جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • توپ4گوش
    ستاره دار (1)
    • Nov 2020
    • 2505

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط Dexterous پست شده است View Post
    من اعتراف میکنم که چیزی از تفاوت اوراق نمیدونستم.
    .
    .
    بسیار از روشنگریت ممنونم@};-
    .
    .
    اما معنی غیر مستقیم این حرفات اینه که حدود یه ماه با اسم رمز "دولت داره اوراق میفروشه و لذا نقدینگی ای توی بازار نمونده" بازار رو منفی کرده بودن و هیچ کی هم پیدا نشده جلو این تحمیق یه روشنگری ای بکنه؟؟ و اینهمه کاربر و فعال رسانه ای هم "به صورت یکدست" مدام بهش دامن زدن؟ (:|

درود
    چی بگم منم مثل شما خوشبینانه اینجور حساب کنیم که خریدهاشون حالا تکمیل شده و دارند اطلاعات درست میدهند
    حداقل حسنش اینه که امشب راحت میخوابیم بدون نیاز به آلپرزولام!!
    شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

نظر

• توپ4گوش
      ستاره دار (1)
      • Nov 2020
      • 2505

مشکل در سیستم ما عدم شفافیت و عدم ازادی بیان هست برخی از کارهای بسیار مهم برای سیستم هزینه صفر داره اما انجام نمیدهند که اگر انجام دهند خط مشی برای همه فعلان و سرمایه گذازان اقتصادی روشن میشود

مثال مثل همه جای دنیا هفته یکبار یا حتی دو هفته ای یکبار باید وزیر اقتصاد رییس سازمان و کلا همه وزرا یه کنفرانس عمومی با حضور فعلان اقتصادی و روزنامه نگاران خبره بگذارند

و در ان بدون گزینش و سانسور و بشکل ازادانه همه بتوانند سوالات خود را مطرح کنند از حال و اینده و پاسخ روشن و قابل اتکا بشنوند

بعد تمام این ابهامها برطرف میشود
      شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

نظر

• تیدی آلفا
        Banned
        • Jul 2013
        • 2540

من اعتراف میکنم که چیزی از تفاوت اوراق نمیدونستم.
        .
        .
        بسیار از روشنگریت ممنونم@};-
        .
        .
        اما معنی غیر مستقیم این حرفات اینه که حدود یه ماه با اسم رمز "دولت داره اوراق میفروشه و لذا نقدینگی ای توی بازار نمونده" بازار رو منفی کرده بودن و هیچ کی هم پیدا نشده جلو این تحمیق یه روشنگری ای بکنه؟؟ و اینهمه کاربر و فعال رسانه ای هم "به صورت یکدست" مدام بهش دامن زدن؟ (:|

متن مال سعید درخشانیه

تو اینستا گذاشته

نظر

• shahin
          عضو فعال
          • May 2011
          • 2190

در اصل توسط mohammad137 پست شده است View Post
          اخیرا مباحث زیادی پیرامون #اوراق و فروش اون در بازار مطرح میشه و البته ریزش بازار رو هم به این مسائل ربط میدند که عمدتا اشتباه هست و ناشی از عدم درک درست از ساختار بازار اوراق و تاثیر اون در ارزش گذاری هست ، اینجا سعی میکنم توضیح مختصری بدم بلکه به شفاف شدن موضوع کمک بکنه ؛

بازار سرمایه از دو بازار #سهام و #اوراق بدهی تشکیل شده ، همه افرادی که مالی خوندند میدونند که سرمایه از دو محل اکوئیتی و بدهی هست ، بنابراین بازار سرمایه هم متشکل از سهام و هم اوراق بدهی هست ، هر دو بازار خود یک بازار اولیه دارند که محلی برای پذیره نویسی یا #IPO هست و یک بازاری برای معاملات ثانویه ، مثلا شرکت تامین سرمایه دماوند پارسال به قیمت ۱۰۰ تومن پذیره نویسی شد ( بازار اولیه ) و سپس بعد از ثبت سرمایه و شروع فعالیت معاملات ثانویه اون آغاز شد که ابتداعا بازدهی خوبی هم به افرادی که در پذیره نویسی شرکت کرده بودند داد .

پس در بازار سهام یک فرآیند عرضه اولیه و کشف قیمت داریم و سپس انجام معاملات که به این انجام معاملات در روزهای بعد از عرضه معاملات ثانویه گفته میشه .

عین همین موضوع در مورد بازار اوراق هم وجود داره ، یعنی هم عرضه اولیه داریم و هم معاملات ثانویه ، مثلا یکبار ممکنه دولت ۲۰ همت اوراق عرضه بکنه با اسم مشخص و سررسید معلوم ، مشخصه که این اوراق تقاضای پول نقد هست و میتونه در شرایطی باعث افزایش نرخ بهره بشه ، حالا فرض کنید این اوراق عرضه شد و مثلا بانکهای مختلف این رو خریدند ، از روز بعد هر معامله ای روی این اوراق انجام بشه اسمش عرضه اوراق توسط دولت و یا فروش اوراق توسط دولت نیست بلکه صرفا جابجایی اوراق بین دارندگان و خریداران جدید هست .مثل جابجایی سهام بین افراد در طی روزهای معاملاتی .

در مورد اوراقی که این روزها در بورس معامله میشه خوبه بدانیم که ؛

۱- اینها عرضه اولیه اوراق یا فروش اون توسط #دولت نیستند

۲- عمده این معاملات اوراق مربوط به عملیات بازار باز یا #OMO هستند که بانک مرکزی اوراق رو از بانکهای دارای کسری منابع میخره و بهشون پول تزریق میکنه و پس از سررسید ( عمدتا ۷ روزه ) دوباره اوراق رو بهشون میده و ازشون پول رو پس میگیره .

۳- معاملات ثانویه اوراق در ایران عمدتا در انحصار بانکها و صندوق های با درآمد ثابت هست و البته بانک مرکزی فقط با بانکها تحت عملیات OMO معامله میکنه .

۴- افزایش حجم معاملات اوراق نه به معنی فروش اون توسط دولت بلکه برعکس به معنی افزایش وام دهی بانک مرکزی در شبکه بین بانکی به بانکهاست ، در حقیقت این افزایش فعالیت برعکس تصور بازار عمدتا به نفع بازار سهام هست چون این معاملات نشان دهنده افزایش تزریق بانک مرکزی برای جلوگیری از رشد نرخ بهره بین بانکی و متعاقب اون نرخ بهره اوراق و سود بانکی هست .

۵- عملیات بازار باز سابقه زیادی در ایران نداره ، یک کار جدید و بسیار موثر در جهت کنترل نرخ بهره در جهت سیاست های بانک مرکزی هست ، با این ابزار میشه نرخ بهره و نقدینگی رو کنترل کرد ، البته شرایط ایران خاصه و الان انتظار نمیره که در کنترل نقدینگی بتونند خیلی موفق باشند ولی همینکه نرخ بهره در کریدور کنترل بشه برای فعالین اقتصاد مهم خواهد بود .

۶- در اقتصادی که ۵۰ درصد تورم داره نرخ بهره ۱۸ درصد با ۲۰ درصد نمیتونه باعث رشد ۵-۶ برابری قیمت ها در بازار سهام و سپس افت ۸۰ درصدی اونها بشه ، علت ریزش بازار در روزهای اخیر به نظر بنده ارتباطی به نرخ بهره نداره ، بیشتر دلایل روانی و مالی رفتاری داره تا بنیادی .

۷- حجم معاملات اوراق رو برابر فروش اوراق توسط دولت در نظر نگیرید ، کل کسری بودجه دولت ۴۰۰ همت گفته میشه ، حجم معاملات اوراق در یکماه اخیر همین مقدار بوده ، حجم امروز نزدیک ۶۰ همت بوده ، اگه دولت فروشنده بود و میتونست اینهمه اوراق در یک روز بفروشه که نه تنها کسری بودجه رو پر کرده بود بلکه الان داشت تو جیب من و شما هم یارانه بیشتری میریخت !

به اعداد حساس باشیم ، هر عددی و هر تحلیل بی اساسی رو قبول نکنیم ، بازار به هر حال مسیر خودش را خواهد رفت ولی ما با اطلاعات اشتباه متضرر نشیم .

مراقب سلامتی و سرمایه تان باشید و این پست رو با بقیه هم به اشتراک بگذارید تا اطلاعاتمون در مورد بازار اوراق به عنوان بازوی دوم بازار سرمایه بیشتر بشه .

احتراما
          لطفا ایشان چند توجیه آبدار هم در مقوله مهر و موم کردن درب بورس به دلیل تخلف ساختمانی به میزان هزار میلیارد تومان !!! در این اوضاع و احوال بنویسند.
          ضمنا یک سری توجیهات محکمه پسند در خصوص ماجرای ماینرها و ربات های معامله گر یک عده ؛ خصوصا الگوریتمهای دارکوب و صف شو و بزن درو و ...

نظر

• b4city
            عضو فعال
            • Nov 2020
            • 4097

در اصل توسط اوشنوس پست شده است View Post
            کپشیر و دتولید و شپارس از ذلیل ترین و خوارترین سهمهای بازار امروز به شمار میروند دتولید نزدیک به 90 درصد اصلاح قیمت تا امروز داشته که به نظر خیلی عجیب میاد! اصلاح قیمت تا کجا!!؟
            درود . جسارت نباشه در مورد گفته شما نظر میدم شما خودتون کار بلد هستید ولی مطلبی عرض میکنم . در هر 3 مورد ذکر شده شما افزایش سرمایه را در نظر نگرفتید بخصوص در مورد کپشیر که داستان غم انگیز است . هر سهمی را اول افزایش سرمایه اش را در نظر بگیرید . قیمت از کجا رسیده به کجا مهم نیست . تعدیل شده قیمت بعد از افزایش سرمایه مهم است

دتولید افزایش سرمایه در خرداد ماه امسال داشته و معادل قیمتی الانش 1250 است و نباید مبنا را قیمت فعلیش در نظر بگیرید که 900 است ولی باید قبول کنیم سهمی که در مدت زمان فقط و فقط 1 سال ، 22 برابر میشه و از 400 به 9000 میرسه سرنوشتی بهتر از این نداره . قبول کنیم از نیمه 98 تا تیر و مرداد 99 برخی نمادها بیش از حد و حساب باد کردند و سوپر بالن شدند این واقعیت است . در واقع همه نمادها باد کردند ولی برخی از جمله همین دتولید یا ثشاهد و امثالهم سوپر سوپر خارج از تصور تصور حباب که چه عرض کنم ، بالن شدند

بنیاد درست حسابی هم نداره و داغونه و الان اگر مبنا را قیمت 1250 تعدیل شده در نظر بگیریم معادل اسفند 98 است که همین قیمت بوده و راه دوری نرفته در حالی که کم نماد نداریم که رفتند به زیر اسفند 98 حتی تا مهر و شهریور 98 . چند بار عرض کردم زهراوی از همین گروه رفته به شهریور 98 با توجه به افزایش سرمایه اش

و موضوع دیگر اینکه متاسفانه چه خوشمون بیاد و چه نیاد در این مقطع زمانی بازار براش بنیاد سهم اهمیت پیدا کرده . یعنی اینکه سهم چقدر ریخته را کلا گذاشته کنار و رفته رو موضوع ارزندگی و بنیاد و سود سازی و ... بی بنیاد ها به حاشیه رفته اند . دیگه واقعا ملاک ریزش و حدودش نیست . ارزندگی اهمیت پیدا کرده . هر چند برای غیر بنیادی ها هم ریزش در حد 87 تا 90% فکر میکنم متوقف شود

در مورد کپشیر هم این اصلاحش اصلا عجیب و بی دلیل نیست و کاملا نرمال است . اون قیمت 4300 اسفند 99 را بذارید کنار . اون یه قیمت سفته بازی بی دلیل و مسخره بود که بعد از افزایش سرمایه بیش از دوبله شد در حالی که باید میریخت برعکس شد و از 1730 بعد از افزایش سرمایه رفت تا 4300 . اگر ریخته بود الان همین قیمت فعلیش حدود 1200 بود یا حتی کمتر و زیر 1000
            سقف مرداد 99 در شاخص 2 میلیونیش 7 هزار بود و تا 4300 و معادل 13700 تومان رفت !!!!!!

قیمت فعلیش هم معادل 3840 است که میشه بهمن 98 که انبوهی از بازار رفته به همون قیمتها . تازه خوبه اوضاع سود سازیش بد نیست وگرنه اوضاعش خراب تر از اینم میشد

شپارس هم افزایش سرمایه داشته و معادل 1100 است که ریزش از سقف 70% است و اینم عجیب نیست هر چند رفته به قیمت مهر و شهریور 98 که ممکنه همین جاها اخرش باشه

دوستان عزیز این روزها ریزش ها از کجا به کجا ملاک نیست . افزایش سرمایه ها و تعدیل شده قیمتها مهم است و بنیاد اینو هرگز نادیده نگیرید

نظر

• shahin
              عضو فعال
              • May 2011
              • 2190

لطفا اینقدر نیاید اینجا بنویسید فلان سهم ۲۰ برابر شده

اغلب این شرکتها یک عقب ماندگی از ده پونزده سال گذشته داشته اند . خیلی ها به دلیل واردات و ... زیان ده بوده اند و به دلیل جهش نرخ ارز سود آور شده اند.
              دلار طی ده سال گذشته ۲۵ برابر شده . ا ن وقت توقع دارید شرکتی که تمام این مدت فعالیت می کرده قیمتش ده برابر نشود؟
              خواستید مقایسه کنید با دهه ۸۰ مقایسه کنید.
              قیمتها با هر ارز و یا کامودیتی مقایسه کنید اغلب پایین ترند.
              ضمنا ارزش دلار طی ان مدت حدود یک سوم شده . به عبارتی اگر ارزش ریالی شرکتی در این حدود پنجاه الی صد برابر شده باشد تنها ارزشش حفظ شده

تیم اقتصادی با چه منطقی روی آتشی که در ویترین اقتصاد کشور بر پا شده بود بنزین ریختند ؟ لطفا از عملکرد و اشتباهاتشون دفاع نکنید
              آخرین ویرایش توسط shahin؛ 2021/11/02, 01:28.

نظر

• manmehdiam
                ستاره دار (1)
                • Jul 2011
                • 1623

عرایضی در ارتباط با موضوع فروش اوراق پیرو صحبتهایی که دوستان فرمودند عرض کنم، اگر دوستان نظری دارند حتما بفرمایند چرا که از متغیرهای بسیار مهم بورس بحساب می آید.

اگر کسی تصور کرده باشد که کل معاملات انجام شده در فرابورس همان حجم عرضه اوراق توسط دولت است! خوب اشتباه فاحشی کرده است. کما اینکه حتی سطح معاملات این اوراق بعضی روزها از 30-40 همت هم تجاوز میکند(فقط امروز بیش از 60همت معامله شد!). کل کسری بودجه دولت 400 همت است. یک حساب دو دو تا چهار تا هم نشون میده که این حجم و عدد ارائه شده ، معادل عرضه اوراق توسط دولت نمیتواند باشد! وگرنه اینجوری که دو سه هفته ای دولت کسر بودجه اش را جبران میکرد و مشکل حل میشد:D

اینو که میدونستیم:D

ولی این بدین معنی نمیباشد که دولت سیاست فروش اوراق نداشته یا ندارد!

همچنین بدین معنی نیست که مثلا دولت چنین شایعه ای را راه انداخته که بورس را خراب کند:D وگرنه اوراق نفروخته!(هرچند از این شایعه بدش هم نمیاد! هرچی بورس خرابتر بشه ، راحت تر و بیشتر میتونن اوراق بفروشن) ولی همچنان جناب وزیر فرمایش اخیرشون در جهت آدرس غلط دادن بود!

هرچند این گفته وزیر که اوراقی نفروخته اند، عملا خیلی قابل راستی آزمایی نیست. فقط یکی نیست بپرسه، وقتی از بانک مرکزی هم قرض نکرده اند پس دولت از کجا پول آورده!

آمار دقیق میزان فروش اوراق توسط دولت طی دوره ها معمولا شفاف نیست! من هم آمار دقیقی از آن ندارم. شاید در سایت بانک مرکزی بتوان نشانه هایی از آن یافت! ولی در هر صورت خیلی نمیشود به گفته های مسئولین صادق! مملکت اکتفا کرد. لذا اگر دوستان آمار دقیقتری دارند ارائه دهند شاید بتوان بهتر موضوع را شکافت!

هرچند طبق گفته ها، ظاهرا طی سال اخیر به اندازه مکفی اوراق فروش نرفته است! ولی رقمی که احیانا برآورد تقریبی است برای سال 1400حدود 130همت تاکنون دولت فروش اوراق داشته است که به صورت اوراق تامین بدهی و اخزا و انتشار هفتگی صورت گرفته است و البته دقت کنید این ربطی به معاملات ثانویه در فرابورس ندارد.

اشکال کار این است که ما میدانیم که سیاست فروش اوراق از برنامه های اصلی دولت بوده، هست و خواهد بود! (چون راه دیگری ندارد و این راه کم هزینه ترین روش محسوب میشود) ولی هیچگونه شفافیتی در ارتباط با حجم اوراق فروش رفته تاکنون به طور رسمی ارائه نمیشود.

این نکته بنیادی را هم فراموش نکنیم که: فروش اوراق و حجم فروش اوراق خودش معلول است! علت نیست.
                فروش بیشتر اوراق توسط دولت ، از نشانه های خرابی و رکود در بورس و بقیه بازارهاست، نه اینکه با فروش بیشتر اوراق بورس خراب شده است! هرچند پرواضح است که بهره بدون ریسک بالا در این اوراق بخش قابل توجهی از نقدینگی در بورس را جذب میکند که برای بورس مخرب است.

این معاملاتی که تحت عنوان عملیات بازار باز انجام میشود، حجم آن به طور غیر مستقیم نشانگر میزان مبادلات بانک مرکزی- بخصوص مبادلات بین بانکی و ... همچنین نشانگر میزان حجم اوراق عرضه شده توسط دولت طی دوره های قبلی هست. هرچند من تصور میکنم لابلای معاملات هفتگی اوراق، بنحوی عرضه اولیه اوراق هم صورت میگیرد. مثلا شما اگر نمادهای اخزا را توجه کنید در لیست سهامداران ، نام مرکز مدیریت بدهی وزارت اقتصاد را میبینید که دارنده بخش اعظم این اوراق است و هرچه سررسیدهای نزدیکتر را نگاه کنید متوجه میشوید که به مرور زمان دارایی این مرکز بدهی وزارت اقتصاد صفر میشود و معمولا در نزدیکیهای سررسید فقط این اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که دارنده واحدهای اخزا هستند.

و یا اینکه نمادهای جدید اخزا (مثل اخزا 001-اخزا 008و ... که مرتب هم ایجاد میشوند) از کجا سبز میشوند؟؟؟!

خلاصه اینکه قطعا دولت به روشی این اوراق را میفروشد.(ولی مثل آدم هیچوقت نمیگه چطوری و چقد!) هرچند همه حجم این معاملات اوراق فرابورس ، معادل فروش اولیه اوراق دولتی نیست و بیشترش معاملات ثانویه است.

ولی اینکه فروش اوراق صرفا شایعه باشه! و لابد دولت تمایلی به فروش اش هم نداره و .... دیگه خیلی خوشخیالانه است!

آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/11/02, 02:13.
                [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• b4city
                  عضو فعال
                  • Nov 2020
                  • 4097

در اصل توسط shahin پست شده است View Post
                  لطفا اینقدر نیاید اینجا بنویسید فلان سهم ۲۰ برابر شده

اغلب این شرکتها یک عقب ماندگی از ده پونزده سال گذشته داشته اند . خیلی ها به دلیل واردات و ... زیان ده بوده اند و به دلیل جهش نرخ ارز سود آور شده اند.
                  دلار طی ده سال گذشته ۲۵ برابر شده . ا ن وقت توقع دارید شرکتی که تمام این مدت فعالیت می کرده قیمتش ده برابر نشود؟
                  خواستید مقایسه کنید با دهه ۸۰ مقایسه کنید.
                  قیمتها با هر ارز و یا کامودیتی مقایسه کنید اغلب پایین ترند.
                  ضمنا ارزش دلار طی ان مدت حدود یک سوم شده . به عبارتی اگر ارزش ریالی شرکتی در این حدود پنجاه الی صد برابر شده باشد تنها ارزشش حفظ شده

تیم اقتصادی با چه منطقی روی آتشی که در ویترین اقتصاد کشور بر پا شده بود بنزین ریختند ؟ لطفا از عملکرد و اشتباهاتشون دفاع نکنید
                  سهمی در 1 سال بدون دلیل بنیادی و فقط بخاطر بازی تجدید یا سفته بازی یه عده کلاش 20 برابر و 40 برابر بشه از مسخره هم مسخره تر است . چندی قبل گفتم بازار داره در نمادهای حبابی و باد کرده طلبش را پس میگیره ، ضمن اینکه این که همانطور که بارها گفته شد این موضوع در ذات بورس تهران است . رشد و بازپس گیری سودهای اضافه
                  من نیستم که بازار را به این روز انداختم و با حرف من به این حال نرسیده ، خودم هم به پای این وضعیت سوختم و منتقد جدی هستم . کامنتهای قبلی را نخوندی ؟ فریاد خود را جای دیگر تست کنید و موارد را موردی بررسی کردم نه کل بازار را

قصد خود ستائی هم نیست . مطالب را با دید اموزشی بنگرید هر چند به مذاق خوش نیاید و ارج بنهید برای هر کسی با هر ایدی و شخصیتی که وقت گذاشته و کامنت ارسال کرده

وقتی کسی وقت میذاره و اطلاعات در میاره و اطلاعات دقیق هم میده که در اوردنش کار هر کسی هم نیست و در کنارش با سواد ناقص ولی خالص راهنمایی هم میکنه که جریان چیه و چه مسائلی را مد نظر باید گرفت ، به جای متلک گوئی و توپیدن بهش باید به کارش ارج نهاد . بنده حقیر و نوعی مهم نیستم . کلا میگم . ضمن اینکه اگر هنری هست رو کنید به جای کنار گود نشستن و ایراد گرفتن

اونائی که با جهش ارز سود اور شدند بحث ما نیست . سود اور شدن با نرخ ارز اگر در کار بود که ریزش های 70 تا 90% نبود . سود اور ها با نرخ ارز که خیلی هاشون یا هیچی نریختند یا ریزش ها را جبران کردند و حتی تا سقف جدید هم رفتند یا ریزشی کم ثبت کردند

بحث دیگری است که در کامنت قبل توضیح داده شد
                  در ضمن بورس مثل بانک نیست که بگیم 4 سال پول بذاریم اینقدر میبریم . ممکنه کلا یه شرکتی ورشکست بشه و کلا نابود بشه و حتی کار به دادگاه بکشه یا کلا پول طرف بره هوا
                  بورس و البته موارد خاص ممکنه 15 سالش هم هیچی عاید کسی نکنه و جبران عقب موندگی براش معنی نداره هر چند بجز موارد خاص و اندک سهمی عقب مونده نسبت به تورم در این بازار نداریم . عرض کردم بجز اندک مواردی . شما وقت بگذارید همانطور که دیگران این کارو میکنند و نظرشون را به اشتراک میگذارند و اطلاعات مفید بدید منم سکوت مطلق میکنم

و در نهایت دفاع از عملکرد دولت نیست . من و دفاع از این دولت و سیستم ؟ مضحک است
                  آخرین ویرایش توسط b4city؛ 2021/11/02, 02:39.

نظر

• Dexterous
                    ستاره‌دار(35)
                    • May 2012
                    • 694

بالاخره اوراق موثره یا نه :D

این نکته بنیادی را هم فراموش نکنیم که: فروش اوراق و حجم فروش اوراق خودش معلول است! علت نیست.
                    فروش بیشتر اوراق توسط دولت ، از نشانه های خرابی و رکود در بورس و بقیه بازارهاست، نه اینکه با فروش بیشتر اوراق بورس خراب شده است! هرچند پرواضح است که بهره بدون ریسک بالا در این اوراق بخش قابل توجهی از نقدینگی در بورس را جذب میکند که برای بورس مخرب است.
                    تمام استدلال شما این بود که "نخیرم...اوراق دارن میفروشن"..."اما من و هیشکی تقریبا نمیدونه چه قدر"...و اینکه گفتن نفروخیتم چاخان کردن...خب سوال اساسی همینه...همین عدده ست...چه قدر...تا بعد بیایم ببینیم عدده انقدری هست که بازار بورس رو زمین زده باشه...عدده انقدری هست که زوری بازارو زمین زده باشن تا پولا برن اون ور؟! اگر نه اینکه بگی "همیشه اوراق میفروختن و الان هم هکذا" که داری دلیل میاری برا موثر نبودن "فروش اوراق در ریزش بورس" که...یعنی شمام داری میگی الکی پیاز داغشو زیاد کردن تا با ترس و هول و ولا بازار بره پایین که..چون این یه ماه همه جا میگفتن "بازار میریزه چون نقدینگی رو جمع کردن"...در حالی که شما داری میگی "نخیرم...این بساط همیشه پهن بوده"
                    .
                    .
                    .
                    اما اگه فرضاً بپذیریم هم که فروش اوراق زیاد شده همزمان با ریزش بورس...اونوخ ... "فروش اوراق نشونه رکود در باقی بازار هاست و نه علت آن" رو شاید بشه باور کرد...اما در مورد بازار خودمون...ساده دلیه این حرف...نشونه کجا بود...وقتی به زور و دستوری میزننش زمین تا اوراق جذاب بشه...خب اون اوراق علته دیگه!! اگه این علت نیست پس چی علته؟! نکنه دیکشنری شما معنی علتش فرق داره؟:D :p
                    آخرین ویرایش توسط Dexterous؛ 2021/11/02, 03:05.
                    Dexter is to kill killers
                    DEXTEROUS too
                    من خار به چشمان یک عده قرمساقم

نظر

• manmehdiam
                      ستاره دار (1)
                      • Jul 2011
                      • 1623

پاسخ : بالاخره اوراق موثره یا نه :D

تمام استدلال شما این بود که "نخیرم...اوراق دارن میفروشن"..."اما من و هیشکی تقریبا نمیدونه چه قدر"...و اینکه گفتن نفروخیتم چاخان کردن...خب سوال اساسی همینه...همین عدده ست...چه قدر...تا بعد بیایم ببینیم عدده انقدری هست که بازار بورس رو زمین زده باشه...عدده انقدری هست که زوری بازارو زمین زده باشن تا پولا برن اون ور؟! اگر نه اینکه بگی "همیشه اوراق میفروختن و الان هم هکذا" که داری دلیل میاری برا موثر نبودن "فروش اوراق در ریزش بورس" که...یعنی شمام داری میگی الکی پیاز داغشو زیاد کردن تا با ترس و هول و ولا بازار بره پایین که..چون این یه ماه همه جا میگفتن "بازار میریزه چون نقدینگی رو جمع کردن"...در حالی که شما داری میگی "نخیرم...این بساط همیشه پهن بوده"
                      .
                      .
                      .
                      اما اگه فرضاً بپذیریم هم که فروش اوراق زیاد شده همزمان با ریزش بورس...اونوخ ... "فروش اوراق نشونه رکود در باقی بازار هاست و نه علت آن" رو شاید بشه باور کرد...اما در مورد بازار خودمون...ساده دلیه این حرف...نشونه کجا بود...وقتی به زور و دستوری میزننش زمین تا اوراق جذاب بشه...خب اون اوراق علته دیگه!! اگه این علت نیست پس چی علته؟! نکنه دیکشنری شما معنی علتش فرق داره؟:D :p

هرچند فرمایشات شما با عرایض من منافاتی ندارد:D
                      ولی من دلایل دیگری هم اشاره کردم و فقط عرض نکردم که : "همیشه اوراق میفروختن و الان هم هکذا"

گفتم که: دست کم ماهی چندتا از نمادهای جدید اخزا (مثل اخزا 001-اخزا 008و ... که مرتب هم ایجاد میشوند) از کجا سبز میشوند؟؟؟!

میفرمایید سوال اساسی اینه که عدد فروش اوراق چنده...خوب نمیدونیم:D میگن 130همت...هرچیه فروختنش رو فروختن..چقدرش دقیق مشخص نیس.

فروش اوراق یعنی بالا رفتن جذابیت سپرده گذاری بدون ریسک نسبت به سرمایه گذاری کردن در همه بقیه بازارها! فقط که بورس نیست.

بدیهی هست که فروش اوراق رقیب بورس هم هست. ولی در کنار بقیه رقبا!

اینکه ربط فروش اوراق به بورس و بقیه بازارها چیه....و کدوم علت کدوم هست...تشخیص اش با شما:D به نظرم ولی همه بازارها در هم اثر میگذارند رابطه ساده علت معلولی که ندارند
                      [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• window
                        ستاره دار (1)
                        • Nov 2020
                        • 242

فقط یک نکته به نظرم رسید شاید بدنباشه:
                        ساده شده ش اینه که مثلا دولت یک فروشگاه است بعد جنساش توی انباره . اینکه میگن اوراق منتشر کرد یعنی مثلا از توی انبار آورد گذاشت توی ویترین . اینکه میگن دولت اوراق فروخت یعنی یه کسی (معمولا بانکها یا موسسات اعتباری) اومد از توی ویترین برداشت وبردش پیش صندوقدار فروشگاه(بسترش اینجا سازمان بورس و اوراق بهاداره) .بعد صندوقدار پولش رو حساب میکنه کارتش رو براش میکشه پولش رو (همون پولی که سپرده گذار داده بوده به این آقای بانک)میریزه به حساب خزانه داری کل.بعد آقای خریدار (بانک ها و موسسات اعتباری)این اوراقو میبره پیش بانک مرکزی میگه عزیزم اینا رو بگیر بجاش به من پایه پولی بده . اونم میگه قربونت برم بفرما . بعدش همون بانکه یا موسسه اعتباری بر میداره با این پایه پولی، پول سپرده گذار رو به اضافه سودش که از سوداوراقی که حریده بوده کمتر است رو پرداخت میکنه و بنابراین ترازش مثبت میشه.
                        خالا نکته اینه: آقای روحانی کلی اوراق آورده گذاشته توی ویترین. مقدار زیادیش رو هم فروخته. باشه قبول . بقیه ش که گذاشته بود توی ویترین رو چرا شما دارید میفروشید خب اگه راست میگید برش گردونید توی انبار.
                        اینجاش هست که سرشنونده کلاه میره. درسته دولت قبلی منتشرکرده ولی تو هستی که داری ..... (به این داستان میگن ساختمان درونی عملیات بازار باز)
                        نکته زیاد داره مثلا آقا در دنیا این عملیات بازار باز (که البته من یک سرش رو گفتم و سر برعکسش رو اگه بچسبونی بهش کامل میشه. ) در سود بانکی ناچیز انجام میشه ولی اینجا باسودهای 20 درصدی و میگن قانونش همینه که ما کاری نداریم به اینکه چرا سود بانک ها به سپرده گذاراشون اینقدر بالا هست ما فقط نگاه میکنیم به عرضه و تقاضای بین بانکی و عملیاتمون رو انجام میدیم(جفنگ ترین حرف دنیا).
                        اصلاکلی چیزای خنده دار(درواقع گریه دار ) اتفاق میفته که اگه شد یه وقت عرض میکنم
                        یه پست گذاشتی 10 ساعت میشه (باسرعت من!!)براش توضیح بنویسی.خالی نمونده برامون ... ارادت زیاد

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post

عرایضی در ارتباط با موضوع فروش اوراق پیرو صحبتهایی که دوستان فرمودند عرض کنم، اگر دوستان نظری دارند حتما بفرمایند چرا که از متغیرهای بسیار مهم بورس بحساب می آید.

اگر کسی تصور کرده باشد که کل معاملات انجام شده در فرابورس همان حجم عرضه اوراق توسط دولت است! خوب اشتباه فاحشی کرده است. کما اینکه حتی سطح معاملات این اوراق بعضی روزها از 30-40 همت هم تجاوز میکند(فقط امروز بیش از 60همت معامله شد!). کل کسری بودجه دولت 400 همت است. یک حساب دو دو تا چهار تا هم نشون میده که این حجم و عدد ارائه شده ، معادل عرضه اوراق توسط دولت نمیتواند باشد! وگرنه اینجوری که دو سه هفته ای دولت کسر بودجه اش را جبران میکرد و مشکل حل میشد:D

اینو که میدونستیم:D

ولی این بدین معنی نمیباشد که دولت سیاست فروش اوراق نداشته یا ندارد!

همچنین بدین معنی نیست که مثلا دولت چنین شایعه ای را راه انداخته که بورس را خراب کند:D وگرنه اوراق نفروخته!(هرچند از این شایعه بدش هم نمیاد! هرچی بورس خرابتر بشه ، راحت تر و بیشتر میتونن اوراق بفروشن) ولی همچنان جناب وزیر فرمایش اخیرشون در جهت آدرس غلط دادن بود!

هرچند این گفته وزیر که اوراقی نفروخته اند، عملا خیلی قابل راستی آزمایی نیست. فقط یکی نیست بپرسه، وقتی از بانک مرکزی هم قرض نکرده اند پس دولت از کجا پول آورده!

آمار دقیق میزان فروش اوراق توسط دولت طی دوره ها معمولا شفاف نیست! من هم آمار دقیقی از آن ندارم. شاید در سایت بانک مرکزی بتوان نشانه هایی از آن یافت! ولی در هر صورت خیلی نمیشود به گفته های مسئولین صادق! مملکت اکتفا کرد. لذا اگر دوستان آمار دقیقتری دارند ارائه دهند شاید بتوان بهتر موضوع را شکافت!

هرچند طبق گفته ها، ظاهرا طی سال اخیر به اندازه مکفی اوراق فروش نرفته است! ولی رقمی که احیانا برآورد تقریبی است برای سال 1400حدود 130همت تاکنون دولت فروش اوراق داشته است که به صورت اوراق تامین بدهی و اخزا و انتشار هفتگی صورت گرفته است و البته دقت کنید این ربطی به معاملات ثانویه در فرابورس ندارد.

اشکال کار این است که ما میدانیم که سیاست فروش اوراق از برنامه های اصلی دولت بوده، هست و خواهد بود! (چون راه دیگری ندارد و این راه کم هزینه ترین روش محسوب میشود) ولی هیچگونه شفافیتی در ارتباط با حجم اوراق فروش رفته تاکنون به طور رسمی ارائه نمیشود.

این معاملاتی که تحت عنوان عملیات بازار باز انجام میشود، حجم آن به طور غیر مستقیم نشانگر میزان مبادلات بانک مرکزی- بخصوص مبادلات بین بانکی و ... همچنین نشانگر میزان حجم اوراق عرضه شده توسط دولت طی دوره های قبلی هست. هرچند من تصور میکنم لابلای معاملات هفتگی اوراق، بنحوی عرضه اولیه اوراق هم صورت میگیرد. مثلا شما اگر نمادهای اخزا را توجه کنید در لیست سهامداران ، نام مرکز مدیریت بدهی وزارت اقتصاد را میبینید که دارنده بخش اعظم این اوراق است و هرچه سررسیدهای نزدیکتر را نگاه کنید متوجه میشوید که به مرور زمان دارایی این مرکز بدهی وزارت اقتصاد صفر میشود و معمولا در نزدیکیهای سررسید فقط این اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که دارنده واحدهای اخزا هستند.

و یا اینکه نمادهای جدید اخزا (مثل اخزا 001-اخزا 008و ... که مرتب هم ایجاد میشوند) از کجا سبز میشوند؟؟؟!

خلاصه اینکه قطعا دولت به روشی این اوراق را میفروشد.(ولی مثل آدم هیچوقت نمیگه چطوری و چقد!) هرچند همه حجم این معاملات اوراق فرابورس ، معادل فروش اولیه اوراق دولتی نیست و بیشترش معاملات ثانویه است.

ولی اینکه فروش اوراق صرفا شایعه باشه! و لابد دولت تمایلی به فروش اش هم نداره و .... دیگه خیلی خوشخیالانه است!

نظر

• "Midas"
                          عضو فعال
                          • Oct 2013
                          • 2483

در اصل توسط فین پست شده است View Post
                          البته ارزش بازار بورس عربستان در همان حدود 400 تا 500 میلیارد دلار بوده است. از سال 2019 که آرامکو به بورس امد یکدفعه ارزش بورس عربستان بالا رفت.
                          پس آرامکو ما با این همه گنده گوزی کجاست؟ هاپولی شده؟
                          بانک ها گروه پیشرو در حرکت بعدی بورس خواهند بود. (1400/7/19)
                          ecosia.org جستجو = کاشت درخت!

نظر

• shahin
                            عضو فعال
                            • May 2011
                            • 2190

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                            سهمی در 1 سال بدون دلیل بنیادی و فقط بخاطر بازی تجدید یا سفته بازی یه عده کلاش 20 برابر و 40 برابر بشه از مسخره هم مسخره تر است . چندی قبل گفتم بازار داره در نمادهای حبابی و باد کرده طلبش را پس میگیره ، ضمن اینکه این که همانطور که بارها گفته شد این موضوع در ذات بورس تهران است . رشد و بازپس گیری سودهای اضافه
                            من نیستم که بازار را به این روز انداختم و با حرف من به این حال نرسیده ، خودم هم به پای این وضعیت سوختم و منتقد جدی هستم . کامنتهای قبلی را نخوندی ؟ فریاد خود را جای دیگر تست کنید و موارد را موردی بررسی کردم نه کل بازار را

قصد خود ستائی هم نیست . مطالب را با دید اموزشی بنگرید هر چند به مذاق خوش نیاید و ارج بنهید برای هر کسی با هر ایدی و شخصیتی که وقت گذاشته و کامنت ارسال کرده

وقتی کسی وقت میذاره و اطلاعات در میاره و اطلاعات دقیق هم میده که در اوردنش کار هر کسی هم نیست و در کنارش با سواد ناقص ولی خالص راهنمایی هم میکنه که جریان چیه و چه مسائلی را مد نظر باید گرفت ، به جای متلک گوئی و توپیدن بهش باید به کارش ارج نهاد . بنده حقیر و نوعی مهم نیستم . کلا میگم . ضمن اینکه اگر هنری هست رو کنید به جای کنار گود نشستن و ایراد گرفتن

اونائی که با جهش ارز سود اور شدند بحث ما نیست . سود اور شدن با نرخ ارز اگر در کار بود که ریزش های 70 تا 90% نبود . سود اور ها با نرخ ارز که خیلی هاشون یا هیچی نریختند یا ریزش ها را جبران کردند و حتی تا سقف جدید هم رفتند یا ریزشی کم ثبت کردند

بحث دیگری است که در کامنت قبل توضیح داده شد
                            در ضمن بورس مثل بانک نیست که بگیم 4 سال پول بذاریم اینقدر میبریم . ممکنه کلا یه شرکتی ورشکست بشه و کلا نابود بشه و حتی کار به دادگاه بکشه یا کلا پول طرف بره هوا
                            بورس و البته موارد خاص ممکنه 15 سالش هم هیچی عاید کسی نکنه و جبران عقب موندگی براش معنی نداره هر چند بجز موارد خاص و اندک سهمی عقب مونده نسبت به تورم در این بازار نداریم . عرض کردم بجز اندک مواردی . شما وقت بگذارید همانطور که دیگران این کارو میکنند و نظرشون را به اشتراک میگذارند و اطلاعات مفید بدید منم سکوت مطلق میکنم

و در نهایت دفاع از عملکرد دولت نیست . من و دفاع از این دولت و سیستم ؟ مضحک است

همین که معتقدی ده ها و صدها شرکت بزرگ بورسی که از بین ده ها شرکت موفق گزینش و به بورس راه داده می شوند بعد از 10 الی 15 سال کار و تولید و خدمت به کشور حتی نباید ارزش گذشته را داشته باشند یک چیزی هم از جانشان مایه گذاشته باشند خود گویای همه چیز است. ممکن است چند شرکت عملکرد خوبی نداشته باشند ؛ نمی توان این عملکرد بد را به حساب همه گذاشت . یک جای کار می لنگد
                            اصلا چرا باید قضای کسب و کار در این کشور آنقدر افتضاح باشد که فقط شرکتهای حراج و صادر کننده مواد اولیه سود آور باشند ؟
                            آخرین ویرایش توسط shahin؛ 2021/11/02, 08:21.

نظر

• "Midas"
                              عضو فعال
                              • Oct 2013
                              • 2483

مذاکره نمی کنیم،

تبدیل شده به اگر تحریم ها برداشته بشه مذاکره می کنیم،

دیگه از این واضح تر نیست، بالاخره توافق می کنند اما پس آنکه زیر تورم و گرانی نابودمون کنند

بانک ها گروه پیشرو در حرکت بعدی بورس خواهند بود. (1400/7/19)
                              ecosia.org جستجو = کاشت درخت!

نظر

• negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35706

وضعیت بازار دوشنبه در مقایسه با روز قبل (فقط سهام) :

حجم معاملات 22% کاهش
                                ارزش معاملات : 6% کاهش

میانگین RSI روزانه : 7% افزایش !

تعداد خریدار حقیقی : 23% افزایش !
                                سرانه خرید حقیقی : 19% افزایش !

تعداد فروشنده حقیقی : 28% افزایش !
                                سرانه فروش حقیقی : 27% کاهش !

نمادهای بالای میانگین 20 روزه : 18 نماد بیشتر !
                                نمادهای بالای میانگین 50 روزه : 10 نماد بیشتر !
                                نمادهای بالای میانگین 100 روزه : 13 نماد بیشتر !

ورود پول حقیقی در نمادها : 109 نماد بیشتر !

نظر

در حال کار...
                                X