آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • نجاT...
    عضو فعال
    • Dec 2013
    • 2639

    #16876
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    دوستان عزیز بنده یه مدته مطالعه ای داشتم در مورد افراد مهم نظامی و مغز متفکر های ایرانی که آمریکا و غرب خواستار صحبت باهاشون هستند در مسائل نظامی و هسته ای...
    به نظرم محسن فخری زاده از مهمترین افرادی هست که اونها دنبالشون هستند!
    در زیر اطلاعات کمی از ویکی پدیا در مورد محسن فخری زاده میذارم:


    محسن فخری‌زاده عضو ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است . او با رابرت اُپنهایمر، کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه می‌شود که در دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.[۱] قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصویب شده نام وی را جزو افراد تحریم شده قرار داده است.

    به گزارش عصرایران،[۲] نام محسن فخری‌زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است، دیده می‌شود. دیگر نام‌های ایرانی آمده در این فهرست عبارتند از: آیت الله خامنه‌ای و محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

    آمریکایی‌ها، وی را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کنند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته. بر طبق نظرآژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در میزان ورود ایران به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد.[۳] او به همراه سید عباس شاه مرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم‌ترین نام‌های مطرح از افرادی هستند که غربی‌ها به دنبال مصاحبه هستند.

    رسانه‌های خارجی:

    منابع غربی هر چه بیشتر اصرار داشته باشند که برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت سلاح انحراف داشته، تمرکز بیشتری بر فعالیت‌های فخری‌زاده کرده و نقش وی را پررنگ‌تر می‌دانند. اعطای القابی مانند اوپنهایمر ایران، عبدالقدیر خان ایران یا پدر برنامه هسته‌ای نظامی ایران بخشی از این کارزار تبلیغاتی است.

    نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین ۸۷ با اشاره به اسنادی که ادعا می‌شود، از یک دستگاه لپ‌تاپ ایرانی‌ها به دست آمده، فخری‌زاده را «یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هسته‌ای نظامی ایران» معرفی کرده و مدعی شد: «سرویس‌های اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هسته‌ای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخری‌زاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران، قرار دارد و از این روی، می‌توان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید»!

    بنا به ادعای رسانه‌های غربی در آن سال، فخری‌زاده مدیریت طرحی با عنوان» پروژه ۱۱۱ «به منظور تولید یک کلاهک هسته‌ای با توان انفجار در ارتفاع ۲ هزار فوتی و تخریب یک منطقه وسیع را برعهده داشته است.

    با وجود همه ادعاهای رسانه‌ای غربی درباره فخری‌زاده، هیچ‌گاه اطلاعات قابل تأیید و معتبری درباره فعالیت‌های وی منتشر نشده است. فخری‌زاده از جمله افرادی است که نام وی با ادعای دخالت وی در برنامه هسته‌ای، در فهرست تحریم‌های شورای امنیت قرار داده شده و آژانس بر مصاحبه با وی اصرار داشته است...
    انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

    نظر

    • Hessam
      عضو فعال
      • Aug 2012
      • 1240

      #16877
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      ظریف در گفت و گو با «انتخاب»: در جلسه جنجالی مجلس، یکی از نمایندگان به من گفت: «فکر نکن چون جلسه غیرعلنی است می توانی همه چیز را بگویی، خیلی از نمایندگان، صدا و تصویرت را ضبط می کنند» / خواست خدا بود که فیلم کوچک زاده منتشر شد ، چون تا قبل از آن، مرا متهم می کردند که بی جهت تندی کرده ام
      هم در این ماجرا و هم در روزی که مجادله ای با آقای کریمی قدوسی شد ، به خاطر این بود که سخن خلافی را به رهبری معظم انقلاب نسبت دادند
      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
      ظریف در گفت و گو با «انتخاب»: در چلسه جنجالی مجلس، یکی از نمایندگان مجلس آمد به سوی من و گفت: فکر نکن چون جلسه غیرعلنی است می توانی همه چیز را بگویی / انتشار فیلم مجادله با کوچک زاده کار خدا بود

      محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری «انتخاب» ماجرای جنجالی اخیر در مجلس را بازگو کرد.

      ظریف گفت که «همیشه در هیچ موردی، جز مواردی که کسی از رهبری مایه بگذارد» واکنش تند نشان نمی دهد و معتقد است انتشار فیلم تنش لفظی بین او و کوچک زاده خواست خدا بوده است.

      وزیر خارجه در پاسخ به سئوالی در مورد ماجرای جنجالی اخیر در مجلس و تنش لفظی بین او و کوچک زاده گفت: من ارتباط دوستانه زیادی با این افراد و دیگر نمایندگان مجلس دارم ، مباحث مختلفی آنجا مطرح شد و من کاملا آرام بودم اما وقتی که دیدم دارند مطلبی را به رهبری نسبت می دهند ، آنهم خلاف ، واکنش نشان دادم.

      وی افزود: رهبری خودشان حضور دارند و هرزمان که مصلحت بدانند به صورت خصوصی و هر جا صلاح بدانند با شجاعت نظراتشان را به صورت علنی مطرح می کنند و نیازی ندارند کسی سخنگویی ایشان را بکند ، آنهم به خلاف. برای همین من در آن صحنه واکنش نشان دادم.

      وزیر خارجه تاکید کرد: من همیشه در هیچ موردی ، جز مواردی که کسی از رهبری مایه بگذارد ، واکنش تند نشان نمی دهم. هم در این ماجرا و هم در روزی که مجادله ای با آقای کریمی قدوسی شد ، به خاطر این بود که سخن خلافی را به رهبری معظم انقلاب نسبت دادند.

      ظریف با اشاره به فیلم منتشر شده از منازعه کلامی بین او و یکی از نمایندگان مجلس گفت: در فیلم منتشره در این ماجرا نیز مشخص است که من تا قبل از این صحبت ، کاملاً خنده بر لبانم دارم و دائماً اقای کوچک زاده می گوید که چرا می خندی؟

      وزیر خارجه در پاسخ به این سئوال «انتخاب» که چه کسی از ماجرای اخیر در مجلس فیلمبرداری کرده است، گفت: واقعاً یادم نمی آید در آن فضا چه کسی فیلم را گرفت و واقعا ما و دوستان همراهمان، چنین کاری نکردیم.

      وی تصریح کرد: من حواسم بود که ممکن است سخنان ما ضبط شود. چون در ابتدای جلسه ، یکی از نمایندگان مجلس آمد به سوی من و گفت: فکر نکن چون جلسه غیرعلنی است می توانی همه چیز بگویی ، خیلی از نمایندگان صدا و تصویر شما را ضبط می کنند. دیدیم که بعد از آن روز نیز آقای رسایی، صورتجلسه ی این جلسه غیرعلنی را که گفته بودند از روی نوار پیاده کرده اند منتشر کرد.

      ظریف افزود: من با این کار موافق نیستم و آنرا امانت داری نمی دانم و لذا خودم و همکاران هیچگاه جلسات را ضبط نمی کنیم.

      وی اضافه کرد: البته خواست خدا بود که این فیلم منتشر شد ، چون تا قبل از این ماجرا مرا متهم می کردند که در آن جلسه من بی جهت تندی کردم. بحمدالله فیلم نشان داد که ماجرا چه بوده است.

      نظر

      • Hessam
        عضو فعال
        • Aug 2012
        • 1240

        #16878
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        ظریف: بعید است مذاکرات تمدید شود ولی احتمالا تا چند روز بعد از ۱۰ تیر ادامه خواهد داشت
        بین الملل > دیپلماسی - دکتر ظریف در یک گفتگو وضعیت مذاکرات و شرایط حصول به توافق را شرح می‌دهد.

        شرایطی كه کمتر از 2 هفته تا پایان ضرب‌الاجل مذاكرات ایران و گروه 1+5 برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای باقی مانده‌است، محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه، در گفت‌و‌گویی با روزنامه دنیای اقتصاد از احتمال بالای «ادامه مذاكرات» بعد از ضرب‌الاجل تعیین شده خبر داد.

        ظریف در این گفت‌و‌گو همچنین در پاسخ به پرسش‌های «دنیای اقتصاد» سیاست‌خارجی آرمان‌گرا را در تضاد با سیاست‌خارجی مبتنی بر منافع ملی ندانست و تاكید كرد: سیاست خارجی همه كشورها حتی ایالات‌متحده مبتنی بر آرمانگرایی است. بلندپایه‌ترین دیپلمات ایران با این همه تاكید كرد كه هنر كشورها باید تبدیل آرمان‌هایشان به هنجار‌های بین‌المللی باشد. وزیر امورخارجه در بخش دیگری از سخنانش تاكید كرد كه دیپلماسی پیشبرد منافع با كمترین هزینه است.

        او همچنین افزود كه سیاست خارجی باید در خدمت توسعه یک کشور باشد نه اینکه باری بر دوش آن. ظریف در ادامه تاكید كرد پیشبرد آرمان‌ها و اهداف انقلاب در تضاد با توسعه اقتصادی نیست و اگر كسی تصور می‌كند كه با فراموش کردن آرمان‌ها می‌توانیم به توسعه اقتصادی برسیم کاملا در اشتباه است. وزیر خارجه با این حال اضافه كرد كه آرمان‌هایمان را باید به گونه‌ای پیش ببریم كه كمترین هزینه را داشته باشد؛ اما در عین حال بیشترین عامل قدرت و نفوذ را در اختیار كشور قرار دهد. ظریف تاكید كرد كه سیاست خارجی جامع، سیاستی است كه در خدمت توسعه باشد؛ اما آرمان‌ها و ارزش‌هایش را هم فراموش نكند.

        ادامه...

        نظر

        • Hessam
          عضو فعال
          • Aug 2012
          • 1240

          #16879
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          نشریه فرانسوی از احتمال سفر وزیرخارجه فرانسه به تهران خبر داد
          بین الملل > دیپلماسی - یک هفته نامه فرانسوی از احتمال سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران در تابستان امسال و درصورت توافق هسته ای خبر داد.


          به گزارش ایرنا، یک هفته نامه فرانسوی از احتمال سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران در تابستان امسال و درصورت توافق هسته ای خبر داد.

          به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هفته نامه فرانسوی 'اکتوالیته ژوییو'،دولت فرانسه آماده است درصورت حصول توافق هسته ای، برای سفر یکی از وزیران دولت به ایران چراغ سبز نشان دهد.

          این نشریه از 'استفان لو فول' و 'لوران فابیوس' وزیران کشاورزی و امور خارجه دولت فرانسه نام برده که ممکن است یکی از آنها برای گفت و گو با مقام های ایرانی به تهران سفر کند.

          بر پایه این گزارش، این سفر ممکن است در اوایل ماه ژوئیه (5 و 6 ژوئیه /14 و 15 تیر)، تنها چند روز پس از موعد مقرر برای حصول توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 که 30 ژوئن (9 تیر) است،صورت گیرد.

          نظر

          • Hessam
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 1240

            #16880
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            گزارش جروسالم پست از
            آخرین تلاش های اسرائیل برای تغییر بندهای توافق هسته ای ایران / دیپلمات غربی: شانس موفقیت اسرائیلی ها خیلی کم است
            رژیم صهیونیستی تلاش می کند در فرصت باقی مانده از ضرب الاجل توافق هسته ای بر محتوای تعدادی از بندهای این توافق اعمال نفوذ کند و لحن توافق را تغییر دهد.
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
            جروسالم پست نوشت: رژیم صهیونیستی تلاش می کند در فرصت باقی مانده از ضرب الاجل توافق هسته ای بر محتوای تعدادی از بندهای این توافق اعمال نفوذ کند و لحن توافق را تغییر دهد.

            به گزارش «انتخاب»، با وجود بحران در روابط میان کاخ سفید و اسرائیل، تل آویو همچنان به تلاش های خود برای اعمال نفوذ در توافق هسته ای ادامه می دهد.

            به نوشته روزنامه صهیونیسیتی جروزالم پست ، دو هفته قبل از اتمام ضرب الاجل سی ام ژوئن برای توافق بین قدرت های دنیا و ایران، اسرائیل همچنان از موضع خود در این باره عقب نشینی نکرده است. برهمین اساس هفته گذشته هیئتی از مقامات ارشد اسرائیل به ریاست یوسی کوهن مشاور امنیت ملی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر به واشنگتن سفر کرد. این سفر به عنوان « آخرین تلاش» اسرائیل برای تاثیر گذاشتن بر توافق هسته ای توصیف شد.

            در رشته دیدارهایی که این هیئت اسرائیلی برای دیدار با مقامات آمریکایی برنامه ریزی کرده است، درباره مذاکرات ایران بحث می شود. آنها تلاش خواهند کرد در فرصت باقی مانده در محتوای تعدادی از بندهای این توافق اعمال نفوذ کنند و لحن توافق را تغییر دهند و حتی تلاش نمایند زمان امضای این توافق را به تاخیر اندازند.

            یک دیپلمات ارشد غربی در نیویورک در گفتگو با روزنامه اسرائیلی معاریو گفت: « ضرب الاجل تعیین شده وحی منزل نیست. با این حال شانس اسرائیلی ها برای تغییر بسیار در بندهای توافق که قرار است در هفته های آینده نهایی شود، بسیار اندک است».

            اسرائیل در پافشاری بر تلاش هایش برای مداخله در توافق هسته ای با ایران، به طور کامل بحران اعتماد بین نتانیاهو و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را نادیده گرفته است.

            اسرائیل نشان داده است برخلاف موضوع ایران، زمانی که موضوع روابط میان اوباما و نتانیاهو مطرح می شود، تقریبا تلاش ها برای بهبود روابط و اعتمادسازی میان دو رهبر را کنار گذاشته است. به نظر می رسد اسرائیل هیچ تلاشی برای کاهش شکاف ها میان کاخ سفید و نخست وزیر انجام نمی دهد. به نظر می رسد نتانیاهو تصمیم گرفته است صرف انرژی برای احیای روابط با رئیس جمهور آمریکا که دوره ریاست جمهوری اش یک سال و نیم دیگر پایان خواهد یافت، وقت تلف کردن است.


            اگر طرز تفکر نتانیاهو چنین باشد، وی در اشتباه است زیرا در حالی که روابط میان اوباما و نتانیاهو نادیده گرفته شده است اما نگرانی اسرائیل از چیزی که به عنوان توافق بد با ایران توصیف می شود، باعث شده است روابط بیشتری میان کارکنان ارشد کاخ سفید و مقامات ارشد شورای امنیت ملی اسرائیل برقرار شود.

            این نگرانی همچنین همکاری و روابط کاری میان سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما و یوسی کوهن مشاور امنیت ملی نتانیاهو را تقویت کرده است. این کانال روابط میان دو کشور مثبت و مفید و کاملا در تضاد با روابط اوباما و نتانیاهو است که بر پایه تردید و بی اعتمادی است.

            همکاری نزدیک رایس و کوهن پدیده ای شناخته شده در میان روزنامه نگاران و تحلیلگران در واشنگتن تبدیل شده است. کوهن به هیچ وجه خود را به کارکنان کاخ سفید تحمیل نمی کند. بر عکس، وی میهمانی دعوت شده و خواستنی است. در سفر اخیر کوهن به واشنگتن، رایس از او برای ضیافت شام دعوت کرد تا مذاکره ای رو در رو داشته باشند که به منزله دوستی بسیار زیاد مشاور امنیت اوباما است.

            نظر

            • S.TRADER
              عضو عادی
              • Feb 2014
              • 299

              #16881
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              در نظرسنجی بورس نیوز مطرح شد:

              بحث های نظامی در روند مذاکرات مسئله کوچکی نیست و به نظر می رسد همه دغدغه ها، بازرسی ها و رفت و آمدها ادامه خواهد داشت تا سطح توان نظامی ایران مورد بررسی قرار گیرد.
              همزمان با نزدیک شدن به زمان مذاکرات هسته ای کشور در 10 تیر ماه سال جاری، نظرسنجی با محوریت نتایج نشست سیاسی ایران با گروه 1+5 در پایگاه خبری بورس نیوز برگزار شده است.

              بر اساس گزارش بورس نیوز، در این نظرسنجی با عنوان "به نظر شما تا 10 تیر ماه امسال در خصوص توافق هسته ای کدام گزینه محتمل است؟" بیش از 6500 نفر مشارکت کرده اند که نیمی از آنها معتقد بر تمدید توافق در موعد مقرر بوده اند و حدود 36 درصد نیز بر دستیابی به توافق جامع هسته ای رأی داده اند.



              در همین ارتباط، مدیر عامل گروه مالی نور انوار در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با بیان اینکه با اکثریت آراء مبنی بر تمدید مذاکرات هم نظر است، اظهار داشت: به نظر بنده در مذاکرات تیر ماه امسال به توافق اولیه می رسیم، به گونه ای که انتظار می رود 70 درصد از مسائل پیش روی این نشست مرتفع شود و مابقی موارد به دوره های بعدی که احتمالاً در ماه سپتامبر (شهریور ماه) خواهد بود، کشیده می شود. چراکه معتقدم طرفین مذاکرات بر برخی از مسائل پا فشاری دارند و روند آن به تحولات منطقه ای یمن گره خورده است.
              حسین نصیری افزود: در بحث مذاکرات هسته ای تنش های کشور یمن به دلیل امنیت انرژی از اهمیت بسزایی برخوردار است و به نظر می رسد در صورتی که عربستان بتواند از طریق شرق کشور یمن انرژی به آب های آزاد برساند، ایران می بایست تا حدی از مواضع خود کوتاه بیاید. مسایلی همچون انرژی هسته ای، بمب هسته ای و موشک برای اعمال نفوذ بیشتر برای طرفین مذاکرات اهمیت دارد و به سختی از مواضع خود در این خصوص کناره گیری می کنند. همچنان که در کشور ما نیز از سوی برخی افراد مقدمات لازم برای آماده کردن اذهان جهت عدم پذیرش توافق در حال پی ریزی است.

              وی با تأکید بر اینکه دستیابی به توافق هسته ای در تیر ماه امسال به مسائل منطقه یمن بستگی دارد، ادامه داد: به نظر می رسد در صورتیکه کشور عربستان موفق به در اختیار گرفتن شرق یمن شود، دولتمردان آمریکایی نیز چندان به توافق با ایران مایل نخواهند بود. چراکه امنیت انرژی برای این کشور تا دو سال آینده تضمین می شود و مواضع ایران ار لحاظ بحث انرژی کاهش می یابد که در پی آن درگیری یا مناقشه میان ایران و عربستان چندان دور از ذهن نخواهد بود.

              بر این اساس میتوان گفت بحث های نظامی در روند مذاکرات مسئله کوچکی نیست و به نظر می رسد همه دغدغه ها، بازرسی ها و رفت و آمدها ادامه خواهد داشت تا سطح توان نظامی ایران مورد بررسی قرار گیرد.

              این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به واکنش بورس به نتایج دوره بعدی مذاکرات، در این خصوص گفت: علاوه بر اینکه قیمت سهام شرکت های بورسی افت قابل توجهی یافته، به نظر می رسد فعالان بازار سرمایه منتظر شنیدن اخبار مثبت هستند که نمونه این امر در فروردین ماه امسال و با ارائه بیانیه لوزان در معاملات بورس مشاهده شد. چراکه اگر چه ارائه این بیانیه اتفاق قابل اهمیتی نبوده، اما شاهد اعمال اثر مثبت این رخداد مثبت بر بورس بوده ایم.

              دستیابی به هر توافق در حالی آثار مثبتی بر بورس بر جای می گذارد که این امر در کوتاه مدت پایدار خواهد بود و در صورتی که بخواهیم بازاری پویا و فعال داشته باشیم می بایست سطح کلان اقتصاد را بهبود ببخشیم.

              مدیر عامل گروه مالی نور انوار افزود: بر اساس نظر بسیاری از اقتصاد دانان که بنده نیز با آنان موافقم به نظر می رسد پس از دستیابی به توافق هسته ای می بایست تئوری کشور چین بعد از جنگ جهانی دوم را در پیش بگیریم و با همراهی با اقتصاد جهانی و کنار آمدن با کشورهای منطقه و آزاد سازی برخی از مناطق سعی کنیم تا وارد مناقشه نشویم که باعث از بین رفتن سرمایه ملی کشور شود و این امر نیز به انعطاف کشورها وابسته است. این در حالی است که اصولاً در هر نظامی تضاد آراء وجود دارد و نمی توان آن ها را حذف کرد.

              نصیری در خاتمه گفت: صرف نظر از همه موارد اگر رشد و رونق اقتصادی ایجاد شود آن وقت می توان انتظار پویایی و شکوفایی صنایع بورسی را داشته باشیم. در بازار سرمایه انتظارات پر رنگ تر است و اثر خودش را در کوتاه مدت نشان می دهد. چراکه نوسان در بازارهای مالی و ارزی بیش از بازارهای واقعی است و انتظارات در حالی در همه بازارها وجود دارد که برآوردن آن در بازار سرمایه واکنش سریعتر را اعمال می کند. در هر صورت امیدورایم تا در مذاکرات هسته ای به توافق برد –برد میان ایران و کشورهای اصلی گروه 1+5 دست یابیم تا منافع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور حفظ شود و با نظام بین الملل با قدرت بیشتری حرکت کنیم.

              نظر

              • tom cruise
                عضو فعال
                • Mar 2012
                • 4756

                #16882
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
                دوستان عزیز بنده یه مدته مطالعه ای داشتم در مورد افراد مهم نظامی و مغز متفکر های ایرانی که آمریکا و غرب خواستار صحبت باهاشون هستند در مسائل نظامی و هسته ای...
                به نظرم محسن فخری زاده از مهمترین افرادی هست که اونها دنبالشون هستند!
                در زیر اطلاعات کمی از ویکی پدیا در مورد محسن فخری زاده میذارم:


                محسن فخری‌زاده عضو ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است . او با رابرت اُپنهایمر، کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه می‌شود که در دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.[۱] قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصویب شده نام وی را جزو افراد تحریم شده قرار داده است.

                به گزارش عصرایران،[۲] نام محسن فخری‌زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است، دیده می‌شود. دیگر نام‌های ایرانی آمده در این فهرست عبارتند از: آیت الله خامنه‌ای و محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

                آمریکایی‌ها، وی را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کنند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته. بر طبق نظرآژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در میزان ورود ایران به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد.[۳] او به همراه سید عباس شاه مرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم‌ترین نام‌های مطرح از افرادی هستند که غربی‌ها به دنبال مصاحبه هستند.

                رسانه‌های خارجی:

                منابع غربی هر چه بیشتر اصرار داشته باشند که برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت سلاح انحراف داشته، تمرکز بیشتری بر فعالیت‌های فخری‌زاده کرده و نقش وی را پررنگ‌تر می‌دانند. اعطای القابی مانند اوپنهایمر ایران، عبدالقدیر خان ایران یا پدر برنامه هسته‌ای نظامی ایران بخشی از این کارزار تبلیغاتی است.

                نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین ۸۷ با اشاره به اسنادی که ادعا می‌شود، از یک دستگاه لپ‌تاپ ایرانی‌ها به دست آمده، فخری‌زاده را «یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هسته‌ای نظامی ایران» معرفی کرده و مدعی شد: «سرویس‌های اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هسته‌ای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخری‌زاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران، قرار دارد و از این روی، می‌توان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید»!

                بنا به ادعای رسانه‌های غربی در آن سال، فخری‌زاده مدیریت طرحی با عنوان» پروژه ۱۱۱ «به منظور تولید یک کلاهک هسته‌ای با توان انفجار در ارتفاع ۲ هزار فوتی و تخریب یک منطقه وسیع را برعهده داشته است.

                با وجود همه ادعاهای رسانه‌ای غربی درباره فخری‌زاده، هیچ‌گاه اطلاعات قابل تأیید و معتبری درباره فعالیت‌های وی منتشر نشده است. فخری‌زاده از جمله افرادی است که نام وی با ادعای دخالت وی در برنامه هسته‌ای، در فهرست تحریم‌های شورای امنیت قرار داده شده و آژانس بر مصاحبه با وی اصرار داشته است...
                منتها این بازجوییها چه ارزشی دارد 4تا سوال بپرسند طرف پرت پلا جواب میدهد تمام میشود میرود....مجبور نیست راست بگوید و یا اعترافی بکند
                به قول کری ما میدانیم اینها زمانی چه در سر داشتند و چقدر پیش رفتند ولی دیگر مهم نیست ...فقط با یک امضا و اجازه دادن به کشورهای عرب جنوبی در غنی ساز یو اتمی شدن...قدرت انها به حد ایران میرسد ولو نیروی زمینی کمی داشته باشند....تازه مغز ان است برای مردمش باشد
                https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                tom cruise in face book

                نظر

                • tom cruise
                  عضو فعال
                  • Mar 2012
                  • 4756

                  #16883
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  بعد سخنان هاشمی و روحانی در مورد تحریم..سخن دیگر در مورد کارایی تحریمها .....
                  در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
                  سیاست
                  وزیر بهداشت: تحریم‌ها مانع ورود آمبولانس به کشور است

                  وزیر بهداشت ایران می‌گوید کشورش نتوانسته‌ است به علت تحریم‌های بین‌المللی آمبولانس خریداری کند. او همچنین از استخدام بیش از ۲۰۰هزارنفر در وزارت بهداشت در دولت گذشته خبر داد.

                  حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران می‌گوید که تحریم‌ها بر ارائه خدمات پزشکی به شهروندان این کشور تاثیر گذاشته‌اند.

                  او در جمع اعضای علمی دانشگاه عوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه دولت قصد داشته که ۱۷۰۰ دستگاه آمبولانس وارد کند،‌گفت: «برای خرید ۸۰۰ دستگاه آمبولانس با شرکت بنز مذاکره کرده‌ایم، اما با وجود این که بیش از هفت ماه از مشخص شدن قیمت‌ها گذشته است به دلیل تحریم، موفق به ورود آمبولانس‌ها به کشور نشده‌ایم.»

                  هاشمی تصریح کرد: «بر اثر مشکلات ایجاد شده ناشی از تحریم‌ها، باید پرداخت از طریق بانک‌ها صورت گیرد، که هنوز در این زمینه مشکلاتی وجود دارد.»

                  به گفته وزیر بهداشت ایران، به دلیل تحریم‌ها برخی مراکز پزشکی ایالات متحده از ارائه خدمات تشخیصی و اظهار نظر در خصوص پرونده پزشکی افراد نیز خودداری می‌کنند.

                  او همچنین می‌گوید که وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات سرمایه‌ای مانند "ام آر آی، سی تی اسکن و تجهیزات آزمایشگاهی" با محدودیت‌هایی روبرو است.

                  دو برابر شدن کارکنان وزارت بهداشت

                  حسن هاشمی در بخش دیگری از سخنان‌اش با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی درآمدهای نفتی دولت، گفت که با وجود این مشکلات دولت در سال جاری، سال بسیار سختی را پشت سر خواهد گذاشت.
                  [به گفته وزیر بهداشت، بسیاری از بیمارستان‌ها با کمبود تجهیزات روبرو هستند]

                  به گفته وزیر بهداشت، بسیاری از بیمارستان‌ها با کمبود تجهیزات روبرو هستند

                  وزیر بهداشت همچنین از دو برابر شدن نیروی شاغل در وزارت بهداشت در دوران دولت قبل انتقاد کرد. به گفته او تا سال ۱۳۸۴ نزدیک به ۲۳۰ هزار نفر در این وزارتخانه کار می‌کردند، اما در مدت کوتاهی ۲۰۰ هزار نفر به این وزارتخانه اضافه شده‌اند.

                  هاشمی می‌افزاید: «۱۰۰ هزار نفر از این افراد استخدام دولت نیستند و حقوق خود را از دولت نمی‌گیرند و باید از جیب بیمارستان‌ها، حقوق آنها تامین شود.»

                  او در بخش دیگری از سخنا‌‌ن‌اش با بیان اینکه وزارت بهداشت را با حدود ۸ هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل تحویل گرفته است، افزود: «کارکنان، معوقات بیش از ۲۰ ماه را از دولت طلب داشتند.»

                  به گفته وزیر بهداشت، دولت محمود احمدی‌نژاد طرح‌هایی را شروع یا نیمه تمام رها کرده بود و این باعث "بدنامی دولت و توقعات بر زمین مانده مردم" شده است.
                  https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                  tom cruise in face book

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #16884
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    تاریخ خبر: 30/03/1394 | ساعت: 13:59| نسخه چاپی |

                    دیپلمات های بین المللی: شانس «توافق تاریخی» هسته ای افزایش یافته است
                    تهران- ایرنا- دیپلمات های بین المللی ابراز خوش بینی می کنند که ایران و شش کشور قدرتمند جهان به طور فزاینده ای به یک «توافق تاریخی» هسته ای نزدیک شده اند.
                    دیپلمات های بین المللی: شانس «توافق تاریخی» هسته ای افزایش یافته است
                    به گزارش ایرنا، تارنمای دویچه وله جمعه شب در این باره به نقل از منابع دیپلماتیک که نام آنها افشا نشده است، نوشت: توافق نهایی ممکن است در مذاکرات هفته آینده در وین به دست بیاید.

                    این رسانه آلمانی در عین حال افزوده است: با نزدیک شدن به پایان ضرب الاجل مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای 1+5 نگرانی ها در مورد شکست گفت وگوهای دو ساله نیز بیشتر شده است.

                    خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به نقل از دیپلمات های حاضر در محل مذاکرات گزارش داد، احتمال دستیابی به یک توافق نهایی بیش از آن چیزی است که منابع رسمی سیاسی کشورهای حاضر در این گفت وگو ها اعلام می کنند.

                    آن ها می گویند می توان محتاطانه خوش بین بود که ایران و شش کشور قدرتمند جهان بر سر یک نظارت 10 ساله بر برنامه هسته ای این کشور در ازای لغو تحریم های بین المللی به توافق برسند تا این کشمکش دیپلماتیک 12 ساله میان ایران و غرب پایان یابد.

                    یک مقام ارشد غربی به رویترز گفت: نمی توان احتمال شکست مذاکرات را رد کرد، اما به نظر می رسد که ما در حال دستیابی به چیزی هستیم. نه تا 30 ژوئن، اما شاید در روز های پیش رو.

                    یک دیپلمات دیگر غربی هم تصریح کرد: به باور من توافق صورت خواهد گرفت، زیرا هر دو بازیگر اصلی (ایران و آمریکا) به آن نیاز دارند. ناظران سیاسی با اشاره به تمایل دو طرف اصلی برای توافق تاکید می کنند که این معامله هسته ای برای «باراک اوباما» و «حسن روحانی» از جنبه سیاسی اهمیت زیادی دارد.

                    اظهارات این هفته «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا نرمش دولت اوباما در قبال جمهوری اسلامی ایران تعبیر شده است. وزیر امور خارجه آمریکا در یک موضع گیری جدید گفته است که در مذاکره با ایران تمرکز بر آینده است و شامل فعالیت های پیشین این کشور نمی شود.

                    وی تاکید کرد که هم آمریکا و هم دیگر کشورهای 1+5 از فعالیت های نظامی و شبه نظامی پیشین ایران اطلاعات کافی و کامل دارند و دلیلی نمی بینند که بر گذشته مانور دهند.

                    در حالی که به نظر می رسد گفت وگوهای فشرده و بی سابقه میان مقامات ایران و آمریکا، دستیابی به توافق را ممکن کرده است، همچنان اسراییل و عربستان سعودی نگران این هستند که معامله هسته ای قدرت منطقه ای ایران را افزایش دهد.

                    در این شرایط از فرانسه به عنوان یک عضو سرکش حاضر در مذاکرات هسته ای یاد می شود که در حال حاضر نزدیک ترین دیدگاه را به اسراییل و عربستان سعودی دارد.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • Hessam
                      عضو فعال
                      • Aug 2012
                      • 1240

                      #16885
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      دیدار ظریف و فابیوس روز دوشنبه در لوگزامبورگ
                      یک منبع دیپلماتیک فرانسه امروز (شنبه) اعلام کرد که 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه با 'محمد جواد ظریف' همتای ایرانی خود در لوگزامبورگ دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
                      کد خبر: ۵۱۰۵۰۵
                      تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۱ - 20 June 2015
                      یک منبع دیپلماتیک فرانسه امروز (شنبه) اعلام کرد که 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه با 'محمد جواد ظریف' همتای ایرانی خود در لوگزامبورگ دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

                      به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت که براساس اعلام این منبع دیپلماتیک، این دیدار دوجانبه در حاشیه اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ انجام می شود.

                      نظر

                      • Hessam
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 1240

                        #16886
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        ریابکوف: اقدامات لازم برای لغو تحریم‌های ایران در حال بررسی است
                        ریابکوف خاطرنشان کرد: سرعت حل مسایل مورد اختلاف در پیش نویس متن توافق جامع در مورد برنامه هسته ای ایران افزایش می یابد.
                        'سرگئی ریابکوف' مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه اعلام کرد: اقدامات و گام های لازم برای لغو تحریم های ایران در حال بررسی است.

                        به گزارش ایرنا، رسانه های روسی از جمله خبرگزاری 'روسیا سگودنیا'، ریابکوف روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: در جریان مذاکرات هسته ای اقدامات لازم برای لغو تحریم ها در مورد ایران بررسی می شود.

                        وی افزود که مساله مهم مذاکرات هسته ای، تجزیه و تحلیل و بررسی پیامدهای احتمالی توافق جامع در مورد برنامه هسته ای برای تمام طرف ها است.

                        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه با بیان این که زنجیره اقدامات برای لغو تحریم های ایران در دست بررسی است، ادامه داد: اقدامات عملی که در سایت های هسته ای ایران (برای محدود کردن ابعاد برنامه هسته ای)پیش بینی شده است از هم اکنون باید به اجرا درآید.

                        ریابکوف خاطرنشان کرد: سرعت حل مسایل مورد اختلاف در پیش نویس متن توافق جامع در مورد برنامه هسته ای ایران افزایش می یابد.

                        وی در عین حال گفت: پنج تا هفت مساله مورد اختلاف باقی مانده که برای حل آنها به تصمیم سیاسی در سطح وزیران نیاز است.

                        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه خاطرنشان کرد که یک هفته پیش کاهش سرعت حل مسایل باقی مانده نگران کننده شده بود اما اکنون سرعت حل مسایل در مورد برنامه هسته ای ایران در مذاکرات ایران و گروه 1+5 افزایش یافته است.

                        وی افزود: مسایلی در متن توافق جامع وجود دارد که قبل از ارائه به وزیران امور خارجه برای تصمیم گیری باید مورد بررسی بیشتر و دقیق تر کارشناسان قرار گیرد.

                        ریابکوف همچنین تلاش های طرف روسی برای کسب تفاهم سایر اعضای گروه 1+5 در مورد لغو تحریم تسلیحاتی ایران را یادآور شد و گفت: متاسفانه این مساله از پیچیده ترین موضوعات در مذاکرات داخلی 1+5 است و نتوانستیم در این باره به توافق دست بیابیم.

                        این مقام روس ادامه داد: با توجه به این که می دانیم این مساله در کدام بخش توافق جامع قرار گرفته است، وضعیت کمی آسانتر می شود. این مساله (لغو تحریم تسلیحاتی ایران) از نظر فنی دشوار و پیچیده نیست فقط حل آن به تصمیم سیاسی نیاز دارد.

                        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه به تازگی مواضع کشورش در مساله تحریم ایران را اعلام و خاطرنشان کرد: مسکو اجازه نخواهد داد ترتیبی داده شود که تحریم ها در مورد ایران بطور خودکار و بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل اعمال شود.

                        ریابکوف سه شنبه گذشته نیز در گفتگو با خبرگزاری روسیاسگودنیا اعلام کرد: اعمال خودکار تحریم ها در مورد ایران را غیرقابل قبول می دانیم و شرکا در مذاکرات هسته ای این موضع ما را پذیرفته اند.

                        وی افزود: گروه 1+5 در مذاکرات درمورد برنامه هسته ای ایران رویکرد مورد قبول تمام طرف ها برای حل مساله تحریم ها را تنظیم می کند که در آن نگرانی های آمریکا و روسیه مورد توجه قرار می گیرد.

                        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه ادامه داد: طرح مشخصی وجود دارد که امکان تطابق سیاست های اصولی ما (مواضع روسیه و غرب در مورد برنامه هسته ای ایران) و تامین شرایط لازم را برای نقش آفرینی شورای امنیت که مرجع تصمیم گیرنده در این مورد است، فراهم می کند.

                        نظر

                        • MAGDAD2015
                          عضو فعال
                          • Feb 2015
                          • 342

                          #16887
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
                          منتها این بازجوییها چه ارزشی دارد 4تا سوال بپرسند طرف پرت پلا جواب میدهد تمام میشود میرود....مجبور نیست راست بگوید و یا اعترافی بکند
                          به قول کری ما میدانیم اینها زمانی چه در سر داشتند و چقدر پیش رفتند ولی دیگر مهم نیست ...فقط با یک امضا و اجازه دادن به کشورهای عرب جنوبی در غنی ساز یو اتمی شدن...قدرت انها به حد ایران میرسد ولو نیروی زمینی کمی داشته باشند....تازه مغز ان است برای مردمش باشد


                          عربستان خودرو هم نمی‌تواند توليد کند چه رسد به بمب اتمی۲۱:۳۴

                          روزنامه واشینگتن پست در یادداشتی نوشت عربستان که برای حفظ زیرساخت های خود بشدت به خارجی ها وابسته است چگونه می خواهد به بمب هسته ای دست یابد.




                          به گزارش عرش نیوز"فرید زکریا "در یادداشتی در روزنامه واشینگتن پست نوشت: در میان بسیاری از مسائل ناراحت کننده ای که در مورد آینده منطقه خاورمیانه وجود دارد، رقابت تسلیحات هسته‌ای از همه مهمتر است.

                          این هفته، سفیر عربستان در لندن در تهدید آشکار دیگری هشدار داد همه گزینه ها روی میز خواهد بود.



                          زکریا افزود: عربستان سلاح هسته ای نخواهد ساخت؛ زیرا عربستان نمی تواند سلاح هسته ای بسازد. عربستان حتی یک خودرو نیز تولید نکرده است. (پس از تلاش های فراوان، انتظار می رود این کشور تا سال 2017 اولین خودروی خود را تولید کند.)



                          عربستان فقط می تواند چاه حفر کند و نفت استخراج کند. درآمد نفتی این کشور حدود 45 درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد. تقریبا نود درصد از درآمد دولت این کشور از فروش نفت به دست می آید.



                          با وجود دهها سال سرمایه گذاری گسترده دولتی، یارانه های سخاوتمندانه و انرژی ارزان، تولید در این کشور کمتر از ده درصد تولید ناخالص آن است.



                          نویسنده این مطلب ادامه داد: عربستان از کجا می خواهد دانشمندان خود را برای کار بر روی برنامه مخفی خود آموزش بدهد؟ سیستم آموزشی این کشور عقب مانده و ناکارآمد است.



                          بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، عربستان ار نظر آموزش علوم و ریاضی در رده هفتاد و سوم جهان قرار دارد که برای کشور ثروتمندی مانند عربستان، بسیار مفتضحانه است؛ اما ایران با وجود 36 سال تحریم و سرانه تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر از عربستان، در ردیف چهل و چهارم قرار دارد.



                          اما آیا عربستان نمی تواند بمب هسته ای خریداری کند؟ این نیز بسیار بعید به نظر می رسد. چنین تلاشی به علت خطر تحریم و اقدامات تلافی جویانه غرب، باید به صورت مخفیانه انجام شود.



                          صنعت انرژی عربستان برای ساخت زیرساخت ها، خرید نفت و فروش کالا و خدمات خود به شدت به خارجی ها و شرکت های آنها وابسته است.



                          اغلب ادعا شده است که پاکستان به عربستان سلاح هسته ای خواهد فروخت و این حقیقت دارد که عربستان بارها به پاکستان کمک مالی کرده است؛ اما اسلام آباد به خوبی می داند که چنین اقدامی موجب انزوا و تحریم پاکستان خواهد شد.



                          نویسنده این مقاله در خاتمه پیش بینی کرد: هر اتفاقی که برای برنامه هسته ای ایران پیش بیاید، عربستان تا ده سال دیگر سلاح هسته ای نخواهد داشت؛ زیرا این توانایی را ندارد.

                          نظر

                          • MAGDAD2015
                            عضو فعال
                            • Feb 2015
                            • 342

                            #16888
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            دیپلمات‌های ایرانی و غربی در مصاحبه با رویترز:

                            افزایش شانس توافق/ اوباما در جستجوی تنها دستاورد خارجی
                            «برای اوباما، تنش زدایی با ایران و دیگر دشمن بلند مدت آمریکا یعنی کوبا می تواند تنها دستاورد قابل توجه در عرصه سیاست خارجی باشد. این درحالی است که روند مذاکرات صلح اسرائیلی- فلسطینی متوقف و جنگ و ناآرامی در سوریه و عراق تشدید شده است.»



                            به این مطلب امتیاز دهید
                            31
                            به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، تعدادی از دیپلمات های ایرانی و غربی در مصاحبه با خبرگزاری انگلیسی رویترز (Reuters) گفته اند، علیرغم برجای ماندن اختلافات موجود در مسیر مذاکرات، شانس دستیابی به توافق جامع هسته ای به شدت افزایش یافته است.


                            رویترز با بیان اینکه "علیرغم موانع موجود، شانس ها برای دستیابی به توافق هسته ای نهایی با ایران افزایش یافته است" به تشریح برخی موانع در مذاکرات پرداخته می نویسد: ایران در تلاش است که از دادن تعهدات مفصل و جزئی خودداری کند، فرانسه هنوز موضع سخت خود را حفظ کرده و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با چالش ارائه توافق به اعضای بدبین کنگره مواجه است.


                            براساس این گزارش، مقامات غربی و ایرانی گفتند: علیرغم اینها و دیگر موانع موجود، به نظر می رسد مذاکره کنندگان به احتمال بسیار زیاد در حال رسیدن به توافقی تاریخی هستند که برنامه هسته ای ایران را برای دست کم یک دهه در ازای کاهش تحریم ها، محدود می سازد.


                            رویترز با بیان اینکه "پیشتر، مقامات آمریکایی و از جمله اوباما برای مدت های طولانی می گفتند که شانس توافق با ایران را در بهترین شرایط، 50-50 می دانند" افزوده است: موضع رسمی هنوز هم همین است اما دیپلمات های نزدیک به مذاکرات به رویترز گفتند که شانس واقعی بیشتر از اینهاست. شانس رسیدن به توافق به حدی بالاست که وزرای خارجه و دیگر مذاکره کنندگان هفته آینده به وین می روند تا گام نهایی در این روند تقریبا دو ساله را برداشته و به توافق جامع دست یابند.


                            این خبرگزاری انگلیسی افزود: دیپلمات ها با ابراز خوشبینی محتاطانه ای گفتند، با این حال، پیشرفت زیادی در غلبه بر اختلافات اصلی بوجود نیامده و این درحالی است که فشار سیاسی شدیدی بر هیئت های آمریکایی و ایرانی برای دستیابی به توافقی که به بن بست 12 ساله هسته ای بین ایران و غرب خاتمه خواهد داد، وجود دارد.

                            یک مقام ارشد غربی که نامی از وی برده نشده با اشاره به ضرب الاجل تعیین شده برای توافق هسته ای به رویترز گفت: ما نمی توانیم احتمال شکست را رد کنیم... اما به نظر می رسد، احتمال اینکه به چیزی با ایران دست یابیم بسیار قوی تر است؛ البته نه تا سی ام ژوئن بلکه احتمالا در روزهای پس از آن.یک مقام غربی دیگر گفت: به نظر من توافق به دست خواهد آمد چراکه دو بازیگر مهم این مذاکرات، به این توافق نیاز دارند.روزنامه دیلی استار (Dailystar) نیز به انعکاس این خبر پرداخته نوشت: دیپلمات ها در عین حالیکه تایید می کنند، اختلافات باقی ماننده هنوز فاصله زیادی تا حل شدن داشته و می توانند موجب ایجاد مشکلات یا تاخیرهایی شوند، گفتند: اراده مصالحه و رسیدن به توافق [در دو طرف] وجود دارد.براساس این گزارش، دستیابی به توافق برای اوباما و همتای ایرانیش، حسن روحانی از لحاظ سیاسی، حیاتی می باشد.دیلی استار افزود: برای اوباما، تنش زدایی با ایران و دیگر دشمن بلند مدت آمریکا یعنی کوبا می تواند تنها دستاورد قابل توجه در عرصه سیاست خارجی باشد. این درحالی است که روند مذاکرات صلح اسرائیلی- فلسطینی متوقف و جنگ و ناآرامی در سوریه و عراق تشدید شده است.یک مقام ایرانی که از وی نیز نامی برده نشده گفته است: توافق به دست خواهد آمد و آمریکایی ها بیش از ما به آن احتیاج دارند. این توافق به هر دو کشور کمک خواهد کرد.یک مذاکره کننده ارشد سابق که برای یکی از اعضای 1+5 خدمت می کرده نیز در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اظهار داشت: در شرایط فعلی، شانس موفقیت، 60 در برابر 40 است.یک دیپلمات ارشد ایرانی به رویترز گفت: برای روحانی و گروه وی، رسیدن به توافق نهایی بسیار حیاتی است. وی افزود: شکست در مذاکرات به معنای شکست روحانی و اصلاح طلبان است. این شکست، موضع رقبای روحانی را تقویت خواهد کرد.رویترز در ادامه نوشت: نه باراک اوباما و نه حسن روحانی، قادر به دادن امتیازات زیادی نیستند ولی در عین حال آنها باید برای رسیدن به توافق نهایی مصالحه کنند.

                            نظر

                            • mostafa_sh
                              عضو عادی
                              • Feb 2014
                              • 37

                              #16889
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              ۹۰۴۹۶ تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۸
                              نسخه چاپی
                              ارسال به دوستان
                              ذخیره

                              هافینگتن پست: توافق تقریبا قطعی است؛ مذاکره کنندگان ایران و آمریکا دست پر به پایتخت هایشان خواهند برگشت

                              ایران تلاش دارد از تعهدات پر جزئیات خودداری کند. فرانسوی‌ها موضع سخت خود را حفظ کرده‌اند و باراک اوباما درگیر قبولاندن توافق هسته ای به کنگره بدبین آمریکاست.

                              هافینگتن پست نوشت: ایران تلاش دارد از تعهدات پر جزئیات خودداری کند. فرانسوی‌ها موضع سخت خود را حفظ کرده‌اند و باراک اوباما درگیر قبولاندن توافق هسته ای به کنگره بدبین آمریکاست.

                              به گزارش پایگاه خبری «تیک»، اما به رغم تمام این موانع، مقامات غربی و ایرانی می‌گویند دسترسی به توافق تاریخی با هدف محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در عوض لغو تحریم‌ها بسیار نزدیک است.

                              مقامات آمریکایی، از جمله باراک اوباما همواره گفته‌اند که احتمال دستیابی به توافق ۵۰/۵۰ است.

                              موضع رسمی همین است اما دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات به رویترز گفته‌اند، شانس دستیابی به توافق بالاتر است و وزرای خارجه طرفین هفته آینده به وین می‌روند تا آخرین دور از مذاکرات دو ساله را به سرانجام برسانند.

                              عامل اصلی خوش بینی بیشتر از آنکه مربوط به حصول توافق در مورد مسائل مختلف باشد، فشار سیاسی بر هیئت های مذاکراه کننده ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق هسته‌ای و پایان دادن به بن‌بست ۱۲ ساله ایران و غرب است.

                              یک مقام ارشد غربی با اشاره به مهلت مقرر به رویترز گفت: "نمی‌توانیم شکست را منفی بدانیم اما... به نظر می‌رسد احتمالا به چیزی دست پیدا کنیم. نه تا ۳۰ ژوئن اما شاید تا چند روز بعد از آن."

                              یک مقام غربی دیگر می‌گوید: "به نظر من توافق حاصل می‌شود چون دو بازیگر مهم این مذاکرات شدیدا به آن نیازمندند."

                              در ماه آوریل چارچوب توافق نهایی به امضای طرفین رسید اما هنوز اختلافاتی بر سر شیوه راستی‌آزمایی تعهدات ایران و جدول زمانی لغو تحریم‌ها باقی است.

                              با این‌که این قبیل مسائل هنوز حل نشده و می‌تواند موجب بروز مشکل و تاخیر شود، دیپلمات‌ها معتقدند در کلیه طرفین اراده ای برای مصالحه وجود دارد.

                              تضمین توافق هسته‌ای از لحاظ سیاسی برای اوباما و حسن روحانی بسیار حائز اهمیت است.

                              با ادامه انسداد روند صلح اسرائیل و فلسطین و جنگ‌های سوریه و عراق، آشتی با ایران و کوبا که از دشمنان دیرین آمریکا محسوب می‌شوند برای اوباما دستاورد سیاسی بزرگی است.

                              یک مقام ایرانی که دستیابی به توافق را ۷۰ درصد می‌داند می‌گوید: "توافق صورت می‌گیرد، آمریکایی‌ها بیشتر از ما به آن احتیاج دارند. این توافق به هر دو کشور کمک می‌کند."

                              برای روحانی شکست در تضمین توافق می‌تواند منجر به نابودی سیاسی شود. وزیر خارجه ایران اوایل امسال در این مورد به جان کری وزیر خارجه آمریکا هشدار داد و گفت، این به محافظه‌کاران تندروی مخالف با توافق اجازه می‌دهد تا قدرت خود را دوباره بدست آورند.

                              یک دیپلمات ارشد ایرانی به رویترز گفت: "برای روحانی و اردوگاه او دستیابی به توافق بسیار مهم است. شکست به معنای شکست روحانی و اصلاحات است و موضع رقیبان تندرو را تقویت می‌کند."

                              اوباما باید تایید کنگره جمهوریخواه را بدست آورد. اکثر نمایندگان کنگره بیم آن دارند که این توافق قدرت منطقه‌ای ایران را افزایش دهد و تهدید علیه متحدان آمریکا نظیر اسرائیل و عربستان سعودی را بالا ببرد. مقامات نزدیک به مذاکرات می‌گویند، اوباما انتظار مخالفت کنگره با توافق را دارد و برای استفاده از حق وتوی خود آماده است.

                              جان کری نیز این هفته به نوبه خود گفت، ایران لازم نیست در مورد فعالیت‌های مشکوک خود در گذشته توضیح بدهد. وی روز سه‌شنبه گفت: "ما روی کارهای ایران در یک زمان مشخص تمرکز نکرده‌ایم."

                              مقامات آمریکایی پیش از این گفته بودند، ایران می‌بایست به سئوالات آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای پاسخ گوید و لغو برخی از تحریم‌ها منوط به این موضوع است. تهران می‌گوید ادعاهای آژانس در مورد فعالیت‌های مرتبط با تولید سلاح ایران در گذشته جعلی است و بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود اصرار دارد.

                              سخنگوی وزارت خارجی آمریکا روز چهارشنبه گفت، گفته‌های کری سوءبرداشت شده و سیاست آمریکا تغییری نکرده است.

                              رویترز در ماه نوامبر گزارش داد، شش قدرت جهانی بخاطر اجتناب از شکست توافق تاریخی از خواست خود برای افشای فعالیت‌های پنهانی ساخت سلاح ایران صرف‌نظر خواهند کرد.

                              قدرت‌های بزرگ اخیرا موضوع دیگری را به میان کشیده‌اند و آن بازگشت تحریم‌ها در صورت عدم تعهد ایران به مفاد توافق است. دیپلمات‌ها جزئیاتی در این مورد ارائه نداده‌اند و ایران هم هنوز با آن موافقت نکرده است.

                              دیپلمات‌های می‌گویند فرانسه هنوز از مهره‌های سرسخت مذاکرات است.

                              فرانسه در میان شش قدرت از همه بدبین‌تر و از همه به اسرائیل و عربستان نزدیک‌تر است. آن‌ها در مقطعی در نوامبر ۲۰۰۳ از دستیابی به توافق اولیه جلوگیری کردند. یک مقام ارشد فرانسوی می‌گوید: "فرق ما با آمریکایی‌ها صوری نیست. ما به راستی‌آزمایی و پیگیری راستی‌آزمایی اصرار داریم. نمی‌خواهیم کار اوباما را سخت‌تر کنیم."

                              به گفته دیپلمات‌های غربی، مشکل دیگر مذاکرات مقاومت ایران در مقابل جزئیاتِ محدودیت‌های فنی در مورد فعالیت‌های آینده هسته‌ای این کشور است.

                              یک مقام غربی می‌گوید: "آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها می‌خواهند شکاف‌های موجود را پر کنند اما ایرانی‌ها این را دوست ندارند. ایران می‌خواهد آن ‌را مبهم نگه دارد. این یک مشکل است."

                              نظر

                              • S.TRADER
                                عضو عادی
                                • Feb 2014
                                • 299

                                #16890
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                جواد ظریف:

                                اگر توافقی صورت بگیرد هیچ دولتی در آمریکا توان نقض آن را نخواهد داشت/ دولت آمریکا باید اجرای تحریم‌ها را لغو کند/ مقابل زیاده خواهی‌ها می‌ایستیم

                                وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: طرف مقابل زیاده‌خواهی می‌کند، همیشه زیاده خواهی می‌کرده و هنوز هم تلاش دارد زیاده‌خواهی کند، ولی ما نشان دادیم که در مقابل زیاده خواهی می‌ایستیم.


                                نظر

                                در حال کار...
                                X