افتتاح طرح تولید کنسانتره روی در تولید روی بندرعباس
شرکت تولید روی بندرعباس که کلیه سهام آن متعلق به شرکت ذوب و احیای روی قشم زیر مجموعه صد درصدی شرکت کالسیمین، یکی از واحدهای تولید روی در مجموعه توسعه معادن روی ایران است که ظرفیت اسمی آن بالغ بر 18.000 تن شمش روی می باشد.
چهارشنبه هفته گذشته، این شرکت میزبان مدیران عامل شرکت های گروه توسعه معادن روی ایران بود تا ضمن برگزاری شورای عالی مدیران گروه، طرح توسعه تولید روی بندرعباس را که به همت متخصصان این شرکت انجام پذیرفته است افتتاح نمایند.
مدیرعامل فعلی شرکت تولید روی بندرعباس که سابقه مدیر عاملی شرکت کالسیمین را نیز در کانامه خود دارد در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز، پروژه تولید کنسانتره روی از پسماندهای کارخانه تولید روی بندر عباس را یکی از اقدامات مهم این شرکت در راستای تامین مواد اولیه مصرفی ازطریق بازیافت پسماندها برشمرد.
رضا منفرد در ادامه اظهار داشت: این پروژه با هزینه 18 میلیارد ریال و در مدت یک سال اجرا شده است. دانش فنی و مطالعات اولیه در سال 89 انجام شد و سپس به مدت یک سال پایلوت با ظرفیت 5 تن در روز راه اندازی گردید . پس از حصول اطمینان از نکات فرایندی و فنی و نیز انجام بررسی های مالی اقتصادی، طراحی تولید صنعتی صورت گرفت . کلیه مطالعات و طراحی و مهندسی توسط مدیران و کارشناسان شرکت تولید روی بندر عباس انجام شده است. علاوه بر مزایای تولیدی و اقتصادی، اجرای این طرح از لحاظ حفاظت از محیط زیست نیز دارای اهمیت است.
مدیرعامل شرکت تولید روی بندرعباس در پاسخ به این سوال که چه میزان پسماند به عنوان خوراک این طرح در کارخانه موجود است اظهار داشت: در این طرح با استفاده از پسماندهای حاوی روی که به مقدار 350.000 تن در داخل کارخانه موجود است کنسانتره روی با عیار 50 درصد تولید میشود .
وی در مورد ظرفیت این طرح گفت: ظرفیت اسمی کارخانه تولید روزانه 100 تن کنسانتره است که با بهره برداری از این پروژه خوراک مورد نیاز برای تولید 10.000 تن شمش روی تامین میشود. لازم به ذکر است که ظرفیت تولید شمش در این کارخانه 18.000 تن در سال است.
این مقام مسئول ضمن بیان این که طی سه ماهه سوم سال جاری 460 تن شمش از این محل تولید شده است که به میزان 4.6 در صدافزایش در راندمان کل تولید را سبب می شود، در ادامه در خصوص تولید واقعی و برنامه تولید این شرکت اظهار داشت: در سال 1390 شرکت تولید روی بندرعباس 15.000 تن شمش تولید نمود و برنامه تولید سال 1391 نیز تولید و فروش 15.000 تن محصول می باشد. با توجه به کمبود کنسانتره و مواد اولیه برای صنعت روی عملیاتی شدن این طرح کمک شایان توجهی به تداوم تولید و فعالیت این کارخانه خواهد کرد.
منفرد در پایان ضمن قدردانی از حمایت های هلدینگ توسعه معادن روی ایران دراجرایی شدن این پروژه، آمادگی این شرکت را برای انتقال تجربیان این طرح به سایر شرکت های گروه اعلام و اظهار امیدواری کرد که انجام این طرح بتواند تولید و سودآوری و همچنین شاخص های زیست محیطی شرکت های تولیدی گروه توسعه معادن روی ایران را به میزان محقق شده در کارخانه تولید روی بندرعباس ارتقا بخشد.
گفتنی است تولید شمش روی شرکت کالسیمین در دو کارخانه دندی و زنجان و همچنین شرکت های زیرمجموعه ذوب و احیای روی قشم و تولید روی بندرعباس انجام می شود و از این رو توجه به صورت های مالی تلفیقی این شرکت به ویژه در خصوص تولید و فروش شمش روی برای تحلیلگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نظر