برای فردا به نظرم وپترو زیر 210 شک نکنید بخرید حتی برای نوسانگیری چند روزه هم خوبه
تالار بورس اراك و ايده هاي بورسي
Collapse
X
-
-
-
بی خردتر از همه کسی است که خود را خردمندتر از همه پندارد
ارزش هر انسانى به قدر همّت اوست، و شجاعت و توان هر شخصى به مقدار گذشت و احسان اوست، و درستكارى و صداقت او به قدر جوانمردى اوست، و پاكدامنى و عفّت هر فرد به اندازه غيرت او خواهد بود.
- همانا ارزشمند ترين بي نيازي عقل است، 2- و بزرگ ترين فقر بي خردي است، 3- و ترسناك ترين تنهايي خود پسندي است، 4- و گرامي ترين ارزش خانوادگي، اخلاق نيكوست.
روزگاری بر مردم خواهد آمد که از قرآن جز نشانی ، و از اسلام جز نامی باقی نخواهد ماند . مردم خود را مسلمان می نامند در صورتی که دورتر از همه کس به اسلام هستند .مسجدهای آنان در آن روزگار آبادان ، اما از هدایت ویران است.مسجد نشینان و سازندگان بناهای شکوهمند مساجد ، بدترین مردم زمین می باشند ، که کانون هر فتنه ، و جایگاه هرگونه خطاکاری اند ، هرکس از فتنه بر کنار است او را به فتنه بازگردانند ، و هرکس که از فتنه عقب مانده او را به فتنه ها کشانند ، که خدای بزرگ می فرماید : به خودم سوگند ! بر آنان فتنه ای بگمارم که انسان شکیبا در آن سرگردان ماند!. و چنین کرده است ، و ما از خدا می خواهیم که از لغزش غفلت ها در گذرد.حکمت 369
گناهی که تو را پشیمان کند بهتر از کار نیکی است که تو را به خودپسندی وادارد.حکمت 46
نامه امام علی(ع) به مالک اشتر: ای مالک! اگر شب هنگام کسی را در حال گناه دیدی، فردا به آن چشم نگاهش مکن ، شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی...تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
امروز بترانس کمی خریدم در آخرین لحظه قبل اینکه صف خرید بشه. به علت کمبود نقدینگی مقداری فملی را فروختم ولی نشد دیگه بخریم. به جاش مپنا اضافه کردم.
برای شنبه قصد دارم خرینگ و ورنا را زیر نظر داشته باشم برای خرید.
البته کمی حفاری و سفارس دارم که هر دو صف خرید شدن و میخوام بفروشمشون
به نظرم هرکی براساس تحلیل و هوش خودش سهم بخره موفق تر میشه تا اینکه چشم بسته تقلیدی سهم بخره.تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
-
گوسفندها در بورس
از قدیم الیام فعالان بازار به دو دسته تقسیم می شدند: گاوها و خرس ها.گاوها همیشه نماد افراد موفق و پربازده و خرس ها نماد افراد ناموفق و شکست خورده بوده است. اما از ابتدای امسال و با رشد فزاینده شاخص نسل جدیدی از معامله گران پا به عرصه حضور گذاشته اند که در هیچ کدام از دو دسته فوق نمی گنجند.این افراد غالبا برمبنای هیجان روز بازار و بر مبنای سبزترین نماد،سنگین ترین صف خریدو مثبت ترین نماد اقدام به خرید می کنند.ملاکشان برای فروش نیز عبارت است از : وقتی که نماد قرمز می شود،صف فروش می شود...پس موقع خروج است!!افراد فوق بدون هیچ تحلیلی و فقط بر مبنای مشاهده عینی ساده اقدام به خرید و فروش می کنند.شاید برای خیلی از فعالان قدیمی بازار این سوال از ابتدای امسال پیش آمده است که چگونه شاخص در نصف هفته منفی کامل (تقریبا روزی 1% منفی) می شود و نیمه دیگر هفته بلافاصله شاخص مثبت کامل (تقریبا روزی 1% مثبت) می گردد؟؟ جواب سوال ساده است : حضور گوسفندها در بورساگر دقت کرده باشید در روزهایی که شاخص منفی می شود فشار فروش به صورت غیر معمولی افزایش می یابد. در این شرایط گاوها و خرس ها چند روزی را صبر می کنند تا بازار به حالت طبیعی بازگردد و آن موقع تصمیم به خرید یا فروش می گیرند. اما در این شرایط گوسفندها با فروش گله ای سهم های خود عملا خود را اسیر شاخص منفی 1 روزه می کنند. این روال چند روزی ادامه می یابد.پس از تنها چند روز که گوسفندها تمام سهم های خود را فروخته اند حالا آنها پول دارند ولی هیچ سهمی ندارند.این جا است که دوباره به خرید همان سهم هایی که چند روز پیش فروخته اند می پردازند و بازهم بدون هیچ تحلیلی شروع به خرید هیجانی می کنند. در چنین شرایطی نیز آنها غالبا در صف خرید و در مثبت کامل اقدام به خرید می کنند.آری دوستان!این از دلایل شاحص هیجانی است که یک روز 1% منفی و فردا 1% مثبت می باشد .آیا وقت ان نرسیده است که از خود بپرسیم ما جزو کدام گروه هستیم؟!! گاوها؟؟ خرس ها ؟؟؟ یا .......متاسفانه در بازار 90% افراد بدون هیچ تحلیلی و بر اساس شایعه،اخبار،شنیده ها و ..... اقدام به خرید فروش می کنند و در خوشبینانه ترین حالت فقط 10% افراد از حداقل روش های تحلیلی (بنیادی و تکنیکال) استفاده می کنند.
مرتضی عباس زاده
منبع:بورس ضرب در بینهایتتحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
به نقل از سايت همسايه
اگرتمایل به سود چند صد درصدی تا شهریور 93 دارید و میخواهید از آسیب های مالی و روانی بورس در امان باشید :
سلام دوستان.. بورس را با شهر بازی اشتباه نگیریدبورس جای سهامداری حداقل کوتاه مدت یا میان مدت است نه سهام بازی :به جای اینکه از شاخه خودرویی به شاخه بانکی بپرید و از شاخه بانکی به پترو و از پترو به پالایش و... همین طوری الکی دور دور بزنید و آخر سال هم حساب کتاب بکنید وببینید تو یک سهم سود و در سهم دیگر ضرر داشتیدو همین دومینو رو تکرار کنید و درنهایت هم هیچی به هیچی( به جای چرخ و فلک سواری و الاکلنگ بازی و در نهایت سر سره بازی..... پیشنهاد میکنم سهام بنیادی بخرید و سهامداری میان مدت بکنید) ( در کل در بازار بورس کسی از سهامی که صف های خرید چند ده میلیونی و چند صد میلیونی براش درست میکنن سودی نبرده) این گونه سهام صرفا بازار گرمی میشن برای جمع آوری نقدینگی .بخصوص از تازه واردها و اشخاص حریص .چون به راحتی با یه بازار گرم کردن میتونن اونها رو جذب صف های سوری خرید یا فروش کنند الان هم که به شدت نیاز دارن تا نقدینگی رو از دست سهامدارها در بیارن. پیشنهاد میکنم تو دام این چنین صف های سوری نیفتین . به راحتی با اخبار به ظاهر مثبت اما دو پهلو میتونن سرمایه شما رو به جیب بزنن.( شاید سرنوشت پولهای فله ای و خرید های گله ای همین باشه: فکر کنم این تیتر خبری رو چند روز پیش تو بعضی از سایتها دیدین) سعی کنید بازی بورس رو یاد بگیرید و به رازهای پشت پرده این بازی پی ببرید نه به خاطر این که شما هم تو این بازی شرکت کنید بلکه بخاطر اینکه تو دام این بازی نیفتید.چون در زمان تقسیم سود سهام هم به راحتی میتونن با اعلام عدم پوشش و یا افزایش سرمایه یا تعدیل منفی از پرداخت سود فرار کنند.)بنا بر این پیشنهاد میکنم سهامداری کنید .تا از هر گونه آسیب مالی و روحی در امان باشید. من با این روش در مدت 3 سال حدود 3500 درصد سود داشتم شاید باورش مشکل باشه ولی اقدامش ممکنه. مثال:قند خریدم سه چهارسال پیش حدود57 تومن و فروختم حدود 580( تو این مدت خیلی ها مثلا تو صف خرید چند ده میلیونی صدرا التماس میکردن برای خریدش و در نهایت هم ورشکست شدن. و من با کمال بی خیالی به این موضوع راه در ست رو میرفتم. الان هم سهام خودرو و بانک حتی پترو و پالایش وبعضی سهام دیگر هم نقشی برای سهامداران حقیقی همانند صدرای همون موقع رو بازی میکنن)..بعدش شبندر خریدم 130 فروختم 705 پالایش تبریز خریدم 140 به بالا فروختم 1200 به بالا.((( در حال حاضر امسال دیگه سال پترو و پالایشی نیست چون امکان رشد چند صد درصدی براشون محاله حتی شاید 100 درصد هم نتونن رشد کنن .. بخصوص با مشکلات تحریم. اگه حتی از تحریم هم در بیان اگه بتونن مرحم رو زخمهاشون بزارن شاهکار کردن.)))..حالا هم سیمانیها رو پیشنهاد میکنم تا شهریور 93 یه 5 برابر سود توش هست. اگه دقت کنید تو اون تاریخ ها هیچ سهامی اینچنین رشد نداشتن. الان هم تویه هیچ سهمی به اندازه سیمانیها امکان رشد بالای 500 یا 700 درصد وجود نخواهد داشت. .. در کل از سهامی که جو سازی میشه براشون و صف های خرید چند ده میلیونی و چند صدمیلیونی ساخته میشه به شدت دوری کنید.چون اگر این سهام ارزنده بودن و رشد چند صد درصدی داشتن مطمن باشید حقوقی ها اگه التماس هم میکردین این سهام رو به خاطر دل شما تو بازار نمیفروختند .الان که فله ای میفروشن این نشان دهنده اینه که در نهایت هیچ خبری تو این سهام نیست. فقط دارن نقدینگی رو جمع میکنن. دنبال سهام بی حاشیه و پر بنیاد باشید. اگر دقت کنید به غیر از سهام سیمانی .. گروه غذایی و لاستیک و لوازم خانگی و... تو این مدت نه صف چند ده میلیونی و غیره داشتن و نه حاشیه ..همیشه هم تعدیلهای مثبت و اخبار مثبت به دنبال دارن(( شاید بپرسید چرا مثبت نمیشن فعلا : چون از نظر حجم کل بازار شاید در مجموع 10یا 5 درصدحجم کل سهام بازار رو تشکیل نمیدن .بنابر این نمیتونن ابزاری برای جمع آوری نقدینگی باشن بنابر این حقوقی ها زمانی که خبرهای مثبت برای این سهام شنیده میشه به شدت این سهام رو منفی میکنن تا بازار تمایلی به این سهام نشون ندن . تا فعلا از طریق سایر سهام نقدینگی رو از بازار بکشن بیرون و در نهایت هم بگن هیچی به هیچی نه سودی نه چیزی فقط افزایش سر مایه و.... و در زمان مناسبش که سیمانیها به تعدیتهای 200 .. 300 درصدی رسیدن از رشد این سهام سود مناسب رو ببرن ..مثل سیمان اردبیل چند ماه پیش که 580 بست و سه روز بعدش 1800 باز کرد(( در حال حاضر هم این موضوع در گزارش 9 ماهه برای سیمان داراب بسیار محتمل هستش.)) . بنابر این با این گروه و گروهای بنیادی بازار همراهی کنید.) اما در این میان سهام سیمانی بیشتر از بقیه پتانسیل رشد دارن .مطمن باشید با صبر و حوصله حداکثر تا شهریور 93 میتونین سرمایتون رو چند برابر کنید ..اونم بی سر و صدا و بی حاشیه و بدور از استرس و آسیب های روانی. پر سود و موفق باشید.
لطفا قبا از ورود به بازار سهام به یک دندانپزشک معتبر مراجعه کنید و از ایشان بخواهید تا دندان طمعتان را با ظرافت کامل بکشد چون برای رهایی از هر گونه ضرر در بازار بورس امری ضروریست.تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
سلام دوست عزیزم جناب اراک بورس
1- نام شما یاد دوران خوش سربازی ام را در شهر اصیل اراک در سال 65 پادگان مالک اشتر را زنده میکند و خاطره های دوره آموزشی سه ماهه آن دوران را
2- خوشحالم که تاپیک مفید ؛ موثر و متنوع و آموزنده ای دارید که هر دوستی که صفحات این تایپکی را ورق بزند بمانند ورق زدن مجله ای اقتصادی فرهنگی آموزشی است که به داشته هایش به اندازه که میتواند اضافه کرده است
3 - بنده اغلب در سهم خاصی فعالیت داشته و در همان تایپک ویا تایپکهایی که دوستان عزیز و مدیران سایتهای مختلف به نام دست نوشته های بورس دوست بوده فعال بوده و در بوکمارکس سیستمم همان مطلب سیو شده و چون تاپیکها و سایتها حدود 10 عدد هستند و حضور در ردکال صوتی که اکثر در خدمت دوستان خانه بورسی ایرانیان هستم ،متاسفانه و متاسفانه از کسب دانش بیشتر و مطالعه تایپک ها و دست نوشته های دوستان بزرگواری چون شما محروم میشوم که حتما باید تجدید نظری داشته باشم و بیشتر از پیش از محضرتان کسب فیض کنم
بهر حال از یادآوری و دعوت در پیام خصوصی تان کمال تشکر را دارم و امیدوارم قصور را حمل بر موارد دیگر تلقی نفرمائید
درود بر شما و انرژی مثبت و تلاش وافری که برای این تاپیک مفید دارید
سلامت وسودمند باشید
بورس دوست
نظر
-
-
دوستان ديروز چندتا سهم رو كه نگاه كردم ديدم براي خريد بد نيستند ازجمله ثشرق كه تو كف قيمتي هست.
سرمايه گذاري رنا هم به نظرم خريدش خوبه.
سيماني ها هم فكر كنم با توجه به عقب ماندگيشون از بازار بخوان يه رشدي رو داشته باشند. بهترينها هم سفارس و سغرب است.
اگر كسي نظري در مورد اين سهم ها داره بگه بي زحمتتحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
ده قانون تحلیل تکنیکال - جان مورفی
1- نقشه روند ها را بکش
نمودارهای بلند مدت را بررسی کن. با نمودارهای ماهانه و هفتگی که معاملات چندین سال را در بر میگیرد شروع کن. هر چه نقشه بازار بزرگتر باشد دید کلی تری از بازار به شما می دهد. هنگامیکه به نمودارهای بلند مدت پرداختید سپس به نمودارهای روزانه و میان روز بپردازید. بررسی فقط نمودارهای کوتاه مدت می تواند فریبنده باشد. حتی اگر شما بصورت کوتاه مدتی معامله می کنید (نوسانگیر هستید) معامله در جهت روندهای بلند مدت و میان مدت به نفع شما خواهد بود.
2- روند را شناسایی کنید و با آن همراه شوید.
روند را مشخص کنید و آن را دنبال کنید. روند های بازار در سایزهای مختلف وجود دارند – بلند مدت ، میان مدت و کوتاه مدت. ابتدا، مشخص کنید که به چه صورت معامله می کنید تا از نمودار مناسب استفاده کنید. مطمئن شوید که معامله شما در جهت روند است. اگر روند صعودی است در موج های منفی بخرید. اگر روند نزولی است در موج های مثبت بفروشید. اگر شما نوسانگیر هستید، از نمودارهای میان روز و روزانه استفاده کنید. اما در هر مورد، اجازه دهید که نمودار بلند مدت تر، روند را مشخص کند و سپس از نمودار کوتاه مدت تر برای زمان بندی استفاده کنید.
3- بالا و پایین آن را مشخص کنید.
سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کنید. بهترین مکان برای خرید نزدیک سطوح حمایت است. معمولا حمایت برابر آخرین کف سهم است. بهترین مکان برای فروش نزدیکی سطوح مقاومت است. مقاومت معمولا آخرین سقف سهم است. هنگامی که یک مقاومت شکسته شود، تبدیل به حمایت در حرکات بعدی قیمت می شود. به بیان دیگر، سقف قبلی تبدیل به کف جدید می شود. به همین ترتیب زمانی که یک سطح حمایت شکسته می شود تبدیل به سطح مقاومت می شود – کف قبلی تبدیل به سقف جدید می شود.
4- بدانید که چقدر اصلاح می کند.
درصدهای اصلاحی را اندازه بگیرید. اصلاحات بازار به سمت بالا یا پایین معمولا درصدی از روند قبلی را اصلاح می کند. اصلاح 50% از روند قبلی رایجترین است. کمترین اصلاح معمولا یک سوم از روند قبلی است. بیشترین اصلاح معمولا دو سوم آن است. درصدهای اصلاحی فیبوناچی 38% و 62% نیز بسیار رایج هستند. در هنگام یک پول بک (برگشت کوتاه ) در روند صعود، باتدایی ترین نقطه خرید ، محدوده اصلاحی 33 تا 38% است.
5- خط را بکشید.
خطوط روند را بکشید. خطوط روند یکی از ساده ترین و موثرترین ابزارهای مربوط به نمودار است. تمام چیزی که اختیاج دارید دو نقطه در نمودار است. خطوط روند صعودی دو کف پشت سر هم را به یکدیگر متصل می کند. خطوط روند نزولی دو سقف پشت سر هم را به یکدیگر متصل می کند. شکستن خطوط روند معمولا سیگنال هایی از تغییر روند را به ما می دهد. یک خط روند معتبر حداقل می بایست سه مرتبه لمس شود. هر چه روند بلند مدت تر باشد و هرچه دفعاتی که لمس شده است بیشتر باشد اهمیت آن بیشتر است.
6- میانگین ها را دنبال کنید.
میانگین های متحرکت را دنبال کنید. میانگین های متحرک سیگنال های خرید و فروش مناسبی را تامین می کنند. این میانگین ها به شما می گویند آیا روند حاضر همچنان برقرار است و همچنین در تایید تغییر روند کمک می کنند. میانگین های متحرک به شما نمی گویند که تغییر روند قریب الوقوع است. ترکیب دو میانگین متحرک رایجترین روش پیدا کردن سیگنال های معاملاتی است. برخی از رایجترین ها ترکیب 4 و 9، ترکیب 9 و 18، ترکیب 5 و 20 است. سیگنال های زمانی صادر می شوند که میانگین کوتاه مدت تر از میانگین بلند مدت تر عبور کند. عبور قیمت بالا و پایین میانگین متحرک 40 روزه نیز سیگنال مفیدی ارائه می کند. از آنجایی که خطوط میانگین متحرک دنبالگر روند هستند، در بازارهایی که روند دارند بسیار مفیدند.
7- برگشت ها را متوجه شوید.
اسیلاتورها را دنبال کنید. اسیلاتورها کمک می کند تا نقاط اشباع فروش و اشباع خرید را مشخص کنید.اسیلاتورها به ما در هنگامی که قیمت بسیار رشد یا بسیار افت می کند این اخطار را می دهد که ممکن است برگشتی رخ دهد در حالیکه میانگین های متحرک به ما در تایید تغییر روند کمک می کنند. دو تا از رایجترین این اندیکاتورها RSIو استوکاستیک ها هستند. هر دوی آنها در مقیاس 0 تا 100 کار می کنند. در RSIاعداد بالای 70 مناطق اشباع خرید و پایین 30 اشباع فروش هستند. مناطق اشباع فروش و خرید در استوکاستیک ها 20 و 80 هستند. بیشتر معامله گران از استوکاستیک 14 و RSI9 یا 14 استفاده می کنند. واگرایی اسیلاتورها اغلب اخطاری جهت برگشت بازار را به ما می دهد. این ابزارها در بازارهایی که روند خنثی دارند بهتر کار می کنند. سیگنال های هفتگی به عنوان فیلتری برای سیگنال های روزانه استفاه می شود.
8- علائم هشداردهنده را بدانید.
با MACDمعامله کنید. MACDترکیبی از سیستم عبور میانگین های متحرک با سیستم اشباع فروش اشباع خرید اسیلاتور است. سیگنال خرید زمانی صادر می شود که خط سریعتر به بالای خط کندتر عبور کند و هر دو خط زیر خط صفر باشند. سیگنال فروش زمانی صادر می شود که خط سریعتر به پایین خط کند تر عبور کند و هر دو خط بالای خط صفر باشند. سیگنال های هفتگی بر سیگنال های روزانه مقدمند.
9- روند داریم یا روند نداریم.
از ADXاستفاده کنید. این اندیکاتور کمک می کند تا مشخص کنید که بازار روند دار است یا اینکه در فاز خنثی حرکت می کند. این اندیکاتور درجه روند یا جهت در بازار را محاسبه می کند. خط ADXصعودی نشانگر روند قوی است و بالعکس.
10- سیگنال های تایید را بدانید.
حجم معاملات. حجم معاملات بر قیمت مقدم تر است. مهم است که مطمئن شوید که در جهت روند غالب حجم معاملات سنگین می شود. در روند صعودی، در روزهای صعودی بایستی حجم معاملات بیشتر باشد.تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
تحليل تكنيكالي ثشرق با سواد خودم
نمودارهاي تكنيكي ميگن كه اين سهم به كف قيمتي خودش رسيده و هرلحظه امكان برگشت و صعودش هست منتهي ممكنه يه مدت كمي در حد چند روز تو همين قيمتها نوسان داشته باشد يعني بين 210 تا 220 و اگر بتونه خط ميانگين مياني رو قطع كنه تا 240 در مرحله اول پيش ميره. هروقت مكدي خط صفر رو رو به بالا قطع كرد بايد اقدام به خريد كرد تا خواب سرمايه زيادي نداشته باشيم. چون هنوز روند نزولي بطور كامل تغيير جهت نداده است. به نظر مياد اگر اين سهم رو كسي داره بايد مقداري صبوري به خرج بده.تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
یه شعر خیلی فوق العاده از آقای پور عباس كه يكي از دوستان تو يكي از تايپيك ها زده بود.
صدای ناز می آید.
صدای کودک پرواز می آید.
صدای رد پای کوچه های عشق پیدا شد.
معلم در کلاس درس حاضر شد.
یکی از بچه ها از قلب خود فریاد زد بر پا.
همه بر پا،چه بر پایی شده بر پا.
معلم نشعتی دارد، معلم علم را در قلب می کارد، معلم گفته ها دارد.
یکی از بچه های آن کلاس درس گفتا بچه ها بر جا.
معلم گفت:فرزندم بفرما جان من بنشین، چه درسی، فارسی داریم؟
کتاب فارسی بردار؛ آب و آب را دیگر نمی خوانیم.
بزن یک صفحه از این زندگانی را.
ورق ها یک به یک رو شد.
معلم گفت فرزندم ببین بابا؛ بخوان بابا؛ بدان بابا؛
عزیزم این یکی بابا؛ پسر جان آن یکی بابا؛ همه صفحه پر از بابا؛
ندارد فرق این بابا و آن بابا؛
بگو آب و بگو بابا؛ بگو نان و بگو بابا
اگر بخشش کنی "با" می شود با "با"
اگر نصفش کنی "با" می شود با "با"
تمام بچه ها ساکت،نفس ها حبس در سینه و قلبی همچو آیینه،
یکی از بچه های کوچه بن بست، که میزش جای آخر هست، و همچو نی فقط نا داشت؛ به قلبش یک معما داشت؛
سوال از درس بابا داشت.
نگاهش سوخته از درد، لبانش زرد، ندارد گویا همدرد.
فقط نا داشت...
به انگشت اشاره او، سوال از درس بابا داشت.
سوال از درس بابای زمان دارد. تو گویی درس هایی بر زبان دارد.
صدای کودک اندیشه می آید. صدای بیستون،فرهاد یا شیرین،صدای تیشه می آید.
صدای شیر ها از بیشه می آید.
معلم گفت فرزندم سؤالت چیست؟
بگفتا آن پسر آقا اجازه این یکی بابا و آن بابا یکی هستند؟
معلم گفت آری جان من بابا همان باباست.
پسر آهی کشید و اشک او در چشم پیدا شد.
معلم گفت فرزندم بیا اینجا، چرا اشکت روان گشته؟
پسر با بغض گفت این درس را دیگر نمی خوانم.
معلم گفت فرزندم، چرا جانم، مگر این درس سنگین است؟
پسر با گریه گفت این درس رنگین است.
دو تا بابا، یکی بابا؟
تو میگویی که این بابا و آن بابا یکی هستند؟
چرا بابای من نالان و غمگین است؟ ولی بابای آرش شاد و خوشحال است؟
تو میگویی که این بابا و آن بابا یکی هستند؟
چرا بابای آرش میوه از یازار می گیرد؟ چرا فرزند خود را سخت در آغوش می گیرد؟
ولی بابای من هر دم زغال از کار می گیرد؟
چرا بابا مرا یک دم به آغوشش نمی گیرد؟
چرا بابای آرش صورتش قرمز ولی بابای من تار است؟
چرا بابای آرش بچه هایش را همیشه دوست می دارد؟
ولی بابای من شلاق را بر پیکر مادر به زور و ظلم می کارد؟
تو میگویی که ای بابا و آن بابا یکی هستند؟
چرا بابا مرا یک دم نمی بوسد؟ چرا بابای من هر روز می پوسد؟
چرا در خانه ی آرش گل و زیتون فراوان است؟
ولی در خانه ی ما اشک و خون دل به جریان است؟
تو می گویی که ای بابا و آن بابا یکی هستند؟
چرا بابای من با زندگی قهر است؟
معلم سورتش زرد و لبانش خشک گردیدیند.
به روی گونه اش اشکی ز دل برخواست.
چو گوهر روی دفتر ریخت.
معلم روی دفتر عشق را می ریخت.
و یک "بابا" ز اشک آن معلم پاک شد از دفتر مشقش.
بگفتا دانش آموزان بس است دیگر؛ یکی بابا در این درس است و آن بابای دیگر نیست.
پاک کن را بگیرید ای عزیزانم،
یکی را پاک کردند و معلم گفت جای آن یکی بابا، خدا را در ورق بنویس...
و خواند آن روز، "خدا بابا"
تمام بچه ها گفتند، "خدا بابا"تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
-
نظر