جــــو بــــازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #1546
    سایه روشن معاملات روز دوشنبه پنجم خرداد ماه


    کارگزاری کارآمد- ارزش کل معاملات امروز دو بازار بورس و فرابورس به 28415 میلیارد ریال رسید. در این میان، 1550 میلیارد ریال از حجم معاملات مذکور متعلق به معاملات نفت سپاهان و 92 میلیارد ریال مختص معاملات ایران خودرو بود. شاخص کل امروز با 182 واحد کاهش به 76212 واحد رسید. ذهن بازار امروز مشغول عرضه اولیه سهام نفت سپاهان و حواشی آن بود در حالی که تقاضا بار دیگر متوجه صنایع خودرو و لیزینگ شد. روند منفی صنایع مرتبط با فلزات و نفت نیز سبب افت ارزش شاخص کل شد.


    روند انجام عرضه اولیه سهام شسپا بسیار دیرهنگام آغاز شد که علت آن، اختلال سامانه معاملات در برخی ایستگاه های کاری بود. به این ترتیب با شروع رقابت تعیین قیمت عرضه، روند به سرعت و با تعیین قیمت 17500 ریال برای هر سهم به پایان رسید. معامله گران بر خط اما با مشکلات سامانه دست و پنجه نرم کردند و در حالی که زمان رسمی معاملات به پایان رسیده بود، تنها تعداد کمی از آن ها موفق به خرید سهمیه خود شدند. مسئولان بازار تصمیم گرفتند فروش سهام به این دسته از مشتریان را در روز چهارشنبه نیز مطابق با شرایط امروز، ادامه دهند. به این ترتیب این عرضه پرحاشیه پایان یافت در حالی که نماد با نسبت پی بر ای حدود متوسط صنعت به بازار سرمایه گام بگذارد.


    بازار امروز اما با عرضه صف خرید نماد ونوین آغاز شد و صف دوباره نماد نیز دوام نداشت. گروه اقتصاد نوین کماکان حفظ صف نماد وصنا را شاهد بود. از همان دقایق نخست معاملات مشخص شد که بازار به نمادهای قطعه ساز صنعت خودرو تمایل دارد و تعداد صف های خرید قطعه سازان با گذشت یک ساعت به عددی دورقمی رسید. در این بین ختوقا برترین صف این صنعت بود. از میانه وقت، اقبال به سهام خودروسازان نیز افزایش یافت و گروه لیزینگ مورد توجه فعالان قرار گرفت. نماد ولساپا به سرعت پس از تشکیل صف، خود را برترین صف بورسی معرفی کرد در حالی که نمادهای ولصنم، ولیز و وایران صف شکل دادند و تمام نمادهای فعال صنعت لیزینگ را با صف روبرو کردند. خپارس نیز نماد خودروسازی بود که موفق به تشکیل صف نسبتا پرحجمی شد در حالی که در پایان معاملات امروز، بازار را به منظور برگزاری مجمع فوق العاده ترک کرد.


    اما صنعت سنگ آهن شاهد تاثیر منفی روند نمادهای ومعادن و کچاد بر شاخص کل بود و روند معکوس کگل را مشاهده کرد. اخذ عوارض صادرات سنگ آهن خام بار دیگر مورد توجه قرار گرفته تا سهامداران این صنعت را نگران کرده باشد. سهام مطرح صنایع پتروشیمی، بانک و سیمان نیز روز را با برتری عرضه کنندگان سپری کردند. صنعت لاستیک و پلاستیک از جمله صنایع کوچک بود که مورد توجه متقاضیان قرار گرفت تا نمادهای پکویر، پتایر و پلاسک به صف خرید برسند. صنعت رایانه نیز صف نماد رانفور را مشاهده کرد.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #1547
      بازار سهام گرفتار نوسان گیران


      زهرا رحيمي: روند كاهشي بورس تهران در آخرين روز از اولين هفته خرداد‌ماه در شرايطي ادامه يافت كه شاخص كل بازار بعد از 700 واحد كاهش در 4 روز كاري، به مرز 76 هزار واحد نزديك شد. روز گذشته شاخص كل اين بازار با 144 واحد افت به 76 هزار و 68 واحد رسيد تا به اين ترتيب موجب شد زيان بازار از ابتداي هفته تا كنون به 9/0 درصد برسد. با اين ميزان كاهش، بورس تهران از ابتداي سال با زيان 7/3 درصدي مواجه شده است. روز گذشته در بورس تهران 635 ميليون و 381 هزار سهم به ارزش 2 هزار و 35 ميليارد ريال در 96 هزار و 848 دفعه مبادلاتي معامله شد كه به ترتيب حكايت از رشد 61/4 درصدي، افت 28 درصدي و رشد 76/22 درصدي دارد. روز گذشته تاثير معاملات منفي شبندر و اخابر به كاهش شاخص كل بازار منجر شد، با اين حال نمادهاي همراه و ولساپا به اندازه‌اي مثبت نبودند تا روند نزولي شاخص را متوقف كنند. به اعتقاد برخي كارشناسان، پيش‌بيني روند آتي بازار دشوار است و دلايل اين ابهام در پيش‌بيني‌ها به حضور بورس بازان و نوسان‌گيران، يعني سرمايه‌گذاراني كه ديد كوتاه‌مدت دارند، مرتبط است. اين گروه اعتقاد دارند اين دسته از سرمايه‌گذاران در جهت كسب بازدهي در بازار پرنوسان اين روزها گاهي ديد يك روزه داشته و اين رفتار هيجاني پيش‌بيني روند بازار را با مشكل مواجه كرده است.



      در اين ميان محمد كفاش، كارشناس بازار سرمايه، روند كلي موجود بر وضعيت بازار را مبهم دانست و گفت: بازار سرمايه همچنان با وجود حمايت‌هاي صندوق توسعه بازار داراي روندي مبهم و نوساني است. اين كارگزار بورس تصريح كرد: مهم‌ترين مساله در مقطع كنوني بي‌اعتماد شدن سهامداران نسبت به روند بازار سرمايه است؛ به همين دليل وضعيت بازار با روند نوساني شاخص طي چند وقت اخير غير‌قابل پيش‌بيني شده است. وي عنوان كرد: روند بازار بسته به دو مقوله است؛ مقوله اول تحليلگري علمي و حرفه‌اي بر وضعيت شركت‌ها و مقوله دوم روند مذاكرات است. اين كارشناس بازار سرمايه عنوان‌كرد: اين روزها سرمايه‌هايي وارد بورس مي‌شوند كه پشتوانه علمي و حرفه‌اي ندارند و اين پيش‌بيني روند آتي بازار را دشوار مي‌كند. وي به رفتار شتاب‌زده و دنباله‌روي برخي از سرمايه‌گذاران اشاره كرد و گفت: بسياري از سرمايه‌گذاران به شايعات و اخبار موجود در بازار توجه و بر اين اساس سرمايه‌گذاري مي‌كنند. وي گفت: متاسفانه سرمايه‌گذاران به بسياري از سهم‌هايي كه P/E پاييني دارند و همچنين از مجمع قوي برخوردار بوده و تقسيم سود قابل قبولي داشته‌اند، توجهي ندارند و اين سهم‌ها با اقبال خوبي مواجه نبوده‌اند. كفاش به صنعت خودرو اشاره كرد و گفت: صنعت خودرو در آينده چشم‌انداز روشني خواهد داشت اما دلايل اقبال اين صنعت با وجود تحريم‌ها مبهم است، ولي بسياري از سرمايه‌گذاران به اين صنعت بدون هيچ تحليل علمي اقبال نشان مي‌دهند.



      وي افزود: صنعت خودرو در سال‌هاي اخير زيان انباشته داشته و حدود ۲ سال زمان مي‌برد كه زيان انباشته آنها پوشش داده شود. به اين ترتيب وضعيت اين صنعت به دليل خوش‌بيني نسبت به تحولات آينده بهبود يافته و با اقبال سهامداران مواجه شده است. وي عنوان كرد: جاي تعجب است كه اين روزها بازار سرمايه به سهم‌هايي كه مبهم است اقبال نشان مي‌دهد به همين دليل هم روند اين صنعت در روزهاي اخير مثبت است. وي وضعيت صنايع بورسي را مبهم دانست و گفت: اخبار پيرامون نرخ خوراك پتروشيمي‌ها، نرخ بهره مالكانه سنگ‌آهن و خبر جديد مبني بر عوارض صادراتي از برخي كالا‌ها وضعيت صنايع را با ابهام مواجه ساخته است. كفاش اين ابهام را در مورد صنعت سيمان هم بررسي كرد و گفت: سيماني‌ها در ماه گذشته چندين جلسه داشتند و هر بار اخبار زيادي راجع به افزايش قيمت سيمان و سپس تكذيب اين اخبار از اين جلسه‌ها به بيرون منتشر شد.اين كارشناس ادامه داد: البته سيماني‌ها از لحاظ بنيادي پتانسيل بالايي دارند و در صورت رونق اقتصاد كشور و اختصاص بودجه به بخش عمراني وضعيت بسيار خوبي را خواهند داشت. وي به مشاركت كم حقوقي‌ها اشاره كرد و گفت: با اينكه مشاركت اين دسته از فعالان افزايش يافته، ولي هنوز به اندازه سال‌هاي قبل نشده است؛ زيرا آنها هنوز اطمينان كامل ندارند تا سرمايه‌هايشان را وارد بورس كنند.



      كفاش افزود: اين گروه از سرمايه‌گذاران به دلايلي چون عدم ثبات وضعيت بازار، وجود ابهامات متعدد در اقتصاد كشور و وضعيت شركت‌ها، رويه سازمان بورس در توقف و بازگشايي نماد شركت‌ها، عدم شفافيت به دلايل پيدا و پنهان، اعتماد خود به سرمايه‌گذاري در بورس را از دست داده و كمتر از گذشته حاضر به حضور در بازار پرابهام و پر از نوسان اين روزها شده‌اند. وي وضعيت دارويي‌ها را از لحاظ عملكرد در بورس مثبت ارزيابي كرد و گفت: گزارش‌هايي كه دارويي‌ها تحويل مي‌دهند گزارش‌هاي مثبتي هستند و در صورت رفع تحريم‌ها و مثبت بودن نتايج هسته‌اي رونق بسيار خوبي در اين صنعت مشاهده خواهيم كرد؛ اما به دليل اينكه اين صنعت، صنعت كوچكي است و نقد‌شوندگي در آن كمتر است اقبال سرمايه‌گذاران به اين صنعت پرپتانسيل كمتر شده است. به عقيده اين كارشناس بازار سرمايه، صنايع پتروشيمي با توجه به طرح‌هاي توسعه و افزايش سرمايه و همچنين پي بر اي پايين مي‌توانند طي سال جاري بازدهي مطلوبي را نصيب سهامداران كند. وي افزود: به اعتقاد بنده روند كلي بازار همچنان غير‌قابل پيش‌بيني است و اگرچه مذاكرات بر روند بازار سرمايه تاثيرگذار هستند، اما ركن اصلي در تعيين خط مشي بازار شفاف‌سازي است كه بسته به اين شفاف‌سازي روند بازار سرمايه نيز مشخص مي‌شود. كفاش در پايان به افراد علاقه مند به سرمايه‌گذاري در بورس اشاره كرد و گفت: براي ورود به بازار سرمايه بايد ديد بلندمدتي داشت و سرمايه‌گذاران بايد از رفتار‌هاي هيجاني و شتاب زده اجتناب كنند؛ چرا كه نوسان ذات بورس است. وي به افرادي كه تخصصي در زمينه سرمايه‌گذاري در بورس ندارند، توصيه كرد: از طريق صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري سرمايه‌هاي خود را وارد بورس كنند. وي گفت: بسياري از سرمايه‌گذاران بورس را نمي‌شناسند و از ظرفيت‌هاي عمده آن بي‌اطلاع‌اند، پس نبايد انتظار داشته باشند بدون تحليل علمي و حرفه‌اي در بورس به سود دست يابند.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • غفران
        عضو فعال
        • Sep 2013
        • 1123

        #1548
        پاسخ : جو بازار

        طلا مرز 1250 دلار را شکوند(1246دلار این لحظه):
        با سقوط نرخ جهانی طلا و ثبات قیمت ارز در کشور و رکود حاکم بر بازار املاک و احتمال توافق هسته ای و رسیدن شاخص به نقطه حمایت قوی احتمال صعود بازار بورس در ماه یک آینده بسیارقویست

        ولو ان اهل القری امنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض

        نظر

        • نوام چامسکی
          عضو فعال
          • Apr 2014
          • 3369

          #1549
          پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

          در اصل توسط ali20005 پست شده است View Post
          جناب boudan در تایید فرمایش شما باید عرض کنم مگر می شود تورم از سود بانکی کمتر باشد؟؟؟ اصلا از محالات است. در هیچ کجای دنیا اینطور نیست. معمولا نرخ بهره را کمی کمتر از نرخ تورم تعیین می کنند.

          http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

          نظر

          • والیخان
            عضو فعال
            • Oct 2013
            • 413

            #1550
            پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

            در اصل توسط نوام چامسکی;5[img پست شده است
            http://forums.boursy.com/imported/2014/05/1400647847021-1.png[/img]02279]
            باسلام
            درمودکویت اشتباه تایپی وجودداردیاموضوع متفاوت است؟

            نظر

            • نوام چامسکی
              عضو فعال
              • Apr 2014
              • 3369

              #1551
              پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

              در اصل توسط والیخان پست شده است View Post
              باسلام
              درمودکویت اشتباه تایپی وجودداردیاموضوع متفاوت است؟
              با سلام

              اشتباه تایپی است

              عدد صحیح باید 1/25 باشد

              ممنون از تذکرتون
              آخرین ویرایش توسط نوام چامسکی؛ 2014/05/30, 20:53.

              http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

              نظر

              • ali20005
                عضو فعال
                • Dec 2013
                • 230

                #1552
                پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                اگه دقت کنید می بینید که بیشتر کشورها نرخ سود کمتر از تورمه البته تعدادی از کشورها این اصل رو نقض کردن مثل ژاپن، البته شما مطمئنی نرخ تورم ژاپن هنوز هم منفیه؟ این آمار شما برای سال 2011 هستش. نرخ تورم ژاپن در سال 2013 0.4 بود که در برنامشون اینه که تورم رو به 2 درصد برسونن.
                ضمنا از تورم به عنوان یه جور ابزار برای کنترل و پیشبرد شاخصهای اقتصادی در مسیر صحیح استفاده میشه و معمولا به صورت موقت ممکنه که نرخ سود از تورم بیشتر بشه ولی در دراز مدت معمولا این کار رو نمیکنن.
                نرخ صحیح تورم به نقل از بانک جهانی

                Venezuela, RB 21.1 40.6
                Iran, Islamic Rep. 27.4 39.3
                Malawi 21.3 27.3
                Belarus 59.2 18.3
                Guinea 15.2 11.9
                Ghana 9.2 11.6
                India 9.3 10.9
                Sierra Leone 12.9 10.3
                Mongolia 15.0 9.6
                Egypt, Arab Rep. 7.1 9.5
                Jamaica 6.9 9.3
                Angola 10.3 8.8
                Uruguay 8.1 8.6
                Nigeria 12.2 8.5
                Ethiopia 22.8 8.1
                Burundi 18.0 8.0
                Tanzania 16.0 7.9
                Serbia 7.3 7.7
                Pakistan 9.7 7.7
                Afghanistan 7.2 7.6
                Bangladesh 6.2 7.5
                Turkey 8.9 7.5
                Nicaragua 7.2 7.1
                Sao Tome and Principe 10.4 7.1
                Bhutan 10.9 7.0
                Zambia 6.6 7.0
                Sri Lanka 7.5 6.9
                Russian Federation 5.1 6.8
                Solomon Islands 5.9 6.7
                Kyrgyz Republic 2.7 6.6
                Vietnam 9.1 6.6
                Indonesia 4.3 6.4
                Lao PDR 4.3 6.4
                Brazil 5.4 6.2
                Tunisia 5.5 6.1
                Congo, Rep. 3.9 6.0
                Haiti 6.3 5.9
                Kazakhstan 5.1 5.8
                Madagascar 6.4 5.8
                Armenia 2.6 5.8
                Kenya 9.4 5.7
                Bolivia 4.6 5.7
                South Africa 5.4 5.7
                Swaziland 8.9 5.6
                Namibia 6.5 5.6
                Myanmar 1.5 5.5
                Macao SAR, China 6.1 5.5
                Jordan 4.8 5.5
                Uganda 14.0 5.5
                Azerbaijan 1.1 5.4
                Costa Rica 4.5 5.2
                Trinidad and Tobago 9.3 5.2
                Honduras 5.2 5.2
                Tajikistan 5.8 5.0
                Lesotho 6.1 4.9
                Dominican Republic 3.7 4.8
                Moldova 4.6 4.6
                Hong Kong SAR, China 4.1 4.4
                Guatemala 3.8 4.3
                Seychelles 7.1 4.3
                Rwanda 6.3 4.2
                Mozambique 2.1 4.2
                Panama 5.7 4.0
                Romania 3.3 4.0
                Iceland 5.2 3.9
                Mexico 4.1 3.8
                Mauritius 3.9 3.5
                Saudi Arabia 2.9 3.5
                Djibouti 3.7 3.5
                Timor-Leste 11.8 3.3
                Algeria 8.9 3.3
                Bahrain 2.8 3.2
                Qatar 1.9 3.1
                Philippines 3.2 3.0
                Cambodia 2.9 2.9
                Fiji 3.4 2.9
                Peru 3.7 2.8
                Estonia 3.9 2.8
                Macedonia, FYR 3.3 2.8
                Ecuador 5.1 2.7
                Paraguay 3.7 2.7
                China 2.7 2.6
                Kuwait 2.8 2.6
                Cote d'Ivoire 1.3 2.6
                United Kingdom 2.8 2.6
                Netherlands 2.5 2.5
                Australia 1.8 2.4
                Singapore 4.5 2.4
                Maldives 12.1 2.3
                Comoros 1.8 2.3
                Niger 0.5 2.3
                Croatia 3.4 2.2
                Thailand 3.0 2.2
                Norway 0.7 2.1
                Malaysia 1.7 2.1
                Colombia 3.2 2.0
                Austria 2.5 2.0
                Cameroon 2.9 1.9
                Albania 2.0 1.9
                Suriname 5.0 1.9
                Morocco 1.3 1.9
                Barbados 4.5 1.8
                Chile 3.0 1.8
                Togo 2.6 1.8
                Kosovo 2.5 1.8
                Slovenia 2.6 1.8
                Luxembourg 2.7 1.7
                Hungary 5.7 1.7
                Congo, Dem. Rep. 9.7 1.6
                San Marino 2.8 1.6
                Israel 1.7 1.5
                Cabo Verde 2.5 1.5
                Germany 2.0 1.5
                Finland 2.8 1.5
                St. Lucia 4.2 1.5
                United States 2.1 1.5
                Vanuatu 1.4 1.4
                Czech Republic 3.3 1.4
                Spain 2.4 1.4
                Slovak Republic 3.6 1.4
                Malta 2.4 1.4
                Korea, Rep. 2.2 1.3
                Oman 2.9 1.2
                Italy 3.0 1.2
                Poland 3.7 1.2
                Belgium 2.8 1.1
                Lithuania 3.1 1.1
                Antigua and Barbuda 3.4 1.1
                Benin 6.8 1.0
                Canada 1.5 0.9
                New Zealand 0.9 0.9
                Bulgaria 3.0 0.9
                France 2.0 0.9
                St. Vincent and the Grenadines 2.6 0.8
                Denmark 2.4 0.8
                El Salvador 1.7 0.8
                St. Kitts and Nevis 1.4 0.7
                Tonga 1.2 0.7
                Guinea-Bissau 2.1 0.7
                Senegal 1.4 0.7
                Samoa 2.0 0.6
                Burkina Faso 3.8 0.5
                Ireland 1.7 0.5
                Belize 1.3 0.5
                Gabon 2.7 0.5
                Brunei Darussalam 0.5 0.4
                Bahamas, The 2.0 0.4
                Japan -0.0 0.4
                Portugal 2.8 0.3
                Latvia 2.3 -0.0
                Grenada 2.4 -0.0
                Sweden 0.9 -0.0
                Bosnia and Herzegovina 2.0 -0.1
                Switzerland -0.7 -0.2
                Ukraine 0.6 -0.3
                Cyprus 2.4 -0.4
                Dominica 1.4 -0.4
                Georgia -0.9 -0.5
                Mali 5.4 -0.6
                Greece 1.5 -0.9
                [CENTER][B][FONT=lucida console] [SIZE=4]/:.Heart.:/الیس الله بکاف عبده-آیا خدا برای بنده‌اش کافی نیست؟ (زمر/۳۶)[/SIZE][/FONT][/B]/:.Heart.:/
                [/CENTER]

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #1553
                  در هفته جاری بازار متعادل میشود

                  شركت كارگزاري تدبيرگران فردا در چهل و پنجمين نظرسنجي خود از 88 شركت كارگزاري سرمايه‌گذاري به بررسي بازار طي هفته پيش رو پرداخته است. در اين نظرسنجي در مرحله نخست به انتشار شايعاتي مبني بر افزايش ذخاير مطالبات مشكوك‌الوصول بانك‌ها اشاره شد كه پيرو آن يكي از بانك‌هاي بورسي در مجمع عادي سالانه خود به تقسيم سود اندك مبادرت كرد. بنابراين هنگامي كه درخصوص احتمال تسري تقسيم سود اندك در ميان ديگر بانك‌هاي حاضر در بازار سرمايه مشاركت‌كنندگان مورد سوال قرار گرفتند؛ 52 درصد آنها اعلام كردند كه ساير بانك‌ها نيز ممكن است سود تقسيمي مناسبي در مجمع اعلام نكنند. آنها دلايل اصلي اين رخداد را افزايش سرمايه احتمالي بانك‌ها، سياست انقباضي بانك مركزي، كنترل نقدينگي، حفظ توانگري مالي و نيز افزايش ذخاير نقدي بانك‌ها اعلام كرده‌اند.



                  اما در مورد وضعيت كلي بازار (شاخص)؛ 45 درصد از مشاركت‌كنندگان انتظار رشد شاخص بيش از 2 درصد را دارند؛ 42 درصد ديگر نيز معتقدند كه شاخص مي‌تواند از منفي 2 درصد تا مثبت 2 درصد تغيير كند. صنايع پيشنهادي براي ورود در يك بازه يك ماهه نيز به ترتيب خودرو، پتروشيمي، بانك‌ها و ليزينگ، فلزات اساسي و تجهيزات عنوان شده است‌. اين گزارش مي‌افزايد: اخبار موجود در مورد تيراژ و نيز احتمال افزايش نرخ در گروه خودرويي سبب شده است تا خودرو همچنان در صدر توجه فعالان بازار سرمايه قرار گيرد. گروه پتروشيمي به دليل احتمال برگزاري مجامع خوب و تقسيم سود بالا، بانك‌ها به دليل ريسك كمتر، ليزينگ به واسطه رشد فروش گروه خودرو، فلزات اساسي به واسطه شرايط مناسب در دو سهم ملي مس و فولاد مباركه و تجهيزات به واسطه اعتقاد مشاركت‌كنندگان به گروه مپنا منتخب اين هفته فعالان بازار بوده است.



                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • سرمایه گذار
                    عضو فعال
                    • Jun 2013
                    • 1925

                    #1554
                    پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                    با سلام خدمت همه دوستان از آنجاکه مطلب بورس نیوز پیرامون بازار بی رمق این روزها که همه ی ما سهام خود را به دست تقدیر سپرده ایم مرتبط دانستم آن را جهت مطالعه شما عزیزان در این بخش آوردم
                    بازار سرمایه این روزها شاهد اتفاقات گوناگونی است که البته تجربه این اتفاقات در گذشته نیز برای بورس وجود داشته و به نوعی می توان گفت که تکرار سناریویی قدیمی را برای بازار سرمایه شاهد هستیم.
                    با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 93.03.10 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 258 واحد افت به رقم 56453 واحد رسيد. همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 856 واحد کاهش عدد 144392 واحد را تجربه كرد. شاخص كل بورس نيز در روز جاري با 380 واحد افت به رقم 75687 واحد رسيد.
                    همچنین در این روز نفت سپاهان با 15 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 82 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

                    شاخص فرابورس نیز با 0.60 واحد افت به رقم 766 واحد رسید.

                    در این شرایط امروز هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه با یک واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل پالایش نفت لاوان با 0.63 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.

                    گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 2861 میلیارد ریال رسید.

                    شاخص کل بورس در اولین روز از معاملات هفته جاری سرانجام وارد کانال 75 هزار واحدی شد تا یکبار دیگر نگاه های نگران اهال تالار را به خود خیره کند.

                    براساس گزارش بورس نیوز، بازار سرمایه این روزها شاهد اتفاقات گوناگونی است که البته تجربه این اتفاقات در گذشته نیز برای بورس وجود داشته و به نوعی می توان گفت که تکرار سناریویی قدیمی را برای بازار سرمایه شاهد هستیم.

                    بورس طی ماه های اخیر با مسافرهای آشنا و قدیمی در حال گذار است، مسافرانی که سال هاست سوار بر این قطار هستند و در هیچ ایستگاهی قطار خود را ترک نمی کنند. اما روند معاملات ماه های اخیر گویای یک واقعیت تلخ برای این قطار در حال حرکت در مسیر اقتصاد کشور است.

                    آنچه که از روند معاملات مشخص است مدت زمانی می شود که نه تنها مسافری جدید سوار بر این قطار نشده بلکه می توان گفت عده ای قابل توجه از مسافران آن از این قطار پیاده شده اند و هم اکنون مسافران این قطار همان سهامداران قدیمی هستند که سال هاست سرد و گرم آن را چشیده اند.

                    بله، واقعیت این روزهای بازار سرمایه ما همین است که گفتیم، مدت زمانی می شود که نقدینگی جدیدی وارد بازار نشده و سرمایه گذاران شاهد دست به دست شدن و جابه جایی سهام موجود در پرتفوی شرکت های بورسی و گردش نقدینگی موجود در بازار هستند. نقدینگی که آنقدر کم است که تنها می تواند سهام چند شرکت انگشت شمار را در یک گروه خاص دستخوش تغییرات قیمتی قرار دهد.

                    این روزها نه از سرمایه گذار جدید خبری هست و نه از نقدینگی موجود در بازارهای موازی با بورس و جابه جایی پرتفوی حقیقی و حقوقی از یک گروه به گروهی دیگر تنها اتفاق موجود در بازار سرمایه می باشد.

                    براین اساس این موضوع سبب ایجاد چالشی جدید در بازار شده، چالشی که ختم به تقابل سرمایه گذاران در بورس با یکدیگر شده است بطوریکه طی روزهای اخیر سرمایه گذاران گروه خودرویی بورس که در مدت اخیر بیشترین نقدینگی موجود در بازار سرمایه را متوجه گروه خود می بینند دچار تقابلی با دیگر سهامداران فعال در بازار شده اند بطوریکه سرمایه گذاران غیر خودرویی سعی در نامطلوب خواندن گروه مذکور و هدایت نقدینگی موجود در این گروه به گروه مورد نظر خود را دارند و سهامداران گروه خودرویی به جهت حفظ نقدینگی وارد شده به این گروه به دفاع و طرفداری از گروه یاد شده می پردازند.

                    به عبارت ساده تر نقدینگی موجود در بورس این روزها به مثابه چوب مسابقه دو میدانی امداد بوده که به جای آنکه این چوب توسط خود شرکت کنندگان به یکدیگر سپرده شود برای به دست آوردن آن جنگ و دعوا به پا شده است و این اتفاق دلیلی ندارد جز اندک بودن نقدینگی فعلی موجود در بورس که تنها کفاف چند شرکت از یک گروه فعال بورسی را به جهت رشد قیمت و نوسانات مثبت می دهد.

                    بنابراین گزارش خروج از این وضعیت نیاز به شرایطی دارد که شاید مهمترین آن را توافق نهایی در مذاکرات هسته ای ماه جاری بتوان عنوان کرد.

                    چند نکته صرفاً جهت اطلاع شما

                    "فارس": 46 درصد تعدیل مثبت داد اما از همان روزی که نمادش متوقف شد پیش بینی امروز کار دشواری نبود، امروز "فارس" با سری بلند و غرور زیاد از تعدیل قابل توجه خود بزرگ ترین ضربه را بر پیکر بورس و شاخص آن وارد کرد، رشد سودی تکرار نشدنی در کنار بازاری منفی که نقدینگی اندک آن فعلاً حتی نیم نگاه آن هم به گروه پتروشیمی نیست امروز این شرکت را زمین گیر کرد. این شرکت طی معاملات روز جاری حتی به میزان حجم مبنا نیز معامله نشد.

                    "پاکشو": یه چند وقتی هست که دیگه از دستور خریدهای میلیونی در نوسان منفی از سوی سهامدار عمده خبری نیست، احتمالاً متوجه شدند که این حناها برای بازار سرمایه 500 هزار میلیارد تومانی رنگی نداره. آقای مدیر اگر یک سوم از همان تقاضاهایی که هر روز در نوسان حداکثری منفی می چیدید را صرف خرید سهام روی رقم صفر و نیم درصد مثبت تابلو کرده بودید امروز وضعیتی به مراتب بهتر داشتید. صرفاً جهت اطلاع باید خدمتتان عرض کنم که تا قیمت عرضه اولیه راه چندانی نمانده، خدا قوت

                    "خودرو" و "خساپا": در معاملات هر روز دو حالت بیشتر ندارند یا مثبت شروع می کنند و آخر و قت منفی می شوند و یا با نوسانات منفی شروع می کنند و آخر وقت با صف خرید کارشون را به پایان می برند. کلاً جالب هستند به نظر می رسد تکلیفشون با خودشون هم معلوم نیست یه روز معاملات 100 میلیونی و پرحرارت دارند فردای همان رو به سختی حجم معاملات خود را به 10 یا 15 میلیون سهم می رسانند اما نکته قابل توجه آنجاست که در قیمت های بالا و نوسان مثبت خریداران در حال رقابت و سبقت گرفتن از هم برای تصاحب سهام آنها می باشند اما فردای آن روز در نوسانات منفی و قیمت هایی پایین تر خریداران و سرمایه گذاران در حال تعارف به یکدیگر هستند. ناگفته نماند شورای رقابت هم در این بازی بی تقصیر نیست. شورای محترم رقابت جهت اطلاع باید عرض کنیم که طی دو سه هفته ای که شما قراره جلسه ای برای تعیین تکلیف افزایش نرخ خودرو ترتیب بدید دوستان شورای بازار آزادی نرخ خودرو را دو درصدی علی الحساب بالا بردن تا ببینند نتیجه جلسه شما چی میشه.

                    "شسپا":بالاخره اولین رشد 4 درصدی خودش را در بورس تجربه کرد، اهالی تالار که اینقدر چشمشان از این شرکت ترسیده که هر روز دست به ماشه پای سیستم خود نشسته اند.

                    قابل توجه مدیران شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، لطفاً جای خالی EPS و P/E این شرکت را در سایت خود قسمت "در یک نگاه" نماد مذکور پرنمایید. شاید روزی لازم شد.

                    کی بی سی: گروه دارویی و در رأس آنها سهام شرکت کی بی سی طی روز جاری روندی صعودی از خود برجای گذاشت در مجموع مدتی است که دارویی ها در شرایط نابسامان بورس سر و سامانی پیدا کرده اند و اغلب روندی صعودی از خود برجای می گذارند.

                    اهالی تالار به شوخی علت این امر را افزایش مصرف قرص های اعصاب و روان و مسکن های مختلف از سوی سهامداران بازار سرمایه عنوان می کنند که سبب رشد حاشیه سود اغلب این شرکت ها شده البته این شوخی امروز با توجه به شرایط موجود میره که جدی بشه.

                    در پایان اهالی تالار منتظر آغاز معاملات فردا هستند. تا ببینند سرنوشت فردای سهامشان چه می شود. این روزها سهام و پرتفوی سرمایه گذاران به دست تقدیر سپرده شده است.
                    آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #1555
                      سایه روشن معاملات روز شنبه دهم خرداد ماه


                      کارگزاری کارآمد - ارزش کل معاملات امروز دو بازار بورس و فرابورس به 3376 میلیارد ریال رسید. در این میان، 1338 میلیارد ریال از حجم معاملات مذکور متعلق به معاملات پالایش نفت تبریز و 131 میلیارد ریال مختص معاملات سرمایه گذاری بوعلی بود. شاخص کل امروز با 380 واحد کاهش به 75687 واحد رسید. بازار سهام آغاز هفته حرف چندانی برای گفتن نداشت. پس از مدت ها روند کسل کننده و کند، افت ارزش شاخص کل تا حدی افزایش یافت که این نماگر را وارد کانال 75 هزار واحد کرد. صنایع پروزن پتروشیمی، پالایش، فلزی و معدنی با روند پرعرضه خود، سمت و سوی حرکت بازار را تعیین کردند.


                      آغاز بازار با عرضه صف خرید اکثر نمادهای قطعه ساز همراه بود. تلاش نمادها برای تشکیل صف مجدد گرچه تا حدی موفق بود اما صف های دوباره نیز توان تثبیت نداشتند. تنها این نماد خرینگ بود که در طول وقت با صفی پایدار، در میان صف های برتر بورسی جای داشت. رخدادهای نمادهای قطعه ساز در شرایطی بود که نمادهای مطرح گروه خودرو در ساعت ابتدایی معاملات تلاش کردند خود را به صدر جدول قیمت ها برسانند اما عرضه ها مانع شدند و در نهایت تا پایان وقت، قیمت ها افت قابل توجهی را تجربه کردند. بازار در حالی که اخباری خوشی از تولید اردیبهشت ماه صنعت خودرو می شنود، در انتظار گزارش دوره ای سه ماهه این صنعت است تا آثار ملموس تحول را در صورت های مالی خودروسازان ببیند.


                      بازار همچنین معاملاتی پرهیجان را در نماد ولصنم تجربه کرد. این نماد چند بار در تشکیل صف خرید موفق بود در حالی که سایر نمادهای گروه لیزینگ سهم اندکی از هیجان عرضه و تقاضا داشتند. بازار همچنین نمادهای رانفور، وصنا و سمگا را در زمره معدود نمادهایی دید که در طول وقت موفق به حفظ صف تقاضا شدند. گروه رایانه معاملات مثبت برخی نمادهای دیگر را شاهد بود. اما روند منفی و نسبتا پرعرضه در صنایع پالایش و پتروشیمی در حالی بود که صف سنگین شسپا در دومین روز رسمی حضور در بازار سرمایه، عرضه هایی بیش از حجم مبنا را شاهد بود. نماد فارس بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشت در حالی که پس از تعدیل قابل پیش بینی سود هر سهم، با بی اقبالی بازار روبرو بود. بخش پروزنی از گروه فلزات نیز درگیر عرضه های پرحجم بود به گونه ای که نماد کچاد با صف فروش روبرو شد. ومعادن و کنور همسو با نماد کچاد بودند اما معاملات کگل تا حدی متفاوت بود. گروه نمادهای صنعت روی اما صعود قیمتی بسیاری از نمادها را شاهد بود در حالی که فرآور به قیمت درصد مثبت رسید.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مخبرالدوله
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 5228

                        #1556
                        پاسخ : جو بازار

                        دولت به دنبال افزایش سرمایه بانک ها است .

                        بانک ها مكلف شده اند دارایی مازاد و بنگاه های تحت تملكشان را واگذار کنند.




                        وزیر اقتصاد در دومین نشست مشورتی خود با استادان دانشگاه و خبرگان رشته اقتصاد، حمایت از بخش تولید را سیاست محوری دولت عنوان کرد.


                        به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبكه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، علی طیب‌نیا که در جریان دومین نشست مشورتی خود با استادان دانشگاه و خبرگان رشته اقتصاد در محل وزارت اقتصاد سخن می‌گفت، با بیان این مطلب، یکی از اقدامات دولت در راستای حمایت از صنایع و تولید داخلی را فعالیت جدی در بحث تسهیل واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای مورد نیاز بنگاه ها ذكر کرد که به گفته وی، نمایندگان آنها در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی، از این اقدام دولت استقبال کرده اند.

                        وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دولت با جدیت دنبال ثبات در بازار ارز است زیرا در حقیقت بخشی از دست آوردهای دولت در کنترل تورم، ناشی از اعتماد مردمی برآمده از موفقیت نسبی دولت در تثبیت نرخ ارز است و این اعتماد هرگز نباید مختل شود.

                        طیب نیا اظهار داشت: نكته بسیار مهم دیگری که باید متذكر شوم اینكه، نباید تنگنایی برای بخش تولید به وجود آوریم و این را ما از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم مدنظر داشته ایم، اما طی چندین ماه گشته، اتفاقاتی مثل افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها و افزایش عوارض سنگ آهن به صورت یکباره و غیرقابل پیش بینی رخ داد که بازار سرمایه را به نحو نامناسبی تحت تأثیر قرار داد.


                        وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینكه وضعیت نظام بانکی با استانداردهای مورد نظر منطبق نیست، اظهار داشت: دولت به دنبال راهكارهایی برای خروج از این وضعیت، به ویژه از طریق افزایش سرمایه بانک ها است که در این ارتباط لایحه ای هم جهت تقدیم به مجلس شورای اسلامی آماده شده است.

                        وی با اشاره به اینكه دولت از طرق مختلف از جمله پرداخت دیون خود به بانک ها در صدد کمک به افزایش سرمایه آنها است، افزود: در همین راستا، بانک ها مكلف شده اند دارایی های مازاد خود، از جمله بنگاه های تحت تملک شان را براساس یک برنامه زمان بندی، واگذار کنند.

                        وزیر اقتصاد گفت: در ارتباط با بازار سرمایه، تیمی را مأمور بسترسازی برای ارتقای سهم بازار سرمایه از تأمین مالی بلند مدت بنگاه ها کرده‌ایم.

                        طیب نیا گفت: مباحثی چون تشکیل صندوق های سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه جزو مواردی است که در این خصوص به صورت جدی دنبال آن هستیم و در این راستا با تعدادی از دستگاه ها ارتباط نزدیک برقرار کرده ایم.

                        وزیر اقتصاد ادامه داد: در زمینه جذب منابع مالی خارجی نیز توفیق های خوبی حاصل شده و این جدای از بحث فاینانس است که طرف های خارجی جهت سرمایه گذاری در برخی صنایع اقدام به سرمایه گذاری به این شیوه ابراز علاقه کرده‌اند.

                        انتهای پیام/ب

                        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                        نظر

                        • نوام چامسکی
                          عضو فعال
                          • Apr 2014
                          • 3369

                          #1557
                          پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                          «افزایش نقدینگی موجب افزایش تورم می‌شود»؛

                          این نظریه در ایران و طی سال‌های اخیر بارها از سوی کارشناسان و مسئولین دولتی مطرح شده است و این فکر تا آن جا در جامعه تبلیغ شده که حتی در میان مردم نیز این تفکر اقتصادی مورد پذیرش واقع شده که هر افزایشی در نقدینگی اعم از دریافت یارانه و یا افزایش دستمزد تورم زا است. اما تورم در ایران فقط محصول نقدینگی نیست و پدیده ساختاری است که عوامل زیادی بر آن تاثیر گذار است.

                          از سوی دیگر و بر خلاف آن چه عموماً عنوان می‌شود مطالعات بیشتر اقتصادی نشان می‌دهد رابطه میان نقدینگی و تورم رابطه‌ای یکسویه نیست و همچنین شیوه توزیع نقدینگی نیز بر نرخ تورم اثرگذار است.
                          فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران از جمله کسانی است که معتقد است به رابطه میان نقدینگی و تورم نباید به طور مکانیکی نگاه کرد. وی در گفتگو با اقتصاد ملی با بیان این مطلب و با یادآوری نظریات موجود در اقتصاد در مورد ارتباط مذکور معتقد است نظریه «توزیع درآمدی» که به آن باور دارد نظریه‌ای است که در ایران قادر به تبیین مناسب موضوع است، در این نظریه این‌که چه کسانی نقدینگی موجود را نصیب خود می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است که کمتر به آن پرداخته می‌شود. مشروح این گفتگو در ادامه می‌آید:
                          در رابطه میان نقدینگی و ایجاد تورم همواره این نظر وجود دارد که رشد نقدینگی سبب ایجاد تورم می‌شود. از نظر علم اقتصاد این باور چه اساس علمی دارد؟
                          نظریه رابطه پول و تورم بنا بر نظریه‌‌ی مقداری پول است. کاری که میلتون فریدمن انجام داد این بود که اولاً برای تعریف پول گستردگی بیشتری قائل شد و عناصر دیگری مثل اوراق بهادار را نیز با درجه‌ای در ردیف پول به حساب آورد و نظریه جدید مقداری پول را بنا کرد. ثانیاً چون یک راست‌گرای افراطی بود و نطر مثبتی نسبت به برنامه‌های کینزی، اصلاحی نداشت، کینه توزانه عمل کرد و معتقد بود دولت فقط باید حافظ منافع سرمایه‌گذار باشد و مداخله‌ای در اقتصاد نکند. بنابراین در اواخر دهه ۶۰ میلادی نظریه‌ای را مطرح کرد و برای نظریه‌ی خود نیز مقداری الگو‌های شناخته شده‌ی اقتصادسنجی را به کار برد.
                          چه انتقادی به این نظریه وارد است؟
                          از جمله مهم‌ترین انتقادات این است که الگوهای اقتصاد سنجی که فریدمن استفاده کرد از پایین به بالا مهندسی شده بود یعنی برای نتایج خود پیش فرض‌هایی را قرار داد و فرض‌های عادی و بدیهی و محدود را (مثل رابطه سنگ و شیشه) عمومیت داد. خلاصه جمله معروف او این بود که هر جا تورم مشاهده کرده‌ام قبل از آن نقدینگی زیاده شده بوده است. اینجا یک ایراد فنی وجود دارد که با کدام الگوی اقتصاد سنجی شما می‌توانید ثابت کنید که تورم عامل ایجاد نقدینگی نبوده بلکه نقدینگی موجب افزایش تورم شده است؟!. چون مدل‌های اقتصاد سنجی را می‌توان با وقفه‌های زمانی و با تغییر متغیرهای مستقل و وابسته هم آزمون کرد و درجه صحت و علت یابی آن‌ها را محک زد. این آزمون‌ها نظریه میلتون فریدمن را به اثبات نمی‌رساند اما حرف بسیار درخشانی که در مورد نظریه مقداری پول گفته شده است و به گونه‌ای محکم بر سر نظریه‌های سطحی و جزئی گرا ظاهر می‌شود، نقطه نظر مارکس است.
                          نظریه مارکس در مقایسه با نظر فریدمن و اقتصاد متعارف راست چه مفاهیم دیگری را معرفی کرد که آن‌ها نادیده گرفته بودند؟
                          در نظریه فریدمن و در اساس در نظریه اقتصاددانان راست اینطور تصور می‌شود که کالاها در ابتدا که تولید شده‌اند هیج قیمتی ندارند در صورتی که طبق نظر مارکس کالاها دارای ارزش هستند و این ارزش بر اساس نیروی انسانی و مواد اولیه و هزینه تولید است و بعد بخشی از این ارزش به عنوان سود خارج می‌شود. از طرف دیگر قیمت کالا تحت شرایط مختلف بازار نوسان می‌کند.

                          در نظریه فریدمن این بحث فراموش شد و رابطه بین نقدینگی و تورم به عنوان یک اصل مطرح شد و بهره برداری او از نظریه مقداری پول این بود که دولت نباید مداخله‌ای در اقتصاد بکند چون همه جا نقدینگی موجب افزایش تورم شده است اما دیدگاه مارکس می‌گوید فشارهای تورمی موجب افزایش نقدینگی می‌شود. مثل این است که فرض کنیم هر جا مریضی باشد قبل از آن میکروبی وارده بدن او شده در صورتی که اینگونه هم می‌توان مطرح کرد که هر موقع بدن ضعیف شده میکروب وارد آن می‌شود. وانگهی خود میکروب تمام تاریخ مرگ را تعیین نمی‌کند. میکروب یکی از عوامل است و باید عوامل کنترل میکروب وجود داشته باشد.
                          به جز نظریه مارکس چه نظریاتی دیگری در ارتباط با رابطه تورم و نقدینگی مطرح است که امروزه کمتر در اقتصاد متعارف به آن‌ها رجوع می‌شود؟
                          نقطه نظرهایی که در مورد تورم عنوان شده فقط تورم ناشی از نقدینگی نیست بلکه نقطه نظرات بسیار درخشان‌تری وجود دارد از جمله نظریه «آبالرنر» تحت عنوان «تورم هسته‌ای». او می‌گوید هسته‌های ارزش در ایجاد قیمت کالا وجود دارد که آن هسته باعث ایجاد فشار می‌شود. مثلا ممکن است فشار هزینه‌های تولید موجب تورم شود و این امر در ایران واضح است که وقتی کالاهای وارداتی گران می‌شود، هزینه تولید افزایش می‌یابد و تولید داخلی پرهزینه شده و این فشارهای هزینه‌ای ممکن است سبب ‌شود کسانی که قدرت سیاسی دارند برای دریافت درآمد بیشتر اعمال قدرت بکنند.

                          در ایران هم وقتی قیمت ارز بالا رفت تورم ایجاد شد که این به دلیل افزایش نقدینگی نبود. ابتدا فشار هزینه تولیدی بالا رفت که منشا خارجی داشت یعنی قیمت کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه و کالاهای سرمایه‌ای بالا رفت یا وقتی کالاهای وارداتی گران شد بخشی از جامعه توانست دریافتی خود را بالا ببرد که شامل کارمندان رده بالا، رانت خوران، دلالان و … هستند. اما توده‌های مردم از این نقدینگی محروم شدند به این دلیل که حداقل دستمزد کم‌تر از نرخ تورم افزایش یافت و نظام بازار نه تنها به تعادل نرسید بلکه فشارش بر مرم تحمیل شد.
                          بنابراین در یک تقسیم بندی کلی، جزئی از نظریه تورم کشایی تقاضا، نظریه میلتون فریدمن است. تقاضا ممکن است به دلیل نقدینگی بالا رفته باشد اما ممکن است به خاطر تبلیغات و یا جابجا شدن سطح درآمد مردم باشد. مثلا کارگران درآمد خود را از دست بدهند اما طبقاتی درآمد بیشتری کسب کنند و تقاضای آن‌ها برای کالاهای تجملی بالاتر برود. فقط جزئی از این نطریه آن چیزی است که فریدمن می‌گوید و ده‌ها دلیل برای نادرستی آن وجود دارد. از سوی دیگر نظریات دیگری نیز وجود دارد.
                          همان‌طور که اشاره کردید و علی‌رغم وجود نظریات متعدد در مورد رابطه تورم و نقدینگی چرا در ایران همواره بر نظریه فریدمن مبنی بر اثر نقدینگی بر تورم تاکید می‌‌شود؟
                          این که اقتصاددان ایران چنین امری را مطرح می‌کنند به این دلیل است که ساخته و پرداخته همین نظم موجود هستند. همانطور که اشاره کردم به جز نظریه فریدمن نظریه فشار هزینه‌ها و تورم هسته ای نیز مطرح است که یک دیالوگ طبقاتی نیز ایجاد کرده است. از این قرار که معتقدند اتحادیه‌های کارگری را تشکیل ندهید برای اینکه آن‌ها موجب افزایش دستمزد شده و این امر هسته‌های تورمی را در دل هزینه تولید بالا می‌برد. این نظریه رقیب میلنون فریدمن نیست بلکه مکمل آن است و از طرف دیگر همین نظریه هسته‌ای هم معتقد است که اتحادیه‌های کارفرمایی به همان نسبت موجب ایجاد فشار و تورم هسته‌ای می‌شوند . مطالعات بسیار زیادی نشان می‌دهد که از هر ده موردی که تورم ناشی از این فشارها بوده، نه مورد آن مربوط به اثر اتحادیه‌های کارفرمایی است.
                          شما به عنوان یک اقتصاددان پر سابقه که دارای مطالعات زیادی در زمینه تورم و نقدینگی و رابطه آن فقرو نابرابری هستید چه نظر شخصی در این ارتباط دارید؟
                          من به عنوان کسی که چهل سال است با اقتصاد سروکار دارم دارای نظریه‌ای در مورد تورم هستم که عبارت است از نظریه توزیع درآمدی. این نظریه معتقد است تورم عمدتاً به این دلیل ایجاد می‌شود که یک سری از لایه‌های بالایی سعی می‌کنند از طریق فشارهای تورمی ارزش دارایی‌های خود را بالا برده و سهمی از دستمزد کارگران و به ویژه دریافتی طبقه متوسط را به خود اختصاص دهند. در تمام جریانات طبیعی است که ابزار کار نقدینگی است. این «چاقو» نیست که فردی را می‌کشد بلکه این «چاقوکش» است که مرتکب جنایت می‌شود. نقدینگی و تورم اگر پشت سر هم می‌آید ابن دلیل کافی نیست برای این‌که معتقد به رابطه یکسویه بین این دو باشیم بلکه این رابطه دو سویه است.
                          از نظر شما مهم‌ترین عوامل ایجاد نقدینگی در ایران کدامند؟
                          دولت ایران و بانک مرکزی مرتب می‌گوید نقدینگی زیاد شده است اما فراموش می‌کند که خودش عامل افزایش نقدینگی است. نیروهایی که قدرتمند هستند و می‌توانند به نفع خودشان تورم ایجاد کنند، عامل فشار برای ایجاد نقدینگی نیز هستند. شرایطی را ایجاد می‌کنند که بانک مرکزی و مسئولین پولی تصور کنند کمبود پول دارند. در صورتی‌که اقتصاددانان دست راستی تاکید صرف دارند که نقدینگی عامل تورم است. خوب بانک مرکزی که خودش عامل افزایش نقدینگی است باید ابتدا خودش تدابیر لازم را در این مورد انجام دهد. اگر از آن‌ها در این مورد سوال شود همان امری را می‌گویند که من به آن اعتقاد دارم و این است که اقتصاد ایران الاکلنگی است.
                          اقتصاد الاکلنگی دارای چه ویژگی است؟
                          در یک اقتصاد الاکلنگی به محض اینکه بخواهند نقدینگی را کاهش دهند بیکاری و نارضایتی زیاد می‌شود. این امر نشان می‌دهد خود کسانی که به نظریه پولی فریدمن اعتقاد دارند در نظریه خودشان سردرگم هستند. بنابراین باید به نظریه‌های واقعی‌تر پرداخت. همچنین بر اساس مطالعاتی که بنده اخیراً انجام داده‌ام باید مطمئن بود که افزایش دستمزد کارگران عامل ایجاد تورم نیست. اگر اقتصاد به درستی هدایت شود و حتی اگر موجب ایجاد نقدینگی هم بشود اگر این نقدینگی در راه درست خود هدایت شود، تورم زا نیست.

                          برای اثبات ادعایم باید بگویم که ۷۵ درصد از نقدینگی ایران متعلق به ۵ درصد از جامعه است. بخش‌هایی از جامعه و طبقاتی خاص از کشور به طور ارادی و غیر ارادی نقدینگی موجود را جذب می‌کنند که از آن فرزند ناخلفی چون بورژازی مستغلات متولد ‌شد که ساختمان را تبدیل به موتور محرکه‌ای در اقتصاد کرده که این موتور محرکه اصلا کار نمی‌کند.
                          در کل شما معتقد هستید که نقدینگی اثری بر تورم ندارد و این رابطه معکوس است؟
                          اینطور نیست. ممکن است نقدینگی در تورم اثر داشته باشد اما این نظریه ریشه‌ای نیست. چاقو عامل جنایت نیست و جنایتکار انگیزه‌های متفاوتی دارد. انحراف به چپ در جاده علت تامه است اما چه چیزی انحراف به چپ را ایجاد می‌کند؟. در نظریه‌پردازی نباید افراط کنیم. این که می‌گویند نقدینگی علت تامه است، چه چیزی نقدینگی را افزایش می‌دهد؟. آن چیزی که نقدینگی را افزایش می‌دهد عبارت است از نیروهایی که آن نقدینگی را از آن خود می‌کنند. این نیروهای اکثرا سودشان در تولید نبوده است و در دلالی و رانت و زد و بند بوده است.

                          اگر شما بر افزایش ارزش دارایی‌هایتان مالیات وضع کنید آن زمان کسانی که نقدینگی خود را صرف خرید ملک می‌کنند از این کار سرباز می‌زنند اما اینکه به تولید روی می‌آورند یا نه بحث دیگری است. بنابراین شکی نیست که نقدینگی بر تورم اثرگذار است اما این عامل اصلی نیست. مجبورم که مثال چاقو و ضارب را تکرار کنم. ضارب انگیزه‌ی خود را دارد. نهادها و سرمایه‌داری مالی و مستغلات که پس اندازهای مردم را از آن خود می‌کنند و با سودهای ۸۰ و ۹۰ درصد، به کار می‌اندازند به حساب نمی‌آیند و عامل افزایش نقدینگی نیستند؟! وانگهی نقدینگی به خودی خود بد نیست.
                          نقدینگی اگر خوب خرج شود و در اختیار تولیدکنندگان و مردم محروم قرار بگیرد و محرک‌های واقعی تقاضا ایجاد شود، می‌تواند اثر مثبتی داشته باشد. در این زمینه دو کتاب معرفی می‌کنم. یکی کتاب «ما مردم» و دیگر هم کتاب «تاریخ آمریکا». نقدینگی که مهاجران به آمریکا وارد کردند این نقدینگی ابزار رشد اقتصادی شد اما یادمان نرود که باروت، اسلحه و تبر هم وارد خاک آمریکا کردند. این ابزارها برای ویران کردن جنگل‌ها و مقابله با حیوانات جنگل نبود بلکه برای نابود کردن مردم بومی هم بود.
                          اما اگر آن نقدینگی وجود نداشت قادر نبودند نابودگری را تبدیل به ابزاری برای تولید بکنند. بنابراین همان قدر این امر مهم است که اگر نقدینگی در اختیار اقتصاد دموکراتیک قرار بگیرد اندازه‌های آن مشخص می‌شود. در دولت دموکراتیک مداخله‌ها ضابطه‌مند است و باید پاسخگو باشد. بنابراین نباید به طور خشک و مکانیکی رفتار کرد.

                          http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                          نظر

                          • metitondar
                            عضو فعال
                            • Sep 2012
                            • 443

                            #1558
                            پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                            شرح حال من و اکثر دوستانی که تو این ریزش 5 ماهه بورس علیرغم ضرر سنگین از رو نرفتن و هنوز به "فردا" امیدوارن ...

                            مائیم و نوای بی‌نوائی

                            بسم‌الله اگر حریف مائی


                            افلاس خران جان فروشیم

                            خز پاره کن و پلاس پوشیم


                            از بندگی زمانه آزاد

                            غم شاد به ما و ما به غم شاد

                            نظر

                            • نوام چامسکی
                              عضو فعال
                              • Apr 2014
                              • 3369

                              #1559
                              پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                              در اصل توسط metitondar پست شده است View Post
                              شرح حال من و اکثر دوستانی که تو این ریزش 5 ماهه بورس علیرغم ضرر سنگین از رو نرفتن و هنوز به "فردا" امیدوارن ...

                              مائیم و نوای بی‌نوائی

                              بسم‌الله اگر حریف مائی


                              افلاس خران جان فروشیم

                              خز پاره کن و پلاس پوشیم


                              از بندگی زمانه آزاد

                              غم شاد به ما و ما به غم شاد

                              خر برفت و خر برفت و خر برفت

                              http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                              نظر

                              • metitondar
                                عضو فعال
                                • Sep 2012
                                • 443

                                #1560
                                پاسخ : جو بازار

                                یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: "غفلت دولت از اقتصاد کشور عامل شکل گیری روند منفی در بورس"

                                افزایش مالیات و نیز مالیات بر ارزش افزوده در کنار اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها بدون اعطای مجوز افزایش نرخ فروش محصولات به صنایع مختلف از جمله برنامه هایی است که از سوی دولت اجرایی شده و آثار منفی بر تولید و وضعیت کلی صنایع مختلف به ویژه صنایع دارای مزیت رقابتی در پی داشته است.

                                http://www.boursenews.ir/fa/news/124...88%D8%B1%D8%B3

                                نظر

                                در حال کار...
                                X