کارگاه اندیشه ?
Collapse
X
-
-
پاسخ : کارگاه اندیشه
بازار بورس بسیار جای جالب و خوبی است.
تصمیمهای آدم پول میسازد. یا پول میسوزاند.
به همین آسانی.
این روزها که بازار تلاطم شدیدی دارد همه اثرات این تغییرات را روی پول خودشان به وضوح میبینند...
تغییرات هم زیاد است. برخی روزی یک میلیون تومان سود یا زیان میکنند برخی روزی ده میلیون و برخی روزی صد میلیون... دست کم بگو روزی یک میلیون. ما یک میلیون را میگیریم.
حالا این یک میلیون را مقایسه بکنید با حقوق یک کارمند که ۲ میلیون است. (یک میلیونی هم داریم کمتر هم داریم بیست میلیونی و بیشتر هم داریم... ولی ما بنا را گذاشتیم بر صحبت آقای ادیب که گفته بود میانگین حقوق ۹۶ دو تومان بوده)
ببینید... چقدر موضوع جالب و مهم میشود...
کافی است آدم در ماه یک تصمیم درست بیشتر بگیرد و یک تصمیم اشتباه کمتر بگیرد که به اندازهی یک حقوق پیش بیافتد!
چقدر جالب و مهم است!؟؟!؟!!!!!
کافی است آدم یک مقدار بیشتر حواسش را جمع کند و کار الکی و احمقانه نکند و با درایت، درست انتخاب کند...«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
نظر
-
یوجین فاما
نوبلیست اقتصاد
نفریبا مثل تصاویر بالا فکر میکنه
نظریه بازار کاراار ایشون هست
http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936
نظر
-
در اصل توسط نوام چامسکی پست شده است View Postیوجین فاما
نوبلیست اقتصاد
نظریه بازار کارا
ار ایشون هست
https://www.aparat.com/v/SCK8B
البته منابع نوشتاری (کتاب یا خلاصهای شبیه همان که قرار دادید) از ویدیو هم سودمندتر است. اگر داشتید حتما ارایه بفرمایید. (چون ویدیو را... حدودا باید آدم یک پنجمش را ببیند تا دستگیرش بشود به دردش میخورد یا نه؟ قبلا مطالب آن را میدانسته یا نه؟ در سطح متناسب با دانش او دارد ارایه میشود یا بالاتر/پایینتر؟ و ... و معمولا این قدر زمان نداریم که بگذاریم... حتی منی که کل زمانم را دارم برای بورس و یادگیری میگذارم!... ولی کتاب و نوشته به دلیل اینکه سر فصل دارد و قدرت پیدا کردن موضوعات درون آن تندتر است بهتر است.)
باز هم سپاس. یا علی«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
نظر
-
یکی از بهترین کارهایی که من همواره کردم و دوست دارم انجام بدهم تجزیه و سپس ترکیب است.
هنگامی که ما یک ساختاری را میبینیم ابتدا آن را بشکنیم به عوامل جزیی و پس از درک هر عامل جزیی دوباره همین عوامل را سرهم بندی کنیم تا ساختار کلی را بهتر بتوانیم بسنجیم.
در مورد مسایل مختلف بورس مثلا...
بیاییم از دیدن یک نمودار، رفتار بازیگران معمولی و بازیگران رانتی (به گونهای) جدا کنیم و سپس پس از اینکه درک کردیم هر کدام دارند دقیقا چه کار دارند میکنند دوباره اینها را سر هم بکنیم و تشخصی بدهیم روند قیمتی در آینده چگونه خواهد بود.
به همین شیوه: حجم و قیمت را جدا و دوباره سرهم بندی کنیم...
و نیز رفتار روزانه و هفتگی و ماهانه را...
و نیز قدرت و سرعت حرکت را...
و نیز...
(در مورد مسایل بنیادی چون تخصصی ندارم چیزی نمیگویم... آنجا هم حتما باید همین کار را کرد... مثلا نقش عوامل بینالمللی را و نیز عوامل کشوری و صنعتی و شرکت را جدا کرد و دوباره سرهم کرد... )
این موضوع به خصوص برای دوستانی که مانند من اهل کارهای خودکار و برنامهنویسی هستند بسیار مهم و راهگشا است.
«محمد حسین» هستم.
نظر
-
در اصل توسط نوام چامسکی پست شده است View Postیوجین فاما
نوبلیست اقتصاد
نظریه بازار کاراار ایشون هست
https://www.aparat.com/v/SCK8B
خلاصه حرفهای گفته شده در ویدیو هجده دقیقهای بالا:
قوانین سهگانه ریچارد وایگف برای کنش قیمتی (Price Action):
عرضه و تقاضا
علت و معلول
نتیجه و تلاش
آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/10/29, 16:22.«محمد حسین» هستم.
نظر
-
پرسشی برای اندیشیدن:
به نگر شما قیمت یک سهم تا کجا رشد میکند؟
انرژی سهم چقدر است؟
البته پرسش بسیار بسیط و سخت است و خوب... اگر کسی بداند دیگر همه چیز را احتمالا میداند...
ولی هدف من از این پرسش چیست؟
ببینید... من یک بخش از کارم را به خوبی انجام دادهام و رفته است پی کارش...
من تقریبا به خوبی میتوانم بگویم که برخی جاها پیشبینی میکنم فلان نماد کف است و به احتمال بسیار خوب و بالایی روند قیمتی درست از زمانی که من گفتهام بر میگردد...
ولی این کار من ابتر است. کار بسیار بزرگی است ولی خروجیاش را آن قدر که باید نمیپسندم.
چرا؟ چون خوب یک نماد پس از اینکه برگشت ۵ درصد میرود بالا و دوباره روز از نو روزی از نو... میریزد... و یک نماد پس از اینکه پیشنهاد خرید شد یک باره ۲۰۰ درصد سود میدهد!
خوب... میخواهم وقت بگذارم و ببینم چه میشود که یکی ۵ درصد رشد میکند و یکی ۲۰۰ درصد؟
چگونه میشود که یک نماد پس از اینکه اصلاح کرد دوباره رشدش ادامه پیدا میکند و چگونه میشود که یک نماد همینجور بدون افت رشد میکند و رشد میکند و رشد میکند؟
بیایید با هم بیاندیشیم...
«محمد حسین» هستم.
نظر
-
یک موضوعی را اینجا باز کنم برای بعد:
گام خرید باید چقدر باشد؟
خشک بر مبنای تعداد سهام. مثلا ۱۰۰۰ سهم خرید از هر نمادی در هر زمانی.
خشک بر مبنای ریال. مثلا ۱۰ میلیون ریال خرید از هر نمادی در هر زمانی.
متغیر بر مبنای جنس نمادها. مثلا در نمادهای خوش نوسان و با شناوری مناسب فلان مقدار و در نمادهای کم شناور متناسب با میزان شناوریشان. (مثلا یک دهم حجم میانگین روزانهی آنها)
به شخصه از ترکیب ریال و جنس نماد استفاده میکنم. مثلا از نمادی مانند فملی که همیشهی خدا جا برای ورود و خروج دارد و داد و ستدهایش فوقالعاده روان است و از این دیدگاه بهترین است یک میلیون ریال میخرم و در نمادهای مضخرفی مانند فوکا که اصلا شناوری ندارد هزار ریال. با محدودیت سقفش... البته باز هم یک متغیر دیگر را نیز دخیل میکنم و آن انتظار بازدهی و میزان خطر است.
«محمد حسین» هستم.
نظر
-
در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Postپرسشی برای اندیشیدن:
به نگر شما قیمت یک سهم تا کجا رشد میکند؟
انرژی سهم چقدر است؟
البته پرسش بسیار بسیط و سخت است و خوب... اگر کسی بداند دیگر همه چیز را احتمالا میداند...
ولی هدف من از این پرسش چیست؟
ببینید... من یک بخش از کارم را به خوبی انجام دادهام و رفته است پی کارش...
من تقریبا به خوبی میتوانم بگویم که برخی جاها پیشبینی میکنم فلان نماد کف است و به احتمال بسیار خوب و بالایی روند قیمتی درست از زمانی که من گفتهام بر میگردد...
ولی این کار من ابتر است. کار بسیار بزرگی است ولی خروجیاش را آن قدر که باید نمیپسندم.
چرا؟ چون خوب یک نماد پس از اینکه برگشت ۵ درصد میرود بالا و دوباره روز از نو روزی از نو... میریزد... و یک نماد پس از اینکه پیشنهاد خرید شد یک باره ۲۰۰ درصد سود میدهد!
خوب... میخواهم وقت بگذارم و ببینم چه میشود که یکی ۵ درصد رشد میکند و یکی ۲۰۰ درصد؟
چگونه میشود که یک نماد پس از اینکه اصلاح کرد دوباره رشدش ادامه پیدا میکند و چگونه میشود که یک نماد همینجور بدون افت رشد میکند و رشد میکند و رشد میکند؟
بیایید با هم بیاندیشیم...
احتمالا این پرسش بسیط پاسخهایی بسیط نیز در پی دارد... مانند اینکه:
به شمعهای گذشته نگاه میکنیم اگر مثبتهای خوبی خورده بود و منفی زیاد نخورده بود معلوم میشود که خریدار هست و روند ادامه دارد.
یا اینکه اگر خریدار وجود داشته باشد قیمت رو به بالا میرود.
یا اینکه باید به عوامل بنیادی نگاه کرد.
اما باید راهکار با جذییات بیشتر و دقیقتر بیان شود. و نیز تا جای ممکن حالت پیشبینی داشته باشد نه تشریح و بیان وضع موجود.
به عبارت دیگر به جای اینکه بگوییم: اگر این حالت وجود دارد نشان از وجود خریدار است. باید بگوییم: اگر این حالت وجود داشت در آینده خریدار خواهد بود.
ادامه دارد...«محمد حسین» هستم.
نظر
-
یکی از نیازهای ما (بلکه یکی از واجبترین کارهایی که ما باید بکنیم) این است که بررسی بلند مدت و کلیتر داشته باشیم و سپس بررسی کوچکتر و کوتاه مدتتر خودمان را در قالب آن انجام دهیم و توجیه کنیم.
ولی عملا نمیشود... وقت زیادی میبرد.
ابزار این کار تا میزان زیادی امواج الیوت است... ولی کار با الیوت هم زمانبر است و هم غیر خودکار (خودکارش بهدرد نمیخورد زیاد) و هم اینکه دقیق نیست. (من میگویم اینجا موج a است شما میفرمایید موج یک است... آخر معلوم میشود هر دوتایمان اشتباه کردهایم.)
شاید بتوان برای این کار نشانگری ساخت... ولی باز باید در نهایت مانند الیوت یک کار تفسیری شود نه یک کار خشک عددی.
«محمد حسین» هستم.
نظر
-
زمانی که رشد زیاد قیمتی بدون حجم بالا داریم با زمانی که رشد قیمتی (معمولا کمتر) داریم و حجم زیادی داریم هر دو نشانهی خوبی است. ولی تقریبا دو چیز متفاوت را میرساند.
اگر حجم بالا باشد نشان میدهد که هم خریدار قوی هست و هم فروشندهی قوی.
اگر حجم کم باشد نشان میدهد که فروشندهی قوی حضور ندارد ولی در بودن خریدار قوی هم شک است.
حجم یعنی درگیر شدن. مثبت پس از حجم یا همزمان با حجم یعنی درگیری با پیروزی خریدار بوده و علامت بسیار خوبی است.
.
.
.
بگذار یک بار دیگر مرور کنیم. زمانی که حجم کم است یعنی یک طرف (خریدار یا فروشنده) دارد پیش میرود و کسی جلودارش نیست. مثلا زمانی که حجم کم است و قیمت دارد هر روز مثبت میخورد یعنی یک خریداری هست و اینجا فروشندهای نیست. ولی اینجا برای ما نامعلوم است که آیا خریدار ضعیف است یا قوی؟ دوست دارد یک درصد زیادی سود کند یا یک کوچولو که بالا رفت نوسانش را میگیرد و خارج میشود.
زمانی هم حجم بالاست زیاد اوضاع بهتر نیست... ابهامها هست ولی به گونهی دیگری است. اگر حجم بالا باشد و مثبت داشته باشیم یعنی هم خریدار قوی هست و هم فروشندهی قوی و خریدار با قدرت بیشتری دارد عمل میکند. با قدرت هم میتوان گفت که این خریدار دوست دارد درصد مثبت خوبی بگیرد یعنی اگر از گردنه رد شود به پنج یا ده درصد راضی نیست. ولی آیا میتوان گفت که از این مقطع فعلی میتوانیم به سلامت عبور کنیم یا نه؟ آیا خریدار دو روز دیگر تاب میآورد تا شر فروشنده کنده شود؟ یا اینکه فروشنده یواش یواش گذاشته عرضه کند و هر پنج درصد که بالا میرویم قدرت خودش را دوبرابر میکند و در نهایت خریدار میماند و گندی که زده...؟ و بدتر از همه هم این است که در ایران قانون صف خرید از سوی سازمان بورس وضع شده! و در زمان گلش به ما چیزی نمیرسد... و باز هم یک مورد دیگر به ذهنم رسید و آن اینکه اگر پس از نبرد یکی بخواهد مقداری بازی کند (مثلا خریدار بگذارد قیمت را فروشنده دست بگیرد تا پایین جمع کند و سپس بکشد بالا یا فروشنده این بازی را انجام دهد و نیمی از داراییاش را گذاشته باشد برای آن بالاترها) اینجا یک مقدار ما باز امکان دارد گیر بیافتیم! حالا عرض میکنم...
فرضیه... بیاییم به تغییرات حجم نگاه کنیم... اگر حجم کم پس از حجم زیاد ثبت شد یعنی خریدار برده... اگر حالت همراه با تغییر روند را شاهد بودیم یعنی فروشنده برده... (در مدل خودرو و جاده... این را میتوانیم اینگونه مدل کنیم که خودرویی از یک جای سخت مثلا از یک گردنه با شیب بالا... دارد میگذرد... که در اینجا زور و گاز و بنزین میرود بالا... و پس از آن کاهش مییابد... که اگر کاهش نیابد یعنی همچنان با زور دارد راه را پیش میبرد و خودرو رو پا است و شیب هم سر جایش... اگر کاهش گاز را شاهد بودیم یعنی اینکه خودرو رو پا است و شیب برطرف شده و اگر حالت را همراه با تغییر جهت حرکت خودرو شاهد بودیم که یعنی واویلا /:.wacsmiley.:/)
ابتدا این را بگویم که در بیشتر الگوهایی که داریم میبینیم حجم تا آخر بالا بوده! این را هم اضافه کنم که ببخشید که من یک مقدار این گونه مینویسم... خواندنش احتمالا قدری (فقط قدری... یک کوچولو) سختتر میشود ولی به جایش عزیزانی که با دقت مناسبی همراه ما هستند استفاده میکنند نه هر عزیزی که به قصد سریع خواندن و برداشت محصول نهایی مهمان ما شده... و از آن سو نوشتنش هم راحتتر است و هرچه میاندیشم را مینویسم... بلی... داشتم عرض میکردم... در بیشتر الگوها حجم تا آخر بالا بوده... این را باید به عنوان یک پژوهشگر آمارشناس نگاه کنیم... این یک آمار را دارد به ما نشان میدهد و میخواهد این حقیقت را به ما بفهماند که خریدار (نه به عنوان شخص واحد بلکه سری آدمهایی که خریدهاند... حالا عرض میکنم...) تا آن آخر بنده خدا داشته زور میزده! یعنی جان کنده که نمودار را به آن بالا رسانده! (اگر یکی باشد میگوییم یک نفر جان کنده تا آنجا و اگر سری باشند میگوییم هر کسی مقداری زور زده و ادامهی کار را به بعدی کشانده و در نقش فروشنده ظاهر شده و در کل سلسلهی خریداران زور زدهاند و از سلسلهی فروشندگان خریدهاند و بالا بردهاند.)
یک جمعبندی مختصری میکنیم پیش از اینکه ادامه دهیم... چهار حالت پیش میآید... یا حجم زیاد میآید سپس حجم کم و سپس ادامهی رشد. یا حجم زیاد سپس حجم کم
آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/11/08, 01:21.«محمد حسین» هستم.
نظر
-
http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936
نظر
-
چیزی که ما معمولا در تحقیقات و پژوهشهای خودمان به آن میپردازیم این است که پیشنهادهای خرید باید چه خصوصیاتی داشته باشد.
(خوب؟ مشکلش کجاست؟ مشکل اینجاست که این نیمی از کار است!)
.
.
.
در فلسفه و فقه یک موضوعی وجود دارد... میگویند تعریف ما از یک پدیده باید دو ویژگی داشته باشد: جامع باشد و مانع باشد.
اگر این دو ویژگی را تعریف ما داشته باشد میتوانیم بگوییم فلان پدیده یا فلان شیء را به درستی تعریف کردهایم. (حالا اگر آن تعریف کوتاه و زیبا باشد که چه بهتر... ولی برای اینکه تعریف تعریف باشد باید دست کم این دو ویژگی را داشته باشد.)
جامع بودن یعنی تعریف ما به گونه باشد که تمامی افراد آن گونه را شامل شود. حتی یک نمونه و یک مورد هم با تعریف ما خط نخورد. مثلا اگر بگوییم گوزن حیوانی است که شاخ دارد شاید این تعریف درست نباشد. چون برخی از نمونههای گوزن شاید شاخ نداشته باشند و با این تعریفی که ما کردیم خط بخورند.
مانع بودن یعنی اینکه تعریف ما به گونهای باشد که تمام افرادی که خارج از دایرهی مورد نگر هستند حتما خط بخورند. یعنی در تعریف گوزن به گونهای آن را تعریف بکنیم که حتما نمونههای دیگر حیوانی یا گیاهی از این تعریف مستثنی شوند! مثلا باید بگوییم که گوزن حیوانی است که سُم دارد و منقار ندارد. و با این تعریف ابتدا دایرهی تعریف را به حیوانات محدود کردیم و به این شیوه گیاهان و بیجانها را از دایرهی تعریف خودمان خارج کردیم و سپس با ذکر دو ویژگی سم داشتن و منقار نداشتن تمام حیواناتی که پرنده هستند یا درنده هستند را از این تعریف بیرون راندیم.
.
.
.
با بیان این مقدمه، برگردیم به کار خودمان...
در پژوهشهای ما هم پیشنهادهای ما باید دو ویژگی نامبردهشده را داشته باشند. هم جامع باشند و هم مانع. حالا... اگر جامع بود هم زیاد مهم نیست! ;) ولی حتما باید مانع باشد!
ولی ما معمولا فقط به آن بخش جامع بودنش و اینکه پیشنهادهای خوبی داشته باشد میاندیشیم!
.
.
.
حالا این خودش را کجا نشان میدهد؟ جایی که ما در آزمایشهای رایانهایمان نشستهایم دیدهایم فلان حالت خیلی خوب جواب میدهد و از همان یک راهبرد داد و ستدی ساختهایم... گمان میکنیم باقلوا است... ولی در عمل میبینیم خوب کار نمیکند... چرا؟ چون راهبرد داد و ستدی ما روی قدرت پیشنهاد کار کرده نه درصد احتمال پیشنهاد. قدرت پیشنهاد به جامعیت و درصد احتمال به مانعیت بر میگردد. و از قضا آن چیزی که در عمل خودش را بیشتر نشان میدهد درصد احتمال است! نه قدرت پیشنهاد.
.
.
.
خلاصه اینکه تلاش کنیم در ساخت ابزارهایمان مقداری بیشتر روی مانع بودن آن ابزارها کار کنیم. یعنی الک و پالایه و فیلترمان را به گونهای بنویسیم که پیشنهادهای بد را از خودش دور کند. البته نخست باید دنبال جامعیت باشیم سپس به موارد دیگر بیاندیشیم. یعنی کار از جامعیت و جمع کردن موارد درست آغاز میشود. (مواردی که در آن پیشنهاد خرید درست ایجاد میشود.)
پینوشت: برابر و جایگزین خوبی برای دو واژهی جامعیت و مانعیت پیدا نکردم وگرنه قرار میدادم.
آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/11/07, 13:38.«محمد حسین» هستم.
نظر
-
یادآوری - آینده
ــــــــــــــــــــــ
یادمان باشد که در پژوهشهایمان نباید در مورد اکنون یا گذشته صحبت کنیم. باید تنها در مورد آینده صحبت کنیم. اینکه فردا اگر من بخرم دو روز بعدش وضع خوب است یا نه؟
بحث از اکنون و گذشته هم اگر باشد باید سرانجام به آینده ختم شود. یعنی اگر میگوییم روند فعلی افزایشی است باید منجر به این شود که فردا که من میخرم و دو روز بعد که سهامدار هستم هم آیا روند همچنان افزایشی است؟ یا نه؟«محمد حسین» هستم.
نظر
-
در شناسایی کفها خیلی قدرت دارم. خیلی. ولی مشکل اینجاست که یک سری کفها همهاش ۱ درصد سود (یا اصلا ۰ درصد سود) میدهند و یک سری کفها ۱۰۰۰ درصد سود... در یک سری از نمادها نمیتوان ۱۰ میلیون ریال هم خرید کرد... بلکه ۱ میلیون ریال هم نمیتوان خرید کرد و در یک سری نمادها میتوان بالای ده میلیارد ریال خرید کرد...
چگونه میتوان تشخیص داد این کفی که اکنون در آن هستیم مستعد رشدی ۱۰۰۰ درصدی است یا ۱ درصدی؟
ای خدا...
(خیلی ذهنم را به خودش درگیر کرده... نمیتوانم از فکرش بیرون بیایم...)
(البته مشکلات دیگری هم هست... من جمله اینکه کفهای نرم را به خوبی کفهای تند نمیتوانم شناسایی کنم یا کفهای کوتاه مدت را در امواج جنبشی نمیتوانم شناسایی کنم... ولی مشکل اصلی این است که میزان رشد پس از کف را نمیتوانم تشخیص دهم.)
«محمد حسین» هستم.
نظر
نظر