آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #3406
    جریمۀ سنگین دور زدن تحریمهای ایران

    بانک «استاندارد چارترد» که دفتر مرکزی آن در لندن است، به سبب جابجایی مبالغی پول که به معاملات با ایران مربوط می شد، در مظان اتهام قرار گرفته و این روزها مراحل پایانی رسیدگی به این اتهام را می گذراند.


    خبرگزاری رویترز امروز جمعه گزارش داده که مدیران بانک استاندارد چارترد خود را آمادۀ آن کرده اند که به اتهام گردش مبالغی از پول که مربوط به معاملاتی با ایران است، حدود سیصد میلیون دلار جریمه بپردازند.


    در ماه اوت سال جاری(بیش از دو ماه پیش)، استاندارد چارترد حاضر شد در پی اتهامی که یک ناظر سیستم بانکی مستقر در نیویورک درخصوص عملکرد این بانک در راستای دور زدن تحریم ها علیه ایران طرح کرد، حدود سیصد و چهل میلیون دلار بابت جریمۀ خلافکاری اش(نقض موازین تحریم ها علیه ایران) بپردازد. این بانک متهم به آن بود که حدود دویست و پنجاه میلیارد دلار نقدینگی مربوط به معاملات با ایران را در سیستم گردش پول خود جابه جا کرده است.


    مراکز و مقامهای دیگری چون وزارت خزانه داری آمریکا، صندوق ذخیرۀ نقدینگی نیویورک، و وزارت دادگستری آمریکا نیز معاملات این بانک را با افراد یا حسابهایی که به نحوی به ایران وابسته بوده اند، حسابرسی و بازبینی کرده اند.


    بانک استاندارد چارترد پذیرفته است که مبلغی را به عنوان جریمۀ دور زدن تحریم ها علیه ایران بپردازد، اما مبلغ دقیق این جریمه هنوز روشن نشده است. مدیر مالی این بانک می گوید انتظار می رود اعلام رقم آن تا پایان سال جاری میلادی(حدود دو ماه دیگر) طول بکشد. در این حال گفته می شود مقامهای این بانک منتهای کوشش خود را با هدف رایزنی برای کمتر کردن مبلغ جریمه ای که استاندارد چارترد باید بپردازد، به کار گرفته اند.


    بنجامین لاوسکی، بازرس ارشد امور بانکی نیویورک، گفته است جدا از نفس انجام معاملات و جا به جایی پول، دستکاری مشخصات و حسابهای طرفین معاملات برای کسب اطلاعات در خصوص هویت آنها از موارد اتهامی این بانک در حوزۀ معاملات و جابه جایی مبالغ با اشخاصی حقیقی و حقوقی است که ایرانی اند یا طرف حساب ایران هستند. از این رو، مبلغ جریمه ای که برای فعالیت غیرمجاز این بانک در نظر گرفته می شود، بیش از مبلغ معمول جریمه ای است که بانکها یا مؤسسات مالی دیگر با اتهام های مشابه تاکنون پرداخته اند.


    تحقیقات آقای لاوسکی حاکی از آن است که بانک استاندارد چارترد ممکن است خلافهای مشابهی در مواردی دیگر نیز داشته باشد که نقض مقررات تحریم علیه کشورهایی دیگر به غیر از ایران تلقی می شود، و لیبی، برمه و سودان در میان آن کشورها هستند.


    از سوی دیگر، منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته اند که اختلاف نظر میان بازرسان و ناظران ساختار بانکی نیویورک نیز در این خصوص ادامه دارد و از جملۀ آنها اختلاف بر سر یکدست کردن مقررات و موازینی است که از سوی خزانه داری نیویورک و ادارۀ خدمات مالی نیویورک لازم الاجرا تلقی می شود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #3407
      «تلاش مقامات اسرائیلی برای بهرهبرداری از برنامه هستهای ایران در رقابتهای سیاسی»

      آنشل ففر، تحلیلگر روزنامه اسرائیلی هارتص در مقالهای که روز پنجشنبه ۱۱ آبان منتشر کرده مدعی شده در آستانه انتخابات اسرائیل اهود باراک وزیر دفاع این کشور از اطلاعات برنامه هستهای ایران استفاده سیاسی میکند.


      به زعم این خبرنگار داستان از اینجا شروع میشود که سه هفته پیش، روزنامه هاآرتص بر ملا کرد که ایران حجم عظیمی از اورانیوم غنی شده خود را مورد استفاده تحقیقات علمی مسالمت آمیز قرار داد، که موجب تأخیر حداقل ۶ ماهه در ادامه روند برنامه هستهای این کشور شده است.


      این اطلاعات مبنای صحبتهای نتانیاهو در ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود، هنگامی که بر خلاف هشدارهای پیشین اسرائیل مبنی بر اینکه ایران در سال ۲۰۱۲ به قابلیت تولید سلاح هستهای خواهد رسید، مدعی شد این اتفاق در زمستان سال آینده اتفاق خواهد افتاد.


      گزارش مذکور هاآرتص بر اساس آخرین گزارش آژانس بین الملی انرژی اتمی و اطلاعات برخی منابع ناشناس دفاعی اسرائیل تهیه شده بود. هویت این منابع تا سه شنبه هفته جاری، زمانی که اهود باراک با خبرنگاران انگلیسی طی سفر خود به بریتانیا ملاقات کرد پنهان مانده بود.


      در مصاحبه خود با روزنامه دیلی تلگراف، باراک عنوان کرد ایران ۳۸ در صد ذخأیر اورانیوم خود را تبدیل به سوخت برای انجام تحقیقات مسالمت آمیز علمی کرده، و این اقدام میتواند رسیدن ایران به قابلیت تولید سلاح هستهای را بین ۸ تا ۱۰ ماه به تأخیر بیاندازد.


      در این مصاحبه باراک به درازا در مورد انگیزههای ایران از چنین اقدامی صحبت میکند، و اعتراف میکند اگر ایران این کار را نمیکرد، احتمالا رویارویی نظامی اکنون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به وقوع میپیوست. او همچنین نسبت به کارایی تحریمها در جلوگیری از هستهای شدن ایران ابراز تردید کرد.


      اما به گفته ففر، نویسنده این مقاله، وزیر دفاع اسرائیل این گونه مصاحبهها را با خبرنگاران اسرائیلی نیز برگزار میکند، ولیکن به این خبرنگاران اجازه انتساب اطلاعات این چنینی به وی را نمیدهد.


      با توجه به این شرایط، نویسنده این مقاله این پرسش را مطرح میکند که باراک به چه دلیل چنین اطلاعات حساسی را به مردم اسرائیل، که تحت تاثیر مستقیم تصمیمات رهبران اسرائیل قرار میگیرند، عنوان نکرده؟


      به عقیده ففر، مسائل امنیتی نمیتواند دلیل امتناع از مطرح کردن این اطلاعات باشد؛ اگر مردم اسرائیل میتوانند این خبر را از طریق رسانههای بینالمللی بگیرند، پس طبیعتاً میتوانند آن را مستقیماً از وزیر دفاع خود بشنوند. در عوض به عقیده این نویسنده، محتملترین دلیل این است که باراک نمیخواهد در اسرائیل از هر گونه اطلاعاتی که به نوعی از تهدید ایران در اذهان عمومی میکاهد استقبال کند.


      این نویسنده میافزاید چنانچه ایران به طور داوطلبانه در برنامه هستهای خود تأخیر میاندازد و از رسیدن به بمب خود داری میکند، پس این کشور خواهان حمله به اسرائیل نمیتواند باشد. و اگر ایران به دنبال بمباران اسرائیل نیست چرا باید مردم اسرائیل در انتخابت آتی به نتانیاهو و باراک که در دو سال اخیر به طور مداوم از تهدید بلامنازع ایران سخن گفتهاند، رای دهند؟

      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #3408
        عضو کمیسیون انرژی مجلس:

        بي اثر کردن تحریم های نفتی با اتخاذ تدابیر هوشمندانه
        غلبه بر تحریم های نفتی اعمال شده از سوی غرب علاوه بر همت مسئولان نیاز به اتخاذ تدابیر هوشمندانه و همه جانبه دولت و مجلس دارد.

        محمد سعید انصاری در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه تحریم کما بیش در کشور بی تاثیر نبوده است بنابراین برای غلبه بر تحریم های نفتی اعمال شده از سوی کشورهای غربی علاوه بر همت مسئولان نفتی نیاز به اتخاذ تدابیر هوشمندانه و همه جانبه دولت و مجلس دارد.وی تصریح کرد: برای دور زدن تحریم ها همچنین نیاز به تلاش مستمر دست اندرکاران صنعت است چرا که تنها مسئولان دولتی و مجلس نمی تواند در این راستا موثر باشد بلکه شرکت ها تولید کننده هم باید هماهنگی داشته باشند.

        انصاری اظهار داشت: امروزه در جبهه مبارزه با تحریم ها به وجود صنعتگران و تولید کنندگان حرفه ای نیاز داریم که بتوانند فرصت های سرمایه گذاری را در کشور ایجاد کنند.

        نماینده مردم آبادان تاکید کرد: تولید با کیفیت و اصلاح زیر ساخت ها و فراهم کردن زمینه های رقابتی سالم عرصه را برای توسعه اقتصاد کشور فراهم می کند.

        وی خاطر نشان کرد: مسلما تحریم ها در تولید و صادرات بی تاثیر نیست و این بدان معنا نیست که فلج شدیم بنابر فرمایشات رهبر انقلاب درباره توجه به تولید ملی و سرمایه و کار ایرانی باید تدابیر اساسي و هوشمندانه در این خصوص صورت گیرد تا بتوانیم تحریم ها را در کشور دور بزنیم.



        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #3409
          اينديپندنت: بريتانيا اعزام جنگنده های تايفون به خليج فارس را بررسی می کند

          روزنامه ايندیپندنت به نقل از «منابع ارشد ديپلماتيک و نظامی» که نامی از آنها برده نشده، نوشته با شدت يافتن اختلاف ها بر سر برنامه هسته ای ايران، دولت بريتانيا در حال بررسی طرحی برای اعزام هواپيماهای جنگنده پيشرفته «تايفون» به خليج فارس است.


          طبق گزارش روز جمعه دوازدهم آبان ماه روزنامه بریتانیایی ايندیپندنت، اعزام احتمالی جنگنده های تايفون در پی انجام گفت و گو ها و توافق های دو جانبه ميان ايالات متحده آمريکا و امارات متحده عربی درباره تقويت حضور نظامی بريتانيا در منطقه صورت می گيرد، زمانی که تهديد های اسرائيل به اقدام نظامی عليه تهران از هر زمانی جدی تر شده و ناآرامی ها در خاورميانه و پس لرزه های بهار عربی و جنگ داخلی سوريه همچنان منطقه را با تلاطم های بسياری مواجه ساخته است.


          تصميم درباره اعزام جنگنده های نيروی هوايی بريتانيا به منطقه در چنين زمان حساسی بر عهده ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، گذاشته شده است. قرار است رئيس دولت بريتانيا پس از انجام گفت و گو با حاکمان دوبی و ابوظبی در «آينده نزديک» در همين باره مطلبی را به طور رسمی اعلام کند.


          در همين حال فيليپ هموند، وزير دفاع بريتانيا، گفته که کشور های اروپايی می بايست آمادگی آن را داشته باشند که «نقش بزرگتری در شمال آفريقا و خاورميانه ايفا کنند.»


          از سوی دیگر، اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، نيز هم اکنون در لندن به سر می برد و بحران ايران در رأس برنامه مذاکرات وی با مقامات رسمی بريتانيا قرار دارد. گفته می شود که آقای باراک درباره مسأله جنگنده های نظامی ارتش بريتانيا «آگاهی کامل دارد» و «حمايت» خود را نيز از چنين اقدامی اعلام کرده است.


          دولت بريتانيا از اسرائيل درخواست کرده که درقبال ايران خويشتنداری نشان دهد. مقامات بريتانيا به همتايان اسرائيلی خود اطمينان داده اند که تحريم های وضع شده عليه جمهوری اسلامی تأثير گزنده خود را بر اقتصاد اين کشور داشته و موجب افزايش هر چه بيشتر نارضايتی ها از دولت محمود احمدی نژاد و پيکره نظام حاکم شده است.


          فرماندهان ارتش بريتانيا اعلام کرده اند که در حال بررسی گزينه اعزام جنگنده های تايفون به پايگاهی در ابوظبی هستند، جايی که نيروهای آمريکايی و فرانسوی نيز مستقر شده اند. روزنامه ايندپندنت دليل چنين انتخابی را مقابله با بستن احتمالی تنگه هرمز توسط ايران دانسته است.


          تنگه هرمز ، کانال عبوری بخش مهمی از نفت صادراتی جهان است.


          وزارت دفاع بريتانيا در بيانيه خود اعلام کرده است: «اعزام جنگنده های تايفون به امارات متحده عربی بخشی از برنامه منظم بريتانيا و در جهت نشان دادن تعهد نظامی ما نسبت به امنيت امارات متحده عربی و منطقه است. منافع مشترک ما و ديگر هم پيمان ما در منطقه خليج [فارس] ايجاب می کند که نسبت به تضمين صلح و ثبات در منطقه اطمينان حاصل نماييم و اقداماتی از اين دست زمينه همکاری مشترک را بين ما فراهم می آورد.»


          بيانيه وزارت دفاع در عين حال تصريح می کند: «اين دست اعمال به دليل دغدغه ما بابت مسأله برنامه هسته ای ايران نبوده و همچنان تأکيد می کنيم که دولت [بريتانيا] به گزينه اقدام نظامی عليه ايران در شرايط کنونی اعتقاد ندارد، اگر چه هيچ گزينه ای از روی ميز حذف نشده است.»


          روزنامه ايندیپندنت به نقل از منابع «بسيار ارشد نظامی و ديپلماتيک» می افزايد پايگاه هوايی الظفره، واقع در ۲۰ مايلی جنوب ابوظبی به عنوان مقصدی برای جنگنده های تايفون درنظر گرفته شده است. اين پايگاه هم اکنون محل استقرار جنگنده بمب افکن های ميراژ فرانسه و گروه اعزامی ۳۸۰ اُم نيروی هوايی آمريکا است که از هواپيماهای جت و موشک انداز های پاتريوت تشکيل شده است. محل پايگاه الظفره اين مکان را به عنوان نقطه ای ايده آل برای انجام عمليات نظامی در خليج فارس تبديل کرده است.


          تهران تا کنون مراتب نارضايتی عميق خود را از حضور نيروهای فرانسوی و آمريکايی اعلام کرده و به صراحت گفته است که اين اقدام را به منظور ايجاد ترس در منطقه و تهديدی برای منافع ملی خود می داند.


          هنوز مشخص نيست که چه کشوری هزينه حضور جنگنده های تايفون در پايگاه الظفره را تقبل خواهد کرد. با اين حال، دولت امارات متحده عربی پيش از هزينه حضور نيروهای فرانسوی را پرداخت کرده است. مخارجی که تخمين زده می شود ساليانه بين ۲۰ تا ۴۵ ميليون يورو برای اماراتی ها هزينه در بر داشته است.


          هواپيماهای جنگنده تايفون پيشرفته ترين جت های جنگنده در دنيا به شمار می روند. اين جنگنده فوق پيشرفته به عنوان حاصل پروژه ای مشترک ميان کشورهای بريتانيا، آلمان، ايتاليا و اسپانيا در سال ۲۰۰۳ عرضه شد.


          تايفون ها در جريان نبرد ليبی با انجام بيش از ۶۰۰ سورتی عمليات اعتبار بالايی برای خود کسب کردند. در سال ۲۰۰۷ عربستان سعودی با امضای قراردادی معادل ۴ ميليارد و ۴۳ میلیون يورو ۷۲ فروند از اين جنگنده ها را سفارش داد.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #3410
            روزنامه ایتالیایی؛'
            تحریم ها اقتصاد ایران را پر رونق کرده است


            اکونیوز:پرشمارگان ترین روزنامه اقتصادی ایتالیا تحریم های غرب علیه ایران را بی اثر و آن را موجب پیشرفت اقتصاد آن کشور دانست.


            به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، روزنامه ایل سوله ونتی کواترو اوره در مطلبی با عنوان تحریمهای امریکا و اروپا باعث رونق بی سابقه بازار بورس تهران شده است» نوشت: آنهایی که فکر می کنند اقتصاد ایران به علت تحریمهای امریکا و اروپا در تنگنا قرار گرفته است،باید در این خصوص تجدید نظر کنند.

            به نوشته این روزنامه ایتالیایی، بازار بورس تهران با 339 سهام فهرست شده به ارزش بیش از 100 میلیارد دلار، یکی از بزرگترین بازارهای سهام در خاورمیانه به شمار می رود. شاخص بازار بورس تهران دو روز پیش با عبور از مرز 6/31331 واحد، رکورد 45 سال اخیر خود را شکست و تنها در سه ماه گذشته، یعنی در اوج تحریمهای غرب، 30درصد ترقی کرده است. بازار بورس تهران در پنج سال گذشته هم رویه رو به صعودی را دنبال کرده و در مجموع 210درصد ترقی کرده است.

            به نوشته روزنامه ایتالیایی، در مدت مشابه بازار بورس وال استریت 5درصد و بازار سهام میلان 61درصد سقوط کرده است.

            تحریمهای غرب بر خلاف تصور بسیاری، به عامل غیرمنتظره پیشرفت برای حداقل بخشی از اقتصاد ایران مبدل شده است. بسیاری از صنایع داخلی در شرایطی که ورود کالاهای خارجی غیرممکن شده است، توانسته اند به سرعت پیشرفت کرده و جای خالی اقلام مشابه خارجی را با نوع داخلی آن پر کنند.

            صنایع عظیم فولاد مبارکه و مجموعه پالایشگاهی بندرعباس از جمله صنایعی هستند که با افزایش چشمگیر تولیدات خود موفق شده اند به موتور محرکه اقتصاد ایران و بازار بورس تهران مبدل شوند.

            ایل سوله ونتی کواترو اوره افزود: حسین ابن یوسفی، مدیر یک شرکت مشاور نفتی، در گفتگو با وال استریت ژورنال می گوید ممانعت از ورود کالاها و خدمات خارجی به ایران به دلیل تحریمها، برای بسیاری ازشرکتها و صنایع ایرانی به مثابه فرصتی ارزشمند برای رشد و توسعه در بازار داخل است.

            در این حال سقوط ارزش ریال نیز ورود کالاها و خدمات خارجی را دشوار کرده و تقاضای کالاها و خدمات داخلی را افزایش داده است. مجموعه این عوامل به رونق غیرمترقبه قسمتی از اقتصاد ایران و ترقی بازار بورس تهران کمک شایانی کرده است.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #3411
              رئیس مجلس تاکید کرد:'
              ضرورت حمایت ازتولید برای دور زدن تحریم ها


              اکونیوز:رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولیدات داخلی گفت: تا کنون کشور ما از واردات زیاد ضرر کرده است و لذا امروز که دشمن شرایط اقتصادی ما را هدف قرار داده است، باید به سمت تولید داخلی حرکت کنیم.


              به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، علی لاریجانی "در سفر به استان اصفهان با شرکت در مراسم یادواره شهدای فریدونشهر با تاکید بر اینکه قطعا از مرحله فعلی کشور عبور خواهیم کرد، گفت: اگر همتها مثل گذشته و روحیهها مجاهدانه باشد و تدابیر رهبری را همگان درست اجرا کنند و وحدت کلمه داشته باشیم، قطعا از این سنگلاخی که غربیها برایمان ایجاد کردهاند عبور میکنیم.

              وی با بیان اینکه غربیها میدانند که از راه نظامی علیه ایران موفق نخواهند بود، گفت: از این جهت سراغ مباحث اقتصادی رفتند که البته این مساله بسیار حساس است و باید مراقبت کرد اما استفاده از نیروهای خلاق و صاحبنظر و همه استعدادهای کشور میتواند در این مسیر به ما بسیار کمک کند.

              لاریجانی با تاکید بر اینکه حرکت به سمت تولید هم اشتغال ایجاد میکند و هم جلوی تورم افسارگسیخته را میگیرد، ادامه داد: دولت و مجلس باید به جد پیگیر این موضوع باشند.

              وی با تاکید بر اینکه همانطور که خامفروشی نفت مناسب نیست، محصولات کشاورزی و دامپروری نیز نباید خامفروشی شوند، ادامه داد: باید در بخش کشاورزی و محصولات دامی خودکفا شویم و این یکی از مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.

              رییس مجلس ادامه داد: در همه جای دنیا با ایجاد ظرفیتهای صنعتی مکمل کشاورزی، ارزش افزوده این بخش را بالا میبرند گفت: در کشور ما نیز باید چنین سیاستی در پیش گرفته شود یعنی اگر صنعتی میتواند کنار کشاورزی قرارگیرد و ظرفیت آن را بالا ببرد باید به این بخش اولویت داد.

              لاریجانی با تاکید بر اینکه احیای این امکانات توان ملی ما را بالا برده و کشور را در برابر دشمنان مقاوم میکند گفت: زمانی از این گردنه عبور میکنیم که استعدادهای درونی تولید کشور شکوفا شود و قطعا در این زمان است که بازارهای زیادی در منطقه از آن ما خواهد بود.

              وی به برخی نابسامانیها در عرصه اقتصادی کشور در چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: دولت نیز تلاش میکند این نابسامانیها را به یک نظم برساند و ما هم برای استقرار چنین وضعی در مجلس تلاش میکنیم.

              وی تلاش برای جلوگیری از شتاب گرانیها را یکی از سیاستهای مجلس در این چند ماه عنوان کرد و گفت: ما در مجلس تلاش کردیم که نقدینگی افزایش نیابد و در همین راستا هم مصوبهای گذراندیم که شورای نگهبان هم آن را به تصویب رساند که بر این اساس نقدینگی کنترل شده و به سمت تولید پیش میرویم.

              رییس مجلس در ادامه افزود: ما از صندوق توسعه ملی 10 درصد را به صورت ریالی برای کشاورزان اختصاص دادهایم و فکر میکنیم که این راهکار میتواند بسیار موثر باشد.

              وی تاخیر در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها را یکی از پیشنهادات مجلس برای مهار شرایط اقتصادی بازار عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم در شرایط فعلی گران کردن آب و برق در حد تحمل مردم نیست و باید صبر کنیم تا فضای اقتصادی آرام شود.

              لاریجانی با تاکید بر اینکه برای گذر از آخرین شگرد غربیها، مقاومت و برنامهریزی و با تدبیر عمل کردن است افزود: برای خودکفایی کشاورزان و دامپروران ما قطعا در بودجه آینده این موضوع را لحاظ خواهیم کرد.
              به اعتقاد رییس مجلس، دولت در کارهای تولیدی نمی تواند موفق باشد لذا در این راه خود مردم باید وارد شوند.
              رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت وحدت بین آحاد مردم و در بین مسوولان گفت: نکاتی که اخیرا مقام معظم رهبری گفتند یک حقیقت مسلم است و امروز انرژیها نباید صرف سایش شود.

              وی با اشاره به وظایف قوای سه گانه گفت: قوه مجریه باید در چارچوب قانون و با کمک وزرا خدمات مختلف را در اختیار مردم قرار دهند و قوه مقننه نیز باید ضمن تدوین قوانین بر عملکرد مسوولان اجرایی نظارت داشته باشد و اگر این مسوولان تخلفی کردند سریعا برخورد کند.

              وی با تاکید بر اینکه نباید با دعوا و کشمکش ایجاد کردن قوا به وظایفشان عمل کنند افزود: ما قطعا در مجلس به قوای دیگر کمک میکنیم که در کارهایشان موفق باشند و اگر فکر میکنند نیازی به تصویب طرح و یا لایحهای در این زمینه است ما در چارچوب رهنمودهای رهبری این کار را برای آنها انجام خواهیم داد.

              لاریجانی با اعتقاد به اینکه امسال باید تودههای مردم را وارد اقتصاد کرد ادامه داد: هر طرح و لایحهای که به این فکر کمک کند مورد حمایت مجلس قرار خواهد گرفت.

              رییس مجلس افزود: در این مسیر اگر مسوول یا وزیری بخواهد تعلل کند حتما مجلس از آن سوال خواهد کرد و ممکن است او را استیضاح کند.

              وی گفت: سوال و استیضاح راهکارهایی است که اگر به خوبی از آنها استفاده شود باعث اقتدار ملی میشود و اگر مجلس نیاز ببیند باید از این اختیاراتش استفاده کند.
              وی بر ضرورت وحدت نظر و همگرایی ملی و پیروی همگان از مقام معظم رهبری تاکید کرد.

              به گزارش ایسنا، لاریجانی در ادامه سخنان خود در یادواره شهدای فریدونشهر ضمن تشریح واقعه غدیرخم اظهار داشت: غدیر فقط برای این نبود که پیامبر اسلام برای استمرار حاکمیت اسلام جانشین خود را معرفی کند، حقیقت غدیر این بود که مفهوم ولایت باید زنده شده و صراط صحیح برای مسلمانان مشخص شود. مفهوم ولایت تنها حکومت نیست حیثیت انسانها در گرو ولایت است انسانی که ولایت نداشته باشد گمراه است.

              وی اضافه کرد: برخی حرفهای درشت غربیها به خاطر عزت جایگاه مردم ایران است اگر ملت ما یک ملت معمولی بود قطعا آنها اینقدر درباره ما صحبت نمیکردند. ستیز آنها با ما به خاطر راه جدیدی است که ما طی میکنیم. ملت ایران از روز اول گفت نه شرقی و نه غربی . این حرفت تندی در جهان امروز است. یعنی هم غربیها و هم شرقیها با ما ستیز میکنند چرا که ما راه مستقلی را میخواهیم پیش برویم.

              وی گفت: در صحنه بینالمللی گاهی افراد سادهلوحی مثل رییسجمهور قبلی فرانسه پیدا میشود که صراحتا گفت که علت اینکه ما به عراق حمله کردیم و در جنگ 33 روزه به لبنان حمله کردیم این بود که این دو بالهای ایران بودند و ما میخواستیم ابتدا بالهای ایران را بزنیم و بعد به سراغ خودش برویم.

              وی خطاب به غربیها گفت: شما در عراق چه کردید؟ افغانستان را هم گرفتید؟ جنگ 33 روزه راه انداختید تا حزبالله را از پا در آوردید. اما هیچ کار نتوانستید بکنید ایران در مقابل این رفتارهای بسیار مخرب در صحنه بینالمللی ایستادگی کرد و تنها کشوری که در مقابل دیکتاتوری بینالمللی رفتار مسوولانه داشت نظام جمهوری اسلامی بود.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #3412
                مهمانپرست در گفتوگو با فارس مطرح کرد
                پیشنهاد ایران به ۱+۵ برای پخش زنده مذاکرات
                خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت که جمهوری اسلامی در این مذاکرات شفاف عمل کرده و ضمن ارائه پیشنهاداتی مشخص، حتی خواستار پخش مذاکرات به صورت زنده نیز شده است.

                رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها به سؤالاتی درباره برنامه هستهای ایران، تحولات سوریه و ... پاسخ داد.

                وی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران در ازای رفع تحریمها، از برنامه هستهای خود عقبنشینی کند، گفت: اقداماتی که علیه ملت ایران در طول 30 سال گذشته انجام شده نشان میدهد که موضوع هستهای یک بهانه است.

                سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه امروز به دلیل فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود تحت فشار کشورهای غربی هستیم و تحریمهای ناعادلانهای علیه ملت ما وضع کردهاند، پرسید: در سالهای گذشته و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی که فعالیتهای هستهای نداشتیم، چرا تحریمها و فشارها وجود داشت؟

                به گفته وی این فشارها در هر مقطعی به یک بهانهای اعمال میشود.

                *مشکل غرب با ایران

                مهمانپرست همچنین سؤال کرد: اگر تصمیم بگیریم در مورد همه فعالیتهای هستهای با طرف مقابل به نحوی به توافق برسیم، احتمال اینکه پس از این توافق آنها دست از تحریمها بردارند، به چه میزان است؟

                وی با اشاره به بهانه جوییهای غرب در هر دورهای برای تحت فشار قرار دادن ایران گفت: مشکل آنها با ایران استقلال ملت است و منافعی که در گذشته کسب میکردند و امروز دستشان از آنها کوتاه شده است. تا زمانی که احساس کنند ایران طرح جدیدی برای دنیای امروز دارد و پیام ملت ایران پیامی است که میتواند راه ملتها را در مسیر جدیدی قرار دهد، تلاش میکنند با آن مقابله کنند.

                *زمانی که غرب به ایران احترام خواهد گذاشت

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه با اشاره به اینکه برای تأثیرگذارتر و قدرتمندتر شدن باید به فناوریهای روز دنیا مسلط باشیم و نگذاریم با بهانههای مختلف سیاسی و اقتصادی دسترسی ملت ایران را از دانش روز دنیا محدود کنند، یادآور شد: هر زمان به نقطهای رسیدیم که این تواناییهایمان از نظر آنها مسجل شد و احساس کردند با یک کشور قدرتمند روبرو هستند، در چنین شرایطی به حقوق ما احترام خواهند گذاشت.

                مهمانپرست خاطرنشان کرد: اگر تواضع کرده و از اصول خود کوتاه بیاییم، مطمئناً غربیها احساس میکنند که این نقطه ضعف است و تهاجم خود را افزایش داده و خواستههای خود را به سمت موضوعات دیگری هدایت خواهند کرد که نهایتاً منجر به تهی شدن انقلاب ما از آرمانهایش خواهد شد.

                * پیشنهاد پخش زنده مذاکرات هستهای را به 1+5 دادیم

                مهمانپرست درباره انتشار شایعاتی مبنی بر گفتوگوهای مستقیم تهران و واشنگتن درباره برنامه هستهای نیز گفت: بحث هستهای ایران چارچوب مشخصی دارد. گفتوگوهایی که دنبال کردهایم به قدری شفاف بوده و با پیشنهادات مشخص، که طرف ایرانی حتی پیشنهاد داد که تمام مذاکرات پخش زنده تلویزیونی شود.

                وی ادامه داد: ما چیزی برای پنهان کردن نداریم و ایدههای خود را به صورت شفاف ارائه میدهیم. پیشنهادات ما میتواند بهانه را از کشورهای مدعی گرفته و حقوقمان را هم تأمین کند.

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه با اشاره به مشکلات پیش آمده در مسیر برنامه هستهای ایران گفت: اگر مسئله هستهای ایران از نظر فنی مورد سؤال بود، قابل حل بود و کارشناسان فنی هستهای به راحتی میتوانستند تشخیص دهند که چه فعالیتی مجاز و چه فعالیتهایی ممکن است از تعهدات آژانس به دور باشد. اگر اختلاف ما حقوقی بود خیلی سریع به نتیجه میرسیدیم؛ چرا که حقوق کشورها در برخورداری از این دانش کاملاً روشن است. اما بحث ما با طرف مقابل نه فنی است و نه حقوقی، بلکه سیاسی است.

                مهمانپرست یادآور شد: آنها تصمیم گرفتهاند که ملت ایران از دسترسی به دانشهای پیشرفته محروم شده، تواناییهای ایران در سطح محدودی نگهداشته شود و انحصار این دانشهای پیشرفته را برای خود محفوظ نگهدارند.

                وی با طرح این سؤال که چه زمانی میتوان به نتیجه رسید و حقوقمان تأمین شود؟ پاسخ داد: زمانی که بتوانیم از موضع قدرت از حقوقمان دفاع کنیم. در حال حاضر تسلط دانشمندان هستهای کشور به حدی رسیده که دیگر (غربیها) نمیتوانند این دانش بومی شده را از ملت ایران بگیرند.

                مهمانپرست افزود: آنها تصور میکنند با اعمال فشارهای جانبی میتوانند برای مردم ما مشکل ایجاد کرده و ما را مجبور به عقبنشینی کنند. اما ملت ایران از حقوق خود عقب نمینشیند.

                سخنگوی وزارت خارجه تحریمها را یکی از اقدامات غرب برای عقبنشینی ایران از حقوق خود دانست و افزود: باید تلاش کنیم علیرغم فشارهایی که به کشور وارد میشود، وحدت و انسجام داخلی را حفظ کرده و نگذاریم آنها به اهدافشان برسند.

                * ارتباط تحولات در سوریه به برنامه هستهای ایران

                مهمانپرست عامل مهم دیگر تعیین کننده در مسیر برنامه هستهای ایران را تحولات منطقه خواند و گفت: هر کشوری در مدیریت تحولات منطقه بتواند مناسبتر عمل کرده و حضور مؤثرتری داشته باشد، در مذاکرات نیز با قدرت از حقوق خود دفاع خواهد کرد.

                وی ادامه داد: تصور میکنم یکی از دلایلی که سعی میکنند در سوریه ناامنی ایجاد کرده و به کشورهای مختلف منطقه آسیب برسانند تا جبهه مقاومت در منطقه تضعیف شود، این است که از این قضیه برای مذاکرات هستهای استفاده کنند و زمانی که طرحهای آنها به نتیجه نرسد و بیداری اسلامی توسعه یابد و جبهه مقاومت قویتر شود، متوجه میشوند که باید به حقوق ملتها احترام بگذارند.

                * پرونده «آمیا» با مشارکت ایران دنبال میشود

                وی در ادامه در خصوص مذاکرات ایران و آرژانتین درباره حادثه «آمیا» نیز گفت: پس از آن حادثه، جریانات صهیونیستی تلاش زیادی کردند تا این واقعه را به شهروندان کشورمان نسبت دهند؛ بارها اعلام کردیم که با هر نوع اقدام تروریستی مخالفیم و نسبت دادن این اقدامات به شهروندانمان را به شدت رد میکنیم.

                سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اعلام آمادگی ایران برای بررسی دقیق اصل واقعه و اثبات حسن نیت کشورمان، اظهار داشت: پیشنهاد دادیم تا کارشناسان حقوقی ما به کمک کارشناسان آرژانتینی بررسیهای خود را شروع کنند. حدود یک ماه پیش توافقی بین وزرای خارجه دو کشور صورت گرفت تا مذاکرات در آینده ادامه یابد. مذاکراتی در هفته گذشته انجام و قرار شد تا در آینده ادامه یابد.

                * حوادث میانمار و ارتباط آن با نظریه جنگ تمدنها

                مهمانپرست در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص درگیریهای جدید بین مسلمانان و بوداییها در میانمار گفت: به نظر میرسد فتنهای بزرگ برای ایجاد درگیریهای مذهبی در حال شکلگیری است. شاید بحثی که در سالهای گذشته به عنوان تئوری جنگ تمدنها و درگیریهای مذهبی در سطح دنیا شکل گرفت، تفکری نشأت گرفته از جریانهایی از داخل آمریکا و کشورهای غربی باشد.

                وی ادامه داد: پس از بیداری اسلامی در منطقه، شیوههای مختلفی در حال اجراست تا جهان اسلام درگیر مسائل جدیدی شده و از اهدافش دور شود.

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه یکی از توطئههای خطرناک را وقوع درگیریهای مذهبی دانست و خاطرنشان کرد: غرب تلاش دارد تا اختلافات قومی را به اختلافات مذهبی تبدیل کند و اگر موفق شود تا فتنه و درگیری بین مسلمانان و بوداییها را گسترش دهد، خسارات زیادی به ملتهای آسیایی وارد شده و جمعیت مسلمانان در کشورهایی که اکثریت آن را بوداییان تشکیل میدهند، به خطر خواهد افتاد.

                مهمانپرست افزود: باید با کمک همه کشورها در منطقه تلاش کنیم تا جلوی این فتنهها به ویژه اتفاقی که در میانمار رخ داده، گرفته شود و اجازه ندهیم که درگیریهای مذهبی شکل بگیرد.

                وی با بیان اینکه دولت میانمار باید اختلافات قومی را ریشهیابی کرده و به شکلی اساسی حل کند، گفت: مسلمانان میانمار جزو مردم این کشور هستند که باید از حقوق کامل شهروندی خود برخوردار باشند و این تفکر که آنها را از حقوق خود محروم کرده و درگیریها علیه آنها را دامن بزنند، را باید با حساسیت بیشتری دنبال کرد.

                سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاشهایی که از سوی دستگاه دیپلماسی کشور در حال انجام است، ابراز امیدواری کرد که با کمک سایر کشورهای آسیایی و اسلامی و همچنین دولت میانمار، جلوی این درگیریها گرفته شود و شاهد زندگی مسالمتآمیز همه بخشهای مختلف از جمله مسلمانان در میانمار باشیم.

                * هیئتی با حضور دولت و آحاد مردم سوریه برای عبور از بحران تشکیل شود

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه در ادامه در خصوص بحران سوریه و تلاش ایران برای برگزاری نشستی بین معارضین و دولت گفت: امروز سوریه به محل دخالت و حضور جریانات خارج از منطقه تبدیل شده و آنها به دنبال این هستند که منطقه حساس خاورمیانه دچار بیثباتی و ناامنی شود.

                مهمانپرست به تحولات منطقه طی دو سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: زمانی که بیداری اسلامی در کشورهای منطقه شکل گرفت، وابستگی کشورهایی که با دیکتاتوری اداره میشدند، به آمریکا و جریان صهیونیستی قطع و یا کاهش پیدا کرد.

                وی با اشاره به نگرانی مسئولان رژیم صهیونیستی و حامیان آنها در پی بیداری اسلامی در منطقه، ادامه داد: حامیان این رژیم برای اینکه مجالی برای صهیونیستها پیدا کنند، به درگیری در منطقه دامن زدند.

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه، سوریه را به عنوان نقطهای کلیدی برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن برشمرد و گفت: هر زمان تلاشها برای توقف درگیریها و ایجاد آرامش در سوریه در حال رسیدن به نتیجه است، اقداماتی توسط افرادی از جریانات افراطگرا صورت میگیرد و انفجارهای تروریستی شدت مییابد تا مانع تحقق تلاشها شوند.

                مهمانپرست با اشاره به حمایت ایران از کوفی عنان به عنوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و نماینده اتحادیه عرب در امور سوریه، اظهارداشت: حمایت ما از کوفی عنان و پس از آن اخضر ابراهیمی چندان خوشایند جریان آمریکایی - صهیونیستی نبود و آنها مایل نیستند که فردی با مسئولیت رسمی از سوی سازمانهای بینالمللی، طرحی را ارائه دهد که منجر به توقف درگیری و برقراری آرامش در سویه شود.

                وی ادامه داد: این گونه میتوان دریافت که چرا برخی کشورها و جریانات سیاسی، ناامنی و درگیری در سوریه را به ثبات و امنیت ترجیح میدهند.

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه با بیان اینکه جریان آمریکایی-صهیونیستی اهداف سیاسی خاصی را در سوریه دنبال میکند، گفت: تلاش ما و کشورهای منطقه این است که بتوانیم در سریعترین زمان ممکن درگیریها را متوقف، جلوی ارسال سلاح به داخل سوریه را بگیریم و اجازه ندهیم مداخله خارجی در سوریه صورت گیرد.

                مهمانپرست هر اتفاقی که بخواهد در کشورهای منطقه از جمله سوریه رخ دهد را با خواست و نظر مردم امکانپذیر دانست و افزود: بهترین شکل خواست و نظر مردم، انتخابات است که آرای مردم لحاظ شود و انتخابات زمانی برگزار میشود که آرامش برقرار شود و ما بتوانیم ثبات را برقرار کنیم. بر همین مبنا تصور میکنیم که باید نشستی بین دولت و آحاد ملت سوریه اعم از معارضه و بخشهای مختلف جامعه برگزار شود و گفتوگوهای ملی شکل بگیرد که در چارچوب آن گامهایی چون انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و اصلاح قانون اساسی برداشته شود و مرحله به مرحله با حضور و مشارکت مردم به نتیجه برسد.

                مهمانپرست با طرح این سؤال که چرا برخی کشورها مایل نیستند در سوریه ثبات برقرار شود، مردم اصلاحات را دنبال کنند و آرای اکثریت آنها تعیین کننده آینده وضعیت سوریه باشد؟ یادآور شد: این سؤالی است که در ذهن افکار عمومی وجود دارد و نشانگر آن است که جریان آمریکایی - صهیونیستی اصلاً به دنبال خواستههای مردم نیست.

                وی خواسته این جریان را وجود ناامنی و بیثباتی و تداوم آن در سوریه عنوان کرد و اظهار داشت: ادعاهای آنها مبنی بر دفاع از حقوق مردم با ذکر نمونههای بسیاری مردود است. مردم در کشورهایی سرکوب شده و حقوقشان نقض میشود که دیکتاتورهای حاکم بر آنها از سوی قدرتهای غربی حمایت میشوند و سخنی از رعایت حقوق بشر نیست.

                سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح ایران برای ایجاد آرامش در سوریه نیز گفت: ایران معتقد است که اول باید جلوی درگیریها و تنش بین گروههای مختلف گرفته شود؛ در مرحله دوم باید با همکاری همسایگان سوریه کمک کرد تا مرزهای این کشور امنیت یافته و جلوی ارسال سلاح گرفته شود و پس از آن باید اقداماتی صورت گیرد تا زمینهسازی برای مداخله کشورهای خارجی در سوریه از بین برود.

                رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه ادامه داد: باید گفتوگوهای ملی انجام شود و نمایندگان بخشهای مختلف با نمایندگان دولت دور هم جمع شوند و در مرحله بعد باید هیئتی با نظر همه بخشهای دولت و آحاد مردم به وجود آید تا قدمهای اصلاحی بعدی را زمانبندی کرده و دنبال کنند و سرانجام وقتی به نقطهای برسیم که در یک فضای مسالمتآمیز امکان اصلاحات لازم با مشارکت مردم فراهم شود، نهادهای لازم شکل خواهد گرفت و نظر مردم در شکل آینده حکومت سوریه تامین خواهد شد.

                انتهای پیام/ص
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #3413
                  غني سازي20 درصدي متوقف شد

                  يک عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: در شرايطي که جمهوري اسلامي براي نشان دادن حسن نيت خود، اقدامات اعتمادساز انجام داده است، انتظار ميرود که طرفهاي ما در گروه 1+5 تحريمها را لغو کنند.

                  محمدحسن آصفري در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: با شرايط و استراتژي که گروه 1+5 در دستور کار خود قرار داده است هيچ خروجي مثبت براي مذاکره آينده با گروه 1+5 وجود ندارد ولي باز هم جمهوري اسلامي براي اثبات حسن نيت خود در فعاليتهاي هستهيياش به اين مذاکرات تن ميدهد.

                  وي افزود: البته گروه 1+5 در مذاکرات قبلي خود همواره اظهارات و برنامههايش را مبتني بر بستههايي ارائه ميکرد، بستههايي که با دستور آمريکا و صهيونيست تهيه شده بود؛ اين موضوع به خوبي نشان ميدهد که اين گروه اختياري براي تصميمگيري از خود ندارد چرا که هرگاه اين مذاکرات به نتيجهاي منتهي ميشد و يا جمهوري اسلامي پيشنهاد جديدي را مطرح ميکرد آنها ادامه جلسات را به آينده موکول ميکردند.

                  اين عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاکيد کرد: گروه 1+5 بايد بداند که اگر قرار باشد در مذاکرات آينده نيز رويکرد افزايش تحريمها را در پيش بگيرد، هيچ نتيجهاي نخواهد گرفت چرا که جمهوري اسلامي توانسته تحريمها را پشت سر بگذارد و در آينده نيز چنين رويکردي را ادامه خواهد داد.

                  آصفري در عين حال گفت: در شرايطي که جمهوري اسلامي براي نشان دادن حسن نيت، غنيسازي 20 درصد را کنار گذاشته است انتظار ميرود که گروه 1+5 دست از تحريمهاي خود بردارد چرا که رخ ندادن چنين امري باعث ميشود که ايران از رويه قبلي خود براي دستيابي به انرژي صلحآميز هستهيي را در پيش بگيرد.

                  وي با تاکيد بر اينکه دنيا از نداشتن سلاح هستهيي در ايران آگاهي دارد، گفت: کشورهاي غربي ميدانند که جمهوري اسلامي به دنبال ساخت سلاح هستهيي و سلاح کشتار جمعي نيست به طوري که اين موارد را در مذاکرات خود در سطوح مختلف بارها مطرح کرده است، مشکل اصلي آنها با ايران، وجود انقلاب اسلامي است.

                  نماينده مردم اراک در مجلس ادامه داد: مشکل اصلي کشورهاي غربي با ايران برنامه هستهيياش نيست، آنها به دنبال ساقط کردن نظام جمهوري اسلامي هستند چرا که متاسفانه در دوران اصلاحات ايران در سايتهاي هستهيياش را پلمپ کرد ولي باز هم کشورهاي غربي قانع نشدند و بهانه ديگر را به نام حقوق بشر علم کردند، تمامي اين موارد نشان ميدهد تا زماني که ما از انقلاب اسلامي دست برنداريم آنها تهديدات خود را همچنان بر عليهمان ادامه خواهند داد.

                  آصفري در پايان تاکيد کرد که جمهوري اسلامي هيچگاه در مقابل تهديدات دشمنان کوتاه نخواهد آمد و در آينده نيز با سربلندي تحريمها و تهديدات را پشت سر خواهد گذاشت.


                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #3414
                    ابراز امیدواری آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به مذاکرات جدید با ایران
                    » سرویس: سياسي - انرژي هسته اي
                    کد خبر: 91081006554
                    چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۶

                    آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردند به تحریمها علیه ایران ادامه خواهند داد و در عین حال امیدوارند وعده مذاکرات جدید بتواند به راهحل دیپلماتیک مساله هستهیی ایران منجر شود.

                    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام این خبر از کوزوو گزارش داد: هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا و کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری مشترکی در سارایوو- پایتخت بوسنی - پیش از رفتن به صربستان و کوزوو برای ادامه سفر به حوزه بالکان گفتند که دیپلماسی و فشار تا زمانی که ایران مصالحهای قابل توجه درخصوص فعالیت غنیسازی اورانیوم این کشور داشته باشد، ادامه خواهد داشت.

                    اشتون به خبرنگاران گفت: ما به تلاش و یافتن راههای روبه جلو در خصوص مذاکراتمان ادامه خواهیم داد.

                    وی به تماسی میان یک دستیار خود با یک دستیار سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهیی ایران اشاره کرد گفت که «در آیندهای نزدیک» با جلیلی دیدار خواهد داشت.

                    براساس این گزارش کلینتون گفت که پیام آمریکا به ایران روشن است.

                    وی گفت: پنجره همچنان برای حل نگرانیهای جامعه بینالملل درباره برنامه هستهیی شما به صورت دیپلماتیک و رفع انزوای خود باز است، اما این پنجره نمیتواند تا بینهایت باز بماند. بنابراین ما امیدواریم که مذاکرات جدی با حسن نیت بتواند به زودی آغاز شود.

                    کلینتون و اشتون در اولین مقصد از سفرشان به کشورهای حوزه بالکان با یکدیگر دیدار کردند.

                    به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته (سهشنبه) در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه 1+5 در حال تهیه بسته پیشنهادی با رویکرد جدیدی است که در مذاکرات آتی به ایران ارائه شود، اظهار کرد: اخبار متعددی درباره بحث مذاکرات ایران و 1+5 منتشر میشود که هیچ کدام تا وقتی به طور رسمی در مذاکره با هیات ایران مطرح نشود قابل توجه نیست. گفتوگوها در مذاکرات قبلی شفاف بوده است و تیم هستهیی ما نقطهنظراتشان را ارائه کرده است و پیشنهادهای مختلفی را نیز ارائه داده و منتظر پاسخ طرف مقابل است.

                    سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر 1+5 با رویکرد منطقی وارد شود مساله حل میشود، کافی است حقوق هستهیی ایران و حق داشتن چرخه سوخت برای فعالیتهای صلحآمیز هستهیی به رسمیت شناخته شود، آن وقت مشکلات حل میشود.

                    انتهای پیام
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #3415
                      آسوشیتدپرس اعلام کرد:
                      تصمیم کاترین اشتون برای دیدار مستقیم با سعید جلیلی
                      » سرویس: سياسي - سياست خارجي
                      کد خبر: 91080906240
                      سهشنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۵

                      رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد با سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران دیدار کند و ابراز امیدواری کرد که مذاکرات جدید بین ایران و گروه 1+5 بتواند به یک راه حل دیپلماتیک منجر شود.

                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز سهشنبه صحبت میکرد، گزارش داد که مقامات اروپایی اخیرا با دستیاران سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کردند و افزود که قصد دارد به زودی با جلیلی دیدار مستقیم داشته باشد.

                      به گزارش خبری پرس تی وی این خبر یک گام کلیدی در از سرگیری مذاکرات بین ایران و کشورهای عضو 1+5 (انگلیس، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا و آلمان) درباره برنامه هستهیی ایران خواهد بود.

                      اشتون و جلیلی آخرین بار در تاریخ 18 سپتامبر در استانبول و پیش از آن در ماه ژوئن در مسکو با یکدیگر دیدار کردند.

                      انتهای پیام
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #3416
                        بروجردی در غرفه ایسنا: انجام مذاکره با غرب بهتر از انجام ندادن آن است
                        » سرویس: سياسي - مجلس
                        کد خبر: 91081307890
                        شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲

                        رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به قصد 1+5 برای تشدید تحریمهای ضد ایرانی و از سویی ادعای استقبال از مذاکرات با ایران گفت:

                        مشکل اساسی غرب موجودیت ایران است و تنها مشکل آنها با ما برنامه هستهای نیست.

                        علاءالدین بروجردی با حضور در غرفهی ایسنا در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اصل مذاکره با 1+5 را منطقی دانست و گفت: مذاکره جزو سیاستهای جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود و در واقع مذاکره استمراری برای ما مفید است.

                        وی اظهار کرد: زمانی که ما ساختار مدالیته را با آژانس به توافق رسیده و به آن عمل کردیم و نیز از طریق مذاکره، شش ایراد و ابهام آنها را برطرف و موفق شدیم که تاییدیه بگیریم، در واقع نقطهی پایانی بر ایرادات آنها گذاشتیم.

                        وی تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که اصل مذاکره برای ما این فایده را دارد که هر ابهامی را با توجه به سیاستهای بسیار روشن، شفاف و صلحآمیز کشورمان برای آنها تبیین کنیم.

                        رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اصل مذاکره منطقی است و جزو سیاستهای جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، خاطرنشان کرد: آمریکاییها بعد از موفقیت در اجرای ساز و کار مدالیته به عرصهای تحت عنوان مطالعات ادعایی ورود پیدا کردهاند و مطالب نادرستی را به مسوولین آژانس القا کردهاند که باعث شد موضوع کش پیدا کند.

                        بروجردی ادامه داد: سیاستهای آمریکا در ارتباط با فعالیتهای هستهیی ایران استمرار فشار سیاسی است که به نحوی به عنوان یک اهرم علیه ایران استفاده میکنند تا از پایان یافتن این موضوع جلوگیری کنند.

                        وی با اشاره به مذاکرات کارشناسان کشورمان با 1+5 در استانبول ترکیه گفت: در این مذاکرات هیچ نقطهی ابهامی برای آنها وجود نداشت؛ چرا که حتی نمایندهی روسیه صریحا سوال کرده بود که حالا که اینقدر مواضع ایران شفاف و روشن است چرا این مشکل حل نمیشود؟ لذا برای آنها هم علامت سوال بود و فکر میکنم که استمرار مذاکره برای ما مفید بوده و ضرورت دارد.

                        رییس کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: همچنین نباید در برابر استمرار سیاست آمریکا و فشار اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید بیتفاوت بود، یعنی حتما باید به طور متقابل از اهرمهای خود در جهت توقف این روند استفاده کنیم.

                        بروجردی مشکل غرب با ما را تنها بحث هستهیی ایران است، یادآور شد: مشکل اساسی آنها موجودیت جمهوری اسلامی ایران است، چون نظام ما نظام مقتدر و خارج از چارچوب سیاستهای قدرتهای بزرگ و شورای امنیت است و در جهت روشنگری، خودکفایی و استقلال ملتها تلاش میکند.

                        وی خاطرنشان کرد: کشور ما بعد از سه دهه موفق شد عرض اندام مقتدرانهای داشته باشد و در بسیاری از عرصههایی که منطقهی ممنوعه بوده مانند هستهیی و فعالیتهای فضایی ورود پیدا کرده و موفق شده ماهواره خودت را پرتاب کند و اینها چیزهایی نیست که خوشایند غربیها باشد.

                        رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه موضوع هستهیی یک اهرم فشار علیه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: مسالهی اساسی آنها جمهوری اسلامی ایران است زیرا کشورمان با این سیاستهایی که اتخاذ میکند به یک الگو برای کشورهای دیگر تبدیل شده و آنها از این موضوع نگران هستند.

                        بروجردی اظهار کرد: انجام مذاکره بهتر از عدم انجام آن است؛ زیرا اگر مذاکره انجام نشود بدون تردید ابهامات افزایش مییابد.

                        وی افزود: ایران با سند و مدرک و استدلال و منطق و بهرهگیری از مقررات آژانس و عهدنامه انپیتی سعی میکند آنها را متقاعد کند و در واقع در مذاکره آنها را باید قانع کنیم که اقدامات ایران قانونی و منطقی است.

                        انتهای پیام
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #3417
                          هشدار وزیر نفت به "مصرفکنندگان" نفت ایران

                          وزیر نفت یادآور شد: همواره تلاش کردهایم تا با رایزنی و گفتوگو شرایطی را به وجود آوریم که صنعت نفت ایران کمترین تلاطم را داشته باشد اما در صورت فشار و محدودیت های بیشتر ممکن است در سیاستهای خود مبنی بر تامین نفت مورد نیاز بخشی از جهان صنعتی تجدید نظر کنیم.

                          وزیر نفت گفت: تلاش نظام سلطه برای افزایش فشار بر صنعت نفت و محدود کردن صادرات نفت ایران ممکن است باعث تجدید نظر ایران در قبال تامین نفت مصرفکنندگان جهانی شود.

                          به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا ، رستم قاسمی تاکید کرد: فقدان نفت ایران در بازارهای جهانی میتواند قیمت انرژی را در تمام جهان تحت تاثیر قرارداده و زمینهساز ایجاد یک بحران فراگیر در اقتصادهای صنعتی غرب شود.

                          وی افزود: تاثیرات منفی چنین موضوعی گریبانگیر مردم کشورهای صنعتی میشود که ما اصلا خواستار چنین اتفاقی نیستیم و همان دولتهای سلطه جو باید پاسخگوی آثار و تبعات جهش نرخ انرژی باشند.

                          وزیر نفت یادآور شد: همواره تلاش کردهایم تا با رایزنی و گفتوگو شرایطی را به وجود آوریم که صنعت نفت ایران کمترین تلاطم را داشته باشد اما در صورت فشار و محدودیت های بیشتر ممکن است در سیاستهای خود مبنی بر تامین نفت مورد نیاز بخشی از جهان صنعتی تجدید نظر کنیم.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #3418
                            در صورت حمله به ایران ظرف 20 دقیقه اسرائیل را ویلچرنشین میکنیم

                            نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورای آذربایجان شرقی گفت: در صورت حمله احتمالی به ایران ظرف 20 دقیقه رژیم صهیونیستی را ویلچرنشین میکنیم.

                            به گزارش فارس از بناب، حجتالاسلام ابوالفضل ولایی بعد از ظهر امروز در مراسم جشن غدیر که از سوی ستاد غدیر شهرستان و با همکاری هیئت رزمندگان اسلام و دفتر نماینده مردم بناب در مجلس ترتیب یافته بود، افزود: سران استکبار در نظر دارند الگوی دینی که پیامبر اکرم(ص) آن را پایه ریزی کردند، از سر راه بردارند.

                            وی گفت: دشمن برای شکست جمهوری اسلامی سه برنامه را در دستور کار قرار داده که دو مورد آن شامل حذف فیزیکی به وسیله جنگ تحمیلی و جنگ فرهنگی را به مورد اجرا گذاشتند و شکست خوردند.نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورای آذربایجانشرقی گفت: از این رو سومین برنامه خود را جنگ اقتصادی، جنگ کاهش توان ملت ایران قرار دادهاند که قطعاً در این جبهه نیز با صبر و بردباری، ملت ایران تمام توطئههای آنها را نقش برآب خواهند کرد.

                            وی ادامه داد: تحریمها شاید 20 درصد اثرگذار باشد، ولی اگر در اثر شل بازی مسئولان صددرصد شد،این به مسئولان مربوط میشود.ولایی در ادامه با اشاره به احتمال حمله نظامی از سوی دشمنان به ایران افزود: در صورت حمله احتمالی به ایران، ظرف 20 دقیقه اسرائیل غاصب را ویلچرنشین میکنیم.وی اظهار کرد: آمریکا اگر بخواهد الگویی که از پیامبر اکرم(ص) گرفته شده حذف کند، خودش حذف خواهد شد.

                            نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورای آذربایجانشرقی تصریح کرد: هرکسی با هر لباسی کاری انجام دهد که نظام به مشکل برخورد کند، گناهی نابخشودنی را مرتکب شده است.وی تأکید کرد: الگوی غدیر در جمهوری اسلامی پیاده شده است و با سرعت تمام نیز این الگو جهانی شده و به سمت رسیدن به این الگو در حال حرکت هستیم.

                            در این مراسم بعد از انجام برنامههای متعدد فرهنگی و مولود خوانی، ار بین حاضران که نامشان علی بود، به قید قرعه هدایایی از سوی ستاد غدیر و نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی اهدا شد
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #3419
                              رزمايش يگان موشکي سپاه در هرمزگان

                              اردوی تخصصی و تمرینات رزمی تیمهای خوداتکایی موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی سپاه به مدت سه روز در منطقه عمومی رودان در استان هرمزگان با دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، برگزار شد.


                              به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی سپاه، نفرات شرکت کننده از واحدهای تخصصی موشکی ساحل به دریای سپاه پاسداران در قالب چهار گردان رزمی و به مدت سه روز ضمن تمرین وضعیت و زندگی در شرایط اردویی، با به نمایش گذاشتن توان رزم، میزان آمادگی های عملیاتی خود را در وضعیت های جنگی مورد سنجش و ارزیابی قرار دادند.


                              سردار زارع فرمانده مجموعه موشکی عاصف نیروی دریایی سپاه در حاشیه برپایی این اردو، گفت: با توجه به مأموریت مجموعه موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آماده سازی و اجرای عملیات موشکی و همچنین نگهداری و تمرینات تخصصی، اردوی خود را با هدف تداعی شدن یک وضعیت جنگی و اردویی بر پا کردیم.


                              وی افزود: علاوه بر اهدافی که در سطح تخصصی به دنبال آن بودیم، ارزیابی توان رزم در بعد آمادگیهای انفرادی و توجه به آموزشهایی که در طول سال به این نیروها داده میشود، بخش دیگری از برنامه های اردوی صحرایی بود.


                              زارع تصریح کرد: کسب تجربه زندگی واحدهای تخصصی در شرایط سخت به همراه انتقال تجربیات گذشته کمک میکند تا در مرحله اصلی کارمان موفقتر عمل کنیم.


                              وی ادامه داد: با توجه به ماهیت عملکرد یگانهای ساحل به دریا، آشنایی با تاکتیکهای جابجایی، واکنش سریع و اصول رزمی و دفاعی در خشکی نیز بخشی از قابلیتهایی است که باید در تمرینات و فاز اجرایی مورد ارزیابی قرار میگرفت.


                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • mohsen68
                                عضو فعال
                                • Jun 2012
                                • 1756

                                #3420
                                پس یعنی این موضوع واقعیت داشته که پشت پرده با آمریکا مذاکره کردند؟

                                نظر

                                در حال کار...
                                X