اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • EURASIA
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1253

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

همه می دانیم دعوای مصدق و شاه

در کل دعوای خوب و خوب تر بود

هر دو سکولار

هر دو وطن دوست

هر دو با خرد

هر دو مدرن

تنها تفاوت شان این بود

یکی جمهوریخواه و دیگری پادشاهی خواه

من شخصا برای هر دو احترام قائلم و دعوای مصدقی و شاهی را ادامه نمی دهم

اما در مورد 57 اوضاع فرق میکند

ما یک دفعه از فرانسه قرن 18 رفتیم قرون وسطی یک عقب گرد بسیار بزرگ و خجالت اور

بیشترش همه مربوط به فزصت طلبی بود هرگز ربطی به دموکراسی و .... ندارد

حالا گذشته گذشته

کاری هم نمی تونیم بکنیم

اما توجیه اش نباید هم بکنیم

که اقا ان موقع جو انقلابی بود یا....

( عادی کردن شر هانا ارنت که یادتون هست)

اتفاق خیلی بدی افتاده خیلی بد

کسانی که تو این وضعیت نقش داشتند

و معذرت خواهی نمی کنند

در مقابل عمر ما خیلی بد است یعنی احساس گناه نمی کنند

ضمنا نکاتی دوستمون اقای احسانی در مورد مقایسه جنبش مشروطه با پهلوی کرد که در یک زمان مردم سنتی بودند و دولت مدرن و در زمان دیگر برعکس مردم مدرن بودند و دولت سنتی و مقایسه ان با زن و شوهر

در مجموع درست است این توضیح ایشون همون نظریه مشروعیت ماکس وبر است

ماکس وبر در مورد انواع مشروعیت میگه

3 نوع مشروعیت است

1- قانونی
    2- سنتی
    3- کاریزما

مدل مشروعیت قانونی دولت مدرن است و مردم هم مدرن ( به زبان اقای احسانی زن و شوهر هر دو باکلاس اند)

پس سیستم دوام می اورد

مدل سنتی دولت غیر قانونی است مردم هم سنتی هستند ( باز به مثال دوستمون زن شوهر هر بی کلاس اند) پس در نظام سیاسی مشروعیت وجود دارد و انقلابی شکل نمی گیره

اما زمانی یکی از انها مدرن است و دیگری سنتی باشه مشروعیت از بین می رود

پس اقای احسانی همون افکار ماکس وبر را مطرح کردند که کاملا درست است
    آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2023/06/17, 23:49.
    زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• b4city
      عضو فعال
      • Nov 2020
      • 4094

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
      از یکی پرسیدند روشنفکر کیه ؟؟؟؟
      گفت هرکس که :
      تو خونه شلوارک میپوشه
      بیرون کروات میزنه
      سیگار برگ میکشه
      آهنگ خارجی گوش میده
      به جای عرق سگی ، مشروبات برند خارجی میخوره
      کتاب کپیتال کارل مارکس رو خونده باشه
      از شغلش اخراج شده باشه
      و جالبتر از همه اینکه
      خبر داره که زنش ، دوست پسر داره ولی کاری باهاش نداره laughingsmiley

به این میگن روشنفکر =))

----------------------------------

چند سال پیش شخصی رو از یکی از استانهای شرق کشور میشناختم
      در مورد یک آقای کار درست صحبت میکردیم
      گفت فلانی خواستگار دخترعمو من بود ولی عَموم قبول نکرد
      گفتم چرا رد کردید؟ گفت :
      تحقیقات کردیم ، معلوم شد از این روشنفکرها بود
      گفتم خب مشکلش چیه ؟!
      گفت شما خودت حاضری به آدم روشنفکر دختر بدی؟؟؟

-----------------------

به نظرم کسانی که در زمینه مسائل سیاسی فعالیت میکنند یا حتی بحث میکنند
      بهتره اول جلسه اصطلاحات رو تعریف کنند که سرشون کلاه نره
      مورد بوده که معنی ملی‌گرایی رو معادل کفر و آتش‌پرستی میدونست
      که البته این حتی با باستانگرایی هم همخوانی نداره
      خیلی هم ادعاش میشد
      (این هم برمیگرده به سخنرانی امام خمینی که گفت :
      " ملی گرایی یعنی ما ملت را میخواهیم و اسلام را نمیخواهیم" )

.
      درود جناب احسانی
      منم معتقدم در روشنفکری کسانی که به این اسم شهره یافتند اشکالاتی بود و البته بخشیش جبر زمانه بود . نیم قرن به قبل مفاهیم روشن فکری تفاوت زیادی با الان داشت
      ولی با تمسخر که نمیشه برخورد کرد

الان معنی روشنفکر را شما بیشتر توضیح بدید
      خب روشنفکران شهره با این نام در زمان خود عرض کردم وقتی با مفاهیم الان و بعد از گذشت نیم قرن قیاس شود کار ساده ای است که به ان خرده بگیریم و البته با قیاس با مفاهیم فعلی خرده گیری ها بیراهه هم نیست
      ولی شما بگید روشن فکری در نیم قرن گذشته باید چه شکل و سیاقی میداشت که نداشت

اونا روشنفکر نبودند یا اصلا بگو کج فکر بودند
      روشنفکر کیا بودند ؟ کسانی که 90 درجه خم میشدند و دست بوسی مقام ملوکانه میکردند و پاچه خور ها و مفت های اطراف روشنفکر بودند ؟
      یا اونائی که صف میبستند تا مقام ملوکانه براشون از این کاخ به اون کاخ رژه بره و اونام مثل حقیران و رعیت هایی که سرورشون در حال رژه رفتن است از او سان ببینند و هر کی زودتر به این افتخار نائل میشد تا دست مبارک اعلیحضرت همایونی را بوسه باران کند و بیشتر میتونست به مهره های کمرش اعتماد کند و تا نزدیک به 90 درجه خم شود و البته حواسش به خشتک شلوارش هم باشه یه وقت جر نخوره در اثر این میزان از حقارت و خم شدگی ، اون وقت در مسابقه دست بوسی این یکی روشن فکر تر از بقیه است ؟

به قول ابی ( ابراهیم حامدی ) دست مرا بگیری و با بوسه اندازه کنی ، اینا روشنفکر بودند ؟

خب برگردیم به الان
      روشنفکری در حال حاضر به چیست ؟

به شاه پرستی و خواهان بازگشت به ارباب رعیتی ؟ شاید این مدلی روشنیش بیشتر از 50 سال قبل باشد
      ارباب رعیتی بساطش خیلی وقته جمع شده و اونائی هم تک و توکی در دنیا این بساط را حفظ کردند قابل قیاس نیستند با کشوری استبداد زده که هرگز و هیچ وقت در اون شاه نمیتونه فاقد قدرت سیاسی باشد
      2500 سال کسی غلط زیادی میکرده به شاه بگه بالای چشمت ابروست و تا ابد هم همین خواهد بود

الان سلطنت طلبان داخلی و خارجی روشنفکر هستند ؟ والا رفتار و گفتار و کردار شون که بیش از پیش هم عیان شده باعث خیره شدن به افقی دور درست است
      لطف کنید از بارزه ها و مصداق های روشنفکری شون کمی بیشتر برای من گمراه توضیح بدید

اینکه ایراد بگیریم و نقد کنیم یک بحث است ولی اینکه در راستای همون نقدها از خودمون هم چیزی ارائه بدیم بحثی دیگر است

نظر

• EHSANI
        ستاره‌دار(3)
        • Sep 2020
        • 2081

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
        شریعتی نسخه تحت ویندوز95 شیخ فضل الله نوریِ تحت Dos بود :D
        الان هم ویندوزهای دیگه داریم مثل محمد خاتمی ویندوز ایکس پی و غیره
        ولی همه شون عملا حرف حمایت از استبداد مثل شیخ فضل الله رو میزنند
        شیخ فضل الله نوری گفت مشروطه باید مشروعه (بر اساس دین) باشه
        یعنی مجلس آزاد است هرچه میخواهد تصویب کند
        مشروط بر اینکه از چهارچوب دین خارج نشود
        اما چون قدرت نداشت ، اعدامش کردند !

امام خمینی هم در پاسخ به خبرنگاری که نظر امام رو در مورد آزادی پرسید گفت
        " مردم آزاد هستند در انجام کارهای درست "

(و احتمالاً مرجع تشخیص درست و غلط کارها ، عالمان دینی هستند)

به هر حال...
        همیشه اصالت با قدرت است
        اونکه قدرت داره ، تعیین میکنه کدوم کار ، کارِ درست محسوب بشه و کدوم کار ، کارِ غلط

به قول جناب گنجشک : تنفیذ

فکر میکنم حرام بودن شطرنج در زمان امام و حلال شدن در زمان رهبر مثال خوبی باشه !

.
        آخرین ویرایش توسط EHSANI؛ 2023/06/18, 00:45.
        نگرش ، همه چیز است .

نظر

• گنجشک
          ستاره‌دار(3)
          • Jun 2022
          • 1307

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط M.DALAHOO پست شده است View Post

جناب گنچشک شما همانطوزیکه کتاب آقای مرتضی راوندی را هم که بنده معرفی کردم ، خواندی و برایت جالب بود.
          این کتاب( نفت قدرت و اصول ) هم بخوان از نظر اینکه در مورد مقطعی از تاریخ معاصر است که برای همه ما ودنیا اهمیت دارد و بنا به نوشته ایشان و حتی خود آمریکایها به لحاظ محبوبیت زیاد دکتر مصدق، سنگ بنای انقلاب 1978 را گداشت و آمریکاییهای واقع بین معتقد اند که ما در انجام کودتای 1951 اشتباه بزرگی مرتکب شدیم (و اگر یادت بیاد در این رابطه خانم آلبرایت وزیر خارجه کلینتون در خصوص کودتای 28 مرداد از مردم ایران عذر خواهی کرد) و درست میگند،چرا که اینها هم خود ما مردم ایران را گرفتار کرده اند ، هم منظقه و هم به نوعی کل دنیا را و تنش برای غربیها و حتی چینیها و هندیها ( که اگر اینها نبودند بجای هند ما باید پشت سر چین بودیم ) که دارند پا جای پای چینی ها میگذارند، میخواهند کالا هاشون را بفروشتد. و نویسنده آن در پستهای بالای نظام بوده و اتفاقآ در جلسات دادگاه دکتر مصدق هم بوده.
          من یک موقعی با چینیها زیاد کار مبکردم و کنسانتره انار ( چون کنسانتره انار را من به کره صادر کرده بودم) برده بودم که بفروشم و به دلایلی که بعدآ میگم در هتل دولتی اظاق برایم رزو کرده بودند و صبح که رفتیم صبحانه بخوریم، رییس آنکسی که رابط من بود آمده بود و وقتی که موضوع فروش مطرح شد، بمن گفت شما فقط راجع به خرید با من صحبت بکن که من خیلی ناراحت شدم و گفتم که من این دفعه فقط برای این آمده ام و خلاصه اون بلند شد و رفت و آن رابط من گفت شما با اون کاری نداشته باش، تقریبآ گفت او رییس منه ولی من و شما میخواهیم شریک بشیم و من وام با بهره 4% برات بگیرم و الان من شما را میبرم که دفاتر تجاری دولتی را ببینی و رفتیمو و..........بگذریم اگر بگذارند ما پتانسیلهای خیلی زیادی داریم ولی نه اون گداشت و اینها که از پتانسیلهای ایران استفاده شود. هیچ میدانی که بزرگترین معدن لیتیم که برای ماشینهای برقی کابرد دارد در اطراف همدان پیداشده و........ما دنبا ل موشک هواکردن هستیم بگذریم. شب خوش.
          ناصر الدین شاه هم آدم اهل دلی بوده ، حق امتیاز بانک و چاپ اسکناس را واگذار کرده

نظر

• M.DALAHOO
            ستاره‌دار (2)
            • Apr 2022
            • 556

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
            کامنت قبلی و این یکی هر دو مورد حالتی کلی دارد
            چون نظر دوستانی که اون حادثه شوم را کودتا نمیدانند مشابه است با دیگر پادشاهی خواهان و خطاب کلی است

مصدق را هم اگر جربزه و شهامتی بود اعدام میکرد ولی اونو دیگه هراس داشت بیشتر از حصر خانگی و تبعید براش نسخه ای بپیچد
            شاید هم همون عوامل خارجی کودتاچی که کمک و همراهی کردند گفته بودند مصدق را اعدام نکن ولی بیشتر هراس داخلی بود . مصدق نام و سن و سابقه اش کوله باری بود که براحتی فاطمی نمیشد جانش ستاند
            به جنگ تاریخ رفتن و کلنجار رفتن با رخداد های تاریخی بر اساس علایق و سلایقمون کار عبثی است و حاصلی نیست جز اعصاب خردی . به جنگ حقایق نباید رفت

ملی گرائی هیچ ارتباطی با پادشاهای خواهی ندارد
            متاسفانه این روزها دیده میشه که پادشاهی خواهان خود را ملی گرا و وطن پرست !!! معرفی میکنند و مخالفان خود را انواع و اقسام برچسبها که میزنند . صندوقچه اتهام زنی و برچسب بی انتها
            کی گفته ملی گرائی همراستا با پادشاهی خواهی است ؟

کی گفته برای اثبات ملی بودنتون باید شاه دوست و شاه طلب باشی ؟ یا برعکس کی گفته هر کی شاه طلب نیست ملی گرا نیست یا وطنش را دوست نداره ؟
            اصلا اینو بگو ... کی گفته کجا ثابت شده هر کی پادشاهی خواه است الزاما ملی گراست ؟
            جبهه ملی بعد از کودتا لت و پار شد در همون سیستم پادشاهی . ملی گرائی با پادشاهی خواهی یکی است ؟ !!!! /:.zzzzzz.:/

چند نفر ریختند رو سر یه نفر ، لطفا رعایت سن و سابقه را هم بکنید . اینکه نتیجه بد در اومده بحثی دیگر است ولی اگر قرار باشه بخاطر این نتیجه حاصل شده در 45 سال اخیر به گونه ای نظر بدیم که خدای ناکرده رنگ و بوی عقده گشائی باشد درمان هیچ دردی نیست
            چند نفر از شما که توپیدید به یه نفر در سیستم قبلی هزینه داده ؟
            اگر حتی یکی از اقوام دور و نه نزدیک شما هزینه های اسفناک داده بود بازم همین رویه را داشتید ؟

معنی هزینه دادن را تا چه حد میتونید درک کنید ؟

مهم نبست جناب بیفور، وقتی خود آمریکایها میگن ما در مورد کودتا در ایران اشتباه کردیم و بذر انقلاب 1978 را در ایران کاشتیم و عذر خواهی میکنند و یکی میگوید نه، این حز بی سوادی پر رویی و بی اطلایی و...... چیز دیگری نیست و مردم ایران بعد از جریان آقای هالو فهمیدن که دشمن واقعی ملت ایران همین شاه پرستان هستند و خیلی از حزب الهی ها را رو سفید کردند. همین ها ییکه این چند روز بمن توهین کردند، با اطمینان به شما عرض میکنم که در عمرشان هزینه خرید کتابشان صفر بوده و به عمرشان پولی به کتاب نداده اند و تآتری نرفته اند و اساسآ هزینه فکری و خود سازی برای اینها مفهمی ندارد . و.....یکشون که دلال ماشینه، این جماعت معلومه که فکر و اندیشه اش در چه سطحی است و انتظاری هم از اینها نمیشه داشت، خوش بحال جمهوری اسلامی برای دشمناش. که البته شهامت دشمنی هم ندارند و فقط لاف میزنند و فحاشی و توهین میکنند، چون اینها جماعت بز دل و راحت طلبی هستند که حتی در یک راه پیمایی هم شرکت نمیکننند، چه رسد به..........که آنها کار مردهاست.
            آخرین ویرایش توسط M.DALAHOO؛ 2023/06/18, 00:56.

نظر

• EURASIA
              عضو فعال
              • Jan 2022
              • 1253

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
              شیخ فضل الله نوری گفت مشروطه باید مشروعه (بر اساس دین) باشه
              یعنی مجلس آزاد است هرچه میخواهد تصویب کند
              مشروط بر اینکه از چهارچوب دین خارج نشود
              اما چون قدرت نداشت ، اعدامش کردند !

امام خمینی هم در پاسخ به خبرنگاری که نظر امام رو در مورد آزادی پرسید گفت
              " مردم آزاد هستند در انجام کارهای درست "

(و احتمالاً مرجع تشخیص درست و غلط کارها ، عالمان دینی هستند)

به هر حال...
              همیشه اصالت با قدرت است
              اونکه قدرت داره ، تعیین میکنه کدوم کار ، کارِ درست محسوب بشه و کدوم کار ، کارِ غلط

به قول جناب گنجشک : تنفیذ

فکر میکنم حرام بودن شطرنج در زمان امام و حلال شدن در زمان رهبر مثال خوبی باشه !

.
              سلام

مگه چند سالتون است که اوائل دهه 70 ومعادن خریدید

پس از من بزرگتر هستید

پس احترام از من

نظر

• b4city
                عضو فعال
                • Nov 2020
                • 4094

در رژیم گذشته اصلا اندیشیدن ممنوع بوده
                چه انتظاری میشه از تحصیلکرده هاش داشت
                مسلما وقتی داخل کشورت اندیشه و نوشتن و بیان اندرونی ذهنت ممنوع است و تاوان دارد ، به خارج از کشور پناه می بری و ممکنه تحت تاثیر اندیشه های دیگر قرار بگیری

هر چند به روشنفکری مخالفان حکومت قبلی خرده و ایراد است ولی بجز همین مخالفین با همه ایراد هاشون ما اهل قلم و کتاب دیگری نداشتیم
                همین مخالفان بودند فقط که دستی در نوشتار و شعر و ادبیات داشتند وگرنه بطور کلی ممنوع بود

نوشتار و اندیشه فقط باید از خوراک ذهنی طرفداران مقام ملوکانه و پاچه خوری از او عبور میکرد تا اجازه ظهور می یافت
                شما به من بگید بجز مخالفان حکومت شاه ، روشن فکر ها کیا بودند ؟
                بازم برای چندمین بار تاکید میکنم اونام صدتا اشکال داشتند ( شریعتی و امثالهم بحثشون جداست اونا رو روشنفکر نمیدونم ) ولی هر دستی در قلم و بیان و ادب و هنر و غیره نزد همان مخالفان بود . موافقان کدوماشون روشنفکر بودند ؟

هویدا تا حد زیادی بود ولی ایا هویدا بجز یک بله قربان گویی بیشتر اجازه رشد داشت ؟
                روشن فکری در رژیم گذشته از بیخ و بن ممنوع بود

همین مفاهیم روشن فکری که الان هست با فراز و نشیب هایش در طول 4 دهه و تغئیر و تحولاتش ، ادامه همان اندیشه های مخالفان است و مدیون همان مخالفان است

موافقان حرفی برای گفتن نداشتند بجز بله قربان گوئی ، مجیز گوئی ، خم شدن و بردگی و دست بوسی و بعضا عیاشی و قمار و خوش گذرونی و در حدی هم رانت و چپاول و حتی مسائلی که بهتر است بازگو نشود در حد مسائل جنسی و غیره

نظر

• M.DALAHOO
                  ستاره‌دار (2)
                  • Apr 2022
                  • 556

در سایت بانک مرکزی نگاه کنید و ببینید که در 50 سال اخیر دولت خاتمی بخصوص در دور دوم ، بهترین عمکرد افتصادی را داشته است و بهمین دلیل است که راستیها با ایشان خصومت دارند، بخاطر اینکه دکتر نیلی، که برنامه 20 ساله ایران را نوشته مشاور اقتصادیش بود و برنامه و حرف و عمل با نظر او بود. دکتر نیلی رییس دانشکده مدیریت دانشگاه شریف است. این دانشکده را آقای دکتر مشایخی درست کرده که در دوره اول دانشگاه شریف در رشته مهندسی مکانیک شاگرد اول شد و برای دکترا بورس بهش دادند. و بآنجا رفت دکترای مدیریت گرفت و برگشت و این دانشکده را درست کرد و دوسال اولش خودش رییس بود بعد تحویل دکتر نیلی داد.
                  آخرین ویرایش توسط M.DALAHOO؛ 2023/06/18, 01:28.

نظر

• EURASIA
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 1253

تو تاپیک فلسفه سیاسی ( سری به ان تاپیک بزنید)

به دوستمون گنجشک که پرسید سیاست چیست

گفتم

سیاست یعنی علم و هنر کسب قدرت

حالا بحث قدرت شد این سوالها هم مطرح می شود

تفاوت قدرت با اقتدار چیست؟

تفاوت قدرت با نفوذ چیست؟

تفاوت هر دو با سلطه؟

تفاوت همه اینها با هژمونی چیست؟

نظر

• EHSANI
                      ستاره‌دار(3)
                      • Sep 2020
                      • 2081

درود جناب احسانی
                      منم معتقدم در روشنفکری کسانی که به این اسم شهره یافتند اشکالاتی بود و البته بخشیش جبر زمانه بود . نیم قرن به قبل مفاهیم روشن فکری تفاوت زیادی با الان داشت
                      ولی با تمسخر که نمیشه برخورد کرد

الان معنی روشنفکر را شما بیشتر توضیح بدید
                      خب روشنفکران شهره با این نام در زمان خود عرض کردم وقتی با مفاهیم الان و بعد از گذشت نیم قرن قیاس شود کار ساده ای است که به ان خرده بگیریم و البته با قیاس با مفاهیم فعلی خرده گیری ها بیراهه هم نیست
                      ولی شما بگید روشن فکری در نیم قرن گذشته باید چه شکل و سیاقی میداشت که نداشت

اونا روشنفکر نبودند یا اصلا بگو کج فکر بودند
                      روشنفکر کیا بودند ؟ کسانی که 90 درجه خم میشدند و دست بوسی مقام ملوکانه میکردند و پاچه خور ها و مفت های اطراف روشنفکر بودند ؟
                      یا اونائی که صف میبستند تا مقام ملوکانه براشون از این کاخ به اون کاخ رژه بره و اونام مثل حقیران و رعیت هایی که سرورشون در حال رژه رفتن است از او سان ببینند و هر کی زودتر به این افتخار نائل میشد تا دست مبارک اعلیحضرت همایونی را بوسه باران کند و بیشتر میتونست به مهره های کمرش اعتماد کند و تا نزدیک به 90 درجه خم شود و البته حواسش به خشتک شلوارش هم باشه یه وقت جر نخوره در اثر این میزان از حقارت و خم شدگی ، اون وقت در مسابقه دست بوسی این یکی روشن فکر تر از بقیه است ؟

به قول ابی ( ابراهیم حامدی ) دست مرا بگیری و با بوسه اندازه کنی ، اینا روشنفکر بودند ؟

خب برگردیم به الان
                      روشنفکری در حال حاضر به چیست ؟

به شاه پرستی و خواهان بازگشت به ارباب رعیتی ؟ شاید این مدلی روشنیش بیشتر از 50 سال قبل باشد
                      ارباب رعیتی بساطش خیلی وقته جمع شده و اونائی هم تک و توکی در دنیا این بساط را حفظ کردند قابل قیاس نیستند با کشوری استبداد زده که هرگز و هیچ وقت در اون شاه نمیتونه فاقد قدرت سیاسی باشد
                      2500 سال کسی غلط زیادی میکرده به شاه بگه بالای چشمت ابروست و تا ابد هم همین خواهد بود

الان سلطنت طلبان داخلی و خارجی روشنفکر هستند ؟ والا رفتار و گفتار و کردار شون که بیش از پیش هم عیان شده باعث خیره شدن به افقی دور درست است
                      لطف کنید از بارزه ها و مصداق های روشنفکری شون کمی بیشتر برای من گمراه توضیح بدید

اینکه ایراد بگیریم و نقد کنیم یک بحث است ولی اینکه در راستای همون نقدها از خودمون هم چیزی ارائه بدیم بحثی دیگر است
                      کامنت قبلی و این یکی هر دو مورد حالتی کلی دارد
                      چون نظر دوستانی که اون حادثه شوم را کودتا نمیدانند مشابه است با دیگر پادشاهی خواهان و خطاب کلی است

مصدق را هم اگر جربزه و شهامتی بود اعدام میکرد ولی اونو دیگه هراس داشت بیشتر از حصر خانگی و تبعید براش نسخه ای بپیچد
                      شاید هم همون عوامل خارجی کودتاچی که کمک و همراهی کردند گفته بودند مصدق را اعدام نکن ولی بیشتر هراس داخلی بود . مصدق نام و سن و سابقه اش کوله باری بود که براحتی فاطمی نمیشد جانش ستاند
                      به جنگ تاریخ رفتن و کلنجار رفتن با رخداد های تاریخی بر اساس علایق و سلایقمون کار عبثی است و حاصلی نیست جز اعصاب خردی . به جنگ حقایق نباید رفت

ملی گرائی هیچ ارتباطی با پادشاهای خواهی ندارد
                      متاسفانه این روزها دیده میشه که پادشاهی خواهان خود را ملی گرا و وطن پرست !!! معرفی میکنند و مخالفان خود را انواع و اقسام برچسبها که میزنند . صندوقچه اتهام زنی و برچسب بی انتها
                      کی گفته ملی گرائی همراستا با پادشاهی خواهی است ؟

کی گفته برای اثبات ملی بودنتون باید شاه دوست و شاه طلب باشی ؟ یا برعکس کی گفته هر کی شاه طلب نیست ملی گرا نیست یا وطنش را دوست نداره ؟
                      اصلا اینو بگو ... کی گفته کجا ثابت شده هر کی پادشاهی خواه است الزاما ملی گراست ؟
                      جبهه ملی بعد از کودتا لت و پار شد در همون سیستم پادشاهی . ملی گرائی با پادشاهی خواهی یکی است ؟ !!!! /:.zzzzzz.:/

چند نفر ریختند رو سر یه نفر ، لطفا رعایت سن و سابقه را هم بکنید . اینکه نتیجه بد در اومده بحثی دیگر است ولی اگر قرار باشه بخاطر این نتیجه حاصل شده در 45 سال اخیر به گونه ای نظر بدیم که خدای ناکرده رنگ و بوی عقده گشائی باشد درمان هیچ دردی نیست
                      چند نفر از شما که توپیدید به یه نفر در سیستم قبلی هزینه داده ؟
                      اگر حتی یکی از اقوام دور و نه نزدیک شما هزینه های اسفناک داده بود بازم همین رویه را داشتید ؟

معنی هزینه دادن را تا چه حد میتونید درک کنید ؟
                      درود بیفور جان
                      ممنون بابت مشارکت در بحث
                      فکر میکنم شما پستهای قبلی بنده رو نخوندید لذا سوءتفاهم میشه
                      من در پستی از لغت روشنفکر اسم بردم ،
                      فلان دوست ، یک سری افراد رو وارد موضوع کردند که موضوع بحث من نبود
                      ظاهراً معنی روشنفکر از دید هر یک از ما با دیگران تفاوت داره
                      همه هم داریم بحث سیاسی میکنیم خیر سرمون !
                      لذا برای رفع سوءتفاهم از همه دوستان خواهش کردم تعریف خودتون رو از روشنفکری ایراد بفرمایند
                      شما هم لطف کردید مطلب بالا رو ارسال کردید ممنون تشکر
                      ولی تعریف خودتون از روشنفکری رو نگفتید بلکه بنده بی سواد هم چیزی یاد گرفته باشم

بیفور جان ، اونها رو ولش کن ، تعریف خودت از روشنفکری چیه ؟

ایضاً گفتم بهتره قبل از شروع بحثهای سیاسی ،
                      یک تعریف و تفاهمی از مفهوم لغات و اصطلاحات مورد بحث داشته باشیم تا سرمون کلاه نره

یا برعکس ، اینکه بی جهت با همدیگه دعوا نکینم
                      که دست آخر معلوم بشه قضیه مولوی
                      انگور و عنب و ازم و استافیل ، منظور همگی یک چیز بوده !
                      آخرین ویرایش توسط EHSANI؛ 2023/06/18, 02:09.
                      نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EHSANI
                        ستاره‌دار(3)
                        • Sep 2020
                        • 2081

آقا یواش تر :D
                        تا میای یکی رو جواب بدی ، دو صفحه رد شده :.thumbsupsmileyanim
                        نگرش ، همه چیز است .

نظر

• afshinamin
                          عضو فعال
                          • Jul 2013
                          • 4495

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                          ...درود..دست برقضا یکی از همین دوستان عزیز و بزرگوار ما در این سایت به نظر میاد جز همین قشر و گروهی باشند که مورد مطالعه شما هستند ..منتهی هرچه التماس و خواهش کردیم که ببینیم ذهنیتشون در اون زمان در این مورد چه بوده وحالا مثلا استدلال و منطقشون برای اینکه بهتر هست شاه برود چه بود ...کمتر توضیح دادند...اما در مورد پی نوشت ..بله درست می فرمایید..اگر ما بودیم معلوم نبود کدام طرف را ترجیح میدادیم و چه سرنوشتی پیدا می کردیم ..ولی سعی می کردم اگر عمرمان به دنیا بود و بعد چهل پنجاه سال ..کسی ازمان در مورد سوال می کرد همان احساس و برداشت و ذهنیتی که اوم زمان داشتیم واینکه چه دلایلی باعث شد در اون دوران جبهه و طرفی را که انتخاب کردیم رو بیان کنم ....وگرنه ما که نه دادگاه تفتیش عقاید هستیم و نه کمیته مجازات ..به هرحال اتفاقی هست که افتاده و مسیری بوده که طی شده ...قابل برگشت و تغییر نیست ..تا حدی جواب این سوال روشن میشد که این افراد و این قشر چرا با وجود منافعی که در ادامه اون سیستم داشتند با بقیه برای تغییر نظم وقت همنوا شدن ؟
                          درود
                          ۹۹ درصد یا دقیقتر بگم ۹۸ و دو دهم درصد مردم فکر نمی‌کردند اصلا
                          خود بنده و شما هم اگه خدا بهمون رحم نکرده بود و مثلا دو دهه زودتر به دنیا آمده بودیم هم با همین احتمال ریاضی .یعنی باقطعیت چون بالای ۹۵ درصدهست.انقلابی بودیم
                          اول خراب کردیم بعد گفتیم حالا ببینیم چه باید کرد
                          دقیقا مثل پت و مت/.:biggrinsmiley.:/
                          وقتی فکت مسلم تاریخی داریم که مردم عکس خمینی را در ماه می‌دیدند اصلا بحث در این رابطه به نظرت وقت تلف کردن نیست !؟!
                          با چند نفرعاقل و دلسوز مثل مصدق و شاه و رضا شاه وامثال انها که مملکت در نهایت آباد نمیشه.اگر هم بشه موقتی و زودگذر است. باید قاطبه ی مردم عاقل و دلسوز بودند
                          بقول امیر کبیر کشور شاه و وزیر دانا نمیخواهد
                          کشور مردم دانا میخواهد
                          آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/06/18, 02:29.

نظر

• EHSANI
                            ستاره‌دار(3)
                            • Sep 2020
                            • 2081

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
                            آیا راه گنجشکک آشی مشی ادامه خواهد داشت ؟!اگر هم داشته باشه جاش را در این تاپیک پیدا نکردم ولی امیدوارم راهش ادامه داشته باشه ۰۰۰۰۰

آیا سواد دهقان فداکار از سواد اعضا این تاپیک کمتر بود ؟!!!!!!!فک نکنم و بلکه بیشتر بود چون عملا به اثبات رسیده و امیدوارم سواد درست تعریف شده باشه ۰۰۰۰۰

آیا روشنفکران اهل توهین هستند فک نکنم و بلکه باید روشنفکر بودن درست تعریف بشه وقطعا کوبیدن دگر اندیشان بمعنی روشنفکر بودن نیست

آقا اجازه ������من غیر مذهبی هستم ������ باش ولی فک نکن که روشنفکری چون هیچ ارتباطی با روشنفکری ندارد

دهقان فداکار و گنجشکک آشی مشی وووو دنبال ادعا نبودند و فقط به اهداف انسانیشون عمل میکردند و اون کمک به همگان بود چه انسان و چه هر موجود دیگری

گذشته ها گذشته ها بگو ببینم حالا چکاره ای ������������
                            درود جناب طیب . ممنون بابت مشارکت در بحث
                            لطفاً تعریف خودتون رو از روشنفکری بفرمایید .

ممنون

---------------------

قبلا در پستی ، مفصل توضیح دادم که
                            دگراندیشیِ کسی ، اگه باعث بشه امنیت و معیشت شما به خطر بیفته
                            طبق یک قانون نانوشته ، شما حق دارید اونو بکوبید
                            البته شما نه با اون شخص مشکل دارید و نه با اندیشه اش
                            شما فقط دارید از امنیت و معیشت خودتون دفاع میکنید
                            که اگه نکنید ، طبق قانون طبیعت ، منقرض خواهید شد
                            همه افرادی که امروز بقا پیدا کردند از جمله اختصاصاً شخص من و شما
                            اجدادی داشته ایم که در تنازع بقا ، با هم جنگیده اند و پیروز شده اند
                            گاهی با تیر ، گاهی با فریب
                            گاهی با پرتاب کلمه ، گاهی با پرتاب قابلمه :D

اما اگه قول بده بچه خوبی باشه و امنیت ما رو تهدید نکنه
                            و قول بده کیک معیشت رو مساوی تقسیم کنه
                            دیگه اهمیتی نداره که دگراندیش باشه یا هم اندیش
                            نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EURASIA
                              عضو فعال
                              • Jan 2022
                              • 1253

روشنفکری؟

روشنفکر کسی که بر اساس عقل گرایی به جهان هستی نگاه می کند و احساسات را در نظر نمی گیرد

( اصولا ادمهای احساسی نمی تونند روشنفکر باشند)

این واژه معادل انگلیسی ان خردگرایی است و همچنین به ومعنی هوش گرایی یا عقل گرایی است

اما در ایران به اشتباه روشنفکر تعریف شده است

چون در ادبیات ما وقتی این کلمه مطرح میشه

یک انسان اول از همه دلسوز جامعه است و در عین حال با دانش است تصور میشه ( یعنی ترکیبی ار خوش قلبی و خیرخواهی اجتماعی و دانش بالا است)

اساسا تعریف روشنفکری به معنی اخلاقی توسط سقراط باب شده است ( یعنی شرط اولش دلسوزی است نه خردمندی)

اما به معنی خردگرایی از زمان فرانسیس بیکن و همچنین دکارت باب شده است

در دنیای غرب به عقلگرای محض روشنفکر گفته میشه ( یعنی برای رشته ای علوم طبیعی مثل فیزیک هم به کار میره )

اما نظر خود من :

روشنفکر کسی است که چه از دانش و عقل و چه ازنظر نیت و خیرخواهی از میانگین مردم جلوتر است و در عین حال شجاعت بیان هم دارد و همچنین از هر گونه مذهب به دور است ( چون دین اساسا عقل را ناقص می داند و حد ان را در بضاعت و دایره مذهب تعریف می کند) پس چیزی به نام روشنفکری دینی نداریم

بلکه اصلاحات دینی داریم ( مانند کاری که مارتین لوتر با مسیحیت کرد و پروتستان را ابداع کرد)

نظر

• M.DALAHOO
                                ستاره‌دار (2)
                                • Apr 2022
                                • 556

صلاح کار کجا و من خراب کجا
                                ببین تفاوت ره کز کجاست تا به کجا

دلم زصومعه بگرفت و خرقه سالوس
                                کجا ست دیر مغان و شراب ناب کجا

چه نسبت است به رندی صلاح و تقوی را
                                سماع وعظ کجا نغمعه رباب کجا

قرار و خواب زحافظ طمع مدار ای دوست
                                قرارچیست صبوری کدام و خواب کجا

آخرین ویرایش توسط M.DALAHOO؛ 2023/06/18, 07:52.

نظر

در حال کار...
                                X