دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امپراتور جهان
    عضو عادی
    • Jan 2022
    • 55

    #796
    پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

    در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
    مشکل اقتصاد ما سیاسی و حاکمیتی هست ...با اختراعات اقتصادی وضعیت درست نمیشه که هیچ بدتر هم میشه

    از ابتدای سال‌جاری پایه پولی حدود ۱۸‌درصد که معادل ۱۱۰‌هزار میلیارد تومان است افزایش داشته است این امر به آن معناست که میزان پول پرقدرت با بیشترین نقدشوندگی یا اصطلاحا پول داغ در حال افزایش است اکثر مصرف این پول هم در سامانه شماره 3 است بنابراین باید با افزایش نرخ ارز در سامانه 3 مانع خروج سرمایه از کشور شد وباید هزینه واردات کالاهای قاچاق ولوکس افزایش پیدا کند بنابراین نرخ ارز در سامانه شماره 3 که مصرف ان واردات کالاهای لوکس وغیرمجاز وخروج از ارز می باشد به 75 هزار تومان افزایش پیدا کند

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #797
      پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

      دورهمی پر خرج برای دُوَل گمنام! / ابهاماتی که همایش دولتی «زنان تاثیرگذار» را احاطه کرده است


      بنابر آنچه خبرگزاری دولت (ایرنا) عنوان کرده است، همسر رئیس‌جمهور اسبق گینه، همسر رئیس‌جمهور اسبق نیجر، فرستاده ویژه بانوی اول جمهوری فدرال نیجریه، بانوی اول سابق سریلانکا و همسر رئیس حزب حاکم، فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه، رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان ترکمنستان و همسران روسای جمهور و نخست‌وزیر بورکینافاسو و قرقیزستان از جمله مهمانان این کنگره بوده‌اند.



      سرویس سیاسی «انتخاب»: در شرایطی که دلار مرزها را در بازار جابجا کرده و به دنبال آن سفره‌های مردم روز به روز کوچک‌تر می‌شود و از نظر اجتماعی هم سال‌هاست زنان به دنبال احقاق حقوق خود هستند، همایش بین‌المللی «زنان تاثیرگذار» در پایتخت برگزار می‌شود.

      روز جمعه بود که خبر و عکس‌های کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار در خروجی خبرگزاری دولت منتشر شد. اگر بخواهیم از همان عنوان همایش آن را واکاوری کنیم، پرسشی که پیش می‌آید این است که منظور از «زنان تاثیرگذار» چه کسانی هستند؟ این زنان بر اساس چه شاخص‌هایی به این نشست دعوت و از آن‌ها تقدیر شده است؟ چه کسانی تاثیرگذاری آن‌ها را تشخیص داده است؟ و اساسا تاثیرگذاری آن ها در جامعه و جهان در چه حوزه هایی بوده است؟
      آنچه در لابه‌لای خبر‌ها و عکس‌های مربوط به این همایش خود را نمایان می‌کند، حضور پررنگ جمیله علم‌الهدی همسر رئیس جمهور و دختر احمد علم الهدی امام جمعه مشهد به عنوان میزبان است.

      بنابر آنچه خبرگزاری دولت (ایرنا) عنوان کرده است، همسران روسای جمهور و نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، قرقیزستان، صربستان، همسر رئیس‌جمهور اسبق گینه، همسر رئیس‌جمهور اسبق نیجر، فرستاده ویژه بانوی اول جمهوری فدرال نیجریه، بانوی اول سابق سریلانکا و همسر رئیس حزب حاکم، فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه، رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان ترکمنستان از جمله مهمانان این کنگره بوده‌اند. اما باز هم این ابهام وجود دارد که این زنان که خود به دلیل وابستگی به مردان جزو مدعوین بوده‌اند، تاکنون چه فعالیت‌هایی داشته اند؟ زنانی که معمولا از طبقات بالای جامعه و از میان اهالی قدرت برخواسته‌اند، چه درکی از وضعیت زنان در نقاط محروم و مصائبی که با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، دارند؟ اساسا برای حقوق زنان چه گام تاثیرگذاری برداشته‌اند؟


      مورد غیرشفاف بعدی هزینه این نشست است؛ در شرایطی که بار مشکلات اقتصادی کشور بر دوش مردم سنگینی می‌کند، قطعا با وجود ۳۰۰ مهمان خارجی هزینه زیادی از جیب مردم شده است. پرسش این است که چرا دولت از جیب مردم چنین بریز و بپاشی را به راه انداخته است؟
      مسئله دیگر اما این است که با هدر دادن سرمایه زیاد برای برگزاری چنین همایشی که بیشتر به یک دورهمی می‌ماند، چه اهداف و چه دستاوردی بدست آمده؟ البته ایرنا هدف آن را «شنیدن بدون رتوش صدای زنان ایرانی توسط رسانه‌های غربی» عنوان کرده، اما تصویر بدون رتوش زنان، دوندگی آنان برای گرفتن حقوق بدیهی خود و البته تصویب و نه خاک خوردن لایحه منع خشونت علیه زنان است.

      تلاش‌های «انتخاب» برای تماس با فراکسیون زنان مجلس که در این همایش حضور داشتند، جهت روشن کردن این ابهامات، بی‌نتیجه ماند. اما به نظر می‌رسد برگزاری این همایش جز دستاوردسازی از یک دورهمی پر زرق و برق هدف دیگری نداشته باشد.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • گنجشک
        ستاره‌دار(3)
        • Jun 2022
        • 1317

        #798
        پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

        اظهارات نمایندگان چین، روسیه و ونزوئلا در جلسه رای گیری برای لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن



        بر طبق اعلام رسمی حقوقدانان بین‌المللی، این امر - یعنی به رای گذاشتن حذف یک کشور از یک کمیسیون بین‌المللی - اساسا سابقه نداشته و حذف یک کشور از کمیسیون مقام زن سازمان ملل می‌تواند به عنوان یک بدعت، تبعات حقوقی سنگینی برای سایر اعضا داشته باشد.

        ه گزارش همشهری آنلاین، با تلاش غیرقانونی ایالت متحده آمریکا، اعضای کمیسیون مقام زن سازمان ملل در حال بررسی حذف جمهوری اسلامی ایران که طی یک فرایند دموکراتیک و با اکثریت آرا به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمده بود، هستند.
        در این نشست، نماینده ونزوئلا در سخنرانی خود به انتقاد از این اقدام سیاسی ایالات متحده علیه ایران پرداخت و این اقدام را سیاسی‌کاری در یک سازمان بین‌المللی نامید که نوعی حمله به منشور سازمان ملل متحد است. نمایندگان برزیل، چین، روسیه و سوریه هم از حذف ایران، انتقاد و با آن مخالفت کردند.
        نماینده روسیه در مخالفت با حذف ایران از کمیسیون مقام زن گفت: «شما اصلا تعریف سازمان ملل را خوانده‌اید؟ همکاران غربی ما عادت دارند ساختارهای کارآمد بین المللی را تخریب کنند... عضویت فرانسه و انگلیس در این کمیسیون به دلیل برخورد خشن با زنان باید بررسی شود. تنظیم‌کنندگان قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد بایستی نگاهی به سوابق خود در نقض حقوق بشر بیندازند. آیا بعد از قتل اشلی بابیت در روز حمله به ساختمان کنگره آمریکا، دموکراسی‌های غربی خواستار حذف آمریکا از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند؟»
        نماینده چین هم با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گفت: «زنان ایرانی از تحریم‌هایی که ایالات متحده به صورت غیرقانونی اعمال کرده، زنج می‌برند. این قلدری آشکار، ریاکاری و استاندارد دوگانه است.»
        همچنین نماینده رژیم صهیونیستی هم در این نشست، شعار «زن، زندگی، آزادی» را به زبان فارسی بیان کرد و خواستار حذف ایران از تمام سازمان‌های بین‌المللی شد.
        بر طبق اعلام رسمی حقوقدانان بین‌المللی، این امر - یعنی به رای گذاشتن اخراج یک کشور از یک کمیسیون بین‌المللی - اساسا سابقه نداشته و حذف یک کشور از کمیسیون مقام زن سازمان ملل می‌تواند به عنوان یک بدعت، تبعات حقوقی سنگینی برای سایر اعضا داشته باشد. این موضوع از سوی نماینده روسیه نیز در جلسه بیان شد که به یک درگیری حقوقی میان نمایندگان کانادا و روسیه منتهی شد که نهایتا با تایید رای روسیه از سوی رئیس جلسه همراه شد و به همین دلیل، رای‌گیری از اعضا برای قانونی یا غیرقانونی بودن این اقدام صورت گرفت.
        گفتنی است که کمیسیون مقام زن ملل متحد دارای 45 عضو است و بالاترین نهاد نظارتی سازمان ملل متحد در زمینه برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان در جهان به شمار می‌رود.



        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #799
          پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

          رئیسی: وعده دولت برای ایجاد یک میلیون اشتغال محقق شده / وضعیت ارز، سکه و گرانی ها در کشور کاهشی خواهد شد! / هنگام تصویب قانون برای اجرای کالابرگ الکترونیک، زیرساخت های آن فراهم نبود، مجلس هم در جریان بود


          رئیس جمهور گفت: نسبت به عملکردها در بودجه ۱۴۰۱ و سال جاری تمامی تلاش دولت این بوده که سال ۱۴۰۱ را با رشد اقتصادی دنبال و امروز شاهد رشد اقتصادی هستیم.



          سیدابراهیم رئیسی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 2 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات لایحه بودجه 1402، از تلاش های شبانه روزی رئیس، هیات رئیسه، اعضای کمیسیون تلفیق و برنامه و بودجه برای بررسی و ارائه گزارش کلیات بودجه به صحن تشکر کرد و با اشاره به شرایط و وضعیت کشور، گفت: باید شکرگذار خداوند متعال باشیم که علیرغم تمامی توطئه ها، دشمنی ها و فتنه ها، حضور مردم و مشارکت ملت، صبر و بردباری آن ها باعث ناکامی دشمن شد.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • رادین1
            عضو فعال
            • Dec 2018
            • 4720

            #800
            پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

            در آینده نزدیک همسایه‌ای را در سمت شمال غربی خواهیم دید که بخش قابل توجهی از ایرانیان آنجا ساکن هستند/ایده پروازهای استارتاپ ها در حال مهاجرتند / شرایط ناپایدار اینترنتی از دلایل مهاجرت شرکت‌هاست

            نظر

            • bourse-ziba
              عضو عادی
              • Jan 2022
              • 110

              #801
              پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )


              نه عمو روسیه و چند کشور دیگر به ترکیه حمله خواهند کرد و نهایتا ترکیه پس از سال ها جنگ و.... تقدیم یونان خواهد شد

              نظر

              • رادین1
                عضو فعال
                • Dec 2018
                • 4720

                #802
                پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                در اصل توسط bourse-ziba پست شده است View Post
                نه عمو روسیه و چند کشور دیگر به ترکیه حمله خواهند کرد و نهایتا ترکیه پس از سال ها جنگ و.... تقدیم یونان خواهد شد
                عمو روسیه مثل خر تو گل مونده !!! از پس اکراین برنیومده ! اون وقت بره سر وقت ترکیه ! عضو ناتو ! چهارمین قدرت غیر اتمی ناتو! خاک روسیه را به توبره می کشند .
                ضمنا همین الان روسیه به گ...ه خوردن افتاده ! ولی بدجوری در دام افتاد ! تا تمام دندوناشو نکشن ! غرب دست برداش نخواهد بود .
                ضمنا یک بار وقت کردید یک سفری به وان ترکیه داشته باشید خواهید فهمید این سخن چقدر درسته ! ببینید تمام هتلهای اون شهر برای سه ماه بعد هم رزرو هموطنان ایرانی است .

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #803
                  پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                  نامه توکلی به رئیسی درباره «یک رانت بی سابقه» / امتیاز واردات ۱۳ میلیون تن کالای اساسی بدون رعایت قانون به یک شرکت تازه کار


                  احمد توکلی رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با ارسال نامه ای به رئیس جمهور، خواستار شفاف سازی دولت در چرایی اجازه واگذاری آنچه که از سوی او واردات ۱۳ میلیون تن کالای اساسی، بدون رعایت تشریفات قانونی، به شرکتی تازه کار و فاقد پیشینه در واردات کالاهای اساسی ادعا شده است، شد.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #804
                    پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )


                    انتقاد تند یک عضو کمیسیون اقتصادی: سفره‌های کوچک مردم به مرحله غیرقابل تحمل رسیده / ما قانونا و شرعا نمی‌توانیم زیر بار لایحه بودجه‌ای برویم که نرخ تورم آن رسما ۴۰ درصد است / به دلیل کسری شدید بودجه به تورم ۶۰ درصد و شاید هم بیشتر برسیم / لایحه بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد و می‌تواند تا دو برابر هم افزایش پیدا کند


                    یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۲ را دارای پتانسیل تورمی بالا دانست و گفت: پیش بینی تورم حداقل ۴۰ درصدی در سال آینده زنگ خطر جدی برای فعالیت‌های اقتصادی است و باعث زمین گیر شدن تولید و کارآفرینی می شود؛ ما قانونا و شرعا نمی‌توانیم زیر بار لایحه بودجه‌ای برویم که نرخ تورم آن رسما ۴۰ درصد است.

                    ایسنا: یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۲ را دارای پتانسیل تورمی بالا دانست و گفت: پیش بینی تورم حداقل ۴۰ درصدی در سال آینده زنگ خطر جدی برای فعالیت‌های اقتصادی است و باعث زمین گیر شدن تولید و کارآفرینی می شود؛ ما قانونا و شرعا نمی‌توانیم زیر بار لایحه بودجه‌ای برویم که نرخ تورم آن رسما ۴۰ درصد است.

                    سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به نقاط ضعف و قوت لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: لایحه بودجه دارای ایرادات اساسی شکلی و ماهوی است که نمونه آن انحراف از قوانین بالا دستی است.

                    وی با بیان اینکه پتانسیل تورمی لایحه بسیار بالاست، افزود: بنیادی ترین ایراد لایحه بودجه به غیر واقعی بودن درآمدها بخصوص در بخش مالیات، فروش اوراق و اموال دولتی و درآمد نفتی بر می گردد، مواردی که منابع اصلی درآمدی دولت در سال آینده است؛ طبق بررسی ها، لایحه بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد و می‌تواند تا دو برابر هم افزایش پیدا کند. این به معنای استقراض گسترده از بانک مرکزی، تداوم تورم فزاینده، کوچک شدن سفره مردم، تعطیلی عدالت گستری، توقف فعالیت‌های عمرانی، تدوام رکود تولید و ده‌ها مشکل دیگر که تماما خلاف احکام و اسناد بالادستی است.

                    این نماینده مجلس با بیان اینکه پیش بینی تورم در لایحه بودجه سال گذشته کمتر از ۳۰ درصد بود، گفت: با این وجود اکنون در حال تجربه تورم حدودا ۵۰ درصدی هستیم و گفته می شود نرخ تورم در لایحه بودجه ۱۴۰۲، ۴۰ درصد است؛ آقای میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه هم گفته که تورم سال آینده بالای ۴۰ درصد نخواهد بود. این بدان معناست که روی تورم حداقل ۴۰ درصدی اجماع وجود دارد. چنین تورمی زنگ خطر جدی برای فعالیتهای اقتصادی است و باعث زمین گیر شدن تولید و کارآفرینی می شود .

                    سفره‌های کوچک مردم به مرحله غیرقابل تحمل رسیده است

                    وی با بین این که «از طرف دیگر سفره‌های کوچک مردم به ویژه حقوق بگیران و اقشار آسیب پذیر به مرحله غیرقابل تحمل رسیده است» ابراز عقیده کرد: ما قانونا و شرعا نمی توانیم زیر بار لایحه بودجه ای برویم که نرخ تورم آن رسما ۴۰ درصد است؛ البته قابل پیش بینی است به دلیل کسری شدید بودجه به تورم ۶۰ درصد و شاید هم بیشتر برسیم. با چنین تورم عجیب و غریبی که چند سال هم ادامه داشته، جز اینکه اتوبان گروه‌های دلال برای پر کردن جیبشان را گشادتر کنیم و در عوض آب باریکه تولید و معیشت مردم را ببندیم، ثمره دیگری نخواهیم داشت.

                    موسوی لارگانی با اشاره به تاکید احکام قوانین توسعه و چشم انداز بیست ساله برای رشد ۸ درصدی گفت: در شرایط تورم بالا این رشد محقق نخواهد شد و این به معنای نرسیدن دولت به هدف رشد ۸ درصدی است؛ از طرف دیگر تک رقمی شدن تورم یکی از سیاستهای کلان اقتصادی و یکی از قول‌های انتخاباتی آقای رییسی به مردم بود اما حالا بودجه ای به مجلس آمده که بدون شک رکود تورم در طول چند دهه اخیر را خواهد شکست.

                    به گفته وی، در لایحه بودجه، تمام اسناد بالادستی کنار گذاشته شده و برای هزینه های قطعی درآمدهای غیرواقعی پیش بینی شده است: این اشکال جدی موجب می شود تا بانک مرکزی به کارخانه تولید نقدینگی تغییر ماموریت داده و نهایتا مردم و بخش تولید هزینه این ندانم کاری را پرداخت می کنند.

                    این عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه مجلس نباید زیر بار این چرخه معیوب بودجه نویسی رود، توضیح داد: باید ابتدا درآمدهای واقعی را پیش بینی کرده و سپس هزینه ها متناسب با این درآمد تعریف شود. باید پیش بینی درآمدها در لایحه بودجه سال آینده متناسب با درآمدهای محقق شده امسال تراز شود نه اعداد و ارقام تخیلی و دل خوش کنی؛ مثلا امسال چقدر درآمد مالیاتی وجود داشته و چقدر درآمد نفتی و گمرکی و یا واگذاری اموال به دست آمده است یا اینکه درآمد واقعی دولت چقدر است؟

                    وی اضافه کرد: در صورتی که این درآمدها ملاک تدوین لایحه بودجه سال آینده قرار گیرد، تحقق درآمد مالیاتی ۸۲۷ هزار میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۲ غیر ممکن است چرا که در سال جاری علیرغم بستن برخی مجاری فرار مالیاتی، درآمد مالیاتی کشور حداکثر به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسید پس چگونه انتظار داریم سال آینده حدود دو برابر مالیات بگیریم در حالی که به دلیل تورم سنگین قدرت خرید مردم پایین آمده و به تبع آن قدرت مانور تولید کنندگان و اصناف محدود شده است؟ مالیات ستانی قواعدی دارد. در شرایط رکود نمی‌توان بیش از پیش بر تولید، اصناف و گروه‌های با درآمد ثابت فشار بیشتر وارد کرد.

                    این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: پیش بینی فروش روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت با قیمت ۸۵ دلار و در نتیجه پیش بینی درآمد ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی چه نسبیتی با واقعیت دارد؟ می‌دانیم که فشار دشمن بر تجارت خارجی کشور مخصوصا در زمینه فروش نفت در حال افزایش است اما عقل و منطق حکم می کند پیش بینی از فروش نفت را پایین بیاوریم. اگر گشایشی حاصل شد و دولت درآمد بیشتری کسب کرد، می‌تواند لایحه متمم بودجه را به مجلس ارائه کند. همچنین فروش اوراق ۱۸۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که این درآمد نه تنها قابل تحقق نیست که حتی به صلاح نیست؛ چرا که فشار سنگینی را به بورس وارد می کند و می‌تواند تبعات زیادی داشته باشد.

                    وی افزود: با توجه به عملکرد امسال پیش بینی درآمد ۱۰۷ هزار میلیارد تومانی از محل واگذاری اموال دولتی بسیار غیر واقع بینانه و موجب کسری شدید است. حتی روی کاغذ هم این بخش از درآمد دولت در مقایسه با سال جاری تا چهار برابر افزایش دارد. علاوه بر درامد ۳۱ هزار میلیارد تومانی از واردات خودرو پیش بینی شده است در حالی که می‌دانیم الان هزینه کرد ۲ میلیارد دلار برای واردات خودرو به صلاح نیست پس این درآمد نیز مشکوک الوصول است.

                    وی با بیان اینکه زیربنای لایحه بودجه دارای ایرادات اساسی و غیر قابل اصلاح است، گفت: وضعیت اکنون به گونه ای است که می‌دانیم با این روش بودجه نویسی دچار تشنج اقتصادی می شویم اما باز هم درس نمی گیریم و وسط سال به فکر علاج می افتیم؛ مسئولیت مجلس در تصویب بودجه کمتر از دولت نیست. این مجلس است که تصمیم نهایی را می‌گیرد و نمی‌توانیم از زیر بار تبعات آن شانه خالی کنیم پس تغییر روش داده و اول درآمدهای واقعی را بنویسم و سپس هزینه تراشی کنیم؛ موضوعی که قواعد و اسناد بالادستی هم آمده است و در این شرایط دیگر دچار تشنج و تورم اقتصادی نمی‌شویم.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • bourse-ziba
                      عضو عادی
                      • Jan 2022
                      • 110

                      #805
                      پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                      در اصل توسط رادین1 پست شده است View Post
                      عمو روسیه مثل خر تو گل مونده !!! از پس اکراین برنیومده ! اون وقت بره سر وقت ترکیه ! عضو ناتو ! چهارمین قدرت غیر اتمی ناتو! خاک روسیه را به توبره می کشند .
                      ضمنا همین الان روسیه به گ...ه خوردن افتاده ! ولی بدجوری در دام افتاد ! تا تمام دندوناشو نکشن ! غرب دست برداش نخواهد بود .
                      ضمنا یک بار وقت کردید یک سفری به وان ترکیه داشته باشید خواهید فهمید این سخن چقدر درسته ! ببینید تمام هتلهای اون شهر برای سه ماه بعد هم رزرو هموطنان ایرانی است .
                      در سال های آینده روسیه به 16 کشور حمله خواهد کرد و قسمتی از خاک شان را تصرف
                      حتی ایران

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #806
                        پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )


                        ندری، اقتصاددان:
                        آقایان تصور کرده اند اقتصاد اسلامی یعنی تقابل با دنیا / توسعه اقتصادی ایران از مسیر توسعه روابط با جهان می گذرد / تحریم‌ها و تورم ۵۰ درصدی عامل افزایش قیمت دلار است


                        یک استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) درخصوص تاثیر تحریم‌ها بر بازار ارز، بیان می‌کند که مسئله تحریم‌ها در راس مشکلاتی است که ما در بازار ارز داریم. این تحریم‌ها غیر از اینکه درآمد نفتی ما را کاهش داده، به روابط بانکی، مالی و معاملات تجاری ما با دنیا ضربه زده است. هزینه‌های هر آنچه از کشورهای دیگر قبلا وارد می‌کردیم را چندین برابر افزایش داده است. از طرفی هم تحریم‌ها جلوی برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی‌مان را گرفته است. این مهم تنها مربوط به تجارت کالا یا به عبارت دیگر به تراز تجاری‌مان مربوط می‌شود. ما به دلیل مشکلاتی که در اقتصادمان با آن مواجه هستیم و نوع نگرش ناصواب دولت به جامعه، بحث خروج سرمایه را داریم.

                        یک استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) درخصوص تاثیر تحریم‌ها بر بازار ارز، بیان می‌کند که مسئله تحریم‌ها در راس مشکلاتی است که ما در بازار ارز داریم. این تحریم‌ها غیر از اینکه درآمد نفتی ما را کاهش داده، به روابط بانکی، مالی و معاملات تجاری ما با دنیا ضربه زده است. هزینه‌های هر آنچه از کشورهای دیگر قبلا وارد می‌کردیم را چندین برابر افزایش داده است. از طرفی هم تحریم‌ها جلوی برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی‌مان را گرفته است. این مهم تنها مربوط به تجارت کالا یا به عبارت دیگر به تراز تجاری‌مان مربوط می‌شود. ما به دلیل مشکلاتی که در اقتصادمان با آن مواجه هستیم و نوع نگرش ناصواب دولت به جامعه، بحث خروج سرمایه را داریم.


                        کامران ندری در گفت و گو با «انتخاب» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا مشکلات اقتصادی کشور ما ریشه سیاسی دارند، گفت: «نمی‌دانم از کجا این انحراف ایجاد شده است و این را باید از متخصصان علوم سیاسی پرسید. ما از یک جایی به بعد تصور کردیم اقتصاد اسلامی یا جامعه اسلامی یعنی جامعه‌ای که با دنیا در تقابل است. از منظر اقتصاد اسلامی هم به قضیه نگاه کنیم این دیدگاه یک تقابل با آموزه‌های اسلامی دارد. اگر به روش پیامبر (ص) و جامعه بعد از آن نگاه کنید، مبتنی بر تجارت و استفاده از منابع ارزانی است که در نقاط دیگری، خارج از جغرافیای یک کشور یا ملت بوده است. بنابراین این شیوه که با آموزه‌های اقتصادی امروز در تضاد کامل است به کنار، حتی نمی‌توانیم بگوییم مبتنی بر تعالیم اسلامی است.»

                        وی ادامه داد: «یکی از اصول اولیه توسعه اقتصادی، توسعه روابط با دنیاست؛ برای اینکه بتوانید منابع را از جاهایی که ارزان‌تر و مناسب‌تر است وارد کشورتان کنید و تولیدات‌تان را با هزینه کمتری انجام دهید تا هم شهروندان از مزایای آن بهره‌مند شوند و هم قدرت رقابتی افزایش پیدا کند و بتوانید محصولات‌تان را به کشورهای دیگر صادر کنید.»

                        ندری در پاسخ به این پرسش که راه کنترل بازار ارز چیست، بیان کرد: «مسئله تحریم‌ها در راس مشکلاتی است که ما در بازار ارز داریم. این تحریم‌ها غیر از اینکه درآمد نفتی ما را کاهش داده، به روابط بانکی، مالی و معاملات تجاری ما با دنیا ضربه زده است. هزینه‌های هر آنچه از کشورهای دیگر قبلا وارد می‌کردیم را چندین برابر افزایش داده است. به همین دلیل برای واردات همان مقدار کالا و خدمات به ارز بیشتری نیاز داریم. از طرفی هم تحریم‌ها جلوی برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی‌مان را گرفته است. این مهم تنها مربوط به تجارت کالا یا به عبارت دیگر به تراز تجاری‌مان مربوط می‌شود. ما به دلیل مشکلاتی که در اقتصادمان با آن مواجه هستیم و نوع نگرش نادرست دولت به جامعه، بحث خروج سرمایه را داریم.»

                        این اقتصاددان افزود: «تنش‌های سیاسی و اجتماعی بی‌مورد و بی‌جهتی که در کشور ماست عده‌ای را به فکر سرمایه گذاری در خارج از ایران؛ یا در قالب مهاجرت یا در قالب سرمایه‌گذار انداخته است. با توجه به تورم بالا هم یک عده را به این صرافت انداخته که از ارز به عنوان ذخیره ارزش استفاده کنند. همه اینها باعث کاهش شدید تقاضا برای ریال در کشور شده و در مقابل تقاضا برای پول‌های خارجی که پول‌های جهان شمول هستند، به شدت افزایش پیدا کرده است.»

                        وی ضمن اشاره به مشکلات ساختاری دیگری که ریشه داخلی دارد، عنوان کرد: «به عنوان مثال ما بانک مرکزی مستقلی نداریم. همه نگاه‌ها به بانک مرکزی است تا بلکه بتواند بازار ارز را مدیریت کند غافل از اینکه اختیارات وسیع و گسترده‌ای ندارد و حتی در حوزه ارزی هم نمی‌تواند به صورت مستقل تصمیم‌گیری کند. بازار ارز ما توسعه نیافته و ما ابزارهایی همچون اوراق آتی، قراردادهای پیش خرید ارز، اوراق حق اختیار معامله و... که می‌تواند به مدیریت بازار ارز کمک کند را در اقتصادمان نداریم.»

                        ندری با تاکید براینکه بخش عمده مسائل و مصائبی که در زمینه کنترل نرخ ارز داریم، ساختاری است، خاطرنشان کرد: «تورم بالایی که در اقتصادمان داریم خود یک عاملی است که متناسب با نرخ تورم، نرخ ارزمان افزایش پیدا کند. یعنی وقتی حدود 50 درصد تورم در اقتصاد دارید برای اینکه قدرت رقابت‌پذیری‌تان حفظ شود، اگر نرخ ارز سال قبل حدود 30 هزار تومان بوده الان فقط تحت تاثیر تورم باید 45 هزار تومان شود، حال سایر عوامل تحریمی که هر روز بر میزان و شدتش افزوده می‌شود به کنار. با این تفاصیل، تا مشکلات ساختاری حل نشود مسئله ارز هم در کشور ما ثبات پیدا نمی‌کند.»
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #807
                          پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                          امام جمعه کرج: آقای رئیسی! همانطور که در اقتصاد تحول ایجاد کرده اید!، نسبت به بی تفاوتی بدنه اجرایی کشور به مساله حجاب اقدام عاجل کنید


                          حسینی همدانی امام جمعه کرج در بخش دیگری از سخنانش گفت: مسوولی که درد دین نداشته باشد و نسبت به احکام خدا و ترویج دین تفاوتی داشته باشد به درد دولت انقلابی نمی‌خورد؛ چون این موارد در حال تکرار است به رییس جمهور می‌گوییم نسبت به قضیه بی تفاوتی بدنه اجرایی کشور در خصوص منکرات به خصوص مساله عفاف و حجاب اقدام عاجل داشته باشید، زیرا مساله با جلسات بی ثمر برای عفاف و حجاب حل و فصل نمی‌شود.


                          ایرنا: نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج با محکوم کردن اقدام دشمنان اسلام در توهین به ساحت قرآن کریم و مقدسات الهی اعلام کرد: این اقدام دشمنان اسلام از سر ناتوانی و ضعف آنها است .
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • djdream
                            عضو جدید
                            • Nov 2013
                            • 4001

                            #808
                            پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                            دیگه سفره ای نمونده که کوچیک شده باشه /:.sadsmiley.:/ خیابون و مترو پر شده از دست فروش.

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #809
                              پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )


                              رشد حجم پول در وضعیت هشدار


                              دکتر مسعود نیلی کشور ما برای دوره‌ای در حدود ۴دهه، به‌طور متوسط، تورمی در حدود ۱۸ تا ۲۰درصد داشته و از این نظر به‌عنوان اقتصادی با تورم مزمن شناخته می‌شده است. به خاطر طولانی شدن این نوع تورم، ما امروز مزمن‌ترین تورم جهان را داریم. دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ‌بسیاری از نارسایی‌های عمیق اقتصاد ایران، ‌مانند رشد پایین همراه با نوسان، نرخ رشد پایین سرمایه‌گذاری، وابستگی به نفت و حتی نوسانات بزرگ نرخ ارز، ناشی از وجود همین تورم مزمن و به‌ویژه واکنش‌های دولت‌ها به آن بوده است.


                              شواهد آماری نشان می‌دهد که مشخصا نیمه سال۱۳۹۷، از نظر شدت تورم، یک نقطه چرخش (turning point) برای اقتصاد ایران بوده است؛ به‌گونه‌ای‌که رژیم تورمی کشور از یک تورم نسبتا ثابت بالا (در حدود ۲۰درصد) به یک تورم فزاینده تغییر وضعیت داده است. بر اساس آمارهای منتشرشده توسط مرکز آمار ایران، متوسط تورم نقطه به نقطه ماه به ماه سال ۱۳۹۷، 5/ 26 درصد، سال ۱۳۹۸، ۳۴درصد، سال ۱۳۹۹، ۳۶درصد، ‌سال ۱۴۰۰، ۴۱درصد و متوسط ۱۰ماهه ۱۴۰۱، ۴۸درصد بوده است. همان‌طور که ملاحظه می‌شود، اولا از تورم متوسط حدود 5/ 18 تا ۲۰درصد به میزان قابل توجهی فاصله گرفته‌ایم؛ ثانیا، رژیم تورمی جدید، کاملا آهنگ افزایشی دارد. در واقع، تورم ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱، ‌بدون تردید، قله تورمی اقتصاد ایران، پس از سال‌های ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ محسوب می‌شود. در طول ۲۵۰ماه گذشته، تنها ۱۵ماه تورم ماهانه بیش از ۴درصد بوده که ۱۲ماه آن از ۱۳۹۷ به بعد اتفاق افتاده و ۳ماه آن به‌تنهایی در ۱۰ماه سال۱۴۰۱ بوده است.

                              در تاریخ ثبت‌شده عملکرد اقتصاد ایران، تورم نقطه به نقطه بالاتر از ۵۰درصد، فقط در ۶ماه اتفاق افتاده که چهار دفعه آن در سال۱۴۰۱ بوده است.

                              علاوه بر آن، تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به‌عنوان شاخصی از میزان فشار به زندگی معیشتی قشر کم‌درآمد و نیز قشر متوسط، در ماه دی با ثبت مقدار نقطه به نقطه 9/ 64درصد، بالاترین تورم مواد غذایی دهه‌های متمادی اخیر را به ثبت رسانده است.

                              ماه‌های آبان و آذر و دی، تنها سه ماهی هستند که تورم سالانه خوراکی آنها بالاتر از ۶۰درصد بوده است (به ترتیب 3/ 61درصد، ۶۳ درصد و 9/ 64درصد). توجه داشته باشید که میزان افزایش قیمت مواد غذایی در یک‌ماه دی در سال جاری (1/ 4درصد)، به تنهایی به مراتب بیشتر از افزایش قیمت یک‌ساله همین محصولات در کل سال۱۳۹۶ بوده است (6/ 3درصد). در مقایسه‌ای دیگر، شاخص خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، ظرف ۴۸ماه از ابتدای۱۳۹۳ تا انتهای۱۳۹۶، ۴۳درصد افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که در همین ۷ماه گذشته، این شاخص، ۴۸درصد یعنی در طول ۷ماه بیش از ۴سال، تورم خوراکی به مردم تحمیل شده است.

                              مجموعه موارد ذکرشده بدون نیاز به ارائه شواهد دیگر، این نگرانی را که نگارنده طی چند سال اخیر درباره خطرات افتادن در مهلکه تورم‌های بسیار بالا مطرح می‌کرده است، بسیار جدی‌تر می‌سازد. نگرانی البته وقتی دوچندان می‌شود که توجه کنیم مسوولان دولتی به‌ویژه رئیس‌جمهور محترم مرتبا از دستاوردهای کاهش قابل توجه تورم نسبت به سال گذشته ابراز خشنودی کرده‌اند؛ درحالی‌که آمارهای رسمی منتشرشده کاملا عکس وضعیت یادشده را گواهی می‌دهد.

                              همان‌طور که بارها ذکر کرده‌ام، وقتی نرخ تورم در دامنه‌های بسیار بالا، مانند شرایط موجود قرار می‌گیرد، هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که آینده میان‌مدت تورم چه خواهد بود و آیا تغییر مسیر دیگری در پیش خواهد بود یا نه؛ اما مرور تجربه کشورهایی که در دام ابرتورم‌ها افتاده‌اند، نشان می‌دهد که این اتفاق به یکباره رخ می‌دهد. کافی است مروری بر چگونگی بروز ابرتورم در ونزوئلا داشته باشیم که متوسط تورم آن در فاصله ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳، حدود ۲۴درصد بوده است. اما تورم سال۲۰۱۴ آن به ۶۲درصد، ۲۰۱۵ به ۱۲۰درصد، ۲۰۱۶ به ۲۵۰درصد و ظرف کمتر از دوسال به بیش از 65هزار درصد رسید. بنابراین شرایط موجود را باید بسیار جدی گرفت.

                              قاعدتا وقتی نگرانی درباره تورم بالا می‌گیرد، برای داشتن تصویری از عوامل به‌وجودآورنده آن، لازم خواهد بود که مسیر متغیرهای پولی را دنبال کنیم. آن‌گونه که مسوولان محترم دولتی اظهار کرده‌اند، ‌تلاش بسیاری برای کاهش رشد نقدینگی به‌کار بسته‌اند.

                              بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی بانک مرکزی، متوسط رشد نقطه به نقطه ماهانه نقدینگی در هفت‌ماه اول سال جاری، ‌برابر 2/ 37درصد بوده است که در مقایسه با همین رقم در سال گذشته، تنها کاهش 6/ 2درصدی را نشان می‌دهد. در مقایسه دیگر می‌توان مشاهده کرد که رشد نقدینگی در پایان مهر امسال برابر 3/ 34درصد بوده که در مقایسه با عدد 8/ 42درصدی سال گذشته، 5/ 8واحد درصد کاهش نشان می‌دهد که تاییدکننده تلاش تصمیم‌گیرندگان، هرچند با نتیجه محدود است.

                              اما متغیر مرتبط‌تری را که در شرایط رشد تورم، باید با دقت دنبال کنیم رشد حجم پول است. هرچند نقدینگی پوششی فراگیرتر از پول دارد، اما از آنجا که پول، دارای سیالیت بیشتر است، وقتی افزایش پیدا می‌کند به‌طور مستقیم گرایش به‌کارگیری نقدینگی در بازارهای مختلف را منعکس می‌کند. با قرار گرفتن تورم در دامنه‌های بالا (مثلا بالاتر از ۴۰درصد) و عدم واکنش متناسب نظام بانکی، ‌جذابیت پس‌اندازهای با ماندگاری بیشتر در بانک کاهش پیدا می‌کند و آحاد اقتصادی بر حسب میزان پس انداز مالی که دارند، تلاش خود را به‌کار می‌بندند تا آن را به انواع دیگر دارایی که همراه تورم یا حتی بیشتر، افزایش قیمت پیدا می‌کند (مانند ارز و طلا) یا به انواع کالاهای بادوام (مانند مسکن و خودرو) تبدیل کنند. این باعث می‌شود که پس‌اندازهای مالی در قالب حساب‌های جاری در بانک‌ها نگهداری شوند تا بتوانند به سرعت و با راحتی آن را به‌کار گیرند.

                              وقتی این چرخه به‌کار می‌افتد، قیمت ارز و طلا و مسکن و خودرو با افزایش زیاد مواجه می‌شود و به دنبال آن، تعداد بیشتری تصمیم به تبدیل دارایی‌های خود به این نوع دارایی‌ها و کالاها می‌گیرند که مجددا به معنی افزایش شدیدتر قیمت آنها است. وقتی تعداد بسیار زیادی از افراد وارد این فرآیند می‌شوند، ‌گویی ریسک چنین تصمیمی پایین‌تر آمده و خلاصه آنکه چرخه مزبور، ‌بسیار خطرناک است و همین عامل بوده که ظرف کمتر از ۵سال، ‌۳ بحران بزرگ ارزی را برای ما رقم زده است. لذا انتظار داریم که وقتی انتظارات تورمی بالا است پول در ترکیب نقدینگی به تدریج وزن بیشتری پیدا کند که به معنی تورم‌زایی بیشتر نقدینگی است. خلاصه آنکه وقتی تورم افزایش پیدا می‌کند، مقادیر بیشتری از نقدینگی به‌صورت پول نگهداری می‌شود و وقتی این‌چنین می‌شود، تورم بیشتر افزایش می‌یابد. چرخه ذکرشده همان عاملی است که تورم بالا را به ابرتورم تبدیل می‌کند. رشد حجم پول در اقتصاد ایران طی 10سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶، به‌طور متوسط، ‌سالی 2/ 14درصد بوده است. این در حالی است که متوسط رشد نقدینگی در این فاصله، 1/ 25درصد بوده است.

                              رشد حجم پول به‌یکباره در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، با جهشی بسیار بزرگ، به عدد کاملا هشداردهنده ۵۰درصد در سال رسیده و در مسیر ویژه ذکرشده، ‌طی هفت ماه سال جاری به 3/ 56درصد افزایش پیدا کرده است. توجه به این نکته دارای اهمیت بسیار زیاد است که در چارچوب مقدار معین رشد حجم نقدینگی، تصمیم مردم به اینکه چه مقدار از نقدینگی را به صورت پول نگهداری کنند، می‌تواند به عنوان شاخصی از درجه اعتماد آنها به سیاستگذاران و فضای عمومی مورد انتظار کشور در آینده مورد شناسایی قرار گیرد. به‌طور کاملا قابل درکی می‌توان حدس زد که طی چند ماه اخیر، در پی اعتراضات سیاسی در داخل و فشارهای فزاینده کشورهای خارج ناشی از بروز چالش‌های بیرونی، رشد حجم پول طی ماه‌های مهر به بعد که هنوز آمارهای آن منتشرنشده، حتما آهنگ کاهشی نسبت به گذشته پیدا نکرده باشد. اگر این‌گونه باشد لازم است اقدامات عاجلی برای جلوگیری از افتادن در یک مسیر بدون بازگشت تورمی مد نظر قرار گیرد. این نکته را با تاکید زیاد ذکر می‌کنم که رشد حجم پول تا قبل از سال‌های اخیر، تنها در دوسال۱۳۵۳ به یک دلیل و سال۱۳۵۷ به دلیلی دیگر، بیشتر از ۵۰درصد بوده و به جز این دوسال تجربه دیگری در گذشته ثبت نشده است.

                              بنابراین از این نظر، واقعا اقتصاد کشور در وضعیت اضطرار به سر می‌برد. تصویر بودجه سال آینده، ‌اشتباهات بزرگ در سیاست‌های جدید ارزی از نظر تثبیت مجدد یک نرخ رانتی برای ارز و شاید از همه بدتر، ‌اظهارنظرهای با تکرار زیاد نسنجیده و همراه با اشتباهات زیاد مقامات تراز اول سیاسی دولت، همگی متاسفانه نشانه‌هایی از درک شرایط خطیری را که در آن قرار گرفته‌ایم، بروز نمی‌دهد. مقامات دولت ظاهرا تمایل زیادی دارند که همچنان خود را در مرحله ماه عسل انتقاد به دولت قبل نگه دارند و خود این رویکرد بیانگر عمق بسیار کم درک شرایط موجود است.

                              غافل از اینکه سرعت تحولات نامطلوب بسیار بالاتر از حد تصور است. به جای اجرای مانورهای متعدد درگیر شدن با دشمن فرضی دولت قبل و اعلام پیروزی، متمرکز بر درگیری با دشمن واقعی مشکلات فعلی شوید. باید پذیرفت که اقتصاد ما در تله تحریم‌های خارجی، سیاستگذاری‌های غیر علمی و بحران نبود سرمایه اجتماعی اسیر شده است و درد اینجاست که تصمیم‌گیرندگان، حداقل در بیان ظاهری، هرسه مشکل را انکار می‌کنند.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #810
                                پاسخ : دولت رییسی ( تحلیلها ، نقد ، نظرات و عملکرد )

                                رئیسی:‌ آماده ارائه کمک‌های امدادی فوری به 2 ملت سوریه و ترکیه هستیم

                                رئیس‌جمهور در پیام‌های جداگانه‌ای وقوع حادثه دلخراش زلزله در ترکیه و سوریه را به رؤسای جمهوری و مردم 2 کشور تسلیت گفت و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک‌های امدادی فوری به این 2 ملت تاکید کرد.

                                به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در پیام‌های جداگانه‌ای به روسای جمهوری ترکیه و سوریه، وقوع حادثه دلخراش زلزله در دو کشور را که به جان باختن و مصدوم شدن جمع قابل توجهی از شهروندان آنها و همچنین وارد آمدن خسارات بسیار زیاد شده است، به روسای جمهوری و ملت شریف این کشورها تسلیت گفت و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک‌های امدادی فوری به این دو ملت دوست را در شرایط ناگوار فعلی اعلام کرد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X