آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Fmoradi
    كاربر فعال
    • Nov 2011
    • 279

    #1966
    در اصل توسط احمدخان پست شده است View Post
    امریکا از کشنه شدن مزدورانش ناراحت است .
    هروز شاهد کشتار این جرثومه جنایت در سراسر دنیا از جمله افغانستانو....هستیم.
    این خونخوار خیال می کند دنیا در تملکش است باید نابود شود حنی به قیمت نابودیمان.



    دوست نداشتم جواب بدم اما بيخردي در كجا موج ميزند اينجا يا امريكا اونا با خرد سوريه رو مورد هدف قرار دادن اما ما كه ميديديم در سوريه مشكلاتي هست از اسد
    زودتر نخواستيم اصلاحات انجام دهد و الان ميگيم كه بايد اصلاحات باشه ما در خواب زمستاني هستيم شش ماه ديگه وقتي اتفاقاتي افتاد تازه ميگيم اوه بايد فلان ميكرديم مديريت دولت انقدر افتضاح است كه من از الان خطرات شش ماه ديگه رو ميبينم اوليش ماندن ا ن اولين خطر كه حاكميت رو به خطر ميندازه موج نارضايتي تو ايران رو الان بايد درمان كرد وگرنه بعدا نميشود چون امريكا نارضايتي مردم رو هدف گرفته و مسئولين در خواب هستن بهت قول ميدم از ١٣٠ كشور تو اجلاس ٤٥ تا شركت ميكنن چون امريكا يه مسئله ناامني ميذاره تو كاسمون و كشور شش روز تعطيل از اون مصيبتهاي عظيم است كه در كوچه و بازار همه مسخره ميكنن

    نظر

    • naruto
      عضو فعال
      • May 2011
      • 1879

      #1967
      در اصل توسط احمدخان پست شده است View Post
      امریکا از کشنه شدن مزدورانش ناراحت است .
      هروز شاهد کشتار این جرثومه جنایت در سراسر دنیا از جمله افغانستانو....هستیم.
      این خونخوار خیال می کند دنیا در تملکش است باید نابود شود حنی به قیمت نابودیمان.
      عزیزم لطفا فقط از خودت مایه بزار!
      این گوی و میدان!با شعار دادن امثال شما این خونخوار نابود نمیشه!
      مطمئنا برای هدفی که داری گروههایی هستن که کمکت بکنن!(القائده و...)
      اجرت هم با خدا!!!

      نظر

      • احمدخان
        عضو فعال
        • Jan 2011
        • 2032

        #1968
        امریکا بهتر است ابتدا در کشور خودش اصلاحات کند مگه چکاره است. تا مدتی دیگر خواهیم دید جوابش را در برابر راهپیمایی ها و اعتراضات مردمش .چنانچه قبلا دیدیم.

        نظر

        • نوسترداموس
          عضو عادی
          • Feb 2012
          • 76

          #1969
          تاريخ در آستانه تغييره زمان زيادي نداريم

          نظر

          • رافعی
            عضو عادی
            • Apr 2012
            • 39

            #1970
            هیچ کس بد نیست بستگی داره چطوری بهش نگاه کنی.
            بدون مبارزه تسلیم نشو.[COLOR="#800080"][SIZE=4][/SIZE][/COLOR]

            نظر

            • جعفرزاده
              عضو فعال
              • Dec 2010
              • 5833

              #1971
              در اصل توسط احمدخان پست شده است View Post
              امریکا بهتر است ابتدا در کشور خودش اصلاحات کند مگه چکاره است. تا مدتی دیگر خواهیم دید جوابش را در برابر راهپیمایی ها و اعتراضات مردمش .چنانچه قبلا دیدیم.
              چرا مسلمانان ایران در نماز جمعه همگی دعا میکنند و همیشه شعار مرگ بر امریکا و اسراییل و انگلیس و منافق را سر میدهند و با دستهای گره شده فریاد میزنند و خواستار نابودی انها هستند . اما در دیگر بلاد کفر چنین شعار دسته جمعی دیده نمیشود . فرق ما با انها چیست. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

              نظر

              • اسد-ص
                ستاره دار(5)
                • Feb 2011
                • 678

                #1972
                در اصل توسط نوسترداموس پست شده است View Post
                تاريخ در آستانه تغييره زمان زيادي نداريم
                اگر نوسترداموس نبود . بعضی انسانها چکار میکردند .

                آیا انسانهای موفق به پیشگویی دیگران ارزشی قائل اند ؟

                خرافات بلای زندگی بعضیها

                نظر

                • ناظم
                  عضو فعال
                  • May 2011
                  • 508

                  #1973
                  گفتن حداقل 100 مرتبه مرگ بر آمریکا و اسرائیل به جای گفتن اذان در گوش نوزادان تازه به دنیا آمده که از همان بچه گی توی مغز شان حک شود

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #1974
                    آمریکا: بر برنامه هسته ای ایران اشراف داریم

                    جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه گفته است که آمریکا «دید» و «چشم هایی» در درون برنامه هسته ای ایران دارد و چنانچه تهران به پیشرفتی در جهت ساخت سلاح هسته ای دست یابد از آن مطلع خواهد شد.

                    جی کارنی این اظهارات را یک روز پس از سخنان اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، مطرح کرده که گفته بود تهدید ها از جانب ایران هر چه بیشتر به مساله ای «فوری» بدل شده است.

                    روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز روز پنجشنبه نوشته بود که بر اساس تازهترین ارزیابی مجموعه نهادهای اطلاعاتی آمریکا از پیشرفت هسته ای ایران که در روزهای گذشته به باراک اوباما ارائه شده، دسـتاوردهای ایران در برنامه اتمیاش «بسیار بیشتر از آن حدی است که کارشناسان اطلاعاتی آمریکا گمان میکردند».

                    با این حال جی کارنی از اظهار نظر در خصوص جزییات مساله گزارش تازه اطلاعاتی درباره برنامه هسته ای ایران خودداری کرد ولی گفت، اسرائیل و آمریکا در خصوص برنامه هسته ای جمهوری اسلامی توافق دارند.

                    به گزارش خبرگزاری فرانسه، جی کارنی گفت:«می توانم این را بگویم که ما دید و چشم هایی در درون بر نامه هسته ای (ایران) داریم، و اگر ایران به آنچه که پیشرفت به سمت ساخت سلاح اتمی نامیده می شود دست یابد، ما در خواهیم یافت.»

                    طبق این گزارش، مرحله قابلیت فرار و پیشرفت به عنوان نقطه ای تلقی می شود که یک کشور، به دانش، توانایی و مواد لازم برای ساخت سلاح اتمی دست یافته باشد.

                    به گزارش خبرگزاری فرانسه، با این حال، جی کارنی پس از کنفرانس خبری گفته است که منظورش مقام ها و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده اند که در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (npt) که ایران آن را امضا کرده است، از تاسیسات هسته ای ایران بازدید می کنند.

                    در همین زمینه، در ماه مارس سال جاری نیز جی کارنی از «اشراف» بر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی خبر داده و گفته بود: ایران هنوز تلاش برای به دست آوردن سلاح اتمی را آغاز نکرده است .

                    به گزارش خبرگزاری فرانسه، بسیاری از کارشناسان باور دارند آژانس های اطلاعاتی کشورهای غربی و همچنین اسرائیل توانسته اند به برنامه هسته ای ایران نفوذ کنند.

                    این گزارش می افزاید، رسانه های اسرائیلی طی روز های اخیر به طور گسترده ای به گمانه زنی هایی در خصوص احتمال حمله به تاسیسات هسته ای ایران پرداخته اند.

                    ولی با این حال، جی کارنی گفته است، آمریکا باور دارد که «هنوز زمان و فضا برای به کارگیری گزینه دیپلماتیک وجود دارد که چنین رویکردی شامل تحریم های شدید و گزنده است.»

                    به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفر مقام های بلندپایه وزارت دفاع آمریکا به اسرائیل، به این گمانه زنی دامن زده است که واشینگتن درصدد است تا اسرائیل را از یک حمله پیشگیرانه به ایران منصرف کند.

                    برآورد اطلاعات ملی آمریکا یا انآیای که مجموعهای از نظرات و ارزیابیهای سازمانهای اطلاعاتی مختلف آمریکاست، مهمترین گزارش اطلاعاتی این کشور محسوب میشود که در اختیار رئیس جمهور آمریکا قرار میگیرد.

                    قرار بود که این سند اطلاعاتی چند هفته پیش نهایی شود، اما گزارشهایی در این باره که برنامه هستهای ایران هرچه بیشتر ماهیت نظامی پیدا میکند موجب تعویق در انتشار این سند شد.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #1975
                      لایحه تحریم های جدید علیه ایران امضا شد

                      باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز جمعه لایحه وضع تحریم های جدید علیه ایران را امضا کرد.

                      لایحه پیش از آن آغاز تعطیلات تابستانی کنگره به اتفاق آرا به تصویب رسید و به کاخ سفید فرستاده شد. به گزارش نشریه هیل که خبرهای کنگره را منتشر می کند، یک کمیته دو حزبی از قانون گذاران ارشد پرزیدنت اوباما را ترغیب کرد آنرا امضا کند.

                      هدف تحریم های جدید این است که با افزایش فشار بر بخش های انرژی، کشتیرانی و بیمه ایران، جمهوری اسلامی ناچار شود برنامه اتمی را رها کند.

                      ایلینا راس- لتینن، نماینده ایالت کالیفرنیا و رییس کمیته مناسبات خارجی مجلس نمایندگان در بیانیه ای که پیش از امضای رییس جمهوری صادر کرد گفت: «زمان بسیار مهم است، هر قدر ما بیشتر صبر کنیم، کره جنوبی، چین و دیگر وارد کنندگان نفت خام ایران یا به حمایت از رژیم ایران ادامه خواهند داد یا از تعهدات قبلی خود برای کاهش عمده واردات نفت دور خواهند شد

                      هوارد برمن ، نماینده دمکرات کالیفرنیا گفت: «با گذشت هر روز، دولت ایران به چرخاندن سانتریفیوژه های خود ادامه می دهد. تحریم ها هر قدر زودتر قانونی شود، ما زوتر قادر خواهیم شد گریزگاه های موجود در تحریم ها را ببندیم و رژیم ایران زودتر افزایش فشار را احساس خواهد کرد
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #1976
                        1 - روزی که قطعنامه 598 توسط حضرت امام (ره) پذیرفته شد خیلیها که شرایط را درک نکرده بودند ویا قدرت پیشبینی آینده و آثار مثبت آن را نداشتند به صورت خصوصی به نقد آن میپرداختند. آن روزها خود شاهد این شرایط و نقدها بودم. کمتر کسی پیدا میشد که تدبیر و آیندهنگری حضرت امام(ره) آن هم در شرایط آن روز را به خوبی درک کند. هیچگاه فراموش نمیکنم روزی را که ساعت 11 صبح درکنفرانس سفرای ایران در خارج کشورکه در وزارت امور خارجه برپا بود قطعنامهای را صادر کردند که با شعار همیشگی «جنگ، جنگ تا پیروزی» بود و اعلام پذیرش قطعنامه ساعت 14 از تلویزیون جهان را غافلگیر کرد و جبهه استکبار را ناامید ساخت.
                        2- شرایط پذیرش قطعنامه به مراتب سختتر از امروز بود. با دشمنی میخواستیم پایان منازعه را اعلام کنیم که جهان استکبار و بسیاری از کشورهای وابسته عربی در جبهه او بودند، هر کوچه و خیابانی نام شهیدی را نشان میداد، خانوادههای زیادی پاکترین فرزندان این آب و خاک را از دست داده بودند، جانبازان عزیزی که تا پایان زندگی قادر به برگشت به زندگی عادی نبودند، آزادگانی که در بند اسارت بودند و سرنوشت آینده آنها معلوم نبود و در صورت آزادی نیز تألمات روانی دوران اسارت را برای همیشه باید با خود می داشتند. مهاجرین جنگ تحمیلی که 8 سال از شهرهای خود مهاجرت کردند و در غربت زندگی بسیار سختی را گذراندند و کلیه زندگی خود را از دست دادند و متأسفانه (راویان جنگ کمتر در مورد مشکلات و فداکاریشان نوشتند)، شهرهای ویران شده که تا به امروز هم قادر به برگشت به حیات طبیعی نشدهاند. توقف سازندگی، ویرانی و انهدام صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، ضرورت هزینه کردن میلیاردها دلار برای بازسازی آنها، از بین رفتن زیرساختها، نیروگاهها، صنایع، شهرها، جادهها و آبراههای کشور، اسکله و بنادر، ایجاد فضای روانی که هنوز در نسل باقیمانده آن دوران آثارش را که ناشی از بمبارانهای شهری بوده را میتوان مشاهده کنیم و صدها مورد دیگر.
                        3- در واقع میخواستیم پشت میز مذاکرات با کسی بنشینیم که خشم ملی ما را برانگیخته بود و امام(ره) باید به مردم ایران و جهان پاسخ می دادند که با صدام (یزید زمان) و لشکری از استکبار جهانی و مجموعه کشورهای عربی دست نشانده چگونه باید صلح کنند. این ریسک بزرگی بود که فقط مردان بزرگ و دوراندیش قادر به اتخاذ آن بودند و پاسخ امام(ره) به عقیده من در دو چیز خلاصه میشد:
                        1- حفظ نظام از اهم واجبات است
                        2- صدور انقلاب و جنگ با استکبار در ارائه مدینه فاضله به عنوان محصول حاکمیت اسلام و ضرورت این امر داشتن فرصت برای سازندگی و برپایی این مدینه فاضله است.
                        4- پس از گذشت 25 سال از آن روز، امروز میفهمیم چگونه این دو پاسخ و هدف حضرت امام(ره) در پذیرش قطعنامه تحقق یافته و چه آثار عظیم و مثبتی از خود در حیات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران برجای گذاشته است. سازندگی اقتصادی و اجتماعی، دستاوردهای عظیم صنعتی، علمی، تکنولوژیکی، خودکفایی نسبی در کشاورزی، توسعه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، آرامش نسبی ملی، خودکفایی و توسعه صنایع نظامی به ویژه انرژی هستهای، بازسازی روانی جامعه در یک کلام کافی است ایران و عراق امروز را با هم مقایسه کنید. حتی ایران را به لحاظ این دستاوردها با کشورهای عربی وابسته به آمریکا و غرب با همه کمکها و پشتیبانیهایی که دریافت میکنند و جنگی را تجربه نکرده، تحریم نداشتند و دلارهای نفتی گسترده که نتوانستهاند به سطح علمی و فنی ایران امروز برسند.
                        5- پس با پذیرش قطعنامه دو هدف حفظ نظام و ارائه الگویی از استقلال از استکبار جهانی و دستیابی به نتایج بالا دست یافتهایم.
                        6- به عقیده من امروز تصمیم راجع به توافق در برنامه هستهای باید کاملاً از تصمیمگیری بزرگ حضرت امام(ره) در پذیرش قطعنامه 598 الگوبرداری شود و شک نباید کرد که توافق با 1+5 دوران شکوفایی دیگری را به روی جامعه ایران باز خواهد کرد و آثارش را حتی در دورانی کوتاهتر خواهیم دید.
                        7- آن روز استکبار جهانی تمامی تلاشش را میکرد که ایران قطعنامه را نپذیرد و ادامه جنگ در جهت اضمحلال قدرت نظامی ایران و حتی عراق در جهت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی را استراتژی خود قرار داده بود و همچنین با جلوگیری از توسعه علمی و صنعتی ایران قصد داشت صدور دکترین انقلاب به سایر کشورها را مانع گردد.
                        پذیرش قطعنامه آنان را به راستی غافلگیر کرد، به طوری که ادامه سیاستهای دشمنیشان پس از پذیرش را میتوان درک کرد. امروز هم استکبار مایل نیست ایران در مورد برنامه هستهایاش به توافق برسد و ادامه وضع موجود استراتژی او است تا دلیلی برای تشدید تحریمها و به انزوا کشاندن ایران داشته باشد.
                        پس باید به مثابه 25 سال پیش آنان را غافلگیر کرد و باید بدانیم این کار یک بازی برد - باخت تلقی می شود و قطعاً برد ایران و باخت استکبار است.
                        8- کسانی که از انجام توافق هستهای استقبال نمیکنند.
                        الف - آمریکا و رژیم صهیونیستی به لحاظ آنکه مسالهشان نابودی کل نظام و جلوگیری از حضور ایران در کشورهای ربیع عربی و فروش اسلحه به کشورهای عربی خلیجفارس با خلق دشمن فرضی ایران به جای اسرائیل و جلوگیری از کمک به جبهه مقاومت.
                        ب - ترکیه که توسعه اقتصادیاش و همچنین حضور سیاسیاش در جهان عرب و اسلام در گرو وجود بحران در ایران است. همانطور که توسعه اقتصادیاش از دوران جنگ تحمیلی شروع شد و تهدیدات را به فرصتهایی برای خود تبدیل کرد.
                        ج - کشورهای عربی خلیجفارس که مانع بروز ربیع عربی در کشورهایشان میشوند و از حضور فعال ایران بسیار بیمناک هستند.
                        د - کشورهای ثالث که از وجود بحران به نفع خود استفاده اقتصادی کرده و هزینههای زیادی را به اقتصاد ایران تحمیل کردهاند.
                        هـ - عوامل داخلی با واسطهها و دلالانی که از شرایط فعلی به خوبی بهره میگیرند و یکشبه صاحب میلیاردها دلار گردیدهاند و حیات و رشد خود را در ادامه وضع موجود میدانند.
                        اما چرا برد ایران
                        توافق با 1+5 حتی به شکلی که امروز از سوی آنها اعلام شده قطعاً به دلایل زیر برد ایران است:
                        1- ایران به عنوان قدرت هستهای پذیرفته شده.
                        2- نیروگاه بوشهر راهاندازی شده.
                        3- غنیسازی 5 درصد اتفاق افتاده و مورد پذیرش قرار گرفته.
                        4- تکنولوژی غنیسازی 20 درصد کسب شده و در سطح آزمایشی تحقق یافته.
                        5- امکان ساخت نیروگاههای بعدی هستهای به وجود آمده.
                        6- امکان دریافت سوخت نیروگاهها و اورانیوم غنی شده 20 درصد فراهم شده.
                        7- تحریمها لغو میشود.
                        8- شرایط بحرانی را متوقف میکند.
                        9- امکان سرعتبخشی به برنامههای توسعه را فراهم میسازد.
                        10- موانع سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز را از بین میبرد.
                        11- هزینههای اضافی ناشی از تحریم شامل هزینههای حمل ونقل دریایی، بیمه، نقل و انتقال پول و عملیات بانکی، گرانی کالاهای وارداتی، جلوگیری از درآمدهای بادآورده توسط دلالان و واسطهها در نتیجه کاهش هزینه دسترسی به سرمایه و کالا و تسهیلات عملیات بانکی و اثر بر بازار ارز ایران محقق می شود.
                        12- افزایش تولید نفت و صادرات و لذا افزایش درآمدهای دولت.
                        13- جلوگیری از تحریمهای سخت آینده.
                        14- کاهش واردات بیرویه که به دلیل ضرورت تهاتری عمل کردن به وجود آمده.
                        15- در بعد سیاسی، داشتن فرصت برای تعامل با اتفاقات جدید در کشورهای عربی و مقابله با حضور عربستان و قطر و سایر کشورهای عربی و ترکیه برای گسترش حضور خود و تغییر استراتژی آمریکا در تبلیغ ایران به عنوان دشمن فرضی اعراب به جای رژیم صهیونیستی و فروش اسلحه به این کشورها، تقویت دولت مالکی در عراق و امکان مشارکت در حل بحران سوریه و بحرین.
                        16 - ایجاد فضای آرامتر داخلی و اطمینان بخشی ملی و ایجاد فضای مناسبتر برای همبستگی ملی.
                        17- صدها نتیجه مثبت قطعی آینده.
                        18- و در یک کلام دو هدف حفظ نظام و الگوسازی نظام برای سایر ملتها از طریق توسعه تحقق خواهد یافت.
                        نتیجهگیری
                        آنچه میتوان در پایان نتیجه گرفت این است که توافق ایران با 1+5 در برنامه هستهایاش حتی با شرایطی که آنها میگویند، بهمانند پذیرش قطعنامه 598 برد ایران و باخت استکبار است و باید به دو مورد اساسی در این توافق توجه کرد.
                        الف- سرعت عمل
                        ب- عنصر غافلگیری
                        در سرعت عمل، استکبار مایل است خود زمان را به تبعیت از شرایط داخلی خود و شرایط جهانی تعیین کنند، باید براساس عنصر غافلگیری ابتکار عمل را مانند قطعنامه 598 از آنها بگیریم و موافقت ایران را سریعاً اعلام کنیم و آنان را در مقابل عمل انجام شده قرار دهیم.
                        طولانی شدن مدت مذاکرات به نفع آنان است و فرصت را به آنان برای اعمال فشارهای بیشتر و تحمیل هزینههای سنگینتر فراهم میسازد.
                        کسانی که امروز مسوولیت مذاکرات را برعهده دارند که باید از آنان حمایت و پشتیبانی کرد، باید با درک دولت از شرایط، نقش خویش در این حماسه ملی را بیشتر درک کرد و به فلسفه و جوهر این توافق بیشتر از جنبههای فنی بیندیشند و سهم خود در تحقق دو هدف اساسی که همانا حفظ نظام و توسعه آن و دستاوردهای آینده آن بیندیشند.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #1977
                          زنگ خطر جنگ با ایران: طرح تخلیه دویست هزار شهروند فرانسه از اسرائیل!

                          روزنامه فرانسوی لاتریبون گزارش داده است که دولت فرانسه طرح تخلیه دویست هزار شهروند این کشور از اسرائیل را ریخته است. منابع دیپلماتیک فرانسه می گویند طراحی این تخلیه بخاطر افزایش خطر جنگ با ایران است. با وجود هشدار چندین مقام آمریکایی در مورد درگیری نظامی، مقام های اسرائیل بیانیه هایی در مورد برنامه هسته ای ایران صادر کرده اند که برخی گمان می کنند جنگ نظامی بزودی رخ خواهد داد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #1978
                            اهود باراک، برنامه اتمی ایران و پیشبینی سقوط سریع اسد


                            اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، که مرد اول امور ایران و سوریه در دولت آن کشور به شمار میرود، روز پنجشنبه در یک گفتوگوی طولانی رادیویی، از سقوط سریع رژیم اسد در دمشق و پناه گرفتن او همراه با (فرماندهان) ارتش در مناطق ساحلی مدیترانه سخن گفت.


                            مفهوم روشن اظهارات باراک پیشبینی تلاش اسد، بعد از سقوط دمشق، برای استقرار در نواحی علوینشین سوریه و استقرار در انطاکیه و شهر بندری طرطوس است.

                            همزبان با وزیر دفاع اسرائیل، عبدالله پادشاه اردن نیز پس از پناه گرفتن ریاض حجاب نخست وزیر سابق سوریه در آن کشور، طی مصاحبهای با شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا، نسبت به احتمال جدایی انطاکیه و طرطوس از سوریه، در صورت سقوط رژیم اسد، هشدار داد.

                            بیش از دو میلیون علویان سوریه عموما در مناطق کوهستانی شمال غرب این کشور و خطوط ساحلی مدیترانه پراکندهاند. انطاکیه و بندر طرطوس که جمهوری اسلامی و روسیه در آن تاسیسات بندری ایجاد کردهاند از مناطق مهم در اختیار علویان به شمار میروند.

                            تقسیم سوریه

                            پیشرفتهای اخیر ارتش آزاد سوریه در حلب و افزایش فشار در حوالی دمشق طی هفتههای اخیر، احتمال تقسیم سوریه به مناطق تحت نفوذ قومهای ساکن در آن کشور را افزایش داده است. کردهای سوریه هم اکنون مناطقی را در شمال و نزدیک مرزهای ترکیه در اختیار گرفته و پرچمهای خود را در مناطق «آزاد شده» برافراشتهاند.

                            کشورهای غربی تاکنون از اصل جدایی سوریه در خط تقسیمات قومی حمایت نمیکردند. با این وجود عقبنشینی احتمالی اسد به مناطق غربی سوریه که وزیر دفاع اسرائیل و پادشاه اردن بیش و کم همزمان از آن سخن گفتهاند را میتوان حاکی از ارزیابی آنها از سقوط نزدیک دمشق و جدیتر شدن گزینه تقسیم سوریه تلقی کرد.

                            سوریه توسط فرانسه که آن کشور و لبنان را از سال ۱۹۲۰ تحت قیمومیت خود داشت به شش منطقه قومی تقسیم شده بود. این نحوه تقسیم بعد از استقلال در سال ۱۹۴۶ نیز ترکیب اولیه خود را حفظ کرد.

                            بیشک علاوه بر بررسی آخرین تحولات داخلی مرتبط با سوریه، نحوه برخورد با احتمال تقسیم سوریه به مناطق خودمختار نیز طی دیداری که قرار است خانم کلینتون بهزودی از ترکیه صورت دهد با مقامات آن کشور در میان گذاشته خواهد شد.

                            بمب ایران

                            باراک در مصاحبه روز نهم ماه اوت در پاسخ به پرسشی به اختلاف اسرائیل و آمریکا پیرامون حمله نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران نیز پرداخت و ضمن تائید ادامه مخالفت اوباما با استفاده از گزینه نظامی، اختلاف نظر خود در این زمینه را با نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تکذیب کرد.

                            نکته قابل ملاحظه در اظهارات روز پنجشنبه اهود باراک، تاکید او بر نزدیکی فراوان ارزیابی منابع اطلاعاتی آمریکا پیرامون برنامه اتمی ایران با ارزیابی منابع اطلاعاتی اسرائیل است.

                            اگرچه آمریکا به این گزارش و اظهارات باراک واکنش فوری نشان داد و یادآور شد که ارزیابی ملی اطلاعاتی آن کشور بر این اساس است که «ایران در شرف ساختن بمب اتمی نیست و تصمیم به ساختن بمب نیز نگرفته است»، با این وجود، جی کارنی سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: «دولت اوباما همچنان به تعهد خود برای پیشگیری از دسترسی ایران به بمب اتمی پایبند است.»

                            نگرانی بزرگتر

                            تاکنون آمریکا ارزیابی متعادلتری نسبت به اسرائیل در مورد میزان نزدیک بودن ایران به شرایط ساخت بمب اتمی داشته است. میزان نزدیکی یا دور بودن ایران به ساختن بمب اتمی، عاملی مهم در اتخاذ تصمیم برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران و همچنین تعیین زمان مبادرت به حمله احتمالی است.

                            علاوه بر نگرانی ناشی از دست یافتن ایران به بمب اتمی، اسرائیل نگران تلاش عربستان سعودی، مصر و ترکیه برای دست یافتن به ظرفیت مشابه بعد از ایران، و بر هم زدن موازنه قدرت در منطقه به زیان خود است.

                            باراک طی مصاحبه خبرساز خود در روز پنجشنبه اظهار داشت: «ایران در برابر چشم ما در حال دست یافتن به بمب اتمی است، و زمان زیادی برای متوقف کردن آن باقی نمانده است.»

                            او همچنین تاکید کرد: «ارزیابی آمریکا و اسرائیل از میزان پیشرفتهای اتمی ایران و عواملی که تاکنون مانع از حرکت تهران به سمت تولید بمب اتمی شده یکسان است.»

                            در پاسخ به پرسش دیگری پیرامون اظهارات هفته گذشته یفرایم هالوی، رئیس سابق موساد، مبنی بر این که «اگر من ایرانی بودم طی ۱۲ هفته آینده کاملا نگران بودم»، باراک یادآور شد: «در اظهارات او نکات اساسی وجود دارد. ما بهزودی ناگزیر خواهیم شد تصمیمات دشواری بگیریم.»

                            همزمان با بحرانیتر شدن وضعیت در سوریه، اسرائیل فشارهای خود را علیه آمریکا در مورد ایران افزایش داده است.

                            اگرچه نباید انتظار داشت که فشارهای اسرائیل آمریکا را به استفاده از ظرفیت نظامی علیه ایران مجبور سازد، در عین حال اسرائیل انتظار دارد که با توسل به شیوه ادامه فشارهای سیاسی و تهدید به آغاز جنگ علیه ایران دولت اوباما را از داخل شدن به یک توافق اتمی با جمهوری اسلامی بازداشته، و در ارتباط با سوریه نیز واشینگتن را به ایفای نقش نظامی فعالتری (منجمله توافق بر سر اعلام منطقه ممنوعه پرواز در شمال آن کشور) وادار سازد.


                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • کیان
                              کاربر فعال
                              • May 2012
                              • 634

                              #1979
                              یدیعوت آحارونت:
                              باراک و نتانیاهو حتی یک ژنرال پیدا نکردند که با "حمله به ایران" موافق باشد
                              در مقابل باراک خطاب به فرماندهان امنیتی گفته است: ایران هسته ای بیش از هزینه های جنگ علیه این کشور، خطرناک است. راه باز است تا هر یک از فرماندهان امنیتی و نظامی مخالف حمله نظامی به ایران ، استعفا بدهند.

                              علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #1980
                                در اصل توسط کیان پست شده است View Post
                                یدیعوت آحارونت:
                                باراک و نتانیاهو حتی یک ژنرال پیدا نکردند که با "حمله به ایران" موافق باشد
                                در مقابل باراک خطاب به فرماندهان امنیتی گفته است: ایران هسته ای بیش از هزینه های جنگ علیه این کشور، خطرناک است. راه باز است تا هر یک از فرماندهان امنیتی و نظامی مخالف حمله نظامی به ایران ، استعفا بدهند.

                                http://www.asriran.com/fa/news/22706...A7%D8%B4%D8%AF
                                چون در خواب به سر می برند باید بیدا شوند ! با تشکر
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X