آثار توافق هسته اي ايران و 5+1
Collapse
X
-
شورای آتلانتیک: آمریکا دیپلماتهایش را در تهران مستقر کند
شوراي آتلانتيک در گزارشي به دولت آمريکا پيشنهاد داده، با ارائه تسهيلاتي فشار بر مردم ايران، از جمله بيماران و دانشجويان را کم کند. به آمريکا توصيه شده تا ديپلماتهاي خود را به دفتر حافظ منافع آمريکا در تهران اعزام کند.
بخش ويژه ايران (Iran Task Force) انديشکده شوراي آتلانتيک در آستانه برگزاري دومين دور مذاکرات اتمي ايران با گروه "پنج به علاوه يک" در قزاقستان (آلماتي 2) تحليلي در مورد سياستهاي راهبردي آتي آمريکا در رابطه با ايران منتشر کرده است.
در اين گزارش تحليلي که بر مبناي بيش از دو سال تحقيقات گسترده در مورد مسائل مربوط به ايران نوشته شده است، به آمريکا استراتژي بلندمدتي پيشنهاد شده تا با پيش گرفتن آن همراه با برونرفت از بحران هستهاي ايران، فضا براي رابطه بهتر با مردم اين کشور فراهم آمده و از فشار بر ايرانيان پرهيز شود.
در گزارش بخش ويژه ايران شوراي آتلانتيک که با عنوان "زمان براي حرکت از تاکتيک به استراتژي در مورد ايران" به چاپ رسيده، به دولت باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا پيشنهاد ميشود در رابطه با تحريم ايران رويکردي پيش بگيرد که تأثير کمتري بر مردم ايران ميگذارد.
شوراي آتلانتيک از آمريکا ميخواهد راه را براي رابطه بشردوستانه و آکادميک و تبادلات فرهنگي با مردم ايران هموار کند. از دولت اوباما همچنين خواسته شده، براي استقرار ديپلماتهاي خود در دفتر حافظ منافع آمريکا در تهران تلاش کند.
به آمريکا توصيه ميشود، ضمن نگه داشتن گزينه نظامي به عنوان آخرين گزينه در رابطه با مناقشه اتمي با ايران راهحلهاي واقعگرايانهاي نيز در نظر بگيرد که به کاهش تحريمهاي نفت و بانک مرکزي ايران در ازاي مهار قابل اثبات برنامه هستهاي ايران منتهي ميشود.
با اين حال در انتها تنها زماني پيشرفت حقيقي در رابطه با ايران به دست خواهد آمد که جمهوري اسلامي به الزامات بينالمللي خود تن در داده و از جاهطلبيهاي هستهاي خود دست بکشد.
مذاکره مستقيم آمريکا و ايران
بخش ويژه ايران شوراي آتلانتيک از آمريکا ميخواهد، از طريق مذاکره، از جمله مذاکره مستقيم با ايران جلوي دستيابي اين کشور به بمب هستهاي را بگيرد.
به دولت باراک اوباما توصيه ميشود، طبق برنامهاي گام به گام، متناسب و دوطرفه رفته رفته فشار تحريمها بر حوزه نفتي و در نهايت بانک مرکزي ايران را کاهش دهد. در عوض ايران نيز بايد غنيسازي اورانيوم 235 با غلظت بيش از 5 درصد را به طور قابل اثبات متوقف سازد.
حضور مراکز مالي آمريکا در ايران
شوراي آتلانتيک از دولت آمريکا خواسته است، تعداد کمي از مؤسسات خصوصي مالي ايراني و آمريکايي را به عنوان کانالهايي براي تبادلات مالي بشردوستانه، تحصيلي و امور وابسته به ديپلماسي عمومي که تحت نظارت دفتر کنترل داراييهاي خارجي در وزارت خزانهداري آمريکا است در نظر بگيرد.
اين کار به شرکتهاي داروسازي اين امکان را ميدهد که بدون داشتن واهمه از تعقيب قضايي آمريکا داروهاي ضروري را به ايران ارسال کنند. تبادلات مالي براي دانشجويان ايراني مقيم آمريکا نيز با اين اقدام تسهيل خواهد شد.
تداوم حضور پررنگ آمريکا در منطقه
بخش ويژه ايران شوراي آتلانتيک در پيشنهادهاي خود از دولت آمريکا خواسته نقش پررنگ خود در خاور ميانه را حفظ کرده و تلاش کند مذاکرات صلح ميان فلسطينيان و اسرائيل جان بگيرد.
از دولت باراک اوباما همچنين خواسته شده تا حمايت خود از مخالفان دولت سوريه را کارآمدتر از پيش سازد.
اين گزارش ميافزايد، اگر چه مشارکت دادن ايران در مذاکرات سوريه دشوار است، اما آمريکا بايد ايران را در مذاکرات آينده افغانستان شرکت دهد.
در گزارش از آمريکا خواسته شده تا با در نظر گرفتن تمهيدات لازم در ايران، روابط آمريکا با مردم ايران در برنامههاي ديپلماسي عمومي، علمي و ورزشي را تسهيل کند.
در اين گزارش تحليلي دولت اوباما به استقرار ديپلماتهاي آمريکايي در دفتر حافظ منافع آمريکا در تهران تشويق شده است. به اين ترتيب دسترسي مستقيم و مرتب دولت آمريکا به مقامهاي ايراني بعد از سي سال فراهم خواهد شد.
نظر
-
گفتگو براي گفتگو
گفتگو براي گفتگوهاي تازه همچنان ادامه دارد.
احتمالا خانم اشتون بزودي با اقاي جليلي تماس خواهند گرفت و قرار بعدي را براي گفتگوهاي بعدي در کابل يا ماداگاسکار يا تاشکند يا......خواهند گذاشت.
به هر حال هنوز گفتگو براي گفتگوهاي تازه شکست نخورده است.
بعد از الماتي 1 و 2 بزودي کابل 1 و2 را هم خواهيم ديد.
100سال بعد
نوه خان اشتون با نوه اقاي جليلي در برره گفتگو خواهند کرد.
نظر
-
بروجردی در جمع خبرنگاران:
غنی سازی را هیچگاه متوقف نمیكنیم
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: انتخابات یک سیاست است و تاثیری در روند مذاکرات نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علاءالدین بروجردی با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در راستای فوت یکی از شهروندانمان در تصادف با ماشین دیپلمات عربستان، دواتگری که رئیس کمیسیون امنیت را مسئول کردیم تا به خانواده این از دست رفته حضور پیدا کند.
وی افزود: فردی که به قتل رسیده یک فرد بسیجی بوده که در تصادف با ماشین دیپلمات عربستان این اتفاق برای وی رخ داده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: تخلفات دیپلمات عربستان مضاعف است چراکه چند بطری مشروب الکلی باز شده و بسته در ماشین این دیپلمات وجود داشته است و تست پلیس نشان میدهد که این دیپلمات در حال مستی رانندگی کرده است.
بروجردی خاطرنشان کرد: تا زمان تعیین تکلیف و استیفای حقوق این خانواده از سفر این دیپلمات به کشور خود ممانعت میشود کسانی که به عنوان دیپلمات در کشور هستند هر چند که مصدومیت دارند ولی حتماً باید قوانین کشور را رعایت کنند و ضروری است که به عنوان دیپلمات درخصوص عدم رعایت قوانین کشور ما پاسخ دهد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس خاطرنشان کرد: گزارش اولیه پلیس آماده شده است و عنوان اتهامی این دیپلمات در آیندهای نزدیک مشخص خواهد شد که به چه عنوانی حق سفر به کشور خود را ندارد.
و در پاسخ به سئوالی در خصوص حادثه اتوبوس زائران ایرانی در عربستان اظهار داشت: قرار است کمیته حقیقتیابی را به عربستان اعزام کنیم که این موضوع به وزارت خارجه هم منعکس شده است.
وی افزود: ضروری است که پیگیریها در این رابطه انجام شود؛ بنده ضمن عرض تسلیت به خانوادههایی که جان عزیزانشان را از دست دادند باید اعلام کنم که کمیسیون به طور جدی پیگیر این موضوع است.
وی در خصوص تعطیلی فردو نیز گفت: در فردو دو موضوع وجود دارد که موضوع اول اجرای پدافند غیرعامل است چراکه تهدیدهای مکرری از سوی غرب علیه نظام انجام میشود و این پدافند غیرعامل در اطراف تاسیسات هستهای ایجاد شد و هیچگاه متوقف نخواهد شد.
وی افزود: ما در مقطعی نیازمند غنی سازی با درصد بیشتر از ۲۰ درصد هستیم و غنی سازی هیچگاه در ایران متوقف نخواهد شد و در ماده ۴ ان پی تی نیز آمده است که غنی سازی حق ایران است و ما میتوانیم ۲۰ درصد و بالاتر نیز داشته باشیم.
بروجردی در ادامه خاطرنشان کرد: در ماده ۴ ان پی تی کاملا تصریح شده است که ایران حق دارد که غنی سازی را داشته باشد و ایران این را سرلوحه کار خود قرار خواهد داد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: تعلیق ۲۰ درصد غنی سازی اورانیوم و فردو از پیشنهادات گروه ۱+۵ بوده است و ما این پیشنهاد را مطرح نکردهایم و تا زمانی که غربیها حق ایران را در داشتن غنی سازی به رسمیت نشناسند ما نیز پیشنهادات آنان را نخواهیم پذیرفت و هیچ گزینه دیگری به جز برداشتن کامل تحریمهای ظالمانه از سوی غرب علیه ایران را نمیپذیریم.
وی افزود: گروه ۱+۵ گام اول را در جهت خلاف عهدنامههای ان پی تی برداشته است و تا این تخلف برطرف نشود شرایط مذاکره عادی نخواهد شد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس بیان کرد: عقب نشینی از برخی از تحریمهای اعمال شده در مورد ایران از جمله اهداف نشست آلماتی ۱ و ۲ بوده است و در آلماتی ۲ نیز آنها پیشنهادات ایران را پذیرفتهاند و قبول کردهاند که در دوره کوتاهی طی تماس تلفنی نتیجه را اعلام کنند.
بروجردی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا نتیجه انتخابات تاثیری در روند مذاکرات خواهد داشت یا خیر گفت: انتخابات یک سیاست است و تاثیری در روند مذاکرات نخواهد داشت.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
جان کری: فرصت ادامه مذاکرات هستهای با ایران محدود است
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه ۱۸ فروردین، هشدار داد که فرصت ادامه مذاکرات هستهای با ایران محدود است و افزود که گزینه دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک برای مناقشه هستهای در دست ایران است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری که در یک نشست خبری در استانبول سخن میگفت با اشاره به مذاکرات هستهای با ایران ضمن تاکید بر اینکه «این یک روند بیپایان نیست» افزود که «نمیشود فقط به خاطر اینکه گفتوگویی انجام شدهباشد گفتوگو کرد.»
سخنان آقای کری پس از آن بیان میشود که هشتمین دور مذاکرات هستهای پنج قدرت دائم شورای امنیت و آلمان با ایران برسر پرونده هستهای جمهوری اسلامی که در آلماتی قزاقستان برگزار شد نتیجهای در بر نداشت و تاریخ جدیدی هم برای ادامه مذاکرات اعلام نشد.
جان کری در سخنانش با اشاره به این مذاکرات گفت که «این یک روند پایانناپذیر نیست» ولی با وجود این اظهار داشت: «امیدواریم که [مذاکرات] آلماتی باعث کاهش اختلافات شود.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: با وجود «انتخابات ماه ژوئن ایران که مسائل [حول مذاکرات هستهای] را پیچیده میکند»، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، همچنان به تداوم روند دیپلماتیک متعهد است.
جان کری افزود: «قصد ما رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک است اما این گزینه در دست ایرانیان است.»
آقای کری گفت که «دیپلماسی وظیفهای پردردسر است و صبر و حوصله زیادی میطلبد.»
روز یکشنبه یکی از مقامهای ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود با اشاره به مذاکرات اتمی میان ایران و قدرتهای بزرگ به خبرگزاری فرانسه گفت که «میان هر دو طرف بیاعتمادی وجود دارد.»
به گفته این مقام آمریکایی، ایرانیها «پیشنهادهای حداقلی میدهند ولی توقع اقدام متقابل خیلی بزرگ و کاملاً بیتناسب دارند.»
بنبست راههای دیپلماتیک برای رسیدن به توافق در زمینه مناقشه هستهای ایران در حالی است که اسرائیل همچنان از منتفی دانستن احتمال حمله پیشدستانه به تاسیسات هستهای ایران سر باز میزند.
در همین رابطه روز یکشنبه و به دنبال بیثمر ماندن هشتمین دور از مذاکرات هستهای ایران، «یووال اشتاینیتز»، وزیر اطلاعات و امور راهبردی اسرائیل، از «جامعه بینالمللی» خواست تا «موضعی قاطع» در برابر ایران پیش بگیرد.
اسرائیل و همپیمانانش به برنامه هستهای ایران به عنوان یک سرپوش احتمالی برای اجرای برنامههای نظامی هستهای مینگرند اما ایران بر صلحآمیز بودن این برنامه پافشاری کرده و نگرانیها در این مورد را بیپایه میداند.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
صفحه نخست » سیاسی
بروجردی: گزینه خروج از ان.پی.تی روی میز ایران است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که در صورت پایبند نبودن غربی ها به موضوع هایی مانند کاهش تسلیحات هسته ای و به رسمیت شناختن حق مسلم هسته ای ایران ، خروج از ان.پی.تی ،از جمله گزینه های مورد نظر مجلس است.
علاء الدین بروجردی در گفت و گو با برنامه " من طهران " شبکه خبری العالم در باره واكنش ايران به اقدامات احتمالي غرب مبني بر تشديد تحريم و احاله مساله هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ؛ اظهار كرد:همه گزينه ها در مجلس شوراي اسلامي ايران روي ميز است.
وي گفت : قابل قبول نيست كه ايران به ان. پي. تي و مقررات آژانس احترام بگذارد، ولي آمريكا و غرب ، ان. پي. تي از جمله ماده 6 ( كاهش تسليحات هسته اي ) و ماده 4 (حق مسلّم هسته اي ايران) آن را نادیده بگیرند؛ لذا در اين صورت دليلي ندارد كه ايران عضو ان پي تي باشد و مجلس شوراي اسلامي مي تواند در اين امر بازنگري كند.
وي افزود : ما نمي توانيم در قبال ظلمي كه به ملت ايران مي شود ، بي تفاوت باشيم البته اين يك تصميم راهبردي است كه شوراي عالي امنيت ملي بايد اتخاذ كند ولي مجلس براي دفاع از حقوق ملت از ظرفيت خود استفاده خواهد كرد .
رئيس كميسيون امنیت ملی و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي درباره تاثير انتخاب رييس جمهوري جديد بر پرونده هسته اي ايران گفت: طبق قانون اساسي، سياستگذاري هاي كلان با مقام معظم رهبري مي باشد، اين يك جايگاه ثابت بوده و سياستها تعيين، تصويب و تقسيم شده است.
وي افزود : نقشه راه ما در فعاليتهاي صلح آميز هسته اي كاملا مشخص است، دولتها حداقل تاثير را در آن دارند، بنابراين فكر نمي كنم بعد از انتخابات اتفاق خاصي رخ دهد، جز اينكه همين خط مشي به عنوان يك خواست جدي مبتني بر عزم ملي توسط دولت ادامه خواهد يافت.
وي درباره اينكه موانع اصلي در مسير موفقيت گفت وگو ها چيست، اظهاركرد: آمريكاييها بر اساس مقررات آژانس و ان. پي. تي، بايد يك نگاه فني، تخصصي و حقوقي نسبت به فعاليتهاي هسته اي داشته باشند؛ اما نگاهشان سياسي است. مي گويند 20 درصد غني سازي را متوقف كنيد در حالي كه اين رقم و حتي 30 و 50 درصد بر اساس مقررات آژانس به منظور رفع نياز مجاز است.
وي ادامه داد : خط قرمز، بمب هسته اي است كه ما با آن مخالفيم و تنها كشوري هستيم كه علاوه بر تعهد نسبت به ان. پي.تي، فتواي عظيم ديني را نيز در اين زمينه داريم، لذا جديت جمهوري اسلامي ايران در زمينه مخالفت با ساخت بمب هسته اي فراز مهمي در جنبه اعتمادسازي است.
بروجردي با اشاره به اينكه غربي ها همچنين تعطيل شدن " فردو" را مي خواهند، خاطرنشان كرد : فردو براي مصون نگه داشتن تجهيزات هسته اي از خطر بمباران هوايي جنگنده هاي رژيم صهيونيستي يا موشكهاي اين رژيم است و هيچ عاقلي ثروتش را در معرض هدف دشمن قرار نمي دهد.
وي تصريح كرد : ايران از هر مطلب منطقي كه پايه آن عهدنامه ان. پي. تي و مقررات آژانس باشد، استقبال مي كند و هر چه غيرقانوني و بر اساس زور آمريكا باشد، با آن مخالف است.
رئيس كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد : اگر تحريمها برداشته شود ما متناسب با رفع تحريم آمادگي آن را بر اساس عدم نياز مقطعي و نه دائمي داريم تا اعتمادسازي را بر اساس توافق به ثمر برسانيم.
بروجردي با اشاره به اينكه اگر قرار است كه در زمينه هايي مثل غني سازي 20 درصد همكاري كنيم ، حتما در ازاي آن بايد تحريم ها عليه ايران برداشته شود ؛ يكي از دلايل به نتيجه نرسيدن مذاكرات را تناسب نداشتن خواسته غربي ها با امتيازهايي كه به ايران پيشنهاد مي كنند ، ذكر كرد.
وي افزود : بايد بر گفتار و پيشنهادهاي آنان منطق حاكم باشد ، به همين دليل سعي كرديم با تركيب پيشنهادهاي مطرح شده در مسكو و آلماتي يك طرح جديد ارائه كنيم كه بر آن نوعي عدالت و منطق حاكم است و آن ها چون اين پيشنهادها جديد بود ، گفتندكه مي خواهند آنرا بررسي كنند و قرار است كه اين پيشنهادها را بررسي و دور بعد درباره نتايج بررسي ها مذاكره شود.
نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به طرح برخي پيشنهادها از جمله لغو تحريم فروش طلا و صادرات مواد پتروشيمي به ايران در مذاکرات آلماتی ، خاطرنشان كرد : آنها بايد يك پيشنهاد و برنامه زمان بندي شده ارائه كنند كه در آن مراحل اوليه تانهايي مشخص باشد ، ولي اين اتفاق نيفتاده و تازماني كه چنين امري اتفاق نيفتد، مذاكرات به نتيجه مطلوبي نخواهد رسيد.
وي از دست نيافتن به توافق براي ارائه چنين طرحي به عنوان يكي از نكات مورد اختلاف ياد كرد و افزود : آنها مي گويند كه ايران بايد گام هاي اعتمادسازي را بردارد و بعداً ما وارد مراحل بعدي مي شويم.در حالي كه ايران تجربه تلخي از غربي ها دارد به اين نحو كه "يو سي اف" اصفهان ، نطنز و قطعه سازي را تعطيل كرد به عبارت ديگر آژانس بين المللي انرژي اتمي اينها را تعطيل كرد؛ ولي ما بعداً غرب به تعهدات خود عمل نكرد و وضعيت راعادي نساخت؛ لذا معتقديم كه سناريو بايد از اول تا انتهايش مشخص شود و به هيچ وجه دوباره در دام آنها گرفتار نخواهيم شد.
وي گفت : اگر دولت ايران بخواهد چنين كاري بكند ، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مخالفت مي كنند، جلوي دولت را مي گيرند و اجازه نخواهند داد كه اين حق مسلم ملي ما با ترفند هاي آمريكا ناديده گرفته شود.آمريكايي ها بايد قواعد بازي را رعايت كنند و بدانند كه اعتماد سازي جاده اي دو طرفه است و بايد در آن براساس منافع متقابل و صداقت عمل كنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مخالفت غربي ها با پيشنهاد ايران را موجب ادامه شكست غرب و آمريكا توصيف كرد و گفت: آمريكا در 10 سال گذشته اصرار مي كرد كه ايران نبايد به فناوري هسته اي دسترسي پيدا بكند؛ ولي امروز ايران پس از ده سال به فناوري هسته اي به طور كامل دسترسي يافته كه شامل استخراج تا غني سازي اورانيوم مي شود بنابراين آمريكا در اين ده سال بازنده بوده و ايران برنده ميدان شده است.
وي افزود : غربي ها دانشمندان هسته اي ايران را ترور كردند كه اين ، اقدامي بسيار ضدانساني و وحشيانه است ولي به جاي 4 دانشمند هسته اي شهيد ايران ، صدها دانشمند در دانشگاه هاي ايران تربيت شده اند .
وي گفت : تمهيدات لازم براي حفظ جان دانشمندان ايراني و جلوگيري از تكرار چنين حوادث تلخي انديشيده شده است.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
ادعای واشنگتن پست:
همکاری کره شمالی و ایران در آزمایش "بمب اورانیومی"/ آمریکا: عدم همکاری ایران و کره شمالی در زمینه برنامههستهای برای ما معماست!
کارشناسان آمریکایی حدس میزنند که کره شمالی در ماه فوریه بمبی اورانیومی را منفجر کرده باشد. دلیل آنان پنهانکاری غیرعادی در مورد آزمایش اتمی در آن ماه است. این بمب اورانیومی میتواند نشانه همکاری این کشور با ایران باشد!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه آمریکایی واشنگتن پشت در تازه ترین گزارش خود علیه برنامه هسته ای ایران، آزمایش "بمب اورانیومی"در کره شمالی را به خاطر همکاری با ایران دانست!
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از این روزنامه ؛ کارشناسان آمریکایی حدس میزنند که کره شمالی در ماه فوریه بمبی اورانیومی را منفجر کرده باشد. دلیل آنان پنهانکاری غیرعادی در مورد آزمایش اتمی در آن ماه است. این بمب اورانیومی میتواند نشانه همکاری این کشور با ایران باشد!
کره شمالی در آخرین آزمایش اتمی خود در ماه فوریه دست به اقداماتی غیرمعمول زد تا نتایج آزمایش هستهای خود را مخفی نگاه دارد. دو تحقیق مختلفی که توسط کارشناسان آمریکایی انجام شده است نشان میدهد انفجاری که در ۱۲ فوریه صورت گرفته به طور قابل توجهی بخوبی کنترل شده بوده به گونهای که بر اثر آن تنها میزان کمی رادیواکتیو در جو پخش شده است.
بدین خاطر آمریکا با وجود همه تلاشهایی که کرده نتوانسته به اندازه کافی ذراتی را جمعآوری کند تا پی ببرد که کدام ماده شکافپذیر در آخرین آزمایش کره شمالی به کار رفته است.
طبیعی است هر کشوری که دست به آزمایش اتمی میزند، میکوشد اطلاعات آن را مخفی نگاه دارد. با این حال به گزارش روزنامه "واشنگتن پست"، مقامات دولت آمریکا و کارشناسان مستقل نگراناند از اینکه دانشمندان کره شمالی بمبی جدید ساخته باشند که هسته آن را اورانیوم غنیشده تشکیل داده باشد.
اگر نگرانیهای یاد شده بجا باشد به معنای آن است که کره شمالی با موفقیت راهی جدید برای ساختن بمب اتم پیموده است. زیرا تا آنجا که مقامات آمریکایی میدانند، در ساخت دو بمب هستهای که کره شمالی از سال ۲۰۰۶ منفجر کرده است پلوتونیوم به کار رفته بود.
رسانههای دولتی در کره شمالی با افتخار گزارش داده بودند که این کشور با آزمایش اخیر، زرادخانه هستهای خود را "تنوع" بخشیده است. گفته میشود که هماکنون در این کشور کارخانهای مشغول کار است که در آن غنیسازی اورانیوم انجام میگیرد. کره شمالی دارای ذخایر غنی اورانیوم است.
واشنگتن پست می نویسد: این امکان که کره شمالی بمبی با اورانیوم غنیشده را آزمایش کرده باشد باعث میشود که نگرانی آمریکا از همکاری فزاینده میان ایران و کره شمالی بیشتر شود. جمهوری اسلامی ایران سالهاست که مشغول غنیسازی اورانیوم است و البته آن طور که خود مدعی است، با این عمل تنها اهداف غیرنظامی را دنبال میکند. با این همه هنوز مدرکی دال بر اینکه این دو کشور با هم همکاری اتمی دارند در دست نیست.
بهرغم اینها، به نوشته "واشنگتن پست" به نقل از یک مقام سیاسی سابق دولت باراک اوباما، آمریکا نگران این فعالیتهای هستهای است. این مقام سیاسی به "واشنگتن پست" گفت: «این دو کشور در بسیاری از زمینهها با هم همکاری دارند، بخصوص در زمینه ساخت موشک. صادقانه بگویم، اینکه چرا هنوز در زمینه برنامههستهای باهم کار نمیکنند، برای ما معماست.»
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
سردار رادان هم در مورد مذاکره با آمریکا حرف زد!
جانشین رئیس پلیس کشور گفت: عده ای برخلاف سخنان مقام معظم رهبری به دنبال مذاکره با امریکا بوده در حالی که مذاکره تسلیم شدن در برابر خواسته دشمن است.
جانشین رئیس پلیس کشور با بيان اينكه امروز عده اي علي رغم اينكه ولي امر مسليمن مذاكره با آمريكا را نادرست مي دانند دم از مذاكره مي زنند گفت: مذاكره با آمريكا به فرموده مقام معظم رهبري يعني تسليم شدن در برابر خواسته هاي آنها زيرا تمام دعواي آنها برسر اين است كه جوان هاي ما كه در دوران جنگ حتي يك نارنجك دستي نداشتند و سيم خاردار به ما نمي دادند امروز به فناوري انرژي هسته اي و نانو دست يافته اند.
سردار رادان در پايان راه سعادت و پيشرفت كشور را حركت در مسير ولايت عنوان كرد و اظهار داشت: اگر بخواهيم شرمنده شهدا نباشيم بايد در هر حالي و هر زماني پيرو ولي خود بوده و در برابر زورگويان و ستمگران سرخم نياوريم و پشت كار، همت بلند، مجاهدت و ايثار را سرلوحه كار خود قرار دهيم و همواره از خدا بخواهيم كه ما را از مسير ولايت دور نکند.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
نتانیاهو: برای مقابله با تهدید اتمی ایران متکی به متحدانمان نیستیم
بنیامین نتانیاهو گفت که اسرائيل در صورت روبرو شدن با تهدید اتمی ایران سرنوشت خود را به دست کشورهای دیگر، حتی به متحدانش، نمیسپارد. نخست وزیر اسرائيل افزود که یهودیستیزی در دنیا تبدیل به اسرائیلستیزی شده است.
بنیامین نتانیاهو گفت که اگر اسرائیل با تهدید جدی اتمی ایران روبرو شود، نمیتواند به هیچ کشوری، حتی به متحدانش، تکیه کند.
نخست وزیر اسرائیل که در سالروز بزرگداشت قربانیان هولوکاست (یکشنبه، ۷ آوریل / ۱۸ فروردین) سخنرانی میکرد گفت: «ما از تلاشهای جامعه جهانی برای توقف برنامه هستهای ایران قدردانی میکنیم، اما در هیچ مرحلهای سرنوشتمان را به دست کشورهای دیگر نمیسپاریم، حتی به دست بهترین دوستانمان.»
نتانیاهو این سخنان را در حضور جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که روز یکشنبه به اسرائیل سفر کرده است، بیان کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در سفر ماه گذشته خود به اسرائیل تاکید کرد که برنامه اتمی ایران نباید به تهدیدی علیه کشورهای جهان تبدیل شود. وی همچنین تکرار کرد که گزینه نظامی همچنان محتمل است.
نتانیاهو همچنین اظهار داشت که آنچه از زمان وقوع هولوکاست تا کنون تغییر کرده، قدرت دفاعی اسرائيل است. او گفت: «چیزی که از زمان هولوکاست تغییر کرده، قاطعیت ما و ظرفیت ما برای دفاع از خود با ابزارهای خودمان است.»
نخست وزیر اسرائيل همچنین گفت که یهودیستیزی در دنیا از بین نرفته بلکه تنها چهره عوض کرده و تبدیل به اسرائیلستیزی شده است.
همچنین شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، در همین مراسم به ظهور احزاب نئونازی در اروپا اشاره کرد و آن را "مضحک ولی خطرناک" خواند.
بعد از پایان بینتیجه آخرین دور مذاکرات ایران با گروه پنج به علاوه یک در آلماتی قزاقستان، دولت اسرائیل از قدرتهای بزرگ خواست که به "مضحکه مذاکرات" با جمهوری اسلامی پایان دهند.
یووال اشتاینیتز، وزیر امور استراتژیک و اطلاعات اسرائیل، روز یکشنبه گفت: «اسرائیل بارها هشدار داده است که مقامات ایران با شرکت در گفتوگوهای پیاپی به دنبال فرصت کافی هستند تا بتوانند به غنیسازی اورانیوم با هدف تولید سلاح اتمی ادامه دهند.»
وزیر امور استراژیک اسرائیل تصریح کرد: «بدون اقدامی محکم و قاطع، همراه با مهلت روشن و دقیق، نمیتوان از برنامهی هستهای ایران جلوگیری کرد.»
کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که با ادامهی غنیسازی اورانیوم با غلظت بالا به دنبال تولید سلاح هستهای است. اما ایران با رد این اتهام تاکید دارد که برنامه هستهای این کشور صلحآمیز است و هدف از آن، تامین انرژی و مصارف پزشکی است.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
دیپلمات غربی: اگر نامزدهای ریاست جمهوری مشخص بودند مذاکرات اتمی آسانتر بود
یک دیپلمات بلندپایه غربی، روز دوشنبه ۱۹ فروردین با اشاره به شکست مذاکرات اتمی آلماتی گفت چه بسا زمانی که ۱+۵ میدانست چه کسانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند، مذاکرات آسانتر به پیش میرفت.
این دیپلمات بلندپایه غربی که اظهاراتش در خبرگزاریهای آلمان، فرانسه و رویترز منعکس شده همچنین تاکید کرده است که مذاکرات اتمی آلماتی بهاندازه کافی از جوهر و مایه برخوردار بود تا شکست نخورد.
آخرین دور از مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ روز شنبه در آلماتی قزاقستان به پایان رسید و دو طرف بار دیگر نتوانستند به نتیجه برسند.
مذاکرات دو روزه آلماتی در حالی پایان یافت که دو طرف تاریخ مشخصی برای دور بعدی گفتوگوها تعیین نکردند اما گفتند که با یکدیگر در تماس خواهند بود.
کاترین اشتون که نماینده ۱+۵ در این گفتوگوها بود حتی گفت که مواضع دو طرف فاصله زیادی با هم داشت و سرگئی ریابکوف نماینده روسیه نیز تصریح کرد که پاسخ ایران پرسشهای تازهای پیش آورده و مسکو نیز با برخی از آنها مخالفت قابل ملاحظهای دارد.
اکنون این دیپلمات بلندپایه غربی که خواسته نامی از وی برده نشود، با اشاره به بینتیجه ماندن گفتوگوها اظهار داشت: «جوهر و مایه کافی برای ادامه مذاکرات وجود دارد. من انتظار یک شکست را نداشتم.»
وی تصریح کرد: «ما روشن ساختهایم که گفتوگو برای گفتوگو قابل پذیرش نیست. چهبسا مذاکرات آسانتر بود اگر ما میدانستیم که نامزدهای انتخابات چه کسانی هستند.»
این دیپلمات غربی با اشاره به انتخابات در پیش روی ایران گفت: «مبارزه انتخاباتی آغاز شده است. مبارزه درونی قدرت بر مذاکرات اثر دارد.»
اظهارات این دیپلمات بلندپایه غربی نزدیک به دیدگاه خاویر سولانا، سلف کاترین اشتون، است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ با ایران مذاکره میکرد.
خاویر سولانا پیش از مذاکرات آلماتی ۲ گفته بود که عوامل بیرونی مذاکرات را تحتالشعاع قرار میدهند که از جمله آنها انتخابات ریاست جمهوری ایران و بحران سوریه است.
خاویر سولانا همچنین سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد ایرانی، را فاقد ظرفیت لازم برای درگیر شدن در یک مذاکره واقعی خوانده و گفته بود که او تنها در نقش یک پیغامرسان عمل میکند.
آنطور که خبرگزاریها و دیپلماتها گفتهاند در آلماتی ۲ گروه ۱+۵ از ایران خواسته از غنیسازی ۲۰ درصدی در تاسیسات فردو دست بکشد تا بخشی از تحریمها لغو شود. در مقابل طرف ایرانی خواسته تضمین بگیرد که در توافق نهایی «حق» ایران برای غنیسازی در راه صلحآمیز محفوظ شمرده شود. ایران همچنین خواسته که چارچوب و مسیر توافقها مشخص شود.
کریستین ساینس مانیتور به نقل از دیپلماتها گزارش داده در آلماتی ۲ تیم ایرانی بهطور غیرمنتظرهای در مورد پیشنهادهای مطرح شده بحث میکرده و سعید جلیلی با مترجم نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه تنها با وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا در میز مذاکرات بحث کرده است.
یک دیپلمات آمریکایی به کریستین ساینس مانیتور گفته است که ایران در ازای گامهای کوچک امتیازات بزرگ خواسته است.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
مبادلات تجاری ايران و امارات در سال گذشته ۳۷ درصد کاهش يافت
آمارهای گمرک ايران نشان می دهد حجم مبادلات تجاری ايران و امارات متحده عربی در سال گذشته ۳۷ درصد کاهش يافته است اما امارات همچنان بزرگترين صادر کننده کالا به ايران به شمار می رود.
به گزارش ايسنا، در۱۱ ماه سال گذشته، ارزش واردات ايران از امارات با ۴۵ درصد کاهش، به حدود ۱۰ ميليارد دلار رسيده است.
اين گزارش می افزايد ارزش صادرات ايران به امارات نيز در همين مدت باچهار درصد کاهش، به حدود چهار ميليارد دلار رسيده است.
۲۰ درصد از کل واردات ايران در سال گذشته از امارات بوده است.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
استقرار سلاح لیزری جدید آمریکا در نزدیکی ایران
نیروی دریایی آمریکا برای مقابله با هواپیماهای بدون سرنشین و قایق های تندرو ایران در خلیج فارس، سلاح جدید لیزری را در این منطقه مستقر می کند.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، آدمیرال “جاناتان گرینرت” فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه با صدور بیانیه ای ضمن اعلام استقرار توپ های جدید لیزری نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس گفت که نمونه اولیه این توپ لیزری تولید شده و قرار است از سال آینده میلادی به منظورارتقای امنیت شناورهای آمریکا در منطقه خلیج فارس روی شناورهای ثابت و متحرک ۵۰ تن به بالا آمریکا نصب شود.
این سلاح جدید به منظور مقابله با قایق های تندرو (ایران) و نیز هواپیماهای بدون سرنشین(ایران) روی ناوهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس نصب می شود.
این سلاح لیزری که با سرعت نور حرکت می کند می تواند قایق های تندرو و گشت زنی را هدف قرار داده و هواپیماهای بدون سرنشین را شناسایی، کور و در نهایت منهدم کند.
در این سلاح که برای دفاع از شناورهای نظامی طراحی شده است توپ M242 سامانه و سامانه رهگیری و قفل پایدار بر هدف ارتقا داده شده است. بنا به اعلام مقامات پنتاگون تا کنون این توپ توانسته در هر ۱۲ آزمایش خود موفق عمل کند.
بنا به اعلام پنتاگون سامانه جدید لیزری قرار است با هدف توسعه کاربرد علیه جت های جنگنده و نیز موشک های بالستیک به سطح های جدیدی از توانمندی های تکنولوژیک برسد.
مقامات پنتاگون می گویند تولید نمونه اولیه این سلاح لیزری تنها ۳۲ میلیون دلار هزینه در برداشته است.
با این حال کارشناسان نظامی معتقدند این سلاح لیزری محدودیت هایی نیز دارد، از جمله اینکه در هوای توفانی و گردو غبار شعاع دید این سلاح کاهش می یابد.
بنابراین گزارش، هر شلیک این سلاح، کمتر از یک دلار هزینه دارد. این سلاح همچنین تا زمانی که به برق متصل است می تواند شلیک کند و با مسئله پایان مهمات روبه رو نیست.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
جان کری گفت آمريکا در مقابل تهديدات ايران، کنار اسراييل ايستاده است
جان کری وزير خارجه آمريکا روز دوشنبه در ديدار با شيمون پرز رييس جمهوری اسراييل گفت: واشينگتن تهديدات ايران عليه اسراييل را درک می کند و در کنار تل آويو ايستاده است.
به گزارش رويترز، جان کری گفت: آمريکا در پی راه حلی ديپلماتيک برای پرونده هسته ای ايران است اما با چشمانی باز، گذشت زمان را نيز می بيند.
شيمون پرز نيزدر اين ديدار، آنچه را که " برتری طلبی جاه طلبانه ايران" ناميد، تهديدی عليه صلح، امنيت و ثبات منطقه خاورميانه توصيف کرد.
شيمون پرز گفت: مطمئن است آمريکا و ائتلاف جهانی به جلوگيری از دستيابی ايران به سلاح هسته ای متعهد هستند.
جان کری امروز سه شنبه پيش از ترک بيت المقدس (اورشليم ) به سوی لندن، قرار است با بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل نيز ملاقات کند.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
طرح جدید تحریم ایران در سنای آمریکا تهیه شد
خبرگزاری تسنیم: در حالی که ایران نسبت به ادامه سیاست های خصمانه غرب هشدار داده است گروهی از نمایندگان سنای آمریکا طرح جدیدی را برای تشدید تحریم ها علیه ایران تهیه کردند که استفاده ایران از درآمدهای نفتی بجز غذا و دارو را ممنوع می کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم گروهی از اعضای تندروی سنای آمریکا در ادامه سیاست های ضد ایرانی خود قصد دارند طرح جدیدی را برای تشدید تحریم ها علیه ایران به اجرا بگذارند.
بلومبرگ اعلام کرد بر اساس پیش نویس این طرح کشورهای خارجی ای که مبادرت به انجام هرگونه همکاری اقتصادی با یک شرکت تحت کنترل دولت ایران بنمایند، مجازات خواهند شد. همچنین ایران از استفاده از درآمدهای نفتی خود برای خرید هر کالایی به جز غذا و دارو، محروم خواهد شد.
طرح مذکور که برای اجرایی شدن به تصویب سنا و مجلس نمایندگان و امضای رئیس جمهور آمریکا نیاز دارد، درآمدهای ارزی دولت ایران را هدف قرار خواهد داد و دسترسی این کشور به درآمدهای ارزی از جمله یورو و استفاده از مراکز تعویض ارز را محدودتر خواهد کرد.
این طرح همچنین شرکت هایی را که خدمات بیمه و بیمه اتکایی به ایران ارائه دهند و همچنین شرکت هایی که در مبادلات کشتی به کشتی نفت با ایران همکاری داشته باشند را مورد مجازات قرار خواهد داد.
این طرح در حالی به اجرا گذاشته می شود که گروه 5+1 به رغم وضع شدیدترین تحریم ها علیه ایران در جریان دو دور مذاکره در آلماتی نتوانست نظرات خود را به ایران تحمیل کند.
گروه 1+5 به ایران پیشنهاد کرد که در مقابل کاهش تحریم ها در زمینه صادرات و واردات محصولات پتروشیمی، طلا و فلزات گرانبها، خرید قطعات هواپیماهای مسافربری و پیشنهاد انجام همکاری های فنی در زمینه انرژی هسته ای، ایران تولید اورانیوم با غنای 20 درصد را متوقف کند و بخش عمده ای از اورانیوم با غنای 20 درصد تولید شده خود را به خارج منتقل کند.
اما ایران این پیشنهاد را غیرمتوازن دانست و پس از دور دوم مذاکرات آلماتی در هفته گذشته، به گفته کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مشخص شد که ایران و قدرت های جهانی همچنان اختلافاتی اساسی با یکدیگر دارند.
ایران که چهارمین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت جهان را در اختیار دارد، تهدید کرده که انتقال نفت از طریق تنگه هرمز را متوقف خواهد کرد.
بازارهای جهانی تا کنون به بن بست ایجاد شده در مذاکرات ایران و گروه 1+5 عکس العمل خاصی نشان نداده اند. قیمت نفت در 8فوریه به دلیل نگرانی از بروز تنش بر سر مسئله هسته ای ایران و ایجاد اختلال در صادرات نفت، به بشکه ای 119 دلار و 17 سنت رسیده بود. اما پس از آن و با کاهش تنش بر سر پرونده هسته ای ایران، قیمت ها رو به کاهش گذاشت. بهای نفت هک اکنون به بالای 105 دلار در هر بشکه رسیده است.
منتقدان غربی اعمال تحریم ها علیه ایران تردید دارند که تحریم ها بتواند ایران را برای دست کشیدن از برنامه هسته ای اش متقاعد کند. یک مقام ایرانی این هفته هشدار داد که کشورش گزینه خروج از ان پی تی را مد نظر دارد.
علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان ایران در مصاحبه با شبکه خبری العالم گفت، که در صورت ادامه سیاست تحریم و به رسمیت نشناختن حقوق ایران، خروج از معاهده ان پی تی «برای ایران روی میز است.»
برخی از تحلیلگران غربی هشدار داده اند که اعمال تحریم ها علیه ایران با هدف تغییر رژیم در این کشور ممکن است منجر به متضرر شدن کشورهای غربی شود.
رولف اکوسف دیپلمات برجسته سوئدی، اکتبر گذشته در مقاله ای در مجله فارین پالیسی نوشت، اعلام دولت بیل کلینتون در مورد اینکه هدف از تحریم ها علیه رژیم صدام حسین تغییر رژیم در عراق است، موجب توقف همکاری حکومت وقت عراق با بازرسان سازمان ملل شد.
تریتا پارسی، که در زمینه تحریم ها به شورای امنیت سازمان ملل و کنگره آمریکا مشاوره می دهد گفت، تحریم ها تا کنون «به جای منطعف کردن ایران، منجر به سرسخت تر شدن این کشور شده است» زیرا رهبران ایران فکر نمی کنند که متوقف کردن تحقیقات هسته ای موجب برداشته شدن تحریم ها می شود.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
طرح جدید تحریم ایران در سنای آمریکا تهیه شد
خبرگزاری تسنیم: در حالی که ایران نسبت به ادامه سیاست های خصمانه غرب هشدار داده است گروهی از نمایندگان سنای آمریکا طرح جدیدی را برای تشدید تحریم ها علیه ایران تهیه کردند که استفاده ایران از درآمدهای نفتی بجز غذا و دارو را ممنوع می کند.
با سلام کاملا معلوم بود که می خواهند تحریم کنند جمله آقای جلیلی خیلی جالب بود در پایان مذکرات گفته بود قرار 1+5 با مقامات کشور خود گفتگو کند تا نتیجه اعلام شود !! این هم نتیجه گفتگو با تشکركسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
نظر