آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #4606
    گشایشی در روند مذاکرات اتمی با ایران؟


    در آستانه دور دیگری ازمذاکرات ایران با گروه ۵ بعلاوه یک در قزاقستان، خبرگزاری رویترز در گزارشی از وین به نقل از دیپلمات ها می گوید انتظار می رود گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی،که احتمال دارد پنجشنبه یا جمعه منتشر شود، فاش سازد از شتاب انبار کردن اورانیوم غنی شده در ایران، درحالی که مقداری از آن برای تولید سوخت رآکتور به کار می رود، کاسته شده است.


    رویترز می گوید این موضوع اگر تایید شود، تحولی عمده خواهد بود زیرا می تواند برای کوشش های دیپلماتیک جهت یافتن راهی بمنظور حل اختلاف دیرینه از راه مذاکره فرصت بیشتری فراهم آورد.


    مذاکرات هفته آینده در قزاقستان برای نخستین بار در مدت هشت ماه نمایندگان دو طرف را روبروی هم می نشاند، اما به گزارش رویترز، تحلیلگران انتظار ندارند پیشرفت عمده ای درجهت برطرف ساختن بدگمانی ها از کوشش ایران برای تولید تسلیحات اتمی صورت گیرد.


    اسراییل،که هشدار داده است امکان دارد به عنوان آخرین راه مراکز اتمی ایران را بمباران کند، سال پیش نیمه ۲۰۱۳ را تاریخی که ایران ممکن است اورانیوم با غنای بالا برای ساختن بمب فراهم آورد اعلام کرد.


    با این حال، در گزارش رویترز گفته می شود اگر ایران بخشی از اورانیوم را برای تولید سوخت رآکتور به کاربرد، و آنرا موقتا از آنچه می تواند برای ساختن اسلحه مورد استفاده قرار گیرد خارج کند، ممکن است اسراییل «خط قرمز» برای عمل را عقب بکشد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #4607
      فارس در آستانه مذاکرات قزاقستان بررسی میکند
      غرب واقعا دنبال مذاکره است یا آشوب در انتخابات آینده ایران؟
      خبرگزاری فارس: رویکرد کلی غربیها بر این امیدواری شکل گرفته است که تحریمها به ناآرامیهایی شبیه به ناآرامیهای پس از انتخابات گذشته منجر شود بنابراین بهنظر نمیرسد جدیتی در مذاکرات آلماتی از سوی طرف غربی مشاهده شود.

      به گزارش فارس، مذاکرات ایران و شش کشور موسوم به 1+5 (ایالات متحده، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان) در حالی طی هفته آینده در پایتخت قزاقستان آغاز میشود که مذاکرات پیشین در مسکو، بغداد و استانبول، نتایج چندانی در بر نداشته است.

      پیشنهاداتی که طرف غربی در مقابل گرفتن امتیازات هستهای از ایران در این مذاکرات مطرح کرد را حتی رسانههای غربی نیز به «دانه بادام» تشبیه کردند. دانه بادام استعاره از پیشنهادهایی بسیار ضعیف است که طرف مقابل نمیتواند در آنها جذابیتی ببیند. 1+5 به ایران پیشنهاد داده بود که در برابر دریافت اورانیوم 20 درصد غنیشده برای رآکتور تحقیقاتی تهران که البته خود قادر به تولید آن هست و همچنین دریافت قطعات یدکی هواپیماهای مسافربری، تاسیسات هستهای فردو را تعطیل کرده، غنیسازی 20 درصدی را متوقف کند و تمام ذخایر اورانیوم 20 درصد غنیشده خود را به خارج از کشور منتقل سازد.

      بهنظر میرسد پیشزمینه ذهنی که باعث ارائه چنین پیشنهاد سخیفی شده است، تحریمهای بینالمللی علیه ایران و تصوری است که طرف غربی از اثر کردن این تحریمها دارد. چندی پیش، «ری تکیه»، یکی از کارشناسان شورای روابط خارجی آمریکا در توصیهنامهای که در سایتهای اینترنتی منتشر شد، به اوباما هشدار داده بود که برای دادن پیشنهاد نهایی به ایران عجله نکند چرا که فرصت لازم را دارد. بهزعم تکیه، گذشت زمان به نفع ایران نیست و در راستای منافع ایالات متحده است. تکیه و همفکرانش بر این باورند که گذشت زمان باعث میشود که ایران در یک روند فرسایش اقتصادی سرانجام بر سر دو راهی انتخاب بین منافع حیاتی و منافع مهم، منافع حیاتی را برگزیند و در خصوص برنامه هستهای خود کوتاه بیاید.

      البته برداشت ری تکیه مخالفانی هم در غرب دارد. بلومبرگ چندی پیش گزارشی را به این واقعیت اختصاص داده بود که ایران در حال تبدیل تحریمها به فرصتی برای خودکفایی است و حتی در برخی از زمینههای مرتبط با برنامه هستهایش، به صادرکننده کالاهایی تبدیل شده که قبلا وارد میکرده است. بلومبرگ به درستی به این تحلیل رسیده است که کشوری که دارای منابع طبیعی است، قادر است با دستیابی به فنآوریهایی که بعضا چندان جدید و خارج از دسترس هم نیستند، به خودکفایی دست پیدا کند. در چنین شرایطی، شاید لازم باشد ری تکیه و دوستانش در این خصوص که گذشت زمان کاملا به ضرر ایران است، تجدید نظر کنند.

      * سیاست اصلی غرب در قبال ایران چیست؟

      یکی از مهمترین سوالات که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که غرب در تعامل با ایران دقیقا بهدنبال چیست؟ به بیان علمیتر، آیا غربیها دنبال تغییر رفتار هستند یا تغییر سیستم حاکم؟ کمتر کسی تردید بهخود راه میدهد که تقابل ایالات متحده و متحدانش با ایران در عرصه بینالمللی تقابلی «آنتاگونیستی» است. به عبارت دیگر تضاد غرب و ایران در مساله هستهای خلاصه نمیشود و غرب خواستار تغییرات بنیادین در نظام سیاسی ایران است.

      مونترئال گزته، چندی پیش در گزارشی اذعان کرده بود که مشکل اصلی ایالات متحده با ایران نه بر سر برنامه هستهای این کشور بلکه بر سر این واقعیت است که انقلاب 1979، ایران را از «مدار کنترل» ایالات متحده خارج کرده است. رد پای این مساله را در مناظره انتخاباتی معاون اول اوباما و شخصی که قرار بود در صورت به ریاستجمهوری رسیدن رامنی، معاون اول او شود، پیگیری کرد. بایدن در آن مناظره در پاسخ به اظهارات تندروانه «پل رایان»، به صراحت اذعان کرد که دستگاههای اطلاعاتی ایالات متحده و اسرائیل به این نتیجه نرسیدهاند که ایران تصمیمی بر تولید سلاح هستهای دارد. در چنین شرایطی، تغییر رفتار معنی ندارد چون ایران رفتاری را در راستای توسعه سلاحهای هستهای پیشه نکرده که بخواهد آن را تغییر دهد.

      واضحتر از این، سخنان «فیلیپ هاموند»، وزیر دفاع بریتانیا در اکتبر سال گذشته میلادی در مصاحبه با «ابزواتور» است. وی به صراحت اذعان میکند که غرب قصد دارد با تحریمهایش موجودیت سیستم حاکم بر ایران را به خطر اندازد تا ایران دست از برنامه هستهای خود نیز بشوید.

      فیلیپ هاموند در حالی ایران را به تلاش برای تولید سلاح هستهای متهم کرد که بایدن و دستگاههای اطلاعاتی آمریکا اذعان میکنند ایران قصدی برای تولید سلاح هستهای ندارد.

      * انتخابات ریاستجمهوری ایران و تحریمهای غرب

      آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه مستعفی اسرائیل در سپتامبر سال گذشته میلادی در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی هاآرتص، به صراحت از سناریوی «میدان تحریر» برای ایران سخن گفت. وی مدعی شد که ایران با ناآرامیهای سخت داخلی مواجه است که حتی ممکن است به سقوط سیستم حاکم منجر شود.

      نکته جالب در سخنان لیبرمن آن بود که «تظاهرات مخالفتآمیز ژوئن 2009 ممکن است بار دیگر قویتر از گذشته در ایران از سر گرفته شود.» منظور این سیاستمدار صهیونیست همان ناآرامیهای پس از انتخابات ریاستجمهوری گذشته ایران است که ظاهرا به مذاق صهیونیستها خوش آمده و آرزوی بازگشت آنها را در سر میپرورانند. بنابراین دشمنان ایران امیدوارند که آنچه فاجعه اقتصادی ناشی از تحریم میخوانند، منجر به بروز ناآرامیهای جدی در ایران شود.

      از دیگرسو، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا نیز در آخرین سخنرانی خود ضمن اذعان به اینکه تحریمها بر مردم ایران نیز اثر میگذارد، ابراز امیدواری کرد که ایرانیان در انتخابات آتی ریاستجمهوری، صدای خود را به گوش حاکمان برسانند.

      بنابراین کاملا روشن است که غرب به بروز ناآرامی در ایران دل بسته و تحریمهای خود را هم در جهتی تنظیم میکند که چنین ناآرامیهایی را تسهیل کنند.

      * آنچه در محاسبات سیاستمداران غربی نادیده گرفته شده است

      یکی از مسائلی که سیاستمداران غربی در این محاسبات خود مغفول داشتهاند، «هویت سیاسی» ایرانیان است که در یک پروسه تاریخی طولانیمدت شکل گرفته است. در میان هویتهای سیاسی خاورمیانه، هویت سیاسی ایرانی کهنترین هویت سیاسی است و دو مرحله سابقه دارد که یکی قبل از اسلام و دیگری پس از اسلام و از دوران صفویه به بعد شکل گرفته است.

      در هر دو مرحله تاریخی مزبور، ایران به جهت موقعیت خاص ژئوپلتیکش آماج فشارها بوده است اما توانسته هویت سیاسی خود را تحت شرایط دشوار حفظ نماید. بنابراین، فشارهای اینچنین برای حافظه تاریخی ایرانیان امری غریب نیست.

      ایرانیان شیوه مواجهه با فشار خارجی را خوب میدانند و وقتی در بحران قرار میگیرند، عموما دست و پای خود را گم نمیکنند. بنابراین آنچه در محاسبات غربی مغفول مانده یک نکته سیاسی است که ایرانیان وقتی در فشار خارجی قرار گرفته باشند و عامل خارجی را به عنوان دشمن شناسایی کرده باشند، شیوه مقاومت تاریخی خود را به کار میگیرند. تحریمهایی که غرب علیه ایران اعمال کرده، کاملا چهره دشمن را برای ایرانیان روشن کرده است. پس انتظار ناآرامی خیابانی در چنین شرایطی، یک اشتباه محاسباتی جدی است. این مطلبی مربوط به هویت تاریخی و حافظه تاریخی ایرانیان است و به این راحتیها قابل تغییر نیست.

      * مذاکرات قزاقستان

      واضح است که رویکرد کلی طرف مقابل ایران، رویکردی نیست که بخواهد از گذار مذاکره بهجایی برسد. بنابراین، انتظار میرود که در آلماتی نیز همان پیشنهادهای ضعیف و یا پیشنهادهای ضعیفی شبیه به آن به ایران ارائه شود.

      طبعا ایران نیز علیرغم فشارها از حقوق هستهای خود دفاع خواهد کرد. نقطه آغاز به نتیجه رسیدن مذاکرات، بهرسمیت شناخته شدن حقوق هستهای ایران بر طبق انپیتی است که تا زمان عدم تحقق آن، هیچ انتظاری از مذاکرات نمیتوان داشت.

      بهنظر نمیآید طرف غربی با چنین منظوری پا به آلماتی بگذارد
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #4608
        روسیه:1+5 برای مذاکرات سازنده با ایران در نشست آلماتی آماده است
        مسکو - ˈسرگئی ریابکوفˈ معاون وزیر امور خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هسته ای این کشور اعلام کرد: گروه 1+5 برای مذاکرات سازنده با ایران در نشست آلماتی قزاقستان آماده شده است.

        به گزارش ایرنا، ریابکوف روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: امیدواریم طرف ایرانی با آمادگی خوبی ازنظر امکان انجام مذاکره به آلماتی بیاید.

        وی افزود: در این نشست امکان جستجوی زمینه های مشترک برای یافتن راهکار حل مسایل بررسی می شود و در آن تکرار مواضع صورت نخواهد گرفت.

        ریابکوف گفت: گروه 1+5 هم به همین صورت در باره آمادگی خود برای شرکت در نشست آلماتی رفتار می کند.

        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه افزود: در آلماتی موضعی را بیان خواهیم کرد که در واقع از نظر نتیجه ای که از روند مذاکرات انتظار داریم همان موضع قبلی است اما شکل اجزای این موضع ازنظر تنظیم رویکرد، نکات مورد تاکید و برخی جزییات با موضع 1+5 در نشست های قبلی تفاوت خواهد داشت.

        وی اضافه کرد: این اقدام به منظور تحرک بخشیدن به روند مذاکرات صورت می گیرد اما هیچ گونه پیشنهاد جدیدی در جریان نشست ارائه نخواهد شد.
        وی افزود: باید راهکاری بیابیم که امکان اعتمادسازی نسبت به برنامه هسته ای ایران را فراهم سازد و این را از راههای مختلف می توان انجام داد و در این عرصه برداشتن گامهای پیگیر و اتخاذ تاکتیک حرکت و اهداف و نیز گذشت ها و انعطاف های دو طرف اهمیت دارد.

        ریابکوف گفت: در حال حاضر باید امیدوار باشیم که پیشنهادات گروه 1+5 در نشست آلماتی برای طرف ایرانی جالب، جذاب و قابل توجه باشد و برای واکنش متقابل تلاش خواهیم کرد تا در روند مذاکرات پیشرفت حاصل شود.

        ریابکوف ادامه داد: انتظار جهش و پیشرفت قابل ملاحظه در نشست آلماتی میان ایران و گروه 1+5 نمی رود.

        وی افزود: اما اگر به پیشرفت قابل توجهی در مسیر لازم دست بیابیم، این پیشرفت برای این که نشست آلماتی بیهوده محسوب نشود کافی خواهد بود.

        معاون وزیر امور خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که در نشست روز 26 ماه فوریه (هشتم اسفند 91) ایران و گروه 1+5 در آلماتی پایتخت سابق قزاقستان دو طرف وجوه مشترک را افزایش دهند.

        ریابکوف همچنین به خبرگزاری روسی ˈاینترفکسˈ گفت: زمانی که به تلفیق و گسترش نقاط مشترک با ایران بپردازیم در آن صورت مذاکرات واقعی شروع خواهد شد.

        معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: امیدوارم این روند در اجلاس آلماتی توسط گروه 1+5 و ایران آغاز شود.

        مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: در هر مذاکره ای آزمون برای وجود اراده سیاسی طرف های شرکت کننده زمانی رخ می دهد که آنها باید تصمیم بگیرند و در ابتدا مذاکره کنندگان اقدام به از میان برداشتن موانع می کنند، زیرا که سران مذاکره کننده و افراد پاسخگو برای کسب توافق نمی توانند کارهای عادی و پیش پاافتاده انجام دهند.

        وی افزود: در طول همه دوره های مذاکرات ایران و 1+5، دو طرف فقط به برداشتن موانع پرداختند و این کار تا پایان انجام نگرفته است.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #4609
          به بهانه ایران؛ لایحه تحریم بانک مرکزی اروپا به سنای آمریکا می رودروزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که لایحه تحریم بانک های اروپایی به منظور فشار بیشتر بر بانک مرکزی اروپا برای جلوگیری از نقل و انتقالات مالی با ایران به سنای آمریکا می رود.


          به گزارش عصر ایران بر اساس این لایحه و به منظور فشار بیشتر بر بانک مرکزی اروپا، موسسات و بانک های اروپایی که در زمینه سیستم پرداخت (TARGET2) ( نقل و انتقال سریع پرداخت یکپارچه اتوماتیک فرااروپایی) با ایران همکاری می کنند تحت تحریم های آمریکا قرار می گیرند.


          بر اساس این لایحه فشار بر سیستم بانک مرکزی اروپا برای پرداخت های بانکی فرامرزی به مقصد ایران افزایش می یابد. این طرح بخشی از بسته جدید تحریمی است که هدف آن پرداخت های برون مرزی شرکت ها و بانک های ایرانی است که مشمول نقل و انتقال "یورو" می شود.


          این لایحه که هفته آینده به سنا می رود با هدف بستن راه های فرار ایران از تحریم های مالی و بانکی آمریکا است که در 18 ماه گذشته به مورد اجرا گذاشته شده است.


          فایننشال تایمز می نویسد از نظر دولت آمریکا و قانونگزاران این کشور تحریم های قبلی آمریکا هر چند توانسته تا میزان قابل توجهی در کاهش نقل و انتقال دلاری ایران موثر باشد اما این تحریم ها در عمل نتوانسته موفقیت چندانی در سایر ارزها داشته باشد و این لایحه جدید که از حمایت قانونگزاران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برخوردار است ، قرار است این بخش از ضعف تحریم ها را پوشش دهد.


          با این حال فایننشال تایمز می نویسد بسته جدید تحریمی آمریکا علیه بانک مرکزی اروپا ،این خطر و ریسک را دارد که همکاری نزدیک اروپایی ها در تحریم های ایران را که از نظر آمریکا مهم است ، کمتر کند.


          قرار است جزییات بیشتر این لایحه در هفته آینده در سنا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #4610
            فرانسه اضافه شدن موارد جدید به بسته پیشنهادی ۱+۵ به ایران را تأیید کرد
            خبرگزاری فارس: فرانسه گزارشهای انتشار یافته که از اضافه شدن پیشنهادهای جدید به ایران در مذاکرات ۱+۵ خبر داده بودند را تأیید کرد.

            به گزارش خبرگزاری فارس، فرانسه گزارشهایی که پیشتر ادعا کرده بودند پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان در مذاکرات پیش رو در هفته آینده پیشنهاد «قابل توجهی» به ایران خواهند داد را تأیید کرد.

            پیشتر منابع خبری از قول دیپلماتهای غربی گزارش داده بودند کشورهای 1+5 قصد دارند در دور جدید مذاکرات هستهای با ایران، پیشنهاد «قابل توجهی» به ایران ارائه دهند.

            «وینسنت فلورانی» معاون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «ما پیشنهاد جدیدی [به ایران] ارائه خواهیم کرد که مادههای جدیدی را شامل میشود.»

            دور بعدی مذاکرات هستهای کشورهای 1+5 ـ انگلیس، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا به علاوه آلمان ـ با ایران روز 26 فوریه (برابر با 8 اسفند) در آلماتی قزاقستان برگزار خواهد شد.

            هدف از این مذاکرات رفع چیزی است که کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا آن را «نگرانیهای برنامه هستهای ایران» میخوانند.

            معاون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «امیدواریم ایران با روحیهای سازنده در این مذاکرات حاضر شود؛ ما آماده هستیم درباره جوانبی از برنامه هستهای ایران که هنوز نیاز به شفافسازی دارند با جزئیات بیشتر و دیدگاهی تازه بحث کنیم.»

            فلورانی افزود: «ما خواهان تعاملی صحیح هستیم که به نتایجی ملموس منجر شود.»
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #4611
              روسیه: ایران و آمریکا برای هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند
              خبرگزاری فارس: معاون وزیر خارجه سوریه گفت که ایران و آمریکا برای برگزاری هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند.

              به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری اینترفکس، روسیه اعلام کرده مخالفتی با گفتوگوی دو جانبه بین ایران و آمریکا ندارد اما اگر چنین گفتؤگویی انجام شود، بایستی شفاف باشد و آسیبی به منافع روسیه وارد نکند.

              سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه به خبرنگاران گفت: «اول اینکه، آنها برای برگزاری هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند. دوم اینکه، ما در پایان سال گذشته درباره این موضوع صحبت کردیم.»

              وی افزود: «ما مخالفتی با چنین گفتوگویی نداریم، اما دوست داریم که فرایند چنین اقدامی شفاف باشد، یعنی اینکه ما مایلیم از ماهیت این توافقها آگاه باشیم تا اطمینان حاصل کنیم هیچ گامی در این حوزه برداشته نمیشود که به ضرر منافع روسیه باشد.»
              معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «گروه 1+5 هفته آینده در آلماتی قزاقستان دیدار میکنند. اگر قرار به گفتوگوی دو جانبه بین ایران و آمریکا باشد، روسیه، به عنوان یک کشور مخالفتی با آن ندارد، اما امیدوار است که شرکت کنندگان، از جمله ایران و آمریکا درک مناسبی از درخواست ما شفاف بودن این فرایند داشته باشند.»
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • کیوان
                ستاره دار (1)
                • Jun 2011
                • 5094

                #4612
                در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                روسیه: ایران و آمریکا برای هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند
                خبرگزاری فارس: معاون وزیر خارجه سوریه گفت که ایران و آمریکا برای برگزاری هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند.

                به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری اینترفکس، روسیه اعلام کرده مخالفتی با گفتوگوی دو جانبه بین ایران و آمریکا ندارد اما اگر چنین گفتؤگویی انجام شود، بایستی شفاف باشد و آسیبی به منافع روسیه وارد نکند.

                سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه به خبرنگاران گفت: «اول اینکه، آنها برای برگزاری هیچ گفتوگوی مستقیمی توافق نکردهاند. دوم اینکه، ما در پایان سال گذشته درباره این موضوع صحبت کردیم.»

                وی افزود: «ما مخالفتی با چنین گفتوگویی نداریم، اما دوست داریم که فرایند چنین اقدامی شفاف باشد، یعنی اینکه ما مایلیم از ماهیت این توافقها آگاه باشیم تا اطمینان حاصل کنیم هیچ گامی در این حوزه برداشته نمیشود که به ضرر منافع روسیه باشد.»
                معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «گروه 1+5 هفته آینده در آلماتی قزاقستان دیدار میکنند. اگر قرار به گفتوگوی دو جانبه بین ایران و آمریکا باشد، روسیه، به عنوان یک کشور مخالفتی با آن ندارد، اما امیدوار است که شرکت کنندگان، از جمله ایران و آمریکا درک مناسبی از درخواست ما شفاف بودن این فرایند داشته باشند.»
                همون قسمت قرمز نشون میده دشمن درجه یک رابطه ایران و آمریکا روسیه هست. خب! در داخل منافع چه کسانی به روسیه گره خورده که از مذاکره و گفتگوی ایران و آمریکا وحشت دارند ؟!!! :-?
                ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #4613
                  رویترز:غرب انتظار نداشته باشد ایران در مذاکرات 5+1 کوتاه بیاید

                  خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران در یک ماه منتهی به پایان سال 1391 و یک سال پس از تشدید تحریمهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران میپردازد.


                  به گزارش نامه، بازارها در ایران شلوغ است، پیدا کردن جایی برای نشستن در رستورانهای خوب مشکل است و ورزش اسکی در کوههای شمال تهران همچنان شهروندانی که از وضعیت مالی مناسبی برخوردار هستند را به خود جذب میکند.


                  «حسین احمد» یک شهروند ایرانی که صاحب یک مغازه جواهر فروشی در شهر دبی در کشور امارات متحده عربی است از افزایش هزینهها طی سفر یک ماهاش به تهران متعحب شده است؛ وی میگوید: اقتصاد ایران متاثر از تحریمهای غرب مشکلاتی دارد اما همچنان پا برجاست و آنطور که شهروندان خارج از ایران فکر میکنند اوضاع اقتصادی در ایران بد نیست.


                  رویترز در ادامه این گزارش مینویسد: تحریمهای غرب به وضوح بر اقتصاد ایران تاثیر گذاشتهاند، درآمدهای نفتی ایران کاهش یافت و تجارت ایران بوسیله ارز مختل شده است و قیمت بسیاری از محصولات وارداتی ایران نیز افزایش یافته است اما این تحریمها تاثیراتی آنچنان که واشنگتن آن را «فلج کننده» خوانده و پیشبینی کرده بود بر اقتصاد ایران نداشته است.


                  رویترز در ادامه میافزاید: دولت ایران راههایی را برای کاهش تاثیرات این تحریمها پیدا کرده است و اقتصاد ایران به اندازه کافی برای پشت سرگذاشتن مجازاتهای غرب بزرگ و متنوع است. بنابراین غرب نباید انتظار داشته باشد که ایران در مذاکرات هستهای هفته آینده با اعضای گروه 5+1 در آلماتی قزاقستان تمایلی به کوتاه آمدن داشته باشد. ایران بارها بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود که مورد مناقشه غرب است تاکید کرده است.


                  در همین راستا، «محمد علی شعبانی» یکی از تحلیلگران مسائل سیاسی ایران در لندن در این باره میگوید: دولت ایران زمان زیادی برای آماده کردن خود برای آغاز جنگ اقتصادی داشت؛ اگر شما از فروپاشی اقتصاد ایران سخن میگویید باید بگویم که این اتفاق هنوز رخ نداده است.


                  آمریکا و اتحادیه اروپا از یک سال گذشته تحریمهای گستردهای را به ویژه بر بخش بانکداری و صنعت نفت ایران به اجرا گذاشت و آن را تحریمهایی «فلج کننده» خواند. به رغم اجرای این تحریمها اما ایران توانست با دور زدن تحریمها و پیدا کردن بازارهای جدیدی برای فروش نفت خود همچنان به فعالیت خود در زمینه کسب انرژی صلحآمیز هستهای ادامه دهد.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #4614
                    هدف دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران
                    دیروز مجلس سنای آمریکا، لایحه تحریمی جدیدی علیه ایران تدوین کرد که بنا بر آن، فشار بر بانک مرکزی اروپا برای جلوگیری از دسترسی ایران به سیستم Target۲ این بانک، افزایش مییابد. بر پایه این لایحه، مؤسسات و بانکهای اروپایی که به نقلوانتقال با ایران از طریق این سیستم بپردازند، تحریم خواهند شد، حال آن که در آستانه مذاکرات هستهای قرار داریم و تحریم جدید، نشان از آن دارد که هدف آمریکا از این مذاکرات، آزمایش فشاری است که برای کوتاه آمدن ایران وارد کرده است!


                    به گزارش «تابناک»، مجلس سنای آمریکا آماده تدوین قانون جدید در تحریم علیه ایران است که بر پایه آن، فشار بر سیستم بانک مرکزی اروپا برای پرداختهای بانکی فرامرزی بیشتر خواهد شد.


                    بنا بر این گزارش، این لایحه، بخشی از یک بسته تحریمی جدید است که هدف آن فشار بیشتر بر بانک مرکزی اروپا برای جلوگیری از پرداختهای برونمرزی شرکتها و بانکهای ایرانی است که مشمول نقل و انتقال یورو میشود.


                    در واقع هدف اصلی این لایحه ـکه قرار است هفته بعد به سنا برود ـ بستن راههای فرار ایران در تحریمهای گذشته است که از هجده ماه گذشته تا کنون اجرایی شده است.


                    این گزارش میافزاید، هرچند تحریمهای سابق در کاهش شدید نقل و انتقال دلار و درآمد دلاری نفت ایران موثر بوده، در دیگر ارزها چندان موفقیتی نداشته است.


                    در این باره، فایننشیال تایمز نوشته است: تحریمهای اقتصادی علیه ایران، از معدود مواردی است که در این روزها ـ که کنگره آمریکا به شدت درگیر مسائل حزبی و مخالفتهای دو حزب است ـ مورد توافق و حمایت هر دو حزب قرار گرفته، ولی با تمرکز تحریمهای جدید بر بانک مرکزی اروپا، کنگره آمریکا این ریسک را مرتکب میشود که همکاری نزدیک اتحادیه اروپا را که پایه موفقیت آمریکا در تحریمها بوده است، از دست بدهد.


                    همچنین مقامات کنگره آمریکا در این رابطه گفتهاند، این لایحه تحریمی جدید، در صدد است مؤسسات مالی را که اقدام به انجام نقل و انتقالات Target۲ (سیستم نقل و انتقال سریعالسیر پرداخت یکپارچه اتوماتیک فرا اروپایی) میکنند که در آن مؤسسات و بانکهای ایرانی منتفع میشود، مجازات و تحریم کنند.


                    یکی از مقامات کنگره که خود از بانیان این طرح بوده، اشاره کرده است، بیگمان، فشار تحریم بر بانک مرکزی اروپا، گام مهم و حساسی است؛ اما این راهی است برای آن که بانک مرکزی اروپا مطمئن شود، ایرانیان از سیستم پرداخت آن سوءاستفاده نمیکنند.


                    این در حالی است که بانک مرکزی اروپا اعلام نموده که پیش از این خود را با تحریمها علیه ایران وفق داده است. مقامات این بانک اعلام کردهاند: بانک مرکزی اروپا اطمینان حاصل میکند که هیچ نقل و انتقال غیر قانونی با سیستم Target۲ انجام نپذیرد؛ اما هر گونه تحریم در این باره در صلاحیت تأیید اتحادیه اروپاست و نه بانک مرکزی اروپا.


                    این گزارش در ادامه آورده است، بانکهایی که از سیستم Target۲ استفاده میکنند باید دستکم شعبهای در منطقه اقتصادی اروپا داشته و در نتیجه پیرو قوانین اتحادیه اروپا باشند که شامل ممنوعیت انجام نقل و انتقالات مالی با لیست مشخصی از ایرانیان و شرکتهای ایرانی میشود.


                    در این زمینه، «مارک دوبویتز» طراح بیشتر تحریمهای آمریکا علیه ایران، گفته است: بانکها و نهادهای ایرانی، حسابهای متراکمی به یورو در بانکهای خارج از کشور دارند. در حالی که برخی میپندارند، این حسابها بسته و بلوکه شده است؛ اما راههایی هست که ایران این حجم از ارز یورو را به سایر ارزهای محلی تبدیل کند و سیستم Target۲ یکی از این راههاست.


                    وی ادامه داد: شرکتهای ایرانی برای دوباره کنترل کردن حسابهای ارزی خود به یورو، دست به کار شده و قصد تبدیل آنها به ارزهای محلی را دارند که از آن برای تجارت با آسیا بهره گیرند؛ بنابراین، این فرصت هست که اکنون و به سرعت برای جلوگیری از دسترسی آنها به منابع یورویی، دست به کار شویم.


                    در همین حال، برخی سناتورهای آمریکایی حتی قائل به افزایش فشارها و بیشتر کردن تمرکز بر اتحادیه اروپا و بانک مرکزی اروپا برای تحت فشار گذاردن ایران هستند. برخی از آنها اعلام کردهاند به شرطی در مذاکرات آینده از اتحادیه اروپا بر سر قرارداد دوجانبه تجاری حمایت خواهند کرد که بانک مرکزی اروپا، تعهد بیشتری را در ازای جلوگیری از استفاده ایرانیان از سیستم Target۲ بپذیرند.


                    این در حالی است که دیروز بانک مرکزی ایران، از طرح جدید ارزی خبر داد که بنا بر آن و در نشستی که روز سهشنبه با واردکنندگان برگزار شده بود، به دستور رئیس کل بانک مرکزی، قرا شد که هفته آینده، مقدار مناسب و زیادی از یورو و یوآن چین در مرکز مبادلات ارزی تزریق شود تا این مرکز بتواند به تقاضای همه واردکنندگانی که در نوبت انتظار دریافت ارز هستند، پاسخ دهد.


                    یک مقام مسئول در این رابطه گفته بود: از اوایل هفته آینده، امکان تبدیل ارز دارندگان یورو، دلار و روبل و تبدیل آن به یوآن چین به آسانی در مرکز مبادلات ارزی فراهم خواهد شد.


                    وی اظهار داشت: مرکز مبادلات ارزی و بانک مرکزی، متعهد شدند تا ارز مورد نیاز متقاضیان را به یورو، یوآن چین به میزان کافی تأمین کنند.


                    به این ترتیب، گویا آمریکا و سنای این کشور، همگام با ایران در تفکر پیرامون دور زدن تحریمها، دست به کار شده و میخواهد همه راههای تبدیل ارزی و نقل و انتقال آن به کشور را محدود کند. طرح یک چنین لایحهای از سوی سنای آمریکا برای فشار بر بانک مرکزی اروپا ـ که مستقیم در تقابل با منافع تجاری آمریکا و اتحادیه اروپاست ـ نشان از آن دارد که ایالات متحده آمریکا، سخت مشغول کار است تا فشار تحریم بر کشور را افزایش دهد و از این ابزار برای بهرهبرداری در مذاکرات استفاده کند؛ این نشان از آن دارد که در آستانه انجام مذاکرات جدید هستهای، آمرکیا نیت خود را از این مذاکرات به روشنی میگوید.


                    همچنین طرح این لایحه و رسانهای شدن آن، تنها یک روز پس از نشست بانک مرکزی با وارد کنندگان، قابل توجه است، زیرا به ظاهر دقیقاً این لایحه تحریمی جدید، همان موردی را هدف گرفته که بانک مرکزی ایران برای تسهیل واردات بر آن تمرکز کرده است.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #4615
                      در آستانه مذاکرات ایران و گروه 5+1 در قزاقستان

                      خزاعی: آمریکا علیه ایران جنگ اقتصادی اعلام کرده

                      دیپلمات های غربی: امیدی به پیشرفت مذاکرات نداریم


                      نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه، دوم اسفند، نسبت به فشار غرب بر برنامه هستهای ایران هشدار داد و گفت که تحریمهای بیشتر علیه تهران میتواند روند گفتوگوها بر سر پرونده هستهای تهران را به خطر بیاندازد.

                      به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه محمد خزائی که بلندپایهترین دیپلمات ایرانی در آمریکا است در یک سخنرانی که در انجمن آسیا در نیویورک ایراد کرد گفت که «فشارهای بیشتر تنها میتواند به بروز اعتمادی بیشتر منجر شود و امید ایران را به اینکه مسائل میتواند از راه گفتوگو حل و فصل شود از بین ببرد.»

                      وی ادامه داد:«مادامی که فشار بر ایران وجود دارد، مادامی که شمشیر روی سر ما قرار دارد تا به پای میز مذاکره بیاییم، معنای این گفتوگو نیست و ایرانیها نمیتوانند این مسئله را بپذیرند.»

                      خزائی گفته که گفتوگوهای میان ایران و آمریکا باید بر پایه «احترام متقابل» باشد و ایران «سیاست دوگانه فشار و تعامل را رد میکند.»

                      با این حال نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل تاکید کرده که دولت باراک اوباما «جنگ اقتصادی» علیه ایران اعلام کرده است.

                      جمهوری اسلامی ایران تا کنون هدف چهار دور تحریمهای سازمان ملل قرار گرفته است و علاوه بر آن، آمریکا و اتحادیه اروپا به طور یکجانبه تحریمهای شدیدی بر ضد تهران اعمال کردهاند.

                      این تحریمها موجب شده که فروش نفت ایران و درآمدهای حاصل از آن تا ۵۰ درصد کاهش یابد و در تازهترین مورد، ایران قادر نیست که این درآمدها را از کشورهای خریدار نفت خود به داخل انتقال دهد و باید آن را صرف خرید کالا از این کشورها کند.

                      محمد خزائی در سخنرانی روز چهارشنبه خود با اشاره به پیشنهاد اخیر جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، گفت که رهبران ایران از پیشنهادهای اخیر آمریکا برای مذاکرات دیپلماتیک استقبال کرده اند.

                      نماینده ایران در حالی از استقبال رهبران جمهوری اسلامی از پیشنهاد مذاکره آمریکا سخن گفته است که پس از واکنشهای مثبت رییس دولت دهم و وزیر امور خارجه ایران به این پیشنهاد، آقای علی خامنهای به عنوان عالیترین مقام جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره با واشینگتن را رد کرد.

                      رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ بهمن در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش از پیشنهاد مذاکره آمریکا به عنوان «یک حرکت حیلهگرانه» یاد کرد و گفت که «شما میخواهید اسلحه را مقابل ملت ایران بگیرید، بگویید: یا مذاکره کن یا شلیک میکنم…بدانید ملت ایران در مقابل این چیزها مرعوب نخواهد شد.»

                      قرار است طرفین روز ۲۶ فوریه- هشتم اسفند- در آلماتی قزاقستان، دور تازه گفتوگوهای خود را برای رسیدن به چارچوبی برای حل و فصل برنامه هستهای ایران برگزار کنند.

                      با این حال، به گزارش خبرگزاری فرانسه دیپلماتهای غربی حتی با وجود ارائه یک پیشنهاد جدید انتظار ندارند که پیشرفتی در این مذاکرات حاصل شود.

                      توماس پیکرینگ، معاون پیشین وزارت امور خارجه آمریکا، به خبرگزاری فرانسه گفته که زورآزمایی با ایران هنوز به «لحظه حیاتی» خود نرسیده است.

                      وی گفت: «ایران و ایالات متحده آمریکا به مدت ۳۰ سال در بی اعتمادی و عدم تفاهم به سر بردهاند و این یک نکته جدی است. بین آنها بیشتر حرف جنگ بوده است، تحریکات فراوان در زمینه بروز جنگ.»

                      پیکرگینگ گفته که مذاکرات قزاقستان باید «گام مهمی در زمینه پیدا کردن راه حلی برای معضلی بسیار طولانی باشد.»

                      وی خواستار آن شده که طرفین «از این گامهای کوچک برای ایجاد اعتماد بهره گیرند.»

                      در همین حال، به گفته یک دیپلمات غربی، گروه ۵+۱ آماده است در گفت و گوهای هسته ای قزاقستان پیشنهادهای «جدی» و «قابل توجه» برای حل مساله هستهای ایران ارائه دهد.

                      خبرگزاری های فرانسه و رویترز به نقل از یک دیپلمات که هویتش فاش نشده است این خبر را منتشر کردند و افزودند این دیپلمات حاضر به افشای این «پیشنهاد های جدی» نشده ولی تاکید کرده که این پیشنهاد شامل «موضوعات اساسی» است.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #4616
                        در اوج تورم و گرانی سرسام آور

                        وزیر دفاع: در آینده نزدیک از موشک ها و بمب های جدید رونمایی می کنیم


                        در حالی که تورم و گرانی وضعیت اقتصادی کشور را به شدت بحرانی کرده است وزیر دفاع جمهوری اسلامی با اشاره به رونمایی از تجهیزات جدید نیروهای مسلح گفت: در آینده نزدیک از موشکهای هوا به هوا و هوا به زمین و بمبهای جدیدی که از هواگردها پرتاب میشود رونمایی خواهیم کرد.

                        به گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار احمد وحیدی در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم یادواره ۴۴۷ شهید سازمان صنایع دفاع گفت: انشاءالله در آینده نزدیک از موشکهای هوا به هوا،هوا به زمین و بمبهای جدیدی رونمایی میکنیم.

                        وزیر دفاع ادامه داد: ویژگی این بمبها به این شکل است که از مدت اثربخشی بسیار بالاتری با مدت پرتاب بیشتر برخوردار است.

                        وی تصریح کرد: این بمبها از انواع هواگردهایی که مورد نظر بوده و طراحی شده پرتاب میشوند و میتواند تاثیر ارزشمندی در حوزه جنگ داشته باشد.

                        اختصاص بودجه های کلان برای تولید تسلیحات نظامی یکی از اثرات مخرب رقابت جمهوری اسلامی با ایالات متحده در منطقه خاورمیانه است که موجب می شود منابع ملی به جای اقتصاد صرف نظامی گری شود.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • کیوان
                          ستاره دار (1)
                          • Jun 2011
                          • 5094

                          #4617
                          در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                          [RIGHT]سرلشکر باقری در همایش توسعه سواحل مکران تشریح کرد


                          میتوانیم در بخشی از قطب جنوب ادعای حاکمیت کنیم


                          . . .
                          ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #4618
                            در اصل توسط کیوان پست شده است View Post
                            =))=))=))
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #4619
                              آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
                              ایران 28 کیلوگرم از اورانیوم 20 درصد خود را به سوخت تبدیل کرده است
                              خبرگزاری فارس: بر اساس گزارشی که عصر پنجشنبه برخی از خبرگزاریهای غربی آن را منتشر کردند آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود اعلام کرده ایران 28 کیلوگرم از اورانیوم 20 درصد غنیسازی شده خود را به سوخت تبدیل کرده است.

                              به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد ایران نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در سایت اصلی غنی سازی خود را آغاز کرده است.

                              در این گزارش محرمانه، آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران نصب 180 سانتریفیوژ «IR-2m» و محفظههای خالی سانتریفیوژها را در سایت نظنز آغاز کرده است.

                              در صورتی که این سانتریفیوژها با موفقیت غنی سازی را انجام دهند، تولید اورانیوم غنیسازی شده ایران با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

                              این گزارش میافزاید که حجم اورانیوم 20 درصد غنی سازی شده ایران به 167 کیلوگرم رسیده است.

                              آژانس در این گزارش تاکید کرده ایران در ماه دسامبر حدود 28.3 کیلوگرم از اورانیوم 20 درصد غنی سازی شده خود را به سوخت تبدیل کرده است.

                              آژانس در این گزارش مدعی شده که ایران فعالیتهای گستردهای را برای پاکسازی سایت نظامی پارچین انجام داده است.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #4620
                                کنگره آمریکا در صدد است مانع استفاده ایران از نظام پرداخت بانک مرکزی اروپا شود

                                یکی از مشاوران کنگره آمریکا تایید کرده است که نمایندگان کنگره در صدد تصویب طرحی برای زیر فشارگذاشتن بانک مرکزی اروپا هستند تا مانع استفاده شرکتها و بانکهای ایرانی از نظام پرداخت این بانک و انجام معاملات با "یورو" شود.
                                این نظام پرداخت موسوم به "تارگت-۲" ، امکان نقل و انتقال سریع، آنی وخودکارِ پول بین کشورهای اروپایی را فراهم می کند.
                                به گزارش خبرگزاری رویترز، با انتشار این گزارش، سخنگوی بانک مرکزی اروپا، اطمینان داده است که این بانک تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران را رعایت کرده و هیچ نقل و انتقال مالی غیرقانونی از طریق نظام پرداخت آن انجام نشده است.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X