تست
بررسی ارزندگی سهم بر مبنای P/E
Collapse
X
-
پاسخ : بررسی ارزندگی سهم بر مبنای P/E
سلاممن دو ماهه که وارد بورس شدم و چند تا سوال در مورد p/e داشتم، ممنون میشم راهنمایی کنید (چند جای دیگه پرسیدم ولی متاسفانه به جواب درستی نرسیدم).
چرا p/e گروه که در سایت tsetmc.com نمایش داده میشه، برای نمادهای بورس و فرابورس مجزا محاسبه میشه و وقتی دو نماد از یک گروه هستند ولی یکی متعلق به بورس و دیگری در فرابورس باشه، p/e گروه اونها با هم متفاوته؟ و یا اینکه برای نمادهای بازار پایه اصلا p/e گروه رو نمیزنه!
و وقتی که ما میخواهیم p/e گروه را در نظر بگیریم، بهتره مثل سایت tsetmc.com نماد بورسی را فقط با نمادهای بورسی و فرابورسیها رو فقط با خودشون مقایسه کنیم و یا برای محاسبه p/e گروه، تمام نمادهای بورسی و فرابورسی و پایه که در یک گروه هستند رو با هم در نظر بگیریم؟ لطفا دلیل پاسختون رو هم بگید. سپاس
نظر
-
در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Postسلاممن دو ماهه که وارد بورس شدم و چند تا سوال در مورد p/e داشتم، ممنون میشم راهنمایی کنید (چند جای دیگه پرسیدم ولی متاسفانه به جواب درستی نرسیدم).
چرا p/e گروه که در سایت tsetmc.com نمایش داده میشه، برای نمادهای بورس و فرابورس مجزا محاسبه میشه و وقتی دو نماد از یک گروه هستند ولی یکی متعلق به بورس و دیگری در فرابورس باشه، p/e گروه اونها با هم متفاوته؟ و یا اینکه برای نمادهای بازار پایه اصلا p/e گروه رو نمیزنه!
و وقتی که ما میخواهیم p/e گروه را در نظر بگیریم، بهتره مثل سایت tsetmc.com نماد بورسی را فقط با نمادهای بورسی و فرابورسیها رو فقط با خودشون مقایسه کنیم و یا برای محاسبه p/e گروه، تمام نمادهای بورسی و فرابورسی و پایه که در یک گروه هستند رو با هم در نظر بگیریم؟ لطفا دلیل پاسختون رو هم بگید. سپاسبا سلام
پاراگراف اول رو جوابی براش ندرام..
اما در مورد بررسی ها ترجیح اینه که کل شرکت ها رو مد نظر قرار بدین البته شرکت های زیان ده رو حذف کنید بهتره...
نظر
-
با سلام
بنظر میاد باز impulsivity افراد رو فرا گرفته!
کسانی که دارن سهم های زیان ده و بالاتر از ارزش ذاتی خرید میکنند چوبش رو میخورن..خواها بعدا پلاکارد و بنر هم چاپ نکنید دم در سازمان بورس!
سهم ها هنوز هم حباب دارن
بحث نوسانگیری جداست
نظر
-
ممنون از راه اندازی این تایپیک بسیار مفید.
نظر
-
در اصل توسط اسد-ص پست شده است View Postp/e چند خوبه
واقعیت اینه که هر صنعتی در یک نرخ سود سازی معین و نزدیک بهم هستند
هدف در بلند مدت خرید سهمی میشه که طبق تحلیلتون p/e به سمت پایین میل کنه...
و مهمترین نکته رفتار سهم نسبت به p/e
ما بایستی سهام بد انتخاب نکنیم.سهم اگه در وضعیت خوبی هم نبود مهم نیست.سهم در وضعیت بدی نباشه کفایت میکنه.
و شخصا یک سهم رو که میخرم هدفم این نیست که در اوج قیمتی بفروشم چون شناسایی اوج قیمتی محاله..
برای ما بایستی سود اینطوری تعریف بشه: به حد کافی خوب
نظر
-
در اصل توسط MNB1984 پست شده است View Postاین سئوال مثل یک نسخه پیچیدن برای همه است..
واقعیت اینه که هر صنعتی در یک نرخ سود سازی معین و نزدیک بهم هستند
هدف در بلند مدت خرید سهمی میشه که طبق تحلیلتون p/e به سمت پایین میل کنه...
و مهمترین نکته رفتار سهم نسبت به p/e
ما بایستی سهام بد انتخاب نکنیم.سهم اگه در وضعیت خوبی هم نبود مهم نیست.سهم در وضعیت بدی نباشه کفایت میکنه.
و شخصا یک سهم رو که میخرم هدفم این نیست که در اوج قیمتی بفروشم چون شناسایی اوج قیمتی محاله..
برای ما بایستی سود اینطوری تعریف بشه: به حد کافی خوب
سود باید به حد کافی خوب ولی ادامه دار و مطمئن وبا قابلیت توزیع بالا باشه
مثل نوری که هم سودش خوبه وهم ادامه دار هست و مطمئن و با توزیع بالای 80 درصد
این یک نمونه از سهام با پی به ایی خوب هست
نظر
-
در اصل توسط مباشر پست شده است View Postبا سلام
یادمه روی کمنگنز تاکید داشتین قبلا با توجه به اخبار معادنش و البته پی بر ای بالایی که داره برای خرید ارزنده هست هنوز
ولی دیگه کمنگنز هم مثل باقی سهم ها زیادی رفته بود بالا...
من هم تو این بازار پول از دست دادم!!! اشتباه کردم و چوب طمع رو خوردم!!
اشتباهم این بود که پول قرضی و وام وارد بازار کردم...
الان هم میگم اشتباه و حماقت من رو دیگران تکرار نکنن...
من حوالی خرداد و تیر بود که کلا از بازار خروج زدم و اونموقع ها همه رو تبدیل به ملک کردم.تصمیمم درستب ولی نمیدونم چی مغزم رو گاز گرفت که برم از روی سندها وام و قرض بگیرم بیارم تو بورس!!!
دو هفته پیش هم مجبور شدم یک زمین بفروشم برای تسویه وام و قرض هایی که گرفته بودم!!! هرچند اون موقع که سهم هارو دادم رفت خیلی ها گفتند اشتباه کردی و ملک و زمین رفت تو پاچه ات.در صورتی که قیمت ملک از همون موقع دوبل شده و جالبیش اینه که میتونم همون سهم ها البته به غیر از شفن رو در پایین تر بخرم!!!
البته که الان خودم فول سهمم ولی دیگه پولی وارد بازار نمیکنم...
کاش اون موقع که داشتم این حماقت رو میکردم یکی بهم میگفت وام و قرض وارد بازار نکن!!!
ترس و طمع دشمن درجه یک ماست...
واسه همین برگشتم روی روش قدیمی خودم که بر مبنای سوداوری و ارزندگی در بلند مدته!!!
کل ضرری که من کردم در حال حاضر تو بورس از مرداد به این ور حوالی 90 میلیون تومنه در امروز!!!
که اون هم به خاطر ریزش پترول بود و انتظار ریزشی این چنینی رو نداشتم
حالا هم میگم ارزندگی بر اساس p/e مهمترین چیزه و چرا بقیه ضرر من رو بکنن وقتی میشه چند ماه بعد وقتی خیالت راحت شد خرید کنی الان برن بخرن؟
نظر
-
با سلامکلربنظر میاد برای بررسی خوب باشه
هم رشد سودآوری داره و هم تابلوی مناسب
قیمت 5300 تومن و پی بر ای 11
انتظار میره پی بر ای فورارد به زیر 8 کاهش پیدا کنه در پایان سال مالی پیش رو
ولی در سال مالی بعد با همین نرخ به زیر 5 پی بر ای سقوط میکنه
نظر
-
سلام
علت اینکه p/e دو تا شرکت از گروههای مختلف رو نباید با هم مقایسه کرد، چیه؟ در واقع وقتی داریم نسبت قیمت به سود شرکتها رو مقایسه میکنیم (با فرض تکرار پذیر بودن eps شرکتها)، دیگه چه فرقی میکنه که اون شرکت یه شرکت داروییه، بیمه ایه، پتروشیمیه یا هر چیز دیگهای؟
سپاس
نظر
نظر