آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #181
    آغاز مذاکرات یوکیا آمانو در تهران


    مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در اولین سفر خود به ایران وارد تهران شد. این سفر دو روز قبل از مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ در بغداد انجام میشود. آمانو نسبت به موفقیت مذاکرات تهران ابراز امیدواری کرده است.
    یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی راهی تهران شده است. هرمان ناکارتس، معاون مدیرکل در امور پادمانها و رافائل گروسی دستیار ویژه مدیرکل، آمانو را که صبح دوشنبه (اول خرداد/ ۲۱ مه) وارد تهران شد، وی را همراهی کردهاند.
    به گزارش خبرگزاری ایرنا، آمانو در فرودگاه بینالمللی امام خمینی مورد استقبال علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی، نمایندگان وزارت امورخارجه و سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت.
    مدیرکل آژانس بینالمللی در آستانه پرواز به تهران با بیان این که آژانس با خوشبینی وارد دور جدید مذاکرات بر سر برنامه اتمی ایران میشود، افزود: «من واقعاَ فکر میکنم که اینک زمان مناسبی برای رسیدن به یک توافق است».

    آمانو البته تأکید کرد که هیچ چیز قطعی و مطمئن نیست، ولی وی خوشبینی خود را حفظ میکند. او از "پیشرفتهای خوبی" سخن گفت که در مذاکرات هفته پیش آژانس و نمایندگان ایران در وین به دست آمده است.
    در حالی که قرار بود دور آتی مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در وین برگزار شود، روز جمعه اعلام شد که این مذاکرات با سفر یوکیا آمانو به ایران، در تهران برگزار خواهد شد.
    دور اول مذاکرات تازه ایران و آژانس طی روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته گذشته (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت/۱۴ و ۱۵ مه) در محل نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل در وین صورت گرفت.
    آمانو در تهران با دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر خارجه و نیز رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و مذاکره خواهد کرد.

    حدس و گمانها در باره یک سفر غیرمنتظره
    سفر یک روزه آمانو به ایران آنچنان غیرمنتظره اعلام شد که شایعات و حدس و گمانهای متفاوتی را در باره آماده بودن شرایط برای دستیابی به یک توافق با ایران به دنبال آورد.

    به گفته برخی دیپلماتها توافقی بر سر کنترلهای بیشتر بازرسان آژانس بر فعالیتها و تاسیسات اتمی ایران در چشمانداز است، امری که به کاهش احتمالی تحریمها و محدودشدن تهدیدهای نظامی غرب علیه ایران منجر خواهد شد.
    بازدید و بررسی سایت نظامی پارچین از جمله خواستهای اخیر آژانس بینالمللی از ایران بوده است. این ظن وجود دارد که در این سایت برخی آزمایشهای مربوط به انفجارهای اتمی صورت گرفته باشد که در امور تسلیحاتی کاربرد دارند.

    مخالفت تهران با این خواست عامل اصلی شکست مذاکرات هیئت اعزامی آژانس به تهران در دو ماه پیش بود. حال اما برخی اظهارات مقامهای ایرانی حاکی از نوعی انعطاف در این زمینه تلقی شده است

    شک و تردیدهای تندروها در تهران
    با این وجود برخی محافل سیاسی تندرو و در عین حال بانفوذ در ایران به ماموریت آمانو با نگاهی منفی و تردیدآمیز مینگرند.

    حسین شریعتمداری، از مشاوران آیتالله خامنهای و نماینده او در روزنامه کیهان در یادداشتی در این روزنامه این بدبینی را این گونه بیان کرده است: «این احتمال وجود دارد كه آقای آمانو با ناتمام و بینتیجه گذاشتن نشست (هفته گذشته) وین، قصد دارد سند پوچ و بی اساس یاد شده درباره پارچین را دست نخورده و افشا نشده نگاه دارد تا دست گروه ۵ + ۱ در اجلاس بغداد خالی نباشد! و مثلاً در مذاكرات بغداد توپ را به زمین ایران بیندازند كه در همكاری با آژانس كوتاهی كرده و اجازه بازرسی از پارچین را صادر نكرده است؟!»
    شریعمتداری ابراز نگرانی کرده است که شاید آمانو در پی "ترفندی" باشد که بخواهد در مذاکرات بغداد به سود اسرائیل و «به زیان مردم آمریکا و اروپا سنگاندازی کند».
    دیدار آمانو از تهران دو روز پیش از آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و گروه ۵+۱ در بغداد صورت میگیرد. بهرغم برخی تاکیدها بر عدم ارتباط نتایج دیدار آمانو از تهران با مذاکرات بغداد، اما برداشت عمومی این است که این نتایج نقشی تعیینکننده در روند و فضای مذاکرات خواهند داشت.





    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #182
      نماینده چین در موضوع هستهای ایران تاکید کرد که گفتگوهای بغداد اگر به خوبی پیش برود باعث همگرایی مثبتی میان دو طرف میشود و این موضع باعث ارتقای ثبات در موضوع هستهای ایران و متعاقب آن ارتقای صلح و ثبات منطقهای شود.
      نماینده ویژه چین که قرار است در مذاکرات بغداد شرکت کند گفت که مذاکرات بغداد میتواند باعث حل پرونده هستهای ایران شود.

      به گزارش فارس به نقل از شینهوا، چین امروز دوشنبه اعلام کرد که مذاکرات برنامه ریزی شده برای اواخر این هفته در بغداد میتواند به حل مناقشه هستهای ایران کمک زیادی کند و باعث ارتقای صلح و ثبات در منطقه شود.

      براساس این گزارش، بعد از مذاکرات استانبول، نمایندگان 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان و نماینده اتحادیه اروپا و ایران در بغداد پایتخت عراق دوباره گردهم میآیند تا در مورد موضوع هستهای ایران مذاکره کنند.

      "ما ژائوشو" نماینده چین در مذاکرات بغداد در مصاحبه با خبرنگاران چینی گفت: مذاکرات بغداد نشان دهنده اراده همه طرفها برای حل این موضوع از طریق گفتگو و مذاکره است.

      نماینده چین در موضوع هستهای ایران تاکید کرد که گفتگوهای بغداد اگر به خوبی پیش برود باعث همگرایی مثبتی میان دو طرف میشود و این موضع باعث ارتقای ثبات در موضوع هستهای ایران و متعاقب آن ارتقای صلح و ثبات منطقهای شود.

      ژائوشو در مورد نقش چین در این مذاکرات گفت: چین از همان ابتدا به دنبال روند گفتگو بود و ما تلاش میکنیم که نقش سازنده خود را در بغداد نیز ادامه دهیم و امیدواریم این مهم در بغداد نتیجه بدهد.

      ژائوشو تصریح کرد که همه طرفهای این پرونده باید برای توسعه اجماع جمعی تلاش کنند و فرایند اعتمادسازی میان طرفین را گام به گام ارتقا دهند.

      وی همچنین به همه طرفین توصیه کرد که ضمن احترام به یکدیگر به نگرانیهای یکدیگر نیز احترام بگذارند و محیط مثبتی برای مذاکرات فراهم کنند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #183
        ناتو از روسیه خواست در استقرار سیستم دفاع ضدموشکی همکاری کند

        ناتو در نشست سران این سازمان در شیکاگو از روسیه خواست در موضوع استقرار سیستم دفاع ضدموشکی در اروپا همکاری کند.

        نمایندگان ۲۸ کشور عضو این سازمان دفاعی بینالمللی در نشست شیکاگو بر سر اولین مرحله این پروژه به توافق رسیدند.

        روسیه معتقد است، استقرار سامانههای دفاع ضدموشکی ناتو مصالح امنیت ملی این کشور را به مخاطره میاندازد. قرار است تا سال ۲۰۲۰ این سیستم گام به گام مستقر شود. ناتو میگوید، استقرار این سامانه دفاعی، کشورهای اروپایی عضو ناتو را در برابر خطر حملات موشکی محافظت میکند.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #184
          هیأت ایران فردا به بغداد می رود/ عراق آماده میزبانی نشست ایران و1+5
          سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اعلام کرد: هیأت ایران مذاکره کننده فردا با همان ترکیب استانبول به بغداد سفر می کند.
          حسن دانایی فر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار مهر در آستانه مذاکرات 1+5 در این کشور گفت: همه چیز برای آغاز مذاکرات ایران و 1+5 در محیطی امن و آرام مهیا است. وی ادامه داد: عراق تمام توان خود را به کار بسته است و شرایط مذاکرات در این کشور از نظر امنیتی و لجستیکی کاملا آماده است. دانایی فر با اعلام این خبر که هیأت ایرانی روز سه شنبه به بغداد سفر می کند، گفت: کلیه هیأت ایرانی مذاکره کننده در بغداد در یک مرحله به این کشور سفر خواهند کرد . وی با تأکید بر اینکه اعضای هیأت ایرانی در مذاکرات بغداد همان هیأت استانبول هستند، اظهار داشت: ریاست هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات با گروه 1+5 برعهده سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی است. دانایی فرد با اشاره به اینکه طبق اخبار منتشر شده هیأت های مذاکره کننده از سوی 1+5 نیز تغییر نداشته اند، بیان کرد: تنها نماینده فرانسه از سوی هیأت 1+5 تغییر کرده است. وی در پایان با بیان اینکه عراق در مذاکرات ایران و 1+5 تنها نقش میزبان را دارد ، اظهار داشت: عراق میزبانی است که تلاش می کند اجلاس به بهترین شکل برگزار شود . سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اظهار امیدواری کرد: نشست بغداد نشست خوبی باشد و شروعی برای مذاکرات سازنده در آینده . مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ، روز 4شنبه 3 خرداد ماه با حضور هیاتهایی از ایران، روسیه، انگلیس، فرانسه، آمریکا، چین، آلمان و همچنین با حضور کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ابغداد برگزار خواهد شد. دور گذشته این مذاکرات نیز روز شنبه ۲۶ فروردین ماه در استانبول برگزار شد. به گزارش مهر،علاوه بر جلیلی، علی باقری،معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ،حمیدرضا عسگری، مشاور وزارت امور خارجه و مصطفی دولت یار،اعضای هیئت ایرانی در نشست استانبول بودند.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #185
            يوكيا آمانو، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي و هيات همراه صبح امروز (دوشنبه) اول خرداد با فريدون عباسي، معاون رييسجمهور و رييس سازمان انرژي اتمي ايران ديدار و گفتوگو كرد.

            به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در اين ديدار فريدون عباسي با مروري بر فعاليتهاي سازمان انرژي اتمي ايران در زمينههاي مختلف و كاربردهاي انرژي هستهيي در زمينه كشاورزي، پزشكي و صنعت بر لزوم همكاري موثرتر آژانس تاكيد كرد.

            مدير كل آژانس نيز اطمينان داد كه آژانس بيش از گذشته همكاري در زمينههاي مختلف را گسترش خواهد داد.

            وي با تاكيد بر اينكه آژانس تنها بازرس نيست، اظهار داشت: ما فعاليتهاي وسيعي در حوزههاي مبارزه با سرطان، امنيت غذايي و تامين نياز آب و ديگر كاربردهاي انرژي هستهيي داريم.

            همچنين در بخش ديگري از گفتوگوها مشكلات موجود صريحاً مورد بحث و بررسي قرار گرفت و پيشنهاداتي براي رفع ابهامات و گسترش همكاريها ارائه شد.

            هرمان ناكارتس، معاون امور پادماني آژانس و رافائل ماريانو گروسي، دستيار ويژه آمانو وي را در اين ديدار همراهي ميكردند.

            سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي ، معاون امور بينالملل و توسعه راهبردي سازمان انرژي اتمي و مشاور رياست سازمان در امور آژانس بينالمللي انرژي اتمي در اين مذاكرات حضور داشتند.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • مات
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 5650

              #186
              آمانو قول داد تا موضوع درز اطلاعات از آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیگیری شود مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیدار با جلیلی قول داد که موضوع درز اطلاعات از این آژانس را پیگیری کند.


              به گزارش خبرگزاری فارس، یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از ظهر امروز با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفت و گو کرد.

              وی در این دیدار این قول را داد که موضوع درز اطلاعات از آژانس را که منجر شد تا گروه های تروریستی در ترور دانشمندان هسته ای از آنها استفاده کنند را پیگیری کند.

              در پایان این دیدار آمانو و جیلی در کنفرانس طلبوعاتی شرکت کردند.
              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

              نظر

              • arashvet
                کاربر فعال
                • Mar 2011
                • 341

                #187
                اظهار رضایت آمانو و جلیلی از دیدار در تهران

                یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که به ایران سفر کرده از همکاری ایران با آژانس خبر داد. سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد اتمی ایران هم دیدار با آقای آمانو را "مثبت و سازنده" توصیف کرد.

                آقای جلیلی افزود که در جریان دیدار با آقای آمانو برخلع سلاح کشورهای دارای بمب هسته ای و همچنین استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تاکید شده است
                آقای آمانو در جریان سفر به ایران تاکنون با آقای جلیلی و فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفتگوهایی داشته است.

                سازمان انرژی اتمی ایران در گزارشی که در وبسایت خود منتشر کرده، نوشته است که در این دیدار آقای عباسی با مروری بر فعالیتهای سازمان انرژی اتمی ایران در زمینههای مختلف و کاربردهای انرژی هستهای در زمینه کشاورزی، پزشکی و صنعت بر لزوم همکاری موثرتر آژانس تاکید کرد.

                آقای آمانو نیز اطمینان داد که آژانس بیش از گذشته همکاری در زمینههای مختلف را گسترش خواهد داد.

                او گفت: "ما فعالیتهای وسیعی در حوزههای مبارزه با سرطان، امنیت غذایی و تامین نیاز آب و دیگر کاربردهای انرژی هستهای داریم."

                آقای آمانو که برای نخستین بار به ایران سفر کرده، قرار است با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه هم دیدار کند.

                به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای آمانو، در فردوگاه تهران مورد استقبال علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی اتمی و نمایندگان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت.

                هرمان ناکارتس، رئیس بازرسان و رافائل گروسی، معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این سفر آقای آمانو را همراهی می کنند.

                روز جمعه آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور غیر منتظره اعلام کرد که آقای آمانو در آستانه نشست اعضای گروه ۱+۵ با ایران در بغداد، به تهران می رود.

                به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، آقای آمانو "با مقامات عالیرتبه ایران بر سر موضوعاتی که تامینکننده منافع دو طرف باشد" نیز گفتوگو خواهد کرد.

                یک منبع نزدیک به آقای آمانو به محمد امینی، خبرنگار اعزامی بی بی سی فارسی به وین گفت که مقامات آژانس امیدوارند که این مذاکرات در فضایی مثبت انجام شود.

                علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه در پی اعلام برنامه سفر آقای آمانو به تهران گفت که این سفر را به "فال نیک" می گیرد و گفت: "در سفر مدیرکل آژانس بحث مدالیته و چارچوب کاری جدید برای رفع ابهامات و سئوالات آژانس مورد توجه است و ما امیدواریم توافق بر سر تدوین مدالیته جدید میان دو طرف صورت گیرد."

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #188
                  مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره فضای مذاکرات گفت: ما مذاکرات گسترده و فشردهيی را در جو خوبی برگزار کردیم. قطعاً پیشرفت گفتوگوها اثر مثبتی بر مذاکرات1+5 و ایران خواهد گذاشت. البته اینها دو موضوع متفاوت از هم هستند، اما میتوانند یکدیگر را تقویت کنند.
                  دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: یوکیا آمانو هفته گذشته برای سفر به تهران اظهار علاقه کردند تا درباره همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس گفتوگوهایی داشته باشیم و گفتوگوها نیز خوب بود.
                  به گزارش ايسنا، سعید جلیلی در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که ایران از اعضای فعال آژانس است، افزود: جمهوری اسلامی ایران از مدعیان جدی برای تحقق شعار خلع سلاح در سطح جهانی، مقابله با اشاعه سلاحهای هستهيی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی برای اعضایNPT است.
                  دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تصریح کرد: ظرفیتهایی که جمهوری اسلامی در این سه زمینه دارد بستر خوبی را برای همکاری بین جمهوری اسلامی و آژانس فراهم میکند تا بتوانیم همکاری خوبی برای تقویت آژانس داشته باشیم تا آژانس بتواند وظایف خود را در عرصههای مختلف به ویژه در سه محور دفاع از حقوق اعضا برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی، تحقق خلع سلاح و مقابله با اشاعه سلاح هستهيی انجام دهد.
                  جلیلی اضافه کرد: امروز گفتوگوهای خوبی با آمانو در این زمینه داشتیم و انشاءالله همکاری خوبی را در آینده در این سه محور داشته باشیم.
                  مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نيز پس از دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: در این دیدار درباره طیفهاي متنوعی از موضوعات از جمله خلع سلاح هستهيی، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی، تقویت آژانس و روند آینده اقداماتمان گفتوگو کردیم.
                  یوکیا آمانو نيز پس از دیدار با جليلي که بیش از دو ساعت به طول انجامید در جمع خبرنگاران اضافه کرد: ما موضوع رویکرد ساختارمند را بررسی کردیم. کارهایی باقی مانده است، اما اینها مانع پیشرفت گفتوگوها نخواهد بود.
                  مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره فضای مذاکرات گفت: ما مذاکرات گسترده و فشردهيی را در جو خوبی برگزار کردیم. قطعاً پیشرفت گفتوگوها اثر مثبتی بر مذاکرات1+5 و ایران خواهد گذاشت. البته اینها دو موضوع متفاوت از هم هستند، اما میتوانند یکدیگر را تقویت کنند.
                  آمانو تاکید کرد: من متعهد به حل و فصل موضوع از طریق گفتوگو هستم.
                  او در پاسخ به پرسشی درباره این که چگونه اطلاعات مربوط به مسأله هستهيی ایران که منجر به ترور برخی دانشمندان هستهيی ایران شد، به دست برخی آژانسهای اطلاعاتی افتاد؟ گفت: آژانس وظیفه مشخصی برای حفاظت از اطلاعات دارد و من هر چه در توانم است برای حفاظت از اطلاعات محرمانه انجام میدهم.
                  آمانو افزود: درباره قضیه ترورهایی که شما مطرح کردید، احساس من، همدردی با اشخاص و انسانهاست؛ آژانس اصلاً درگیر در این ترورها نیست. من مخالف خشونت هستم.
                  وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آژانس چرا دنبال مدالیتهای نیست که به صورت یکباره به حل مسأله هستهيی ایران بپردازد و هر بار موضوعی خاص مطرح نشود؟ گفت: من وارد جزيیات نمیشوم، اما آژانس دیدگاههایی دارد و ایران هم دیدگاههایی خاص خود.
                  مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پيش از اين عصر دوشنبه با نماینده مقام معظم رهبری و دبیرشورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
                  نماینده مقام معظم رهبری در اين ديدار با اشاره به ظرفیت بزرگ فتوای رهبر انقلاب برای خلع سلاح هستهيی، اظهار كرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با سلاحهای هستهيی، یک ظرفیت مهم برای آژانس است و ایران برای خلع سلاح، مقابله با سلاحهای کشتار جمعی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی با آژانس همکاری فعال خواهد داشت.
                  جلیلی در این دیدار با اشاره به این که آژانس باید یک نهاد بینالمللی باشد که اعضا برای حفظ حقوق به آن مراجعه کنند تاکید کرد: ایران در زمینه حقوق و تکالیف اعضای آژانس رویکرد فعال داشته و آماده کمک به ارتقاي جایگاه آژانس است. وی دفاع از حقوق اعضا را موجب ارتقاي جایگاه آژانس دانست.
                  دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: چارچوب همکاریها با آژانس باید بر یک مبنای منطقی و در دفاع از حقوق اعضاء باشد و جمهوری اسلامی ایران در این راستا از تلاش برای استقلال و تقویت آژانس حمایت میکند و استقلال و تقویت آن را موجب جلوگیری از تضییع حقوق اعضا میداند.
                  جلیلی در این زمینه اظهار كرد: مخالفت آژانس با ادعای دروغ آمریکا در عراق، موجب ارتقاي جایگاه آژانس شد و سبب شد آژانس در رسوایی دولتمردان آمریکا شریک نشود.
                  نماینده مقام معظم رهبری با اشاره به ظرفیت بزرگ فتوای رهبر انقلاب برای خلع سلاح هستهيی، اظهار كرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با سلاحهای هستهيی، یک ظرفیت مهم برای آژانس است و ایران برای خلع سلاح، مقابله با سلاحهای کشتار جمعی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی با آژانس همکاری فعال خواهد داشت.
                  وی افزود: مجرمان هیروشیما که هنوز به تولید و انباشت سلاح هستهيی ادامه میدهند، نمیتوانند مدعی مبارزه با سلاح هستهيی باشند.
                  یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با اشاره به سابقه تمدنی و پیشرفتهای تحسین برانگیز ایران در عرصههای مختلف علمی و فنآوری از رویکرد مثبت و سازنده ایران در همکاری با آژانس استقبال و اظهار امیدواری کرد در آینده از ظرفیتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران برای تحقق اهداف آژانس بیش از پیش استفاده شود.
                  آمانو پيش از اين در اولين ديدارش با مقامات كشورمان صبح روز دوشنبه با فريدون عباسي، معاون رييسجمهور و رييس سازمان انرژي اتمي در محل اين سازمان ديدار كرد.
                  به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين ديدار فريدون عباسي با مروري بر فعاليتهاي سازمان انرژي اتمي ايران در زمينههاي مختلف و كاربردهاي انرژي هستهيي در زمينه كشاورزي، پزشكي و صنعت بر لزوم همكاري موثرتر آژانس تاكيد كرد.
                  مديركل آژانس نيز اطمينان داد كه آژانس بيش از گذشته همكاري در زمينههاي مختلف را گسترش خواهد داد.
                  وي با تاكيد بر اينكه آژانس تنها بازرس نيست، اظهار داشت: ما فعاليتهاي وسيعي در حوزههاي مبارزه با سرطان، امنيت غذايي و تامين نياز آب و ديگر كاربردهاي انرژي هستهيي داريم.
                  همچنين در بخش ديگري از گفتوگوها مشكلات موجود صريحاً مورد بحث و بررسي قرار گرفت و پيشنهاداتي براي رفع ابهامات و گسترش همكاريها ارائه شد.
                  هرمان ناكارتس، معاون امور پادماني آژانس و رافائل ماريانو گروسي، دستيار ويژه آمانو وي را در اين ديدار همراهي ميكردند.
                  سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي ، معاون امور بينالملل و توسعه راهبردي سازمان انرژي اتمي و مشاور رياست سازمان در امور آژانس بينالمللي انرژي اتمي در اين مذاكرات حضور داشتند.
                  يوكيا آمانو قبل از سوار شدن به هواپيما براي حركت به سمت تهران در فرودگاه وين به خبرنگاران گفت كه "هيچ چيز حتمي نيست، اما من هم چنان مثبت هستم و با روحيهاي سازنده به آنجا (تهران) ميروم."
                  اين ديپلمات ژاپني با اشاره به مذاكرات انجام گرفته ميان ايران و آژانس كه هفته گذشته در وين برگزار شد، اظهار كرد: "پيشرفت خوبي در دورههاي اخير مذاكرات ميان ايران و آژانس حاصل شد. بنابراين فكر ميكنم كه اكنون زمان مناسبي براي بازديد از ايران است و من با مقامات عالي رتبه ايراني گفتوگوهاي مستقيمي خواهم داشت."
                  هرمان ناكارتس، معاون امور پادماني و بازرس ارشد آژانس و رافائل ماريانو گروسي، مرد شماره دو آژانس در اين سفر آمانو را همراهي ميكنند.
                  همچنين خبرگزاري رويترز از وين به نقل از آمانو پيش از سفر به تهران گزارش داد: واقعا فكر ميكنم اكنون زمان مناسبي براي رسيدن به يك توافق است. هيچ چيز قطعي نيست، اما من همچنان نگاه مثبتي دارم.
                  سفر آمانو به تهران قبل از مذاكرات ايران و 1+5 كه سوم خرداد در بغداد برگزار ميشود انجام ميگيرد.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • داش مهدی
                    عضو فعال
                    • Jan 2011
                    • 595

                    #189
                    آخرش معلوم میشه که کل این پرونده هسته ای ایران، یک بازی و نمایش بوده که دست این دو تا جوون-اشتون و جلیلی- رو بزارن تو دستهای هم
                    مَن عَشَقَنی عَشَقتُهُ وَ مَن عَشَقتُهُ قَتَلتُهُ

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #190
                      شکاف در ۱+۵ با ارائه ۲ بسته در مذاکرات بغداد خبر وجود ۲ بسته پیشنهادی در گروه ۱+۵ در مذاکرات بغداد نشان از اختلاف اعضای این گروه بر سر موضوع هستهای ایران در آستانه گفتوگوها دارد.


                      به گزارش خبرنگار اعزامی فارس به بغداد، یک روز پیش از آغاز گفتوگوهای بغداد، "مایکل مان" سخنگوی "کاترین اشتون" به فارس گفت که اروپاییها در بغداد بسته جدیدی به ایران ارائه میکنند و این بسته متفاوت از بسته مسکو است.

                      این موضوع نشان از آن دارد که اعضای گروه 1+5 بر سر نوع مذاکرات با ایران اختلاف نظر دارند.

                      ظاهرا اعضای غربی گروه 1+5 پس از توافقات صورت گرفته در نشست های برلین و شیکاگو به این نتیجه رسیدند که بسته متفاوت از بسته روسها تهیه و در بغداد به ایران ارائه دهند.

                      هنوز معلوم نیست که محتوای این 2 بسته چیست، اما نکته مهم اختلاف نظر در بین این گروه است که میتواند بر روند گفت و گو ها تاثیر مستقیم بگذارد.

                      هر چند که "مان" در این گفتوگو مدعی شده است که موفقیت مذاکرات بستگی به ایران دارد، اما در عین حال فضا را نیز مثبت ارزیابی کرده است.

                      حال باید دید که چگونه نتیجه این نشست با توجه به فضای توام با اختلاف طرف مقابل و به قول سخنگوی اشتون بستگی به ایران دارد.

                      در حال حاضر هیئتهای مقدماتی گروه 1+5 در بغداد حضور دارند و هیئتهای اصلی امروز سه شنبه وارد بغداد میشوند.

                      قرار است مذاکرات فردا در دارالضیافه نخست وزیری عراق برگزار شود.

                      انتهای پیام/ص


                      ©2012 Fars News Agency. All Rights Reserved
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • farhad_p
                        عضو فعال
                        • Jul 2011
                        • 1006

                        #191
                        بولتون: اروپا به دنبال راهی برای خروج از تقابل با ایران است
                        خبرگزاری فارس: نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل با اشاره به قدرت ایران در مذاکرات بغداد تأکید کرد که ایران توانایی دارد تا غرب را وادار کند در خصوص برنامه هسته ای این کشور چارچوب جدیدی را بپذیرد.

                        به گزارش فارس، "جان بولتون" در مصاحبه با "نیویورکپست" در پاسخ به این سوال که چه پیشبینی درباره نتیجه مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد میکند، گفت که احتمالاً ایران به چشمان دیپلماتهای غربی "گرد جادویی" میپاشد و منجر میشود مقامات اروپایی و آمریکایی چارچوب جدیدی برای رفع موضوعات حل نشده قبلی بپذیرند.

                        بولتون با اشاره به مذاکرات آتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تهران درباره برنامه هستهای ایران و چگونگی پیشرفت این مذاکرات با این پیشفرض که قدرتهای غربی میخواهند با دست پر در مذاکرات بغداد حاضر شوند، گفت که در این حالت ایران طوری جلوه میکند که انگار در حال همکاری با غرب است و همین امر موجب میشود تا غرب یکسری موارد را بپذیرد.

                        وی مدعی شد که ایران تلاش میکند تا جایی که ممکن است پروسه مذاکرات را طولانی کند تا به طور همزمان بتواند برنامه تسلیحاتی خود را پیش ببرد.

                        *تحریم نفت ایران آسیب زیادی به ایران وارد نکرده است

                        بولتون در خصوص کارآمدی تحریمها اعتراف کرد که محدودیتهای ایجاد شده در زمینه فروش نفت ایران یه سری زیانهایی به ایران وارد آورده است اما این زیانها چشمگیر نبوده است. ایران ترجیح میدهد که تحت تحریم نباشد اما این به این مفهوم نیست که آنها در زمینه قاچاق و ارسال نفت خود به هرجایی که تمایل دارند، با مشکل روبرو هستند.

                        *اروپا به دلیل مشکلات خود تمایلی به تقابل با ایران ندارد

                        نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل با ابراز نگرانی درباره پیروز بودن ایران در مذاکرات تصریح کرد که اروپا به دلیل رویارویی با مشکلاتی که در پیش رو دارد، به دنبال راهی برای خروج از تقابل با ایران است و به دنبال آن نیز آمریکا برای راضی نگه داشتن اروپا با آن همراهی خواهد کرد.

                        *سوریه بدون ایران هیچ مفهومی ندارد

                        نیویورک پست در سوالی مطرح که به چه دلیل آمریکا از سوریه به عنوان نماینده ایران استفاده نمیکند و با ایران همزمان که به مخالفان دولت "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه کمک میکند، وارد تقابل نمیشود؟

                        بولتون در پاسخ به این سوال ضمن رد این احتمال تأکید کرد که با وجود حضور سپاه قدس در سوریه، سیاست سوریه بدون ایران هیچ مفهومی ندارد.

                        *اوباما بیش از ایران هسته ای از حمله نظامی علیه ایران واهمه دارد

                        وی ضمن تأکید بر اینکه اوباما آمادگی تقابل با سوریه و به طور قطع با ایران را ندارد، گفت که اوباما احتمالا با عدم تقابل با ایران و سوریه، وجهه خود را تاحدودی خدشه دار میکند اما این مسئله چندان برای او اهمیتی ندارد و به همین دلیل اوباما بیش از آنکه از ایران هسته ای واهمه داشته باشد، از حمله نظامی اسرائیل به ایران واهمه دارد.
                        گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

                        نظر

                        • farhad_p
                          عضو فعال
                          • Jul 2011
                          • 1006

                          #192
                          عدم تعامل با ایران در اجلاس بغداد فشارهای اقتصادی غرب را تشدید میکند
                          خبرگزاری فارس: نماینده تهران در مجلس با اشاره به پیش رو بودن مذاکرات هسته ای بغداد، گفت: امروز همه دنیا منتظر اقدامات عملی غربیهاست و آنان باید بر یک مَشی تعاملی حرکت کرده و نشان دهند که در ادعاهایشان ثابتقدم هستند.

                          پرویز سروری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به پیش رو بودن مذاکرات هسته ای بغداد که 3 خردادماه برگزار میشود، اظهار داشت: نشست بغداد نقطه عطف برای آزمایش بزرگ از ادعای غربیهاست.

                          وی افزود: نشست بغداد میتواند دو طرف را به سمت یک بازی برد-برد بکشاند و حلقه استانبول را تکمیل کند و به ابهامات پایان دهد، البته از سوی دیگر نیز نشست بغداد میتواند در یک فرایند و دور باطل قرار گیرد و دوباره غربیها بخواهند با رفتارهای تقابلی، تعامل به وجود آمده در استانبول را خدشه دار کنند.

                          نماینده مردم تهران در خانه ملت بر همین اساس یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده که اگر طرف مذاکره کننده یک گام مثبت بردارد، او هم یک گام مثبت بر میدارد اما اگر بخواهد بر اساس تحریم، تهدید، فشار و جوسازی رسانه ای و غیر رسانه ای حرکت کنند، حتماً فضای تقابلی و مقابله به مثل ایجاد میشود و این موضوع روشن است.

                          وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران این موضوع را به طرف مذاکره کننده غربی تفهیم کرده که دستش در اقدامات مقابله به مثل خالی نیست، ولی ما امیدواریم با اقدامات مثبتی که در استانبول صورت گرفت و فضایی از امید را برای طرفین ایجاد کرد، این حرکت با اقدام سازنده طرف غربی در بغداد تکمیل شود.

                          سروری گفت:"امروز همه دنیا منتظر اقدام عملی غربیهاست چرا که جمهوری اسلامی ایران همه گامهای ممکن را برداشته و همه اقدامات در راستای راستی آزمایی را صورت داده و حُسن تفاهم و حُسن نیت خودش را به صورت عملی نشان داده است و امروز این غربیها هستند که باید بر یک مَشی تعاملی حرکت کنند و عملاً نشان دهند که در این ادعاها ثابتقدم هستند."

                          رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس در بخش دیگری از گفتوگوی خود با فارس با ذکر این نکته که عرصه بین الملل نیز در حال تغییرات جدی است، ابراز امیدواری کرد که تغییرات ایجاد شده در فرانسه بتواند به طرف درک واقعیتهای موجود در عرصه مذاکرات بینجامد.

                          وی اضافه کرد: اگر فرانسه از رفتارهای غیرقابل قبولی که از طرف تیم مذاکره کننده سارکوزی در مذاکرات تعقیب میشد، دست بردارد و رفتارهای واقع گرایانه ای را از خودش بروز دهد، نتیجه آن، اقدامات مبتنی بر منافع مشترک طرفین در بغداد خواهد بود.

                          سروری همچنین از موضوع سفر آمانو به تهران سخن به میان آورد و تصریح کرد: امیدواریم آمانو در سفرش به تهران خطاهای بسیار استراتژیکی که در گذشته انجام داده را جبران کند و ما شاهد آن باشیم که آمانو برای جبران اشتباهات استراتژیک خود، در تهران بتواند دست به اقدامات عملی برای بازسازی آن رفتارهای غلط بزند.

                          وی با بیان اینکه از منظر کلی، نشست بغداد با ابهام مواجه است، تأکید کرد: یک نظریه بر این است که اقداماتی که اخیراً آمریکاییها انجام دادند و حتی سفر آمانو به تهران میتواند به نوعی برای فلج کردن نتایج مثبت نشست بغداد و عدم استمرار رویکرد استانبول باشد، اما رویکرد امیدوارکننده دیگری هم وجود دارد که فرآیند به وجود آمده در استانبول ادامه یابد.

                          پرویز سروری در خاتمه گفت: غربیها باید عرصه موجود جامعه بین الملل و شرایط اقتصادی فعلی را درک کنند و بدانند که امروز تعامل با ایران میتواند اقدامات مؤثری را در جهت کاهش فشارهای سنگین اقتصادی به غرب وارد کند، در غیر این صورت آنها باید منتظر اقدامات عملی و مقابله به مثل جمهوری اسلامی ایران پس از نشست بغداد باشند.
                          گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #193
                            در آستانه مذاکرات بغداد

                            سنای آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران تصویب کرد

                            خبرگزاری فارس: سنای آمریکا در آستانه مذاکرات بغداد بسته تحریم های جدید اقتصادی علیه بخش نفت ایران را به تصویب رساند.



                            به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس سنای آمریکا روز دوشنبه و در آستانه مذاکرات بغداد، به اتفاق آرا بسته تحریم های جدید اقتصادی علیه بخش نفت ایران را به تصویب رساند.
                            بسته تحریمی جدید، بر اساس مجازات هایی که در ماه دسامبر علیه موسسات طرف همکاری با بانک مرکزی ایران از سوی رئیس جمهور آمریکا به امضا رسیده بود، تنظیم شده است و در واقع مجازات ها را بست داده است. در این بسته، تحریم ها به موسسات و شرکت های طرف همکاری با شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی تانکر ایران نیز تعمیم داده شده است.
                            بر اساس گزارش رویترز هدف از گسترش این تحریم ها، بستن منافذ احتمالی ای عنوان شده که می تواند به تهران اجازه دهد، فروش بخشی از نفت خود را ادامه دهد اما به عقیده تحلیلگران تصویب چنین طرحی در آستانه نشست 5+1 با ایران با هدف تاثیرگذاری بر فضای مذاکرات انجام گرفته است.

                            رابرت منندز، سناتور دموکرات که نقش برجسته ای در تصویب این طرح داشته، گفت: «این طرح ابزار دیگری است که به ایران نشان می دهد آمریکا عقب نخواهد نشست.»

                            برای این که طرح مصوب سنا به قانون تبدیل شود باید طرحی متناظر با آن در مجلس نمایندگان نیز تصویب شود.
                            نمایندگان ایران و کشورهای 1+5 قرار است روز چهارشنبه در بغداد، بر سر موضوع برنامه هسته ای ایران مذاکره کنند.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #194
                              مذاکره کنندگان هسته ای ایران وارد بغداد شدند

                              هیات مذاکره کنندگان هسته ای ایران وارد بغداد شده اند و رئیس مجلس ایران غرب را به "موذیگری" متهم کرده است.
                              بامداد سه شنبه، ۲ خرداد (۲۲ مه)، اعضای هیات مذاکره کنندگان هسته ای جمهوری اسلامی به ریاست سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، برای دور دوم مذاکرات جدید هسته ای با نمایندگان گرون ۱+۵ وارد بغداد شدند و مورد استقبال هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، قرار گرفتند.
                              دور اول مذاکرات جدید هسته ای ایران و گروه ۱+۵ روز ۲۶ فروردین (۱۴ آوریل) سال جاری به میزبانی دولت ترکیه در استانبول برگزار شد.
                              مذاکرات استانبول نخستین ملاقات هیات های نمایندگی ایران و گروه ۱+۵ از ژانویه سال گذشته میلادی بود که در استانبول برگزار شد اما بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت.
                              در پایان مذاکرات فروردین ماه جاری، هر دو طرف نسبت به ادامه موفقیت آمیز مذاکرات جدید ابراز امیدواری کردند.
                              گروه ۱+۵ متشکل از کشورهای عضو دایم شورای امنیت (آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه) همراه با آلمان، نمایندگی تلاش بین المللی برای حل و فصل بحران هسته ای ایران را برعهده گرفته و نمایندگان این گروه به ریاست کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مذاکرات با هیات ایرانی شرکت می کنند.
                              به گزارش خبرگزاری فارس، دیگر اعضای هیات ایرانی در اجلاس بغداد عبارتند از عباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه، علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین المللی دبیر شورای عالی امنیت ملی، حمیدرضا عسگری، مشاور وزارت خارجه و مصطفی دولتیار، سرپرست سابق دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه.
                              خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - نیز در گزارشی از ورود هیات ایرانی و خبرنگاران همراه آن به بغداد، گفته است که هیات ایرانی در فرودگاه بعداد مورد استقبال وزیر خارجه عراق و حسن دانایی فر، سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، قرار گرفت و مذاکرات روز چهارشنبه در دارالضیافه، محل پذیرایی نخست وزیر عراق برگزار خواهد شد.
                              ایرنا نوشته است که در مذاکرات استانبول، نمایندگی آمریکا را "وندی شرمن"، دستیار وزیر خارجه در امور سیاسی، نمایندگی بریتانیا را "جفری آدامز"، سفیر سابق بریتانیا در تهران، نمایندگی چین را "ژائو شو"، دستیار ویزیر خارجه، نمایندگی روسیه را "سرگئی ریابکوف"، معاون وزیر خارجه، و نمایندگی آلمان را "هانس دیتر لوکاس"، معاون وزیر خارجه آن کشور برعهده داشتند و احتمال دارد همین افراد به مذاکرات بغداد اعزام شده باشند.
                              در فاصله بین مذاکرات استانبول و بغداد، در فرانسه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و رئیس جمهوری تغییر یافته و ممکن است نمایندگی آن کشور در جلسه بغداد برعهده شخص دیگری قرار گرفته باشد.
                              هشدار رئیس مجلس
                              همزمان، علی لاریجانی، رئیس مجلس، در سخنانی در جلسه علنی روز سه شنبه، با اشاره به مذاکرات بغداد، گفت ""هر چند ملت ایران نسبت به برخورد دوگانه برخی کشورهای زورگو در مورد مساله هسته ای دچار بی اعتمادی و ابهام جدی هستند، اما از آنجا که مشی جمهوری اسلامی ایران همیشه حل و فصل مسایل در مذاکرات عادلانه و واقعی است، این مذاکرات را ادامه می دهد."
                              آقای لاریجانی به کشورهای طرف مذاکره ایران هشدار داد و گفت: "گروه ۱+۵ باید متوجه باشند که ملت ایران انتظار دارد آنها رفتار گذشته خود را اصلاح کنند و دست از بازیگری های موذیانه بردارند چرا که نمی شود در مذاکرات لبخند زد و در پشت صحنه دنبال اقدامات ایذایی بود."
                              آقای لاریجانی که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی از منتقدان نرمش در سیاست هسته ای بود، کوتاه مدتی پس از انتخاب محمود احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی منصوب شد اما در سال ۱۳۸۶ از این سمت کناره گرفت.
                              گفته می شود که سیاست های کلی جمهوری اسلامی از جمله در زمینه برنامه های هسته ای توسط آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی تعیین می شود اما با آغاز دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، جمهوری اسلامی مواضع سختگیرانه تری نسبت به برنامه اتمی خود اتخاذ کرد و ضمن کاهش دامنه همکاری داوطلبانه با آژانس بین المللی انرژی اتمی،برنامه های هسته ای خود را گسترش داد.
                              سیاست جدید جمهوری اسلامی به تصویب چند قطعنامه تنبیهی شورای امنیت سازمان ملل و تشدید تحریم های اقتصادی یک جانبه شماری از کشورهای غربی علیه ایران منجر شده و طرح هایی که در این مدت برای حل و فصل این مساله ارائه شده به نتیجه ای نرسیده است.
                              از جمله طرح هایی که در این مدت ارائه شد و بی نتیجه ماند، پیشنهاد انتقال ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به خارج در برابر دریافت سوخت رآکتور هسته ای تهران بود که در ابتدا به نظر می رسید دولت جمهوری اسلامی با آن موافقت کرده اما منابع غربی بعدا گفتند که ایران از اجرای این طرح خودداری می کند.
                              مذاکرات بغداد در حالی برگزار می شود که تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی برای نخستین بار نه تنها صادرات نفت، به عنوان منبع اصلی درآمد ارزی را هدف گرفته بلکه به شکلی موثر، ارتباط بانکی ایران را با جهان خارج مختل کرده است.
                              به گفته کارشناسان، اگرچه معمولا تحریم های تجاری علیه کشورها به دلیل رقابت تولیدکنندگان برای شکستن تحریم و فروش کالا معمولا چندان موفقیت آمیز نبوده است، اما به نظر می رسد که تحریم بانکی ایران، با محدود کردن امکان مبادله پول، صادرات و واردات کالا را با مشکلات عمده ای مواجه ساخته است.
                              در حالیکه تحریم های اخیر فشار شدیدی را بر اقتصاد ایران وارد کرده و خطر کمبود کالا و تشدید فشارهای تورمی، و در نتیجه، احتمال بروز بحران های اجتماعی و سیاسی را در پی آورده، مشخص نیست که آیا هیات نمایندگی جمهوری اسلامی با هدف دستیابی به مصالحه و حل مساله اتمی عازم بغداد شده و یا هدف آن، تکرار مواضع قبلی این کشور است.
                              در همانحال، برخی منابع خبری گزینه های مختلف برای حل این بحران را مطرح کرده اند که شامل رفع نگرانی جامعه بین المللی در مورد ماهیت برنامه های اتمی ایران است در حالیکه به رهبران این کشور نیز امکان آن را می دهد تا بتوانند از نتیجه چنین مذاکراتی به عنوان پیروزی برای خود نام ببرند.

                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #195
                                روسیه خواستار توقف غنی سازی بیست درصدی ایران است


                                سرگئی ریابکف، معاون وزیر خارجه روسیه، در مورد مذاکرات هسته ای در بغداد گفت: «روسیه مایل است که ایران غنی سازی اورانیوم بیست درصدی را متوقف کند.»

                                به گزارش اینترفکس، معاون وزیر خارجه روسیه ، روز یکشنبه به خبرنگاران گفت «گروه ۵+۱ پیشنهادات مشخصی را برای مذاکرات بغداد آماده کرده اند.»

                                به گفته وی،شش کشور مذاکره کننده مایلند که ایران در مرحله نخست گام های مشخصی برای بازسازی اعتماد بین دو طرف ایجاد کند.

                                این مقام ارشد دولت روسیه افزود «روسیه بارها کارآیی تحریم ها علیه ایران را مورد تردید قرار داده و معتقد است فشار بر این کشور تنها به پیچیدگی مسائل می افزاید.»

                                وی بار دیگر با انتقاد از تحریم های غرب علیه تهران گفت «کشورهای غربی در نظر داشته باشند چه زمانی تعلیق تحریم ها در مرحله نخست، و لغو آنها آغاز شود.»
                                سرگئی ریابکف گفت: «ما اظهارات کلی را در استانبول شنیده ایم، مذاکرات در بغداد باید نتایج معین به بار آورد.»

                                یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی همراه با معاونان خود بامداد دوشنبه وارد تهران شد و در فرودگاه مورد استقبال مقامهای ایرانی قرار گرفت.

                                سفر آمانو به تهران پس از مذاکرات هفته گذشته ایران و آژانس در وین و درست دو روز مانده به مذاکرات سرنوشت ساز بغداد صورت گرفته است.

                                یک روز پیش از سفر آمانو به تهران، رهبران گروه هشت در واشینگتن اعلام کردند که درباره برنامه هستهای ایران همصدا هستند.

                                باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، نیز با لحنی متفاوت اظهار داشت که وی به گفتوگوهای ایران و ۱+۵ امیدوار است.

                                اوباما حتی گفت که امیدوار است راه حلی به دست آید که حق حاکمیت ملی ایران را محترم بشمارد و در همین حال شامل تعهدات بین المللی ایران نیز باشد.
                                کشورهای آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه همراه با آلمان، موسوم به گروه ۵+۱، در تلاشاند تا از طریق گفتوگو، ایران را به همکاری برای حل نگرانیهای جامعه بینالمللی در خصوص ماهیت و اهداف برنامه هستهای تهران ترغیب کنند.ایران متهم است که در پوشش فعالیتهای هسته ای خود در صدد دستیابی به دانش لازم برای ساخت بمب هستهای است.جمهوری اسلامی این نگرانیها را بیپایه میداند و میگوید برنامه هستهای ایران تنها مصارف غیرنظامی دارد.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X