در اصل توسط zorba پست شده است
View Post
رشد فعلی بازار در برابر نرخ تورم ۶ سال گذشته کماکان هیچ است!مجددا در فضای مجازی دیده میشود که با ملاحظه p/e و رکود و تورم و میزان فروش ارزندگی بازار را چرتکه میاندازند!
همهی اینها درست،اما تکلیف ارزش جایگزینی(Replacement Value) با این تورم چه میشود؟!چطور ارزش داراییهای شرکتها در این شرایط متورم نادیده گرفته میشود؟!
مثال:
یک مجتمع یک میلیون تنی،اوره/آمونیاک با سلام و صلوات امروز اقلا یک میلیارد دلار هزینه دارد که با دلار ۱۶۰ تومانی میشود ۱۶۰ همت!
ارزش بازار سهمی مثل شلرد امروز زیر ۱۰ همت بود!
یعنی حدود ۶ درصد ارزش جایگزینی!
نمیخوام راجع به نسبت ارزش جایگزینی هر صنعت بهصورت جداگانه چیزی بنویسم اما پتروشیمیها معمولا بین ۵۰ تا ۸۰ درصد ارزش جایگزینی قیمت میخورند و زیر ۳۰ درصد ارزش جایگزینی ارزان تلقی میشن...
صنایع دیگر هم کم و بیش همین مساله را با نسبتهای متفاوت دارند.
حالا بفرمایید،چرا سهامدار باید سهامش را بخاطر داشتن p بر e چهار یا پنج بفروشد؟!
ارزش ذاتی(Intrinsic Value) سهم هم بر اساس رشد سود، صنعت، ریسک، بدهی، نرخ بهره و شرایط بازار است! بر این اساس و بهطور اجمالی باید به شرکتها پی بر ای«منصفانه» داد. نه اینکه فلان تحلیلگر بگوید سهم ۱۰۰ تومن سود دارد ۵۰۰ تومن قیمت پر میشود!
این مطلب را بعلت اخطارهای مکرری که پیش از بازگشایی بازار در اردیبهشت(قریب به اتفاق اساتید خودخوانده)میدادند و انذار و اخطارهایی که مجددا برای بازار فرتوت و ضعیفی که تازه مختصر جانی گرفته میدهند نوشتم!
البته هر ساعتِ خرابی هم در شبانه روز دوبار ساعت را درست نشان میدهد!اساتید مرتبا این مطالب را مینویسند و وقتی که بازار به نقطه اشباع و اصلاح رسید،بدون نظرداشت سودهایی که از دست پیروان،از اردیبهشت به اینطرف گرفتهاند،بالا میآورند تا بگویند حتما رستم تهمتن هستند!
در اواسط سال ۹۹ هم دیده شدند اساتیدی که گفتند ما هشدار دادیم!
حال آنکه از سال ۹۶ شروع به هشدار کرده بودند و لاینقطع دل سهامدار را خالی میکردند!
اکثر اینها حتی سود خوبی از بازار نگرفته و نمیگیرند و معاملاتشان از من و شما به مراتب ضعیفتر است!
بحث بر سر ریسکهای بازار نیست...من هم به ریسکها آگاهم و از بیشقیمتی و هیجانات بازاری مثل ریزش ۹۹ اطلاع دارم،بحث بر سر این است که فلان تحلیلگر خودخوانده نمیفهمد چرا ملت به بازار اقبال نشان دادهاند!و با سادهسازی محاسبه نسبت فروش و پیبرای،انتظار دارد سهامدار فرضا،سهامی با ۶ درصد ارزش جایگزینی را بدهد و فرار کند!

نظر