آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امام قلی خان
    عضو فعال
    • Aug 2015
    • 1542

    #19936
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

    آمانو خان الهی که خوراک اژدهای کومودور بشوی اگر قرار است گزارش چرت و پرت بدی.الهی سر تاست را دارکوب سوراخ سوراخ کند اگر گزارش درست و حسابی ندهی و یک ملت 80 میلیونی را در تعلیق و بدبختی نگه داری.
    نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
    از هم ندوشیم.
    با هم بنوشیم.

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #19937
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

      روز اجرای توافق هسته‌ای ممکن است عقب بیافتد






      پایگاه خبری اینترنشنال بیزینس تایمز با اشاره به مساله پی ام دی گزارش داد که ممکن است روز اجرای توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 طبق پیش بینیها پیش نرود .



      به گزارش «انتخاب»، درحالیکه ایران هزاران سانتریفیوژ خود را غیرفعال کرده است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در حال بررسی فعالیتهای گذشته هسته‌ای این کشور و اتهامات مربوط به آن است .



      این گزارش افزود؛ محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز یکشنبه گفت که ایران گام آخر توافق هسته‌ای را اجرا نخواهد کرد مگر اینکه آژانس پرونده موسوم به فعالیتهای گذشته برنامه هسته‌ای ایران را ببندد .



      این اعلامیه احتمالا اجرای توافق و متعاقب آن لغو تحریمها که بسیاری از شرکتهای خارجی منتظر آن هستند را به عقب خواهد انداخت .



      ظریف گفت: ما همیشه گفته‌ایم که مسائل مربوط به گذشته فعالیتهای هسته‌ای ایران بی اساس و بی اعتبار است. بستن موضوع پی ام دی لازمه اجرای برجام است .



      بیزینس تایمز نوشت: از زمان حصول توافق در تابستان بسیاری از شرکتهای خارجی در تدارک ورود به بازار ایران هستند و حتی پیش قراردادهایی نیز با طرف ایرانی تنظیم کرده‌اند. با این حال هنوز این شرکتها اجازه ورود و تجارت با ایران را ندارند تا روز اجرای توافق که مصادف با شروع لغو تحریمها است آغاز شود .



      براساس این گزارش، روز اجرای توافق نیز زمانی می‌آید که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کند که ایران همه گامهای لازم که در توافق هسته‌ای پیش بینی شده را برداشته است .



      با این حال بیزینس تایم مدعی شد که بعضی از شرکتهای خارجی از چندی قبل تجارت با ایران را آغاز کرده‌اند که نقض قوانین تحریمی آمریکا و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود .



      این گزارش افزود: هنوز مشخص نیست که طرفین توافق چه زمانی روز اجرای توافق هسته‌ای را اعلام می‌کنند. مقامات آمریکایی می‌گویند که این زمان ممکن است در ماه ژانویه باشد اما اگر ایران بخواهد بدون بسته شدن پی ام دی به جلو حرکت کند روز اجرای توافق ممکن است به تاخیر بیافتد.
      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • خوشبخت
        عضو فعال
        • Jul 2012
        • 5464

        #19938
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        مذاکره شرکت خودروسازی دایملر برای بازگشت به بازار ایران





        به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری کانستراکشن نیوز، بخش خودروهای تجاری شرکت دایملر قصد دارد با لغو تحریم های اقتصادی علیه ایران، مجددا وارد بازار این کشور شود .



        ایران و قدرت های جهانی در ماه جولای توافق کردند که تحریم ها علیه اقتصاد این کشور برداشته شود .



        رونالد اشنایدر، رئیس و مدیرعامل خودروهای تجاری شرکت دایملر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: «بازار ایران فرصت های عظیمی برای خودروهای تجاری دایملر دارد و ما در حال آماده شدن جهت ورود مجدد به این بازار هستیم .»



        وی افزود: «ما همچنین قصد داریم در زودترین زمان ممکن مجددا یک دفتر نمایندگی در ایران دایر کنیم.» وی تایید کرد که این شرکت آلمانی در حال مذاکره با شرکای احتمالی ایرانی است .



        دایملر اخیرا اولین مرکز منطقه ای خود در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در جبل علی دوبی دایر کرده تا خدمات پشتیبانی به 19 کشور این منطقه ارائه دهد. این دفتر همه برندهای خودروهای تجاری دایملر شامل کامیون های مرسدس بنز، اتوبوس ها و ون ها، خودروهای فوسو و اتوبوس های سترا را در یک مرکز جمع خواهد کرد .



        در بیانیه این شرکت آماده است، این مرکز همچنین دایملر را قادر خواهد ساخت تا افزایش مجدد فعالیت بخش خودروهای تجاری اش در ایران را از طریق هاب خود در دوبی مدیریت کند .



        بلومبرگ اخیرا گزارش داده، تحریم های نفتی و بانکی علیه ایران احتمالا تا اواسط ماه ژانویه برداشته خواهد شد. بر اساس سرعت فعلی اقدامات ایران، این کشور احتمالا قادر خواهد بود مفاد تعهدات خود بر اساس برجام را تا 12 ماه ژانویه به اتمام برساند .



        بر اساس مفاد برجام، ایران باید تعداد سانتریفیوژهای نصب شده خود را به 5 هزار و 60 سانتریفیوژ کاهش دهد.
        زندگی بدون تحریم سلام....

        نظر

        • نجاT...
          عضو فعال
          • Dec 2013
          • 2639

          #19939
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

          میشه گفت فردا یا پس فردا مهمترین روز در برجام هست...
          انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

          نظر

          • نیکا
            ستاره‌دار (۲)
            • Nov 2011
            • 2122

            #19940
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

            در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
            میشه گفت فردا یا پس فردا مهمترین روز در برجام هست...
            سلام لطفا بفرمایید بچه دلیل ؟؟ ایا گزارش امانو است یا..........

            نظر

            • نجاT...
              عضو فعال
              • Dec 2013
              • 2639

              #19941
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

              در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
              میشه گفت فردا یا پس فردا مهمترین روز در برجام هست...
              در اصل توسط نیکا پست شده است View Post
              سلام لطفا بفرمایید بچه دلیل ؟؟ ایا گزارش امانو است یا..........
              درسته, گزارش قرار بود 10 یا 11 آذر منتشر بشه...
              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

              نظر

              • خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

                #19942
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                فرانسه خواستار گزارش کامل آژانس در خصوص پی‌ام‌دی شد





                وزارت امور خارجه فرانسه از آژانس خواسته است تا کلیه اطلاعات خود را در خصوص پی‌ام‌دی ارائه کند تا معلوم شود که آیا ایران در گذشته فعالیت هسته‌ای مرتبط با تولید سلاح هسته‌ای داشته است یا نه؟
                خبرگزاری فارس: فرانسه خواستار گزارش کامل آژانس در خصوص پی‌ام‌دی شد

                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه فرانسه خواستار گزارش کامل آژانس در خصوص مساله ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران شد.

                بر اساس گزارش رویترز، وزارت امور خارجه فرانسه از آژانس خواسته است تا کلیه اطلاعات خود را در خصوص پی‌ام‌دی ارائه کند تا معلوم شود که آیا ایران در گذشته فعالیت هسته‌ای مرتبط با تولید سلاح هسته‌ای داشته است یا نه؟

                وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده که این هفته از این گزارش مطلع خواهد شد و امیدوار است جزئیات لازم در این گزارش گردآوری شده باشد.

                رضا نجفی، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش‌تر گفته بود که گزارش مزبور قرار است دهم آذر ارائه شود.
                زندگی بدون تحریم سلام....

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #19943
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                  نامه هسته‌ای نمایندگان کنگره به جان‌کری





                  سه نماینده جمهوری‌خواه آمریکا با بیان اینکه دیدگاه دولت آمریکا درباره موضوع ادعایی «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران عوض شده، واشنگتن را به فریب مردم آن کشور متهم کردند.
                  سه نماینده جمهوری‌‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه در نامه‌ای به جان کری، وزیر خارجه کشورشان خواستار توضیح وی درباره برخی مسائل پیرامون مسئله ادعایی «جنبه‌های نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران یا PMD شده‌اند.

                  به گزارش فارس «ابعاد نظامی احتمالی» به ادعاهای مربوط به تحقیقات در زمینه چاشنی‌های انفجاری گفته می‌شود که بر پایه اسنادی غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح شده‌اند.

                  مطابق این ادعاها، ایران پیش از سال 2003 دست به انجام این تحقیقات برای دست‌یابی به سلاح‌های اتمی زده است. جمهوری اسلامی ایران همواره قویاً این ادعاها را رد کرده است. «محمد البرادعی» مدیر کل وقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در آن زمان در صحت این اسناد ادعایی که به «اسناد لپ‌تاپ» معروفند تردید جدی ابراز کرده است.

                  به گزارش واشنگتن‌اگزماینر، «مایک رامپائو»، «پیتر روسکام» و «لی زلدین»، نمایندگان ایالت‌های «کانزاس»، «ایلینویز» و نیویورک در نامه روز دوشنبه از کی خواسته‌اند برخی موارد تناقض در رویکرد دولت آمریکا را روشن کند. به ادعای آنها دولت آمریکا قبلاً خواستار موضع روشن ایران در باب PMD شده بود اما اکنون می‌گوید که تهران بدون انجام این کار می‌تواند از تخفیف تحریم‌ها برخوردار شود.

                  «در نامه آنها آمده است: «متأسفانه مثل اینکه مردم آمریکا فریب داده شده‌اند. موضع دولت درباره جنبه‌های نظامی احتمالی یا تغییر کرده یا اینکه شما هرگز قصدی برای روشن کردن موضع ایران درباره PMD قبل از تخفیف تحریم‌ها نداشته‌اید.»

                  مطابق سند «برجام» که در تیرماه سال جاری بین ایران و گروه 1+5 امضا شد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست 15 ژانویه خود باید گزارش نهایی درباره PMD را در این باره ارائه کند.

                  یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه در وین در جمع خبرنگاران گفت که گزارش این نهاد دیده‌بان هسته‌ای قطعی نخواهد بود.

                  وی روز پنجشنبه پنجم آذر، در یک کنفرانس خبری در مقر آژانس در وین، گفت: «همانطور که پیشتر گفتم، گزارش یا ارزیابی، سیاه و سفید نخواهد بود، ما به همه تصویر و به صورت یک نظام به آن نگاه می‌کنیم. همانند یک پازل که قطعات متعددی دارد. ما هم‌اکنون درک بهتری از موضوع داریم، آن را تحلیل می‌کنیم و بررسی‌مان را ارائه خواهیم داد».

                  یوکیا آمانو در حالی می‌گوید که گزارش او از پرونده «پی‌ام‌دی»، سیاه و سفید و مطلق نخواهد بود که اجرایی شدن توافق بین ایران و گروه 5+1، در گرو بسته شدن آن است. رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرده که اقداماتی چون خارج کردن قلب رآکتور اراک، تنها پس از بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی ممکن است.

                  عباس عراقچی، هماهنگ‌کننده ارشد ایران در امور اجرای «برجام»، نیز ضمن ابراز امیدواری به مثبت بودن روند تدوین گزارش آژانس، هشدار داد که اگر بر سر راه بستن پرونده PMD مانعی ایجاد شود، اجرای برجام متوقف شده و «ایران اقدامات هسته‌ای‌ خود را از سر می‌گیرد»

                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #19944
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                    مذاکره وزارت نفت با اینپکس






                    به گزارش ایسنا، اینپکس پس از توافق ایران و ١+٥ برای بازگشت به ایران اعلام آمادگی کرده بود و پس از حضور در دو روز نشست معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی نمایندگان آن امروز با مقامات وزارت نفت دیدار می کنند .



                    این شرکت در زمینه اکتشاف، استخراج، بازاریابی و فروش نفت خام و گاز طبیعی و ال ان جی فعالیت می کند و پیش از تحریمها علیه ایران در میدان آزادگان حضور داشته و بعد از توافق ایران برای بازگشت به این میدان اعلام آمادگی کرده است .



                    این شرکت که دارای ٤٨ زیر مجموعه است در حال حاضر در ٧٠ پروژه در ٢٧ کشور جهان از جمله در کشورهای استرالیا، اندونزی، قزاقستان، گرجستان، آذربایجان، چین، امارات و برزیل فعال است .



                    ریشه های تاسیس این شرکت به سال ١٩٤١ و تاسیس کیکوکو اویل بازمی گردد. شاخه دیگر از اینپکس، شرکت نفت فلات قاره شمال سوماتراست که در سال ١٩٦٦ با مشارکت شرکت پرتامینا راه اندازی شد. در سال ٢٠٠٦ در پی ادغام این دو شرکت، کمپانی اینپکس تشکیل شد .



                    اینپکس پیشتر مسئولیت توسعه میدان آزادگان را به عهده داشت که با آغاز عصر تحریم‌های نفتی علیه ایران، کشور را ترک کرد.
                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • ایرج سابق
                      عضو فعال
                      • Oct 2015
                      • 7434

                      #19945
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      تاریخ خبر: 10/09/1394 | ساعت: 11:48|


                      نجفی: گزارش آمانو امروز یا فردا منتشر می شود/ شورای حکام آژانس قطعنامه 1+5 را 24 آذر بررسی می کند

                      وین - ایرنا - «رضا نجفی» سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه گزارش «یوکیا آمانو» درباره «پی.ام.دی» بعدازظهر امروز یا فردا صبح منتشر می شود، گفت: پس از ارائه گزارشی فنی آژانس، در نشست ویژه شورای حکام در24 آذر، قطعنامه 1+5 در این زمینه بررسی می شود.

                      نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در وین افزود: گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع پی.ام. دی (ابعاد احتمالی نظامی) بعد از ظهر امروز یا فردا صبح منتشر می شود.
                      وی تصریح کرد: پس ازمنتشر شدن گزارش مدیرکل آژانس، قطعنامه ای به منظور انجام اقدامات لازم برای بسته شدن پرونده پی.ام.دی توسط گروه 1+5 آماده می شود و در نشست ویژه شورای حکام آژانس که روز 24 آذرماه برگزار می شود، این قطعنامه بررسی و تصویب خواهد شد.
                      سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس پیش از این نیز در گفت و گو با ایرنا، درباره اظهارات جدید آمانو مبنی بر اینکه گزارش پی.ام.دی (PMD) نه سیاه است و نه سفید، گفت: آژانس به خاطر اینکه یک سازمان فنی است می تواند فنی نظر بدهد. خیلی از موضوعات مطرح شده در موضوع پی.ام.دی بیشتر جنبه سیاسی دارد و به همین دلیل تنها صحبتی که آژانس می تواند انجام دهد مربوط به ابعاد فنی موضوع است.
                      نجفی تصریح کرد اینکه گفته شده است که موضوع پی. ام. دی سیاه و سفید نیست، در واقع در اختیار خود آژانس است که آقای آمانو باید در این زمینه توضیح دهد و پاسخگو باشد.
                      بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                      نظر

                      • ایرج سابق
                        عضو فعال
                        • Oct 2015
                        • 7434

                        #19946
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                        راشا تودی؛


                        ایران: موضوع ابعاد نظامی احتمالی را ببندید یا توافق متوقف می‌شود






                        دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴



                        شبکه خبری راشا تودی گزارش داد: ایران از آژانس و سران جهان خواسته است تا تحقیقات درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای این کشور را ببندند، در غیر این صورت مجبور خواهند شد بین این پرونده و توافق هسته‌ای یکی را انتخاب کنند
                        بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #19947
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                          گزارش آینده آمانو و نقش آژانس در تکمیل برجام





                          با توجه به پایبندی ایران به مفاد برجام، انتظار می رود یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارش نهایی خود را با ادبیاتی تنظیم کند که هم راه برای اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت باز شود و هم پروند PMD در شورای حکام آژانس بسته شود.
                          آفتاب :
                          در 20 ژوئیه 2015، شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک قطعنامه تصویبی قید کرد که به محض دریافت گزارش دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی ایران به بندهای 15.1 تا 15.11 از پیوست پنجم برجام، همه قطعنامه های تحریم و محدودیت ها علیه ایران که بر اثر برنامه های هسته ای کشورمان وضع شده بودند، لغو خواهند شد (1).

                          یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، این هفته، گزارش خود را تقدیم اعضای شورای حکام می کند تا اعضای شورا در نشست 24 آذرماه درباره بستن پرونده اتمی ایران تصمیم بگیرند.
                          اما سخنانی که آمانو چند روز پیش درباره گزارش آینده اش گفت، بسیاری را به فکر واداشت. دبیرکل آژانس، پنجشنبه گذشته گفت گزارش جدید وی «سیاه و سفید نخواهد بود». وی تلویحا گفت که گزارش او به همه پرسش ها پاسخ نخواهد داد و به تعبیر خودش، «پازلی» خواهد بود که آژانس «تکه هایی» از آن را در دست دارد.

                          این سخنان، بلافاصله با واکنش هایی رو به رو شد.جمهوری اسلامی ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته است که در گزارش نهایی خود، به روشنی پایان پرونده «ابعاد نظامی احتمالی» (PMD) را اعلام کند و این موضعِ جدیدِ ایران نیست. گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس (2) نشان می دهد مذاکره کنندگان ایرانی در جریان گفت و گوهای وین نیز هشدار داده بودند که اجرای توافق هسته ای، منوط به پایان PMD خواهد بود.

                          در روزهای اخیر، رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس عراقچی معاون وزیر خارجه تصریح کرده اند که باید پرونده PMD در گزارش نهایی آژانس بسته شود.
                          «رضا نجفی» سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه گزارش «یوکیا آمانو» درباره «پی.ام.دی» بعدازظهر امروز یا فردا صبح منتشر می شود، گفت: پس از ارائه گزارشی فنی آژانس، در نشست ویژه شورای حکام در24 آذر، قطعنامه 1+5 در این زمینه بررسی می شود.

                          نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در وین افزود: گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع پی.ام. دی (ابعاد احتمالی نظامی) بعد از ظهر امروز یا فردا صبح منتشر می شود.
                          وی تصریح کرد: پس ازمنتشر شدن گزارش مدیرکل آژانس، قطعنامه ای به منظور انجام اقدامات لازم برای بسته شدن پرونده پی.ام.دی توسط گروه 1+5 آماده می شود و در نشست ویژه شورای حکام آژانس که روز 24 آذرماه برگزار می شود، این قطعنامه بررسی و تصویب خواهد شد.
                          سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس پیش از این نیز در گفت و گو با ایرنا، درباره اظهارات جدید آمانو مبنی بر اینکه گزارش پی.ام.دی (PMD) نه سیاه است و نه سفید، گفت: آژانس به خاطر اینکه یک سازمان فنی است می تواند فنی نظر بدهد. خیلی از موضوعات مطرح شده در موضوع پی.ام.دی بیشتر جنبه سیاسی دارد و به همین دلیل تنها صحبتی که آژانس می تواند انجام دهد مربوط به ابعاد فنی موضوع است.

                          نجفی تصریح کرد اینکه گفته شده است که موضوع پی. ام. دی سیاه و سفید نیست، در واقع در اختیار خود آژانس است که آقای آمانو باید در این زمینه توضیح دهد و پاسخگو باشد.
                          حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی 29 مهرماه امسال در نامه ای به رئیس جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به بررسی های دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت موارد و الزامات تأیید کردند.

                          بر اساس این نامه، اقدام در مورد نوسازی راکتور اراک با حفظ هویت آب سنگین آن و معامله اورانیوم غنی شده موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی تنها زمانی آغاز خواهد شد که آژانس پایان پرونده موضوعات حال و گذشته (پی.ام.دی) را اعلام کند و علاوه بر آن اجرای هر یک از این دو موضوع نیازمند قراردادهای قطعی و مطمئن همراه با تضمین کافی است.(3)
                          در این مقاله، به ابهام های احتمالی در گزارش آینده آمانو پرداخته می شود و سپس بندهای 15.1 تا 15.11 از پیوست پنجم برجام بررسی خواهد شد. اما پیش از آن، نگاهی گذرا به ساختار و نقش شورای حکام آژانس خواهیم کرد.

                          ** شورای حکام
                          شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، شامل 35 کشور عضو است که بررسی و ارایه پیشنهاد به نشست عمومی آژانس، تنظیم بودجه سازمان و بررسی درخواست های عضویت را برعهده دارد. همچنین تایید توافق های پادمان و انتشار استانداردهای پادمان (پادمان: مجموعه مقررات نظارتی و امنیتی) برعهده شورای حکام است. دبیرکل آژانس را نیز همین شورا انتخاب می کند.
                          شورای حکام معمولا سالی پنج بار در ماه های مارس، ژوئن، پیش و پس از نشست عمومی در سپتامبر و بالاخره در ماه دسامبر جلسه دارد.
                          لارسیو آنتونیو وینیاس، سفیر برزیل در آژانس، ریاست شورای حکام در دوره 2016-2015 را برعهده دارد.

                          در این دوره، استرالیا، بلاروس، برزیل، کانادا، شیلی، چین، مصر، فنلاند، فرانسه، آلمان، غنا، هند، ایرلند، ژاپن، کره جنوبی، لتونی، مالزی، مکزیک، نامیبیا، زلاندنو، نیجریه، پاکستان، پاراگونه، فیلیپین، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئیس، مقدونیه، ترکیه، انگلیس، آمریکا و اروگوئه، عضو شورای حکام هستند.
                          معمولا کشورهایی که از آنها با عنوان «پیشرفته ترین کشورها در صنایع هسته ای» یاد می شود، در شورای حکام، جای ثابتی دارند و بقیه در نشست عمومی آژانس، برای دوره های دوساله، برگزیده می شوند.

                          اما در قطعنامه 2231 شورای امنیت (20 ژوئیه 2015) آمده است «(شورای امنیت) تصمیم می گیرد، مطابق بند 41 از منشور سازمان ملل، به محض دریافت گزارش IAEA که در بند پنج شرح داده شد...» قطعنامه های پیشین لغو شود.
                          در بند پنجم نیز آمده است که دبیرکل آژانس باید گزارشی در تایید پایبندی ایران به بند 1-15 تا 11-15 از پیوست پنجم برجام را «به شورای حکام و به طور موازی به شورای امنیت» تقدیم کند.
                          آنچه آمانو اکنون به اعضای شورای حکام می دهد، نه ارزیابی نهایی، که گزارشی است که اعضا باید بخوانند و در نشست 24 آذر درباره اش به جمع بندی برسند. در واقع، گزارشی که پس از نشست 24 آذر منتشر می شود، به شورای امنیت نیز تقدیم خواهد شد.

                          ** PMD از کجا آمده است؟
                          در گزارش های قدیمی آژانس انرژی اتمی (IAEA) آمده است که این آژانس از سال 2002 نگرانی هایی مبنی بر احتمال وجود ابعاد نظامی در برنامه های هسته ای ایران داشته است. هرچند، این نگرانی ها همواره در حد ادعاهای بدون سند و شنیده های فاقد اعتبار حقوقی مطرح می شد.
                          پیوستِ گزارش دبیرکل آژانس در نوامبر 2011، برای نخستین بار، فهرستی تحلیلی از اطلاعات آژانس درباره PMD ارایه کرد.
                          در جریان مذاکرات هسته ای در وین، ایران از آژانس خواست تا همه ابهام های باقی مانده درباره PMD یک بار برای همیشه حل و فصل شود. همکاری با آژانس برای ارایه اطلاعات و حتی صدور مجوز بازدید از پارچین برای یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس، از جمله اقداماتی بود که ایران برای حل و فصل PMD متقبل شد.

                          شاید این پرسش مطرح شود که چرا اجرای توافق هسته ای بدون حل مسئله PMD امکان پذیر نیست؟ پاسخ این است که نه تنها دوراندیشی، حکم می کند که جلوی اما و اگرها علیه ایران در آینده گرفته شود، بلکه برجام بدون پایانِ PMD از نظر حقوقی هم جای اشکال دارد. شورای امنیت در قطعنامه 1929 (مصوب 2010 میلادی) ایران و آژانس را ملزم به حل «مسائل باقی مانده، به ویژه پی ام دی» کرد. اجرای برجام به معنای لغو قطعنامه های پیشین، از جمله قطعنامه 1929 خواهد بود. اگر این قطعنامه بدون اجرا شدن لغو شود، می تواند بدعتی برای وضع و لغو قطعنامه های بی بنیاد در آینده باشد.

                          ** نظر آژانس درباره PMD
                          بند پانزدهم از پیوست پنجم برجام، به موارد زیر می پردازد: نیروگاه اراک، تولید آب سنگین، ظرفیت غنی سازی، سانتریفیوژهای تحقیق و توسعه، غنی سازی سوخت فوردو، سایر جنبه های غنی سازی، دخایر اورانیوم و سوخت، تولید سانتریفیوژ، پروتوکل الحاقی و کد اصلاحی 3.1 و شفافیت در تولید اجزای سانتریفیوژها.
                          اکنون با مطالعه آخرین گزارش رسمی آژانس که 18 نوامبر (28 آبان) منتشر شد، می توان نظر IAEA درباره پایبندی ایران به بند پانزدهم از پیوست پنجم برجام را دانست (4). به طور خلاصه، آژانس در این گزارش تایید کرده است که ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بوده است و فعالیت های مقرر در «نقشه راه» برای حل مسئله PMD در دوره منتهی به 15 اکتبر (23 مهر) طبق برنامه پیش رفته و تکمیل شده است. ایران همچنین پذیرفته است که در روز اجرای برجام (روز لغو تحریم ها)، پروتکل الحاقی و کد اصلاحی 3.1 را به صورت داوطلبانه اجرا کند.
                          تاکید آخرین گزارش آژانس بر «پیشرفت و تکمیل» مسئله PMD در دوره منتهی به 15 اکتبر، طبعا سندی است که اگر دستخوش تغییرات سیاسی نشود، باید به پایان پرونده PMD کمک کند.

                          ** انتطار از گزارش آژانس
                          بنابر آنچه گفته شد، آمانو در گزارش خود باید ادبیاتی را به کار گیرد که پرونده PMD پایان یابد و در اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت نیز اختلالی ایجاد نشود. خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز پنجشنبه به نقل از «دو دیپلمات» که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: آمریکا و پنج کشور دیگر که گفت و گوهای هسته ای با ایران را به سرانجام رسانده اند، تمایل ندارند با خرده گیری و معاندت، سرنوشت توافق را به خطر اندازند.
                          در دنیای سیاست، گاه متغیرهای فراقانونی، بر روندهای دیپلماتیک اثر می گذارند. در چنین شرایطی، هوشیاریِ نخبگان سیاسیِ کشورهای جهان در عرصه های بین المللی می تواند مانع از انحراف در مسیر دیپلماسی شود.
                          گزارش و ارزیابی نهایی دبیرکل آژانس، روز 24 آذرماه منتشر خواهد شد.
                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • ایرج سابق
                            عضو فعال
                            • Oct 2015
                            • 7434

                            #19948
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            تاکید رییسان‌جمهور آمریکا و چین بر اجرای برجام





                            سه‌شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۲




                            رییسان‌جمهور آمریکا و چین در حاشیه اجلاس جهانی آب و هوا در پاریس از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 استقبال کردند.
                            به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری کاخ سفید، باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده و شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین با استقبال از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 متعهد به ادامه همکاری‌ها برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شدند.
                            بر اساس گزارش کاخ سفید، این تعهد شامل باز طراحی راکتور اراک می‌شود که دو طرف بر انجام آن متعهد شدند.
                            به گزارش ایسنا باز طراحی راکتور اراک جزو اقدامات ایران در برجام است که قرار است با همکاری دیگر کشورها بر اساس سندی که به امضای وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 و مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا رسیده است، انجام شود.


                            بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #19949
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              مکاتبه جدید جان کری با سفارت خانه‌های آمریکا/ دستور لغو تحریم‌ها صادر شد





                              معاون وزیر نفت با اشاره به نامه نگاری اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با سفارت خانه های این کشور، اعلام کرد: در این نامه وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده هیج محدودیتی برای همکاری شرکت ها با ایران وجود ندارد.


                              به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت جزئیات نامه نگاری و مکاتبات جدید "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا با سفارتخانه ای این کشور را تشریح کرد.

                              به نقل از شانا، زمانی نیا با اشاره به نامه نگاری اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با سفارت خانه‌های این کشور در سراسر جهان، تصریح کرد: در این نامه وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده هیچ محدودیت و مزاحمتی برای شرکت‌های علاقه مند به همکاری با ایران در چارچوب برجام ایجاد نکنند.

                              به گزارش NIOC، شرکت ملی نفت ایران قصد دارد در صورت لغو تحریم در مرحله اول تولید و صادرات روزانه نفت خام ایران را حدود 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد و از این رو مذاکراتی با کشورهای سریلانکا، آفریقای جنوبی، یونان، اسپانیا، آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و برخی از کشورهای آسیایی و اروپایی به منظور فروش نفت انجام گرفته است.

                              رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در صورت لغو تحریم ها بلافاصله تولید و صادرات نفت ایران 500 هزار بشکه در روز افزایش می یابد، تاکید کرده است: مشکلی برای فروش و بازاریابی 500 هزار بشکه نفت خام وجود ندارد.
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #19950
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                                نقطه عطف توافق هسته‌ای ایران در 15 دسامبر





                                یک پایگاه خبری آمریکایی در گزارشی نوشت: زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش خود درباره‌ محتوای فعالیت‌های پیشین هسته‌ای ایران را ارائه کند، توافق هسته‌ای ایران در 15 دسامبر نقطه عطف مهمی را پشت سر خواهد گذاشت.

                                تکمیل تحقیقات درباره‌ی ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران یکی از پیش شرط‌های اساسی اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) است. توافق هسته‌ای تاریخی که ایران و شش کشور در ماه ژوئیه به آن دست یافتند.
                                به گزارش ایسنا، در گزارش پایگاه خبری بیزینس اینسایدر آمده است: در اصل تا زمانی که ایران توافق نقشه راه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برآورد نسازد، برجام اجرا نخواهد شد. این تواق که هم زمان با برجام به امضا رسید، پارامترهای تحقیقاتی تسلیحات هسته‌ای آژانس بین‌المللی انژی اتمی را طرح‌ریزی می‌کند. تا زمانی که دو طرف به طور کامل توافق نقشه راه را اجرا نکنند، قرار نیست که برجام به ثمر برسد.

                                با این حال اجرای کامل مواد درون برجام به طور واقعی دارای معنی ثابتی نیست. برجام توافقی است اختیاری و الزام آور نیست و بر اساس تحلیل خبرگزاری آسوشیتدپرس که در روز دوشنبه منتشر شد، تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمالا نتایج روشنی در بر نخواهد داشت.

                                مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که سعی دارد تا انتظارات را از این گزارش کاهش دهد در هفته گذشته گفت: گزارش آتی آژانس نتیجه گیری دقیقی نخواهد داشت.

                                مقامات ایرانی نیز درباره‌ تحقیقات آژانس با همان لحن به سخن پرداختند و گفتند می‌دانند که نتایج آژانس منفی نخواهد بود.

                                ایران در حال حاضر تهدید کرده که اگر گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راضی کننده نباشد از اجرای برجام خودداری خواهد کرد.

                                آسوشیتدپرس گزارش داد که دو دیپلمات غربی آشنا به این مساله اعلام کردند چنین تهدیدهایی در مذاکرات با مقامات آژانس قبلا مطرح شده بود.

                                این پایگاه خبری مدعی شد در خلال بازنگری کنگره درباره‌ برجام در ماه ژوئیه سندی از وزارت خارجه ایالات متحده که برای مقامات کنگره ارسال شده بود را به دست آورده است.

                                در این سند 18 صفحه‌ای گزارش ارزیابی تحقیقات به بررسی ابعاد احتمالی نظامی و تفسیر ایالات متحده از نقشه راه آژانس می‌پردازد.

                                در این سند آمده است: اجرای تعهدات از سوی ایران طبق نقشه راه به سالها تعلل آژانس در توجه به مساله PMD خاتمه می دهد.

                                این گزارش می‌افزاید: اعتراف ایران به برنامه سلاح هسته‌ای گذشته‌اش محتمل نیست و این اعتراف برای تحقیق پیشبرد تعهدات برجام ضروری به نظر نمی‌رسد. اطمینان ایالات متحده در این زمینه بر اساس آن چیزی است که باور داریم که در حال حاضر درباره‌ فعالیت‌های گذشته ایران می‌دانیم.

                                این گزارش ادامه می‌دهد: ایالات متحده اطلاعات مربوط را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در میان گذاشته است اقدامات مشخصی را در برجام ایجاد کرده تا بازرسان را قادر سازد اطمینان خاطر ایجاد کنند که فعالیت‌های PMDگزارش شده درباره‌ ایران ادامه نیابد .

                                این گزارش اندکی پس از انجام توافق هسته‌ای در کنگره منتشر شد. وزارت خارجه معتقد است که آژانس حتی بدون افشای کامل فعالیت‌های گذشته از سوی ایران توانایی نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را دارد.

                                این امر به دلیل اعتماد ایالات متحده به ایران نیست بلکه به دلیل اطمینان وزارت خارجه است که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا در حال حاضر درباره‌ی میزان برنامه سلاح هسته ای ایران به اندازه کافی اطلاع دارند که اعتراف به فعالیت‌های پیشین را غیر ضروری می‌سازد.

                                با این حال وزارت خارجه در ظاهر انتظار شفاف سازی کامل از سوی ایران را ندارد و کابینه اوباما اعتقاد دارد که ایران مسئولیتی در پذیرش برنامه سلاح هسته‌ای گذشته‌اش بر اساس برجام را ندارد.




                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X