اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • b4city
    عضو فعال
    • Nov 2020
    • 4141

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
    عرض ادب...
    ا
    .................................................. ......................
    با تمام اینها اگر باز هم دوستان اصرار دارند که اینطور نبوده و چپی ها صرفا یک مشت داستان پرداز و بیسواد و نادان و غیره بوده اند، پس طبیعتا دلایل انقلاب کردن آنها هم کاملا بی اهمیت است :
    بنده به نظر دوستان احترام میگذارم و دیگر این بحث را ادامه نمیدهم...
    لطفا ادامه بدید جناب پورنیکدست
    اینجا قرار نست با یکدیگر کشتی بگیریم یا یکی بر دیگری پیروز باشد و در ضمن برای رضایت یا نارضایتی یکدیگر حرف بزنیم . هر کسی دیدگاه خودش را باید به اشتراک بگذارد
    بدون شک با حضور شما و ادامه بحث شک ندارم حقایقی برای عده ای روشن تر شده و این باعث تلطیف و تعدیل نگرش ها به مرور زمان میشه

چندی قبل من از چپ حرف میزدم چنان بدبینانه نگریسته میشد که گویا دچار بیماری مالیخولیا شدم !!! هر چند خودم لیبرالی فکر میکنم ولی با هجمه و موج بی انتهای اهانت ها و قضاوت های عمدتا نادرست به چپ مخالف بودم ولی در این زمینه تنها ترین سردار این فروم بودم
    لطفا ادامه بدید . در همین چند روز مطالب بسیار قابل توجهی مطرح کردید . من اگر ادامه میدادم شاید حتی کارم به مسدودی هم میکشید یا صبر عده ای اینجا به سر می امد از بس مورد قضاوت و مورد هجمه واقع شدم

جناب بی خبر هم لطفا ...

یکیش را در ادامه نقل قول میکنم

نظر

• ریسعلی دلواری
      عضو فعال
      • Dec 2022
      • 1935

توهین ممنوع نه توهین ممنون

دیشب داشتم مجلس انگلیس رو مشاهده می كردم یك فضای بسیار جم وجور با فاصله ای بسیار اندك

حالا مجلس ما هر نماینده به اندازه یك خونه حیاط دار فضا دارد

آنوقت انگلیس به دنیا حكومت می كند

و اینها به ما حكومت می كنند
      یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ

نظر

• ریسعلی دلواری
        عضو فعال
        • Dec 2022
        • 1935

داستان از اونجای شروع می شه كه نگاه نگاه حذفی نیست

نظر

• vion
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 825

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
          درود دکتر جان
          این چند روز استفاده میکردم از نظرات دوستان ....دو تا نکته رو اضافه میکنم ...اول اینکه نگاه شاه هم تا حدود بسیار زیادی سوسیالیستی و چپ‌ بود...شاه با مارکسیست و کمونیست مخالف بود و آنها رو وطن فروش میدید...اما با نگاه های متعادل چپ‌ مشکلی نداشت..علینقی عالیخانی میگه اگر محمد رضا شاه نمیشد ...میشد متصور بود که یک مهندس عضو حزب ایران سوسیالیست باشه....درسته که با غرب سرمایه داری ارتباط برقرار کرده بود...اما با اندیشه های سوسیالیست های متعادل هم مشکلی نداشت

نکته دوم اینکه چرا ما فکر میکنیم چپ گرایی تا انقلاب ۵۷ آمد همه چیز رو خراب کرد و بعد از انقلاب تمام شد و رفت!! الان سیاستهای اقتصادی ما همه چپ هست...یک رنگ و لعاب اسلامی هم بهش زده شده....محمد علی فروغی..اولین کتاب در زمینه اقتصاد رو در ایران یکسال قبل از مشروطه چاپ کرد....کتابی که بعد از آن تدریس می‌شد ...کتاب اصول علم ثروت ملل...یک کتاب که کلا اقتصاد رو از دولت جدا میدید...یعنی اقتصاد رو یک علم در نظر می‌گرفت..بعد از اون دیگه هر چی ترجمه میشد کتابها و تفکرات مارکس بود...مارکسیست ها علم اقتصاد رو فقط مختص و منحصر به مارکس میدونستند...اقتصاد آزاد...بازار...انباشت ثروت و غیره رو یک علم نمیدونستند...اعتقادشان بر این بود اقتصاد باید متمرکز و دولتی باشه...نمونه اش کتاب مزد و بها و سود که جالبه عبدالحسین نوشین ترجمه می‌کنه که خدمات بسیاری در زمینه تاتر و ادبیات و غیره داره...این دیدگاههای اقتصادی...این نگاه چپ به اقتصاد حتی تا به امروز هم ادامه داره....الان هم یک اقتصاد متمرکز دولتی داریم...از زمانی که محمد علی فروغی کتاب ثروت ملل رو‌ چاپ کرد...۶۰ سال گذشت تا پیرنیا کتاب اقتصاد سامویلسون رو در سال ۱۳۴۴ چاپ کنه
          مخلص کلام اینکه اولا خود شاه هم گرایشات سوسیالیستی داشت...ثانیا چپ‌ گرایی در اقتصاد که بنظر بنده اگر کلیت پیدا کنه...و یک مدل اقتصاد سیاسی بشه واقعا مهلک و خطرناک هست ..تا همین الان هم ادامه داره
          بنظر من چپ‌ گرایی و احزاب چپ باید فعالیت داشته باشند...اما در همه امور نمیتونند موفق باشند...یک سری مسائل مثل حقوق کارگر...فقر زدایی ...آموزش همگانی و غیره...میشه بهتر با نگاه چپ اداره کرد...اما اینکه یک مدل حکومتی چپ و اقتصاد کاملا متمرکز دولتی حتی با رنگ و لعابهایی که امثال شریعتی به آن زدند نتیجه ای جز شکست نداره
          درود
          متاسفانه واقعیته
          اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دولتی و..همه شون ماحصل نگاه چپ هستند.اسمش را هر چی بزاریم تغیری ایجاد نمیکنه...و هزار البته این نگاه برای به ورشکستگی کشاندن اقتصاد ها طراحی میشه و از دل این نگاه چپ گرایانه و کسانی که تندترین شعارها را میدادند ..تراست ها و کارتل ها بیرون میان..مانند شوروی سابق و...

نظر

• abdollah000
            عضو فعال
            • Apr 2022
            • 1492

در اصل توسط vion پست شده است View Post
            با خانواده پدر مرحوم ناخدا بهرام افضلی دوست هستم.بسیار بسیار انسان های شرافتمندی هستن.گریه کردن در دادگاه را نشنیدم.
            انسانها هیچکدام بد نیستن
            طرز رفتار و افکار انسانها رو از هم متمایز میکنه
            ناخدا افضلی از مشاهیر چپ بوده و من تحقیقی که کردم انسان خوبی بود
            منتها همان افکار و عملکرد ماست که دید دیگران رو تغییر میده
            ایشان مصلحت وطن را نمیدید مگر نه جاسوسی برای شوروی چه معنی داره
            خلبانان پایگاه نوژه هدفشان چی بود
            امثال افضلی هدفشان چی بود
            البته همون خلبانان نوژه از امثال افضلی ضربه خوردن
            آخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/12/07, 08:59.

نظر

• ریسعلی دلواری
              عضو فعال
              • Dec 2022
              • 1935

وقتی سه دزد یا چهار دزد می بیند

خبری ااعدام و رد مال و ریدگی نیست
              این سیگنال رو به بقیه می ده كه
              بخورید وبیاشامید و تا می توانید بكنید اصراف اثراف اسراف

از اونور یك مشت خارج نشین مخ گوزیده اینجا دنبال جاده صاف كن می گردنن

نظر

• vion
                عضو فعال
                • Oct 2020
                • 825

در اصل توسط abdollah000 پست شده است View Post
                انسانها هیچکدام بد نیستن
                طرز رفتار و افکار انسانها رو از هم متمایز میکنه
                ناخدا افضلی از مشاهیر چپ بوده و من تحقیقی که کردم انسان خوبی بود
                منتها همان افکار و عملکرد ماست که دید دیگران رو تغییر میده
                ایشان مصلحت وطن را نمیدید مگر نه جاسوسی برای شوروی چه معنی داره
                درود
                نظامیان نباید در هیچ تشکیلاتی سیاسی عضو باشند.حزب توده تا پیش از سال ۱۳۶۲قانونی بود..پس از آن که حزب غیر قانونی اعلام شد..شبکه افسران مخفی حزب لو رفت و کاشف به عمل آمد که ناخدا بهرام افضلی عضو این شبکه مخفی است..علت غیر قانونی شدن حزب نیز به حمایت گسترده شوروی از رژیم صدام و هم چنین حزب کمونیست عراق که بعث نام داشت مرتبط بود..

نظر

• b4city
                  عضو فعال
                  • Nov 2020
                  • 4141

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post

به نظرم یکی از مشکلاتی که گاهی راه بحث بسته میشود، همین تعمیم هاست...

-مثلا من میگم کمی گرایش معنوی دارم، طرف میگه چرا قرآن گفته کافران رو بکشید؟

-من میگم بچه دار شدن بَد هم نیست، طرف میگه پس شما یک انسان خودخواهید که احتمالا با کشتن سگهای بیگناه هم مشکلی ندارید؟

-من میگم رشد نظامی ایران بعد از انقلاب نسبتا نقطه قوتی در کارنامه وحشتناک حاکمان بوده، طرف میگه پس جواب خونهای جوانهای بیگناه رو اون دنیا خواهی داد...

اما من مقصودم فقط همان جمله است نه کلمه ای بیشتر و نه کلمه ای کمتر...

بنده فقط عرض کردم اگر منصف باشیم بخش بزرگی از فرهیختگان و تحصیلکردگان در آن زمان گرایش به نظریات چپ داشتند و این حتما باید دلیلی داشته باشد و به نظرم بررسی آن هم خالی از لطف و یادگیری نباشد نه حتی یک کلمه بیشتر...

.
                  جانا سخن از زبان ما میگوئی
                  مشکل تعمیم هاست و منم به شدت با همین موضوع گرفتار بودم . و این تعمیم ها با پیش فرضی غلط و از قبل مشخص شده در ذهن طرف شکل میگیره . تعمیم به موضوعی که از قبل طرف مقابل بر این باور و قضاوت رسیده مبنی بر اینکه موضوعی که به ان تعمیم میدهد برای شما اهمیت ندارد و انرا ابزاری برای زیر سوال بردن شما بکار میبرد . هم تعمیم بی ربط و هم قضاوت نادرست بر مبنای پیش فرضی ناعادلانه

چند نمونه مثال میزنم

مثلا من در بحبوبحه جنگ منطقه ای از حقوق مردم فلسطین گفتم و دفاع کردم و این قضیه مدام تعمیم داده میشد به مسائل و معضلات و بدبختی ها سیاسی اقتصادی و حقوق بشری داخلی گویا من چشمم بر داخل بسته است
                  از کودک غزه میگفتم ، گفته شد کودک اوکراینی پس چی؟ خب من دارم در مورد کودک در جائی دیگر و به وقت لزومش حرف میزنم ایا باید الزاما وسط این گفتمان از کودک اوکراین هم حرف بزنم ؟ در حالی قبلش بارها گفته شده جنایت هر کجای دنیا محکوم است

یا در مورد نقد از رژیم گذشته بارها تعمیم داده میشه که الان که بدتر است چرا از الان حرف نمیزنی . من دارم از گذشته حرف میزنم این دلیل بر تائید حال نیست ولی بازم تعمیم داده میشه

همین ایدی که به من میگه پول میگیرم حرف بزنم !!! تعمیم اخذ رای در عربستان به کره شمالی
                  من میگم در عربستان یک برگ رای اخذ نشده ، اون میگه کره شمالی فلان ... گویا من گفتم هر کجا رای گیری برگزار میشه خوبه یا بی عیب است ؟

کم مونده بگیم قله دماوند در ایران بلند ترین قله است . یکی میگه برو بابا پس قله اورست چی ؟ از قله کوهی که بلندترین در ایران است حرف میزنیم نه بلند ترین قله جهان در نپال

در بحث اخیر که شما لیستی از اسامی با تمایلات چپ ارائه دادید ، بازم تعمیم صورت گرفت
                  دوستی از مسعود رجوی میگه !!!! در حالی که این خائین اصلا در لیست نیست و همگان از چپ و راست و حتی موافق و منتقد و مخالف حکومت اتفاق نظر داریم به این خائن وطن فروشی که تست شد . تست شد و همگی به این نتیجه رسیدیم خلاص شد و رفت و بازم روی این موضوع تعمیمی کاملا بی ربط صورت میگیره

یا مثلا گفته شده چرا نمیاند فرودگاه یه سوک سوکی بکنند ... از کدام جناح فکری تا به حال اومدند فرودگاه سوک سوک کنند ؟؟؟

در ادامه و فرصتی دیگر در مورد علی شریعتی هم حرف میزنیم

نظر

• EHSANI
                    ستاره‌دار(3)
                    • Sep 2020
                    • 2151

درود و ارادت
                    لطفا ادامه را مرقوم فرمایید.
                    سپاس
                    درود جناب ویون . صبح به خیر

خودتون استاد تمدن شناسی هستید ، من حقیر چی بگم آخه ؟!
                    در هر دوره ، کسانی که سرمایه های کلان جهانی را کنترل میکنند
                    سیاستهای کلان جهانی را هم رقم میزنند و با ریل گذاری هایی که میکنند
                    کم کم ، کل دنیا را در یک مسیر خاص قرار میدهند
                    آنچه تعیین میکند جهان باید در چه مسیری حرکت کند ،
                    یکی منافع است و دیگری شرایط است
                    فعلاً گلوبالیسم هنوز وجود دارد

دوران دانشجویی و بی پولی من نیز آرمان های چپ را دنبال میکردم
                    اگر جامعه را به یک موجود زنده تشبیه کنیم
                    در هر مقطع زمانی بر حسب احتیاجات خودش ،
                    یک سیستم خاصی را مطلوب خودش میداند

یک نظریه هست که میگه
                    هر حرکت از هر موجود زنده ، متاثر از منافع است
                    از گسترش ریشه های درخت تا مهاجرت پرندگان و اعمال انسان
                    یعنی حرکت از وضعیت نامطلوب به وضعیت مطلوب .
                    در غیر این صورت ، به کما میرود و منتظر مرگ میماند.

تک تک افراد جامعه به تناسب شرایط زندگی خودشون
                    به طرف مکتبی متمایل خواهند شد که
                    بهتر بتواند آنها را درک کند و نیازهای آنها را پاسخ بدهد
                    پس من میپذیرم که اگر کسی با بنده اختلاف عقیده دارد
                    مطمئناً در این سیستم در رنج است و در سیستم دیگر به مطلوب خود خواهد رسید

همیشه و همه جا افراد با شرایط متفاوت وجود دارد
                    باید دید تعداد کدام دسته اکثریت می باشد
                    « اکثریت » توان این را دارند که شرایط مطلوب خود را بر « اقلیت » تحمیل کنند

نکته :
                    البته و صد البته پیش فرض این نظریه بر این است که
                    حرکت موجود زنده ، منحصراً متاثر از نیاز درونی خودش باشد
                    گیاهان و حیوانات آزاد در طبیعت اینطور هستند
                    ولی در مورد جوامع انسانی ، چیزی به اسم تبلیغات وجود دارد
                    که باعث میشود افراد سیاستمدار ، نیازهای خود را به اسم نیاز همه جامعه ، به دیگران تلقین کنند
                    به عبارتی آنها را FOOL کنند
                    تا برای رسیدن به وضعیت مطلوب خود ، از سایر اقشار استفاده ابزاری میکنند
                    این میشه که فرضاً 20 سال بعد از یک انقلاب یا جنبش ،
                    عده ای تازه از خواب بیدار میشوند و میگویند ما اصلا این وضعیت را نمیخواستیم !
                    مهم نیست که شما میخواستید یا نمیخواستید ،
                    مهم این است که سیاستمدار داستان ما ،
                    از شما برای رسیدن به وضعیت مطلوب خودش استفاده کرده است .
                    نگرش ، همه چیز است .

نظر

• ریسعلی دلواری
                      عضو فعال
                      • Dec 2022
                      • 1935

لطفا مكتوب صحبت كنیم

با توجه به مكتب
                      بنده نظر تومیسم را می پسندم

و اینكه لطفا با رفرنس صحبت بشه اگر كتابی هست حتما معرفی بشه ممنون

نظر

• vion
                        عضو فعال
                        • Oct 2020
                        • 825

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
                        درود جناب ویون . صبح به خیر

خودتون استاد تمدن شناسی هستید ، من حقیر چی بگم آخه ؟!
                        در هر دوره ، کسانی که سرمایه های کلان جهانی را کنترل میکنند
                        سیاستهای کلان جهانی را هم رقم میزنند و با ریل گذاری هایی که میکنند
                        کم کم ، کل دنیا را در یک مسیر خاص قرار میدهند
                        آنچه تعیین میکند جهان باید در چه مسیری حرکت کند ،
                        یکی منافع است و دیگری شرایط است
                        فعلاً گلوبالیسم هنوز وجود دارد

اگر جامعه را به یک موجود زنده تشبیه کنیم
                        در هر مقطع زمانی بر حسب احتیاجات خودش ،
                        یک سیستم خاصی را مطلوب خودش میداند

یک نظریه هست که میگه
                        هر حرکت از هر موجود زنده ، متاثر از منافع است
                        از گسترش ریشه های درخت تا مهاجرت پرندگان و اعمال انسان
                        یعنی حرکت از وضعیت نامطلوب به وضعیت مطلوب .
                        در غیر این صورت ، به کما میرود و منتظر مرگ میماند.

تک تک افراد جامعه به تناسب شرایط زندگی خودشون
                        به طرف مکتبی متمایل خواهند شد که
                        بهتر بتواند آنها را درک کند و نیازهای آنها را پاسخ بدهد
                        پس من میپذیرم که اگر کسی با بنده اختلاف عقیده دارد
                        مطمئناً در این سیستم در رنج است و در سیستم دیگر به مطلوب خود خواهد رسید

همیشه و همه جا افراد با شرایط متفاوت وجود دارد
                        باید دید تعداد کدام دسته اکثریت می باشد
                        « اکثریت » توان این را دارند که شرایط مطلوب خود را بر « اقلیت » تحمیل کنند

نکته :
                        البته و صد البته پیش فرض این نظریه بر این است که
                        حرکت موجود زنده ، منحصراً متاثر از نیاز درونی خودش باشد
                        گیاهان و حیوانات آزاد در طبیعت اینطور هستند
                        ولی در مورد جوامع انسانی ، چیزی به اسم تبلیغات وجود دارد
                        که باعث میشود افراد سیاستمدار ، نیازهای خود را به اسم نیاز همه جامعه ، به دیگران تلقین کنند
                        به عبارتی آنها را FOOL کنند
                        تا برای رسیدن به وضعیت مطلوب خود ، از سایر اقشار استفاده ابزاری میکنند
                        این میشه که فرضاً 20 سال بعد از یک انقلاب یا جنبش ،
                        عده ای تازه از خواب بیدار میشوند و میگویند ما اصلا این وضعیت را نمیخواستیم !
                        مهم نیست که شما میخواستید یا نمیخواستید ،
                        مهم این است که سیاستمدار داستان ما ،
                        از شما برای رسیدن به وضعیت مطلوب خودش استفاده کرده است .
                        درود و ارادت جناب اقای EHSANIعزیز
                        این کمترین از دانش بینظیر شما بهره های زیادی بردم و میبرم.
                        کاملا درست میفرمایین.قدرتمندان جهان افکار عمومی جوامع را جهت میدن و در جهت منافع شخصی و گروهی خودشون استفاده میکنن..مانند انقلاب روسیه که اصلاح طلبانی چون تولستوی به انروا رفتن و بلشویک ها بر سر کار اومدند...اگر اون روزگار اصلاحات در روسیه به نتیجه میرسید..امروز این کشور با اون همه منابع انسانی و طبیعی یکی از قدرتمند ترین قطبی های اقتصادی و صنعتی و فناوری دنیا بود و برای ما که همسایه اش هستیم و پیشینه تمدنی دیر پایی داریم نیز بهتر بود.
                        به هر روی روسیه در اثر تند روی به این روزگار افتاد و سیه روزی اش تا سالهای سال پایانی ندارد.
                        کاملا با شما هم عقیده ام که در نبود خردمندان بدخواهان جوامع را به سیه روزی دچار خواهند کرد.هم چنان که در دوره هایی با آلمان و فرانسه چنین کرده اند..و امروز با انواع ناکارآمدی ها و تحریم ..با ماچنین میکنند..
                        امروز هم با گلوبالیسم سعی در تحقیر و تحمیر ملت ها دارند.و این به معنی نفی کامل این پدیده نیست.
                        ارادت

نظر

• ریسعلی دلواری
                          عضو فعال
                          • Dec 2022
                          • 1935

• انسان موجودی سیاسی و اجتماعی است.
                          • دولت و جامعه: هدف دولت حفظ منافع جامعه است و این منظور با وحدت کامل جامعه تشکیل و جبهه‌ی محکم در برابر دشمن میسر می‌گردد.
                          • مبدأ حکومت از جانب خدا است.
                          • رابطه فرد با دولت: حکومت نباید به تابعین خود ستم کند و حاکم نباید ستمگر باشد.
                          • بهترین شکل حکومت حکومت پادشاهی (به شرط تمرکز قانون و قدرت قانون) است.
                          • شورش ضد حکومت جایز نیست و هرگونه تغییر در حکومت باید از طریق قانونی و حقوقی و قضایی انجام پذیرد. زیرا مبدأ حکومت آسمانی و الهی است. اگر فردی نتوانست به وسیله قانونی و حقوقی جبران خسارات وارده به خود را از دولت بخواهد دولت را واگذار به خدا کند.
                          • کلیسا مقدم بر دولت است و رئیس دولت باید مطیع امر رئیس کلیسا باشد.
                          • حقوق: یک حقوق جاودانی یا قانون عالم و حکمت الهی وجود دارد که مدار عالم هستی است و بر اساس طلب سعادت و نیکی و اجتناب از شرارت و بدی قرار گرفته و خارج از حوزه قدرت آدمی است.
                          • جنگ بر حق است و آیین حقانیت جنگ بر پایه‌ی آیین جنگ کاتولیک روم قرار دارد. اما دروغ و نقض قول، پیمان‌شکنی، و قتل زنان و کودکان در جنگ ممنوع است.

نظر

• ریسعلی دلواری
                            عضو فعال
                            • Dec 2022
                            • 1935

در كتاب بهار الچپاول مجلد 25 صفحه 666 پارگراف 66 قسمت 6 زیر برگه سطر 6 پاورقی

نوشته اگر بر جماعتی حكومت كردی كه صبر را ارزش می دانستند چنان با تورم و گرانی و وارونه جلوه دادن ارزشها و از زندگی نا امیدشان كن كه روزی هزار بار آرزوی مرگ كنند
                            و خود به گوشه ای بخز و با پول چپاول عشق و حال كن و به ریش آنها بخند

نظر

• EHSANI
                              ستاره‌دار(3)
                              • Sep 2020
                              • 2151

درود جناب EHSANIعزیز
                              برچیده شدن نظام ارباب رعیتی در ایران به شکل دستوری کاملا کاملا کاملا کاملا کاملا اشتباه و ناشی از تفکری وارداتی و بی حساب و کتاب صورت پذیرفته که تبعات ان امروز نیز هویداست.سوای تعلقات طبقاتی عرض میکنم ..چنانچه ان نظام به طور طبیعی ضعیف میشد یا میپاشید ما وضعیت به مراتب بهتری در کشاورزی و دامداری داشتیم..
                              چرا که کوچک شدن اراضی سبب اسیب پذیری کشاورز و دامدار در تکانه های بازار شد ونیز مدیریت را دچار اسیب های جبران ناپذیر کرد..
                              ارادت
                              درود مجدد

بحث الغاء نظام راباب رعیتی ، با اصلاح اراضی فرق دارد
                              این شامل اقتصاد هم میشود ولی صرفاً اقتصادی نیست

ارباب در برابر رعیت ، شبیه رئیس و کارفرما در برابر کارگر نیست
                              کارفرما حداکثر میتونه بی دلیل کارگر رو اخراج کنه
                              اما ارباب بر جان و مال و ناموس رعیت ، ولایت داشت !
                              رعیت نمیتونه بدونه اجازه ارباب ، دختر خودشو شوهر بده
                              اگه ارباب بگه دخترتو به این خواستگار نده ، به دیگری بده ، رعیت چاره ای جز پذیرش نداشت.
                              رعیت نمیتونه بدون اجازه خان ، بچه شو بفرسته شهر درس بخونه
                              رعیت حتی نمیتونه بدون اجازه خان ، مهمان خاصی را دعوت کنه
                              ولی امروز کارگر میتونه با دشمن کارفرما مهمونی بگیره
                              و...

اگه با دید اقتصادی به قضیه نگاه کنیم ، باید گفت :
                              در رژیم منحوس پهلوی در زمان رضاشاه خائن

« برچیده شدن نظام برده داری در ایران به شکل دستوری کاملا کاملا کاملا کاملا کاملا اشتباه و ناشی از تفکری وارداتی و بی حساب و کتاب صورت پذیرفته که تبعات ان امروز نیز هویداست. »

فکر کن شما به نیروی کار احتیاج داشتی
                              میرفتی بازار برده فروش ها یک عدد برده خریداری میکردید
                              این میومد خونه شما برای شما کار میکرد
                              در حد یک بخور و نمیر بهش غذا میدادی
                              تا روز مرگ برات کار میکرد
                              بیمه و بازنشستگی و.. قرطی بازی محسوب میشه !
                              اما الان چی ؟
                              کارگر چقدر پررو شده بدون حقوق کار نمیکنه !!!
                              بیمه میخواد ، مسائل بازنشستگی ش هم هست
                              پاداش و عیدی و سنوات هم میخواد
                              و هزار کوفت و زهر مار دیگه همه همگی
                              توسط رژیم منحوس پهلوی به کارفرمایان عزیز تحمیل شده است

----------------------------------------------

حالا همه اینها به کنار...

به طور طبیعی ضعیف میشد و میپاشید یعنی چطوری ؟
                              میشه لطفاً کمی توضیح دهید ؟

تا زمانی که آخوند در این مملکت وجود داره
                              این اصلاحات سوسیالیستی هم به زور انجام میشد
                              غیر ممکن بود که خود به خود از بین برود

والله با شناختی که من از جماعت آخوندها دارم
                              اینها هم طرفدار برده داری بودند هم طرفدار فئودالیسم بوند ،
                              هم طرفدار سلطنت و مخالف جمهوری بودند
                              هم طرفدار حزب بازار و سرمایه داری بودند
                              هم مخالف حق رای زنان و آزادیهای اجتماعی بودند

واقعاً نمیدونم چپی ها چطوری با آخوندها ائتلاف کردند
                              تازه ادعای روشنفکری شون هم میشه !!!

.
                              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• طيب
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 3067

درود
                                متاسفانه واقعیته
                                اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دولتی و..همه شون ماحصل نگاه چپ هستند.اسمش را هر چی بزاریم تغیری ایجاد نمیکنه...و هزار البته این نگاه برای به ورشکستگی کشاندن اقتصاد ها طراحی میشه و از دل این نگاه چپ گرایانه و کسانی که تندترین شعارها را میدادند ..تراست ها و کارتل ها بیرون میان..مانند شوروی سابق و...
                                سلام و عرض ادب و مهر

لطفاً در مورد بوجود آمدن تراست ها و‌کارتل ها توسط نگرش چپ بیشتر توضیح فرمایید و یک نمونه (مثال)نام ببرید

ارادت

نظر

در حال کار...
                                X