پالايش نفت تبريز ( شبريز )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ali1380
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 373

    #1036
    پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

    در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post
    شبریز سالیانه بیش از دو میلیارد یکصد هزار لیتر گازوئیل سالیانه تولید میکند که با توجه به نزدیکی به ترکیه و راه ارتباطی ان با اروپا 50 درصد تولیدات خود را صادر میکند....

    گازوئیل یکماهه 73 درصد و شش ماه 137 درصد رشد قیمتی داشته است که نسبت به نفت خام رشد قیمتی بیشتری داشته است....
    مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

    نظر

    • ali1380
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 373

      #1037
      پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

      ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری برای جهش تولید در پالایشگاه تبریز - ایرنا

      ۲۶مرداد ۱۳۹۹،‏ ۹:۳۵

      کد خبرنگار: 2723
      کد خبر: 83908839



      ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری برای جهش تولید در پالایشگاه تبریز

      تبریز - ایرنا - پالایشگاه تبریز در دولت تدبیر و امید سرمایه‌گذاری‌های کلانی برای ارتقای سطح تولید و تبدیل شدن آن به واحد پاک انجام داده که می‌توان به هزینه ۵۰۰ میلیون یورویی برای اجرای طرح های بنیادین با رویکرد تولید محصولات باکیفیت و ارتقای جایگاه این شرکت در صنعت نفت و گاز کشور اشاره کرد.

      به دنبال تلطیف فضای تحریمی به عنوان یکی از دستاوردهای برجام در دوره نخست دولت روحانی و امکان حضور مجدد شرکت های خارجی در حوزه نفت و گاز، طرح های مهم و زیربنایی در پالایشگاه تبریز انجام شد تا علاوه بر افزایش سطح تولید، استانداردهای زیست محیطی آن نیز ارتقا یابد.

      بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که در دولت تدبیر و امید افزون بر ۵۰۰ میلیون یورو در پالایشگاه تبریز برای اجرای طرح های بنیادین با رویکرد تولید محصولات باکیفیت و ارتقای جایگاه این شرکت در صنعت نفت و گاز کشور برداشته شده است.

      در تشریح سرمایه گذاری های انجام گرفته در پالایشگاه تبریز در سال گذشته می توان به هزینه کرد ۵۳ میلیارد ریالی برای نصب و استقرار تحلیلگرهای برخط زیست محیطی، اجرای طرح گوگردزدایی از نفت گاز با اعتبار ۷۰ میلیون یورو و میترینگ فرآورده ها با هزینه کرد ۱۶ میلیارد ریال اشاره کرد.
      هزینه کرد ۱۰ میلیون یورویی برای تغییر کاربری واحد بنزین سازی قدیم به ایزومراسیون و تولید روغن پایه با هزینه کرد یک میلیون یورویی از دیگر طرح های اجرا شده در شرکت پالایشگاه تبریز در بازه زمانی یاد شده است.
      پالایشگاه تبریز در یک نگاه
      شرکت پالایش نفـت تبریز در سـال ۱۳۵۳ طراحـی و پـس از اتمـام مـراحل احداث در بهــمن ســال ۱۳۵۶ با ظرفیـت اسـمی ۸۰ هزار بشـکه در روز راه انـدازی شـد. افزایـش ظرفیـت تولیـد به ۱۱۰ هزار بشکه در سال ۱۳۷۱ با تلاش کارشناسان و متخصصان داخلی ، برگ زرینی است که در این شرکت رقم خورد.
      شـرکـت پالایـش نفـت تبریـز هـم اکنـون سهـم حـدود ۷ درصـدی از تـوان تصـفیه نفـت خـام کـل کشـور را با تبـدیل به فـرآورده هـای اصلی و ویژه به خود اختصاص داده و تأمیـن بخـشی از سوخـت مایـع مورد نیـاز شـمال غـرب کشــور (اسـتان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و کردستان) را برعهده دارد.
      با روی کار آمدن دولت روحانی، تلاش برای ارتقای جایگاه پالایشگاه تبریز تسریع شد، به گونه ای که در سال ۱۳۹۲ واحد تولید بنزین یورو چهار در آن به بهره برداری رسید و ۴۸.۵ درصد سهام مجتمع پتروشیمی توسط پالایشگاه خریداری شد.
      در سال ۱۳۹۳ واحد قیرسازی پالایشگاه تبریز و سال بعد طرح گرانول سازی گوگرد در آن افتتاح شد؛ روند رشد و توسعه پالایشگاه تبریز در سال ۱۳۹۵ با بهره برداری از طرح بازیافت گازهای ارسالی به مشعل، ادامه یافت و سال بعد واحد اختلاط و تولید روغن های روانساز به بهره برداری رسید؛ در ۲ سال اخیر نیز واحدهای تولید گازوییل یورو ۵ به بهره برداری رسیده است.
      تصویری از افتتاح طرح های زیربنایی پالایشگاه تبریز با حضور رییس جمهوری در مرداد ماه ۱۳۹۸
      افتتاح سه طرح پالایشگاه تبریز با حضور رئیس جمهوری
      نیمه نخست مرداد ماه پارسال بود که با حضور رئیس جمهوری و جمعی از اعضای کابینه، سه طرح عملیاتی شده شرکت پالایشگاه تبریز با اعتبار ۵۴ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال به صورت رسمی افتتاح شد؛ این طرح ها شامل طرح‌های ارتقای کیفیت بنزین و نفت‌گاز تولیدی پالایشگاه تبریز به استاندارد یورو پنج و همچنین طرح تولید روغن پایه و روغن‌های روانساز این شرکت بود.

      با اجرای طرح بنزین سازی جدید به ظرفیت ۲۰ هزار بشکه در روز و پروژه تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک به ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز، تمام بنزین تولیدی شرکت پالایش نفت تبریز به مقدار ۳.۵ میلیون لیتر در روز به استاندارد یورو پنج ارتقاء یافت.

      همچنین با اجرای طرح تصفیه نفت‌گاز جدید با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز، حدود یک سوم از نفت‌گاز تولیدی این پالایشگاه به میزان ۲.۵ میلیون لیتر در روز به استاندارد یورو ۵ ارتقاء یافت.

      پس از اجرای طرح‌های مکمل نظیر PSA، TGT و Cooling Tower تمام نفت‌گاز تولیدی پالایشگاه تبریز به استاندارد یورو پنج می رسد.

      تولید روغن پایه و روغن‌های روانساز سومین طرح شرکت پالایشگاه تبریز بود که همزمان با سفر مرداد ماه پارسال رییس دولت تدبیر و امید در دو بخش پروژه اختلاط و تولید روغن‌های روانساز و پروژه تولید روغن پایه با هدف تولید انواع روغن موتورهای بنزینی و دیزلی و روغن صنعتی و ضد یخ و همچنین روغن پایه گروه ۲ (گرید ۱۸۰N) به بهره‌برداری رسید.
      کاهش ۸۰ درصدی روغن پایه گروه ۲ وارداتی مصرفی واحد اختلاط و تولید روغن‌های روانساز به منظور تکمیل زنجیره تامین و ایجاد ارزش افزوده برای محصول آیزوریسایکل تولیدی این پالایشگاه از دستاوردهای این طرح است.
      تصویری از آیین امضای قرارداد واحد گوگردسازی پالایشگاه تبریز
      قرارداد ۱۷ میلیون یورویی واحد گوگردسازی پالایشگاه تبریز امضا شد
      پس از افتتاح طرح های سه گانه پالایشگاه تبریز توسط رییس جمهوری، اواسط شهریور ماه پارسال قرارداد پروژه ساخت واحد جدید گوگردسازی شرکت پالایش نفت تبریز در راستای کاهش آلاینده‌های زیست محیطی آن با شرکت طراحی و ساختمان نفت (ODCC) منعقد شد.
      بر اساس این تفاهم‌نامه انجام مطالعات، مهندسی پایه، مهندسی تفصیلی، تامین مصالح و تجهیزات، انجام کارهای ساخت و نصب، پیش راه اندازی و راه اندازی بر عهده شرکت طرف قرار داد است.
      مدت زمان اجرای پروژه ۲۱ ماه، اعتبار آن افزون بر ۱۷ میلیون یورو و هدف نهایی تولید گوگرد با ظرفیت ۱۱۰ تن در روز است.
      نمایی از فضای سبز پالایشگاه تبریز
      اجرای ۴۰۰ میلیون یورو طرح زیست محیطی در پالایشگاه نفت تبریز

      شرکت پالایشگاه تبریز در ۶ سال گذشته ۱۵ طرح زیست محیطی با اعتبار بیش از ۴۰۰ میلیون یورو اجرایی کرده که تا زمان حاضر بیش از ۱۰ طرح به بهره برداری رسیده است.

      از جمله طرح های اجرا شده شرکت پالایش نفت تبریز در راستای ارتقای شاخص های زیست محیطی، واحد جدید بنزین سازی با هدف تولید بنزین پاک است که برای اجرای آن ۲۷۰ میلیون یورور هزینه شده است.

      طرح بازیافت گازهای ارسالی به مشعل با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده های اتمفسری و طرح تصفیه گازوئیل با هدف تولید گازوئیل منطبق با استاندارد یورو ۵ از دیگر طرح های زیست محیطی اجرا شده در پالایشگاه تبریز است.
      سامانه پایش آنلاین در این پالایشگاه نیز بهمن ماه ۱۳۹۶ بهره برداری شد و نتایج آنالیز خروجی دودکش ها به اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی به صورت بر خط ارسال می شود.
      طرح جامع پالایشگاه تبریز با رویکرد کاهش تولید نفت کوره و افزایش تولید محوصلات با ارزش مانند بنزین و گازوئیل منطبق با استانداردهای زیست محیطی روز نیز در برنامه کاری این شرکت است.
      اعتبار مورد نیاز طرح جامع ۱.۶ میلیارد یورو است و امید می رود با حمایت های استانی و ملی منابع مورد نیاز تامین و گام بلندی در جهت بهبود وضعیت زیست محیطی منطقه برداشته شود.

      با وجود اینکه روزانه ۳ میلیون بشکه نفت خام و انواع مواد نفتی از ورودی تا خروجی پالایشگاه تبریز جریان یا توقف دارد، اما مدیران این شرکت مدعی هستند که آلایندگی آن به اندازه یک کارگاه کفاشی نیست.

      بنا بر اعلام مدیریت پالایشگاه تبریز از هر ۱۰۰ کیلوگرم مواد نفتی که وارد پالایشگاه می شود، ۵ درصد سوخته می شود تا تبدیل به ۹۵ کیلوگرم بنزین، گازوئیل، قیر، روغن و گوگرد یا سایر فراورده های نفتی شود.
      شرکت پالایشگاه تبریز پارسال افزون بر ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کرده، ضمن اینکه در زمینه درختکاری و توسعه فضای سبز اهتمام ویژه دارد، تا جایی که در ۳ سال گذشته ۲۳ هزار اصله درخت در محیط پالایشگاه کاشته شده است.
      مدیریت پالایشگاه تبریز همچنین اعلام کرده است که پسماندهای این واحد صنعتی هم به خوبی مدیریت می شود، به گونه ای که از ۳۱ دودکش پالایشگاه وضعیت ۳۰ دودکش استاندارد و یک دودکش در مرحله اصلاح برای استاندارد سازی است.
      مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

      نظر

      • ali1380
        عضو فعال
        • Jan 2022
        • 373

        #1038
        پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )




        مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

        نظر

        • ali1380
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 373

          #1039
          پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

          در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post







          واحد تهیه گاز مایع

          گازهای سبكی كه از واحد تقطیر نفت خام ، تبدیل كاتالیستی ، واحد تصفیه گاز با آمین ، آیزوماكس و بنزین سازی جدید به دست می آید عمدتاً مخلوطی از متان ، اتان، پروپان ، بوتان و اندكی پنتان است. در این واحد ابتدا مواد نفتی سنگین تر از گاز مایع (نفتای سبك) در برج تثبیت كننده جدا شده و سپس گازهای متان و اتان بوسیله عمل تفكیك از سایر گازها مجزا شده و در مراحل بعدی نیز پروپان و بوتان از یكدیگر جدا می شوند . آنگاه گاز مایع با اختلاط پروپان و بوتان به نسبتهای مناسب تهیه می شود. گاز مایعی كه به بازار عرضه می گردد مخلوطی از پروپان و بوتان است كه نسبت حجمی اختلاط آنها در فصول مختلف سال متغییر است. به عبارتی پروپان كه سبك تر است در تابستان كمتر و در زمستان بیشتر است. ظرفیت طراحی شده واحد
          تهیه گاز مایع 6000 بشكه در روز است.

          واحد تصفیه گاز مایع
          (سولفورکس گاز مایع)

          گاز مایع تولیدی در واحد استحصال گاز مایع حاوی مقادیر اندكی تركیبات گوگردی نظیر سولفید هیدروژن و مركاپتانهای سبك است. در این واحد تركیبات سولفید هیدروژن ومركاپتانهای موجود در گاز مایع بعد از تماس با محلول كاستیك تحت عملیات اكسیداسیون قرارگرفته و مركاپتانها به دی سولفید ها تبدیل شده و از گاز مایع جدا می شود. ظرفیت طراحی این
          واحد 4500 بشكه در روز است.
          مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

          نظر

          • ali1380
            عضو فعال
            • Jan 2022
            • 373

            #1040
            پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

            در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post


            واحد تهیه گاز مایع

            گازهای سبكی كه از واحد تقطیر نفت خام ، تبدیل كاتالیستی ، واحد تصفیه گاز با آمین ، آیزوماكس و بنزین سازی جدید به دست می آید عمدتاً مخلوطی از متان ، اتان، پروپان ، بوتان و اندكی پنتان است. در این واحد ابتدا مواد نفتی سنگین تر از گاز مایع (نفتای سبك) در برج تثبیت كننده جدا شده و سپس گازهای متان و اتان بوسیله عمل تفكیك از سایر گازها مجزا شده و در مراحل بعدی نیز پروپان و بوتان از یكدیگر جدا می شوند . آنگاه گاز مایع با اختلاط پروپان و بوتان به نسبتهای مناسب تهیه می شود. گاز مایعی كه به بازار عرضه می گردد مخلوطی از پروپان و بوتان است كه نسبت حجمی اختلاط آنها در فصول مختلف سال متغییر است. به عبارتی پروپان كه سبك تر است در تابستان كمتر و در زمستان بیشتر است. ظرفیت طراحی شده واحد
            تهیه گاز مایع 6000 بشكه در روز است.

            واحد تصفیه گاز مایع
            (سولفورکس گاز مایع)

            گاز مایع تولیدی در واحد استحصال گاز مایع حاوی مقادیر اندكی تركیبات گوگردی نظیر سولفید هیدروژن و مركاپتانهای سبك است. در این واحد تركیبات سولفید هیدروژن ومركاپتانهای موجود در گاز مایع بعد از تماس با محلول كاستیك تحت عملیات اكسیداسیون قرارگرفته و مركاپتانها به دی سولفید ها تبدیل شده و از گاز مایع جدا می شود. ظرفیت طراحی این
            واحد 4500 بشكه در روز است.

            در یک ماه گذشته قیمت گاز بیش از 4 برابر شده است...کارشناسان در مقایسه قیمت گاز با نفت بیان می نمایند که قیمت گاز بیش از 4 برابر قیمت نفت می باشد ....ارزش افزوده تولید گاز مایع از نفت ارزش افزوده بیش از 300 درصدی دارد....پالایش نفت تبریز بیش از ده هزار بشکه گاز مایع روزانه تولید می نماید که با توجه به بیش از 50 درصد صادراتی بودن اش و داشتن ارزش افزوده فوق العاده به نظر میرسد سال 1401 برای شبریز سال فوق العاده ای باشد که سود های نجومی بسازد....
            مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

            نظر

            • دودو
              ستاره دار(3)
              • May 2020
              • 1280

              #1041
              پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

              شبریز به همراه صندوق پالایش ضعیف ترین معاملات را در گروه داره
              ✓✓✓امضا را ویرایش کردم و شش ماه به تاریخ موعود اضافه کردم!
              ✓✓✓ مثلاً مذاکره کردیم اما جنگ میشود! البته جنگی محدود با هدف از بین بردن تاسیسات هسته ای ج.ا با مشارکت اسراییل آمریکا و احتمالا شرکای غربی و چراغ سبز روسیه و چین! این اتفاق بنظرم تا قبل از دی ماه ۱۴۰۱ انجام خواهد شد✓✓✓

              نظر

              • دودو
                ستاره دار(3)
                • May 2020
                • 1280

                #1042
                پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                ⭕️در پالایشگاه تبریز چه خبر است؟/ از فروش محصول با قیمتی پایین‌تر‌ تا ایجاد رانت احتمالی برای برخی!

                ✍بنابراسناد ارسالی این روزها #پالایشگاه_تبریز با ابهامات مدیریتی زیادی دست به گریبان است؛ از ارائه امتیاز فروش محصولاتی چون روغن به برخی از شرکت‌ها تا ابهام بزرگ در قراردادها و بخش مالی و فنی برخی از پروژه‌ها که شاید لازم باشد نهادهای نظارتی با ورود به موارد فوق که دراین گزارش به کلیات آن خواهیم پرداخت، به دنبال پاسخ مسوولان این پالایشگاه باشند.

                ?اما قطعا در آینده نزدیک بنابر اسناد موجود به یکایک آنها به طور کامل خواهیم پرداخت؛ بالاخص مواردی چون امضای قرارداد فروش محصولاتی چون روغن به شرکتی خاص و البته پایین بودن نرخ فروش #قیر به نسبت قیمت روز وکیوم باتوم دراین شرکت!
                برخی از موارد مبهم عملکردی مدیران فعلی این پالایشگاه که اسناد آن در اختیار قرار گرفته به شرح ذیل است

                ۱- ابهام در عملکرد مالی و فنی در تعریف و اجرای پروژه‌ها از جمله واحد CCRواحد آسفالت- گرانول سازی گوگرد و PSAو RO و کولینگ جدید

                ۲- اعطای قراردادهای کارگزاری و نمایندگی فروش محصولات با ترک تشریفات و خارج از مقررات آیین نامه معاملات از جمله قرارداد انحصاری ۵ ساله نمایندگی فروش روغن با شرکت " آ-ص-پ-آ" و چند شرکت دیگر به همراه اعطای امتیازات خاص و کارگزاری فروش محصولات صادراتی با شرکت "ن-آ-ک" به صورت احتمالا دستوری و یکطرفه از طرف شرکت هلدینگ بالادست!

                ۳- فروش محصولات پایین‌تر از قیمت پایه مصوب به برخی شرکت‌ها

                ۴- حذف و بی‌انگیزه ساختن نیروهای متخصص و کارآمد و چینش سلیقه‌ای کارکنان و البته کنارگذاشتن برخی از متخصصان کلیدی این پالایشگاه در راستای انتقاد آنان از عملکرد مبهم موجود!

                دراین بین شاید ضروری باشد تا علاوه بر ورود نهادهای نظارتی به موارد فوق، مدیریت جدید هلدینگ نفت و گاز #پارسیان نیز به این موضوعات ورود کند تا شاید از هدرروی منافع ملی به طور جد جلوگیری بعمل آید.هر چند که در گزارش‌های بعدی به جزء جزء موارد عنوان شده به همراه اسناد موجود، خواهیم پرداخت/نفتی‌ها
                ✓✓✓امضا را ویرایش کردم و شش ماه به تاریخ موعود اضافه کردم!
                ✓✓✓ مثلاً مذاکره کردیم اما جنگ میشود! البته جنگی محدود با هدف از بین بردن تاسیسات هسته ای ج.ا با مشارکت اسراییل آمریکا و احتمالا شرکای غربی و چراغ سبز روسیه و چین! این اتفاق بنظرم تا قبل از دی ماه ۱۴۰۱ انجام خواهد شد✓✓✓

                نظر

                • ali1380
                  عضو فعال
                  • Jan 2022
                  • 373

                  #1043
                  پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )



                  شركت پالایش نفت تبریز برای ذخیره سازی نفت خام ، برنامه ریزی عملیات پالایشی ، ذخیره سازی خوراك واحدها ، اختلاط مواد نفتی ، اصلاح مشخصات غیر منطبق فرآورده ها و تحویل و ارسال فرآورده ها و محصولات منطبق با استاندارد شركت ملی نفت ایران ، به شركت ملی پخش و یا شركت های خصوصی ؛ 60 مخزن مواد هیدروكربنی به ظرفیت 277,772,3 بشكه را به شرح جدول ذیل در اختیار دارد:
                  قابل توجه اینكه ، مخازن و متعلقات آن با توجه به خصوصیات فرآورده ها ، به اشكال متنوع و مختلفی طراحی و ساخته شده است از نكات قابل ذكر اینكه از مخازن كروی برای فرآورده های گازی و مخازن سقف شناور ، برای فرآورده های فرار و مخازن با گاز پوششی ، برای فرآورده هایی كه نباید با هوا تماس داشته باشد و مخازن با گرم كننده های بخار آب ، برای موادی كه زود ماسیده می شود را می توان نام برد.
                  مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                  نظر

                  • ali1380
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 373

                    #1044
                    پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                    در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post


                    شركت پالایش نفت تبریز برای ذخیره سازی نفت خام ، برنامه ریزی عملیات پالایشی ، ذخیره سازی خوراك واحدها ، اختلاط مواد نفتی ، اصلاح مشخصات غیر منطبق فرآورده ها و تحویل و ارسال فرآورده ها و محصولات منطبق با استاندارد شركت ملی نفت ایران ، به شركت ملی پخش و یا شركت های خصوصی ؛ 60 مخزن مواد هیدروكربنی به ظرفیت 277,772,3 بشكه را به شرح جدول ذیل در اختیار دارد:
                    قابل توجه اینكه ، مخازن و متعلقات آن با توجه به خصوصیات فرآورده ها ، به اشكال متنوع و مختلفی طراحی و ساخته شده است از نكات قابل ذكر اینكه از مخازن كروی برای فرآورده های گازی و مخازن سقف شناور ، برای فرآورده های فرار و مخازن با گاز پوششی ، برای فرآورده هایی كه نباید با هوا تماس داشته باشد و مخازن با گرم كننده های بخار آب ، برای موادی كه زود ماسیده می شود را می توان نام برد.

                    ذخیره نفت خام و فراورده های نفت خام تولید میکند و دیگر محصولات زیر مجموعه اش یعنی شرکت پتروشیمی تبریز را که ذخیره سازی نموده است با نفت زیر50 دلاری بوده است ....فروش ذخیره شبریز با نفت بالای 100 دلاری موجب سود اوری شگفت انگیزی برای شبریز خواهد شد....
                    مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                    نظر

                    • ali1380
                      عضو فعال
                      • Jan 2022
                      • 373

                      #1045
                      پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                      در پالایشگاه تبریز چه خبر است؟/ از فروش محصول با قیمتی پایین‌تر‌ تا ایجاد رانت احتمالی برای برخی!

                      بنابراسناد ارسالی به دفتر "نفتی‌ها"، این روزها پالایشگاه تبریز با ابهامات مدیریتی زیادی دست به گریبان است...



                      نفتی ها /بنابراسناد ارسالی به دفتر "نفتی‌ها"، این روزها پالایشگاه تبریز با ابهامات مدیریتی زیادی دست به گریبان است؛ از ارایه امتیاز فروش محصولاتی چون روغن به برخی از شرکت‌ها تا ابهام بزرگ در قراردادها و بخش مالی و فنی برخی از پروژه‌ها که شاید لازم باشد نهادهای نظارتی با ورود به موارد فوق که دراین گزارش به کلیات آن خواهیم پرداخت، به دنبال پاسخ مسوولان این پالایشگاه باشند.
                      اما قطعا در آینده نزدیک "نفتی‌ها" بنابر اسناد موجود به یکایک آنها به طور کامل خواهد پرداخت؛ بالاخص مواردی چون امضای قرارداد فروش محصولاتی چون روغن به شرکتی خاص و البته پایین بودن نرخ فروش قیر به نسبت قیمت روز وکیوم باتوم دراین شرکت!
                      برخی از موارد مبهم عملکردی مدیران فعلی این پالایشگاه که اسناد آن در اختیار این پایگاه تحلیلی-خبری قرار گرفته به شرح ذیل است.
                      ۱- ابهام در عملکرد مالی و فنی در تعریف و اجرای پروژه‌ها از جمله واحد CCRواحد آسفالت- گرانول سازی گوگرد و PSAو RO و کولینگ جدید
                      ۲- اعطای قراردادهای کارگزاری و نمایندگی فروش محصولات با ترک تشریفات و خارج از مقررات آیین نامه معاملات از جمله قرارداد انحصاری ۵ ساله نمایندگی فروش روغن با شرکت " آ-ص-پ-آ" و چند شرکت دیگر به همراه اعطای امتیازات خاص و کارگزاری فروش محصولات صادراتی با شرکت "ن-آ-ک" به صورت احتمالا دستوری و یکطرفه از طرف شرکت هلدینگ بالادست!
                      ۳- فروش محصولات پایین‌تر از قیمت پایه مصوب به برخی شرکت‌ها
                      ۴- حذف و بی‌انگیزه ساختن نیروهای متخصص و کارآمد و چینش سلیقه‌ای کارکنان و البته کنارگذاشتن برخی از متخصصان کلیدی این پالایشگاه در راستای انتقاد آنان از عملکرد مبهم موجود!
                      دراین بین شاید ضروری باشد تا علاوه بر ورود نهادهای نظارتی به موارد فوق، مدیریت جدید هلدینگ نفت و گاز پارسیان نیز به این موضوعات ورود کند تا شاید از هدرروی منافع ملی به طور جد جلوگیری بعمل آید.هر چند که در گزارش‌های بعدی به جزء جزء موارد عنوان شده به همراه اسناد موجود، خواهیم پرداخت.


                      ======================

                      چناچه رانت وفروش محصولات به قیمت های پایین در شبریز نبودش به قول عرف ذزدی و دستکاری در قیمت ها محصولات نبودش پالایش نفت تبریز برای امسال یعنی سال 1400 سود بالای سه هزار تومانی داشت ولی متاسفانه با دستکاری در قیمت محصولات و دیگر مسایل مدیریتی و غیر مدیریتی که انجام میشود سود بالای 1000 تومانی شناسایی خواهد کرد که پی ای زیر 4 می باشد که در صورت تدوام قیمت نفت بالای 100 دلار در سال 1401 مطمئنا بالای 1500 تومان سود با توجه به دستکاری در قیمت ها و دیگر موارد سود شناسایی خواهد کرد ...و با توجه به رویه سال های گذشته تقسیم سود بالای 75 درصدی انتطار میرود امسال هم بالای 75 درصد تقسیم سود داشته باشد...
                      مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                      نظر

                      • ali1380
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 373

                        #1046
                        پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                        https://niordc.ir/index.aspx?siteid=78&&siteid=78&pageid=2223&newsvi ew=13568
                        وزیر نفت:
                        گشایش‌های بین‌المللی مانعی برای استفاده از ظرفیت داخلی نباشد/ وصول درآمدها 2.5 برابر شدوزیر نفت با تأکید بر اینکه گشایش‌های بین‌المللی نباید مانعی برای استفاده از ظرفیت داخلی باشد از شرکت‌های پالایشی و پتروپالایشی خواست برای تحقق تعهدهای وزارت نفت به هیئت دولت، پیشرفت طرح‌ها را طبق برنامه ارائه‌شده، پیش ببرند.

                        به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به نقل از شانا، نشست فصلی، گزارش‌گیری طرح‌های احداث پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌های دارای مجوز قانونی حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت‌خام و میعانات ‌گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مدیران طرح‌ها صبح دیروز (سه‌شنبه، 17 اسفندماه) در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد.
                        اوجی در این نشست ضمن بررسی مورد به مورد پیشرفت پروژه‌های بهینه‌سازی پالایشی و پتروپالایشی و دلایل تأخیر بعضی از این پروژه‌ها، راهکارهایی برای حل مسائل ارائه کرد.
                        وی از اعلام خبرهای خوب برای تسهیل اجرای طرح‌های پالایشی و پتروپالایشی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در همین زمینه با رایزنی‌هایی که با هیئت دولت داشتیم، امکان ارائه تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی فراهم شده است.
                        وزیر نفت به تأکید مقام معظم رهبری درباره ظرفیت پالایشی کشور، همچنین پافشاری و پیگیری دولت، مجلس و صندوق توسعه ملی برای تسهیل سرمایه‌گذاری در این حوزه اشاره و تصریح کرد: برای پیشبرد طرح‌های پالایشی و پتروپالاشی وزارت نفت از هیچ کمکی دریغ نمی‌کند.
                        اوجی به افزایش چشمگیر درآمدهای کشور از بخش نفت اشاره کرد و افزود: الحمدالله در سال 1400، وصول درآمدهای نفت و میعانات، فرآورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی و خالص گاز صادراتی 2.5 برابر شده و در موضوع گاز این رقم به 3.5 تا 4 برابر رسیده است. وی این توفیق‌ها را مایه پیشرفت در مواضع سیاسی کشور خواند و اظهار کرد: افزایش وصول درآمدها دست مذاکره‌کنندگان را در وین باز گذاشته است. ظرفیت‌های داخلی خوبی در این سال‌ها فراهم شد.
                        وزیر نفت از احتمال وقوع توافق در مذاکرات وین یاد کرد و ادامه داد: این موضوع می‌تواند گشایش‌هایی را برای کشور به‌همراه داشته باشد، اما با توجه به شرایط بین‌المللی که همه شاهد آن هستیم، مشخص نیست گشایش‌ها چقدر تداوم داشته باشد و بر همین اساس باید از فرصت پیش‌آمده نهایت بهره را ببریم.
                        اوجی با بیان اینکه شرایط استفاده از گشایش‌های بین‌المللی نباید جایگزین فرصت‌های داخلی شود، تصریح کرد: الحمدالله ظرفیت‌های داخلی خوبی در این سال‌ها فراهم شده است و نباید این فرصت‌ها قربانی گشایش‌های بین‌المللی شود.
                        وی با بیان اینکه وزارت نفت در قبال امتیازهایی که برای تسهیل توسعه طرح‌های پالایشی و پتروپالایشی از هیئت دولت دریافت کرده، تعهدهایی را متقبل شده است، افزود: مجریان این طرح‌ها باید برای به‌ نتیجه رسیدن هرچه سریع‌تر طرح‌ها تلاش کنند و در صورت تطابق نداشتن پیشرفت طرح‌ها با برنامه‌های ارائه‌شده، امکان سلب امتیازات، تسهیلات و معافیت‌هایی که برای آنها در نظر گرفته شده، وجود دارد.
                        وزیر نفت به بعضی از طرح‌هایی که پیشرفت ماهانه زیر 4 درصد داشته‌، اشاره کرد و گفت: پیشرفت زیر 4 درصد در ماه صرفه اقتصادی مدنظر را ندارد و مدیران این طرح‌ها باید در نظر داشته باشند که در سلب امتیازهای در نظر گرفته‌شده، در صورت تأخیر در اجرای طرح‌ها، تمایزی برای شرکت‌ها قائل نمی‌شویم.
                        اوجی در پایان از شرکت‌های پالایشی و پتروپالایشی خواست چالش‌های خود در اجرای کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها را که دغدغه ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران نیز هست، مطرح کنند و وزارت نفت برای حل این چالش‌ها نهایت همکاری را با شرکت‌ها خواهد داشت.
                        تسهیلات در قالب حواله‌های نفتی
                        هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت نیز در این دیدار در تشریح تسهیلات صندوق توسعه ملی برای طرح‌های پالایشی و پتروپالایشی گفت: وزارت نفت مطالبات صندوق را در قالب حواله‌های نفتی تسویه و صندوق توسعه ملی نیز تسهیلات را در قالب حواله نفتی به شرکت‌های پالایشی و پتروپالایشی ارائه می‌کند که این شرکت‌ها می‌توانند برای فروش این حواله‌ها اقدام کنند و در این زمینه وزارت نفت نیز با آنها همراهی می‌کند.
                        وی به الزام آورده 15 درصدی شرکت‌ها برای طرح‌های پتروپالایشی اشاره کرد و افزود: شرکت‌ها برای پوشش کامل اعتبارات مورد نیاز خود طبق دستورعمل برای تأمین سرمایه از بانک‌ها و بازار سرمایه اقدام کنند.
                        معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت به تداخل فعالیت بعضی طرح‌ها با مسائل زیست‌محیطی اشاره کرد و گفت: شرکت‌ها باید مسائل خود در این حوزه را به وزارت نفت ارجاع دهند تا در نشست با مسئولان مربوطه برای حل این مسائل اقدام کنیم. در این نشست شرکت‌های پالایشی و پتروپالایشی ضمن ارائه وضع پیشرفت طرح‌ها و برنامه‌های خود از اقدام‌ها و پیگیری وزارت نفت برای دریافت تسهیلاتی از جمله تنفس خوراک برای این طرح‌ها قدردانی کردند.


                        ١٠:٥٩ - چهارشنبه ١٨ اسفند ١٤٠٠ / شماره : ١٣٥٦٨ / تعداد نمایش : ٥٦
                        مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                        نظر

                        • ali1380
                          عضو فعال
                          • Jan 2022
                          • 373

                          #1047
                          پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                          تشکیل صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌های ایتالیا از بیم افزایش بهای سوخت - قدس آنلاین | پایگاه خبری - تحلیلی شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۳
                          تشکیل صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌های ایتالیا از بیم افزایش بهای سوخت

                          مردم ایتالیا از بیم افزایش قیمت سوخت‏، در پمپ بنزین‌های این کشور صف‌های طولانی تشکیل دادند.
                          به گزارش قدس آنلاین، رانندگان در شهر کاتانیا ایتالیا عصر جمعه پس از افزایش سریع قیمت جهانی نفت خام در نتیجه حمله روسیه به اوکراین، برای پر کردن باک خودروهای خود صف‌های طولانی تشکیل دادند.
                          خبرگزاری رویترز گزارش داد جنگ اوکراین باعث شد رانندگان در خارج از پمپ بنزین‌های شهر سیسیل صف بکشند. این اتفاق پس از آن رخ داد که آمریکا و متحدانش برای فلج کردن اقتصاد روسیه تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع کردند. روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در دنیاست. مردم ایتالیا که از پیش با هزینه‌های بالای زندگی دست و پنجه نرم می‌کردند، اکنون با آسیب جدی‌تری به معیشت خود مواجه هستند، زیرا درگیری‌ها در اوکراین باعث افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی شده و این مسئله تهدیدی برای وضع اقتصادی شکننده آن‌ها است. افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی منجر به بزرگ‌ترین جهش هفتگی قیمت بنزین در برخی از جایگاه‌های سوخت ایتالیا شده و در برخی موارد قیمت‌ها را به بیش از ۲/۶۱ یورو برای هر لیتر گازوئیل رسانده است.
                          بیمی که اکنون وجود دارد این است که این مسئله‏ باعث افزایش بیش از پیش هزینه‌های مصرف کنندگان، به ویژه خانوارهای کم درآمدی شود که در طول قرنطینه‌های مربوط به همه‌گیری کرونا وضعیت معیشتی خوبی نداشته‌اند.
                          «گروه انرژی انی ایتالیا» روز چهارشنبه خرید نفت از روسیه را در پی حمله این کشور به اوکراین به حالت تعلیق درآورد. به علاوه این شرکت تحولات مربوط به خرید گاز را از نزدیک رصد می‌کند. تحریم‌های غرب علیه روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین، دسترسی مسکو به تجارت بین‌المللی و بازارهای مالی را قطع کرده است. تا این هفته‏، صادرات انرژی روسیه از تحریم‌ها مستثنا بود.
                          مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                          نظر

                          • ali1380
                            عضو فعال
                            • Jan 2022
                            • 373

                            #1048
                            پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                            در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post
                            تشکیل صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌های ایتالیا از بیم افزایش بهای سوخت - قدس آنلاین | پایگاه خبری - تحلیلی شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۳
                            تشکیل صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌های ایتالیا از بیم افزایش بهای سوخت


                            مردم ایتالیا از بیم افزایش قیمت سوخت‏، در پمپ بنزین‌های این کشور صف‌های طولانی تشکیل دادند.
                            به گزارش قدس آنلاین، رانندگان در شهر کاتانیا ایتالیا عصر جمعه پس از افزایش سریع قیمت جهانی نفت خام در نتیجه حمله روسیه به اوکراین، برای پر کردن باک خودروهای خود صف‌های طولانی تشکیل دادند.
                            خبرگزاری رویترز گزارش داد جنگ اوکراین باعث شد رانندگان در خارج از پمپ بنزین‌های شهر سیسیل صف بکشند. این اتفاق پس از آن رخ داد که آمریکا و متحدانش برای فلج کردن اقتصاد روسیه تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع کردند. روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در دنیاست. مردم ایتالیا که از پیش با هزینه‌های بالای زندگی دست و پنجه نرم می‌کردند، اکنون با آسیب جدی‌تری به معیشت خود مواجه هستند، زیرا درگیری‌ها در اوکراین باعث افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی شده و این مسئله تهدیدی برای وضع اقتصادی شکننده آن‌ها است. افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی منجر به بزرگ‌ترین جهش هفتگی قیمت بنزین در برخی از جایگاه‌های سوخت ایتالیا شده و در برخی موارد قیمت‌ها را به بیش از ۲/۶۱ یورو برای هر لیتر گازوئیل رسانده است.
                            بیمی که اکنون وجود دارد این است که این مسئله‏ باعث افزایش بیش از پیش هزینه‌های مصرف کنندگان، به ویژه خانوارهای کم درآمدی شود که در طول قرنطینه‌های مربوط به همه‌گیری کرونا وضعیت معیشتی خوبی نداشته‌اند.
                            «گروه انرژی انی ایتالیا» روز چهارشنبه خرید نفت از روسیه را در پی حمله این کشور به اوکراین به حالت تعلیق درآورد. به علاوه این شرکت تحولات مربوط به خرید گاز را از نزدیک رصد می‌کند. تحریم‌های غرب علیه روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین، دسترسی مسکو به تجارت بین‌المللی و بازارهای مالی را قطع کرده است. تا این هفته‏، صادرات انرژی روسیه از تحریم‌ها مستثنا بود.
                            قیمت هر لیتر گازوئیل در جایگاه های سوخت ایران اگر اشتباه نکنم لیتری300 تومان است....در ایتالیا بیش از دو یورو که هر یورو را 30 هزار تومان در نظر بگیریم یعنی هر لیتر گازوئیل 60 هزار تومان....یعنی تفاوت 200 برابری قیمت گازوئیل در ایران و کشورهای اروپایی
                            مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                            نظر

                            • ali1380
                              عضو فعال
                              • Jan 2022
                              • 373

                              #1049
                              پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                              تراز منفی بنزین و آینده ظرفیت پالایشگاهی ایران

                              ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۶





                              به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی در سال‌های اخیر که در پی اعمال تحریم علیه ایران ایجاد شد، ظرفیت تولید پالایشگاهی ایران به‌ویژه تولید بنزین رشد خوبی نداشته است.


                              به گزارش بورس نیوز، به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی در سال‌های اخیر که در پی اعمال تحریم علیه ایران ایجاد شد، ظرفیت تولید پالایشگاهی ایران به‌ویژه تولید بنزین رشد خوبی نداشته است. درحالی‌که مصرف بنزین همواره در مسیر صعودی بوده و تنها در ماه‌های نخست سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین شاهد توقف رشد مصرف بودیم. برنامه‌های توسعه‌ای نشان می‌دهد ایران قصد دارد ظرفیت پالایشی خود را از حدود ۲.۲ به ۳.۵ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۶ برساند.سرمایه‌گذاری موردنیاز برای افزایش هر ۱۰۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی در روز، حدود ۳ میلیارد دلار است.



                              لینک کوتاه


















                              مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                              نظر

                              • ali1380
                                عضو فعال
                                • Jan 2022
                                • 373

                                #1050
                                پاسخ : پالايش نفت تبريز ( شبريز )

                                در اصل توسط ali1380 پست شده است View Post
                                معرفی شرکت پتروشیمی تبریز در سایت تاپیکو(شرکت پتروشیمی تبریز - تاپیکو

                                معرفی شرکت
                                اجرای طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال 1366 کل کشور تصویب و کلیات طرح در بهمن ماه 1367 به تائید هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسیده است. فعالیت های طراحی و مهندسی در نمیه دوم سال 1368 و عملیات نصب در سال 1371 آغاز گردید.

                                شرکت پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت 391 هکتار و ارتفاع 1362 متر از سطح دریا در جنوب غربی شهر تبریز و در جوار غربی پالایشگاه تبریز واقع شده است.

                                آرمان شرکت پتروشیمی تبریز:
                                "
                                نگین برتر صنایع پتروشیمی ایران با تولید محصولات متنوع در افق 1401
                                "



                                ماموریت شرکت پتروشیمی تبریز:
                                "شرکت پتروشیمی تبریز با تولید اقتصادی محصولات متنوع پلیمری و شیمیایی، انعطاف بالا در تغییر نوع و گرید محصولات، تحویل سریع آن به بازارهای داخلی و خارجی بازده مناسبی را نصیب سهامداران کرده، با تکیه بر سرمایه های سازمان و با رویکرد توسعه پایدار به تعهدات خود در قبال تمامی ذینفعان عمل می کند."
                                مطالب ارایه شده نظر شخصی می باشدو هیچگونه پیشنهادوسیگنال خرید یا فروش نمیباشد

                                نظر

                                در حال کار...
                                X