اخبار مربوط به نفت

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • گیلان
    عضو فعال
    • Jul 2011
    • 2178

پاسخ : اخبار مربوط به نفت

در اصل توسط 590125 پست شده است

دوست عزیز ، من همواره از وارد شدن در بگو مگو های اینچنینی ، امتناع ورزیده ام.بنابراین هیچ ضرورتی نمی بینم که پاسخ اظهارات شما را کاملا نشاندهنده ضعف بینش و شناخت شما ، هم در زمینه شناخت بازار ایران و هم شناخت تاثیرات بازارهای بین المللی هست ، را بدهم.

تمام اظهارات من مستند هستند و با ذکر منبع.شما هم مختارید که به این اظهارات توجه داشته باشید یا نداشته باشید.هیچ پافشاری ، حداقل از جانب من وجود ندارد، که پستهای من را مطالعه فرمایید.
    شما هم در صورت تمایل می توانید ، به جای مطالعه تحلیل های به قول خودتان دست چهارم و پنجم، خودتان با اتکا به دانش خودتان از تحلیل های دست اول! استفاده فرمایید.

ضمنا ، قضاوت در مورد خودم و سخنان نه چندان مودبانه شما را به عهده دوستان فروم میگذارم.اینجانب نیازی به تایید شدن از طرف شما ندارم.
    شما اگر واقعا معتقد به آزادی بیان بودید، به جای نوشتن یک پست توهین آمیز ، شما هم تحلیل خودتون را به اشتراک می گذاشتید.

خواهش می کنم ، وارد مسایل حاشیه ای نشید، چون وقت و انرژی من ، بسیار با ارزش تر از اینه که بخواهم با صحبت های حاشیه ای ، باعث اتلافشون بشم.این چند جمله را هم صرفا برای ثبت شدن در فروم و جهت تنویر اذهان دوستان عرض کردم

متشکرم.
    :-B

بنده که متوجه نشدم شما چه میگویید و چرا بنده را متهم میکنید به اینکه توهین آمیز با شما صحبت کردم...و سریعا هم مظلوم نمایی میکنید و ننه من غریبم و خوانندگان قضاوت کنند... و از این دست صحبت ها ....
    مطلب و صحبت من فنی و دارای نکات قابل توجهی است که برای شما (که بنده از نوع نگارش و مطالب شما حدس میزنم بسیار تازه کار هستید) میتواند ایده ایی بشود برای تعمق و تفکر بیشتر در باره موضوعات...ضمن اینکه سر بسته به شما گفتم که یک توهم و تخیل را به اسم تحلیل در بازه زمانی نامعلوم و با رنج گشاد مرتب تکرار نکنید(حداقل بگذارید همان 6 ماه از تحلیل تان بگذرد بعد گفتم گفتم را شروع کنید نه اینکه هنوز یک ماه هم نشده است) و هم وقت خود را بگیرید و هم خوانندگان را(حداقل وقت بنده را !)...
    در مورد اینکه پستهای شما را نخوانم و از این دست صحبتها ....عارضم خدمتتان که این تاپیک عمومی است , پیشنهاد میکنم شما برای پستهای خودتان یک تاپیک مجزا باز کنید و مرتب گفتم گفتم های خودتان را بگوئید و بنده با کمال احترام به شما قول میدهم هرگز تاپیک شما را باز نکنم ,...هر چند که در حال حاضر هم اغلب بی تفاوت از پستهای شما رد میشوم اما گاهی میرود روی اعصاب و حس میکنم شما پیش خود فکر میکنید با لشگر کورها طرف هستید و یک مطلب بی سر و ته را مرتب تکرار میکنید ... !
    آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/02/19, 15:58.
    هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

نظر

• arad700
      ستاره دار (1)
      • Jul 2013
      • 3238

توجه دوستان را به خبری که خبرگزاری Reuters ، چند ساعت پیش منتشر کرده جلب می کنم.

قیمت نفت در روز پنج شنبه، به دلیل افزایش در موجودی ذخایر آمریکا و احتمال افزایش صادرات نفت در عربستان ، با افت محسوسی مواجه شد. طبق گزارش انجمن نفت آمریکا American Petroleum Institute , ذخایر نفت در هفته گذشته ، 14.3 میلیون بشکه افزایش یافته.در حالی که گزارشات قبلی ، افزایش 3.2 میلیون بشکه ای را پیش بینی کرده بودند.اگر اداره کل انرژی آمریکا, Energy Information Administration در گزارش پیش رو، میزان افزایش ذخایر نفت را تایید کند ، باعث کاهش بیشتر قیمتها خواهد شد.
      Honesty is the best policy

نظر

• امیر بهرامی
        Banned
        • Jul 2013
        • 2201

در اصل توسط arad700 پست شده است View Post

توجه دوستان را به خبری که خبرگزاری Reuters ، چند ساعت پیش منتشر کرده جلب می کنم.

قیمت نفت در روز پنج شنبه، به دلیل افزایش در موجودی ذخایر آمریکا و احتمال افزایش صادرات نفت در عربستان ، با افت محسوسی مواجه شد. طبق گزارش انجمن نفت آمریکا American Petroleum Institute , ذخایر نفت در هفته گذشته ، 14.3 میلیون بشکه افزایش یافته.در حالی که گزارشات قبلی ، افزایش 3.2 میلیون بشکه ای را پیش بینی کرده بودند.اگر اداره کل انرژی آمریکا, Energy Information Administration در گزارش پیش رو، میزان افزایش ذخایر نفت را تایید کند ، باعث کاهش بیشتر قیمتها خواهد شد.
        پیش بینی شده ذخایر منفی 1.8 میلیون بشکه باشه...

در صورت که عدد منفی بود میریم بالا اونم عالی

اگر عدد 0 شد همین جاها وای میستیم و کمی مثبت

اگر عدد بالاتر از 0 شد تا 48.50 احتمال زیاد نزول کنیم

----

کمتر داخل فروم باشه ببین چقدر بهتر میشی

نظر

• negarminavi
          عضو فعال
          • May 2013
          • 35714

جدیدترین چشم‌انداز بریتیش پترولیوم:
          اوپک سهم از دست رفته بازار نفت را تا سال ۲۰۳۵ بر می‌گرداند

چشم‌انداز جدید بریتیش پترولیوم حاکی است با کاهش تولید نفت شیل آمریکا طی دهه آینده کشورهای عضو اوپک به سهم واقعی خود در تامین انرژی دنیا خواهند رسید.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، شرکت نفتی بریتیش پترولیوم در جشم‌انداز آینده نفتی خود اعلام کرده است کشورهای عضو اوپک تا سال 2035 بازارهای نفت از دست رفته را بر می‌گردانند.

براساس این گزارش، اوپک دوباره به تولید 32 میلیون بشکه در روز تا سال 2035 خواهد رسید و سهم کامل 40 درصدی خود را در تامین نفت جهان طی خواهد گرفت.

براساس این چشم‌انداز، تولید نفت شیل آمریکا در دهه آینده کاهش می‌یابد و مسیر را برای اعضای کشورهای اوپک برای بازستاندن سهم خود از بازارهای جهانی باز می‌کند و کارترهای بزرگ نفتی عضو اوپک رکوردهای جدیدی را در تولید نفت برجای خواهند گذاشت.آهنگ رشد تولید نفت شیل در آینده بسیار کندتر خواهد شد.

اسپنسردیل رئیس بخش اقتصادی بریتیش پترولیوم اعلام کرده است" تولید نفت شیل دیگر برای همیشه قادر به رشد نخواهد بود".

افزایش تولید نفت شیل اخیراً قیمت نفت را تا 50 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داده است، تولید نفت در آمریکا به رقم بی سابقه 9 میلیون بشکه رسیده است که بیشترین میزان از سال 1970 تاکنون است.

بریتیش پترولیوم پیش‌بینی کرده است که آمریکا تا سال 2030 در تولید نفت خودکفا شود اما آمریکای شمالی طی سالهای آینده صادر کننده خواهد بود.

این شرکت بزرگ نفتی انتظار دارد کاهش تولید نفت آمریکا به تولید کنندگان نفت منطقه خاورمیانه اجازه دهد که آنها موقعیت از دست رفته خود را دریابند.

شرکت بریتیش پترولیوم همچنین پیش بینی کرده است منطقه خاورمیانه همچنان بزرگترین منطقه صادرکننده انرژی باقی خواهد ماند اگرچه سهم این منطقه در تامین نفت از 46 درصد سال 2013 به 36 درصد در سال 2035 خواهد رسید و روسیه همچنان بزرگترین کشور صادرکننده انرژی خواهد بود.

از سوی دیگر توسعه سریع اقتصاد در هند و چین تقاضای انرژی را طی دو دهه آینده به شدت افزون می‌کند. چین بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان تا سال 2030 خواهد بود و گوی سبقت را از آمریکا خواهد ربود.

نظر

• علی علیزاده
            عضو فعال
            • Jun 2013
            • 1159

تحلیل تکنیکال نفت(تایم روزانه): ukoil
            به نظر من نهایت افت 57.77 میباشد و مطمیننا از اینجا یه برگشت داریم به سمت 62.30....اگه حمایت 57.77 شکسته بشه تا 54 نزول داریم....

یا غنی....

نظر

• امیر بهرامی
              Banned
              • Jul 2013
              • 2201

100 سنت 1 دقیقه...نبود؟!!! خخخخخ

آمار 7.7 اومد ترکوند...چه حالی داد دستام پشت سیستم ی لرزه لرزید بخاطر زدنه ضربدر

من بر عکس گفتم...وقتی آمار نفت بالا بره نفت هم میره بالا و به عکس

شایدم درست گفتم...ولی معلومه که یک عده پول های گنده بر خلاف عقل این کندل رو درست کردند

کندل چه کرد

آخرین ویرایش توسط امیر بهرامی؛ 2015/02/19, 19:56.

نظر

• گیلان
                عضو فعال
                • Jul 2011
                • 2178

در اصل توسط گیلان پست شده است View Post
                یک سناریو برای موج 2 احتمالی, ادامه نوسان در محیط تراکمی تا تکمیل یک مثلث همگرا میباشد(هر چند که تشکیل مثلث به عنوان موج 2 , جزو نوادر الیوتی میباشد),...به هر صورت معامله برروی حمایت و مقاومت ها(اضلاع مثلث) کم ریسک میباشد !

نفت داخل مثلث به زیبایی نوسان میکند(کمی ابعاد مثلث بهم ریخت) , به اضافه کانال صعودی با نقاط تماس مناسب که اضلاع مثلث و لاین پائین و بالای کانال حمایت و مقاومتها در برابر قیمت میباشند ...
                در تایم فریم هفتگی (پیرو تحلیل هفته پیش که پیش بینی شد) کندل قابل توجه ایی زده است (اگر تا فردا نتواند این کندل را ضایع کند) , در بهترین حالت محیطی نوسانی خواهیم داشت و در حالت دیگر ضلع پائین مثلث و کانال مورد اشاره خواهد شکست ...

آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/02/19, 21:43.
                هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

نظر

• بیدار
                  ستاره دار(3)
                  • Nov 2011
                  • 234

....

نظر

• negarminavi
                    عضو فعال
                    • May 2013
                    • 35714

یک راهکار عملیاتی برای جلوگیری از خام فروشی ارائه شد
                    طرح افزایش انگیزه شرکت ملی نفت برای خودداری از خام فروشی نفت

یک کارشناس صنعت پالایش و سیستم‌های انرژی با توجه به دلایل ساختاری عدم تمایل شرکت ملی نفت به توسعه ظرفیت پالایشی کشور و پرهیز از خام‌فروشی طرحی را برای افزایش انگیزه همکاری شرکت نفت برای جلوگیری از خام فروشی نفت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در جمع مردم آذربایجان، خام فروشی نفت و صرف آن در امور جاری کشور و استفاده نکردن از فرآورده های گسترده ناشی از ارزش افزوده نفت را، میراث شوم رژیم طاغوت و خسارتی جبران ناپذیر خواندند و گفتند: «این روش، آسان ترین راه پول درآوردن است که برخی از مسئولان در طول زمان های مختلف، ترجیح دادند، از این پول آسان، استفاده کنند.»

در این زمینه یاسر کنعانی، دانشجوی دکترای انرژی دانشگاه صنعتی شریف که پیش از این در یک یاداشت تحلیلی به دلایل ساختاری عدم تمایل شرکت ملی نفت به توسعه ظرفیت پالایشی کشور و پرهیز از خام‌فروشی پرداخته بود، طرحی را برای افزایش انگیزه همکاری شرکت نفت برای جلوگیری از خام فروشی نفت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کرده است.

متن این طرح به شرح زیر است:

موضوع جلوگیری از خام فروشی نفت خام در قالب افزایش صادرات فرآورده های نفتی در بندهای 13 و 15 سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید شده است.

شرکت نفت به عنوان متولی اصلی ارائه دهنده مجوز، تعیین کننده شرایط قراردادی و تخصیص دهنده خوراک، از تحقق توسعه ظرفیت پالایشی در کشور متضرر می‌شود. در واقع، مطابق قوانین بودجه سالانه، فرمول محاسبه درآمد شرکت نفت طوری است که از عرضه داخلی یک بشکه نفت و صادرات آن به ترتیب، نزدیک 3 دلار و 14.5 دلار بهره می‌برد. یعنی، انگیزه شرکت نفت در عدم توسعه ظرفیت پالایشی قرار داده شده است.( جدول1)

بنابراین، برای از بین بردن انگیزه منفی شرکت نفت در ساخت پالایشگاه‌ها، ضروری است که رابطه مالی دولت و شرکت نفت طوری تنظیم شود که عرضه داخلی و خارجی نفت برای شرکت نفت منافع برابری داشته باشد.

بر اساس توضیحات فوق، پیشنهاد می‌شود، درآمد شرکت ملی نفت به صورت سهمی از کل ارزش تولیدی نفت (بدون توجه به عرضه داخلی یا خارجی آن) در نظر گرفته شود.

در فرمول پیشنهادی، درآمد شرکت نفت بر اساس قیمت محموله‌های صادراتی محاسبه و همچنین از محل صادرات نیز تامین می‌شود. مقدار درآمد شرکت افزایش نمی‌یابد، اما ترکیب آن طوری تغییر می‌یابد که انگیزه عرضه داخلی یا خارجی نفت برابر می‌شود.

جدول1- درآمد شرکت ملی نفت در وضعیت فعلی

در این حالت، شرکت نفت تمام درآمد خود را با یک نرخ مشخص دریافت می‌کند. در نتیجه، فروش داخلی یا صادرات نفت خام از نظر درآمدی برای شرکت نفت تفاوتی ندارد و آنچه که برای شرکت نفت اهمیت خواهد داشت، مقدار تولید نفت است که در صورت افزایش تولید و فروش بیشتر، درآمد بیشتری خواهد داشت.(جدول2)

جدول2- درآمد شرکت نفت در حالت پیشنهادی

- سهم پیشنهادی 7.1 درصد از کل تولید تعیین شده است تا در سال اول اجرا، تغییری در درآمد شرکت نفت ایجاد نشود.
                    - فرمول پیشنهادی انگیزه خوبی به شرکت نفت می‌دهد، تا از حجم نفتی که در شرایط کنونی تحریم نمی‌تواند صادر کند، به عنوان اهرمی برای کمک به توسعه ظرفیت پالایشی کشور استفاده کند.

لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)

بند موجود:

ماده 1_ الف_ به منظور تعیین رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانه‌داری کل کشور) و وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط، معادل سهمی از ارزش نفت (نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز طبیعی) صادراتی و مبالغ حاصل از فروش داخلی که در قوانین بودجه سالانه تعیین می‌شود، به عنوان سهم آن شرکت بابت همه مصارف سرمایه‌ای و هزینه‌ای شرکت یاد شده از جمله باز‌پرداخت بدهی و تعهدات شامل تعهدات سرمایه‌ای و بیع متقابل و جبران خسارات زیست‌محیطی و آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های نفتی و هزینه‌های صادرات با احتساب هزینه‌های حمل و بیمه (سیف) تعیین می‌شود. این سهم از پرداخت مالیات و تقسیم سود سهام دولت معاف است.

وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط موظف است از محل سهم خود از درصد‌های مذکور و سایر منابع، قرارداد‌های لازم را با شرکت‌های عملیاتی تولید نفت و گاز بر اساس قیمت تمام شده و در چارچوب‌ بودجه عملیاتی پس از مبادله موافقتنامه با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور منعقد نماید.

بند پیشنهادی:

الف_ به منظور تعیین رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانه‌داری کل کشور) و وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط، معادل سهمی از ارزش نفت (نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز طبیعی) تولیدی به قیمت نفت صادراتی که در قوانین بودجه سنواتی تعیین می‌شود، به عنوان سهم آن شرکت بابت همه مصارف سرمایه‌ای و هزینه‌ای شرکت یاد شده از جمله باز‌پرداخت بدهی و تعهدات شامل تعهدات سرمایه‌ای و بیع متقابل و جبران خسارات زیست‌محیطی و آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های نفتی و هزینه‌های صادرات با احتساب هزینه‌های حمل و بیمه (سیف) تعیین می‌شود. این سهم از پرداخت مالیات و تقسیم سود سهام دولت معاف است.

وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط موظف است از محل سهم خود از درصد‌های مذکور و سایر منابع، قرارداد‌های لازم را با شرکت‌های عملیاتی تولید نفت و گاز بر اساس قیمت تمام شده و در چارچوب‌ بودجه عملیاتی پس از مبادله موافقتنامه با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور منعقد نماید.

پی‌نوشت

[1] پالایشگاههای داخلی بهای نفت خام را به صورت ریالی پرداخت میکنند اما برای محاسبات دقیق‌تر قیمت معادل ارزی در نظر گرفته شده است.

[2] رقم سهم دلاری شرکت ملی نفت از هر بشکه نفت فروش داخل بر اساس ابلاغیه دولت در سال 1393 استخراج شده است. این رقم در ابلاغیه 79085 ریال است که با استفاده از نرخ تسعیر مبادله ای ارز (26500 ریال به دلار) تبدیل شده است.

نظر

• arad700
                      ستاره دار (1)
                      • Jul 2013
                      • 3238

دوستان عزیز توجه شما را به خلاصه خبری که 3 ساعت پیش در خبرگزاری Reuters منتشر شد جلب می کنم.

قیمت نفت پس از 2 روز کاهش، به دلیل احتمال گزارشی که حاکی از کاهش تعداد دکل های حفاری خواهد بود، مجددا افزایش یافت.گزارش هفتگی Banker Hughes در هفته گذشته نشان داد که تعداد دکل های حفاری به کمترین میزان خود از آگوست سال 2011 رسیده ، اما گزارشات دولتی نشان داده بود که میزان تولید نفت به9.2 میلیون بشکه ، که بیشترین میزان تولید از سال 1973 هست ، رسیده.مقرر شده که تعداد و آمار مربوط به تمام دکل های حفاری، تا چند ساعت دیگر منتشر شود.
                      برخی کارشناسان توقع دارند کاهش تعداد دکل ها ادامه داشته باشد،

نظر

• گیلان
                        عضو فعال
                        • Jul 2011
                        • 2178

هر دو خبر Reuters اخباری سوخته میباشند, و قبل از انتشار خبر بازار عکس العمل خود را ساعتها پیش نشان داده است , !
                        اولی بعد ار اینکه نفت حدود 10 درصد ارزشش را از دست داد روی خبرگزاری رفت و دومی بعد از اینکه 5 درصد رشد داشته منتشر میشود !!!
                        اخبار توضیح و تفسیر آنچه گذشته را میدهند !
                        آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/02/20, 12:22.

نظر

• arad700
                          ستاره دار (1)
                          • Jul 2013
                          • 3238

نفت برنت ، امروز جمعه به 60 دلار رسید، این کاهش به دلیل اعلام افزایش ذخایر نفت بود.ذخایر نفت با افزایش 7.7 میلیون بشکه به 425.6 میلیون بشکه رسید.نفت Brent برای تحویل در ماه April به میزان 15 سنت کاهش یافته و به 60.06 رسید.همچنین US crude برای تحویل در ماه March به میزان 21 سنت کاهش یافت و به 50.95 رسید.

منبع خبر: خبرگزاری Reuters

نظر

• milad97
                            عضو فعال
                            • Aug 2012
                            • 2520

چرا بهاي نفت ممکن است به بشکه اي 10 دلار برسد؟

پویایی ماه های اخیر در بهای نفت در بازارهای جهانی از جهات مختلف بر اقتصادهای مهم جهان به ویژه در خود آمریکا تأثیر گذار بوده است. آمریکا در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان محسوب می شود و وجود نفتی ارزان در بازارهای جهانی به نفع آمریکاست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                            پایگاه اینترنتی اسپوتنیک نوشت: این هفته بهای نفت در بازارهای جهان با کاهش همراه شد . بدین ترتیب روند یک ماه افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی به پایان رسید، روندی که برخی ناظران آن را نشانه ای خوب هم برای کشورهای تولید کننده نفت در جهان و هم آن دسته از کشورهایی می دانستند که رشد اقتصادی شان با روندی کند همراه شده بود همانند منطقه یورو و ژاپن که نرخ تورم نیز در آنها افزایش یافته بود.

به گزارش «انتخاب»؛ پویایی ماه های اخیر در بهای نفت در بازارهای جهانی از جهات مختلف بر اقتصادهای مهم جهان به ویژه در خود آمریکا تأثیر گذار بوده است. آمریکا در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان محسوب می شود و وجود نفتی ارزان در بازارهای جهانی به نفع آمریکاست. و این در حالی است که گران بودن بهای انرژی به رشد اقتصادی منطقه یورو و ژاپن کمک خواهد کرد. در صورت افزایش بهای نفت در جهان ، کشورهای تولید کننده نفت می توانند از این بازار آشفته نجات پیدا کنند اما در حال حاضر بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت به سبب کاهش بهای آن در بازارهای جهانی با مشکلات اقتصادی قابل توجهی مواجه شده اند.

با این حال،‌ آمریکا در حال حاضر با یک چالش دیگر مرتبط با نفت روبرو است: آنها در حال استخراج نفت به میزان فراوان در سریع ترین زمان ممکن برای افزایش میزان ذخایر خود هستند، هر چند که چندین شرکت تولیدکننده نفت شیل در اواخر ماه ژانویه و اوایل ماه فوریه به عملیات حفاری خود پایان دادند.

با در نظر گرفتن این موضوع که رشد اقتصادی جهانی بیش از پیش کند شده است و همچنین با توجه به این که ظرفیت اقتصادی چین - که یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت در جهان محسوب می شود - به صورتی خودکار در حال کاهش است ، باید بگوییم عوامل متعدد و مهم بسیاری وجود دارند که در سقوط بهای نفت خام در آینده ای نزدیک و رسیدن آن به ده دلار در هر بشکه موثر خواهند بود .

شایان ذکر است ارزش گذاری بهای نفت خام به حدود 140 دلار در هر بشکه و 107 دلار به ترتیب در سال های 2008 و 2014 یک روال عادی تاریخی محسوب نمی شود.
                            اوایل دهه 2000 به دوره ای مملو از نوسانات در بازارهای انرژی تبدیل شد تا جایی که مصرف جهانی نفت از تولید آن پیشی گرفت و چین - که رشد اقتصادی اش به سرعت در حال افزایش بود - منطقه در حال شکوفایی یورو و آمریکا در این زمینه نقش مهمی ایفا کردند و بیشتر نفت جهان را مصرف می کردند.

بیشتر دوران قرن گذشته، بهای نفت به ندرت از 20 تا 30 دلار در هر بشکه فراتر رفت - حتی در دوران بحران های مهم - ، اما طی 15 سال گذشته زمانی که کشورهای تولید کننده نفت به سبب افزایش بهای انرژی به پیشرفت های اقتصادی دست یافتند و با اتکا به آن توانستند سطح قدرت طلبی خود را در داخل افزایش دهند و بدین ترتیب سبب صادر کردن فساد و گاهی اوقات بروز مشکلاتی در سطح بین المللی شوند.

واکنش - چه آگاهانه و چه غیر آگاهانه - آمریکا به چالش های اخیر سیاسی به واقع سبب تعجب همگان شده است. حجم نفت ذخیره شده در مخازن نفتی در آمریکا به بالاترین سطح طی تقریبا 80 سال رسیده است.

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، حجم کلی نفت موجود در انبارهای آمریکا طی هفته گذشته هفت میلیون و 700 هزار بشکه افزایش یافت و به 425 میلیون و 600 هزار بشکه رسید که در مقایسه با سطح متوسط پنج ساله 20 درصد افزایش نشان می دهد.

این ارقام از برخی تهدیدات قابل توجهی حکایت دارند که بازارهای انرژی در جهان با آن مواجهند. به محض این که این ذخایر نفتی در معرض فروش قرار گیرند ، می توانیم شاهد سقوط بیش از پیش بهای نفت در بازارهای جهانی باشیم. این به واقع یک سلاح کشتار جمعی اقتصادی محسوب می شود که آمریکا آن را ایجاد کرده است .

واشنگتن در حال حاضر منتظر فرا رسیدن زمانی مناسب برای استفاده از این ابزار است. اما بهای نفت قبل از پایان زمستان کاهش نخواهد یافت زیرا موج سرما بخش های گسترده ای از آمریکای شمالی را در بر گرفته است و همین موضوع سبب ایجاد ثبات نسبی در ارزش گذاری برای نفت خام در ماه ژانویه شد.

اما روند استخراج نفت در آمریکا در حال افزایش است و در سریع ترین حالت خود از سال 1972 قرار دارد.

رشد اقتصادی در آمریکا از سال 2009 به طور متوسط دو ممیز سه دهم درصد در سال بوده و این در حالی است که دیگر کشورهای جهان در شرایط به مراتب وخیم تری به سر می برند و این بدان معناست که هیچ گونه چشم اندازی برای افزایش مصرف نفت در آینده ای نزدیک وجود ندارد. کشورهای صادرکننده نفت - اوپک - سال گذشته و پس از 40 سال استیلا بر بازارهای جهانی، قدرت خود را بر بازارها از دست دادند. در همین حال، پیش بینی می شود در سال 2015 در آمریکا تولید نفت با افزایش 300 هزار بشکه ای در روز همراه شود.

آمریکا در حال حاضر نه میلیون و یکصد هزار بشکه نفت در روز تولید می کند. گفته می شود دیگر کشورهای صادرکننده نفت در جهان از جمله آنهایی که به طور کامل به درآمدهای نفتی وابسته هستند و همچنین کشورهایی که اقتصادهای متنوعی دارند سهم خود را در بازارهای جهانی نفت به شرکت های آمریکایی واگذار نخواهند کرد و تلاش می کنند با افزایش بیش از پیش تولید خود کاهش بهای نفت را جبران کنند.

این موضوع سبب به صفر رسیدن رقابتی می شود که از سال گذشته با جنگ آمریکا و عربستان سعودی بر سر بهای نفت آغاز شد و همین موضوع به صورت موثری تأثیرات فراوانی بر ارزش گذاری بهای نفت خواهد داشت.

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا؛ میزان تقاضا برای نفت در سطح جهانی در سال 2015 ، با 230 هزار بشکه در روز به 93 میلیون و 300 هزار بشکه در روز خواهد رسید و بدین ترتیب میزان عرضه 400 هزار بشکه بیشتر از میزان تقاضا خواهد شد.

در آمریکا، بهای بنزین در حال کاهش است و حدود 40 درصد کاهش یافته است . این رقم حتی در برخی از ایالت های آمریکا بیشتر نیز بوده است . در حال حاضر، خودروهای پر مصرف آمریکایی احتمالا خودروهای کم مصرف آسیایی را در بازار آمریکا کنار خواهند زد و همین موضوع سبب بدتر شدن روند رشد اقتصادی در آسیا خواهد شد و به نوبه خود بر بهای نفت در جهان نیز تأثیرگذار خواهد بود.

فراتر از همه آن که، واقعیات اقتصادی از این موضوع حکایت دارند که بهای نفت با روندی افزایشی همراه نخواهد شد. این بدان معناست که زمانی که به تبیین یک راهبرد رشد اقتصادی می پردازیم که جایگزین دیگر منابع افزایش نرخ تورم همانند چاپ اسکناس در ژاپن و مازاد تجاری خارجی آلمان می شوند ، عامل انرژی خواه ناخواه از این میان حذف می شود.

همان گونه افزایش بهای نفت طی 10 تا 15 سال گذشته به نفع کشورهای تولید کننده و صادرکننده آن بوده است ، اکنون این کشورها باید خود را برای بدترین دوران از نظر اقتصادی آماده کنند.
                            لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

نظر

• arad700
                              ستاره دار (1)
                              • Jul 2013
                              • 3238

قیمت نفت در روز دوشنبه به دلیل نگرانی راجع به افرایش میزان تولید نفت ، کاهش یافت. در معاملات برای تحویل در ماه April , نفت Brent با 28 سنت کاهش 59.94 دلار و نفت wti با 3 سنت کاهش 50.31 معامله شد

نظر

• امیر بهرامی
                                Banned
                                • Jul 2013
                                • 2201

بر هر معامله گر نفت به خصوص wti واجب است باند بولینگر را بشناسد...اگر باندهای بولینگر را بشناسید من به شما تضمین می دهم برآیند معاملات شما سود خواهد شد

شما با استفاده از بولینگر می توانید هیجانات قیمتی را به خوبی تشخیص دهید

شما می توانید با استفاده از آن تحرکات شدید قیمتی قبل از وقوع پیش بینی کنید

این ابزار در جفت ارزها زیاد به درد شما نخواهد خورد اما در نفت به شدت مفید است

مثلا چند لحظه پیش(به کندل های آخر توجه کنید) قیمت از بولینگر در تایم 4 ساعته بیرون زد و به زیبایی یک بای همراه با ضریب اهرمی انجام شد و در 49.99 با سود معقول بسته شد

آخرین ویرایش توسط امیر بهرامی؛ 2015/02/23, 19:45.

نظر

در حال کار...
                                X