کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
منبعت پلاستیکیه .....نشتی داره ....تا دیروز که رضا پهلوی و مردم معترض رو یه چیز دیگه میدونستی و می گفتی کارشون اشتباه بوده و به نتیجه نمیرسه ....امروز میگی اینا درحال فرار ووخارج کردن پولاشون هستن...
حساب مردم معترض با رضا پهلوی که یک کفتار موج سواره جداست!!!
اتفاقا همین مردمی که در خیابانها هستند ۱۰٪هم به رضا پهلوی اعتقاد ندارند .من با هرکدوم از اطرافیانم که در این خیزش شرکت صحبت کردم میگفتن ما فعلا طرفمون جمهوری اسلامیه و فقط برای این به خیابانها میایم
خودمم تا قبل فراخوان توی خیابون بودم ولی رضا پهلوی مثل خمینی اول با وعده دوره گذار میاد و بعدش مخالفان قلع و قمع میکنه و دوباره روز از نو!!!
اگرچه از همین الان قلع و قمع شروع کرده!!!
اتفاقا مردم با این سرنوشت دردناکی که با فراخوان این کفتار بی مسوولیت دچار شدند اگرچه عامل اجرای آن جمهوری اسلامی بود ولی ملت دیگه به این وعده ها و حرفای رضا کفتار حواسشون جمع شده!!
اقای کاوه اهنگر ..سروته حرفات که باهم نمیخونه ...اگه به نظرت ملت اشتباه کردن ...وکارشون عبث بوده ..دیگه این اخبار موثق فرار مسولین و پول خارج کردنشون چیه ...
اگرم که میگی اینا دارن فلنگ رو میبندن ..پس نشون میده اونجوری هم که می گی نیست ووزن این معترضین و رضا پهلوی بیشتر از چیزیه که داری در موردش داستان میسازی
اقای کاوه اهنگر ..سروته حرفات که باهم نمیخونه ...اگه به نظرت ملت اشتباه کردن ...وکارشون عبث بوده ..دیگه این اخبار موثق فرار مسولین و پول خارج کردنشون چیه ...
اگرم که میگی اینا دارن فلنگ رو میبندن ..پس نشون میده اونجوری هم که می گی نیست ووزن این معترضین و رضا پهلوی بیشتر از چیزیه که داری در موردش داستان میسازی
موافقم! بی سرو ته هست ولی نه حرفای من بلکه استنتاج شما از حرفای من!!
من کی گفتم کار مردم اشتباه یا عبث بوده؟!
مردم کار درستی کردند ولی هزینه سنگینی دادند! خیلی سنگین!
من نمیدونم چرا هر وقت من رضا کفتار هدف میگیرم شماها میچرخونید سمت مردم!!!
من اگه رهبر یک جنبش بودم و ۱۰٪احتمال میدادم چنین جنایتی رخ میده استراتژیم تغییر میدادم!!هزاران راه دیگه برای بیان مخالفت هست مثلا شعار از پشت بام بجای خیابان یا اعتصابات.یا اعتراضات مدنی موازی
چرا رضا پهلوی هیچکدام انتخاب نکرد جز این روش وحشتناک.حالا اینکارو کردی!!شب اول خبردار شدی چرا ادامه دادی چرا سکوت کردی تا جنایت بزرگتر بشه؟بازهم همه اینا به کنار!!!که اصلا قابل کناراومدن نیست چرا در جواب خبرنگار خارجی با خونسردی کامل میگی این هزینه ها برای خیزش طبیعی و لازمه؟!
تو کی هستی که جان مردم اینطور ارزان میدانی!!!اصلا از از اول اینها رو میدانستی و اتفاقا نیاز به چنین جنایتی داشتی تا موج سواری کنی !!!والا کی تورو در کنگره یا دولتهای غربی آدم حساب میکرد!!!
راستی صحبت از اعتصابات شد یاد امر ملوکانه اعلاحضرت افتادم که کارگران شرکت های نفتی و حمل و نقل را به اعتصابات دعوت کرد!چخبر از اعتصابات!!راستی داور السلطنه ها و آزاد السلطنه ها چقدر حاضرند از پرتفوی بورسیشون تقدیم صندوق حمایت ازاعتصابات کنند؟!
مردم ذوب در ولایت اعلاحضرت چند روز یا چند ماه حاضرند به امر ملوکانه اعلاحضرت اعتصاب کنند و از مایه بخورند؟!!!!!!
شاهدان عینی می گویند در 3 روز گذشته مامورانی با ورود به ساختمان ها اقدام به جمع آوری ماهواره ها کرده اند
بهانه ماهواره، هدف استارلینک
اول فکر کردم هلیکوپتر بر فراز آسمان در حال پرواز است، اما همین که صدا نزدیک و نزدیک تر شد، فهمیدم چیزهایی بالای سر برج در حال چرخش هستند. چند دقیقه بعد صدای آیفون بلند شد و چندین مامور سوار بر آسانسور خود را به پشت بام رساندند. بدون هیچ توضیحی ماهواره استارلینکی را که برای اعضای ساختمان بود، جمع کردند و بردند. بعد هم از رئیس ساختمان شماره ای خواستند تا با او برای گرفتن توضیحات در تماس باشند». این روایت یکی از افرادی است که به دنبال اختلال اینترنت، فیلترینگ و قطع اینترنت در شرایط خاص، تصمیم به خرید ماهواره استارلینک به شکل اشتراکی با دیگر همسایگانش گرفته است. او که در غرب تهران زندگی می کند، به «شرق» می گوید: به جز استارلینک، ماموران اگر ماهواره ای را هم می دیدند، جمع کرده و با خود می بردند.
یکی دیگر از افرادی که در شمال شهر زندگی می کند و بعد از اعتراضات سال 1401 تصمیم گرفته ماهواره استارلینک بگیرد نیز به «شرق» می گوید روز گذشته چندین مامور به بهانه جمع آوری ماهواره های محله به ساختمان آنها آمده و ماهواره استارلینک شان را هم برده اند. او اعلام می کند چندین نفر از اعضای خانواده اش که در سنندج زندگی می کنند و ماهواره استارلینک داشته اند نیز با همین تجربه روبه رو شده اند.
در کنار برخی کاربران که ماهواره استارلینک را خریداری کرده اند، برخی شرکت های خصوصی بزرگ هم از سه سال گذشته به خاطر داشتن یک اینترنت آزاد برای انجام کارهایشان به سمت خرید ماهواره استارلینک رفته اند، اما حالا خبر می رسد که نهادهای نظارتی به آنها نیز دستور داده اند تا این ماهواره را جمع آوری کنند. یکی از کارمندان یک هلدینگ بزرگ به «شرق» می گوید که از روز پنجشنبه (18 دی)، هم زمان با قطع سراسری اینترنت و حتی اینترنت ملی، آنها تا شنبه (20 دی) در محل کار خود امکان دسترسی به اینترنت را داشته اند، اما در نهایت مدیریت به آنها گفته دستور آمده که باید استارلینک را جمع کنند.
اختلال به کمک چینی ها
حالا نزدیک به یک هفته و 168 ساعت است که اینترنت از دسترس ایرانیان خارج شده و اینترنت ملی هم گاهی کار می کند و گاهی نه. در این بین، پیام رسان های داخلی که از دو روز پیش مجوز فعال شدن آنها از شورای عالی امنیت ملی رسیده، به شکل محدود کار می کنند و در واقع فقط صفحه اول آنها باز می شود. پیام رسان هایی که در یک دهه گذشته برای رشدشان از سوی دولت میلیاردها تومان تسهیلات نقدی و زیرساختی گرفته اند، امکان ارسال و دریافت پیام ندارند. مقاماتی که در این بین باید پاسخ گو باشند، از شورای اطلاع رسانی گرفته تا وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی، در پیگیری «شرق» تنها به یک جمله اکتفا می کنند؛ اینکه نمی دانند این محدودیت ها چه زمانی برداشته می شود و تصمیم گیری در این زمینه در اختیار دولت نیست. این در حالی است که رئیس شورای عالی امنیت ملی، به عنوان نهادی که دستور قطع اینترنت را داده، مسعود پزشکیان است.😮 در این روزها، تنها افرادی به اینترنت آزاد دسترسی داشته اند که از چند سال پیش تا کنون توانسته اند با وجود قیمت و ریسک بالا، تجهیزات «استارلینک» را خریداری کنند. با این حال، با شروع دوباره قطع اینترنت به دلیل اعتراضات از 18 دی ماه، اینترنت این ماهواره هم دچار اختلال شده است. در کنار آن، در چند روز گذشته پیگیری ها و مشاهدات عینی «شرق» نشان می دهد گروهی در حال جمع آوری ماهواره از محله های مختلف هستند و در این بین، کسانی که ماهواره استارلینک داشته باشند نیز شناسایی و تجهیزات آنها توقیف می شود.
برخی خبرگزاری ها از جمله «فارس» که به اینترنت آزاد دسترسی دارند نیز ایجاد اختلال در استارلینک را تایید کرده اند. فارس در خبری به نقل از نت بلاکس نوشته که ترافیک استارلینک در ایران طی ساعات اولیه اختلالی که ایجاد شده، از حدود 30 درصد به بیش از 80 درصد کاهش یافته و در برخی نقاط حساس، تقریبا به صفر رسیده است. در نهایت هم خبرگزاری فارس به نقل از فوربس نوشته است: «ایران اولین کشوری است که توانسته خدمات دهی استارلینک را از کار انداخته و دسترسی های آن را تا این اندازه دچار اختلال کند».
اما چگونه ایران توانسته روی ماهواره استارلینک اختلال ایجاد کند؟ یک کارشناس فنی در گفت وگو با «شرق» اعلام می کند: ایران توانایی اختلال مستقیم روی فرکانس های استارلینک را ندارد و توانسته با کمک چین روی این ماهواره اختلال ایجاد کند.🤢 او در این مورد می گوید: «تا جایی که اطلاع دارم، چین پیش از این هم یک برنامه آزمایشی اجرا کرد و با کمک هزاران پهپاد توانست با موفقیت اختلال روی استارلینک ایجاد کند و حالا هم در این زمینه ایران برای ایجاد اختلال در استارلینک از دستاوردهای چین استفاده کرده است».
این کارشناس تاکید می کند که ایران ابزار لازم برای ایجاد اختلال در استارلینک به شکل مستقیم را ندارد و در این زمینه از طریق اختلال گسترده روی GPS می تواند اینترنت این ماهواره را کند کند. او در این مورد توضیح داد: «ایران نمی تواند مثلا با پارازیت انداختن جلوی اینترنت رسانی این ماهواره را بگیرد؛ تنها راهی که می تواند استفاده کند، اختلال گسترده روی GPSهایی است که کار هماهنگی سیگنال های زمینی و ماهواره ای در آسمان را انجام می دهند». به گفته او، در این زمینه هم به تازگی استارلینک یک به روزرسانی ارائه کرده و حالا اختلال در این ماهواره از 80 درصد به 10 درصد رسیده است.
در چند سال گذشته تلاش های زیادی برای جلوگیری از ورود استارلینک به کشور شده است که در نهایت همان طور که یکی از گزارش های مرکز پژوهش ها می گوید، این تلاش ها بدون نتیجه مانده است.
همچنین گزارش های بین المللی و داخلی نیز نشان می دهد تعداد کاربران استارلینک در کشور به صدها نفر می رسد. سال گذشته فوربس اعلام کرد تعداد کاربران استارلینک در ایران به 20 هزار نفر می رسد. چند ماه بعد، یعنی در دی 1403، انجمن تجارت الکترونیک در گزارش فصلی خود در مورد وضعیت اینترنت اعلام کرد ترافیک استارلینک در ایران از ابتدای سال 2024 حدود 20 برابر شده است. همچنین طبق بررسی های این انجمن، 30 هزار اشتراک استارلینک در کشور فعال هستند که بیش از صد هزار کاربر از آن استفاده می کنند. به تازگی کلافلر اعلام کرده بود تعداد کاربران استارلینک در دنیا به 9 میلیون نفر می رسد.
هرچند حالا گوگل مسدود است و جست وجوگرهای ایرانی نیز که برایشان میلیاردها تومان از سوی دولت هزینه شده، کار نمی کنند، اما در روزهایی که به اینترنت دسترسی داشتیم، عکس هایی از جاگرفتن ماهواره های استارلینک در برج ها و خانه های مختلف در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود. تا قبل از جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل، قیمت تهیه تجهیزات برای دسترسی به اینترنت استارلینک چیزی در حدود150 تا 200 میلیون تومان بود، اما بعد از جنگ با توجه به نوسانات قیمت و افزایش تقاضا، قیمت آن چند برابر شد. طبق برخی گزارش ها، تا چند ماه پیش خرید تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره ای استارلینک که قیمت رسمی آن 500 تا 600 دلار است، برای کاربران ایرانی، اگر فروشنده مطمئن و منصفی پیدا می کردند، تا نزدیک هزارو 300 دلار آب می خورد؛ با این حال برخی اعلام می کنند که برای خرید تجهیزات این اینترنت ماهواره ای تا بیش از دو هزار دلار هم هزینه کرده اند.
ظاهرا تو ژن ما ایرانیها این قضیه نهادینه شده که اگر از حکومت مرکزی ناراضی باشیم حاضریم به بیگانه کمک کنیم ولی حکومت ساقط بشه. البته در این رابطه دوبار تجربه تلخ حمله اسکندر و حمله اعراب را در کارنامه داریم. حکومت فعلی ماحصل تصمیم عقلاییه که 1400 سال پیش بدلیل نارضایتی از حکومت وقت راه را برای فتح اعراب باز کردند. نتیجه دو تصمیم قبلی صدها سال افسوس و پشیمانی بود...
نظر