جنب پــل حــا فظ

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #841
    رشد بانكي شاخص بورس ------ دوشنبه 1 خرداد 1391

    گروه بورس – همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثير رشد برخي نمادهاي بانكي از جمله دو بانك تجارت و ملت با رشد 59/15 واحدي شاخص همراه شد. بازار سهام ديروز همچنين به سنت چند روز اخير علاوه بر رويكرد متعادل خود شاهد حجم اندك داد و ستدها بود كه اين حجم پايين از سوي كارشناسان به عنوان نشانهاي از انتظار بازار براي روشن شدن تحولات مهم آتي پيشروي بازار توصيف شده است. در بازار ديروز، معاملهگران همچنان شاهد توجه ويژه به تحولات سياسي و به ويژه سفر قريبالوقوع مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي به تهران بودند. انتظار ميرود نتايج اين سفر تصويري از مذاكرات آتي تهران و گروه 1+5 به نمايش بگذارد. در همين حال روز گذشته بيش از 200نماينده مجلس در بيانيهاي نظر خود را در مورد مذاكرات بغداد اعلام كردند. در اين بيانيه آمده است:



    اكنون نوبت غرب است كه در برابر ملت ايران اعتمادسازي كند و به رفتارهاي خصمانه خود پايان دهد. هشدار ما به گروه 1+5 اين است كه به حقوق ملت ايران احترام بگذارند و در مبناي عهدنامه npt كه يك هنجار پذيرفته شده بينالمللي است و سياست تقابل با جمهوري اسلامي را به سياست تعامل تغيير دهند. در كنار مسائل سياسي ديروز در حوزه اقتصادي نيز خبرهايي در معرض ديد كارشناسان قرار داشت كه مهمترين خبر در اين بخش به تعويق اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها بازميگشت. براساس گزارش خبرگزاري مهر اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها كه گفته ميشد قرار است از اول خردادماه اجرايي شود، بنا به دلايلي به زمان ديگري موكول شد. كاهش اعتبار هدفمندي يارانهها از 135 هزار ميليارد تومان مورد درخواست دولت به 66 هزار ميليارد تومان در مجلس، يكي از دلايل اصلي تعويق اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها عنوان ميشود. در همين حال، واريز سهميه بنزين خودروها بدون تغيير قيمت هم به نوعي تعويق اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را نشان ميدهد.



    بانك مركزي پيش از اين در نامهاي از فعالان اقتصادي و اتاقهاي بازرگاني خواسته بود كه براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها از ابتداي خردادماه آمادگي داشته باشند. ديروز همچنین مجلس شوراي اسلامي با تصويب طرح يك فوريتي اصلاح قانون حداكثر استفاده از توان توليدي و خدماتي در تامين نيازهاي كشور و تقويت آنها در امر صادرات، ماده ۱۰ اين طرح را به تصويب رساند. به موجب اين ماده دولت مكلف است به منظور تسريع در پرداخت مطالبات پيمانكاران طرحهاي صنعتي و معدني در چارچوب بودجه سنواتي اوراق مشاركت منتشر کند. اين اوراق ميتواند در بورس اوراق بهادار معامله شود و براي پرداخت ماليات و خريد شركتهاي دولتي از سازمان خصوصيسازي مورد استفاده قرار گيرد. مجلس در آخرين روزهاي فعاليت خود همچنين ديروز با مصوبهاي شرايط افزايش سرمايه شركتها از محل تجديد ارزيابي را روشن کرد. براساس اين مصوبه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه بررسي بخش هزينهاي لايحه بودجه ۹۱ كل كشور با جزء ۴ بند ۱۲ موافقت كردند.



    در اين بند آمده است: افزايش سرمايه بنگاههاي اقتصادي ناشي از تجديد ارزيابي داراييهاي آنها، از شمول ماليات معاف است مشروط بر آنكه متعاقب آن به نسبت استهلاك دارايي مربوطه و يا در زمان فروش، مبناي محاسبه ماليات اصلاح شود و بنگاه يادشده طي پنج سال اخير تجديد ارزيابي نشده باشد. آييننامه اجرایي اين بند از جمله شركتهاي مشمول يا غيرمشمول موضوع اين بند به تصويب هيأت وزيران ميرسد. در گروه كاني غيرفلزي، كاشي و سراميك اردكان طي اطلاعيهاي پيشنهاد تقسيم سود را از 80 درصد به 10 درصد كاهش داد. روز گذشته در گروه معدني مجمع سالانه توسعه معادن روي به سنت هر ساله به تعويق افتاد تا 10 خرداد زمان برگزاري مجمع آتي شركت تعيين گردد. انتظار ميرود توسعه معادن روي نزديك به 400ريال سود نقدي در مجمع آتي خود تقسيم كند. در گروه غذايي يك روز پس از آنكه اعلام شد شهرداري قزوين شركت خدمات هواپيمايي ويژه را در معامله بلوكي انجام شده در فرابورس به تملك خود درآورده است، يك شهرداري ديگر نيز توانست مالك بلوك 27درصدي قند نقش جهان شود. در گروه مالي، روز گذشته مجمع ليزينگ صنعت و معدن با تقسيم 350ريال سود به كار خود پايان داد.



    در گروه شيميايي، صنايع شيميايي ايران، سود سال 91 خود را با تعديل 46درصدي به 5هزار و 303 ريال رساند. اين تعديل ميتواند تاثير مثبتي را بر سود شركتهاي آتيه دماوند و صنعت و معدن داشته باشد. در اين گروه، پتروشيمي اميركبير نيز ديروز براي اعلام تغيير در صورتهاي مالي خود متوقف شد. در اين گروه، پالايشگاه اصفهان نيز با توقف نماد مواجه است كه گمانهزنيهاي متعددي در مورد اين نماد نيز در بازار به گوش ميرسد. اما ديروز پتروشيمي مارون كه سود سال مالي 90خود را 2633ريال به ازاي هر سهم اعلام نموده بود، با تعديل منفي 7درصدي همراه شد. اين شركت سود خود را رقم 2448 ريال به ازاي هر سهم در گزارش 12 ماهه اعلام كرده است. در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل توام با رشد شاخص بود كه در آن 7/25 ميليارد تومان سهام مورد دادوستد قرار گرفت كه 8/8 درصد آن را معامله 28/3ميليون سهم نفت و گاز پارسيان تشكيل داد. از 211نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 107نماد با كاهش قيمت و 102نماد با رشد ارزش همراه شدند.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #842
      چراغ سبز بورس به مذاكرات سياسي ---- سه شنبه 2 خرداد 1391

      گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته پس از مدتها شاهد يك روز مثبت بود، به گونهاي كه شاخص توانست با رشد 178واحدي معادل هفت دهم درصد افزايش را در يك روز تجربه كند؛ اين رشد در چند هفته اخير بيسابقه بوده است. در بازار سهام كارشناسان، خوشبيني معاملهگران از روند مذاكرات سياسي حضور مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي را يكي از دلايل اوليه حركت روز گذشته بازار ارزيابي ميكنند. از ديدگاه اين گروه از كارشناسان، بورس به سنت قديمي خود پيش از رخداد يك واقعه مهم حداكثر واكنش خود را نشان داده و با رخداد اتفاق مورد انتظار(در اين شرايط مذاكرات) در حال اصلاح «واكنش بيش از اندازه» خود قرار گرفته است. در همين زمينه كارشناسان روند حمايت از بازار در ميان حقوقيهاي عمده را نيز در آستانه اين مذاكرات در ثبت رشد روز گذشته بيتاثير نميدانند.



      در بازار ديروز رفتار معاملهگران از برخي خبرهاي اقتصادي و سياسي نيز متاثر بود؛ در حوزه اقتصاد بينالملل بازگشايي بازارهاي جهاني توام با تقويت يورو و ضعيف شدن دلار بود كه اين امر بهاي مواد خام به ويژه نفت و فلزات رنگين را با رشد همراه ساخت. اين امر يك نگراني عمده بورس تهران در مورد شركتهاي وابسته به بازار جهاني را برطرف ساخت. در بورس فلزات لندن ديروز بهاي مس به بالاي مرز 7هزار و 800دلار بازگشت و اكثر فلزات رنگين ديگر نيز با رشد همراه شدند. در همين حال ديروز معاملهگران شاهد حضور رييسجمهوري در مراسم بهرهبرداري از سه طرح پتروشيمي بودند. رييسجمهور تصريح كرد: در حال حاضر اقدامات خوب و مؤثري در صنعت پتروشيمي صورت گرفته است و ظرفيت توليد پتروشيمي از 25 به 5/54 ميليون تن رسيده، يعني دو برابر ميزان پيشين كه اين امر حاكي از تلاش و خودكفايي كشورمان است. افزون بر اين، ديروز مدير گازرساني شركت ملي گاز گفت: اين شركت هيچ سناريويي را مبني بر افزايش قيمت گاز در گام دوم هدفمندي يارانهها ارائه نكرده، بنابراين پيشبيني ميشود قيمت گاز در فاز دوم ثابت بماند.



      مجتبي شيخبهايي ادامه داد: درآمد حاصله از اجراي گام دوم قانون هدفمندكردن يارانهها زياد نيست و به همين دليل دولت ميتواند بدون افزايش قيمت گاز نيز اين درآمد را كسب كند. در تحولات مهم ديگر سايت كدال ديروز شاهد انتشار نخستين گزارشهاي مالي هلدينگ خليج فارس بود. اين امر همزمان شد با اعلام سرپرست پذيرش بورس كه از ورود اين شركت در ماه جاري خبر داد.
      سرپرست پذيرش بورس گفت: براساس پيشبينيها و با توجه به اقدامات سازمانهاي بورس و خصوصيسازي و بورس تهران ميتوانيم خردادماه شاهد عرضه سهام صنايع پتروشيمي خليج فارس در بورس باشيم. درگاهي با بيان اينكه بحث ثبت افزايش سرمايه اين شركت نزد سازمان بورس در حال پيگيري است، گفت: مهمترين قدم براي ورود اين شركت به بورس عمل به دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات است و بر همين اساس اين شركت بايد بودجه تلفيقي و اطلاعات صورتهاي مالي خود را به سازمان بورس ارائه كند.



      در گروه پتروشيمي ديروز يك مقام مسوول از افتتاح و راهاندازي واحد جديد توليد اكسيژن و ازت مجتمع پتروشيمي مارون با مشاركت يك شركت چيني خبر داد و اعلام كرد: با بهرهبرداري از اين واحد جديد ظرفيت توليد محصول منو ايتلن گلايكول اين واحد پتروشيمي سالانه 60 هزار تن افزايش مييابد. عبدالشريف موسوي با اشاره به افتتاح رسمي واحد جديد توليد اكسيژن و ازت مجتمع پتروشيمي مارون در بندر ماهشهر، گفت: با بهرهبرداري از اين مجتمع پتروشيميايي ظرفيت توليد اكسيژن پتروشيمي مارون كامل شد كه در نهايت افتتاح اين طرح منجر به افزايش ظرفيت توليد برخي از محصولات پتروشيمي با ارزش افزوده اقتصادي خواهد شد. روز گذشته در گروه پتروشيمي نماد پتروشيمي فارابي براي تعديل سود متوقف شد. در گروه شيميايي نيز رشد فوقالعاده سود شركت صنايع شيميايي ايران موجب شد اين نماد در بازگشايي با 25درصد رشد قيمت همراه شود.



      در بازار ديروز صدرنشيني بازار را گروه بانكي بر عهده داشت؛ جايي كه سه بانك ملت، تجارت و اقتصاد نوين توانستند بخش عمده رشد شاخص را رقم بزنند. كارشناسان با توجه به نزديكي زمان برگزاري مجامع سالانه اين شركتها، انتظار خود را از اين گروه افزايش دادهاند. در گروه تجهيزات، مديرعامل شركت حفاري شمال از تمديد قرارداد جديد 10 ساله با شركت اماراتي دراگون اويل در تركمنستان خبر داد و گفت: تقاضا براي خريد دكلهاي جديد خشكي و آبي ارائه شده است. هدايتالله خادمي با اشاره به دكل حفاري ايران خزر كه در آبهاي تركمنستان مشغول حفاري است، گفت: تاكنون 32 حلقه چاه در آبهاي تركمنستان حفاري كرديم و قرار است با مديرعامل شركت دراگون اويل كه به عنوان كارفرما محسوب ميشود در هفته جاري جلسهاي را داشته باشيم.



      وي ادامه داد: مدير عامل شركت دراگون اويل قرار است فاينانسهاي جديدي را ترتيب دهد تا بتوانيم دكلهاي حفاري جديد آبي و حتي خشكي را خريداري كنيم و در طول مدت يك قرار داد 10ساله بتوانيم پول اين دكلها را پرداخت كنيم. مديرعامل شركت حفاري شمال تصريح كرد: اين شركت نيز تقاضاهاي خود را براي دكلهاي جديد ارائه كرده است كه اميدواريم هرچه زودتر به نتيجه برسيم و دكلها را پس از نصب در سواحل ايران به آب بيندازيم. وي در پايان تصريح كرد: شركت دراگون اويل به دليل آنكه شركت حفاري شمال توانسته است، زودتر از موعد مقرر برنامه خود را عملي كند مبلغ يك ميليون و 200 هزار دلار براي اين شركت پاداش در نظر گرفته است.



      در گروه فلزي ديروز معاملهگران شاهد توقف نماد ذوبآهن اصفهان بودند. خبرهاي اوليه در اين نماد حكايت از تعديل سود سال 90 اين شركت تا 64 ريال دارد. در گروه مخابرات ديروز اولين جلسه هياتمديره جديد شركت ارتباطات سيار ايران برگزار شد و بر اساس تصميم اعضا، صدوقي كه از ارديبهشت سال 85 مدير عامل همراه اول بوده، باز هم به عنوان مديرعامل انتخاب شد. در گروه حملونقل، نماد توكاريل عملكرد حسابرسي نشده سال مالي 1390 خود را در حالي ارائه كرده كه سود هر سهم به 327 تا 345 ريال تعديل يافته است. اين در حالي است كه سود هر سهم سال مالي 91 برابر با 38 تومان اعلام شده است. در گروه معدني ديروز نمادهاي عمده اين گروه در توليد سنگ آهن با تقويت نسبي همراه شدند. در مجموع بازار ديروز بازار مثبتي بود كه در آن علاوه بر رشد شاخص، ارزش معاملات نيز تقويت شد. ارزش معاملات به 101ميليارد تومان رسيد كه البته 23درصد آن را جابهجايي يك بلوك 45 ميليوني از سهام ايران ترانسفو تشكيل داد. اين بلوك را ديروز مديريت سرمايهگذاري بانك ملي به شركت مادر گروه سرمايهگذاري توسعه ملي واگذار كرد. از 215نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 81نماد با كاهش ارزش و 129نماد با رشد ارزش معامله شدند.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #843
        خصوصي سازي فولادسازها در دست انداز ----- چهارشنبه 3 خرداد 1391

        گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز توانست بهرغم بازگشايي نماد مخابرات ايران و افت قيمت اين نماد، روند مثبت خود را حفظ كرده و با رشد 9/66 واحدي شاخص به كار خود پايان داد. در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه دورنماي مثبتي از شرايط مذاكرات هستهاي بر بازار حاكم بود. به دنبال پايان مثبت مذاكرات مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در تهران، خوشبيني نسبت به مذاكرات پايان هفته در بغداد افزايش يافته است. انتظار ميرود دو طرف مذاكرات در بغداد مجموعهاي از پيشنهادهاي جديد را ارائه دهند. ديروز سخنگوي «كاترين اشتون» با اعلام اينكه اشتون امروز وارد بغداد ميشود گفت كه اروپاييها در بغداد بسته جديدي به ايران ارائه ميكنند و اين بسته متفاوت از بسته مسكو است. در كنار تحولات سياسي ديروز بازار سهام شاهد انتشار خبرهاي اقتصادي مهمي نيز بود.



        عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي با اشاره به محرمانه بودن برخي مباحث در جلسه اخير اين ستاد، گفت: مقرر شد كه موسسات پولي و بانكهايي كه از بانك مركزي مجوز فعاليت دريافت كردهاند، فعاليت و مجوز آنها مجددا بررسي شود. در حوزه اقتصادي ديروز معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از فراهم شدن زمينه لازم براي خريد توافقي ارز ميان صادركنندگان با واردكنندگان خبر داد و گفت: ارز حاصل از صادرات در بورس يا صرافيها با نرخ توافقي ميان صادركنندگان و واردكنندگان رد و بدل ميشود. حميد صافدل گفت: با تمهيد دولت مبادله ارز حاصل از صادرات با نرخ توافقي بين صادركننده و واردكننده چه از طريق صراف و چه از طريق بورس هماكنون فراهم شده است. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا دولت كف و سقفي براي خريد ارز در نظر گرفته است، گفت: دولت به دنبال اين است كه با نگاه تكليف قانون برنامه چهارم و پنجم كه در مورد سياستهاي ارزي تحت عنوان شناور مديريتشده دارد، به سمتي حركت كند كه نرخ ارز شناور باشد. عملكرد يك ماهه گذشته و موضعگيري اخير بانك مركزي و سازمان بورس اين را تاييد ميكند.



        در همين حال شوك خبري بازار ديروز به تعويق افتادن عرضه بلوكهاي فولادي بود. در حالي كه سازمان خصوصيسازي از عرضه بلوكهاي فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان در ماه جاري خبر داده بود، ديروز خبرهاي اوليه از تعويق عرضه اين بلوكها خبر دادند. به گزارش فارس و به نقل از يك مقام مسوول طي يكي دو روز گذشته اخباري مبني بر مخالفت هيات وزيران با عرضه بلوك مديريتي فولاد خوزستان و باز شدن دوباره پرونده جنجاليترين واگذاري شركتهاي اصل 44 منتشر شد. در اين رابطه يك مقام مسوول گفت: مخالفت هيات وزيران با اين عرضه به هيچ وجه صحت ندارد، چرا كه طبق ماده 20 قانون اصل 44، هيات واگذاري مسوول قيمتگذاري و تصميمگيري در فروش شركتهاي دولتي بوده و در مورد فولاد خوزستان هم تصميم به عرضه مجدد آن گرفته شده است. بنابراين عرضه بلوك 5/50 درصدي فولاد خوزستان ممكن است در تاريخ اعلام شده يعني 17 خرداد انجام نشود و با تاخير 5 تا 15 روزه، اين بلوك در بورس عرضه شود.



        از سوي ديگر مدير بازار فرابوس گفت: عرضه بلوكي ذوبآهن كه قرار بود يكشنبه هفته آينده انجام شود به دليل توقف نماد اصلي شركت تا اطلاع ثانوي به تعويق افتاد. اميرهاموني افزود: براي عرضه بلوكي در بازار اول و دوم بايد نماد عادي شركتها باز باشد و روز گذشته نماد شركت ذوب آهن براي ارائه اطلاعات جديد بسته شد. وي افزود: وقتي اطلاعات جديد به سامانه ارسال و سپس در سايت كدال قرار گرفت، نماد باز و آگهي عرضه عمده طبق مقررات انجام ميشود. بنابراين يكشنبه هفته آينده عرضه ذوبآهن انجام نميشود و منوط به بازگشايي نماد اصلي شركت است. مجتبي فريدوني، مدير امور سرمايهگذاري و مسوول امور سهام شركت ذوبآهن اصفهان در اين رابطه اظهار كرد: عرضه بلوك 15 درصدي سهام «ذوب» كه قيمت پايه آن بر مبناي 20 درصد بالاتر از قيمت معاملاتي روز قبل از زمان عرضه تعيين شده، با اين شرط طي يكشنبه هفته آتي در فرابورس انجام ميشود كه قيمت هر سهم از 150 تومان كمتر نباشد.



        اما اين موضوع كه به جهت عرضه بلوكي سهام، شركت در بودجه برآوردي خود تعديل مثبت اعلام كند، چندان صحت ندارد. البته بايد منتظر انتشار گزارش عملكرد سال مالي 90ماند، چراكه اين گزارش گوياي وضعيت كلي شركت خواهد بود. اما اعلام هر گونه تعديلي در عايدي هر سهم با اين برنامه خصوصيسازي به جهت بالا بردن قيمت بلوك سهام مرتبط نيست. وي افزود: با توجه به ارائه صورتهاي عملكردي پايان دوره سال مالي 90 به سازمان بورس و اوراق بهادار، احتمالا طي روز جاري اين گزارشها بر روي سايت كدال منتشر خواهد شد و پس از آن نماد «ذوب» به تابلوي فرابورس باز ميگردد. اين مقام مسوول در شركت ذوب آهن اصفهان در خصوص تعويق در زمان برگزاري مجمع صاحبان سهام با توجه به برنامه عرضه بلوكي سهم از سوي سازمان خصوصيسازي، تصريح كرد: براي اعلام زمان برگزاري مجمع عمومي سالانه بايد با ايميدرو تعامل كرده و تاريخي را تعيين كنيم. البته نظر به اينكه پس از زمان عرضه بلوكي سهام، خريدار تا 20 روز آتي فرصت واريز ثمن معامله را دارد، احتمالا زمان برگزاري مجمع به اواخر خرداد و اوايل تيرماه موكول خواهد شد.



        در گروه تجهيزات ديروز شركت مپنا با ارائه سه اطلاعيه آمادگي خود را براي گشايش نماد اعلام كرده است. سود سال 1390 شركت در نخستين اطلاعيه تازه با تعديل مثبت 19 درصدي روبرو شده و به 564 ريال رسيده است. تعديل سود در حالي رخ داده كه پيشبيني شركت از حجم درآمدها كاهش يافته، اما با فرض رشد حاشيه سود، سودآوري افزايش يافته است. همچنين شركت پيشبيني خود از سود هر سهم سال مالي 91 را 502 ريال اعلام كرده است. در پيشبيني درآمد انجام پروژهها، كاهش پروژههاي نيروگاهي و افزايش پروژههاي نفت و گاز و پروژههاي جانبي به چشم ميخورد كه خود نشانهاي دال بر چشم انداز تاخير در دريافت مطالبات پروژههاي صنعت برق ديده ميشود، اما سعي شده با پروژههاي نفتي و ديگر پروژهها، اين ضعف جبران شود.



        همچنين مپنا به واسطه وجود بيش از 24 ميليون حق تقدم استفاده نشده، سرمايه خود را 5/997 ميليارد تومان ثبت كرده است! در حالي كه افزايش سرمايه شركت به 1000 ميليارد تومان در مجمع فوق العاده ابتداي سال گذشته به تصويب رسيده بود. انتظار ميرود امروز نماد مپنا بازگشايي شود. در اين گروه ديروز حفاري شمال با اقبال معاملهگران همراه شد كه بخشي از اين اقبال ناشي از انتشار خبرهاي جديد در مورد تمديد قرارداد اين شركت با شركت دراگون اويل امارات و همچنين موقعيت تقويت شده اين شركت در راهبري سكو البرز متعاقب كشف لايه نفتي جديد در درياي خزر باز ميگردد. در گروه پتروشيمي، شركت 95 ميليارد توماني پتروشيمي فنآوران در صورتهاي مالي حسابرسي نشده 12 ماهه منتهي به 29 اسفند 90 سود خالص هر سهم خود را با افزايش 94 درصدي نسبت به سال مالي قبل مبلغ 2070 تومان اعلام كرده است.



        همچنين «شفن» در آخرين پيشبيني خود براي سال مالي 91، عايدي هر سهم را به طور خالص مبلغ 1704 ريال اعلام كرده كه نسبت به سال 90 نزديك به 18 درصد كاهش داشته است. در اين گروه، پتروشيمي مارون در شرايطي سود سال 90 خود را با كاهش در هفته گذشته گزارش كرده است كه براساس اطلاعات تكميلي عدم برگزاري مجمع پتروشيمي لاله شركت زير مجموعه اين شركت موجب شده است تا سود شركت در سال 90 كاهش يابد. پتروشيمي لاله در سال 90 به سود دهي رسيده است و سود شركت نزديك به يكصدميليارد تومان به ثبت رسيده است كه موجب پوشش زيان انباشته 27ميليارد توماني شركت شده است. در نماد مخابرات ديروز اين نماد بازگشايي ضعيفي را داشت تا با افت نزديك به 5/1درصدي همراه شود. تغييرات مديريتي در روزهاي اخير نگراني را در مورد روند تحولات اين شركت بزرگ بورس ايجاد كرده است. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص كل 9/66 واحد رشد كرد و به 26هزار و 912واحد رسيد. ارزش معاملات ديروز نيز به 50ميليارد تومان رسيد كه 11درصد آنرا معامله 9/39 ميليون برگه حق تقدم بانك انصار تشكيل داد. از 205نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 89نماد با كاهش قيمت و 111نماد با رشد ارزش معامله شدند.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #844
          یک هفته با تپیکس ------- پنجشنبه 4 خرداد 1391

          نگاه اميدوارانه بازار به بغداد


          گروه بورس- شروین شهریاری: بازار سرمایه پس از پشت سر گذاشتن اردیبهشت ماه سراسر رکود با آغاز خرداد ماه اندکی از لاک احتیاط خود بیرون آمد و سریال افت متوالی چهار هفته ای را با ثبت رشد 6/1 درصدی و تثبیت شاخص در بالای سطح روانی 27 هزار واحد به پايان برد. واکنش مثبت بورس که پس از یک دوره کاهش فرسایشی قیمت سهام رخ داده را میتوان به گمانهزنیها در مورد مذاکرات نمایندگان کشورمان با گروه موسوم به 1+5 در بغداد مرتبط دانست. به این ترتیب بازتاب مثبت سفر دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از یک سو و فضای حاکم بر مذاکرات از سوی دیگر این احتمال را ایجاد کرده که نتایج نشست بغداد به اقدامات عملی در راستای کاهش تنشها منجر شود. از این منظر، نگاه اهالی بورس تهران همچون بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی به بغداد دوخته شده است تا با ارزیابی نتایج گفت و گوها واکنش متناسبی را در هفته آینده از خود نشان دهند؛ واکنشی که میتواند روند رخوت بار اخیر بورس را تغییر داده و موجب تحرک قیمت سهام در بازار شود.



          پیش به سوی معاملات عمده

          مطابق برنامه از پیش اعلام شده، سازمان خصوصیسازی عرضههای بزرگ و مهمی را برای خردادماه برنامهریزی كرده است. در نخستین اقدام، بنا بود این سازمان روز یکشنبه آینده (هفتم خرداد) 15 درصد از سهام ذوب آهن را با نرخی 20 درصد بالاتر از قیمت تابلو به صورت 25 درصد نقد و 75 درصد اقساط عرضه کند که این اقدام به علت بسته بودن نماد معاملاتي ذوب آهن احتمالا با چند روز تاخیر انجام میشود. با توجه به زیان انباشته ذوب آهن که موجب عدم امکان تقسیم سود در دو مجمع پیش رو میشود، خریدار بر خلاف بسیاری موارد مشابه نمیتواند به دریافت سود سهام جهت تسویه اقساط اتکا کند. در اقدامی دیگر، 20 درصد سهام حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس در روز 16 خرداد ماه با قیمتی 25 درصد بیش از نرخ تابلو عرضه میشود.



          اما مهمترین رویداد آتي مربوط به عرضه بلوک 5/50 درصدی فولاد خوزستان است که طی آن مدیریت دومین فولادساز بزرگ ایران به متقاضی واگذار میشود. قیمت پایه بلوک که به صورت 30 درصد نقد و 70 درصد طي اقساط چهارساله تسویه میشود 2262 تومان در هر سهم تعیین شده است که ارزش این بلوک ارزشمند را به سطح 2500 میلیارد تومان میرساند. با عنایت به قیمت گزاف این بلوک، به احتمال زياد متقاضی آن را باید در بین نهادهای شبه دولتی که توانایی مالی قابل ملاحظه ای دارند، جستجو کرد. عرضه «فخوز» از آن جهت برای بازار سرمایه حائز اهمیت است که تغییر مدیریت این شرکت بزرگ دولتی در صورت حرکت به سمت افزایش بهرهوری و کنترل بیش از پیش هزینهها میتواند به جهش سودآوری آن منجر شود.



          در بخش عرضههای خرد، هیات واگذاری سازمان خصوصیسازی عرضه 5 درصدی سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از طریق بازار سرمایه را مصوب کرده که این عرضه بزرگ و مهم نیز بنا بر اظهار سرپرست پذیرش بورس در خردادماه انجام خواهد شد. در اين خصوص، شوراي رقابت در روز گذشته نام دو شركت پتروشيمي فجر و مبين را از شركتهاي تحت مديريت هلدينگ خليج فارس حذف كرد. علت اين اقدام، ماهيت انحصاري خدمات اين شركتها (تامين كننده مواد اوليه بخش اعظمي از كارخانجات پتروشيمي) است، به اين ترتيب بايد منتظر تغييرات احتمالي در تركيب سبد سهام و ميزان سودآوري اين هلدينگ بزرگ قبل از ورود به بورس بود.



          روزهای خوش فروشندگان در بورس کالا

          روند معاملات محصولات فلزی و پتروشیمی در این هفته در بورس کالای ایران با ثبات نسبی رقم خورد. نکته قابل توجه در این میان، عدم واکنش قیمتها به افت 15 درصدی ارزش دلار و نیز کاهش قیمتهای جهانی است که موجب شده یک فرصت استثنایی برای سودآوری عرضهکنندگان در بازار فراهم شود. در هفته مورد گزارش، محصولات مسی در محدوده 13 هزار تومان در هر کیلو به فروش رفت که با توجه به قیمت 7700 دلاری جهانی مس و نرخ دلار 1600 تومانی، قیمتی گرانتر از معادل بازار جهانی برای این محصول محسوب میشود. در رویدادی مشابه، عرضههای آلومنیومی هم با قیمتهای قبلی انجام شد و محصول اصلی تولیدکنندگان یعنی شمش خالص با قیمت حدود 4200 تومان در هر کیلو به فروش رسید. عرضههای فولادی نیز شرایط مشابهی داشت و ثبات نرخ میلگرد در محدوده 1200 تومان با عنایت به نرخ 650 دلاری این محصول در کشورهای همسایه قابل تامل است.



          در این میان، شاید تنها شرکتی که هنوز قیمت محصولاتش را با دلار آزاد هماهنگ نکرده فولاد مبارکه است که بهرغم قیمت 700 دلاری ورق گرم در منطقه، کماکان محصول اصلی خود را کمتر از 9500 ریال در هر کیلو به فروش میرساند. هر چند ادامه این وضعیت در بورس کالا به ویژه در صورت کاهش محدودیتهای تجاری بعد از مذاکرات بغداد مورد تردید است، اما شرایط کنونی میتواند یک دوره استثنایی به لحاظ سودآوری برای شرکتهای مرتبط در بهار 91 را فراهم آورد. به این ترتیب انتظار میرود میزان سودآوری شرکتهای فلزی و معدنی در گزارشهاي سه ماهه با جهش معناداری مواجه شود. در مورد شرکتهای پتروشیمی هم میتوان انتظار سناریویی مشابه را به علت رشد قیمت دلار و افزایش ارزش صادرات داشت؛ البته در مورد این گروه توجه به برخی گمانهزنیها که اخیرا در زمینه مشکلات فروش شرکتها مطرح شده نیز حائز اهمیت است.



          توپ هدفمندی زیر پای دولت

          بالاخره قانون بودجه پس از اصلاحات نهایی در مجلس توسط شورای نگهبان تايید شد و برای اجرا در اختیار ريیس جمهور قرار گرفت. در هفته جاری نشانههایی مهم در خصوص نحوه اجرای هدفمندی یارانهها به عنوان یکی از مهمترین بخشهای قانون بودجه امسال قابل رصد بود. در این راستا، واریز سهمیه بنزین 400 تومانی خرداد ماه و نیز اظهارات مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز مبنی بر افزایش نیافتن قیمت این حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی جالب توجه بود. به نظر می رسد پس از عدم تامین نظر دولت در افزایش قابل ملاحظه منابع هدفمندی یارانهها در فاز دوم، دولت عجلهای برای اصلاح قیمت حاملهای انرژی ندارد و هنوز نشانههای جدی از تدوین جزئیات اجرایی فاز دوم هدفمندی به چشم نمیخورد. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که فاز دوم هدفمندی با سناریویی ملایمتر و دیرتر از آنچه پیشتر تصور میشد به مرحله اجرا درآید؛ فرضیهای که در صورت تحقق به دلیل منتفی شدن جهش هزینه انرژی شرکتها برای تولیدکنندگان و سهامداران خبر خوشی خواهد بود.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #845
            واكنش بورس به تحولات روز ------ يكشنبه 7 خرداد 1391


            گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز در شرايطي فعاليت خود را شروع كرد كه به دليل دو روز تعطيلي انتهاي هفته و بروز برخي از تحولات، مترصد واكنش به آخرين تحولات سياسي و اقتصادي بود.



            تا جايي كه ادامه انتظار در مذاكرات سياسي شاخص بورس را با افت 181 واحدي مواجه ساخت، اتفاقي كه سبب شد بازدهي بورس از ابتداي سال جاري تاكنون به سطح 8/3 تنزل يابد. با اين وصف، شاخص بورس بار ديگر به كانال 26 هزار واحدي وارد شد و روي سطح 26 هزار و 909 واحدي منتظر تحولات سياسي و اقتصادي ماند. در بازار ديروز معاملهگران با سه جريان مهم مواجه بودند؛ نخستين موضوع پايان مذاكرات بغداد و انتقال موضوع به مذاكرات پايان ماه جاري در مسكو بود كه اين امر كمتر از خوشبيني اوليه معاملهگران بود.


            معاملهگران انتظار داشتند در اين دور از مذاكرات موضوع تحريمها و كاهش آنها نيز مطرح شود كه با عدم رخداد آن بازارهاي اساسي اقتصاد كشور متاثر شده است. رشد بهاي دلار و طلا و كاهش ارزش سهام و املاك انتظار طبيعي از حالت انتظار براي مذاكرات مسكو بوده است كه در حال رخداد است. در همين حال با توجه به نزديكي زمان مذاكرات مسكو انتظار نميرود دامنه واكنش بازار به اين كنش سياسي عميق بوده و در روزهاي آتي فروكش خواهد كرد. هر چند اين مذاكرات و تبعات آن حتي بورسهاي قدرتمند جهاني نظير بازارهاي نفت جهاني را نيز درنورديده و در آخرين روزهاي هفته گذشته بازارهاي جهاني دستخوش تلاطم سنگين بود. دومين موضوع موثر بر بازار ادامه افت قيمت جهاني فلزات و مواد خام بود.



            كاهش بي سابقه بهاي فولاد كه در بورس لندن به كمتر از مرز 400دلار رسيده و از اين نظر در يك سال اخير بي سابقه بوده است نيز بر بازار موثر است. هر چند بهاي اكثر فلزات رنگين همچنان بالاتر از برآوردهاي اوليه شركتهاي توليدكننده است، اما در صورت تداوم افت بهاي فلزات، بازار با تاثيرات بيشتري از اين جهت مواجه خواهد شد. در همين حال سومين متغير مهم در بازار ديروز انتشار گزارشهاي نامناسب برخي از شركتها از جمله ذوبآهن اصفهان بود كه زيان خود را براي سال 90 افزايش داد. ذوبآهن ديروز در بازگشايي نماد نزديك به 8 درصد افت كرد. ذوبآهن اصفهان در پايان هفته گذشته همچنين شاهد حضور جمعي از سرمايهگذاران بازار سرمايه در اين شركت بود كه در اين بازديد مديران شركت از توقف يكي از كورههاي بلند شركت براي تعميرات اساسي خبر دادند.



            در بازار ديروز همچنين ترافيك بازگشايي و توقف نمادها براي برگزاري مجامع سالانه ادامه داشت و 14نماد بعد از برگزاري مجمع يا اعلام گزارشهاي با اهميت بازگشايي شدند. از ديدگاه كارشناسان در صورت هماهنگي بيشتر ميان حقوقيهاي بازار در شرايطي نظير ديروز بازار ميتوانست بدون ثبت افت سنگين به كار خود پايان دهد؛ به ويژه آنكه بازار ديروز صفهاي فروش چندان سنگيني را نيز تجربه نكرده بود. در بازار ديروز در گروه بانكي معاملهگران شاهد سخنان رييس كل بانك مركزي بودند كه دكتر بهمني در اين سخنان از تصميم دولت براي برداشت از حساب بانكها دفاع كرد.



            رييس كل بانك مركزي همچنين از تخلفات برخي بانكها در مصرف ارز دريافتي از بانك مركزي خبر داد و گفت: برداشت ۳۰ هزار ميليارد تومان از حساب بانكها بابت مابهالتفاوت نرخ ارز براي گشايش السي بوده است. وي در بيستودومين همايش سياستهاي پولي و بانكي افزود: دولت با در اختيار قرار دادن ارز دنبال كنترل بازار بود تا نياز مواد اوليه و واسطه بخش توليد فراهم شود، اما متاسفانه بانكها براي بالا بردن موقعيت خود اين ارز را مصرف نكرده يا در اختيار صرافيهاي خود قرار دادند يا به موارد خاص اختصاص يافته و يا اينكه به نرخ آزاد 1700 توماني در بازار عرضه شده؛ بنابراين امروز بايد سند به سند بررسي شود و مابهالتفاوت اين نرخها گرفته شود. بهمني افزود: ارزي كه مربوط به ملت و در اختيار بانك مركزي است قرار بود صرف واردات كالاهاي اساسي و واسطهاي شود. اما متاسفانه توسط برخي از بانكها به نرخ 1700 تا 1800 تومان در بازار فروش رفته است. سخنان رييس كل بانك مركزي ديروز نگراني را به گروه بانكي بازگرداند.



            جايي كه برداشتها از حساب بانكها گاه در حد سرمايه آنها بوده و ميتواند در صورت ثبت نهايي به زياندهي برخي از بانكها منجر شود. در گروه فلزي، مدير عامل شركت ملي صنايع مس ايران از آغاز توليد مس كاتد در مجتمع ميدوك در استان كرمان خبر داد. اردشير سعدمحمدي تصريح كرد: اين نخستين كارخانهاي به شمار ميآيد كه پس از انقلاب، در خارج از مجتمع مس سرچشمه احداث شده و به تازگي نيز توليد مس كاتدي را آغاز كرده است. به گفته وي، قرار است كارخانه مس كاتدي ميدوك با حضور مقامات عالي كشور به طور رسمي افتتاح شود.



            سعد محمدي سرمايهگذاري براي ايجاد اين طرح را 65ميليارد تومان اعلام كرد. از سوي ديگر با بازگشايي نماد ذوبآهن اصفهان به گفته مدير بازار فرابورس شرايط براي عرضه عمده ذوبآهن فراهم شده است. امير هاموني گفت: زمان دقيق عرضه ذوبآهن بايد از سوي سازمان خصوصيسازي اعلام شود. مدير بازار فرابورس همچنين افزود: عرضه بيمه ميهن و پالايش نفت تهران پس از ارائه بودجه و پالايش نفت شيراز پس از اتمام كارهاي پذيرهنويسي آماده عرضه در فرابورس خواهد بود. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن 4/36 ميليارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت كه 5/16درصد آن را معامله 8/25 ميليون سهم مپنا تشكيل دادند. از 226نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 159نماد با كاهش قيمت و 65 نماد را با رشد ارزش دادوستد شدند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #846
              عقب نشيني بزرگان بورس ------- سه شنبه 9 خرداد 1391


              دنياي اقتصاد- در حالی که روز یکشنبه بورس تهران تحت تاثیر دو عامل حمایت بازیگران حقوقی و رسیدن نرخ سهام برخی از شرکتها به کف قیمتی، به تعادل نسبی رسیده بود، دیروز اقدام زودهنگام معاملهگران حقیقی و حقوقی بازار، عرضههای سنگینی را در نمادهای موسوم به بزرگان بازار رقم زد. تا جایی که شاخص بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با توجه به عقبنشيني قيمتي برخي از نمادهاي عمده بازار از جمله مخابرات، فولاد، غدير، مس، نفت پارسيان و... با 56واحد افت همراه شد. اما این بار تحولات سیاسی تاثیری در ریزش شاخص بورس نداشت، بلکه کاهش قابل توجه نرخ فلزات رنگین از جمله مس و انتشار آمار ناامیدکننده از اقتصاد آمریکا و چین و اوضاع نابسامان یونان زمینه افت بورس تهران را فراهم کرده بود.


              جنب پل حافظ ----- عقب نشيني بزرگان در بورس

              گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با توجه به عقبنشيني قيمتي برخي از نمادهاي عمده بازار از جمله مخابرات، فولاد، غدير، مس، نفت پارسيان و... با 56واحد افت همراه شد. در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه بازار در انتظار بازگشايي بازارهاي جهاني به عنوان يك فاكتور مهم بود. هر چند كه اين بازگشايي با رشد محدود قيمتهاي فلزات رنگين همراه بود و بهاي مس به مرز 7هزار و 700دلار نزديك شد، اما همچنان نگراني در ميان كارشناسان بازارهاي جهاني به ويژه به دليل وضعيت يونان در اتحاديه اروپا و همچنين آمار ناميدكننده اقتصاد آمريكا و چين همچنان ادامه دارد. در همين حال به نظر ميرسد در حوزه يورو با نزديكي 28خرداد موعد انتخابات پارلمان يونان معاملهگران در انتظار سرنوشت حضور يونان در اتحاديه اروپا و در نهايت وضعيت اين حوزه خواهند بود.



              سيمانيها در اوج

              معاملهگران در بازار ديروز شاهد اوج گيري گروه سيماني بودند؛ اعلام تعويق در مرحله دوم طرح هدفمندي يارانهها موجب شده است تا بازار فرصت توجه به صنايع انرژيبر را داشته باشد. در همين رابطه معاملهگران شاهد اظهار نظر وزير اقتصاد بودند. دكتر سيدشمسالدين حسيني در واكنش به اينكه تصميم دولت براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها چه زماني خواهد بود، اظهار كرد: انشاءالله به موقع فاز دوم اجرايي ميشود. دولت زمان مشخصي را در نظر ندارد، بايد با توجه به ابلاغيه مجلس در ستاد هدفمندي يارانهها مساله را بررسي كنيم و آن وقت تصميمگيري نهايي صورت گيرد. البته اين به آن معنا نيست كه قانون از دستور كار خارج شده باشد. فاز اول هدفمندي يارانهها اجرا شده و در حال انجام است، در واقع ميتوان گفت در بسياري از موارد تثبيت هم شده است. ما تجربيات خوبي از فاز اول به دست آورديم و نقاط ضعف و قوت را آناليز كرديم. حالا درباره آنكه چه زماني و چگونه فاز دوم اجرايي شود، فعلا مصوبهاي نداريم.



              حسيني اضافه كرد: ما درباره كم و كيف و زمان اجراي فاز دوم هنوز هيچ تصميمي نگرفتهايم و فكر ميكنيم كه فاز دوم در بهترين شرايط و زمان صورت بگيرد. در همين شرايط نگراني از اجراي ناگهاني طرح هدفمند كردن يارانهها نيز همچنان در ميان فعالان اقتصادي به چشم ميخورد. ديروز نويد ايزدپناه، عضو انجمن فولاد نيز با بيان اينكه قيمت يك مترمكعب گاز در بازارهاي جهاني 84 تومان است، گفت: در حال حاضر قيمت هر مترمكعب گاز مصرفي صنايع در ايران حدود 70 تومان است كه تقريبا 83 درصد قيمت واقعي گاز در جهان است. وي ادامه داد: اگر قيمت گاز باز هم افزايش يابد هزينه توليد بسيار بالا خواهد بود و اين در حالي است كه صحبتهايي مبني بر رشد 20 تا 30 درصدي قيمت گاز در مرحله دوم هدفمندي يارانهها شنيده ميشود. اين مقام مسوول تاكيد كرد: به اين ترتيب مزيت استفاده از انرژي با قيمت مناسب در صنعت فولاد از بين ميرود و بسياري از كارخانههاي فولادي صرفه اقتصادي خود را از دست ميدهند. وي ادامه داد: صنعت فولاد نيازمند 21 هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش است كه در حال حاضر كمتر از 20 درصد آن براي توليدكنندگان فراهم است. در تحولات مهم نيز ديروز معاملهگران شاهد انتخاب دكتر لاريجاني به عنوان رييس مجلس شوراي اسلامي بودند. اين انتخاب به معناي تداوم سياستهاي گذشته مجلس در تعامل با دولت خواهد بود.



              سال طلايي خصوصي سازي!

              در همين حال معاملهگران ديروز شاهد اظهارنظر تازهاي از سوي رييس سازمان خصوصيسازي بودند. رييس سازمان خصوصيسازي ديروز سال 91 را سال طلايي سازمان خصوصيسازي ناميد و گفت: در 6 ماهه اول سال قرار است 400 هزار ميليارد ريال سهام شركت‏هاي مشمول واگذاري از طريق بازار سرمايه عرضه شود. دكتر پيمان نوري افزود: اين نويد را مي‏دهيم كه در صورت رفع موانع اجرايي 400 هزار ميليارد ريال سهام شركت‏هاي عمدتا با اندازه متوسط و بزرگ را در شش ماهه اول سال 91 از طريق بازار سرمايه عرضه كنيم و اين يك ركورد بينظير در دهه گذشته در سازمان خصوصيسازي خواهد بود. وي ادامه داد: علاوه بر اين بيش از 122 هزار ميليارد ريال عرضههايي است كه تصميمات قيمتگذاري آن در سال 90 گرفته شده است، لذا پيش بيني ميكنيم در شش ماهه اول سال 91 در صورت رفع موانع اجرايي موجود نزديك به 350 هزار ميليارد ريال عرضه را از طريق بازار سرمايه تجربه كنيم.



              در بازار ديروز در گروه خودرويي قائممقام مديرعامل زامياد در حوزه تامين و توليد گفت: تاخير در بهروزرساني استانداردهاي نيسان وانت باعث توقف شمارهگذاري اين خودرو شد و پليس در اين مساله مقصر نبوده است. مجيد يحيايي در يك نشست خبري اظهار كرد: سال گذشته 57 هزار دستگاه محصولات زامياد توليد شد كه پيشبيني ميشود امسال اين رقم به 70 هزار دستگاه برسد. وي در مورد دليل توقف پلاكگذاري وانت نيسان گفت: حدود دو ماه در تامين قطعات خارجي با وقفه روبهرو بوديم كه در حال حاضر اين مساله برطرف شده است. وي با بيان اينكه پليس در قضيه توقف شمارهگذاري وانتنيسان تقصيري نداشت، اظهار كرد: 14 هزار دستگاه وانت نيسان بدون ترمز abs در سال 90 توليد شد كه پلاكگذاري آنها متوقف بود.



              بهرام زبرجد عضو هيات مديره شركت زامياد نيز با بيان اينكه تاخير در پلاكگذاري وانت نيسان باعث كاهش پيشبيني eps سهام شركت از 32 به حدود 5 تومان شده است، گفت: عدمالنفع اين مساله بيش از 110 ميليارد تومان در زمينه سود سهام است. وي تصريح كرد: تاخير در فروش وانتهاي زامياد باعث بالا رفتن هزينه توليد از محل خواب سرمايه و هزينه انبارداري شده و در نهايت هزينه مالي توليد شركت 5/2 برابر افزايش يافته است. در گروه پتروشيمي ديروز شركت پتروشيمي امير كبير با سرمايه 360 ميليارد توماني در صورتهاي مالي حسابرسي نشده عملكرد 12 ماهه منتهي به 29 اسفند 90، سود هر سهم را به طور خالص مبلغ 421 ريال اعلام كرده كه اين ميزان با توجه به افزايش سرمايه 20 درصدي اعمال شده در سال 90 نسبت به سال مالي قبل از آن رشدي معادل 60 درصد داشته است.



              مناقشه بر سر يك معدن سنگ آهن

              در گروه معدني ديروز بارديگر موضوع اختلاف بر سر معدن گهر زمين رسانهاي شد؛ جايي كه مديرعامل شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران با تاكيد بر مالكيت دولت بر معدن گلگهر3 اظهار كرد: خلع يد بخش خصوصي از اموال دولتي در اين معدن از طريق دستگاه قضايي و سازمانهاي نظارتي در دست پيگيري است. اكبر نوروزي اظهار كرد: سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران و شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران به نمايندگي از دولت به دنبال بازگرداندن معدن گلگهر3 به بيتالمال هستند. وي با بيان اينكه هيچ قراردادي در زمينه واگذاري اين معدن به بخش خصوصي امضا نشده، خاطرنشان كرد: در همين زمينه شكايتي در دادگاه سيرجان مطرح و درخواست خلع يد از معدن گلگهر3 ارائه شده است؛ ضمن آنكه ديوان محاسبات و سازمان بازرسي كل كشور نيز در اين زمينه ورود كردهاند. مديرعامل شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران ادامه داد: از نظر ما بخش خصوصي كه در حال حاضر در محدوده معدن گلگهر3 مستقر شده، بايد اين معدن را به عنوان اموال عمومي به نماينده دولت تحويل دهد تا شركت تهيه و توليد به عنوان نماينده دولت توليد در اين معدن را آغاز كند.



              در گروه غذايي، مجمع فوقالعاده شركت قند پيرانشهر با افزايش سرمايه 45درصدي اين شركت موافقت كرد. بر اين اساس سرمايه قپيرا با 31 ميليارد ريال افزايش از محل سود انباشته به 100 ميليارد ريال رسيد. در گروه بانكي، ديروز نماد بانك سرمايه نيز به دليل عدم ارائه اطلاعات متوقف شد. نماد سرمايه در شرايطي متوقف شده است كه بازار با شايعاتي در مورد تركيب سهامداري اين بانك نيز مواجه است. در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف بود كه در آن 4/49ميليارد تومان سهام معامله شد كه البته 18درصد آن را پذيرهنويسي اوراق مشاركت شهرداري شيراز تشكيل داد. از 225نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 116نماد با كاهش قيمت و 101نماد با رشد ارزش همراه شدند.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #847
                بازار در انتظار پيشرو ----- چهارشنبه 10 خرداد 1391


                گروه بورس – همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز شاهد تداوم افت شاخص كل بود و دماسنج بازار با كاهش 45واحدي به سطح 26هزار و 856 واحد رسيد. در بازار ديروز معاملهگران همچنان با بيانگيزگي شاهد آغاز معاملات بودند؛ نبود يك گروه پيشرو يا ليدر در ميان شركتهاي بورسي موجب شده بازار نتواند از چنبره ركود خارج شود. از سويي همچنان با نامشخص بودن تكليف بازارهاي جهاني و همچنين در پيش بودن مذاكرات مهم سياسي معاملهگران شاهد جو احتياط هستند. در تحولات مهم تغييرات در معاونتهاي رييسجمهوري به ويژه تغيير دكتر فرزين معاون وزير اقتصاد و سخنگوي ستاد اجرايي طرح هدفمندي يارانهها، سبب ابهام بيشتر در اجرا يا عدم اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي يارانهها شده است.



                در همين حال ديروز بازار ارز نيز همچنان مترصد صعود بود و در ساعات اوليه بازار ارز با رشد مواجه شد اما در ادامه تلاشها براي كنترل بازار، با تقاضاي موجود در بازار نتوانست نرخ دلار را بيش از 100ريال از اوج 17هزار و 600ريالي كاهش دهد. در همين رابطه رييس كل بانك مركزي در مورد وضعيت نرخ ارز و طلا با اشاره به نوسانات قيمت آنها طي چند روز اخير، پيشبيني كرد كه نرخهاي دلار و طلا طي روزهاي آتي در بازار كاهش يابد. وي همچنين در مورد نرخ رسمي دلار تصريح كرد: حتما سياست تثبيت نرخ ارز را داريم اما مفهوم آن، اين نيست كه نرخ ارز را روي يك رقم قفل كنيم. ثبات نرخ ارز يعني اين نرخ جهشهاي بالا و پايين را نداشته باشد و در يك روند حركت كند.



                در تحولات مهم ديگر ديروز بحث در مورد واگذاري هلدينگ خليج فارس همچنان مطرح بود؛ جايي كه شوراي رقابت با تعديل مواضع خود موضوع واگذاري جداگانه واحدهاي فجر و مبين را يك توصيه توصيف كرد. رييس شوراي رقابت با اعلام اينكه هيات واگذاري ميتواند هلدينگ پتروشيمي خليج فارس را با همان ۱۵ شركت واگذار كند، گفت: ولي توصيه ما اين است که دو شركت پتروشيمي فجر و مبين به صورت جداگانه واگذار شوند. جمشيد پژويان در رابطه با مصوبه 31 ارديبهشت شوراي رقابت مبني بر حذف دو شركت فجر و مبين از مجموع 15 شركت هلدينگ پتروشيمي خليج فارس اظهار کرد: آنچه ما به هيات واگذاري توصيه ميكنيم اين است كه شوراي رقابت بعد از انجام واگذاريها ميتواند وارد عمل شود وگرنه هيات واگذاري همچنان ميتواند به وظايفي كه دارد برسد، ولي توصيههاي ما را كه روي موارد حساسي است، در نظر بگيرد.



                وي ادامه داد: با توجه به اينكه هلدينگ پتروشيمي خليج فارس داراي دو بخش بوده و در هر كدام از آنها رساننده خدمات و تامينكنندگان انحصاري خدمات و كالاي جانبي حضور دارند و در هر مجموعه تعدادي از اين شركتها در هلدينگ پتروشيمي خليج فارس حضور دارند و بخش بيشتري از آنها خصوصي هستند با هدف جلوگيري از انحصار به هيات واگذاري توصيه كرديم چنين شركتهايي را از اين هلدينگ جدا كنند تا شوراي رقابت بتواند روي محصولات آنها دستورالعمل كنترل قيمت را پياده كند.



                نظر بورس درباره تحولات هلدينگ خليج فارس

                ديروز مديرعامل شركت بورس درباره واگذاري هلدينگ پتروشيمي خليج فارس گفت: فرآيند پذيرش و درج نام اين شركت با همان ساختار اعلامي قبلي و طبق درخواست شركت و نامه سازمان خصوصيسازي در حال انجام است. بنابراين اگر قرار است دو شركت پتروشيمي فجر و مبين از هلدينگ پتروشيمي خليج فارس خارج شوند بايد مجددا درخواست پذيرش با شرايط جديد ارائه شود. لزوم ارائه درخواست مجدد پذيرش هلدينگ پتروشيمي خليج فارس به اين دليل است كه در صورت نهايي شدن حذف دو شركت، ضمن تغيير ساختار هلدينگ پتروشيمي خليج فارس، صورتهاي مالي تلفيقي آن هم با تغييراتي روبهرو ميشود كه با وضعيت موجود تفاوتهايي خواهد داشت.



                بنابراين ما در حال ادامه فرآيند آمادهسازي اين شركت با همان ساختار قبلي هستيم مگر اينكه حذف نام دو شركت پتروشيمي فجر و مبين به ما ابلاغ شود و سازمان خصوصيسازي نامه جديدي ارائه دهد.در همين حال روز دوشنبه جلسه معارفه بيمه ملت در بازار سرمايه انجام شد كه عرضه اين سهم احتمالا طي هفته سوم خردادماه انجام ميشود. براساس برنامه مدون شده در روز عرضه اوليه 10 درصد از سهام بيمه ملت معادل 150 ميليون سهم آن براي عموم عرضه خواهد شد. اين عرضه از سوي سهامداران عمده (شركتهاي صدر تامين و گروه بهمن هر كدام با 19 درصد و سرمايهگذاري صندوق بازنشستگي و رايان سايپا با 17 و 10 درصد از جمله مالكان اصلي بيمه ملت به شمار ميروند) و به تناسب درصد مالكيت انجام خواهد شد.



                طبق اطلاعات ارائه شده به سازمان بورس، بيمه ملت پيشبيني سود هر سهم سال مالي 29 اسفند 90 با سرمايه 120 ميليارد توماني را 237 ريال اعلام كرده بود، اما سرمايه اسمي آن به 150 ميليارد تومان افزايش يافته و اولين سود سال مالي جاري هم با سرمايه جديد 234 ريال پيشبيني شده است. اين در حالي است كه با توجه به تعهد هيات مديره مبني بر ثبت افزايش سرمايه تا برگزاري سالانه، تقسيم سود در مجمع براي سال مالي گذشته براساس سرمايه 150 ميليارد توماني صورت خواهد گرفت. همچنين هيات مديره بيمه ملت اعلام كرد: در نظر دارد تقسيم 90 درصد از سود قابل تقسيم سال مالي91 را به مجمع پيشنهاد كند. در بازار ديروز در گروه فلزي نگاهها به آخرين معاملات ذوبآهن اصفهان پيش از عرضه بلوك 15درصدي اين شركت در روز شنبه معطوف بود. انتظار ميرود بلوك ذوب آهن با رقابت همراه شود. در اين گروه مدير عامل شركت فولاد خراسان گفت: اين شركت ركورد جديدي را در توليد ماهانه شمش به ثبت رساند. حسين احمدي افزود: اين شركت در اردبيهشتماه سال جاري 61 هزار و 921 تن شمش توليد كرد. اما ركورد قبلي توليد ماهانه اين شركت، مربوط به آذر سال 90 بود كه در آن 61 هزار و 631 تن شمش فولادي توليد شد.



                بازگشت تقاضاي خريد به ايرالكو

                در گروه فلزي ديروز آلومينيوم ايران با صف خريد همراه شد كه اين صف به تشكيل صف در سهام توسعه صنعتي ايران مالك عمده آلومينيوم ايران منجر شد. در گروه بانكي اتفاقات اخير به ويژه نگراني از برداشت دوباره بانك مركزي از حساب بانكهاي تجاري موجب احتياط معاملهگران شده است. ديروز رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران با بيان اينكه مجموعه نظام بانكي در وضعيت نگرانكنندهاي بهسر ميبرد، گفت: روابط بين بانكها و بانك مركزي وضعيت مناسبي ندارد. يحيي آل اسحاق گفت: هم اكنون مسائل بانكي دغدغه بخش خصوصي، مسوولان و دستاندركاران اقتصاد كشور است و آمارها نشانگر اوضاع غيرعادي سيستم بانكي است. رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران افزود: حجم مطالبات معوق بانكي به 54 هزار ميليارد تومان رسيده در حالي كه نسبت تسهيلات به منابع بانكي 109 درصد، ميزان تسهيلات پرداختي 9 برابر سرمايه بانكها و حداكثر كفايت سرمايه 10 درصد شده است.



                وي تصريح كرد: ضريب فزاينده نقدينگي هماكنون 8/4 بوده و نسبت منابع به مصارف بانكها وضعيت نگرانكنندهاي را نشان ميدهد، بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه مجموعه نظام بانكي در وضعيت نگرانكنندهاي به سر ميبرد. به گفته آل اسحاق روابط بين بانكها و بانك مركزي وضعيت مناسبي ندارد و بانكها در پرداخت تسهيلات قفل شدهاند، بنابراين بايد براي اين وضعيت چارهانديشي كرد. رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران هشدار داد: هم اكنون وقت آن رسيده كه در نظام بانكي تجديد نظر شود چرا كه شرايط به گونهاي است كه اگر اين رسيدگي به موقع صورت نگيرد حتما مشكلات بيشتري در اقتصاد كشور بروز خواهد كرد. در گروه خودرويي ديروز مديران ايران خودرو از استقبال مردم از ثبت نام خودرو رانا خبر دادند. به گفته مدير بازاريابي ايران خودرو در اولين روز از پيشفروش دومين خودرو با نشان ايراني به نام رانا بيش از 5 هزار نفر ثبتنام كردند كه اين ميزان نشاندهنده علاقه مردم به خودروهاي به روز و با سطح ايمني بالا است.



                در گروه خودرويي ديروز معاملهگران شاهد تبديل زيان 54 توماني به سود 15 توماني براي عملكرد سال 90 سايپا ديزل و گشايش همراه با رشد قيمت اين نماد بودند. در گروه پتروشيمي، معاملهگران با بازگشايي توام با افت قيمت پتروشيمي شازند مواجه شدند. اين امر در شرايطي رخ داد كه اين شركت سود سال 91خود را نيز با تعديل مثبت اعلام كرده بود. براساس اطلاعيه منتشره شركت پتروشيمي شازند با سرمايه 120 ميليارد توماني در پيشبيني حسابرسي نشده بودجه سال مالي منتهي به 30 اسفند 91 عايدي خالص هر سهم را مبلغ 953 ريال اعلام كرد که نسبت به سال مالي گذشته با 12 درصد افزايش فروش به علت استفاده از نرخ آزاد ارز در درآمدهاي خارجي و 17 درصد افزايش در بهاي تمام شده كالاي فروش رفته به دليل استفاده از نرخ آزاد در خريدهاي خارجي مواجه بوده است.«شاراك» در بهمن 90 براي هر سهم در بودجه برآوردي سال 91 مبلغ 77 تومان سود خالص اعلام كرده بود كه دليل افزايش 23 درصدي طبق اطلاعيه اخير را تسعير ارز به نرخ توافقي به مبلغ 1550 تومان براي درآمدها و هزينهها با منشا خارجي اعلام کرده است.



                سرانجام درآمد پيامكي چه ميشود؟

                در گروه مخابرات ديروز مدير كل مالي همراه اول گفت: شركت ارتباطات سيار با حكم مجتمع قضايي شهيد صدر تهران، تا تعيين تكليف قطعي،مانند گذشته 5 درصد درآمد پيامك را به حساب سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي واريز ميكند. فرشاد فتاحي نيا با اشاره به سخنان معاون سازمان تنظيم مقررات كه گفته بود به نظر ميرسد همراه اول با مشاهده شرايط و ادله، از به نتيجه رسيدن در محكمه نااميد شده و براي نيمه دوم سال90، سهم 1/28 درصدي از درآمد پيامك را پرداخته گفت: چنين ادعايي صحت ندارد. وي افزود: همراه اول همان طور كه در صفحه 33 از صورتهاي مالي سال 1390 خود به صورت كاملا شفاف اعلام كرده سهم سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي از درآمد پيامك را بر اساس حكم شماره 900986 مورخ 18/10/1390 مجتمع قضايي شهيد صدر تهران، تا صدور حكم و تعيين تكليف قطعي، همچنان به صورت 5درصد ميپردازد اما 1816 ميليارد ريال مابهالتفاوت 5درصد ملاك عمل همراه اول تا 1/28 درصد مورد نظر رگولاتوري از درآمد پيامك را، تا صدور راي نهايي دادگاه، به عنوان ذخيره در حسابها منظور كرده است.



                فتاحي نيا تاكيد كرد: شركت مخابرات ايران به عنوان دارنده پروانه، مصرانه پيگير طرح دعوي خود در مجتمع قضايي شهيد صدر است و براساس مستندات ابرازي، بر انطباق دعوي مطروحه با مفاد پروانه و استانداردهاي حاكم، اعتقاد دارد و به نتيجه، كاملا اميدوار است. در گروه انفورماتيك، شركت فرابورسي گروه فن آوا برنده يك مناقصه شد اما به دليل عدم انعقاد قرارداد و نامشخص بودن مبلغ و مدت قرارداد، آثار مالي آن در آينده اعلام ميشود. حسين دامغاني مديرعامل شركت گروه فن آوا كه 18 تير سال گذشته در بازار پايه فرابورس راه يافته با ارسال نامهاي به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام كرد: اين شركت از طريق كنسرسيوم بين اين شركت با شركت ارتباطات كوه نور (از شركتهاي تابعه گروه فن آوا ) و شركت تعاوني پيام تك فاوا (فرا استاني ارتباطات و فناوري اطلاعات افتا) در مرحله دوم مناقصه ارائه خدمات عمومي اجباري (uso) كه به منظور تامين تلفن خانگي براي روستاهاي بالاي 20 خانوار فاقد اين امكان، توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد، برنده شده است.



                با توجه به اينكه هنوز قراردادي در اين خصوص با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات منعقد نشده، در خصوص مبلغ و مدت قرارداد و هرگونه آثار مالي ناشي از انعقاد قرارداد نميتوان اظهارنظر كرد و هرگونه اطلاعات در اين خصوص با انعقاد قرارداد، متعاقبا به اطلاع خواهد رسيد. در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف و بدون روند مشخص بود كه در آن شاخص كل 45واحد افت كرد. ارزش معاملات ديروز بالغ بر 2/66 ميليارد تومان بود كه 55درصد آن را قطعي شدن معامله بلوكي قند نقش جهان تشكيل داد، اين بلوك را شهرداري اصفهان خريداري كرده بود. از 216نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 118نماد با كاهش قيمت و 95نماد با رشد ارزش معامله شدند.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #848
                  یك هفته با تپيكس ----- پنجشنبه 11 خرداد 1391

                  نزول بازار؛ آهسته و پيوسته




                  گروه بورس- شروين شهرياري: سرمايهگذاران بازار سهام پس از دريافت نتايج مذاكرات بغداد نشانههايي مجدد از احتياط و عقب نشيني خريداران را شاهد بودند تا با تجربه كاهش قيمت در كليه روزها و افت 2/1 درصدي شاخص در مقياس هفتگي به انتظار مذاكرات هستهاي آتي در مسكو بمانند.




                  در اين ميان، ايجاد برخي گمانهزنيها در خصوص احتمال تعويق اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها انگيزه لازم را به معامله گران كوتاه مدت داد تا صفهاي خريد و رونق نسبي را در بعضي صنايع انرژي بر شكل دهند.علاوه بر اين، فعالان بورس نيم نگاهي هم به تحولات ارز در اين هفته داشتند؛ جايي كه ارزش ريال با افتي 5 درصدي (معادل حدود 100 تومان) در سطح 1770 تومان تثبيت شد. به اين ترتيب حاكميت فضاي انتظار و ركود فعلي در بورس تهران را بايد يك واكنش منطقي به تغييرات پردامنه در عرصههاي سياسي و اقتصادي موثر بر بازار دانست كه احتمالا تا زمان تثبيت شرايط محيطي كماكان پابرجا خواهد بود.



                  استقبال بازار از تعويق هدفمندي

                  انتشار خبر جابهجايي مديران سازمان و ستاد هدفمندي يارانهها به مسووليتهاي اجرايي ديگر در اين هفته موجب شد تا شايعه تعويق اجراي فاز دوم هدفمندي كه از مدتي پيش در بازار مطرح شده قوت گيرد. ماجرا از اين قرار است كه پس از عدم تامين نظر دولت در افزايش شديد منابع قانون يارانهها (كه به افزايش شديد قيمتهاي انرژي ميانجاميد) گروهي بر اين باورند كه دولت انگيزه خود را براي اصلاح تدريجي قيمتهاي انرژي (مطابق سناريوي مدنظر مجلس) از دست داده است. علاوه بر اين، سخنان وزير اقتصاد مبني بر عدم وجود مصوبه در دولت براي اجراي قانون مزبور نيز بر قوت گمانهزنيها در اين باره افزوده است. اين شرايط در هفته جاري بهانهاي به دست خريداران داد تا سهام انرژي بر را مورد توجه قرار دهند. اثرپذيرترين صنعت از اين وضعيت طبيعتا گروه سيماني بود كه با رشد دستهجمعي قيمتها جهش 6/9 درصدي در مقياس هفتگي را در شاخص خود تجربه كرد. همچون گذشته، استقبال از سهام اين صنعت بدون غربالگري خاصي انجام شد و كليه سهام سيماني فارغ از ضعف و قوت هر يك با رونق و رشد قيمتي مواجه شدند.



                  سيمانيها علاوه بر انتفاع از عدم اجراي هدفمندي به علت رشد 50 درصدي قيمت فولاد نسبت به سال گذشته از مزيت قابل ملاحظه جايگزيني سيمان نسبت به آهن در ساختوساز نيز برخوردار شدهاند كه اين مساله در كنار جذابيت صادرات (با قيمت بيش از 100 دلار در هر تن به عراق) مشكل مازاد عرضه و فروش شركتها را مرتفع كرده است. ديگر گروه تاثيرپذير از تعويق احتمالي هدفمندي گروه فلزات اساسي است كه افت 4/1 درصدي شاخص آن در هفته مورد گزارش حكايت از عدم واكنش بازار به اين خبر در بين فلزيها دارد. با اين وجود، برخي شركتهاي خاص نظير ايرالكو كه قيمت انرژي را به عنوان يك عامل حياتي در تغيير سودآوري خود ميبينند از روند ركود كلي گروه مستثني بودهاند. «فايرا» كه بيش از 100 ميليارد تومان هزينه سالانه برق مصرفي را با قيمتهاي فعلي متحمل ميشود، در اين هفته در مدار مثبت قرار داشت و رشد 4 درصدي قيمت سهم را ثبت كرد. بهرغم استقبال از سهام انرژي بر به نظر ميرسد بازار در مورد اجراي هدفمندي دچار قضاوت زودهنگام شده و اصلاح هر چند خفيف قيمت حاملهاي انرژي در سال جاري هنوز به عنوان يكي از گزينههاي محتمل مطرح است.



                  زماني براي غافلگيريهاي بزرگ!

                  انتشار گزارش 12 ماهه بعضي شركتهاي بزرگ بورس و عدم تطبيق محتواي آنها با پيش بينيهاي قبلي بعضا موجب غافلگيري سرمايهگذاران شده است. در مهمترين رويداد از اين نوع، در حالي كه برخي انتظار سودسازي ذوب آهن اصفهان در سال 90 را داشتند اين شركت زيان 249 ريالي را به ازاي هر سهم اعلام كرد كه از 143 ريال زيان مورد پيشبيني شركت هم بيشتر است. از دلايل عمده اين رويداد ميتوان به تسعير تعهدات ارزي شركت با نرخ دلار 1226 تومان اشاره كرد كه زيان حدود 80 ميليارد توماني براي شركت در سال گذشته را موجب شده است. گزارش اخير با جلب توجه سرمايهگذاران به مشكلات ساختار مالي شركت، خوش بينيهاي افراطي اوليه نسبت به سهام «ذوب» را تعديل كرد. در رويدادي ديگر، شركت مپنا در اقدامي نادر بدون طي مراحل عادي افزايش سرمايه به ثبت افزايش سرمايه خود مبادرت كرد تا دارندگان حدود 25 ميليون حق تقدم استفاده نشده شركت با بلاتكليفي ناشي از عدم فروش حقتقدمهاي خود و لحاظ نشدن حقوق آنها در طي فرآيند افزايش سرمايه مواجه شوند.



                  تبعات اين مساله و ضرر و زيان سهامداران طبيعتا بايد توسط سازمان بورس (كه مجوز افزايش سرمايه را صادر كرده و طبق قانون بايد تعهد فروش حق تقدم استفاده نشده را از سهامدار عمده دريافت كرده باشد) پيگيري شود كه از روند اجرايي آن تا كنون خبري منتشر نشده است. از سوي ديگر، اعلام گزارش 12 ماهه حفاري شمال نيز براي سهامداران شركت تا حدي غافلگيركننده بود. در حالي كه «حفاري» تا پايان نه ماهه موفق به ثبت حاشيه سود ناخالص 41 درصدي شده بود، اين رقم با كاهش قابل ملاحظه به 24 درصد در سه ماهه پاياني سال رسيد و نشانهاي از افزايش سريعتر هزينهها از درآمدها را در زمستان سال 90 به نمايش گذاشت. اين روند كه عمدتا به دليل رشد هزينههاي پيمانكاري رخ داده موجب تعديل منفي شش درصدي نسبت به بودجه اعلامي «حفاري» و تحقق سود 339 ريالي به ازاي هر سهم شد. در ديگر سهام مورد توجه بازار برخي شايعات درباره تعديل مثبت كمتر از حد انتظار ملي مس در گزارش 12 ماهه در اين هفته شنيده ميشد كه البته براي تائيد آن بايد چشم به راه گزارش سالانه شركت در هفتههاي آتي بمانيم.



                  يونان و سناريوهاي سه گانه

                  شايد در قرون قبل از ميلاد مسيح، كشور يونان به لحاظ علم و فلسفه داراي اهميتي جهاني تلقي ميشد اما پس از آن دوران، كمتر كسي فكر ميكرد كه روزي اين كشور 11 ميليون نفري بار ديگر در كانون توجه كل دنيا قرار گيرد. اكنون نگاه همه كارشناسان اقتصادي و سرمايهگذاران جهان به انتخابات پارلماني يونان در 28 خرداد دوخته شده است تا مردم اين كشور سرنوشت اقتصادي خود و تا حدي اتحاديه اروپا و جهان را در كوتاه مدت تعيين كنند. بانك مشهور آمريكايي گلدمن ساكس در اين هفته اقدام به ارائه سناريوهاي سهگانه براي آينده يونان براي مبناي نتيجه انتخابات نمود كه بر اساس آن دولت جديد يونان يا به سرعت از حوزه يورو خارج ميشود يا توسط اروپاييان اخراج ميشود يا به حضور خود ادامه ميدهد؛ بدون آنكه زير بار برنامههاي رياضتي برود.



                  از نظر گلدمن، سناريوي اول موجب انقباض دو درصدي اقتصاد اروپا و افت 5 درصدي بازارهاي سهام قاره سبز ميشود. اثر سناريوي دوم ملايم تر است و به صورت افت يك درصدي اقتصاد و عدم تغيير قيمتهاي سهام اروپايي منعكس ميشود؛ هر چند در كوتاه مدت ممكن است نوسانات نزولي به طور موقت ايجاد شوند. در سناريوي سوم، اقتصاد اروپا با انقباض مواجه نميشود اما كمكهاي اتحاديه به اين كشور به تدريج قطع ميشود تا براي خروج احتمالي يونان در يك شرايط آرامتر (كه يقينا سال 2012 نخواهد بود) در آينده آماده شوند. از نظر اين بانك، با عنايت به هزينه گزاف خروج يونان از يورو براي اين كشور و نيز اروپاييان، حالت سوم در عمل اتفاق ميافتد كه به معناي ماندن موقت يونان در يورو و آرامش و حتي رشد بازارها پس از آن است. اين بانك همچنين وقوع سناريوي اول (خروج سريع يونان بنا بر خواست خودش) را داراي كمترين احتمال ميداند. در هر حال به نظر ميرسد سرمايهگذاران بورس تهران براي تعيين روند آينده اقتصاد جهاني (كه داراي تاثير مستقيم بر قيمت فلزات و نفت است) بايد منتظر نتايج انتخابات يونان و رويكرد حزب حاكم اين كشور در هفتههاي آتي بمانند تا مشخص شود كه آيا خوشبيني بانك گلدمن (كه معمولا پيشبينيهاي معتبري ارائه ميدهد) به واقعيت ميپيوندد يا با تندروي حاكمان جديد يونان، پيكر رنجور اقتصاد جهاني با تكانهاي جديد مواجه خواهد شد.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #849
                    سبقت اوراق مشاركت از بورس ------ شنبه 13 خرداد 1391



                    گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران دومين هفته خرداد ماه را با يك روند افت پيوسته پشت سرگذاشت، به گونهاي كه شاخص 3/335 واحد افت را تجربه كرد.



                    بازدهي بازار سهام در هفته گذشته به ميزان 3/3درصد عقبنشيني داشت، اين ميزان بازدهي بورس در مقايسه با بازدهي اوراق مشاركت 20درصدي در اين مدت (5/2 ماه) كه معادل تقريبي 16/4 درصد بوده نيز كمتر رقم خورده است. از اين رو دارندگان اوراق مشاركت نسبت به سهامداران بورس موقعيت تقريبا بهتري به لحاظ تحمل ريسك و بازدهي داشتهاند. ادامه روند بازدهي اندك بورس سبب خروج نقدينگي بيشتر از بورس و جايگزيني آن در ابزار كمريسكتر خواهد شد. از ديدگاه كارشناسان، بازار سهام امسال با توجه به رشد سود بدون ريسك در اقتصاد كشور كار دشواري براي رقابت با بازار پول دارد. براساس اين ديدگاه نقدينگي در شرايط فعلي اولويت كمتري براي بورس قائل است. در همين حال وجود ريسكهاي بيشتر در بورس از جمله ريسك مسائل سياسي و افت بازارهاي جهاني نيز سبب كاهش تمايل به سرمايهگذاري شده است.



                    ناهماهنگي فعالان عمده بازار سرمايه و عدم ارائه مشوقهاي جبرانكننده ريسك نيز بر دشواري شرايط كنوني بازار افزوده است. معاملهگران بازار خواهان آن هستند كه در مقايسه با افزايش نرخ سود بدون ريسك در نظام بانكي و ريسك موجود در بورس امتيازات مالياتي و كاهش بيشتر هزينه معاملاتي را شاهد باشند. نرخ كارمزد 5/1درصدي خريد و فروش سهام در بورس كه يكي از بالاترين نرخهاي كارمزد در بورسهاي مشابه جهان به شمار ميرود، انگيزه كمتري براي معاملهگران براي افزايش فعاليت در بورس اوراق بهادار ايجاد ميكند. در كنار شرايط كنوني بازار در مسائل كلان نيز با مواردي مواجه است؛ در مسائل سياسي به نظر ميرسد باوجود برخوردهاي لفظي آرامش داخلي و خارجي تا مذاكرات مسكو پايدار بماند. در سطح داخلي نيز شكلگيري مجلس جديد نيز ثبات صحنه سياسي داخلي را افزايش داده است.



                    نگاهي به 3 بازار موازي بورس

                    در صحنه اقتصاد كشور رفتار سه بازار موازي پول، طلا و ارز در كنار ركود چشمگير و حباب نگرانكننده بازار ملك و مستغلات نيز از سوي معاملهگران به دقت دنبال ميشود. در حوزه بازار پول در شرايطي كه رشد سود بانكي فشار شديد را به بانكها وارد ساخته و همچنين بانكها با نگراني برداشت مجدد بانك مركزي از حسابها مواجهند، آمار نشان ميدهد كه بيش از 800 ميليارد تومان از اوراق مشاركت منتشر شده در سال 90 مشتري نداشته است.



                    مجموع اوراق مشاركت منتشر شده در 11 ماهه سال 90 بيش از 3490 ميليارد تومان بوده است كه در اين مدت 2676 ميليارد تومان آن فروش رفت و بيش از 800 ميليارد تومان به فروش نرسيد. شهرداري مراكز استانها و كلان شهرها نيز در سال گذشته 210 ميليارد تومان اوراق مشاركت منتشر كردند كه 154 ميليارد تومان آن به فروش رفت. شهرداري تبريز، كاشان و مشهد جزو اين شهرداريها بودند. اين در حالي است كه امسال دولت وزن قابل ملاحظهاي را به تامين كسري بودجه عمراني خود براي انتشار اوراق مشاركت قائل شده است.



                    تشديد نگرانيهاي بين المللي

                    اما نگراني عمده در حوزه اقتصادي براي معاملهگران بازار سرمايه از حوزه بينالملل نشات گرفته است؛ جايي كه در پي شدت گرفتن بحران مالي بانكها و موسسات مالي اسپانيا، بهاي نفت در بازارهاي جهاني با سقوطي چشمگير مواجه شد و به كمترين ميزان خود در 7 ماه اخير رسيد. روز پنجشنبه گذشته در بازار معاملات آتي نيويورك، هر بشكه نفت خام سبك آمريكا (وست تگزاس) معادل 59/85 دلار در هر بشكه معامله شد؛ اين رقم در واقع كمترين قيمت نفت از 21 اكتبر 2011 تاكنون به شمار ميرود. از بازار معاملات ICE نيز خبر ميرسد كه روز گذشته بهاي هر بشكه نفت برنت با 3 درصد كاهش نسبت به روز قبل از آن به 5/103 دلار رسيده است؛ آخرين باري كه نفت خام در قيمتي پايينتر از اين معامله شد به 16 دسامبر سال گذشته بازميگردد. نزديك شدن برخي بانكها و موسسات مالي اسپانيا به مرز ورشكستگي و ناتواني دولت اين كشور در تامين منابع مالي لازم براي كنترل اين بحران مالي تازه از راه رسيده موجب شد تا رتبه اعتباري اسپانيا باز هم كاهش يابد. اسپانياي بحران زده اكنون به دغدغه اصلي سرمايهگذاران تبديل شده است.



                    اما مشكلات اروپا تنها به اسپانيا محدود نميشود؛ علاوه بر اسپانيا، ايتاليا نيز با كاهش رتبه اعتباري و افزايش هزينههاي استقراض مواجه شده است. از طرف ديگر سردرگمي و ابهامات سياسي در يونان و تشديد نگرانيها از خروج احتمالي اين كشور از يورو بر مشكلات اتحاديه اروپا افزوده است؛ مشكلاتي كه تركشهاي آن همه بازارهاي جهاني را در نورديده است. در شرايطي كه اميدواري كارشناسان اقتصادي بينالملل به عملكرد كشورهاي حوزه بريك (برزيل، چين، هند و روسيه) براي جبران كمبود رشد اقتصادي اقتصادهاي عمده بود، آمارهاي منتشره از سوي اين كشورها نيز به شدت نگرانكننده است. براساس آخرين آمار منتشره كاهش رشد اقتصادي هند به كمترين ميزان آن در 9 سال گذشته رسيده است.



                    بازارهاي جهاني، همچنان نزولي

                    در همين حال نگراني از وضعيت اقتصادي اروپا سبب شد كه كاهش نرخ برابري يورو در مقابل دلار به كمتر از 24/1 واحد براي اولين بار در دو سال اخير رقم بخورد؛ نرخ تبديل يورو به دلار به 2341/1 رسيده است. در اين شرايط بهاي فلزات به افت چشمگيري تن دادهاند كه تنها اميدواري براي بازگشت آن تضعيف دلار در صورت افت وضعيت اقتصادي آمريكا است. در بازار فلزات لندن بهاي مس به مرز 7هزار و 517دلار در هر تن رسيده است. بهاي سه فلز رنگين آلومينيوم، روي، سرب به ترتيب به يك هزار و 973دلار، يك هزار و 899دلار و سرب به يك هزار و 922دلار و بيلت فولادي در بورس فلزات لندن به 387دلار در هر تن رسيده است. افزون بر اين، اما در صحنه بورس تهران تاثير يا عدم تاثير افتهاي كنوني به تعيين تكليف نرخ دلار در بازار آزاد تهران بستگي دارد، چراكه حتي در صورت كاهش قيمتها در صورتي كه بهاي دلار افزايش يابد فروش شركتها ميتواند ثابت مانده و حتي افزايش يابد. اين مساله باعث شده است تا رصد بازار از اهميت بالايي برخوردار باشد.




                    در آخرين معاملات روز چهارشنبه و پنجشنبه بازار تهران معاملهگران نوسانهاي دائمي را در نرخ تبديل دلار به ريال شاهد بودند كه بخشي به دليل افزايش تقاضا براي مسافرتهاي خارجي در ايام تعطيلي بود. در هفته گذشته بورس كالا نيز شاهد عرضه محصولات برخي از شركتهاي بورسي بود. در بخش فلزات ايرالكو شاهد عرضه شمش هزار پوندي معادل 44هزار و 500ريال و بيلت 6005-8 معادل 47هزار و 100ريال بودند، ذوبآهن سبد ميلگرد و تير آهن آلياژسازي 11هزار و 88ريال، سبد ميلگرد 14-25فولاد آلياژي ايران معادل 12هزار ريال، سبد ميلگرد 14-25فولاد خراسان 12هزار و 110ريال، بلوم فولاد خوزستان معادل 9هزار و 788ريال، تختال سي مباركه 8هزار ريال، مس كاتد ملي مس 135هزار ريال در واحد كيلو معامله شدند.



                    در بخش محصولات شيميايي محصولات پالايشگاه اصفهان حلال 402 معادل 9هزار و 740ريال، حلال 410معادل 9هزار و 793ريال، محصولات پالايشگاه تبريز گوگرد كلوخه معادل 2هزار و 10ريال، وكيوم باتم 5هزار و 710ريال، محصولات پتروشيمي اميركبير پلي اتيلن سبك خطي 209 معادل 23هزار و 500ريال، پلي اتيلن سبك خطي فيلم 2420 معادل 23هزار و 500ريال، پلياتيلن سنگين اي ايكس تري 27هزار و 950ريال، پلي وينيل كلرايد پتروشيمي آبادان معادل 14هزار و 700ريال، متانول زاگرس معادل 4هزار و 550ريال، محصولات پتروشيمي شازند پليپروپيلن 550معادل 21هزار و 170ريال، پلياتيلن سنگين ايايكس تري معادل 27هزار و 700ريال، سبك خطي 209معادل 23هزار و 260ريال، محصولات پتروشيمي شيراز اوره 5هزار ريال، اوره صنعتي 5هزار و 224ريال و متانول 4هزار و 606ريال، اسيد استيك و متانول پتروشيمي فن آوران به ترتيب 6هزار و 275ريال و 4هزار و 400ريال، اوره پتروشيمي كرمانشاه معادل 5هزار و 120ريال، پلي پروپيلن زد تري مارون 20هزار و 303 ريال و اسلاك واكس سنگين نفت بهران معادل 10هزار ريال در هر كيلو قيمت خوردهاند. در بخش كالاهاي صنعتي نيز هفته گذشته سيمان كرمان اقدام به عرضه محصولات خود كرد كه سيمان تيپ 5معادل 613 و پوزولاني معادل 629هزار ريال در هر تن قيمت خوردند.



                    در بازار چه خبر بود؟

                    بازار روز چهارشنبه همچنان روندي نزولي داشت و با توجه به تعطيلات پيشرو، با ركود نسبي نيز همراه بود. انتظار ميرود روند ركود در معاملات امروز نيز به عنوان يك روز بين تعطيل ادامه داشته باشد. در بازار روز چهارشنبه معاملهگران افت 71/47 واحدي شاخص كل را تجربه كردند. معاملهگران در گروه فلزي شاهد معاملات مثبتي در نماد ذوبآهن بودند. اين معاملات در شرايطي رقم خورد كه امروز اين نماد روز سرنوشتسازي را تجربه ميكند. امروز سازمان خصوصيسازي يك ميليارد و 180 ميليون و 260 هزار و 900 سهم ذوبآهن را به قيمت روز قبل از عرضه در بازار دوم فرابورس به اضافه 20 درصد و به شرط آنكه از 150 تومان كمتر نباشد، روي ميز فروش خواهد گذاشت. با توجه به ثبت قيمت يك هزار و 755ريالي براي ذوب آهن اصفهان در معاملات روز چهارشنبه بهاي بلوك اين شركت 2هزار و 106ريال تعيين خواهد شد.



                    مهلت پرداخت 20 روزه براي پرداخت وجه نقد و فروش نقد 25 درصدي و باقي اقساط هم برخي از شرايط تعيين شده از سوي سازمان خصوصي سازي و هيات واگذاري است. طبق مصوبات موجود مقرر شده وجوه حاصل از واگذاري اين درصد از سهام به صندوق ذخيره فرهنگيان بابت رد ديون داده شود، بنابراين درصورت انجام اين مزايده، وجوه ناشي از فروش به اين صندوق تخصيص داده خواهد شد. اين معامله بلوكي از اهميت بالايي براي ذوب آهن اصفهان برخوردار است، از اين نظر رصد حضور يا عدم حضور خريدار و بروز رقابت از اهميت بالايي برخوردار است. در گره فلزي، نماد آلومينيوم ايران در سايه فروش با قيمتهاي بالاي بورس كالا روز چهارشنبه مورد توجه بود.



                    در گروه معدني، معاملهگران روز چهارشنبه شاهد تقسيم بالاي يك هزار ريالي سود در مجمع چادرملو بودند. اين تقسيم كه بيشتر از انتظار اوليه بود براي شركتهاي سرمايهگذاري اميد، معادن و فلزات و سرمايهگذاري سپه به همراه مباركه به عنوان سهامداران چادرملو خبر خوبي به شمار رفته و براي اين شركتها ميتواند رشد سود آوري را به همراه آورد. در اين گروه، مجمع عمومي عادي سالانه شركت توسعه معادن روي ايران، به تقسيم سود 45 توماني راي داد.



                    روايت رسمي از اوضاع سيمانيها

                    در گروه سيماني، معاملهگران روز چهارشنبه شاهد افزايش عرضهها در نمادهاي داراي سهام شناور بالا بودند. در اين گروه البته سهام داراي سهام شناور كم شامل سيمان غرب، هرمزگان و دشتستان همچنان با صفهاي خريد بدون تحرك مواجه بودند. در اين ميان اما رشد قيمت اخير سهام سيماني و البته تقسيم سود بالاي اين شركتها و بازدهي بالا پس از بازگشايي نمادها نيز موجب جلب توجه معاملهگران شده است. در اين گروه، معاملهگران شاهد مصاحبه محمد اتابك، رييس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان بودند.



                    وي در اين مصاحبه گفت: در شرايط فعلي ارزش جايگزيني شركتهاي سيماني آنچنان با ارزش بازاري آنها فاصله گرفته كه ميتوان گفت سهام سيمانيها در حال حاضر تنها معادل يك سوم ارزش واقعي و ارزش جايگزيني آن قيمت داشته و در بورس مورد معامله قرار ميگيرند. به طوري كه در اين گروه نه تنها حباب قيمتي وجود ندارد، بلكه حتي ارزش بازاري آن به ارزش واقعي مورد نياز براي احداث يك كارخانه مشابه با كارخانههاي موجود نزديك نبوده و فاصله بسيار زيادي بين آنها وجود دارد. اتابك در خصوص سرمايه لازم براي احداث يك كارخانه توليد سيمان با ظرفيت يك ميليون تن و مدت زمان لازم براي راه اندازي آن گفت: براي راه اندازي چنين كارخانهاي بالغ بر 220 ميليارد تومان سرمايهگذاري لازم است تا بتوان حداقل ظرف مدت 36 ماه يك شركت سيماني با ظرفيت حدود يك ميليون تن راهاندازي كرد.



                    اين مقام مسوول در انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان در بيان دلايل پايين بودن قيمت روي تابلوي سهام سيمانيها نسبت به ارزش جايگزيني آنها خاطرنشان كرد: طي سالهاي گذشته به دليل دخالتهاي اعمال شده در روند قيمتگذاري و سياستهاي كلان مديريتي اخذ شده در اين حوزه، شرايط صنعت سيمان تا آنجا پيش رفته كه قيمت بازاري يك كارخانه سيماني يك ميليون تني به ارزش حدود 50 ميليارد تومان در بازار سهام رسيده بود. اين مقام مسوول در ادامه در خصوص آثار و پيامدهاي منفي ناشي از تحريمهاي بينالمللي و نيز موضوع اجراي فاز دوم قانون هدفمندسازي يارانهها تاكيد كرد: موضوع تحريمهاي بينالمللي در بسياري از موارد به طور قطع موجب افزايش هزينههاي شركتهاي سيماني در راستاي تامين و ورود قطعات و تجهيزات مورد نياز جهت بهينهسازي خطوط توليد و راهاندازي و اجراي طرحهاي توسعهاي شده است. چراكه با اعمال تحريمها، قطعات و تجهيزات مورد نياز بايد به نرخهاي بالاتري خريداري و وارد كشور شود كه به تبع آن اين امر در سودآوري گروه سيماني نيز اثر گذار است.



                    اتابك با تاكيد بر اينكه اجراي فاز دوم قانون هدفمندسازي يارانهها بر صنايع پرمصرف حاملهاي انرژي از جمله دو صنعت سيمان و فولاد بسيار اثر گذار است، افزود: با توجه به احتمال اجراي فاز دوم اين قانون در سال جاري و در نتيجه افزايش احتمالي نرخ حاملهاي انرژي، اين نگراني براي صنايع انرژي بر از بابت رشد هزينهها از جمله در صنعت سيمان نيز وجود داشت. اما نظر به اينكه اجراي اين فاز در حال حاضر به تعويق افتاده يكي از نگرانيهاي موجود از بابت سهام گروه سيماني و احتمال كاهش سودآوري شركتهاي اين گروه به دنبال افزايش هزينهها مرتفع شده است.



                    در پتروشيمي ها چه ميگذرد؟

                    در گروه پتروشيمي، مجمع مارون با تقسيم سود 2هزار و 200ريال همراه شد؛ اين در شرايطي است كه مارون با احتمال معامله بلوكي پتروشيمي لاله مواجه است. در اين گروه، بازار با شايعات آزاردهندهاي در نماد متوقف خارك مواجه است؛ در حالي كه نزديك به سه ماه از توقف نماد «شخارك» ميگذرد، اين نماد با شايعاتي در مورد دشواري صادرات روبهرو است. در همين حال در زير گروه متانول سازهاي بورسي برخي شايعات از خريد يك كشتي ويژه حمل متانول براي كاهش دشواري صادرات اين محصول خبر ميدهد. هر چند اين خبر هنوز به صورت رسمي تاييد نشده است.



                    در گروه پتروشيمي، هيات مديره شركت پتروشيمي شازند، رضا رحماني را به سمت عضو هيات مديره و مدير عامل اين شركت منصوب كرد. رحماني پيش از اين رييس هيات مديره شركت پتروشيمي شازند بود كه پس از مديريت احمد محمديبوساري، سرپرستي شركت پتروشيمي شازند را بر عهده گرفته بود. در اين گروه، شركت پتروشيمي اصفهان سود سال 90 خود را با تعديل 164درصدي اعلام كرد.پتروشيمي اصفهان كه براي سال 90 به ازاي هر سهم 1533 ريال سود به ازاي هر سهم اعلام كرده بود، در گزارش جديد با تعديل مثبت 164 درصدي سود خود را تا سطوح 4054 ريال افزايش داد. اين شركت عمدهترين دليل افزايش سود هر سهم را افزايش سود ناشي از تسعير ارز اعلام كرده است. شركت مطالبات و بدهيهاي ارزي را به نرخ ارز آزاد در تاريخ ترازنامه (دلار1885 تومان و يورو 2500 تومان و درهم را 515 تومان) تسعير كرده است.



                    در گروه كاني غيرفلزي، شركت فرآوردههاي نسوز ايران 75 تومان سود نقدي به ازاي هر سهم تقسيم كرد. با اين وصف، «كفرا» 88 درصد از سود 848 ريالي خود را در مجمع تقسيم كرد. به گزارش بورس24، در اين مجمع، مديران از برنامه افزايش سرمايه 70 درصدي اين شركت بورسي خبر دادهاند. در گروه شركتهاي هلدينگي، روز چهارشنبه نماد سرمايهگذاري گروه توسعه ملي (وبانك) با تعديل سود تلفيقي از رقم 554ريال به 811ريال بازگشايي شد. در گروه مالي، امروز نماد ليزينگ صنعت و معدن پس از چند روز صف خريد با ضوابط رفع گرههاي معاملاتي مواجه است.



                    در مجموع بازار روز چهارشنبه نيز مانند اكثر روزهاي هفته بازار ضعيفي بود كه در آن 34ميليارد تومان سهام معامله شد كه 5/8 درصد آنرا معاملات نماد سرمايهگذاري شاهد تشكيل داد كه اين معاملات ناشي از جابهجايي يك بلوك 5/10ميليون سهمي سرمايهگذاري شاهد بود. از 216نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 120نماد با كاهش قيمت و 91نماد با رشد ارزش همراه شدند. با ثبت اين شرايط در هفته دوم خرداد ماه ارزش معاملات به 211ميليارد تومان بالغ شد كه 19درصد نسبت به هفته قبل افت نشان داد. شمار خريداران هم به 28هزار و 39نفر بالغ شد كه هشت دهم درصد رشد را نشان داد.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #850
                      ضعف توام با آرامش بورس ------ سه شنبه 16 خرداد 1391


                      گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز شنبه به سنت روزهاي بين تعطيلي، بازاري ضعيف را شاهد بود كه در آن شاخص 5/20 واحد افت كرد. معاملهگران روز شنبه در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه فضاي نيمهتعطيل بازار و ريسكهاي موجود سبب احتياط معاملهگران شد؛ امري كه در شروع بازار در روز سهشنبه نيز موثر خواهد بود. به ويژه آنكه بازار طي دو روز آينده نيز به دليل تعطيلي پايان هفته همچنان از شكلگيري يك روند چند روزه به دور خواهد بود و احتمالا جو آرام توام با ضعف در خريد سهام را تجربه خواهد كرد.



                      در بازار سهام معاملهگران در تحولات كلان روز يكشنبه شاهد سخنان مهم رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد رحلت حضرت امام (ره) بودند. ايشان در اين مراسم فرمودند: حركت بيوقفه به سمت قله پيشرفت موجب بياثر شدن موانع دشمن، از جمله تحريمها خواهد شد. حضرت آيتالله خامنه اي خاطرنشان كردند: ملت ايران اكنون در حال حركت در دامنه است و آن روزي كه به قله برسد، دشمنيها و معارضههاي خباثتآميز نيز به پايان خواهد رسيد. در همين حال با نزديكي زمان برگزاري نشست مسكو و فعالسازي تحريمهاي يكجانبه اتحاديه اروپا معاملهگران شاهد پررنگتر شدن مسايل سياسي هستند.



                      چه خبر از بازارهاي جهاني؟

                      در حوزه اقتصادي نيز معاملهگران با شرايط دشواري مواجهند؛ در مهمترين موضوع شرايط بازارهاي بينالمللي پيش روي معاملهگران است. در حالي كه ماه پيش انتظار براي بهبود شرايط در اتحاديه اروپا افزايش يافته بود، زنجيرهاي از مسايل و مشكلات متعاقب نتايج انتخابات فرانسه موجب شده است يورو به سوي فروپاشي سوق پيدا كند. يورو كه با تقابل آلمان و فرانسه و همچنين مشكلات مالي يونان مواجه بود، در هفته گذشته با بحران مالي اسپانيا نيز همراه شد. اسپانيا كه با بحران بدهي و كسري بودجه روبهرو است، خواستار تشكيل سازماني جديد در منطقه يورو براي مديريت بهينه امور مالي كشورهاي عضو يورو شد. به گزارش فارس به نقل از رويترز، ماريانو راخوي نخست وزير اسپانيا تاكيد كرد: منطقه يورو بايد با تشكيل سازماني جديد براي مديريت امور مالي يورو پيام روشني را براي بازارهاي مالي بينالمللي بفرستد، اين پيام اين است كه منطقه يورو با تمام قدرت به حيات خود ادامه خواهد داد و قادر است بر مشكلات اقتصادي و مالي خود غلبه كند. اظهارات راخوي در حالي است كه نشست آتي رهبران اروپا قرار است 28 ژوئن در بروكسل برگزار شود.



                      آلمان بزرگترين اقتصاد منطقه يورو همچنان ضمن مخالفت با انتشار اوراق قرضه يورو خواستار افزايش همگرايي مالي و اقتصادي در بين اعضاي يورو و اجراي تعهدات كشورهاي بحرانزده در زمينه سياستهاي رياضت اقتصادي است. رشد فزاينده هزينههاي بودجه طي سالهاي گذشته و مشكلات بخش مسكن و سيستم بانكي آينده اقتصادي اسپانيا را به شدت تهديد ميكند. كسري بودجه اسپانيا سال گذشته به بيش از 9/8 درصد توليد ناخالص داخلي رسيده است. مادريد قصد دارد با افزايش مالياتها كاهش دستمزدها و افزايش سن بازنشستگي بخشي از كسري بودجه و بدهيهاي خود را كاهش دهد. اسپانيا با نرخ بيكاري بالاي 24 درصدي بالاترين بيكاري را در بين كشورهاي صنعتي و توسعه يافته در اختيار دارد.



                      تبعات بحران اقتصادي در حوزه يورو به همراه نااميدي معاملهگران از آمارهاي اقتصادي قدرتهاي عمده به افزايش ارزش دلار و در مقابل كاهش شديد ارزش يورو و همچنين فلزات و مواد خام به ويژه نفت منجر شده است. كاهش شديد بهاي نفت كه علاوه بر شرايط اقتصادي ناشي از اشباع بازار جهاني است، بهاي نفت وست تگزاس را به مرز 81دلار در هر بشكه رسانده است. نفت برنت درياي شمال نيز به زير يكصد دلار رسيده است. در بازار جهاني نفت عربستان سعودي براي نخستين بار در سي سال اخير به صورت پايدار بالاي 10ميليون بشكه در روز توليد كرده است. نگراني از بحران اقتصادي اروپا و آمار نااميد كننده چين ديروز بازارهاي جهاني سهام و مواد خام را با كاهش شديد مواجه كرد، به گونهاي كه بهاي مس به مرز 7هزار و 200دلار رسيده است.



                      نرخ سود بانكي كاهش مييابد؟

                      در صحنه اقتصاد داخلي اما به نظر ميرسد با كمرنگ شدن اجراي فاز دوم طرح هدفمندسازي يارانهها معاملهگران شاهد افزايش توجه به احتمال كاهش نرخ سود بانكي هستند. افزون بر اين، دبيركل بانك مركزي از امكان كاهش نرخ سود بانكي به شرط كنترل ساير بازارها خبر داد و گفت: بانك مركزي به صورت مستقيم و غيرمستقيم در بازار ارز و سكه دخالت دارد. محمود احمدي درباره امكان كاهش نرخ سود بانكي به مهر گفت: براي كاهش نرخ سود بانكي عوامل مختلفي بايد مد نظر قرار گيرد، يعني كاهش نرخ سود بانكي بستگي به عملكرد عوامل مختلفي دارد.



                      دبيركل بانك مركزي نرخ سود و نرخ بهره را يكي از پارامترهاي اقتصادي دانست و افزود: چنانچه ساير بازارهاي اقتصادي و پارامترها كنترل شوند، ميتوان نرخ سود بانكي را نيز متناسب با آنها كاهش داد. همچنين معاملهگران شاهد اظهار نظر دوباره رييس كل در مورد نرخ دلار بودند، كه وي تلويحا كاهش قيمت دلار در آينده نزديك را رد كرد. محمود بهمني اظهار كرد: نكته ظريفي كه در مورد قيمت تمامي ارزها از جمله دلار بايد مورد نظر باشد، اين است كه در واقع قيمت ارزي مانند دلار در ميان زنجيرهاي از علل و عوامل قرار دارد و همزمان از مجموعه علل تاثير ميگيرد و بر مجموعه نيز تاثير ميگذارد. رييس كل بانك مركزي ادامه داد: به اين ترتيب تا زماني كه علل تاثيرگذار بر قيمت دلار به قوت خود باقي است نبايد انتظار داشت روند حركتي برابري دلار با ريال تغيير اساسي كند.



                      «ذوب» بدون خريدار ماند، سرانجام «حفارس» چه ميشود؟

                      روز شنبه معاملهگران در كنار بازاري ضعيف شاهد عدم انجام معامله بلوك 15درصدي ذوبآهن اصفهان بودند كه اين امر شگفتي معاملهگران را به همراه داشت. در حالي معاملهگران در ابتداي بازار با صف خريد نماد ذوبآهن اصفهان مواجه بودند كه برخي شايعات از حضور خريدار يا خريداران براي بلوك 15درصدي ذوبآهن حكايت داشت، اما با گذشت زمان اين خبرها رنگ باخت و در نهايت با عدم حضور خريدار نماد ذوب به صف فروش كشيده شد. كارشناسان غيرموثر بودن بلوك 15درصدي و همچنين نامشخص بودن شرايط مالي شركت را دليل شكست اولين عرضه بلوكي ذوبآهن ميدانند. شكست عرضه ذوبآهن اصفهان بار ديگر لزوم تجديد نظر در عملكرد سازمان خصوصيسازي را مطرح ساخته است. شكست عرضه بلوكي ذوبآهن ترديدهايي را مورد اين واحد اقتصادي ايجاد كرده است، به ويژه آنكه اين شركت در ارزش بازاري نزديك به يك هزار و 700ميليارد تومان راهي تابلو شده بود كه ارزش بازار اندكي به شمار ميرود.



                      از سوي ديگر امروز بلوك 20درصدي حمل و نقل خليج فارس عرضه ميشود كه انتظار ميرود اين عرضه خوش عاقبتتر از عرضه بلوك ذوبآهن اصفهان باشد. در گروه فلزي، مديرعامل فولاد مباركه از راهاندازي نخستين كارخانه احياي مستقيم (مگا مدول) 5/1ميليون تني، با فناوري ايراني توسط اين شركت در تيرماه امسال خبر داد. محمد مسعود سميعينژاد، با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران، گفت: اين واحد توليد آهن اسفنجي، يكي از دو واحد 5/1ميليون تني احياي مستقيم است كه در مجتمع فولاد مباركه اجرا شده است. ظرفيت واحدهاي احياي مستقيم راهاندازي شده تاكنون، كمتر از يك ميليون تن بوده است. وي افزود: مجموع سرمايهگذاري اين دو واحد عظيم، حدود سه هزار و 70 ميليارد ريال است. مدير عامل شركت فولاد مباركه با اشاره به سرمايه گذاري 30 هزار ميليارد ريالي اين مجتمع براي اجراي طرحهاي توسعهاي و دستيابي آن به ظرفيت 9/11 ميليون تني فولاد خام تا پايان سال 93، تصريح كرد: اين ميزان سرمايهگذاري، از طريق سيستم بانكي كشور و نيز سهامداران شركت فولاد مباركه تامين ميشود. در گروه فلزي، روز شنبه نماد ملي مس براي اعلام تعديل مثبت سود سال 90 متوقف شد.



                      در لابلاي گروهها چه خبر بود؟

                      در گروه معدني، شركت زغالسنگ نگين طبس در دوره 12 ماهه منتهي به 29 اسفند ماه سال 90 با كسب 93 ميليارد و 794 ميليون ريال سود خالص معادل 1563 ريال سود به ازاي هر سهم كنار گذاشت. در گروه غذايي، روز شنبه نماد قند شيروان، قوچان و بجنورد در بازار بازگشايي شد كه اين شركت با انتشار گزارشي سود هر سهم خود را از 1204 ريال به 957 ريال كاهش داد. اين كاهش ناشي از انتقال 14هزار تن فروش شركت از سال مالي 91 به 92اعلام شده است كه تعجبآور است. به ويژه آنكه شركت بخشي از فروش سال 91را نيز به سال 90 منتقل كرده است. در گروه بانكي، بانك تجارت صورتهاي مالي 12 ماهه 90 را با تعديل مثبت 5 درصدي همراه ساخته است. درآمد هر سهم و تجارت پيش از اين 310 ريال اعلام شده بود كه به طور واقعي 328 ريال تحقق يافته است.



                      در همين حال همچنان تكليف هيات مديره بانك تجارت نامشخص باقي مانده و برخي شايعات از احتمال تغييرات جدي در اين هيات مديره خبر ميدهد. در گروه بانكي، بانك كارآفرين با افزايش سرمايه 6/66 درصدي از محل سود انباشته و تجديد ارزيابي داراييها روبهرو است. در همين حال امروز بانك اقتصاد نوين شاهد توقف نماد براي برگزاري مجمع سالانه است كه انتظار ميرود اين بانك با 400تا 500ريال تقسيم سود مواجه باشد. اين تقسيم سود براي اصلاح ساختار مالي شركتهاي سهامدار بانك اقتصاد نوين از جمله گروه ساختمان و گروه توسعه صنايع بهشهر (و در نهايت گروه توسعه ملي) الزامي به نظر ميرسد. در اين گروه، دوشنبه هفته آينده معاملهگران گشايش نماد بيمه ميهن را در فرابورس تجربه خواهند كرد. همچنين در صورت موافقت مسوولان احتمال عرضه بيمه ملت در روزهاي ابتداي هفته آينده نيز وجود دارد.



                      در گروه سيماني همچنان برخي از نمادها روز شنبه با صف خريد همراه شدند و امروز سيمان ايلام با ضوابط رفع گرههاي معاملاتي مواجه است. در گروه ساختماني، شنيدهها حكايت از احتمال تغيير مديريت در سرمايهگذاري ساختمان دارد. در گروه تصفيه نفت، روز شنبه نماد نفت پارس براي دريافت اطلاعات از شركت متوقف شد. در گروه واسطهگري مالي نيز سرمايهگذاري سايپا امروز براي برگزاري مجمع افزايش سرمايه متوقف خواهد شد. در مجموع بازار روز شنبه بازاري ضعيف و كم فروغ بود كه در آن 5/37 ميليارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت و 46درصد اين معاملات را دادوستد يك بلوك 103ميليون سهمي سايپا تشكيل داد. از 210نمادي كه به روي تابلو رفتند 134نماد با كاهش قيمت و 71نماد با رشد ارزش معامله شدند.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #851
                        روزهاي كسالت آور بورس ------ چهارشنبه 17 خرداد 1391


                        گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز در شروع مجدد فعاليتهاي كاري خود با افت شاخص به ميزان 4/42 واحد مواجه شد، تا همچنان بازار به افت آرام و پيوسته خود ادامه دهد. معامله گران روز گذشته در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه نگرانيهاي سنتي بازار از جمله وضعيت بازارهاي جهاني و مسائل سياسي و اقتصادي داخلي همچنان بر بازار سنگيني ميكرد؛ اين شرايط باعث شد تا همچنان معاملهگران با بازار ضعيف و كاهشي روبهرو باشند. در معاملات ديروز در مسائل سياسي معامله گران شاهد آن بودند كه يوكيا آمانو، مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي از دور جديدي از مذاكرات بين آژانس و ايران در تاريخ هشتم ژوئن (نوزدهم خرداد) در وين خبر داده است. به گزارش فارس به نقل از رويترز، يوكيا آمانو ميگويد كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي و ايران اين هفته دور جديدي از مذاكرات را با هدف دستيابي توافقي در خصوص از سرگيري برخي بازرسيها در ايران، برگزار ميكنند.



                        آمانو كه دو هفته پيش به تهران سفر كرده بود پس از بازگشت از اين سفر در وين ابراز داشت كه انتظار دارد چارچوب همكاري جديدي با ايران به زودي به امضا برسد. در همين حال بازار در مسايل اقتصادي در حوزه داخلي و خارجي نيز با خبرهاي مهمي مواجه بود؛ در حوزه داخلي ديروز سازمان خصوصيسازي به رغم اعلام قبلي و تبليغ تلويزيوني، اعلام كرد كه بلوكهاي 20 و 5/50 درصدي دو شركت مشمول اصل 44 حملونقل خليج فارس و فولاد خوزستان را عرضه نميكند. سازمان خصوصيسازي كه دو هفته پيش سومين عرضه 55 درصد سهام هما را لغو كرده بود، شنبه 13 خرداد اقدام به عرضه 15 درصد سهام ذوب آهن در بازار سوم فرابورس كرد، اما به دليل عرضه در زمان نامناسب و عدم بازار يابي قبلي نتوانست در فروش اين شركت نتيجهاي حاصل كند تا واگذاري و خصوصيسازي يكي ديگر از شركتهاي اصل 44 درهالهاي از ابهام قرار گيرد و يك ميليارد و 180 ميليون و 260 هزار و 900 سهم بدون مشتري روي زمين بماند.



                        همچنين اين سازمان از چند هفته پيش آگهي واگذاري 5/2 هزار ميليارد توماني 5/50 درصد سهام فولاد خوزستان و 20 درصد سهام حملونقل بينالمللي خليج فارس را در روزنامهها و سايت خود منتشر و حتي واگذاري بلوك فولاد خوزستان را در تلويزيون پخش كرده و قرار بود امروز و فردا سهام اين دو شركت را در بورس اوراق بهادار عرضه كند، اما بدون هيچ اطلاعرساني و توضيحي عرضه اين دو بلوك لغو شد.ديروز همچنين اعلام شد: مجمع عمومي عادي به طور فوقالعاده فولاد خوزستان براي انتخاب اعضاي هيات مديره كه قرار بود يكشنبه آينده برگزار شود، به 27 خردادماه موكول شده است. در حوزه اقتصاد بينالملل نيز ديروز آمار منتشره از اقتصاديها عمده به ويژه اتحاديه اروپا و آلمان همچنان نااميدكننده بوده و افت بهاي نفت و خام و فلزات را به همراه آورد. روز گذشته در پي افول بازارهاي مالي اتحاديه اروپا و آمريكا در هفته جاري، بازار كالا و مواد نيز دستخوش تغييرات گستردهاي شده است؛ به طوري كه قيمت نفت با شيب تندي در حال كاهش است. نفت برنت در دو ماه اخير با كاهش زيادي روبهرو بوده به نحوي كه از سطوح قيمتي 4/125 دلار در هر بشكه در تاريخ 16 فروردين ماه سال جاري، به 2/98 دلار در حال حاضر افت پيدا كرده است. اين مساله در كنار كاهش قيمت فلزات اساسي، مواد اوليه و محصولات نهايي، قيمت سهام شركتهاي فعال در بازار كالا را به شدت تحت تاثير قرار داده و با افت محسوس مواجه كرده است.



                        در بازار محصولات پتروشيمي و در منطقه خاورميانه، همچنين هر تن اوره به قيمت 465 دلار و هر تن متانول به نرخ 465 دلار معامله ميشود. اين در حالي است كه در هفته گذشته هر تن اوره به 600 دلار و هر تن متانول 480 دلار مورد معامله قرار ميگرفت. ديروز بهاي مس نيز به 7هزار و 264دلار رسيده است. در بازار ديروز در گروه معدني، صبانور در نخستين مجمع پس از حضور در فرابورس با تقسيم يك هزار و 250ريال مواجه شد.در اين مجمع موضوع دريافت عوارض صادراتي از اين شركت توسط مديران آن رد شد. در اين گروه، بازگشايي نماد توسعه معادن روي به افت قيمت اين نماد منجر شد. در گروه برقي ديروز مجمع ايران ترانسفو با تقسيم سود 850ريالي برگزار شد. در اين گروه وضعيت افزايش سرمايه گروه مپنا همچنان نامشخص است به ويژه آنكه تكليف 25ميليون حق تقدم استفاده نشده اين شركت در افزايش سرمايه اخير اين شركت نامشخص است. در گروه بانكي، دو بانك بورسي و غير بورسي كارآفرين و قوامين به ترتيب 300 و 120 ميليارد تومان افزايش سرمايه ميدهند.



                        بانك كارآفرين كه با سرمايه اسمي 450 ميليارد توماني، يكي از بانكهاي حاضر در بورس اوراق بهادار بهشمار ميرود، در نظر دارد با انتشار 3 ميليارد سهم 100 توماني، 300 ميليارد تومان به سرمايه خود اضافه كند تا به بانكي 750 ميليارد توماني تبديل شود. اين افزايش سرمايه از محل مازاد تجديد ارزيابي داراييهاي 200 ميليارد توماني و سود انباشته 100 ميليارد توماني تامين خواهد شد. هدف از اين افزايش سرمايه هم افزايش حد كفايت سرمايه و افزايش سقف حدود تعيين شده توسط بانك مركزي و استفاده از معافيت ماليات بر درآمد ناشي از تجديد ارزيابي دارايي ثابت پس از انجام افزايش سرمايه است. همچنين بانك غير بورسي و فرابورسي قوامين هم به منظور احراز حداقل سرمايه مورد نياز بانكها طبق مصوبات شوراي عالي پول و اعتبار، از سلب حق تقدم از سهامداران فعلي و عرضه عمومي 120 ميليارد تومان افزايش سرمايه خواهد داد.



                        در گروه فلزي، شركت در آستانه ورود به فرابورس فولاد تربت حيدريه با افزايش سرمايه 100درصدي مواجه است. در اين شركت افزايش سرمايه 100 درصدي از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدي و با هدف احداث مجتمع فولادسازي (احداث واحدهاي احيا، فولادسازي، ريختهگري، تختال نازك و نورد ورق) اعمال خواهد شد. در اين گروه ديروز معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از وضع عوارض صادراتي بر روي مس كاتد و مفتول مسي خبر داد و گفت: عوارض صادراتي مس كاتد 100 درصد و مفتول مسي 85 درصد تعيين شد. حميد صافدل افزود: شوراي اقتصاد بنا به پيشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد ماده 104 قانون برنامه پنجم، عوارض صادراتي مس كاتد و مفتول مسي را به ترتيب 100 درصد و 85 درصد تعيين كرد. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: بر اين اساس، شركت ملي صنايع مس ايران از اين مصوبه مستثني شده است؛ به نحوي كه شركت ملي صنايع مس ايران در سقف تعيين شده وزارت صنعت، معدن و تجارت ميتواند براي تامين منابع ارزي و ريالي مورد نياز براي پروژهها و طرحهاي توسعهاي خود از اين حكم مستثني شود.



                        وي تصريح كرد: اين موضوع در جلسهاي كه شوراي اقتصاد در 27 ارديبهشتماه سال جاري داشته است، مصوب شده و هم اكنون قابل اجرا است. در گروه سيماني ديروز مدير مالي شركت سيمان فارس و خوزستان در خصوص گزارش عملكرد سال مالي منتهي به 31 ارديبهشت ماه 92 اظهار كرد: بودجه حسابرسي شده سال مالي جاري «سفارس» از طريق سامانه اطلاعرساني كدال قابل مشاهده است. وي در خصوص عرضه اوليه 10 درصد از سهام شركت سيمان آبيك كه مقرر بود تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري در بازار دوم بورس انجام شود، گفت: شركت در پيش بيني بودجه سال مالي92، عرضه 10 درصدي سهام سيمان آبيك را در نظر گرفته كه به دليل لزوم انجام مراحل قانوني و ارائه گزارشهاي عملكردي حسابرسي شده شركت سيمان آبيك، عرضه آن با تاخير همراه شده است؛ اما اين برنامه در سال مالي جاري اجرايي ميشود.



                        وي همچنين در بيان ميزان عرضه اين سهم در مرحله اول واگذاري اظهار داشت: سهامدار عمده متعهد شده 10 درصد از سهام اين شركت را در بازار دوم بورس عرضه كند. اما ميزان دقيق آن به شرايط حاكم بر بورس در زمان عرضه و قيمت كشف شده براي سهم بستگي دارد. اين مقام مسوول از انجام مقدمات اوليه براي ورود دو زير مجموعه ديگر «سفارس» به بازار سهام خبر داد و يادآور شد: پيش از اين اقدامهاي اوليه براي ورود سهام دو شركت سيمان ساوه و سيمان خوزستان انجام شده تا بتوان پس از تكميل پرونده و با در نظر داشتن وضعيت كلي بورس، نسبت به عرضه اين دو سهم نيز اقدام كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن 1/38ميليارد تومان سهام معامله شد كه 45درصد آن را جابهجايي بلوك 103ميليون سهمي سايپا تشكيل داد. اين بلوك كه روز شنبه توسط هم گروههاي گروه بهمن از وثيقه خارج شده بود، ديروز به يك شركت ديگر اين گروه منتقل شد. از 212نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 159نماد با كاهش قيمت و 52نماد با رشد ارزش مواجه شدند.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #852
                          حاشيه نشيني بورس تهران ------ پنجشنبه 18 خرداد 1391

                          دنياي اقتصاد- هر چند بورس تهران در هفته معاملاتي سپريشده، تنها 3 روز كاري را پشت سر گذاشت، اما با اين حال ادامه روند ركودي توام با ضعف نقدينگي و كاهش انگيزه معامله گران به ويژه حقيقيها افت 5/0 درصدي بازدهي بورس را در اين هفته سبب شد. اتفاقي كه موجب شد تا بازدهي بازار سهام از ابتداي سالجاري تاكنون به زير 3 درصد تنزل يافته و روي عدد 8/2 درصد جا خوش كند. در اين شرايط به نظر ميرسد كه عواملي همچون انتظار براي سرانجام مذاكرات هستهاي، ابهام در سرنوشت فاز دوم هدفمندي يارانهها و جذاب بودن سود سپرده 20 درصدي بانكي همچنان بورس تهران را در حاشيه قرار داده و سايه ركود را در آسمان بازار سهام برافراشته نگاه دارد.


                          يك هفته با تپيكس ------ بازار در چنبره ركود

                          گروه بورس- شروين شهرياري: بورس تهران در ادامه روند راكد و نزولي خود هفته نيمه تعطيل جاري را نيز با حجم كم معاملات و كاهش قيمتها پشت سر گذاشت تا با افت 5/0 درصدي شاخص، رشد بورس از ابتداي سال 91 به سطح ناچيز ۸/۲ درصد محدود شود. آنچه بيش از گذشته در روند فعلي معاملات جلب توجه ميكند افت حجم دادوستدها و بي انگيزگي مزمن سرمايهگذاران است كه تحت تاثير سه عامل عمده شكل گرفته است؛ نخست عدم امكان برآورد دقيق از مذاكرات هستهاي پيش رو در مسكو در روزهاي 28 و 29 خرداد ماه كه نتايج آن تاثيرات احتمالي بر نرخ ارز و چشم انداز تجارت خارجي كشور خواهد داشت؛ دوم سكوت معنادار دولت درباره فاز دوم هدفمندي يارانهها كه عملا كارشناسان را نسبت به اجرا يا عدم اجراي اين طرح ملي در سال 91 با بلاتكليفي رو به رو كرده است.



                          مورد سوم نيز رقم قابل ملاحظه سود بدون ريسك است كه در قالب انواع اوراق مشاركت و سپردههاي ويژه با نرخ حداقل 18 تا 20 درصد به صورت روز شمار پيشنهاد ميشود. اين نرخ خارقالعاده، هزينه تامين مالي بانكها را با توجه به ميزان ذخيره قانوني در سطح 25 درصد براي منابع بلند مدت قرار داده است. تبعات اين نرخگذاري علاوه بر آنكه بورس را به عنوان يك فرصت سرمايهگذاري از جذابيت خارج كرده، علامت سوال بزرگي را در برابر بانكها قرار داده است كه چگونه در فضاي راكد اقتصاد كلان از عهده تامين اين سود گزاف براي سپردهگذاران بر خواهند آمد؟ به اين ترتيب با عنايت به ابهامات سهگانه مزبور ميتوان واكنش كنوني فعالان بازار سهام را يك رفتار طبيعي و مبتني بر منطق اقتصادي دانست كه متناسب با شرايط بيروني، ركود مزمني را در بورس تهران رقم زده است.



                          وقتي قند تلخ ميشود!

                          با وجود آنكه صنعت قند و شكر در بورس تهران تنها سهمي 4/0 درصدي نسبت به كل ارزش بازار را در اختيار دارد، اما سروصداي اين صنعت كوچك در يك سال اخير به اندازهاي بوده كه بعضا كل بازار سرمايه كشور را تحت تاثير خود قرار داده است. در اين ميان، براي قديمي ترها كه سرد و گرم بورس را چشيدهاند مشاهده رشد 343 درصدي شاخص اين صنعت از ابتداي فروردين 90 تا بيستم اسفندماه تنها يك پيام داشت: سقوط دردناك در پيش است! اين پيشبيني نه فقط به علت رشد افسار گسيخته در سال ركود بورس بلكه با عنايت به p/e دورقمي اين صنعت در پايان سال گذشته قابل ارائه بود. در اين راستا، مطالعه روند قنديها نشان ميدهد كه با افت 37 درصدي ميانگين قيمت سهام نسبت به 20 اسفند ماه 90، اين صنعت ثمرهاي جز تلخكامي براي خريداران سهام خود در زمستان گذشته (مقارن با اوج رونق سهام قندي به لحاظ حجم معاملات) در بر نداشته است.



                          افت 20 درصدي قيمت جهاني شكر سفيد (از 650 دلار به 550 دلار در هر تن) در سه ماه گذشته و افق مازاد عرضه اين محصول در سال زراعي 2013 نيز از عواملي هستند كه چشمانداز بهبود وضعيت كلان اين صنعت در افق ميان مدت را مورد تهديد قرار ميدهند. با اين وجود، هر گونه رشد غيرمترقبه قيمت دلار ميتواند شرايط را به نفع توليدكنندگان داخلي و به ضرر واردكنندگان شكر تغيير دهد. در هر حال تجربه فراز و فرود شديد سهام قندي در يك سال اخير را بايد برگي ديگر از خاطرات تلخ و شيرين بورس تهران دانست كه در تاريخچه اين بازار پرنوسان رقم خورده است. تجربهاي كه اميد ميرود چراغ راه آيندگان به منظور اجتناب از رفتارهاي هيجاني و فاقد تحليل در شرايط مشابه باشد.



                          مجامع مهم سنگ آهني ها

                          اهالي بازار سرمايه در ده روز اخير شاهد برگزاري دو مجمع مهم سنگآهني بودهاند. در مجمع بزرگترين توليدكننده سنگآهن كشور يعني چادرملو كه با تقسيم سود 100 توماني به ازاي هر سهم همراه بود بر انجام توافق اوليه بر سر نحوه پرداخت حق پروانه بهره برداري تاكيد شد. از قرار معلوم طي جلسات مشترك بين سنگآهنيها، فولادسازان و ايميدرو بر سر پرداخت 5 درصد قيمت شمش فولاد براي حقوق مالكانه معادن تفاهم كلي حاصل شده است. در اين ميان، سنگآهنيها معتقدند سهم آنها از اين پرداخت دو درصد و سهم فولاد سازان سه درصد است؛ علاوه بر اين، در ازاي پرداخت مزبور بايد فروش بخشي از محصول سنگآهن با نرخ آزاد انجام شود. البته بنا بر اظهارات در حاشيه مجمع «كچاد» اين توافق هنوز به مرحله نهايي نرسيده است. با توجه به بار مالي سنگين اين مساله بر دوش فولادسازان (كه با پرداخت هزينه سه درصدي و آزادسازي قيمت سنگآهن به در عمل مضاعف خواهد شد) موافقت آنها با سناريوي سنگآهنيها در اين زمينه دشوار به نظر ميرسد.



                          در مجمع شركت فرابورسي فولاد صبانور هم با وجود اعتراض سهامداران حدود 50 درصد سود (1250 ريال به ازاي هر سهم) تقسيم شد. مديران شركت بر لزوم حفظ منابع مالي به منظور راه اندازي طرح 5/1 ميليون تني كنسانتره سنگآهن (كه سال جاري به بهره برداري ميرسد) تاكيد داشتند. بايد توجه داشت به علت دارا بودن مالكيت معادن (بر خلاف چادرملو و گلگهر) قيمت فروش كنسانتره شركت تابع نظر ايميدرو نيست و مزيت فروش كنسانتره با نرخ آزاد بري «كنور» پس از بهرهبرداري طرح وجود خواهد داشت. در خصوص آخرين قيمتهاي صادراتي نيز بر افت شديد قيمت سنگآهن دانهبندي از 90 دلار در ابتداي سال به حدود 75 دلار در حال حاضر تاكيد شد. همچنين قيمت فروش دلار با استفاده از واسطههاي داخلي و نيز امكانات فراهم شده از طريق كشور تركيه با نرخ آزاد در حسابهاي «كنور» تسعير ميشود. علاوه بر اين، در خصوص عوارض صادراتي 7 دلاري به ازاي هر تن هم مطرح شد كه تا اين لحظه گمرك وجهي از اين بابت از شركت مطالبه نكرده است؛ هر چند اصل موضوع (اخذ عوارض) را كماكان نميتوان منتفي تلقي كرد.



                          عرضه هاي ناتمام

                          سريال عرضههاي ناموفق يا ناتمام خصوصيسازي در اين هفته با چند رويداد ديگر پيگيري شد. در روز نخست هفته، عرضه بلوك 15 درصدي ذوب آهن اصفهان با قيمت 20 درصد بالاتر از تابلو (محدوده 210 تومان) بدون خريدار ماند. اين اتفاق البته با عنايت به زيان انباشته ذوب آهن و عدم تقسيم سود نقدي در دو مجمع آينده و نيز ارزش نسبتا اندك مديريتي بلوك مزبور قابل پيشبيني بود. در رويداد جالب توجه ديگر، عرضههاي بلوك 20 درصدي حمل و نقل خليج فارس و بلوك ارزشمند 50 درصدي فولاد خوزستان تا اطلاع ثانوي به تاخير افتاد، هنوز دليل مشخصي براي اين تعويق از سوي خصوصيسازي اعلام نشده است. به نظر ميرسد در فضاي ركودي حاكم بر بازار سرمايه فروشهاي بلوكي سهام شركتهاي دولتي به روش گذشته امكان پذير نباشد و دستيابي به اهداف در اين زمينه نيازمند تغيير روشهاي واگذاري در كنار بازاريابي موثرتر است.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #853
                            نزول بورس در فصل برداشت ------ شنبه 20 خرداد 1391


                            دنياي اقتصاد- در حالی که هر ساله در فصل برگزاری مجامع، بورس تهران شرایط نسبتا متعادلی را تجربه میکرد و فضای عمومی بازار سهام به دلیل تقسیم سود نقدی در مجامع سالانه مثبت بود، اما فعالان بورس این روزها شاهد نزول بازار در فصل برداشت هستند؛ شرایطی که بازدهي بازار سهام از ابتداي سال تاکنون را به رقم 2/8 درصد به عقب رانده است؛ حال آنکه بخش اعظمی از این بازدهی هم مرهون تقسیم سود نقدی در مجامع است و نه تغییرات قیمت سهام شرکتهای حاضر در بورس تهران.


                            جنب پل حافظ ---- نزول بازار در فصل برداشت

                            گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار هفته گذشته نيز به افت يكنواخت خود ادامه داد، افتي كه بازدهي بازار از ابتداي سال را به رقم 8/2 درصد عقب راند. اين در حالي است كه هر ساله در فصل مجامع، بازار به لحاظ سنتي مثبتتر از شرايط كنوني بود، فصلي كه به عنوان فصل برداشت بازار براي سهامداراني شناخته ميشود كه هم به دنبال بازدهي قيمت سهام هستند و هم دريافت سود نقدي در مجامع. شرايط شاخص بورس در حالي حكايت از 8/2درصد رشد بازار در سال جاري دارد كه عملا نماد مهمي در بازار پيدا نميشود كه قيمت آن نسبت به ابتداي سال 8/2درصد بالاتر باشد. دشواري رصد بازار بر مبناي شاخص بورس كه در گزارش مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي نيز بر آن تاكيد شده بود، در روزهاي اخير بيش از پيش در معرض ديد كارشناسان قرار گرفته است. در اين ميان به نظر ميرسد شاخص بازار بايد در كنار مراجع رسمي از سوي نهادهاي عمومي و خصوصي نيز محاسبه شود كه اين امر برخلاف بورسهاي عمده دنيا در بورس تهران هنوز صورت نگرفته و اقدامات گذشته در اين زمينه عموما بدون پيگيري رها شده است.



                            در همين حال بورس اوراق بهادار همچنان با مسائل مهمي مواجه است كه در بخش سياسي مذاكرات پيش رو با آژانس بينالمللي انرژي اتمي و مذاكرات مسكو همچنان در صدر مسائل مورد توجه قرار دارد. افزون بر اين، سفر دكتر احمدينژاد به شانگهاي و ديدار با رييسجمهوري روسيه و چين تا حدودي تنشهاي سياسي را كاهش داده است. در همين حال انتظار ميرود نتايج ديدار روز جمعه مسوولان كشورمان و مقامات آژانس تاثيري مهم در مذاكرات مسكو داشته باشد. در كنار مسائل سياسي در حوزه اقتصادي نيز بازار با خبرهاي مهمي مواجه بود. در حوزه داخلي، وزير صنعت، معدن و تجارت طي حكمي، فريدون احمدي را به سمت معاون وزير و رييس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) منصوب كرد. وي رياست هيات مديره شركت ملي صنايع مس ايران را بر عهده داشته است.



                            بازارهاي جهاني قرمزپوش شدند

                            اما در كنار تداوم بحثهاي داخلي در مورد سه بازار ارز، طلا و مسكن و همچنين تورم موجود در كشور، عمدهترين حوزه نگراني بازار سرمايه وضعيت بازارهاي جهاني است كه تحت تاثير افت شديد قيمتها ناشي از وضعيت اقتصادي كشورهاي مهم قرار دارد. به دنبال انتشار آمار اقتصادي قدرتهاي اقتصادي اتحاديه اروپا به ويژه كاهش سطح اعتبار اسپانيا و آمار نگرانكننده اقتصاد آلمان وضعيت حوزه يورو بار ديگر تيره شده است. در همين حال در آمريكا رييس فدرال رزرو نيز با تاكيد بر سياست انبساطي اقتصاد ايالات متحده عملا راه را براي كاهش شديد ارزش يورو باز كرد تا در نهايت شوك اساسي را چين وارد كند؛ جايي كه براي نخستين بار در 4سال اخير اين كشور اقدام به كاهش نرخ بهره كرد تا شايد بتواند تحركي را به اقتصاد اين كشور بازگرداند. ماحصل اين تحولات افت بيسابقه بهاي نفت بود كه تحت تاثير مهندسي بازار نفت نيز قرار گرفته تا بدترين كارنامه هفتگي افت بهاي نفت در 13سال اخير رقم بخورد.



                            بهاي نفت برنت به 5/97 دلار در هر بشكه و نفت وست تگزاس به 14/82 دلار رسيده است كه ادامه اين روند احتمالا كاهش شديدي در بهاي نفت در هفته آينده را ايجاد خواهد كرد. افزون بر اين، بهاي فلزات رنگين و فولاد نيز تحت فشار شديدي قرار دارد، بهاي مس به مرز 7هزار و 200دلار نزديك شده است و بهاي سه فلز روي، سرب و آلومينيوم نيز به ترتيب يك هزار و 870دلار، يك هزار و 882دلار و يك هزار و 923دلار رقم خورده است. بهاي بيلت فولادي نيز به 360دلار رسيده است. در بورس كالا نيز هفته گذشته برخي از شركتهاي بورسي اقدام به عرضه محصولات خود كردند كه البته به دليل تعطيلي ميان هفتگي چندان پر رنگ نبود، هر چند بخشي از قيمتها كاهش يافته است. در بخش كالاهاي شيميايي و پتروشيمي، گوگرد كلوخه پالايشگاه اصفهان 2هزار و 116ريال، گوگرد كلوخه پالايشگاه تبريز 2هزار و 10ريال، وكيوم باتوم 5هزار و 710ريال، پلي اتيلن سنگين اي ايكس سه پتروشيمي شازند 27هزار و 301ريال و منو اتيلن گلايكول 22هزار و 200ريال، جوش شيرين پتروشيمي شيراز 6هزار و 561ريال، اوره 5هزار ريال، اوره صنعتي پتروشيمي شيراز 5هزار و 224ريال و متانول پتروشيمي فنآوران 4هزار و 606ريال، پلي اتيلن زد سي 20هزار و 470ريال رقم خورده است. در بخش فلزي هم بهاي ورق گرم بي مباركه 9هزار و 167ريال و ورق گرم سي 9هزار و 476ريال رقم خورده است.



                            در بازار چه خبر بود؟

                            بازار هفته گذشته به دليل تعطيلي ميانهفته عملا روند مشخصي را تجربه نكرده و در عمل افت شديد معاملات را در پي داشته است. در اين هفته با توجه به جو ركودي بازار، معاملهگران شاهد كاهش تمامي متغيرهاي اساسي بازار بودند؛ به گونهاي كه در هفته گذشته با وجود انجام برخي از معاملات عمده ارزش معاملات به 125ميليارد تومان رسيد كه 40درصد كاهش را نسبت به هفته گذشته شاهد بود. در همين حال شمار خريداران نيز هفته گذشته با كاهشي 58درصدي به 11هزار و 643نفر رسيد. در بازار روز چهارشنبه معاملهگران شاهد عرضه صكوك سرمايهگذاري مسكن بودند كه براي اين اوراق 8/23ميليارد توماني نزديك به سي ميليارد تومان تقاضا در بازار ثبت شد كه اين امر بار ديگر به كارشناسان نشان داد كه نقدينگي در بازار موجود بوده اما تمايلي به ريسك كردن و خريد سهام در شرايط كنوني وجود ندارد. در بازار روز چهارشنبه در گروه برقي، نماد ايران ترانسفو با افت متناسب با ميزان سود تقسيمي به تابلو بازگشت.



                            دكلهاي جديد حفاري در راه است

                            در گروه تجهيزات، مدير عامل شركت حفاري شمال از مذاكره با چينيها براي خريد 10 دستگاه حفاري خشكي و 4 دستگاه حفاري دريايي خبر داد. هدايتالله خادمي به سفر چند هفته پيش خود به چين اشاره كرد و گفت: براساس تاكيد مقام عالي وزارت نفت و با توجه به ضرورتي كه براي توسعه ميدانهاي نفت و گاز كشور به ويژه ميادين مشترك وجود دارد، با سفر به چين براي خريد چند دستگاه حفاري خشكي و دريايي مذاكراتي انجام داديم. وي افزود: به منظور تجهيز ناوگان حفاري شمال در اين سفر 9 دستگاه حفاري خشكي با قدرت 2 هزار اسب بخار و يك دستگاه ديگر با قدرت 3 هزار اسب بخار سفارش داديم كه قرار شد از اين ميان 7 دستگاه تا هشت ماه آينده تحويل شود. اين مقام مسوول تصريح كرد: دستگاههاي حفاري خشكي به دليل مشابهتهايي كه در مراحل ساخت و تجهيزات دارند، زودتر از دستگاههاي دريايي آماده ميشوند از اين رو انتظار داريم تحويل اين دستگاهها در زماني كه تعهد شده، انجام شود.



                            مديرعامل حفاري شمال پيشتر نيز تاكيد كرده بود: ارزش هر دستگاه حفاري دريايي 170 ميليون دلار و هر دستگاه حفاري خشكي 25 ميليون دلار اعلام شده كه به اين ترتيب، براي ساخت يا وارد كردن چهار دستگاه حفاري دريايي به حدود 700 ميليون دلار و براي 10 دستگاه خشكي به 250 ميليون دلار سرمايه نياز است. در گروه حملونقل، شركت حملونقل خليج فارس كه براي سال مالي 91 به ازاي هر سهم 46 ريال سود اعلام كرده بود، در گزارش جديد خود به ازاي هر سهم زيان 60 ريالي اعلام كرد. به اين ترتيب «حفارس» بهرغم افزايش 42 درصدي فروش براي سال 91 مانند سال 90 زيان ده شد. حاشيه سود بسيار پايين عمليات شركت، چشم انداز خوبي را براي حفارس ترسيم نكرده است.



                            يك افزايش سرمايه 103 درصدي

                            در گروه خودرويي، مجمع سرمايهگذاري سايپا با انتشار خبرهاي نگرانكنندهاي در مورد وضعيت شركت سايپا و زير مجموعه هاي آن مواجه بود. به گزارش پايگاه خبري بورس24، در مجمع وساپا اعلام شد كه فروش بلوك ملي مس به دليل افت قيمتهاي جهاني مس به تعويق افتاده است و زمان معامله بلوك ملي مس مشخص نيست. اين گزارش ميافزايد: در مجمع وساپا با افزايش سرمايه 103درصدي وساپا موافقت شد كه از اين 310ميليارد تومان افزايش سرمايه، 140 ميليارد تومان از محل انباشته و 170 ميليارد تومان نيز از محل آورده نقدي خواهد بود. در گروه خودرويي، قائممقام شركت زامياد، از برنامه توليد 70 هزار دستگاه خودرو در سال جاري خبر داد و گفت: ميزان توليد شركت زامياد در سال گذشته حدود 57 هزار دستگاه بود كه با توجه به برنامه افزايش توليد اين رقم در سال جاري به 70 هزار دستگاه خواهد رسيد.



                            مجيد يحيايي در نشست خبري كه با حضور اعضاي هيات مديره و جمعي از نمايندگيهاي فروش اين شركت برگزار شد، با اعلام اين خبر افزود : مهمترين برنامه سال جاري شركت زامياد تلاش در جهت افزايش توليد خواهد بود كه در اين راستا تا كنون در حوزه تامين و ساخت قطعات و استانداردها، شركت زامياد عملكرد خوبي داشته است. در گروه پتروشيمي، مديرعامل شركت پتروشيمي شازند با اشاره به صدور مجوز نظامنامه ريچ براي 7 محصول توليدي مجتمع پتروشيمي شازند براي صادرات به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا از تركيه و كشورهاي حاشيه درياي خزر به عنوان بازارهاي هدف اين مجتمع پتروشيمي ياد كرد و گفت: به زودي 3 طرح توسعه جديد واحدهاي اين مجتمع مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد. رضا رحماني درباره آخرين وضعيت توليد محصولات در مجتمع پتروشيمي شازند با بيان اينكه در حال حاضر ظرفيت توليد بيش از يك ميليون و 500 هزار تن انواع محصولات مياني و نهايي پليمري و شيميايي در پتروشيمي شازند وجود دارد .



                            ركورد توليد اتيلن در پتروشيمي شازند شكسته شد

                            اين مقام مسوول در ادامه با بيان اينكه توليد اتيلن سال 1390 معادل 286، 519 تن بوده كه بالاترين توليد ثبت شده مجتمع از ابتدا تاكنون است، اعلام كرد: پروپيلن پتروشيمي شازند نيز معادل 523 هزار تن بوده كه 4 درصد بالاتر از ظرفيت اسمي و بالاترين توليد ثبت شده مجتمع از ابتدا تاكنون بوده است. در اين گروه، نماد متوقف خارك با خبرهايي در مورد افزايش ظرفيت اين واحد مواجه بوده است. به گفته رييس خدمات فني مجتمع پتروشيمي خارك چند طرح توسعهاي در مجتمع پتروشيمي خارك در حال اجرا است و با بهرهبرداري كامل از اين طرحها توان توليدي اين واحد پتروشيمي افزايش خواهد يافت كه ميتوان به ساخت مخزن ذخيره و بارگيري پروپان و بوتان و سامانه سرمايش و جمعآوري بخارها، بازسازي و نوسازي و افزايش ظرفيت مجتمع اشاره كرد.



                            در همين حال، شاه رضا مسوول امور سهام شركت پتروشيمي خارك نيز در مورد دلايل توقف اين نماد در گفتوگو با بورس نيوز اظهار داشت: از زمان ارسال اطلاعات عملكردي شركت در خصوص سال مالي 90 مدت زيادي ميگذرد، اما پس از آن سازمان بورس و اوراق بهادار اطلاعات تكميلي را در مورد عملكرد دوره مالي مذكور از شركت درخواست كرد كه اين موارد نيز تهيه و براي آن سازمان ارسال شد. اين مقام مسوول در ارتباط با زمان بازگشايي نماد معاملاتي «شخارك» اعلام كرد: پس از ارسال اطلاعات تكميلي، مقرر شده تا طي هفته جاري اطلاعرساني عمومي در رابطه با وضعيت عملكردي شركت از طريق سايت كدال صورت گيرد، اما سازمان بورس بايد زمان دقيق بازگشايي نماد را اعلام كند.



                            وي در رابطه با دليل توقف نماد معاملاتي شركت گفت: نماد «شخارك» همچون نماد معاملاتي ساير شركتهاي پتروشيمي بهمنظور تعديل بودجه برآوردي و لزوم شفافسازي متوقف شده است. شاه رضا به بيان همين مطلب بسنده كرد كه تعديل بودجه برآوردي سال مالي 90 ناشي از آثار تسعير نرخ ارز بر سودآوري شركت بوده است. در گروه دارويي، عرضه يك بلوك 67/10درصدي سهام ايران دارو از سوي سرمايهگذاري سپهر روز چهارشنبه بدون خريدار باقي ماند. در گروه غذايي، امروز اصلاح دردناك سهام گروه قندي با شمول ضوابط رفع گرههاي معاملاتي در نمادهاي شهد و قند مرودشت ادامه خواهد يافت.



                            مخابرات و باز هم افزايش تعرفه ها

                            در نماد مخابرات، معاون رگولاتوري گفت: تعرفه مكالمات تلفن ثابت شهري 12 تا 28 درصد افزايش يافت. معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي از افزايش 12 تا 28 درصدي تعرفه مكالمات تلفن ثابت شهري در سال جاري خبر داد. لطفالله سبوحي در گفتوگو با ايرنا اظهار كرد: كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، 20 فروردين ماه سال 1391 بنا بر درخواست شركت مخابرات ايران، افزايش تعرفههاي تلفن ثابت شهري را تصويب و ابلاغ كرد. وي افزود: بر اساس مصوبه كميسيون تعرفه مكالمات تلفن ثابت به ثابت شهري در استانهايي كه در آنها طرح هم كدسازي انجام نشده، به ازاي هر 120 ثانيه يك پالس تعيين شده است. سبوحي گفت: همچنين تعرفه مكالمات تلفن ثابت به ثابت شهري در استانهايي كه در آنها طرح هم كدسازي انجام شده است، به صورت يكنواخت در كل استان به ازاي هر 105 ثانيه يك پالس تعيين ميشود. يادآور ميشود پيش از اين قيمت هر دقيقه مكالمه با تلفن ثابت 96/19 ريال بود كه با مصوبه جديد كميسيون تنظيم به 35/22 ريال رسيده كه معادل 12 درصد افزايش است.



                            قيمت هر دقيقه مكالمه در استانهايي نظير تهران و البرز كه در آنها طرح هم كدسازي اجرا شده از 96/19 ريال به 5/25 ريال رسيده كه معادل 28 درصد افزايش است. معاون سازمان تنظيم مقررات، استدلال كميسيون را براي افزايش تعرفه تلفن ثابت جلوگيري از زياندهي شبكه تلفن ثابت عنوان كرد. در گروه فلزي، نماد سپنتا امروز مشمول ضوابط رفع گرههاي معاملاتي است. در اين گروه، شركت فولاد آلياژي ايران سود سال مالي 90 خود را با تعديل مثبت 24 درصدي اعلام كرد. بر اين اساس فولاژ كه براي سال 90 به ازاي هر سهم 449 ريال سود پيشبيني كرده بود، با اين تعديل مثبت 24درصدي در عملكرد 12 ماهه خود به سود 558 ريالي به ازاي هر سهم دست يافت.طبق بررسيهاي به عمل آمده توسط سايت بورس 24، افزايش قيمت فروش و افزايش سود عملياتي در كنار افزايش سود حاصل از سرمايهگذاريها از علل اصلي تعديل مثبت فولاژ به شمار ميرود.



                            سود سال 90 اين شركت به نسبت دوره مشابه سال قبل به ترتيب در فروش با رشد 27 درصدي، بهاي تمامشده با رشد 25 درصدي و سود عملياتي با رشد 41 درصدي همراه شده است. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري ضعيف بود كه در آن شاخص 3/57 واحد افت كرد. در همين حال ارزش معاملات نيز به 4/53 ميليارد تومان رسيد كه 50 درصد آن را جابهجايي يك بلوك 205ميليون سهمي فارس و خوزستان در پايان معاملات تشكيل داد. از 211نمادي كه روز چهارشنبه به روي تابلو رفتند 166نماد با كاهش ارزش و 44نماد با رشد ارزش همراه شدند.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #854
                              يك روز بد براي بورس تهران ----- يكشنبه 21 خرداد 1391


                              گروه بورس- همايون دارابي: بورس تهران ديروز در شرايطي ميزبان زيان عمده معاملهگران شد كه در بازارهاي جهاني بهاي نفت برنت و نفت سبك آمريكا بدترين كارنامه ده ساله خود را تجربه كردند. كاهش شديد ارزش فلزات رنگين و همچنين تداوم آمار نااميدكننده از حوزه يورو و اقتصاد چين و ايالات متحده نيز وضعيت بازارهاي جهاني را رو به وخامت گزارش كرده است. در همين حال ديروز بازار شاهد نتيجه مذاكرات تهران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي بود، جايي كه نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي با اشاره به مذاكرات با آژانس با بيان اينكه براي ايجاد توازن جلسه، پيشنهادهايي را به آژانس ارائه كرديم، افزود: در واقع با اين كار، خواستهها و انتظارات ما در جلسه كاملا لحاظ شد.



                              به گزارش مهر، علي اصغر سلطانيه نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس پس از پايان اين نشست با شركت در جلسه مطبوعاتي گفت: با توجه به فشردگي مذاكرات و حساسيت ويژهاي كه اين موضوع دارد، لازم است همه ابعاد آن با دقت بررسي شود. وي با بيان اينكه براي توازن جلسه، پيشنهادهايي را به آژانس ارائه كرديم، افزود: در واقع با اين كار، خواستهها و انتظارات ما در جلسه كاملا لحاظ شد.



                              تلاش براي بهبود شادابي بورس

                              در همين حال وضعيت بورس لزوم هماهنگي معاملهگران حقوقي و دولتي را براي كاهش نگراني در بازار ايجاد كرده است. در همين رابطه ديروز رييس امور بورس و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به برگزاري جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته مديران ارشد بازار سرمايه، از تدوين و اجراي برنامه هاي هماهنگ و منسجم براي حمايت از بورس، همچون سال گذشته خبر داد. محمودرضا خواجهنصير در گفتوگو با بورسنيوز، حاكميت فضاي ابهام بر بازار سهام را عمدهترين دليل ضعف حجم و ارزش معاملات اعلام كرد و افزود: روز چهارشنبه هفته گذشته، جلسهاي با حضور مديران ارشد سازمان و شركت بورس برگزار و طي آن مقرر شد، با اولويت بندي برخي اقدامهاي عملي، نسبت به بهبود شادابي و حمايت از بازار سهام تلاش شود.



                              وي از ترسيم سياستگذاريهاي چندگانه و برنامهريزي براي حمايت همه جانبه از بورس و روند معاملات سهام در اين بازار سخن گفت و افزود: با توجه به وجود اراده و عزم جدي براي حمايت از بازار سرمايه در بالاترين سطوح مديريت اقتصادي و سياسي كشور، هم اكنون برنامههاي مدون و هماهنگي براي حمايت از معاملات بازار سهام وجود داشته و بسته به شرايط به تدريج اجرا ميشوند. البته اين رويه سال گذشته نيز طي چند مرحله در مهر و دي ماه نيز تكرار و از نگرانيها تا حد زيادي كاست. ديروز نگراني سياسي سبب رشد دلار و بازگشت آن به مرز 18هزار ريال بود. در همين حال در حوزه اقتصادي نرخ تورم در دوازده ماه منتهي به ارديبهشت ماه سال 1391 نسبت به دوازده ماه منتهي به ارديبهشتماه سال 1390 معادل 2/22 درصد است. در گروه غذايي ديروز نماد توسعه صنايع بهشهر براي تعديل سود متوقف شد. انتظار ميرود تقسيم سود بانك اقتصاد نوين بتواند رشد سود توسعه صنايع بهشهر را به همراه بياورد.



                              خبري خوب براي پست بانكيها

                              در گروه مالي ديروز طرح حذف نام پستبانك از فهرست شركتهاي مشمول واگذاري قانون اجراي سياستهاي كلي اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسي كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ نوزدهم ارديبهشت ماه يكهزار و سيصد و نود و يك به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است؛ در جلسات شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد. اين امر موجب خواهد شد راه براي خصوصي شدن پست بانك باز شود. در گروه معدني ديروز، محمد فاطميان مدير كل دفتر صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت از لغو عوارض 70 درصدي صادرات سنگهاي ساختماني فرآوري نشده خبر داده و اعلام كرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت پيشنهاد لغو بخشنامه اخذ عوارض 70درصدي از صادرات سنگهاي ساختماني فرآوري نشده را چندي پيش به هيات دولت ارائه و اين هيات نيز پس از بررسي مصوبه لغو عوارض 70درصدي صادرات سنگهاي ساختماني فرآوري نشده را به گمركات ابلاغ كرد.



                              وي با بيان اينكه ايران از نظر ذخاير در منطقه جايگاه نخست و در جهان جايگاه سوم را دارد، افزود: ايران با برداشت 14 ميليون تن سنگ در سال بعد از چين و هند رتبه سوم را به خود اختصاص داده و ايران در صادرات سنگ فرآوري شده رتبه 14 جهان و در صادرات سنگ خام رتبه 9 جهان را از آن خود كرده است. انتظار ميرود اين مصوبه راه را براي لغو عوارض مشابه سنگآهن هموار كند. هرچند تاكنون عوارضي از شركتهاي سنگآهني براي صادرات سنگ آهن دانه بندي شده نيز در سال جاري دريافت نشده است. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي و نااميدكننده بود كه در آن ارزش معاملات با جابهجايي دو بلوك فنآوران و گلگهر در خارج از زمان معاملات و خريد يك بلوك 83ميليون سهمي سرمايهگذاري اميد توسط صندوق بازنشستگي بانكها به 9/112 ميليارد تومان رسيد. صندوق بانكها با خريد ديروز گام بلندي را براي كسب يك كرسي در هيات مديره اميد برداشت. ديروز از 197نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 185نماد با كاهش قيمت و تنها 11نماد رشد قيمت را تجربه كردند.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #855
                                تلاش براي كشيدن ترمز بازار ----- دوشنبه 22 خرداد 1391


                                گروه بورس – همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز شاهد تلاش مسوولان و بازيگران حقوقي بازار براي ايجاد هماهنگي ميان فعالان عمده بازار با هدف توقف روند يكنواخت افت شاخص بود. پس از ده روز افت يكنواخت بورس مسوولان بازار سهام روز گذشته تلاش كردند تا هماهنگي ميان فعالان بازار را افزايش دهند. سكوت طولاني مسوولان بازار كه همچنان در شركت بورس نيز ادامه دارد، در روزهاي گذشته موجب تشديد روند افت بازار و عرضههاي احساسي شده بود. هرچند تلاشهاي كنوني مبني بر بازارسازي و بازارگرداني سهام ميتواند در كوتاهمدت موجب تعادل نسبي در بازار شود، اما كارشناسان بازار در انتظار اقدامات عملي در جهت بهبود شرايط معاملهگران هستند.



                                در همين حال مشكلات فني نظير قطع دسترسي معاملهگران آنلاين در روز شنبه (كه مسبوق به سابقه) بوده است، نيز به لحاظ رواني فشار عمدهاي را به معاملهگران وارد آورده است. از ديدگاه معاملهگران آنلاين دسترسي به اين شبكه به خصوص در روزهاي حساس بازار غير قابل اتكا به نظر ميرسد. در بازار ديروز همچنين معاملهگران در انتظار بازگشايي بازارهاي جهاني به رصد تحولات در اين حوزه پرداختند كه در اين ميان خبرگزاري آسوشيتدپرس طي گزارشي اعلام كرد: طرح نجات 125 ميليارد دلاري اسپانيا زمان بيشتري را براي سياستگذاران اقتصادي اروپا ميخرد تا منطقه يورو را از فروپاشي حفظ كنند. كارشناسان اقتصادي معتقدند اين طرح در كوتاهمدت موجب كاهش نگرانيهاي بينالمللي در بازارهاي مالي خواهد شد و زمان بيشتري را براي سياستگذاران اقتصادي اروپا خواهد خريد تا منطقه يورو را از فروپاشي حفظ كنند.



                                سايپا و روشن شدن معاملات هفته قبل

                                در گروه خودرويي معاملهگران ديروز شاهد روشن شدن شرايط معاملات هفته گذشته نماد سايپا بودند. در رابطه با اين معاملات گفته ميشود: معاملات سايپا ميان گروه بهمن و زيرمجموعههاي سايپا ابطال نشده است. معاملات هفته گذشته متعاقب آن انجام شد كه گروه بهمن بابت خريد دو درصد از سهام سايپا از سرمايهگذاري بهمن رقمي معادل 11قسط 7ميليارد توماني بدهكار بوده كه نزديك به 6ماه از سررسيد برخي از اقساط گذشته و گروه سايپا اقدام به پرداخت مطالبات نكرده بود، لذا 2درصد سهام سايپا كه به صورت وثيقه نزد سرمايهگذاري بهمن بود به نفع شركت صددرصدي زير مجموعه سرمايهگذاري بهمن يعني شركت «گنجينه» مصادره شده است و در ظاهر اقدام حقوقي براي وصول مابقي طلب از گروه سايپا از طريق اقدام روي چكهاي دريافتي در حال اجراست. اين مطلب حكايت از اين دارد كه شركت سرمايه گذاري بهمن تا كنون 35ميليارد تومان از مطالبات خود را وصول كرده است و مابقي نيز وصول خواهد شد. در همين حال اگر سايپا در مجمع آتي 500ريال سود تقسيم نمايد سرمايهگذاري بهمن ميتواند تا 11ميليارد تومان سود شناسايي كند كه اين به معناي تعديل سود «وبهمن» است.



                                جم معارفه شد

                                در گروه پتروشيمي، روز شنبه مديران پتروشيمي جم ميزبان فعالان عمده بورس بودند. در اين جلسه مهندس مرتضوي مديرعامل جم به تشريح شرايط عملكردي اين واحد به عنوان بزرگترين واحد الفين جهان پرداخت. رشد فوقالعاده فروش و سود شركت در سه سال اخير و اجراي نزديك به يك ميليارد دلار طرح توسعه در اين واحد از جمله مواردي بود كه مديرعامل جم به آن اشاره كرد. به گفته مهندس مرتضوي، «جم» در مسير ورود به بازار سرمايه قرار دارد و مدارك مورد نياز براي تكميل روند پذيرش خود را در اختيار مسوولان بازار سرمايه قرار داده است. در اين گروه، معاملهگران شاهد توقف نماد پتروشيمي فنآوران بودند. توقف دراز مدت برخي از نمادهاي عمده گروه پتروشيمي از جمله خارك نگراني معاملهگران در مورد شرايط عملكردي اين واحدها را ايجاد كرده است. در گروه پتروشيمي ديروز اعلام شد: همزمان با پايان طرح توسعه مجتمع پتروشيمي كرمانشاه 660 هزار تن به ظرفيت توليد اوره كشور افزوده خواهد شد.



                                معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در گفتوگو با خبرنگار شانا اظهار كرد: طرح توسعه مجتمع پتروشيمي كرمانشاه سالانه 660 هزار تن به ظرفيت توليد اوره كشور خواهد افزود كه اين ميزان همزمان با تامين نياز داخل كشور، صادرات غيرنفتي كشور را نيز افزايش داده و موجب حضور پررنگتر در بازارهاي بينالمللي ميشود. در گروه برقي، مديرعامل سازمان انرژيهاي نو ايران از توليد سالانه بيش از 300 ميليون كيلووات ساعت انرژي الكتريكي از منابع تجديد پذير خبر داد و يادآور شد: اين حجم گسترده برق توسط نيروگاههاي تجديدپذير به شبكه سراسري برق كشور تزريق ميشود.اين مقام مسوول با اشاره به افزايش 2 برابري خريد برق تجديد پذير از سرمايهگذاران بخش خصوصي، تبيين كرد: بر اين اساس برق پاك در ساعات پيك هر كيلووات 130 تومان و در ساعات كم باري 90 تومان به طور تضميني از بخش خصوصي خريداري ميشود. وي همچنين در خصوص تاثير نوسان نرخ دلار در سرمايهگذاري ساخت نيروگاههاي تجديدپذير و توليد برق پاك، توضيح داد: با توافق انجام شده هماكنون فرمولي براي خريد برق تجديدپذير به طور شناور تعريف شده است.



                                آرمودلي با بيان اينكه مطابق با اين فرمول تمامي نوسانهاي قيمت دلار و تغييرات وضعيت اقتصادي ديده شده است، تاكيد كرد: با توجه به اينكه برخي از نيروگاههاي كشور با فاينانس خارجي ساخته شدهاند خريد برق تجديدپذير با نرخ شناور ريسك نوسانهاي نرخ دلار را پوشش ميدهد. واكنش به وضعيت توليدكنندگان لوله فولادي در گروه فلزي، وضعيت نگرانكننده واحدهاي توليدكننده لوله فولادي ديروز واكنش نماينده اروميه را به همراه آورد. نماينده مردم اروميه در مجلس با اعلام اينكه آخرين هشدار را به وزارت نفت ميدهم گفت: اگر وزارت نفت واردات لوله از آلمان و ديگر كشورها را متوقف نكند، كار را به مجلس ميكشانيم.



                                نادر قاضيپور گفت: در نظام جمهوري اسلامي و طي ساليان متمادي ميلياردها دلار هزينه شده و كارخانههاي لولهسازي احداث شدهاند تا صنعت نفت از لولههاي ساخت داخل استفاده كند. قاضيپور تصريح كرد: متأسفانه هم اكنون كارخانههاي لولهسازي تنها لوله توليد كرده و انبار ميكنند و نميتوانند اين لولهها را در اختيار شركتهاي نفتي ايراني قرار دهند. در اين گروه ديروز نماد فولاد آلياژي ايران كه روز شنبه در بازار منفي بهرغم تعديل مثبت انجام داده با افت قيمت بازگشايي شده بود، توانست بخشي از افت خود را جبران كرده و به صف خريد برسد. اين وضعيت براي نماد توليد مواد اوليه فولاد صبانور هم تكرار شد. در گروه غذايي ديروز نماد توسعه صنايع بهشهر با رشد محدود قيمت بازگشايي شد. در مجموع ديروز بازاري منفي اما با نشانه هاي از تلاش براي كنترل شرايط بود كه در آن شاخص 100 واحد ديگر افت كرد. بخش عمده افت ديروز بازار را جمع آوري صفهاي فروش دو فولاد ساز بورسي فولاد خوزستان و مباركه تشكيل داد. ارزش معاملات ديروز نيز 2/58ميليارد تومان بود كه 16درصد آنرا معامله 5/57ميليون سهم بانك پاسارگاد تشكيل داد. از 205نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 147نماد با كاهش قيمت و 53نماد با رشد ارزش معامله شدند.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X