آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #4891
    صالحی: از خبر خوش من، برخی ناخوشند


    وزیر امور خارجه: وقتی خبر خوش می دهیم برخی ناراحت و ناخوش می شوند.


    به گزارش واحد مرکزی خبر، علی اکبر صالحی در حاشیه افتتاح ساختمان جدید کنسولی در جمع خبرنگاران درباره اینکه خبر خوشی برای سال جدید دارید؟ گفت: پیرو صحبت هایی که قبلاً کردم ، شنیده ام دلار حدود ۳ هزار تومان شده است اما همین خبر خوش باعث ناراحتی برخی ها شده بود بنا بر این تصمیم گرفتم روزه سکوت و صحبت نکردن بگیرم تا سال آینده ببینیم چه پیش می آید.


    صالحی افزود: درباره سال آینده می توانم بگویم که سال گشایش خواهد بود یعنی قطعاً روابط بین الملل ما که به آن توجه ویژه داریم در شرایطی قرار خواهد گرفت که تلاش های دشمنان برای منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران با بن بست رو به رو خواهد شد و در طول سال های آینده قطعاً شاهد چنین وضعی خواهیم بود.


    وزیر امور خارجه اضافه کرد: یک نمونه آن خط لوله گاز ایران و پاکستان است که اجرای آن چند روز پیش آغاز شد البته نمونه های دیگر را در طول سال های آینده خواهیم داشت. وی گفت: شرایط و فضایی در افکار عمومی ایجاد کرده بودند، که ایران منزوی است و تحت تحریم های سختی قرار دارد ، اما شاهد پروژه های بزرگتری در چند ماه آینده خواهیم بود که به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.


    صالحی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره مذاکرات کارشناسان ایران و ۱+۵ گفت: اجازه دهید در این باره بعداً صحبت شود. وی درباره توافق ایران و آرژانتین درباره حادثه آمیا نیز گفت: این مسائل را در زمان خود اطلاع رسانی خواهیم کرد و در یادداشت تفاهمی که با طرف های آرژانتینی داشتیم به مباحث مختلفی پرداخته و تکلیف آن روشن شده است.


    صالحی افزود: دو کشور در حال پیگیری این موضوع هستند و اکنون نیز بیشتر از این نمی توانم به جزییات اشاره کنم.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #4892
      وزیر دفاع جدید رژیم صهیونیستی:
      میان دو گزینۀ "بمب اتمی ایران و بمباران ایران توسط اسرائیل"، دومین گزینه را ترجیح می دهم! / از آمریکاییها نمیترسم اما در این دولت برخی از اوباما وحشت دارند


      وی در دهۀ هشتاد میلادی رهبری گروههای کماندوی چترباز را به عهده داشت و سپس از سال ١٩٩٥ که درجۀ ژنرالی گرفت، سرپرستی سرویسهای اطلاعاتی کشورش را به عهده گرفت و بالاخره در سال ٢٠٠٢ به ریاست ستاد مشترک ارتش رسید.


      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

      بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، با صدور اعلامیهای، موشه یعلون را به عنوان وزیر دفاع معرفی کرد.

      به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ بدین ترتیب یکی از شخصیتهای تندرو حزب لیکود در جای اهود باراک مینشیند. با این که یعلون در قبال فلسطینیان بسیار سخت و آشتیناپذیر است، اما در مورد ایران، نرمش بیشتری از خود نشان داده است.

      همان طور که پیشبینی میشد، از روز یکشنبه، موشه یعلون ٦٢ ساله، مسئولیت وزارت دفاع را در کابینۀ تازۀ بنیامین نتانیاهو رسماً به عهده گرفت. او قبلاً رئیس ستاد مشترک ارتش بود اما از سال ٢٠٠٨ که به حزب راست لیکود پیوست، تلاش جدی برای تصدی وزارت دفاع را آغاز کرد.

      او که فرزند یک کارگر اوکراینیتبار است، در جوانی عضو حزب کارگر بود ولی در دوران پختگی کمکم به جناح راست نزدیک شد.

      وی در دهۀ هشتاد میلادی رهبری گروههای کماندوی چترباز را به عهده داشت و سپس از سال ١٩٩٥ که درجۀ ژنرالی گرفت، سرپرستی سرویسهای اطلاعاتی کشورش را به عهده گرفت و بالاخره در سال ٢٠٠٢ به ریاست ستاد مشترک ارتش رسید.

      موشه یعلون یکی از شخصیتهای تندرو و آشتیناپذیر در مقابل فلسطینیان محسوب میشود. وی در نخستین سالی که مسئولیت ستاد مشترک را به عهده گرفت، فلسطینیان را "سرطان" توصیف کرد.

      یعلون که از سال ٢٠٠٩ از طرف حزب لیکود به نمایندگی مجلس دست پیدا کرد، گاه به قدری در موضعگیریهای سیاسی تندروی کرده که عاقبت شخص نتانیاهو ناچار به تذکر شده است. وی بارها از آمریکا انتقاد کرده و صریحاً گفته است: "من از آمریکاییها نمیترسم اما در این دولت کسانی هستند که از باراک اوباما وحشت دارند"... به عقیدۀ برخی ناظران، کنایۀ یعلون شخص نخستوزیر را هدف داشته است.

      او همچنین طرفدار سرسخت ادامۀ شهرکسازی در سرزمینهای فلسطینی است. وی حتی در زمان نخستوزیری آریل شارون با تخلیِۀ نوار غزه نیز مخالفت کرد.

      اما نکتۀ قابلتوجه اینست که با وجود چنین تندرویهایی، موشه یعلون در قبال ایران نظری متعادلتر دارد. او خواهان حملۀ نظامی به ایران نیست و میگوید: "باید فشار سیاسی و تحریم اقتصادی را افزایش داد و در عین حال گزینۀ نظامی را هم برای بعد نگاه داشت".

      وی اخیراً گفته بود: "اما واقعیت اینست که دیپلماسی نتیجه نمیدهد و تحریمها هم به اندازۀ کافی اثر نکرده"... او افزوده بود که میان دو گزینۀ "بمب اتمی ایران و بمباران ایران توسط اسرائیل"، دومین گزینه را ترجیح میدهد...

      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • arash
        عضو فعال
        • Mar 2011
        • 819

        #4893
        کد خبر:۴۳۱۶۶۳۲ تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۸
        انتشار جزئياتي از پيشنهادهاي هستهاي 1+5 به ايران
        سخنگوي كاترين اشتون ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا اظهار داشت مذاكرات استانبول موفقيت آميز بوده و زمينه ساز ادامه مذاكرات در آلماتي بوده است .

        به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از خبرگزاري رويترز ؛ خبرگزاري "رويترز" با انتشار گزارشي از بخشي از جزئيات پيشنهادات ارائه شده از سوي قدرتهاي جهاني عضو گروه 1+5 به كشورمان سخن به ميان آورده است.

        اين خبرگزاري در ادامه گزارش خود افزوده است "شش قدرت جهاني بخشي از جزئيات پيشنهادات ارائه شده به ايران در جريان مذاكرات فني روز دوشنبه كه در شهر استانبول برگزار شده است را اعلام كرده اند. در بيانيه كوتاهي كه از سوي اتحاديه اروپا منتشر شده است ذكر كه طرف اروپايي پيشنهاداتي را مبني بر كاهش ميزان تحريم ها مطرح كرده است. دو طرف در تاريخ 26 و 27 فوريه در آلماتي قزاقستان و در جريان برگزاري مذاكرات هسته ميان نمايندگان هسته اي جمهوري اسلامي ايران و نمايندگان كشورهاي آمريكا، چين، روسيه، انگليس، فرانسه و آلمان با يكديگر به توافق رسيده بودند."

        خبرگزاري "رويترز" با اذعان به موفقيت آميز بودن مذاكرات هسته اي در سطح كارشناسي كه در استانبول برگزار شده است در ادامه مي افزايد "طي بيانيه اي كه از سوي "ميشل مان" سخنگوي "كاترين اشتون" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا منتشر شده است وي تاكيد كرده مذاكرات روز دوشنبه كه در سطح كارشناسي در استانبول برگزار شده است موفقيت آميز بوده و زمينه ساز ادامه مذاكرات در سطح سياسي در الماتي قزاقستان است كه در تاريخ 6-5 آوريل برگزار خواهد شد."

        رويترز در ادامه مي افزايد "ميشل مان در ادامه اظهار داشته كه به نقل از "استفن كلمنت" مسئول مذاكرات كارشناسي مذاكره طرف ايراني با نمايندگان قدرتهاي جهاني در استانبول موفقيت آميز بوده و سبب شده تا "اعتماد" ميان دو طرف افزايش يابد. همچنين طرف غربي پيشنهادات خود را به صورت تفصيلي تر به نمايندگان ايران ارائه كرده است. كاترين اشتون نيز نظاره گر اين دور از مذاكرات در سطح كارشناسي بوده است."

        نظر

        • s400
          عضو عادی
          • Oct 2012
          • 78

          #4894
          آفتاب/

          باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در یک پیام ویدئویی به مناسبت عید نوروز بار دیگر خواست های دولت آمریکا را در زمینه برنامه هسته ای ایران تکرار کرد.به نقل از روزنامه گاردین بریتانیا، اوباما در این پیام که با کلمه فارسی” درود” آغاز شد، با تبریک عید نوروز به مردم ایران گفت که از زمانی که رییس جمهور شده است تلاش کرده است از عید نوروز به عنوان فرصتی برای گفتگو با مردم و دولت ایران استفاده کند.

          اوباما در این پیام با تکرار ادعاهای آمریکا در زمینه برزنامه هسته ای ایران از دولت ایران خواسته است تا با شفاف سازی در زمینه برنامه هسته ای خود زمینه حل و فصل مساله هسته ای خود را فراهم کند.رییس جمهور آمریکا با تکرار این مساله که اولویت این کشور حل مساله هسته ای ایران از راه های مسالمت آمیز است تاکید کرده است در صورت بهبود روابط ایران و آمریکا، ایرانیان می توانند از فرصت های روابط گسترده با آمریکا و جهان بهره مند شوند.رییس جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرده است که فصل بهار زمینه ای برای آغاز حل مساله هسته ای و روند بهبود در روابط ایران و آمریکا شود.اوباما در عین حال تهدید کرده است که ادامه مسیرکنونی ایران در زمینه برنامه های هسته ای به انزوا و فشارهای بیشتر خواهد انجامید.ادامه….

          ادعای اوباما درباره انزوا و فشارهای بیشتر به ایران در حالی است که روز گذشته روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت که مقامات و تحلیلگران آمریکایی از اینکه تحریم ها مردم و دولت ایران را خسته کرده و ناامید کند، دلسرد شده اند و معتقدند تحریم ها نتوانسته تغییری در عزم و اراده ایران وارد کند.برنامه هسته ای صلح آمیز ایران در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی بوده و تحت نظارت کامل آژانس قرار دارد و تا کنون این نهاد مرجع بین المللی هیچ گزارشی مبنی بر انحراف ایران از برنامه های هسته ای اش منتشر نکرده است.

          اوباما همانند پیام های نوروزی سال گذشته خود انتهای پیام خود را با جمله ” عید شما مبارک” به پایان برده است.به گزارش عصر ایران،رییس جمهوری آمریکا پیام نوروزی امسال خود را دو روز قبل از نوروز (روز پنج شنبه اول فروردین)منتشر کرده است و به نظر می رسد دلیل این امر سفر روز چهارشنبه وی به سرزمین های اشغالی و دیدار با مقامات اسراییلی و فلسطینی است.



          نوشته شده توسط Strategic Review در سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۴ ب.ظ

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #4895
            گزارش ویژه

            در مذاکرات کارشناسی استانبول چه گذشت؟

            منابع دیپلماتیک می گویند در مذاکرات کارشناسی استانبول پیشنهادهای هر دو طرف تبیین شده است.


            به گفته منابع مطلع در تهران، مذاکرات کارشناسی استانبول که روز 28 اسفند آغاز شده بود پایان یافته و طی آن تیم های ایران و 1+5 جزئیات پیشنهادهایی را که در مذاکرات آلماتی روی میز گذاشتند، برای یکدیگر تبیین کردند.


            این امیدواری وجود دارد که این مذاکرات به روشن تر شدن محتوا و دستور کار مذاکرات آلماتی 2 که روز 16 فروردین 1392 برگزار می شود، کمک کند.


            یکی از سخنگویان کاترین اشتون روز سه شنبه 29 اسفند اعلام کرده است که در این پیشنهاد جزئیات بیشتری از پیشنهاد ارائه شده از سوی 1+5 در آلماتی برای ایران توضیح داده شده ست.


            دیپلمات های ایرانی این موضوع را تایید نمی کنند بلکه می گویند که تنها توضیحات بیشتری دریافت کرده اند.


            از سوی دیگر، دیپلمات های مطلع می گویند ایران نیز در این نشست جزئیات پیشنهادی را که آلماتی به طرف مقابل ارائه کرد، توضیح داده است.


            ایران در آلماتی و به فاصله یک روز از دریافت پیشنهاد گروه 1+5، تلاش کرد آن را در چاچوب پیشنهاد خود در مسکو قرار داده و به اصطلاح متوازن سازی کند.


            دیپلمات ها می گویند جزئیات این موضوع که پیشنهاد آلماتی از دید ایران چگونه می تواند متوازن شود در این دیدار برای گروه 1+5 شرح داده شده است.


            همچنین منابع مطلع می گویند تیم های کارشناسی تصمیم گرفته اند جزئیات گفت وگوهای خود را به روسای هیئت های ایران و 1+5 به منظور بحث در مذاکرات آلماتی 2 در روز 16 فروردین ارائه نمایند.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • s400
              عضو عادی
              • Oct 2012
              • 78

              #4896
              ولی نصر پیشنهاد کرد
              از ایران مذاکره،از شما لغو تحریم
              آمریکا باید به جای تقویت تحریم ها، مشوق هایی به ایران ارایه کند که از جمله آنها می توان به مذاکره مستقیم و طرح چشم انداز لغو تحریم ها، یکی پس از دیگری به عنوان ابزارهای معامله اشاره کرد.

              دپیلماسی ایرانی: برای نخستین بار از سال 2009، نشانه هایی از شکست بن بست بر سر برنامه های هسته ای ایران مشاهده می شود. تهران در مذاکرات اخیر در موضع نرم تری ظاهر شد. این خبر خوبی است، اما ایالات متحده برای بهره بردن از آن باید استراتژی مذاکره ای خود را تغییر دهد.

              تحریم های اقتصادی ، پیامد های جدی در ایران به دنبال داشته اند. در همین حال موقعیت استراتژیک ایران نیز تحت تاثیر تحولاتی مانند بحران در سوریه و وقوع بهار عربی در خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گرفته است. در مجموع این نیروها می تواند در تغییر موضع معامله ای جمهوری اسلامی تاثیرگذار باشد.

              بنابراین آمریکا باید به جای تقویت تحریم ها، مشوق هایی به ایران ارایه کند که از جمله آنها می توان به مذاکره مستقیم و طرح چشم انداز لغو تحریم ها، یکی پس از دیگری به عنوان ابزارهای معامله اشاره کرد.

              ایالات متحده باید از مسیر تلاش برای افزایش فشار بر تهران به راه تلاش برای امضاء یک توافقنامه، تغییر جهت دهد. تحریم ها یک ابزار در اختیار آمریکا قرار داده اند و واشینگتن باید از آن برای معامله ای استفاده کند که در نهایت توانایی ایران برای تولید سلاح هسته ای را محدود می کند.

              مشکل پافشاری بر موضع اعمال فشار این است که می تواند واکنش متقابل به همراه داشته باشد. ایران به طور ملموسی عصبی به نظر می رسد و در صورتی که گمان کند ایالات متحده نیت شومی دارد، سرعت برنامه های هسته ای خود را دو برابر کرده و خود را به نقطه بدون بازگشت می رساند.

              نشانه ای از پیشرفت در مذاکرات ماه گذشته در قزاقستان مشاده شد. زمانی که مذاکره کنندگان آمریکایی، به همراه همکاران روسی، آلمانی، انگلیسی، فرانسوی و چینی، پیشنهاد لغو محدود تحریم ها را در قبال محدودیت عملیات غنی سازی در ایران ارایه دادند. تهران به طور غافلگیرکننده ای از این پیشنهاد استقبال کرد اما اعلام کرد این پیشنهاد کافی نیست و ظرف مدت چند هفته به آن پاسخ خواهد داد. این رفتار ایران، با آنچه در گذشته در مقابل بسته های پیشنهادی غرب انجام می شد، به روشنی در تضاد قرار داشت.

              اما فشار جدید بر تهران، لحن ملایم تر جمهوری اسلامی ایران و نشانه هایی که قبلا در مورد پذیرش محدودیت غنی سازی ارسال شده، حاکی از آن است که شاید ایران برای یک معامله ثمربخش آماده باشد. پس اینک زمان آن فرارسیده که ایالات متحده برای این احتمال آماده باشد و در مذاکرات آتی با ایران پیشنهاد های جدیدی ارایه کند تا جدید تهران را محک بزند.

              از سال 2003، واشینگتن همواره برای کشاندن ایران پای میز مذاکره به تحریم ها متکی بوده است. اما دولت های بوش و اوباما، بیش از آنکه مذاکره کرده باشند، روی تحریم ها متمرکز بوده اند. به بیان بهتر، واشینگتن به جای اینکه به دنبال راهکاری مذاکره ای برای بحران باشد، منتظر مانده تا تهران به سادگی سر تسلیم فرود آورد.

              اما این روند تنها هدف تحریم ها را تضعیف می کند – تحریم هایی که هدف از آن حل بحران بدون جنگ است – چرا که تحریم ها می تواند یک شمشیر دولبه باشد. هرچه فشار تحریم ها بیشتر شود، تردید رهبران ایران در مورد نیت آمریکایی ها افزایش می یابد. هرچه مقامات تهران مشکوک تر باشند، با انگیزه بیشتری در جهت توسعه برنامه های هسته ای گام بر می دارند و هر چه آنها به اهداف هسته ای نزدیک تر شوند، احساس می کنند بیشتر می توانند در مقابل فشارهای جدید مقاومت کنند.

              رهبران ایران هم اکنون این گمانه زنی را مطرح می کنند که هدف اصلی آمریکا دور کرد تفکر اسلامی از ایران است و در همین حال آنها به یاد می آورند که صدام حسین با نقض قوانین بین المللی علیه ایران از سلاح شیمیایی استفاده کرد و هیچگاه در این مورد پاسخگو نبود. از سوی دیگر مقامات در تهران به این نتیجه رسیده اند که بدون برنامه هسته ای می توانند در مقابل همسایگان عرب تا بن دندان مسلح خود، آسیب پذیر باشند و این درحالی است که توافقنامه های بین المللی هیچ تضمینی را برای امنیت به ایران ارائه نمی کند.

              به بیان دیگر، این احساس ناامنی است که اهداف هسته ای ایران را به پیش می برد و مقامات در تهران به این باور رسیده اند در صورتی که به طور کلی از برنامه های هسته ای دست بکشند، سرنوشتی مشابه معمر قذافی در انتظار آنها خواهد بود. با این تفکر، برخی در ایران می گویند اگر قرار است جمهوری اسلامی با افزایش تحریم ها مواجه باشد، بهتر است که با برنامه های هسته ای پیشرفته با تحرمی ها مواجه شود. یا اینکه شاید الگوی کره شمالی به مراتب بهتر از آنچه باشد که در عراق اتفاق افتاد. البته گروهی هم در ایران هستند که همچنان خواستار لغو تحریم ها و خروج از بن بست کنونی هستند.

              اکنون زمان آن است که ایالات متحده، نیت واقعی ایران را در بوته آزمون قرار داده و پیشنهاد ملحق شدن دوباره به جامعه بین المللی را به تهران بدهد.

              کمیته متشکل از 6 کشور، موسوم به گروه 1+5، اکنون به هدف اصلی خود رسیده و آن مواجهه با ایران با یک جبهه متحد است. حالا 5 عضو دیگر این گروه باید کنار بروند و ایالات متحده را برای مذاکره دوجانبه با ایران، تنها بگذارند.

              آمریکا به جای اینکه وعده بدهد در صورت همکاری جدی ایران زمانی با لغو تحریم ها به آن پاسخ خواهد گفت، باید تعهد کند در مقابل هر امتیازی که از سوی ایران ارائه شود، بخشی از تحریم ها را لغو می کند. در این صورت، دو طرف در روند حل مساله گام برخواهند داشت.

              البته، شاید در صورتی از بین رفتن تحریم ها ایران انگیزه برای مذاکره را از دست بدهد. اما تا آن زمان در صورتی که بخش نخست مصالحه به خوبی اجرا شده باشد، وجه خطرناک برنامه های هسته ای ایران از نظر غربی ها نیز از میان رفته است

              منبع: نیویورک تایمز/ تحریریه دیپلماسی ایرانی

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #4897
                آخرین مواضع ایران درباره ادامه مذاکرات با 1+5


                سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: مذاکراتی که حقوق هستهیی ملت ایران را به رسمیت بشناسد، سودمند بوده و مورد استقبال میباشد.


                به گزارش ایسنا محمد خزاعی در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ، مذاکرات بین کشورمان و گروه 1+5 در آلماتی در اسفندماه را مثبت و مفید دانست، اما تاکید کرد: در این مذاکرات غرب گام کوچکی به سمت پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران برداشت.


                وی افزود: در صورتیکه مذاکرات در جهت یافتن راه حل انجام شود کمککننده خواهد بود و تداوم آن میتواند منجر به رسیدن شرایط دلخواه گردد. اما چنانچه ملت ایران به این احساس برسد که هیچ یک از حقوق آنها در چارچوب موازین بینالمللی به ویژه ان.پی.تی مورد شناسایی قرار نمیگیرد و اعمال فشار علیه ملت ایران ادامه داشته باشد، این مذاکرات به نتیجهای نخواهد رسید، ملت ایران نیز اجازه ادامه مذاکرات با این شرایط را به مسوولان خود نخواهند داد.


                سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران موضوع هستهیی مانند ملی شدن صنعت نفت به افتخار و غرور ملی تبدیل شده است و تمامی ایرانیان درباره حمایت از موضوع هستهیی کشورمان یکپارچه و همعقیده هستند.


                وی مشکل اصلی در مناسبات کنونی ایران و امریکا را عدم اعتماد بین طرفین ارزیابی کرد و افزود: عدم اعتماد مطرح شده از جانب آمریکاییها بیشتر مبتنی بر ادعاهایی است که مطرح کردهاند اما بیاعتمادی ملت ایران مبتنی بر حقایق و واقعیتهاست.


                وی با اشاره به بیانیه تهران در خصوص موضوع هستهیی که با حضور سران ترکیه و برزیل در سال 1389 به امضاء رسید و خود آمریکا نیز در جریان آن بود، اما آمریکاییها آن را به سرعت رد کردند، آن را نمونهای از بیاعتمادی ملت ایران دانست.


                خزاعی تصریح کرد: ملت ایران خواستار رفتار محترمانه و عادلانه مبتنی بر احترام متقابل و مشترک و همچنین به رسمیت شناختن حقوق خود در خصوص داشتن انرژی صلحامیز هستهیی و حق غنیسازی از سوی گروه1+5 و آمریکا در مذاکرات میباشد.


                وی فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاحهای هستهیی را مبنائی مهم و اساسی از جنبههای مختلف مذهبی، قانونی و سیاسی ارزیابی کرد که رویکرد کشورمان درباره موضوع هستهیی را نشان میدهد و باید بطور کامل مورد توجه قرار گیرد.


                وی با اشاره به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران و مکاتبات مکرری که از سوی کشورمان با شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان مسوول صلح و امنیت بینالمللی درباره این تهدیدات صورت گرفته است، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی علیرغم داشتن زرادخانه هستهیی عضو ان.پی.تی نبوده و به بیش از 40 قطعنامه مطرح شده در شورای امنیت سازمان ملل بیتوجه بوده و این قطعنامهها توسط آمریکا وتو شده است.


                سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران افزود: رژیمی که سرزمینهای دیگران را اشغال نموده و به طور روزانه افراد بیگناه را به شهادت میرساند، منبع نگرانی بوده و نمیتواند مورد اعتماد جامعه بینالمللی باشد، از این رو جامعه بینالمللی و از جمله امریکا باید از رژیم صهیونیستی بخواهند تا به معاهده ان.پی.تی بپیوندد و کلاهکهای هستهیی خود را مطابق ان.پی.تی و موازین بینالمللی نابود نماید. در این رابطه قرار بود تا در سال 2012 کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهیی برگزار شود که به علت مخالفت آمریکا و اسرائیل برگزاری این کنفرانس به تعویق افتاد.


                وی در پاسخ به سوالی تصریح کرد: تاریخ چند صدساله اخیر ایران نشان میدهد که ایرانیان هیچگاه آغازگر حمله علیه دیگران نبودهاند و قصدی برای حمله علیه دیگران نداشتهاند، اما در صورتی که علیه ایران اقدامی صورت گیرد، عواقب آن برای اقدامکنندگان مصیبتبار خواهد بود.


                وی نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت منطقهای در ایجاد صلح و ثبات در منطقه را ممتاز و نمونه خواند و تاکید کرد: کشورهای منطقه با کمک یکدیگر میتوانند امنیت و ثبات را گسترش دهند و در سایه این امنیت زمینه گسترش همکاریهای اقتصادی فراهم خواهد شد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #4898
                  ارزیابی روسیه از مذاکرات ایران و 1+5 در استانبول


                  معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که مذاکرات کارشناسان ایران و گروه 1+5 درباره برنامه هسته ای تهران " در مسیر صحیح حرکت می کند".


                  به گزارش عصر ایران به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، "سرگی ریابکوف" در ارزیابی نتایج نشست یکشنبه و دوشنبه گذشته کارشناسان ایران و گروه 1+5 در استانبول گفت: به طور خلاصه می توان گفت که پیشرفت کُندی وجود دارد. حرکت در مسیر صحیح وجود دارد.


                  ریابکوف توضیح داد: رایزنی ها در سطح کارشناسان برای برسی جزئیات فنی موارد مطرح شده در مذاکرات قبلی ایران و 1+5 در آلماتی قزاقستان لازم بود.


                  وی افزود: موضوعات مورد بررسی نه مجموعه ای از ایده ها بلکه موضوعات ملموسی هستند که کارشناسان آنها را بررسی می کنند.


                  معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: اساسی که گذاشته شده این است که پیشرفت صورت بگیرد. هم اکنون زمان آن رسیده است تا برای رسیدن به راه حل وسط و میانه تلاش کرد.


                  ریابکوف اضافه کرد: طرف ایرانی در مذاکرات ، گروه 1+5 را از اولویت ها و تمایلات خود آگاه کرد. ایرانی ها می دانند چه چیزی نگرانی گروه 1+5 را برمی انگیزد.


                  کشورهای گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت (فرانسه، بریتانیا، آمریکا، چین و روسیه) به علاوه آلمان از چند سال پیش با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور مذاکراتی را انجام می دهند.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #4899
                    کریستین ساینس مانیتور گزارش داد
                    جزئیات مذاکرات کارشناسان 1+5 در استانبول/ابهاماتی که هنوز پابرجاست

                    مذاکرات کارشناسی گروه 1+5 و ایران روز گذشته در استانبول به پایان رسید اما در این مذاکرات غربیها ابهام برجستهای که در مذاکرات آلماتی وجود داشت را شفاف سازی نکردند.

                    به گزارش فارس، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» به قلم «اسکات پترسون» خبرنگار برجسته این روزنامه که در استانبول مستقر است و تقریبا در تمامی نشستهای گروه ۱+۵ نیز حضور داشته به ارائه جزئیات بیشتری از نشست کارشناسی روز گذشته گروه 1+5 و ایران پرداخت.

                    پیشنهادات غرب همچنان نامتعادل است

                    این نشست کارشناسی روز گذشته پشت درهای بسته به پایان رسید و شش کشور جزئیات بیشتری درباره پیشنهادات اخیر خود به ایران ارائه کردند اگر چه ایران بار دیگر تاکید کرد که این پیشنهادات همچنان «نامتعادل» بوده چون از ایران خواسته شده امتیازات بیشتری از آن چیزی که به دست خواهد آورد، بدهد.

                    ماراتن 13،5 ساعته استانبول

                    در ماراتن 13.5 ساعته استانبول، قدرتهای جهانی خواسته ماه گذشته خود درباره محدود کردن غنیسازی 20 درصد اورانیوم و کاهش فعالیتها در سایت فردو را در مقابل کاهش اندک تحریمها شفافسازی کردند.

                    ایران اعلام کرده است که بسته مشوقها به اندازه کافی قوی نبوده و نتیجه مذاکرات بیش از یک سال همچنان بسیار مبهم بوده تا بتوان گامهای اولیهای را که بتوان بر عدم اعتماد دوجانبه فائق آمد، اتخاذ کرد.

                    البته ایران در اواخر فوریه پیشنهاد غرب به ایران را نقطه چرخش توصیف کرده بود.

                    یکی از مقامات ایرانی نزدیک به مذاکرات که به دلیل حساسیت مذاکرات خواست تا نامش فاش نشود، گفت: از دیدگاه ما، کاهش تحریمها با چیزی که از ایران خواسته شده تا انجام شود تناسب ندارد. آنها از ایران خواستهاند تا غنیسازی 20 درصد تعلیق شود و سطح آمادگی فوردو کاهش یابد که از دیدگاه ما این خواتسه همانند آن است که فردو تعطیل شود. ما اعلام کردهایم که تناسبی میان آن چیزی که از ما خواسته شده و آن چیزی که پیشنهاد شده وجود ندارد.

                    مذاکرات استانبول در حالی برگزار شد که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا پیام سالانه خود به مناسبت سال نو را منتشر کرد. وی در این پیام ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند از تنشها عبور کنند.

                    اوباما: درباره رابطه با ایران توهم ندارم

                    اوباما در ادامه این پیام گفت: من هیچ توهمی درباره سختی فائق آمدن بر دههها بیاعتمادی ندارم.

                    البته وی تاکید کرد که آمریکا راهحل دیپلماتیک را ترجیح میدهد.

                    قرار است که روزهای 5 و 6 آوریل مقامات ارشد گروه 1+5 بار دیگر در آلماتی قزاقستان گرد هم بیایند.

                    شش کشور جهان از ایران میخواهند که در مقابل کاهش سطح غنیسازی اورانیوم، تحریمهای طلا و مواد گرانبها و صادرات مواد پتروشیمی برداشته شود. اما این پیشنهادات شامل برداشته شدن تحریمهای نفتی و تحریمها علیه تراکنشهای مالی بانک مرکزی نمیشود.

                    گروه 1+5 همچنین اعلام کرده در مقابل اقداماتی که ایران اتخاد میکند تحریم دیگری در شورای امنیت سازمان ملل یا اتحادیه اروپا علیه ایران اتخاذ نخواهد شد اگر چه آمریکا هیچگونه قولی درباره تشدید تحریمها علیه ایران نداده است. این در حالی است که یک منبع ایرانی گفت عدم اقدام یکجانبه آمریکا علیه ایران مهم است چون برخی از اعضای کنگره خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران هستند.

                    «مایکل مان» سخنگوی «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره نشست روز گذشته کارشناسان در استانبول گفت: نشست استانبول فرصتی را برای کارشناسان گروه 1+5 و ایران فراهم کرد تا موضع یکدیگر درباره تعدادی از موضوعات فنی را ابراز کنند.

                    کارشناسان گروه 1+5 پس از نشست استانبول هیچگونه نشست مطبوعاتی برگزار نکردند و روزنامهنگاران را به بیانیه اتحادیه اروپا ارجاع دادند.

                    بعد از نشست سه هفته پیش آلماتی، یکی از مقامات ارشد آمریکا گفت که پیشنهاد اصلاحشدهای که قرار است در نشست آلماتی 2 ارائه شود، با هدف فراهم کردن زمینه برای برداشته شدن گامهای اولیه از سوی هر دو طرف است.

                    این پیشنهاد خواسته اولیه غربیها در این باره که ایران باید تمام فعالیتهای غنیسازی خود از جمله غنیسازی 5 درصد را متوقف کرده و تمام اورانیوم 20 درصد خود را صادر کرده و سایت فردو را نیز تعطیل کند
                    .

                    ایران به عنوان کشوری اسلامی ساخت بمب هستهای را رد کرده است

                    ایران اعلام کرده به عنوان یک کشور اسلامی، ساخت تسلیحات هستهای را رد میکند و برنامه هستهای را فقط با هدف تولید انرژی پیگیری میکند.

                    پس از نشست آلماتی، «سعید جلیلی» مذاکره کننده ارشد ایران در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت: مهم نیست که این گامها کوچک هستند بلکه این گامها باید متعادل شوند.

                    ابهام درباره منظور غربیها از «گامهای چشمگیر»

                    یکی از مقامات ایرانی نزدیک به مذاکرات گفت: مذاکرهکنندگان مدت زمان شش ماهه را برای تعلیق غنیسازی 20 درصد و کاهش فعالیت در فردو را پیشنهاد دادهاند که در صورتی که ایران این گامها داوطلبانه را برای شش ماه انجام دهد، پیشنهادی که توسط گروه 1+5 بر روی میز گذاشته خواهد شد وارد «فاز دوم» خواهد شد که در این فاز از ایران خواسته خواهد شد تا گامهای چشمگیر بیشتر بردارد.


                    وی گفت: سوال ما این است، منظور شما از گامهای چشمگیر چیست؟ این مبهم بوده و جمله واضحی نیست.

                    این منبع افزود: اگر ایران غنیسازی اورانیوم 20 درصد را برای شش ماه تعلیق کند و سپس این تعلیق موقتی دوباره از سر گرفته شود آیا ما بار دیگر چیزی را که تکرار کردهایم دوباره انجام خواهیم داد. در این جا هیچ تضمینی وجود ندارد که چگونه و چه زمانی اعتماد 1+5 میتواند حاصل شود. شما تحریمها را اندکی کاهش میدهید اما تحریمها برداشته نمیشود.

                    این منبع ایرانی افزود: در نشست استانبول آنها به این سوال که منظور از گامهای چشمگیر چیست پاسخ ندادند یا آنها نخواستند در این باره چیزی بگویند.

                    وی افزود: هر دو طرف در رویکردها مشکل دارند. آنها گرایشی برای انجام تغییرات یا حل چیزی ندارند.
                    آخرین ویرایش توسط ایرج اکبری؛ 2013/03/20, 21:44.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #4900
                      نتانیاهو: مطمئنم که اوباما مصمم است مانع از تولید سلاح هسته ای در ایران شود

                      بنیامین نتان یاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنفرانس خبری با باراک اوباما گفت کاملا مطمئن است که اوباما مصمم است مانع از تولید سلاح هسته ای در ایران شود. نتان یاهو همچنین گفت که اسرائیل ضمن اعتماد به آمریکا، حق خود را برای دفاع از امنیتش محفوظ می داند.
                      باراک اوباما نیز تاکید کرد که همانطور که در پیام نوروزی اش به مردم و رهبران ایران گفته خواستار حل مسئله هسته ای ایران با دیپلماسی است و این برعهده رهبران ایران است که از این فرصت استفاده کنند و تصمیم بگیرند که تولید سلاح هسته ای به نفع مردم ایران نیست.
                      او افزود که حل موضوع به این طریق تنها راه حل پایدار است.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #4901
                        اوباما: حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل تزلزل ناپذیر است

                        باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه، ۳۰ اسفند، در اسرائیل گفت: «حمایت ایالات متحده از اسرائیل در برابر تهدیدهای منطقهای از جمله تهدید ایران اتمی تزلزلناپذیر است و در جریان این سفر به مردم اسرائیل این پیام را میدهم که این حمایت بی قید و شرط ادامه خواهد یافت.»

                        به گزارش خبرگزاری رویترز، سفر باراک اوباما مقارن با شروع مذاکرات سه روزه برای صلح خاورمیانه میان اسرائیل و فلسطینیها است.

                        رئیس جمهور آمریکا بدون این که هیچ جدول زمانی یا برنامه خاصی را ارائه کند گفت: «برای رسیدن به صلح و ثبات باید حرکت و تلاش کرد و به همسایگان اسرائیل هم این پیام را میدهم که در دستیابی به آن نقش داشته باشند.»

                        شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل، در سخنرانی مشترک خود با باراک اوباما گفت: «ما به سیاست آمریکا در قبال ایران اعتماد داریم و میدانیم ایالات متحده اقدامات لازم برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی را دنبال خواهد کرد.»

                        باراک اوباما روز چهارشنبه همچنین در کنفرانس خبری مشترک خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت: «ما تمامی اقدامات برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی را در دستور کار داریم، ولی همان طور که پیشتر هم گفتهام، به دیپلماسی متعد هستیم و رهبران ایران هم باید بدانند بهترین زمان تشخیص زمان فعلی و همکاری دیپلماتیک است.»

                        به گزارش رویترز، پس از ورود باراک اوباما به اسرائیل و در زمان استقبال رسمی، یکی از مقامات تشریفات به رئیس جمهور آمریکا گفت: «لطفا خط قرمزی که روی زمین کشیده را دنبال کنید.» در واکنش به این گوشزد، آقای اوباما رو به بنیامین نتانیاهو کرده و به شوخی گفت: «ایشان خیلی از خط قرمز صحبت میکنند. این هم یک ابتکار عمل روانشناسی است.»

                        گفته رئیس جمهوری آمریکا اشاره به گفته قبلی نخست وزیر اسرائیل است. بنیامین نتانیاهو که به تازگی دولت خود را تشکیل داده، پیشتر از آمریکا خواسته بود «خط قرمزی» برای فعالیتهای اتمی ایران تعریف کند که در صورت گذر ایران از آن، تهدید به اقدام نظامی هم مطرح شود.

                        رویترز در گزارش خود میگوید که وضعیت نامتعادل جنگ داخلی در سوریه و پرونده فعالیتهای اتمی ایران از جمله محورهای مشخص مذاکرات رئیس جمهوری آمریکا با مقامات اسرائیل خواهد بود.

                        باراک اوباما یک هفته پیش از سفر به اسرائیل در مصاحبه با شبکه دو این کشور گفت: «ما فکر میکنیم بیش از یک سال یا چیزی در این حدود طول خواهد کشید که ایران در واقع یک بمب تولید کند، اما بدیهی است که ما نمیخواهیم به این زمان خیلی نزدیک بشویم.»

                        باراک اوباما روز پنجشنبه، ۲۵ اسفند، بار دیگر تکرار کرد که اگر دیپلماسی در مورد ایران شکست بخورد «همه گزینهها روی میز خواهد بود» که این اشاره به گزینه نظامی است.

                        هنگامی که از باراک اوباما پرسیده شد که آیا حمله به تاسیسات هستهای ایران گزینه واقعگرایانهای است، وی درپاسخ گفت: «وقتی من میگویم همه گزینهها روی میز است یعنی همه گزینهها روی میز است و واضح است که ایالات متحده تواناییهای چشمگیری دارد.»

                        باراک اوباما در پیام نوروزی خود به مردم ایران هم بار دیگر گفته بود که روی حل دیپلماتیک مسئله اتمی تاکید دارد و خواهان گذار از دوران تنش میان دو کشور است.

                        ایران در حال حاضر مشغول مذاکره با کشورهای موسوم به پنج به علاوه یک است. دور اول مذاکرات در قزاقستان مثبت ارزیابی شد و روز دوشنبه، ۲۸ اسفندماه، گروههای کارشناسی دو طرف در استانبول ترکيه و پشت درهای بسته، درباره بستههای پيشنهادی برای حل پرونده اتمی ایران گفت وگو کردند.

                        در نشست آلماتی توافق شد که پيشنهادهای طرفين توسط کارشناسان فنی در استانبول مورد بررسی قرار گيرد و نتيجه آن به دولتهایشان گزارش شود تا در نشست بعدی آلماتی در روزهای ۱۶ و ۱۷ فروردين پيرامون آنها توافق صورت گيرد.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #4902
                          بلاتکلیفی در پرداخت بدهی دو و نیم میلیارد دلاری شل به ایران

                          خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه، ۳۰ اسفند، در گزارشی خبر داد که ارتباط مالی کمپانی رویال داچ شل با ایران کمی قبل از آغاز تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا قطع شده و هنوز مشخص نیست که بدهی دو و نیم میلیاردی این شرکت به ایران چگونه قرار است پرداخت شود.

                          به گزارش این خبرگزاری، شرکت نفتی هلندی بریتانیایی در جزئیات «سند تنظیم مقررات» خود نوشته است که خرید نفت این کمپانی از ایران تا نیمه سال گذشته میلادی که اتحادیه اروپا تحریمهای نفتی خود علیه ایران را به اجرا گذاشت ادامه داشته است.

                          شرکت شل میگوید که تنها در نیمه اول سال ۲۰۱۲ حدود ۴۸۱ میلیون دلار از خرید نفت ایران و ۶۳۱ میلیون دلار از بابت خرید میعانات گازی و نفت کوره ایران درآمد ناخالص داشته است که پول هیچ یک از این خریدها به حساب شرکت ملی نفت ایران واریز نشده است.

                          در مجموع، بر اساس گفتههای شرکت شل، این شرکت حدود ۲.۳۳۶ میلیارد دلار بدهی و ۱۱ میلیون دلار طلب از شرکت ملی نفت ایران دارد و به دلیل وجود تحریمها نمیتواند بدهیهای خود به ایران را پرداخت کند.

                          شرکت شل سال ۲۰۱۰ کلیه فعالیتهای خود در بخش بالادستی (حفاری و تولید) نفت ایران را متوقف کرد و دفتر نمایندگی خود در ایران را بست و هیچ قرارداد جدیدی هم در پروژههای انرژی ایران نبسته است.

                          رویترز مینویسد که چند منبع صنعتی قبلا به این خبرگزاری گفته بودند که شرکت رویال داچ شل در حال بررسی چند گزینه برای تسویه بدهی خود با ایران بوده، از جمله مذاکره با شرکت غول غلات آمریکا، کارگیل، برای تسویه بدهی از طریق تهاتر غلات با ایران، اما این معامله به خاطر مخالفت مقامات اروپایی و آمریکایی بدون نتیجه باقی مانده است.

                          دولت بریتانیا نیز پرداخت مستقیم پول از طریق بانک به ایران را برای این شرکت هلندی-بریتانیایی ممنوع کرده است.

                          پیشتر پیتر وسر، مدیر اجرایی شل، با انتقاد از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت ایران گفته بود که نهایتا مصرفکنندگان اروپایی از این اقدام زیان خواهند دید، چرا که تحریم به معنی بالا رفتن قیمت نفت خام است.

                          البته افزایش تولید نفت عربستان در گرماگرم افزایش قیمت جهانی نفت به ۱۳۰ دلار در ماه آوریل سال گذشته، همچنین افزایش تولید نفت از سنگهای شیل در آمریکا باعث افت قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است.

                          صادرات نفت ایران در سال گذشته میلادی بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و به حول و حوش یک میلیون بشکه در روز رسید. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۱ خریدار ۱۸ درصد از کل نفت صادراتی ایران بود.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • فرید
                            عضو عادی
                            • Nov 2012
                            • 160

                            #4903
                            جناب وحید و جناب بابک
                            از بابت ارسال خبرهای روز در این سایت واقعا خدا قوت و خسته نباشید.
                            گاها بنده اصلا سایر سایتهای خبری را چک نمی کنم با دیدن ایت تاپیک و چند تاپیک دیگر اخبار را به روز میشوم.... متشکرم از زحمات و عیدتان مبارک

                            نظر

                            • مخبرالدوله
                              عضو فعال
                              • May 2012
                              • 5228

                              #4904
                              شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل، در سخنرانی مشترک خود با باراک اوباما گفت: «ما به سیاست آمریکا در قبال ایران اعتماد داریم و میدانیم ایالات متحده اقدامات لازم برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی را دنبال خواهد کرد.»
                              نقطه اشتراک برای ادامه مذاکرات....

                              مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #4905
                                اوباما: حل دیپلماتیک مساله ایران به نفع همه است


                                رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر اسرائیل گفت هم اکنون زمان حل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران فرا رسیده است.


                                به گزارش خبرگزاری فارس ، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل گفت: امنیت اسرائیل به شدت برای ما مهم است. ایران نگرانی مشترک ما است. من میخواهم این اطمینان حاصل شود که مردم اسرائیل تفکر من را درباره این چالش درک کنند.


                                باراک اوباما در ادامه با اشاره به موضوع هستهای ایران گفت: هم اکنون زمان حل این موضوع به صورت دیپلماتیک فراهم شده است. سوال این است که آیا ایران این فرصت را میبیند. در صورتی که این موضوع به صورت دیپلماتیک حل شود، همه نفع خواهند برد.


                                وی افزود: در نهایت مهمترین راهحل برای موضوع ایران، تصمیم آنها است که به دنبال تسلیحات هستهای نباشند. این موضوع به آنها اجازه میدهد که از انزوا خارج شوند. اما من نمیدانم که چه زمانی آنها تمایل خواهند داشت تا این گام را بردارند.


                                رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنان خود گفت: ما به توافق رسیدیم که ایران مجهز به سلاح اتمی تهدیدی برای منطقه و جهان خواهد بود و به صورت بالقوه تهدیدی برای موجودیت اسرائیل به شمار میآید.


                                وی افزود: سیاست ما این است که مانع دستیابی ایران به سلاح هستهای شویم. ما ترجیح میدهیم که این موضوع را به صورت دیپلماتیک دنبال کنیم. آمریکا همچنان به رایزنی نزدیک با اسرائیل برای اتخاذ گام بعدی ادامه خواهد داد و من بار دیگر تکرار میکنم تمام گزینهها روی میز است. ما هر آنچه که نیاز باشد انجام میدهیم تا مانع از آن شویم که ایران به بدترین سلاح جهان دست نیابد.


                                آمریکا بزرگترین دارنده تسلیحات اتمی در جهان است و تنها کشوری است که از این سلاح علیه بشریت استفاده کرده است.


                                باراک اوباما ادامه داد: امنیت اسرائیل غیر قابل مذاکره است. تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل قدرتمندتر از گذشته است و ائتلاف میان ملتهای ما قدرتمندتر از گذشته است.


                                وی ادامه داد: اولین وظیفه من این است که امنیت را برای مردم آمریکا فراهم کنم و «بیبی» [لقب نتانیاهو] نخستین وظیفه تو این است که امنیت را برای مردم اسرائیل فراهم کنی.


                                رئیس جمهور آمریکا گفت: صلح پایدار یعنی اسرائیلی امن و فلسطینی با حق حاکمیت.


                                اوباما ضمن اعلام این موضوع که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد گفت: همکاری اطلاعاتی میان آمریکا و اسرائیل بیسابقه بوده است.


                                وی گفت: از مناطقی که موشکهای حزبالله آنها را نابود کرد دیدار کردم و میگویم که تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل مقدس است.


                                رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنانش به موضوع سوریه اشاره کرد و گفت: چالش سوریه چالش کل جهان است و این موضوع را در چارچوبی بینالمللی دنبال میکنیم.


                                وی گفت: بشار اسد باید بداند در صورتی که از سلاح شیمیایی استفاده کند یا آنکه آن را به تروریستها منتقل کند مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.


                                باراک اوباما در ادامه سخنانش مدعی شد: بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است و باید از قدرت کنارهگیری کند و معتقدم که این کار را انجام خواهد داد.


                                «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل نیز در این کنفرانس مطبوعاتی صحبت کرد و گفت معتقدم که باراک اوباما مصمم است تا مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شود.


                                وی افزود امیدوارم سفر اوباما به ایجاد صفحه جدید در روابط با فلسطینیان کمک کند.


                                نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه مدعی شد: اسرائیل همچنان به راهحل دو دولت برای دو ملت پایبند است.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X