کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
اقتصاد نیوز: در پی رسیدن قیمت فولاد شانگهای به بالاترین سطح خود از ماه سپتامبر 2015، قیمت سنگآهن دالیان در معاملات آتی روز دوشنبه با رشد 5 درصدی مواجه شد. هر دو کالا به روند صعودی هفته گذشته خود ادامه دادهاند. به گزارش رویترز، قیمت سنگآهن در معاملات آتی سنگاپور باز هم افزایش یافت تا با نزدیک شدن به سطح 50 دلار برای هر تن به بالاترین قیمت طی10 ماه اخیر خود برسد. هلن لائو، تحلیلگر آرگونات در یادداشتی اعلام کرد: «موجودی پایین فولاد، اوجگیری مجدد تقاضای فصلی پس از سال جدید چین و افزایش نرخ مصرف در کورهها موجب شده تا قیمتهای فولاد و سنگآهن مجددا افزایش پیدا کنند.» لائو اعلام کرد از زمانی که کارخانههای فولاد از سنگآهن ارزان قیمت خریداری شده در ماه قبل استفاده میکنند، حاشیه سود فولاد در میان تولیدکنندگان چینی بهبود یافته است. هر تن سنگآهن برای تحویل در ماه مه در بورس آتی شانگهای با رشدی 7/ 4 درصدی 365 یوآن (56دلار) معامله شد. در بورس سنگاپور نیز، قیمت سنگآهن ماه مارس با رشدی 9/ 3 درصدی به 48 دلار برای هر تن رسید. هر تن میلگرد ساختمانی برای تحویل در ماه مه در بورس آتی شانگهای با 3 درصد افزایش قیمت هزار و 938 یوآن معامله شد. بهطور معمول، فعالیتهای ساختوساز بعد از سال جدید چین اندکی افزایش مییابد و معاملهگران پیشبینی میکنند که تقاضا برای ساختوساز محصولات فولادی در ماه آینده باز هم افزایش پیدا کند. با این حال تحلیلگران معتقدند که عرضه مازاد ممکن است به تدریج بر میزان تقاضا غلبه کند. لائو اعلام کرد: «ما معتقدیم که با توجه به عرضه مازاد، این اوجگیری قیمت فولاد و سنگآهن کوتاه مدت خواهد بود.»
در حالی بر اساس آمارهای جدید اعلام شده صادرات فولاد با رشد 23درصدی از رقم پیشبینی شده برای امسال پیشی گرفته که برخلاف آن تولید فولاد از رقم برنامهریزی شده در سال 94 جا مانده است.
با کاهش قیمت جهانی فولاد در دنیا بزرگترین غولهای فولادی نیز استراتژی خود را تغییر دادهاند و به سمت کاهش تولید حرکت میکنند. سیاستگذاری چین سبب شده تعادل عرضه و تقاضا در بازار فولاد بهم بریزد و برخی کشورها فیتیله سرمایهگذاری در تولیدشان را پایین بکشند و برخی دیگر تحت سیاست قیمتشکنی چین درها را رو به سیل واردات فولاد از چین باز کنند. در این میان هند تنها کشوری است که بدون توجه به رکود بازار همچنان قصد دارد تولید فولاد خود را افزایش دهد. در حالی که ایران هم در قالب طرح جامعی برای افزایش ظرفیت تولید به 55 میلیون تن برنامهریزی کرده است.
به گزارش اقتصادنیوز، اما با در نظر گرفتن اینکه در حال حاضر قيمت جهاني فولاد به دليل قيمت شکني چين از 700 دلار به 300 دلار کاهش یافته و از سویی صادرات چين از 40 ميليون تن به 150 ميليون تن افزايش يافته، معادلات اغلب تولیدکنندگان فولاد بهم ریخته است. فولادسازان ایران در عین حال که درصدد کاهش قیمت تمام شده تولیدشان هستند، برنامهریزی برای افزایش تولید نیز دارند به همین دلیل باید قیمت تمام شده تولید فولاد کاهش یابد تا بتوان در بازار رقابتی کشورهای دیگر وارد شد. کاهش تقاضا در بازار داخلی انبارهای تولیدکنندگان کشور پر از دپوی محصولات فولادی شده است که این موضوع نشان میدهد صرفا عامل افت تولید فضای بازار بوده و همه اینها سبب شده فولادسازان نتوانند رکورد تولید سال گذشته را بزنند و استراتژی کاهش تولید را در پیش بگیرند. این در حالی است که پیشبینی شده با واردات گندله در سال 94 رقم 19 میلیون تن تولید فولاد حاصل نخواهد شد.
با این حال پیشبینی شده که در تولید فولاد تا پایان سال رکوردی زده نمیشود و حتی میزان تولید فولاد طبق برنامه سالیانه محقق نخواهد شد و از سال گذشته کمتر خواهد بود اما برخلاف آن میزان صادرات محصولات فولادی رکوردی جدید ثبت کرده است. آنطور که آمارهای ایمیدرو نشان میدهد، روند صادرات فولاد خام و محصولات فولادی طی 10 ماهه امسال، از برنامه پیش بینی شده سال (3 میلیون تن) فراتر رفته است. همچنین شرکتهای فولادساز کشور از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال، 3 میلیون و 229 هزار تن فولاد خام و محصولات فولادی صادر کردند که در مقایسه با میزان صادرات مدت مشابه سال گذشته، 23 درصد رشد نشان می دهد.
این در حالی است که پیش بینی ها حاکی از این بود که چنانچه صادرات فولاد برای سال جاری، به 3 میلیون تن برسد نقطه ای امید بخش برای فعالان این صنعت ایجاد خواهد شد اما این امر در مدت 10 ماه تحقق یافت و از برنامه پیش بینی شده نیز عبور کرد. از این میزان صادرات، یک میلیون و 872 هزار تن انواع محصولات فولادی و یک میلیون و 357 هزار تن فولاد خام بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 93، به ترتیب 4 و 63 درصد رشد نشان می دهد.
کاهش 3.2 درصدی واردات فولاد
از سوی دیگر میزان واردات 10 ماهه سال 94 نیز 3 میلیون و 377 هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (3 میلیون و 487 هزار تن)، حاکی از کاهش 3.2 درصدی واردات فولاد در سال جاری است.
همچنین، شرکتهای فولادی کشور از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه، 14 میلیون و 9 هزارتن «فولاد خام» و 13 میلیون و 50 هزار تن «محصولات فولادی» تولید کردند که در مقایسه با آمار مدت مشابه سال 93 (14 میلیون و 764 هزار تن فولاد خام و 13 میلیون و 963 هزار تن محصولات فولادی)، به ترتیب 5 و 7 درصد کاهش نشان می دهد.
بنا به این گزارش، میزان مصرف ظاهری کل فولاد کشور (خام و محصولات) طی 10 ماهه امسال، 27 میلیون و 207 هزار تن بود. اما این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 29 میلیون و 586 هزار تن اعلام شد که نشان دهنده کاهش 8.7 درصدی کل مصرف فولاد در سال 94 است.
بالا -
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده 1394/07/20 با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ 50,000,000 میلیون ریال بهمبلغ 75,000,000 میلیون ریال ، تعداد 19,118,885,027 سهم با توجه به حق تقدم استفاده شده توسط سهامداران فعلی، و با عنایت به انقضای مهلت استفاده از حق تقدم مذکور برای تحقق افزایش سرمایه بدین وسیله تعداد 881,114,973 سهم 1000 ریالی برای پذیره نویسی عمومی عرضه میگردد.
مهلت پذیره نویسی عمومی از تاریخ 1394/12/05 لغایت تاریخ 1394/12/19 و شماره حسابهای زیر جهت واریز وجوه تعیین شده است.
شماره حساب بانک شعبه
0215520241005 ملي ايران مجتمع فولاد مبارکه
#فولاد
اعلامیه پذیره نویسی عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده 1394/07/20 با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ 50,000,000 میلیون ریال بهمبلغ 75,000,000 میلیون ریال ، تعداد 19,118,885,027 سهم با توجه به حق تقدم استفاده شده توسط سهامداران فعلی، و با عنایت به انقضای مهلت استفاده از حق تقدم مذکور برای تحقق افزایش سرمایه بدین وسیله تعداد 881,114,973 سهم 1000 ریالی برای پذیره نویسی عمومی عرضه میگردد.
مهلت پذیره نویسی عمومی از تاریخ 1394/12/05 لغایت تاریخ 1394/12/19 و شماره حسابهای زیر جهت واریز وجوه تعیین شده ست.
میزان تولید فولاد خام جهانی در نخستین ماه سال 2016 میلادی، 7.1 درصد کاهش یافت.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، آمارها نشان میدهد روند صادرات فولاد خام و محصولات فولادی طی 10 ماهه امسال، از برنامه پیشبینیشده سال (3 میلیون تن) فراتر رفته است. در حالی که بررسیها حاکی از آن است که در این جریان تولیدکنندگان فولاد ایران از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال، 3 میلیون و 229 هزار تن فولاد خام و محصولات فولادی صادر کردند که در مقایسه با میزان صادرات مدت مشابه سال گذشته، 23 درصد رشد نشان می دهد.
گرچه پیشبینی شده بود که در تولید فولاد تا پایان سال رکوردی زده نمیشود و حتی میزان تولید فولاد طبق برنامه سالیانه محقق نخواهد شد و از سال گذشته کمتر خواهد بود اما برخلاف آن میزان صادرات محصولات فولادی رکوردی جدید ثبت کرده است.این در حالی است که فولادسازان کشور در عین حال که درصدد کاهش قیمت تمام شده تولیدشان هستند، برنامهریزی برای افزایش تولید نیز دارند به همین دلیل باید قیمت تمام شده تولید فولاد کاهش یابد تا بتوان در بازار رقابتی کشورهای دیگر وارد شد. از سویی کاهش تقاضا در بازار داخلی انبارهای تولیدکنندگان کشور پر از دپوی محصولات فولادی شده است که این موضوع نشان میدهد صرفا عامل افت تولید فضای بازار بوده و همه اینها سبب شده فولادسازان نتوانند رکورد تولید سال گذشته را بزنند و استراتژی کاهش تولید را در پیش بگیرند.
آگونه که ایمیدرو اعلام کرده، در گزارش جدید انجمن جهانی فولاد آمده است که 66 کشور جهان در ماه ژانویه 2016، 127 میلیون و 724 هزار تن فولاد خام تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته میلادی، 137 میلیون و 518 هزار تن بود. چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهانی در ماه ژانویه 2016، 63 میلیون و 214 هزار تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی (68 میلیون و 581 هزار تن)، 7.8 درصد کاهش نشان می دهد.
ایران به عنوان چهاردهمین فولاد ساز جهان در نخستین ماه سال 2016 میلادی، یک میلیون و 300 هزار تن فولاد خام تولید کرد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته میلادی، یک میلیون و 366 هزار تن بود که حاکی از کاهش 4.8 درصدی تولید فولاد خام است. از میان 13 کشور نخست تولید کننده فولاد جهان (چین، ژاپن، هند، آمریکا، کره جنوبی، روسیه، آلمان، ترکیه، تایوان، ایتالیا، برزیل، مکزیک و اکراین)، تنها کشورهای اکراین و ترکیه با رشد تولید فولاد خام (به ترتیب 0.8 درصد و 3.6 درصد) مواجه بوده اند. این در حالی است که در میان 66 کشور تولید کننده فولاد خام جهان، 25 کشور رشد داشته اند.
سرمایه گذاران خارجی بدنبال سرمایه گذاری در کارخانه های فولاد ایران
بهرام سبحانی مدیر عامل کارخانه فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در ایران از کاهش علاقه برای واگذاری سهام به سرمایه گذاران خارجی خبر داد اما در عین حال تأیید نمود مذاکراتی با سرمایه گذاران خارجی صورت گرفته است. .
جهت مشاهده تصوير در سايز واقعي بر روي تصوير كليك نمايد
چهارشنبه ، ۵ اسفند ۱۳۹۴
زمان : ۲۱:۰۵:۰۷
منبع : استیل پرایس
کارخانه های فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان اعلام کردند در حال مذاکره با سرمایه گذاران خارجی هستند. مجتبی فریدونی مدیر سرمایه گذاری و امور سهام ذوب آهن طی مصاحبه ای در اصفهان از فروش سهام این کارخانه تولیدکننده فولاد طویل و سومین فولاد ساز بزرگ ایران در آینده ای نزدیک خبر داد.
فريدونی اعلام نمود كه صندوق بازنشستگی ذوب آهن در نظر دارد ١٧ درصد از سهام كارخانه سه ميليون و ششصد هزار تني ذوب آهن اصفهان كه در اختيار اين صندوق است را بر اساس توافق با دولت در طي سال جديد واگذار نمايد. صندوق سرمايه گذاری تامين اجتماعی نيز درصدد واگذاری ٢٢ درصد از سهام ٥٦ درصدی خود در اين شركت فولاد سازی است.
او افزود: مذاکرات با یک گروه ژاپنی و همچنین شرکت های خصوصی مانند اولمو (Olmo) فرانسه، اکسوتیکس (Exotix) انگلستان و نور (Noor) سوئیس یا در حال برگزاری و یا انجام شده است. براساس گفته های فریدونی : ذوب آهن علاقمند به خرید سهام و یا جذب مشارکت در این کارخانه از طریق بورس اوراق بهادار تهران است. ارزش سرمایه این کارخانه در بازار حدود 1 میلیارد دلار برآورد شده است، او همچنین گفت: لیستی هم برای عرضه در بورس اوراق بهادار لندن تهیه شده است.
بهرام سبحانی مدیر عامل کارخانه فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در ایران از کاهش علاقه برای واگذاری سهام به سرمایه گذاران خارجی خبر داد اما در عین حال تأیید نمود مذاکراتی با سرمایه گذاران خارجی صورت گرفته است. او افزود: این موضوع می تواند بر توسعه کارخانه ما تأثیر مثبتی داشته باشد که در حال حاضر ظرفیت تولید سالانه اش فقط در بخش اصلی کارخانه واقع در اصفهان 2 , 7 میلیون تن است.
مدیر عامل فولاد مبارکه گفت: از طریق بورس اوراق بهادار تهران پیشنهادهائی از سوی سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در کارخانه فولاد هرمزگان (Hosco) واقع در جنوب ایران با ظرفیت تولید سالانه 5 , 1 میلیون تن اسلب دریافت کرده است که البته هنوز جوابی به سرمایه گذار علاقمند داده نشده است.
.................................................. ................ تصور کنید ذوب اهن بعد از افزایش سرمایه 630درصدی از تجدید ارزیابی دارایی بخواهد بلوکش واگذار بشه یا تو بورس لندن معامله بشه.
وای وای وای
باز شد اضافه کنیم این سهم طلا هست.
آیا فولادسازان قادر به کاهش هزینههای تولید در سال آینده خواهند بود؟
چشمانداز مهآلود فولادسازان در سال 95
گروه بورس کالا: روز گذشته بانک مرکزی شاخص بهای تولیدکننده در کشور را در بهمنماه سال جاری 6/ 214واحد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل 2/ 0 درصد کاهش داشته است. براساس اعلام بانک مرکزی شاخص مذکور در بهمنماه گذشته اگرچه نسبت به ماه قبل از خود روندی کاهشی داشته اما در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل معادل 4/ 3درصد افزایش داشته است. با این حال نگاهی به جزئیات شاخص بهای تولیدکننده در ایران نشان میدهد که گروه ساخت (صنعت) در میان 8گروه اصلی تنها گروهی بوده است که با کاهش یک درصدی نسبت به ماه گذشته و کاهش 5/ 1 درصدی نسبت به ماه مشابه در سال قبل همراه بوده است. حال در این میان صنعت فولاد بهعنوان یکی از صنایع مادر کشور چه شرایطی را پشتسر گذاشته است؟ این سوال در شرایطی مطرح میشود که آمارهای رسمی از کاهش شاخص بهای تولیدکننده در بخش صنعت خبر میدهد و از سویی بالا بودن هزینههای تولید یکی از گلایههای همیشگی فولادسازان بوده است. از نگاه فولادسازان ایرانی، بالا بودن قیمت تمامشده فولاد در کشور پاشنه آشیل این صنعت در رقابت با تولیدکنندگان خارجی و ورود به بازارهای فرامرزی است. این انتقاد در حالی همواره از سوی فولادسازان جریان داشته است که حالا و با تکیه بر گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تمام شده در بخش صنعت، باید دید که آیا صنعت فولاد نیز از کاهش شاخص بهای تولیدکننده در بخش صنعت سهمی داشته است یا خیر. از سویی با قرار داشتن در آستانه سال نو و افزایش هزینههای تولید، این سوال مطرح است که آیا کاهش شاخص بهای تولید در بخش صنعت و یا فولاد در سال آینده نیز پایدار خواهد بود.
در پاسخ به سوال مطرح شده کارشناسان عقیده دارند بهطور حتم شاخصهای تاثیرگذار در بهای تمام شده تولید برای فولادسازان در سال آینده با افزایش همراه خواهد بود هرچند که این شاخصها در سال جاری و در پی افت قیمت فولاد روندی کاهشی داشتهاند. رئیس انجمن فولادسازان در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» و در پاسخ به این سوال که آیا صنعت فولاد طی ماههای گذشته با کاهش بهای تولیدکننده همراه بوده است یا خیر، میگوید: اگرچه در آمار بانک مرکزی مشخصا به شاخص بهای تولیدکننده در صنعت فولاد اشاره نشده است اما از آنجا که شاخص قیمت تمام شده در این صنعت بر قیمت نهادههای تولید تاثیری مستقیم دارد، میتوان گفت که این شاخص در صنعت فولاد روندی کاهشی را تجربه کرده است.
بهرام سبحانی در ادامه با اشاره به این نکته که قیمت فولاد طی ماههای گذشته بهصورت مستمر کاهشی بوده است، میگوید: زمانیکه قیمت فولاد کاهش پیدا میکند قیمت نهادههای تولید نیز با کاهش همراه میشود از جمله سنگآهن، قراضه و مانند اینها زیرا قیمت تمام این مواد اولیه و خوراکها تابعی از قیمت نهایی فولاد است. سبحانی در ادامه با اشاره به سایر اجزای تاثیرگذار بر شاخص بهای تولیدکننده میگوید: در این میان انرژی و نیروی انسانی نیز سهم عمدهای در شاخص بهای تولیدکننده دارند؛ هزینههای مربوط به نیروی انسانی که قطعا با افزایش همراه خواهند شد اما چنانچه نرخ انرژی در سال آینده ثابت بماند، میتوان به عدم افزایش چشمگیر شاخص هزینه تولیدکننده در سال 95 امیدوار بود. مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان نرخ تسهیلات بانکی را نیز از جمله عوامل تاثیرگذار بر هزینههای تولیدکنندگان میداند و میگوید: تسهیلات بانکی هم برای سرمایهگذاری و هم بهعنوان سرمایه در گردش از سوی تولیدکنندگان فولاد مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین با کاهش نرخ بهره طبعا هزینههای تولید نیز با کاهش همراه خواهند شد.
سهم حقوق و دستمزد در قیمت تمام شده
روزهای پایانی سال با سرعت سپری میشوند و زمزمههای افزایش 12 تا 15 درصدی حقوق و دستمزد نیز روز به روز به گوش میرسد، زمزمههایی که خوشایند کارگران است و از سویی تولیدکنندگان را در شرایطی که بازارها در رکود قرار دارند، نگران میکند. اگرچه سهم حقوق و دستمزد کارکنان واحدهای تولیدی در دنیا چیزی بین 5 تا 6 درصد هزینههای تمام شده را تشکیل میدهد، اما به گفته سبحانی سهم هزینههای نیروی انسانی در برخی واحدهای تولید فولاد در کشور به 20 درصد از کل قیمت تمام شده نیز میرسد. سبحانی در این زمینه میگوید: سهم نیروی انسانی در قیمت تمام شده در واحدهای مختلف متفاوت است اما در جایی مانند فولادمبارکه که از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید، تعداد 15 هزار حقوقبگیر را در دل خود دارد، 20 درصد از قیمت تمامشده به هزینههای نیروی انسانی مربوط میشود. او در ادامه تاکید دارد که هزینه نیروی انسانی در واحدهای پاییندستی مانند واحدهای نورد کمتر است.
چالشی به نام حملونقل
اما یک کارشناس صنعت فولاد در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با تاکید بر روند کاهشی قیمت مواد اولیه و تاثیر آن بر کاهش شاخص تولیدکننده در صنعت فولاد، میگوید: با این وجود سال که تغییر میکند هزینهها افزایش پیدا میکنند و این در حالی است که هزینه حمل و نقل در میان تمام هزینهها به طرز چشمگیری با رشد همراه میشود. رضا زائرحیدری در ادامه با اشاره به این نکته که صنعت فولاد وابستگی بسیار بالایی به حمل و نقل دارد، میگوید: برای هر یک تن فولادی که تولید میشود باید 4 تن جا به جایی صورت گیرد، بنابراین رشد هر ساله نرخ حملونقل برخلاف کاهش مداوم قیمت فولاد، باری است که فولادسازان چه در حملونقل داخلی و چه در حملونقل خارجی آن را بر دوش خود احساس میکنند. زائرحیدری در نهایت عقیده دارد چنانچه هزینههای تولید در صنعت فولاد به واسطه رشد هزینه نیروی انسانی و هزینههای حملونقل با 20 درصد افزایش همراه شود، قدرت رقابت فولادسازان در بازارهای خارجی و حتی در مقابل واردکنندگان فولاد به ایران تا 20 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. اما موضوعی که سبحانی در آخر به آن اشاره میکند این است که «در سال آینده حتی با وجود کاهش نرخ بهره بانکی و یا رسیدن به نرخی واحد برای قیمت ارز، در رقابت با تولیدکنندگان خارجی شرایطی یکسان نخواهیم داشت زیرا اگرچه بهره بانکی با کاهش همراه شده است اما رقبای فولادسازان ایرانی با بهره بانکی یک تا 2 درصد مشغول به فعالیت هستند.»
او در رابطه با نرخ ارز نیز عقیده دارد «به هر میزانی که ریال تقویت شود، قدرت رقابت تولیدکنندگان برای صادرات کم خواهد شد.» سبحانی با تاکید بر این نکته که تقویت ریال از نظر ملی اقدامی افتخارآفرین بهشمار میرود، میگوید: اما باید این واقعیت را نیز پذیرفت که با تقویت ریال انگیزه تولیدکنندگان برای صادرات کم میشود و از سویی خطر تشدید واردات نیز آنها را تهدید خواهد کرد. با این تفاسیر به نظر میرسد فولادسازان در سال آینده اگرچه با کاهش نرخ بهره بانکی و یا تثبیت نرخ ارز میتوانند به کاهش هزینههای خود در این دو بخش امیدوار باشند، اما از سویی افزایش هزینههای نیروی انسانی، تعداد بالای نیروهای سربار، رشد چشمگیر هزینههای حملونقل، رشد قیمت حاملهای انرژی و مسائلی از این دست میتوانند مانعی بر سر راه کاهش قیمت تمام شده محصولات فولادسازان باشند.
افزایش تعرفه واردات فولاد قطعی شد/رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از قطعی شدن افزایش تعرفه واردات فولاد برای سال ۱۳۹۵ خبر داد
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از ایمیدرو، مهدی کرباسیان از تصمیم دولت برای افزایش تعرفه فولاد به منظور حمایت از تولید داخلی خبرداد و گفت: برنامه دولت این است که به منظور حمایت از صنایع داخلی و تکمیل زنجیره ارزش فولاد در داخل کشور، تعرفههای فولاد را برای سال آینده افزایش دهد. بر همین اساس با رایزنیهای انجام شده، تعرفه در سال آینده افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در هفتههای گذشته، جلسات مداومی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و در حضور وزیر صنعت برگزار شده تا بهترین تصمیم را در خصوص تعرفه فولاد بگیریم، این در حالی است که جداول تعرفه نهایی شده ولی همانطور که وزیر صنعت هم اشاره داشته، باید در دولت به تصویب نهایی برسد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، اصلاح تعرفههای فولاد به منظور حمایت از تولید، انجام خواهد شد و دولت هم با آن موافقت خواهد کرد، این در حالی است که با توجه به برخی تغییر قیمتهای جهانی و برخی اقدامات حمایتی که برخی کشورها از جمله چین، برای حضور تولیدکنندگان فولاد خود در بازارهای جهانی انجام میدهند، همه کشورها سقف تعرفههای خود را برای فولاد بالا بردهاند که بر این اساس دولت هم این روند را در دستور کار قرار داده است.
به گفته کرباسیان، باید منتظر بود که دولت در خصوص سناریوهای مختلف تعرفهها تصمیمگیری کند و بر این اساس هنوز نمیتوان رقمی را در این باره اعلام کرد تا دولت مصوبه نهایی خود را صادر کند.
تولید و مصرف فولاد امروزه، یکی از شاخص های اصلی توسعه یافتگی کشورها و جوامع به شمار می آید. حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال زایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تاثیر بسزایی دارد. در واقع در اقتصاد امروز جهان صنایع فولادی را مادر صنایع دانسته و رشد توسعه صنعتی هر کشور را وابسته به رشد صنایع فولادی آن کشور عنوان می کنند.
در چهار دهه اخیر در کشور بالغ بر ۱۵۰ میلیون تن فولاد خام تولید و ۲۰۰ میلیون تن فولاد مصرف شده است. این محصولات فولادی در ساخت ساختمان های مسکونی، کارخانه ها، راههای ارتباطی، انتقال انرژی و سیالات و … به کار گرفته شده اند که همین موضوع خود بیانگر اهمیت فوق العاده محصولات فولادی در توسعه صنعتی کشور است.
سرمایه گذاری و رشد صنعت فولاد در کشور، اقتصادی و منطقی به نظر می آید؛ مشروط بر اینکه محل احداث، فرایند تولید، تامین منابع طبیعی و انرژی و مدیریت پروژه صحیح انتخاب شده باشد.
در این میان حضور شرکتهای بزرگ و صاحب نام این صنعت در ایران می تواند تاثیر به سزایی در رشد فولاد کشور و رسیدن به سطح بین المللی هم در تولید و هم در کیفیت داشته باشد. در این راستا گروه فولادی میتال بزرگترین و مطرح ترین شرکت تولید کننده فولاد جهان طی قراردادی با گروه مالی گردشگری که با حضور مهدی جهانگیری رییس این گروه و هیات همراه به امضا رسید مدیریت بهره برداری و تولید شرکت فولاد بناب از شرکتهای عضو گروه مالی گردشگری را به مدت ۵ سال عهده دار شد.
این قرارداد با محوریت انتقال دانش فنی و تکنولوژی روز جهان در این صنعت و با هدف اصلاح ساختار نیروی انسانی و خطوط تولید به منظور بهینه سازی و دسترسی به بازارهای منطقه ای و جهانی با اتصال به شبکه بازاریابی بین المللی گروه میتال منعقد شده که با توجه به نیاز بخش صنعتی کشور به استفاده از تکنولوژی و دانش روز جهان و همچنین نیاز بازارهای جهانی به محصولات فولادی تحولی شگرف در صنعت فولاد ایران را رقم خواهد زد.
تشکیل زنجیره معدن تا محصول در تولید فولاد جهان از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تقریبا بدون رعایت آن توسعه صنعتی در بخش فولاد رخ نمی دهد. بر همین اساس در بخش دیگری از این قرارداد شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان به عنوان هلدینگ صنعتی و معدنی گروه مالی گردشگری با سرمایه گذاری مشارکتی طرف خارجی، نسبت به بهره برداری از معدن سنگ آهن و احداث کارخانه DRI در استان کرمان همزمان با مدیریت مجتمع فولاد بناب اقدام خواهند کرد تا زنجیره کاملی از معدن تا محصول در دستور کار قرار گیرد که حجم سرمایه گذاری آن بیش از یک میلیارد یورو خواهد بود.
بهینه سازی مصرف و تولید در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از موارد بسیار مهم بخش صنعت کشور است که با بومی کردن دانش فنی و تکنولوژی روز جهان امکان پذیر است . حضور گروه میتال در ایران و انتقال دانش روز جهان به متخصصین ایرانی بسیار مهم و موثر ارزیابی می شود و می توان با استفاده از تجربه متخصصین بین المللی این شرکت و انتقال آن به بدنه صنعت فولاد کشور گامی مهم در خود کفایی اقتصادی و صنعتی کشور برداشت.
حضور بزرگترین گروه فولادی جهان در ایران و امضای قرارداد همکاری با بخش خصوصی کشورمان می تواند از دستاوردهای مهم پسابرجام عنوان شود. حضور هیات تجاری از بخش خصوصی ایران به همراه رییس جمهور در سفر به اروپا و میزبانی از چندین هیات تجاری از کشورهای صاحب نام در اقتصاد جهانی از نتایج حضور فعال بخش خصوصی در عرصه اقتصاد کشور است که مسلما با حمایت بیشتر از این بخش شاهد بروز توانمندی های گسترده تری از بخش خصوصی کشور در صحنه اقتصاد بین المللی خواهیم بود.
لازم به ذکر است گروه فولادی میتال به عنوان غول صنعت فولاد، انواع محصولات فولادی را در سراسر جهان تولید و عرضه میکند. این محصولات شامل محصولات فولاد تخت و بلند است. محصولات تخت شامل تختال (اسلب)، ورق، ورق نورد گرمشده، ورق نورد سردشده، ورق فولاد گالوانیزه، ورق آلومینایزشده و ورق رنگی است. محصولات فولاد بلند نیز شامل شمش، مفتول، میلگرد ساده و آجدار در مقاطع مختلف، سیم، میخ، سیم بکسل، انواع مقاطع مانند نبشی، سپری، ریل، تیر آهن، پروفیل و انواع لوله است.
گفتنی است مجتمع فولاد صنعت بناب به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد بخش خصوصی کشور مطرح است که ظرفیت تولید آن ۳میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده و به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای صنعتی غرب کشور نقش مهمی در اشتغالزایی و تولید فولاد کشور عهده دار است.
نظر