تدبیر✘ و امید☹

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

یک چیزی یادم رفت بگویم.
    به خاطر بهم خردن نسبت سودآوری شرکت ها و تورم و سود سپرده از یک سو با بهره ی وام ها، خیلی از شرکت ها در پی این هستند که دارایی های مازاد خودشان را (چنانچه دکتر محمد حسین ادیب گفتند) بفروشند (و دست کم هزینه های مالی کمرشکنشان را صاف کنند).
    این یکی از دلایلی است که من پیشبینی کردم که
    رونق در ساختمان می آید ولی افزایش قیمت نه.
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

ورود بانک ها به ارز آزاد
      ==============

مجاز شدن بانک ها برای ورود به بازار ارز آزاد یک گام خوب برای بانک ها است.
      صرافی ها درآمد های خوبی دارند که در برخی بانک ها به عنوان یک زیر مجموعه ی خوب از آنها یاد می شود.
      این بحث ارز آزاد مخصوصا با توجه به اینکه دولت مصمم است دلار را تک نرخی کند می تواند روی بانک ها تاثیر خوبی بگذارد.
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

تک نرخی شدن ارز
        ==========

زیان کنندگان:
        پتروشیمی ها (آن دسته که خوراکشان را به نرخ مبادله ای می خریدند و محصولشان را به نرخ آزاد می فروختند و از این تسعیر ارز سودی می کردند.) (می گویند پتروشیمی ها را سپاهی ها دارند ولی من بررسی نکرده ام.)
        اگر
        نرخ ارز پایین بیاید صادر کنندگان (حتی پایین تر از ارز آزاد! برای آنها که با ارز آزاد صادر می کردند)
        اگر
        نرخ ارز بالا تثبیت شود وارد کنندگان (احیانا اگر شرکتی با ارز دولتی واردات می کرده، هر چقدر که ارز تک نرخی، بالاتر از ارز آزاد تثبیت شود برای اینها همان مقدار زیان لحاظ خواهد شد!)
        تولید کننده ای که با ارز دولتی مواد اولیه و قطعاتش را وارد می کرده. (خودرویی ها! مثلا)

سود کنندگان:
        وزارت نفت (دولت) و پالایشگاهی ها
        اگر
        نرخ ارز بالا تثبیت شود صادر کنندگان
        اگر نرخ ارز پایین تثبیت شود وارد کنندگان
        بانک ها (به احتمال قوی سیاست دولتی کنترل قیمت ارز با اینها در بازار آزاد باید انجام شود.)
        صادر کننده ای که به حکم دولت مجبور بوده با ارز دولتی صادرات کند. (یادم رفته... اگر دوستان می شناسند معرفی کنند.)

(بعدا ان شاء الله تکمیل شود و در نهایت اگر وقت بگذارم برایش نام چند شرکت و میزان سود و زیانشان را هم در بیاورم.)

آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2016/12/12, 12:25.
        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

سلام

این نقل قول از سای بابا ی عزیز که من مشتری همیشگی نوشته هایش هستم:
          (قسمت اول در مورد گروه بهمن است که به این جستار مربوط نیست. و اندازه اش را کوچک کردم)

در اصل توسط ساي بابا پست شده است
          با سلام
          خدا را شکر که این سهم یک تکونی خورد تا سهامداران قدیمی هم رغبت کنند و پست بزنند(لبته منظورم بیشتر به خودم هست).
          متأسفانه توی مجمع سالیانه گروه بهمن، آقای حیدری(معاونت مالی و اقتصادی شرکت) قولهایی دادن که هیچکدومشون عملیاتی نشد.
          از جمله اینکه در روز ولادت امام رضا(که حدود یک ماه پیش بود) قرار بود که سهامدارعمده و تازه وارد شرکت(ویسمن موتور که همون کروز هست)،موجودیت خودش و برنامه های خود را برای گروه بهمن اعلام کنه،ولی متأسفانه اونها بخاطر اینکه 2 خودروساز بزرگ کشور بحث انحصار و مسائل دیگه ای را برای خریدار پیش کشیدن،باعث شد که سهامدار جدید هم تصمیم بگیره که بدون هیاهو و بقول معروف چراغ خاموش،شروع به عملیاتی کردن برنامه های خودش در گروه بهمن بکنه.
          از طرفی توی مجمع، اگه دوستان یادشون جناب حیدری گفته بودن که افزایش سرمایه را حتماً توی شهریورماه عملیاتی خواهیم کرد که متأسفانه تاکنون هم این اقدام انجام نشده.
          شاید علت اینکه سهم امروز یک تکونی خورد،بخاطر این باشه که بحث افزایش سرمایه که مدت زیادی هست سهامداران قدیمی منتظر اون هستند و جناب حیدری هم گفته بودن که حتماً توی شهریورماه عملیاتی خواهد شد،میخواهد انجام بشه.
          در هر صورت باید ببینیم که آیا فردا هم این روندی که امروز در سهم دیدیم و در وضعیتی که کلاً گروه خودروئی حال و روز خوبی نداره،ادامه داره یا اینکه صرفاً یک جرقه کوچک بوده.
          امیدوارم که این حرکتی که امروز در گروه بهمن مشاهده کردیم،نوید دهنده خبرهای خوبی در سهم باشه و با ادامه این روند در روزهای آینده،سهامداران این شرکت هم امیدوار بشن که بالاخره خبرهایی که در مجمع سالیانه از زبان مدیریت مالی شرکت گفته شده،میخواهد عملیاتی بشه.

------------------------------------------
          متأسفانه از زمانی که مدیریت جدید سازمان بورس عوض شد و آقای شاپور محمدی اومدن،همه میگفتن که ایشون برای حرکت دادن پولهای بانک و بازار سرمایه به سمت اوراق دولتی که قرار هست با اونها بدهی دولت به پیمانکاران و طلبکاران تسویه بشه،وارد این عرصه شده اند و به نظر میرسه که واقعاً ایشون همین برنامه را در دستور کار دارند.
          همین اوراق سلف گندم که داره 2650 میلیارد تومان نقدینگی را به خودش جذب میکنه و سود اون هم بالای 20% هست،تا اونجا که من اطلاع دارم،خیلیها را وسوسه کرده که توی 6 ماهه دوم که اوضاع سیاسی خراب هست(منظور بحث انتخابات آمریکا و بعدش هم شدت گرفتن رقابت انتخاباتی در ایران و همچنین بحث بودجه سال آینده) و همه معتقد هستن که اوضاع بازار سرمایه مناسب نباشه،میتونه نقدینگی زیادی را از بازار سرمایه،به سمت این اوراق بکشونه و به نظر من هم بهمین خاطر هست که بازار سرمایه و بورس مدتی هست که از عمق و قدرت زیادی برخوردار نیست و حجم معاملات هم روند مناسبی نداره.
          زیرا هم پولی وارد بازار نشده و هم از اونطرف نقدینگی داره به سمت اوراق کم ریسک و با نرخ سود مناسب و مطمئن حرکت میکنه.
          تازه هنوز دولت اوراق دیگه ای هم قرار هست که در آینده منتشر کنه و در بازار عرضه کنه که به نظر میرسه این اوراق متأسفانه فقط بلای جان بازار سرمایه خواهد بود و نقدینگی را به سمت خودش خواهد کشید و همین حال روزی که در بازار شاهد هستیم را مشاهده خواهیم کرد.
          متأسفانه مدیریت جدید سازمان بورس،برای اینکه این اوراق سلف گندم تا آخرین دونه اون فروش بره،حتی عرضه های اولیه ای که قرار بود توی انتهای شهریورماه انجام بشه را هم عقب انداختن تا این اوراق به راحتی بتونه نقدینگی را برای دولت به سمت خودش بکشه.
          از اونطرف یک سری اوراق با نام "اوراق خزانه اسلامی" هم به پیمانکاران داده شده تا اون را در بازار سرمایه بفروشن(البته اگه دوست داشته باشن) و بقول معروف با تنزیل اون در بازار،بتونند طلب خودشون از دولت را از این طریق نقد کنند و یک بازار دیگه هم توسط این اوراق(منظور اوراق خزانه هست) در فرابورس تشکیل شده که قسمتی از نقدینگی به سمت این اوراق رفته و دولت تا الان 9 هزار میلیارد تومان از اوراق خزانه منتشر کرده و 7 هزار میلیارد تومان دیگه هم قرار هست که تا آخر سال منتشر بشه که بخاطر اینکه وزارت اقتصاد و دارائی و خزانه داری کل،در هنگام سر رسید شدن اونها،تعهد به تصفیه اون را بعهده گرفتن،برای سهامداران ریسک گریز و دارای حجم زیاد نقدینگی(مثل حقوقی ها و صندوقهای سرمایه گذاری) بخاطر اینکه نرخ تنزیل این اوراق از نرخ بهره بانکی بیشتر هست،میتونه گزینه مناسبی باشه و نقدینگی را به سمت اوراق خزانه هم بکشونه.
          لازم به ذکر هست که دولت برای سال دیگه هم قرار هست 45 هزار میلیارد تومان از اوراق خزانه اسلامی برای تصفیه خودش با پیمانکاران و طلبکاران منتشر کنه.
          یادم میاد که وقتی که آقای فطانت فر بجای آقای صالح آبادی(همون شاخص آبادی خودمون) توی مردادماه سال گذشته اومدن و مدیریت سازمان بورس را در اختیار گرفتن،همه میگفتن که ایشون یک مدیر خودروئی بوده و برنامه ایشون،سر و سامان دادن به قیمت سهام خودروئی ها که در اون زمان اوضاع و احوال خوبی نداشتن خواهد بود،و همه حرفه ای های بازار هم توصیه میکردن که برین و سهام خودروئی بخرین(من یادم میاد که توی شهریورماه سال گذشته که بعضی از دوستان رفتن و سهام خودروئی خریدن،من و یک سری دیگه به اونها میخندیدیم که اینها روی چه حسابی فقط بخاطر اینکه مدیریت سازمان قبلاً از خودروئی ها بوده،رفتن و سهم خودروئی میخرن).
          دلیلشون هم این بود که میگفتن،وقتی آقای عبده تبریزی روی کار اومد،خودروئی ها در اوج خودشون بودن(سالهای 81 تا 83 که اوج قیمت خودروئی ها بود).
          ولی جونکه جناب عبده تبریزی از گروه بانکی و ساختمانی بود،وقتی که مدریت سازمان بورس را در اختیار گرفتن،اولین کاری که کردن،این بود که به سهام خودروئی کلید کردن و گفتن که در این گروه(منظور خودروئی) حباب وجود داره و باید این حباب بترکه.
          بهمین خاطر هم بقول خودشون،شروع کردن به اصلاح قیمتها و ترکوندن حباب خودروئیها(دوستان یادشون هست که ایشون یک قانون گذاشتن و چند هفته تغییرات قیمت سهام را به صفر تغییر دادن تا بقول خودشون،حباب در خودروئیها شکسته بشه).از اونطرف هم شروع کردن به حمایت از سهام بانکی و ساختمانی و دقیقاً در مدتی که ایشون مدیریت سازمان بورس را در اختیار داشتن،اوضاع و احوال بانکیها و ساختمانیها بسیار مناسب و خوب شد.
          با اومدن آقای فطانت فر توی مردادماه سال گذشته، خیلیها رفتن و سهام خودروئی خریدن و بعد از چند ماه،همه دیدن که خودروئی ها چه رشدی کرد و چه سودهایی که به سهامدارانش داد.
          ولی با رفتن آقای فطانت فر،باد خودروئیها خوابید و الان هم که آقای شاپور محمدی اومده،همه میگن که وظیفه ایشون جذب نقدینگی به سمت اوراق دولتی هست و کاهش نرخ بهره بانکی به بهانه کاهش نرخ تورم،فقط برای این بوده که پول مردم را از بانکها به سمت این اوراق بکشونن و این پول توسط آقای شاپور محمدی،جوری مدیریت بشه که سمت بازار بورس نیاد و بره توی این اوراق و به نظر میرسه که توی این چند مدتی که ایشون اومدن،دقیقاً دارن همین وظیفه را انجام میدن و نقدنیگی را به سمت اوراق دولتی که برای تصفیه با پیمانکاران و طلبکاران هست،هدایت میکنند.
          بهمین خاطر هم هست که برای همه این سوال پیش اومده که وقتی بهره بانکی پایین اومده،چرا این نقدینگی از بانکها به سمت بازار سرمایه نیومده و برای چی حتی وضعیت بازار و میزان تبادلات روزانه در اون،حتی از قبل هم کمتر و بدتر شده.
          جواب این سوال،همانطور که عرض کردم،برمیگرده وظیفه آقای شاپور محمدی در بازار سرمایه و ایشون اومدن تا نقدینگی را به سمت اوراق دولتی که منتشر خواهد شد جذب کنند.
          در هر صورت به نظر میرسه که برعکس خیلیها که امیدوار هستن که 6 ماهه دوم وضعیت بازار شاید تغییری بکنه و دولت برای جمع آوری رأی،وضعیت بازار سرمایه را سر و سامان بده،من فکر میکنم که با این اوراقی که پشت سرهم منتشر میشه و وضعیت سیاسی که در 6 ماهه دوم شاهد اون خواهیم بود نباید توقع بیجائی از بازار داشت و همین روندی که شاهد اون هستیم،در 6 ماهه دوم هم ادامه خواهد داشت.
          البته شاید در بعضی از تک سهمها،بخاطر مسائل بنیادی(مثل تعدیل مثبت یا افزایش سرمایه جذاب و تغییرات قیمتهای جهانی یا تغییرات در بودجه سال آینده کشور) و یا انتشار برخی شایعات غیر واقعی برای نوسانگیری،تغییراتی را شاهد باشیم،ولی با این اوضاع و احوال سیاسی و اقتصادی و انتشار این همه اوراق با نرخهای سود مناسب(منظورم نسبت به سود بانکی هست)،خیلی نباید توقع خاصی از 6 ماهه دوم برای کل بازار داشت و بازار مثل همین چند وقت گذشته،روی برخی از تک سهمها بالا و پایین خواهد شد.
          البته دوستان قدیمی میدونند که من اصولاً دستم به پست کوتاه گذاشتن نمیره و همیشه همه از من گلایه دارن که چرا پستهات طولانی هست.
          ولی فکر کنم جبران این چند مدتی که پست نزدم را کردم.
          مخلص همه عزیزان
          یاعلی خدانگهدار

البته چیزی که من از یکی از دوستان شنیدم این بود که از زمان آمدن آقای شاپور محمدی یک مقدار پالایشی ها جان گرفته اند و دوستمان این طور تعبیر می کرد که به نظر می رسد جنس آقای شاپور محمدی، پالایشی باشد... (تو را به خدا نگاه کن وضع چطور است؟!!!)
          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

مهمترین عامل در اقتصاد ایران نفت است.

در زیر نمودار بهای نفت را مشاهده می کنیم:

مواردی که من کشیده ام بیش از اینکه پیشبینی باشد آرزویم است!

البته زیاد هم بعید نیست. حجم هر چند درون این یکی دو ماهه کاهش داشته ولی نسبت به ماه های پیش در کل مشاهده می شود که حجم بیشتری داد و ستد شده و این نشان دهنده ی قدرت بیشتر خریداران می باشد. (چند بار اشاره کرده ام که در کالاها بر خلاف سهام کوچک ایران، حجم بالا نشانه ی خوبی است.)

مکدی واگرایی خوبی دارد.

استکستیک به نظر می رسد با به کف خوردن قیمت آن هم به کف بخورد.

آر اس آی هم وضعیت نا مشخصی دارد ولی چیزی که مشهود است یک خط روند است که با به کف خوردن قیمت نفت در 39.5 دلار، آن هم به کف می خورد.

پس این آرزوی ما زیاد دور از دسترس هم نیست!

آهان، یک نکته ای... حجم کالاها فقط توسط خریداران کنترل نمی شود بلکه ممکن است این کاهش ها توسط فروشنده ها صورت گرفته باشد (در یکی دو ماه اخیر) البته با توجه به اینکه سایر نفت ها را بنده مقایسه نکردم و فقط حجم و قیمت USOIL را دارم بررسی می کنم امکانش هست در مواقعی بین این نفتی با سایر نفتی ها واگرایی داشته باشیم! یعنی عملا پایین آمدن حجم این نفت به خاطر بالا رفتن حجم نفت های دیگر باشد!!!

به هر حال این آرزوی ما محتمل است و از آن چیز هایی است که اگر بشود چه شود... به خصوص اینکه بتواند بعد از شکستن این گردن برود 70 و برگردد 55 و دوباره یک سر و شانه ی بزرگتر را بشکند! آن وقت است که به روز های طلایی باز می گردیم...
            =============
            این هم از برنت:

مشاهده می شود که سال 2016 نسبت به سال قبل یک افزایش خوبی در سطح متوسط داد و ستد ها وجود داشته...
            همین حال باید دوباره به وجود بیاید تا آن آرزوی ما برآورده شود.
            آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2016/09/22, 04:14.
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

سلام
              می خواستم در این جستار هر ماه اخبار بسیار مهم آن ماه را یادداشت کنم...
              ولی متاسفانه مثل همیشه مشکل زمان دارم و نشد...
              فکر کنم در ماه اخیر مهمترین خبرهای اعلام شده اینها باشند:
              1- مهار کردن نسبی
              داعش در عراق و شام!
              2- اعلام تصمیم جدی دولت برای
              تک نرخی کردن ارز تا پایان سال از صدا و سیما
              3-
              تزریق پول به بورس
              4- اعلام پرداخت بدهی های دولت به گندم کاران و اعلام پرداخت
              بدهی های دولت به بانک ها
              5-
              تسلیم عربستان در برنامه ی فریز نفتی که خبری عالی برای ایران بود. و همزمان ادامه ی جنگ مستقیم عربستان در یمن و حمله موشکی یمن به جده! برای اولین بار از آغاز جنگ.
              6- تولید مستقل
              رنو در ایران
              7- سبقت هیلاری از
              ترامپ
              8-
              فساد های مالی گسترده و برکناری چند وزیر و فساد اخلاقی آن قاری قرآن (اگر بیشتر شود در اقتصاد می تواند تاثیر داشته باشد.) و توصیه رهبر به آقای احمدی نژاد برای شرکت نکردن در انتخابات و فسادهای مالی در شهرداری تهران.

تفسیرش را هم که متاسفانه وقت نمی کنم انجام دهم.
              آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2016/12/12, 12:27.
              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

چند خبر تاثیر گذار تا اینجا:
                1-
                پیروزی ترامپ و افزایش قیمت های طلا و سایر کانی ها و سقوط بازارهای بورسی جهان و کاهش اندک نفت
                پیوند
                2- آزاد شدن نرخ ارز برای
                میعانات گازی و تاثیر بد آن روی پتروپالایشی ها (و البته گران شدن قیمت برخی محصولات! مثل روغن ها)
                پیوند
                البته باید دقیق تر شد و میزان تاثیر گذاری را بررسی کرد و همچنین دید روی چه شرکت هایی تاثیر می گذارد و نیز باید دید آیا این جور جبهه گرفتن ها صرفا یک نمایش (Show) است؟ دارند ننه من غریبم بازی در می آورند؟ یا اینکه واقعا فاجعه ای رخ داده؟
                3- تزریق پول به بورس در بخش
                پتروپالایشی ها
                پیوند ندارد، خودم احساس کردم.
                4- تبلیغات تلویزیون در مورد
                صندوق مسکن یکم با درصد کمتر و سقف بیشتر
                پیوند
                به نظر می رسد الان یک مقدار پول از دست مردم جمع کند و بعدا یک مقدار پول به مسکن تزریق کند.

داعش هم که الحمد لله تا کنون پاتک نزده، دلار هم که گویا یواش یواش دارد بالا می رود، در بحث فریز نفتی یک گره ای به وجود آمد، جریان آقای احمدی نژاد انگار تمام شد و مسئله ای نخواهد بود و در آخر وزیر اقتصاد باز هم از افزایش رونق و تزریق پول به اقتصاد صحبت کرد.

یا علی

===========ویرایش===========
                اکنون نگاه کردم، دیدم انگار دو روز بعد زنگنه حرفش را پس گرفته:

البته گویا همچنان قیمت های فرآورده های نفتی بالا است:
                قیر: http://www.mehrnews.com/news/3809358...6-%D8%B4%D8%AF
                انواع فرآورده ها:http://www.mehrnews.com/news/3806175...B2%D8%A7%D8%AF
                روغن موتور: http://www.mehrnews.com/news/3804462...84%DB%8C%D8%AF
                اینجا هم انگار سازمان حمایت از مصرف گفته روغن نباید گران شود: http://www.mehrnews.com/news/3825073...A7%D8%B1%D8%AF
                ===========پایان ویرایش =========

آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2016/11/15, 18:32.
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

اخبار تاثیر گذار:
                  1- توافق نفتی بزرگ برای کاهش تولید (در اوپک و خارج اوپک) انجام گرفت ومقاومت های مهم در نمودار نفت شکست و احتمال زیادی برای صعودی خوب و چند ماهه برای نفت وجود دارد.
                  2- قرار است ریال به تومان تبدیل شود.
                  3- بوئینگ 80 فروند هواپیما به ایران فروخت! (این خیلی جای تامل دارد و باید دید از نظر اقتصادی چیزی از تویش در می آید برای ما یا نه.) همین طور قرارداد شل. و همین طور تمدید داماتو و موضع گیری شدید قوه ی مجریه و قضائیه و مقننه در برابر آن.
                  4- داعش همچنان در حال تضعیف است و خبری از باز پس گیری مناطق از دست رفته اش نیست و به نظر می رسد ترامپ با روسیه هم سو باشد و واقعا در عمل آمریکا از خاورمیانه دور تر شود.

==============

توافق نفتی: می تواند پالایشگاهی ها و بعد پتروشیمی ها و بعد کل بورس را با خود بالا بکشد.
                  تبدیل ریال هم که تاثیری ندارد.
                  مسئله ی بوئینگ: می تواند پشت پرده را برای ما روشن کند. چگونه است که داماتو تمدید می شود و بسیار در برابر آن موضع گیری می شود و از طرف دیگر بوئینگ هواپیما به ایران می فروشد و شل قرار داد می بندد؟ این به نظر می رسد یک بده بستان است. و همین طور با توجه به زمان طولانی مدت این قرار داد به نظر می رسد یک قرار داد بلند مدت بین ایران و آمریکا وجود داشته باشد و این بوئینگ ها حکم تضمین آن را داشته باشد! که اگر این طور باشد به نظر می رسد وضع اقتصادی و وضع بورس ایران بهتر خواهد شد. (خیلی جای بحث دارد... که در حوصله این نوشته نیست.)
                  داعش: اگر واقعا تضعیف شود (بارها گفته ایم) که برای اقتصاد ایران و بورس تهران فووووووق العاده خواهد بود. اگر عراق یک تولید کننده ی نفت قوی باشد که پول نفتش را برای بازسازی اش خرج کند مطمئنا شرکت های پیمانکاری، خودروسازان، سیمان سازان، فولاد سازان، صاحبان فناوری و در کل برای تمام اقتصاد ایران فوق العاده ارزش آفرین و ارزشمند خواهد بود.
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• Abad
                    عضو فعال
                    • Nov 2015
                    • 7516

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
                    اخبار تاثیر گذار:
                    1- توافق نفتی بزرگ برای کاهش تولید (در اوپک و خارج اوپک) انجام گرفت ومقاومت های مهم در نمودار نفت شکست و احتمال زیادی برای صعودی خوب و چند ماهه برای نفت وجود دارد.
                    2- قرار است ریال به تومان تبدیل شود.
                    3- بوئینگ 80 فروند هواپیما به ایران فروخت! (این خیلی جای تامل دارد و باید دید از نظر اقتصادی چیزی از تویش در می آید برای ما یا نه.) همین طور قرارداد شل. و همین طور تمدید داماتو و موضع گیری شدید قوه ی مجریه و قضائیه و مقننه در برابر آن.
                    4- داعش همچنان در حال تضعیف است و خبری از باز پس گیری مناطق از دست رفته اش نیست و به نظر می رسد ترامپ با روسیه هم سو باشد و واقعا در عمل آمریکا از خاورمیانه دور تر شود.

==============

توافق نفتی: می تواند پالایشگاهی ها و بعد پتروشیمی ها و بعد کل بورس را با خود بالا بکشد.
                    تبدیل ریال هم که تاثیری ندارد.
                    مسئله ی بوئینگ: می تواند پشت پرده را برای ما روشن کند. چگونه است که داماتو تمدید می شود و بسیار در برابر آن موضع گیری می شود و از طرف دیگر بوئینگ هواپیما به ایران می فروشد و شل قرار داد می بندد؟ این به نظر می رسد یک بده بستان است. و همین طور با توجه به زمان طولانی مدت این قرار داد به نظر می رسد یک قرار داد بلند مدت بین ایران و آمریکا وجود داشته باشد و این بوئینگ ها حکم تضمین آن را داشته باشد! که اگر این طور باشد به نظر می رسد وضع اقتصادی و وضع بورس ایران بهتر خواهد شد. (خیلی جای بحث دارد... که در حوصله این نوشته نیست.)
                    داعش: اگر واقعا تضعیف شود (بارها گفته ایم) که برای اقتصاد ایران و بورس تهران فووووووق العاده خواهد بود. اگر عراق یک تولید کننده ی نفت قوی باشد که پول نفتش را برای بازسازی اش خرج کند مطمئنا شرکت های پیمانکاری، خودروسازان، سیمان سازان، فولاد سازان، صاحبان فناوری و در کل برای تمام اقتصاد ایران فوق العاده ارزش آفرین و ارزشمند خواهد بود.
                    نکات زیادی در موارد کفته شده قابل بحث است فقط ذر مورد هواپیما بگم که هواپیماهای چدید چه ایرباس و چه بوئینگ یک سوم مصرف سوخت نسبت به قبلی ها دارند حالا خودتان صرفه اقتصادی را حساب کنید
                    Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
                    تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد

نظر

• negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35714

در اصل توسط Abad پست شده است View Post
                      نکات زیادی در موارد کفته شده قابل بحث است فقط ذر مورد هواپیما بگم که هواپیماهای چدید چه ایرباس و چه بوئینگ یک سوم مصرف سوخت نسبت به قبلی ها دارند حالا خودتان صرفه اقتصادی را حساب کنید
                      بعد از برجام تا حالا چندین بار خبر قطعی خرید هواپیما و امضای قرارداد را زده اند !!!!

در زمان اوباما که همه اش خالی بندی از آب درآمد ! ببینیم ترامپ همانطور که در انتخابات گفته بود چرا ایرباس !؟ چرا بویینگ نه !؟ به این خبرها قطعیت می بخشد یا نه !؟

نظر

• Abad
                        عضو فعال
                        • Nov 2015
                        • 7516

ببینیم ترامپ همانطور که در انتخابات گفته بود چرا ایرباس !؟ چرا بویینگ نه !؟ به این خبرها قطعیت می بخشد یا نه !؟

منظور ترامپ چی بوده یعنی با قرار داد با ایران موافقه ؟؟؟ !!!
                        Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
                        تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

بله جناب آباد... خیلی جای بحث دارد... خرید ایرباس البته زیاد جای بحث ندارد. ولی خرید بوئینگ است که کلی اطلاعات می تواند به ما بدهد.
                          من به هیچ وجه گمان نمی کنم این خرید ها خریدهایی اقتصادی بوده باشند. (چون شما به مصرف سوخت اشاره کردید این را عرض می کنم.) اگر مسئله اقتصادی صرف بود باید فقط از ایرباس (یا نهایت از روسیه و چین) خرید انجام می شد... ولی خرید از آمریکا آن هم خریدی بسیار دراز مدت و البته سنگین خیلی جای تفکر دارد (به طوری که شنیدم هواپیماها قرار است تازه از یکی دو سال بعد شروع به تحویل بشوند تا بیش از ده سال دیگر...)
                          اصلا به جنبه ی سیاسی اش نمی خواهم نگاه کنم. اگر هم مسائل سیاسی را می گویم می خواهم جنبه ی اقتصادی اش را بسنجم.
                          به نظر من یک توافقی بین ایران و آمریکا صورت گرفته که یکی از
                          حکم های تضمینش همین قرارداد بلـــــــــــــــــــند مدت بوئینگ است.
                          اما در مورد اینکه توافق چه بوده... پیش تر مقداری گفتم. (که یکی از دوستان هم به ما خندیدند) و می توانم بگویم هر چه بوده به این موارد هم مربوط است:
                          *
                          فروش سنگین سلاح توسط آمریکا و انگلیس به عربستان
                          *
                          فروش سنگین نفت در چند سال توسط عربستان
                          *
                          خالی شدن ذخایر پولی شدید عربستان در طی چند سال به طوری که از یکی از غنی ترین خزانه های جهان دارد تبدیل می شود به یکی از بی پول ترین خزانه ها
                          * قدرتمند تر شدن
                          ایران در منطقه
                          * پایان یافتن زمان تاثیر گذاری
                          تحریم ها در ایران
                          * نزدیک شدن به پایان زمان تاثیر گذاری
                          داعش
                          *
                          آینده ی بازار منطقه (خودرو، دستگاه های برقی و لوازم خانگی، بازسازی صنعت ها، فرصت های سرمایه گذاری پولی و ...)
                          *
                          تغییر دیدگاه اندک و نسبی غرب نسبت به ایران و عربستان (به طوری که عربستان پیش تر خیلی ارج و قرب داشت ولی الان گاها یکی به نعل یکی به میخ با او کار می کنند... به طوری که به بعضی نشریات و حتی بعضی مسئولین اجازه داده می شود بر علیه عربستان حرف بزنند! همین طور ایران نیز از محور شرارت و گزینه ی حمله ی نظامی و تحریم های کامل تبدیل شده به وضعیت یکی به نعل و یکی به میخ! به طوری که به بعضی بنگاه های اقتصادی اجازه ی تعامل داده می شود و بعضی مسئولین هم از روابط حرف می زنند)

من گمان می کنم
                          قرارداد بوئینگ را باید با این دیدگاه نگاه کنیم و ببینیم موید این سناریو می تواند باشد یا مبطل؟ ببینیم این قرارداد کجای این سناریو قرار دارد؟ ببینیم آیا سناریو دیگری می تواند باشد که این قرارداد در جریان آن منعقد شده باشد...
                          «محمد حسین» هستم.

نظر

• negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35714

ببینیم ترامپ همانطور که در انتخابات گفته بود چرا ایرباس !؟ چرا بویینگ نه !؟ به این خبرها قطعیت می بخشد یا نه !؟

منظور ترامپ چی بوده یعنی با قرار داد با ایران موافقه ؟؟؟ !!!
                            ترامپ در یکی از اظهارنظرها درباره ایران و مخالفتش با برجام گفته بود، چرا در برجام منافع اقتصادی باید به اروپایی ها برسد ؟

چرا طبق برجام ایران باید منابعی که ما آزاد می کنیم را بدهد به اروپایی ها و از آنها محصولاتی بگیرد، و مثال زده بود که چرا هواپیما از ایرباس اجازه دارد بخرد اما از بویینگ نه !؟ در حالیکه منابعش را خود ما تامین کرده ایم طبق برجام !!!

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

راستی جناب آباد،
                              می دانستید در بین نمودارکارها رسم است که پا از گلیم خودشان فراتر می گذارند و خیلی از مسائل جهانی را نیز با نمودار و فن های نموداری می سنجند؟

مثلا معمول است که بعضی از خبرگان نمودارکار مسائل سیاسی را هم با امواج الیوت نشان می دهند! مثلا می گویند پیدایش هیتلر یک موج 3 بود که موج یکش جنگ جهانی اول بوده و باید منتظر یک موج 5ام هم باشیم با فلان قدرت در فلان تاریخ... مثلا.

یا مثلا کل اقتصاد جهانی را با نمودار می سنجند و می گویند در سال 2020 یا 2024 باید شاهد یک رکود عظیم اقتصادی باشیم که کل دنیا را خراب کند...
                              و امثال اینها...

================

نظر شما چیست؟
                              به نظر من پر بی راه نیست و کار جالبی است و می توان روی آن کار کرد...

حالا اگر قبول داشتید... به نظر شما الان اقتصاد ایران کجاست؟ رشد اقتصادی کشور ما در کجا قرار دارد؟ (یعنی کجای نمودار است؟) الان موج چند است؟ دارد یک اصلاح بلند مدت انجام می دهد یا در ابتدای یک صعود جانانه هستیم؟
                              داعش الان موج چندش را دارد می زند؟
                              اقتصاد هند و اروپا و روسیه و ترکیه و عربستان و آمریکای جنوبی در چه حالی هستند؟ آیا گوه ی افزایشی دارند ایجاد می کنند؟ دارند زیگزاگ معمولی می زنند؟ دارند یک صعود از جنس موج سومی انجام می دهند؟ ....؟
                              ===========
                              البته خیلی جای صحبت دارد و موضوع خوبی هم هست (مفید است.) و فکر کنم بعدها این قضیه را پیگیری کنیم خوب باشد... (یعنی به مرور زمان)
                              می تواند دستمایه ی خوبی باشد برای تفکرات آینده.
                              ===========
                              در مورد اقتصاد ایران هم فکر نکنم آمار رشد اقتصادی ای که رئیس جمهور یا سازمان آمار ارائه می کنند نشانه ی خوبی باشد... شاید همان نمودار مصرف برق یا مصرف فولاد و سیمان و ... را نگاه کنیم مفید تر باشد!
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35714

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                                ترامپ در یکی از اظهارنظرها درباره ایران و مخالفتش با برجام گفته بود، چرا در برجام منافع اقتصادی باید به اروپایی ها برسد ؟

چرا طبق برجام ایران باید منابعی که ما آزاد می کنیم را بدهد به اروپایی ها و از آنها محصولاتی بگیرد، و مثال زده بود که چرا هواپیما از ایرباس اجازه دارد بخرد اما از بویینگ نه !؟ در حالیکه منابعش را خود ما تامین کرده ایم طبق برجام !!!
                                وال استریت ژورنال مدعی شده قرداد ایران با بویینگ 100 هزار فرصت شغلی در آمریکا ایجاد میکنه !

جالب اینکه همین رسانه ها قبل از انتخابات آمریکا مدام میگفتند ترامپ بیاید دنیا آشوب می شود ! بازارها به هم میریزند ! ترامپ جنگ طلب است ! و ....

نظر

در حال کار...
                                X