اخبار مربوط به نفت

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #2026
    پاسخ : اخبار مربوط به نفت

    موافقت ۶کشور تولیدکننده نفت با نشست فوق‌العاده اوپک






    وزیر نفت ونزوئلا از موافقت ۶ کشور تولیدکننده با برگزاری نشست فوق العاده میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک خبر داد.
    به گزارش خبرگزاری تسنیم، الوجیو دل پینو در حاشیه دیدار با بیژن زنگنه در جمع خبرنگاران گفت: ایران، عراق، عمان، روسیه و برخی دیگر با برگزاری این نشست فوق العاده موافقت کرده اند.

    وی ادامه داد: احتمال برگزاری نشست فوق العاده میان کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) وجود دارد و سفر دوره ای با همین هدف برنامه ریزی شده است.

    وزیر نفت ونزوئلا تصریح کرد: ایران با شرکت در این نشست موافقت کرده و پیش از این نیز روسیه نیز موافقت خود را اعلام کرده بود.

    وی با بیان این که ونزوئلا اعتقاد دارد باید میان تولید و ثبات در بازار نفت تعادل ایجاد شود، تصریح کرد: قیمت کنونی نفت خام بسیار پایین است و این قیمت با قیمت مناسب در بازارهای جهانی بسیار فاصله دارد.

    الوجیو دل پینو افزود:تلاش می شود در این مذاکرات برای ثبات در بازار نفت توافق میان کشورها حاصل شود تا بار دیگر شاهد بازگشت ثبات به بازارهای جهانی نفت خام باشیم.

    وی گفت: از دیگر کشورهای عضو اوپک در خواست داریم برای ثبات بازارهای جهانی نفت خام، این مسئولیت تاریخی را برعهده گیرند.

    دل پینو در ادامه ضمن مثبت ارزیابی کردن مذاکرات با زنگنه با اشاره به این که این نخستین سفر ما به یکی از کشورهای عضو اوپک است، گفت: پیش از این دیدار و مذاکراتی با الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در مسکو داشتیم.

    وی با اشاره به این که ونزوئلا در 14 ژانویه امسال از همه کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای برگزاری نشست فوق العاده دعوت کرده بود، یادآور شد: این سفر نیز با همین هدف انجام شده است تا در دیدار با وزیران نفت و انرژی کشوهای تولیدکننده برای برگزاری یک نشست میان کشورهای عضو و غیرعضو به توافق برسیم.

    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #2027
      پاسخ : اخبار مربوط به نفت

      با پول نفت ایران کدام شرکت ها را می توان خرید؟







      در ابتدا لازم است بیان کنم آمار ارزش‌گذاری کمپانی‌ها براساس داده‌های وب‌سایت Statista است و هم‌چنین درآمد نفتی ایران نیز بنا بر تولید روزانه یک میلیون بشکه با قیمت 40 دلار درنظر گرفته شده است. بنابراین درآمد سالانه ایران در حالت میانگین سالانه 14 میلیارد دلار خواهد بود.

      ✏️اپل (Apple)
      گران‌ترین کمپانی دنیا با ارزش‌ 724/723 میلیارد دلار، اپل نام‌ دارد. در رابطه با ارزش این کمپانی بهتر است بدانید این مقدار بیش‌ از 2 برابر ارزش کشور یونان است. با احتساب درآمد میانگین نفتی ایران چیزی حدود 52 سال زمان لازم است تا بتوان کمپانی اپل را تصاحب کرد!

      ✏️گوگل (Google)
      گوگل، بزرگ‌ترین کمپانی اینترنتی دنیا ارزشی معادل 345/849 میلیارد دلار دارد که اگر بخواهیم با میانگین درآمد فعلی نفتی ایران آن‌را بخریم، زمانی معادل 25 سال نیاز خواهیم داشت. البته با این مقدار می‌توانیم 125 تیم مثل منچستر یونایتد را نیز بخریم.

      ✏️مایکروسافت (Microsoft)
      کمپانی مایکروسافت در حال حاضر ارزشی معادل 333/524 میلیارد دلار دارد، برای خرید ردموندی‌ها می‌بایست حدودا 24 سال و 10 ماه درآمد نفتی ایران را داشته باشیم. البته حساب بیل‌گیتس را از این کمپانی جدا کنید زیرا شخص بیل‌گیتس هم‌اکنون سرمایه‌ای معادل 80 میلیارد دلار دارد که چیزی معادل 6 سال درآمد نفتی ایران با قیمت کنونی است.

      ✏️سامسونگ (Samsung Electronics)
      سامسونگ به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تلفن‌همراه دنیا و یکی از برترین تولیدکنندگان لوازم خانگی ارزشی معادل 214/039 میلیارد دلار دارد که برابر با درآمد نفتی 15 سال ایران است. این کمپانی در سال 2014 درآمدی معادل 45/45 میلیارد دلار را داشته که حدود 3 برابر درآمد فعلی نفتی یک ساله ایران است

      ✏️فیس‌بوک (FaceBook)
      فیس‌بوک در سال 2015 توانست 29امین کمپانی با ارزش‌ دنیا لقب بگیرد. فیس‌بوک هم‌اکنون ارزشی معادل 183/860 میلیارد دلار دارد، این به‌معنی 13 سال درآمد نفتی ایران است.

      ✏️اینتل (Intel)
      بزرگ‌ترین کمپانی تولیدکننده پردازنده دنیا با این‌که این‌روزها هم‌چون گذشته قدرتمند نیست، اما با ارزش 148/094 میلیارد دلاری خود هنوز یکی از باارزش‌ترین کمپانی‌های دنیا محسوب می‌شود؛ برای تصاحب اینتل باید هزینه‌ای معادل 11 سال درآمد نفتی ایران صرف شود.

      ✏️والت‌دیزنی (Walt Disney)
      دیزنی به‌عنوان یکی از با سابقه‌‌ترین کمپانی‌های صنعت انیمیشن ارزشی معادل 178,267 دلار دارد که با درآمد نفتی 12 سال ایران برابری می‌کند. انیمیشن یخ‌زده (Frozen) ساخته والت‌دیزنی با فروش یک میلیارد و 279 میلیون و 852 هزار و 693 دلار یکی از پرفروش‌ترین انیمیشن‌های تاریخ است.

      ✏️کوکاکولا (Coca-Cola)
      زمانی کمپانی کوکاکولا به‌عنوان برترین برند تجاری دنیا شناخته می‌شد، با این‌که این لقب هم‌اکنون در اختیار اپل است اما بازهم کوکاکولا با ارزش 177/142 میلیارد دلاری خود یکی از گران‌ترین کمپانی‌های دنیا است. برای خرید کوکاکولا با درآمد نفتی ایران چیزی حدود 13 سال زمان لازم است.

      ✏️تویوتا (Toyota Motor
      کمپانی ژاپنی Toyota به‌عنوان یکی از با ارزش‌ترین کمپانی‌های خودرو ساز دنیا ارزشی برابر 238/924 میلیارد دلار دارد که برای خرید آن باید درآمد نفتی 17 سال ایران را بپردازیم. تویوتا هم‌اکنون 339 هزار کارمند دارد و از 13 زیر مجموعه تشکیل شده است.

      فراموش نكنيم در دنياي مدرن، ثروت ملل از منابع فيزيكي و زيرزميني ناشي نمي شود بلكه وابسته به ابتكارات و ابداعات فناورانه است.
      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • خوشبخت
        عضو فعال
        • Jul 2012
        • 5464

        #2028
        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

        درآمد صادرات نفت 20 میلیارد دلار شد





        تغییرات شاخص های عمده اقتصادی در بخش ترازپرداختها در نماگرهای اقتصادی سه ماهه دوم امسال نشان می‌دهد که صادرات نفتی در این مدت ۲۰۰۶۵ میلیون دلار و صادرات غیرنفتی ۱۳۵۵۱ میلیون دلار بوده است.

        تغییرات شاخص های عمده اقتصادی در بخش ترازپرداختها در نماگرهای اقتصادی سه ماهه دوم امسال نشان میدهد که صادرات نفتی در این مدت 20065 میلیون دلار و صادرات غیرنفتی 13551 میلیون دلار بوده است.
        مجموع صادرات کالا در شش ماهه امسال 33616 میلیون دلار بوده است.

        بهگزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، ضمن آنکه واردات گاز و فراورده های نفتی در این مدت 1090 میلیون دلار و سایر کالاها 24983 میلیون دلار اعلام شده است.
        در مجموع واردات کالا طی نیمه نخست امسال 26073 میلیون دلار بوده است
        زندگی بدون تحریم سلام....

        نظر

        • خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

          #2029
          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

          قیمت جهانی نفت افزایش یافت






          قیمت جهانی نفت در بازار معالات آتی روز جمعه با روند افزایشی روبرو شد.
          به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، قیمت جهانی نفت در بازار معاملات آتی روز جمعه در منطقه آسیا روند صعوی به خود گرفت، این در حالی است که به دلیل آغاز سال جدید در بسیاری از مناطق آسیا، نقدینگی در این منطقه کاهش پیدا کرده است و انتظار می رود که این روند تا هفته آینده تداوم داشته باشد.

          در همین حال، قیمت نفت دریای برنت با ۲۱ سنت افزایش به رقم ۳۴ دلار و ۶۷ سنت در هر بشکه رسید، ضمن اینکه قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۱۷ سنت افزایش در برابر ۳۱ دلار و ۸۹ سنت به ازای هر بشکه معامله شد.

          همچنین از آغاز سال جدید میلادی به ویژه این هفته، بهای طلای سیاه با نواسانات متعددی به دلیل احتمال توافق تولیدکنندگان نفت بر سر کاهش تولید، انتشار افزایش آمار ذخایر نفت آمریکا و احتمال کاهش ارزش دلار آمریکا روبرو شده است.

          زندگی بدون تحریم سلام....

          نظر

          • خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

            #2030
            پاسخ : اخبار مربوط به نفت

            پیش بینی مورگان استنلی از قیمت نفت







            طی چند هفته گذشته قیمت نفت کمی بهبود داشته است اما مورگان استنلی اعتقاد دارد این وضعیت رو به نزول دوام زیادی نخواهد داشت. چهار عاملی که بر اساس آن این سازمان و تحلیل گرانش معتقدند قیمت نفت نزولی بود عبارت است از؛
            ? تقاضای کاهشی
            ? تصمیم امریکا برای برداشتن ممنوعیت صادرات نفت
            ? اضافه عرضه جهانی
            ? روند صعودی ارزش دلار در برابر سایر ارزها
            از دید این سازمان زمانی قیمت نفت روند کاهشی خود را پایان خواهد داد که یا تقاضا به عرضه جهانی برسد و اضافه عرضه موجود از بین برود و یا بلعکس عرضه کاهش پیدا کند. از دید تحلیل گران این سازمان، بعید است تولیدکنندگان نفت بتوانند به توافقی برای کاهش تولید نفت برسند و بنابریان ما باید امید به افزایش تقاضا داشته باشیم تا این اضافه عرضه نفت از بین برود. از انجاییکه رشد تقاضا کاهشی بوده و بعید است با درنظر گرفتن اطلاعات مربوط به تقاضای فصلی و غیره تا اواخر سال 2017 این گپ عرضه و تقاضا پوشش داده شود. بنابراین در این فاضله زمانی به جهت سیاست های پولی امریکا و نرخ دلار نوسان قیمت نفت زیاد خواهد بود.
            از دید این سازمان در بازاری که اضافه عرضه شدید وجود دارد و رشد تقاضا کاهشی است نرخ دلار و سیاست های امریکا باعث نوسان شدید قیمت نفت خواهد شد و در این شرایط شناسایی ارزش ذاتی برای قیمت نفت دشوار است
            زندگی بدون تحریم سلام....

            نظر

            • خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

              #2031
              پاسخ : اخبار مربوط به نفت

              قراردادفروش نفت به توتال امضا شد








              به گزارش خبرگزاری مهر، بیژن زنگنه با اشاره به اینکه قرارداد فروش ١٦٠ هزار بشکه نفت خام ایران به شرکت فرانسوی توتال ١٦ فوریه (سه شنبه، ٢٧ بهمن ماه) اجرایی می شود، اظهار کرد: براساس قرارداد امضا شده میان شرکت ملی نفت ایران و توتال، این شرکت فرانسوی روزانه ١٦٠ هزار بشکه نفت خام ایران را راهی قاره سبز می‌کند.

              وزیر نفت با تایید این موضوع که آیا افزون بر قرارداد فروش نفت شرکت ملی نفت ایران و توتال، درباره زمینه حضور این شرکت فرانسوی در پروژه‌های نفتی نیز توافقی حاصل شده است، گفت: توتال برای حضور در میدان نفتی آزادگان جنوبی و ایران ال ان جی اظهار علاقه کرده و قرار است ایران اطلاعات لازم را برای مطالعه در اختیار این شرکت فرانسوی قرار دهد تا آنان پیشنهادهای خود را ارائه دهند؛ بدان معنا که ما در این باره توافق نکرده ایم که کار به آنها واگذار شود بلکه توافق برای انجام مطالعه از سوی توتال انجام شده است.

              مدیران انی برای خرید نفت به تهران می‌آیند

              وزیر نفت درباره اینکه آیا در سفر اخیر به ایتالیا با شرکت ایتالیایی انی قراردادی امضا شده است، اظهار کرد: در سفر به رم با انی قراردادی امضا نشد اما مقام‌های این شرکت قرار است به زودی به تهران بیایند تا یک قرارداد خرید نفت از ایران را امضا کنند، ضمن اینکه این شرکت برای مشارکت در توسعه یکی از میدان‌های ایران ابراز علاقه کرده است که در این باره نیز مانند توتال، تفاهم خواهیم کرد.

              زنگنه مقدار درخواست انی برای خرید نفت خام از ایران را روزانه ١٠٠ هزار بشکه عنوان کرد و یادآور شد: افزون بر این شرکت، پالایشگر ایتالیایی ساراس خواستار خرید روزانه ٦٠ تا ٧٠ هزار بشکه نفت خام از ایران است.

              وی با اشاره به اینکه انی و ساراس هر دو پیش از لغو تحریم‌ها از مشتریان اروپایی نفت خام ایران بودند، اظهارداشت: تنها مقصد اروپایی نفت خام ایران در دوران تحریم، ترکیه بود که روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت از ایران می‌خرید که با قراردادهای کنونی به این میزان بیش از ٣٠٠ هزار بشکه در روز اضافه خواهد شد.

              تسویه بدهی اینوک تا چند روز آینده

              وزیرنفت درباره دریافت بدهی نفتی ایران با بیان اینکه هم اکنون فرآیند بازکردن حساب برای پرداخت مطالبات ایران در حال انجام است و آنها مشکلی برای پرداخت بدهی ندارند، تصریح کرد: همه شرکت‌های معتبری که از آنها طلب داریم، حتی شرکت اینوک امارات منتظر باز شدن فرآیند حساب‌هاست که چند روزی طول می‌کشد تا بدهی آنها پرداخت شود.

              آخرین وضعیت تسویه بدهی نفتی یونانی‌ها

              وی درباره پرداخت بدهی یونان نیز با بیان اینکه این کشور به دلیل ورشکستگی برای بازپرداخت بدهی، اندکی مشکل دارد، تصریح کرد: این کشور قرار است براساس یک برنامه زمان بندی بدهی خود را پرداخت کنند که هنوز تفاهم با آنها نهایی نشده است.

              زنگنه با بیان اینکه شرکت هلنیک پترولیوم یونان بحثی درباره بازپرداخت بدهی ندارد، به سفر آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان به تهران در هفته جاری اشاره کرد و افزود: همزمان با این سفر بحث‌های در این زمینه انجام خواهد شد، ضمن این که بازپرداخت این پول با بهره حقوقی اندکی به ایران پرداخت می‌شود.

              زندگی بدون تحریم سلام....

              نظر

              • negarminavi
                عضو فعال
                • May 2013
                • 35711

                #2032
                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                یک مقام مسئول نفتی تایید کرد؛

                حذف تدریجی دلار از معاملات نفتی ایران/ فروش نفت یورویی شد



                شرکت ملی نفت به طور رسمی با کلید زدن پروژه حذف تدریجی دلار از معاملات نفتی ایران، به مشتریان خود توصیه کرد که فروش نفت و یا وصول مطالبات معوق با اولویت یورو انجام شود.

                به گزارش خبرنگار مهر، با لغو تحریم‌ها وصول مطالبات معوق از پالایشگاه‌های بدهکار به شرکت ملی نفت ایران آغاز شده است به طوری‌ که دور نهایی مذاکرات با پالایشگران هند، یونان، شل انگلیس، اینوک امارات متحده عربی و چندین شرکت کوچک و بزرگ نفتی برای وصول میلیاردها دلار پول نفت آغاز شده است.

                با این وجود شرکت ملی نفت ایران به طور رسمی با کلید زدن پروژه حذف دلار از معاملات نفتی ایران، به مشتریان خود توصیه کرد که فروش نفت و یا وصول مطالبات معوق صرفا با اولویت یورو انجام شود.

                صفرعلی کرامتی معاون مدیر امور بین‌الملل در بازاریابی و عملیات نفت خام شرکت ملی نفت ایران هم با تایید کلید خوردن پروژه حذف دلار از معاملات نفتی ایران، گفت: اولویت نخست ایران برای دریافت پول و مطالبات نفتی «یورو» است.

                این مقام مسئول درباره اینکه آیا در قراردادهای جدید فروش نفت که با شرکت‌های خارجی امضا می شود، مبنای دریافت پول براساس یورو گذاشته شده است، تصریح کرد: این موضوع بستگی به توافق دو طرف دارد اما تمایل شرکت ملی نفت ایران دریافت پول نفت با ارز یورو است.

                کرامتی با اعلام اینکه شرکت ملی نفت ایران برای دریافت پول نفت چند ارز معتبر را در نظر گرفته است، یادآور شد: مشتریان اروپایی به دلیل آن که یورو پول رسمی آنهاست، مشکلی برای پرداخت پول نفت خام با این ارز ندارند.

                در همین حال یک مقام آگاه شرکت ملی نفت به رویتر، گفته است: ایران خواستار دریافت میلیاردها دلار از بدهی‌های نفتی خود از هند و دیگر مشتریان نفتی‌اش به یورو شده و در حال فروش محموله‌های جدید خود به یورو است تا به این طریق وابستگی خود به دلار آمریکا را بعد از لغو تحریم‌ها کاهش دهد.

                از سوی دیگر، شرکت ملی نفت ایران پول قراردادهای نفتی اخیراً منعقد شده خود با شرکت‌های مختلف از جمله شرکت توتال فرانسه، شرکت کپسای اسپانیا و لیتاسکو، بازوی تجاری شرکت لوک اویل روسیه را به یورو دریافت خواهد کرد.

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #2033
                  پاسخ : اخبار مربوط به نفت


                  معاون قمصری عنوان کرد:

                  «یورو» اولویت نخست ایران برای دریافت پول نفت








                  معاون مدیر امور بین‌الملل در بازاریابی و عملیات نفت خام شرکت ملی نفت ایران گفت: اولویت نخست ایران برای دریافت پول و مطالبات نفتی «یورو» است.

                  صفر علی کرامتی در گفتگو با خبرنگار شانا درباره این که ایران قرار است مطالبات نفتی خود را با چه ارزی دریافت کند، اظهار کرد: اولویت نخست ایران برای دریافت پول و مطالبات نفتی «یورو» است.

                  وی درباره این که آیا در قراردادهای جدید فروش نفت که با شرکتهای خارجی امضا می شود مبنای دریافت پول بر اساس یورو گذاشته شده است، گفت: این موضوع بستگی به توافق دو طرف دارد، اما تمایل شرکت ملی نفت ايران دریافت پول نفت با ارز یورو است.

                  کرامتی با بیان این که شرکت ملی نفت برای دریافت پول نفت چند ارز معتبر را در نظر گرفته است، یادآور شد: مشتریان اروپایی به دلیل آن که یورو پول رسمی آنهاست مشکلی برای پرداخت پول نفت خام با این ارز ندارند.
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #2034
                    پاسخ : اخبار مربوط به نفت


                    تمایل اتحادیه اروپا برای اتصال ایران به شبکه گازی کریدور جنوبی









                    به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری آذرنیوز، کمیسیون اروپا ایران را به عوان یک منبع احتمالی تامین گاز برای کریدور گازی جنوبی می داند که قرار است گاز را از منطقه دریای خزر به کشورهای اروپایی برساند.



                    سخنگوی اتحادیه اروپا گفت، استراتژی انرژی این اتحادیه کریدور گازی جنوبی را پروژه ای کلیدی برای تنوع بخشی به منابع خارجی انرژی اتحادیه اروپا از طریق رساندن گاز آذربایجان به بازارهای این اتحادیه تلقی می کند.



                    وی افزود: «کمیسیون اروپایی همچنین در تلاش است تا کریدور گازی جنوبی را توسعه دهد تا به منابع وسیع گازی کشورهای آسیای میانه و از جمله احتمالا ایران دسترسی پیدا کند.»



                    کریدور گازی جنوبی یکی از پروژه های انرژی اولویت دار برای اتحادیه اروپاست. در مرحله اول، گاز تولیدی در قالب بخشی از مرحله دوم توسعه میدان شاه دنیز آذربایجان، منبع اصلی تامین پروژه های کوریدور گازی جنوبی خواهد بود. دیگر منابع نیز می توانند در مراحل بعدی به این پروژه اضافه شوند.



                    بر اساس بخشی از مرحله دوم توسعه میدان شاه دنیز، از طریق توسعه خط لوله قفقاز جنوبی و ساخت خط لوله ترانس آناتولی و ترانس آدریاتیک، گاز به ترکیه و بازارهای اروپایی ارسال خواهد شد.



                    در روز 16 ژانویه، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم ها علیه ایران را لغو کردند. لغو تحریم ها به ایران اجازه می دهد تا نفت و گاز خود را وارد بازارهای جهانی کند.



                    بر اساس گزارش مرور آماری دنیای انرژی در سال 2015 که توسط شرکت بی پی منتشر شده، ایران بزرگترین ذخایر گازی اثبات شده جهان (34 تریلیون متر مکعب) را به خود اختصاص داده که 18.2 درصد کل ذخایر اثبات شده گازی جهان به شمار می رود.



                    ایران به رغم دارا بودن بزرگترین ذخایر گازی جهان، تنها 5 درصد از سهم تولید گاز جهان را داراست. تولید گاز ایران در سال 2014، 172.6 میلیارد متر مکعب بود.

                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35711

                      #2035
                      پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                      کشورهای تولیدکننده نفت با چند سال سختی روبه‌رو‌ هستند



                      روزنامه تلگراف انگلیس به نقل از کریستین لاگارد مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول (IMF) نوشت که وی هشدار داده است نفت مدت طولانی‌تری ارزان خواهد بود و کشورهای تولید‌کننده نفت، چند سال سخت را پیش رو دارند.

                      به گزارش «ایرنا» به نقل از تارنمای روزنامه تلگراف انگلیس، لاگارد افزود: صندوق بین‌المللی پول آماده کمک به کشورهایی مانند آذربایجان و نیجریه است به نحوی که این کشورها بتوانند کاهش بیشتر قیمت‌های نفت را تحمل کنند. گزارش‌ها نشان می‌دهد کشور آفریقایی نیجریه دست نیاز به سوی بانک جهانی دراز کرده است.

                      لاگارد در سخنرانی خود در دانشگاه مریلند آمریکا اظهار کرد: نفت و فلزات در شرایط رکود فعلی قیمت‌هایشان، حدود دو‌سوم ارزش خود را از دست داده‌اند و احتمال می‌رود تا مدتی ارزان باقی بمانند. در نتیجه، بسیاری از کشورهای در حال توسعه صادرکننده نفت، تحت فشار شدید مالی قرار دارند و ارزش واحد پولی بسیاری از آنها تا‌کنون افت شدیدی داشته است.

                      این مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول از سیاست‌گذاران جهان خواست با تقویت شبکه جهانی ایمنی، با شوک‌های مالی آینده مقابله کنند. لاگارد همچنین خواستار افزایش همکاری میان بانک‌های مرکزی کشورهای عضو و برنامه‌ریزی برای دسترسی کشورها به اعتبارها هنگام مواجهه با فشارهای مالی شد.

                      Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3zTXhcWeK

                      نظر

                      • خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

                        #2036
                        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                        ایران نصف سهم خود از بازار نفت اروپا را پس گرفت








                        اکوفارس: ایران به زودی ارسال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت به اروپا را آغاز خواهد کرد که این رقم، ۵۴ درصد از کل نفتی است که قبل از تحریم ها به اروپا صادر می کرد.


                        به گزارش اکو فارس و به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، ایران ارسال روزانه 300 هزار بشکه نفت به اروپا را آغاز خواهد کرد. این رقم، 54 درصد از کل نفتی است که قبل از تحریم ها به اروپا صادر می کرد.

                        وزیر نفت ایران گفته، شرکت توتال فرانسه با خرید روزانه 160 هزار بشکه نفت از ایران که از روز 16 فوریه آغاز خواهد شد موافقت کرده است. این شرکت همچنین نسبت به توسعه میدان نفتی آزادگان در نزدیکی مرز با عراق و یک پروژه ال ان جی ابراز تمایل کرده است. توتال از ایران خواسته تا اطلاعات لازم برای ارائه پیشنهاد مربوط به احداث این کارخانه ال ان جی در اختیارش گذاشته شود.

                        این اقدام نشان از عزم ایران برای عمل به وعده هایش مبنی بر برقراری ارتباط مجدد با مشتریان اروپایی اش است که در سال 2012 بعد از وضع تحریم ها، خریدها از تهران را متوقف کردند. این تحریم ها ماه گذشته زمانی که ایران به مفاد توافق جامع هسته ای عمل کرد، برداشته شدند.

                        بر اساس آمارهای موسسه پتروماتریکس، اروپا، به استثنای ترکیه قبل از تحریم ها، روزانه 550 هزار بشکه نفت از ایران وارد می کرد.

                        شرکت پالایشگاهی اسپانولا دی پترولوس اسپانیا و شرکت لوک اویل روسیه نیز محموله های نفتی ای را از ایران خریداری کرده اند که قرار است در دو هفته آینده از جزیره خارگ ایران به بنادر اروپایی ارسال شود.

                        زنگنه همچنین گفته، هنوز هیچ موافقتنامه ای با شرکت انی ایتالیا امضا نشده است. وی افزود، انتظار می رود مقامات ایتالیایی در آینده نزدیک برای امضای یک قرارداد خرید روزانه حدود 100 هزار بشکه نفت به تهران بیایند. شرکت پالایشگاهی ساراس اس پی ای ایتالیا هم علاقمند به خرید روزانه 60 تا 70 هزار بشکه نفت از ایران است.

                        شرکت های اروپایی، تلاش ها برای منتفع شدن از بازار ایران بعد از لغو تحریم ها را آغاز کرده اند. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در جریان سفر خود به پاریس در ماه گذشته میلادی، قرارداد خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس را امضا کرد. پژو سیتروئن هم موافقت کرده تا یک کارخانه خودروسازی در تهران را نوسازی کند.
                        زندگی بدون تحریم سلام....

                        نظر

                        • negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35711

                          #2037
                          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                          وزیر نفت از انعقاد قرارداد300هزار بشکه‌ای فروش نفت به اروپا خبرداد

                          نخستین گام در افزایش صادرات نفت


                          گروه نفت و پتروشیمی: با گذشت کمتر از دو هفته از سفر وزیر نفت به اروپا، وی از هدف‌گذاری صادرات 300 هزار بشکه‌ای نفت ایران به این قاره خبر داد. درواقع در اولین گام افزایش صادرات نفت ایران بعد از اجرایی شدن برجام، قرارداد فروش نفت به شرکت فرانسوی توتال نهایی شده و در آخرین روزهای ماه جاری اجرایی خواهد شد؛ شرکت انی و پالایشگاه ساراس نیز دو مشتری ایتالیایی نفت ایران هستند که به زودی قرارداد فروش نفت به آنها نیز نهایی خواهد شد. بر این اساس و با احتساب صادرات روزانه 100 هزار بشکه‎‌ای صادرات کنونی به تنها مشتری اروپایی ایران، ترکیه، صادرات نفت ایران به اروپا به زودی به 400 هزار بشکه خواهد رسید. علاوه بر این وزیر نفت از مذاکره بدهکاران اروپایی ایران خبر داد و اعلام کرد که شرکت‌های اروپایی منتظر باز شدن حساب‌ها برای پرداخت بدهی‌های خود هستند.


                          تحقق اولین گام افزایش صادرات

                          بیژن زنگنه، وزیر نفت که پیش از لغو تحریم‌ها وعده افزایش 500 هزار بشکه‌ای صادرات نفت در اولین گام بعد از اجرایی شدن برجام را داده بود، حال بر اساس اخبار منتشر شده جسته گریخته به نظر می‌رسد وعده وزیر در یک قدمی تحقق یافتن است.در واقع طی یک ماهی که از اجرایی شدن برجام می‌گذرد، خبرهایی از توافق برای افزایش صادرات نفت به کشورهای آسیایی و اروپایی منتشر شده است. به‌طوری‌که رویترز چندی پیش از توافق سه شرکت اروپایی با ایران برای خرید نفت خبر داد و اعلام کرد که بر اساس آمار بارگیری کشتی‌ها، صادرات نفت ایران در ماه ژانویه 20 درصد افزایش یافته و به 5/ 1 میلیون بشکه در روز رسیده است. حال با گذشت چندی از انتشار این خبر، وزیر نفت شرکت‌های انی ایتالیا و توتال فرانسه و همچنین پالایشگاه ایتالیایی ساراس را سه مشتری جدید ایران اعلام کرده که دستاورد سفر اروپایی هیات‌ دولت بوده است.

                          یکی از محورهای مذاکرات در سفر اخیر رئیس‌جمهور و هیات‌ همراه به اروپا، به از سرگیری صادرات نفت به قاره سبز بعد از گذشت چهار سال تحریم مربوط می‌شد، چراکه از سال 2011 با تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا و دولت آمریکا علیه ایران کشورهای اروپایی به غیر از ترکیه واردات نفت از ایران را قطع کردند، به‌طوری‌که میزان صادرات نفت ایران به قاره اروپا از نزدیک به 800 هزار بشکه در روز، در سال 2015 به متوسط روزانه حدود 100 هزار بشکه رسید و مشتریان سابق ایران در این مدت نفت روسیه، عربستان و عراق را جایگزین نفت ایران کردند. حال وزیر نفت از امضای قراردادهایی برای صادرات نفت به اروپا خبر داده است.

                          زنگنه روزگذشته با اشاره به اینکه قرارداد فروش ١٦٠ هزار بشکه نفت خام ایران به شرکت فرانسوی توتال ١٦ فوریه (سه شنبه، ٢٧ بهمن ماه) اجرایی می‌شود، اظهار کرد: بر‌اساس قرارداد امضا شده میان شرکت ملی نفت ایران و توتال، این شرکت فرانسوی روزانه ١٦٠ هزار بشکه نفت خام ایران را خریداری می‌کند. همچنین به گفته وی، در سفر به ایتالیا هرچند با شرکت ایتالیایی انی قراردادی امضا نشد، اما مقامات این شرکت خواهان خرید 100 هزار بشکه‌ای نفت از ایران هستند و برای امضای این قرارداد به‌زودی به تهران خواهند آمد. وزیر نفت همچنین از مشتری سابق دیگر ایران در این کشور نام برد که خواهان از سر‌گیری خرید نفت از کشورمان شده است. به گفته زنگنه پالایشگر ایتالیایی ساراس خواستار خرید روزانه ٦٠ تا ٧٠ هزار بشکه نفت خام از ایران است.زنگنه با اشاره به اینکه انی و ساراس هر دو پیش از تحریم‌ها، از مشتریان اروپایی نفت خام ایران بودند، یادآور شد: تنها مقصد اروپایی نفت خام ایران در دوران تحریم، ترکیه بود که روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت از ایران می‌خرید که با قراردادهای کنونی به این میزان بیش از ٣٠٠هزار بشکه در روز اضافه خواهد شد و به 400 هزار بشکه خواهد رسید.


                          انی و توتال در راه بازگشت به ایران

                          پیش از تحریم‌ها علاوه بر فروش نفت ایران به اروپا، شرکت‎‌های اروپایی در صنعت نفت کشورمان حضوری فعال داشتند اما از سال 2011 با اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا مجبور به ترک خاک ایران شدند. حال با اجرایی شدن برجام شرکت‌های بین‌المللی نفتی در تدارک بازگشت به صنعت نفت ایران هستند. آن‌طور که وزیر نفت روز گذشته اظهار کرده، شرکت توتال که پیش از این در طرح توسعه پروژه‌هایی از جمله سیری A و E و همچنین فازهای 2 و 3 پارس جنو‌بی حضور داشته است، در مذاکراتی که حین سفر وزیر نفت به فرانسه داشته برای بازگشت به ایران توافقاتی انجام داده است. به گفته زنگنه این شرکت فرانسوی برای حضور در میدان نفتی آزادگان جنوبی و ایران ال‌ان‌جی اظهار علاقه کرده است. وزیر نفت با اعلام این خبر افزود: قرار است ایران اطلاعات لازم را برای مطالعه در اختیار این شرکت فرانسوی قرار دهد، تا آنان پیشنهادهای خود را ارائه دهند به آن معنا که ما در این‌باره توافق نکرده‌ایم که کار به آنها واگذار شود، بلکه توافق برای انجام مطالعه از سوی توتال انجام شده است.

                          در ایتالیا نیز مذاکراتی درخصوص سرمایه‌گذاری در ایران با این مشتری اروپایی نفت کشورمان انجام شده است، وزیر درخصوص همکاری با شرکت انی گفت: این شرکت برای مشارکت در توسعه یکی از میدان‌های ایران ابراز علاقه کرده است که در این‌باره نیز مانند توتال، تفاهم خواهیم کرد.آن‌طور که وزیر نفت خبر داده، بخش دیگری از مذاکرات با شرکت‌های اروپایی به دریافت بدهی‌ها مربوط بوده است. به گفته زنگنه، هم اکنون فرآیند بازکردن حساب برای پرداخت مطالبات ایران در حال انجام است و بدهکاران اروپایی مشکلی برای پرداخت بدهی خود ندارند و تنها منتظر باز شدن حساب‌ها هستند که فرآیند آن چند روزی طول می‌کشد. وی درباره پرداخت بدهی یونان نیز با اشاره به اینکه این کشور به دلیل ورشکستگی برای بازپرداخت بدهی، اندکی مشکل دارد، تصریح کرد: این کشور قرار است بر اساس یک برنامه زمان‌بندی بدهی خود را پرداخت کند که هنوز تفاهم با آنها نهایی نشده است. زنگنه با بیان اینکه شرکت هلنیک پترولیوم یونان بحثی درباره بازپرداخت بدهی ندارد، به سفر آلکسیس سیپراس، نخست‌وزیر یونان به تهران در هفته جاری اشاره کرد و افزود: همزمان با این سفر بحث‌هایی در این زمینه انجام خواهد شد، ضمن اینکه بازپرداخت این پول با بهره حقوقی اندکی به ایران پرداخت می‌شود.


                          Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3zTotQVJf

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #2038
                            پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                            اولتیماتوم ۶ ماهه ایران به هند برای تسویه بدهی ۶ میلیاردی







                            ایران در تماس با مقامات هندی مکانیسم پرداخت ۴۵ درصد پول نفت ایران به روپیه را پایان یافته دانسته و به پالایشگاه های هند ۶ ماه فرصت داده ۶ میلیارد دلار بدهی خود به ایران را تسویه کنند.

                            به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، ایران از پالایشگاه های هندی نظیر اسار اویل و مانگالور خواسته تا بدهی های نفتی قبلی شان را که به بیش از 6 میلیارد دلار می رسد، در طی 6 ماه آینده به یورو تسویه کنند.



                            با لغو تحریم های آمریکا، ایران به پالایشگاه های هندی گفته که عمر مکانیزم پرداخت 45 درصد بدهی های نفتی ایران به روپیه و حفظ 55 درصد باقیمانده برای پرداخت از طریق کانال های دیگر که در طی 3 سال گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، به سر آمده است.



                            منابع آگاه گفتند، رقم بدهی های نفتی هندی ها به ایران اکنون بیش از 6 میلیارد دلار است که ایران توافق کرده در طی 6 ماه آینده در چند قسط دریافت کند.



                            غلامعلی کامیاب، معاون رئیس کل بانک مرکزی ایران به مقامات هندی گفته که بدهی های نفتی ایران از حالا به یورو پرداخت خواهد شد، زیرا ایران قادر به دریافت پول به دلار از طریق سیستم مالی آمریکا نیست.



                            ایران قرار است با بانک های هندی حساب هایی را به یورو باز کند یا مجددا فعال نماید و تمایل دارد پالایشگاه های هندی بدهی های خود را به این حساب ها منتقل کنند.



                            ایران به این منظور در حال مذاکره با بانک مرکزی هند است و یک حساب بانکی نیز با بانک ایدبی هند ایجاد کرده است.



                            این منابع گفتند، ایران همچنین می خواهد بدهی هند از طریق اتحادیه پایاپای مبادلات آسیایی انجام شود و در این باره نامه ای نیز به بانک مرکزی هند ارسال کرده است.



                            منابع مذکور افزودند، کامیاب گفته شرکت ملی نفت ایران از خریداران هندی نفت ایران خواهد خواست تا مانند گذشته برای بانک مرکزی ایران، با تماس با بانک مرکزی هند اعتبارات اسنادی باز کنند.



                            از فوریه 2013، پالایشگاه های هندی نظیر اسار اویل و مانگالور 45 درصد پول نفت ایران را به روپیه و از طریق بانک یو سی او پرداخت می کردند. بقیه پول نفت ایران تا زمان پیدا شدن مکانیزم پرداخت مناسب نزد پالایشگاه های هندی باقی می ماند.
                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #2039
                              پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                              کشمکش «اوپک- غیراوپک» در بازار نفت








                              اکوفارس: کشمکش‌های اوپکی – غیراوپکی برای از میدان به‌در کردن حریف بازار نفت را درهم پیچیده و سیاست سهم‌خواهی را در میان تولید‌کنندگان تقویت کرده است. به نظر می‌رسد اقتصاد وابسته به نفت یا خطی این تولیدکنندگان تا سال‌های آینده میلیاردها دلار را برای ترمیم اقتصادی، که از کاهش قیمت نفت ضربه دیده است، صرف کند. با این همه اغلب این کشور‌های آسیب‌دیده از کاهش قیمت نفت زیر پرچم اوپک گردآمده‌اند تا راه‌حلی برای این کاهش قیمت‌ها بیابند. در این میان ونزوئلا از مهم‌ترین کشورهایی است که برای تشکیل و به ثمر رسیدن جلسات اوپک سخت می‌کوشد. کشورهای عراق و روسیه نیز که از کاهش قیمت‌ها به‌شدت آسیب دیده‌اند بی‌تمایل از تشکیل و به نتیجه رسیدن موضوع نیستند اما اینکه عربستان از سهم‌خواهی دست خواهد کشید یا همانند سال‌های دهه ۸۰ میلادی اوپک با قبول مسئولیت، بار دیگر سهم خود را در بازار از دست خواهد داد؛ سوالاتی است که بعد از جلسه آینده اوپک می‌توان به پاسخ آنها دست یافت.


                              به گزارش اکو فارس و به نقل از روزنامه گسترش صمت مهدی عسلی مدیر کل اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت درباره برآیند نشست آینده اوپک و در‌خواست ۶ کشور اخیر برای برگزاری این جلسه گفت: ایران درخواست جلسه اضطراری نداده بلکه در مقابل درخواست ونزوئلا اعلام کرده که از تلاش‌های این کشور برای ثبات بازار نفت و از جمله تشکیل جلسه فوق‌العاده اوپک یا اوپک-غیر اوپک حمایت می‌کند و ایران نیز از حضور خود در این جلسه خبر داده است مشروط بر آنکه قبل از جلسه اتفاق نظری درباره چگونگی کاهش مازاد نفت در بازار حاصل شود زیرا در غیراین صورت و چنانچه جلسه بدون تمهید، تشکیل شود و در دستیابی به یک نتیجه مناسب شکست بخورد این احتمال وجود دارد که حتی اثر منفی بر بازار بگذارد.
                              وی وجود مازاد عرضه را از منافع مهمی دانست که این کشور‌ها دنبال می‌کنند و افزود: همه این کشورها با خارج کردن مازاد عرضه نفت از بازار برای تثبیت قیمت نفت موافقند اما در نحوه رسیدن به آن هنوز اتفاق نظر مستحکمی وجود ندارد. ایران مواضع خود را قبل از کنفرانس اوپک در دسامبر گذشته اعلام کرده است که بلافاصله بعد از لغو تحریم‌ها و اجرای برجام تولید و صادرات نفت خود را به سطح قبل از تحریم افزایش خواهد داد بنابراین از کشورهای عضو خواسته که تولید خود را با افزایش تولید ایران تطبیق دهند تا بازار ثبات لازم را به‌دست آورد.


                              عسلی همچنین موضع مخالف کویت را انعکاس دیدگاه عربستان خواند و تاکید کرد: کویت با تشکیل این جلسه مخالفت کرده و به نظر می‌رسد که اظهار‌نظر کویت در واقع انعکاس نظر عربستان است چرا‌که به‌طور معمول کشورهای حاشیه جنوب خلیج‌فارس مواضع عربستان را حمایت می‌کنند. تشکیل جلسه فوق‌العاده اوپک به اکثریت ساده نیاز دارد و اگر یک کشور دیگر عضو اوپک با آن موافقت کند می‌توان جلسه را تشکیل داد اما مسئله آن است که بدون موافقت عربستان برای کاهش تولید در حد یک‌میلیون بشکه و سایر کشورهای حوزه خلیج‌فارس نمی‌توان انتظار بازگشت ثبات به بازار و افزایش قیمت نفت را داشت. البته تشکیل جلسه فوق‌العاده با شرکت همه اعضا تنها راه‌حل نیست.
                              وی افزود: اگر چند کشور اصلی اوپک مانند ایران، عربستان، ونزوئلا و الجزایر با روسیه به توافقی برسند بقیه کشورهای عضو را می‌توان متقاعد کرد در یک جلسه فوق‌العاده این توافق را تایید کنند و تولید را برای ثبات بازار کاهش دهند. در سال‌های قبل این تجربه‌ها وجود داشته‌ اما در شرایط کنونی به‌نظر می‌رسد اهداف سیاسی کشورها که در تقابل با هم هستند مانع دستیابی به این‌گونه توافق‌ها شده است. ‌
                              این مقام مسئول درباره اینکه آیا جلسه اخیر اوپک دستاورد مثبتی به همراه خواهد داشت یا نه، تصریح کرد: این امر، بیشتر بستگی به مواضع عربستان دارد‌ زیرا علاوه بر ۳ کشور حوزه خلیج‌فارس که مواضع مشابه عربستان اتخاذ کرده و از آن کشور حمایت می‌کنند دولت موقت لیبی نیز تحت‌تاثیر کمک‌های عربستان و قطر و دیگر کشورهای عربی است. به احتمال نیجریه نیز همین وضعیت را داشته باشد. حوادثی که در ماه‌های اخیر در این کشور پیش آمد نشان می‌دهد این کشورها با توجه به کمک‌های مالی عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس متعهد به حمایت از مواضع این کشورها ازجمله در موضوع نفت هستند.




                              اوپک به تنهایی مسئول کاهش قیمت نفت نشود
                              فریدون برگشلی، تحلیلگر دیپلماسی انرژی با بیان این نکته که بازار نفت با همراهی همه بازیگران نفت به ثمر خواهد رسید به صمت گفت: ثبات بازار زمانی اتفاق می‌افتد که همه بازیگران بازار نفت برای تثبیت آن تصمیم جدی بگیرند، در نتیجه جلسه فوق‌العاده اوپک بدون همراه روسیه به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. در جلسه پیشین اوپک قرار بر این شد که تولید‌کنندگان اوپک سهم خود را در بازار نگه دارند تا همه تولید‌کنند‌گان نفت را با کاهش تولید همراه کنند و اوپک به تنهایی این مسئولیت را بر‌عهده نگیرد که به از دست دادن سهم این سازمان در بازار نفت بی‌آنکه قیمت افزایش یابد، منجر شده و تجربه دهه ۸۰ دوباره تکرار شود. وی درباره رویکرد ۶ کشوری که درخواست اجلاس فوق‌العاده اوپک را دارند، افزود: اما این ۶ کشور از کشور‌های تولید کننده‌ای هستند که بیشترین آسیب کاهش قیمت نفت را متحمل شده‌اند و اقتصاد در آستانه فروپاشی دارند، طبیعی است که برای نفع‌طلبی و کاهش سهم‌طلبی گردهم آیند تا با کاهش سهم تولید به سر‌‌منزل مقصود برسند، البته این جلسه نیز بدون همراهی روسیه به جایی نمی‌رسد و شاید به این دلیل است که این کشور از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان نفت است که به تازگی سطح تولید خود را به بالاترین میزان در سال‌های اخیر رسانده و روزانه افزون‌بر ۱۰میلیون و ۶۰۰هزار بشکه نفت وارد بازار جهانی می‌کند. از این‌رو کم کردن سهم در این شرایط و بدون همراهی همه بازیگران بازار نفت جز از دست رفتن سهم بازار این سازمان چیز دیگری به همراه ندارد.
                              وی تصریح کرد: این شرایط شبیه شرایط سال ۱۹۸۵م است که اوپک تولید خود را از ۳۰میلیون بشکه در روز به ۱۴میلیون بشکه کاهش داد تا به تثبیت قیمت در بازار نفت کمک کند که نه‌تنها با کاهش تولید این سازمان، از مازاد بازار نفت به‌دلیل حضور تولید‌کنندگان نوظهور کاسته نشد بلکه قیمت نفت نیز تا مرز ۱۰دلار سقوط کرد.




                              این مقام مسئول درباره منافع مشترک این ۶ کشور و سیاست آنها تصریح کرد: آنچه منجر به گردهمایی این‌ کشورها شده است، علاوه برمنافع اقتصادی، تامین‌ منافع سیاسی این کشورها است که نشان از سیاست‌های ضد‌سهم‌طلبی عربستان و کشور‌های همراهی‌کننده این کشورها دارد. وی افزود: اوپک همواره شامل دو جناح نفع‌طلب و سهم طلب بوده و در اصطلاح به بازها و کبوتر‌های اوپک معروف بودند که عربستان و متحدانش، سهم‌طلب و ایران و همراهانش، نفع‌طلب بودند، که نگرش آنها تولید صیانتی با تثبیت قیمت‌ها برای حفظ جذابیت سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفتی جدید بود، که از زمان دهه ۷۰ تاکنون در سازمان اوپک مرسوم است.
                              وی درباره کاهش سهم اوپک در شرایط کنونی تاکید کرد: به نظر من کاهش سهم اوپک به ضرر اوپک است چرا که همانند دهه ۸۰میلادی سهم خود را از دست خواهد داد و هیچ تولید‌کننده دیگری نیز مسئولیت این کاهش را به گردن نخواهد گرفت و این سازمان بعد از دوسال تحمل شرایط سخت که در آستانه به بارنشینی هدف خود، اعمال فشار و کاهش همه تولید‌کنندگان نفتی از تولید نفت است، نباید با کاهش سهم در بازار، خود را از بازار جهانی سانسور کند. بنابراین عربستان نباید به‌تنهایی تولید خود را کاهش دهد تا تولیدکنندگان دیگر به استمرار یا افزایش تولید دست زنند.
                              وی حضور تولید‌کنندگان غیرمتعارفی چون شیل را در این جلاس ‌ثمربخش دانست و افزود: البته اوپک باید به فکر ورود تولید‌کنندگان غیرمتعارف چون شیل در این جلسات باشد و ایرادی ندارد که اوپک با آنها وارد مذاکره شود، چراکه تجربه خوبی از این موضوع در دهه ۸۰میلادی دارد. اما توجه داشته باشید که شیل متشکل از شرکت‌های متوسط است که جمع کردن این شرکت‌ها کار آسانی نیست.
                              برگشلی در پاسخ به این سوال که آیا این ۶ کشور می‌توانند نظر کشور‌های دیگر را برای تثبیت بازار نفت جلب کنند، گفت: این یک جوسازی است که در اوپک سابقه دارد با توجه به حضور دو جناح مختلف در اوپک نفع‌طلب و سهم‌طلب به نظر می‌رسد که این دو جناح سعی خواهند کرد برای تامین منافع خود تلاش کنند که به احتمال با این جوسازی این کشور‌ها بتوانند کشور‌های دیگر را متقاعد کنند چراکه عربستان نیز وضعیت اقتصادی مناسبی ندارد و به ظاهر‌ همه برای حل مشکل قیمت نفت پای میز مذاکره خواهند نشست. با این همه در این جلسه چنانچه عربستان و روسیه برای کاهش تولید موافقت نکنند، نمی‌توان کاری به پیش برد.
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #2040
                                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                                ایران رابطه با مشتریان نفتی اروپایی را از سر می‌گیرد







                                سایت خوان روزنامه دنیای اقتصاد ۱۳۹۴/۱۱/۱۸ ۲۰:۵۱:۴۰ کد خبر: 1009465
                                ایران به زودی صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت (۵۴ درصد صادرات قبل از تحریمها) به اروپا را آغاز خواهد کرد.

                                بیژن زنگنه وزیر نفت ایران گفته است شرکت توتال فرانسه با خرید روزانه 160 هزار بشکه نفت از ایران که از روز 16 فوریه آغاز خواهد شد موافقت کرده است. این شرکت همچنین نسبت به توسعه میدان نفتی آزادگان در نزدیکی مرز با عراق و یک پروژه ال ان جی ابراز تمایل کرده است. توتال از ایران خواسته تا اطلاعات لازم برای ارائه پیشنهاد مربوط به احداث این کارخانه ال ان جی در اختیارش گذاشته شود.

                                به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، این اقدام نشان از عزم ایران برای عمل به وعده هایش مبنی بر برقراری ارتباط مجدد با مشتریان اروپایی اش است که در سال 2012 بعد از وضع تحریم ها، خرید از تهران را متوقف کردند. این تحریمها ماه گذشته زمانی که ایران به مفاد توافق جامع هسته ای عمل کرد، برداشته شدند.

                                براساس آمارهای موسسه پتروماتریکس، اروپا به استثنای ترکیه قبل از تحریمها روزانه 550 هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کرد.

                                شرکت پالایشگاهی اسپانولا دی پترولئوس اسپانیا و شرکت لوک اویل روسیه نیز محموله های نفتی ای را از ایران خریداری کرده اند که قرار است در دو هفته آینده از جزیره خارک ایران به بنادر اروپایی ارسال شود.

                                زنگنه همچنین گفته، هنوز هیچ موافقتنامه ای با شرکت انی ایتالیا امضا نشده است.

                                وی افزود، انتظار می رود مقامات ایتالیایی در آینده نزدیک برای امضای یک قرارداد خرید روزانه حدود 100 هزار بشکه نفت به تهران بیایند. شرکت پالایشگاهی ساراس ایتالیا هم علاقمند به خرید روزانه 60 تا 70 هزار بشکه نفت از ایران است.

                                شرکت های اروپایی، تلاش ها برای منتفع شدن از بازار ایران بعد از لغو تحریم ها را آغاز کرده اند. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در جریان سفر خود به پاریس در ماه گذشته میلادی، قرارداد خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس را امضا کرد. پژو سیتروئن هم موافقت کرده تا یک کارخانه خودروسازی در تهران را نوسازی کند
                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X