جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امیدازاد
    عضو فعال
    • Sep 2020
    • 3754

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط window پست شده است View Post
    سلام
    اگر منظورتان روش محاسبه ی سرعت گردش پول هست،بدون وارد شدن به مباحث ریاضی، باید عرض کنم:
    یک دید از بالا هست که همان QTMهست
    یعنی جی دی پی (به قیمت جاری) را تقسیم بر حجم نقدینگی می کنند تا سرعت گردش پول در یک سال بدست آید
    اما یک دید دیگر از درون مساله است که هر ساله تعداد زیادی از دانشگاههای مختلف در پی یافتن آن هستند و هرکسی به فراخور توانایی و دیدگاهش چیزهائی را عنوان می کند.
    اجازه دهید که دید از بالا و غیر بالا را با یک مثال روشن کنم
    یک سد پر از آب داریم
    بعد از سد در پایین دستها، می خواهند سرعت عبور آب را حساب کنند
    بعضی در همان پایین ها به تلاش می پردازند
    پیچ و خم ها را در نظر می گیرند
    عمق و اصطکاک و دهها متغیر دیگر تا بتوانند سرعت عبور آب را بدست آورند
    کسی هم در آن بالا ایستاده مقدار خروجی آب از سد را می داند و حجم گلوگاه های پایین را هم می شناسد و می داند تمام آب خارج شده از سد از این گلوگاهها باید عبور کند بنابراین با یک ضرب و تقسیم ساده سرعت را در آن گلوگاههابدست می آورد
    این دومی که احتمالا نتیجه را هم دقیقتر بدست می آورد ، همان دید از بالاست که عرض کردم
    اما فقط یک مشاهده گر است
    اما آن اولی ممکن است نتیجه ی بسیار ضعیفتری بدست آورد اما توانایی مداخله دارد
    او نسخه می پیچد می گوید این پیچ را بردارید اینجا را حوض سیمانی کنید و آنجا را وسعت دهید و یا تنگ کنید و مهندسی می کند و از این نظر حائز اهمیت است
    ======
    در اقتصادهای سالم پرداختن به کنترل سرعت گردش پول با سیاستهای انقباضی و انبساطی، انجام می شود و بحرانهای تورم و یا رکود را برطرف می کند
    اما در ایران فعلی اساسا پرداختن به سیاستهای مهار تورمی که به کنترل سرعت گردش پول می پردازند، در تعیین سرنوشت تورم محلی از اعراب ندارد دلیلش را دیشب کامل نوشتم.
    =============================
    ضمنا اگر آماری درمورد سرعت گردش در سالهای مختلف می خواهید موجود هست
    بعضی سالها حتی یک و خورده ای هم شده بعضی سالها به ۶ یا ۷ هم فکر کنم رسیده.
    چون به دلایلی که گفتم محاسبه آنرا حائز اهمیت در ایران با این ساختار غلط نمی دیدم اطلاعات آماری کمی در موردش دارم.
    ببخشید.
    تشکر مجدد ..وممنون از توضیحات شما ...فقط یه چیزی رو این وسط من خوب متوجه نشدم دوست عزیز ما اقای ازاد هم توضیحاتش طوری بود که تفهیم نشدم ...این سودی که بابت افزایش نرخ بهره بانک ها باید به سپرده گذار بپردازند از چه محلی تامین میشه ؟؟

نظر

• امیدازاد
      عضو فعال
      • Sep 2020
      • 3754

سلام
      اگر منظورتان روش محاسبه ی سرعت گردش پول هست،بدون وارد شدن به مباحث ریاضی، باید عرض کنم:
      یک دید از بالا هست که همان QTMهست
      یعنی جی دی پی (به قیمت جاری) را تقسیم بر حجم نقدینگی می کنند تا سرعت گردش پول در یک سال بدست آید
      اما یک دید دیگر از درون مساله است که هر ساله تعداد زیادی از دانشگاههای مختلف در پی یافتن آن هستند و هرکسی به فراخور توانایی و دیدگاهش چیزهائی را عنوان می کند.
      اجازه دهید که دید از بالا و غیر بالا را با یک مثال روشن کنم
      یک سد پر از آب داریم
      بعد از سد در پایین دستها، می خواهند سرعت عبور آب را حساب کنند
      بعضی در همان پایین ها به تلاش می پردازند
      پیچ و خم ها را در نظر می گیرند
      عمق و اصطکاک و دهها متغیر دیگر تا بتوانند سرعت عبور آب را بدست آورند
      کسی هم در آن بالا ایستاده مقدار خروجی آب از سد را می داند و حجم گلوگاه های پایین را هم می شناسد و می داند تمام آب خارج شده از سد از این گلوگاهها باید عبور کند بنابراین با یک ضرب و تقسیم ساده سرعت را در آن گلوگاههابدست می آورد
      این دومی که احتمالا نتیجه را هم دقیقتر بدست می آورد ، همان دید از بالاست که عرض کردم
      اما فقط یک مشاهده گر است
      اما آن اولی ممکن است نتیجه ی بسیار ضعیفتری بدست آورد اما توانایی مداخله دارد
      او نسخه می پیچد می گوید این پیچ را بردارید اینجا را حوض سیمانی کنید و آنجا را وسعت دهید و یا تنگ کنید و مهندسی می کند و از این نظر حائز اهمیت است
      ======
      در اقتصادهای سالم پرداختن به کنترل سرعت گردش پول با سیاستهای انقباضی و انبساطی، انجام می شود و بحرانهای تورم و یا رکود را برطرف می کند
      اما در ایران فعلی اساسا پرداختن به سیاستهای مهار تورمی که به کنترل سرعت گردش پول می پردازند، در تعیین سرنوشت تورم محلی از اعراب ندارد دلیلش را دیشب کامل نوشتم.
      =============================
      ضمنا اگر آماری درمورد سرعت گردش در سالهای مختلف می خواهید موجود هست
      بعضی سالها حتی یک و خورده ای هم شده بعضی سالها به ۶ یا ۷ هم فکر کنم رسیده.
      چون به دلایلی که گفتم محاسبه آنرا حائز اهمیت در ایران با این ساختار غلط نمی دیدم اطلاعات آماری کمی در موردش دارم.
      ببخشید.
      ممنونم از توضیحاتتون ...پس اگر خوب تفهیم شده باشم ...افزایش نرخ بهره چون موجب افزایش نقدینگی میشود با همان فرمول qtm می تواند باعث کم شدن سرعت گردش نقدینگی شود ؟؟اما وقتی ازین طرف حجم نقدینگی افزایش پیدا می کند باز همین ناترازی بین حجم تولید ناخالص ملی و نقدینگی سرجای خودش باقی هست چون نقدینگی زیاد شده و تولید ناخالص ملی هم ثابت ...چون یه کم بعید هست تصور کرد در شرایطی که نرخ بهره بالا باشه تولید و تقاضا بالابره و جی دی پی رو افزایش بده ؟نمیدونم خوب متوجه شدم یا نه

نظر

• window
        ستاره دار (1)
        • Nov 2020
        • 242

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
        ممنونم از توضیحاتتون ...پس اگر خوب تفهیم شده باشم ...افزایش نرخ بهره چون موجب افزایش نقدینگی میشود با همان فرمول qtm می تواند باعث کم شدن سرعت گردش نقدینگی شود ؟؟اما وقتی ازین طرف حجم نقدینگی افزایش پیدا می کند باز همین ناترازی بین حجم تولید ناخالص ملی و نقدینگی سرجای خودش باقی هست چون نقدینگی زیاد شده و تولید ناخالص ملی هم ثابت ...چون یه کم بعید هست تصور کرد در شرایطی که نرخ بهره بالا باشه تولید و تقاضا بالابره و جی دی پی رو افزایش بده ؟نمیدونم خوب متوجه شدم یا نه
        خواهش می کنم
        آخرین ویرایش توسط window؛ 2023/04/01, 12:51.

نظر

• window
          ستاره دار (1)
          • Nov 2020
          • 242

خواهش می کنم
          اینکه منابع افزایش نرخ سود بانکها ازکجا تامین می شود؟ باید گفت
          جواب این سوال در پستی که نقل قول کردید نیست از پست قبلیش که نوشته بودم جوابش بیرون میاد.
          ====
          کلا کار بانک واسطه گری مالی است یعنی از یکی سپرده میگیرد به دیگری وام می دهد این وسط یه چیزی هم گیر خودش بیاد
          وقتی سود سپرده را بالا می بره باید سود تسهیلات هم بالا ببره تا ترازش منفی نشه
          اگر از ابزارهای دیگه ای استفاده بشه تهش همینه.
          =========
          در ایران تسهیلات تکلیفی خودش از عوامل منفی کردن تراز بانکیست .تسهیلات تکلیفی آنهایی هستند که سود تسهیلات کمتر سود بانکی که پرداخت میکنند هست
          ××××
          در ایران وثیقه ها، متناسب نیستند و باعث عدم بازپرداخت می شوند و یکی از عوامل منفی شدن تراز نامه ها هستند
          ××××××
          در ایران بانکها با سپرده ها بنگاه داری می کنند یعنی چیزی میخرند که سودش نقد نیست،پس سر موعد ندارند که سود سپرده ها را بدهند بنابراین از عوامل منفی شدن ترازنامه ها هست
          ××××
          در ایران غالب مواقع شده است که از حداکثر
          ظرفیت نقدینگی خود که از سپرده ها بدست آمده، برای وام دهی استفاده نمیشود که باعث منفی شدن ترازنامه بانک می شود
          ××××××
          در ایران تامین نرخ سود ذخیره قانونی بانکها نزد بانک مرکزی محل تردید است و باعث زیر سوال رفتن کل سیستم بانکی به عنوان یک سیستم بانکی است
          ××××××××
          در ایران اوراق دولتی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به بانکها چپانده می شود و تا حالا باز پرداخت درست و درمونی برای آنها نشده است اگرچه ظاهرا فقط به صورت بدهی دولت دیده می شود اما سپرده ها را به سمت دولت هل می دهد که بنابراین آنها را وام نداده و سودی نگرفته که به سپرده گذار بدهد پس در عمل باعث ناترازی بانک می شود
          ××××××××
          در ایران پولهای بانکها گاهی دزدیده می شوند که گاهی رسانه ای می شود که اینها باعث منفی شدن واقعی ترازنامه می شوند
          ×××××××
          در ایران گاهی بانکها ذخایر ارزی آنها زیاد می شود که سودی از آن گیرشان نمی آید ولی مابه ازای ریالی را که از سپرده گذاران دریافت کرده اند به صاحبان اولیه آن ارزها داده اندحالا می خواهد صاحب اولی ارز دولت یا بخش خصوصی باشد ولی بالا خره ریالهای سپرده گذاران رفته است و ندارند سود بدهند پس در عمل ترازشان منفی می شود
          ×××××××××
          در ایران همه ی این اتفاقات بد می افتد
          حالا همه این اتفاقات بد میافتد
          چه عیبی دارد سود بانکی را بالا ببریم .این هم اضافه شود به موارد قبلی.
          اما ایرادی که من بر زیاد کردن سود بانکی می گیرم علاوه برا ایراد منفیتر کردن ترازنامه ی بانکها، بر میگردد به استدلالی که در پست قبلتری که نوشتم و در آن نوشتم که در ایران فرض
          m'=0
          فرض غلطی است.
          ضمن اینکه دولتی بودن اقتصاد ایران و درآمدهای ارزی منابع طبیعی ایران راه حلهای متعددی برای مهار تورم ایجاد می کند که کار را آسانتر هم برای مردم هم برای دولت می کند
          افسوس....
          ==========
          البته اینها نظرات من است
          و من با نوشته های جناب آزاد که نام بردید و محترم هستند نتوانستم ارتباط برقرار کنم و با نتیجه گیری های ایشان مبنی بر لزوم افزایش نرخ بهره بانکی در این شرایط مخالفم.
          در مدتی که داشتم جوابش را می نوشتم شما سوالتان را یه جورایی تغییر دادید و ویرایش کردید حالا اینها را داشته باشید تا بعد.

نظر

• window
            ستاره دار (1)
            • Nov 2020
            • 242

((((افزایش نرخ بهره چون موجب افزایش نقدینگی میشود با همان فرمول qtm می تواند باعث کم شدن سرعت گردش نقدینگی شود ؟؟))))
            تا اینجاش کاملا درسته
            ولی بعدش که گفتید:
            (((اما وقتی ازین طرف حجم نقدینگی افزایش پیدا می کند باز همین ناترازی بین حجم تولید ناخالص ملی و نقدینگی سرجای خودش باقی هست چون نقدینگی زیاد شده و تولید ناخالص ملی هم ثابت ...چون یه کم بعید هست تصور کرد در شرایطی که نرخ بهره بالا باشه تولید و تقاضا بالابره و جی دی پی رو افزایش بده ؟نمیدونم خوب متوجه شدم یا نه))))
            قرار نیست بین حجم نقدینگی و حجم تولید ناخالص ،تراز برقرار باشد
            حجم تولید ناخالص عبارت است از حجم تولیدات نهایی کالاها و خدمات
            باید به کلمه ی حجم در عبارت حجم تولید داخلی دقت می کردید
            حالا اگر در قیمت جاری ضرب شود باید بشود حجم نقدینگی
            اما چون حجم نقدینگی بدلایلی که قبلا گفتم زیاد می شود
            آنطرف تساوی هم زیاد می شود
            حجم تولید داخلی که زیاد نشود آنچه در او ضرب شده باید زیاد شود تا جبران کند یعنی قیمت جاری یعنی زیاد شدن تورم.
            =====
            پس باید توجه شود که
            تولید ناخالص حقیقی × قیمت جاری= تولید ناخالص اسمی
            باید بین تولید ناخالص اسمی و حجم نقدینگی تساوی برقرار شود
            =====
            درواقع ارزش تولیدناخلص داخلی واقعی می شود تولید ناخالص داخلی اسمی
            =======================
            یک مساله ی مهمی که باید در پست قبلی می نوشتم و ننوشتم
            مقایسه سرعت گردش پول هست
            اساسا هرچه سرعت گردش پول بیشتر باشد بهتر است و نشان از سلامت اقتصاد دارد
            اقتصاد ایران سرعت گردش پولش اساسا بسیار پایین است و اگر با بالابردن نرخ بهره (با فرض نادرست کارآمد بودن جهت مهار تورم) ،سرعت گردش پول پایین بیاید ،وضع بدتر هم می شود.آنوقت این پایین آمدن سرعت گردش به معنای کاهش تقاضا و این به معنای کاهش تولید هست
            البته در اقتصاد های سالم پایین بردن سرعت گردش پول باعث تمایل بیشتر افراد برای خرید اوراق قرضه است که فروشندگان این اوراق از منابع فروش در جهت توسعه ی بخش تولید استفاده می کنند.
            پس در اقتصاد های سالم پایین آمدن سرعت گردش پول از یک طرف تقاضا را کاهش میدهد یعنی تولید کاهش می یابد و از طرفی در آن شرایط ،فروش اوراق قرضه در خدمت توسعه بخش تولید می شود و این یعنی زیبایی علم اقتصاد که از تمایل افراد به هر جهت برود از آن تمایل برای توسعه ی تولید استفاده می شود
            یعنی سرعت زیاد شود تولید را زیاد میکنند که مطلوبیت
            سرعت کم شود از منابع فروش اوراق قرضه برای توسعه ی تولید استفاده می کند
            چقدر زیباست ! زیبا نیست؟!
            اما گفته های فوق برای یک اقتصاد سالم است و اصلا در مورد ایران بدلایلی که قبلا گفته ام مصداق ندارد.
            =============÷÷
            ممنونم که باعث شدید اینها را هم بنویسم
            آخرین ویرایش توسط window؛ 2023/04/01, 13:49.

نظر

• امیدازاد
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 3754

((((افزایش نرخ بهره چون موجب افزایش نقدینگی میشود با همان فرمول qtm می تواند باعث کم شدن سرعت گردش نقدینگی شود ؟؟))))
              تا اینجاش کاملا درسته
              ولی بعدش که گفتید:
              (((اما وقتی ازین طرف حجم نقدینگی افزایش پیدا می کند باز همین ناترازی بین حجم تولید ناخالص ملی و نقدینگی سرجای خودش باقی هست چون نقدینگی زیاد شده و تولید ناخالص ملی هم ثابت ...چون یه کم بعید هست تصور کرد در شرایطی که نرخ بهره بالا باشه تولید و تقاضا بالابره و جی دی پی رو افزایش بده ؟نمیدونم خوب متوجه شدم یا نه))))
              قرار نیست بین حجم نقدینگی و حجم تولید ناخالص ،تراز برقرار باشد
              حجم تولید ناخالص عبارت است از حجم تولیدات نهایی کالاها و خدمات
              باید به کلمه ی حجم در عبارت حجم تولید داخلی دقت می کردید
              حالا اگر در قیمت جاری ضرب شود باید بشود حجم نقدینگی
              اما چون حجم نقدینگی بدلایلی که قبلا گفتم زیاد می شود
              آنطرف تساوی هم زیاد می شود
              حجم تولید داخلی که زیاد نشود آنچه در او ضرب شده باید زیاد شود تا جبران کند یعنی قیمت جاری یعنی زیاد شدن تورم.
              =====
              پس باید توجه شود که
              تولید ناخالص حقیقی × قیمت جاری= تولید ناخالص اسمی
              باید بین تولید ناخالص اسمی و حجم نقدینگی تساوی برقرار شود
              =====
              درواقع ارزش تولیدناخلص داخلی واقعی می شود تولید ناخالص داخلی اسمی
              =======================
              یک مساله ی مهمی که باید در پست قبلی می نوشتم و ننوشتم
              مقایسه سرعت گردش پول هست
              اساسا هرچه سرعت گردش پول بیشتر باشد بهتر است و نشان از سلامت اقتصاد دارد
              اقتصاد ایران سرعت گردش پولش اساسا بسیار پایین است و اگر با بالابردن نرخ بهره (با فرض نادرست کارآمد بودن جهت مهار تورم) ،سرعت گردش پول پایین بیاید ،وضع بدتر هم می شود.آنوقت این پایین آمدن سرعت گردش به معنای کاهش تقاضا و این به معنای کاهش تولید هست
              البته در اقتصاد های سالم پایین بردن سرعت گردش پول باعث تمایل بیشتر افراد برای خرید اوراق قرضه است که فروشندگان این اوراق از منابع فروش در جهت توسعه ی بخش تولید استفاده می کنند.
              پس در اقتصاد های سالم پایین آمدن سرعت گردش پول از یک طرف تقاضا را کاهش میدهد یعنی تولید کاهش می یابد و از طرفی در آن شرایط ،فروش اوراق قرضه در خدمت توسعه بخش تولید می شود و این یعنی زیبایی علم اقتصاد که از تمایل افراد به هر جهت برود از آن تمایل برای توسعه ی تولید استفاده می شود
              یعنی سرعت زیاد شود تولید را زیاد میکنند که مطلوبیت
              سرعت کم شود از منابع فروش اوراق قرضه برای توسعه ی تولید استفاده می کند
              چقدر زیباست ! زیبا نیست؟!
              اما گفته های فوق برای یک اقتصاد سالم است و اصلا در مورد ایران بدلایلی که قبلا گفته ام مصداق ندارد.
              =============÷÷
              ممنونم که باعث شدید اینها را هم بنویسم
              اختیار دارید ما از شما ممنونیم که با صبر و حوصله جواب دادید الانم باید برم این مطالب رو پرینت بگیرم کنار هم بذارم که بهتر بفهمم ...

نظر

• )(شاخص کل جعل علی)
                ستاره‌دار(1)
                • Sep 2020
                • 2057

اختیار دارید ما از شما ممنونیم که با صبر و حوصله جواب دادید الانم باید برم این مطالب رو پرینت بگیرم کنار هم بذارم که بهتر بفهمم ...
                امیدخان
                شما رشته حقوق خوندی
                درست حدس زدم
                ثشرق-ثپردیس-ثباغ-اس پ -ثشاهد-ثتران-ثجوان-حخزر-کاسبین-درهاور دکپسول-انتی بیوتیک -کسرا-دیران-شلعاب--کروی-کمنگنز-واعتبارکلوند و و ختراک و سابیک وپسهند پکرمان دتوزیع جوین فباهنر-.پتایر-

نظر

• امیدازاد
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 3754

در اصل توسط شاخص کل3000 پست شده است View Post
                  امیدخان
                  شما رشته حقوق خوندی
                  درست حدس زدم
                  سلام...تو زندگی .فقط ادم نکشتم !!خیلی کارا کردم ...!!اما هیچ کدام روتا سر نبردم !!حقوق پیام نور هم یکی از ان کارها بود بیشتر از دوترم نرفتم !!

نظر

• مهدی جمشیدی
                    عضو فعال
                    • Jan 2020
                    • 1600

?کانال سپاه قدس نوشت:
                    شهروندان ایرانی سریعاً خاک باکو را ترک کنند.

امیدوارم فقط یک شایعه باشه..
                    بازار، در برابر معامله گر با انضباط و با احتیاط ، تسلیم است./:.rolleyessmileyani

نظر

• b4city
                      عضو فعال
                      • Nov 2020
                      • 4115

به به
                      چه شروعی /:.negaran.:/
                      کمتر کسی فکرشو میکرد . مکاره بازاری است برای خودش

نظر

• رادین1
                        عضو فعال
                        • Dec 2018
                        • 4718

چه خبره !! نکنه باز هم مغولها حمله کردند !!!

نظر

• سهامدار خرد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 2323

نزول شاخص یکساعت بیشتر دوام نمیاورد
                          ودوباره ملت میرن تو صف خرید

نظر

• سهامدار خرد
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 2323

خب انگار به یکساعت هم نکشید

نظر

• EHSANI
                              ستاره‌دار(3)
                              • Sep 2020
                              • 2118

درود دوستان کسی میدونه برداشت آنلاین از حساب بانک ملت
                              موقتاً قطع شده یا کلاً حذف شده ؟
                              و اینکه شامل همه کارگزاریها میشه یا موارد خاص ؟
                              یا اینکه مشکل از بانک ملت هست ؟
                              با تشکر
                              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• مدافع
                                ستاره‌دار(5)
                                • Oct 2020
                                • 2446

درود

من فکر میکنم بورس میبرن بالا ولی اینکه پا به پای تورم بالا برود برام علامت سوال

یکی دو تا نشانه بالا بردن بورس و جذاب نشان دادنش هم بالا بردن صندوق پالایش و دارا است که انصافا خوب اوردنشون بالا

الان هم مدتی است که روند سهام زیر مجموعه های بنیاد شهید بی سر وصدا صعودی کردن

نظر

در حال کار...
                                X