اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X
-
-
پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
در اصل توسط b4city پست شده است View Postدرود و ارادت
قبلا قیاس عربستان فعلی با ایران قدیم شد . مثالی که از بن سلمان و شیخ نمر اوردید قابل قیاس با ایران نیست و نبود
شیخ نمر از بخش اقلیت شیعه بود و بعید میدونم میخواست داستان حوثی ها را در عربستان پیاده کند و حتی توانش را داشته باشد ، دقیقا نمیدونم برنامش چی بود . ایا برای احقاق حق شیعیان حرفی برای گفتن داشت یا واقعا قصد داشت خللی در حکومت ال سعود وارد کند
با این حال هر چند نمر ایدئولوژیک بود ولی نباید از اعدامش دفاع کرد
بنده با دید دمکراتیک و انسانی و حقوق بشری به قضیه مینگرم . در عربستان اقلیت شیعه تحت تبعیض است . همانطور که اقلیت های دینی در ایران بجز شیعه تا حد کم و زیادی چنین هستند . من نمیتونم از اعدامش دفاع کنم
اقلیت شیعه هم حرفهائی برای گفتن دارند و بخش میانه رو انها در دولت عربستان نباید با مشت اهنین در حد اعدام روبرو شود ، الزاما نمیشه گذاشت به پای قصد بر اندازی حکومت ال سعود یا تشابه با ماجرای حوثی ها گذاشت چون شیعه در عربستان اقلیت است و بیشتر خواسته هاش حقوق بشری و تبعیض است نه براندازی و حوثی سازی
من نوعی نمیتونم از وضعیت فعلی در ایران نقد و مخالفت داشته باشم ولی از سرکوب یا اعدام در جایی دیگر دفاع کنم . این میشه تناقض و پارادوکسی عمیق و حل ناشدنی
و اما خاشقچی که اصلا یه ادم تک نفره بود بدون دار و دسته و حزب و جریان خاصی و فرهنگی ادبی هم بود که مخالف بود و هر از گاهی مطلبی در روزنامه ای اونم خارج از کشور مینوشت همین و بس و خلاص شد و رفت . فقط مخالف بدون هیچ دار و دسته ای یا رهبر حزب و جریان یا هر چی . فقط همین و همین
قتلش در دنیای امروزی اونم به اون شکل مرموز و فجیع به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی توجیه پذیر نیست اون یک جنایت و تراژدی برزگ بی قید و شرط بود
در عربستان اگر روزی مخالفان بیشتر شوند و از تک نفره ها خارج شود ، دیگه این قتل ها به این راحتی ها امکان پذیر نیست و جوابگو نیست
فعلا در عربستان این جواب میده که اقا رفاه و امنیت را تامین کن بسه ، مردمش دیگه کاری به جائی ندارند که چرا باید یه خانواده اشرافی و در باری 90 سال بر این کشور حکومت کنند و بجز خودشون و نوادگان و نتیجه هاشون کسی دیگر در ارکان مدیریتی کشور نباشد
کل کشور قبضه شده با یه خاندان عریض و طویل و نوه و نتیچه و نبیره تا چند نسل بخورند و حال کنند به بهانه تامین رفاه و امنیت . این در عربستان فعلا جواب میده ولی همینم شک نکن دوامی تا ابد ندارد
عربستان هم روزی الیتی نخبه و مدنی پیدا میشه که میگه اقا جان بجز ال سعود هم هستند کسانی که این کشور را اداره کنند
چون فعلا الیت نخبه و روشنفکر و دمکرات و جامعه مدنی هم نداره که بخواد کاری بکنه ظاهر قضیه خوب نشون میده که همه چی حله و این تا ابد نیست . ولی ایران فرق داره و قبلا هم گفته شد
دفاع از این چنین جنایت هائی جای سوال دارد
اگر اینطور است باید از ناپدید سازی و ترورهای بیولوژیکی در روسیه هم دفاع کرد از جمله اخرین مورد که ناموفق بود ، الکسی ناوالنی که هم اکنون در زندان است . خب برای پوتین و این رفتارهاش هم شاید بتونیم یه سری دلیل بتراشیم
ترور و کشتار به بهانه بقای حکومت و ادامه رونق اقتصادی و اسایش و رفاه توجیه خوبی نیست
من با مشت اهنین مخالفم . یعنی از ادمی که دمکراسی طلب است انتظاری بالاتر از این نمیره که مشت اهنین را بپذیرد
فکر میکنید مشت اهنینی که مد نظر شماست اگر شاه اجرا میکرد همه چی حل بود ؟ مسلما خیر . در اون صورت شاید کار به جای انقلاب به جنگ داخلی هم ختم میشد
موضوع اینه ، مشت اهنین تا کجا و تا به کی جواب میده ؟
در حالی که من برعکس دارم میگم شاه باید سیاست مدارا در پیش میگرفت یا گفتگو با مخالفان ، لزوما هم نباید علنی میشد . پشت پرده میشد صورت بگیرد و سایر موارد
بن سلمان ادم ابلهی نیست ....اگر قاشقچی و شیخ نمر را به عنوان تهدید بالقوه و بالفعلشان و ظرفیتشان برای ایجاد یک اپوزیسیون مخرب تحت نفوذ و هدایت غرب و ترکیه و قطر و ایران ..ارزیابی نمی کرد ..محال بود با توجه به هزینه و تبعاتی که براش داشت این کارها رو انجام بده ..
من لزوما طرفدار ایده سلطنت نیستم ولی شما قطعا و لزوما مخالف همچی ایده ای هستید ...به نظر میاد اینکه چه کسی یا چه نظامی حکومت کند اهمیتش برای شما بیشتر از اینی هست که چگونه حکومت کند ..
تا وقتی نظامی بر سرکار هست که ازادی های اجتماعی و مشروع مردمش را تامین می کند به لحاظ اقتصادی ان ها را در مسیر رشد قرار داده ..با تعامل با جامعه جهانی اینده کشورش را در جهت پیشرفت قرار داده ...نوعی عدالت نسبی و توزیعی رو در برقراری زیرساخت ها و امکانات رو حاکم برقرار کرده ...این که چه کسی حکومت کند در درجه چندم اهمیت و دغدغه افکار عمومی قرار دارد ..
حالا مگه کسی کله اش بوی قرمه سبزی بدهد یا زیادی آرمانگرا باشد یا اینکه تحت تاثیر برخی مسایل و ایده ها قرار بگیرد و ناراحتی ایجاد کند ...
البته شاه اون مشت اهنین رو اجرا نکرد ...سیاست جایگزینی هم براش نداشت ...اما اگر بنا به توصیه های برخی اطرافیانش این رویه رو پیش می گرفت ...وضعیت امروز خیلی متفاوت بود ..مشکل شاه مثل بن سلمان این بود که به تنهایی این مردم نبودند که با شاه مشکل نداشته باشند طیفی از نظام ها و کشورها بودند که با مسیری که شاه می رفت مشکل داشتند
اتفاقا شاه ادم مسالمت جو و دلرحمی بود اما مساله این بود که مشکل مخالفین چیز دیگری بود ...برای انها اصلاحات معنا نداشت ...چیزی که در جریان سال ۱۳۴۲ و انقلاب سفید عیان شد ...چه تهمت ها و تحریف ها و مخالفت هایی که حواله تغییر نظم اقتصادی از سنتی به صنعتی شد ..چگونه سپاه دانش و بهداشت و ازادی زنان مورد حمله چپ ها و مذهبی ها و شترگاوپلنگ های ملی مذهبی واقع شد ..
شاه اگر به مانند قبل از سال ۴۲ با سیاست مشت اهنین حکومت می کرد مساله ای ایجاد نمیشد ...اما بعد از سال ۴۲ وتغییر فضای اجتماعی و سیاسی ...سیاست موثری برای اجرا یا کارامدی این مشت اهنین نداشت ...ادمهایی که به جای تیمور بختیار برگزید این کاره نبودند ...
نظر
-
کل ثروت #ترامپ بنا بر پیش بینی فوربس در حدود ۲.۶ میلیارد دلار است! ۵۰ سال کار باضافه ارثیه پدری و حقوق خیلی بالای ریاست جمهوری ، شده ۲.۶ میلیارد دلار بعد اگر بفهمد با واردات #چای میشد ۳.۵ میلیارد دلار …
نظر
-
فروشندهها
راهنمای خرید امن
باسلام
تهران، پرگوشت
بازارگاه (۶ سال در ترب)
گزارش
گوشت خورشتی بدون استخوان گوسفند (یک کیلو)
آیا امکان پرداخت در محل در شهر من وجود دارد؟
۷۴۵٫۰۰۰ تومانخرید اینترنتیآخرین تغییر قیمت فروشگاه: ۴ روز پیش
یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
-
در اصل توسط ریسعلی دلواری پست شده است View Postفروشندهها
راهنمای خرید امن
باسلام
تهران، پرگوشت
بازارگاه (۶ سال در ترب)
گزارش
گوشت خورشتی بدون استخوان گوسفند (یک کیلو)
آیا امکان پرداخت در محل در شهر من وجود دارد؟
۷۴۵٫۰۰۰ تومانخرید اینترنتیآخرین تغییر قیمت فروشگاه: ۴ روز پیش
یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
https://www.youtube.com/watch?v=NyFP41527PI
گزارش کامل داستان چای از مجتبا پورمحسنآخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/12/04, 15:57.
نظر
-
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، میثم سیدصالحی، مدیرعامل پیامرسان سروش به اتهام «فراهم کردن بستر انتشار محتوای غیراخلاقی» بازداشت شد. نرمافزار سروش در بهمن ۱۳۹۴ نسخه آزمایشی خود را به بازار عرضه کرد. بخش عمدهای از سهام این شرکت متعلق به صدا و سیماست.
ManotoNews (https://twitter.com/410718052/status...06391268536745)
عباس عسگری، رئیس هیئت مدیره پیامرسان سروش پلاس، خبر منتشر شده در این زمینه را تنها یک بازی رسانهای میداند برای اینکه پلتفرمی مانند سروش از مدار فعالیت خارج شود. وی گفت «برادران قرارگاهی» با بازی رسانهای به دنبال حذف ما از مدار هستند.
با این حال دقایقی پیش مرکز رسانه قوه قضاییه ضمن تایید بازداشت مدیرعامل یکی از پلتفرمهای ایرانی به دلیل عدم توجه به احضار قضایی، اعلام کرد: «در حال حاضر و پس از تفهیم اتهام متهم با قرار وثیقه آزاد است.»
SharghDaily (https://twitter.com/1691574356/statu...15080251351096)
شهردار تهران رو هم باید بخاطر فراهم کردن بستر کیف قاپی دستگیر کنن.
bizbloger (https://twitter.com/5815132/status/1731577866930778506)
تلگرام رو برا همین سروش بستند. ته این دستگیری رو هم بری میبینی: دعوا سر اینه چرا به یکیشون قد اون یکی دلار ندادن؟ چرا مثل اون چای به ما دلار نمیدن؟ همه هم نرمافزار جاسوسی از شهروندان.
@mamlekate
نظر
-
علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره آلودگی هوا گفت که «گازوئیلی که در نیروگاهها استفاده میشود استاندارد نیست، یعنی معادل مازوت است و گوگرد آن چند ده برابر حد استاندارد است.»
او افزود: «گازوئیل یا سوختی که الان استفاده میشود، تقریبا همان کار مازوت را میکند.»
نظر
-
درود.اسلام باید زنده بماند زنده ماندش به این دزدی های دبش واعدام ها سرکوب ها
باجاناق بازی و صیغه دبش احتیاج دارد بریزید چای دبش را
نظر
-
سلام و عرض ادب...
بزرگ علوی، صادق چوبک، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، مهدی بامداد، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آلاحمد، صمد بهرنگی، بهآذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی و همچنین در میان اعضای ارشد حزب حقوقدانان سرشناس، پزشکان، مهندسان، معماران، موسیقیدانان، هنرمندان، مجسمهسازان و استادان دانشگاه یا به طور رسمی عضو تشکیلاتی چپ بودند یا کاملا متمایل به اندیشه های چپ و در ارتباط با گروههای چپ گرا...
انقلاب یک پسرفت بود، درست، اما سوال اینجاست؟
واقعا به این راحتی میشود در سال 1402 پشت لپ تاپ نشست و بخش بزرگی از فرهنگ و اندیشه این کشور را فله ای قضاوت کرد؟
و با بدترین القاب صدایشان زد؟
آیا من و شما مطمئن هستیم اگر در آن دوران و در آن اتمسفر فرهنگی بودیم، متفاوت عمل میکردیم؟
فرض که بپذیریم اینها همگی یک مشت خودگوزپندار و لجن و کله پوک بوده اند...
تکلیف اندیشه ای که اینهمه در قشر طراز اول جوانان نفوذ کرده بود چه میشود؟
جه مولفه ای قدرت نفوذ این اندیشه بوده است آیا فقط کله پوک و متوهم بودن مخاطب و هیچ عامل دیگری در این نفوذ نقشی نداشته است؟
فرض که میخواهیم تمام قد در برابر اندیشه چپ بایستیم و زیر سوالش ببریم...
آیا این روشنگری با نقد علمی و منصفانه شدنی است و یا صرفا با زیر سوال بردن افرادی که منتسب به آن اندیشه هستند؟آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2023/12/04, 19:31.
نظر
-
در اصل توسط pournikdast پست شده است View Postسلام و عرض ادب...
بزرگ علوی، صادق چوبک، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، مهدی بامداد، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آلاحمد، صمد بهرنگی، بهآذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی و همچنین در میان اعضای ارشد حزب حقوقدانان سرشناس، پزشکان، مهندسان، معماران، موسیقیدانان، هنرمندان، مجسمهسازان و استادان دانشگاه یا به طور رسمی عضو تشکیلاتی چپ بودند یا کاملا متمایل به اندیشه های چپ و در ارتباط با گروههای چپ گرا...
واقعا به این راحتی میشود در سال 1402 پشت لپ تاپ نشست و بخش بزرگی از فرهنگ و اندیشه این کشور را فله ای قضاوت کرد؟
آیا من و شما مطمئن هستیم اگر در آن دوران و در آن اتمسفر فرهنگی بودیم، متفاوت عمل میکردیم؟
جه مولفه ای قدرت نفوذ این اندیشه بوده است آیا فقط کله پوک و متوهم بودن مخاطب و هیچ عامل دیگری در این نفوذ نقشی نداشته است؟
آیا این روشنگری با نقد علمی و منصفانه شدنی است و یا صرفا با زیر سوال بردن افرادی که منتسب به آن اندیشه هستند؟
بله راحت میشه پشت لپ تاپ نشست و قضاوت کرد
اول اینکه تمام اسامی که نام بردید به سهم خودم قضاوت نکردم
یکی مثل گلسرخی بچه پررو که هم تندرو بود و هم متوهم باید به بدترین وجه توصیف کرد
افرادی که نام بردید در مورد شاه چه القابی نام میبردن که بنده انصاف بخرج بدم و مودبانه نام ببرم
سال 57 جلوی دانشکاه تهران همین چپی ها میگفتن که آره شاه با زن کارتر رفته رو تخت و فرح با کارتر
این حرفها از دهن افرادی که نام بردید در نیومد ولی افکار اول اخر اینها کوبیذن شاه با هر ادبیات و القابی
حالا شما جای ما باشید و ببینید شاهی که به جامعه خدمت میکنه و من رفاه و امنیت دارم رو با هر ترفندی میخوان خراب کنن مخالفانش رو چی خطاب میکردید
مثل هما ناطق نبودن
تا دید اوضاع جالب نیست کشید کنار
نه مثل .......
فرض کنید نادر نادر پور میشد شخص اول مملکت و چپ سالم و درست بود
چه تضمینی بود ایران رو آباد میکرد
چه تضمینی بود در کشور سیستم پلیسی راه نمی انداخت؟
بقول رفسنجانی که میگفت اگر قرار بر ساختن ایران بود شاه بهتر از همه بود
این اسامی زندگی رو از ما گرفتن بعد باید اقا خطاب کنیم
در مورد اینکه فرمودید در ان اتمسفر بودید بهتر عمل میکردید
اولا من سیاستمدار نیستم ولی اگر مثل این اقایون به اصلاح روشنفکر سیاست غلطی به زیان مملکت میگرفتم لایق بدترین دشنامها بودم چون با حرف و شانتاژ کاری یک ملت رو سیاه کردم
در مورد اینکه نقد منصفانه و علمی شدنی هست
اقای دکتر چه نقدی
عملکرد این افراد رو داریم میبینم و میکشیم
رهبرشون کیانوری میگه ما کشور ایران رو 70 سال عقب انداختیم دیگه جای نقد و مودبانه حرف زدن میمونه؟
فقط مونده بود کیانوری بگه فحش خواهر و مادر هم بدید حقمون هست
کیانوری رو دست خورد
فکر کردن با چاپلوسی و خوش خدمتی بجایی میرسه
یعنی قبل از انقلاب تشخیص نمیداد دارن اشتباه میکنن؟
دست آقای خمینی درد نکنه
اول آخر چپ و مجاهدین و فدایی وپیکار و ....سرویس کرد
اسامی که نام بردید کاش اعلام بیطرفی میکردن و کلا حداقل با شاه نبودن مخالفتی هم نمیکردن
شاید تو اسامی که نام بردید انسانهای فرهیخته هم بودن ولی بواسطه پرونده سیاه چپها مردود بودن
در ضمن چپها خوبشون هم پایگاه اجتماعی نداشتن
ارادتآخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/12/04, 20:39.
نظر
-
عزرائیل از عرزشی های لرزشی دعوت کرده
نظر
-
با سلام و عرض ادب و احترام
و با عرض پوزش اگه میشه معنی کلمه خودگوزپندار را برایم معنی کنید تو لغت نامه دهخدا هر چی گشتم معنیش را پیدا نکردم
در اصل توسط pournikdast پست شده است View Postسلام و عرض ادب...
آیا این روشنگری با نقد علمی و منصفانه شدنی است و یا صرفا با زیر سوال بردن افرادی که منتسب به آن اندیشه هستند؟
نظر
نظر