با گذر زمان انتظارم از این شرکت بالا وبالا وبالاتر میره...تا الان صبر کردیم....ک اورهال تمام بشه.....

++++++

صبور باشید امسال هم تمومبشه!! امسال شرکت نیمه تعطیل و در اورهال بود....

ولی سال اینده طوفانی به پا خواهد کرد....

جایی سود کنیم زین پس نمه نمه اضافه میکنم....
                                آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2021/10/11, 08:44.
                                ///

نظر

در حال کار...
                                X