کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
منفی دیروز خودروئی ها برای جابجائی بود ؟ مثبت امروزشون چطور ؟
سر از کار اینا در نمیاریم
ولی به نظر میاد مایل نیستند بازار دیگه بریزه حتی اصلاح هم به نظر نمیاد
دیروز هم ترس از دست دادن 2 میلیون بود که فشار فروش فزونی گرفت بخصوص با صف فروش شدن خودرو که مزید بر علت شد
حالا باید دید 2 را تثبیت میده یا نه . یک ساعت پایانی مجدد فشار فروش کمی فزونی میگیره . این روزها بازار سرگردانی داریم و 2 میلیون شدن شاخص ، تا بعد تعطیلات نوروز تکلیف مشخص تر شود
خب
بازار بسیار خوب و حرفه ای درحال برگشت هست
انشاالله نوید سال خوبی برای اهالی مفلوک بازار سرمایه باشد
نوع معاملات امروز نشانگر حفظ و تثبیت شاخص کل بالای ۲ میلیون هست نمونه اش هم گروه خودرویی هست که از ابتدای معاملات امروز عملا خطر ترس بازار از اصلاح و ریزش را گرفت.
نوع معاملات امروز نشانگر حفظ و تثبیت شاخص کل بالای ۲ میلیون هست نمونه اش هم گروه خودرویی هست که از ابتدای معاملات امروز عملا خطر ترس بازار از اصلاح و ریزش را گرفت.
روی روند و معاملات این گروه هیچی نمیشه حساب باز کنی
فعلا نمادهائی که ریزش زیادی داشتند در اولویت هستند من اینطور می بینم روند را و به قول دوست خوبمون بورس باز قهار ، نمادهائی هستند که فعلا پر هستند
به عنوان نمونه ثشاهد که کسی نگاش نمیکرد داره کمی زیان سنگین را تعدیل میکنه . یا موارد اندکی که هنوزم در قیمتهای اواخر 98 معامله میشوند . به درد نخور هم باشند ولی فکر میکنم این موارد کم کم بیاند بالا
روی روند و معاملات این گروه هیچی نمیشه حساب باز کنی
فعلا نمادهائی که ریزش زیادی داشتند در اولویت هستند من اینطور می بینم روند را
به عنوان نمونه ثشاهد که کسی نگاش نمیکرد داره کمی زیان سنگین را تعدیل میکنه . یا موارد اندکی که هنوزم در قیمتهای اواخر 98 معامله میشوند . به درد نخور هم باشند ولی فکر میکنم این موارد کم کم بیاند بالا
دقیقا
به همین خاطر که روی گروه خودرویی نمی شود حساب باز کرد عرض کردم که بر خلاف آخر معاملات دیروز که حتی خوذرو صف فروش هم داشت امروز به کمک حقوقی ها این گروه خوب ظاهر شدند و نگرانی از بازار گرفته شد.
متاسفانه شاخص کل همیشه خدا نیم نگاهی به خودرویی ها داشته و دارد.
بازار پایه را به طور خاص باید زیر نظر داشت، بعد از ریزش های ۶۰، ۷۰ درصدی، حالا با حجم مبنای بالا و دامنه نوسان محدود سهم ها را در کف نگه داشته اند. بحث انتقال به بازار اصلی و توافقی هم مطرح هست.
بازار پایه را به طور خاص باید زیر نظر داشت، بعد از ریزش های ۶۰، ۷۰ درصدی، حالا با حجم مبنای بالا و دامنه نوسان محدود سهم ها را در کف نگه داشته اند. بحث انتقال به بازار اصلی و توافقی هم مطرح هست.
از اونجا که اسم دولت بد در رفته! کافیه یک اتفاقی (مثل هنگ هسته فرابورس ) پیش بیاد! دیگه عزیزان سریع حکم شون رو بر سیاهکاری دولت در بورس رو میدهند!! و اولین نتیجه ای هم که میگیرند این هست که قرار بر این بوده که بزنن بورس رو داغون کنن کلی ریزش کنه!!
حتی دیدم دوست عزیز گفتن ای داد بیداد میخواستن خودشون بفروشن... دست ما رو بستن که نتونیم بفروشیم!!!
راستش من اصلا نمیخوام بگم این تصورات یا این افکار غلط هست... و این دولت (یا بورس یا هرکی فرمون دستشه!) خیلی علیه السلام هست! با سابقه این جماعت از اینها همه چی بر میاد!
ولی شخص خودم! به درست یا به غلط! سعی میکنم از این افکار دور باشم. یعنی برای چنین تصوراتی خیلی وقعی نگذارم! دلیلش هم ساده است! این افکار واقعا تناقض ذاتی با رفتار بورسی داره عزیزان!
اگر تصور کنیم دولت (یا اونی که فرمون بورس دستشه) واقعا این سیاهکاری ها رو واقعا میکنه...که سهامدار جز ضرر کنه. یا کارهاش بنحوی هست که به ضرر سهامدار جز (که ما باشیم) تمام میشه....خوب وقتی که فرمون دسته اون هست! من و شما خودمون رو بکشیم هم کاری از دستمون بر نمیاد! :D
یعنی اگر شما نشستی افکار و دوز و کلک آقای راننده (همونی که فرمون بورس دستشه) رو بخونی!! و بعد جوری عمل کنی که به اون که فرمون دستشه رو دست هم بزنی!!!! خوب زهی خیال باطل! حتی تصورش هم مضحکه... پیشگو هم باشی نمیتونی...چون ریش و قیچی دست اونه...چطور شما میخوای با پیشگویی رفتار اون بهش رودست بزنی!
لذا من میگم اگر این افکار در هر یک از عزیزان شدید هست....(یعنی به شدت باورمند دستکاری مستقیم دولت در بورس هستند) مضافاً معتقد هستند که دولت با این کار میخواد جیب سهامدار رو بزنه!....خوب عزیز من عاقلانه ترین کار اینه که بورس رو ترک کنید!
چه کاریه شما مطمئن باشی در جایی پولت رو گذاشتی که قطعا سرت کلاه میزارن!
--------------------------------------------
به درست یا به غلط. دولت چه دستکاری بکنه..چه نکنه....وقتی در این باب کاری از دست من یکی بر نمیاد...چه کاریه اصلا بهش فکر کنم :D غر و لندش هم (عموما بحق!) دوستان بجای ما!
ولی.....
تصور من این است که دولت در بورس اثر میگذارد....اتفاقا بزرگترین اثر را هم میگذارد....اصلی ترین بازیگری را هم دولت در بورس دارد...ولی نه به شکل مستقیم در تابلو...با سیاستهای کلانی که دارد..
قیمت سهام هم بخصوص در کوتاه مدت معدل احساس معامله گران است....و در درازمدت واقعیات اقتصادی مملکت...
یک کم هم به واقعیتاتی که در بورس دست کم در همین یک سال اخیر با عدد و رقم میشود دید دقت کنیم. مثلا یک قلم دقت بفرمایید که الان شاید بیش از یک سال است علی الدوام حقوقی ها خریده اند...و حقیقی ها فروخته اند! به استثنای چند روز اخیر این یک قاعده بوده...
خوب این حقیقی ها که علی الدوام فروختند همین سهامداران هستند...همین ماها هستیم دیگه:D
موجهای قیمتی بورس رو اینها ایجاد میکنه....یا دست کم این متغیرها بهتر مشخص میکنه ....یعنی اینها بیشتر به درد ما میخوره تا اینکه بگیم هسته خراب شد....پس ای ملت فرار کنید!
بهرحال کماکان باورمندم که بورس در سال 1402 بازار بهتری از بقیه بازارهاست...
انتظار بازدهی بالاتری از سایر بازارها هم ازش دارم
ولی پرواضحه رشد بورس بدون نوسان نخواهد بود....
الان هم بعد از این رشد اخیر احتمالا یک اصلاح قابل انتظاره....الان هم اصلاح نکنه.....چهار روز دیرتر...یا چهار روز زودتر...مهم نیست
مهم روند درازمدت هست...که کماکان بهش امیدوارم
مانا باشید.
یکی از بیماریهای شایع و ریشهدار اجتماعی نزد ما، بسیاری از ایرانیان، تفکرات دایی جان ناپلئونیسم (تئوریهای توطئه) است. در بحثها و تحلیلهای سیاسی-اجتماعی دو راه بسیار متفاوت و متضاد وجود دارد:
یک. مباحث از منظر دادههای متقن تاریخی و علوم اجتماعی شرح داده شود.
دوم. مباحث از طریق تفکرات تئوری توطئه و دایی جان ناپلئونیسم مد نظر قرار گیرد.
راه دوم در دیدهی عرف بسیار جذاب و تشریح آن بسیار ساده و صرفا نیازمند ذهنی خلاق در ایجاد یکسری داستانهای غیرواقعی است. اما راه اول نیازمند مطالعات دقیق و وسیع، و نتیجه آن، دادههای بعضا تلخ و در دیده عوام، نگاهی ملالتآور به مسائل است، ولی در عین حال نگاهی واقعی و کاشف از حقیقت میباشد.
تئوری توطئه به معنای ارتباط دادن پدیده (معلول)های اجتماعی و تاریخی به علتهای خارج از اراده و معمولا مبهم و کلی و ارتباط آن با کشورهای بیگانه است که عمدتا فاقد مبنای علمی و تاریخی است.
اما چرا تا این حد، چنین تفکراتی در بین ما ریشه دوانده؟ به نظر سه علت وجود دارد:
یک. فقر و عقب ماندگی در علوم انسانی به ویژه در علم تاریخ و علوم اجتماعی و نیر سرانه مطالعه بسیار پایین اکثر مردم.
دو. ناکامیها و شکستهای پی در پی. با این توضیح که تاریخ ایران در دویست سال اخیر پر از شکستها و ناکامیها و اتفاقات تلخ مانند جنگها و شورشها و قحطی و بیماریهای فراگیر و کودتا و… میباشد که از یک سو هضم و درک علل این وقایع را مشکل کرده است و از سوی دیگر باعث ایجاد نگرش به شدت منفی و تلخ به هر پدیدهای که حادث میشود، شده است.
سه. مسئولیتگریزی و مسئولیت ناپذیری. متاسفانه بسیاری از ما، مسئولیت کارها و اعمال خود یا اجدادمان را نمیپذیریم و برای فرار از مسئولیت یا آسودگی وجدان، تقصیرها را به عوامل خارج از اختیار و اراده نسبت می دهیم.
نتایج و آثار زیان بار تفکرات تئوری توطئه:
یک. مهمترین اثر مضر چنین تفکراتی این است که چون ریشه و علتهای واقعی وقایع و حوادث تلخ گذشته را متوجه نشدیم و به بیراهه رفتیم، وقایع تلخ گذشته با شکل و رنگ و لعاب جدیدی، مجدد اتفاق میافتد و این تسلسل و دور باطل ادامه خواهد داشت.
دو. ناامیدی از تغییر اوضاع آینده؛ چون در تئوری توطئه، علت مسائل معمولا کلی و مبهم و غیر قابل پیشگیری و پیش بینی و خارج از اراده مردم هستند باعث ظهور ناامیدی و یاس مفرط برای تلاش در تغییر سرنوشت آینده میشود چون صاحبان چنین تفکری اعتقاد دارند همه چیز از قبل تصمیم گیری شده و آنها نقشی در تغییر و تحولات آینده ندارند.
سه.فرار نخبگان و نخبه کشی؛ عمده نخبگان(در زمینه علوم انسانی) علل حوادث را به درستی و عمیق و دقیق متوجه شدهاند اما به علت شکافی که بین تفکرات عمده مردم با نخبگان رخ داده، ارتباط افراد نخبه با جامعه قطع و صداهای آنان در میان انبوه صدای مردم شنیده نمیشود و در چنین وضعیتی نخبگان یا مهاجرت میکنند یا مجبورند گوشهنشین و خنثی شوند.
نظر