آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #196
    مان در پاسخ به اينكه آيا كاترين اشتون و 1+5 بسته پيشنهاد جديدي در اين مذاكرات ارائه خواهند كرد، گفت: هيچگونه پيشنهاد جديدي نداريم. وي تاكيد كرد: ما منتظريم ببينيم موضع ايران در اين مذاكرات چيست و چه چيز را به اين مذاكرات ميآورند كه اين در راستاي اعتمادسازي است.
    کد خبر: ۲۴۶۶۰۳
    تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۳


    سخنگوي كاترين اشتون اظهار كرد: هيچ نوع پيشنهاد جديدي از سوي ما در مذاكراتي كه قرار است فردا بين ايران و اعضاي 1+5 برگزار شود، وجود ندارد.

    مايكل مان، سخنگوي كاترين اشتون كه در محل اسكان خبرنگاران حضور دارد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به بغداد، اظهار كرد: ما موقعيتمان بسيار شفاف است. در استانبول همه چيز مثبت بود و اين دفعه بايد به مسائل اصلي بپردازيم.

    وي درباره محتواي مذاكرات فردا گفت: البته من نميدانم درباره چه چيز دقيقا دو طرف صحبت خواهند داشت.

    مان در پاسخ به اينكه آيا كاترين اشتون و 1+5 بسته پيشنهاد جديدي در اين مذاكرات ارائه خواهند كرد، گفت: هيچگونه پيشنهاد جديدي نداريم. وي تاكيد كرد: ما منتظريم ببينيم موضع ايران در اين مذاكرات چيست و چه چيز را به اين مذاكرات ميآورند كه اين در راستاي اعتمادسازي است.

    سخنگوي اشتون گفت: همه چيز در مذاكرات بايد گام به گام و به طور متقابل انجام شود تا به اين شكل ميان دو طرف اعتمادسازي شود. البته خيلي زود است كه درباره مذاكرات فردا چيزي بگوييم.

    مان ادامه داد: ما پيشنهاداتمان همان پيشنهادات قبلي است.

    وي همچنين درباره زمان ورود كاترين اشتون به بغداد گفت: او قبل از شروع مذاكرات وارد بغداد ميشود و اميدواريم هوا براي ورودش خوب باشد.

    سفير ايران در عراق از احتمال تغيير شرايط برگزاري مذاكرات ايران و 1+5 خبر داد.

    به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به بغداد، حسن داناييفر سفير ايران در عراق، صبح امروز (سهشنبه) با حضور در جمع خبرنگاران ايراني حاضر در بغداد در پاسخ به خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه مقامات عراقي، مذاكرات ايران و 1+5 را «تاريخي» عنوان كردهاند، خاطرنشان كرد: نفس برگزاري نشست ايران و 1+5 در شرايط كنوني و در دوره گذار و انتقال عراق، تاريخي است. مذاكرات ايران و 1+5 موضوعي است كه خيليها توقع نداشتند در بغداد و در شرايط فعلي عراق در اين كشور برگزار شود. البته از نگاه عراقيها با توجه به شرايطشان برگزاري اين مذاكرات در بغداد تاريخي است.

    سفير ايران در عراق در ادامه افزود: البته اگر اين مذاكرات شروع و كليد جدي و سازنده براي حل و فصل مسائل زده شود، يك موضوع تاريخي براي عراقيها و ديگران خواهد بود

    وي درباره بدي آب و هواي بغداد و احتمال تاخير يا لغو پروازهاي ورودي به بغداد بهويژه هيات 1+5 كه قرار است از صبح فردا (چهارشنبه) وارد بغداد شوند و احتمال لغو و تاخير در برگزاري مذاكرات 1+5 گفت: اين احتمال وجود دارد كه شرايط برگزاري مذاكرات به خاطر گرد و غبار و وضعيت آب و هوايي عراق، متفاوت از پيشبينيهاي صورت گرفته باشد.

    وي در عين حال با بيان اينكه مسائل امنيتي، لجستيكي به گفته مقامات عراق براي برگزاري مذاكرات آماده و مهياست، اظهار اميدواري كرد كه وضع جوي عراق فردا چهارشنبه بهبود يابد.

    داناييفر گفت: وضعيت گرد و غبار، امروز سهشنبه بسيار حاد است، اما مسوولان هواشناسي عراق عنوان كردند كه فردا اين وضعيت بهتر خواهد شد.

    سفير ايران در عراق درباره ميزباني عراق براي مذاكرات ايران و 1+5 يادآور شد: عراق دو ماه گذشته ميزبان اجلاس سران اتحاديه عرب بود كه برگزاري اين اجلاس در بغداد مخالفيني داشت، اما دولت با مجموعه نيروهاي امنيتي و سياسي و مديريتي، اين قابليت را از خود نشان دادند و به خوبي آن را برگزار كردند.

    وي اظهار كرد: مقامات عراقي پس از برگزاري اجلاس موفق سران اتحاديه عرب، پيشنهاد ايران براي برگزاري نشست با 1+5 را پذيرفتند. مذاكرات ايران و 1+5 در سطح بينالمللي جايگاه عراق را ارتقا ميبخشد و اجلاس سران اتحاديه عرب، جايگاه اين كشور را در جهان عرب ارتقا داد و عراق را به عرصه تحولات منطقهاي و بينالمللي بازگرداند و اميدواريم در آينده كنفرانس سازمان همكاريهاي اسلامي در بغداد برگزار شود.

    داناييفر دربارهي ديدار دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با رييس پارلمان عراق گفت: آقاي النجيفي در عمان به سر ميبرند و اميدواريم در صورت بهبود شرايط آب و هوا در موعد مقرر به عراق بازگشته و در اين صورت اين ديدار انجام خواهد شد.

    سفير ايران در عراق در پاسخ به اينكه وزير خارجهي عراق در اظهاراتي عنوان كرده بود كه عراق بيش از يك ميزبان در مذاكرات ايران و 1+5 است، اما شب گذشته اعلام كرده است كه عراق هيچ دخالتي در اين مذاكرات ندارد، تصريح كرد: با شناختي كه از آقاي زيباري دارم فكر ميكنم صحبتشان در شب گذشته درست بوده است. البته مقامات عراقي همواره اظهار اميدواري كردهاند كه بتوانند در موضوعات منطقهاي و بينالمللي نقشآفرين باشند. اما نقش اصلي عراق در مذاكرات، ميزباني است.

    داناييفر تاكيد كرد: البته اگر اين مذاكرات شروع و كليد جدي و سازنده براي حل و فصل مسائل زده شود، يك موضوع تاريخي براي عراقيها و ديگران خواهد بود

    سفير ايران در عراق همچنين گفت: همهي گروهها و جريانهاي عراقي از برگزاري اين نشست استقبال كردند.

    پروازهاي فرودگاه بغداد از صبح امروز(سهشنبه) به خاطر بدي آب و هوا و وجود گرد و غبار شديد لغو شده است.

    به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به بغداد، بر اساس اعلام هواشناسي عراق، تمامي پروازهاي ورودي و خروجي فرودگاه بغداد به خاطر گرد و غبار شديد در آسمان عراق، لغو شده است.

    با توجه به برگزاري مذاكرات ايران و 1+5 در روز چهارشنبه هفته جاري و اينكه قرار است هياتهاي 1+5 از فردا صبح وارد بغداد شوند، اين احتمال وجود دارد كه در صورت ادامه شرايط آب و هوايي، اين پروازها به تاخير افتاده يا لغو شود.

    با اين حال گفته ميشود كه اين وضعيت در عراق عادي است و اغلب پروازها با تاخير چند ساعته در زمين فرودگاه خواهند نشست.

    مذاكرات ايران با 1+5 ظهر فردا (چهارشنبه) آغاز و اين مذاكرات دو روزه خواهد بود.

    به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به بغداد، با وجود اينكه پيشبيني ميشد مذاكرات ايران و 1+5 يك روزه و صبح روز چهارشنبه 23 مه آغاز شود، به خاطر تاخير هيات 1+5 كه همگي از شيكاگو به بغداد ميآيند، در ورود به بغداد اين مذاكرات احتمالا ظهر فردا آغاز و تا پنجشنبه به طول انجامد.

    شايان ذكر است سعيد جليلي مذاكرهكننده ارشد ايران با 1+5 فردا ملاقاتي دوجانبه با كاترين اشتون، هماهنگ كننده 1+5 در گفتوگو با ايران خواهد داشت. هنوز زمان اين ملاقات مشخص نشده است.

    همچنين جليلي فردا در حاشيه مذاكرات ملاقاتهايي دوجانبه با برخي از اعضاي گروه 1+5 خواهد داشت.

    خبرنگار ايسنا اطلاع يافت كه معاونان جليلي و اشتون براي هماهنگي مذاكرات امروز با يكديگر تلفني گفتوگو ميكنند.

    برخي از خبرنگاران رسانههاي خارجي و نيز هيات مطبوعاتي كاترين اشتون از جمله مايكل مان يكي از سخنگويان اشتون در بغداد حضور دارد.

    سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ظهر امروز (سهشنبه) با نوریالمالکی نخستوزیر عراق دیدار میکند.

    به گزارش خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامي به بغداد، همچنین امشب ضیافت شامي به دعوت جلال طالبانی، رییسجمهور عراق به افتخار هیات ایرانی برگزار میشود.

    دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان شب گذشته در راس هیات مذاکرهکننده با 1+5 وارد بغداد پایتخت عراق شد تا در ادامه مذاکرات استانبول که 26 فروردين برگزار شد، گفتوگوها از سر گرفته شود.

    هیات ایرانی مذاکرهکننده با 1+5 شب گذشته پس از ورود به بغداد و استقبال هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق به زیارت حرمین کاظمین در نزدیکی شهر بغداد رفت و مورد استقبال مسوولان حرمین شريفین قرار گرفت.

    همچنین پیشبینی میشود دیدارهای دیگری میان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و دیگر مقامات 1+5 و نیز کاترین اشتون، نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا صورت گیرد.

    علی باقری، معاون امنیت بینالملل جلیلی نیز دیدارهایی با مقامات برخی اعضای 1+5 خواهد داشت.

    ايران و 1+5 در پايان مذاكرات استانبول توافق كردند كه مذاكرات در بغداد در راستاي برداشتن گامهاي متقابل براي همكاري پيگيري شود.

    همچنين در مذاكرات استانبول قرار شد كه معاونان اشتون و جليلي، براي تهيه و تدوين چارچوبي جهت همكاريهاي متقابل با يكديگر مذاكره كنند و بر اساس جمعبندي كه در مذاكرات ميان معاونان اشتون و جليلي به دست ميآيد، دو طرف در بغداد حاضر شوند و پس از گفتوگو و در صورت تفاهم ميان دو طرف، به يك جمعبندي نهايي دست يابند.

    تركيب هيات نمايندگان كشورهاي عضو گروه 1+5 به جز نماينده فرانسه كه با روي كار آمدن اولاند تغيير پيدا كرده است، همان تركيبي است كه در مذاكرات استانبول 2 حضور داشت.

    همچنين قرار است سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، روز سهشنبه با برخي از مقامات عراق ديدار و گفتوگو كند.

    علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بینالملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سيد عباس عراقچی ـ معاون وزیر امور خارجه، حمیدرضا عسگری ـ مشاور وزارت امور خارجه و مصطفی دولتیار در اين سفر جليلي را همراهي ميكنند.

    مذاکرات ایران و 1+5 صبح فردا (چهارشنبه) در محل دارالضیافه نزدیک محل نخستوزیری عراق برگزار میشود.

    خبرنگاران و رسانههای گروهی مختلف از سراسر دنیا طی امروز و فردا برای پوشش خبری و تصویری مذاکرات مهم ایران و 1+5 وارد بغداد میشوند و بنا بر ملاحظات شدید امنیتی و با توجه به برگزاری این مذاکرات در منطقه سبز بغداد که منطقهای دیپلماتیک است و مراکز تصمیمگیری و اجرایی عراق نیز در آن واقع شده است، همگی خبرنگاران و رسانههای مختلف در تنها هتل این منطقه ـ هتل الرشید ـ مستقر هستند.

    منطقه الخضرا یا همان منطقه سبر از زمان اشغال عراق توسط آمریکاییها ایجاد شده است که تحت تدابیر شدید امنیتی و اطلاعاتی قرار دارد. پس از خروج نیروهای آمریکایی در سال گذشته از عراق و بازگشت نیروهای نظامی به پایگاهها، تامین امنیت به نیروهای عراقی واگذار شد و در منطقه سبز نیز نیروهای عراقی مستقر شدند. با این حال سایه آمریکاییها هنوز مثل دیوارهای بتنی منطقه سبز بر بغداد که ما از نزدیک با آن مواجه هستیم سنگینی میکند.

    به گفته برخی مقامات همچنان امنیت این منطقه در دست آمریکاییهاست.

    بنا بر این گزارش با وجود حساسیتهای امنیتی عراق و نگرانی کشورهای 1+5 از حضور در این کشور مذاکرات در بغداد انجام خواهد شد و مقامات عراقی اعلام کردهاند که تامین امنیت مذاکرات ایران و 1+5 در سطح بالایی مثل آن چه درباره برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب انجام شده است میباشد.

    اما به نظر میآید به غیر از مسایل امنیتی، موضوع مهم دیگر "ریزگردها"یی باشد که آسمان و زمین عراق و به ویژه بغداد را در بر گرفتهاند. آسمان بغداد کاملا به رنگ زرد و تیره درآمده است و چشم چشم را نمیبیند و در این هوا نفس از شماره می افتد!

    با وجود فضای امنیتی و توام با گرد و غبار شدید، فضای حاکم بر گفتوگوهای ایران و 1+5 به رغم سفر غیرمنتظره یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران مثبت ارزیابی میشود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #197
      آمانو امضای توافقنامه همکاری کامل ایران با آژانس را محتمل میداند

      یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشبینی کرده است که مناقشه اتمی بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی به زودی با امضای توافقنامه همکاری کامل ایران با آژانس حل و فصل شود.
      یوکیا آمانو روز سهشنبه (۲خرداد/ ۲۲ مه) در وین تأکید کرد که علیرغم این خوشبینی، اختلافنظرهایی میان آژانس و ایران باقی خواهد ماند.
      دبیرکل آژانس انرژی اتمی روز یکشنبه برای دیدار و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی به تهران سفر کرده بود. این سفر در آستانه دور دوم مذاکرات گروه ۵+۱ و ایران در بغداد صورت گرفته است. دور دوم مذاکرات اتمی چهارشنبه (۳ خرداد/ ۲۳ مه) برگزار میشود.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #198
        سنای آمریکا تحریمهای جدید علیه ایران را تصویب کرد

        سنای آمریکا روز دوشنبه (اول خرداد/ ۲۱ مه) بسته جدید تحریم علیه برنامه هستهای ایران را به اتفاق آرا تصویب کرد.
        این بسته دو روز پیش از آغاز دور دوم گفتوگوهای هستهای ایران با گروه پنج به علاوه یک، متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان تصویب شده است. دور دوم مذاکرات چهارشنبه (۳ خرداد/۲۳ مه) در بغداد آغاز خواهد شد.
        بسته جدید به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اجازه میدهد، هر کشور یا شرکتی که در زمینه توسعه و کمک به حوزه نفتی یا اورانیوم ایران وارد معامله با این کشور میشود را تحریم کند.
        مصوبه جدید همچنین برای اشخاصی که در جهت "کمک به برنامه توسعه سلاحهای کشتار جمعی و فعالیتهای تروریستی مربوط به آن" مواد یا تجهیزات لازم را در اختیار ایران میگذارند اقدامهایی تنبیهی در نظر گرفته است.
        به گزارش خبرگزاری فرانسه، رابرت منندز، سناتور دمکرات و از طراحان اصلی بسته جدید تحریمهای ایران در این باره گفت: «هم کاخ سفید و هم کنگره متعهد شدهاند تا از دستیابی ایران به توانایی تولید سلاح هستهای جلوگیری کنند.»
        وی افزود، ایران یا "با برنامهای واقعی وارد بغداد میشود" تا به برنامه هستهای خود خاتمه دهد یا "ما برنامه خود که شامل تحریم و اقدامهای لازم دیگر است را علیه این کشور اجرا خواهیم کرد تا مطمئن شویم که ایران قادر به دستیابی به جاهطلبی هستهای خود نیست."
        بسته بازبینیشده
        بسته تحریمی جدید علیه ایران در ابتدا با ممانعت جمهوریخواهان روبرو شده بود. جمهوریخواهان عنوان کرده بودند که به منظور تصویب این طرح احتیاج به زمان بیشتری برای مطالعه دارند.
        میچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان سنای آمریکا در این باره گفته است: «سنا سخت کار کرد تا تحریمهای ما علیه ایران را اصلاح کند.»
        وی افزود: «و این تلاش همراه با تحریمهای اتحادیه اروپا باید دست مذاکرهکنندگان ما را تقویت کند.»
        بسته جدید تحریمهای ایران اینک باید با بستهای که در ۱۴ دسامبر در مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران به تصویب رسید و طی آن تحریمها علیه صنعت نفت ایران گسترش یافت تطبیق داده شود.
        بسته جدید تحریمها حوزه نفت، شرکتهای نفتی، سپاه پاسداران و بخش انرژی ایران را هدف قرار داده است.
        این بسته همچنین شامل ممنوعیت سفر به آمریکا و انسداد داراییهای افراد و شرکتهایی میشود که فناوریهایی از قبیل گلولههای لاستیکی و تجهیزات نظارت و شنود برای سرکوب مخالفان در اختیار تهران میگذارند.
        طبق بسته جدید، شرکتهایی که میخواهند طرف معامله دولت آمریکا شوند باید تضمین دهند که خود و شرکتهای تابعهشان هیچ "رابطه اقتصادی قابل توجهی" با سپاه پاسداران یا اشخاص و شرکتهای وابسته به آن ندارند.
        بسته جدید همچنین شامل اصلاحیه راند پاول، سناتور جمهوریخواه نیز میشود که تأکید کرده است، این طرح شامل استفاده از نیروی نظامی نمیشود.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • Jamshidyar
          كاربر فعال
          • Oct 2011
          • 556

          #199
          خبر فوری :
          آمانو : با ایران به توافق رسیدیم

          یوکیو آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از تهران اعلام کرد که روز گذشته با ایران در مورد مساله هسته ای این کشور به توافق رسیده است .

          به گزارش تابناک ، وی همچنین اعلام کرد موضوع دسترسی بازرسان آژانس به مجتمع نظامی پارچین به عنوان بخشی از این توافق تازه با ایران است .
          موسسه خیریه حمایت از کودکان سرطانی (محک)
          www.mahak-charity.org/main/fa

          نظر

          • علاء الدین
            عضو عادی
            • Feb 2012
            • 68

            #200
            احتمال به تأخير افتادن مذاکرات اتمي ايران و 1+5
            در حالي که قرار است دومين دور نشست گروه 1+5 و ايران بر سر برنامه هسته اي آن کشور فردا چهارشنبه 23 مه (سوم خردادماه) در بغداد برگزار شود، يک مقام وابسته به هواپيمايي عراق از بسته شدن فرودگاه بغداد به دليل طوفان شن خبر داده است.
            اين مقام عراقي به خبرگزاري فرانسه گفته است که به دليل شرايط بد آب و هوايي امکان انجام هيچ پروازي از اين فرودگاه وجود ندارد.
            ما خود گناه خویشیم .... به بودن نه به کردن

            نظر

            • مات
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 5650

              #201
              پیشبینی رضایی از مذاکرات بغداد
              ۵+۱ به ایران امتیاز خواهد داد

              محسن رضایی با بيان اين كه از دستاوردها و حسن جمهوري اسلامي اين است كه نقد و اعتراض را در كنار مشاركت قرار داده، تأكيد کرد: همه ميتوانند نقد كنند و امر به معروف و نهي از منكر در چهارچوب اخلاق، ميتواند مطرح شود، به گونهای كه دشمن گمان نكند در درون اختلاف داريم.
              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به تأثیر مقاومت، ایستادگی و تحمل مردم، گفت: باید مسائل ملی را با مسائل فردی جدا کنیم و در آستانهٔ مذاکرات نباید بداخلاقی شود و به مسئولانمان از جمله رییسجمهور، رییس مجلس و ...اهانت شود، چرا که امروز باید وحدت، اقتدار و برادریمان را نشان دهیم.

              به گزارش «تابناک»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست عمومی مدیران، برنامهسازان و بسیجیان رسانه ملی ـ که همزمان با سیامین سالگرد آزادسازی خرمشهر برگزار شد ـ با بیان اینکه آزادی خرمشهر دستاوردهای بزرگی داشت، تصریح کرد: دشمنان این جنگ را به پا کردند تا ما را بشکنند، چون پس از دویست، سیصد سال روی پای خود ایستاده و چیزی درست کرده بودیم که نه به مذاق شوروی و نه ذائقه آمریکا و غرب جور درمیآمد و جمهوری اسلامی بود که ورود دین به عرصهٔ سیاست را مطرح میکرد.

              جمهوری اسلامی از دهها بمب اتم برای شوروی و آمریکا خطرناکتر بود

              وی با بیان این که اگر نظام جدید جمهوری اسلامی مستقر میشد، همه نظمهای مستقر در جهان به چالش کشیده میشد، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی از دهها بمب اتم برای شوروی و آمریکا خطرناکتر بود؛ بنابراین، در جنگ تحمیلی همه به کمک صدام آمدند و نخستین جنگ در قرن بیستم بود که دو قطب شرق و غرب کنار هم قرار گرفتند و دیدیم برادران عرب ما که ادعای مسلمانی داشتند، علیه ما به پا خاستند و اینجا بود که به قول امام (ره) کربلای ایران رخ داد.

              رضایی با اشاره به این که دشمنان در جنگ تحمیلی میخواستند، اعتماد به نفس و عزت ما را بگیرند، خاطرنشان کرد: دشمن میخواست ما را خرد و تحقیر کند، ولی آزادسازی خرمشهر، همهٔ آرزوها را از بین برد و عزت ما بیشتر شد، چرا که این بار همهٔ قدرتها را زمین زده بودیم، نه تنها استبداد را؛ بنابراین، اعتماد به نفس، اقتدار و عزتمندیمان تثبیت شد و استقلال نظاممان را حفظ کردیم.

              برخی کشورها بیشتر از رژیم صهیونیستی از ایستادگی ملت ایران ناراحتند

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آزادی خرمشهر، پایهای برای ایستادگی شد، توضیح داد: به محض آنکه دفاع مقدس پایان یافت، توطئههای دیگر آغاز شد و ایران اسلامی به ایستادگی روی آورد؛ بنابراین، پس از دفاع مقدس ایستادگی شروع شد و شاهد شدیدترین تحریمها علیه ایران، فتنه ۸۸، جریان انحرافی و تحریم ۱۹۲۹ بودیم، ولی به شکر خدا امروز در آستانهٔ چیدن میوههای ایستادگی پس از دفاع مقدس هستیم.

              وی با بیان اینکه میوههای ایستادگی ملت ایران در حال رسیدن است، اظهار کرد: گروههایی نمیخواهند این اتفاق بیفتد و حتی متاسفانه برخی کشورهای منطقه، بیشتر از اسراییلیها ناراحتند و آمریکا و اسراییل هم مثل آنها نمیخواهند به ایران امتیاز داده شود، در حالی که راه دیگری ندارند، چون با ایرانی روبهرو هستند که خرمشهر را پشت سر خود دارد و همه چیزهایی که میگویند، شعار است.

              رضایی با تأکید بر اینکه دوستان ما باید با مهارت کامل میوههای ایستادگی را بچینند، افزود: بدبینیهایی راه میاندازند که شاید مباحث مطرح، فریب باشد و البته درست است که میتواند فریب باشد، چون ما میخواهیم از دشمن امتیاز بگیریم؛ اما ما بین واقعیت و فریب هستیم؛ یعنی هم فریب است و هم واقعیت، چون راهی غیر از این ندارند و باید به ما امتیاز دهند. پس دوستان در چیدن این میوه، نباید شتابزده باشند و با بدبینی برخورد کنند.

              غربیها مجبورند به ایران امتیاز بدهند

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه انتخابات آمریکا نزدیک است و بهای نفت در آستانهٔ جهش بالایی است، گفت: غربیها مجبورند به ایران امتیاز دهند و به امید خدا، دوستان ما با هدایت دقیق و جزء به جزء رهبری با دستاوردهای بسیار خواهند آمد.

              وی با اشاره به اینکه باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم که راه ایستادگی را در پیش گرفتند، تصریح کرد: فرمان ایستادگی را مقام معظم رهبری با تدبیر مطرح کردند که اگر مقامات دیگر هم در این راه، کمک بیشتری میکردند دستاوردهای ما بیشتر بود.

              رضایی همچنین از تحمل ملت ایران در قبال فشارها تشکر کرد و گفت: رخدادهای سال ۸۸ و موضوعات سه، چهار سال اخیر و همچنین بحث تحریمها و فشارها مثل بمباران و موشکباران بوده است. البته به این معنای نیست که کارها تمام شده، بلکه راه جدیدی آغاز میشود که با گذشته متفاوت است و در حالی که گمان میکردند میتوانند کار ایران را از درون تمام کنند دریافتند که به نتیجه نرسیدند و باید راه جدیدی را در پیش بگیرند.

              نباید به مسئولانمان توهین شود

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأثیر مقاومت، ایستادگی و تحمل مردم افزود: باید نتیجه بگیریم، مسائل ملی را با مسائل فردی جدا کنیم. نباید در آستانهٔ مذاکرات، بداخلاقی شود و به مسئولانمان از جمله رییسجمهور، رییس مجلس و غیره اهانت شود، چرا که امروز باید وحدت، اقتدار و برادریمان را نشان دهیم.

              وی با بیان اینکه از دستاوردها و حسن جمهوری اسلامی این است که نقد و اعتراض را در کنار مشارکت قرار داده است، تأکید داد: همه میتوانند نقد کنند و امر به معروف و نهی از منکر در چهارچوب اخلاق، میتواند مطرح شود؛ به گونهای که دشمن گمان نکند در درون اختلاف داریم.

              به گزارش ایسنا، محسن رضایی همچنین با تبریک به مناسبت سالگرد پیروزی خرمشهر گفت: پیروزی خرمشهر به نماد اقتدار ایران اسلامی و عزت و سربلندی ملت ایران تبدیل شد و ملت ایران با این فتح بزرگ، نشان داد برای کار بزرگی آماده شده و هدف بزرگی را در پیش گرفته است.

              وی همچنین با درود به روح بلند امام (ره) و شهدای عملیات بیتالمقدس اظهار کرد: امام (ره) به همهٔ ما روح بخشید، جان تازه دمید و بزرگمردی بود که کشتی ایران اسلامی را در میان حوادث سنگین عبور داد و به خلف صالح خود سپرد.

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه عملیات بیتالمقدس از آغاز تا پایان چهل روز طول کشید، یادآور شد: در بیتالمقدس، ۵۴۰۰ کیلومتر مربع زمین آزاد شد و اگر امام (ره) و ولایت فقیه نبود و روح اسلام در کالبد ایرانیها دمیده نمیشد، چند بحرین دیگر از ایران جدا میشد.

              رضایی با اشاره به اینکه در زمان فتح خرمشهر ماجراهای سیاسی در ایران شکل گرفت، توضیح داد: امام (ره) به این نتیجه رسیدند که بنیصدر کنار رود و مدیریت کشور کاملا عوض شود. همچنین در این دوره رییسجمهور و نخست وزیر به شهادت رسیدند و در تیم جدید، مقام معظم رهبری رییسجمهور شد و مدیریت سیاسی و نظامی جنگ تغییر کرد که این تغییر وضع جنگ را به کلی عوض کرد و در نتیجهٔ آن حصر آبادان شکسته، بستان آزاد، فتحالمبین انجام شد و سپس به سراغ خرمشهر رفتیم و به لطف خدا همان گونه که امام (ره) فرمودند، خرمشهر را خدا آزاد کرد و شبه معجزهای اتفاق افتاد که نقطهٔ آغاز این معجزه، اخلاص داوطلبانی بود که میخواستند در گمنامی شهید شوند.

              وی همچنین ضمن تشکر از بسیج صدا و سیما گفت: بسیج صدا و سیما، نهاد مقدسی است که در هشت سال دفاع مقدس، تنها رسانهای بود که در مقابل همه رسانههای دنیا ایستاد.

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه بحث پیش بردن بسیج به سمت تخصصی شدن مطرح میشود، اظهار کرد: تخصصها را هم باید بسیجی کرد، چون این که تنها بسیجیها متخصص شوند، کافی نیست. اگر تخصصها هم بسیجی شوند، روحیهٔ ایثار و اخلاص و برادری به هنر و فیلم و سریال ما راه مییابد.

              هنوز برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری تصمیم نگرفتهام

              محسن رضایی در حاشیه نشست عمومی مدیران، برنامهسازان و بسیجیان رسانه ملی که همزمان با سیامین سالگرد آزادسازی خرمشهر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که هنوز تصمیم نگرفتهام، برای انتخابات ریاست جمهوری کاندید شوم.

              دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارزیابی از فضای مجلس نهم گفت: به نظر من، این مجلس کارآمدتر از مجلس گذشته خواهد بود، چرا که شمار متخصصین بیشتری به مجلس نهم وارد شدهاند و ۵۰ درصد از نیروها مستقل هستند که این جمعیت، نشان میدهد استقلال آینده مجلس از گذشته بیشتر خواهد بود.

              وی درباره اتهام وارد شده از سوی علی مطهری نسبت به سپاه مبنی بر دخالت در انتخابات اخیر مجلس نیز اظهار داشت: من مخالف هر نوع منازعه در اوضاع کنونی هستم، چون بر این باورم که هماکنون نیازمند آرامش و وحدت هستیم و همه باید دست به دست هم دهند تا مرحله حساس مذاکرات را پشت سر بگذاریم؛ بنابراین، وقت به اندازه کافی هست که اگر مشکلاتی است به آن رسیدگی شود.

              رضایی همچنین درباره رخدادهای اخیر در آذربایجان و توهین به مقام معظم رهبری مقابل سفارت ایران گفت: رخدادهای مشکوکی در منطقه روی میدهد؛ مثل حادثه بحرین، سوریه، یمن و آذربایجان که بیانگر نقشه جدیدی است که صهیونیستها و غربیها در منطقه دنبال میکنند و میخواهند جنگها و اختلافات را تشدید کرده تا بتوانند حضور خود را در منطقه همیشگی کنند.
              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #202
                دور دوم مذاکرات هستهای و امیدهای بسیار به آن


                مقامهای ایرانی میگویند مذاکرات سازنده با گروه ۱+۵ باید به باز شدن سریع حلقه تحریمها بیانجامد. طرفین مذاکره درباره پیشرفت مذاکرات ابراز امیدواری کردهاند. پیشرفتی که با امنیت منطقه گره خورده است.
                قرار است دور دوم مذاکرات اتمی ایران و قدرتهای غربی روز چهارشنبه (۲۳ مه/۳ خرداد) در بغداد آغاز شود. مذاکراتی که از سوی طرفین به شدت حساس و تعیین کننده قلمداد شده است. سعید جلیلی نماینده ایران با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا دیدار خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا سعید جلیلی در حاشيه مذاكرات ملاقاتهايي دوجانبه با برخي از اعضاي گروه ۱+۵ خواهد داشت.
                مقامهای غربی میگویند تنها اجازه بازدید ماموران آژانس از تاسیسات پارچین کافی نیست، توقف غنیسازی اورانیوم موضوع دیگر مذکرات اتمی در بغداد است. دیپلماتهای غربی معتقدند که برای برداشتن تحریمها گامهای روشنی از سوی ایران لازم است.
                یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از ایران از امضای یک توافقنامه تازه با این کشور خبر داد. به گفته آقای آمانو مذاکرات وی با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست هیات مذاکره هسته ای جمهوری اسلامی قدمی به سوی حل مناقشه اتمی ایران بوده است.
                خوشبینی یوکیو آمانو از توافق یاد شده به حدی است که او آن را "تحولی بسیار مهم" نامیده و تاکید کرده که اختلاف نظرهای موجود نمیتواند مانع از رسیدن به توافق شوند.
                از سوی دیگر مايكل مان، سخنگوي كاترين اشتون به خبرگزاري ايسنا گفته است که «در استانبول همه چيز مثبت بود و اين دفعه بايد به مسائل اصلي بپردازيم.» او درباره محتوای دقیق مذاکرات اظهار نظری نکرده اما گفته است که گروه 1+5 بسته پيشنهاد جديدي در اين مذاكرات ارائه نخواهند كرد. مایکل مون به نقل از ایسنا تاكيد كرده است که «ما منتظريم ببينيم موضع ايران در اين مذاكرات چيست و چه چيز را به اين مذاكرات ميآورند كه در راستای اعتمادسازی است.»

                عراق مشتاق ایفای نقش مثبت
                برای عراق میزبانی این مذاکرات فرصتی تاریخی به شمار میرود تا به سهم خود بتواند تاثیری سازنده در روند مناقشه اتمی داشته باشد. برگزاری این مذاکرات در عراق میتواند نقش این کشور در معادلات منطقه را تقویت کند. بهویژه که این کشور در برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب نیز موفق عمل کرد.
                اگرچه مقامهای عراقی گفتهاند که جز میزبانی نقش دیگری ندارند، با این حال علی دباغ، سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که دولتش تلاش بر نزدیک کردن دو طرف مذاکره دارد. هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق نیز تاکید کرد که موفقیت مذاکرات به نفع همه کشورهای منطقه است و گفت «این مذکرات میتواند در استقرار امنیت منطقه موثر باشد.»

                حسن داناييفر سفير ايران در عراق به خبرنگار ایسنا گفته است که «نفس برگزاری نشست ايران و۱+۵ در شرايط كنونی و در دورهگذار و انتقال عراق، تاريخی است. مذاكرات ايران و ۱+۵ موضوعی است كه خيلیها توقع نداشتند در بغداد و در شرايط فعلي عراق در اين كشور برگزار شود. البته از نگاه عراقیها با توجه به شرايطشان برگزاري اين مذاكرات در بغداد تاريخی است.»
                امنیت مذاکرات
                هیات نمایندگان گروه ۱+۵ راهی عراق است و نمایندگان ایران شب گذشته به عراق رفتهاند. اهمیت مذاکرات، خبرنگاران و رسانههای مختلف از سراسر دنیا را به عراق کشانده است. محل مذاکرات در منطقه سبز بغداد است، منطقهای که زیر تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.
                مقامهای عراقی از تامین امنیت مذاکرات ایران و ۱+۵ در سطحی بالا اطمینان دادهاند. البته آنها حساب یک چیز را نکرده بودند: غباری که آسمان بغداد را تیره کرده و احتمال دارد مذاکرات را به تعویق بیاندازد.

                با این حال کارشناسان امیدوارند که مذاکرات برخلاف آسمان بغداد با شفافیت پیش رود.


                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #203
                  در آستانه گفتوگو های بغداد، ۲ بسته سوخت صفحهای استاندارد تولیدی داخل پس از انجام آزمایشهای نهایی در اختیار راکتور تحقیقاتی تهران قرار گرفت.

                  به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت سازمان انرژی اتمی ایران، متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران در جدیدترین تلاش خود موفق شدند 2بسته سوخت صفحهای استاندارد تولیدی داخل را پس از انجام آزمایشهای نهایی در اختیار راکتور تحقیقاتی تهران قرار دهند.

                  در پی این اقدام ارزشمند و در استمرار فعالیت راکتور تهران یکی از 2بسته سوخت تحویل شده به منظور انجام آزمایش عملکردی پس از انجام آزمایشهای ابتدایی و اندازهگیری جرم و موقعیت بحرانی در قلب این راکتور قرار گرفت.

                  این روند با هدف تامین کامل سوخت راکتور تحقیقاتی تهران جهت ادامه تولید رادیوداروها و رادیوایزوتوپهای صنعتی با تحویل ماهیانه 2 بسته سوخت ادامه خواهد یافت.

                  پیش از این در اسفند ماه 90 بسته سوخت کنترلی ساخت داخل آزمونهای لازم را با موفقیت پشت سر گذاشته بود.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #204
                    رييس آژانس انرژي اتمي پس از سفر يك روزه به تهران خبر داد
                    توافق قريب الوقوع با ايران؟

                    دنیای اقتصاد - در حالی که مذاکرات ایران با گروه 1+5 بر سر پرونده هستهای کشورمان امروز در بغداد از سر گرفته میشود، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی از امضای توافقنامهای مهم میان این آژانس با مقامات تهران در آینده نزدیک خبر داده است. آمانو که هنگام ورود به فرودگاه وین در بازگشت از سفر روز دوشنبه خود به تهران با خبرنگاران گفت وگو میکرد، در این باره گفت: تصميمي براي رسيدن به يك توافق درباره رويكردي ساختاري توسط من و دبير شورايعالي امنيت ملي ايران اتخاذ شد و اين توافقنامه خيلي زود امضا خواهد شد. مدیرکل آژانس اين توافق را «تحولي مهم» خواند و گفت که مساله دسترسي به سايت نظامي پارچين هم بخشي از توافق ياد شده خواهد بود. اظهارات آمانو یک روز قبل از مذاکرات تهران با گروه 1+5 در بغداد مطرح شده است. مذاکراتی که با حضور سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران و کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ظهر امروز در پایتخت عراق آغاز میشود و احتمالا دو روز به طول میانجامد. گفته میشود بسته پیشنهادی روسیه برای حل «گام به گام» مساله هستهای ایران، یکی از محورهای پیشنهادی برای بحث در نشست امروز است.

                    آمانو پس از سفر به تهران خبر داد
                    امضای قريب الوقوع توافقنامه میان ایران و آژانس
                    دنیای اقتصاد- يوكيا آمانو، مدیرکل آژانس اتمی دیروز همزمان با ورود هیات مذاکره کننده ایرانی به بغداد، بار دیگر خبرساز شد. آمانو که روز دوشنبه با سه مقام ارشد ایرانی در تهران مذاکره کرده بود، دیروز در بدو ورود به وین اعلام كرد كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي بهزودي توافقي مهم را با هدف تلاش براي حل مساله هستهاي ايران با تهران امضا خواهد كرد.
                    از سوی دیگر در آستانه برگزاری مذاکرات دو روزه ایران با گروه 1+5 در بغداد، دیروز خبرگزاریهاي داخلی اخبار متفاوتی را از بستههاي پیشنهادی 1+5 منتشر کردند. بر اساس برخی اخبار منتشره قرار است روسیه یک بسته پیشنهادی و برخی دیگر از اعضای این گروه بسته دیگری از مشوق ها را به ایران پیشنهاد بدهند. در عین حال، برخی گزارشها به نقل از سخنگوی اشتون حاکی از آن است که سایر کشورهای حاضر در مذاکرات بغداد پیشنهاد تازهای را به مذاکرهکنندگان ایران ارائه نخواهند کرد.
                    توافقی مهم؛ شامل مساله پارچین
                    به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، يوكيا آمانو، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي روز سهشنبه در وين پس از بازگشت از سفر به ايران و در آستانه مذاكرات ميان تهران و 1+5 (شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به علاوه آلمان) اظهار كرد: تصميمي براي رسيدن به يك توافق درباره رويكردي ساختاري توسط من و آقاي سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران اتخاذ شد. وی افزود: در اين مرحله ميتوانم بگويم كه اين (توافق) خيلي زود امضا خواهد شد، اما نميتوانم بگويم كه چقدر زود. آمانو اين توافق را «تحولي مهم» خواند و بدون ارائه توضيح بيشتر گفت: جليلي گفته است «اختلافات موجود مانعي براي اين توافق نخواهد بود». خبرگزاري رويترز نيز به نقل از آمانو گزارش داد كه «برخي اختلافات» همچنان باقي است، اما سعيد جليلي به وي گفته است: اين اختلافات مانعي براي رسيدن به توافق نخواهد بود.
                    وی درباره گفتوگوهايش با جليلي و ديگر مقامات ايران اظهار كرد: ما موضع يكديگر را بهتر درك ميكنيم. آمانو گفت که [در مذاکره با مقامات ایران] مساله دسترسي به سايت نظامي پارچين را مطرح كرده است و به اين مساله به عنوان بخشي از اجراي توافق ياد شده پرداخته خواهد شد.
                    امروز ظهر مذاکرات آغاز ميشود
                    اگرچه جلیلی و هیات همراه وی شامگاه دوشنبه تهران را مقصد بغداد ترک کردند، مذاکره کنندگان 1+5 اما همگی از نشست ناتو در شیکاگوی آمریکا امروز قبل از ظهر وارد این شهر خواهند شد. از این رو، مقرر شده است تا مذاکرات راس ساعت 11 به وقت محلی (12:30 به وقت تهران) آغاز شود. آخرین دور مذاکرات ایران و 1+5 شنبه 26 فروردین ماه سال جاری در استانبول ترکیه برگزار شد. مذاکراتی که طرفین آن را سازنده خوانده و گفتند که ان.پی.تی مبنای مذاکرات بغداد خواهد بود.
                    در همین حال، دیروز خبرگزاری فارس به نقل ازمایکل مان سخنگوی کاترین اشتون، ريیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده 1+5 در مذاکره با ایران خبر داد که اروپاییها در بغداد بسته [مشوقهای] جدیدی به ایران ارائه میکنند و این بسته متفاوت از بسته مسکو است.
                    این خبرگزاری، این موضوع را نشاندهنده اختلاف نظر اعضای گروه 1+5 بر سر نوع مذاکرات با ایران دانسته و نوشته است: ظاهرا اعضای غربی گروه 1+5 پس از توافقات صورت گرفته در نشستهاي برلین و شیکاگو به این نتیجه رسیدند که بسته متفاوت از بسته روسها تهیه و در بغداد به ایران ارائه دهند.
                    اما ایسنا روایت متفاوتی را درباره این موضوع به نقل از مايكل مان ارائه کرد. مان در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به اينكه آيا كاترين اشتون و 1+5 بسته پيشنهاد جديدي در اين مذاكرات ارائه خواهند كرد، گفت: هيچگونه پيشنهاد جديدي نداريم. وي تاكيد كرد: ما منتظريم ببينيم موضع ايران در اين مذاكرات چيست و چه چيز را به اين مذاكرات ميآورند كه اين در راستاي اعتمادسازي است. سخنگوي اشتون گفت: همه چيز در مذاكرات بايد گام به گام و به طور متقابل انجام شود تا به اين شكل ميان دو طرف اعتمادسازي شود.
                    پیشنهاد احتمالی مسکو در بغداد
                    اخبار متفاوت درباره بستههاي تشویقی طرف غربی در مذاکرات بغداد در حالی انتشار یافته است که در روزهای نخست هفته جاری سرگئی ریابکف، معاون وزیرخارجه روسیه اعلام کرده بود: روسیه در نظر دارد در نشست روز چهارشنبه بغداد پیشنهاد رفع تحریمها از ایران در برابر غنیسازی تا سقف 20 درصد را مطرح کند. ریابکف در تشریح طرح «گام به گام» مسکو افزوده بود: میخواهیم گام نخست را ایران با انجام غنیسازی تا سقف 20 درصد بردارد. این مساله البته جوانب مختلفی دارد که باید در بغداد مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که گامی در این راستا برداشته شود، گروه 1+5 باید به ایران نشان دهند که شرایط بهبود یافته است.
                    پیشنهاد محتمل واشنگتن به تهران
                    همچنین وبسایت «دبکا»، وابسته به محافل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی چند روز پیش از این، گزارش داده بود که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس اتمی در سفر به ایران به دنبال آن خواهد بود که موافقت مقامات ارشد ایران را با توافق موقت هشت مادهای پیشنهادی از سوی باراک اوباما، ريیسجمهور آمریکا به دست آورد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی تابناک، دبکا مدعی شده بود که به متن پيشنهاد موردنظر دسترسی یافته و این متن به این قرار است:
                    ۱ـ از آنجا که ایران و آمریکا به این نتیجه رسیدهاند، هیچ راه واقعبینانه و جامعی برای توقف برنامه اتمی ایران نیست، دو طرف بر سر موادی موافقت موقت میکنند که هر طرف در تفسیر و اجرای آن دارای آزادی خواهند بود.
                    ۲ ـ ایران غنیسازی ۲۰ درصدی را متوقف میکند؛ ولی تاسیسات «فردو» به کار خود ادامه میدهد.
                    ۳ـ ایران ۱۱۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی خود را به خارج منتقل خواهد کرد. این مواد در قالب صفحههای سوخت مورد نیاز ایران برای رآکتور تهران ـ که قابلیت استفاده کمتری برای تولید بمب دارند ـ به ایران بازگردانده خواهد شد.
                    ۴ ـ هیچ محدودیتی در مورد غنیسازی تا ۵ درصد ایران اعمال نخواهد شد.
                    ۵ ـ ایران پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاحهاي هستهای را امضا خواهد کرد.
                    ۶ ـ سایتهای پنهان هستهای احتمالی ایران که آمریکا اطلاعات روشنی از آنها ندارد، بیرون از حوزه بازرسیها باقی خواهند ماند.
                    ۷ ـ آمریکا و اروپا، در مورد تحریمها علیه ایران تساهل پیشه خواهند کرد. تحریم بانک مرکزی و تحریم استفاده ایران از سیستم تبادل بانکی «سویفت» رسما ملغی نخواهد شد؛ اما غرب چشم خود را بر مبادلات بانکهای کوچک اروپایی با ایران خواهد بست و مبادلات بانکهای چین، هند، روسیه و ترکیه با ایران را تحمل خواهد کرد.
                    ۸ ـ آمریکا و اروپا، تحریم نفتی ایران را که قرار است از آغاز جولاي (تیرماه 1391) اجرایی شود، لغو خواهند کرد.
                    دیدار جلیلی با مالکی و طالبانی
                    بر اساس اخبار رسیده از بغداد، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیروز ظهر با نوریالمالکی نخستوزیر عراق دیدار و رایزنیکرد. دیشب نیز ضیافت شامي به دعوت جلال طالبانی، رییسجمهور عراق به افتخار هیات ایرانی برگزار شد.
                    جلیلی که دوشنبه شب در راس هیات مذاکرهکننده با 1+5 در فرودگاه بغداد مورد استقبال هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق قرار گرفته بود، پس از آن به زیارت حرمین کاظمین در نزدیکی شهر بغداد رفت و مورد استقبال مسوولان حرمین شريفین قرار گرفت.

                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #205
                      واکنش رژیم صهیونیستی به توافق ایران با آژانس

                      در حالی که اعلام خبر توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سوی «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس، موجی از خوش بینی را نسبت به مذاکرات بغداد ایجاد کرده است، واکنش صهیونیست ها به این توافق متفاوت بوده است.

                      به گزارش «تابناک»، ساعاتی پس از اعلام خبر توافق ایران و آژانس در مورد برنامه هسته ای کشورمان، این خبر در میان تقریباً همه سایت های خبری و خبرگزاری های بین المللی منتشر شده و به عنوان نشانه ای مثبت پیش از برگزاری مذاکرات فردا در بغداد تلقی شده است. اما در این میان، وضع رژیم صهیونیستی متفاوت است.

                      روزنامه «یدیعوت آحارانوت» ضمن اعلام خبر مذکور، تیتر مطلب خود را «موفقیت ایران در خرید زمان در ساعت هسته ای» انتخاب کرده و سعی کرده نسبت به جدی بودن عزم ایران در رسیدن به توافق شک و تردید ایجاد کند. سایت خبری «اسرائیل هایوم» نیز در همین راستا، اقدام به انتشار مطلبی با هدف زیر سوال بردن این توافق کرده است.

                      علاوه بر این، «ماتان ویلنای»، وزیر دفاع شهری رژیم صهیونیستی در این رابطه گفته: «ایران طی سال ها فقدان اعتبار و عدم صداقت خود را به اثبات رسانده است. بنابراین ما باید همیشه نسبت به آن ها مظنون باشیم و موافقتنامه ای که طراحی شده را مورد آزمون قرار دهیم».

                      «یووال استینیتز»، وزیر امور مالی این رژیم نیز در اظهاراتی مشابه گفته: «در این مقطع، در سایه تجربیات قبلی، ما نسبت به این موضوع بدبین هستیم».

                      این اظهارات در حالی بیان می شود که از شب گذشته، برخی مقامات رژیم صهیونیستی، از جمله شخص «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم بار دیگر هشدارها و ادعاهای خود نسبت به برنامه هسته ای ایران را آغاز کرده و با طرح ادعای عدم صداقت ایران، خواهان برخورد شدید جامعه بین المللی و به ویژه گروه 1+5 با ایران شده اند.

                      هرچند «ایهود باراک»، وزیر جنگ این رژیم شب گذشته اعلام کرد از توافق ایران و غرب در مورد موضوع هسته ای استقبال می کند، اما به نظر می رسد وی و دیگر مقامات اسرائیلی پیش بینی نمی کرده اند که چنین توافقی به سرعت حاصل شود و اکنون در صدد موضع گیری در مقابل آن برآمده اند.

                      از سوی دیگر، این اظهارات به خوبی نشان می دهد که رژیم صهیونیستی بر خلاف ادعاهای همیشگی خود، هیچ گاه در پی حل مسئله هسته ای ایران نبوده و نیست و تنها سعی دارد با مطرح کردن موضوع «تهدید ایران»، از این ماجرا استفاده تبلیغاتی کرده و سیاست های جنگ طلبانه خود را موجه جلوه دهد.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #206
                        گیدو وستروله خواستار اقدامات مشخص ایران برای حل مناقشه اتمی شد

                        وزیر خارجه آلمان ابراز امیدواری کرده که ایران با اقدامات روشن به پیشرفت مذاکرات گروه ۱+۵ در بغداد یاری رساند. نماینده آمریکا در آژانس نیز ایران را به همکاری با آژانس و رفع نگرانیهای موجود فراخوانده است.
                        وزیر خارجه آلمان، گیدو وستروله درباره مذاکراتی که روز چهارشنبه (۳ خرداد / ۲۳ مه) در بغداد آغاز میشوند گفت که هدف اصلی نه فقط ایجاد فضایی مثبت، که حرکتی اساسی برای رسیدن به راه حل مناقشه اتمی با ایران است.
                        رابرت وود، نماينده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز روز سهشنبه (۲ خرداد /۲۲ مه) در بیانیهای از ایران خواست تا از این فرصت برای رفع نگرانی ها در مورد برنامه هسته ایش استفاده کند و با آژانس همکاری همهجانبه نماید. این بیانیه پس از اعلام خبر توافق ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شد.
                        یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از ایران از امضای یک توافقنامه تازه با این کشور خبر داد. به گفته آمانو مذاکرات وی با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست هیات مذاکره هسته ای جمهوری اسلامی قدمی به سوی حل مناقشه اتمی ایران بوده است.
                        یوکیا آمانو از توافق یاد شده به عنوان "تحولی بسیار مهم" یاد کرد و تاکید نمود که اختلاف نظرهای موجود نمیتواند مانع از رسیدن به توافق شوند.

                        «پیشرفتهای هستهای» یا پیشرفت در مذاکرات؟

                        همزمان با شروع دور جدیدی از مذاکرات، خبرگزاری ایرنا به نقل از سازمان انرژی اتمی ایران گزارش داده است که «متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران در جدیدترین تلاش خود موفق شدند دو بسته سوخت صفحهای استاندارد تولیدی كشور را پس از انجام آزمایشهای نهایی در اختیار راكتور تحقیقاتی تهران قرار دهند.» این خبرگزاری افزوده است «در پی این اقدام ارزشمند و در استمرار فعالیت رآكتور تهران، یكی از دو بسته سوخت تحویل شده برای انجام آزمایش عملكردی پس از انجام آزمایشهای ابتدایی و اندازهگیری جرم و موقعیت بحرانی در قلب این راكتور قرار گرفت.»
                        به گفته مقامهای غربی تنها اجازه بازدید ماموران آژانس از تاسیسات پارچین کافی نیست، توقف غنیسازی اورانیوم موضوع دیگر مذکرات اتمی در بغداد است.
                        در مقابل مقامهای ایرانی میگویند مذاکرات سازنده با گروه ۱+۵ باید به باز شدن سریع حلقهتحریمها بیانجامد. این مذاکرات از سوی طرفین به شدت حساس و تعیین کننده قلمداد شده است. سعید جلیلی نماینده ایران با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا دیدار خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا سعید جلیلی در حاشيه مذاكرات ملاقاتهایی دوجانبه با برخي از اعضاي گروه ۱+۵ خواهد داشت.

                        مايكل مان، سخنگوي كاترين اشتون به خبرگزاري ايسنا گفته است که «در استانبول همه چيز مثبت بود و اين دفعه بايد به مسائل اصلي بپردازيم.» او درباره محتوای دقیق مذاکرات اظهار نظری نکرده اما گفته است که گروه ۱+۵ بسته پيشنهاد جديدی در اين مذاكرات ارائه نخواهند كرد. مایکل مون به نقل از ایسنا تاكيد كرده است که «ما منتظريم ببينيم موضع ايران در اين مذاكرات چيست و چه چيز را به اين مذاكرات ميآورند كه در راستای اعتمادسازی است.»
                        عراق مشتاق ایفای نقش مثبت
                        برای عراق میزبانی این مذاکرات فرصتی تاریخی به شمار میرود تا به سهم خود بتواند تاثیری سازنده در روند مناقشه اتمی داشته باشد. برگزاری این مذاکرات در عراق میتواند نقش این کشور در معادلات منطقه را تقویت کند. بهویژه که این کشور در برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب نیز موفق عمل کرد.
                        اگرچه مقامهای عراقی گفتهاند که جز میزبانی نقش دیگری ندارند، با این حال علی دباغ، سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که دولتش تلاش بر نزدیک کردن دو طرف مذاکره دارد. هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق نیز تاکید کرد که موفقیت مذاکرات به نفع همه کشورهای منطقه است و گفت «این مذکرات میتواند در استقرار امنیت منطقه موثر باشد.»

                        حسن داناييفر سفير ايران در عراق به خبرنگار ایسنا گفته است که «نفس برگزاری نشست ايران و۱+۵ در شرايط كنونی و در دورهگذار و انتقال عراق، تاريخی است. مذاكرات ايران و ۱+۵ موضوعی است كه خيلیها توقع نداشتند در بغداد و در شرايط فعلي عراق در اين كشور برگزار شود. البته از نگاه عراقیها با توجه به شرايطشان برگزاري اين مذاكرات در بغداد تاريخی است.»
                        امنیت مذاکرات
                        هیات نمایندگان گروه ۱+۵ راهی عراق است و نمایندگان ایران شب گذشته به عراق رفتهاند. اهمیت مذاکرات، خبرنگاران و رسانههای مختلف از سراسر دنیا را به عراق کشانده است. محل مذاکرات در منطقه سبز بغداد است، منطقهای که زیر تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.
                        مقامهای عراقی از تامین امنیت مذاکرات ایران و ۱+۵ در سطحی بالا اطمینان دادهاند. البته آنها حساب یک چیز را نکرده بودند: غباری که آسمان بغداد را تیره کرده و احتمال دارد مذاکرات را به تعویق بیاندازد. با این حال کارشناسان امیدوارند که مذاکرات برخلاف آسمان بغداد با شفافیت پیش رود.



                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #207
                          بررسی آخرین شرایط مذاکرات بغداد در گفتوگوی فارس با گری سیک مشاور امنیت ملی سابق آمریکا با اشاره به ارائه بسته جدید 1+5 به ایران در مذاکرات بغداد گفت که با وجود سیگنالهای مختلف در فضای قبل از مذاکرات، فضای حاکم بطور نسبی مثبت است.


                          "گری سیک" مشاور سابق شورای عالی امنیت ملی آمریکا در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس درباره اظهارات معاون وزیر خارجه روسیه مبنی بر ارائه بستهای جدید به ایران در نشست بغداد گفت: میدانم گروه 1+5 به این توافق مشترک رسیدهاند تا بستهای را در نشست بغداد به ایران ارائه کنند اما از محتویات آن مطلع نیستم اما معتقدم ارائه بسته به ایران اقدام مناسب و خوبی است. بسیاری از مردم ایران و سایر کشورها معتقدند روسیه نسبت به سایر کشورهای غربی موضع متفاوتی اتخاذ کرده است، بنابراین فکر میکنم اگر این موضوع صحیح باشد روسها هم با سایر هیئتها همراه خواهند بود.

                          وی ادامه داد: نکته دیگر این است که ایران باید کاملا از محتوای این بسته آگاه باشد و غرب نیز باید از موضع ایران مطلع باشد چرا که تاکنون دیدارهای متعددی برای بررسی دستور کار و متحوای بسته برگزار شده است. بنا بر این دو طرف فرصت دارند تا مواضع خود را مشخص کنند و زمانی که وارد بغداد میشوند بدانند که درخواست طرف مقابل چیست. با این تفاسیر نشست بغداد میتواند سازنده باشد. در صورتی که دستور کار و بسته پیشنهادی به خوبی آماده و تدوین شده باشد امکان پیشرفت در مذاکرات وجود دارد.




                          گری سیک، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت ریگان



                          گری سیک همچنین در پاسخ به این سوال که علت تغییر موضع غرب پس از مذاکرات استانبول و سخن گفتن دوباره از رویکرد فشار و مذاکره گفت: این یک مذاکره است و هر طرف در بسیاری موارد موضع سختتری در یک مورد اتخاذ میکند و موضع نهایی خود را ابراز نمیکند. طرفها در حال چانهزنی هستند. ایران نیز اغلب چانهزنی میکند و میگوید تحریمها به هیچ عنوان به آنها آسیب نرسانده است و از فشارها هراسی ندارد و در مقابل فشارهای خارجی ایستادگی میکند و معتقد است که موضع درستی دارد. ایران و همچنین غرب باید با هم کنار بیایند و مصالحه کنند. هر طرف زمینه را فراهم میکند، و ما بطور واقعی نمیدانیم که موضع آنها چیست، مگر اینکه منتظر شویم تا دیدارها پایان یابند. ممکن است که طرفین در نشست بغداد به توافقهای نسبی دست یابند و برای ادامه مذاکرات به توافق برسند. اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد و به توافق در زمینه خاصی برسند این میتواند پیشرفت خوبی باشد. اما من توجه زیادی به سیگنال های کوچک ندارم، چون طرفین در حال چانهزنی هستند و چنین چیزی هم قابل انتظار است. طرفین میخواهند که طرف مقابلشان را از موضعش خارج کنند و موضع خود را لو ندهند. به همین خاطر سیگنالهای متفاوتی را از خود ارسال میکنند. اما در مجموع سیگنالهایی که از سوی ایران و از سوی غرب ارسال شدهاند به طور نسبی مثبت بودهاند و این خوب است.

                          مشاور سابق امنیت ملی آمریکا درباره خبر سایت صهیونیستی دبکافایل که از ارائه طرح 8 مادهای آمریکا به ایران خبر داده بود نیز گفت: من معمولا به گزارشهای دبکافایل مشکوک هستم. درست است که این پایگاه اطلاعات خوبی دارد، اما من به ویژه در زمان مذاکرات به آن اعتماد نمیکنم و منبع مورد علاقه من نیست. ضمنا اگر اوباما طرح 8 مادهای به ایران ارائه کرده باشد، این میتواند نکته خوبی باشد، چون در گذشته آماده شدن از قبل برای موضوعات مذاکرات مطرح نبود و طرفین موقعی که سر میز مذاکره حاضر میشدند تازه میخواستند که مشکلات خود را حل کنند. این نمیتواند کارآمد باشد، اما این بار ما مذاکرات استانبول را داشتیم. بعد از آن دیدارها و گفتوگوهایی با آژانس صورت گرفت و معاونان نمایندگان 1+5 و ایران با هم گفتگو کردند و این میتواند زمینه را برای گفتگوهای واقعی مهیا کند. اینکه ما بین ایران و آمریکا گفتگوهای دوجانبه یا حتی غیرمستقیم داشته باشیم، میتواند خوب باشد. من با ارتباط و تماس خیلی موافقم که ما در گذشته خیلی خیلی کم شاهد آن بودهایم. این یکی از دلایل عدم حصول پیشرفت و توافق بین ایران و آمریکا بوده است. من از هرگونه گفتوگو در هر قالبی استقبال میکنم.




                          گری سیک، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا



                          گری سیک در ادامه درباره دلیل سفر آمانو به تهران اظهار داشت: این سفر برای حل مسائل مورد اختلاف باقیمانده بین ایران و آژانس بود که به 8 تا 10 سال پیش مرتبط میشود. این مسائل باعث انتقاد آژانس و شورای امنیت از رفتار ایران بوده است. دلیل سفر آمانو میتواند رفع این مسائل باشد، چون که آمانو یک مذاکره کننده نیست و تنها جزئیات در زمینه هستهای را بررسی میکند و به دنبال پاسخ ایران به مسائل گذشته و همچنین دسترسی به یک سری سایتها در ایران است تا اطمینان حاصل شود که ایران فعالیتهای هستهای مشکوکی ندارد. گمانم این است که آمانو منتظر جواب مثبت بوده است که به ایران رفت، چون اگر چنین نبود فکر میکنم که به تهران نمیرفت.






                          گری سیک

                          گری سیک همچنین در جواب سوالی در خصوص اقدامات اعتمادسازی که غرب باید در قبال ایران انجام دهد گفت: این یک مذاکره است و طرفین مواضع خود را در آن اعلام خواهند کرد و خواستههای خود از همدیگر را مطرح میکنند. آنچه غربیها احتمالا از ایران خواهند خواست این است که تهران غنیسازی 20 درصدی اورانیوم را متوقف کند و اورانیوم با درصد غنای 20 درصد را تحویل دهد. اما خواسته حداقلی ایران نیز تامین میلههای سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران است. اما ورای این، غرب تمایل به تضمینهایی درباره رفتار آتی ایران در زمینه غنیسازی و میزان آن و اینکه اورانیوم غنیسازی شده به کجا خواهد رفت دارد. در نقطه مقابل ایران نیز واکنش و پاسخی را در زمینه تحریمها انتظار دارد. من نمیدانم که طرفین در گفتگوها چقدر هوشمندانه عمل خواهند کرد، اما اینها مسائل اساسی هستند که در مقطع کنونی مورد بحث هستند و در بلند مدت موضوعاتی نظیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، موضوعات امنیتی و منطقهای میتوانند مورد گفتوگو واقع شوند. اما به نظرم طرفین به تمام خواستههای خود نخواهند رسید و باید با هم مصالحه کنند. اما آنچه میتوان انتظار داشت این است اگر اوضاع به خوبی به پیش رود یک توافق محدود در کار خواهد بود و ممکن است طرفین توافقی را امضا کنند که اساس گفتگوهای آتی درباره سایر موضوعات باشد. اما نمیتوانیم بگوئیم که هر طرف چه کار خواهد کرد و مذاکره هم برای مشخص کردن همین است و ما باید منتظر پایان گفتگوهای بغداد باشیم.

                          انتهای پیام/ص


                          ©2012 Fars News Agency. All Rights Reserved
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • امید1386
                            عضو عادی
                            • Apr 2012
                            • 126

                            #208
                            این سوال مدتیه ذهنم رو به خودش مشغول کرده:

                            این عربها "چ" ندارن، چه طوری عطسه میکنن؟
                            شکرگذارم خداوندی را که من را شاد آفرید و کامروایی و ثروت را سهم من از زندگی قرار داد.

                            نظر

                            • مات
                              عضو فعال
                              • Aug 2011
                              • 5650

                              #209
                              سخنگوی اشتون: هیئتهای ۱+۵ تا ساعتی دیگر وارد بغداد میشوند
                              سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که هیئتهای گروه ۱+۵ تا ساعتی دیگر برای شرکت در مذاکرات ایران و ۱+۵ وارد پایتخت عراق میشود.


                              "مایکل مان" سخنگوی "کاترین اشتون" در گفتوگو با خبرنگار اعزامی فارس به بغداد با بیان اینکه هیئتهای 1+5 تا ساعتی دیگر (9:30 به وقت محلی) وارد بغداد میشوند گفت: هیئتهای گروه 1+5 از طریق امان پایتخت اردن وارد بغداد میشوند.

                              بر اساس این گزارش، اشتون و جلیلی قرار است قبل از آغاز نشست با یکدیگر دیدار و گفتوگو کنند.

                              مذاکرات ایران و گروه 1+5 طبق اعلام قبلی قرار است ساعت 11 به وقت بغداد برگزار شود.

                              این نشست به مدت دو روز ادامه خواهد یافت.

                              به گزارش خبرنگار فارس در حال حاضر وضعیت آب و هوای عراق به نسبت دیروز بهتر است و از میزان گردوغبار کاسته شده است.

                              انتهای پیام/ص


                              ©2012 Fars News Agency. All Rights Reserved
                              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                              نظر

                              • farhad_p
                                عضو فعال
                                • Jul 2011
                                • 1006

                                #210
                                غرب حاضر است به ایران امتیاز بدهد
                                خبرگزاری فارس: کارشناسان معتقدند آمریکا در آستانه مذاکرات ایران و گروه 1+5 در بغداد تلاش کرده تا از روش «چماق و هویج» حداکثر استفاده را کند و غرب ممکن است حاضر به دادن امتیازاتی شوند تا مذاکرات با ایران به جلو پیش رود.

                                به گزارش فارس به نقل از روزنامه «ایزوستیا»، "یوکیا آمانو" مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مذاکراتی را در تهران انجام داده و تلاش نمود تا امکان دسترسی بازرسان این سازمان به تاسیسات هسته ای ایران را بدست آورد. زمان این سفر تصادفی انتخاب نشده بود، چرا که موفقیت مذاکرت روز چهارشنبه، 23 ماه مه، نمایندگان ایران و گروه 1+ 5 (اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل بعلاوه آلمان) در بغداد به نتیجه این رایزنیها بستگی دارد.

                                به نظر میرسد که قبل از شروع مذاکرات با مقامات تهران، آمریکا تصمیم گرفته تا حداکثر تلاش خود برای تاثیرگذاری روش «چماق و هویج» را بکار بندد. در حالی که سنای آمریکا حتی قبل از روشن شدن نتیجه مذاکرات بغداد، تحریمهای جدیدی را علیه ایران تصویب کرد، "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا در نشست سران گروه 8 در کمپ دیوید خواستار یافتن راه حل دیپلماتیک برای خارج شدن از بحران به درازا کشیده شده با تهران شد.

                                "ولادیمیر ساژین" کارشناس ارشد موسسه خاورشناسی آکادمی علوم روسیه در مصاحبه با خبرنگار این روزنامه توضیح داد: ایران آماده تماس با نمایندگان جامعه بین الملل است. در شکل مذاکرات مستقیم بین ایران و آژانس و بدون حضور دیگر کشورها بررسی امکان همکاریها بصورت واضحتری وجود دارد.

                                به گفته این کارشناس، مقامات تهران و آژانس در صدد تعیین فهرست تاسیسات هسته ای، توافق در خصوص زمان بازرسیها و حتی ترکیب هیئت های بازرسی هستند، چرا که مقامات ایرانی برخی بازرسان این سازمان را به جاسوسی متهم کرده اند.

                                "ولادیمیر مسامید" استاد دانشگاه قدس اشغالی معتقد است، اگر این خواستها حل و فصل شوند، مذاکرات بغداد ممکن است به سمت جلو پیش برود و به نظر میرسد که غرب در این راستا حاضر به دادن امتیاز به ایران باشد. ممکن است موافقت شود تا طرف ایرانی به غنی سازی اورانیوم نه تا 20 درصد، بلکه حداکثر تا 5 درصد ادامه دهد. ولی مقامات تهران هم باید در ازای آن پروتکل الحاقی را امضاء کند.

                                البته در حقیقت اگر مقامات تهران این سند را تصویب کنند، باز هم بعید است مشکل بطور کامل حل و فصل شود. بسیاری از مقامات غربی بر این عقیده هستند که تمامی گامهایی که ایران با انجام آنها موافقت میکند تنها به دلیل هدر دادن وقت و در نهایت یافتن زمان بیشتر برای توسعه برنامه هسته ای خود است.
                                گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

                                نظر

                                در حال کار...
                                X