کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
این روزها یک عده سعی می کنند اوضاع بازار سرمایه را به شاخص گره بزنند.
اما واقعیت این است که طی ده سال گذشته که نرخ ارز را بی رویه بالا برده اند ؛ شرکتهای خام فروش رشد خیره کننده ای داشته و بالای 90 درصد ارزش بازار بورس و شاخص کل را به خود اختصاص داده اند.
از آن سو حدود 700 شرکت دیگر داریم که به دلیل نا بلدی و کم کاری ( و حتی تخریبهای سنگین آشکار و پنهان دولتهای عمامه به سر قبلی و فعلی خصوصا با اهرم نرخ بهره بالا ) ؛
روز به روز نحیف تر و یا از چرخه تولید و فعالیت در حال حذف شدن هستند.
شاخص کل تنها متعلق به پنجاه شرکت بازار سرمایه است ؛ نودو پنج در صد شرکتها در این شاخص تقریبا به اندازه 5 درصد تاثیر دارند .
لطفا شاخص کل ناقص الخلقه از تحلیل ها و محاسبات حذف شود
این روزها یک عده سعی می کنند اوضاع بازار سرمایه را به شاخص گره بزنند.
اما واقعیت این است که طی ده سال گذشته که نرخ ارز را بی رویه بالا برده اند ؛ شرکتهای خام فروش رشد خیره کننده ای داشته و بالای 90 درصد ارزش بازار بورس و شاخص کل را به خود اختصاص داده اند.
از آن سو حدود 700 شرکت دیگر داریم که به دلیل نا بلدی و کم کاری ( و حتی تخریبهای سنگین آشکار و پنهان دولتهای عمامه به سر قبلی و فعلی خصوصا با اهرم نرخ بهره بالا ) ؛
روز به روز نحیف تر و یا از چرخه تولید و فعالیت در حال حذف شدن هستند. شاخص کل تنها متعلق به پنجاه شرکت بازار سرمایه است ؛ نودو پنج در صد شرکتها در این شاخص تقریبا به اندازه 5 درصد تاثیر دارند .
لطفا شاخص کل ناقص الخلقه از تحلیل ها و محاسبات حذف شود
یکی از مواردی که بازار را از تحلیل پذیری دور کرده همین شاخص گمراه کننده است. تکنیکالی شاخص به مقاومت ۱.۶۰۰ رسید ولی حدود ۷۰ درصد سهم ها در کف ۱.۲۰۰ و حتی تعدادی در شاخص زیر ۱ میلیون موندن !
شاخص کل یه چیزی شبیه صدا و سیما شده، مخاطبش ۱۰، ۲۰ درصد شرکت ها هستن /:.yead.:/
فلسفه بازارگردانی به نقدشوندگی برمیگرده و خیلی مهمه که سهام نقدشونده باشن، منتها درک نادرست از مساله به توصیه سیاستیه غلطی هم می انجامه.
اول از همه منابع این بازارگردان هاست. اگه از جیب من سهامدار اینکار انجام میشه که من راضی نیستم. شرکت و مدیر عامل باید به دنبال حداکثر کردن منافع سهامدار باشه، به اون چه مربوط رو تابلوی معاملا چه خبره! من ترجیح میدم سرمایم در جهت تولید و ارزش افزوده بکار بره و نه بالا پایین کردن سهام!
یه واقعیتی در بیرون اتفاق می افته، مثل تولید، ایجاد ارزش افزوده و امثالهم، عکسش یا سایه اش می افته روی تابلوی معاملات، مسئولین بزرگوار اولی رو ول کردن افتادن دنبال سایه!!!
اگه شرکت ها سود می سازن و چشم انداز روشنی از آیندهشون وجود داره، کدوم دیوانه ای آتیش میزنه به مالش! اینکه عرض می کنم فهم غلط منجر به راه حل غلط میشه اینه:
-بازار در ۲ سال گذشته با توجه به شرایط روز فکر میکرد سهام ارزنده نیست، آیا دامنه نوسان نا متقارن کمکی کرد؟
- اوردر گذاری چند میلیونی فملی و شپنا و امثالهم در صفر تابلو تغییری در رویکرد سهامداران داد؟
طرف شوت زده، یارو تکل از پشت داره رو سایه اش میزنه!
ثانیا کجای دنیا اینجور بازار گردانی بی قاعده و مبتنی بر شخصه! به من هم اعتبار بدین که بیا بازار گردانی کن، با پول خودم میخرم بعد رنج می کشم خالی می کنم، این فساد و کثافت واضح نیست؟ بازارگردان باید ماشین یا ربات باشه، با الگوریتم مشخص و از پیش تعیین شده که همه وظایفش رو بدونن و تصمیم بگیرن
از همه اینا بدتر صندوق توسعه و تثبیت، که هر روز خواستار افزایش منابعشه و یکی نمی پرسه دقیقا چه غلطی دارین میکنین؟!
مکررا عرض کردم مطالبه جامعه بورسی باید حذف این مفاسد باشه و نه تعیین نرخ بهره که به شدت پیچیده و تخصصیه
ارادت
احتراما
از زمانی که بازارگردانی با این سبک و سیاق در ایران اختراع شده شاهد اتفاقات عجیب و غریبی بوده ایم .
از همه مهمتر بی اعتبار شدن بازار سرمایه به عنوان مانیتور و دماسنج ارزش کسب و کار و تولید در کشور .
هم زمان به واسطه اهرم نرخ بالای بهره اثر تخریبها چند برابر هم شده
در شرایط فعلی ؛ سود بازار گردانها متاسفانه در ریزش قیمتها سیاست گذاری شده !
قرار داد بازار گردانی می بندند ؛ با استفاده از رانت و ابزار گذاشتن اردرهای سرخطی دهها و یا صدها اردر ترس می گذارند ؛ کد به کد می کنند و قیمت ها را بعضا بالای 50 درصد پایین می آورند ؛
مجددا به کمک ابزارهای الگوریتمی و کد به کد قیمتها را تا هرکجا امکان داشته باشه بالا می برند و با همراهی کد های ابواب جمعی سودهای کلان به جیب می زنند .
در نتیجه بازار سرمایه بازاری شده فاقد اعتبار و اعتماد عمومی ؛ مختص یک معامله گر روزانه و ساعتی که این روزها حتی حرفه ای ها هم متحمل زیان می شوند.
موضوع مهم بعدی ؛ حضور پر رنگ صندوقهای درآمد ثابت در بازار سرمایه است .
صندوقها دقیقا دارند همون کاری با بازار سرمایه می کنند که بانکها در بی نظمی و تخریب اقتصاد ایران.
در هر صورت این تصمیم های غلط اقتصادی نمی تواند اتفاقی باشد.
اتفاقاتی مشابه با تجزیه شوروی سابق از کانال اقتصاد در جریان است.
×××××××××××××××××××××××××××××××××××××\
به نظر عالیجناب پوتین به شقه شرقی ایران علاقه زیادی دارد ( احتمالا دوست داره حجاب اجباری را در اونجا آزاد کند !!! )
جهت استحضار اونی که منت خریدها و حمایت حقوقی را روی سر ما میگذاشت!
من البته هنوز هم باور نکردم که نمیدانی!!
حدود ۱۹ دی ماه گفته بودیم که ما از ۱۱ دی ماه ۱۳۹۷، برایند خرید و فروش های حقوقی ها را روز به روز برای شما جمع زده ایم.
اینکه بزرگواران حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تا شهریور ۱۳۹۹ فروش داشته اند یک طرف قضیه است. یک طرف قضیه این است که با طولانی کردن زمان خرید، ۱۰۱ هزار میلیارد تومان تا این لحظه خرید داشته اند و ۱۹ هزار میلیارد دیگر خرید خواهند داشت تا خیالشان از جایگزین کردن سهامی که فروخته اند با قیمت های بسیار مفت تر و تعداد بالاتر، راحت شود.
✅ همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، تمام مبالغی که توسط دوستان حقوقی از بازار خارج شده بود، طی این ۲۳ ماه به بازار برگشت و با جیب ما بی حساب شدند. امیدوارم سیر شده باشند؛ هر چند شک دارم.
نقل از کانال ? @IndependentThinking
ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست
بازار آنقدر بی جان و بی حال هست که اگر امروز سهمی به هر دلیلی صف خرید چند ده میلیونی هم داشته باشد اعتباری نیست که سهم بتواند برای آخر وقت صف خریدش را حفظ کند!!!
بازار آنقدر بی جان و بی حال هست که اگر امروز سهمی به هر دلیلی صف خرید چند ده میلیونی هم داشته باشد اعتباری نیست که سهم بتواند برای آخر وقت صف خریدش را حفظ کند!!!
اگر فقط یک نقطه مثبت از این بازار بی جان و بی حال بخوایم نام ببریم همین هست که هیچ صفی حفظ نمیشه
این زبل خان ها تا همه ی سهامه اون بدبخت های سال 99رو پس نگیرند با الگوریتم و کد حقیقیهایی که برای حقوقیست بازار همینطور لنگ در هوا نگه میدارند هیچ عجله ای هم ندارند خشابا که کامل پر شد ... این روزا بازارو چک نکنید...
نظر