بررسي روند نـفت - طـلا - روی - مــس

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #1186
    دبیرکل اوپک:

    کاهش تقاضای نفت اوپک نگران کننده نیست!




    دبیرکل اوپک گفت که هیچگونه نگرانی درباره چشم انداز بازار نفت در سال 2013 ندارد.


    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالله البدری، دبیر کل اوپک گفت: با توجه به اینکه اختلاف یک میلیون بشکهای تولید نفت اوپک و سقف تولید رسمی این سازمان باعث کاهش قیمتها نشده، وی نگران چشم انداز بازار در سال 2013 نیست.

    البدری افزود: من واقعا نگران نیستم. بلکه منتظر سال 2013 هستم و امیدوارم سال راحتی برای اوپک و قیمت نفت باشد.

    این سخنان نشان میدهد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) که ماه آینده در وین جلسه دارد بعید است تغییرات عمدهای در سیاست تولیدی خود ایجاد کنند.

    البدری در سخنان خود به نحوه تصمیم گیری اوپک در این زمینه اشاره نکرد.

    اوپک در حال حاضر روزانه یک میلیون بشکه بیشتر از سقف تولید 30 میلیون بشکهای خود تولید میکند و براساس پیش بینیهای این سازمان تقاضای نفت اوپک در سال 2013 یک میلیون کاهش خواهد یافت زیرا عرضه کشورهای غیر عضو بیشتر خواهد شد.


    دبیر کل اوپک گفت: در بازار تولید مازاد وجود دارد ولی وی نگران این موضوع نیست.

    وی گفت: در بازار قدری تولید مازاد(500 تا 600 هزار بشکه در روز) وجود دارد، اما فکر نمیکنم مشکلی بوجود آید. اگر شما نگاهی به وضعیت بازار بیندازید ما در حال تولید روزانه 31 میلیون بشکه نفت هستیم که یک میلیون بشکه بالاتر از سطح توافقی است اما قیمت نفت در بازار هنوز 110 دلار در هر بشکه است.

    البدری در حاشیه کنفرانس "نفت و پول" در لندن که محلی برای گردهمایی سالانه مقامات اجرایی صنعت نفت است، گفت: قیمتهای کنونی هیچ خطری برای رشد جهانی ندارد. این قیمتها تقریبا یک سال است که وجود دارد اما فکر نمیکنم که در برهه کنونی هیچ گونه مشکل اقتصادی ایجاد کند.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #1187
      عقبنشینی رسمی عراق از هدفگذاری برای افزایش تولید نفت





      معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی از احتمال تنزل سه میلیون بشکه ای هدفگذاری بغداد برای تولید نفت در سال 2017 خبر داد.


      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین الشهرستانی معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی گفت: عراق ممکن است هدفگذاری خود را برای تولید نفت به 9 تا 9.5 میلیون بشکه در روز تنزل دهد.

      الشهرستانی این سخنان را در کنفرانس "نفت و پول" در لندن مطرح کرد.

      به گزارش خبرگزاری رویترز، عراق در حال حاضر با کمک شرکتهای خارجی ظرفیت تولید روزانه 12 میلیون بشکه تا سال 2017 را برای خود هدفگذاری کرده است، هدفی که تا حد زیادی غیر واقعبینانه به نظر میرسد.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #1188
        رویترز:

        قیمت طلا تا سپتامبر آینده به 1843 دلار خواهد رسید

        خبرگزاری فارس: موسسه ال بی ام لندن در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد قیمت جهانی هر اونس طلا تا سپتامبر آینده به بیش از 1843 دلار خواهد رسید .






        به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی رویترز ، موسسه ال بی ام همچنین افزود: قیمت جهانی هر اونس نقره نیز تا سپتامبر سال آینده به بیش از 38.40 دلار افزایش خواهد یافت. بر اساس این گزارش این موسسه در گزارش قبلی خود پیش بینی کرده بود قیمت جهانی طلا تا سپتامبر آینده به بیش از 1914 دلار خواهد رسید. بر این اساس ادامه اجرای سیاستهای انبساطی پولی در کشورهای غربی و رشد تقاضا در بازار چین تاثیر زیادی بر روند صعودی قیمت طلا در سال 2013 خواهد داشت.
        قیمت هر اونس طلا در سپتامبر 2011 میلادی به بیش از 1920 دلار رسید و از ابتدای امسال نیز بیش از 10 درصد رشد داشته است . این برای دوازدهمین سال متوالی است که قیمت طلا با افزایش روبرو شده است . این گزارش افزود: قیمت هر اونس پلاتین نیز تا سپتامبر سال آینده به بیش از 1794 دلار خواهد رسید.
        بیش از 50 درصد شرکت کنندگان در نظر سنجی این موسسه انگلیسی نیز پیش بینی کردند فدرال رزرو آمریکا برنامه های جدید انبساطی پولی را اجرا خواهد کرد و 56 درصد نیز اعلام کردند رشد اقتصادی چین سال آینده به بیش از 7 تا 8 درصد خواهد رسید. به نظر می رسد چین امسال با پیشی گرفتن بر هند به بزرگترین بازار طلای جهان تبدیل شود .
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #1189
          قیمت جهانی طلا کاهش یافت

          به دنبال افت شاخص سهام در بازارهای بینالمللی، قیمت جهانی طلا نیز امروز با کاهش روبرو شد.


          به گزارش فرهنگ به نقل از عصر امروز ؛ کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نگرانی بینالمللی نسبت به بن بست مالی در آمریکا و ادامه تنشهای سیاسی در خاورمیانه موجب افزایش قیمت طلا در هفتههای آینده خواهد شد.


          بر اساس این گزارش، اگر دولت و کنگره آمریکا نتوانند تا پایان سال ۲۰۱۲ میلادی بر سر راههای کاهش کسری بودجه و بدهی در سال آینده به توافق برسند، این کشور بار دیگر با رکود اقتصادی روبرو خواهد شد و این مساله به ضرر رشد و رونق اقتصادی جهان خواهد بود.


          بر این اساس، قیمت هر اونس(معادل ۳۲.۱۳۱گرم) طلا امروز در بازارهای جهانی با ۳.۰۱ دلار کاهش به کمتر از ۱۷۲۳.۰۴ دلار رسیده است.


          کارشناسان اقتصادی معتقدند، با پیروزی باراک اوباما در انتخابات آمریکا سیاست انبساطی پولی فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا ادامه خواهد یافت. قیمت هر اونس طلا در بازار آمریکا برای تحویل در ماه دسامبر نیز با ۶.۶۰ دلار کاهش به کمتر از ۱۷۲۳.۵۰ دلار رسیده است.


          بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، تقاضای طلا در سه ماه سوم ۲۰۱۲ میلادی بیش از ۱۱ درصد کاهش داشته است.


          ارزش یورو در برابر دلار نیز امروز افزایش یافت، ولی شاخص سهام در اکثر بازارهای مالی جهان با کاهش روبرو شده است.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #1190
            دوره نفت ارزان تمام شد/ نفت گران میشود

            وزیر نفت با تاکید بر اینکه دوره نفت ارزان در جهان به پایان رسیده است، از افزایش بهای جهانی طلای سیاه خبر داد و اعلام کرد: قیمتهای فعلی نفت 100 دلاری خوب و رضایت بخش ارزیابی میشود.

            رستم قاسمی در گفتگو با مهر درباره نوسانهای قیمت جهانی نفت خام گفت: دوره نفت و گاز ارزان در جهان به پایان رسیده است.


            وزیر نفت با اعلام اینکه به زودی بهای جهانی نفت افزایش مییابد، در پاسخ به این سئوال مهر که آیا قیمتهای فعلی 100 تا 108 دلار برای هر بشکه نفت را عادلانه ارزیابی می کند؟، اظهار داشت: در شرایط فعلی قیمتهای جهانی نفت رضایت بخش است.

            این عضو کابینه دولت دهم چند روز قبل در یک گردهمایی بینالمللی در تهران با انتقاد از رویکرد نظام سرمایه گذاری غرب در قبال مشارکت و تامین منابع مالی توسعه صنایع نفت و گاز جهان، تاکید کرده است: صنعت نفت و گاز جهان تشنه سرمایه گذاری بوده اما این منابع در برخی میادین کاهش یافته است.

            وی با اشاره به ایجاد فاصله بیشتر بین مصرف کننده و تولید کننده بازار عرضه نفت، بیان کرد: جلوه دادن بازار عرضه نفت به صورت سنتی و بازار تقاضا به شکل مدرن امروز باعث جلوگیری از دسترسی به جریان آزاد فناوری بین شرکتها شده است.

            این مقام مسئول با اشاره به اینکه صنعت نفت در دوران مختلف شاهد فراز و فرودهای قیمتی بوده است، تاکید کرد: در سالهای گذشته ارزش واقعی نفت رشد خفیفی داشته با این حال در این بخش شاهد مکانیزمهای سنتی در عرضه نفت و گاز هستیم اما باید گفت نفت و گاز فقط کالای مصرفی نیست بلکه یک کالای سرمایهای به شمار میرود.

            وی با بیان اینکه نباید نحوه قیمت گذاری در نفت در حوزه گاز نیز تکرار شود تبیین کرد: با جلوگیری از نوسانات شدید قیمت باید ارزش محصول حفظ شود و پس از آب و خاک منابع هیدروکربوری گسترده ترین منابع ارزشمند کره زمین محسوب میشود.

            به گزارش مهر، در آخرین معاملات بازار جهانی نفت پس از چند روز سقوط متوالی قیمتی، روز گذشته قیمت نفت دبلیو.تی.آی آمریکا با 34 سنت افزایش به 85 دلار و 72 سنت در هر بشکه رسید،همچنین بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با 54 سنت افزایش به 108 دلار و 80 سنت در هر بشکه رسید.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #1191
              در فصل سوم 2012 اتفاق افتاد

              افت جهاني تقاضاي طلا

              دنیای اقتصاد- شورای جهانی طلا اعلام کرد که تقاضای جهانی طلا در سه ماه سوم سال 2012، نسبت به مدت مشابه سال قبل، با 11 درصد کاهش در مقدار خود مواجه بوده است. این گزارش پیشبینی میکند که تقاضای طلا در آینده ارتجاعی و نوساندار بماند. بنا به این گزارش، ارزش تقاضای جهانی طلا بر حسب دلار 14 درصد کاهش یافته است. متوسط قیمت هر اونس طلای جهانی نیز در فصل سوم امسال، 3 درصد کمتر از سال گذشته بوده است.


              در سه ماهه سوم سال 2012 رخ داد
              افت 11 درصدی تقاضای جهاني طلا

              گروه بازار پول - مسعودرضا طاهری: شورای جهانی طلا در تازهترین آمار منتشره خود اعلام کرد که تقاضا مصرف طلا در جهان 11 درصد افت نشان میدهد. بر اساس این آمار تقاضای طلا در سه ماهه سوم سال جاری میلادی 6/1084 تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 2011 تقریبا 11 درصد افت داشته است. در سه ماهه سوم سال قبل میزان تقاضا برای طلا در جهان 5/1223 تن بود.
              در این گزارش البته اعلام شده که میزان تقاضا ارتجاعی و نوسان دار خواهد ماند. گزارش شورای جهانی طلا نشان میدهد که میزان تقاضا در سه ماه سوم سال 2012 اگرچه نسبت به مدت مشابه سال قبل افت داشته، اما از متوسط تقاضای 7/984 تن 5 سال قبل به مراتب بالاتر مانده است. در گزارش شورای جهانی طلا همچنین آمده است که ارزش تقاضای طلای سه ماهه سوم امسال نیز 14 درصد نسبت به سال 2011 افت نشان میدهد. این میزان در گزارش جدید این شورا 6/57 میلیارد دلار اعلام شده است. همچنین در تازهترین این آمارها متوسط قیمت طلا را در سه ماهه سوم 1652 دلار در هر اونس اعلام کرده که نسبت به متوسط قیمت طلا در سه ماهه سوم سال 2011 معادل سه درصد کاهش نشان میدهد.
              همچنین برخی از ارقام قابل توجه این گزارش نشان میدهد که کل سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری تجاری طلا در این مدت نسبت به سال قبل به طور معنی داری
              56 درصد افزایش داشته است. در خصوص میزان مصرف بازار هندوستان نیز در این گزارش آمده که میزان این تقاضا با 9 درصد افزایش به 1/223تن رسیده است. این میزان در سه ماهه سوم سال 2011 تقریبا 8/204 بوده است. تقاضای طلا در بازار هندوستان هم در بخش تولید و ساخت جواهرآلات و هم در بخش سرمایهگذاری توامان افزایش داشته است. در بخش ساخت جواهرآلات در این کشور 1/136 تن طلا مصرف شده که در مدت مورد اشاره 7 درصد افزایش نشان میدهد. در بخش سرمایهگذاری نیز تقاضا با 12 درصد افزایش به 87 تن رسیده است. سرمایهگذاران با تقلید از برخی کشورها در سکههای طلا سرمایهگذاری کردهاند.
              در این گزارش بازار چین نیز مورد اشاره قرار گرفته است. با این شرایط که برخلاف هندوستان در چین میزان تقاضا برای سرمایهگذاری و مصرف به دلیل افت نرخ رشد اقتصادی روند کاهشی بوده است در سه ماهه سوم سال 2012 تقاضای طلا در چین نسبت به مدت مشابه سال میلادی قبل با 8 درصد کاهش از 2/191 تن به 8/176 تن رسیده است. تقاضا برای ساخت جواهرآلات 6درصد و سرمایهگذاری 12 درصد کاهش نشان میدهد. تقاضای طلا برای ساخت جواهرآلات در این کشور به 8/123 تن رسیده است. افت تقاضا برای خرید در بخش خرده فروشی دلیل این اتفاق اعلام شده است. میزان مصرف در سرمایهگذاری نیز به 53 تن رسیده است که البته از متوسط بلند مدت مصرف آن 19 درصد هم بالاتر اعلام شده است.
              در خصوص میزان خرید بانکهای مرکزی نیز اعلام شده که در این سه ماهه بانکهای مرکزی 6/97 تن طلا خریدهاند. براساس این گزارش در 6 دوره از 7 دوره سه ماهه گذشته، میزان خرید طلا توسط بانکهای مرکزی دنیا در محدوده 100 تن بوده که از سال 2010 تقریبا روند افزایشی تندتری به خود دیده است.
              میزان مصرف سکه و شمشهای کوچک و نمادین در اروپا در سه ماهه سوم 2012 به نصف کاهش یافته است. این میزان از 1/128 تن به 5/67 تن افت کرده است. این اتفاق در صورتی است که رویدادهای منطقه میتوانست دلیل خوبی برای افزایش این میزان باشد.
              در آمریکا میزان دقیقی از سرمایهگذاری در سکه و شمشهای نمادین در این سه ماهه استخراج نشده، اما میزان 5/10 تن برای مصرف در این موارد به ارزش 7/559 میلیون دلار عنوان شده است. در دو بازار معروف جنوب شرق آسیا نیز کاهش میزان مصرف مورد اشاره قرار گرفته است. در تایلند و ویتنام به ترتيب 60 درصد و 39 درصد کاهش در مصرف طلا برای استفاده در سکه و شمشهای نمادین داشتهاند.
              در ترکیه بازار سرمایهگذاری طلا در سکه در سه ماهه سوم 2012 به 9/7 تن رسیده در حالی که در 5 سال گذشته این میزان به طور متوسط 13 تن بوده است. در تایوان تقاضا برای سکه و مدالهای طلا در مدت مورد اشاره به 1 تن رسیده در حالی که در سه ماهه سوم سال 2011 تقریبا 5/1 تن بود. در ژاپن این میزان از رقم 9/19 تن سه ماهه سوم سال 2011 به 9/4 تن در سه ماهه امسال رسیده است.
              قیمت طلا در بازارهای جهانی
              نرخ طلا دیروز به دلیل ناآرامیهای اروپا و اعتصاب گسترده در چندین کشور اروپایی تحت فشار است. دیروز برابری یورو در مقابل دلار آمریکا نیز باز هم اندکی کاهش داشت. قیمت طلا پنجشنبه به 1710 دلار رسید که نسبت به قیمت روز چهارشنبه 16 دلار افت نشان میداد. اعتراض به سیاستهای ریاضتی در اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، یونان، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی حتی آلمان چشمانداز افت ارزش یورو و کاهش قیمت طلا را بیشتر کرده است. بورسهاي اروپایی نیز در این شرایط وضعیت خوبی ندارند که افت نرخ رشد اقتصادی را برای ماههای آینده ترسیم کرده است. بیکاری نیز بر بیثباتی اقتصادی درکشورهای جنوب این قاره سایه افکنده است. در عین حال چشمانداز افت نرخ رشد اقتصادی در آمریکا به دنبال میزان بیکاری در این کشور موجب کاهش قیمت نفت نیز شده است.
              قیمتهای داخلی
              این شرایط البته در بازار داخلی نیز تاثیر اندکی بر جای گذاشت و قیمت در بخش طلا و سکه تا حدودی متاثر ازاین وضعیت است. با این حال همچنان بیشترین تاثیر از افت قیمت دلار در بازار داخلی سکه و طلا برجای میماند. قیمت دلار روز گذشته بازهم در مسیر کاهشی نوسان داشت. سکه دیروز تا 1 میلیون و 170 هزار تومان کاهش داشت. این قیمت البته با نوسان 5 هزار تومان در این سطح در طول زمان بازار ادامه داشت. نیم سکه دیروز 580 هزار تومان و ربع سکه 290 هزار تومان فروخته شدند و کاهش 15 هزار تومانی و 5 هزار تومانی را به ترتیب ثبت کردند. در بازار طلا نیز قیمت هر گرم طلای 18 عیار با اندکی افت تا 118 هزار و 800 تومان رسيد.
              برنامههای دولت و بانک مرکزی برای به میدان آوردن ارزهای صادراتی و فروختن آنها در مرکز مبادلات ارزی شدت بیشتری به خود گرفته است و بر اساس سخنان اخیر وزیر اقتصاد نیز صادرکنندههای دولتی و خصوصی اگر ارز خود را در این مرکز با نرخ این مرکز نفروشند، حسابرسیهای آنها مورد قبول نخواهد بود و با مشکل مواجه خواهند شد. این مساله در راستای همان پیمان سپاری ارزی به تدریج ابعاد تازهتری به خود میگیرد. در بازار داخلی قیمت ارز روند کاهشی دارد و با وجود برخی مقاومتها در بازار، امیدهای تازهای به همسانسازی قیمت ارز بین ارز مرجع، ارز مرکز مبادلات و ارز بازار آزاد در بین مقامات دولتی به وجود آمده است.
              وزیر اقتصاد در تازهترین سخنان خود قیمت ارز مورد محاسبه در تشریفات گمرکی برای همه اقلام وارداتی از اول آذر ماه را قیمت روزانه مرکز مبادلات اعلام کرده است.


              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #1192
                افزایش تقاضا در چین، قیمت نفت را افزایش ميدهد؟
                چین تشنه نفت است

                گروه بورس جهانی – حمزه بهادیوند چگینی: چین را باید تنها اقتصادی دانست که پس از بحران سالهاي اخیر وظیفه توازن اقتصاد جهان را در طرف تقاضا همچنان عهده دار است و این وظیفه اگرچه به دنبال کاهش حدودا 3 درصدی رشد اقتصادی به تدریج تضعیف شده است، اما هنوز رشدی در حدود 8 درصدی برای اقتصادی به بزرگی این اقتصاد، جای شکر دارد و قادر است چرخههاي اقتصادی بسیاری از کشورها بهخصوص کشورهای تولید و صادرکننده مواد اولیه را به حرکت درآورد.


                نفت یکی از مقولاتی است که به کمک این رشد (و البته در کنار چین نقش سایر کشورهای نوظهور شایان ذکر است) تا حدی به تعادل رسیده است.
                در حال حاضر از طرف دیگر قیمتهاي جهانی نفت بهتدریج روندی کاهشی را در پیش گرفته است تا جاییکه قیمتها در محدوده ای بین 15 تا 20 درصد نسبت به قیمتهاي ماه مارس کاهش یافتهاند که البته با توجه به بحرانهاي اقتصادی حاکم بر بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا امری کاملا طبیعی است. به علاوه تا حدی مشکلات طرف عرضه کاهش یافته و در کنار کاهش تقاضا با افزایش عرضه نیز روبهرو هستیم.
                مشکلات ژئوپلیتیک در کشورهای نفتی خاورمیانه پس از انقلابهاي کشورهای منطقه تا حدی فروکش کرده و مسائل مرتبط با ایران نیز بیش از آنکه حول محور جنگ بچرخد تحریمی است. از طرفی با انقلاب شیل در آمریکای شمالی، تولید نفت و انتقال آن به چرخه فروش یکی از موضوعاتی است که ریسکهاي قیمتی طلای سیاه را کنترل کرده و همه این مسائل بر کاهش قیمت نفت موثر است.
                اما این تمام ماجرا نیست. انتظاری که اداره امور اقتصادی چین و آژانس بینالمللی انرژی دارد آن است که میزان مصرف نفت توسط این کشور تا پایان دسامبر با لااقل 400 هزار بشکه در روز افزایش مواجه خواهد شد که این میزان بیشترین رقم از فصل پایانی سال 2010 تاکنون به شمار ميرود.
                در چین به نظر ميرسد این افزایش تولید به دلیل اخباری است که براساس آن پیشبینی ميشود میزان تولید پالایشگاهها مانند گروه پتروشیمی پتروچاینا یا شرکت نفت چین، در مقایسه با فصل قبل افزایش ميیابد. این کشور در بحث صادرات مواد پتروشیمی از قدرت بالایی برخوردار است و در ماههاي اخیر میزان صادرات این محصولات در آن کاهش یافته بود.
                از طرفی گزارشهاي بانک بارکلیز حکایت از آن دارد که میزان ذخایر چین در ماههاي اخیر به کمترین میزان خود رسیده و این موضوع سیاستهاي نفتی و پالایشی این کشور را به سمت توسعه تولید در بخشهاي سوخت و پتروشیمی سوق داده است که در این میان گسترش عرضه محصولات پتروشیمی برای بخش تولید و حملونقل از محورهای اساسی این توسعه به شمار ميرود و این در حالی است که نیمی از نفت مورد نیاز این کشور وارداتی است.
                براساس این اطلاعات باید گفت: احتمالا بهزودی با موجی از افزایش تقاضا در بازارهای جهانی نفت توسط این کشور مواجه خواهیم شد که این موضوع بر قیمت اثری همسو گذاشته و به افزایش آن منجر خواهد شد. دو سال بود که میزان واردات نفت توسط چین کاهش یافته و تا حدود 4 میلیون و 300 هزار بشکه در روز رسیده بود که پیشبینی ميشود این رقم تا 13 اکتبر به 4 میلیون و 900 هزار بشکه رسیده باشد. در عین حال میزان خروجی پالایشگاهها در 18 اکتبر در این کشور به 47/9 میلیون بشکه در روز رسیده که این رقم در ماه ژوئن 79/8 میلیون بشکه بود.
                خبرها حکایت از افزایش 9 و 4 درصدی عملکرد شرکتهاي بزرگ نفتی سینوپک و پتروچاینا در ماههاي اخیر دارد و این موضوع به تدریج اثرات خود را بر سایر شرکتها و بازار خواهد گذاشت.
                نیل بوریج، تحلیلگر اقتصادی از هنگکنگ پیشبینی ميکند میزان تقاضای چین به زودی تا 600 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت، معتقد است: میزان ذخایر بنزین و سوختهاي دیزلی در چین به حدی پایینتر از ارقام تاریخی آن رسیده و انتظار ميرود تقاضای نفت برای بخشهاي پالایشگاهی به سرعت افزایش یابد. به عقیده وی، سه ماهه چهارم که هنوز آمار آن به درستی منتشر نشده، فصلی افزایشی برای مصرف نفت در چین محسوب ميشود، حال آنکه در سه ماهه پاییزی این رقم کاهشی بوده است.
                به گزارش آژانس خبری نفت، گاز و پتروشیمی چین، میزان عرضه سوختهاي دیزلی در این کشور در ماه اوت با کاهشی حدودا 15 درصدی مواجه شده و به 93/7 میلیون بشکه در روز رسیده است. حال با در نظر گرفتن آمار جدیدی که نشاندهنده بهبود نسبی خرده فروشی در چین و افزایش تولیدات صنعتی در این کشور در ماه گذشته در مقایسه با 4 ماه گذشته آن است باید گفت، واردات نفت خام توسط این کشور افزایش ميیابد؛ پروسه ای که از ماه سپتامبر شروع شده است.
                آمارهای موسسه آمار چین نيز حکایت از آن دارد که در ماههاي آتی روند تولید صنعتی و شاخص خرده فروشی در این کشور بهبود خواهد یافت. به گفته سیجینچنگ از موسسه بارکلیز، رکود تا حد زیادی پشت سر گذاشته شده و تقاضای نفت چین قطعا در مقایسه با 6 ماه گذشته در مسیر افزایش قرار خواهد گرفت؛ چرا که فعالیت بنگاهها و پالایشگاهها آغازی دوباره یافته و فرآیند ذخیرهسازی سوخت به برنامهای مهم در بخش انرژی تبدیل شده است.
                از طرفي پیشبینی ميشود رشد اقتصادی چین در سالهاي پیش رو دوباره روند رو به فزونی را در پیش بگیرد و این موضوع تقاضای نفت را بار دیگر افزایش ميدهد. در عین حال چشماندازها از اقتصاد جهانی تیره و تار است.
                تجربه مهم بحران جهانی این است که اقتصادهای به هم گره خورده دنیا و ارتباط بازارها به طوری منطقی به تلاقی منافع و مضار کشورها منجر ميشود و این موضوع با اثر بر رشد اقتصادی نزدیک به 12 درصدی چین خودنمایی کرد و این نرخ را تا 7/7 درصد کنونی آن تقلیل داد.
                این مساله را نباید از نظر دور داشت که عدم توازن در توسعه کشورها به مثابه مانعی قوی برای یک کشور خاص – آن هم در حد و اندازه چین – خواهد شد. به هر حال با توجه به برنامههاي پیش رو باید منتظر ماند و دید آیا توسعه دوباره چین به دلیل توسعهنیافتگی شاخصها در اروپا و آمریکا با چالش مواجه ميشود یا خیر؟

                قیمتها و اخبار هفتگی نفت
                گروه بورس جهانی- دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیشبینی کرد شرایط بازار نفت و قیمتهاي جهانی این ماده در سال آینده میلادی رضایت بخش خواهد بود. به گفته عبدالله سالم البدری در حالی که اعضای اوپک روزانه یک میلیون بشکه فراتر از سقف تولید توافق شده نفت عرضه ميکنند و این موضوع تاثیر منفی بر قیمتها نداشته است، چشمانداز بازار نفت در سال 2013 نگرانکننده نیست.
                به گزارش شانا، تازهترین برآوردهای اوپک نشان ميدهد تقاضا برای نفت خام کشورهای اعضای اوپک در سال 2013 کاهش ميیابد و به میانگین روزانه 29 میلیون و 720 هزار بشکه در روز ميرسد. البدری گفت: ممکن است بازارهای جهانی نفت خام هم اکنون روزانه با 500 تا 600 هزار بشکه مازاد عرضه روبهرو باشد اما فکر نميکنم این موضوع مشکلی ایجاد کند. آژانس بینالمللی انرژی در ماه مه مدعی شده بود که قیمتها در سطوح 112 دلار برای هر بشکه به ضرر اقتصاد جهانی خواهد بود. دبیرکل اوپک گفت: برآورد اخیر IEA درباره پیشی گرفتن آمریکا از عربستان در تولید نفت، بر سرمایهگذاریهاي نفتی اعضای اوپک تاثیر منفی ميگذارد.
                عبدالله سالم البدری همچنين هشدار داد: پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی درباره رسیدن جایگاه نخستین تولیدکننده نفت جهان از عربستان به آمریکا و سرمایهگذاری اعضای اوپک در بخشهاي افزایش ظرفیت، تولید را تحت تاثیر قرار ميدهد. آژانس بینالمللی انرژی در گزارش سالانه خود درباره چشمانداز صنعت نفت جهان اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا با سبقت گرفتن از روسیه و عربستانسعودی در سال 2017 بر جایگاه نخستین تولید کننده نفت جهان تکیه ميزند. این برآورد نشان ميدهد تولید نفت خام آمریکا تا سال 2015 به روزانه 10 میلیون بشکه و در سال 2020 به 11 میلیون و 100 هزار بشکه در روز ميرسد، اما تولید این کشور در سال 2035 به 9 میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش ميیابد. بر پایه این ارزیابی، تولید نفت خام عربستان در سال 2015 به روزانه 10 میلیون و 900هزار بشکه در سال 2035 به 12 میلیون و 300 هزار بشکه در روز ميرسد. البدری گفت: مطرح کردن چنین برآوردی سبب کاهش یا توقف سرمایه گذاری کشورهای عضو اوپک در بخشهاي افزایش ظرفیت تولید ميشود و در این میان، مصرفکنندگان بازندگان اصلی خواهند بود.
                آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت خام در سالجاری میلادی را کاهش داد. آژانس بینالمللی انرژی در تازه ترین گزارش چشمانداز میان مدت خود درباره بازارهای جهانی نفت خام به دلیل ادامه بحران مالی منطقه یورو و تاثیر طوفان شدید سندی در آمریکا پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت خام در سالجاری میلادی را کاهش داد. بر پایه این ارزیابی، تقاضای جهانی نفت خام امسال روزانه با 670 هزار بشکه افزایش روبهرو خواهد بود که این رقم نسبت به برآورد پیشین آژانس، روزانه 60 هزار بشکه افت نشان ميدهد. تقاضای جهانی نفت خام در سال 2013 با پیشبینی افزایش روزانه 830 هزار بشکه به مجموع 90 میلیون و 400 هزار بشکه در روز ميرسد که نسبت به برآورد پیشین روزانه 100 هزار بشکه کاهش یافته است.
                ارزیابیهاي آژانس نشان ميدهد عرضه جهانی نفت خام در ماه اکتبر به دنبال رشد برداشت نفت در منطقه آمریکای شمالی و بهبود تولید در پروژههاي نفتی دریای شمال، با افزایش روزانه 800 هزار بشکه به 90 میلیون و 900 هزار بشکه در روز رسیده است. افزایش تولید کشورهای غیر عضو اوپک در ماه اکتبر، کاهش اندک تولید کشورهای عضو اوپک به خصوص افت 20 درصدی تولید نفت نیجریه به دلیل جاری شدن سیل و سرقتهاي نفتی را جبران کرده است. عرضه جهانی نفت در ماه اکتبر روزانه دومیلیون بشکه بالاتر از این رقم در دوره مشابه سال گذشته بوده است و 80 درصد این افزایش تولید به دنبال رشد تولید نفت خام و مایعات گازی اعضای اوپک صورت گرفته است.
                براساس ارزیابی آژانس بینالمللی انرژی، تولید نفت خام کشورهای غیرعضو اوپک در سال 2013 با افزایش روزانه 860 هزار بشکه به 54میلیون و 100 هزار بشکه در روز ميرسد که نسبت به برآورد پیشین روزانه 150 هزار بشکه افت نشان ميدهد.

                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #1193
                  پیش بینی کدلکو در مورد آینده قیمت مس

                  معدن 24: توماس کلر (مدیر عامل شرکت کدلکو ) پیش بینی خود را درباره تولیدات محصول این شرکت در سال 2013 معادل 1.7 میلیون تن برآورد کرده است.

                  این شرکت از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده مس است که میزان تولید مس خود را 1.7 میلیون تن پیش بینی کرده است . کلر دلیل این پیش بینی را معدن تازه اکتشاف شده Ministro Hales عنوان کرده است .
                  همچنین کلر در کنفرانس معدنکاران گفت : قیمت مس را در کوتاه مدت نزدیک به قیمت فعلی پیش بینی کرده است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #1194
                    جنگ غزه بهای نفت را بالا برد

                    گسترش منازعه غزه موجب افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی شده است. هر بشکه نفت خام شمال در روز دوشنبه ۱۹ نوامبر به نسبت روز جمعه ۱۶ نوامبر ۷۸ سنت گرانتر فروخته شد. نفت تگزاس نیز بشکهای ۹۶ سنت ترقی کرد.


                    خبرگزاری آلمان مینویسد که هر بشکه ۱۵۹ لیتری نفت برنت دریای شمال برای ارسال در ژانویه، در نیمروز دوشنبه (۱۹ نوامبر/۲۹ آبان) به ۱۰۸ دلار و ۹۶ سنت فروخته شده است.


                    هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت برای تحویل در ژانویه نیز در روز دوشنبه با افزایش ۹۶ سنت، به ۸۷ دلار و ۸۸ سنت رسیده است.


                    کارشناسان بازار نفت، علت این افزایش بها را تداوم درگیری میان اسراییل و فلسطینیان میدانند. موسسه فیلیپ فیوچرز، سانحه در سکوی نفتی خلیج مکزیک را نیز مزید بر علت یاد شده اعلام میکند.


                    بهای نفت در هفتههای اخیر پایدار و باثبات مانده بود. به گفته ناظران، کشیده شدن دامنه منازعه خاورمیانه به کشورهای نفتخیز عربی میتواند قیمت نفت را به مراتب از بهای کنونی بالاتر ببرد.


                    پیش از این و در روز جمعه، پایگاه خبری بلومبرگ از چهارمین هفته رکود یا کاهش قیمت جهانی نفت گزارش داده بود. در این گزارش آمده بود که نگرانی نسبت به وضعیت اقتصادی آمریکا توانسته مانع افزایش قیمت نفت به علت تشدید تنشهای سیاسی در خاورمیانه شود.


                    بلومبرگ افزوده بود که قیمت نفت در هفته منتهی به ۱۶ نوامبر با افت ۰/۹ درصدی روبرو بوده و قیمت جهانی نفت از ابتدای سال ۲۰۱۲ تا این زمان ۱۴ درصد از ارزش خود را از دست داده است.


                    خبرگزاری فرانسه روز جمعه ۱۶ نوامبر نوشته بود که عراق در واکنش به اوضاع غزه، به کشورهای نفتخیز پیشنهاد توسل به نفت به عنوان سلاحی علیه اسراییل را داده است.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • کریم مهدوی
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 813

                      #1195
                      بهای جهانی طلا کاهش یافت



                      بهای جهانی طلا به دلیل نگرانی نسبت به بنبست مالی در آمریکا و بالا رفتن امیدها نسبت به کاهش تنش در خاورمیانه، روز سه شنبه کاهش یافت.

                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، معاملات حجم بالای طلا برای تحویل در ماه دسامبر در بازار کامکس نیویورک، 10.80 دلار یا 0.6 درصد کاهش بها یافت و 1723 دلار در هر اونس معامله شد.
                      تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                      نظر

                      • کریم مهدوی
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 813

                        #1196
                        قیمت نفت برنت به مرز 110 دلار رسید


                        در حالی که تلاشهای بین المللی برای برقراری آتش بس در نوار غزه هنوز به جایی نرسیده است، قیمت جهانی نفت همچنان رو به افزایش است.
                        تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #1197
                          بازار جهانی فولاد جان گرفت

                          معدن 24 : بنا به گزارش های رسیده در روز سه شنبه هر بیلت فولاد با رشد 1 دلار و 6 سنتی ، به قیمت 494 دلار معامله شد.

                          همچنین میلگرد 1305 با نواسانات مثبت همراه بود و به قیمت 564 دلار و 63 سنت معامله شد. دلیل رشد قیمت فولاد ، بازگشت تقاضا برای تولیدات فولاد عنوان شده است.
                          این گزارش می افزاید ، سنگ آهن 61.5 درصد به قیمت 120-121 دلار به ازای هر تنcfr چین معامله شد.اخبار مهمی که از روز گذشته در ارتباط با کاهش 15-10 درصدی مالیات و به تبع آن کاهش هزینه های تولید سنگ آهن چین به گوش رسید باعث افت کمتر از 1 دلاری قیمت سنگ آهن شده است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • سعید پور احمدی
                            عضو فعال
                            • Sep 2011
                            • 1339

                            #1198
                            نگاهی به عرضه و تقاضای آلومینیوم و آلومینا در جهان

                            معدن 24: در حال حاضر با توجه به قیمتهای كنونی، واحدهای تصفیه آلومینای زیادی ضررده هستند، اما با كاهش تولید و تغییر در ساختار قیمتگذاری میتواند بازار متوازنتر و اقتصاد بهتری را در سال آتی به وجود آورد.

                            شرایط جهانی آلومینا یك تضاد فاحشی را بین دو بازار ایجاد كرده است، به طوری كه در چین به دلیل افزایش ظرفیتهای ذوب آلومینیوم، تقاضا قوی و رو به رشد بوده، اما چشمانداز آن در سایر مناطق جهان تیره و تار بوده به گونهای واحدهای تصفیه زیادی در حال ضرردهی هستند.

                            تحلیلگر متال بولتن میگوید اگرچه ما شاهد كاهش شدید قیمتهای آلومینیوم در این سال بودیم و تحریم صادرات بوكسیت اندونزی تأثیر بسزایی روی بازار آلومینا داشته، در سه ماهه دوم سال 2012 تقاضای آلومینا در جهان به اوج جدیدی دست یافته و میزان تولید سالیانه آن به 6/90 میلیون تن رسیده كه مطابق با اوج میزان تولید آلومینیوم است. اما به هر صورت بیشترین افزایش مربوط به چین است. در حقیقت تقاضای آلومینیوم در خارج از چین در سه ماهه دوم سال به میزان 50 میلیون تن در سال كاهش پیدا كرده است كه از شروع سه ماهه سوم سال 2011 پایینترین بوده است.

                            تحلیلگر فوق اضافه میكند كه بیشترین كاهش مربوط به خاورمیانه بوده كه دلیل آن وضعیت اضطراری در واحد ذوب سوهار در عمان است كه حدوداً 236 هزار تن در سال از ظرفیت تولید آن كم شده است.

                            در اواخر سال گذشته و اوایل امسال به دلیل كاهش ظرفیتهای ذوب آلومینیوم كه 25 درصد آن ضررده بوده (این اتفاق زمانی رخ داد كه قیمتهای آلومینیوم در بورس فلزات لندن كاهش پیدا كرد)، بازار جهانی آلومینا با كاهش شدید تقاضا مواجه شد. با وجود اینكه به طور كل بازار جهانی رو به بهبود گذاشته است، آینده تقاضا برای آلومینا در خارج از چین همچنان تیره و تار است كه دلیل آن اقتصاد ضعیف ناشی از قیمتهای پایین آلومینیوم و آشفتگی در عرضه تولید است. در نتیجه در حال حاضر عرضه مازاد سالیانه كنونی آلومینا در جهان 1/1 میلیون تن است در حالی كه میزان بهرهبرداری از ظرفیتها از 5/82 درصد در سال 2011 به 79 درصد (پس از بهرهبرداری 90 درصدی در اكثر طول دهه گذشته) در سال 2012 كاهش پیدا كرده است. در نیمه اول امسال بازار آلومینا با اندكی ظرفیت مازاد مواجه بود. اما در حال حاضر بازار متوازنتر شده و انتظار میرود كه سال آینده توازن بین عرضه و تقاضا تا پایان سال ادامه داشته باشد.

                            اوج جدید در چین

                            یك تحلیلگر آمریكایی میگوید در ماه اوت به طور متوسط در جهان روزانه 124935 تن آلومینا تولید شده كه از این میزان تولید روزانه در چین 56419 تن بوده است. انتظار میرود كه سالیانه 3/2 میلیون تن بهرهبرداری از ظرفیتها در بقیه نقاط جهان متوقف شده و با كاهش تولید به دلیل افت قیمتها، احتمالاً در بقیه سال شتاب بیشتری پیدا كند. اما تولید كلی آلومینیوم در جهان كه بالغ بر 90 درصد مصرف آلومینا را به خود اختصاص میدهد طبق پیشبینی افزایش پیدا خواهد كرد و بخش این افزایش مربوط به رشد ظرفیت تولید در چین است كه میزان این رشد اندكی جای تعجب دارد.

                            تحلیلگران پیشبینی میكنند كه تولید آلومینیوم اولیه در جهان در سال 2012 با 7/2 درصد افزایش به 4/47 میلیون تن و در سال 2013 با 6/6 درصد افزایش به 5/50 میلیون تن خواهد رسید و بر اساس این تخمین ظرفیت ذوب آلومینیوم اولیه با 8/3 درصد افزایش به 7/59 میلیون تن در این سال و با 6/4 درصد افزایش بیشتر به 4/62 میلیون تن در سال آینده خواهد رسید. این رقم شامل 2/6 درصد افزایش با 4/28 میلیون تن ظرفیت ذوب در چین در سال 2012 بوده و به دنبال آن 7/5 درصد افزایش یا حدود 30 میلیون تن در سال 2013 را شاهده خواهیم بود. علاوه بر این پیشبینی میشود، تا سال 2015 ظرفیت ذوب سالیانه در جهان به 1/72 میلیون تن برسد كه سهم چین از این میزان ظرفیت 8/36 میلیون تن خواهد بود.

                            انتظار میرود كه بیشترین افزایش ظرفیت مربوط به استانهای گوانگزی و هنان باشد كه از یارانه برق دولتی برخوردار هستند. تخمین زده میشود كه تعرفههای برق هزینه برق واحد ذوب را در آنجا تا 180 دلار در هر تن به طور متوسط كاهش دهد كه منتهی به راهاندازی مجدد 450 هزار تن در سال ظرفیت در آن استانها شده و به ظرفیت جدید ذوب اضافه خواهد كرد. به طور متوسط واحدهای ذوب در چین به ازاء هر واحد تولید نسبت به بقیه كشورهای جهان ده درصد كمتر برق مصرف میكنند.

                            به دلیل قیمتهای پایین، افزایش فشارهای هزینه و عرضه مازاد در بازار آلومینای غیرچینی، تولیدكنندگان زیادی اقدام به كاهش تولیدات خود كردهاند. در سایر مناطق جهان، تولید آلومینا در سه ماهه دوم سال به سطحی سقوط كرد كه آخرین بار در سه ماهه اول سال 2011 شاهد آن بودیم و بیشترین كاهش را استرالیا و آمریكای لاتین تجربه كردهاند. علاوه بر این در چین نیز اعلام شده كه تولید آلومینا كاهش پیدا خواهد كرد. در ماه می شركت آلومینیوم چین (چالكو) اعلام كرد كه 7/1 میلیون تن در سال از تولید آلومینیوم خود كم خواهد كرد و به دنبال آن نیز 10 درصد دیگر از تولیدات پنج تولیدكننده بزرگ آلومینا به دلیل قیمتهای پایین آلومینا و آشفتگی در عرضه بوكسیت، كاسته خواهد شد.

                            اما با توجه به اینكه قیمتهای آلومینا تا حدی در هفتههای اخیر افزایش (از سطح پایین 310ـ315 دلار در هر تن به 325 دلار در هر تن) پیدا كرده است، مدیرعامل گروه بررسیهای بازار (CRU) معتقد است كه بعضی از ظرفیتهای متوقف مجدداً راهاندازی شده و واحدهایی كه نیز قرار بود بسته شوند به كار خود ادامه خواهند داد. این تحلیلگر اضافه میكند كه قبل از این افزایش 5 درصدی قیمتها، واحدهای تصفیه آلومینا با 25 درصد كاهش نقدینگی مواجه بوده یا ضرر ده بودند اما افزایش اخیر قیمتها به آنها كمك كرده كه تا حدی از این بحران فرار كنند. به هر صورت انتظار میرود كه قیمتهای آلومینا افزایش پیدا كند چون عرضهكنندگان سعی دارند كه رابطه قیمتگذاری خود را از بورس فلزات لندن جدا كرده و زمانی كه عمر قراردادهای قیمتگذاری قدیمی خاتمه مییابد به سمت قیمتهای شاخص نقد حركت كنند. ولی بعید است كه تا سال 2015 به سطح 374 دلار در هر تن سال گذشته برگردد.

                            بازگشت به سوی عرضه و تقاضا

                            حركت به سوی قیمتگذاری شاخص نقد این امكان را میدهد كه قیمتگذاری همسو با عرضه و تقاضا در بازار شود. مدیرعامل شركت آلكوا میگوید تا پایان امسال 40 درصد مشتریان آلكوا محصولات مورد نیاز خود را براساس شاخص قیمتگذاری آلومینا یا قیمتهای نقد خواهند خرید و سایر تولیدكنندگان آلومینا نیز از چین روش قیمتگذاری تبعیت خواهند كرد.

                            اما در حال حاضر چالش واقعی برای واحدهای تصفیه آلومینای چین بوكسیت است چون كیفیت بوكسیت این كشور پایین بوده و كمیت آن نیز اندك است. برعكس بوكسیت گینه معمولاً 65 درصد آلومینا و میزان سیلیكون پایین دارد. بوكسیت چین معمولاً دارای 25 ـ 30 درصد آلومیناست.

                            به همین دلیل چین در سالهای اخیر بوكسیت زیادی وارد كرده است. حدود 80 ـ 85 درصد بوكسیت وارداتی آن سابقاً از اندونزی بود اما به دلیل تحریم صادرات مواد اولیه یا خام اندونزی واردات از این كشور سخت شده است. دستاندركاران بازار میگویند كه صادرات بوكسیت اندونزی تقریباً از ماه ژوییه متوقف شده اگرچه هنوز اندكی از آن موجود است. بر اساس پیشنهادات دولت اندونزی تولیدكنندگانی كه برنامههای مصوب فرآیند پایین دستی بوكسیت داشته باشند میتوانند تا سال 2014 كه تحریم كامل صادرات اجرایی خواهد شد، به صادرات خود ادامه دهند. تجار امیدوارند كه اقداماتی در سال 2013 ـ 2014 اتخاذ شود كه امكان صادرات بیشتر بوكسیت از اندونزی میسر شود. محدودیتهای صادراتی بوكسیت عرضه این محصول را با كمبود مواجه كرده و در نتیجه آن چین مجبور شده است كه هزینه سنگینی را برای آن بر اساس قیمت پایه CIF بپردازد.كارشناسان میگویند به دلیل تحریم آتی (و نیز تحریمی كه احتمالاً هندیها برقرار كنند و در حال حاضر دارای 5/3 میلیارد تن ذخایر بوكسیت است) تجار چینی به دنبال منابع دیگری برای دستیابی به بوكسیت هستند كه میتوان به استرالیا، برزیل، آفریقا و جاماییكا اشاره كرد و همین شرایط باعث خواهد شد كه چینیها هزینه حمل و نقل بیشتری را بپردازند و به دلیل نرخ تبدیل واحدهای پولی مانند دلار استرالیا فشار بیشتری روی واحدهای تصفیه وارد خواهد آمد.

                            مشكلات تداركاتی

                            علاوه بر این احتمال عرضه مازاد نیز وجود دارد. به عنوان مثال بوكسیت استرالیا فقط از بندر Weipa صادر میشود و امكان اندكی برای افزایش صادرات از این كشور وجود دارد. دولت استرالیا اخیراً اعلام كرده كه به دلیل شرایط جغرافیایی امكان بیشتر صادرات از این بندر وجود ندارد و همین عدم امكان، بازار بوكسیت در آسیا را با كمبود مواجه خواهد كرد.

                            اما برخی از تحلیلگران معتقدند كه بازار جهانی آلومینای متالوژی امسال به حد كافی از عرضه این محصول برخوردار خواهد بود چون در خارج از چین تقاضا ضعیف است و احتمال كاهش تقاضای آلومینا در چین وجود داشته و چندین پروژه توسعه ظرفیت واحد ذوب راهاندازی خواهد شد، اما در سال 2013 بازار آلومینا متوازنتر خواهد شد چون تولیدكنندگان آلومینا در خارج از چین در واكنش به شرایط ضعیف بازار از میزان تولید خود كم خواهند كرد.

                            در نتیجه پیشبینی میشود كه قیمتهای آلومینا در سال 2013 به طور متوسط 342 دلار باشد كه از 319 دلار در سال 2012 بالاتر خواهد بود.
                            سعادت دیگران بخشی مهم از خوشبختی ماست.

                            نظر

                            • سعید پور احمدی
                              عضو فعال
                              • Sep 2011
                              • 1339

                              #1199
                              پیش بینی بازار مس در نشست لیسبون

                              معدن 24 : مرکز مطالعات بین المللی مس گزارشی منتشر کرد مبنی بر جلسه ای که در لیسبون پرتغال در 9 و 10 اکتبر امسال برگزار شد .



                              در این جلسه نمایندگان حکومت ها ، مشاوران صنعتی و تولید کنندگان بیشتر نقاط جهان حضور داشتند و مسائل کلیدی بازار مس را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

                              براساس پیش بینی این موسسه در سال 2012،انتظار می رود تقاضا برای مس تصفیه شده به بیش از 400 هزار تن تجاوز کند و برای سال 2013 میتوان گفت روند تولید با وجود معادن فعلی و معادن جدید بهبود یابد.

                              در این گزارش آمده است که توازن بازار جهانی به عوامل متعددی از جمله کاهش رشد اقتصادی ، بحران مالی اروپا ، مسائل سیاسی خاورمیانه ، شمال و شرق آفریقا ، ابزارها و کمبود سرمایه و مسائل فنی کارخانه ها بستگی دارد.

                              در نیمه اول امسال ، به دلیل مشکلات عملیاتی ، شرایط آب و هوای نامطلوب ، نا آرامی های نیروی کار ، تولید مس رشد 2.9 درصدی را تجربه کرد و این در حالی است که تولید معادن در 3 سال گذشته با رکود مواجه شده است.

                              در سال 2013 با گسترش پروژه های معدنی میتوان رشد 6.4 درصدی بعبارتی تولید 17.5 میلیون تن را شاهد باشیم . اگرچه ممکن است اجرای برخی از پروژه ها با تاخیر مواجه شود .

                              متوسط بهره برداری از ظرفیت ها ، در سال 2011 متوسط 79 درصد بوده که برای سال 2013، 81 درصد تخمین زده شده است .

                              سال 2012 تولیدات مس تصفیه شده ممکن است فقط تا 1.5 درصد (20 میلیون تن ) افزایش یابد. در سال 2013 با شروع طرحهایی در آفریقا از جمله طرح (sx-ew) و طرحهای الکترونیکی در چین ممکن است رشد 6 درصدی (21.2 میلیون تن) را شاهد باشیم .
                              سعادت دیگران بخشی مهم از خوشبختی ماست.

                              نظر

                              • سعید پور احمدی
                                عضو فعال
                                • Sep 2011
                                • 1339

                                #1200
                                بازار فلزات جهان در سال 2012 چگونه بود؟

                                معدن 24: افزایش تولید آلومینیوم اولیه چین تولید جهانی را افزایش داده است.



                                پس از یك افت كوچك در ماه ژوییه، تولید ماه اوت چین به یك اوج جدید 75/1 میلیون تن رسید. تولید روزانه به طور متوسط به 56452 تن رسید كه 7/4 درصد بالاتر از ماه ژوییه و 2/13 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل آن یعنی 2011 بیشتر است. واحدهای ذوب در چین احتمالاً تولید خود را افزایش دهند بخصوص اینكه دولت مركزی اعلام كرده است سرمایهگذاری بیشتری برای توسعه امور زیربنایی خواهد كرد. در چند ماه آینده به دلیل دادن یارانههای برق توسط دولتهای ایالتی و محلی و افزایش مجدد قیمتهای آلومینیوم در بورس شانگهای ظرفیتهای متوقف شده نیز احتمالاً دوباره راهاندازی شوند.

                                در ماههای ژانویه ـ ژوییه تولید آلومینیوم اولیه در جهان 4/4 درصد افزایش پیدا كرد، اما سنگینی این افزایش بیشتر در جهت چین سابق آسیا (9/12 + درصد) و چین (10 + درصد) بود. سایر مناطق از جمله آمریكای شمالی، آمریكای لاتین، اروپای غربی، استرالیا و آفریقا نسبت به مدت مشابه سال قبل آن تولیدات خود را كاهش دادند.

                                مصرف آلومینیوم اولیه در جهان در هفت ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل 4/2 درصد افزایش پیدا كرد و در كشورهای مختلف تصاویر بسیار متنوعی وجود دارد، تقاضا در آسیا (چین سابق) 8/4 درصد، در چین 7/5 درصد، در آمریكای شمالی تا 2/4 درصد و در آمریكای لاتین تا 7/2 درصد افزایش را نشان میدهد. اما مصرف در اروپا 2/7 درصد كاهش داشته و در cis این كاهش 3/5 درصد بود. گرچه رشد تقاضای چین آهستهتر خواهد شد، اما هنوز گامهای آن سریعتر از سایر مناطق در جهان بود و در حالی كه یك صادركننده صرف باقی خواهد ماند تولید آن باید به راحتی با تقاضا هماهنگ شود.

                                پیشبینی میشود كه مصرف جهانی امسال با 4 ـ 5 درصد افزایش به 46 ـ 47 میلیون تن برسد اما حدوداً 600 ـ 750 هزار تن كمتر از تولید آلومینیوم اولیه است.

                                میزان مصرف باید سال آینده سریعتر (6ـ7 درصد) افزایش پیدا كند، اما تولید جهانی نیز احتمالاً سریعتر (7 درصد) افزایش پیدا كند، به طوری كه عرضه مازاد بازار میتواند به یك میلیون تن افزایش پیدا كند.

                                در حقیقت بازار آلومینیوم با موجودی سنگینی مواجه است كه در معادلات فانیاس نگه داشته میشود و در اختیار مصرفكنندگان قرار نمیگیرد و در نتیجه پریمیومها كه هنوز در حال افزایش است با توجه به محل به بیش از 200 دلار خواهد رسید. موجودی انبارهای بورس فلزات لندن كه مجدداً به بیش از 5 میلیون تن رسیده است به حدود 8/4 میلیون تن در ماه ژوییه كاهش پیدا كرده است. با توجه به اینكه بیشترین فلز در چند مكان نگه داشته میشود، مانع انبارداری قیمت نقد آلومینیوم را دور از عرضه و تقاضای آن نگه داشته است و انتظار میرود كه تا زمانی كه نرخهای بهرهبرداری فایناس این فلز پایین باشد این شرایط ادامه داشته باشد.

                                از شروع سال تاكنون قیمتهای آلومینیوم بورس فلزات لندن از 2000 دلار در هر تن به بیش از 2300 دلار در هر تن در پایان ماه فوریه افزایش پیدا كرده است كه پس از آن قیمت در اواسط ماه اوت به 1800 دلار در هر تن كاهش پیدا كرد. از آن زمان تاكنون قیمتهای آلومینیوم و دیگر فلزات پایه به دلیل مجموعهای از عوامل اقتصاد كلان از جمله اعلام سرمایهگذاری بیشتر چینیها در بخش زیربنایی كشور و تسهیلات بیشتر در آمریكا، افزایش پیدا كرده است.

                                قیمت آلومینیوم از طریق پوشش كوتاه مدت و خرید منابع مالی تقویت شده است. اما این افزایش میتواند منتهی به وخامت بیشتر رابطه بین عرضه و تقاضا شود.

                                اكثر تحلیلگران پیشبینی میكنند كه سال آینده قیمت متوسط LME افزایش اندكی داشته باشد.

                                مس

                                اگرچه تزریق نقدینگی فوقالعاده بالا توسط بانكهای مركزی عمده به اقتصاد مهمترین نیروی محركه برای مس و دیگر فلزات است، اما این فلز سرخ به شدت تحت تأثیر مشكلات عرضه و تقاضا از جمله كاهش گرید سنگ معدنی، اعتصابات كارگری، مسائل فنی و عوامل مربوطه به شرایط اقلیمی قرار میگیرد و این امر باعث شده كه عرضه مس تصفیه شده همچنان كمتر از تقاضای جهانی آن باشد.

                                بر اساس گزارش گروه بینالمللی مطالعات مس در نیمه اول سال، تولید جهانی معادن مس نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل با 4/2 درصد افزایش به 8 میلیون تن رسید. در حالی كه تولید مس تصفیه شده در جهان با 8/3 درصد افزایش به 91/9 میلیون تن بالغ شد. مصرف ظاهری مس تصفیه شده در جهان نیز با 3/7 درصد افزایش به 39/10 میلیون تن رسید كه كسری مس تصفیه شده در سطح 473 هزار تن یا 292 هزار تن تعدیلات فصلی قرار گرفت.

                                تاكنون امسال مسائل و مشكلات كارگری چندان زیاد نبوده است اما كارگران معادن چند قرارداد منعقد كردهاند كه باید در چند ماه آینده مجدداً مذاكره كنند و این امر میتواند منتج به مشكلات عرضه شود بخصوص اینكه قیمتهای مس در حد چشمگیری بالاتر از هزینههای حاشیهای آن است.

                                در حال حاضر هشت قرارداد این چنینی وجود دارد كه قبل از پایان امسال منتفی شده كه روی تولید معادن در شیلی، پرو و كانادا تأثیرگذار بوده است.

                                عرضه نیز میتواند تحت تأثیر كمبودهای برق و هزینههای تورم در شیلی قرار گیرد. طبق گزارش كمیسیون ملی انرژی شیلی این كشور باید تا سال 2020 حدود 8000 مگاوات به 17 هزار مگاوات مورد نظر خود اضافه كند تا بتواند پاسخگوی تقاضای معادن جدید و توسعه اقتصادی كشور باشد.

                                مصرف مس نیز همانند سایر فلزات پایه در بین مناطق مختلف متفاوت است. مصرف چین و هند در پنج ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته به ترتیب 12 درصد و 2/4 درصد افزایش نشان میدهد. به طور كل در سایر كشورهای صنعتی و مناطق مختلف در جهان روند مصرف به شرح زیر منفی بوده است:
                                اتحادیه اروپا 2/8- درصد، 8/8 درصد افت در ژاپن، 3/15 درصد سقوط در روسیه، 7/0 درصد سقوط در آمریكا و 3 درصد كاهش در كره جنوبی، در حالی كه چین اطلاعات اقتصادی ضعیفتری را نشان میدهد، تقاضای مس آن هنوز میتواند به واسطه افزایش میزان بالای سرمایهگذاری در بخش برق تقویت شود.

                                واردات مس چین شدیداً تحتتأثیر تفاوت قیمتهای فروش در بورس فلزات لندن و بورس آتی شانگهای قرار دارد و افزایش اخیر قیمتهای بورس فلزات لندن در حال حاضر میتواند به خوبی واردات چین را متوقف كند. به طور كل با توجه به افزایش اخیر 10 درصدی از شروع ماه سپتامبر انتظار میرود كه سرانجام فاصله بین خرید فیزیكی افزایش یابد در حالی كه مصرفكنندگان میخواهند بدانند كه آیا این روند موقتی است یا بلندمدت.
                                مدتی است كه موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن روند كاهشی به خود گرفته است به طوری كه از 475 هزار تن در سال به زیر 220 هزار تن در حال حاضر تنزل پیدا كرده است. كل موجودی مس تصفیه شده در جهان در پایان ماه ژوئن طبق گزارش گروه بینالمللی مطالعات مس به بیش از یك میلیون تن رسید اما این مقدار مصرف كمتر از سه هفته است.

                                قیمتهای مس در بورس فلزات لندن به اوج بیش از 8600 تن در اوایل امسال رسیده و پس از آن به 7200 دلار در هر تن در اوایل ژوئن كاهش پیدا كرده و سپس در همین اواخر مجدداً به بالای 8000 دلار در هر تن افزایش پیدا كرد.

                                پیشبینی میشود كه امسال به طور متوسط قیمت مس حدود 8100 دلار در هر تن بوده و سال آینده افزایش پیدا كرده به 8400 ـ 8800 دلار در هر تن برسد ولی بر اساس تخمین متال بولتن در مدت زمان فصول سال 2013 قیمت به طور متوسط در سطح 8200 دلار در هر تن نوسان داشته باشد.

                                سرب

                                تولید معدنی سرب در هفت ماهه اول سال 2012 نسبت به مدت مشابه آن در سال 2011؛ 8/21 درصد افزایش به 084/3 میلیون تن رسید. دلیل اصلی این افزایش 3/41 درصد افزایش تولید چین است اگرچه تعدادی معدن نیز در مكزیك، پرو، روسیه و سوئد تولیداتی داشتهاند اما تولید سرب تصفیه شده (كه بیش از نیمی از آن با استفاده از قراضه بازیافتی تولید شده است) فقط با یك درصد افزایش به 163/6 میلیون تن در هفت ماهه اول سال رسید. بخشی از این واگرایی مربوط میشود به زمستان معتدل نیمه كره شمالی در سالهای 2011 ـ 2012 كه نتیجه آن تقاضای ضعیفتر پراكنده برای باطریهای سربی ـ اسیدی بوده است.

                                مصرف جهانی سرب تصفیه شده با 5/2 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته یعنی ژانویه ـ ژوییه به 114/6 میلیون تن رسید كه دلایل اصلی آن افزایش تقاضا در چین، ژاپن و تركیه بوده است. تقاضا در اروپا 8/0 درصد افزایش داشته است، اما 4/2 درصد در آمریكا كاهش نشان میدهد. بنا به گزارش انجمن خودروسازان چین فروش خودروی چین در جهان در هشت ماهه اول سال به 5/12 میلیون دستگاه رسید كه 1/4 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن بیشتر است. این نگرانی وجود دارد كه این رشد نمیتواند پابرجا باقی بماند چون قیمتهای بالاتر سوخت و ركود اقتصادی روی تقاضای خودرو اثر گذاشته است.

                                در میان همه فلزات پایه سرب احتمالاً كمترین تأثیر را از سرمایهگذاری در بخش زیربنایی گرفته است. با رشد مصرف باطری در دوچرخه الكترونیكی و فروش خودرو اشتغال بیشتری ایجاد خواهد شد.

                                از ماه فوریه بتدریج از میزان سرب در انبارهای بورس فلزات لندن كاسته شده است به طوری كه میزان آن از 382 هزار تن به زیر 282 هزار تن رسیده است كه كمتر از 10 روز تقاضای جهان است و فروش آن نیز اخیراً بیشتر شده است. قسمتی از این كاهش موجودی میتواند مربوط به افزایش تقاضای واقعی باشد. چون با رسیدن فصل زمستان مصرف باطری افزایش یافته و تولیدكنندگان به موجودی خود میافزایند تا پاسخگوی تقاضای زمستانی باشند.

                                قیمتهای سرب امسال در پایان ماه ژانویه به اوج 2288 دلار در هر تن رسیده و در حال حاضر مجدداً به این سطح نزدیك میشود. اما افزایش كنونی بیشتر میتواند به افزایش تقاضای سرمایهگذاران با توجه به سیاستهای پولی (QE3) آمریكا مربوط باشد.

                                شاخص قیمتهای متال بولتن پیشبینی میكند كه در سه ماهه چهارم به طور متوسط قیمت سرب در بورس فلزات لندن 2102 دلار در هر تن باشد كه بتدریج افزایش فصلی داشته و به 2306 دلار در هر تن در سه ماهه چهارم سال 2013 برسد.

                                نیكل

                                پروژههای جدید و متعدد و طرحهای توسعه نیكل در این شرایط بحران اقتصادی بخصوص در بازار فولاد ضد زنگ عرضه را افزایش میدهد. در هفت ماه اول تولید معدنی در جهان نسبت به مدت مشابه آن با 6 درصد افزایش به 02/1 میلیون تن بالغ شد.

                                یك عامل كلیدی در عرضه میتواند تصمیم اندونزی برای تحریم صادرات مواد اولیه خام از سال 2014 به بعد باشد و بخشی از این تحریم برای شركتها از ماه مه بوده كه هنوز هیچ برنامهای برای فرآیند داخلی سنگ ارایه نشده است. بیشترین سنگ لاترنیت به چین صادر میشود كه در آنجا تبدیل به چدن نیكلدار (NPI) میشود، اما اقدام اندونزی میتواند تاثیر كمی روی بازار نیكل داشته باشد چون چین دارای تناژ یالای سنگ در انبار بوده و فیلیپین صادرات سنگ لاتریت خود را افزایش میدهد تا هر گونه كمبودی را جبران كند. امسال واردات سنگ لاتریت چین از فیلیپین نسبت به مدت مشابه آن (ژانویه تا فوریه) در سال 2011 حدوداً 7/64 درصد افزایش داشته و به 14 میلیون تن رسیده است، در حالی كه واردات از اندونزی از 4 میلیون تن در ماه می به 4/1 میلیون تن در ژوییه كاهش پیدا كرده است.

                                شركت برزیلی vale اخیراً اعلام كرده است كه میخواهد با توجه به قیمتهای پایین فعالیت كارخانههای نیكل خود را مورد بررسی مجدد قرار دهد. این تجدید نظر میتواند روی زمانبندی بهرهبرداری مجدد چندین كارخانه در برزیل، كالدونیای جدید، ماداگاسكار و سایر مناطق تأثیرگذار باشد.

                                امسال مصرف نیكل تصفیه شده در جهان فقط 1/1 درصد افزایش در نیمه اول سال نسبت به مدت مشابه آن در سال 2011 داشته است كه 3/2 درصد كاهش در اروپا، 6/7 درصد كاهش در ژاپن بوده اما این كاهش با 3/3 درصد افزایش در چین، 5/4 درصد افزایش در سایر مناطق آسیا و 3/2 درصد افزایش در آمریكا توأم بوده است. اگرچه در سه ماهه چهارم، شاهد فعالیتهای فصلی بودیم اما بازار جهانی فولاد ضد زنگ چندان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد. به هر صورت هر گونه بهبودی با محدودیت مواجه خواهد شد چون شاخصهای عمده در چین ضعیف است و نمیتواند قیمت نیكل را چندان تقویت كند.

                                موجودی انبارهای نیكل بورس فلزات لندن به تدریج امسال از 90 هزار تن به بیش از 122 هزار تن افزایش پیدا كرده است. قیمت نیكل در ماه ژانویه از 21670 دلار در هر تن به سطح پایین 15225 دلار در هر تن در ماه اوت تنزل پیدا كرده و سپس به 18 هزار دلار در هر تن افزایش پیدا كرد. متال بولتن پیشبینی میكند كه قیمت این فلز به 19369 دلار در هر تن در سه ماهه چهارم 2013 افزایش پیدا كند و پس از آن تا سال 2014 افزایش تدریجی خواهد داشت.

                                قلع

                                تولیدكنندگان قلع در اندونزی (بزرگترین صادركننده قلع در جهان) در ماه اوت اعلام كردند كه صادرات را تحریم خواهند كرد تا قیمتها را افزایش دهند و در نهایت با 20 درصد افزایش تقریباً به 21000 دلار در هر تن بالغ شد. اگرچه این سطح قیمت پایینتر از 23 هزار دلار در هر تن است. بزرگترین تولیدكننده قلع در جهان چین است كه 7 درصد از تولید قلع تصفیه شده آن در هفت ماهه اول سال 2012 كاسته شده است. تولید جهانی قلع تصفیه شده در هفت ماهه نخست امسال به 2/4 درد كاهش به 203400 تن رسید. با وجود بازار آرام چین به دلایل كاهش تولیدات داخلی و تفاوت قیمت بورسهای مختلف واردات چین بالا رفته است. این كشور 16707 تن در هفت ماهه اول امسال وارد كرده است.

                                روی

                                تولید معدنی روی جهان بین ماههای ژانویه ـ ژوییه با 5/10 درصد افزایش به 993/7 میلیون تن رسید. این افزایش به دلایل افزایش شدید 4/30 درصدی در تولید چین است. علاوه بر این تولید در بولیوی، مكزیكو، روسیه و سوئد افزایش یافته است ولی در استرالیا، كانادا و آمریكا تنزل نشان میدهد.

                                علاوه بر این تولید روی تصفیه شده 4/1 درصد در ماههای ژانویه ـ ژوییه كاهش پیدا كرده و به 389/7 میلیون تن رسید كه به تولید كمتر در بلژیك برزیل، كانادا، چین و آفریقای جنوبی مربوط میشود. پیشبینی میشود كه در 1ـ2 سال آینده فاصله بین عرضه و تقاضا یا عرضه مازاد كمتر شود اما هنوز اتفاقی رخ نداده است. متال بولتن پیشبینی میكند كه قیمت در سه ماهه چهارم امسال به 2020 دلار در هر تن و در سه ماهه چهارم 2013 به 2255 دلار در هر تن برسد.
                                سعادت دیگران بخشی مهم از خوشبختی ماست.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X