آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #2851
    نیویورک تایمز: رد پیشنهاد هستهای ایران از سوی آمریکا


    نیویورک تایمز از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشت در حالی که ایران در آخرین اقدام برای حل بحران هستهای خود، خواستار حذف تمامی تحریمها شده است تا در ازای آن ایران نیز تدریجا غنیسازی اورانیوم را متوقف کند، آمریکا این درخواست را «غیر قابل اجرا» خوانده و آن را رد کرده است.

    به گزارش روز جمعه، ۱۴ مهرماه، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، ایران طرحی «۹ مرحلهای» را پیشنهاد کرده است که بر اساس آن پیشنهاد شده است که غرب گام به گام از تحریمهای خود بکاهد تا در این مدت جمهوری اسلامی نیز بخشی از غنیسازی «اورانیوم ۲۰ درصدی» را کنار بگذارد.

    تنها در مرحله نهم این طرح و پس از لغو تمامی تحریمها علیه ایران است که تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد به طور کامل، «به حال تعلیق» در میآید. بر اساس گزارشها ایران در دو سایت نطنز و فردو به غنیسازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد مشغول است.

    آمریکا میگوید این طرح «غیر قابل اجرا» است و آن را رد کرده است. یک مقام ارشد دولت اوباما به نیویورک تایمز گفته است ساختار این طرح به گونه ای است که در نهایت سوخت هستهای جمهوری اسلامی داخل ایران میماند که به ایران این امکان را میدهد که هر زمانی که خواست، برنامه هستهای خود را بدون فوت وقت از سر بگیرد.

    این مقام ارشد که نامش ذکر نشده افزوده است که امکان از سرگیری برنامه هستهای از سوی ایران بدون اتلاف وقت در حالی است که اگر پس از لغو تمامی تحریمهای آمریکا بار دیگر نیاز باشد که تحریمها اعمال شوند، اجرایی کردن دوباره آنها «سالها» زمان میبرد.

    یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا نیز در این باره با اشاره به رهبر جمهوری اسلامی، که نقش اصلی را در تصمیمگیریهای کلان دارد، گفته است: «او دمدمی مزاج است و پیشتر دیدهایم که تا مرحله نهایی حل یک مسئله پیش رفته و در نهایت کنار کشیده است.»

    طرح «۹ مرحلهای» ایران که بر پایه طرح «گام به گامی»است که پیشتر به اتحادیه اروپا پیشنهاد شده بود، در حالی مطرح شده است که اقتصاد ایران در روزهای اخیر شرایط بسیار نابسامانی را سر میکند و بازار ارز بسیار ملتهب است، وضعیتی که با ناآرامیهایی نیز همراه بوده است.

    به گفته نیویورک تایمز، اگرچه آمریکا به طور رسمی طرحی پیشنهاد نکرده است، به نظر میرسد آنچه مد نظر آمریکا است، کاملا برعکس طرحی باشد که ایران پیشنهاد کرده است.

    این روزنامه توضیح میدهد که آمریکا خواستار توقف غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران، خروج تمام اورانیوم ۲۰ درصدی از ایران و بسته شدن سایت هستهای فردو است. پس از این اقدامات از سوی ایران، آمریکا و همپیمانانش حاضر میشوند برای اجرای پروژههای غیرنظامی هستهای با ایران مشارکت کنند.

    با اینحال آمریکا تأکید دارد که تا زمان توافق قطعی ایران و غرب بر سر مسئله هستهای جمهوری اسلامی، تحریمها علیه ایران به قوت خود باقی است.

    ایالات متحده تا کنون بارها تأکید کرده است که حاضر نیست بدون مشاهده گام مشخصی از سوی ایران، از شدت تحریمها بکاهد.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #2852
      بانکیمون: تحریمها ورود داروهای سرطان و قلبی به ایران را مختل کرده است
      خبرگزاری فارس: علیرغم ادعاهای مقامات غربی که هدف از تحریمهای بینالمللی را مقابله با دولت ایران عنوان کردهاند دبیر کل سازمان ملل متحد تأکید کرد این تحریمها بر زندگی مردم عادی تأثیر گذاشتهاند.

      به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، بانکیمون دبیر کل سازمان ملل در گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل که امروز انتشار یافت گفت تحریمهای بینالمللی علیه ایران بر زندگی مردم این کشور «تأثیر مهمی» گذاشتهاند.

      مقامات آمریکا و اروپا مدعی شده بودند هدف تحریمهای ضد ایرانی مقابله با دولت ایران است نه مردم.

      بانکیمون در این گزارش نوشته است: «تحریمهای وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران اثرات مهمی بر جمعیت عمومی این کشور داشته و از جمله به افزایش تورم، بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی، افزایش نرخ بیکاری و کمبود مواد ضروری نظیر دارو در این کشور منجر شده است».

      ایران بین سالهای 2006 تا 2010 با چهار دور تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل بر سر برنامه هستهایش روبرو شده است.

      کشورهای غربی ادعا میکنند برنامه هستهای ایران جنبههای نظامی دارد اما تهران، از سوی دیگر، همواره ضمن تأکید بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود خواهان برخورداری از حقوقش به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده انپیتی است.

      بانکیمون در این گزارش در تاریخ 22 آگوست خطاب به 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل نوشته است: «به نظر میرسد تحریمها کمکهای انسانی در این کشور را هم تحت تأثیر قرار میدهند».

      وی میافزاید: «حتی کشورهایی که مجوزهای ضروری برای واردات غذا و دارو را دریافت کردهاند نیز برای پیدا کردن بانکی در یک کشور سوم، جهت انجام مبادلات بانکی خود با مشکل مواجه هستند».

      دبیر کل سازمان ملل خاطرنشان کرد بعضی از شرکتهایی دارویی صادرات دارو به ایران را به خاطر مشکلات انتقال وجه قطع کردهاند که این امر به کمبود داروهای لازم برای مداوای بیماریهایی نظیر سرطان، بیماریهای قلبی و تنفسی و اماس منجر شده است.

      انتهای پیام/د.ص
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #2853
        هنری کیسینجر

        در مورد حمله به ایران آمریکا باید تصمیم بگیرد نه اسرائیل


        هنری کیسینجر، وزیر پیشین خارجه آمریکا، روز جمعه، ۱۴ مهرماه، به روزنامه واشنگتن پست گفت فقط آمریکا باید در مورد جنگ با ایران تصمیم بگیرد و این کار نباید به اسرائیل سپرده شود.

        به گزارش رادیو فردا کیسینجر در مورد درخواست اسرائیل برای تعیین خطوط قرمز برای برنامه هسته ای ایران از سوی آمریکا، گفت: «آیا ما باید این خطوط قرمز را اعلام کنیم تا اسرائیل یا کشور دیگری از آن برای توجیه حمله استفاده کند؟ نه ما این کار را نمی توانیم انجام دهیم. فقط آمریکا باید در این مورد تصمیم بگیرد و نمی تواند این کار را به اسرائیل بسپرد.»

        هنری کسینجر که در دهه هفتاد میلادی وزیر خارجه آمریکا بود، افزود: «وقتی می گوییم دستیابی ایران به سلاح هسته ای غیر قابل قبول است، باید مشخص کنیم غیر قابل قبول به چه معنایی است.»

        وی تصریح کرد: «آمریکا باید خطوط قرمز (برنامه هستهای ایران) را بدون اعلام، تعیین کند و به ایران اجازه عبور از آن را ندهد.»
        سخنان کیسینجر در حالی بیان می شود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از آمریکا خواسته است تا برای برنامه هسته ای ایران خط قرمز تعیین کند.

        باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، دوم مهرماه، برای نخستین بار شخصا درخواست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای تعیین «خط قرمز روشن» در قبال برنامه هسته ای ایران را رد کرد و گفت که آمریکا منافع ملی خود و ملتش را در نظر می گیرد.

        نتانیاهو ششم مهرماه، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز بخش اصلی سخنان خود را به خطر ایران مجهز به سلاح اتمی اختصاص داد.

        وی گفت که برنامه اتمی ایران ۷۰ درصد از مراحل لازم برای ساخت بمب را طی کرده است و جامعه جهانی باید خط قرمز روشنی برای تهران ترسیم کند تا ایران به آستانه ساخت بمب نرسد.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #2854
          به دلیل افزایش اختلافات

          وزیر امور خارجه روسیه در نشست ۱+۵ در سازمان ملل شرکت نکرد


          نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست ۱+۵ که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، شرکت نکرد .

          به گفته دیپلماتها احتمالا اختلاف روسیه با سایر اعضای ۱+۵ درباره ایران علت غیبت لاوروف در این جلسه بوده است.

          به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتها گزارش داد: «هفته گذشته نشست در سطح وزیران امور خارجه پنج عضو دایم شورای امنیت و آلمان در نیویورک برگزار شد که این نشست بینتیجه بود.»

          کاترین اشتون ، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور داشت. وی پس از نشست گفت که شرکتکنندگان، به تقصیل درباره لزوم اتخاذ اقدام فوری از جانب ایران ، آن گونه که ما مساله هستهیی ایران را در نظر میگیریم مذاکره کردند.


          اما در اقدامی که دیپلماتهای سازمان ملل گفتند میتواند نشانه اختلاف رو به رشد میان روسیه و قدرتهای جهانی درباره ایران و سوریه باشد، سرگئی لاوروف وزیر امور خاجه روسیه در این نشست شرکت نکرد و در عوض ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل در این نشست حضور یافت.
          یک سخنگوی نمایندگی روسیه در سازمان ملل غیبت لاوروف را تایید کرد و گفت: تا آنجا که من میدانم وزیر باید در (نشستهای مربوط به ) موضوعاتی فوریتر شرکت میکرد.

          یانگ جیه چی، وزیر امور خارجه چین بنا به گفته نمایندگان دیگر کشورها در این نشست حضور داشت.

          نشست گروه ۱+۵ همان روزی برگزار شد که بنیامین نتانیاهو ،نخستوزیر اسراییل خط قرمز خود را برای برنامه هسته ای ایران ترسیم کرد.

          دیپلماتها گفتند که درخواست انگلیس ، فرانسه و آلمان در آستانه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای اعمال تحریمهای بیشتر اتحادیه اروپا علیه ایران ممکن است دلیل غیبت لاوروف بوده باشد.

          مسکو بارها تحریمهای یک جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران را زیر سوال برده است.

          یک دیپلمات غربی عالیرتبه به رویترز گفت که شورای امنیت هرگز دور دیگری از تحریمها علیه ایران را به دلیل مقاومت روسیه و چین تصویب نخواهد کرد.

          دیپلماتهای غربی میگویند که روسیه به طور روز افزون در برابر قدرتهای غربی در خصوص ایران و بحران ۱۸ ماهه سوریه مقاومت کرده است.

          روسیه و چین تا کنون از چهار دور تحریمهای سازمان ملل علیه ایران در خصوص برنامه هسته ای با اکراه حمایت کردهاند اما برای تلطیف این تدابیر در مذاکرات درباره قطعنامههای شورای امنیت پیش از تصویب آن تلاش زیادی کردهاند.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #2855
            آمریکا و اروپا برای تشدید تحریمها علیه ایران آماده میشوند

            والاستریت ژورنال گزارش داده است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریمهای تازه و هماهنگی هستند که همزمان با سقوط نرخ ارز ایران و تخلیه ذخایر ارز خارجی این کشور علیه جمهوری اسلامی اعمال کنند.


            در گزارش این روزنامه آمریکایی که روز پنجشنبه ۱۳ مهر منتشر شده، آمده است که اولین بخش از این اقدامها در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نیمه اکتبر بررسی میشود و به ممنوعیت صادرات گاز طبیعی و محدودیت‎های بیشتر در معاملات بانک مرکزی ایران میپردازد.


            این روزنامه که خبر خود را بر اساس اظهارات برخی مقامهای اتحادیه اروپا و آمریکا بدون ذکر نامها منتشر کرده، افزوده است که برای توقف برنامه اتمی ایران همچنین چند بانک دیگر ایران نیز مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

            ایالات متحده و اتحادیه اروپا از ابتدای سال ۲۰۱۲ تمام صادرات و واردات و معاملات ایران از طریق سیستم بانکی را تحت فشار تحریمها قرار دادند تا دسترسی ایران به ارز خارجی مسدود شود.

            یک مقام اروپایی در این زمینه گفته است که «این تصور که حکومت ایران به دلیل تکیه به منابع مالی حاصل از نفت خود در توقف برنامه اتمیاش هیچ حرکتی برای نخواهد کرد، به سرعت در حال تغییر است.»

            در پی افزایش شدید نرخ ارز در ایران، اعتصاب و تجمعی در بازار تهران طی روز چهارشنبه رخ داد و راهپیمایی معترضان در خیابان با خشونت پلیس مواجه شد و روز گذشته نیز بازار تهران به حالت نیمه تعطیل درآمد.

            مقامات ایالات متحده و اروپا بر این باورند که تحریمها برای ایران هر سه ماه، ۱۵ میلیارد دلار از درآمد حاصل از فروش انرژیاش کاسته است و این موضوع ذخیره ارزی این کشور را به شدت کاهش داده است.

            مقامات ایالات متحده میگویند که گسترش مجازاتهای مالی در ایران به ویژه برای بانک مرکزی این کشور، راه دسترسی به ۳۰ درصد از ذخایر ارزی جمهوری اسلامی را که در خارج از ایران سرمایهگذاری شده، بسیار دشوار کرده است.

            همچنین والاستریت ژورنال به نقل از برخی اقتصاددانان نوشته است که در پی تحریمهای بینالمللی، در حال حاضر نرخ تورم در ایران سالانه به هفتاد درصد میرسد.

            این روزنامه در ادامه از ابراز نگرانی برخی از کشورها از میزان آسیبی که این تحریمها به زندگی مردم ایران میرساند، به ویژه ازنظر کمبود غذا و دارو به دلیل کاهش واردات اشاره کرده است.

            دو روز پیش سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود که مردم ایران میدانند رهبران این کشور مقصر ایجاد این شرایط اقتصادی هستند که در اثر ناسازگاری حکومت در پیروی از تعهدات بینالمللی خود بر آنها تحمیل شده است.

            همچنین هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، رهبران ایران را عامل سقوط ارزش ریال و بحران نوسانات ارزی در این کشور دانسته و گفته است که اگر ایران به تعهدات هستهایاش عمل کند، تحریمهای این کشور را میتوان بهسرعت کاهش داد.

            با وجود این، چند روز پیش محمود احمدینژاد بار دیگر گفته است که مشکلات اقتصادی باعث نخواهند شد این کشور از برنامه هستهای خود عقب نشینی کند و تحریمها نهایتا تاثیر زیادی بر اقتصاد این کشور نخواهند گذاشت.

            این در حالی است که طبق گزارشها، قیمت غذا و کالاهای ضروری به طور روزانه در حال افزایش است و تحریمهای اقتصادی موجب کمبود عرضه دارو و مواد اولیه صنعتی در کشور شدهاند.

            پیشتر روزنامه بریتانیایی فاینشنالتایمز نوشته بود که بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنویس طرح تحریم جدید علیه ایران را آماده کردهاند که براساس آن «حوزههای مالی، بازرگانی، انرژی و حملونقل» این کشور را هدف قرار خواهند داد.

            براساس این گزارش، تحریم نفت و بانکهای ایران ازسوی اتحادیه اروپا و آمریکا منجر به کاهش بیش از ۵۰ درصد ارزش ریال دربرابر دلار شده زیرا درآمدهای نفتی ایران کم شده و این کشور در نقل و انتقالات ارز به داخل با مشکل روبهرو شده است.

            برخی مقامهای اسرائیل پیشتر تحریمها را بیاثر دانسته بودند اما به تازگی وزیر خارجه اسرائیل گفته است تحریمهای اعمال شده علیه ایران میتوانند تا تابستان سال آینده منجر به تغییر نظام جمهوری اسلامی شوند.


            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • مات
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 5650

              #2856
              مخالفت گيتس با اقدام نظامي عليه ايران

              وزير دفاع پيشين آمريكا بر بينتيجه بودن حمله نظامي عليه تاسيسات هستهيي ايران تاكيد كرد.

              به گزارش ايسنا، رابرت گيتس، وزير دفاع پيشين آمريكا گفت كه حمله نظامي عليه ايران فاجعهبار خواهد بود.

              گيتس كه در دوران رياستجمهوري جورج بوش وزير دفاع بود، گفت كه آمريكا و رژيم صهيونيستي فاقد توانايي از بين برن دايم تاسيسات زيرزميني ايران هستند.

              بر اساس گزارش " بيگ نيوزنت ورك" گيتس در جريان يك سخنراني در نوروفولك گفت: نتايج يك حمله نظامي آمريكايي يا اسرائيلي به ايران ميتواند، از نظر من فاجعهبار باشد و تا چند نسل ما را در آن بخش جهان آزار دهد.

              وي از ديپلماتهاي آمريكايي خواست براي رژيم صهيونيستي روشن سازند كه براي حمله يك جانبه به ايران " چك سفيد امضا" در اختيار ندارد.

              گيتس گفت كه در عوض آمريكا و رژيم صهيونيستي بايد تحريمهاي اقتصادي و انزواي بينالمللي را دنبال كنند تا ايران را به رها كردن خواستههاي هستهيياش وادار كنند.

              به گزارش ايسنا، ايران همواره بر صلحآميز بودن برنامه هستهيي خود تاكيد داشته و اعلام كرده است كه از حقوق هستهيي خود صرف نظر نخواهد كرد.
              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #2857
                گیتس: اسرائیل و آمریکا نمیتوانند برنامه هستهای ایران را نابود کنند


                رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق آمریکا حمله به ایران را "فاجعهبار" خواند و گفت، نه اسرائیل و نه آمریکا نمیتوانند برنامه هستهای ایران را از بین ببرند. وی فشار اقتصادی و انزوای سیاسی را بهترین گزینه در برخورد با ایران خواند.


                رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق آمریکا روز پنجشنبه (۱۳ مهر/ ۴ اکتبر) طی سخنانی در نورفولک ایالت ویرجینیا گفت، دولت آمریکا باید به رهبران اسرائیل خاطرنشان کند که این کشور «چک سفید برای عملیاتی که میتواند به مصالح حیاتی آمریکا آسیب بزند در اختیار ندارد."


                وی افزود: «از نگاه من، نتایج حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل به ایران میتواند فاجعهبار بوده و ما را در آن منطقه از جهان برای نسلها دچار مشکل سازد.»
                وزیر دفاع سابق آمریکا و رئیس پیشین سازمان سیا این هفته باز هم موضع خود را تکرار کرد و گفت، مخالف حمله آمریکا یا اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران است و افزود، هیچ کدام از این کشورها نمیتوانند برنامه اتمی ایران را نابود کنند.


                گیتس به نقل از گزارش مندرج در روزنامه "ویرجینین پایلوت" گفت: «نه ایالات متحده و نه اسرائیل نمیتوانند توانایی هستهای ایران را از بین ببرند.»


                گیتس ادامه داد: «چنین حملهای ایران مجهز به سلاح اتمی را اجتنابناپذیر خواهد کرد. آنها تنها برنامه خود را عمیقتر کرده و پنهانیترش میسازند.»


                گیتس که هم در دوران ریاست جمهوری دمکراتها و جمهوریخواهان در دولتهای آمریکا خدمت کرده گفت، تحریمهای ایالات متحده با هدف دلسرد کردن ایران از ادامه برنامه اتمی در حال اثرگذاری روی اقتصاد این کشور است.


                "تحریمها در حال اثر کردن است"
                وزیر دفاع سابق آمریکا اظهار داشت: «این بهترین شانس برای ادامه مسیر است تا بتوانیم با افزایش تدریجی فشار اقتصادی و انزوای بیشتر سیاسی، ایران را به نقطهای برسانیم که رهبری این کشور نتیجه بگیرد که ادامه برنامه اتمی حقیقتا به امنیت ایرانیها و مهمتر از همه به امنیت خود رژیم صدمه میزند.»


                رابرت گیتس با وجود اینکه جمهوری اسلامی ایران را «یکی از بزرگترین خطرات ثبات خاور میانه و امنیت جهانی در تاریخ ما» خواند، بارها علیه جنگ پیشگیرانه موضع گرفت. اسرائیل بارها تهدید کرده که ممکن است برای جلوگیری از ادامه برنامه هستهای ایران به طور یکجانبه به این کشور حمله کند.


                کیسینجر: آمریکا باید خود در مورد حمله به ایران تصمیم بگیرد
                در همین حال هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا روز پنجشنبه (۱۳ مهر/ ۴ اکتبر) در گفتوگو با روزنامه واشنگتنپست سیاست خارجی را از مباحث برتر مطرح در انتخابات ریاست جمهوری در پیش این کشور نامید.


                کیسینجر با اشاره به اظهارات بنیامین نتانیاهو در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک راجع به تعیین خط قرمز برای ایران گفت: «دو راه برای نگاه به خط قرمز وجود دارد. راه نخست این است که ما این موضوع را برای عموم اعلام کنیم که میتواند از سوی اسرائیل یا هر کشور دیگری به عنوان توجیه اقدام به جنگ به کار رود. اما ما نمیتوانیم دست به این کار بزنیم. آمریکا برای وارد شدن به جنگ باید خودش تصمیم بگیرد. بنابراین ما نیاز داریم برای خودمان تعریف کنیم که وقتی میگوییم توانایی ساخت سلاح اتمی از سوی ایران از نظر ما غیر قابل قبول است، یعنی چه؟»


                بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در روز پنجشنبه ۶ مهر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ایران مسلح به تسلیحات هستهای را "بزرگترین تهدید برای آینده جهان" خواند و با ترسیم یک بمب فرضی گفت، ایران به دستیابی به "اورانیوم غنیشده لازم برای ساخت بمب اتمی" نزدیک شده است.


                او افزود، ایران در "بهار یا تابستان سال آینده میلادی به اورانیومغنیشده با درصد بالا برای تولید بمب هستهای" دست مییابد و به همین دلیل این "خط قرمزی" است که نباید گذاشت ایران از آن عبور کند.

                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #2858
                  آمریکا درخواست هسته ای ایران را رد کرد

                  روزنامه نیویورک تایمز از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشت در حالی که ایران در تازه ترین اقدام برای حل بحران هستهای خود، خواستار حذف تمامی تحریمها شده است تا در ازای آن ایران نیز به تدریج غنیسازی اورانیوم را متوقف کند، آمریکا این درخواست را «غیر قابل اجرا» خوانده و آن را رد کرده است.

                  به گزارش روز جمعه، ۱۴ مهرماه، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، ایران طرحی «۹ مرحلهای» را پیشنهاد کرده است که بر اساس آن پیشنهاد شده است که غرب گام به گام از تحریمهای خود بکاهد تا در این مدت جمهوری اسلامی نیز بخشی از غنیسازی «اورانیوم ۲۰ درصدی» را کنار بگذارد.

                  رادیو فردا می گوید تنها در مرحله نهم این طرح و پس از لغو تمامی تحریمها علیه ایران است که تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد به طور کامل، «به حال تعلیق» در میآید. بر اساس گزارشها ایران در دو سایت نطنز و فردو به غنیسازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد مشغول است.

                  آمریکا میگوید این طرح «غیر قابل اجرا» است و آن را رد کرده است. یک مقام ارشد دولت اوباما به نیویورک تایمز گفته است ساختار این طرح به گونه ای است که در نهایت سوخت هستهای جمهوری اسلامی داخل ایران میماند که به ایران این امکان را میدهد که هر زمانی که خواست، برنامه هستهای خود را بدون فوت وقت از سر بگیرد.

                  این مقام ارشد که نامش ذکر نشده افزوده است که امکان از سرگیری برنامه هستهای از سوی ایران بدون اتلاف وقت در حالی است که اگر پس از لغو تمامی تحریمهای آمریکا بار دیگر نیاز باشد که تحریمها اعمال شوند، اجرایی کردن دوباره آنها «سالها» زمان میبرد.

                  یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا نیز در این باره با اشاره به رهبر جمهوری اسلامی، که نقش اصلی را در تصمیمگیریهای کلان دارد، گفته است: «او دمدمی مزاج است و پیشتر دیدهایم که تا مرحله نهایی حل یک مسئله پیش رفته و در نهایت کنار کشیده است.»

                  طرح «۹ مرحلهای» ایران که بر پایه طرح «گام به گامی»است که پیشتر به اتحادیه اروپا پیشنهاد شده بود، در حالی مطرح شده است که اقتصاد ایران در روزهای اخیر شرایط بسیار نابسامانی را سر میکند و بازار ارز بسیار ملتهب است، وضعیتی که با ناآرامیهایی نیز همراه بوده است.

                  به گفته نیویورک تایمز، اگرچه آمریکا به طور رسمی طرحی پیشنهاد نکرده است، به نظر میرسد آنچه مد نظر آمریکا است، کاملا برعکس طرحی باشد که ایران پیشنهاد کرده است.

                  این روزنامه توضیح میدهد که آمریکا خواستار توقف غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران، خروج تمام اورانیوم ۲۰ درصدی از ایران و بسته شدن سایت هستهای فردو است. پس از این اقدامات از سوی ایران، آمریکا و همپیمانانش حاضر میشوند برای اجرای پروژههای غیرنظامی هستهای با ایران مشارکت کنند.

                  با اینحال آمریکا تأکید دارد تا زمان توافق قطعی ایران و غرب بر سر مسئله هستهای جمهوری اسلامی، تحریمها علیه ایران به قوت خود باقی است.

                  ایالات متحده تا کنون بارها تأکید کرده است که حاضر نیست بدون مشاهده گام مشخصی از سوی ایران، از شدت تحریمها بکاهد.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #2859
                    گزارش رویترز از بحث مهم میان کشورهای اروپایی

                    تابلوی تحریم های سراسری اتحادیه اروپا علیه ایران شکسته می شود؟


                    اتحادیه اروپا بررسی تحریم همه جانبه ایران را بررسی می کند.به گزارش رویترز این تحریم ها قرار است از حوزه انرژِی فراتر رود و حوزه های عمومی و بخش های تجاری و مالی را نیز فرا بگیرد.

                    تا کنون دولت های اروپایی از اتخاذ این تحریم های همه جانبه به خاطر تاثیر منفی آنها بر معیشت و زندگی مردم عادی خودداری کرده اند.

                    یکی از دیپلمات های اروپایی در این مورد به رویترز گفته است تحریم های عمومی هنوز هم تابو هستند.
                    وی اضافه کرده برخی از کشورها همچنان تمایلی برای اتخاذ تحریم های عمومی ندارند اما این بحث در میان کشورهای اتحادیه اروپا به صورت جدی مطرح است.

                    برخی از کشورهای اروپایی معتقد هستند رویکردهای تهاجمی می توانند مردم ایران را پشت دولت احمدی نژاد متحد کند.

                    رویترز ادامه داده با این وجود اعتراض های مردمی در روز چهارشنبه در اعتراض به کاهش ارزش ریال نشان داد تشدید تحریم ها می تواند تعداد بیشتری از مردم را علیه دولت احمدی نژاد بشوراند.

                    مارک دوبوویتز از سران گروه غیر دولتی بنیاد برای دفاع از دموکراسی ها تاکید کرده است:« هدف از این تحریم ها می تواند رژِیم ایران را میان دو گزینه سلاح اتمی و بقای سیاسی قرار دهد. »

                    برخی از دیپلمات ها از طرح ممنوعیت دولت های اروپایی و شرکت های اروپایی از ارائه ضمانت های کوتاه مدت تجاری خبر داده اند.

                    طرح هایی مانند صادرات فلزات و گرافیت و مواد معدنی مورد نیاز کارخانه ها نیز مطرح هستند.

                    تعدادی از کشورها نیز خواستار ممنوعیت کامل تجارت اروپایی ها با ایران شده اند.

                    قرار است در صورت توافق میان کشورهای اروپایی این تحریم ها روز ۱۵ اکتبر یعنی ۱۰ روز دیگر اعلام شوند.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • شاهین محلوجی
                      عضو فعال
                      • Jun 2011
                      • 2050

                      #2860
                      در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                      گزارش رویترز از بحث مهم میان کشورهای اروپایی

                      تابلوی تحریم های سراسری اتحادیه اروپا علیه ایران شکسته می شود؟


                      اتحادیه اروپا بررسی تحریم همه جانبه ایران را بررسی می کند.به گزارش رویترز این تحریم ها قرار است از حوزه انرژِی فراتر رود و حوزه های عمومی و بخش های تجاری و مالی را نیز فرا بگیرد.

                      رویترز ادامه داده با این وجود اعتراض های مردمی در روز چهارشنبه در اعتراض به کاهش ارزش ریال نشان داد تشدید تحریم ها می تواند تعداد بیشتری از مردم را علیه دولت احمدی نژاد بشوراند.
                      قرار است در صورت توافق میان کشورهای اروپایی این تحریم ها روز ۱۵ اکتبر یعنی ۱۰ روز دیگر اعلام شوند.
                      عجب !! جالبه همه جوره ایرانو تو فشار بزارن که مردم بریزن بیرون کشته شن تا به خواستشون برسن اینگار چهارشنبه کفایت کارشونو نداده .....
                      خدا نکنه همچین اتفاقی بیافته وگرنه فکر نکنم دلار کمتر از 5000 بشه و...
                      جهــــان هــر کــــس بـــه وســــعت فــــــکر اوســـت...

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #2861
                        «حمله يکجانبه از سوی اسرائيل به ايران عواقب فاجعه باری در بر خواهد داشت»

                        رابرت گيتس، وزير پيشين دفاع آمريکا، روز پنجشنبه ۱۳ مهر ماه گفت حمله يکجانبه از سوی اسرائيل به ايران عواقب فاجعه باری در بر خواهد داشت و به منافع حياتی آمريکا آسيب میرساند.

                        به گزارش آسوشيتد پرس، رابرت گيتس که در مراسمی در نورفولک ايالت ويرجينيا سخن میگفت، خواهان افزايش تحريمها عليه ايران شد و تاکيد کرد «در حال حاضر تحريمها بهترين گزينه برای اعمال فشار اقتصادی و انزوای سياسی به حکومت ايران است» تا به گفته وی، «رهبران ايران به اين نتيجه برسند که با دنبال کردن هرچه بيشتر برنامه ساخت تسليحات هستهای، امنيت ملی و بالاتر از آن امنيت رژيم خودشان را به خطر میاندازند.»

                        در همین حال نیویورک تایمز جمعه از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشت در حالی که ایران در آخرین اقدام برای حل بحران هستهای خود، خواستار حذف تمامی تحریمها شده است تا در ازای آن ایران نیز تدریجا غنیسازی اورانیوم را متوقف کند، آمریکا این درخواست را «غیر قابل اجرا» خوانده و آن را رد کرده است.

                        آمریکا میگوید این طرح «غیر قابل اجرا» است و آن را رد کرده است. یک مقام ارشد دولت اوباما به نیویورک تایمز گفته است ساختار این طرح به گونه ای است که در نهایت سوخت هستهای جمهوری اسلامی داخل ایران میماند که به ایران این امکان را میدهد که هر زمانی که خواست، برنامه هستهای خود را بدون فوت وقت از سر بگیرد.

                        این مقام ارشد که نامش ذکر نشده افزوده است که امکان از سرگیری برنامه هستهای از سوی ایران بدون اتلاف وقت در حالی است که اگر پس از لغو تمامی تحریمهای آمریکا بار دیگر نیاز باشد که تحریمها اعمال شوند، اجرایی کردن دوباره آنها «سالها» زمان میبرد.

                        جمهوری اسلامی ايران به دليل فعاليت هسته ای خود که غرب آن را دارای ماهيت نظامی می داند هدف چهار دور تحريم های سازمان ملل قرار گرفته است و آمريکا و اتحاديه اروپا نيز تحريم های يکجانبه ای عليه بانک مرکزی و صنعت نفت ايران اعمال کرده اند.

                        روز ۲۹ سپتامبر خبرگزاری فرانسه گزارش داد که آمريکا و اتحاديه اروپا در حال بررسی بسته های تحريمی جديد بر ضد تهران هستند تا مانع حمله احتمالی اسرائيل به تاسيسات هسته ای ايران شوند.

                        در هفته های اخير اين نگرانی تشديد شده است که به دليل ادامه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی و تلاش آن برای دستيابی به ساخت سلاح اتمی، اسرائيل به طور يکجانبه به مراکز اتمی ايران حمله کند.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #2862
                          نوشیدن جام زهر، مقاومت یا ...، سه راهی تاریخی تصمیم گیری

                          شنیده شده است برخی کارشناسان، راهبرد مقاومتی را در تثبیت وضعیت فعلی کشور تا سه سال آینده تجویز کرده و افزوده اند که پس از تداوم فشارها تا سه سال، غرب ناگزیر به عقب نشینی خواهد شد.. تحریم های سخت غرب بر ایران از نیمه تیر ماه آغاز شد، و التهابات در بازار ارز از نیمه شهریور ماه بروز کرد ؛ این در شرایطی بود که با وجود درآمد نجومی 700 میلیارد دلاری دولت در هفت سال گذشته از محل فروش نفت و فرآورده های آن، این که اقتصاد ایران با وجود تحریم ها دست کم بتواند تا پایان سال جاری با اتکا به ذخائر هفت ساله از تاثیر تشدید تحریمها مصون بماند، مورد انتظار بود
                          در حالیکه در هفته دفاع مقدس وبازخوانی حوادث جنگ تحمیلی، تعابیری از سوی رهبر انقلاب و آیت الله هاشمی رفسنجانی در مورد پذیرش قطعنامه از سوی امام خمینی منتشر شد با این مضمون که تعبیر جام زهر امام، در مقابل تلخی های عقب نشینی از برخی شعارها، دستاوردها و شیرینی های زیادی برای ملت و تاریخ ایران به همراه داشت، شرایط تحریم و پرونده هسته ای موجب شده است که برخی با شبیه سازی های تاریخی، وضعیت فعلی را معادل مقطع پایان جنگ جلو دهند.

                          به گزارش خبرنگار «بازتاب»، بروز این تحلیل که برخی در جریان موسوم به انحرافی قصد دارند با بزرگنمایی اثرات تحریم بر اقتصاد کشور، رهبر انقلاب را به نوشیدن جام زهر و عقب نشینی در پرونده هسته ای وادار کنند، چندی است از سوی طیفی خاص و چهره هایی نظیر الله کرم و سراج در فضای رسانه ای مطرح گردیده و در این طیف معتقدند شرایط به آن اندازه خطرناک و غیرقابل مدیریت نیست که نیاز به این اقدام باشد.

                          دیدگاه سومی نیز وجود دارد که تهدیدات بیرونی علیه جمهوری اسلامی را فراتر از پرونده هسته ای دانسته و معتقد است برای عبور از این تهدیدات، تعلیق هسته ای و به تعبیر این طیف نوشیدن جام زهر کفایت نمی کند و نیازمند راهبرد بسیار جامعتری هستیم.
                          فواد صادقی در این باره می نویسد:
                          ما با صورت مساله روشنی مواجهیم: فشارهای فزاینده غرب بر نظام جمهوری اسلامی، برای تغییر رفتار خود، نه تنها در پرونده هسته ای بلکه همچنین در حوزه حقوق بشر و مقاومت اسلامی، و این فشارها موجب بروز اختلالاتی در سیستم اقتصادی جامعه گردیده است.

                          فشارها به تدریج تشدید خواهد شد، و بزرگترین امید ما به التهاب بازار نفت با اجرای تحریم نفتی ایران چندان محقق نشده است و هرچه زمان بگذرد، با جایگزینی نفت ایران با نفت سایر تولیدکننده ها بویژه عربستان سعودی و عراق، تاثیرات تحریم نفتی ایران کاهش بیشتری نیز خواهد یافت.

                          شنیده شده است برخی کارشناسان، راهبرد مقاومتی را در تثبیت وضعیت فعلی کشور تا سه سال آینده تجویز کرده و افزوده اند که پس از تداوم فشارها تا سه سال، غرب ناگزیر به عقب نشینی خواهد شد.

                          این راهبرد بر دو فرضیه مورد تردید بنا شده است: نخست آن که اقتصاد ایران تا سه سال آینده قادر به تداوم تحمل تشدید تحریمها می باشد و دوم آن که بعد از سه سال، غرب از تداوم فشار بر ایران منصرف می شود.

                          در همین حال تحریم های سخت غرب بر ایران از نیمه تیر ماه آغاز شد، و التهابات در بازار ارز از نیمه شهریور ماه بروز کرد ؛ این در شرایطی بود که با وجود درآمد نجومی 700 میلیارد دلاری دولت در هفت سال گذشته از محل فروش نفت و فرآورده های آن، این که اقتصاد ایران با وجود تحریم ها دست کم بتواند تا پایان سال جاری با اتکا به ذخائر هفت ساله از تاثیر تشدید تحریمها مصون بماند، مورد انتظار بود، اما این گونه نشد. علاوه بر آن سوء مدیریت و نبود درایت کافی از سوی مسوولان اجرایی باعث شده تا عوامل دیگر هم مزید بر علت شده و بر مشکلات اقتصادی از جمله گرانی های بی حد و مرز بیفزاید .

                          از سوی دیگر قطع بخشی از بودجه دستگاه های دولتی از ماه ششم سال، نشان می دهد دولت برای به پایان بردن امسال نیز با چالشهای مهمی مواجه است. بنابراین چگونه می توان به راحتی از تداوم این وضعیت تا سه سال آینده سخن گفت؟ آن هم در شرایطی که حتی شخص محمود احمدی نژاد نیز به دفعات به همراه تعدادی دیگر از مسوولان بر تاثیرات تحریمها تاکید داشته اند. بر همین اساس این سوال هم مطرح است که دولت جدید که قرار است در تابستان آینده فعالیت خود را آغاز کند، با اتکا به کدام منابع باید برنامه ریزی کند؟

                          اما حتی با فرض این که ایران بتواند در سه سال آینده در برابر تحریم ها مقاومت کند و مردم نیز از این ایستادگی حمایت کنند، چه دلیلی برای عقب نشینی غرب از تشدید فشار بر جمهوری اسلامی وجود دارد؟


                          همان گونه که ذکر شد، برخلاف تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران که با گذشت زمان و به دلیل مصرف منابع پس انداز شده اثر افزایشی دارد، تاثیر تحریم ایران بر اقتصاد جهانی با گذشت زمان و جایگزینی نفت و بازار مصرف ایران با سایر کشورها، تاثیری کاهشی خواهد داشت؛ همان گونه که در مورد عراق، فرایند تحریم از سال 1991 تا پایان سال 2002 به مدت یازده سال به درازا انجامید و سرانجام با حمله نظامی به عراق خاتمه یافت.

                          در این شرایط، ارائه تصویری واقعی از اقتصاد کشور و ارتباط آن با عرصه سیاست، ضروری ترین نیاز مدیران ارشد نظام برای تصمیم گیری است.

                          واقعیت آن است که در طول هفت سال گذشته، با وجود تمام نارضایتی ها و انتقادات جدی که درمیان نخبگان و بخشهای زیادی از جامعه نسبت به رفتارهای دولتهای نهم و دهم وجود داشته است، به دلیل درآمدهای هنگفت نفتی و بودجه انبساطی دولت و توزیع فراوان پول در جامعه بر سایر نارضایتی ها سرپوش های موقتی نهاده شد، و پول نفت مسکنی بر سایر دردهای جامعه بود. اما در شرایط پیش رو، دولت حتی قادر به تامین هزینه های ضروری خود در سال آینده نخواهد بود، چه رسد به آن که پول مازاد در جامعه تزریق نماید.

                          گرچه باز هم تاکید براین نکته ضروری است که بحران پیش رو در سیاست خارجی ایران، ماهیتی چند بعدی و بسیار پیچیده تر از بحران پایان جنگ دارد، و اگر توصیه های غیرمستقیم از سوی برخی دولتمردان برای تغییر در سیاست هسته ای و پذیرش خواسته های طرف مقابل که چهره هایی چون حسین الله کرم با این بیان که "جریان انحرافی قصد دارد جام زهر را به رهبری بنوشاند" از آن نام بردند، صحت داشته باشد، به نظر بیش از آن که به حل مشکل کشور منجر شود، مشکل این دولت را برای تامین هزینه های خود و رقابت در انتخابات آینده حل خواهد کرد.

                          چرا که مشکل امروز غرب با ایران، در پرونده هسته ای منحصر نمی شود و کاملا قابل پیش بینی است که با عقب نشینی در این پرونده، طرف مقابل گام های بعدی را بردارد و پرونده های تازه ای علیه جمهوری اسلامی باز کند.

                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #2863
                            همزمان با احتمال از سرگيري مذاكرات ايران و آژانس انرژي اتمي مطرح شد

                            پیامهاي متفاوت آمریکا و اروپا به تهران



                            بررسی ممنوعیت واردات گاز ایران در اتحادیه اروپا

                            كلينتون: لغو تحریمها در ازای همکاری ایران و 1+5

                            دنیایاقتصاد- از ایالات متحده و اتحادیه اروپا پالسهاي متفاوتی درباره برنامه هستهاي ایران دریافت ميشود. به طوری که وزیر امور خارجه آمریکا در تازهترین اظهارنظر درباره تاثیر تحریمها بر اقتصاد ایران گفته است که این تاثیرات در کوتاهمدت ميتواند برطرف شود، به شرطی که ایران به همکاری صادقانه با گروه 1+5 و جامعه جهانی تمایل نشان دهد.




                            در مقابل اما اتحادیه اروپا که این روزها برای تشدید تحریمها علیه ایران ميکوشد در اقدامی اعلام کرده است که اعمال ممنوعيت واردات گاز ايران به اروپا را در دست بررسی دارد.

                            آلمان، انگلیس و فرانسه از حامیان این پیشنهاد هستند. این سه کشور قبلا هم در نامهاي به کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار افزایش تحریمها علیه ایران شده بودند. این پيشنهاد قرار است در نشست نیمه اکتبر این اتحادیه که قرار است موضوع تشدید تحریمها علیه ایران را بررسی کند،مورد بحث قرار بگیرد، هرچند که درباره آن توافق اولیه ایجاد شده است.

                            این اتحادیه از تیر ماه سالجاری همچنین تحریم واردات نفت ایران را هم در همراهی با ایالات متحده آغاز کرده بود.

                            اینک اما در شرايطی که به نظر ميرسد که این اتحادیه در سختگیری خود علیه ایران سعی دارد از ایالات متحده پیشی بگیرد، هیلاری کلینتون از احتمال لغو تحریمها در برابر آنچه آن را همکاری صادقانه ایران با جامعه جهانی خوانده خبر ميدهد.به گزارش سایت رجانیوز، هیلاری کلینتون در پاسخ به انتقاد خبرنگاری که با اشاره به قمیت دلار پرسیده بود «آمریکا بارها گفته که هدف تحریمها مردم نیستند، آیا میشود جلوی این آسیبها را گرفت یا هدف نهایی این تحریمها فروپاشی اقتصادی است؟»

                            ادعا كرد: «عامل اصلی این موضوع، تحریمهاي غربی نبوده، بلکه اقدامات دولت ایران بوده است، البته تحریمها هم تاثیر خود را داشتهاند، اما این تاثیرات ميتواند در کوتاه مدت برطرف شود، به شرطی که ایران به همکاری صادقانه با گروه 1+5 و جامعه جهانی تمایل نشان دهد.» وی در ادامه مدعی شد که هدف واشنگتن از اعمال تحریمها ترغیب و تشویق ایران به مذاکره جدی و با حسن نیت با جامعه جهانی درباره برنامه هستهای است. کلینتون البته توضیح بیشتری نداده است که مقصود وی برطرف شدن کدام دسته از تحریمها علیه برنامه هستهاي ایران است. در کنار این توجه وزیر امور خارجه ایالات متحده و پیش شرطی که به زعم خود برای گفتوگوهاي بین ایران و گروه 1+5 قرار داده، اما اتحادیه اروپا در تلاش برای گسترش تحریمها علیه ایران است.

                            بر همین اساس هم ديپلماتهاي اروپايي از قصد مقامات اتحاديه اروپا براي اعمال ممنوعيت واردات گاز ايران به اروپا خبر دادند.هرچند که درباره نقش ترکیه در جریان این ممنوعیت بین برخی اعضای اتحادیه اختلاف نظر وجود دارد. به گزارش ايسنا، خبرگزاري رويترز به نقل از ديپلماتها گزارش داد كه اتحاديه اروپا قصد دارد واردات گاز از ايران را به عنوان بخشي از تدابير جديد براي افزايش فشار عليه ايران درباره برنامه هستهاي اين كشور ممنوع كند.


                            بنا بر اين گزارش، ديپلماتهاي دولتهاي عضو اتحاديه اروپا تدوين بسته جديد تحريمها عليه ايران با هدف تصويب رسمي آن در نشست وزيران امور خارجه در تاريخ 15 اكتبر در لوكزامبورگ را آغاز كردهاند. ديپلماتها گفتند كه اواخر روز چهارشنبه دولتها به توافقي مقدماتي براي ممنوعيت واردات گاز از ايران رسيدند كه اين اولين اقدامي است كه در اين بسته به تاييد رسيده و شامل پيشنهادهاي مرتبط با امور مالي و انرژي است. ديپلمات ديگري كه خواست نامش فاش نشود، گفت: درباره گاز توافق وجود دارد. ديپلمات ديگري نيز گفت: دولتهاي بزرگ، آلمان، انگليس و فرانسه از آن حمايت ميكنند.


                            تردید درباره نقش ترکیه

                            بر اساس اين گزارش، تحريمهاي كنوني سرمايهگذاري در بخش گاز ايران را شامل ميشود، اما به طور مشخص واردات را غير قانوني اعلام نميكند. منابع اتحاديه اروپا گفتند كه هرگونه گاز ايران كه به اروپا ميرسد از تركيه عبور ميكند كه آن را با گاز آذربايجان تركيب و منتقل ميكند.


                            يونان و بلغارستان دو كشوري هستند كه در جايگاه اول دريافت گاز از طريق تركيه قرار دارند.

                            يك ديپلمات گفت كه جزئيات درباره اينكه اين اقدام بر آنها چه تاثيري خواهد گذاشت بايد مشخص شود.وي گفت: بايد روي مداليتههايي كار شود.

                            تحليلگران و منابع صنعتي ميگويند كه تشخيص كميت تركيب گاز غيرممكن خواهد بود. يك منبع صنعتي كه خواست نامش فاش نشود، گفت: ممكن است شرايطي داشته باشيد كه در آن يك مولكول گاز ايران به اروپا برسد. ديپلماتهاي اتحاديه اروپا گفتند كه اين خطر وجود دارد كه برنامههاي اتحاديه براي تشديد تحريمها تركيه را كه نقش مهمي در آرمانهاي كميسيون اروپايي براي متنوع ساختن منابع تامين گاز دارد، ناراحت كند. يكي از منابع گفت كه در هر حال ممكن است تركيه اين ممنوعيت را ناديده بگيرد.

                            وي گفت: دو امكان وجود دارد. اينكه تركيه اين كار را انجام دهد يا اينكه در سكوت به واردات ادامه دهد.


                            اعلام آمادگی آمانو برای مذاکره

                            در کنار این تلاشها یوکیا آمانو مدیرکل آژانس انرژی اتمی هم از اعلام آمادگی خود برای برگزاری مذاکره با ایران خبر داده، اما گفته است که هنوز تاریخ مشخصی برای این جلسه تعیین نشده است.

                            این خبر از آن جهت مهم به نظر ميرسد که ایران و آژانس انرژی اتمی طی 5 مرحله گفتوگو با یکدیگر نتوانستند به نتیجه ملموسی دست یابند.

                            اکنون و در شرایطی که گروه 1+5 مذاکرات داخلیشان را برای اینکه بتوانند برای از سرگیری احتمالی مذاکرات با ایران به توافق برسند، کلید زدهاند، آژانس انرژي اتمی هم برای تداوم گفتوگوها با ایران اعلام آمادگی کرده است.


                            بر همین اساس، به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، «یوکیا آمانو» در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «ما آماده هستیم به زودی جلسهای [با ایران] داشته باشیم، اما واقعیت این است که تا امروز هیچ تاریخ مشخصی برای این جلسه مقرر نشده است.» به گزارش خبرگزاری فارس،آمانو گفت: «اگر ما [با ایران] ملاقات کنیم، این جلسه باید پربار باشد و برای چنین جلسهای به آمادهسازی مناسب نیاز است». دبیرکل آژانس افزود وی از زمان گزارش آژانس در ماه نوامبر که ادعا کرده بود تهران در حال حرکت به سمت ساخت بمب اتمی است، گزارش خاص دیگری در این باره دریافت نکرده است.

                            ادعای نیویورک تایمز درباره طرح «9 مرحلهای ایران»

                            یک روزنامه آمریکایی مدعی شد ایران برای حل موضوع هستهای خود با غرب یک طرح 9 مرحلهای پیشنهاد داده است. به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به قلم «دیوید ای سانجر» مدعی شد مقامات ایرانی به منظور حل مساله هستهای این کشور با غرب، یک طرح «9 مرحلهای» پیشنهاد دادهاند که بر اساس آن در ازای لغو کامل تحریمها علیه ایران، فعالیت غنیسازی اورانیوم به تدریج به حال تعلیق درخواهد آمد. بر اساس این طرح که بر مبنای طرح پیشنهادی ایران به اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه بوده، در ازای لغو بخشی از تحریمها، ایران فعالیت یک تا 2 سایت غنیسازی اورانیوم را متوقف خواهد کرد. پس از آن و زمانی که مرحله نهم فرا رسد، غرب باید تمامی تحریمهای اعمالی علیه ایران از جمله تحریمهای صادرات نفت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را لغو کرده و در ازای آن ایران، فعالیت غنیسازی اورانیوم با غلظت متوسط در تاسیسات فردو را متوقف خواهد کرد.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #2864
                              انتقاد از پیشنهاد مذاکره با آمریکا

                              احمد خاتمی از روحانیان تندور نزدیک به آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، در بخش دیگری از سخنانش در نماز جمعه تهران، بدون نام بردن از محمود احمدینژاد از طرح موضوع مذاکره با آمریکا به شدت انتقاد کرد.

                              محمود احمدینژاد در سفر اخیر خود به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سالانه کشورهای عضو سازمان ملل گفته بود که ادامه شرایط فعلی میان ایران و ایالات متحده آمریکا امکان پذیر نیست. وی همچنین از انجام مذاکره میان ایران و ایالات متحده آمریکا اسقبال کرد.

                              خاتمی در واکنش به این اظهارات با اشاره به"دشمنی ۳۳ ساله آمریکا با ایران" تصریح کرد: «در این شرایط دم از مذاکره با آمریکا زدن به چه معناست؟» وی افزود: «سخنم با فرد نیست و با مبنا کار دارم، دشمنی آمریکا در طول این سالها کمتر نشده که بیشتر شده است و حداقل ۳۳ برابر شده است.»

                              عضو مجلس خبرگان رهبری با این ادعا که مذاکره با ایران "هدف استراتژیک" ایالات متحده آمریکا است، اضافه کرد که «آمریکا این هدف را به گور خواهد برد.»

                              این تنها واکنش نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی به اظهارات مسالمتجویانه محمود احمدی نژاد در رابطه با ایالات متحده آمریکا نبود. پیشتر علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد آیتالله خامنهای نیز گفته بود که تصمیم درمورد مذاکره با آمریکا تنها در حیطه اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است.

                              از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا نیز از پیشنهاد مذاکره و احتمال برقراری ارتباط با ایران چندان استقبال نکرد. آمریکا با اشاره به تاثیر اقدامات بینالمللی بر اقتصاد ایران تصریح کرد که در صورت همکاری ایران با جامعه جهانی دربارهی برنامهی هستهای بلندپروازانهاش، خود و همپیمانانش از شدت تحریمها خواهند کاست.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #2865
                                رییس دفتر مصباح مطرح کرد

                                نقش جریان انحرافی در پیشنهاد مذاکره با آمریکا



                                رییس دفتر آیتالله مصباح یزدی طرح موضوع مذاکره با آمریکا را دارای اهداف سیاسی و انتخاباتی دانست و گفت: تصمیمگیری در این موضوع بر عهده مقام عالی رتبه کشوری بوده و سخن گفتن رییسجمهور در این زمینه یک اشتباهی است که باید انگیزه طرح این گونه مباحث را برای مردم روشن کند.



                                حجتالاسلام حسین جلالی در گفت‏وگو با رسا، با اشاره به اینکه مردم ایران از کودکی با شعار«مرگ بر آمریکا» بزرگ شدهاند، اظهار كرد: خرد جمعی ملت ایران به این نتیجه رسیده که آمریکا نهتنها در موفقیت ایران نقشی نخواهد داشت، بلکه مانع پیشرفت ایران اسلامی خواهد بود. وی به حضور ملکزاده و مشایی همراه با خانواده در سفر اخیر رییس جمهور به سازمان ملل اشاره کرد و گفت: این سخنان از قبل برنامه ریزی شده صورت گرفته و نباید دست گروه انحرافی در این مساله را نادیده گرفت.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X