آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #20086
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

    فاکس نیوز :کاخ سفید مصوبه جدید صدور رواديد رابراي راضی کردن ایران. معلق کرد
    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • linux_linda
      عضو فعال
      • Jun 2014
      • 3356

      #20087
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

      نظر

      • بورس 2016
        عضو عادی
        • Oct 2015
        • 186

        #20088
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        شایعه تکذیب شد پاسخ

        نظر

        • ایرج سابق
          عضو فعال
          • Oct 2015
          • 7434

          #20089
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


          94/10/02 - 00:01

          http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13941001001035

          /اختصاصی فارس/
          دو طرح دیگر هم علیه سپاه به کنگره ارائه شد/تلاش برای تحریم تمام افراد همکار با سپاه
          نمایندگان کنگره آمریکا در حال بررسی دو طرحی هستند که هدف از آن‌ها افزایش فشار اقتصادی بر سپاه پاسداران به بهانه «حمایت از تروریسم» و «نقض حقوق بشر» است.




          بهترین دانش آن است که سودمند باشی

          نظر

          • خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

            #20090
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

            سئول بعد برداشتن تحریم‌ها نفت بیشتری از ایران می‌خرد





            به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد، در حالی که قرار است نفت خام بیشتری از سوی ایران و آمریکا به بازارهای جهانی عرضه شود، کره جنوبی تمایل دارد تنوع منابع تامین نفت خود را از طریق خرید نفت از این دو کشور افزایش دهد .

            وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد، این کشور از لغو اخیر ممنوعیت 40 ساله صادرات نفت آمریکا و لغو تحریم های ایران استقبال می کند. کره جنوبی پنجمین وارد کننده بزرگ نفت جهان و یکی از مشتریان مهم نفت ایران است .

            در این بیانیه آمده است: «اگر تحریم ها علیه ایران برداشته شود، پالایشگاه ها انتظار دارند خرید نفت خود از این کشور را به سطح قبل از اعمال تحریم ها افزایش دهند.» این بیانیه می افزاید، با توجه به اینکه عرضه نفت سبک در آسیا هم اکنون پایین است، پالایشگاه ها امیدوارند بتوانند از آمریکا میعانات وارد کنند .

            در این بیانیه همچنین به نقل از پالایشگاه های کره ای آمده است، اگر قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا به 4 تا 6 دلار پایین تر از شاخص نفتی خاورمیانه (دوبی) برسد، پالایشگاه های کره ای به دنبال واردات میعانات از آمریکا خواهند بود .

            قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه فوریه، روز چهارشنبه به 36 دلار و 40 سنت رسید، در حالی که قیمت نفت دوبی برای تحویل در ماه فوریه 33 دلار و 8 سنت بود .

            واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه نوامبر، نسبت به یک سال پیش حدود 30 درصد کاهش داشت. واردات این کشور از ایران در 11 ماهه نخست سال 2015 0.8 درصد کاهش یافت تا حجم خرید این کشور از میزان مجاز بر اساس تحریم ها تجاوز نکند .

            کنگره آمریکا در ماه جاری میلادی، رای به لغو ممنوعیت 40 ساله صادرات نفت آمریکا داد. هرچند انتظار نمی رود بلافاصله صادرات نفت خام این کشور رشد قابل توجهی داشته باشد، اما این بدان معناست که بخشی از نفت تولید شده در آمریکا در سال آینده به بازارهای جهانی صادر خواهد شد و این توازن بازار را به هم خواهد ریخت.
            زندگی بدون تحریم سلام....

            نظر

            • خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

              #20091
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

              نظر مقامات وزارت خزانه داری آمریکا درباره زمان و نحوه برداشتن تحریم های ایران







              به گفته این مقام آمریکایی ، آمریکایی ها به زودی قادر خواهند بود کالاهایی چون فرش، پسته و خاویار ایرانی را وارد کنند و شركت های آمریکایی قادر خواهند بود بدون محدودیت قطعات هواپیما به ایران بفروشند.
              با نزدیک شدن به زمان آغاز اجرای برجام مقامات آمریکایی اطمینان خاطر می دهند که تحریم های اعمال شده بر ایران در موضوع هسته ای را همزمان با پایان یافتن اجرای تعهدات ایران در قالب برجام، لغو خواهند کرد.

              به گزارش عصر ایران به نقل از رودیو ملی آمریکا (NPR) مقامات وزارت خزانه داری آمریکا می گویند ، آماده اند تا بر اساس برجام تحریم های ایران را بردارند.

              پیشتر مقامات آمریکایی از احتمال برداشته شدن تحریم ها تا بهار سال 2016 خبر می دادند اما با توجه به سرعت عمل ایران در عمل به تعهدات هسته ای مقامات وزارت خزانه داری آمریکا معتقدند احتمالا قادر باشند از اوایل ماه ژانویه سال جاری تحریم های ایران را لغو کنند.

              استفال مول مسئول تحریم های ایران در دولت آمریکا در جلسه ای که اخیرا در شورای آتلانتیک در واشنگتن برگزار شد در این باره گفت:" زمان آغاز اجرای برجام نقطه عطف مهمی است. این دست آنها (دولت ایران) است که چه زمانی بتوانند همه تعهدات خود را برآورده کنند واین حقیقت که آنها بسیار سریع تر از حد انتظار در حال تحقق تعهدات خود هستند، ما چالشی در پیش رو داریم که باید ببینیم هر قدمی که آنها برداشته اند کاملا مورد تایید (آژانس) بوده باشد.

              آدام زوبین معاون وزارت خزانه داری آمریکا در امور تروریسم نیز در این باره گفت:" بر اساس برجام همه تحریم های مرتبط با فعالیت های هسته ای ایران لغو خواهد شد و همه دولت ها و شركت های بین المللی قادر خواهند بود بدون محدودیت و هراس از تحریم های آمریکا با ایران وارد معاملات نفتی و گازی شوند. ایران دوباره به طور گسترده به بازار های مالی بین المللی دسترسی خواهد یافت و بانک مركزی ایران مجاز خواهد شد دوباره اقدام به جابجایی پول و دسترسی به دارایی های مسدود شده خود داشته باشد."

              به گفته این مقام آمریکایی ، آمریکایی ها به زودی قادر خواهند بود کالاهایی چون فرش، پسته و خاویار ایرانی را وارد کنند و شركت های آمریکایی قادر خواهند بود بدون محدودیت قطعات هواپیما به ایران بفروشند.

              اما به گفته آدام زوبین تحریم های دیگر مرتبط با موضوعات غیر هسته ای ایران همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند. به گفته این مقام آمریکایی، وزارت خزانه داری با انتشار جزوه راهنمایی اعلام خواهد کرد که دقیقا چه بخش از تحریم های ایران برداشته شده و چه بخش هایی همچنان تحریم خواهند بود.

              به گفته این مقام آمریکایی برای مثال شركت هواپیمایی ماهان ایران به دلیل ارسال سلاح از طریق خطوط هوایی خود به یمن و سوربه همچنان در لیست تحریم های آمریکا باقی خواهد ماند.

              این مقام آمریکایی ادعا کرد این شركت هواپیمایی با انتقال نیروهای سپاه قدس و ارسال تجهیزات نظامی از طریق هواپیماهایش همچنان در لیست تحریم های ثانویه (غیر هسته ای) آمریکا خواهد ماند.

              ایران هر گونه اتهام حمل سلاح و نیرو از طریق خطوط هوایی به یمن و سوریه را رد کرده است.

              یمن در 9 ماه گذشته و از زمان آغاز حملات هوایی سعودی ها تحت محاصره همه جانبه دریایی و هوایی قرار دارد.

              همچنین به گفته این مقام آمریکایی نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و شركت ها و حساب های متعلق به این نیرو همچنان در لیست سیاه تحریم های آمریکا باقی خواهند ماند، حتی اگر توافق برجام آغاز شده و تحریم های ایران برداشته شود.
              زندگی بدون تحریم سلام....

              نظر

              • ایرج سابق
                عضو فعال
                • Oct 2015
                • 7434

                #20092
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                94/10/03 - 02:37




                اقدامات ضد ایرانی آمریکایی‌ها ادامه دارد
                226 نماینده کنگره آمریکا خواستار برداشت 1.75 میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی ایران شدند

                قانونگذاران آمریکایی در اقدامی ناقض اصل تفکیک قوا، با امضای طرحی در روز چهارشنبه از دیوان عالی آمریکا خواسته‌اند حکم به برداشت 1.75 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی ایران دهد.



                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، قانونگذاران کنگره آمریکا و دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه اقدامات ضد ایرانی خود در

                حال فشار بر دیوان عالی آمریکا جهت صدور رأی برای برداشت پول از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی ایران هستند.
                جمعی از قانونگذاران

                آمریکا، با تهیه طرحی موسوم به «دادگاه‌یار»، (Amicus curiae)، در حال انجام اقداماتی برای برداشت 1.75 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده

                بانک مرکزی ایران و پرداخت آن به عنوان غرامت به کسانی شده‌اند که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده شده‌اند.
                «گروه مشورت حقوقی فراحزبی»

                در مجلس نمایندگان آمریکا، که هیئتی شامل رئیس این مجلس و رهبران حزب اکثریت و اقلیت آن است، روز چهارشنبه 23 دسامبر (دوم دی‌ماه) طرح

                «دادگاه‌یار» را ارائه کرده و آن را به امضای 226 قانونگذار کنگره، از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکایی رسانده‌اند.
                به گزارش خبرگزاری

                فارس
                ، هدف از تهیه طرح‌های دادگاه‌یار در نظام حقوقی آمریکا کمک به دادگاه در فرایند رسیدگی به یک پرونده حقوقی با ارائه اطلاعات تخصصی

                است.
                226 قانونگذار آمریکایی با امضای این سند اصطلاحاً مشورتی، از دیوان عالی آمریکا خواسته‌اند فرجام‌خواهی بانک مرکزی ایران در پرونده

                برداشت 1.75 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده این بانک را رد کرده و به پرداخت این مبلغ به «قربانیان بمب‌گذاری سال 1983 بیروت» و

                «بمب‌گذاری برج‌های خبر، در سال 1996 در عربستان» حکم دهد.
                ایران هر گونه دخالت در انفجار سال 1983 در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت

                که به مرگ 241 سرباز آمریکایی منجر شد را رد کرده است.
                اتهام‌پراکنی درباره نقش ایران در بمب‌گذاری برج‌های خبر هم در حالی مطرح شده که

                «ویلیام پری»، وزیر دفاع آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری «بیل کلینتون»، در سال 2007 اعلام کرد به این نتیجه رسیده‌اند که بمب‌گذاری کار القاعده

                بوده و نه ایران.
                بانک مرکزی ایران پیشتر اقدامات مشابه نمایندگان کنگره برای ورود به این پرونده را ناقض اصل تفکیک قوا دانسته است. کنگره

                آمریکا، در مقابل مدعی است با ایفای نقش‌های مشورتی در پرونده‌هایی از این دست از محدوده‌های اختیاراتش به موجب قانون اساسی آمریکا

                فراتر نرفته است.
                «پاول رایان»، رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای که روی وب‌سایتش قرار گرفته از دیوان عالی آمریکا

                خواست طرف 1300 آمریکایی که به ادعای او «قربانیان تروریسم ایران» هستند را بگیرد. وی همچنین از 226 عضو کنگره که طرح مورد نظر را امضا

                کرده‌اند، تشکر کرد.
                شبکه خبری «بلومبرگ» نیز روز چهارشنبه در گزارشی، این پرونده را یکی از حوزه‌های مورد توافق میان کاخ سفید و کنگره آمریکا

                درباره ایران دانسته است.
                «باراک اوباما» مرداد ماه سال جاری، در پاسخ به «دیوان عالی آمریکا» که خواستار اظهار نظر دولت واشنگتن درباره این

                پرونده شده بود از این دادگاه خواسته بود درخواست تجدید نظر بانک مرکزی ایران را رد کرده و مبلغ 1.75 میلیارد دلار را از حساب این بانک برداشت کند.

                بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #20093
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                  همزمان با ادامه چالش کاخ سفید و کنگره درباره قانون روادید



                  نظر کارشناسان امریکایی درباره چشم انداز لغو تحریم ها






                  کاخ سفید می تواند در مناقشه با کنگره بازی را به سمت ایفای نقش پلیس خوب و بد پیش ببرد. جان کری می تواند به جامعه بین المللی بگوید که مخالفت کنگره نشان دهنده دشواری اجرای برجام است.

                  سرویس بین الملل خرداد: ارزیابی های صورت گرفته از لغو احتمالی تحریم های وضع شده در ماه ژانویه حکایت دارند. در این میان اقدام اخیر نمایندگان کنگره امریکا در ارائه طرح اعمال محدودیت بر سفر شهروندان ایرانی به امریکا و مسائل روادید مربوط به آن و هم چنین لزوم دریافت روادید برای ورود به خاک امریکا از سوی شهروندان سایر کشورهای جهان که به ایران سفر کرده اند سبب ادامه تنش میان کاخ سفید و کنگره شده است.



                  رادیو ملی امریکا (ان پی آر) که پیش تر با مقام های ایرانی از جمله "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران نیز مصاحبه هایی را داشته است با انتشار گزارشی تحلیلی به پیامدهای لغو تحریم های وضع شده علیه ایران پرداخته و در این باره نظر کارشناسان امریکایی را جویا شده است.



                  رادیو ملی امریکا با اشاره به این که برخی تحلیلگران معتقدند که ممکن است لغو تحریم ها تا بهار سال 2016 میلادی نیز روی ندهد می نویسد:"با این حال، ایران گفته که این موضوع تا ماه ژانویه امکان پذیر است و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز اعلام کرده است که امکان بازرسی از تاسیسات ایران وجود دارد. "استیون مول" مقام امریکایی که مسئولیت نظارت بر اجرای توافق را برعهده دارد معتقد است که اکنونی در زمانی بحرانی و حساس به سر می بریم و می گوید:"اکنون زمان آن فرارسیده که ایرانی ها تعهدات خود اجرا کنند و واقعیت را بپذیرند. در این صورت انتظار می رود که به سرعت چالش ها حل شوند". "مول" که اخیرا در کنفرانسی درباره مسائل ایران در شورای آتلانتیک سخنرانی کرده بود افزود:"شرکای غیر امریکایی قادر خواهند بود تا نفت خام را بدون محدودیت از ایران پس از لغو تحریم ها خریداری نمایند".



                  در این میان مقامی از وزارت خزانه داری امریکا نیز تاکید کرده که ایران به نظام مالی بین المللی دسترسی خواهد داشت و بانک مرکزی می تواند به ذخایر و منابع خود در امریکا دسترسی داشته باشد. این مقام تاکید کرده که امریکایی ها به زودی قادر به واردات فرش ایرانی، پسته و خاویار خواهند بود و شرکت های امریکایی نیز می توانند قطعات هواپیما به ایران بفروشند".



                  با این حال، رادیو ملی امریکا اشاره می کند که تحریم ها در برخی حوزه های دیگر باقی خواهد ماند. این مقام وزارت خزانه داری امریکا می گوید:"برای مثال، ما به تحریم هایی از جمله تحریم های ثانویه خطوط هوایی ماهان ادامه می دهیم چرا که از نظر ما آن خط هواپیمایی در انتقال تجهیزات نظامی به یمن و سوریه نقش داشته است". این در حالیست که ایران این ادعا را رد کرده است.



                  "مارک دوبوویتز" از بنیاد دفاع از دموکراسی معتقد است که دولت اوباما عقب نشینی زیاد و با عجله ای را انجام داده است. او می گوید:"امریکا باید به موضع قبلی خود در قبال نقض مفاد شورای امنیت درباره ممنوعیت آزمایش های موشکی ایران باز گردد. دولت اوباما هم چنین باید بر روی موضوع ازادی شهروندان امریکایی بازداشت شده در ایران تاکید کند. دولت امریکا بار دیگر به دلیل نقض مفاد قطعنامه شورای امنیت باید از اهرم فشار اقتصادی علیه ایران استفاده کند".



                  با این حال، در مقابل دیدگاه دیگری وجود دارد. "الیزابت روزنبرگ" کارشناس مسائل تحریم در وزارت خزانه داری امریکا که در حال حاضر با مرکز "برای یک امنیت امریکایی جدید" همکاری می کند می گوید"مخالفت با نظر کاخ سفید غیر قابل اجتناب است. آنان سعی می کنند در میانه موضعی بسیار تهاجمی و موضع سازنده حرکت کنند تا شاید مواضع با تعقیب اجرای برجام هماهنگ شود و قدمی رو به جلو برداشته شود و توازن برقرار شود".



                  این کارشناس مسائل تحریم اشاره می کند که پیام اخیر "جان کری" وزیر امور خارجه امریکا به "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران درباره رفع نگرانی های او پیرامون محدودیت های جدید وضع شده درباره روادید و تاثیر آن بر برجام نیز سبب ناراحتی کنگره شد اما به نظر او این وضعیت جان کری را قادر می سازد تا درباره ایران نقش پلیس خوب و پلیس بد عملیاتی شود.



                  روزنبرگ در این باره می افزاید:"تندروهایی هستند که کار را برای توافق دشوار کرده اند. رویکرد اخیر می تواند به دولت اوباما کمک کند تا به جامعه جهانی نشان دهد که اجرای برجام و حصول به آن کار دشواری بوده است".



                  در همین حال رادیو اروپای آزاد وابسته به دولت امریکا با انتشار گزارشی از تداوم جدال میان کنگره و کاخ سفید بر سر قانون روادید خبر داده است و می نویسد:"وزیر امور خارجه ایران از این موضوع ابراز نارضایتی کرده است. رهبران ایران معتقدند که این قانون سبب می شود تا سرمایه گذاران و گردشگران بالقوه از سفر به ایران به دلیل هراس از امکان ناپذیر شدن شرایط ورود سهل به امریکا خودداری کنند". رادیو اروپای آزاد اشاره می کند که علیرغم آن که جان کری به ایران اطمینان داد که این قانون تاثیری بر برجام نخواهد گذاشت نمایندگان جمهوریخواه کنگره به او تاخته اند. آنان گفته اند که کری به جای اطمینان دادن به ایران باید نقض مکرر قطعنامه شورای امنیت درباره ممنوعیت آزمایش های موشکی را به ایران یادآور شود.



                  رادیو اروپای آزاد در پایان اشاره می کند که شهروندان ایرانی نیز از تصویب این قانون ازرده خاطر هستند چرا که از دید آنان این نه ایران که شهروندان کشورهای عربستان سعودی و پاکستان بوده اند که در حملات تروریستی اخیر غرب نقش داشته اند در حالی که نامی از ان کشورها به دلیل روابط حسنه دولت های شان با واشنگتن در فهرست کشورهای حامی تروریسم برده نشده است.
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #20094
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                    ورود رسمی آئودی به بازار خودرو ایران






                    نمایندگی رسمی آئودی در ایران هفته آینده از محصولات واردات خود برای عرضه در بازار کشورمان رونمایی خواهد کرد تا این خودروساز آلمانی رسما فعالیت خود را در بزرگترین بازار خودرو خاورمیانه آغاز کند.

                    پس از توافق هسته‌ای برخی از بزرگان صنعت خودرو دنیا آمادگی ورود خود به بازار ایران از طریق ارائه نمایندگی رسمی را آغاز کرده‌اند که در این میان شرکت آئودی که از زیر مجموعه‌های گروه خودروسازی فولکس‌واگن به شمار می‌رود، فعالیت خود را رسما در ایران آغاز کند.

                    به گزارش جماران، شرکت رامک خودرو که هم‌‌اکنون محصولات سانگ یانگ کره جنوبی را در کشور عرضه می‌کند، نمایندگی رسمی فروش محصولات آئودی را نیز کسب کرده تا از این طریق به توسعه فعالیت‌های خود در بازار ایران بپردازد.

                    قرار است اواسط هفته جاری با حضور برخی خبرنگاران و مدیران صنعت خودرو کشور رونمایی از برند آئودی در ایران صورت گیرد که به نظر می‌رسد فولکس واگن پیش از آنکه با خودروسازان ایرانی به عنوان شریک تجاری به توافق برسد واردات محصولات یکی از کارخانه‌های زیرمجموعه‌اش را به ایران آغاز کرده تا در بازار وارداتی کشورمان صاحب سهم شود.

                    پیش از این نیز برند دی اس از زیر مجموعه‌های شرکت سیتروئن فرانسه رسما از این برند در تهران رونمایی کرده بود تا بدین ترتیب رقابت در بازار خودروهای وارداتی ایران بیشتر شود.

                    بنا به گفته رئیس انجمن واردکنندگان خودرو سالانه برای 50 هزار دستگاه خودرو وارداتی تقاضا وجود دارد که این رقم در سال 1404 به حدود 300 هزار دستگاه خواهد رسید.

                    در حال حاضر برند هیوندایی بیشترین فروش را در بازار خودرو ایران به خود اختصاص داده است


                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

                      #20095
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      سمت وسوی تجارت پس از لغو تحریم‌ها






                      اکنون با احتمال لغو قریب‌الوقوع تحریم‌ها، این انتظار بیش از پیش قوت گرفته است که در کنار گشایش‌هایی نظیر تامین مالی خارجی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، برقراری ارتباط فناوری و برقراری ارتباطات نظام بانکی، کلید برجام قفل تجارت خارجی ایران را نیز باز کند.
                      روزشمار لغو تحریم‌ها گویی به اعداد آخر رسیده است. در واپسین روزهای ماه آذر و بنابر آنچه مقامات دولتی وعده داده‌اند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در تازه‌ترین اظهارنظر خویش اعلام کرده است «به‌زودی شاهد لغو تحریم‌ها خواهیم بود.» و البته این خبر در روز سه‌شنبه 24 آذرماه به نقل از عباس عراقچی، رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت که پس از تصویب قطعنامه ۱+۵ در شورای حکام، لغو عملی تحریم‌ها از سه هفته آینده آغاز شود.

                      به گزارش اقتصادنیوز اکنون با احتمال لغو قریب‌الوقوع تحریم‌ها، این انتظار بیش از پیش قوت گرفته است که در کنار گشایش‌هایی نظیر تامین مالی خارجی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، برقراری ارتباط فناوری و برقراری ارتباطات نظام بانکی، کلید برجام قفل تجارت خارجی ایران را نیز باز کند. البته هنوز کسی از میان صاحب‌نظران یا متولیان دولتی تجارت نتوانسته است با قطعیت در مورد آینده فضای تجارت پس از لغو تحریم‌ها پیش‌نگری کند. از صدور قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن 2010 تا به امروز حدود پنج سال سپری شده و جراحاتی که تیغ تحریم بر پیکرتجارت ایران نشانده است، بر کسی پوشیده نیست.

                      تغییر سیاست تجاری ایران از غرب به شرق، ایجاد محدودیت‌های ارزی، پدیدار شدن چالش نقل و انتقال وجوه، افزایش هزینه واردات و صادرات تنها بخشی از رهاورد سیاست‌های تحریمی برای ایران بود. حال در سناریویی خوش‌بینانه، چنانچه تحریم‌ها به‌زودی از میان برداشته شود، پیش‌بینی اینکه چالش‌های مورد اشاره از فضای تجاری ایران رخت بربندد چندان پیچیده و دشوار نخواهد بود.

                      به گزارش اقتصادنیوز به نقل از هفته‌نامه تجارت فردا، با بازگشت قریب‌الوقوع ایران به جامعه اقتصاد جهانی، می‌توان به صادرات و واردات کشور جان تازه‌ای بخشید؛ البته صادراتی که از تولید صادرات‌محور برآمده باشد و نه صادرات مواد خام و نیمه‌صنعتی، و نیز وارداتی که در راستای تقویت تولید قرار گیرد و نه آن‌گونه که مانند چند سال اخیر، ایران به یک واردکننده محصولات نهایی تبدیل شود. ضمن اینکه درنتیجه توسعه تعاملات بین‌المللی، گسترش مقاصد صادرات و نیز مبادی واردات از کشورهایی نظیر چین، هند و کشورهای همسایه به سایر کشورهای تراز اول، گزاره‌ای قابل‌توجه به نظر می‌رسد.

                      اما فعالان اقتصادی اعم از صادرکنندگان و واردکنندگان جملگی بر این عقیده‌اند که تنگناهایی که در سال‌های اخیر آنان را در فضای تجاری کشور دربر گرفته، تنها از ناحیه تحریم‌های خارجی نبوده است. به طوری که تدوین مقررات یا ایجاد محدودیت در حوزه تجارت و اعمال سیاست‌های ارزی و تعرفه‌ای نامناسب از جمله عواملی است که فعالان بخش خصوصی در محافل خود از آن به عنوان «تحریم‌های داخلی» یاد می‌کنند و این رویه به‌رغم تغییر دولت، کماکان ادامه دارد.

                      برای مثال، کارشناسان بر این باورند، در شرایطی که اقتصاد ایران با کاهش تقاضای داخلی مواجه است و افزایش صادرات می‌تواند مانع از تداوم کاهش رشد اقتصادی شود، ادامه سیاست ارزی جاری و عدم افزایش نرخ ارز متناسب با نرخ تورم داخلی، توسعه صادرات را با کندی مواجه خواهد کرد. اما بر اساس اعتراضاتی که این روزها صادرکنندگان مطرح می‌کنند، به نظر می‌رسد، دولت تصمیمی برای واقعی کردن نرخ ارز برابر آنچه در قوانین بالادستی آمده، ندارد.

                      آنان مدعی هستند که دولت یازدهم، نرخ ارز را در بودجه سال 1395کل کشور، 2997 تومان کمتر از 3 هزارتومان در نظر گرفته و چنین اقدامی این پیام را به صادرکنندگان مخابره می‌کند که دولت در پی افزایش صادرات نیست. از طرفی در شرایطی که گفته می‌شود، سهم بالایی از واردات به کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای اختصاص ‌یافته، این استدلال از سوی مدافعان کاهش نرخ ارز مطرح می‌شود که با افزایش نرخ، واردات و متعاقب آن تولید تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

                      اما در شرایطی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ذیل آن، توسعه صادرات به عنوان استراتژی اقتصادی دولت تعیین شده است، آیا سیاست‌های ارزی نباید به نفع صادرات تدوین شود؟ پرسش مهم‌تر آن است که آیا در نهایت فضای تجاری کشور از لغو تحریم‌ها و دوران پساتحریم به نحو مطلوب بهره‌برداری خواهد کرد؟

                      زندگی بدون تحریم سلام....

                      نظر

                      • خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

                        #20096
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                        تحریم‌های سنگین کنگره آمریکا علیه سپاه پاسداران





                        کنگره آمریکا 3 لایحه جدید برای تحریم سپاه پاسداران و افزایش فشار بر ایران ارائه کرد.
                        کنگره آمریکا عزم خود را برای افزایش فشار بر ایران با هدف محدود کردنتاثیر کاهش تحریم ها بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران جزم کرده است.
                        به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی «قانون تحریم sanctionlaw »، بر همین اساس مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای محدود کردن تاثیر کاهش تحریم ها بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و همچنین مانع تراشی برسر راه تماس گسترده‌تر میان ایران و آمریکا، طی دو هفته گذشته سه لایحه جداگانه درخصوص تحریم علیه سپاه پاسداران ارائه کرده است.

                        براساس این گزارش هر یک از این لوایح به دلایل مختلف باعث دشوار شدن کار معاملات تجاری با ایران طی ماه‌های آینده خواهد شد و به افراد علاقه‌مند به از سرگیری روابط تجاری با ایران یا اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی طی چند هفته آینده توصیه می‌شود به دقت این لوایح پیشنهادی را پیگیری کنند زیرا ممکن است این لوایح پیامدهایی برای فعالیت‌های آنها درپی داشته باشد.

                        اولین لایحه «قانون تحریم های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (HR 4257) » نام دارد که دوین نانز، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا به همراه بیست و شش نماینده جمهوری خواه دیگر مجلس نمایندگان آن را ارائه کرده‌اند. قانون تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شاخصی را که رئیس جمهور آمریکا براساس آن اجازه دارد وضع «حامی تروریسم» را لغو کند، به طور قابل توجهی سخت خواهد کرد. با توجه به اینکه ایران ، سوریه و سودان تنها کشورهای باقی مانده در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا هستند ، هدف از این لایحه محدود شدن گزینه‌های رئیس جمهور این کشور برای خارج کردن نام ایران از فهرست کشورهای حامی تروریسم است. این در حالی است که هنوز هیچ نشانه‌ای از تلاش دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا برای خارج کردن نام ایران از فهرست کشورهای حامی تروریسم در آینده‌ای نزدیک وجود ندارد.

                        قانون تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران همچنین قانون کاهش تهدید ایران را نیز اصلاح خواهد کرد. اصلاح قانون کاهش تهدید ایران از طریق ممنوع شدن هرگونه معاملات مالی آگاهانه اتباع آمریکا و یا انتقال پول به:
                        1 ) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یا هر یک از زیر مجموعه های آن.
                        2 ) هریک از عوامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، شرکت‌های وابسته به آن، شرکت‌های پوششی یا آنهایی که با نام مستعار فعالیت دارند.
                        3 ) هر فرد مرتبط با یا تحت کنترل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یا عوامل، شرکت‌های وابسته، شرکت‌های پوششی و اسامی مستعار.
                        4 ) هر فرد حقیقی که از مقامات یا اعضای ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است و
                        5 ) هر فردی(حقوقی)
                        هدف از قوانین جدید جلوگیری از معاملات مالی با هر فرد و شرکتی است که در بالا ذکر شد، خواهد بود.

                        علاوه بر این قانون، تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مانع از این خواهد شد که رئیس جمهور بتواند با صدور یک مجوز کلی ، اجازه هرگونه معاملاتی را صادر کند که در بالا ممنوع شده است. در عوض آن دسته از اتباع آمریکا که مایل به ورود به یک معامله مالی ممنوعه هستند مجبور خواهند بود مجوز این کار را از اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا دریافت کنند.

                        به منظور محدودیت بیشتر در هرگونه گشایش احتمالی آینده در روابط تجاری آمریکا و ایران، قانون تحریم های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، تهران را در معرض بند چهارم قانون تجارت سال 1974 قرار می دهد که به شدت مانع از امضا هرگونه موافقتنامه بازرگانی رئیس جمهور (آمریکا) با ایران می‌شود و محصولات ایرانی را فاقد شرایط لازم برای برخوردار شدن از معامله غیر تبعیض آمیز قرار می دهد (به عنوان مثال روابط تجاری عادی با آمریکا). این شرط تنها در صورتی اهمیت دارد که دولت اوباما (یا هر دولت دیگری در آمریکا) تحریم تجاری آمریکا با ایران را لغو کند.

                        قانون تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران همچنین قانون مبادله اسناد را نیز اصلاح خواهد کرد. این اصلاح با ملزم ساختن صادرکنندگان اسناد به ارائه گزارش در مورد هرگونه معامله مالی با سپاه پاسداران ایران یا زیرمجموعه‌ها ، عوامل ، شرکت‌های پوششی ، شرکت‌های وابسته ، نام‌های مستعار یا افراد متعلق به یا تحت کنترل سپاه به کمیسیون مبادله اسناد انجام خواهد شد. چنین محدودیتی باعث خواهد شد اعتبار صادرکنندگان اسناد در آمریکا در معرض خطر قرار گیرد و مانع از اقدام آنها برای ورود به معاملات با طرف های ایرانی یا تسهیل معاملات با آنها خواهد شد.

                        لایحه دوم «قانون قرنطینه ستیزه‌جویی و تجاوز تحت حمایت دولتی آیت الله» موسوم به قانونHR 4258 نام دارد که پیتر روسکام، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا آن را ارائه کرده است. این قانون تحریم‌های بیشتری را علیه موسسات تحت مالکیت یا کنترل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعمال می‌کند.

                        قانون قرنطینه ستیزه جویی و تجاوز تحت حمایت دولتی آیت الله ، رئیس جمهور را ملزم می سازد تحریم‌هایی بلوکه کننده علیه هر شرکتی اعمال کند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بیست درصد یا بیشتر از سهم آن را در اختیار دارد.

                        قانون قرنطینه ستیزه جویی و تجاوز تحت حمایت دولتی آیت الله، همچنین قدرت دولت‌های مرکزی و محلی را به منظور تحریم اتباع خارجی یا آمریکایی که در زمینه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های بازرگانی با سپاه پاسداران همکاری دارند افزایش خواهد داد.

                        لایحه سوم علیه ایران نیز «قانون بازبینی و اجرای تحریم های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» نام دارد که برد شرمن از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با حمایت اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ارائه کرده است. در این لایحه آمده است اگر رئیس جمهور مشخص کند فردی خارجی آگاهانه معاملات مشخصی را با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یا هر یک از عوامل یا وابسته های آن انجام داده یا از چنین معاملاتی حمایت کرده است ، در آن صورت باید تحریم‌هایی بلوکه کننده علیه این فرد اعمال شود. رئیس جمهور اجازه دارد برای اتباع آمریکا مجوز معاملات را غیر از معاملات ممنوعه با چنین افراد و شرکت های ممنوعه صادر کند.

                        به منظور اطمینان از اینکه رئیس جمهور به وظایف خود در هدف قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شرکت های وابسته به آن عمل می کند ، قانون بازبینی و اجرای تحریم‌های سپاه پاسداران همچنین دیوان محاسبات آمریکا را ملزم خواهد ساخت گزارشی سالانه را به رئیس جمهور و کمیته های مشخص درکنگره ارائه و اتباع خارجی را که در حال حاضر در معرض تحریم ها نیستند معرفی کند.
                        زندگی بدون تحریم سلام....

                        نظر

                        • نجاT...
                          عضو فعال
                          • Dec 2013
                          • 2639

                          #20097
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                          سفیر استرالیا در تهران اعلام کرد که کمیسیون تجارت این کشور سال آینده هیاتی برای برقراری دوباره روابط تجاری میان کانبرا و تهران به ایران خواهد فرستاد؛ آن هم در حالی که مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا برای کسانی که به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کنند، محدودیت های جدید ایجاد کرده است.


                          «پاول فولی» در دیدار با «مسعود خوانساری» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: استرالیا به محدودیت های اعلام شده توجه ندارد و هیات تجاری این کشور برای سفر به تهران در حالی برنامه ریزی هستند؛ در عین حال روی قول وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اجرایی نکردن مصوبه یاد شده توسط دولت این کشور، حساب کرده اند. 


                          وی افزود: ایران و استرالیا در زمینه فعالیت های معدنی، قوی محسوب می شوند و قادرند در این زمینه مراودات و همکاری های بسیاری داشته باشند...
                          انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                          نظر

                          • Senator1989
                            عضو فعال
                            • Feb 2015
                            • 2577

                            #20098
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            چشم آقایی من سرهنگ نیستم من خالی بند هستم روشن باشه /:.tonguesmiley:.//:.grlim:./

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #20099
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              تاکید « تزار تحریم ها» بر تجارت با ایران






                              آمریکایی ها « آدام زوبین» را « تزار تحریم ها» هم می خوانند. تزار در تازه ترین سخنانش قریب یک ساعت از تحریم ها علیه ایران سخن گفت ولی شاه کلید سخنان او فقط یک جمله بود که به سرعت در فضای مجازی پیچید: تشویق تجارت با ایران.
                              خبرنگار وال استریت ژورنال نخستین کسی بود که این جمله را منتشر کرد. به ساعتی نکشید که سیل اظهارنظرها و سوالها به سمت او سرازیر شد. یکی می پرسید: کجا این حرف را زده و دیگری می نوشت : این اصلا به دی.ان.ای وزارت خزانه داری نمی خورد.

                              به گزارش ایرنا حق داشتند که باور نکنند. تزار تا پیش از این بر طبل تحریم ایران می کوبید. یک بار در روزهای واپسین مذاکرات هسته ای تهدید کرد اگر توافقی حاصل نشود با کنگره بر روی افزایش تحریم های ایران کار خواهیم کرد.
                              رسانه های اسرائیلی ، زوبین را سومین معاون یهودی وزارت خزانه داری آمریکا معرفی می کنند. او اکنون بر صندلی « دیوید کوهن» نشسته و پیش از کوهن هم » استوارت لوی» مسئول تحریم ها بود.
                              هر سه این ها از هیچ تلاشی در سال های گذشته برای تحت فشار قرار دادن ایران کوتاهی نکردند.
                              وقتی که می خواهید به شرحی از زوبین برسید، این جملات را در کنار عکس او می بینید:
                              « در 15 ماه گذشته نزدیک به 100 بازیگر ، شخص و کمپانی را به خاطر کمک به ایران در دور زدن تحریم ها و یا سایر سوءرفتارها هدف قرار داده ایم. نزدیک به نیم میلیارد دلار جریمه برای کمپانی هایی اعمال کرده ایم که معاملات پنهان با ایران داشته اند.»

                              ** آن کس که شک نکرد

                              اظهارشگفتی ها در فضای مجازی، هر خواننده ای را در صحت نقل قول از زوبین به تردید وا داشت. همه به دنبال متن کامل سخنان او بودند اما در میان همه اظهارنظرها یک نام آشنا همه را به درنگ واداشت. کسی که خود تا سال گذشته « تزار تحریم ها» خوانده می شد و دست برقضا او هم هر کاری کرد تا ایران را به زانو درآورد؛ ریچارد نفیو.
                              نفیو در صحت سخنان نقل شده از زوبین تردید نکرده بود. او نوشت :« این نشان می دهد تحریم ها علیه ایران چه وسعت و شدتی داشته که حتی اعلام تجارت قانونی هم به تنهایی خبرساز است.»
                              نفیو درجمع کسانی که زوبین برایشان سخنرانی کرد ، نبود ولی به خوبی درک می کرد داستان چیست.
                              او یک سال و نیم هماهنگ کننده سیاست های تحریمی در وزارت خارجه آمریکا بود و کمپینی را هدایت می کرد که ماموریت داشت شبکه ای از تحریم را اطراف ایران بتند.
                              یک بار در مصاحبه ای گفت که روزگاری جهنمی داشته است. گفت: « یک روز مدیر یک کمپانی خارجی که از من به شدت آزرده بود ، گفت دوست داری دولت ما همین کار را با جنرال موتورز بکند؟ فکر کردم که چه جالب! مطمئن نیستم در آن صورت ما چه می کردیم؟»
                              همانجا بود که هشدار داد تحریم های آمریکا ممکن است همچون بومرنگ عمل کند و به زودی به صورت دولتمردان آمریکا بخورد.
                              نفیو به خوبی سرانجام تحریم ها را پیش بینی کرده بود و شاید اکنون که لقب تزاری را به زوبین داده و جانشین اش از تجارت قانونی با ایران می گوید ، حسرت روزهایی را بخورد که برای فشار آوردن به تهران هدر داده است.

                              ** زوبین چه گفت؟
                              تزار تحریم ها تنها همان یک جمله را نگفته بود. او در جمع اعضای « شورای آتلانتیک» و « ایران پراجکت» از اجرای برجام سخن گفت.
                              معاون وزارت خزانه داری آمریکا برجام را یکی از محکم ترین سندها خواند و گفت: به صراحت به شما می گویم امروز برجام یکی از پراهمیت ترین اولویت های وزارت خزانه داری آمریکا است.
                              او گفت: پس از روز اجرایی شدن واجرای تمام تعهدات ایران، افراد غیرآمریکایی قادر خواهند بود از این کشور به میزان نامحدود نفت خام خریداری کنند. این اولین بار در طول سالیان متمادی است که سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی تحت تحریم قرار نمی گیرد.
                              تا قبل از شروع برجام شرکت ها می توانند مذاکره و قراردادهای خود را تنظیم کنند ولی برای اجرا باید تا روز اجرایی شدن برجام صبر کنند.
                              اداره کل درآمدهای خارجی وزارت خزانه داری با انتشار گزارشی شفاف نسبت به تحریم هایی که در روز اجرای برجام لغو خواهند شد، و نیز تحریم های غیر هسته ای که باقی خواهند ماند، اطلاع رسانی خواهد کرد.
                              ما به حمایت خود از بخش خصوصی که تمایل به فعالیت تجاری در ایران دارند ، ادامه می دهیم اما اکنون نوبت ایران است که اصلاحات اقتصادی را در کشورش اجرا کند.
                              ما در برجام به سه موضوع متعهد شده ایم:
                              1- مجوز فروش یا اجاره هواپیما های مسافربری ساخت آمریکا و قطعات و خدمات مرتبط با آن قانونی خواهد شد
                              2- مجوز واردات فرش های دستباف و مواد غذایی ایرانی به آمریکا قانونی می شود
                              3- مجوز برخی از شرکت های امریکایی که توسط ایرانیان اداره یا کنترل می شوند و یا برخی افراد ایرانی فعالیت هایی در آن انجام می دهند درصورتی که فعالیت آنها با روح برجام سازگاری داشته باشد، قانونی می شود

                              ** چرخش مواضع زوبین

                              اگر زوبین به فاصله چند ماه چنین چرخشی در مواضع خود داشته ، فقط یک دلیل دارد و آن متنی است که به عنوان « برجام» پیش روی او است.
                              آن زمان که مذاکره کنندگان ایرانی در پاسخ به منتقدان و مخالفان از محکم بودن این سند سخن می گفتند شاید درک آن برای خیلی ها دشوار بود.
                              اکنون معنای آن سخنان قدری روشن شده است. هرچند که به مرور و با اجرای گام به گام برجام این تصویر بیش از پیش شفاف خواهد شد. فقط باید مراقب بود که این نهال نوپا به بار بنشیند.


                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • نجاT...
                                عضو فعال
                                • Dec 2013
                                • 2639

                                #20100
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                                برای همین است که در محافل خصوصی برخی مدیران, بعضاً از رشد صد برابری برخی سهام صحبت به میان میاد...
                                انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                                نظر

                                در حال کار...
                                X