کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
ما 150 سال پیش مشروطه داشتیم که همه قدرت در یک نفر خلاصه نشود...... بگذریم............
درود
انقلاب مشروطه 116 سال پیش بود
و چه بهای سنگینی برای ان نهضت و انقلاب مشروطه داده شد . چه خون ها که ریخته شد و متاسفانه بازم در دوران پهلوی ها مشروطه نقض شد . خیلی خوش بینانه و ساده انگاری است که فکر کنیم در کشورهای توسعه نیافته که قرنها در استبداد شاهی به سر برده اند با فراز و فرودهائی که چند تا یکی مثلا فلان شاه بهتر از دیگران باشد از جمله کریم خان زند ... ولی کلیت موضوع سر جای خود باقیست ، شاه در کشور استبداد زده و توسعه نیافته نمیتونه بره یه گوشه بشینه ماستش را بخوره و مشروطه باشد . عاقبت پایش به دخالت همه جانبه در امور کشور باز میشود چنان که شاه هم در دهه اول حکومتش تا حدودی مشروطه بود ولی وقتی رسید به مصدق که نخست وزیری نبود که بله قربان گو باشد و از نظر سنی و پختگی بیش از 2 برابر سن شاه را داشت مشکل پیش اومد و عاقبت اون اتفاقات رخ داد و نهایت برگشتیم به سلطنت مطلقه
خدمات و کارهای انجام شده و توسعه گرائی و مدرنیته و ... توسط انها انکار نمیشود و سر جای خود باقیست و بسیار هم عالی ولی نقض مشروطه ما را 120 سال به عقب راند . هر چند مدرنیته در راستای ازادی های اجتماعی هم با شرایط جامعه ان زمان همخوانی نداشت و زده بود رو دست خیلی از کشورهای غربی و ترمز بریده بود که اینم قابل نقد است
بالا بری پائین بیای عاقبت باید بپذیریم که در کشور اسلامی زندگی میکنیم و ازادی های اجتماعی در اون حد فوق غربیش و فیلم های سینمائی و ... سرعتش زیاد بود
بگذریم
خفقان و سایر مسائل هم که بماند . در واقع شما نوعی مدرنیته و توسعه گرائی با نگاه رو به جلو دارید ولی از اون طرف استبداد و خفقان سر جای خود باقیست و توسعه سیاسی و حقوق بشری زیر صفر ، این پارادوکسی است که جامعه ایران زیر بارش نرفته و نمیرود
من به این باور رسیده ام سفید نمائی از چیزی که سفید در اون حدی که قصد جلوه دادنش است لزومی ندارد و تلاشی بیهوده است . در مورد سیستم قبلی هم شاید قبلا باور نداشتم ولی الان باور دارم که اگر سفید و گل و بلبل بود انقلاب نمیشد و حرف کسانی که سالها چنین نظری داشتند را الان تائید میکنم
زمانی نه چندان دور بهرام خودمون میگفت اگر اتفاق مرداد 32 رخ نداده بود و شاه برنگشته بود ما همون موقع به جمهوری رسیده بودیم و شاید کار به اینی که 25 سال بعد کشید ، به چنان سرانجامی ختم نمیشد . اون موقع من نوعی و شاید خیلی دیگر دوستان خوشمون نمی امد از این نظر ولی من الان این نظر بهرام را تائید میکنم
بهرام روی اعدام دکتر فاطمی زیاد مانور میداد و الان واقعا اون اعدام را بسی ناجوانمردانه میدانم
شتر سواری دولا دولا نیست . اگر معتقد به دمکراسی و ازادی بیان هستیم باید حکایت مرگ برای همسایه خوبه نباشد . باید همه حقایق را بر اساس خواسته هامون بیان کنیم
مردم ایران دیگه به موج سواری برای کسب قدرت راه نمیدهند
همسفر بیا با دلار 47 تومنی بریم سفر/:.yead.:/
ترتیب ثابتی رو بدیم بیایم/:.yead.:/
ثابتی اگه پرونده مستندی داشت تو این 44 سال با یه نامه زدن به اینترپول میومد اینجا محاکمه میشد
دلار 47 تومان فرزین رو که 28500 از شرکتهای بدبخت بورسی زورگیری کرده ، خرج نکنید حیفه
میترسم برید اونجا مثل بقیه عزیزان برای خدمت موندگار بشید دیگه دل نکَنید ،فرزین ورشکست بشه/.:biggrinsmiley.:/
درود
و چه بهای سنگینی برای ان نهضت و انقلاب مشروطه داده شد . چه خون ها که ریخته شد و متاسفانه بازم در دوران پهلوی ها مشروطه نقض شد . خیلی خوش بینانه و ساده انگاری است که فکر کنیم در کشورهای توسعه نیافته که قرنها در استبداد شاهی به سر برده اند با فراز و فرودهائی که چند تا یکی مثلا فلان شاه بهتر از دیگران باشد از جمله کریم خان زند ... ولی کلیت موضوع سر جای خود باقیست ، شاه در کشور استبداد زده و توسعه نیافته نمیتونه بره یه گوشه بشینه ماستش را بخوره و مشروطه باشد . عاقبت پایش به دخالت همه جانبه در امور کشور باز میشود چنان که شاه هم در دهه اول حکومتش تا حدودی مشروطه بود ولی وقتی رسید به مصدق که نخست وزیری نبود که بله قربان گو باشد و از نظر سنی و پختگی بیش از 2 برابر سن شاه را داشت مشکل پیش اومد و عاقبت اون اتفاقات رخ داد و نهایت برگشتیم به سلطنت مطلقه
خدمات و کارهای انجام شده و توسعه گرائی و مدرنیته و ... توسط انها انکار نمیشود و سر جای خود باقیست و بسیار هم عالی ولی نقض مشروطه ما را 120 سال به عقب راند . هر چند مدرنیته در راستای ازادی های اجتماعی هم با شرایط جامعه ان زمان همخوانی نداشت و زده بود رو دست خیلی از کشورهای غربی و ترمز بریده بود که اینم قابل نقد است
بالا بری پائین بیای عاقبت باید بپذیریم که در کشور اسلامی زندگی میکنیم و ازادی های اجتماعی در اون حد فوق غربیش و فیلم های سینمائی و ... سرعتش زیاد بود
بگذریم
خفقان و سایر مسائل هم که بماند . در واقع شما نوعی مدرنیته و توسعه گرائی با نگاه رو به جلو دارید ولی از اون طرف استبداد و خفقان سر جای خود باقیست و توسعه سیاسی و حقوق بشری زیر صفر ، این پارادوکسی است که جامعه ایران زیر بارش نرفته و نمیرود
من به این باور رسیده ام سفید نمائی از چیزی که سفید در اون حدی که قصد جلوه دادنش است لزومی ندارد و تلاشی بیهوده است . در مورد سیستم قبلی هم شاید قبلا باور نداشتم ولی الان باور دارم که اگر سفید و گل و بلبل بود انقلاب نمیشد و حرف کسانی که سالها چنین نظری داشتند را الان تائید میکنم
زمانی نه چندان دور بهرام خودمون میگفت اگر اتفاق مرداد 32 رخ نداده بود و شاه برنگشته بود ما همون موقع به جمهوری رسیده بودیم و شاید کار به اینی که 25 سال بعد کشید ، به چنان سرانجامی ختم نمیشد . اون موقع من نوعی و شاید خیلی دیگر دوستان خوشمون نمی امد از این نظر ولی من الان این نظر بهرام را تائید میکنم
بهرام روی اعدام دکتر فاطمی زیاد مانور میداد و الان واقعا اون اعدام را بسی ناجوانمردانه میدانم
شتر سواری دولا دولا نیست . اگر معتقد به دمکراسی و ازادی بیان هستیم باید حکایت مرگ برای همسایه خوبه نباشد . باید همه حقایق را بر اساس خواسته هامون بیان کنیم
درود و ارادت خود رضا پهلوی بارها گفته اگه ایرادی نبود که انقلاب نمیشد
منتها ما ایرانیها 0 و 1 بین هستیم متاسفانه
ثابتی اگه پرونده مستندی داشت تو این 44 سال با یه نامه زدن به اینترپول میومد اینجا محاکمه میشد
دلار 47 تومان فرزین رو که 28500 از شرکتهای بدبخت بورسی زورگیری کرده ، خرج نکنید حیفه
میترسم برید اونجا مثل بقیه عزیزان برای خدمت موندگار بشید برای خدمت دیگه دل نکَنید ،فرزین ورشکست بشه/.:biggrinsmiley.:/
گوی صحبتم با همسفرست که واقعا حیا نمی کند در این وانفسا آنهم در فروم بورسی که همه سرمایه ها بفنا رفته علتش هم تصمیمات حکومتی برای دعوت مردم به بورس بوده، عدم توانایی در قیمت سکه و دلار بوده، اینچنین روی زخم مردم نمک پاشی می کند
لعن الله علی القوم الظالمین ظالم آن قومی که چشمان دوختند. زان سخنها عالمی را سوختند. عالمی را یک سخن ویران کند
گوی صحبتم با همسفرست که واقعا حیا نمی کند در این وانفسا آنهم در فروم بورسی که همه سرمایه ها بفنا رفته علتش هم تصمیمات حکومتی برای دعوت مردم به بورس بوده، عدم توانایی در قیمت سکه و دلار بوده، اینچنین روی زخم مردم نمک پاشی می کند
لعن الله علی القوم الظالمین ظالم آن قومی که چشمان دوختند. زان سخنها عالمی را سوختند. عالمی را یک سخن ویران کند
بله متوجه بودم واقعا این دوبیت مولانا را چقدر بجا و متناسب نقل قول کردید@};- (مصرع بعدی:روبهان مرده راشیران کند )
درود
بگذریم
قطعا اگه گل و بلبل بود که انقلاب نمیشد
اما
چرا باید تجربه مشروطه رو رها کنیم و بچسبیم به سیستم دیگه ای؟
اردوغان و پوتین و صدام کنار گوشمون هستند همه هم رئیس جمهور و همه هم همسایه !!
با فرهنگهایی تقریبا برابر!!!
الان بعد تجربه تلخ 44 سال گذشته امکان دیکتاتوری توسط شاه یا رئیس جمهور هست؟
آیا مردم اجازه تشکیل چنین حکومتی رو میدن؟
شما جمهوری خواه هستید بسیار عالی تبلیغات خودتون رو دارید
بنده مشروطه خواه هستم بسیار عالی تبلیغات خودم رو دارم
اما اینکه شما در کلامتون با پیش داوری!! کلا بساط مشروطه رو برچینید و رای به جمهوریت بدید
نوعی دیکتاتوری نیست؟
در پست قبلی هم عرض کردم اظهار نظر در این خصوص قبل از هرگونه انتخاباتی درست نیست.
.
دلیل اعدام دکتر فاطمی رو میدونید؟
چرا مصدق اعدام نشد؟
قطعا اگه گل و بلبل بود که انقلاب نمیشد
اما
چرا باید تجربه مشروطه رو رها کنیم و بچسبیم به سیستم دیگه ای؟
اردوغان و پوتین و صدام کنار گوشمون هستند همه هم رئیس جمهور و همه هم همسایه !!
با فرهنگهایی تقریبا برابر!!!
الان بعد تجربه تلخ 44 سال گذشته امکان دیکتاتوری توسط شاه یا رئیس جمهور هست؟
آیا مردم اجازه تشکیل چنین حکومتی رو میدن؟
شما جمهوری خواه هستید بسیار عالی تبلیغات خودتون رو دارید
بنده مشروطه خواه هستم بسیار عالی تبلیغات خودم رو دارم
اما اینکه شما در کلامتون با پیش داوری!! کلا بساط مشروطه رو برچینید و رای به جمهوریت بدید
نوعی دیکتاتوری نیست؟
در پست قبلی هم عرض کردم اظهار نظر در این خصوص قبل از هرگونه انتخاباتی درست نیست.
درود
و چه بهای سنگینی برای ان نهضت و انقلاب مشروطه داده شد . چه خون ها که ریخته شد و متاسفانه بازم در دوران پهلوی ها مشروطه نقض شد . خیلی خوش بینانه و ساده انگاری است که فکر کنیم در کشورهای توسعه نیافته که قرنها در استبداد شاهی به سر برده اند با فراز و فرودهائی که چند تا یکی مثلا فلان شاه بهتر از دیگران باشد از جمله کریم خان زند ... ولی کلیت موضوع سر جای خود باقیست ، شاه در کشور استبداد زده و توسعه نیافته نمیتونه بره یه گوشه بشینه ماستش را بخوره و مشروطه باشد. عاقبت پایش به دخالت همه جانبه در امور کشور باز میشود چنان که شاه هم در دهه اول حکومتش تا حدودی مشروطه بود ولی وقتی رسید به مصدق که نخست وزیری نبود که بله قربان گو باشد و از نظر سنی و پختگی بیش از 2 برابر سن شاه را داشت مشکل پیش اومد و عاقبت اون اتفاقات رخ داد و نهایت برگشتیم به سلطنت مطلقه
بگذریم
این داستان تکراری ابتدای این انقلاب هم افتاد آیت الله خمینی کمتر از یک ماه بعد از انقلاب به قم رفت یک سال بعد برگشت چون کشور در حال از دست رفتن بود
الان هم حداقل فعلا مسیر دموکراسی بسته است مثل چین ۵۰ سال قبل چین آینده یک چین دموکرات هست با جنگ و دعوا نه ، با حقیقتی به نام اقتصاد
این یک پروسه است حتی شاید با آزمون و خطاهای بسیار
مثل مائو که دستور داد تمام گنجشک ها و پرنده های چین رو بکشن که محصولات کشاورزی آسیب نبینه ملت با در قابلمه افتاده بودن به جون پرنده ها بعد فهمیدن چه اشتباهی کردن چون پرنده ها حشرات رو که به محصولات آسیب میزدن میخوردن بعد رفتن از خارج روسیه گنجشک آوردن
خلاصه با هر بدبختی شده رفتن جلو
بسته به فرهنگ حاکم در اون جامعه میشه به موفقیت یا عدم موفقیت سیستمی رای داد
ما سیستم مشروطه مثل نروژ و سیستم جمهوری مثل امریکا رو داریم
در مقایل سیستم پادشاهی مثل عربستان و سیستم جمهوری مثل قذافی رو داریم
همه اینها به فرهنگ مردم ساکن در اون کشور بستگی داره
من سیستم پادشاهی یا مشروطه رو قبول دارم به دلیل اینکه فکر میکنم پادشاه میتونه به عنوان پدر معنوی جامعه ایران باعث حفظ یکپارچگی
و تمامیت ارزی کشور ایران باشه و از درگیری بین اقوام داخل جلوگیری بکنه
مثلا الان در نظر بگیرید تعداد شهرهای کردنشینی که توی استان ارومیه هستند
یا تعداد اقوام مختلفی که توی همدان زندگی میکنن
حالا با این مثالها، فرض کن یه کرد بشه رئیس جمهور.....
بسته به فرهنگ حاکم در اون جامعه میشه به موفقیت یا عدم موفقیت سیستمی رای داد
ما سیستم مشروطه مثل نروژ و سیستم جمهوری مثل امریکا رو داریم
در مقایل سیستم پادشاهی مثل عربستان و سیستم جمهوری مثل قذافی رو داریم
همه اینها به فرهنگ مردم ساکن در اون کشور بستگی داره
من سیستم پادشاهی یا مشروطه رو قبول دارم به دلیل اینکه فکر میکنم پادشاه میتونه به عنوان پدر معنوی جامعه ایران باعث حفظ یکپارچگی
و تمامیت ارزی کشور ایران باشه و از درگیری بین اقوام داخل جلوگیری بکنه
مثلا الان در نظر بگیرید تعداد شهرهای کردنشینی که توی استان ارومیه هستند
یا تعداد اقوام مختلفی که توی همدان زندگی میکنن
حالا با این مثالها، فرض کن یه کرد بشه رئیس جمهور.....
با فرمایش شما الان هم خامنه ای پدر معنوی هست
نیست؟؟
هر سیستمی که قدرت بیش از اندازه به فرد یا جریان خاص بده ختم میشه به دیکتاتوری و انحطاط
وقتی فهم ملت زیاد بشه تعصبات قومی و مذهبی هم کنار میره
وقتی یک کرد بشه مسیول و مخلص باشه و صادق و کارش هم درست انجام بده من بعنوان یک تورک ازش حمایت هم میکنم
ان چیزی که کشور رو به فلاکت کشیده دیکتاتوری افراد و جریان های خاص هست
از همون اول انقلاب با حذف افراد ملی مانند بازرگان و طالقانی و سایر رقبای سیاسی مانند رجوی و جلوتر هر صدای تذکر و اعتراضی تمامیت خواهی رو به حد اعلا رساندند
وضع فعلی نتیجه این چهل سال دیکتاتوری فرد و جریان هست
راه نجات هم بازگشت به مدنیت و مشارکت دادن تمام مردم با تمام عقاید و گرایش ها در حکومت داری هست
پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
سیاستهای اجتماعی رضاشاه شامل تغییراتی گسترده در کشوری بود که سالها جز بینظمی ندیدهبود. در دوران پادشاهی رضاشاه، بازساخت آموزشی و قضایی ایران، انجام شد که اساس یک دولت مدرن ایرانی را بنا نهاد و از نفوذ طبقات مذهبی، کاست. طیف گستردهای از امور حقوقی که پیشتر در کنترل مذهب شیعه بود، دیگر یا توسط دادگاههای سکولار اداره میشد یا توسط بوروکراسیهای دولتی نظارت میشد که در نتیجه، وضع زنان کشور بهبود یافت. سنت حجاب زنان منع شد، کمینهٔ سن ازدواج افزایش یافت و قوانین سختگیرانهٔ مذهبی طلاق، منصفانهتر شدند.[۲] شاه جدید همچنین شمار و دسترسیپذیری آموزشگاههای سکولار را برای هم پسران هم دختران، افزایش داد و دانشگاههای بزرگی چون دانشگاه تهران ساخته شد تا یکی دیگر از انحصارهای روحانیت ایران، این بار در آموزش، از بین برود. در همین حال، در دوران وی، مطبوعات در خفقان بودند.[۲]
رضاشاه، کسی که از طبقهٔ پایین جامعه به پادشاهی رسید و در ۱۶ سال، با کارنامهای قابل توجه از اصلاحات، کشورش را بهسوی مدرنسازی برد.[۱]
تصمیم وی در مورد چادربرداری دارای پیامدی چون رویارویی خشونتآمیز با روحانیان بود. پس از این رویارویی، وی هرگز نقشی حتی تشریفاتی، برای روحانیت در ادارهٔ کشور، قائل نشد. در مسلمان بودن وی، تردیدی نبودهاست اما وی رسوم مذهبی را رعایت نمیکرد و در مواردی با روحانیت شیعهٔ ایران، با خشونت برخورد کرد. سخنان و بسیاری از اقدامات او، نشانی از ملیگراییاش دارند؛ بعد دیگر گرایشهای ملیگرایانهٔ او، تأکیدش بر ساخت هویت ملی ایرانی بر پایهٔ فرهنگ، زبان، پرچم، آیین و سنن واحد است. به احتمال بالا در کل، وی ایرانی یکپارچه و واحد میخواست. ممنوعیت بردهداری در ایران نیز در دوران او، انجام شد.
از دید سیاست بهداشت یا سلامتی، وی بهداشت در ایران را نیز سامان داد و در دورانش، بیمارستانهایی در تهران و استانهای ایران، ساخته و تجهیز شدند. با روی کار آمدن رضاشاه افزون بر ایجاد مراکز درمان و بهداشتی، برای ریشهکنی بیماریهای همهگیر و درمان بیماران، اقدامات قابل توجهی شد. ساخت نخستین زیرساختهای همگانی مدرن ایران همچون نیروگاه، کارخانههای نوین، سیستم ترابری جدید، سیستم ارتباطات انسانی، نهادهای مالی و ادارات نیز در همین دوره انجام شد. فناوری نیز در بسیاری از عرصهها، حتی کشاورزی، دخیل گشت.
نظر