فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #2236
    پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

    سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ رویایی محال

    آینده مبهم تولید فولاد در کشور


    طبق آمار منتشره در ۶ ماهه نخست سال‌ ۲۰۲۲ حدود ۹۵۰ ‌میلیون‌ تن فولاد در جهان تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال ‌قبل ۵/ ۵ ‌درصد کاهش داشته است. در بین ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد تنها هند با تولید ۶۳ ‌میلیون ‌تن دارای رشد ۸/ ۸ ‌درصدی و مابقی کشورها، چین با ۵۲۷ ‌میلیون ‌تن و افت ۵/ ۶، ژاپن با ۴۶ ‌میلیون‌ تن و افت ۳/ ۴، آمریکا با ۴۱ ‌میلیون ‌تن و افت ۲/ ۲، روسیه با ۳۵ ‌میلیون ‌تن و افت ۲/ ۷، کره‌جنوبی با ۳۴ ‌میلیون ‌تن و افت ۹/ ۳، آلمان با ۲۰ ‌میلیون ‌تن و افت‌ ۵/ ۵، ترکیه با ۱۹‌ میلیون ‌تن و افت ۶/ ۴، برزیل با ۱۷‌ میلیون ‌تن و افت ۹/ ۲ و در نهایت ایران با ۶/ ۱۳ ‌میلیون ‌تن و افت ۸/ ۱۰ همگی روند کاهشی داشته‌اند.

    * حفظ جایگاه فعلی نیز دور از دسترس خواهد بود


    به گزارش آرتان پرس، نکته حائز اهمیت رتبه اول ایران در این کاهش رشد تولید است. بنا به‌ گفته معاون اجرایی انجمن تولیدکنندکان فولاد علت اصلی این کاهش در ایران بحث تامین انرژی و محدودیت تامین برق و گاز و افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی، همچنین کاهش صادرات فولاد به ‌دلیل کاهش قیمت فولاد صادراتی روسیه برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی خود و از بعد خارجی تحریم‌های اعمال ‌شده بر روسیه و ایران بوده است.


    هرچند این واقعیت به ‌رغم موثر بودن با کاهش تولید سایر کشورها که مشمول تحریم‌ها نیستند، همخوانی ندارد. جنگ اوکراین، کاهش صادرات و واردات، اعمال محدویت‌ها به منظور کاهش آلاینده‌های کارخانه‌های فولادسازی و کاهش ۴۰ ‌درصدی تقاضا در بخش ساختمان چین به ‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده فولاد از علل اصلی کاهش تولید فولاد جهان بوده است.


    با ادامه این روند اگر تولید ۵۵ ‌میلیون تنی فولاد در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ که تنها سه سال ‌با آن فاصله داریم را در کنار زمزمه‌های افزایش قیمت حامل‌های انرژی، حذف ارز ترجیحی، کاهش منابع تامین مواد اولیه که از مزیت‌های اصلی برای سرمایه‌گذاری و تولید فولاد درکشور است، قرار دهیم و همچنین با در نظر گرفتن سایر عوامل تاثیرگذار در تولید مثل افزایش دستمزدها، تورم شدید، تغییرمقررات، وضع عوارض صادراتی، تحقق اهداف تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ نه‌ تنها غیرممکن و دست ‌نیافتنی است، بلکه حفظ جایگاه فعلی نیز دور از دسترس خواهد بود.


    نکته‌ای که مدیرعامل وقت فولاد مبارکه نیز در دی ‌ماه سال‌ ۱۳۹۳ آن‌ را محال ارزیابی کرد، زیرا تولید ۵۵ ‌میلیون ‌تن فولاد نیازمند حداقل ۱۶۰ میلیون ‌تن ماده‌ اولیه سنگ ‌آهن، ۸۰ ‌میلیون ‌تن کنسانتره و از همه مهم‌تر زیرساخت‌های لازم داخلی برای حمل‌ونقل مواد اولیه درکنار سایر نیازها مثل آب و برق و گاز و… است که تاکنون محقق ‌نشده است.


    از سوی دیگر در صورت ادامه جنگ روسیه با اوکراین و تاثیر آن بر اقتصاد جهان به ‌ویژه اتحادیه اروپا، کاهش تقاضای چین، عدم‌ دست‌یابی به توافق برجامی غیرهسته‌ای و رفع تحریم‌های مرتبط، بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی در منطقه از جمله افغانستان، عراق، ترکیه، ارمنستان و جمهوری‌ آذربایجان و تنش‌های موجود در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و در نتیجه کاهش صادرات فولاد خود مشکلی بر مشکلات تولید فولاد خواهد بود.


    مزید بر آن سرمایه‌گذاری‌های کلان و ظرفیت‌ سازی‌های انجام ‌شده در قالب طرح‌های میان‌مدت وکوتاه‌مدت در جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز زنجیره تولید فولاد مثل سنگ آهن، گندله، آهن ‌اسفنجی و شمش و رقابت‌های بعضا نابرابر واحدهای بزرگ دولتی، خصولتی و خصوصی دراین زمینه، درصورت عدم ‌تحقق اهداف تعین شده ناشی از ادامه روند فعلی خود مشکل و معضل بزرگی برای واحدهای تولیدی و فولادی کشور و عاملی برای کاهش سرمایه‌گذاری در تولید که خود رشد منفی درکلیه زمینه‌ها در چند سال‌ اخیر داشته و بلوکه ‌شدن سرمایه در این بخش، خواهد شد. به‌ طورکلی مشکلات اصلی داخلی تولید فولاد را می‌توان ب ه‌صورت زیر خلاصه کرد.


    ۱- مواد اولیه: درحال‌ حاضر ذخایر سنگ ‌آهن کشف ‌شده کشور حدود ۲۷۰۰ ‌میلیون ‌تن با ۱۵۰۰ ‌میلیون ‌تن فلز محتوی برآورد می‌شود که در افق ۲۰ ‌ساله برای تولید ۵۵ ‌میلیون ‌تن فولاد باید ۱۵۰۰ ‌میلیون ‌تن به ذخایر موجود افزوده شود.


    ذخایر فعلی حداکثر پاسخگوی ۱۴ سال ‌از نیاز کشور است. با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و ظرفیت‌سازی‌های انجام ‌شده و کاهش ذخایر بسیاری از واحدهای تولیدکننده سنگ ‌آهن تامین مواد اولیه مهم‌ترین و اصلی‌ترین چالش تولید فولاد محسوب می‌شود.


    ۲- حمل‌ونقل: امروزه در بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد حمل‌ونقل مواد اولیه فولاد در داخل با استفاده از شبکه‌های گسترده ریلی صورت می‌گیرد. این موضوع تاثیر بسزایی در اقتصادی بودن و کاهش هزینه‌های تولید دارد و کشور ما نیز از این قضیه مستثنی نیست. در برنامه جامع فولاد برای سال‌ ۱۴۰۴ توسعه خطوط ریلی به میزان ۲۵ ‌هزار کیلومتر در نظر گرفته شد که تاکنون حدود ۱۴ ‌هزار کیلومتر عملی ‌شده و تا رسیدن به اهداف برنامه فاصله بسیار زیادی دارد.


    ۳- انرژی: در شرایط کنونی حدود ۲۵ ‌درصد از ظرفیت‌های تولید فولاد به دلیل کمبود انرژی مثل برق و گاز راکد و بلااستفاده است که در صورت تامین انرژی و تسهیل در صدور مجوزها و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان بخش‌ خصوصی جهت ساخت نیروگاه می‌توان تا حدودی این مشکل را حل‌کرد.


    ۴- آب: به‌ رغم اینکه تنها چهار‌ درصد از منابع آب مصرفی کشور مربوط به صنایع است، اما با توجه به حساسیت‌های ناشی ازکمبود آب و خشکسالی تصور می‌شود که صنایع به‌ ویژه صنایع فولاد مصرف‌کننده عمده آب کشور هستند.


    از طرفی تاسیس واحدهای صنعتی در مناطق کم‌ آب تا حدودی این موضوع را برجسته‌تر کرده است؛ تا جایی‌که در بسیاری از مناطق حتی از اکتشاف و بهره‌برداری معادن به ‌ویژه معادن سنگ ‌آهن نیز جلوگیری می‌شود. لیکن با هدایت سرمایه‌گذاری‌های جدید به سواحل حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان به‌خصوص مناطق آزاد تجاری که تسهیل در امر صادرات و واردات را نیز به‌همراه خواهد داشت، می‌توان تا حد زیادی این مشکل را حل کرد.


    همچنین با احداث واحدهای تصفیه‌خانه و بازیابی پسآب‌های منطقه، آب مورد نیاز واحدهای فعال در مناطق کم‌آب و کویری را تامین کرد. کار ارزنده‌ای که یکی از واحدهای تولیدی فولاد بخش‌خصوصی در منطقه آران و بیدگل کاشان انجام داده و می‌تواند تجربه و الگوئی برای سایر واحدها باشد.


    ۵- نوسازی خطوط تولید: فرسودگی و قدیمی بودن ماشین‌آلات و تجهیزات از ابتدای تولید مواد معدنی تا انتهای خطوط تولید فولاد علاوه برکاهش تولید و افزایش هزینه‌های سوخت، انرژی، برق و تعمیر و نگهداری در کنار آلودگی‌های زیست‌محیطی از دیگر مشکلات این بخش است.


    ۶- قیمت‌گذاری و بخشنامه‌های دستوری: صدور بخشنامه‌های متعدد دستوری جهت تعیین قیمت و عرضه بخشی از محصولات تولیدی در بورس موجب‌ شده است تا رقابت با تولیدکنندگان جهانی و فروش محصولات با نرخ واقعی برای تولیدکنندگان امکان‌پذیر نباشد و خود موجب رانت و فساد در چرخه عرضه و تقاضا شود.


    ۷- انحصار در زنجیره تولید فولاد: واحدهای تولیدی بزرگ دولتی و نیمه‌دولتی تقریبا منابع اصلی تامین مواد اولیه زنجیره فولاد را با استفاده از منابع دراختیار، ارتباطات دولتی، پهنه‌های معدنی و حتی شرکت در مزایده‌ها با پیشنهادات غیرمعمول به‌انحصار خود در آورده‌اند، به‌ طوری ‌که بیشتر ظرفیت‌های تولید مواد اولیه، کنسانتره، گندله، آهن ‌اسفنجی، شمش و مقاطع فولادی مربوط به آنها است. به ‌عبارتی امکان سرمایه‌گذاری و ظهور بخش‌ خصوصی قدرتمند جهت تکمیل زنجیره فولاد از اکتشاف به منظور تامین مواد اولیه تا انتهای تولید محصولات فولادی تقریبا غیرممکن شده است.


    با توجه به موارد مطروحه و در نظر گرفتن سایر مسائل و مشکلات جانبی و حاشیه‌ای و شرایط موجود، در حالت خوش‌بینانه و تحقق شرایط ذکر شده، دست‌یابی به تولید ۴۰ ‌میلیون‌ تن و در صورت ادامه روند فعلی تولید ۳۰ ‌میلیون ‌تن فولاد در سال۱۴۰۴ محتمل‌تر به‌ نظر می‌رسد.


    قطعا مقایسه این اعداد و فاصله بسیار زیاد آن با اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ ساله باتوجه به زمان و فرصت‌های ازدست ‌رفته و باقی ‌مانده برای تصمیم‌گیران، متولیان و مجریان این حوزه جای سوال، تفکر و تامل خواهد داشت، لذا انتظار می‌رود وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد و صاحب‌نظران این بخش بانگاه واقع‌بینانه و عملی و تجدیدنظر در برنامه‌ها و سیاست‌های خود و با تصمیمات قابل‌اجرا و غیرشعاری در فرصت باقی‌مانده از آسیب‌های احتمالی و اتلاف سرمایه‌های بیشتر جلوگیری کرده و به‌ جای تعریف طرح‌ها و صدور مجوزهای جدید غیرکارشناسی و با استفاده از اهرم رانت‌های دولتی، نسبت به تکمیل ظرفیت‌ها و طرح‌های نیمه‌تمام اقدام و واحدهای تولیدی موجود به‌ ویژه بخش‌خصوصی واقعی را برای سرمایه‌گذاری در زنجیره فولاد و نیل به اهداف تعیین ‌شده از طریق کاهش مقررات، حذف امضا‌ها و تصمیمات دستوری و رفع موانع تولید یاری کند.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • djdream
      عضو جدید
      • Nov 2013
      • 4001

      #2237
      پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

      کل مملکت توی ابهامه نه فقط فولاد منتها فولاد رو میخوان بکشن پایین. سهمو پی به ای 2 جمع میکنن پی به ای 20 تقدیم بازار میکنن.

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #2238
        پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )




        وضعیت بازار فولاد




        اسلب صادراتی ایران طی 5 ماه اخیر از 840 دلار به 430 دلار ریزش کرده

        بیلت صادراتی ایران نیز از 750 دلار به 450 دلار در هر تن فوب بندرعباس کاهش داشته


        در بورس کالا قیمت هر کیلو تختال از 16600 تومان اردیبهشت ماه به 11600 تومان رسیده

        کاظم نادرعلی
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #2239
          پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )





          مبارکه: ورق گرم فولاد مبارکه بعد از صعود به 23 هزار تومان در هر کیلو ، اکنون با سقوط به کانال 15 هزار به قیمتهای 1.5 سال پیش برگشته

          کاظم نادرعلی
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • سهامدار خرد
            عضو فعال
            • Sep 2020
            • 2323

            #2240
            پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

            احتمال تعدیل منفی فولاد وجود داره

            نظر

            • گالیور
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 8680

              #2241
              پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

              92.000.000.000.000/293.000.000.000=313.99 ریال به ازای هر سهم

              نظر

              • سبحان 10
                عضو فعال
                • Dec 2012
                • 1144

                #2242
                پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                در اصل توسط گالیور پست شده است View Post
                92.000.000.000.000/293.000.000.000=313.99 ریال به ازای هر سهم
                60 درصد این مبلغ فروش کمتر از قیمت مصوب به خودروسازان بابت ورق خودرو و بر اساس دستور وزارت صمت و طی 4 سال بوده

                منتها ما همه جوگیر هستیم و همه را به یک چشم می بینیم

                شما یک جور دیگر نگاه کن وقتی این ارزان فروشی صورت نگیرد چقدر روی سود فولاد میرود

                با این اتفاقاتی که افتاده جلوی خیلی از تخلفات گرفته خواهد شد

                نظر

                • djdream
                  عضو جدید
                  • Nov 2013
                  • 4001

                  #2243
                  پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                  خودروساز هم با زیان ماشین رو در لاتاری فروخته یک عده هم این وسط تو لاتاری هم نبردن. رانتی خودرو گرفتن. جای دور نریم خود من یکیش

                  نظر

                  • djdream
                    عضو جدید
                    • Nov 2013
                    • 4001

                    #2244
                    پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                    در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post




                    مبارکه: ورق گرم فولاد مبارکه بعد از صعود به 23 هزار تومان در هر کیلو ، اکنون با سقوط به کانال 15 هزار به قیمتهای 1.5 سال پیش برگشته

                    کاظم نادرعلی
                    نمودار خوبیه برای بزخری سهم /.:biggrinsmiley.:/

                    نظر

                    • سبحان 10
                      عضو فعال
                      • Dec 2012
                      • 1144

                      #2245
                      پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                      در اصل توسط djdream پست شده است View Post
                      نمودار خوبیه برای بزخری سهم /.:biggrinsmiley.:/
                      این استاد خوب بود در کنار ان نمودار اعلام میکرد قیمت مواد اولیه شامل سنگ آهن و گندله هم 40 درصد کاهش داشته

                      فقط موقع بزخری میزنند تو سر سهم و بعدش ...

                      هفته اینده سود فولاد واریز میشه و از محل سود درخواست خرید سهم دوباره میره بالا

                      نظر

                      • hasan12
                        عضو فعال
                        • Sep 2020
                        • 1162

                        #2246
                        پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                        پولی رانت دونرخی که دربازار خودرو وبازار کالا( مثلا یک روز سیمان ویک روز شکر وخیلی مثال های دیگر ) وارز نیمایی است خیلی خیلی خیلی بیشتر از رانت فولاد مبارکه است .
                        ریشه اصلی این موارد هم خود دولت است بوسیله ایجاد تورم با افزایش پایه پولی
                        وقتی رشد اقتصادی 11 سال اخیر صفر است رشد پایه پولی هم نباید افزایش پیدا بکند
                        در سال‌های گذشته افزایش تورم موجب نوسانات قیمتی شده و سیاستگذاران برای کنترل قیمت، اقدام به مداخله در بازار کرده‌اند که در نهایت این مداخله باعث به وجود آمدن یک سیکل معیوب شده است. در واقع در مرحله اول دولت اقدام به سرکوب قیمتی می‌کند و در نتیجه با این اقدام تولید در کشور آسیب می‌بیند. کاهش تولید و تنزل رشد اقتصادی در ادامه موجب افت رفاه و قدرت خرید مردم می‌‌شود.
                        وقتی بدون منطق پایه پولی افزایش پیدا می کند تورم ایجاد خواهد کرد ونرخ کالا ها افزایش پیدا خواهد کرد
                        وقتی قیمت کالا ها افزلیش پیدا کرد دولت به بهانه عدالت وارد میدان خواهد شد واجازه رشد قیمت ها را نخواهد داد
                        وقتی دولت وارد شد میدان کالایی به صحنه پلیسی تبدیل خواهد شد ونرخ کالا ها 2 نرخی خواهد شد و رانت بوجود خواهد امد
                        یعنی بانک مرکزی سبب تورم است به علت افزایش پایه پولی در نبود رشد اقتصادی بعد دولت دنبال مقصر است در حالی که مقصر خود دولت است که بازار رانتی را بوجود اورده است

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #2247
                          پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                          در اصل توسط گالیور پست شده است View Post
                          92.000.000.000.000/293.000.000.000=313.99 ریال به ازای هر سهم
                          با سلام . جناب گالیور 92 هزار میلیارد تومان هست نه 92 هزار میلیارد ریال !!!

                          یه صفر تو محاسباتتون کم گذاشتید

                          میشه 3،139 ریال نه 313 ریال

                          البته با سرمایه قدیم

                          این چیزها مهم نیست . مهم اینه که فعلاً پا گذاشتند روی فولاد مبارکه ....
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #2248
                            پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )





                            تذکر آقای دکتر طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن به وزارت صمت ... در خصوص لزوم کاهش قیمتهای فولاد داخلی به تبع قیمتهای صادراتی




                            ? با توجه به مازاد عرضه داخلی فولاد، انتظار میرود بازار بزودی و با اندکی تاخیر به نقطه تعادل قیمت داخلی و صادراتی برگردد


                            commodities ( کانال کامودیتی )
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #2249
                              پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )





                              ?آغاز بازسازی کوره پیشگرم شماره ۴ نورد گرم فولاد مبارکه



                              ?پروژه بازسازی کوره پیشگرم شماره ۴ نورد گرم فولاد مبارکه با اتکا به دانش فنی و تجربه کارشناسان و کارکنان داخلی آغاز شد

                              ---------------------------------------------------------------

                              عجیبه که بابت این بازسازی ها روی کدال شفافسازی هم نمی کنه !
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #2250
                                پاسخ : فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )

                                در گفتگو با فولادبان ابراز شد؛

                                تحلیل یک کارشناس از بازار جهانی فولاد؛ اوضاع خوب نیست!/ بازار داخلی فولاد؛ چشم انتظار رفع ابهامات



                                یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل ابهامات موجود در وضعیت نرخ دلار، بازار جهانی و سیاست داخلی دولت، چشم انداز مثبتی برای تقاضا در بازار فولاد پیش‌بینی نمی‌شود.



                                علی اسکینی در گفتگو با فولادبان در تحلیل بازار جهانی فولاد با بیان اینکه صنعت فولاد ایران اخیراً در بازار داخلی مازاد عرضه زیادی را به طور مداوم تجربه کرده است، اظهارداشت: در حال حاضر با وجود اینکه چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده دنیا در این حوزه شناخته می‌شود اما به دلیل شیوع کرونا و بحران ایجاد شده در مسکن، وضعیت اقتصادی خوبی ندارد.


                                وی گفت: در این راستا، بازار جهانی فولاد نیز در شرایط نامناسبی قرار دارد. در واقع، بیلتی که تا چند ماه گذشته در محدوده قیمتی ۶۰۰ تا ۶۵۰ دلار معامله می‌شد، امروز به نرخ ۴۵۰ دلار رسیده است.


                                یک کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در شرایط فعلی، گندله کیلویی ۲ هزار و ۸۰۰ تومان در بورس کالا معامله می‌شود که با احتساب ۲۰۰ دلار هزینه حمل و نقل، ۵۰ دلار هزینه انرژی و سایر هزینه‌ها، قیمت تمام شده شرکت‌های فولادساز تقریبا به ۳۷۰ دلار می‌رسد. البته این مقدار بدون در نظر گرفتن هزینه‌های مالی در بنگاه‌ها محاسبه شده است.


                                اسکینی با یادآوری اینکه هزینه‌های اضافی زیادی در این حوزه وجود دارد و معمولا حاشیه سود ناخالص فولادسازان، حوالی ۲۵ درصد است، خاطرنشان کرد: این عملکرد موجب دورشدن فولادی‌ها از صرفه اقتصادی می‌شود. با توجه به موارد فوق، می‌توان گفت چشم انداز مثبتی برای تقاضا در بازار جهانی فولاد پیش‌بینی نمی‌شود.


                                وی در ادامه با اشاره به عدم چشم‌انداز مثبت در بازار جهانی فولاد، مطرح کرد: در صورت کاهش قیمت جهانی فولاد، یکی از انگیزه‌هایی که برای خرید نوردکاران از بورس کالا ایجاد خواهد شد، مقدار قیمت‌های منطقه است. البته ناگفته نماند قیمت دلاری که در صادرات مبادله می‌شود، بین نیمایی و آزاد قرار دارد که به آن، دلار سنا می‌گویند.


                                به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه، سطح تقاضا با ادامه روند فعلی در بازار فولاد عقب‌نشینی خواهد کرد، یعنی مقدار قیمت‌های جهانی و نبود چشم انداز مثبت، جذابیت لازم را برای نوردکاران و تجار از بین برده است.


                                وی در عین حال با بیان اینکه در حال حاضر رکود شدیدی در کشور حاکم شده و نبود تقاضا در پروژه‌های عمرانی و ساخت و ساز به حداقل خود رسیده است، عنوان کرد: اوضاع نامشخص و مبهم برجام این عملکرد را شدت بخشیده است که در تعیین نرخ دلار نیز تأثیر به‌سزایی دارد.


                                یک کارشناس بازار سرمایه با اذعان به این نکته که نرخ دلار هنوز به کف خود نرسیده که بتوان چشم انداز آن را پیش‌بینی کرد، بیان کرد: سیاست‌های دولت منجر به سرگردانی بسیاری از فعالان این حوزه شده است که تمامی این عوامل حکایت از به حداقل رسیدن سطح تقاضا دارد، ضمن اینکه این روزها بازار در وضعیت تماشاچی به سر می‌برد تا وضعیت نرخ دلار، بازار جهانی و سیاست دولت مشخص شود.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X