آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • tom cruise
    عضو فعال
    • Mar 2012
    • 4756

    #16996
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    این ده سال عدم غنی سازی را یاران در لوزان تعهد کرده بود
    پروتکل الحاقی بازرسیها هم جزو همان لوزان است
    ظاهرا ظریف رد لوزان بیت را رد برابر کار انجام شده قرار داده است و گرنه چه دلیل دارد در لوزان تعهداتی بکنند الان خواهان تغییر شوند
    واضحتر از دو مورد دیگر ..سخنان رهبری بعد لوزان است که گفت این که تبریک گفتن ندارد...
    https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
    tom cruise in face book

    نظر

    • Hessam
      عضو فعال
      • Aug 2012
      • 1240

      #16997
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      قدردانی عراقچی از بیانات رهبر انقلاب
      عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در صفحه اینستاگرام خود ضمن قدردانی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تیم مذاکره کننده و راهنمایی‌های ایشان نوشت: زبان از بیان تشکر قاصر است.
      کد خبر: ۵۱۱۶۰۲
      تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷ - 24 June 2015
      عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در صفحه اینستاگرام خود ضمن قدردانی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تیم مذاکره کننده و راهنمایی‌های ایشان نوشت: زبان از بیان تشکر قاصر است.

      به گزارش خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در صفحه اینستاگرام خود ضمن قدردانی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تیم مذاکره کننده و راهنمایی‌های ایشان نوشت: زبان از بیان تشکر قاصر است.

      مقام معظم رهبری روز سه شنبه در دیدار با مقامات و کارگزاران نظام در خصوص تیم مذاکره کننده هسته‌ای مذاکره کنندگان را امین و غیور و شجاع و متدین دانستند و افزودند: این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرف‌های مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می‌کند.

      نظر

      • arminarmin
        عضو عادی
        • Jan 2014
        • 108

        #16998
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
        بیشتر تاکید روی تمدید دارد ...چون دولت قبول نکرد...و سعی در توافق شد...شرط دیگر گذاشته شد انهم کاهش زمان از 10سال یا15 سال است
        حالا یحتمل فشار روی ظریف است تا مذاکره را تمدید کند یعنی بافتد چند ماه دیگر
        در واقع نیمخواهند مذاکرات تاثیرش را روی انتخابات بگذارد .....
        تامی جان به نظرت احتمال توافق تو تیر بیشتر هست یا تمدید؟

        نظر

        • Hessam
          عضو فعال
          • Aug 2012
          • 1240

          #16999
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


          بازتاب جهانی بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب

          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
          رهبر انقلاب شب گذشته در دیدار کارگزاران نظام با بیان اینکه امریکایی ها به دنبال نابود کردن صنعت هسته ای ایران هستند، تاکید کردند: همه مسئولان ایران ضمن تأکید بر خطوط قرمز، به دنبال توافقی خوب یعنی توافقی منصفانه و عزتمندانه هستند.

          در همین رابطه اغلب رسانه های جهان به بازتاب این بیانات پرداختند که بخشی از این بازتاب ها به شرح زیر است:

          رویترز: رهبر ایران توقف فعالیت حساس هسته ای برای دوره طولانی را رد کرد.

          این خبرگزاری در ادامه گزارش خود می نویسد: آیت الله علی خامنه ای روز سه شنبه توقف فعالیت هسته ای ایران برای یک دوره طولانی را رد کرده و عنوان داشتند که تحریم های اعمال شده علیه ایران باید به محض امضای توافق نهایی لغو شوند.

          رویترز در ادامه می نویسد که رهبر ایران با توقف ۱۰ تا ۱۲ ساله تحقیق و توسعه در زمینه فعالیت هسته ای مخالفت کرد.

          روزنامه دیلی تلگراف در شماره امروز خود آن بخش از فرمایشات رهبری که مربوط به لزوم لغو تحریم ها به محض امضای توافق است را تیتر کرده است.

          این روزنامه انگلیسی در ادامه می نویسد: «آیت الله علی خامنه ای اعلام کردند که بازرسی از سایت های نظامی ایران به هیچ وجه جای بحث ندارد».

          این روزنامه در ادامه مدعی شد: بیانات شب گذشته می تواند موجب پیچیده تر شدن روند مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ شود.

          سایت خبری ام اس ان نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه می نویسد: رهبر ایران مجددا خطوط قرمز توافق هسته ای را تدوین کرد.

          این رسانه نیز در ادامه آن بخش از بیانات رهبری در مورد لزوم لغو فوری تحریم ها در زمان امضای توافق و غبر قابل قبول بودن بازرسی از مراکز نظامی را به عنوان مهمترین بخش های فرمایشات شب گذشته رهبر معظم انقلاب منتشر کرده است.

          روزنامه یو اس ای تودی نیز با زدن این تیتر که « رهبر ایران در حالی که ضرب الاجل توافق نزدیک می شود اولتیماتوم هایی را درباره آن تعیین کرد» این موضوع را پوشش داده و می نویسد: یک هفته مانده به ضرب الاجل تعیین شده برای توافق هسته ای ایران، رهبر این کشور در سخنانی، بازرسی از مراکز حساس و توقف بلندمدت فعالیت های هسته ای را رد کرده و در عین حال، درخواست برداشته شدن سریع تحریم ها را مطرح نموده است.

          این روزنامه در ادامه می نویسد: محورهای مطرح شده در سخنرانی رهبر انقلاب، در نقطه مقابل مواضعی است که توسط ایالات متحده و دیگر قدرت های جهانی درباره ضرورت محدود کردن برنامه هسته ای ایران در مقابل پایان دادن به تحریم ها مطرح شده است.

          شبکه تلویزیونی المنار: امام خامنه‌ای در دیدار سران سه قوه و مقامات ارشد نظامی و شماری از مدیران ارشد با ایشان بر لغو انواع تحریمهای اقتصادی و مالی تحمیلی از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد یا دولت آمریکا علیه ایران تأکید کردند.

          این شبکه در ادامه گزارش خود آورده است: ایشان با مانع تراشی در مسیر تحقیقات و توسعه و جنبش سازندگی در کشور مخالفت کردند و آن را از خطوط قرمز در هرگونه توافقی دانستند. امام خامنه‌ای مشخص کردند دوره های طولانی مدت ده تا دوازده سال برای توقف فعالیت هسته ای را نیز از خطوط قرمزی دانستند که پذیرفتنی نیست

          روزنامه نیویورک تایمز: رهبر ایران خواستار آن شده که بخش عمده تحریم ها، پیش از محدود شدن بخش هایی از برنامه هسته ای ایران و همچنین پیش از تأیید عمل کردن ایران به تعهدات خود از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی برداشته شود.

          این روزنامه می افزاید رهبر ایران همچنین توقف فعالیت های حساس و کلیدی مربوط به غنی سازی به مدت یک دهه را رد کرده و مخالفت خود با بازدید از مراکز نظامی ایران را نیز اعلام کرده است.
          منبع: مهر

          نظر

          • frankval
            عضو عادی
            • Jul 2013
            • 132

            #17000
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            روحانی تعبیر گذر از گردنه رو در صحبتهایش عنوان کرد.گاری که کوله بارش تحریمهای سنگین است و درشکه چی به تنهایی توان هدایتش را ندارد.یک هفته مانده به پایان مذاکرات هم مجلس طرحی را تصویب می کند و از پشت یکی از چرخهای گاری را حرکت می دهد و رهبری نیز برخلاف آنچه منفی تصور میشد با صحبتهایش آن یکی چرخ را هل می دهد تا این گاری هسته ای نه به یک سراشیبی بلکه به یک زمین مسطح برسد
            "Anyone who thinks there's safety in numbers hasn't looked at the stock market pages." - Irene Peter

            نظر

            • Hessam
              عضو فعال
              • Aug 2012
              • 1240

              #17001
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              گمانه‌زنی‌های هسته‌ای در راند آخر
              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

              محمد علی سبحانی مشاور وزیر خارجه در روزنامه شرق نوشت: مواضع این روزهای همه طرف‌های درگیر در مذاکرات هسته‌ای با ایران، خوشبینی‌ها درباره توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک را افزایش داده است. اظهارات هاموند، وزیر خارجه بریتانیا، پس از دیدار با دکتر ظریف و حتی مواضع فابیوس و اشتاین‌مایر، وزرای خارجه فرانسه و آلمان، محوری مشترک داشت و آن، تأکید بر مبنا قراردادن تفاهم لوزان و علاقه‌مندی به‌رفع حساسیت‌هایی است که در ایران بر سر برخی تفسیرهای فراتر از تفاهم مذکور و بر مبنای «گزاره‌برگ» طرف‌ها به وجود آمده است. تفسیرهای متفاوت با بیانیه لوزان، چه در میان مخالفان آن در ایران و چه در شش کشور طرف مذاکره، به گونه‌ای پیش رفت که وزیر امور خارجه ایران به صراحت، «طرح مباحث جدید» را سبب به بن‌بست کشیده‌شدن مذاکرات عنوان کرد. به‌نظر می‌رسد این هشدار و البته از ابهام خارج‌شدن برخی جزئیات در متن نگارش‌شده در توافق نهایی، تا حدی در این مسئله تأثیر‌گذار بوده است.

              موضع اخیر جان کری درباره موضوع اتهامات ادعایی و عبور از گذشته را نیز باید یک چرخش توجه‌برانگیز در موضع ایالات متحده ارزیابی کرد که با واکنش تند لابی اسرائیل مواجه شد و حتی اتهام علاقه‌مندی بیش از حد معمول اوباما به امضای توافق با ایران را در آن محافل، بر سر زبان‌ها انداخت؛ اگرچه هنوز یک هفته بسیار دشوار پیشِ‌روی تیم‌های مذاکره‌کننده قرار دارد و از هم‌اکنون هیچ قضاوتی درباره آن نمی‌توان کرد، اما حداقل می‌توان این نتیجه را گرفت که هیچ‌یک از طرف‌ها فعلا موضعی سخت‌تر از گذشته اتخاذ نکرده‌اند و حتی در پاره‌ای موارد، انعطافی نسبی در ادبیات و روش مذاکره از خود نشان داده‌اند. به‌نظر می‌رسد هر هفت کشور به درک درستی از مشکلات داخلی و بیرونی یکدیگر دست پیدا کرده‌اند و فارغ از نتیجه مذاکرات، همین موضوع هم دستاورد ‌توجه‌برانگیزی به‌شمار می‌رود؛ دستاوردی که از محاسن گفت‌وگوی مستقیم است.

              فراموش نکنیم در دولت گذشته، چگونه یک یا دو دور مذاکره برگزار می‌شد و بدون اعلام هیچ دستاورد مشخصی، بعضا به مدت شش ماه به تعطیلات می‌رفت. وجود چارچوب منطقی و مذاکرات معطوف به نتیجه در تیم مذاکره‌کننده به ریاست دکتر ظریف، فضای جهانی را به‌کلی تغییر داده است. روز گذشته سخنگوی کاخ سفید نیز به صراحت از امکان تمدید محدود مذاکرات سخن گفت و این یعنی هیچ‌یک از طرف‌ها مایل نیستند با تأکید بر قید زمان، عرصه را بر دیگری تنگ کنند و اجازه برداشت‌های متعدد از بی‌نتیجه‌ماندن مذاکرات را بدهند. آن‌طور که در سخنان وزرای خارجه آمده بود، احتمالا آنان در تعطیلات آخر هفته -شنبه و یکشنبه- به مذاکرات خواهند پیوست. گفته شده بخش‌هایی از متن نگارش‌شده، مورد اختلاف طرف‌ها نیست، اما پرانتزهای باقی‌مانده در متن توافق، حتما نیازمند تصمیمات سیاسی است و حضور وزرای خارجه می‌تواند، توافق نهایی را به نقطه مرکزی نزدیک و اختلافات باقی‌مانده را حل کند. به‌نظر می‌رسد یکی از مشکلات باقی‌مانده، موضوع «دسترسی»‌هاست.

              عبور از واژه «بازرسی» و تأکید بر آنچه در پروتکل الحاقی ذکر شده، فضا را برای تفاهم بر سر این مسائل نیز مساعد‌تر کرده است. ایران به صراحت از خطوط قرمز خود در این حوزه سخن گفته است و به‌نظر می‌رسد طرح تصویب‌شده در مجلس ایران در مقطع فعلی می‌توانست با توجه به مخالفت دولت، مطرح نشود تا نگرانی‌ای از محدودکردن تیم مذاکره‌کننده به وجود نیاید. واضح است با توجه به لازم‌الاجرابودن مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی، مسئله دسترسی‌ها از ابتدا تاکنون، با نظر این نهاد عالی امنیتی کشور مرتبط بوده است و تصویب اجرای پروتکل الحاقی پس از توافق احتمالی نیز باید در مجلس صورت بگیرد. محدودیت در دسترسی‌ها و بازرسی‌های موردی و نقطه‌ای به منظور نمونه‌برداری، موضوعی بدیهی است و پررنگ کردن آن در کنار بهانه‌جویی‌های غیرعلمی و غیرمنطبق با متون حقوقی و تجربه اجرای پروتکل در افزون بر ١٢٠ کشور جهان، نمی‌تواند مشکلی را در این بازه زمانی حل کند.

              منافع و مواهب چارچوب تفاهم لوزان، خدشه‌پذیر نیست و در مقطعی که هنوز ورود به جزئیات صورت نگرفته بود، حجم بالای پرداختن به آن، از اهداف دیگری حکایت داشت. خوشبینی نگارنده درباره توافق جامع هسته‌ای، از اراده سیاسی در همه طرف‌ها برای حل این پرونده ناشی می‌شود و معتقدم هم ایران و هم طرف‌های دیگر در موقعیتی هستند که توافق را تنها گزینه قابل دسترسی می‌دانند. این مذاکرات به صورت جامع و همه‌جانبه از سوی مردم ایران حمایت می‌شود، در سطح بالای حاکمیتی، درباره آن توافق شده و نزد افکار عمومی جهان نیز اهمیت بالایی دارد. همه طرف‌ها می‌دانند به‌نتیجه‌نرسیدن آن، با وجود دو سال مذاکره در این دوره و سابقه ١٠ساله پرونده، چالشی جدی برای مشی و مسیر حل مسائل جهانی از طریق مذاکره خواهد بود. دموکرات‌های آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ٢٠١٦، روسیه در میانه تنش با غرب بر سر اوکراین و اتحادیه اروپا در مرحله تنش‌های اقتصادی فعلی، هیچ‌کدام مایل به بی‌نتیجه‌ماندن آن نیستند.

              مواضع این روزهای همه طرف‌های درگیر در مذاکرات هسته‌ای با ایران، خوشبینی‌ها درباره توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک را افزایش داده است. اظهارات هاموند، وزیر خارجه بریتانیا، پس از دیدار با دکتر ظریف و حتی مواضع فابیوس و اشتاین‌مایر، وزرای خارجه فرانسه و آلمان، محوری مشترک داشت و آن، تأکید بر مبنا قراردادن تفاهم لوزان و علاقه‌مندی به‌رفع حساسیت‌هایی است که در ایران بر سر برخی تفسیرهای فراتر از تفاهم مذکور و بر مبنای «گزاره‌برگ» طرف‌ها به وجود آمده است. تفسیرهای متفاوت با بیانیه لوزان، چه در میان مخالفان آن در ایران و چه در شش کشور طرف مذاکره، به گونه‌ای پیش رفت که وزیر امور خارجه ایران به صراحت، «طرح مباحث جدید» را سبب به بن‌بست کشیده‌شدن مذاکرات عنوان کرد.

              به‌نظر می‌رسد این هشدار و البته از ابهام خارج‌شدن برخی جزئیات در متن نگارش‌شده در توافق نهایی، تا حدی در این مسئله تأثیر‌گذار بوده است. موضع اخیر جان کری درباره موضوع اتهامات ادعایی و عبور از گذشته را نیز باید یک چرخش توجه‌برانگیز در موضع ایالات متحده ارزیابی کرد که با واکنش تند لابی اسرائیل مواجه شد و حتی اتهام علاقه‌مندی بیش از حد معمول اوباما به امضای توافق با ایران را در آن محافل، بر سر زبان‌ها انداخت؛ اگرچه هنوز یک هفته بسیار دشوار پیشِ‌روی تیم‌های مذاکره‌کننده قرار دارد و از هم‌اکنون هیچ قضاوتی درباره آن نمی‌توان کرد، اما حداقل می‌توان این نتیجه را گرفت که هیچ‌یک از طرف‌ها فعلا موضعی سخت‌تر از گذشته اتخاذ نکرده‌اند و حتی در پاره‌ای موارد، انعطافی نسبی در ادبیات و روش مذاکره از خود نشان داده‌اند.

              به‌نظر می‌رسد هر هفت کشور به درک درستی از مشکلات داخلی و بیرونی یکدیگر دست پیدا کرده‌اند و فارغ از نتیجه مذاکرات، همین موضوع هم دستاورد ‌توجه‌برانگیزی به‌شمار می‌رود؛ دستاوردی که از محاسن گفت‌وگوی مستقیم است. فراموش نکنیم در دولت گذشته، چگونه یک یا دو دور مذاکره برگزار می‌شد و بدون اعلام هیچ دستاورد مشخصی، بعضا به مدت شش ماه به تعطیلات می‌رفت. وجود چارچوب منطقی و مذاکرات معطوف به نتیجه در تیم مذاکره‌کننده به ریاست دکتر ظریف، فضای جهانی را به‌کلی تغییر داده است. روز گذشته سخنگوی کاخ سفید نیز به صراحت از امکان تمدید محدود مذاکرات سخن گفت و این یعنی هیچ‌یک از طرف‌ها مایل نیستند با تأکید بر قید زمان، عرصه را بر دیگری تنگ کنند و اجازه برداشت‌های متعدد از بی‌نتیجه‌ماندن مذاکرات را بدهند. آن‌طور که در سخنان وزرای خارجه آمده بود، احتمالا آنان در تعطیلات آخر هفته -شنبه و یکشنبه- به مذاکرات خواهند پیوست.

              گفته شده بخش‌هایی از متن نگارش‌شده، مورد اختلاف طرف‌ها نیست، اما پرانتزهای باقی‌مانده در متن توافق، حتما نیازمند تصمیمات سیاسی است و حضور وزرای خارجه می‌تواند، توافق نهایی را به نقطه مرکزی نزدیک و اختلافات باقی‌مانده را حل کند. به‌نظر می‌رسد یکی از مشکلات باقی‌مانده، موضوع «دسترسی»‌هاست. عبور از واژه «بازرسی» و تأکید بر آنچه در پروتکل الحاقی ذکر شده، فضا را برای تفاهم بر سر این مسائل نیز مساعد‌تر کرده است. ایران به صراحت از خطوط قرمز خود در این حوزه سخن گفته است و به‌نظر می‌رسد طرح تصویب‌شده در مجلس ایران در مقطع فعلی می‌توانست با توجه به مخالفت دولت، مطرح نشود تا نگرانی‌ای از محدودکردن تیم مذاکره‌کننده به وجود نیاید.

              واضح است با توجه به لازم‌الاجرابودن مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی، مسئله دسترسی‌ها از ابتدا تاکنون، با نظر این نهاد عالی امنیتی کشور مرتبط بوده است و تصویب اجرای پروتکل الحاقی پس از توافق احتمالی نیز باید در مجلس صورت بگیرد. محدودیت در دسترسی‌ها و بازرسی‌های موردی و نقطه‌ای به منظور نمونه‌برداری، موضوعی بدیهی است و پررنگ کردن آن در کنار بهانه‌جویی‌های غیرعلمی و غیرمنطبق با متون حقوقی و تجربه اجرای پروتکل در افزون بر ١٢٠ کشور جهان، نمی‌تواند مشکلی را در این بازه زمانی حل کند. منافع و مواهب چارچوب تفاهم لوزان، خدشه‌پذیر نیست و در مقطعی که هنوز ورود به جزئیات صورت نگرفته بود، حجم بالای پرداختن به آن، از اهداف دیگری حکایت داشت.

              خوشبینی نگارنده درباره توافق جامع هسته‌ای، از اراده سیاسی در همه طرف‌ها برای حل این پرونده ناشی می‌شود و معتقدم هم ایران و هم طرف‌های دیگر در موقعیتی هستند که توافق را تنها گزینه قابل دسترسی می‌دانند. این مذاکرات به صورت جامع و همه‌جانبه از سوی مردم ایران حمایت می‌شود، در سطح بالای حاکمیتی، درباره آن توافق شده و نزد افکار عمومی جهان نیز اهمیت بالایی دارد. همه طرف‌ها می‌دانند به‌نتیجه‌نرسیدن آن، با وجود دو سال مذاکره در این دوره و سابقه ١٠ساله پرونده، چالشی جدی برای مشی و مسیر حل مسائل جهانی از طریق مذاکره خواهد بود. دموکرات‌های آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ٢٠١٦، روسیه در میانه تنش با غرب بر سر اوکراین و اتحادیه اروپا در مرحله تنش‌های اقتصادی فعلی، هیچ‌کدام مایل به بی‌نتیجه‌ماندن آن نیستند.

              نظر

              • B A R A N
                عضو فعال
                • Mar 2015
                • 677

                #17002
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                سند محرمانه آسوشیتدپرس درباره وعده1+5 به ایران

                ۳
                تیر ۱۳۹۴

                آسوشیتدپرس با اعلام خبر دسترسی به یک سند محرمانه اعلام کرد اگر تهران برنامه هسته‌ای خود را محدود کند، آمریکا و شرکای مذاکراتی آن آماده ارائه رآکتورهای با فناوری پیشرفته و دیگر تجهیزات به ایران هستند.

                مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 5+1 برای نیل به توافق نهایی هسته‌ای با نزدیک شدن به موعد 30 ژوئن که به عنوان ضرب‌الاجل رسیدن به توافق جامع تعیین شده، با شدت بیشتری در حالی پیگیری است.

                خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز چهارشنبه در گزارشی اختصاصی درباره مذاکرات هسته‌ای ادعا کرده که به سک سند محرمانه دسترسی یافته که در آن درباره آمادگی گروه 5+1 برای ارائه پیشنهادی به ایران خبر داده است.

                این خبرگزاری آمریکایی گزارش داد: «یک سند محرمانه نشان می‌دهد که آمریکا و دیگر کشورهای مذاکره‌کننده توافق هسته‌ای با ایران آماده هستند اگر ایران برنامه‌های هسته‌ای خود را محدود کند، پیشنهاد ارائه رآکتورهای با فناوری پیشرفته و دیگر تجهیزات به تهران هستند».

                آسوشیتدپرس ضمن تکرار ادعای بی اساس و بدون مدرک درباره برنامه هسته‌ای ایران، در ادامه این گزارش مدعی شد: «فراتر از توافقی که توانایی ایران را برای ساخت بمب اتمی برای حداقل 10 سال محدود می‌کند، آمریکا و شرکای مذاکره‌ای آن امیدوارند هرگونه زمینه‌ای را که بر اساس آن ایران استدلال کند نیاز به توسعه برنامه‌های هسته‌ای خود دارد، از بین ببرند؛ برنامه‌هایی که می‌تواند در جریان اجرای توافق هسته‌ای برای تولید سلاح استفاده شود».

                به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، در این سند که نام آن «همکاری هسته‌ای غیرنظامی» است، قول داده می‌شود به جای تاسیسات آب سنگین، توسط آمریکا و شرکایش به ایران رآکتورهای آب سبک هسته‌ای داده شود.



                .

                نظر

                • Hessam
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 1240

                  #17003
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  « این را همه بدانند »
                  عصر ایران - عین کلمات و جملات رهبر معظم انقلاب درباره تیم مذاکرات هسته ای ، بیان کننده بسیار از واقعیت هاست و محک خوبی برای سنجش صداقت برخی مدعیان:

                  « بنده هیئت مذاکره‌کننده را - همین دوستانی که این مدّت این زحمات را بر دوش گرفته‌اند - هم امین میدانم، هم غیور میدانم، هم شجاع میدانم، هم متدیّن می دانم؛ این را همه بدانند.

                  اکثر حضّاری که اینجا تشریف دارید، از محتوای مذاکرات خبر ندارید؛ اگر شما هم از محتوای مذاکرات و جزئیّات مذاکرات و آنچه در مجالس میگذرد مطّلع بودید، به بخشی از آنچه بنده گفتم، حتماً اذعان می کردید.

                  من البتّه علاوه‌ی بر اینها، بعضی از این دوستان را از نزدیک می‌شناسم، بعضی را از دور با سوابقشان می‌شناسم؛ اینها مردمانی هستند متدیّن و امین؛ اینها امینند؛ قصدشان این است که کار کشور را پیش ببرند، گره را باز کنند و دارند تلاش می کنند برای این کار.

                  انصافاً غیرت ملّی هم دارند، شجاعت هم دارند، در مقابل یک تعداد کثیری از کسانی قرار میگیرند - که حالا نمیخواهم تعبیرِ متناسب واقعی را بکنم، چون گاهی تعبیرهایی هست که واقعاً شایسته‌ی آن تعبیرند امّا خب، مناسب نیست که ما به زبان بیاوریم - و انصافاً در مقابل آنها با شجاعت کامل، با دقّت کامل مواضع خودشان را بیان میکنند، دنبال میکنند و تعقیب می کنند.»

                  نظر

                  • B A R A N
                    عضو فعال
                    • Mar 2015
                    • 677

                    #17004
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    گزارش تحليلي : براي غرب مسير رفته در مذاکرات هسته‌اي بازگشتي ندارد

                    چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴

                    خلاصه شده


                    مذاکرات هسته‌ای در وین: مقامات بلندپایه از ایران و اتحادیه اروپا دیروز سه‌شنبه مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای تهران را در وین، پایتخت اتریش آغاز کردند. هلگا اشمید، مدیر سیاسی اتحادیه اروپا به همراه عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر امور خارجه ایران در چارچوب تلاش‌های گروه سه به اضافه سه (سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به اضافه آمریکا ، روسیه و چین) برای دستیابی به موافقتنامه‌ای جامع و طولانی‌مدت درباره مسئله هسته‌ای تهران امروز (23 ژوئن) مجدداً در وین نشست برگزار کردند.
                    مدیران سیاسی گروه پنج به اضافه یک نیز اواخر این هفته به این مذاکرات خواهند پیوست. دو طرف تلاش می‌کنند تا در ضرب الاجل 30 ژوئن به موافقتنامه‌ای نهایی دست یابند.

                    مسیر رفته برای غرب بازگشتی ندارد و آمریکا و متحدینش به چند دلیل در پی حصول توافق به هر نحوی هستند.

                    ادعای عضو سابق کنگره آمریکا مبنی بر اینکه این کشور (آمریکا) در مذاکرات هسته‌ای با ایران در حال عقب نشینی است چندان بی اساس نیست. جان لوبوتییه (John Leboutillier) عضو سابق کنگره آمریکا در برنامه «پولیتیکال اینسایدرز» شبکه فاکس نیوز گفت: هشت روز تا ضرب‌الاجل تعیین شده 30 ام ژوئن برای توافقنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است.

                    امروز سناتور [باب] کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا درباره آنچه در این توافق روی می‌دهد صحبت کرد. ما در حال عقب‌نشینی هستیم. ما در خصوص سابقه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره آنچه ایرانی‌ها انجام دادند عقب نشینی کردیم و عقب نشینی بزرگ در خصوص بازرسی از پایگاه‌های نظامی ایران است که آیت‌الله [خامنه‌ای] می‌گوید صورت نخواهد گرفت. با وجود این، ما این توافق را پیش می‌بریم.

                    پت کدل (Pat Caddell) مسئول نظرسنجی‌های جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز گفت:ما از اینجا شروع کردیم که آنها باید کل برنامه هسته‌ای خود را برچینند. ما از این مسئله دست کشیدیم. سپس گفتیم این مسئله طی بیست سال خواهد بود. سپس گفتیم طی ده سال خواهد بود. با این وضع، ما حتی تحریم‌های غیر هسته‌ای را لغو خواهیم کرد. این بزرگترین عقب نشینی است.

                    بنابراین با توجه به این مطلب به نظر می‌رسد، سخت‌گیری‌های یاد شده در قبال مذاکرات هسته‌ای تنها اهدافی دیپلماتیک را - مانند تشدید فشار بر ایران و اخرین تقلا‌ها برای گرفتن آخرین امتیازات از تهران - دنبال می‌کند.


                    پایگاه اینترنتی نشنال اینترست نیز دیروز در گزارشی تصریح کرد: تقریباً یک هفته قبل کاخ سفید عقب نشینی برسر مسئله « ابعاد نظامی احتمالی » برنامه هسته‌ای ایران را آغاز کرد .

                    بهار امسال بود که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا همچنان تأکید داشت شفاف‌سازی ایران در مورد فعالیت‌های هسته‌ای گذشته خود که گمان می‌رود اهداف نظامی داشته عاملی مهم در آماده‌سازی مقدمات برای امضا هرگونه موافقتنامه با تهران است.اما بر اساس این گزارش اکنون این دیپلمات ارشد آمریکایی لحن کاملاً متفاوتی در پیش گرفته است.

                    کری اخیراً در اظهاراتی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «ذهن ما درگیر این نیست که ایران در یک زمان خاص چه کاری انجام داده است.» وزیر امور خارجه آمریکا اکنون تأکید دارد دولت آمریکا در مورد آنچه از فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران می‌داند آسوده خاطر است و در حال حاضر نگران فعالیت‌های هسته‌ای تهران در آینده است. علاوه بر این، کری می‌گوید: «هر نگرانی که ما در مورد این مسئله داشته‌ایم بی‌مورد بوده است. موضوع ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران در برخی بحث‌ها تا حدودی تحریف شده است.»

                    ضمناً آنها به شدت نگران تضعیف جایگاه دولت کنونی در ایران و تقویت جایگاه گروه‌های اصول گرا - که محافل سیاسی و رسانه‌ای بیگانه آنها را گروه‌های تندرو و افراطی می‌خوانند - هستند. آنها معتقد هستند ایران کشوری موثر در منطقه است و سمت و سو دادن تهران به سوی آنچه آنها «میانه‌روی» می‌خوانند می‌تواند منطقه را به سمت میانه روی سوق دهد.

                    از سوی دیگر، اوباما بلافاصله پس توافق هسته‌ای در لوزان اعلام کرد تحریم‌ها هیچ تاثیری در فعالیت‌های هسته‌ای ایران نداشته است . علاوه بر این، تجربه توقف مذاکرات هسته‌ای در پایان دولت سید محمد خاتمی نشان داد که توقف گفتگو‌ها تنها یک پیامد دارد و آن هم «افزایش چند هزارتایی تعداد سانتریفیوژ‌ها» است، بنابراین اگر در شرایط کنونی هم توافق حاصل نشود فقط تعداد سانتریفیوژ‌ها چندین برابر می‌شود و این هیچ سودی برای طرف غربی ندارد.



                    .

                    نظر

                    • samanmba
                      عضو فعال
                      • Aug 2013
                      • 450

                      #17005
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      در اصل توسط samanmba پست شده است View Post
                      با سلام
                      ما نفهمیدیم بالاخره این خبر خوبه یا بد!
                      اینکه ایران پذیرفته با نظر آزانس تحریمها لغو بشن و بر خلاف خطوط قرمز ترسیم شده است(یعنی ابتدا تعلیق بعدش لغو)
                      و اینکه در خصوص تحریمهای تسلیحاتی هنوز توافق نکردند (که این هم یعنی همه تحریمها لغو یا تعلیق نمیشن)
                      که هر دو شون یعنی خطوط قرمز ایران(همه تحریمها یکجا و همزمان با توافق لغو شوند نه تعلیق)
                      امیدوارم که حداقل ایران خودش زودتر موضعش رو به صورت رسمی اعلام کنه که ایا با تعلیق همه اجزای نظام موافقند یا نه
                      دفعه پیش یادمه که ایران تعلیق رو قبول کرد ولی رهبری گفتند همزمان و یکجا!
                      والا دیگه خسته شدیم از بس هی تحلیل کردیم بعدش یه خبر دیگه یه جور دیگه اومد
                      خوش رزق باشید
                      با سلام
                      خب این پست مال 12 روز پیش بود و خدا رو شکر حداقل موضع ما شفاف شد و اونم کجا! دوباره تو پیک قیمتها!
                      یه روز به یه دوستی گفتم چرا تو که اینهمه سرمایه داری نمیاری تو بورس
                      گفت برای ورود به بورس باید 3 تا رانت داشته باشی
                      مدیر عامل بورس
                      وزیر اقتصاد
                      و یه نفر تو .....
                      حالا میفهمم چی میگه
                      البته خدا رو شکر این دفعه حواسم هست گول این بازی رو نمیخورم
                      دقت کنید اونایی که این مدت خرید داشتن البته نه من و شما دم کلفتها چند روز با تمام قوا موضوع رو مدیریت میکنن و یه دفعه!!!!
                      آقا جان اصلا خیالتون رو راحت کنید روزی که توافق کردند بیان برید تو صف خرید!
                      دفعه پیش خودم کلی صادرات 72 خریدم فروختم 99 بعد جو گیر شدم خریدم 107 و فروختم 89!!!!!
                      برای اینها ما مهم نیستیم نه قلبمون نه اعصابمون نه خانوادمون نه آرامشمون و نه هیچ چیزمون
                      والا دیگه چی بگم
                      اگه اینا خط قرمزمونه چرا حالا میگین
                      چرا وقتی قیمتها تو حداقل خودشون بود نگفتین
                      و هزار تا چرا و چرای دیگه
                      جالب اینه که
                      هیچی ولش کنیم
                      خوش رزق باشید

                      نظر

                      • H.samimi
                        عضو فعال
                        • Jan 2014
                        • 2092

                        #17006
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
                        بشین و نگاه کن, نمیتونم جواب کامل بهت بدم...
                        آقای نجات سلام
                        اینکه چرا نمیتونید جواب کامل بدید بخودتون مربوط میشه و بس
                        نمیخوام بدونم که کجا در چه سطحی و در چه ارگانی و سازمانی مشغول کار هستید
                        حتی نمیخوام خدای ناکرده بگم کارتون بی ارزشه نه..........
                        که هر کاری به نوبه خود ارزشمند است
                        ولی فکر نمیکنم خبرایی در این سطح که بگوش شما میرسه همچین محرمانه باشه که اگه اینطور بود به گوش امثال من و شما نمیرسید.
                        نمیخوام هندوانه هم زیر بغلتون بذارم که اگه خبری دارید غیرتی بشیدو بگید
                        این رو هم بگم و پارسال و چند ماه پیش هم گفتم از نظر من توافق قطعی قطعیه حالا چه امسال چه چند سال دیگه این راه برگشتی نخواهد داشت
                        ولی اگه شما خبر موثقی دارید خصوصی (بمن/:.wubsmiley.:/) بگید عمومی کردنش بامن:D شما نگران نباش/:.weirdsmiley.:/

                        نظر

                        • نجاT...
                          عضو فعال
                          • Dec 2013
                          • 2639

                          #17007
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          در اصل توسط H.samimi پست شده است View Post
                          آقای نجات سلام
                          اینکه چرا نمیتونید جواب کامل بدید بخودتون مربوط میشه و بس
                          نمیخوام بدونم که کجا در چه سطحی و در چه ارگانی و سازمانی مشغول کار هستید
                          حتی نمیخوام خدای ناکرده بگم کارتون بی ارزشه نه..........
                          که هر کاری به نوبه خود ارزشمند است
                          ولی فکر نمیکنم خبرایی در این سطح که بگوش شما میرسه همچین محرمانه باشه که اگه اینطور بود به گوش امثال من و شما نمیرسید.
                          نمیخوام هندوانه هم زیر بغلتون بذارم که اگه خبری دارید غیرتی بشیدو بگید
                          این رو هم بگم و پارسال و چند ماه پیش هم گفتم از نظر من توافق قطعی قطعیه حالا چه امسال چه چند سال دیگه این راه برگشتی نخواهد داشت
                          ولی اگه شما خبر موثقی دارید خصوصی (بمن/:.wubsmiley.:/) بگید عمومی کردنش بامن:D شما نگران نباش/:.weirdsmiley.:/
                          سلام...
                          دوست گرامی, گاهی اوقات برخی اخبار رو نمیشه بسط داد و منبع را ذکر کرد, بنده بیشتر برای دوستانی این اخبار رو عرض میکنم که از قبل و خارج از این سایت بنده رو می شناسند و از طریق ایمیل ارتباط دارند و گاهاً سوالاتشون رو میپرسند.
                          بنده هیچگاه نه ادعایی داشته ام و نه خودم را در حد استاد میبینم و نخواهم دید...
                          هدف از این اخبار سربسته, بیشتر گرفتن تصمیم برای اینگونه افرادِ مردّد هست!
                          خدا رو شکر نه نیاز مالی دارم و نه وجدانم قبول میکنه سهمی رو بخواهم جابجا و خدایی نکرده بالا پائین کنم!
                          هرچه که بوده تا الان صرفا کمکِ هرچند کوچک بوده و خواهد بود...
                          انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                          نظر

                          • نجاT...
                            عضو فعال
                            • Dec 2013
                            • 2639

                            #17008
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            نوبخت:‌ در صورت نیاز با تمدید مذاکرات هسته‌ای موافقت می‌کنیم...


                            سخنگوی دولت گفت:‌ اگر ابهامی باقی بماند که با تمدید زمان مذاکرات قابل رفع باشد، طبیعی است که ما با این تمدید موافقت کنیم.

                            محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در گفت‌و‌گویی درباره موضع روز گذشته کاخ سفید مبنی بر اینکه زمان مذاکرات هسته‌ای در صورت نیاز تمدید می شود، گفت: اگر ابهامی باقی بماند که با تمدید زمان مذاکرات قابل رفع باشد، طبیعی است که ما با این تمدید موافقت کنیم.

                            وی افزود: در این خصوص ما هم امیدواریم که به وقت، مذاکرات را به اتمام برسانیم.

                            سخنگوی دولت اظهار داشت: اما اگر آن توافق خوبی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران است، انجام نشود و هنوز ابهاماتی باقی بماند که با تمدید زمان مذاکرات قابل رفع باشد، طبیعی است که ما با این تمدید موافقت کنیم.

                            سخنگوی دولت اضافه کرد: اما ما هم امیدواریم که به وقت بتوانیم به اتمام مذاکرات و توافق مطلوب مورد نظر دست یابیم...
                            انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                            نظر

                            • Hessam
                              عضو فعال
                              • Aug 2012
                              • 1240

                              #17009
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              رویترز: توافق با ایران یک پیروزی برای کری پس از شکست های زیاد
                              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                              خبرگزاری رویترز گزارش داد: اگر وزیر امور خارجه آمریکا بتواند توافق هسته‌ای با ایران را به سرانجام برساند، یک دستاورد در دوران کاری وی محسوب می‌شود که تاکنون محصول بزرگی نداشته است.

                              به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ شکست جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2004، توقف روند مذاکرات صلح فلسطین- اسراییل و ناکامی‌های دیگر این دیدگاه را به وجود آورده که وی برای دستیابی به یک موفقیت بزرگ تلاش می‌کند.

                              وزیر امور خارجه 71 ساله آمریکا انرژی زیادی را برای دستیابی به راه حلی صرف کرده که در صورت نهایی شدن یک توافق تاریخی محسوب می‌شود. وی در این جریان کیلومتر‌ها پرواز کرده و دیدارهای زیادی را با محمدجواد ظریف همتای ایرانی‌اش داشته است. او با وجود شکستگی در ناحیه ران پای راست خود در تلاش است تا خود را به آخرین مرحله از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در وین پیش از ضرب الاجل 30 ژوئن برساند.

                              به گفته مقاماتی که در این مذاکرات حضور دارند، روش مذاکراتی کری با ایران ترکیبی از انرژی بی حد و حصر، انعطاف تاکتیکی و در مواقعی سرسختی است. اما برخی معتقدند که وی در این رایزنی‌ها اصول قدیمی مذاکره را زیر پا گذاشته، وندی شرمن مذاکره کننده اصلی آمریکا را تحت الشعاع قرار داده، بیش از اندازه با ایرانی‌ها ملاقات داشته و از خود تمایل زیادی برای حصول یک توافق نشان داده است.

                              حامیان بر این باورند که هیچ‌کس سخت‌تر از این تلاش نمی‌کند و تلاش‌های بی‌نتیجه وی برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه و مناقشه میان فلسطین و اسراییل نشان می‌دهد وی در تقابل با سخت‌ترین مشکلات حاضر است ریسک شکست را بپذیرد.

                              برنامه سفرهای کری نشان می‌دهد که وی مصمم به نتیجه رسیدن این مذاکرات است. کری در طول شش ماه گذشته به طور متعدد و در شهرهای مختلف اروپا با همتای ایرانی‌اش دیدار کرده است.

                              مذاکره کنندگان پیشین آمریکا می‌گویند که اشتیاق کری برای ملاقات مکرر با ایرانی‌ها باعث شده این‌طور به نظر بیاید که وزیر امور خارجه به دنبال شکار این توافق است در حالی که تنها باید درباره مسائل سخت وارد عمل شود.

                              ریچارد آرمیتاژ، معاون وزیر امور خارجه واشنگتن در دوران ریاست جمهوری جورج بوش گفت که دولت بیش از اندازه مایل است. ایرانی‌ها می‌توانند این را بفهمند و وقتی وزیر امور خارجه تا این حد مایل به حضور در مذاکرات است عجیب نیست که ایرانی‌ها خواسته‌های نهایی‌شان را به شما بگویند.

                              به گزارش رویترز، با این حال حامیان و مخالفان جان کری در این مساله اتفاق نظر دارند که حصول یک توافق با ایران، با وجود شکست‌های قبلی وی، اعتبارش را مستحکم می‌کند.

                              کریم سجادپور، یک کارشناس بنیاد کارنگی در این‌باره گفت: اگر کری بتواند به یک پیروزی بزرگ دست پیدا کند هیچ‌کس ناکامی‌های پیشین وی را به یاد نخواهد آورد.

                              منبع: ایسنا

                              نظر

                              • PULP
                                عضو عادی
                                • Jan 2013
                                • 162

                                #17010
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                الحیات ادعا کرد:
                                پیشنهاد ظریف به وزرای خارجه 1+5: برگزاری مراسم امضا توافق هسته ای در عمان
                                مجله «نیویورکر» به نقل از ظریف نوشته: اگر مذاکرات شکست بخورد «آمریکا فرصت بی نظیری را از دست خواهد داد». وی تاکید کرد: ملت ایران در صورت لزوم، آماده فداکاری برای دفاع از حقوق و جایگاهشان هستند.
                                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                                پیشنهاد ظریف به وزرای خارجه 1+5: برگزاری مراسم امضا توافق هسته ای در عمان

                                روزنامه الحیات نوشت: ظریف به همتایان خود در 1+5 پیشنهاد برگزاری مراسم امضا توافق هسته ای در عمان را داده است.

                                به گزارش «انتخاب»، این روزنامه عرب زبان با اشاره به مصوبه هسته ای مجلس نوشت: دولت ایران قانون مصوب مجلس در زمینه «صیانت از دستاوردهای هسته ای ملت ایران» را به منزله «نقض» قانون اساسی دانست و از کشانیدن مذاکرات هسته ای به «کف خیابان وکوچه و بازار» ابراز تاسف کرد. مجلس شورای اسلامی ایران روز گذشته قانونی را تصویب کرد که به مجلس این حق را می دهد که توافق احتمالی با شش کشور دست اندر کار پرونده هسته ای، از تصویب این نهاد عبور کند همچنین این قانون مانع بازرسی از اماکن نظامی یا مصاحبه با دانشمندان هسته ای است. دولت ایران این قانون را «نقض» قانون اساسی دانست و از کشاندن مذاکرات هسته ای به «خیابان وکوچه و بازار» ابراز تاسف کرد.

                                قانون«حفظ دستاوردهای هسته ای ملت ایران» با رای موافق دویست و چهارده نماینده از مجموع دویست و چهل نماینده ای که در جلسه مجلس حضور داشتند، به تصویب رسید و این قانون اکنون باید به تصویب شورای نگهبان برسد.

                                به نوشته این روزنامه، این قانون، خواستار لغو کامل همه تحریم ها در «روز آغاز اجرای تعهدات ایران» است و «بازرسی اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیر هسته ای و آگاهی از اسناد و مصاحبه با دانشمندان هسته ای» را ممنوع می کند در عین حال این قانون بر پایبندی به مصوبات شورای عالی امنیت ملی در این زمینه تاکید می کند.

                                این قانون، بر ضرروت «ارائه نتایج مذاکرات به مجلس شورای (اسلامی)»، تاکید و محمد جواد ظریف وزیر خارجه را ملزم می کند که «درباره روند اجرای توافق، هر شش ماه یک بار به مجلس گزارش دهد».

                                محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت ایران گفت: این قانون مغایر با ماده صد و هفتاد و شش قانون اساسی است که به رئیس شورای عالی امنیت ملی یعنی رئیس جمهور اختیار امضای توافق با کشورهای خارجی به منظور حفظ حقوق ایران را می دهد.

                                وی افزود: مذاکرات طبق این اصل، در حوزه شورای عالی امنیت ملی است نه دولت یا مجلس. وی از «کشیده شدن مذاکرات هسته ای به کف خیابان وکوچه و بازار» ابراز تاسف کرد و گفت: «به سمت مجادلاتی نمی رویم که بر مذاکرات تاثیر بگذارد».

                                الحیات نوشت: اما مجلس ایران به دو ماده هفتاد و هفت و صد و بیست و پنج قانون اساسی تاکید می کند که دولت را ملزم می کند برای امضای همه توافقات و معاهدات با کشورهای خارجی، موافقت مجلس را به دست آورد.

                                به نوشته این روزنامه، درگیری میان دولت و مجلس در حالی است که یک هفته تا پایان مهلت دستیابی به توافق نهایی هسته ای برای حل و فصل پرونده هسته ای ایران، باقی مانده است.

                                منابع دپیلماتیک به الحیات گفتند: این قانون به ظریف و هیات مذاکره کننده فرصت مانور بیشتری در مقابل شش کشور می دهد.

                                الحیات همچنین مطلع شده که ظریف منتظر پاسخ وزرای خارجه شش کشور به پیشنهادش مبنی بر برگزاری مراسم امضای توافق احتمالی در مسقط با هدف تشکر مذاکره کنندگان از نقشی است که کشور عمان در این زمینه ایفا کرده است.

                                مجله «نیویورکر» هم به نقل از ظریف نوشته: اگر مذاکرات شکست بخورد «آمریکا فرصت بی نظیری را از دست خواهد داد». وی تاکید کرد: ملت ایران در صورت لزوم، آماده فداکاری برای دفاع از حقوق و جایگاهشان هستند.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X