کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
1- آیا p/e پائین ملاک خوبی برای خرید سهام است؟.
2- ایا سهام p/e بالا خطرناکند؟
3- آیا در خرید سهام باید به متوسط p/e آن صنعت دقت کرد؟
4- آیا ارزش ذاتی , ارزش جایگزینی , رشد سود آوری , برنامه , طرح و توسعه و ... در p/e شرکت ها لحاظ می شود.
.
.
برای پاسخ به این سولات باید عرض کنم p/e نقطه پایانی در خرید سهام می باشد یعنی اینکه برای خرید سهام یک شرکت می بایست ابتدا نوع صنعت , سود اور ی آن صنعت , ریسک و خطرات آن مورد بررسی قرار گیرد بعد از گذر از مرحله اول می بایست شرکت مورد نظر از لحاظ بنیادی , وضعیت سودآوری , وضعیت نقدینگی , داشتن برنامه طرح و توسعه , افزایش تولید , شفافیت , ارائه به موقع اطلاعات و... مورد برسی قرار گیرد.
صرف داشتن p/e پائین نمی تواند ملاک درستی برای خرید سهام باشد
مثلا سهام گروه خودروئی در سالهای قبل کمترین p/e را داشته اند چرا ؟
چون صنعت خودرو در ایران حتی با دلار 1000 تومانی صنعت ورشکسته محسوب می گردد صنعت خوردو توان رقابت با رقبای خارجی خود ندارند شرکت ها ی خودروئی هیچ برنامه طرح و توسعه ندارند جهت تولیدات خود به شدت به خارج وابسته اندو...
نکته بعدی اینست در یک صنعت همه گروه سهام آن یک p/e نباید بگیرند
مثلا در گروه روی فاسمین می بایست p/e ش بالاتر از متوسط گروه باشد مثلا دو واحد بیشتر از فرآور
چرا؟
فاسیمن به جای کروی مادر گروه است مواد خام فرآور , فسرب و بقیه را تامین می کند فاسمین کلی سرمایه گذاری کرده شرکت ایجاد کرده فرآور نه - فاسیمن طرح دارد توسعه دارد افزایش تولید داردولی فرآور نه - فسرب کاهش تولید و...
در صورتی که شرکت از نظر بنیادی مورد تایید باشد شرکت طرح وتوسعه داشته باشد نقدینگی شرکت بالا باشد و... p/e بالا نه تنها خطرناک نیست بلکه بهترین گزینه برای سرمایه گذاری می باشد p/e تقریبا بالای سالهای گذشته کچاد , کگل , فملی , ومعادن , وامید , فاسمین , فولاد , فخاس و... الان جواب می دهد p/e نزدیک به 2 گروه خودرو نه تنها جواب نداده بلکه موجب زیان سهامداران شده
p/e الان فولاد مبارکه نباید 4.7 باشد بلکه می بایست حداقل 7.7 باشد ظرفیت تولید فولاد از 5 میلیون تولید به 10 میلیون تن خواهد رسید فولاد هرمزگان با ظرفیت تولید 2 میلیون تن را مفت خریده و... حال حساب کنید سود های آتی فولاد را ؟
ایا انصاف است p/e فولاد 4.7 و فولای کارمزدی 7.2 اگر نرخ اهن و فولاد 3000 تومان بشود سود فولاد 2 تومن اضافه نخواهدشد.
.
.
.
موفق باشید
اخابر:باید 275رو بشکنه تا روند صعودی بگیره و تا وقتی زیر 275 معامله بشه روند صعودی نداره و 275 و بشکنه هدف 320و با شکست 320 هدق370
وساپا:باید 139 رو بشکنه تا روند بگیره و تا وقتی زیر 139 باشه روند صعودی نداره و اگر 139 رو بشکنه هدف 200
اخابر:باید 275رو بشکنه تا روند صعودی بگیره و تا وقتی زیر 275 معامله بشه روند صعودی نداره و 275 و بشکنه هدف 320و با شکست 320 هدق370
وساپا:باید 159 رو بشکنه تا روند بگیره و تا وقتی زیر 159 باشه روند صعودی نداره و اگر 159 رو بشکنه هدف 200
استاد
کف وساپا 110 تومان و کف اخابر 220 تومان است.
تایید می کنید؟
وساپا منتظر معامله حق تقدم های استفاده نشده در هفته آتی است.
اخابر هم منتظر کاهش دلار و توجه بازار به سهام ریالی است.
ضمنا فیضی هم قول داده که به زودی گوی رقابت بالاترین ارزش شرکتی در بازار سرمایه را از فملی برباید.
به نظر شما در چه بازه زمانی به قیمت های 159 و 275 تومان می رسند؟
نظر فاندمنتال شما و سایر دوستان چیست؟
ممنون
استاد
کف وساپا 110 تومان و کف اخابر 220 تومان است.
تایید می کنید؟
وساپا منتظر معامله حق تقدم های استفاده نشده در هفته آتی است.
اخابر هم منتظر کاهش دلار و توجه بازار به سهام ریالی است.
ضمنا فیضی هم قول داده که به زودی گوی رقابت بالاترین ارزش شرکتی در بازار سرمایه را از فملی برباید.
به نظر شما در چه بازه زمانی به قیمت های 159 و 275 تومان می رسند؟
نظر فاندمنتال شما و سایر دوستان چیست؟
ممنون
صداقت جان من دیتا رو اشتباه تایپ کرده بودم که اصلاح کردم وساپا 139 درسته نه 159----هر دو بنیادی به نظرم اوکی هستن و مشکلی ندارن ولی به نظرم تا اعدادی رو که گفتم عبور نکنن من خودم نمیخرم مگر برای نوسان روزانه که باید دیتای بازه کوچکتر رو داد.این برای بلند مدته.به هر حال وساپا پرتفوی خودرویی کمی مشکل سازه براش.اخابر به احتمال زیاد روند میگیره ولی احتمالا اواخر زمستان.
به نظرم تعریف کف برای نمادها اشتباه هستش بهتره حد ضرر بزاریم.مبنا برای تعیین کف نداریم.....
با سلام خدمت تمامی دوستان
دیروز آقای پور احمد مطالبی راجه به تحلیل بنیادی را به ما اموزش دادند با تشکر از ایشون
حالا شماها که استاد ما هستید ازتون تقاضا دارم که یه تحلیل بنیادی کامل از یه شرکتو که انجام میدید برا ما تازه کارا بطور عملی انجام بدید
اگه چندتا دوستا این کارو انجام بدن من به نوبه خودم مدیونشون میشم و ماهیگیری رو نشون ما بی تجربه ها دادن
شفاف سازی . کهنه سوار . حامد . صد البته سعید جون و بقیه دوستانی که حضور ذهن ندارم ازشون کمک کنن
البته جناب پر ریسک هم که اگه کمک کنه نور علی نور میشه
دوستان عزیز سلام
یک نکته ی کلیدی در مورد بهترین زمان فروش سهمی که خبر مثبتی پیرامون اون سهم مطرحه، خدمتتون عرض کنم:
فارغ از مسئله ی بنیادی و تکنیکالی سهم، بهترین زمان فروش قبل از زمانیه که اون خبر قطعی و رسانه ای بشه. چون چند ماه قبل از اون، کسانی که از خبر اطلاع داشتن اون سهم رو خریدن و با سهم موندن و شاهد رشد سهم بودن و در روز انتشار خبر، یا چند روز بعد سهام رو به شما می ندازن و از سهم خارج می شن. مثال:
-آیا کسی از زمان فروش زمین غمارگ و خریدار اطلاعی داره؟ خیر. در روزی که زمین فروش بره و خبر فروش زمین درز پیدا کنه، سهم به قیمت بالایی رسیده و زمان فروش غمارگه( البته چند روز بعد از خبر هم سهم مثبته).
-آیا کسی از زمان افزایش سرمایه ی غبشهر خبر داره؟ خیر. در روزی که خبر زمان افزایش سرمایه ی غبشهر مطرح بشه،سهم به قیمت بالایی رسیده و و زمان فروش غبشهره (البته چند روز بعد از خبر هم سهم مثبته).
در کوتاه مدت صداهاي بلند مي مانند و در بلند مدت افکار بلند.
سهامداران گروه ( مداران ؛ رکیش؛ رانفور ) مواظب باشند. تحریم های جدید آمریکا دقیقا روی اینها زوم شده.
تحريم هاي جديد وزارت خزانه داري آمريکا عليه ايران اعلام شد
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير ارتباطات و فن آوري و برخي شرکتهاي کامپيوتري وابسته به اين وزارتخانه مشمول تحريمهاي آمريکا شدند. آمريکا دليل تحريمهاي تازه را ارسال پارازيت بر شبکههاي تلويزيوني از سوي ايران دانست.
پنجشنبه (8 نوامبر/18 آبان) ايالات متحدهي آمريکا تحريمهاي تازهاي را عليه جمهوري اسلامي ايران تصويب کرد.
آمريکا ميگويد تحريمهاي تازه به دليل ايجاد اختلال از سوي جمهوري اسلامي در پخش برنامههاي تلويزيوني و ارسال پارازيت و مسدود کردن دسترسي شهروندان ايران به بسياري سايتهاي اينترنتي تصويب شد.
در راس فهرست تازهي تحريمهاي ايالات متحدهي آمريکا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ذکر شده است. مقامات آمريکا ميگويند اين نهاد مسئول توقيف مطبوعات و بازداشت روزنامهنگاران است. اين درحالي است که روزنامهنگاران از سوي دستگاه قضائي و دستگاههاي امنيتي بازداشت ميشوند و رسانهها نيز با حکم قضائي توقيف ميشوند.
رضا تقيپور، وزير ارتباطات و فنآوري يکي از اشخاصي است که در اين دور از اقدامات تنبيهي بر روي ليست تحريمها ايالات متحدهي آمريکا قرار گرفته است. دليل تحريم وي نقش کليدي وي در فيلترينگ و مسدود کردن حق دسترسي شهروندان ايران به اينترنت آزاد و اطلاعات و تلاش براي راه اندازي اينترنت ملي ذکر شده است.
وزارت خزانهداري آمريکا در بيانيهاي که براي اعلام خبر تحريمهاي تازه منتشر کرده است، تاکيد کرد:«نهادها و افرادي که مشمول تحريم شدهاند در سرکوب مردم ايران و خفه کردن صداي آزاديخواهي آنها نقش دارند.»
جمهوري اسلامي ناقض گردش آزاد اطلاعات
ويکتوريا نولاند، سخنگوي وزارت امور خارجهي آمريکا نيز با تاکيد بر اينکه اين تحريمها بخشي از اقدامات آمريکا براي نقض قوانين جهاني پخش رسانهها از سوي ايران است، گفت:«اين قانونشکنيها و نقض قوانين از سوي جمهوري اسلامي بخشي از تلاشهاي ايران براي ساکت کردن صداي شهروندان منتقد، جلوگيري از دسترسي آزاد آنها به اطلاعات و سانسور کلي شهروندان است.»
بيانيهي منتشره از سوي وزارت خزانهداري آمريکا ميگويد که هرگونه دارايي اين افراد و نهادها در بانکهاي آمريکايي توقيف خواهد شد و همهي شرکتهاي آمريکايي از معامله با اين نهادها و افراد منع خواهند شد.
ويکتوريا نولند، سخنگوي وزارت امورخارجه آمريکا
ويکتوريا نولاند در بخشي ديگر از سخنان خود تاکيد کرد که جمهوري اسلامي ايران روزنامهنگاران، دانشجويان و فعالان سياسي و حقوق بشر را سرکوب کرده و زنداني ميکند. او گفت:«ما به ايستادگي در کنار مردم ايران براي دفاع از حق آزادي، احترام فردي و دسترسي به اطلاعات ميايستيم و اجازه نميدهيم جمهوري اسلامي با کشيدن پردهي الکترونيک به دور کشور، مردم ايران را از جهان جدا کند.»
نام برخي شرکتهاي نرم افزاري و سخت افزاري نيز در رابطه با کار مستقيم با وزارت ارتباطات و فنآوري در ليست تازهي تحريمها اعلام شدند. دانشگاه پزشکي بقيهالله اعظم نهاد ديگري است به دليل کمک به گروه حزبالله لبنان و فعاليتهاي حمايتي از تروريسم در ليست تحريمها ذکر شده است.
پيش از اين اتحاديهي بينالمللي مخابرات که يکي از نهادهاي وابسته به سازمان ملل متحد است در گزارشي ايران و سوريه را مسئول ارسال پارازيت و قطع برنامههاي راديويي و تلويزيوني شبکههاي خبري از جمله بي بي سي فارسي، صداي آمريکا و دويچهوله در خاورميانه معرفي کرد.
نظر