آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Aiming
    ستاره دار(18)
    • Jul 2012
    • 2641

    #7621
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    مذاکره کنندگان ایران وارد وین شدند.


    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
    گروه مذاکره کننده هسته ای ایران به سرپرستی ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیر خارجه به منظور انجام چهارمین دور از مذاکرات هسته ای به میزبانی کشور اتریش وارد وین شد.


    به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایران را در این سفر همچون گذشته ، مجید تخت روانچی و سیدعباس عراقچی معاونان اروپا و آمریکا و حقوقی و امور بین المللی وزارت خارجه، حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی وزارت خارجه و امیری و رحیمیان دو تن از مدیران و کارشناسان سازمان انرژی اتمی به عنوان اعضای گروه مذاکره کننده ایران همراهی می کنند.

    از دور قبلی مذاکرات هسته ای علاوه بر اعضای اصلی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران، همچنین یک تیم مشاوره حقوقی به سرپرستی امیرحسین زمانی نیا مشاور حقوقی وزیر خارجه ؛ گروه مذاکره کننده کشورمان را همراهی می کند.

    براساس اعلام وزیر خارجه ایران، در چهارمین دور از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین، طرفین آغاز مرحله تدوین و نگارش متن مکتوب توافق نهایی را در دستور کار خود خواهند داشت.

    چهارمین دور مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 از امشب با شام کاری وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان سرپرست گروه 6 کشور مذاکره کننده با ایران آغاز می شود و تا روز جمعه 26 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

    ظریف و اشتون امشب در این شام کاری محورهای قابل بحث در مذاکرات رسمی هیات ها و همچنین روند آغاز تدوین متن مشترک توافق نهایی در موضوع هسته ای را مورد تبادل نظر قرار می دهند.

    ایران و 1+5 در سه دور مذاکره به میزبانی وین، موضوعاتی همچون لغو تحریم ها، سطح و میزان غنی سازی، همکاری های صلح آمیز هسته ای در سطح بین المللی و همچنین موضوع تاسیسات هسته ای و رآکتور آب سنگین اراک را به صورت مفصل مورد بحث قرار دادند.

    امریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه به عنوان 5 کشور اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل که از امتیاز وتو یا قدرت بی اثر ساختن قطعنامه های این شورا برخوردارند، بعلاوه آلمان اعضای گروه کشورهای 1+5 را تشکیل می دهند.

    قرار است در وین 4، دو طرف توافق هسته ای اولیه در ژنو را نهایی و به صورت مکتوب تدوین کنند که این مرحله به اذعان دو طرف مذاکره ؛ بسیار مهم و دشوارتر از توافق های شفاهی خواهد بود.

    تیم های کارشناسی و مذاکرات ایران با اژانس بین المللی انرژی اتمی که مطابق توافق اولیه، نقش نظارت بر فعالیت های صلح امیز ایران را به عهده گرفته است نقشی محوری در رسیدن به نقطه پایانی برای تدوین سند جامع داشته و در نشست های فنی و کارشناسی خود زمینه را برای انجام این کار فراهم کرده اند.

    ˈمحمد جواد ظریفˈ رییس تیم مذاکره کننده ایرانی می گوید: سه ماه اول مذاکرات با کشورهای 1+5 بحث کردیم تا صورت مساله برای دو طرف مشخص شود و پس از آن سه ماه دوم، توافق را روی کاغذ بیاوریم.

    با این حال نباید نگارش سند نهایی توافق ایران و غرب را پایان یافته دانست زیرا این احتمال وجود دارد که مسایل حاشیه ای و ورود هر موضوع دیگری به مذاکرات هسته ای،توافق نهایی و پیروزی دیپلماسی را در مخاطره قرار دهد.
    وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #7622
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      سواد مذاکره کنندگان ایرانی چقدر است؟



      گروه سياسي: گفته می​شود در این دور از گفت و گوها نوشتن پیش نویس متن نهایی توافقنامه جامع آغازخواهد شد.


      سید عباس عراقچی معاون ظریف و مذاکره کننده ارشد ایران گفته بود که همه موضوعات مربوط به مذاکرات گام نهایی قبلا مورد بحث قرار گرفته است. تلاش می‌کنیم در مذاکراتی که آغاز می‌شود، دیدگاه‌هایمان را به یکدیگر نزدیک کنیم. تیم مذاکره کننده هسته ای ایران ، یک تیم کارشناسی شامل حقوق دان ، سیاست مدار و کارشناس می شود.

      عمده افراد حاضر در تیم فعلی از اعضای با سابقه و قدیمی وزارت امورخارجه انتخاب شده اند. همچنین تقریبا تمامی اعضای این تیم سابقه تحصیل در دانشگاه های معتبر دنیا را دارند. جدول حاضر سوابق تحصیلی اعضای تیم مذاکره کننده ایرانی را نشان می دهد. البته لازم به ذکر است علاوه بر افرادی که در این جدول از آن ها نام برده شده است ، محمد امیری و پژمان رحیمیان (کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران) نیز تیم مذاکره کننده را همراهی می کنند اما متاسفانه سوابق تحصیلی آن ها یافت نشد.

      نام سوابق تحصیلی
      محمد جواد ظریف کارشناسی روابط بین‌الملل دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو
      کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو
      کارشناسی ارشد مطالعات بین‌المللی دانشگاه دنور
      دکتری مطالعات بین‌المللی دانشگاه دنور
      سید عباس عراقچی کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه تهران
      دکترای اندیشه سیاسی ، دانشگاه کنت انگلستان
      مجید تخت روانچی کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه کانزاس آمریکا
      کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی ، دانشگاه فوردهام آمریکا
      دکترای علوم سیاسی ، دانشگاه برن سوئیس
      جمشید ممتاز دکترای حقوق بین الملل و حقوق عمومی از دانشگاه پاریس
      عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه پاریس
      استاد تمام حقوق دانشگاه تهران
      عضو شورای آکادمی حقوق بین الملل لاهه
      امیرحسین زمانی نیا کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه قم
      فوق لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه کالیفرنیا
      کاندید دکتری " عدالت جزایی" از دانشگاه نیویورک
      حمید بعیدی نژاد کارشناسی اقتصاد از دانشگاه وودبری لس آنجلس
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #7623
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


        فابیوس: ایران باید تعداد سانتریفیوژهای خود را کاهش دهد/ متاسفیم که آمریکا به سوریه حمله نکرد

        وزیر امور خارجه فرانسه که به آمریکا سفر کرده، در آستانه آغاز دور تازه مذاکرات هسته‌ای، گفت ایران باید تعداد سانتریفیوژ‌های خود را کاهش دهد. وی همچنین از عدم اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه، ابراز تأسف کرد.
        خبرگزاری فارس: فابیوس: ایران باید تعداد سانتریفیوژهای خود را کاهش دهد/ متاسفیم که آمریکا به سوریه حمله نکرد
        به گزارش خبرگزاری به نقل از شبکه «اسکای نیوز»، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران آمریکایی گفت توافق 1+5 با ایران، تنها در صورت کاهش تعداد سانتریفیوژها و توضیح در خصوص «جنبه‌های نظامی» برنامه هسته‌ای کشور در سال‌های گذشته امکان پذیر است.

        وی که در طی سفری رسمی به آمریکا، برای رایزنی با مقامات این کشور در واشنگتن به سر می برد، «جامع بودن، شفافیت در خصوص سابقه گذشته برنامه هسته‌ای و حل کردن موضوع زمان گریز» را سه شرط لازم برای انعقاد توافق جامع هسته‌ای میان ایران و 1+5 عنوان کرد.

        فابیوس هدف از تعیین این سه شرط را «ایجاد توان واکنش به اقدامات ایران در صورت عمل نکردن این کشور به تعهدات هسته‌ای» عنوان کرد. وی به مسئله سانتریفیوژها نیز اشاره کرد و بدون ذکر عددی دقیق، تنها خواستار کاهش تعداد آنها شد.

        ایران و گروه موسوم به 1+5، از فردا دور تازه‌ای مذاکرات هسته‌ای را در شهر وین اتریش آغاز می‌کنند. طرفین اعلام کرده‌اند که از این دور، بحث بر سر پیش‌نویس توافق جامع آغاز می‌شود.

        فابیوس روز سه‌شنبه در مورد اوضاع سوریه نیز صحبت کرد و با بیان این ادعا که در ماه‌های اخیر چندین حمله شیمیایی در سوریه صورت گرفته، ابراز تأسف کرد که آمریکا سال گذشته به دمشق حمله نکرد.

        انتهای پیام/ق

        - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....KrChLfmM.dpuf
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #7624
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          گام ها برای توافق تاریخی/ ظریف: مذاکرات برای سه دور دیگر پیش بینی شده است
          وین - ایرنا - تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برای پایان دادن به 10 سال مناقشه غرب بر سر فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران لحظاتی قبل وارد فرودگاه وین شد.
          گام ها برای توافق تاریخی/ ظریف: مذاکرات برای سه دور دیگر پیش بینی شده است
          به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ظریف در فرودگاه وین به خبرنگاران گفت: مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 تا آخر تیرماه برای سه دور دیگر پیش بینی شده است و با توجه به حجم کار نباید توقع داشته باشیم که در این دور از مذاکرات به نتیجه مشخصی برای نهایی کردن متن برسیم .

          وزیر امور خارجه ایران افزود: نگارش متن که روند بسیار پرتلاشی خواهد بود، در این دور شروع می شود و اگر نکات مورد اختلافی باشد که حتما هست، نیازمند زمان خواهد بود و زمان می برد.

          رییس تیم مذاکراه کننده ایرانی تصریح کرد: ما با اراده قاطع برای حل و فصل موضوع به وین آمده ایم و اگر طرف مقابل هم این اراده را داشته باشد، روند کار رو به جلو خواهد بود.

          وزیر امور خارجه تاکید کرد: هیچ عجله ای نداریم . مذاکرات را با حوصله و متانت و خودباوری و برخورداری از پشتیبانی مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش خواهیم برد.

          ظریف گفت: صدها ساعت بحث کارشناسی توسط متخصصان هسته ای و حقوقی ما صورت گرفته و حتما در طرف مقابل هم اینگونه بوده است. لذا این مذاکرات را با حفظ حقوق ملت پیش خواهیم برد.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #7625
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            وزیر امور خارجه ایران افزود: نگارش متن که روند بسیار پرتلاشی خواهد بود، در این دور شروع می شود و اگر نکات مورد اختلافی باشد که حتما هست، نیازمند زمان خواهد بود و زمان می برد.


            با سلام با این شرایطی که آقای ظریف و وزیران خارجه کشور غربی اعلام می کنند می خواهند تا 29 تیر ماه 2 ماه دیگه توافق اجرای بشه ؟؟ به نظرمی رسه که به مشکل بر بخورند و تازه اگر اختلاف نظر ها حل بشه و نیمه پر لیوان را ببینم تا 29 تیر ماه می تواند متن توافق نامه را کاملا اجرایی کنند مذاکرات 6 ماهه دوم کشیده میشه امیدواریم که اشتباه برداشت کرده باشکر وتا 2 ماه دیگه کار تمام شود !!!
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #7626
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              آغاز نگارش توافق نهایی؛ صخره یخی اختلافات ایران و 1+5 آب می‌شود؟



              ورود به مرحله نگارش توافق نهایی میان ایران و 1+5 و داغ‌ و تند شدن مذاکرات و افزایش سطح مذاکرات و تصمیم‌گیری‌ها بخش‌های پیدا و پنهان بیش‌تری از "برنامه اقدام مشترک" (توافق ژنو) را نشان خواهد داد.

              به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌، مذاکرات ایران و 1+5 در حالی روز چهارشنبه در وین برای چهارمین دور آغاز می‌شود که به تایید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران به تعهداتش در چارچوب توافق ژنو به خوبی عمل کرده است. اما در مقابل 1+5 به ویژه آمریکا تا جایی که توانستند و امکان داشته است از اجرای تعهدات‌شان در چارچوب برنامه اقدام مشترک شانه خالی کرده یا با بهانه‌ وجود موانع بروکراتیک و اداری آن‌ها را به تاخیر انداخته‌اند.

              تاخیر در واریز اقساط تعیین شده و نیز ممکن نبودن برداشت پول‌های واریز شده به حساب ایران در بانک‌های مورد نظر از این جمله است که از سوی مقامات دولت به آن اشاره شد.

              سیروس ناصری، دیپلمات با سابقه کشور و عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای پیش از این به ایسنا گفت که "«آمریکایی‌ها در اجرای گام اول بد عمل کردند و نشان دادند کلک هستند و ثابت شد که باید به مواضع، حرف‌ها و تعهدات‌شان با دیده شک و تردید بسیار عمیق نگاه کرد."

              او معتقد است که رسیدن به توافق نهایی چندان طول نخواهد کشید ولی توافق اجرایی ولو این که ماه‌ها به طول انجامد، باید با تمام جزییات اجرایی که آمریکایی‌ها متعهد می‌شوند، باشد. چرا که به هیچ وجه نمی‌توان بر روی تعهدات کلی به آن‌ها اعتماد کرد.

              ناصری تاکید کرد: باید وارد جزییات شد و در هر بخش و اقدام جزء به جزء مسایل را بررسی و تعیین کرد ولو این‌که متن توافق طولانی و قطور شود.

              هم‌چنین ایران در چارچوب دور جدید همکاری‌هایش با آژانس، هفت گام دیگر را نیز به طور کامل اجرا کرد. قرار است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود که اوایل خرداد ماه منتشر می‌شود درباره اجرای این اقدامات نیز گزارش دهد.

              به گزارش ایسنا، مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 بر اساس توافق دو طرف در مذاکرات "وین 3"، هفته گذشته در نیویورک انجام شد و دو طرف درباره برخی مسایل دیگر گفت‌وگو کردند اما به نظر می‌آید اختلاف‌نظرهایی هم‌چنان باقی است و کارشناسان نتوانستند به راه‌حلی درباره این مسایل دست یابند. از این رو درباره این مسایل از جمله موضوع "تحقیق و توسعه سانتریفیوژها" در پایتخت‌های دو طرف و نیز در سطح ظریف و اشتون رایزنی و تصمیم‌گیری خواهد شد.

              برخلاف مذاکرات قبلی در وین که معاونان وزیران خارجه گفت‌وگوها را انجام می‌دادند و رییسان هیات‌های مذاکره‌کننده در نشست افتتاحیه و اختتامیه برای جمع‌بندی گفت‌وگوها حاضر می‌شدند، قرار است از این دور (چهارم) مذاکرات، با توجه به این‌که دو طرف نگارش متن توافق نهایی را آغاز می‌کنند مذاکرات با محوریت و حضور محمدجواد ظریف و کاترین اشتون در طی سه روز برگزار شود.

              هم‌چنین در این دور از مذاکرات هیات‌ مذاکره‌کننده کشورمان را تیمی از کارشناسان سیاسی،‌ حقوقی، فنی هسته‌ای و کارشناسان بخش تحریم‌ها همراهی می‌کنند.

              به گزارش خبرنگار ایسنا،‌ با وجود خوشبینی مقامات ایران و 1+5 برای برای رسیدن به یک توافق نهایی، اما موضع‌گیری‌های تند و شدید و تاکید بر مواضع قبلی شنیده می‌شود.

              ایران و 1+ 5 در حالی وارد مذاکرات "وین 4" می‌شوند که هنوز در حرف و صحبت نتوانسته‌اند در اختلاف‌نظرهای‌شان درباره موضوعاتی از جمله ابعاد مختلف غنی‌سازی یا تحقیق و توسعه سانتریفیوژها به نقطه مشترک اولیه برسند.

              بر اساس اطلاع خبرنگار ایسنا، 1+ 5 خواستار تعطیلی کامل بخش تحقیق و توسعه سانتریفیوژهاست.

              تاکنون سه دور مذاکره در بهمن و اسفند 1392 و فروردین 1393 برگزار شده است که دو طرف بیش‌تر به بررسی موضوعات مختلف به ویژه چهار موضوع غنی‌سازی، راکتور اراک،‌ بازرسی‌ها و نظارت‌های بیش‌تر و نیز لغو تحریم‌های یک‌جانبه و همه‌جانبه علیه ایران پرداختند تا دورنمای دیدگا‌ه‌ها و مواضع هر یک از طرف‌های مذاکره‌کننده پیش از ورود به نگارش متن مشخص شود.

              برخی کارشناسان معتقدند با توجه به اهمیت موضوع هسته‌ای و ناگزیری از درگیر شدن منافع ملی، منطقه‌یی و بین‌المللی هر یک از طرف‌های مذاکره‌کننده و حضور پنج قدرت بزرگ در این مذاکرات، توافق مذکور هم‌چون کوه یخی است که بخش‌های مهم و زیادی از آن هنوز خود را نشان نداده است و تا دو طرف وارد مرحله نگارش متن توافق نشوند، اختلاف‌نظرها به خوبی خود را نشان نمی‌دهد.

              از سویی توافق اولیه و اجرای گام اول نشان داد که هنوز اهداف و مواضع‌ ایران و 1+5 همان اهدافی است که قبل از مذاکرات ژنو بوده است. به ویژه این مساله در آستانه چهارمین دور مذاکرات از سوی آمریکا بیش از پیش دیده می‌شود.

              رفتار کشورهای 1+5 پس از پنج ماه که از اجرای گام اول توافق می‌گذرد حاکی از ادامه زیاده‌خواهی‌ها و طرح خواست‌ها و مواضع‌شان به همان روال گذشته است و سعی دارند از دل کلمات و عبارات توافق به نفع خود عمل کنند.

              جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار اخیرش با کاترین اشتون اعلام کرد که "ایران باید تصمیمات بسیار سختی بگیرد و ما در اهداف خود مصمم هستیم و آن‌ها تغییری نکرده‌اند. ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. از این رو این کشور باید تضمین کند که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است."

              وی هم‌چنین گفت که "همان‌طور که بارها گفته‌ام ما هم‌چنان معتقدیم که نرسیدن به توافق بهتر از یک توافق بد است."

              به گزارش ایسنا، این اظهارنظر وزیر خارجه آمریکا یک هفته قبل از دور چهارم مذاکرات خوشایند مسوولان ایران و تیم مذاکره‌کننده نبود.

              محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز روز یک‌شنبه هفته جاری تاکید کرد: ما در موضوع غنی‌سازی یک حق مسلم داریم و اعتقاد ما این است که هر توافق هسته‌ای باید این فرصت را ایجاد کند که از این حق خود استفاده کنیم.

              هم‌چنین علی لاریجانی، ‌رییس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت که در روزهای اخیر مقامات آمریکایی در زمینه مذاکرات هسته‌ای در آشکار و نهان با ژست‌های سیاسی خط و نشان برای حد و حدود فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای کشیدند که تعداد سانتریفیوژها باید در ایران فلان مقدار باشد یا آب سنگین اراک چنین شود یا تحقیق و توسعه فلان محدودیت را پیدا کند.

              وی گفت: امروز ملت ایران صاحب فن‌آوری هسته‌ای شده است و این امری نیست که قابل معامله باشد. ایران از مذاکرات هسته‌ای به دنبال روشنگری حق خویش به تمامه است نه دنبال اسباب‌بازی هسته‌ای؛ از این رو مذاکره کنندگان ایرانی نمی‌توانند از هیچ یک از حقوق هسته‌ای ایران شامل غنی‌سازی در حد کارخانه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه آن هم بدون هیچ محدودیت صرف‌نظر کنند.

              لاریجانی تاکید کرد که همان‌گونه که رهبر انقلاب به روشنی اعلام کردند، در مذاکرات آینده چارچوب مورد قبول، صیانت از کلیت فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای است و کمیت آن محل چانه‌زنی نیست و تنها خط قرمز در کیفیت فن‌آوری هسته‌ای بر طبق فتوای رهبری تولید سلاح است نه چیز دیگر.

              حضرت آیت الله خامنه‌ای روز یک‌شنبه در ستاد فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کردند: من همواره طرفدار ابتکار در سیاست خارجی و مذاکره بوده و هستم و توصیه همیشگی من به مسوولان این بوده که در سیاست خارجی و مبادلات بین‌المللی هرچه تلاش و ابتکار وجود دارد به کار بندند، اما نباید نیازمندی‌های کشور و برخی مسایل همچون تحریم‌ها، به مذاکره گره زده شود.

              رییس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده صرفا در این محدوده و فقط در موضوع هسته‌ای و نه چیز دیگر می‌توانند مذاکره را ادامه دهند و قدرت‌های غربی بدانند که اگر نسبت به مذاکرات مقدماتی با مسامحه برخورد شد،‌ مذاکرات نهایی محل مسامحه نخواهد بود.

              بر اساس این گزارش، با ورود به مرحله نگارش متن توافق نهایی که هنوز مشخص نیست چه نام و عنوانی قرار است بر آن نهاده شود، موضع‌گیری‌ها در دو سوی مذاکرات سخت و سخت‌تر شده است.

              این در حالی است که برخی کارشناسان موضع‌گیری‌های اخیر مقامات ایران و آمریکا پیش از مذاکرات را امری طبیعی و واقع‌بینانه و برای محکم کردن موضع‌شان در مذاکره‌ می‌دانند. این کارشناسان نسبت به دست یافتن به توافق نهایی طی سه ماه آینده خوش‌بین هستند.

              اما آن‌چه در فضای رسانه‌های داخلی ایران و نیز خارجی مشهود است ساکت بودن رسانه‌ها و تحلیل‌گران درباره اقدامات آمریکا و 1+5 در چگونگی لغو تحریم‌هاست. به عمد یا در واقعیت موضوع اقداماتی که 1+5 به ویژه آمریکا باید در زمینه لغو کامل تحریم‌ها و کان لم یکن کردن قطعنامه‌های شورای امنیت انجام دهد در رسانه‌ها و تحلیل‌های مختلف خارجی و داخلی پرداخته نمی‌شود.

              برخی کارشناسان واقع‌گرا بر این نظرند که توافق اولیه میان ایران و 1+5 اگر چه یک توافق حقوقی صرف نبود و الزامات چنین توافقی را ندارد اما چنان‌چه قرار باشد توافق نهایی به امضای اعضای شورای امنیت برسد هر چند باز هم بار سیاسی توافق بالاست اما با توجه به نقش و جایگاه شورای امنیت و الزام‌آور شدن ‌آن به لحاظ بین‌المللی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.

              این کارشناسان می‌گویند، تاکنون ندیده‌ایم یک کشور عضو سازمان ملل در این سطح، تعهدی در سطح توافق هسته‌ای را به سازمان ملل داده باشد،‌ از این رو این توافق در صورت تصویب در شورای امنیت بی‌سابقه خواهد بود. از این رو ملزومات سیاسی،‌ حقوقی و بین‌المللی نیز باید به طور دقیق در آن رعایت شود تا در آینده تعهدی اضافی را بر کشور تحمیل نکند.

              این کارشناسان معتقدند در صورت رسیدن به توافق نهایی، ایران فراتر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل تعهد می‌دهد که اقدامی خلاف آن‌چه در توافق می‌آید را انجام ندهد از این رو هزینه تخلف از تعهدات بسیار بیش‌تر و فوری‌تر از آژانس است.
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • شبندر
                عضو فعال
                • Sep 2012
                • 3598

                #7627
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                توافق جامع هيچ معنايي نداره،توافق انجام شده اما چيزي كه دو طرف به دنبال آن هستند چگونگي اجراي آن هست اگر بحث توافق جامع باشد هيچ وقت به اين مهم نخواهند رسيد زيرا نه ايران و نه غرب مواضع يكديگر را قبول نكرده اند و نخواهند كرد. به نظر بنده بحثهاي كارشناسي كه وجود داره بخاطر گذراندن زمان هست تا مرحله به مرحله اجرا بشه تا تحريم ها تا حدودي برداشته بشوند و گام به گام به مرحله پاياني برسند. از همين الان خيالتان راحت باشه و تا مي توانيد از گروه هاي پيش رو خريد كنيد خصوصا ليدرشون يعني خودرو. داريم به انفجار بزرگ نزديك مي شويم زماني كه خودرو بسته مي شود و با قيمت 1200تومان باز مي شود.
                دوستاني كه مطالب بنده را براي اولين بار ميخوانند با تحقيق و مشورت با افراد متخصص، تريد كنند

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #7628
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  جمشید ممتاز از اساتید برجسته حقوق بین‌الملل دانشگاه به عنوان مشاور حقوقی، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشور را در وین همراهی می‌کند.

                  تیمی از مشاوران حقوق بین‌الملل متشکل از دو تن از استاتید دانشگاه و تعدادی از کارشناسان حقوقی وزارت خارجه هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان را در مذاکرات هسته‌ای همراهی می‌کنند.

                  محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان پیش از این از اضافه شدن و همراهی تعدادی از حقوق‌دانان برجسته کشور که دارای وقت و ذهن آزاد از مشاغل روزمره هستند خبر داده بود.

                  این برای اولین‌بار است که با آغاز نگارش متن نهایی توافق جامع، این تیم حقوقی هیات مذاکره‌کننده را همراهی می‌کند.

                  شایان ذکر است این حقوقدانان در مذاکرات شرکت ندارند.

                  دکتر جمشید ممتاز از اساتید با سابقه و برجسته حقوق بین‌الملل در دانشگاه تهران است که در حدود دو سال پیش بازنشسته شد. او هم‌چنین استاد مدعو حقوق بین‌الملل دانشگاه سوربن و برخی دیگر از دانشگاه‌های فرانسه است.

                  او از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ عضو کمیسیون حقوق بین‌الملل سازمان ملل متحد بود و در سال ۱۳۸۴ به عنوان رییس آن انتخاب شد. او هم‌چنین مشاور صلیب سرخ و از اعضای آکادمی حقوق بین‌الملل لاهه است.

                  این استاد برجسته حقوق پیشینه حضور در مذاکرات و توافق‌های دوجانبه و چند‌جانبه ایران با کشورهای مختلف را داشته است. حضور وی از جمله در مذاکرات قطعنامه 598 و قرارداد الجزایر و اخیرا در مذاکرات مربوط به اجرایی کردن قرارداد 1975 الجزایر میان ایران و عراق و نیز مذاکرات هسته‌یی قابل توجه است.

                  هم‌چنین دکتر امیرحسین رنجبریان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز تیم مذاکره‌کننده هسته‌یی را همراهی می‌کند.

                  چند تن از کارشناسان حقوقی وزارت خارجه نیز در تیم مشورتی حقوقی مذاکرات درباره گام نهایی حضور دارند.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • homework
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 747

                    #7629
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    [QUOTE=ایرج اکبری;493957]
                    در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post

                    با سلام خدمت شما آقای مخبر و با عرض تبریک به مناسبت روز یدر بنده اینطور برداشت می کنم که با امدن آقای ولایتی و انتخاب ایشان به عنوان ریس استرا تژیک مصلحت نظام یعنی نزدیک تر شدن دید گاه رهبری به آقای رفسنجانی و دید واقعی به روابط خارجی و حل موضوع هسته ای با تشکر
                    یکی از دوستام که کارشناس مسائل لبنانه
                    می گفت : آقای خامنه ای با سید حسن نصرالله تو یکی از دیداراش بهش
                    توصیه هایی کرده که ما تو برخی مسائل تند وری کردیم و ... شما نکین!!!

                    واقعا بوی کمی آرام شدن احساسات و افکار ایشون استشمام میشه
                    البته اگه این پایداری ها الکی جو ندن و همه چی رو خراب نکنن
                    دنیا دو روز است ... روزی برای تو ، روزی علیه تو

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #7630
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      عراقچی: باید در مورد همه موضوعات توافق شود/ماهیت آب‌سنگین اراک تغییر نمی‌کند

                      عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در خصوص دستیابی به توافق نهایی گفت زمانی می‌توانیم به توافق نهایی برسیم که در مورد همه موضوعات توافق حاصل شود.

                      به گزارش خبرنگار فارس اعزامی به وین، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای سه‌شنبه شب در خصوص دستیابی به توافق نهایی گفت زمانی می‌توانیم به توافق نهایی برسیم که در مورد همه موضوعات توافق حاصل شود.

                      به گفته وی اگر اراده سیاسی و حسن نیت از سوی طرف مقابل وجود داشته باشد، دستیابی به راه حل میسر است.

                      عراقچی همچنین گفت تا 29 تیر ماه (زمان پایان توافق 6 ماهه) دو دور مذاکره در ماه ژوئن (خرداد) خواهد بود و یک دور نیز در جولای (تیر ماه) برگزار می‌شود. وی همچنین تصریح کرد که ماهیت آب سنگین اراک تغییر نخواهد کرد.

                      مشروح این اظهارات متعاقبا منتشر خواهد شد.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #7631
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        یک مقام ارشد آمریکایی: رسیدن به نوافق جامع بسیار بسیار سخت است/ می‌خواهیم خوشبین باشیم

                        یک مقام ارشد آمریکایی گفت: ما بر روی یک بسته توافق می‌کنیم نه یک چک لیست و تا زمانی که تمام اجزای این بسته مورد توافق قرار نگیرد توافقی انجام نشده است.

                        به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از وین، یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود عصر روز سه‌شنبه در وین اظهار کرد: کار سخت و تکنیکی در پیش داریم و رسیدن به توافق جامع بسیار بسیار سخت است.

                        او درباره مساله موشکی ایران با بیان این که براساس توافق ژنو باید به قطعنامه‌های شورای امنیت پرداخته شود اظهار کرد: اگر حل مساله موشکی ایران آسان بود در این ۱۰ سال اخیر حل می‌شد. بحث خوشبین یا بدبین بودن نیست. بحث این است که کار سختی در پیش داریم و رسیدن به توافق جامع سخت است.

                        این مقام ارشد آمریکایی گفت که اگر ۹۸ درصد توافق کنیم و ۲ درصد باقی بماند در واقع توافقی نشده است.

                        وی درباره این که برای رسیدن به توافق جامع خوشبین است؟ گفت که همه ما می‌خواهیم خوشبین باشیم امااین به معنای نزدیک بودن به توافق نیست.

                        این مقام آمریکایی اضافه کرد که ما می‌خواهیم یک روند صلح‌آمیز در مورد پرونده هسته‌یی ایران داشته باشیم.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #7632
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          مقام ارشد پنتاگون: تکامل توان موشکی ایران نگران‌کننده است

                          یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که «چاک هیگل» را در سفر به ریاض همراهی می‌کند، سه‌شنبه شب بار دیگر از ارتقا توانمندی‌های موشکی ایران ابراز نگرانی کرد.

                          به گزارش خبرگزاری فارس، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا سه‌شنبه شب بار دیگر از گسترش توانمندی‌های دفاعی و موشکی ایران ابراز نگرانی کرد و گفت این مسئله از جمله موضوعات مورد بحث با کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد بود.

                          این مقام آمریکایی که «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا را در سفر به ریاض همراهی می‌کند، در جمع گروهی از خبرنگاران گفت «تکامل» توان موشکی ایران، مسئله‌ای «نگران‌کننده» برای آمریکاست.

                          هیگل از دیروز برای رایزنی با مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد برنامه هسته‌ای ایران، مسئله سوریه و همچنان همکاری‌های نظامی با کشورهای عربی، وارد منطقه شد. وی در اولین گام، وارد ریاض شد و مورد استقبال ولیعهد عربستان قرار گرفت. وزیر دفاع آمریکا قرار است روز چهارشنبه در نشست وزیران دفاع شورای همکاری‌های خلیج فارس شرکت کند.

                          مقامات آمریکایی تاکنون بارها از توان موشکی ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز سه‌شنبه ضمن ابراز نگرانی در این رابطه، مدعی شده بود که ایران باید در جریان مذاکرات هسته‌ای به این موضوع پاسخ دهد. با این حال، «محمد جواد» ظریف وزیر امور خارجه ایران، تأکید کرده است که بحث توانمندی‌های دفاعی ایران، قابل مذاکره نیست.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #7633
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            ظریف در جمع خبرنگاران
                            برنامه و امکانات دفاعی ما موضوع مذاکره نیست

                            وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد که برنامه و امکانات دفاعی جمهوری اسلامی موضوع مذاکره نیست.

                            به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان سه‌شنبه شب پس از پایان شام کاری با کاترین اشتون در جمع خبرنکاران، مباحث مطرح شده را خوب خواند و گفت در مورد نحوه ادامه کار و چارچوب آن توافق کردیم.

                            وی مذاکراتی را که از فردا شروع می‌شود از حساسیت بیشتری برخوردار دانست و تصریح کرد که کار دشوار است و «اینکه به نتیجه برسیم، بستگی به آن دارد که طرف مقابل تا چه حد حسن نیت داشته و واقع بین باشد.»

                            رئیس دستگاه دیپبلماسی تصریح کرد که ایران چیزی بیشتر از حقش نمی‌خواهد زیرا به دنبال سلاح اتمی نبوده و نیست.

                            وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد که برنامه و امکانات دفاعی جمهوری اسلامی موضوع مذاکره نیست. وی همچنین گفت علاوه بر مذاکرات فردا، سه دور مذاکره تا پایان تیر مناه برگزار خواهد شد.

                            مشروح این گفت‌وگو متعاقبا منتشر می‌شود.
                            - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....wxVsnnNx.dpuf
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #7634
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              پس از دیدار با کاترین اشتون

                              ظریف: بحث خوب و مفصلی به نسبت جلسات قبل داشتیم/ هیچ چیز جز حقوق‌مان نمی‌خواهیم

                              وزیر خارجه ایران گفت‌وگوهایش با کاترین اشتون را خوب و مفصل خواند.

                              به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، محمدجواد ظریف پس از دیدار دو جانبه‌اش با کاترین اشتون در شامکاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان این‌که بحث خوبی درباره نحوه و چارچوب کار داشتیم گفت: بار دیگر تاکید کردیم که دو طرف باید به طور مشترک کار را پیش ببرند.

                              او ادامه داد: ما دیدگاه‌های کلی‌مان را در جلسه صبح چهارشنبه مطرح می‌کنیم و بعد طرف 1+5 با یکدیگر مذاکره می‌کنند و سپس مذاکره را ادامه می‌دهیم.

                              ظریف گفت: بحث خوب و مفصلی به نسبت جلسات قبل داشتیم.

                              وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به حساسیت این دور از مذاکرات که دو طرف وارد مرحله نگارش می‌شوند اظهار کرد که ضروری است دو طرف با اطمینان از روش برخورد طرف مقابل و اعتماد به نفس وارد مذاکره شوند و فکر می‌کنم جلسه امشب چارچوب مناسبی را برای پیش بردن کار فراهم کرد.

                              رییس هیات مذاکره‌کننده کشورمان با تاکید بر این که ما هیچ چیز جز حقوق‌مان نمی‌خواهیم و از آن کوتاه نمی‌آییم افزود: ما دنبال سلاح اتمی نبوده و نیستیم و آن را برای امنیت‌مان مفید نمی‌دانیم و مشکلی نداریم که برای دنیا مشخص شود که ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم.

                              او در پاسخ به این‌که چه موانعی بر سر کار است؟ اظهار کرد: وفتی وارد نگارش متن می‌شویم ممکن است یک نقطه و ویرگول هم محل اختلاف باشد و قابل پیش‌بینی نیست و به همین دلیل به جز نشست اردیبهشت سه نشست دیگر در سطح سیاسی خواهیم داشت و دو طرف تصمیم گرفته‌اند تقریبا نیمه دوم تیرماه را در برنامه‌شان خالی بگذارند تا تمام وقت مذاکره کنیم؛ البته اگر نیاز باشد. در عین حال امکان مذاکرات کارشناسی نیز وجود دارد.

                              ظریف اظهار کرد: امکان دارد در یک مقطعی اواخر خرداد و اوایل تیر به نشست وزیران خارجه نیاز باشد و همه این‌ها احتمال دارد اما تا وقتی مذاکرات وارد نگارش متن نشود اینها روشن نمی‌شود.

                              وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: با حوصله و متانت و بدون وقت‌کشی امیدواریم کار پیش رود و این سیاست تیم هسته‌ای کشورمان است.

                              وی درباره مساله موشکی ایران و طرح آن در مذاکرات هسته‌ای با بیان این‌که در دیدار دو جانبه با خانم اشتون این مساله مطرح نشد تاکید کرد: بحث دفاع ایران و امکانات دفاعی ما موضوع مذاکره‌ نخواهد بود.

                              ظریف با اشاره به برنامه اقدام مشترک و زمان مذاکرات توافق نهایی و زمان اجرای آن اظهار کرد: ما از ابتدا تلاش داشتیم که با رسیدن به اولین تاریخ، کار توافق جامع را هم پایان دهیم البته به معنای این نیست که ما مجبور به این کار باشیم اما تلاش داشته و داریم که تا پایان تیرماه که اولین تاریخ است کار را به سرانجام برسانیم تا نیاز نباشد درباره تمدید مذاکرات،‌ مذاکره کنیم. اما اگر به آن‌جا برسد که نیاز به تمدید باشد،‌نیاز به مذاکره داریم.

                              او هم‌چنین گفت که مذاکرات در وین ادامه پیدا می‌کند.

                              ظریف هم‌چنین تایید کرد که مذاکرات تا پایان تیرماه پس از مذاکرات اردیبهشت برای سه دور دیگر نیز انجام می‌شود.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #7635
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                عراقچی: تصمیم سخت را آمریکایی‌ها باید بگیرند/ درمذاکرات به موضوع تحقیق و توسعه می‌پردازیم

                                یک عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: توقف تحقیق و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای ایران هیچ وقت موضع 1+5 نبوده است و مورد پذیرش هم نخواهد بود.

                                به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، سید عباس عراقچی در پاسخ به ایسنا با اشاره به دیدار آقای ظریف و خانم اشتون گفت: این دیدار درباره نحوه شروع مذاکرات برای نگارش متن بود و توافقاتی داشتیم.

                                او ادامه داد: مذاکرات روز چهارشنبه ساعت 10 صبح با یک جلسه عمومی آغاز می‌شود و دیدگاه‌های مربوط به چارچوب کلان یک توافق احتمالی بیان می‌شود و بعد از آن در جلسات مذاکرات دوجانبه بین ظریف و اشتون درباره جزییات بیش‌تر بحث می‌شود.

                                معاون ظریف در پاسخ به ایسنا مبنی بر این‌که برخی مقامات 1+5 ازجمله آمریکا از توافق نهایی با عنوان (CPOA (Comprehensive Plan of Action نام می‌برند، آیا این عنوان توافق نهایی است؟ تاکید کرد: هدف اول ما این است که به یک توافق اولیه درباره چارچوب برسیم و هنوز نمی‌دانیم این توافق احتمالی اصولا به چه شکل و با چه اجزایی باشد و چارچوب و کلیات آن را از فردا شروع به بحث می‌کنیم که شامل نام یا عنوان آن هم می‌شود. طبیعی است هر طرف از مذاکرات دیدگاهی را درباره نام این توافق داشته باشد و ما هم شنید‌ه‌ایم و ما هم ایده‌هایی داریم اما این که کدام یک مذاکره و نهایی شود در طول مذاکرات مشخص می‌شود.

                                عراقچی درباره احتمال حضور وزیران خارجه 1+5 در این دور از مذاکرات اظهار کرد:در این مرحله خیر، اما در دورهای بعدی اگر در مقطعی لازم باشد برای برخی تصمیمات که به حضور مقامات ارشد سیاسی نیاز دارد وزیران خارجه کشورهای دیگر هم به مذاکرات ملحق می‌شوند. بعد از رسیدن به توافق هم وزیران خارجه برای جلسه پایانی خواهند آمد.

                                معاون وزیر خارجه کشورمان درباره موضوع تحقیق و توسعه و درخواست 1+5 برای تعطیلی آن با بیان این‌که موضوع ما دراین‌باره از ابتدا مشخص بوده است و از آن جایی که به علم و فن‌آوری و دانش ما مربوط می‌شود نمی‌تواند شامل محدودیت باشد یا برای آن چارچوبی را متصور شد، تصریح کرد: طبعا طرف مقابل انتظار دارد در بحث غنی‌سازی موضوع تحقیق و توسعه هم به نوعی موضوع مذاکره باشد و در این‌باره صحبت‌های زیادی تا الان شده اما این‌که تحقیق و توسعه متوقف شود هیچ وقت موضع آن‌ها نبوده و مورد پذیرش هم نخواهد بود؛ اما درباره ابعاد مختلف آن طرف‌های مقابل انتظار دارند مذاکره شود و در طول مذاکرات به آن پرداخته خواهد شد.

                                عراقچی درباره غنی‌سازی و احتمال شکست مذاکرات به خاطر اختلاف نظر در این بحث گفت: ما طیف مختلفی از مسایل را داریم که درباره هر یک راه‌حل‌هایی مطرح و بحث شده و در این‌باره هم سعی شده در هر موضوعی از جمله غنی‌سازی به دیدگاه مشترک برسیم.

                                او تاکید کرد که امیدواریم و اراده آن را داریم که در چارچوب زمانی مشخص شده به توافق برسیم و هیات مذاکره کنده دستورالعمل لازم را برای به نتیجه رسیدن در کوتاه‌ترین زمان در اختیار دارد.

                                این دیپلمات ارشد ایران درباره امکان نشست دوجانبه با هیات آمریکایی با بیان این‌ که اصل مذاکره ما با 1+5 است، افزود: اما هر جا نیاز بدانیم که باید با یکی از هیات‌های صحبت دوجانبه داشته باشیم انجام می‌دهیم و معمولا مذاکرات دو جانبه با هیات آمریکایی در دستور کارمان بوده است چون آمریکایی‌ها بیش‌ترین تحریم‌های یک‌جانبه را علیه ایران داشته‌اند.

                                عراقچی درباره موضوع چاشنی‌های انفجاری با بیان این‌که این موضوع میان ایران و آژانس بحث می‌شود و موضوع جدیدی‌ هم نیست اظهار کرد: این موضوع از سوالات آژانس است که از گذشته باقی مانده است چرا که پاسخ به آن فراتر از تعهدات پادمانی ما بود اما در همکاری جدید میان ایران و آژانس قرار شده است به آن پاسخ دهیم. ما هم توضیحات لازم در این‌باره را ارایه کردیم اما احتمالا یک دور دیگر کارشناسان دو طرف با یکدیگر ملاقات می‌کنند تا این مساله حل و فصل شود و ما فکر می‌کنیم این موضوع باید بسته شود.

                                وی اضافه کرد: تا قبل از پایان مهلت مرحله دوم که 25 اردیبهشت است جلسه دیگری خواهیم داشت تا درباره گام قبلی موضوعات را نهایی کنیم و برای همکاری‌های بعدی نیز آماده شویم.

                                این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره اظهارات رییس سازمان انرژی اتمی که گفته است موضوع اراک با بازطراحی آن حل شده است، با تاکید بر این‌که هیچ موضوعی را نمی‌توان حل شده تصور کرد افزود: همه موضوعات به هم مرتبط است و تا وقتی درباره همه چیز توافق نکنیم درباره هیچ چیز توافق نشده است. البته درباره اراک راه‌حل‌هایی مطرح شده از جمله آن چه آقای صالحی عنوان کردند مبنی بر این‌که با ایجاد تغییراتی فنی در برخی از قسمت‌های راکتور، میزان پلوتونیومی که می‌تواند باعث نگرانی باشد را کاهش دهند. این قطعا با حفظ ماهیت آب سنگین اراک خواهد بود و اراک به مسیر طراحی شده خودش ادامه خواهد داد.

                                عراقچی تاکید کرد که ما هنوز نمی‌توانیم تایید کنیم که ایده‌ای درباره اراک مورد موافقت واقع شده و مذاکرات کارشناسی و فنی دراین‌باره ادامه دارد.

                                او گفت: امیدواریم بتوانیم هنگام نگارش متن اختلاف‌نظرها میان دو طرف است را برطرف کنیم.

                                این عضو تیم مذاکره‌کننده با اشاره به تیم مشورتی حقوقی همراه هیات ایران در وین گفت: جمعی از اساتید حقوق و کارشناسان حقوقی در وزارت خارجه مشخص شدند تا هیات مذاکره‌کننده را یاری دهند. در بحث نگارش متن به نظرات حقوقی کارشناسان نیاز داریم. ما در توافق ژنو هم از مجموعه‌ای از کارشناسان بهره‌ می‌گرفتیم و این بار با توجه به این که مساله جامع‌تر است تعداد کارشناسان بیش‌تر شده است.

                                عراقچی درباره حضور کارشناسان دفاعی در این مذاکرات تصریح کرد: همان‌طور که قبلا گفته شده است سیستم‌های دفاعی ما به هیچ وجه قابل مذاکره نیست و اجازه نمی‌دهیم این مساله مطرح شوداز این رو نیازی به حضور کارشناسان وزارت دفاع در مذاکرات نیست.

                                وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود اختلافات 13 گانه در مذاکرات برای توافق نهایی وجود دارد اظهار کرد: موضوعات مورد مذاکره‌ ما بیش‌تر اینهاست و در طول مذاکرات گذشته جلسات متعدد داشتیم. در برخی به هم نزدیک و در برخی دورتر هستیم و برای برخی راه‌حل پیشنهاد شده و برای برخی یا گزینه کم است یا هنوز پیدا نشده است. ما از فردا نگارش متن را آغاز می‌کنیم و این یعنی توافق باید در حین نگارش متن به دست آید.

                                او درباره مواضع اعضای گروه 1+5 گفت: امیدواریم 1+5 در مذاکرات با یک صدای واحد وارد شوند و این چیزی است که همواره از آن‌ها خواسته‌ایم و گرنه توافق را با مشکل مواجه می‌کند.

                                معاون ظریف در پاسخ به ایسنا، مبنی براین‌که جان کری اعلام کرده است که ایران باید تصمیمات سخت اتخاد کند و از سویی آقای لاریجانی در اظهارات اخیرشان اعلام کردند که طرف مقابل و آمریکایی‌های فکر نکنند ایران برای سرگرمی برنامه هسته‌ای را دنبال کرده است با تایید اظهارات رییس مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران "واقعی" و با ابعاد مشخص و برای رفع نیازهای عینی کشور طراحی شده و پیش خواهد رفت. اگر برخی این توهم را دارند که می‌توانند این امر را به یک برنامه سمبلیک تبدیل کنند در اشتباه و توهم هستند. ما با این مساله در سه دور مذاکرات قبلی مقابله کرده‌ایم و خواستیم همواره که به برنامه هسته‌ای ایران با واقع‌بینی نگاه کنند.

                                عراقچی افزود: اگر قرار است کسی تصمیم سخت بگیرد این آمریکایی‌ها هستند که باید خود رااز تصمیماتی که بر اساس توهمات است رها کنند. تصمیم سختی که آن‌ها باید بگیرند این است که در تعامل با کشورهای دیگر استفاده از ابزارهای تهدید و تحریم را کنار بگذارند. فکر می‌کنم همه کشورها در 1+5 به ویژه آمریکا به این برداشت نزدیک شده‌اند کما این‌که در توافق ژنو هم تصمیمات سخت را آمریکایی‌ها گرفتند با پذیرش ادامه غنی‌سازی در ایران و کنار گذاشتن سیاست غنی‌سازی صفر.

                                وی گفت: ما امیدواریم آمریکایی‌ها این رویکرد را در مذاکرات وین و درباره توافق نهایی داشته باشند.

                                این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با قدردانی از رهنمودهای حکیمانه و حمایت‌ از اصل مذاکره و تیم مذاکره‌ از سوی مقام معظم رهبری گفت: فرمایشات اخیر ایشان مبنی بر این که در عین ادامه مذاکره و طرح ابتکار عمل‌ها، نباید مسایل اقتصادی و مقابله با تحریم‌ها منتظر مذاکره باشیم بسیار درست است. آن چه که ما در مذاکرات دنبال می‌کنیم تثبیت حقوق مردم است. برای مقابله با فشار اقتصادی هیچ گاه نباید منتظر مذاکره بود و روش صحیح اقتصاد مقاوتی و سیاست‌هایی است که اقتصاد کشور را در مقابل هر فشار خارجی مقاوم سازد. ما هم وظیفه داریم در مذاکرات در صیانت از دستاورهای هسته‌ای کشور برای لغو تحریم‌ها تمام تلاش خود را داشته باشیم.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X