آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • PETROLEUM
    Banned
    • May 2014
    • 853

    #9481
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در نشست امروز با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع EBW (چاشنی‌های انفجاری) اعتراضمان را به آقای آمانو اعلام کردیم.

    صالحی در گفت‌‌وگو با واحد مرکزی خبر، افزود: ما در جلسات گذشته تفاهم کرده بودیم با توجه به پاسخی که به پرسش های آژانس درباره EBW داده بودیم، آنان این موضوع را خاتمه یافته تلقی کنند، اما این کار را نکردند یعنی می‌خواهند به طور نیم بند آن را خاتمه یافته تلقی کنند که ما اعتراض کردیم.

    وی گفت: درباره EBW قبلاً بیشتر از دو تا سه سؤال مطرح نبود، اما ناگهان تبدیل به 60 سؤال شد که ما اعتراض کردیم.

    صالحی افزود: البته اکنون آقای آمانو این قول را داده است همچنان که در بیانیه‌ای که امروز خواند توجه بیشتری به این موضوع شود که EBW در جهت حل و فصل باشد و قدم‌های مؤثری در این جهت برداشته شده است.

    وی ابراز امیدواری کرد که موضوع EBW هر چه زودتر خاتمه یابد زیرا اگر چنین شود راه را برای دیگر موارد هموارتر می کند.

    رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: همه هدف ما این است که هر چه زودتر به نتایج مورد نظر برسیم و نمی خواهیم این فرایند طولانی شود زیرا به نفع هیچ کس نیست.

    صالحی گفت: ما درباره فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای خود اطمینان داریم، این طرف مقابل است که باید با این اطمینان خاطری که به آنان می دهیم دیگر بسنده کند و هر از چندگاه پرسش‌های جدید پیش نیاید، زیرا تا به حال به 13 پرسش پاسخ داده‌ایم و در شرف پاسخ دادن به پنج پرسش دیگر هستیم.

    وی با اعتراض دیگرش به آقای آمانو در نشست امروز افزود:دو سه کشور دیگر شامل دو کشور آسیایی و یک کشور آفریقایی هست که نام نمی‌برم که با استناد به پرونده آنان از آقای آمانو سوال کردم چگونه آن کشورها ، مشکلاتشان سریع حل شد؟


    صالحی گفت: به آقای آمانو گفتم معلوم است که حل و فصل مسائل خیلی متاثر از امور سیاسی است و ابراز امیدواری کردم این بار هم آژانس عقب نیفتد .

    وی افزود: ما با 1+5 عملاَ مسائل را از بعد سیاسی و با آژانس از بعد فنی و حقوقی پیش می بریم، امیدوارم این بار آژانس پا به پای 1+5 پیش بیاید، زیرا اگر ما با 1+5 به نتیجه برسیم اعضاء تشکیل دهنده شورای حکام عمدتا همین کشورها هستند و در مجموع نظر نهایی آژانس توسط این شورا جمع بندی می شود .

    رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بر این اساس اگر در بعد سیاسی به نتیجه برسیم، آژانس لاجرم باید این مسئله را مد نظر قرار دهد و جمع بندی که با 1+5 می‌کنیم بهتر است آژانس نیز در این مورد زودتر عمل کند.

    وی افزود: البته ما انتظار توجه ویژه به خواسته‌مان نداریم، انتظار داریم آژانس به شکل غیر جانبدارانه و حرفه‌ای کارش را پیش ببرد و ما نیز آماده پاسخگویی هستیم، اما مدام پرسش‌ها را افزایش ندهند.

    رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره محدوده زمانی پاسخ به 5 پرسش مورد نظر آژانس نیز گفت : تا 25 اوت قرار بود این پرسش ها را پاسخ دهیم که برخی را اقدام کردیم و برخی مانده است البته اگر موضوع EWB را زودتر اعلام نظر می کردند که خاتمه یافته است قطعا در موضوع این 5 پرسش هم تسریع می‌شد.

    صالحی تاکید کرد : اعتماد باید متقابل باشد اینگونه نیست که ما همه قدم‌ها را برداریم و طرف مقابل بخواهد با تانی قدم بردارد؛ تفاهم شده است تا بتوانیم به گونه‌ای عمل کنیم که رضایت طرفین جلب شود .

    وی در پاسخ به این پرسش که علاوه بر خبرهای رسمی از دیدارهایش با آمانو آیا نکات دیگری نیز وجود دارد گفت: مذاکرات مهمی مانند مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 و مکمل آن، مذاکره با آژانس پیچیده و دربرگیرنده مسائل مختلف و متعددی است که نمی شود همه را بازگو کرد و بالاخره زمانی می توان اینها را بازگو کرد که به سرانجامی رسیده باشد.

    صالحی افزود: اکنون بیاییم بگوییم در مذاکراتی که امروز با آقای آمانو حدود یک ساعت و نیم داشتیم دقیقا چه گفتگوهایی انجام شد؟ چه اعتراضاتی داشتیم؟ چه خواسته‌هایی داشتیم؟ چه خواسته هایی آنان داشتند ؟ آیا انتظار است همه جزئیات را قبل از اینکه به نتیجه رسیده باشد، بگوییم؟.

    وی گفت : قطعاَ این صواب نیست و ممکن است روند را با مشکل روبرو کند به همین علت تلاش می‌کنیم مواردی را با رسانه‌ها مطرح کنیم که تقریبا به سرانجام مورد نظر رسیده و اطمینان حاصل شده باشد و بعد اعلام می‌کنیم به نتیجه رسیدیم یا نرسیدیم.

    معاون رئیس جمهور همچنین گفت: در جمع بندی کلی می‌توانم بگویم مذاکرات ما با آژانس از آبان گذشته تاکنون رویه‌ای جدی‌تر در خصوص همکاری با این نهاد داشته و آژانس هم رویه مثبت تری در این باره در پیش گرفته است.

    صالحی افزود: ما تاکنون به 13 سوال آژانس پاسخ داده ایم و 5 پرسش دیگر دارند که در این باره تفاهم کرده‌ایم که برخی پرسش و برخی خواسته ( تقاضا) است، مانند بازدید از برخی مراکز که درباره آنها نیز تقریبا تفاهم کرده‌ایم که انجام شود.

    نظر

    • rajabnejad
      عضو فعال
      • Jan 2012
      • 4331

      #9482
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      ایران در مذاکره و همکاری برمبنای حقوق خود جدی است
      روحانی:توان موشکی ایران قابل مذاکره نیست



      رییس جمهور با تأکید بر اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید نقش مؤثرتری در حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران بر عهده گیرد، گفت: طی 12 سال گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور منظم از تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بازدید و بارها اعلام کرده است که برنامه اتمی ایران هیچ گاه از مسیر صلح آمیز منحرف نشده است.

      حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه و در دیدار یوکیو آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار امیدواری کرد که با روشن شدن برخی ابهامات غیر واقعی درباره فعالیت های هسته ای ایران ، نام خوبی از آژانس به عنوان نهادی بی طرف که در شناختن حق کشورها برای استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای نقش مثبت و بدون تمایز ایفا می کند، باقی بماند.

      رییس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس اصول و چارچوب‌های بین‌المللی به دنبال همکاری فنی، حقوقی و شفاف با آژانس انرژی اتمی بوده است، گفت: ایران در مسیر توسعه نیازمند به فناوری‌های نوین از جمله فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای است و براساس تصمیم ملت و نیز نظر مجلس شورای اسلامی در جهت استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در حوزه برق، پزشکی، کشاورزی و صنعتی حرکت خواهد کرد.

      روحانی تأکید کرد: تهران در مذاکرات خود با کشورهای ۱+۵ و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جدی است و چیزی بیش از حق خود از جمله غنی‌سازی برای اهداف صلح آمیز نمی‌خواهد.

      رییس شورای عالی امنیت ملی در عین حال با اشاره به اینکه در مسیر شفافیت‌ ایران تسهیلات لازم برای نظارت بر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را فراهم آورده است، افزود: ما تنها نظارت‌های قانونی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌پذیریم که در چارچوب ان پی تی و پادمان باشد و هرگونه نظارت‌های فراقانونی بدعتی است که به ضرر همه کشورهای در حال توسعه تمام خواهد شد.


      روحانی با بیان اینکه در صورت دستیابی به توافق نهایی با ۱+۵ در چارچوب برنامه اقدام مشترک ژنو، ایران در حد مورد نیاز خود به غنی‌سازی در داخل کشور ادامه خواهد داد و طرف مقابل نیز باید تحریم‌های دو جانبه و چندجانبه و بین‌المللی را بر دارد، ادامه داد: ما هیچ ابایی از همکاری در جهت رفع ابهامات نداریم، چرا که به لحاظ اخلاقی و در چارچوب مذهبی و فتوای رهبر معظم انقلاب، در دکترین دفاعی ایران به هیچ‌وجه استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی جایی ندارد.

      رییس جمهور تأکید کرد: بدون تردید دستیابی به توافق جامع می‌تواند بازی برد – برد برای طرفین باشد و به صلح و ثبات بیشتر در منطقه و جهان و ارتباط بیشتر و مؤثرتر ایران با جهان کمک کند.

      روحانی با تشریح مذاکرات و روند همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سال ۲۰۰۲ تاکنون تصریح کرد: معتقدم در صورتی که عزم و اراده جدی برای حل و فصل موضوع و دستیابی به توافق وجود داشته باشد، ظرف کمتر از یک سال می‌توان به نتیجه نهایی با آژانس دست یافت و امروز نیز ایران مصمم به دستیابی به نتیجه در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

      رییس جمهور از مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست با توجه به مذاکرات این نهاد با مسوولان ایرانی، نسبت به انتشار گزارش‌های نوبه ای از روند پیشرفت گام به گام و رو به جلو اقدام کند.
      دکتر روحانی همچنین تاکید کرد: توان موشکی ایران به هیچ عنوان و در هیچ رده ای قابل مذاکره نیست.

      یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز با اشاره به اهمیت پرونده هسته‌ای ایران در آژانس، گفت: از ابتدای تصدی مسئولیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره سعی کردم منصفانه عمل کنم و شرایط و قوانین را برای همه کشورها یکسان در نظر بگیرم.

      وی با تأکید بر اینکه روند پیشرفت مذاکرات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بویژه در یک سال گذشته کاملاً مثبت و رو به جلو بوده است، اظهار امیدواری کرد در چارچوب تفاهم‌نامه همکاری که میان طرفین به امضاء رسیده بتوان هر چه سریع‌تر ابهامات به جا مانده از گذشته و حال را برطرف کرد.

      به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: آژانس از آمادگی ایران برای شفافیت بیشتر در موضوع هسته‌ای قدردانی و تلاش می‌کند تا از این فرصت برای دستیابی به یک الگوی همکاری ارزشمند، استفاده کند.

      آمانو با تاکید بر اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز از طولانی شدن فرآیند مذاکرات ناخرسند است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری نزدیک مسایل در یک برنامه زمانی معقول حل شود
      هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #9483
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        تخت روانچی: در مذاکرات هسته ای می توان تا 3 آذر به نتیجه رسید
        تهران- ایرنا- عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران گفت: اگر طرف مقابل وقت کشی نکرده و موضوعات غیرمرتبط را وارد مذاکرات نکند، می توان تا سوم آذر ماه 1393 به نتیجه برسیم.
        تخت روانچی: در مذاکرات هسته ای می توان تا 3 آذر به نتیجه رسید
        به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مجید تخت روانچی» روز دوشنبه در همایش ملی واکاوی روند پیشبرد سیاست هسته ای در دولت تدبیر و امید افزود: ما در ادامه مذاکرات همچنان با حسن نیت وارد شده و گفت و گوها را ادامه می دهیم و علاقمندیم که این پروژه به نتیجه برسد.

        وی با بیان این که اگر مذاکرات نیز به نتیجه نرسد انتهای دنیا نخواهد بود، اظهار داشت: حسن نیت ایران برای کل دنیا روشن شده است.

        معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه یادآور شد: ما به طرف مقابل گفته ایم که انعطاف حدی دارد اما فکر می کنیم که می توانیم به نتیجه برسیم.

        این خبر در حال تکمیل است.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #9484
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          [QUOTE=ایرج اکبری;528777][SIZE=4][B] با سلام این گفته های عراقچی نشان می دهد که از 4 ماه زمان تعین شده برای مذاکرات هسته ای 2 ماه همین طوری برای تفریحی تمام می شود نشت مجمع عموعی سازمان ملل از شهریور آغازمی شود تا تیم مذاکره کننده ایرانی برود آنجا می شود 20 شهریور و شروع به گفتگو کنند می شود 30 شهریور اگر واقعا این مهلت 4 ماهه برای تمام گروه ها ایران و غرب مهم بود از همین زمان ها شروع می کرند برای گفتگو حتما مهم نیست باز هم سر کاریم و بازی از نوع !!!





          عراقچی: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات هنوز تنظیم نشده است/به دنبال راه حل خلاقانه در مذاکرات هستیم
          #:-S:)]8->


          تاریخ خبر: 27/05/1393 | ساعت: 12:18
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #9485
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            با سلام با گفته های آقای ظریف میشه اینطور برداشت کرد که ممکنه تا 3 ماه آینده گروه 1+5 فقط بخواهند تحریم های شواری امنیت را برداندو تحریم های امریکا در مراحل بعدی طبق شرایط کم شود



            در حاشیه دیدار با معاون وزیر خارجه رومانی
            ظریف: اعضای ۱+۵ تعهد خود را برای لغو تحریم‌های شورای امنیت اجرایی کنند
            وزیر خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران گفت: اعضای ۱+۵ تعهد خود را برای لغو تحریم‌های شورای امنیت اجرایی کنند.

            خبرگزاری فارس: ظریف: اعضای ۱+۵ تعهد خود را برای لغو تحریم‌های شورای امنیت اجرایی کنند
            به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اعضای 1+5 تعهد خود را برای لغو تحریمهای شورای امنیت اجرایی کنند.

            وی افزود: این موضوع در تمام دورهای مذاکرات به طرف مقابل اعلام شده و آنها باید از طریق مکانیزم‌های شورای امنیت به لغو تحریمهای ایران کمک کنند.

            وزیر خارجه در حاشیه دیدار معاون وزیر خارجه رومانی امروز دوشنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قبل از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل دیداری با کاترین اشتون خواهیم داشت گفت مذاکرات متعددی را با اعضای مختلف 1+5 و به صورت دوجانبه با آنان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل خواهیم داشت.

            وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا ۱+۵ توان لغو تحریمهای وضع شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل را دارد یا خیر افزود: گروه ۱+۵ خودش به تنهایی توان لغو تحریمهای شورای امنیت را ندارد ولی به عنوان ۵ عضو دائم شورای امنیت باید بداند هیچ توافقی عملیاتی نمی‌شود مگر اینکه اعضای ۱+۵ تعهد خود را برای لغو تحریمهای شورای امنیت علیه ایران اجرایی کنند و این نکته در تمام مذاکرات هسته ای به آنها گوشزد و امری مشخص بوده است.

            ظریف در پایان اظهار داشت: یکی از مهمترین تعهداتی که در هر دور از مذاکرات انجام میشود این است که ۱+۵ باید از طریق مکانیزمهای شورای امنیت به لغو تحریمها کمک کند.

            - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....Fuk4iLuN.dpuf
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • amirabbas2011
              عضو فعال
              • Nov 2013
              • 651

              #9486
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              ظریف و اشتون اوایل سپتامبر دیدار می‌کنند


              عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با 1+5 گفت: اوایل سپتامبر دیداری میان کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزار خواهد شد.

              به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی در حاشیه همایش ملی واکاوی پیشبرد سیاست هسته‌ای در دولت روحانی در جمع خبرنگاران درباره سفر یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، گفت: بر اساس توافق انجام شده میان آژانس و ایران کارمان را جلو می‌بریم. تا کنون چند مرحله از این توافق گذشته و سفر آمانو هم بر اساس همین توافق است که چگونه بتوانیم این توافق را اجرایی کنیم.

              وی با تأکید بر اینکه بحث اجرای پروتکل الحاقی در کار نیست، گفت: بر اساس توافق انجام شده که به صورت مکتوب به امضای آقای صالحی و آقای آمانو رسیده است این توافق مرحله، مرحله است و اکنون در یکی از مراحل آن قرار داریم. بر همین اساس گاهی مذاکرات در وین و گاهی در تهران انجام می‌گیرد و سفر اخیر آمانو نیز در این چارچوب است.

              وی درباره تحریم‌های لغو شده از سوی گروه 1+5 بر اساس توافق ژنو، گفت: از لحاظ اجرایی صادرات پتروشیمی آزاد شدن دارایی‌ها انجام گرفته است که اکنون نیز این توافق 4 ماه تمدید شده است.

              وی با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5 گفت: مذاکرات کارشناسی میان دو طرف به زودی انجام می‌گیرد ولی هنوز تاریخ دقیق آن مشخص نیست. همچنین از اوایل سپتامبر مذاکراتی را به صورت دوجانبه با کشورهای مختلف گروه 1+5 خواهیم داشتم. همچنین اوایل سپتامبر دیداری میان کاترین اشتون رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزار خواهد شد. با توجه به اینکه در ماه آگوست بیشتر کشورهای غربی در تعطیلی به سر می‌بردند مذاکرات چندان انجام نشد اما اواخر آگوست و اوایل سپتامبر برنامه‌های متنوعی داریم.

              روانچی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مهمترین چالش میان ایران و گروه 1+5 چیست، گفت: اختلافات همان اختلافات قبلی است. ما مسائل مختلفی را مورد تبادل نظر و گفت‌وگو قرار می‌دهیم. برخی از مسائل هنوز حل نشده است. ما به دنبال حل این مسائل از جمله مسأله غنی سازی و تحریم‌ها هستیم. همه این مسائل مهم هستند.

              وی درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران‌، گفت: اگر نگاهی به گزارش اخیر بیندازیم مشاهده می‌کنید که ایران تمام آنچه را که انتظار می‌رفت بر اساس توافق انجام دهد را انجام داده است و نشان می‌دهد که ایران جدی است و هر آن‌چه که لازم بوده را انجام داده است.

              روانچی اضافه کرد: ما معتقد هستیم که می‌توان به توافق پیش از زمان مقرر یعنی 24 نوامبر دست یافت. ایران به نوبه خود اعلام کرده است که هر تلاشی که برای دستیابی به توافق لازم باشد انجام دهد اما طرف مقابل نیز باید چنین تعهدی داشته باشد و گام‌های لازم را بردارد.

              معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر وزرای خارجی چند کشور اروپایی به ایران گفت: در آینده نزدیک چند وزیر خارجه به ایران سفر می‌کنند اما هنوز زمان آن مشخص نیست. در مقابل وزیر امور خارجه کشورمان نیز سفری به چند کشور اروپایی خواهد داشت.

              نظر

              • rajabnejad
                عضو فعال
                • Jan 2012
                • 4331

                #9487
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                بانک: مذاکرات به نتیجه می‌رسد
                مرتضی بانک، قائم مقام سرپرست نهاد ریاست جمهوری در همایش ملی "واکاوی روند پیشبرد سیاست هسته‌ای در دولت یازدهم" اظهار کرد: دولت سعی کرده است با توجه به شرایط موجود و با این نگاه که مردم را راضی نگه دارد، فعالیت‌های اقتصادی‌اش را ترمیم کند .




                به گزارش ایسنا، بانک با اشاره به این که دولت با تکیه بر قدرت و منافع ملی مذاکرات هسته‌ای را شروع کرد افزود: وضعیت ایران و قدرت ملی‌اش شرایطی را فراهم می‌کند که ثبات سیاسی ایران برای سال‌های زیادی استمرار خواهد داشت و هم‌چنین جامعه بین‌الملل و منطقه‌یی که ما در آن هستیم نیازمند حفظ ثبات در آن است که ایران می‌تواند به آن کمک کند .

                بانک با اشاره به اقدامات دولت در یک سال گذشته اظهار کرد: این فعالیت‌ها نشان داد که ما در بسیاری از مسائل اقتصادی متاثر از تحریم‌ها نبوده‌ایم بلکه سیاست‌های دولت قبل در بخش عظیمی باعث شد اقتصاد به این شکل درآید. اگر ما با اجرای هدفمندی یارانه‌ها درآمد حاصل از آن را صرف مسائل صنعتی، تولیدی و اقتصاد کشور می‌کردیم قطعا بخشی از این وضعیت به وجود نمی‌آمد. دولت آن‌قدر در تنگنا قرار گرفت که مجبور شد از آخرین منبع درآمدی‌اش یعنی دلار برای تامین هزینه‌های جاری‌اش استفاده کند. از این‌رو دلار را شناور کرد .

                این مقام دولت روحانی خاطرنشان کرد: سیاست‌های اقتصادی در دولت قبل به همان سمتی رفت که تحریم‌کنندگان بین‌المللی می‌خواستند. بنابراین نمی‌توان گفت که وضعیت اقتصادی کنونی صرفا ناشی از اعمال تحریم‌های بین‌المللی و یک‌جانبه علیه ایران است .

                بانک با طرح این سوال که آیا می‌توان در چنین شرایطی وضعیت اقتصادی را بهبود بخشید؟ تصریح کرد: معتقدم این امر کاری شدنی است. اگر اقتصاد را از حالت پوپولیستی و سیاسی خارج کنیم و براساس نظریات اقتصاد مقاومتی و فرآیندهای موجود در اقتصاد داخلی آن را اداره کنیم می‌توان به بهبود شرایط کمک کرد. در این شرایط هرچند هزینه‌های تحریم وجود دارد اما می‌توان آن را بسیار کاهش داد .

                قائم مقام سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه به تاثیرات کاهش تحریم‌ها در چارچوب توافق ژنو اشاره کرد و گفت: صادرات و کشتیرانی در حوزه گاز و پتروشیمی رونق خوبی در شش ماه گذشته یافته است و مهم‌تر این که درآمدهای حاصل از این مساله را می‌توانیم وارد کشور کنیم. هم‌چنین بخشی از درآمدهای گذشته‌مان نیز به کشور بازگشته است .

                بانک مهم‌ترین تاثیر اجرای توافق ژنو را ایجاد فضای جدید در تعاملات اقتصادی دانست و افزود: مهم این است که کشورها و شرکت‌های مختلف نگاه‌شان به سرمایه‌گذاری و ورود به ایران نسبت به یک سال گذشته تلطیف شده است و آرامش برای تعامل به وجود آمده است .

                او تاکید کرد: اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و شرایط موجود تغییر نکند باید با تکیه بر سیاست‌های دقیق، تخصصی و یک تیم کارشناسی آثار منفی تحریم‌ها را کاهش دهیم .

                در عین حال با توجه به اینکه بنده بخشی از دولت محسوب می‌شوم و اطلاعاتی در اختیار دارم معتقدم مذاکرات به نتیجه می‌رسد و تیم هسته‌ای ما این توانمندی را دارد که آن را به سرانجام برساند.
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #9488
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  دکتر جمشيد ممتاز: لغو تحريم هاي شوراي امنيت جزئي از توافق جامع نيست

                  استدلال برخي اعضاي 1+5 درباره طرح موضوع موشک ها مردود است

                  دکتر جمشيد ممتاز استاد حقوق بين الملل و از اساتيد بنام اين رشته در جهان ، صبح روز گذشته مهمان همايش ملي واکاوي سياست هسته اي دولت يازدهم بود . در فرصتي که در زمان استراحت اجلاس دست داد با او که مشاور حقوقي وزارت خارجه و تيم مذاکره کننده هسته اي کشورمان است گفت وگويي در مورد ورود موضوع بحث موشک هاي ايراني به مذاکرات انجام دادم که البته در ادامه به اصل بررسي تحريم هاي شوراي امنيت در مذاکرات و توافق نهايي رسيد. تا جايي که دکتر ممتاز عقيده داشت موضوع قطعنامه هاي شوراي امنيت قابليت حل و فصل در توافق ميان ايران و ۱+۵ را ندارد. گفت و گوي خراسان را با جمشيد ممتاز مي خوانيد:

                  بند 9 قطعنامه 1929 شوراي امنيت در مورد موشک هاي بالستيک بحث کرده و بر اين اساس علي رغم مخالفت جمهوري اسلامي ، برخي کشورهاي ۱+۵ خواهان مذاکره در اين زمينه هستند . تا چه ميزان استدلال حقوقي اين کشورها قابل قبول است ؟

                  اين استدلال مردود است و در قالب مذاکراتي که در ژنو يا وين انجام شده به دليل اينکه کشورهاي طرف مذاکره ايران اين اختيارو صلاحيت را ندارند که در مورد محتواي قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل حرف زده و با ما به توافق برسند ، طبيعتا اين موضوع در دستور کار نيست و نبايد هم باشد .

                  اما يکي ازخواسته هاي ما لغو تحريم هاي شوراي امنيت است و بايد در اين زمينه ها هم بحث کنيم .

                  اين جزو موضوعاتي که در دستور کار اين جلسات است، نيست.

                  حتي در توافق نهايي هم مورد نظر نخواهد بود ؟

                  خير. درتوافق نهايي هم چنين چيزي نخواهد بود .چون طبق ماده سوم منشور سازمان ملل متحد اگر چند کشور عضو سازمان ملل با هم توافق کرده و اين توافق در تعارض با قطعنامه شوراي امنيت باشد ، قطعنامه بر اين توافق اولويت خواهد داشت و در نتيجه در دستور کار قرار گرفتن اين مسئله فايده اي نداشته و قانوني نيست.

                  اما طرف هاي غربي بر وجود مسئله موشک ها در مذاکرات تاکيد دارند و آن را جزو مذاکرات مي دانند .

                  سند توافق 2013 ژنو مسئله موشک را جزو عناوين مورد قبول مذاکره نمي داند.

                  اما در توافق ژنو تصريح شده که بايد به نگراني هاي شوراي امنيت که در قطعنامه ها آمده پرداخته شود .

                  چنين چيزي در سند ژنو نيست و نمي توان طبق توافق ژنو قطعنامه هاي شوراي امنيت را به مذاکره گذاشت .

                  ما گفتيم همه تحريم ها از جمله تحريم هاي شوراي امنيت بايد در انتهاي کار و رسيدن به توافق جامع برداشته شود . در اين خصوص چه مي گوييد؟

                  تحريم هاي شوراي امنيت را فقط شوراي امنيت مي تواند برطرف نمايد و ما در مذاکرات توافق مي کنيم که به اين نتيجه برسيم.

                  يعني با وجود توافق نهايي و حتي پس از لغو تحريم هاي ار وپا و آمريکا عليه ايران ، باز هم بايد تحريم هاي ايراني شوراي امنيت در اين نهاد بررسي مجدد شده وبايد در آنجا لغو گردد؟

                  شما به اين صورت اقتدار شوراي امنيت را زير سوال مي بريد. چون شوراي امنيت قطعنامه صادر کرده و اين طور نيست که چند کشور با هم صحبت کنند و قطعنامه ها لغو شود . چنين چيزي ممکن است؟
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • rajabnejad
                    عضو فعال
                    • Jan 2012
                    • 4331

                    #9489
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    ایران اطلاعات جدیدی به آژانس می‌دهد
                    روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی با اشاره به سفر اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران مدعی شد این کشور قرار است اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های هسته‌یی‌ گذشته‌اش ارائه دهد.



                    به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال در گزارش خود مدعی شد: ایران قرار است دوشنبه هفته آینده اطلاعات مربوط به دو جنبه کلیدی از فعالیت‌های گذشته هسته‌یی‌اش را به آژانس ارائه دهد.

                    غرب ادعا می‌کند این جنبه‌های فعالیت هسته‌یی ایران به منظور دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌یی دنبال می‌شده است. این درحالی است که ایران همواره این ادعاها را رد و تاکید می‌کند برنامه هسته‌یی‌اش ماهیت کاملا صلح‌آمیز دارد.

                    این روزنامه آمریکایی در ادامه آورده است: دیدار و گفت‌وگوهای اخیر میان ایران و آژانس بین‌المللی انژری اتمی کاملا از مذاکرات هسته‌یی ایران و گروه 1+5 متفاوت است اما شواهد نشان می‌دهد که نتیجه همکاری‌های ایران و آژانس بر موفقیت مذاکرات هسته‌یی تاثیرگذار است.

                    یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز یک‌شنبه به منظور دیدار با مقامات بلندپایه ایران وارد تهران شد.

                    وی در این سفر با حسن روحانی رییس جمهور، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران دیدارهایی را برگزار کرد.

                    او پس از سفرش این دیدارها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: آژانس بر ادامه شفاف‌سازی ایران درخصوص فعالیت‌های هسته‌یی‌ گذشته‌اش تاکید دارد.
                    هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #9490
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      سفر مقام آمریکایی برای مذاکره تحریم‌های ایران

                      دیوید کوهن، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی وزیر خزانه داری آمریکا هفته آینده برای مذاکره در مورد تحریم‌های ایران به خاورمیانه و آسیا سفر خواهد کرد.

                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که کوهن به توکیو، سئول، پکن، ابوظبی و مسقط سفر خواهد کرد.

                      بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، وی با مقامات بلندپایه این کشورها برای گفت‌وگو در مورد تمدید توافق مقدماتی میان کشورهای غربی و ایران و همچنین تداوم اجرای تحریم‌ها علیه ایران دیدار خواهد کرد.

                      کوهن در این سفر همچنین در مورد اقداماتی برای تحت فشار قرار دادن روسیه بر سر مداخلاتش در اوکراین و همچنین تحریم‌های کره شمالی صحبت خواهد کرد.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #9491
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                        سفر مقام آمریکایی برای مذاکره تحریم‌های ایران

                        دیوید کوهن، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی وزیر خزانه داری آمریکا هفته آینده برای مذاکره در مورد تحریم‌های ایران به خاورمیانه و آسیا سفر خواهد کرد.

                        به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که کوهن به توکیو، سئول، پکن، ابوظبی و مسقط سفر خواهد کرد.

                        بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، وی با مقامات بلندپایه این کشورها برای گفت‌وگو در مورد تمدید توافق مقدماتی میان کشورهای غربی و ایران و همچنین تداوم اجرای تحریم‌ها علیه ایران دیدار خواهد کرد.

                        کوهن در این سفر همچنین در مورد اقداماتی برای تحت فشار قرار دادن روسیه بر سر مداخلاتش در اوکراین و همچنین تحریم‌های کره شمالی صحبت خواهد کرد.


                        بزرگترین بانک ژاپن به نقض تحریم‌ها علیه ایران متهم شد




                        با سلام قابل توجه آقای روحانی که پایه تحریم ها شکشته شده آخه چه زمانی دولت کنونی می خواهد از خواب بیدار شود دوران سختی در پیش داری آقای روحانی با حرف نمیشه کشور پیش برد
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #9492
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                          نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه/۱
                          لغو تمام تحریم‌ها در دستورکار تیم مذاکره کننده ایرانی
                          سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت که تیم مذاکره کننده ایرانی لغو تمام تحریم‌ها را در توافقنامه جامع هسته‌ای دنبال می‌کند.
                          خبرگزاری فارس: لغو تمام تحریم‌ها در دستورکار تیم مذاکره کننده ایرانی


                          به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تسلیت شهادت امام صادق (ع)، با اشاره به سالگرد کودتای 28 مرداد، گفت: کودتای 28 مرداد برای همه ما یادآور دخالت‌های دولت‌های آمریکا و انگلستان در امور داخلی ایران بود و این کودتا منجر به سرنگونی دولت مردمی ایران و بازگشت شاه دیکتاتور شد و نمونه بارز و روشنی از دخالت آشکار آمریکا و انگلستان در امور داخلی ایران بود که نقض صریح قوانین و مقررات بین‌المللی بود.

                          سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: مسئولیت صریح این کودتا در حوزه‌های بین‌المللی و حقوقی متوجه عاملان آن بوده و خشم و بی اعتمادی عمیق ملت ایران نسبت به دولت آمریکا ناشی از همین رویکردهای خصمانه، مداخله گرایانه و توسل به اهرم‌های غیرقانونی و دخالت در امور داخلی ایران تلقی می‌شود و متاسفانه این رویکرد تداوم داشته و در صحنه‌ها و موضوعات مختلف شاهد این دخالت‌ها برای تغییر روندهای مردمی بودیم و حتی در مورد همه کشورهایی که دارای حکومت‌های مردمی بودند این دخالت‌ها صورت گرفته و دنبال می‌شود.

                          افخم اضافه کرد: دولت یازدهم در چارچوب سیاست تنش زدایی و تعامل سازنده با جهان و در مسیر خطوط کلی سیاست‌های نظام، موضوع مدیریت اختلافات از طریق ترغیب طرف مقابل به تکریم ملت ایران و احترام گذاشتن به رای مردم را دنبال می‌کند و بر همین اساس مبانی اصلی سیاست خارجی کشور و فعالیت دولت یازدهم بر این اساس تنظیم شده و امیدواریم جهان نسبت به روندهای واقعی ایران، استقلال و تکریم ملت ایران هر چه بیشتر آگاهانه قدم بردارند و شاهد سیاست‌های واقع بینانه مبتنی بر احترام و تکریم ملت ایران باشیم.

                          سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین وضعیت نوراحمد نیکبخت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن با بیان اینکه اخبار رسیده حاکی از سلامت این دیپلمات ایرانی است، گفت: در ملاقات‌های سفارت ایران با مسئولان یمن این قضیه دنبال می‌شود و پیگیری‌ها برای آزادی او ادامه دارد.

                          وی اضافه کرد: کمیته پیگیری به طور مستمر گفت‌وگوهایی را با مسئولان یمن انجام داده و می‌دهد تا به بازگشت سالم آقای نیکبخت بینجامد.

                          سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ناآرامی‌های اخیر در یمن نیز اظهار داشت: ما از روندهای سیاسی حمایت می‌کنیم و امیدواریم این سازوکارها پاسخی باشد به مطالبات مشروع مردم در این کشور و در عین حال امیدواریم آینده سیاسی یمن براساس مشارکت و فعالیت همه گروه‌ها و جناح‌ها و احزاب سیاسی باشد و آینده این کشور با مشارکت آنها در یک فضای مسالمت‌آمیز شکل بگیرد.

                          افخم در پاسخ به سؤالی درباره سفر اخیر آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران با بیان اینکه همکاری‌های ایران و آژانس رو به جلو است و مسیر پیشرفت را طی می‌کند، خاطرنشان کرد: تفاهماتی بین ایران و آژانس صورت گرفته که براساس آن گفت‌وگوها برای رفع ابهامات و پاسخ به سؤالات ادامه دارد.

                          وی با ذکر این نکته که مصمم به همکاری با آژانس هستیم، گفت: این سفر نیز در همین چارچوب بود و این مسیر سازنده است و طرفین، گفت‌وگوها را در ابعاد فنی و حقوقی انجام می‌دهند و در عین حال امیدواریم این گفت‌وگوها و مسیر حل یکایک موضوعاتی که مطرح است در یک فضای کاملا فنی و حقوقی پیش برود و آژانس مانع از تاثیر امور سیاسی بر این روند شود و در یک فضای حرفه‌ای و تخصصی این موضوعات مسیر تدریجی خود را طی کند.

                          افخم سفر آمانو را سازنده خواند و افزود: در این سفر بر تداوم همکاری‌ها و ادامه مسیر رو به جلو تأکید شد.

                          سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر برخی از وزرای خارجه اتحادیه اروپا از رفت و آمدهای سیاسی طی دو هفته آینده خبر داد و افزود: برنامه‌ها در این زمینه در حال تنظیم است و به محض قطعی شدن اطلاع رسانی صورت می‌گیرد.

                          وی همچنین گفت که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه قرار است به چند کشور اروپایی سفر کند که متعاقب قطعی شدن اعلام خواهد شد و این سفرها را در تداوم رفت و آمدهای سیاسی عنوان کرد.

                          افخم در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا توافقنامه جامع هسته‌ای حاصل می‌شود نیز گفت: اگر گروه 1+5 حسن نیت داشته باشند مذاکرات می‌تواند به نتیجه برسد و حصول توافق در زمانبندی پیش بینی شده امکانپذیر است.

                          وی اضافه کرد: اگر واقع بینی وجود داشته باشد امکان رسیدن به تفاهم وجود دارد.

                          سخنگوی وزارت خارجه در خصوص لغو تحریم‌ها نیز با بیان اینکه در بخش‌هایی که براساس برنامه اقدام مشترک توافق شده، از جمله در حوزه پتروشیمی و بیمه قدم‌هایی در راستای لغو تحریم‌ها برداشته شده و زمانی به توافق جامع برسیم تحریم‌های یکجانبه و تحریم‌های شورای امنیت لغو می‌شود و تیم مذاکره کننده ایرانی لغو تمام تحریم‌ها را در توافقنامه جامع هسته‌ای دنبال می‌کند.

                          - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....vE83BWOD.dpuf
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #9493
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1



                            گزارش جدید آژانس از التزام ایران به توافق هسته ای خبر می‌دهد.
                            خبرگزاری فارس: گزارش جدید آژانس از التزام ایران به توافق هسته‌ای خبر می دهد


                            به گزارش خبرگزاری فارس، گزارش جدید آژانس از التزام ایران به توافق هسته ای خبر می دهد.

                            منابع دیلماتیک می‌گویند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه با انتشار گزارشی، از پایبند بودن ایران به شرایط توافق موقت ژنو خبر دهد.

                            بر اساس این گزارش، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسئول بررسی میزان التزام ایران به این توافق‌نامه است، توافق‌نامه‌ای که دی ماه سال گذشته برای مدت 6 ماه بین ایران و 1+5 منعقد شد و چندی پیش برای مدت 4 ماه دیگر تمدید شد.

                            این گزارش می افزاید، هدف از انعقاد این موافقت‌نامه ایجاد بستر زمانی مناسب برای گفت‌وگوی ایران و 1+5 برای رسیدن به یک توافق نامه دائمی در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور است.

                            - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....mQn96Chj.dpuf
                            آخرین ویرایش توسط ایرج اکبری؛ 2014/08/20, 21:07.
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #9494
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              روحانی:شخصا تیم‌هسته‌ای راهدایت‌می‌کنم


                              پایه تحریم سست شده است

                              رئیس جمهور مساله هسته‌ای را در کنار تحریم‌های ظالمانه غرب مورد اشاره قرار داد و گفت: پایه تحریم سست شده است به طوری که امروز در بخش کشتی‌رانی ، بیمه ، خودرو ، پتروشیمی و خرید قطعات هواپیما تحریم دشمنان شکسته شده است و وضعیت با یک‌سال پیش متفاوت است .

                              رئیس جمهور گفت: ما آن‌چه سهم‌مان در بحث هسته‌ای است در قالب مذاکرات به جد دنبال می‌کنیم و با به‌کارگیری بهترین کارشناسان و دیپلمات‌های کارکشته روند مذاکرات را به پیش می‌بریم به طوری که بنده شخصا تیم مذاکرات را هدایت می‌کنم و کاملا در جریان روند مذاکرات هسته‌ای می‌باشم .

                              رئیس دولت یازدهم افزود: البته حواسمان جمع است تا روی منافع ملی مردم و کشور مذاکره نکنیم و بنده همانطور که قول دادم هم سانتریفیوژ‌ها می‌چرند و هم چرخ زندگانی مردم .

                              وی موفقیت‌های به دست آمده در مذاکرات هسته‌ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: همه بر این اصل باور دارند که تحریم به نفع هیچ کس نیست و سران کشورهای غربی و آسیایی خودشان به صراحت اعلام کرده‌اند از قبل این تحریم‌ها دچار ضرر و زیان شده‌اند و حتی رئیس‌جمهور برخی از کشورهای اروپایی تندتر از بنده اظهار نظر کرده که این تحریم‌ها ضدبشری و اشتباه بوده است
                              .
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • rajabnejad
                                عضو فعال
                                • Jan 2012
                                • 4331

                                #9495
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                ظریف: پیش‌نویس متن توافق با 1+5 آماده است/ نه پرسپولیسی‌ام نه استقلالی



                                وزیر امور خارجه کشورمان گفت: یکی از وظایف توافق نهایی برداشته شدن کلیه تحریم‌های شورای امنیت و یک‌جانبه است.

                                به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد جواد ظریف چهارشنبه شب با اشاره به سفر یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران و استفبال وی از ادامه همکاری ها در چارچوب تفاهم مشترک در بیان و توضیح "تفاهم مشترکی" که با آژانس و 1+5 هم زمان وجود دارد، گفت: ما دو تفاهم داریم؛ یکی با آژانس است که قبل از تفاهم با 1+5 در پاییز سال 1392 با حضور آقای آمانو و صالحی در تهران امضا شد و یک تفاهم هم با 1+5 داریم که در چارچوب برنامه اقدام مشترک است که در 3 آذر سال 1392 به دست آمد و بر هر دو این ها آژانس نظارت دارد.

                                ظریف با بیان اینکه ما بسیار سخت مذاکره می‌کنیم، اظهار کرد: احتمالا شما از افراد مختلفی شنیدید که ما مذاکره کنندگان سختی هستیم و به راحتی چیزی را نمی پذیریم اما وقتی مساله‌ای را با توجه به منافع و قوانین مدنظرمان پذیرفتیم تعهدمان را اجرا می کنیم. از این رو توافقی که با آژانس برای حل و فصل موضوعات کنونی و گذشته داشتیم را تاکنون به خوبی اجرا کردیم.

                                او گفت: نماینده آژانس در مذاکرات با 1+5 حضور ندارد بلکه بر اجرای تفاهم ژنو در بخش مربوط به تعهدات هسته ای ایران نظارت می کند هم چنین بر اجرای تعهدات 1+5 در چارچوب کمیته ای که بر اساس توافق شکل گرفته است نظارت می شود.

                                وزیر خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به طرح امنیتی سازی علیه ایران در دنیا گفت: همیشه برنامه کاری رژیم صهیونیستی و طرفدارانش و برخی کشورهای غربی این بوده که از ایران یک تهدید امنیتی بسازند و یکی از راه ها برای رسیدن به این هدف این بوده است که در دنیا بقبولانند که ایران به دنبال این است که مذاکره را برای مذاکره بخواهد و دنبال وقت تلف کردن است اما ما این فضا را در این مذاکرات شکستیم و یکی از روش‌های‌مان پایبندی به تعهدات‌مان بوده است.

                                ظریف گفت: این پایبندی به تعهدات از سوی ایران به شکلی بود که آمریکایی‌ها و حتی شخص رییس‌جمهور این کشور اعلام کرد که ایرانی‌ها همه تعهدات‌شان را اجرا کردند ضمن این که مذاکره‌کنندگان سختی بودند. این اظهارات آمریکایی‌ها برایشان کار را دشوار تر می کند و نمی توانند در آینده ایران را به وقت کشی و خرید زمان متهم کنند.

                                رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در پاسخ به این پرسش که مقامات دو طرف اعلام کرده‌اند برای رسیدن به توافق عجله ندارند؟ با بیان این که برای رسیدن به توافق بهتر است جدی مذاکره کنیم و از زمانی که ما مسوولیت مذاکره را به عهده گرفتیم این گونه بوده است، افزود: از سویی چون مذاکره را برای مذاکره نمی‌خواهیم مذاکره باز را قبول نمی‌کنیم و از همان ابتدا خواستار مذاکره در یک زمان‌بندی مشخص بود و زمان‌بندی شش ماه و یک سال پیشنهاد ایران بود.

                                وی با بیان این که در بین اعضای 1+5 هیچ وقت یک موضع یکپارچه و متحدی نداشته است و دائم در حال نزدیک کردن مواضع‌شان به یکدیگر هستند و حتی در "ژنو 2" بیش‌تر وقت صرف هماهنگی میان 1+5 شد تا این که صرف هماهنگی بین ایران و 1+5 شود، خاطرنشان کرد: الان هم این وضعیت را زیاد می‌بینیم و در مذاکراتی که چندین روز به طول می‌انجامد بیش‌ترین زمان صرف هماهنگی مواضع 1+5 می‌شود. در بین شش کشور لااقل دو کشور چین و روسیه الزاما گرایش‌هایی که نسبت به گروه‌های فشار صهیونیستی در کشورهای غربی است را ندارند و این کشورها بیش‌تر با ماهیت واقعی موضوع برخورد می‌کنند. مشکلی که ما داریم این است که ماهیت واقعی مساله هسته‌ای یک چیز و ماهیت سیاسی آن چیز دیگر. برای حل ماهیت واقعی راهکارهای زیادی وجود دارد اما برای رفع نگرانی سیاسی برخی کشورها مساله شکل دیگری است. از این رو برای رسیدن به موضع مشترک از سوی 1+5 زمان زیادی نیاز است.

                                ظریف در پاسخ به این که چرا تاخیر را به صلاح نمی‌دانید؟ گفت: کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی در چارچوب پروژه امنیتی‌سازی ایران همکاری و تعامل با ایران را هزینه‌بردار کرده بودند و در یک سال گذشته شرکت‌ها و موسسات مختلف و بسیاری به ایران سرازیر شدند. حتی افزایش قابل توجهی در گردشگران خارجی داشتیم و این‌ها برای این بود که فضای امنیتی علیه ایران شکسته شد و یکی از روش‌هایی که به شکسته شدن این فضا کمک کرد اصرار ما بر این مساله بود که مذاکره را برای مذاکره نمی‌خواهیم. ما مذاکره را برای راه‌حل می‌خواهیم و تحقیر ایران در مذاکره را نمی‌پذیریم و آمادگی داریم که در سطح وزیر خارجه زمان زیادی را در مذاکره صرف کنیم تا به نتیجه برسیم.

                                وزیر خارجه در پاسخ به این که حضور طولانی شما در مذاکرات موجب نشد که از موضوعات دیگر سیاست خارجی دور بمانید و بیش‌تر در خارج از کشور باشید؟ اظهار کرد: وظیفه وزیر خارجه است که خارج از ایران باشد و کار وزیر همین است. از سویی این گونه نیست که به مسایل دیگر رسیدگی نشود مثلا در مذاکرات "وین 6" چندین موضوع ازجمله غزه را پیگری می کردم؛ چندین تماس تلفنی با گروه‌های مختلف از رهبران گروه‌های مقاومت تا کشورهای دیگر و هماهنگی برگزاری اجلاس ویژه غیرمتعهدها در نیویورک درباره غزه را داشتم. بنابراین تمام وظایفی که وزیر دارد را می تواند پشت میز مذاکره‌اش در تهران یا پشت میز مذاکره هم انجام دهد.

                                او با اشاره به حضورش در جلسه استیضاح فرجی دانا و چهره متاثرش در مجلس گفت: متاثر بودم چون یکی از بهترین وزیران کابینه که دانشمندی برجسته، متعهد و ولایتمدار و متخصص هستند و کسی که در زمان مسوولیتش در دانشگاه‌ها آرامش را به آن بازگرداند استیضاح شد. برخی نمایندگان احساس کردند برای تذکر به کارهای ایشان نیاز است کار را به استیضاح بکشانند و امروز برای روابط دولت و مجلس روز خوبی نبود.

                                ظریف در پاسخ به این که اگر رییس‌جمهور در جلسه استیضاح او حاضر بود در نتیجه کار تفاوتی ایجاد می‌شد؟ اظهار کرد: به هرحال رییس‌جمهور به مردم اردبیل تعهد داده بودند. تعداد زیادی از اعضا کابینه گفتند که حضور شما (رییس جمهور) در جلسه مفید است اما ایشان گفتند چون قول دادم باید بروم.

                                مسوول تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در پاسخ به این پرسش که برخی از دیپلمات‌ها از مبهم بودن توافق نهایی سخن گفته‌اند؟ گفت: این که جزییات توافق نهایی چیست از زمان‌بندی تا این که روش‌های اجرای تعهدات دو طرف باید دقیق مشخص شود. تحریم‌هایی که علیه ایران در شورای امنیت که مساله هسته‌ای است همگی باید برداشته شوند و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا که مربوط به 30 سال گذشته است که برخی از آن‌ها مرتبط با بحث هسته‌ای است و برخی دیگر نیستند و باید این‌ها را از یکدیگر احصا کنیم. ما گروهی را در تهران داریم که از دستگاه‌های مختلف صنعتی و بانک مرکزی تشکیل شده‌اند که این مباحث را بررسی می‌کنند.

                                او اظهار کرد: ما هنوز روی هیچ چیز توافق نکرده‌ایم. ما در حال بحث روی مسایل هستیم و در جزییات گفت‌وگوها ادامه دارد؛ مثلا روش برداشته شدن تمامی تحریم‌های شورای امنیت این است که 1+5 به شورای امنیت برود و قطعنامه‌ای را تصویب کند که تمامی قطعنامه‌های قبلی را لغو کند. بنابراین یکی از نتایج توافق نهایی باید برداشته شدن تمامی تحریم ها باشد. یکی از کارهایی که باید بر سر آن توافق کنیم این است که در یک روز مشخص 1+5 به شورای امنیت می‌روند و یک قطعنامه‌ای را مطرح می‌کنند که متضمن اقدامی درباره تحریم‌هاست اما درباره جزییات قطعنامه توافق نکردیم اما اصل کار را توافق کرده‌ایم.

                                ظریف تصریح کرد: دو طرف تصویر روشنی از خواسته‌های یکدیگر دارند و چارچوب کلی داریم اما هنوز نوشته نشده است و سختی کار هم همین است.

                                وزیر خارجه درباره اقدامات حقوقدانان گفت: فکر می‌کنم آن چه را که حقوقدانان می‌توانستند انجام دهند صورت گرفته است و متن آماده است، الان فقط موضوع این است که در برخی موارد باید به تفاهم سیاسی برسیم و بعد آن تفاهم را باید در قالب عباراتی که حقوقدانان بر آن نظارت دارند در بیاوریم.

                                وی در پاسخ به این که پس پیش‌نویس توافق آماده است؟ گفت: پیش‌نویس چارچوب توافق آماده است و وقتی اقدامات دو طرف مشخص شود مثلا در حوزه تحریم‌ها در چه مقاطع زمانی طرف مقابل باید چه اقدامی انجام دهد، نقطه‌چین‌ها را پر می‌کنیم.

                                او با اشاره به قطعنامه 598 با بیان این که در آن‌جا صحبت از این بود که چیزی را بنویسیم که معنی خاصی دهد و خیلی کار سختی نبود. اما الان متفاوت است. ما یک متنی را از قبل برای خودمان داریم و طرف مقابل هم متن خود را دارد و دوستان ما که مذاکره می‌کنند باید به موارد مورد قبول ما برسند به نحوی که مورد قبول آن‌ها هم باشد. تصور و برداشت من این است که چارچوبی که ما ارایه کردیم بیش‌تر مبنا بوده است اما به این معنا نیست که عبارات ما مبنا بوده است.

                                ظریف خاطرنشان کرد: روش من و همکاران من این نیست که با موضع وارد مذاکره شویم. موضع برای اعلام موضع خوب است در مذاکره می‌رویم که به راه حل برویم. این روش ما برای طرف مقابل جدید است چون عادت نکرده با ایرانی‌ها این گونه مذاکره کنند.

                                رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای ایران درباره سرنوشت سانتریفیوژها در سایت فردو در توافق نهایی گفت: هنوز درباره این مسایل یک کلمه هم متن نوشته نشده است که مثلا به جای یک سانتریفیوژ که با مشکل مواجه می‌شود چه سانتریفیوژی بگذاریم.

                                وی با اشاره به توافق ژنو تصریح کرد: ما برای مدتی که مذاکره می‌کنیم شرایط را تغییر ندادیم و اجازه دادیم شرایط به شکلی پیش رود که مذاکرات را بتوانیم ادامه دهیم. البته پذیرفتیم 20 درصد را متوقف کنیم که دیگر هم به تولید آن نیاز نداشتیم و در مقابل آن‌ها هم تحریم بیمه و نفتی را عقب برده یا کاهش دادند.


                                ظریف با اشاره به انتقاد برخی به توافق ژنو اظهار کرد: اکثر دیدگاه منتقدان تا امروز ثابت شده که غلط بوده است؛ مثلا این که می گفتند اگر توافق تمدید شود دیگر پولی به ایران پرداخت نمی‌شود اما این اتفاق نیفتاد؛ البته این حرف‌ها از روی بی‌اعتمادی است و حق هم دارند چون آمریکایی‌ها سابقه خیلی بدی در رفتار با مردم ایران دارند و ما هم این بدبینی را داریم.

                                ظریف درباره تمرکز نداشتن وزارت خارجه بر دیپلماسی اقتصادی در سایه بحث هسته‌ای تصریح کرد: متاسفانه بحث هسته‌ای مانعی برای همکاری‌های اقتصادی ما شده است. فشار آمریکایی‌ها در حوزه‌هایی که تحریم بوده و نبوده و فضاسازی‌هایی که کردند کار با ایران را هزینه بردار کرد.

                                او با اشاره به همایش سفیران ایران در خارج از کشور با تاکید بر این که باید وزارت حارجه در خدمت توسعه کشور باشد و سیاست خارجی کشور باید برهمین مبنا باشد اظهار کرد: ما ملاک ارزیابی سفیران‌مان را باید میزان کمک آن‌ها به تسهیل روابط اقتصادی قرار دهیم. وزارت خارجه در سی سال گذشته نگاه سیاسی امنیتی به دنیا داشته است و باید این نگاه را تغییر دهیم ضمن این که رصد کردن تحولات سیاسی و امنیتی خود و دنیا از مسوولیت‌های وزارت خارجه است اما سعی داریم با تغییر نگاه به نگاه توسعه محور فعالیت‌مان در راستای کمک به صادرات غیرنفتی و هکاری‌های فن‌آورانه و غیره باشد.

                                وزیر خارجه درباره بازگشایی سفارت‌خانه‌های ایران و انگلستان نیز گفت: ما دوست داریم با همه کشورها تعامل سازنده داشته باشیم. غیر از دو استثنا که حضرت آقا هم به آن اشاره کردند که آن‌ها هم همیشه وجود داشته‌اند. اتفاقاتی در روابط ایران و انگستان افتاد که به بسته شدن سفارت‌خانه‌ها منجر شد اما وقتی انگلسیی‌ها برای بازگشایی سفارت‌شان ابراز علاقه کردند ما هم استقبال کردیم البته این کار هماهنگی‌هایی نیاز دارد. الان سفارت ما در انگلیس در بخش کنسول‌گری خدمات ارایه می‌دهد.

                                وزیر خارجه در ادامه درباره خنده‌هایش گفت: خیلی می‌خندم وقتی اس ام اس‌های فکاهی (جک) می‌آید یا برنامه‌های خنده‌دار می‌بینم؛ اما واقعا تحولات در سه چهار هفته گذشته در منطقه، وحشی‌گری‌های داعش در عراق و رژیم صهیونیستی در غزه خیلی حال و هوای خنده باقی نمی‌گذار.

                                وی که با برنامه شب آفتابی سیما گفت‌وگو می‌کرد در پاسخ به این که وقتی حالتون دگرگون می‌شود چی حالتون رو خوب می‌کنه؟ با بیان این که به شرایط بستگی دارد، افزود: بعضی اوقات صحبت کردن با دوستان و فرزندانم یا خواندن دعا و قرآن یا رفتن به زیارت امام رضا (ع).

                                ظریف در پاسخ به این که کدام یک از وزیران خارجه یا مهمان‌های‌تان برایتان جذابیت داشته است؟ گفت: در دیداری که با خانم وزیر خارجه کنیا داشتم به من یک تابلو هدیه دادند که وقتی آن را باز کردند تصویر یکی از پارک‌های حیات وحش در کنیا بود که برای من خیلی جذابیت دارد تا این که یک ساعت گران قیمت هدیه بگیرید که می‌توانید آن را از مغازه هم خریداری کنید. البته برای من و سایر مسوولان این گونه است که این هدایا را تحویل وزارت و دفتر مربوطه می‌دهیم و بعد معلوم نیست که کجا می‌روند.

                                وزیر خارجه ایران درباره ارتباطات و تعاملاتش با احمد داود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت: من و آقای اوغلو با هم رفیق هستیم و علاوه بر این هم کار علمی و هم کار اجرایی‌مان در حوزه روابط بین‌الملل است و در این زمینه کتاب هم داریم و تدریس هم کرده‌ایم. از سویی تفاوت سنی‌مان هم چند ماه بیش‌تر نیست.

                                او ادامه داد: داود اوغلو کسی است که راحت با او صحبت می‌کنم. من قبل از این که وزیر شوم خیلی از کسانی که امروز یا در گذشته وزیر خارجه بودند را می‌شناسم مثلا سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان را سی سال است که می‌شناسم یا امیر کنونی کویت که قبلا وزیر خارجه بود با او روابط دوستانه داشتم و هم‌چنین وزیر خارجه عمان که 20 سال پیش در مونیخ با او آشنا شدم اما با سابقه‌ترین وزیر خارجه آقای سعود الفیصل است.

                                ظریف گفت: پیاده روی را دوست دارم مخصوصا اگر با همسرم و فرزندانم بتوانم قدم بزنم از آن لذت می‌برم.

                                وزیر خارجه اظهار کرد: من طرفدار استقلال و پرسپولیس نیستم. شاید زمانی که دبیرستانی بودم طرفداری داشتم اما همان موقع هم بیش‌تر والیبال را دوست داشتم. اگر به جای فوتبال در والیبال با آرژانتین بازی می‌کردیم شاید می‌توانستیم سر جاشون بشونیمشون اما خوشحالم که در فوتبال هم بازی آبرومندی را در برابر یکی از بهترین تیم‌های دنیا داشته باشیم.

                                ظریف هم‌چنین درباره موسیقی گفت: به موسیقی سنتی و عرفانی ایرانی علاقه‌مندم اما خیلی فرصت گوش دادن ندارم.

                                وی در پایان گفت: از محبت و لطف مردم در این مدت سپاسگذارم و توقع دارم ما را کماکان دعا کنند و کمک کنند تا از عهده این مسوولیت بر آییم. در دنیا همه چیز با فاصله زیاد و کم منتشر می‌شود و هیچ چیز پنهان نمی‌ماند
                                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X