اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • گالیور
    عضو فعال
    • Sep 2020
    • 8832

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

خاک تو سر مسئولان و مدیران بی خاصیت و حیف نان کنم از دم.

حالا فرقی نمیکنه کدام الدنگی انتخابشون میکند.

مهم خروجی هست که زیر صفره و همشون زیان آور و باعث گرانی و تخریب و سو استفاده و سردرگمی امت.

اصلاً برنامه ریزی شدند برای تخریب.

به والله خود ضد انقلاب نمیتونه به این خوبی تخریب و سو استفاده کند که خودمون داریم میکنیم.

بهانه تحریم هم بهانه واهی نیست.

این همه منابع داریم خودمون ولی مدیر و مسئولی نداریم که درست استفاده کند.

فقط و فقط شاهد سو استفاده بریز و بپاچ و بخور بخور هستیم.

دیگه خودمون توی شرکتها و حسابهای مالیشون که نگاه انداختیم.

یعنی لذتی میبرند این ضد انقلابها از عملکرد مدیران و مسئولانمان.

متاسفانه هم هر روز بدتر از دیروز بدون مشاهده هیچ پیشرفت خاصی !!!

فقط در توهم و خودشیفتگی پیشرفت داشتیم.

آخرین ویرایش توسط گالیور؛ 2023/10/01, 13:00.

نظر

• Davar
      Banned
      • May 2017
      • 3132

اعدامی که لغو شد...

مهدی تدینی، تاریخ‌پژوه

اول: احمد میرفندرسکی

در این پست می‌خواهم به پرسشی عجیب بپردازم...

مسعود رجوی به عنوان یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق که دست به ترورهای سیاسی می‌زدند، در ۱۳۵۰ [خورشیدی] به همراه برخی دیگر از اعضای این سازمان بازداشت، محاکمه و محکوم به اعدام شده بود.

احمد میرفندرسکی در آن زمان سفیر ایران در شوروی بود. او تعریف می‌کند که پادگورنی، رئیس دولت اتحاد شوروی، او را احضار کرد و پیامی برای شاه فرستاد. پیام این بود که مسعود رجوی اعدام نشود. میرفندرسکی حضوری این درخواست پادگورنی را به شاه می‌رساند.

به هر روی مجازاتِ اعدامِ رجوی لغو شد. اما ذکر دو نکته لازم است: اول اینکه دلایل دیگری هم برای لغو اعدام رجوی ذکر می‌شود. و دوم اینکه برادر مسعود رجوی، کاظم، برای نجات او از اعدام در خارج از کشور فعالیت‌های گسترده‌ای می‌کرد و شخصیت‌های سیاسی دیگری هم احتمالاً در پی تلاش‌های او از شاه درخواست لغو اعدام او را کرده‌ بودند.

اما پرسش من این نیست که «چه چیز باعث لغو مجازات رجوی شد». پرسش این است که «چرا رئیس دولت شوروی باید برای جلوگیری از اعدام یک زندانی سیاسی رأساً اقدام کند و به شاه پیام دهد؟»

شاید بگویید میرفندرسکی دروغ گفته... از قضا میرفندرسکی که نسل اندر نسل از زمان فتحعلی‌شاه دیپلمات بودند، یک شخصیت کاملاً روسوفیل (روس‌دوست) بود و به همین دلیل ۶ سال سفیر ایران در مسکو بود. او سپس معاون وزیر خارجه شد و اتفاقاً به این دلیل برکنار شد که در جنگ اعراب و اسرائیل اجازه داد هواپیماهای شوروی از فراز ایران عبور کنند. این مسئله شاه را بسیار ناراحت کرده بود. فندرسکی چند سالی از سیاست دور بود و در کابینۀ بختیار وزیر خارجه شد.

دوم: منوچهر هاشمی

اما یک صدای دیگر هم در این پست می‌شنوید که این هم عجیب است. منوچهر هاشمی، رئیس ادارۀ ضدِّ جاسوسی ساواک، می‌گوید در سال ۵۷ اعلامیه‌های مجاهدین خلق در سفارت شوروی چاپ و تکثیر می‌شد! اعلامیه‌ها شبانه از سفارت در سطح شهر پخش می‌شد. هاشمی می‌گوید طبق اطلاعات آنها، سفارت شوروی فقط از مجاهدین خلق چنین حمایتی می‌کرد ــ و توضیح می‌دهد چرا جلوی آنها را نگرفتند.

نمی‌خواهم از این دو نکته به نتایجِ خاصی برسم. اما این دو فاکت به حدی جدی است که نباید آنها را از ذهن دور داشت.

شوروی یک چیز را خوب می‌فهمید: چپی در ایران شانس داشت که ظاهراً یا باطناً اسلام‌دوست باشند ــ به همین دلیل حزب توده در آستانۀ انقلاب [۱۳۵۷ خورشیدی] ناگهان تغییر رویه داد و به روحانیت ابراز ارادت کرد.

نظر

• Davar
        Banned
        • May 2017
        • 3132

اظهارات بی سابقه و شوکه کننده محمد جواد مظفر: آقای رفیق دوست که تا یک زمانی پرتقال و موز وارد میکرد، ناگهان شد وارد کننده سلاح

آقای موسوی اردبیلی گفت اگر ما تجربه داشتیم در خرمشهر ادامه نمیدادیم.

کل حرف من اینست که سیاست جنگی ما غلط بود.

پیامهایی از طرف کشورهای منطقه بود که حاضر بودند خسارت جنگ را بپردازند و این موضوع تمام شود.

مطلبی را شنیدم که شاید غلط باشد: شنیدم که امام خواب دیده بود که صدام به او گفته سلام و امام گفت که امسال کار صدام تمام است. بنابر این اسم سال ۶۵ را گذاشتند سال سرنوشت نهایی.

تمام خسارات جانی و مالی و اقتصادی و صنعتی را در قبل از ۶۵ و بعد از آن ببینید که بالاترین خسارات اقتصادی، شهید و مجروح را بعد از سال ۶۵ داشتیم.

من معتقدم ما شدیم بازیچه کارخانجات اسلحه سازی جهان و قاچاقچیان اسلحه و بازی خوردیم.

به اعتقاد من جنگ ایران و عراق به نفع اسرائیل بود. دو قدرت نظامی بزرگ منطقه تضعیف شدند.

سلاح از قاچاقچیان میخردیدنند، جعبه را باز میکردند میدیدند موشک ناقص است و سرشان را کلاه گذاشتند و میلیونها دلار اینطور ضرر کردیم.

جوانی اعتماد آقای رجایی خراسانی را جلب میکند و ۲۰ میلیون دلار میگیرد تا سلاح مورد نیاز را تامین کند، تمام آن ۲۰ ملیون دلار رفت برای مسعود رجوی.

بخشی از مناظره فتح‌الله جعفری و محمد جواد مظفر با موضوع «چرا جنگ، هشت ساله شد؟!»

نظر

• abdollah000
          عضو فعال
          • Apr 2022
          • 1492

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
          اظهارات بی سابقه و شوکه کننده محمد جواد مظفر: آقای رفیق دوست که تا یک زمانی پرتقال و موز وارد میکرد، ناگهان شد وارد کننده سلاح

آقای موسوی اردبیلی گفت اگر ما تجربه داشتیم در خرمشهر ادامه نمیدادیم.

کل حرف من اینست که سیاست جنگی ما غلط بود.

پیامهایی از طرف کشورهای منطقه بود که حاضر بودند خسارت جنگ را بپردازند و این موضوع تمام شود.

مطلبی را شنیدم که شاید غلط باشد: شنیدم که امام خواب دیده بود که صدام به او گفته سلام و امام گفت که امسال کار صدام تمام است. بنابر این اسم سال ۶۵ را گذاشتند سال سرنوشت نهایی.

تمام خسارات جانی و مالی و اقتصادی و صنعتی را در قبل از ۶۵ و بعد از آن ببینید که بالاترین خسارات اقتصادی، شهید و مجروح را بعد از سال ۶۵ داشتیم.

من معتقدم ما شدیم بازیچه کارخانجات اسلحه سازی جهان و قاچاقچیان اسلحه و بازی خوردیم.

به اعتقاد من جنگ ایران و عراق به نفع اسرائیل بود. دو قدرت نظامی بزرگ منطقه تضعیف شدند.

سلاح از قاچاقچیان میخردیدنند، جعبه را باز میکردند میدیدند موشک ناقص است و سرشان را کلاه گذاشتند و میلیونها دلار اینطور ضرر کردیم.

جوانی اعتماد آقای رجایی خراسانی را جلب میکند و ۲۰ میلیون دلار میگیرد تا سلاح مورد نیاز را تامین کند، تمام آن ۲۰ ملیون دلار رفت برای مسعود رجوی.

بخشی از مناظره فتح‌الله جعفری و محمد جواد مظفر با موضوع «چرا جنگ، هشت ساله شد؟!»
          .....بسیار زیبا.....تمام این اتفاقات در تاریخ ثبت شده...درجنگ خانمان سوز ایران و عراق بازنده اصلی ملت ایران و عراق بودن........در دوران جنگ ایران و عراق هر دو کشور از کره جنوبی اسلحه وارد میکرد....هواپیما ایرانی در لاین 5 فرودگاه کره جنوبی و هواپیمای عراقی در لاین 6 مشغول بار زدن اسلحه و مهمات بودن.........به واسطه نداشتن رابطه امریکا و ایران برای خریدن قطعات یدکی جنگنده های فانتوم دلال ها از کشورهای ثالث مانند برزیل و حتی کانادا سلاخ برای ایران تهیه میکردن 10 برابر قیمت....شما تصور کنید شعار میدادن راه قدس از کربلا میگذرت....اوکی......بعد نگاه میکردید در دست نیروی انتظامی اسلحه های یوزی ساخت اسراییل بود.....حرف زیاد هست

نظر

• afshinamin
            عضو فعال
            • Jul 2013
            • 4495

غزاله قاسمی، ساعت ۱۰ شب، شنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی کشته شد. در گواهی فوت او نوشته شده که با ضربه سنگین به سر جان خود را از دست داده است.

غزاله قاسمی هنگام مرگ ۲۵ ساله بود، در یک کلینیک حیوانات مشغول به کار بود، که در روز نهم مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان خیزش سراسری با ضربات باتوم به سرش توسط ماموران کشته شد.
            به خانواده غزاله قاسمی در ابتدا اجازه دیدن پیکرش را ندادند.

dadban4 (https://twitter.com/1486731271157870...49524958568720)

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

#الو خانم بی حجاب در هتل اسپیناس تهران در مراسم روز عربستان در حضور وزیر نفت ایران.

هتل اسپیناس باید پلمپ بشه.
              سفیر عربستان باید اخراج بشه.
              وزیر نفت باید به ۶ ماه حبس محکوم بشه.
              اون خانم بی حجاب هم باید ده جلسه مراجعه به روانپزشک داشته باشه.

و از امت حزب الله بابت این اقدام شرم آور که پایه های دین را لرزاند و موجب تبلیغ برهنگی و فساد در جامعه اسلامی ایران شد ، طلب بخشش گردد.

@mamlekate

نظر

• afshinamin
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 4495

✅روزنامه هم‌میهن مطرح کرد: لزوم شفاف‌سازی دولت درباره استفاده از افغان‌ها در انتخابات/ صدای اعطای شناسنامه به مهاجران افغانستانی از دهان برخی روحانیون بلند است

روزنامه هم میهن نوشت:
                ?درحالی‌که افکار عمومی ایرانیان سخت مشغول حضور میلیونها افغان و عوارض خشونت‌زای آن است، در کشور صدای اعطای شناسنامه به افغان‌ها از دهان برخی از جمله روحانیون بلند است و همزمان سکوتی مأیوس‌کننده بر نهادهای مربوطه حاکم است که بوی بی‌برنامگی یا انعطاف نسبت به افغان‌ها از آن استشمام می‌شود. خبرهایی دائر بر دادن کد یکتا به افغان‌ها، اعطای تابعیت به افغانستانی‌ها و خانواده آنها، اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج زن‌های ایرانی و مردان افغان و تبادل هیئت با طالبان، هجوم افغان‌ها را به ایران بیشتر کرده است.

نظر

• afshinamin
                  عضو فعال
                  • Jul 2013
                  • 4495

✅آخرین خطبه پیامبر اسلام قبل از رحلت به روایت حجت الاسلام خدادادی

ای کسانی که بعد من به نام دین بر مردم حکومت خواهید کرد، مبادا مردم را به نام دین به فقر بکشانید که چنین فقری که جیب انسان‌ها را به نام دین خالی میکند، موجب کفر به دین خواهد شد ؛

?آقای فلانی تو با عبا و عمامه بلایی بدتر از آتش نمرود که بر سر حضرت ابراهیم آورد تو بر سر این ملت آوردی تو مردم را بیچاره کردی

?تو نباید از دین صحبت کنی دین مگر فقط حجاب و نماز است تو با اسم دین مردم را زمین گیر کردی و عده ای هر روز شکم هایشان بزرگتر و گردن هایشان کلفت تر می شود و مردم ضعیف تر

@Sahamnewsorg

نظر

• afshinamin
                    عضو فعال
                    • Jul 2013
                    • 4495

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
                    ✅آخرین خطبه پیامبر اسلام قبل از رحلت به روایت حجت الاسلام خدادادی

ای کسانی که بعد من به نام دین بر مردم حکومت خواهید کرد، مبادا مردم را به نام دین به فقر بکشانید که چنین فقری که جیب انسان‌ها را به نام دین خالی میکند، موجب کفر به دین خواهد شد ؛

������آقای فلانی تو با عبا و عمامه بلایی بدتر از آتش نمرود که بر سر حضرت ابراهیم آورد تو بر سر این ملت آوردی تو مردم را بیچاره کردی

������تو نباید از دین صحبت کنی دین مگر فقط حجاب و نماز است تو با اسم دین مردم را زمین گیر کردی و عده ای هر روز شکم هایشان بزرگتر و گردن هایشان کلفت تر می شود و مردم ضعیف تر

@Sahamnewsorg

حجت‌الاسلام سروش محلاتی بیان کرد:
                    آخرین سفارش پیامبر(ص)؛ مردم را به فقر مبتلا نکنید که نتیجه‌اش کفر است

محمد سروش محلاتی ضمن اشاره به اینکه آخرین خطبه پیامبر(ص) به بیان تکالیف حکومت نسبت به مردم اختصاص دارد، به توضیح وظایف پنجگانه حکومت در نگاه پیامبر اکرم(ص) پرداخت.

به گزارش ایکنا، نشست سوگواری رحلت پیامبر اکرم(ص) شب گذشته ۱۲ مهرماه با سخنرانی حجت‌الاسلام سروش محلاتی؛ استاد درس خارج خوزه قم، به صورت مجازی برگزار شد.
                    گزارشی از این جلسه را بخوانید؛
                    در شب رحلت پیامبر اکرم(ص) باید درباره چه موضوعی صحبت کرد؟ یک شیوه و سنتی در میان ما از گذشته بوده است؛ اینکه وقتی کسی که از دنیا می‌رود پس از آنکه از درگذشت او اطلاع پیدا کردیم یکی از پرسش‌ها این است این شخص در آخرین روزهای خود چه سفارشی داشته است. درباره پیغمبر اکرم(ص) در مجالس و محافل ما پاسخ روشنی به این سوال داده می‌شود و گفته می‌شود پیامبر(ص) نسبت به اهل بیت خود سفارش کردند و گفتند دو چیز گرانبها میان شما باقی می‌گذارم؛ قرآن و عترت. علاوه بر این، یک سفارش دیگری هم از پیامبر(ص) در آخرین روزها به دست ما رسیده است که با آن کمتر آشنا هستیم و شاید به گوش بسیاری از ما نخورده باشد. امشب این سفارش دیگر را مطرح می‌کنم.
                    این سفارش در آخرین سخنرانی پیامبر(ص) مطرح شده است. آخرین باری که رسول اکرم(ص) به مسجد آمدند، در جمع همه مسلمان‌ها مباحثی را مطرح کردند که بسیار حائز اهمیت است. عده‌ای از محدثین ما این آخرین خطبه رسول خدا(ص) را نقل کردند، یکی از آنها مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی است. خطبه آنگونه که در منابع ثبت شده است، بسیار کوتاه است و در حدود سه یا چهار سطر است و اگر مطالب دیگری بوده نقل نشده است. من متن آخرین خطبه را می خوانم و درباره جملات آن صحبت می‌کنیم. به نظر بنده پیامبر(ص) در این سخنرانی کوتاه، مهم‌ترین مسائل امت اسلامی را مطرح کرده است. متن این روایت اینگونه است:
                    عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ حَمَّادٍ وَ غَيْرِهِ عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ اَلصَّيْرَفِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: نُعِيَتْ إِلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ نَفْسُهُ وَ هُوَ صَحِيحٌ لَيْسَ بِهِ وَجَعٌ قَالَ نَزَلَ بِهِ اَلرُّوحُ اَلْأَمِينُ قَالَ فَنَادَى صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلصَّلاَةَ جَامِعَةً وَ أَمَرَ اَلْمُهَاجِرِينَ وَ اَلْأَنْصَارَ بِالسِّلاَحِ وَ اِجْتَمَعَ اَلنَّاسُ فَصَعِدَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْمِنْبَرَ فَنَعَى إِلَيْهِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ قَالَ أُذَكِّرُ اَللَّهَ اَلْوَالِيَ مِنْ بَعْدِي عَلَى أُمَّتِي أَلاَّ يَرْحَمُ عَلَى جَمَاعَةِ اَلْمُسْلِمِينَ فَأَجَلَّ كَبِيرَهُمْ وَ رَحِمَ ضَعِيفَهُمْ وَ وَقَّرَ عَالِمَهُمْ وَ لَمْ يُضِرَّ بِهِمْ فَيُذِلَّهُمْ وَ لَمْ يُفْقِرْهُمْ فَيُكْفِرَهُمْ وَ لَمْ يُغْلِقْ بَابَهُ دُونَهُمْ فَيَأْكُلَ قَوِيُّهُمْ ضَعِيفَهُمْ وَ لَمْ يَخْبِزْهُمْ فِي بُعُوثِهِمْ فَيَقْطَعَ نَسْلَ أُمَّتِي ثُمَّ قَالَ قَدْ بَلَّغْتُ وَ نَصَحْتُ فَاشْهَدُوا وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ هَذَا آخِرُ كَلاَمٍ تَكَلَّمَ بِهِ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَلَى مِنْبَرِهِ.
                    ترجمه: حنان بن سدير صيرفى گويد: من از امام صادق(ع) شنيدم مى‌فرمود: خبر مرگ پيغمبر را به او دادند و او تندرست بود و هيچ دردى نداشت، فرمود: روح الامين آن خبر را آورد، فرمود: كه پيغمبر جار زد «الصلاة جامعه» و دستور داد همه مهاجر و انصار سلاح برگرفتند و گرد آمدند و پيغمبر بر منبر برآمد و خبر مرگ خود را بدان‌ها داد و سپس فرمود: خدا را به ياد آن كس آورم كه پس از من والى بر مسلمانان است كه مبادا رحم نكند بر جماعت مسلمانان. بايد سالخوردگان و بزرگان امت را احترام گذارد، به ناتوانان مهر ورزد و از دانشمند آنان احترام كند و بدانها زيان نرساند تا آنها را خوار كند و آنها را به تهى دستى نيندازد تا از دين به در كند و در خانه خود را به روى آنها نبندد تا تواناى آنان ناتوانشان را ببلعد و آنان را در قشون‌كشى‌ها به سختى نراند تا نسل امتم را قطع كند. سپس فرمود: من تبليغ كردم و اندرز دادم گواه باشيد. امام صادق(ع) فرمود: اين آخرين سخنى بود كه رسول خدا (ص) بر منبر فرمود.
                    آنچه حضرت در این خطبه مطرح کردند تذکراتی است به کسی که پس از حضرت، حکومت و قدرت را به دست خواهد گرفت؛ لذا حضرت فرمودند به کسی که پس از من بر امتم ولایت پیدا خواهد کرد متذکر می‌شوم که خدا را در نظر بگیرد و این امور را انجام بدهد: یک، به همه مسلمان‌ها رحم و عطوفت داشته باشد، بزرگان را گرامی بدارد، ضعیفان را مورد لطف قرار دهد، دانشمندان را هم اکرام کند. سفارش دوم حضرت به حاکمان این بود مردم را تحت فشار قرار ندهد و موجب خفت و خواری آنها نگردد. دستور سوم این است آنها را گرفتار فقر نسازد که موجب کفر آنها خواهد. جمله چهارم این است که در را به روی مردم نبندد و رابطه خود را با آنها قطع کند که اقویا، ضعیفان را خواهند بلعید. جمله پنجم و دستور پایانی این است که همه مردم را به میدان جنگ نفرستد که موجب قطع نسل امت من خواهد بود. سپس حضرت فرمودند آنچه باید می‌گفتم و ابلاغ می‌کردم، گفتم و شما شاهد باشید. سخن حضرت به پایان رسید و پس از آن بالای منبر نرفتند. بعدا بیماری حضرت شروع شد و این آخرین سخنرانی حضرت می‌باشد.
                    این متن کوتاه است و مشتمل بر پنج دستور است و مخاطبش هم حاکمان هستند. بعد از اینکه گزارشی از خطبه ارائه کردم می‌خواهیم برگردیم و دقت بیشتری در فرمایشات حضرت داشته باشیم. این خطبه را عده‌ای از بزرگان ما شرح کردند؛ از جمله علامه فیض کاشانی و علامه مجلسی و علامه شعرانی. من سعی می‌کنم شرح و توضیح این خطبه را با استفاده از بیاناتی که این بزرگان داشتند ارائه کنم.
                    دغدغه پیامبر(ص) در آخرین روزهای حیات

اولا این پنج دستور مخاطبی دارد و این مخاطب، مخاطب خاصی است. مخاطب، حاکم اسلامی است و این موضوع قابل توجهی است.
                    حضرت در آخرین فرصت‌هایی است که می‌تواند مطالبی برای مردم بیان کند و جای آن نیست موضوعات درجه دوم و سوم را مطرح کند. اینجا باید با توجه به حساسیت موقعیت، مهمترین مطلب را بیان کند. این آخرین خطبه است و هرگز پیامبر(ص) چنین فرصتی نخواهد داشت که مهاجرین و انصار را در مسجد جمع کند. قهرا کسی که فقط یکبار این فرصت را پیدا می‌کند باید مهمترین موضوع را مطرح کند. در این فرصت همه چیز را نمی‌شود بازگو کرد. دغدغه پیامبر(ص) در این آخرین فرصت چیست؟ روزه، نماز، حج، مسائل اخلاقی؟ همه این مسائل را در فرصت‌های گذشته بارها برای مردم مطرح کردند. در این فرصت باید مهمترین موضوع را گفت. حضرت توجه دارند که من در حال رفتن هستم و پس از من کسان دیگری به قدرت تکیه خواهند زد. موضوع صحبت حضرت تکلیفی است که بر عهده والیان است. حضرت می‌توانند این مطلب را به کسانی که در آینده قدرت را به دست می‌گیرند می‌گویند، پس چه نیازی است همه مردم جمع شوند؟ دلیلش این است مردم باید بدانند وظایف حاکمان چیست. مردم باید بدانند حقوق آنها در حکومت چیست. مردم باید بدانند چه اموری را از حاکمان خود مطالبه کنند. لذا پیامبر(ص) این بحث را در اجتماع عمومی همه مسلمان‌ها مطرح فرمودند.
                    اصلا کلینی این روایت را در باب حق متقابل امام و رعیت آورده است. علامه شعرانی در شرح این خطبه می‌فرمایند چرا پیامبر(ص) وظایف حاکمان را برای توده مردم بیان کرد؟ ایشان می‌گوید پیامبر(ص) وظایف والیان را به مردم گزارش کردند تا اگر حاکم کم گذاشت مردم مطالبه کنند و اگر به طور کلی این حقوق را نادیده گرفتند در برابر حاکمان بایستند و آنها را کنار بزنند. پیامبر(ص) مردم را به صحنه می‌آورد که حقوق خود را بگیرند و اگر حاکمان تمکین نکردند والیان را کنار بزنند. بنابراین حضرت آخرین خطبه خود را به وظایف والیان اختصاص دادند و مردم را متذکر شدند که باید چه حقوقی را از والیان بطلبید.
                    حقوق پنجگانه مردم در حکومت اسلامی

اما حقوق پنجگانه مردم چیست؟ امر اول این است که حاکم اسلامی نسبت به شهروندان رحم و عطوفت داشته باشد و با آنها صمیمی باشد. علائم سه گانه‌ای برای رحم و عطوفت وجود دارد: پیرمردها را بزرگ بدارد، ضعفا و ناتوانان را مورد حمایت قرار دهد، دانشمندان را گرامی بدارد. مرحوم شعرانی اینجا می‌گوید بر حاکمان ستمگر، سخت و سنگین است به دانشمندان و علما مجال بدهند و آنها را در میدان آزاد بگذارند چون اگر عالمان آزادی عمل داشته باشند اشتباهات را گوشزد می‌کنند.
                    سفارش دوم پیامبر(ص) این است که حاکم، اضرار به مردم نداشته باشد تا موجب خواری آنها نشود. این جمله یک معنای ساده دارد و یک معنای عمیق. معنای ساده‌اش این است که حاکمان در تصمیم‌گیری‌های خود نفع عموم را در نظر بگیرند و تصمیماتی که موجب ضرر و زیان به مردم است نگیرند. معنای عمیقش این است که حاکم بر مردم تنگ نگیرد و آنها را تحت فشار و مذیقه نگذارد.
                    جمله سوم که جمله بسیار عجیبی است این است که حاکم باید مواظب باشد مبادا مردم را گرفتار فقر کند، اینجا فقر به حاکمان نسبت داده می‌شود. فقر یک امر عادی و طبیعی نیست بلکه حکومت‌ها با اقدامات خودشان عده‌ای را به خاک سیاه می‌نشانند و گرفتار فقر می‌کنند. حاکم مستقیم یا غیر مستقیم در فقر و محرومیت مردم نقش دارد. دستور سوم پیغمبر این است که حاکمان، مردم را گرفتار فقر نکنند. حضرت در هر جمله اثر و نتیجه را هم می‌گویند. اینجا می‌گویند مردم را به فقر مبتلا نکنید که نتیجه فقر، کفر مردم است. یکی از عوامل مهم دین‌گریزی عبارت است از فقر و تبعیض و محرومیت. از همین‌جا معلوم می‌شود، این ادعا که از طریق فقر و گرفتاری می‌توانیم ایمان مردم را حفظ کنیم ادعایی باطل است. اگر شعب ابی‌طالب وجود داشت آن گرفتاری برای افراد خاص و زمان خاصی بود نه برای مدت طولانی. وقتی فقر گسترش پیدا کرد و اکثریت مردم را گرفت و چنان لایه‌های مختلف جامعه را درگیر کرد که حتی عده‌ای از انسان‌ها حداقل زندگی خود را هم تامین نکنند، آن کسی که مردم را فقر کرده است مردم را کافر کرده است.
                    جمله چهارم حضرت این است که حاکم را سفارش می‌کنم در را به روی مردم نبندد که اگر حاکم در جریان امور نباشد و مرم به او دسترسی پیدا نکنند و نتوانند تظلم کنند، عده‌ای دیگران را می‌بلعد و می‌خورند. ممکن است بگویید حرف زدن همه مردم با حکام امکان‌پذیر نیست. آیا رسانه‌ها نمی‌توانند چنین نقش را بر عهده بگیرند تا مردم فریاد خودشان را در رسانه‌ها انعکاس بدهند؟ جمله آخر حضرت این است که به حاکم سفارش می‌کنم همه توده‌های مردم را به جبهه نفرستد که اگر همه را روانه میدان جنگ کند نسل مسلمانان را قطع کرده و به استحکام جامعه لطمه وارد کرده است.

آخرین سفارش پیامبر(ص)؛ مردم را به فقر مبتلا نکنید که نتیجه‌اش کفر است

نظر

• afshinamin
                      عضو فعال
                      • Jul 2013
                      • 4495

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
                      ✅روزنامه هم‌میهن مطرح کرد: لزوم شفاف‌سازی دولت درباره استفاده از افغان‌ها در انتخابات/ صدای اعطای شناسنامه به مهاجران افغانستانی از دهان برخی روحانیون بلند است

روزنامه هم میهن نوشت:
                      ������درحالی‌که افکار عمومی ایرانیان سخت مشغول حضور میلیونها افغان و عوارض خشونت‌زای آن است، در کشور صدای اعطای شناسنامه به افغان‌ها از دهان برخی از جمله روحانیون بلند است و همزمان سکوتی مأیوس‌کننده بر نهادهای مربوطه حاکم است که بوی بی‌برنامگی یا انعطاف نسبت به افغان‌ها از آن استشمام می‌شود. خبرهایی دائر بر دادن کد یکتا به افغان‌ها، اعطای تابعیت به افغانستانی‌ها و خانواده آنها، اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج زن‌های ایرانی و مردان افغان و تبادل هیئت با طالبان، هجوم افغان‌ها را به ایران بیشتر کرده است.
                      ? طالبان می‌گوید دو روزه اصفهان را فتح می‌کنیم!/ علی‌رغم امتیازات بیجایی که از ما گرفته‌اند، طلبکار هستند!

? روزنامه جمهوری اسلامی درباره مسئولین طالبان نوشت:
                      با اینکه در سال ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اتباع افغانی هزینه نان و گاز و برق و... می‌دهیم، آن‌ها ما را تهدید می‌کنند که دو روزه اصفهان را فتح می‌کنیم و باید در مجلس نماینده داشته باشیم و مسئولین ایرانی حق ندارند حتی در ایران به ما بگویند چه کنید و چه نکنید و کجا بروید و کجا نروید.

نظر

• گالیور
                        عضو فعال
                        • Sep 2020
                        • 8832

بروید بزنید تو دهنشون

ما هم پشتتون هستیم.

کشورشون را هم بگیرید چون مال خودمون بوده

خلاص

نظر

• afshinamin
                          عضو فعال
                          • Jul 2013
                          • 4495

بورسی ها ، اونایی که خرید و‌ فروش میزنن شدن ۳۰۰ هزار کد!!!

با توجه به گسترش بورس در سال ۹۸ و ۹۹ و
                          سیصد هزار تایی شدنش در سال ۴۰۲
                          یعنی :
                          آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند و رفتند ...

حالا دیگه ماست مونده و قیمه و ما

غریب الغربا شدیم رفت اقا
                          @hajme_sabzzz

نظر

• fanos
                            ستاره دار(1)
                            • Jul 2013
                            • 209

درخت آزادی باید هر از گاهی با خون آزادگان و ستمگران سیراب گردد. توماس جفرسون

عملی اگر کاشتید، عادتی درو خواهید کرد. عادتی اگر کاشتید، اخلاقی درو خواهید کرد. اخلاقی اگر کاشتید، سرنوشتی درو خواهید کرد.

نظر

• abdollah000
                              عضو فعال
                              • Apr 2022
                              • 1492

دستگیری 2 فرزند حجت اسلام مصدق معاون قوه قضاییه به اتهام فساد مالی........همین مصدق دستور برخورد خشن با دختران ایران زمین رو صادر میکرد.....دمش گرم هر کی این مفسد هارو دستگیر کرده

نظر

• Madeiniran
                                Banned
                                • Dec 2022
                                • 390

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                                از منظری دیگر بنگریم و اصلاحیه بزنیم
                                تا زمانیکه مدعیان و مجریان اوامر خدا بر زمین دست اندر کار کلیت ارکان کشور هستند وضع همینه
                                هر چیزی که ما فکر میکنیم حتما درست نیست
                                یه زمانی سربازی بودیم فکر کردیم بدترین شرایط رو داریم بعد که گذشت فهمیدیم زیاد هم بد نبود

1332 ما بنده یزدانیم ، ما پیرو قرآنیم ، ما شاه نمیخواهیم ... با خون خود نوشتیم یا مرگ یا مصدق ...
                                1342 یا مرگ یا خمینی ... سلام بر خمینی، درود بر مصدق ... تا مرگ دیکتاتورها نهضت ادامه دارد
                                1357 استقلال آزادی جکهوری اسلامی ... لحظه به لحظه گویم / زیر شکنجه گویم / یا مرگ یا خمینی .... یک شنبه آقا نیاد / دوشنبه انقلابست
                                کارتر فرحو با نازش می‌خواد، شرکت نفتو جهازش می‌خواد ...
                                فرح غصه نخور مملی بمیره جیمی خودش میاد تور رو می‌گیره
                                کودکان از کودکی از کشتن موران خوشند خاندان پهلوی از کودکی آدم کشند
                                ما شیر و موز نمی‌خوایم، ما شاهِ دزد نمی‌خوایم
                                اشک چشم ما شوره، کارتر با فرح جوره

شعارهای انقلاب ۱۳۵۷ ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد.

تاریخ قشنگه مثل تکنیکال که تکرار میشه
                                یه روزی قیام 30 تیر در سال 1331 خبر اول مملکت بود الان کمتر کسی از اون چیزی میدونه و برای کسی مهم نیست یه عده چرا تو قبرستون ابن بابویه خوابیدن
                                قیام ۳۰ تیر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نظر

در حال کار...
                                X