آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #20941
    پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

    دیدار نتانیاهو با رئیس جمهوری آمریکا؛ رهبران دو کشور درباره ایران گفت و گو می‌کنند


    همزمان با دومین روز اجلاس ایپک، بنیامین نتانیاهو در واشنگتن دی سی با رئیس جمهوری آمریکا دیدار می‌کند.


    پرزیدنت ترامپ و نخست وزیر اسرائیل، در پنجمین دیدار خود، جبهه واحد در مورد توافق اتمی ایران و تلاش برای توقف در برنامه موشکی بالیستیک تهران را نشان خواهند داد.


    در این دیدار که روز دوشنبه ۱۴ اسفند انجام می‌شود، خواست پرزیدنت ترامپ برای رفع نواقصی که می‌گوید روح برجام را نقض کرده است، و نگرانی‌های ناشی از اقدامات بی‌ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران در منطقه، از جمله در سوریه و یمن در دستور کار است.


    آقای نتانیاهو گفته است که قبل از هر چیز درباره فعالیت‌های اتمی و رفتار جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفتگو و تبادل نظر می‌کند.


    او گفته است: «درباره خیلی چیزها با او گفتگو خواهم کرد اما اول ایران، سلطه جویی‌هایش، بلندپروازی ‌ای هسته‌ای و بطور کلی رفتار پرخاشگرانه‌اش در منطقه خاورمیانه و در نزدیکی مرزهای ما. به نظر من جلوگیری از سلطه جویی ایران باید هدف مشترک همه کشورهای منطقه باشد، اما اول این برعهده ماست، برعهده همه اسرائیلی‌ها.»


    پرزیدنت ترامپ پیشتر ضمن تشریح سیاست خارجی جامع آمریکا تاکید کرده است که از برجام کنار خواهد کشید، مگر آن که متحدان اروپایی و کنگره آمریکا، نقایص بی شمار آن را رفع کنند.


    او گفت: «من به دولت دستور می‌دهم از نزدیک با کنگره و متحدانمان برای رفع اشکالات بی‌شمار این توافق همکاری کنند تا رژیم ایران هرگز نتواند با سلاح‌های اتمی جهان را تهدید کند.»


    نخست وزیر اسرائیل، می‌گوید که ایران در مسیر ساخت کارخانه تولید موشک‌های هدایت شونده در لبنان است.


    آقای نتانیاهو در پی پرواز یک پهپاد ایران بر فراز اسرائیل که هدف سامانه دفاع موشکی قرار گرفت و سقوط یک جت جنگنده اسرائیل در سوریه که در حال بمباران سامانه دفاع موشکی سوریه بود، به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که اسرائیل می‌تواند مستقیما علیه جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #20942
      پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

      شمخانی "امتیازدهی" اروپا به آمریکا را "نادرست" خواند


      دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با وزیر خارجه فرانسه "امتیازدهی" به آمریکا برای حفظ این کشور در برجام را "تسلیم شدن در برابر بازی روانی ترامپ" دانست. لو دریان پیشتر نسبت به برنامه موشکی به ایران هشدار داده بود.


      علی شمخانی در دیدار با وزیر خارجه فرانسه امتیازدهی به آمریکا برای حفظ این کشور در برجام را نادرست دانست
      علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه


      علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز دوشنبه (۱۴ اسفند/ ۵ مارس) در جریان دیدار خود با ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، گفت: «سیاست اروپا در امتیازدهی به آمریکا برای باقی نگه داشتن این کشور در برجام نادرست و به معنای انفعال و تسلیم شدن در برابر بازی روانی ترامپ است.»


      نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنیت ملی ایران ضمن تأکید بر "ضرورت تسریع در اجرای کامل تعهدات طرف‌های اروپایی در برجام" افزود: «عدم موفقیت توافق‌نامه برجام منجر به شکست اعتبار توافقات بین‌المللی و منطق گفتگو برای حل مسائل جهانی خواهد شد.»


      محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در آستانه دیدار با همتای فرانسوی‌اش اتحادیه اروپا را متهم به "افراط" برای حفظ آمریکا در برجام کرده و گفته بود که این "افراط" در نهایت به سیاست اروپا ضربه خواهد زد.




      ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، که از نخستین ساعات بامداد امروز برای گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی در تهران به‌سر می‌برد، در آستانه سفرش به ایران هشدار داده بود که چنانچه جمهوری اسلامی نگرانی‌های نسبت به برنامه موشکی بالستیک خود را جدی نگیرد، ممکن است با تحریم‌های جدیدی روبه‌رو شود.


      اندک‌زمانی بعد سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اظهارات لو دریان گفته بود که نگرانی‌های مقام‌های فرانسوی در مورد سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی بر اساس "توهم و اشتباه" است. او ضمن رد اظهارات اخیر وزیر خارجه فرانسه درباره برنامه موشک‌های بالستیکی ایران تصریح کرده بود که ایران "کشوری مستقل است که برای استقلال خویش بهای سنگینی پرداخت کرده است".




      موضوع گفت‌وگوی وزیر خارجه فرانسه با مقام‌های جمهوری اسلامی، برنامه موشک‌های بالستیک ایران، توافق هسته‌ای تیرماه ۱۳۹۴ موسوم به برجام و نقش ایران در منطقه عنوان شده است. مقام‌های ایرانی اما همواره مذاکره بر سر برنامه "دفاعی" و موشکی خود را رد کرده‌اند.


      درخواست "رفع موانع مبادلات بانکی"


      دریابان شمخانی که با اونیفورم نظامی در برابر سردیپلمات فرانسوی ظاهر شده بود، در بخش دیگری از سخنان امروز خود بر "ضرورت تسریع در رفع موانع باقی‌مانده در مسیر مبادلات بانکی در فضای پسابرجام" نیز تأکید کرد و افزود: «منطق هر نوع توافق بین‌المللی صیانت همه طرف‌ها و جامعه جهانی از آن بوده و درخواست پایبندی از یک طرف و بی‌تفاوتی نسبت به نقض تعهدات طرف دیگر قابل قبول نیست.»


      جمهوری اسلامی از پس گذشت بیش از دو سال و نیم از توافق هسته‌ای، کماکان با موانعی جدی در مبادلات بانکی بین‌المللی خود مواجه است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز ۱۲ ژانویه با تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران برای یک دوره ۴ ماهه دیگر موافقت کرد، اما هم‌زمان گفت که این "آخرین باری" است که تعلیق تحریم‌ها را تمدید می‌کند. ترامپ جمهوری اسلامی را بارها به خاطر "حمایت از تروریسم" و گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه، بی‌ثبات‌سازی منطقه و ادامه برنامه موشک‌های بالستیک‌اش به نقض "روح برجام" متهم کرده است.


      شمخانی در پاسخ به بخشی از همین اتهام‌ها بود که در گفت‌وگو با لو دریان از "مبارزه واقعی" جمهوری اسلامی با تروریسم در عراق و سوریه سخن گفت و افزود: «عدم مقابله پرهزینه جمهوری اسلامی ایران با تروریسم می‌توانست تصاعد غیرقابل کنترل این بحران و توسعه ناامنی ‌و بی‌ثباتی به اروپا از جمله فرانسه را رقم بزند.»


      دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین بدون نام بردن از سازمان مجاهدین خلق، "حضور و فعالیت آزادانه" آنها در فرانسه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «عدم مقابله پاریس با گروه‌های تروریستی حاضر در این کشور که در ترور هزاران نفر از مردم بیگناه کشور ما دست داشته‌اند، با مسئولیت بین‌المللی فرانسه در مقابله با تروریسم مغایرت داشته و به طور قطع مقوم روند رو به توسعه روابط دو کشور نخواهد بود.»


      "ضرورت اجتناب‌ناپذیر" برنامه موشکی ایران


      علی شمخانی همچنین "تقویت توانمندی دفاعی ایران به ویژه قدرت موشکی" این کشور را "ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در مسیر اجرای سیاست بازدارندگی" عنوان کرد و افزود: «توان دفاعی ایران تهدیدکننده هیچ کشوری نبوده و توسعه آن بدون تاثیرپذیری از مؤلفه‌های سیاسی، تابعی از نیازمندی‌های امنیتی و تهدیدات بالقوه کشور می‌باشد.»


      وزیر خارجه فرانسه در آستانه سفرش به تهران، برنامه موشک‌های بالستیکی ایران را که شامل موشک‌هایی با برد "هزاران کیلومتر" می‌شود، با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل ناسازگار خوانده و گفته بود که این برنامه فراتر از نیازهای دفاعی ایران است.


      علی شمخانی به طرح قطعنامه اخیر یمن علیه ایران که فرانسه نیز در کنار آمریکا، بریتانیا و آلمان از آن حمایت کرده بود، واکنش نشان داد و آن را "ناامیدکننده و علامت بی‌تفاوتی کشورهای غربی به نسل‌کشی و نقض حقوق بشر در یمن و فجایع انسانی در این کشور" خواند. او افزود: «چشم پوشیدن از محاصره شدید مردم مظلوم و بی‌دفاع یمن و بی‌تفاوتی نسبت به شیوع گسترده قحطی و بیماری در این کشور شائبه ترجیح منافع اقتصادی حاصل از پشتیبانی از عربستان سعودی و امارات را ایجاد نموده و بیانگر استاندارد دوگانه و قابل معامله بودن جان انسان‌ها در نظر مقامات برخی کشورهای اروپایی و آمریکاست.»


      به گزارش‌های رسانه‌های داخلی ایران، وزیر خارجه فرانسه نیز در این دیدار بر "ضرورت پایبندی طرف‌های امضاکننده برجام به تعهدات خود" تأکید و مخالفت خود با مواضع آمریکا در قبال توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرده است. طبق همین گزارش‌ها، لو دریان همچنین از "راهکارهای جدیدی به منظور ایجاد گشایش‌های جدی در روابط پولی و بانکی میان ایران و فرانسه" در آینده نزدیک خبر داده است.


      وزیر خارجه فرانسه روز ۸ اسفند نیز "بلندپروازی‌های" ایران در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک را "بسیار نگران‌کننده" و ناقض قطعنامه سازمان ملل متحد خوانده بود. او گفته بود: «اتخاذ تدابیری در راستای جلوگیری از تبدیل‌شدن برنامه موشک‌های بالستیکی ایران به خطری برای کشورهای همسایه ضروری است.» او در عین حال بر اجرای کامل برجام تأکید کرده بود.


      سفر لو دریان به تهران نخستین دیدار یکی از طرفین اروپایی برجام به ایران از زمان تهدید رئیس جمهور آمریکا به خروج از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی است. دونالد ترامپ بر متحدان اروپایی خود، از جمله فرانسه، برای مذاکره با ایران به قصد اصلاح "نقائص" برجام، مهار برنامه موشکی و تغییر رفتار این کشور در منطقه فشار می‌آورد. ایران اما تاکنون هرگونه مذاکره‌ای برای ایجاد تغییر در توافق هسته‌ای را رد کرده است.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #20943
        پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

        ظریف اتحادیه اروپا را به "افراط" در برابر ایران متهم کرد


        وزیر خارجه ایران در آستانه دیدار با همتای فرانسوی‌اش اتحادیه اروپا را متهم به "افراط" برای حفظ آمریکا در برجام کرد. ظریف گفت، این "افراط" به اروپا ضربه خواهد زد. لو دریان در رابطه با برنامه موشکی به ایران هشدار داده بود.


        محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران اتحادیه اروپا را متهم به افراط برای حفظ آمریکا در برجام کرد


        محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در آستانه دیدارش با ژان­ ایو لو دریان، همتای فرانسوی خود، "افراط" اتحادیه اروپا برای حفظ آمریکا در برجام را مورد انتقاد قرار داد.


        ظریف در مصا‌حبه‌ای که متن آن در شماره روز دوشنبه (۱۴ اسفند/ ۵ مارس) روزنامه اعتماد منتشر شده است، گفت که این "افراط" به سیاست خود اروپا ضربه خواهد زد.


        وزیر خارجه ایران در پاسخ به پرسشی در رابطه با هم‌صدایی آمریکا، بریتانیا فرانسه و آلمان در طرح قطعنامه یمن علیه ایران که "نشانه خوبی در روابط دیپلماتیک میان ایران و اروپا نیست"، از جمله گفت: «کشورهای اروپایی برای حفظ امريكا در برجام، دچار افراط شده‌اند و اين افراط در نهايت به سياست خود اروپا ضربه خواهد زد».


        محمدجواد ظریف در ادامه هشدار داد که «طبیعی است كه در اين زمينه اروپایی‌ها انتخاب خود را دارند اما بايد بدانند كه جمهوری اسلامی در برابر اين تحركات بی‌تفاوت نخواهد بود.»




        ژان ایو لودریان، همتای فرانسوی ظریف، که از شامگاه گذشته برای گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی در تهران به‌سر می‌برد، در آستانه سفرش به ایران هشدار داده بود که چنانچه جمهوری اسلامی نگرانی‌های نسبت به برنامه موشکی بالستیک خود را جدی نگیرد، ممکن است با تحریم‌های جدیدی روبه‌رو شود.


        لو دریان گفته بود: «برنامه موشک‌های بالستیکی [ایران] که برد آنها هزاران کیلومتر است، با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل سازگار نیست و فراتر از نیاز ایران برای دفاع از مرزهای خود است.»


        سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اظهارات لو دریان گفت که نگرانی‌های مقام‌های فرانسوی در مورد سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی بر اساس "توهم و اشتباه" است. وی ضمن رد اظهارات اخیر وزیر خارجه فرانسه درباره برنامه موشک‌های بالستیکی ایران تصریح کرد که ایران "کشوری مستقل است که برای استقلال خویش بهای سنگینی پرداخت کرده است".


        وزیر خارجه فرانسه روز ۸ اسفند هم "بلندپروازی‌های" ایران در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک را "بسیار نگران‌کننده" و ناقض قطعنامه سازمان ملل متحد خوانده بود. او در نشستی خبری با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، گفته بود: «اتخاذ تدابیری در راستای جلوگیری از تبدیل‌شدن برنامه موشک‌های بالستیکی ایران به خطری برای کشورهای همسایه ضروری است.» او در عین حال بر اجرای کامل برجام تأکید کرده بود.




        سفر لو دریان به تهران نخستین دیدار یکی از طرفین اروپایی برجام به ایران از زمان تهدید رئیس جمهور آمریکا به خروج از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی است. وزیر خارجه فرانسه هم اینک در تهران مشغول مذاکره با همتای ایرانی خود و دیگر مقام‌های ارشد ایران است.


        موضوع گفت‌وگوی وزیر خارجه فرانسه با مقام‌های جمهوری اسلامی، برنامه موشک‌های بالستیک ایران، توافق هسته‌ای تیرماه ۱۳۹۴ موسوم به برجام و نقش ایران در منطقه عنوان شده است. مقام‌های ایرانی اما همواره مذاکره بر سر برنامه "دفاعی" و موشکی خود را رد کرده‌اند.


        حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز ۱۵ بهمن‌ماه ضمن تأکید بر اینکه "مسئولان ما برای توانمندی دفاعی‌شان نیازی به مذاکره و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت"، گفته بود: «صحبت و بحث می‌کنیم و اگر مقامی آمد به او جواب می‌دهیم»، اما به تأکید افزوده بود: «جواب قاطع و محکم هم می‌دهیم.»


        دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بر متحدان اروپایی خود، از جمله فرانسه، برای مذاکره با ایران به قصد اصلاح "نقائص" برجام فشار می‌آورد. ایران اما تاکنون هرگونه مذاکره‌ای برای ایجاد تغییر در توافق هسته‌ای را رد کرده است.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #20944
          پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

          «موضع فرانسه در مورد برنامه موشکی ایران موضع اروپاست»


          وزیر خارجه فرانسه برای گفتگو با مقام‌های ایران راهی تهران شده است.

          او در آستانه این سفر هشدار داد اگر ایران نگرانی در مورد برنامه موشکی خود را برطرف نکند، تحریم خواهد شد. حبیب حسینی‌فرد، تحلیلگر مسائل بین‌الملل می‌گوید موضع وزیر خارجه فرانسه، موضع اتحادیه اروپاست.



          ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه همراه یک هیات بلند پایه بامداد دوشنبه (۱۴ اسفند/ ۵ مارس) وارد تهران شد.

          هدف از سفر لودریان به تهران گسترش روابط دو جانبه و تبادل نظر درباره مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان شده است.

          فرانسه بر اجرای کامل برنامه جامع مشترک، برجام تأکید دارد. حبیب حسینی‌فرد تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل تأکید می‌کند که حفظ برجام برای اتحادیه اروپا اهمیت ویژه‌ای دارد و فرانسه به عنوان نماینده اتحادیه اروپا تلاش می‌کند پیش از ماه مه، زمان تمدید تعلیق تحریم‌های ایران توسط رئیس‌جمهور آمریکا، باب گفتگو در مورد برنامه موشکی ایران را باز کند.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #20945
            پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

            آمانو: فروپاشی برجام "ضایعه‌ای بزرگ" خواهد بود


            مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به تهدید آمریکا به خروج از برجام گفت، شکست برجام "ضایعه‌ای بزرگ" برای راستی‌آزمایی هسته‌ای خواهد بود. آمریکا متحدان اروپایی خود را برای "اصلاح" برجام زیر فشار گذاشته است.


            یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت که فروپاشی برجام ضایعه‌ای بزرگ برای راستی‌آزمایی هسته‌ای و توافق‌های چندجانبه بین‌المللی خواهد بود


            یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز دوشنبه (۵ مارس/ ۱۴ اسفند) با اشاره به تهدید آمریکا به خروج از برجام گفت که فروپاشی توافق اتمی حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ میلادی میان قدرت‌های بزرگ با ایران "ضایعه‌ای بزرگ" برای راستی‌آزمایی هسته‌ای و توافق‌های چندجانبه بین‌المللی خواهد بود.


            آمانو که در آغاز نشست شورای حکام آژانس در وین سخن می‌گفت، توافق هسته‌ای با ایران را دستاوردی "چشمگیر" خواند. او مجددا گفت که ایران تا به امروز به تعهدات خود در برجام عمل کرده و تداوم اجرای کامل این تعهدات ضروری است.




            دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بارها تهدید کرده است که ایالات متحده در صورت عدم اصلاح برجام، از این توافق خارج خواهد شد. او روز ۱۲ ژانویه با تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران برای یک دوره ۴ ماهه دیگر موافقت کرد، اما هم‌زمان، با اشاره به اینکه این "آخرین باری" است که تعلیق تحریم‌ها را تمدید می‌کند، برای ماندن در برجام شروطی گذاشت.


            شروط ترامپ برای ماندن در برجام گنجاندن چهار نکته اصلاحی در این توافق است. این اصلاحات شامل اجازه بازرسی از تمام سایت‌های مورد درخواست آژانس، تضمین تعهد ایران به چشم‌پوشی از تملک سلاح هسته‌ای، دائمی شدن محدودیت شدید غنی‌سازی اورانیوم در ایران و گنجاندن برنامه موشک‌های دوربرد ایران در متن برجام هستند.


            "ضایعه بزرگ" برای "پیروزی چشمگیر"


            یوکیا آمانو در ادامه سخنان امروز خود با اشاره به "پیروزی چشمگیر" توافق اتمی با ایران در حوزه راستی‌آزمایی هسته‌ای گفت: «فروپاشی برجام ضایعه‌ای بزرگ برای راستی‌آزمایی هسته‌ای و توافق‌های چندجانبه خواهد بود.»


            مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «آژانس از ایران خواسته است تا شفاف‌سازی‌های بیشتری را درباره طرح‌های مربوط به توسعه چرخه سوخت هسته‌ای در راستای استفاده در پیشران‌های هسته‌ای دریایی ارائه کند.»


            آمانو همچنین در برابر نمایندگان ۳۵ کشور عضو شورای حکام با اشاره به تداوم راستی‌آزمایی هسته‌ای در رابطه با ایران، تصریح کرد که آژانس به همه سایت‌ها و مکان‌های مورد نیاز خود در ایران دسترسی داشته و بازرسی‌های مربوط به احتمال وجود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران نیز کماکان ادامه خواهد یافت.


            ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، هم‌اینک در ایران به‌سر می‌برد. سفر او به تهران نخستین دیدار یکی از طرفین اروپایی برجام به ایران از زمان تهدید رئیس جمهور آمریکا به خروج از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی است. موضوع گفت‌وگوی لو دریان با مقام‌های جمهوری اسلامی، برنامه موشک‌های بالستیک ایران، توافق هسته‌ای تیرماه ۱۳۹۴ موسوم به برجام و نقش ایران در منطقه عنوان شده است.


            دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بر متحدان اروپایی خود، از جمله فرانسه، برای مذاکره با ایران به قصد اصلاح "نقائص" برجام، مهار برنامه موشکی و تغییر رفتار این کشور در منطقه فشار می‌آورد. مقام‌های ایرانی اما همواره مذاکره بر سر برنامه "دفاعی" و موشکی خود یا ایجاد تغییر در متن برجام را رد کرده‌اند.




            رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، بهمن‌ماه گذشته در همین راستا اعلام کرده بود که کارگروه‌هایی برای بررسی ایرادهای مورد نظر آمریکا در برجام فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. او گفته بود که ایالات متحده حمایت بریتانیا، فرانسه و آلمان، اعضای اروپایی گروه ۵ به علاوه یک، را برای بررسی تغییرات مورد نظر آمریکا در توافق هسته‌ای با ایران جلب کرده است. وزارت خارجه ایران اما در واکنش به این سخنان، اعلام کرده بود که "هیچ اطلاعی" از کارگروه اصلاح برجام ندارد و اروپایی‌ها هم چیزی در این مورد به ایران نگفته‌اند.


            "غنی‌سازی ۲۰ درصدی در کمتر از ۴۸ ساعت"


            بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در گفت‌وگوی امروز خود با شبکه "العالم"، در پاسخ به پرسشی درباره زمان لازم برای ایران جهت بازگشت به دوره پیش از برجام گفت: «ما نه تنها می‌توانیم به وضعیت قبل برگردیم، بلکه به مراتب می‌توانیم چندین برابر جلوتر از قبل بازگردیم. به طور مثال اگر ما بخواهیم ۲۰ درصد غنی‌سازی کنیم، در کمتر از ۴۸ ساعت می‌توانیم اقدام کنیم. ما بر اساس ماشین‌های جدیدی که به کار می‌گیریم می‌توانیم سرعت غنی‌سازی را بالا ببریم.»


            معاون سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در مصاحبه‌ای با سایت "عصر ایران" که روز ۲۳ بهمن منتشر شد، احتمال تغییر برجام زیر فشار آمریکا و با همکاری اروپا را "نزدیک به صفر" دانسته و گفته بود: «احتمال این موضوع که مثلا یک اروپایی بگوید این قسمت را اصلاح کنید تا آقای ترامپ هم قبول کند نزدیک به صفر است. چنین چرخش‌هایی این سیگنال را به دیگر کشورها می‌فرستد که ما هر چقدر هم با شما قرار بگذاریم، وقتی زور بالای سرمان باشد نظرمان عوض می‌شود».




            محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در آستانه سفر همتای فرانسوی‌اش به ایران، اتحادیه اروپا را متهم به "افراط" برای حفظ آمریکا در برجام کرده و گفته بود که این "افراط" در نهایت به سیاست اروپا ضربه خواهد زد. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این نهاد، همین مضمون را به شکلی دیگر در دیدار امروز خود با وزیر خارجه فرانسه بیان کرده بود.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #20946
              پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

              مایک پنس: اگر برجام اصلاح نشود، آمریکا خارج خواهد شد


              پنس: اقدامات تحریک‌آمیز خطرناک بدون واکنش از سوی اسرائیل، آمریکا و یا متحدان ما نخواهد ماند


              مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، هشدار داده است که در صورتی که توافق هسته‌ای با ایران - برجام -اصلاح نشود، آمریکا از این توافق خارج خواهد شد.


              معاون رئیس جمهوری آمریکا که در نشست کمیته روابط عمومی اسرائیل-آمریکا - آیپک - سخن می‌گفت یادآور شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، در جدیدترین مورد تمدید پایبندی ایالات متحده به برجام، از کنگره خواست تا این توافق را مطابق خواست وی تغییر دهد و در غیر اینصورت، آن را بار دیگر تمدید نخواهد کرد.


              آقای پنس گفت: "اشتباه نکنید، این آخرین فرصت است. مگر اینکه معامله هسته‌ای ایران در ماه‌های آینده ترمیم شود، ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران خارج خواهد شد." وی افزود: "ایالات متحده هرگز به ایران اجازه داشتن اسلحه اتمی را نخواهد داد."


              هنگام دستیابی به برجام در سال ٢٠١٥، کنگره آمریکا رئیس جمهوری را ملزم کرد که در فواصل شش ماهه گزارشی را در مورد اجرای دقیق این توافق از سوی ایران به کنگره بدهد و براساس ارزیابی از پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات خود، تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایالات متحده علیه این کشور را تمدید کند. آقای ترامپ تا کنون این سند را تایید کرده اما در آخرین بار از کنگره آمریکا خواست تا آن را به شکل مورد نظر دولت اصلاح کند و در غیراینصورت، بار دیگر تعلیق تحریم‌ها را تایید نخواهد کرد.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • احمدخان
                عضو فعال
                • Jan 2011
                • 2032

                #20947
                پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                ❌عقب نشینی کره شمالی از ترس ترامپ.!!?

                ⭕️امروز١٥اسفند،مشاورامنیتی رئیس جمهوری کره جنوبی،گفت که رژیم کره شمالی اعلام کرده،که آمادگی غیراتمی کردن شبه جزیره کره رادارد .

                نظر

                • امام قلی خان
                  عضو فعال
                  • Aug 2015
                  • 1542

                  #20948
                  پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                  همه دارند از پای منقل ترامپ بلند می شوند. مشاور اقتصادی اش هم رفت. امیدوارم به زودی ملانیا هم جدا بگردد و با خودم پیوند بخورد که بهترین بخت زندگی اش می باشم.
                  با تشکر
                  نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                  از هم ندوشیم.
                  با هم بنوشیم.

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #20949
                    پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                    همزمان با فشارها بر تهران

                    یک فرمانده سپاه:‌ تولید موشک ما سه برابر شده است



                    در حالیکه در تازه ترین رویداد، این هفته وزیر خارجه فرانسه در ادامه رایزنی ها برای توقف برنامه موشکی ایران به تهران سفر کرد، یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران می گوید جمهوری اسلامی تولید موشک های خود را «نسبت به گذشته» سه برابر کرده است.


                    به گزارش رویترز، امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدون اشاره به اینکه چه زمانی ایران ظرفیت موشکی خود را افزایش داده، گفته ایران برای تولید موشک ها «در گذشته ما باید کلی به نهادها برای اقدامات توضیح می‌دادیم ولی الان اینطور نیست.»


                    او بدون تشریح بیشتر سخنان خود گفته است که دولت، مجلس، و دیگر مقامات ایران در موضوع موشک های زمین به زمین «یکپارچه شده و پای کار هستند.»


                    ایالات متحده بارها نگرانی خود را از برنامه موشکی ایران اعلام کرده و آن را نقض توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ می داند.


                    پرزیدنت ترامپ اواسط ماه پیش بار دیگر پایبندی ایران به برجام را گواهی نکرد و افزود که اگر جامعه جهانی تن به تغییراتی که آمریکا برای پر کردن خلاء های برجام تن ندهد، واشنگتن از آن خارج می شود.


                    ایالات متحده آمریکا، ایران را به نقض برجام از طریق آزمایش موشکی متهم می کند. دولت ترامپ می گوید براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.


                    در یکسال اخیر ایران چند آزمایش موشکی داشته است که آمریکا می گوید قابلیت حمل کلاهک اتمی را داشته اند.

                    جمهوری اسلامی ایران می گوید برنامه موشکی ایران جنبه دفاعی دارد اما نمونه هایی از موشک و تجهیزات مربوطه ساخت ایران در اختیار برخی گروه ها از جمله حوثی های یمن و حزب الله لبنان مشاهده شده است.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #20950
                      پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                      توافق آمریکا و کره شمالی، ترامپ را به خروج از برجام تشویق می کند؟


                      دریافت خبر : شنبه 19 اسفند 1396 ساعت 23:26


                      نشریه آمریکائی وال استریت ژورنال اعلام کرد: ترامپ ممکن است با رد توافق هسته ای با ایران، بخواهد از موضع قدرتمندتری پای میز مذاکره با کره شمالی بنشیند.


                      خبرگزاری مهر: نشریه آمریکائی وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد: نشست دونالد ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی می تواند رئیس جمهوری آمریکا را به خروج از توافق هسته ای ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ میلادی (۲۳ تیر ماه سال ۹۴) موسوم به «برجام» ترغیب کند.

                      به گزارش این روزنامه آمریکائی، چند نفر از مقامات سابق و فعلی غربی اعلام کرده اند که دیدار رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی در ماه مِی سال جاری میلادی می تواند توافق هسته ای این کشور با ایران را از بین ببرد.

                      رسانه مذکور در ادامه می افزاید: دیدار مذکور در آستانه ۱۲ ماه می یعنی روزی به انجام خواهد رسید که ترامپ باید نظرش را درباره پایبندی ایران به برجام و تمدید تعلیق تحریم های واشنگتن علیه تهران به کنگره این کشور اعلام کند؛ موضوعی که وی پیشتر گفته است که این کار را به انجام نخواهد رساند.

                      وال استریت نوشت: افرادی که در برجام مشارکت داشتند، پیشتر اعلام کرده بودند که ادامه این توافق به کره شمالی مرتبط است؛ چرا که تَرک توافق با تهران توسط واشنگتن رهبر کره شمالی را به این نتیجه می رساند که نمی تواند به تضمین های امنیتی آمریکا در هرگونه توافق احتمالی اعتماد کند.

                      روزنامه آمریکائی اضافه کرد: اما اکنون این افراد می گویند احتمال دارد عکس احتمالات پیشین آن ها روی دهد؛ یعنی ترامپ با رد توافق هسته ای با ایران شاید بخواهد از موضع قدرتمندتری پای میز مذاکره با کره شمالی بنشیند.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #20951
                        پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                        تاثیر دیدار «ترامپ» و «اون» بر برجام


                        چند مقام آمریکایی به وال‌استریت ژورنال گفته‌اند که در صورت برگزاری دیدار ترامپ و کیم جونگ اون، فضاسازی و فشار دولت آمریکا متوجه ایران می‌شود و احتمال خروج واشنگتن از برجام وجود دارد.


                        میهن امروز- چند تن از مقامات سابق و فعلی آمریکایی با اشاره به احتمال دیدار «دونالد ترامپ» و «کیم جونگ اون» رئیس‌جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی در ماه مِی و کاهش چشمگیر تنش‌ها میان دو کشور، از افزایش احتمال انتقال این تنش‌ها به روابط ایران و آمریکا و حتی از بین رفتن توافق هسته‌ای سخن گفته‌اند.


                        ترامپ باید تا 12 می، نظر خود را در خصوص «پایبندی ایران به برجام» به کنگره کشورش اعلام کند و احتمال می‌رود که دیدار وی و کیم جونگ اون، چند روز پیش از این موعد برگزار شود.


                        پیش‌تر «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و از مذاکره‌کنندگان ارشد در مذاکرات منجر به انعقاد برجام گفته بود که آمریکا با ادامه روند فعلی و ایجاد فضای منفی برای بانک‌ها، تاجران و سرمایه‌گذاران خارجی، عملاً برجام را نقض می‌کند و «ایران نمی‌تواند در توافقی بماند که سودی برایش ندارد.»


                        برخی سیاسیون قبلاً نتیجه‌گیری کرده بودند که خروج آمریکا از برجام، دیگر اعتمادی برای کره شمالی باقی نمی‌گذارد و این کشور با عبرت گرفتن از توافق ایران و 1+5، امنیت خود را روی میز مذاکره نخواهد گذاشت؛ حالا اما همان تحلیل‌گران می‌گویند که شاید ترامپ به ناگاه پنجره‌ای دیپلماتیک به سمت کره شمالی باز کند و با از بین بردن برجام، از موضعی قدرتمندتر با پیونگ‌یانگ مذاکره کند.


                        آنطورکه وال‌استریت ژورنال خبر داده، یک مقام ارشد غربی گفته که مذاکره با رهبر کره شمالی می‌تواند خبر بدی برای عاقبت برجام باشد زیرا «این خطر وجود دارد که او (ترامپ) بگوید که توافق هسته‌ای با ایران، توافق بدی بوده است و من می‌خواهم به شما نشان بدهم که چگونه باید کار کرد.»


                        «جیمز کارافانو» معاون بنیاد «هریتیج» که در تشکیل تیم انتقال قدرت از رئیس جمهور قبل هم به ترامپ کمک کرده می‌گوید که رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد با خروج از برجام، هشداری عملی به کره شمالی بدهد و به آنها بفهماند که هر توافقی با دولت جدید آمریکا، باید سفت و سخت‌تر از برجام باشد.


                        با توجه به شخصیت ترامپ، تحلیل‌گران سیاسی نسبت به ماهیت خروجی احتمالی مذاکرات ترامپ و کیم اطمینان جدی ندارند ولی «ریچادر نفیو» از مقامات ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا در دولت اوباما که به معمار تحریم‌های ایران مشهور بود، معتقد است که توفیق در مذاکره با کره‌ای‌ها، از فشار جمهوری‌خواهان بر ترامپ برای باقی ماندن در برجام خواهد کاست و چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا دست بازتری برای بیرون آمدن از برجام خواهد داشت.


                        نفیو گفته: «شاید او (دونالد ترامپ) احساس کند که اعمال تحریم‌های گسترده (علیه کره شمالی) و تهدید به چنگ، کارگر افتاده و شاید خوب باشد که این بازی را با ایران هم شروع کند.»
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #20952
                          پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                          بنیامین نتانیاهو: اگر توافق اتمی با ایران اصلاح نشود خاورمیانه با خطر«مسابقه تسلیحات اتمی» روبرو خواهد شد


                          بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که اگر توافق اتمی با ایران به صورت زیر بنایی اصلاح نشود، خاورمیانه با خطر «مسابقه تسلیحات اتمی» روبرو خواهد شد.


                          آقای نتانیاهو در سخنان روز یکشنبه ۲۰ اسفند خود همچنین گفت که بخش عمده گفتگوهای او در سفر اخیر به آمریکا در مورد جمهوری اسلامی ایران بوده است.


                          نخست وزیر اسرائیل گفت که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه نیت واقعی خود در مورد اسرائیل را پنهان نکرده است.


                          او گفت: «تقریبا هر روز ایران نیت خود برای نابودی کشور اسرائیل را اعلام می‌کند، اما ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم. در گفتگوهایم در سفر هفته گذشته به آمریکا که عمدتاً بر جمهوری اسلامی ایران متمرکز بود گفتم که توافق اتمی با ایران خطر تسلیح خاورمیانه به زرادخانه اتمی را در بردارد. بیشتر کشورهای خاورمیانه می‌گویند چون به ایران اجازه غنی کردن اورانیوم داده شده بنابراین آن کشورها نیز می‌توانند این کار را انجام دهند. لذا برجام یا باید لغو، یا از پایه درست شود.»


                          اواسط هفته گذشته، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا با شرکت در کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به ایپک، بار دیگر اولتیماتوم واشنگتن در مورد برجام را تکرار کرد.


                          او گفت: «درصورتی که برجام طی ماههای آتی اصلاح نشود، آمریکا فورا از توافق اتمی با ایران خارج می شود.»


                          آقای نتانیاهو و همسرش پنجشنبه هفته گذشته از نمایشگاه تاریخ حضور سه هزار ساله یهودیان در اورشلیم که در بنای سازمان ملل متحد در نیویورک تشکیل شده بود، بازدید کردند و نخست وزیر اسرائیل نیز بار دیگر بر دشمنی رژیم جمهوری اسلامی ایران با موجودیت کشورش تاکید کرد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • امام قلی خان
                            عضو فعال
                            • Aug 2015
                            • 1542

                            #20953
                            پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                            ترامپ امیدوارم اگر سر عقل نیایی به زودی دامادت کوشنر سقط بنماید تا دخترت را برای احمدخان عقد بنماییم که با ایران خویش و قوم بگردی و اینقدر بدنیت نباشی. یا اگر با این وصلت آدم نمی گردی و در افق حیوانی ات سیر می نمایی خودت بمیری تا هم یک پرزیدنت خوب گیر آمریکایی های بیاید و هم یک شوهر خوب که خودم باشم گیر ملانیا خوشگله بیاید.
                            مرگ بر ترامپ و زالوصفتان دور و بری اش
                            نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                            از هم ندوشیم.
                            با هم بنوشیم.

                            نظر

                            • linux_linda
                              عضو فعال
                              • Jun 2014
                              • 3356

                              #20954
                              پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                              در اصل توسط امام قلی خان پست شده است View Post
                              ترامپ امیدوارم اگر سر عقل نیایی به زودی دامادت کوشنر سقط بنماید تا دخترت را برای احمدخان عقد بنماییم که با ایران خویش و قوم بگردی و اینقدر بدنیت نباشی. یا اگر با این وصلت آدم نمی گردی و در افق حیوانی ات سیر می نمایی خودت بمیری تا هم یک پرزیدنت خوب گیر آمریکایی های بیاید و هم یک شوهر خوب که خودم باشم گیر ملانیا خوشگله بیاید.
                              مرگ بر ترامپ و زالوصفتان دور و بری اش
                              های هیتلر

                              نظر

                              • ایرج سابق
                                عضو فعال
                                • Oct 2015
                                • 7434

                                #20955
                                پاسخ : آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

                                ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ :: ۱۷:۴۷


                                خبرگزاری فارس: فرمانده آمریکایی: ماندن در برجام در راستای منافع امنیت ملی آمریکا است


                                فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا روز سه‌شنبه گفت روسیه و ایران به دنبال به حاشیه راندن آمریکا در منطقه خاورمیانه هستند.

                                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ژنرال «جوزف ووتل»، فرمانده ستاد مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در نشستی روز سه‌شنبه تصریح کرد ایران و روسیه به دنبال به حاشیه راندن آمریکا در منطقه هستند.

                                این فرمانده آمریکایی در یک جلسه استماع در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفت: «ایران، تهدید اصلی علیه منافع و شراکت‌های آمریکا در منطقه مرکزی به شمار می‌رود. رقابت میان ایران و عربستان سعودی برای نفوذ در منطقه، بر شدت پیچیدگی‌های امنیتی فعلی در سراسر خاورمیانه اضافه می‌کند.»

                                ووتل در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «روسیه، به دنبال برقراری ارتباط با ایران در جنبه‌های مختلف است. با آنکه مسکو و تهران رقبای تاریخی هستند، منافع مشترکی در سراسر منطقه دارند از جمله، هر دوی آنها تمایلی فراگیر برای به حاشیه راندن آمریکا در منطقه دارند.»

                                او همچنین گفت: «روسیه و ایران هر دو در تلاش برای تقویت حکومت سوریه، کاهش نفوذ نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و ایجاد شکاف در شراکت‌های راهبردی آمریکا و ترکیه هستند.»

                                جوزف ووتل در بخش دیگری از اظهاراتش به توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ پرداخت و گفت: «در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نظارت بر تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برجام و راستی‌آزمایی از آن را ادامه می‌دهد، ایران همچنان از میزان رفع تمریم‌ها و سرعت آنها اظهار ناامیدی می‌کند و علناً بیانیه‌های آمریکا درباره ادامه مشارکت در برجام را مورد انتقاد قرار داده است.»

                                فرمانده ستاد مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در ادامه مدعی شد آمریکا به تعهداتش ذیل برجام پایبند بوده و مشکلات اقتصادی ایران ارتباطی به اجرای این توافق هسته‌ای ندارد و از مسائل دیگر ناشی می‌شود.

                                ووتل گفت: «ایالات متحده به تعهداتش در برجام پایبند است و این موضوع را توضیح داده که مشکلات اقتصادی ایران مربوط به مسائل مرتبط با برجام نیستند،بلکه از مسائل دیگر ناشی می‌شوند.»

                                وی همچنین تصریح کرد که ماندن در توافق هسته‌ای با ایران در راستای منابع امنیت ملی آمریکا است. ووتل گفت: «این توافق، یکی از تهدیدای اصلی که از جانب ایران با آن مواجه هستیم را حل می‌کند. بنابراین، اگر برجام از بین برود، بایستی راه دیگری برای رسیدگی به برنامه تسلیحات هسته‌ای آنها پیدا کنیم.»

                                ووتل در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا با نظر وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی کاخ سفید موافق است که ماندن در برجام در راستای منافع آمریکا است، گفت: «بله، من با دیدگاه آنها موافقم.»

                                فرمانده آمریکایی در ادامه به تشریح سیاست ادعایی ایران در منطقه برای جلوگیری از حضور دراز مدت آمریکا در منطقه پرداخت.

                                وی مدعی شد: «ایران، همچنان به منظور افزایش دادن هزینه‌های درگیری مستقیم نظامی به اکتساب و توسعه سلاح‌های کشنده ادامه می‌دهد. توسعه توانمندی‌های نظامی ایران در طول دهه گذشته تهران را قادر به تهدید تجارت بین‌المللی و ثبات منطقه در سراسر خلیج [فارس] و فراسوی آن می‌کند. مقصود [ایران] از تولید تجهیزات نظامی پیشرفته و تهدید جریان آزاد بازرگانی از طریق تنگه هرمز، به چالش کشیدن حضور ادامه‌دار آمریکا در منطقه است.»


                                او در ادامه گفت: «ایران با کمترین اخطار می‌تواند به سرعت با استفاده از زرادخانه مین‌های دریایی خود تنگه هرمز را بسته و در فعالیت گذرگاه‌های دریایی اصلی در سراسر منطقه، اخلال ایجاد کند.»

                                انتهای پیام/
                                بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                                نظر

                                در حال کار...
                                X