آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ehsangh61
    عضو عادی
    • Mar 2014
    • 149

    #13621
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    در اصل توسط miravam پست شده است View Post
    یک ساعت پیش اخبار یکی از شبکه های ترکیه اعلام کرد پوتین مسلمان شده .:.thumbsupsmileyanim

    تازه علاقه زیادی هم به قرآن کریم داره .

    پ.ن : امیدوارم تاثیرگذار باشه و تو یه سری از موضوعات سر عقل بیاد .
    بی بی سکینه داشت این خبر رو می داد که یه هفته بود پوتین در انظار عمومی ظاهر نشده بعد امروز برای رد شایعات با یه یارو گفت و گو زدنده کرده بود بعد طرف داشت تعریف می کرد وقتی با پوتین دست داده نزدیک بوده دستش بشکنه از بس قوی بوده و و هزار تا ...شعر دیگه.
    در ادامه هم تصاویر ژانگولر بازی های پوتین از جودو و اسب سواری تا تیر اندازی و شکار رو داشت پخش می کرد

    نظر

    • هامد
      ستاره دار(7)
      • Aug 2012
      • 2611

      #13622
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
      خبر رویترز تکذیب شد
      هرچی رویترز رو نگاه کردم تکذیبیه ندیدم!

      خبر خیلی مهمی هم هست!

      آخرین ویرایش توسط هامد؛ 2015/03/14, 00:14.
      اِلهی عَظُمَ الْبَلاء

      نظر

      • b-asgharne
        عضو فعال
        • Nov 2013
        • 1055

        #13623
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        در اصل توسط miravam پست شده است View Post
        یک ساعت پیش اخبار یکی از شبکه های ترکیه اعلام کرد پوتین مسلمان شده .:.thumbsupsmileyanim

        تازه علاقه زیادی هم به قرآن کریم داره .

        پ.ن : امیدوارم تاثیرگذار باشه و تو یه سری از موضوعات سر عقل بیاد .
        ​احتمالا با ابوبکر بغدادی بیعت کرده حالا بیا خانم های روس رو بهشون حجاب یاد بده از تحویل موشک اس ۳۰۰ هم سخت تره.

        نظر

        • tom cruise
          عضو فعال
          • Mar 2012
          • 4756

          #13624
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          در اصل توسط کاشانیکا پست شده است View Post
          شما چطور تحریم ها را با صد تا بمب اتم یکی میدانید؟ یعنی الان یک بمب اتم می خورد تو شهر شما الان کجا بودی که بخواهی بیایی اینجا کامنت بگذاری؟ همه چیز که پول نیست برادر من.
          احمدی نژاد برای 4میلیون واحد مسکن مهر حدود 80هزار میلیارد تومان که30میلیارد دلار باشد خرج کرد
          حالا یک شهر متوسط در ایران با با300هزار جمعیت نیاز به100هزار واحد مسکونی دارد
          ارزش این 100هزار تا هرکدامش 200میلیون بگیری یعنی60هزار دلار می شود6میلیارد دلار
          انوقت این هزار میلیارد گاز ایران که در تحریمها بر باد رفت حساب کن چند شهر است
          البته اگر در بورس سهامدار باشی میدانی که ارزش کل بورس ایران 100میلیارد دلار نیست یعنی کل شرکتهای داخل بورس ایران 50میلیارد دلار نمی ارزد انوقت حساب کن 1000میلیارد خسارت میشود 20برابر کل شرکتهای بورس ایران نابود شود...
          اما ادمیزاد هم در دین شما ارزشش به10شتر است به نظرم یعنی حدود 150میلیون ....معادل50هزار دلار یک میلیون نفر می شود 50میلیارد دلار 1000میلیارد دلار میشود چقدر؟
          اگر ادمیزاد ارزش داشت هر سال20هزار نفر بخاطر صنعت خودرو کشته نمی شدند؟ بنزین الوده به مردم نمی دادند؟ روغن پالم در شیر نمی ریختند...و مردم را سپر غرب ستیزی نمیکردند..پس داد قال نکنید ادمیزاد ارزش دارد در این کشور....ارزشش به پول است طوریکه وقتی بیماران پول نداشتند انها را امبولانس بیمارستان در بیابان رها کرد و دور انداخت....و تی وی ایران انرا پخش کرد....
          در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
          اکاظم نادر علی
          یه مقاله خیلی خوب از دوست خوبم خانم فاطمه مرادی(تارا احمدی)

          كارشناس صنعت پتروشیمی و بازار سرمایه
          کشورهای منطقه خاورمیانه برای رهایی از اقتصاد تك‌محصولی و كاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، می‌كوشند ساختار صنعتی خود را متنوع کنند. کشورهای این منطقه به واسطه وجود منابع غنی نفت و گاز طبیعی یكی از مهم‌ترین شاخص‌های رقابت‌‌پذیری در این صنعت را دارند. از دیگر سویی، رشد 2 درصدی جمعیت در این منطقه، ایجاد اشتغال برای جوانان را به مساله‌‌ای جدی برای دولتمردان تبدیل کرده است. مجموعه این عوامل باعث شده کشورهای منطقه خاورمیانه در سه دهه اخیر به سیاست‌‌گذاری در توسعه صنایع پتروشیمی به‌عنوان صنعتی رقابت‌پذیر، اشتغال‌زا و با ارزش افزوده بالا بپردازند و در این زمینه با یکدیگر رقابت کنند. صنعت پتروشیمی در ایران قدمتی 50 ساله دارد. در سال 1342 شمسی (1963 میلادی) با راه‌اندازی واحد تولید کود شیمیایی شیراز، ایران به‌عنوان نخستین کشور منطقه خاورمیانه به جمع تولیدکنندگان محصولا‌ت پتروشیمی دنیا پیوست. پس از ایران، عربستان دومین کشور منطقه خاورمیانه بود که در سال 1969 میلادی (1348 شمسی) و با راه‌اندازی واحد صدف (تولیدکننده کودهای ازته) در عرصه صنعت پتروشیمی فعال شد. در حال حاضر صنایع پتروشیمی عربستان به‌صورت متمركز تحت مدیریت شرکت صنایع پایه عربستان (SABIC) قرار دارد.
          در سال 2013 میلادی سابیك با 44 میلیارد دلار فروش، پس از شركت‌های ساینوپک BASF , DOW و با یك پله صعود نسبت به سال 2012، جایگاه چهارم را در بین بزرگ‌ترین‌ شركت‌های شیمیایی جهان كسب كرده است. این در حالی است كه ارزش كل صادرات محصولات پتروشیمی ایران در سال 2013 كمتر از 10 میلیارد دلار بوده است.
          اگرچه در دهه 70 شمسی توسعه صنایع پتروشیمی ایران با شعار «پتروشیمی، طلایه‌دار توسعه صنعتی ایران اسلامی» در دستور كار دولت وقت قرار گرفت و با سرعت معقولی منجر به ایجاد واحدهای متعدد پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و همچنین چند واحد پتروشیمی در مناطق دیگر كشور، طی دو دهه شد اما متاسفانه در سال‌های اخیر و به‌واسطه محدودیت‌های ناشی از شرایط سیاسی، توسعه صنایع پتروشیمی ایران عملا متوقف شده است.
          در حال حاضر صنایع پتروشیمی ایران از مرحله فاینانس پروژه‌ها تا تامین تجهیزات و بهره‌برداری از واحدها با مشكلات متعددی روبه‌رو است كه در ادامه به بخشی از آنها اشاره می‌كنیم.
          مشكلات فاینانس پروژه‌های پتروشیمی
          اگرچه صنعت نفت و پتروشیمی ایران تجربیات خوبی در استفاده از منابع مالی بین‌المللی در قالب قراردادهای فاینانس دارد و در زمینه بومی‌سازی ساختارهای تامین مالی، كارنامه قابل قبولی داشته است اما کاهش منابع مالی سرمایه‌گذاری در سطح جهان پس از بحران اقتصادی سال 2008 و همچنین مشكلات ناشی از شرایط سیاسی درخصوص دسترسی به منابع مالی بین‌المللی، روند فاینانس پروژه‌های پتروشیمی را مختل كرده و نهایتا در سال‌های اخیر، خط اعتباری چین به‌عنوان تنها گزینه ممكن برای تامین مالی پروژه‌های پتروشیمی ایران مطرح شد. اما پس از گذشت چند سال و طولانی شدن انتظار پروژه‌های در صف فاینانس چین، مشكلات اجرایی این نوع فاینانس آشكار شده و در حال حاضر كارآیی آن جای بحث دارد.
          جدول همراه شامل پروژه‌های پتروشیمی است كه از ابتدای معرفی خط فاینانس چین، برای استفاده از آن در صف انتظار قرار گرفته‌اند.
          خط فاینانس چین از طریق موسسه بیمه صادراتی سایناشور انجام می‌شود و مهم‌ترین‌ مشكل آن عدم تطابق روش استفاده از این نوع تسهیلات در مقایسه با روش‌های متداول استفاده از سایر انواع تسهیلات است كه در نهایت منجر به طولانی شدن زمان دسترسی متقاضیان به تسهیلات و در نتیجه تاخیر بسیار زیاد در اجرای پروژه‌ها می‌شود. این در حالی است كه با توجه به تحولات بسیار سریع صنایع پتروشیمی جهان، راه‌اندازی به موقع پروژه‌های پتروشیمی نسبت به سایر پروژه‌ها از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
          به‌كارگیری خط فاینانس چین علاوه بر تاخیر در اجرای پروژه‌هایی كه در صف قرار گرفته‌اند مشكلات دیگری نیز به همراه داشته است كه از آن جمله می‌توان به عدم شفافیت مكانیزم قرار گرفتن در صف این نوع فاینانس و ایجاد فضای رانت، ایجاد اعتبار كاذب برای شركت‌هایی كه در صف هستند و ایجاد معاملات مكرر روی این پروژه‌ها با قیمتی بالاتر از ارزش واقعی آنها (كه در نهایت موجب افزایش هزینه اجرای پروژه‌ها خواهد شد)، اشاره كرد. یكی دیگر از مشكلات این روش، لزوم سپرده‌گذاری 15درصدی بخش نقدی نزد بانك است كه عملا منجر به بلوكه شدن مبالغی هنگفت و تضعیف مالی متقاضیان این پروژه‌ها می‌شود و به نوبه خود منجر به كندتر شدن روند اجرایی پروژه می‌شود.
          در حالی‌كه فاینانس پروژه‌های نفت و پتروشیمی، در سطح جهانی با بهره Libor+درصد0/ 5 درصد انجام می‌شود بانك صنعت و معدن برای بخش ارزی هزینه‌ها، حدود 8 درصد سود (به اضافه 2درصد سایر هزینه‌ها) و برای بخش ریالی، سود 25 درصد مطالبه می‌كند و در نهایت سود مربوطه به‌صورت تلفیقی بالغ بر 13 درصد است. به‌عنوان مثال هزینه سرمایه‌گذاری برای یك واحد 1650 هزارتنی متانول حدود 450 میلیون یورو است كه با اعمال 13 درصد بهره سرمایه‌گذاری سالانه به‌مدت سه سال (مدت زمان اجرای چنین پروژه‌ای در ایران حدود پنج سال است)، اجرای آن حدود 650 میلیون یورو هزینه در برخواهد داشت.
          درخصوص هزینه فاینانس پروژه‌ها در منطقه خلیج فارس، به‌عنوان نمونه قطر برای اجرای دو پروژه پتروشیمی خود با فرمول Libor+درصد2/ 19 درصد تامین اعتبار كرده كه حاكی از عدم رقابت‌پذیری پروژه‌های پتروشیمی ایران در این مبحث است.
          مشكلات خرید تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های پتروشیمی
          مالكان پروژه‌های پتروشیمی پس از عبور از تنگنای فاینانس، با چالش بزرگی تحت عنوان خرید تجهیزات مواجه می‌شوند. مشكل دیگری كه فاینانس چین به همراه دارد، وجود بندی در قرارداد فیمابین است كه متقاضیان را ملزم می‌كند حداقل 60 درصد از تجهیزات مورد نیاز پروژه را از سازندگان چینی خریداری کنند! كه این الزام، به‌علت پایین بودن كیفیت تجهیزات ساخت چین و همچنین حساسیت تجهیزات مورد استفاده در صنعت پتروشیمی، قطعا مشكلاتی را در زمان بهره‌برداری واحد ایجاد خواهد كرد و موجب افزایش هزینه‌های تعمیرات و نگهداری واحدهای مذكور خواهد شد. ضمن اینكه این بند از قرارداد می‌تواند زمینه‌ساز تبانی سازندگان چینی در راستای افزایش قیمت‌های پیشنهادی آنان و در نتیجه افزایش هزینه‌های اجرای پروژه شود.
          از دیگر سو به‌واسطه مشكلات سیاسی موجود، شركت‌های اصلی تولیدكننده تجهیزات (كه اكثرا اروپایی و آمریكایی هستند) حاضر به فروش تجهیزات به طرف ایرانی نیستند كه این مساله در نهایت با توسل به واسطه‌ها رفع می‌شود اما ناگفته پیدا است حضور واسطه‌ها موجب افزایش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و همچنین اتلاف زمان می‌شود.
          عدم رقابت‌پذیری پروژه‌های پتروشیمی ایران در شرایط فعلی
          با توجه به مشكلات موجود، اجرای یك پروژه پتروشیمی در ایران حدود پنج سال به‌طول می‌انجامد درحالی‌كه پروژه‌های مشابه در خارج از كشور با نرخ بهره و قیمت تمام شده خیلی كمتر و در مدت زمان 2 تا 3 سال اجرا می‌شود. بدیهی است در شرایط فعلی، رقابت‌پذیری پروژه‌های پتروشیمی ایران نه تنها در مقایسه با پروژه‌های عظیم و متعدد آمریكای شمالی و سایر نقاط جهان بلكه حتی در برابر قطر به‌عنوان رقیب منطقه‌ای خود نیز مردود است و بعضا غیر‌قابل اجرا است.
          ضمن اینكه تحولات سریع صنایع پتروشیمی جهان و ورود ایالات متحده آمریكا به جرگه صادركنندگان عمده محصولات پتروشیمی جهان موجب خواهد شد كه در سال‌های آتی میزان عرضه محصولات پتروشیمی، به‌شدت نسبت به تقاضا فزونی بگیرد و حاشیه سود این صنعت رو به كاهش بگذارد. آمریكا ضمن دارا بودن آخرین تكنولوژی روز دنیا، اخیرا با بهره‌برداری وسیع از منابع گاز و نفت شیل، به خوراك فراوان و ارزان نیز دسترسی پیدا كرده و در حال حاضر صدها پروژه پتروشیمی در این كشور در حال اجرا است. به‌طوری‌كه فقط برای اجرای پروژه‌های پتروشیمی در دو ایالت تگزاس و لوئیزیانا حدود 125 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است.
          در پایان توجه به این نكته ضروری است كه واحدهای پتروشیمی ایران به‌واسطه مشكلات موجود (شامل مشكلات بخش تولید: تامین خوراك، سوخت و یوتلیتی و همچنین مشكلات بخش فروش: تحریم سوئیفت، عدم توانایی معدود خریداران فعلی محصولات پتروشیمی ایران برای گشایش ال‌سی، عدم پوشش بیمه‌ای كشتی‌ها و...) پس از راه‌اندازی نیز بعضا به‌طور متوسط با راندمان 60 تا 70 درصد ظرفیت واقعی كار می‌كنند كه در نهایت منجر به طولانی‌تر شدن دوره بازگشت سرمایه، نسبت به واحدهای مشابه خواهد شد.

          مقاله خیلی خوبیه دوستان حتما مطالعه کنند اینم از عواقب قرارداد ترکمنچای ارزی با چین که پول نفت خودمون بلوکه کرده باهاش برامون فاینانس باز میکنه و شرط میگذاره در ازای گشایش فاینانس باید60%تجهیزات پروژه را از ما بخرید تازه پول ما بانکهای چین خاک میخوره بهره بهش تعلق نمیگیره ولی فاینانس ارزی با بهره10%بما میدن در کنارش هم تجهیزات بنجلشون بما قالب میکنندیه پروژه 2-3ساله هم با5سال نهایتا به سرانجام میرسه اونم با کلی هزینه اضافی
          https://www.facebook.com/fatemeh.moradi.12?fref=ts..
          این فقط بخشی از اثار تحرمی بر پتروشیمی ایران است
          میگفتند با حذف دلار از مبادلات تجاری تحریم را دور زدیم اثار دور زدنش در متن فوق مشخص است
          آخرین ویرایش توسط tom cruise؛ 2015/03/14, 01:44.
          https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
          tom cruise in face book

          نظر

          • tom cruise
            عضو فعال
            • Mar 2012
            • 4756

            #13625
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            ده سال را ظاهرا قبول کردند
            مانده یک مشت شرط شروط دیگر
            با نصف شدن نفت و سونامی بیکاران کارد به استخوان اقتصاد ایران رسیده است ...و اینهمه چانه زنی برای برداشتن یک شبه تحریمها برای این است که چهار دلار بیشتر درامد کسب کنند....
            در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
            فرجام ناروشن مذاکرات؛ سانتریفوژ می‌چرخد، زندگی مردم هنوز نه

            پس از یک سال و نیم مذاکره نفس‌گیر دیپلمات‌های ایرانی با نمایندگان گروه ۵+۱ هنوز نه تکلیف چگونگی چرخش سانتریفوژها روشن است و نه چرخ زندگی مردم تکانی خورده است. همه ‌نگاه‌ها به فرجام مذاکرات درهفته‌های آینده دوخته شده است.

            «سانتریفیوژ بچرخد، اما زندگی مردم هم باید بچرخد.» این سخن حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۹۲ بیش از هر شعار و اظهارنظر او در میان مردم شنیده شد. این سخن هم بار سیاسی داشت و وعده کاهش تنش با جهان خارج می‌داد و هم وعده بهبود شرایط اقتصادی کشور از طریق کاهش فشار تحریم‌ها را در خود داشت.

            استنباط بسیاری از رای‌دهندگان عادی از این شعار این بود که اقتصاد از چنگ سیاست خارجی تهاجمی و تقابلی دولت پیشین و از اسارت بحران برنامه هسته‌ای خارج خواهد شد و سیاست تقابل پرهزینه و زیانباز با جهان خارج، جای خود را به تعامل سودمند به سود اقتصاد ایران خواهد داد.

            یک روز پس از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲، یکی از رای‌دهندگان تهرانی به خبرنگار یکی از شبکه‌های خارجی گفت، در انتخابات ۲۴ خرداد اکثر مردم به فردی رای دادند که بتواند رهبر ایران را به مذاکره با غرب قانع کند، تا شاید قدری از مشکلات اقتصادی کاسته شود.

            نظر این شهروند تهرانی بیان دیگر همان شعار «سانتریفیوژ بچرخد، اما زندگی مردم هم باید بچرخد» بود و نشان می‌داد که نه تنها دولت و کارشناسان، که اکثر شهروندان ایران بر این نظرند که بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی کشور نتیجه سیاست خارجی نادرست دولت‌های نهم و دهم است.

            بیشتر بخوانید: صفحه ویژه برنامه هسته‌ای ایران

            در آخرین سال دولت احمدی‌نژاد نرخ تورم در ایران بالای ۴۰ درصد بود و این تورم موجب شد که ارزش پول ایران در عرض یک سال به کمتر از یک سوم کاهش یابد. تحریم‌های بین‌المللی حتی کشور را از دسترسی به دارایی‌های خود در خارج از کشور و پول حاصل از فروش نفت محروم کرده بود.

            روحانی امیدوار بود که با آغاز سریع مذاکره با دولت‌های طرف گفت‌وگو با ایران در مناقشه اتمی، سد تحریم‌های بین‌المللی را شکافته و در یک بازه زمانی نه‌چندان طولانی، بتواند اوضاع نابسامان اقتصادی را مهار کند. خوش‌بینی‌های رئیس جمهور جدید چنان بود که حتی از برنامه صد روزه برای حل مشکلات اقتصادی سخن می‌گفت.

            اما حوادث یک سال گذشته در مسیری نرفت که حسن روحانی انتظار داشت. مذاکرات هسته‌ای به‌رغم آغاز خوب و نتایج اولیه نسبتا سریع، بسیار به درازا کشید، ‌طوری که حتی نمی‌توان با قاطعیت از فرجام موفقیت‌آمیز آن در اوایل تابستان آینده سخن گفت. در این میان، درآمدهای نفتی نیز که منبع اصلی تامین هزینه‌های دولت است، با سقوط بهای نفت به شدت کاهش یافت.

            به این ترتیب پس از گذشت یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، هنوز نه تکلیف چرخش سانتریفوژها روشن است و نه چرخ زندگی مردم تکانی خورده است. هنوز همه‌نگاه‌ها متوجه مذاکرات میان ایران و آمریکا و فرجام آن است.

            سرنوشت مذاکرات هسته‌ای؛ بیم و امید

            مذاکرات نفس‌گیر هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی، که از پاییز سال ۹۲ آغاز شده بود، در تمام طول سال ۹۳ نیز ادامه یافت. تقریبا تمام توان دیپلماسی خارجی دولت روحانی صرف مذاکرات هسته‌ای شده است. این مذاکرات ادامه مذاکرات سال گذشته است که در نوامبر ۲۰۱۳ ( آذر ۱۳۹۲) به توافق شش ماهه موسوم به "برنامه اقدام مشترک" منجر شد. هدف توافق‌نامه ژنو اطمینان از‌صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ای ایران و سپس رسیدن به یک راه‌حل جامع بلندمدت میان طرفین بود.

            بر اساس توافق‌نامه‌ی ۴ صفحه‌ای نوامبر ۲۰۱۳ ژنو، ایران متعهد شد که برنامه هسته‌ای خود و غنی‌سازی اورانیوم را محدود کند و دسترسی و نظارت بیشتر و بازرسی‌های سرزده‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تأسیسات خود را امکان‌پذیر سازد. در ازای این اقدام‌ها، غرب نیز تعهد کرد که بخشی از تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران را تعلیق و از وضع تحریم‌های جدید اعم از بین‌المللی، چندجانبه و یک‌جانبه خودداری نماید.

            مفاد توافق‌نامه شش ماهه ژنو از سوی طرفین به خوبی اجرا شد، اما گفت‌وگوها برای دستیابی به توافق جامع در مهلت تعیین‌شده به نتیجه نرسید و مذاکرات دو بار تمدید و آخرین مهلت ۳۱ ژوئن ۲۰۱۵ تعیین شد. در این مدت بیشترین تماس‌ها و گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا بوده است. هر گاه نمایندگان این دو کشور به نتایجی می‌رسند دیگر اعضای گروه ۵+۱ را نیز خبر می‌کنند تا وارد گفت‌وگوها شوند.

            در طول سال ۹۳ چندین دور گفت‌وگوهای فشرده میان نمایندگان ایران و آمریکا برگزار شد. تا یک ماه پیش اظهارات طرفین به نتایج گفت‌وگوها خوش‌بینانه نبود. اما با اضافه‌شدن افراد جدید به تیم‌های مذاکره‌کننده، به نظر می‌رسد که گفت‌وگوها وارد مراحل حساس و جدی شده است. اواخر فوریه اعلام شد چندین نفر از جمله رابرت مالی، جیمز تیمبای و بروک اندرسون به تیم مذاکره‌کننده آمریکا پیوسته و از ایران نیز حسین فریدون، ‌برادر حسن روحانی و دستیار ویژه او تیم ایران را همراهی می‌کند.
            کاهش قیمت نفت در سال ۹۳ یک بدبیاری برای دولت روحانی بود

            کاهش قیمت نفت در سال ۹۳ یک بدبیاری برای دولت روحانی بود


            در هفته‌های اخیر علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا نیز در مذاکرات هسته‌ای حضور داشتند. گفته شد که حضور آن‌ها نشان‌دهنده این بود که مذاکرات طرفین بر سر ظرفیت غنی‌سازی و تعداد سانتریفوژهای ایران متمرکز بوده است.

            برخی رسانه‌های ایران خبر داده‌اند که در پی حضور صالحی و مونیر در مذاکرات، پیشرفت‌هایی در عرصه ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم ایران حاصل شده، اما گویا موضوع لغو تحریم‌ها هنوز پیشرفتی نداشته است. ایران خواهان لغو یکباره همه‌ی تحریم‌ها بلافاصله پس از دستیابی به توافق جامع است. در حالی امریکا مایل است تحریم‌ها در یک بازه زمانی حداقل ۱۵ ساله برچیده شود.

            برخی جزئیات توافق احتمالی

            در روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ گزارش‌هایی در رسانه‌های غربی منتشر شد که در آن‌ها گفته شده ایران و غرب در آستانه توافقی ۱۰ ساله قرار دارند. بخش‌هایی از این گزارش‌ها در رسانه‌های ایران،‌ از جمله وبسایت «ایران هسته‌ای» منتشر شد. این سایت را تندروهای منتقد دولت روحانی اداره می‌کنند.

            در این گزارش‌ها گفته می‌شود مدت زمان توافق ده سال خواهد بود و در این مدت ذخایر اورانیوم ۵ درصد ایران زیر ۳۰۰ کیلوگرم باقی خواهد ماند. اگر در ۵ سال نخست ایران به تعهدات خود پای‌بند بماند، در ۵ سال دوم می‌تواند برنامه غنی‌سازی خود را به طور تدریجی توسعه دهد. طبق این گزارش‌ها در توافق احتمالی، ایران هم‌چنین متعهد می‌شود غنی‌سازی اورانیوم را با ۶ هزار سو آغاز و به مدت حداقل ۵ سال این محدودیت را حفظ ‌کند.

            چند روز پس از انتشار این گزارش‌ها، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز گفت که برای رسیدن به توافق جامع، ایران باید حداقل برای ده سال، برنامه اتمی خود را در ابعاد فعلی نگه دارد و بعضی از عناصر موجود این برنامه را برچیند.

            سه روز پس از انتشار این مصاحبه اوباما، جواد ظریف ‌از احتمال پذیرش محدودیت ۱۰ ساله در فعالیت‌های هسته‌ای از سوی ایران خبر داد. ظریف که با سی‌ان‌ان گفت‌وگو می‌کرد، درباره اظهارنظر باراک اوباما گفت: «اگر توافقی صورت گیرد٬ ما آمادگی آن را داریم تا محدودیت‌های مشخصی را برای مدت زمان مشخصی بپذیریم ولی نمی‌توانیم روی هوا مذاکره کنیم.»

            رئیس جمهور آمریکا در آخرین اظهارنظر خود (یکشنبه ۸ مارس/ ۱۷ اسفند) گفت، شرط‌های توافق احتمالی با ایران «بسیار معقول» است و در حدود یک ماه آینده مشخص می‌شود آیا می‌توانیم به توافق برسیم یا نه. اوباما که با شبکه خبری «سی.بی.اس.نیوز» گفت‌وگو می‌کرد، درباره روند مذاکرات گفت، ما موفق به محدود کردن شکاف‌ها بین نظرات طرفین شده‌ایم، اما این شکاف‌ها همچنان باقی است.

            او افزود: «اگر شفافیت لازم را از آنان مشاهده کنیم و بتوانیم این مساله را راستی‌آزمایی کنیم که قصد ساخت سامانه‌های تسلیحاتی را ندارند، در آن صورت توافق قابل دستیابی است. اما این امر مستلزم آن است که آنان نوعی از محدودیت و راستی‌آزمایی را بر برنامه خود بپذیرند که تاکنون تمایلی برای پذیرش آن نداشته‌اند.»

            شروط "بسیار معقول" اوباما چیست؟

            بنابر برخی گزارش‌های غیررسمی منتشر شده در رسانه‌های ایران، موضوع اصلی مذاکرات هفته‌های اخیر میان تیم‌های ایران و آمریکا بررسی پیشنهادهایی است که باراک اوباما از آن به عنوان «شروط بسیار معقول» نام برد. این گزارش‌ها می‌گویند اصلی‌ترین دستور کار مذاکرات چند هفته‌ی اخیر، تعیین تکلیف پیشنهادی بوده که امریکا درباره ظرفیت غنی‌سازی به ایران ارائه کرده است.

            وبسیات «ایران هسته‌ای» رئوس اصلی پیشنهاد آمریکا را چنین برشمرده است: انتقال مستمر اورانیوم ۵ درصد تولید شده در ایران به گونه‌ای که ذخیره مواد ایران هرگز بالاتر از ۵۰۰ کیلوگرم نباشد؛ اعمال محدودیت‌هایی در زمینه چیدمان آبشارها و میزان مواد ورودی به آن‌ها به منظور محدود ماندن غنی‌سازی در ایران، حداکثر به میزان ۶ هزار سو (حدود ۷ هزار و ۸۰۰ ماشین)؛‌افزایش نظارت‌ها بر غنی‌سازی به میزانی فراتر از پروتکل الحاقی؛ برقرار ماندن محدودیت‌ها به مدت ۱۵ سال؛ و محدود کردن تحقیق و توسعه به یک یا چند ماشین (سانتریفوژ) خاص.

            سایت «ایران هسته‌ای» در ادامه گزارش خود آورده است: «اطلاعات متنوع نشان می‌دهد تیم مذاکره‌کننده ایران در حال حرکت به سمت پذیرش بخش‌های اصلی این پیشنهاد است.»

            آخرین اظهارات محمدجواد ظریف مبنی بر احتمال پذیرش محدودیت ۱۰ ساله در فعالیت‌های هسته‌ای از سوی ایران، نشان می‌دهد که ادعای سایت «ایران هسته‌ای» عناصری از واقعیت را در خود دارد. به‌نظر می‌رسد ایران آماده است پیشنهادهای آمریکا را بپذیرد به شرط آن که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بلافاصله پس از توافق لغو شود، چیزی که آمریکا با آن موافق نیست و برچیدن تحریم‌ها را روندی درازمدت و متناسب با راستی‌آزمایی پای‌بندی ایران به توافق می‌داند.


            به‌نظر می‌رسد که سرنوشت مذاکرات ایران و غرب و یا در واقع ایران و آمریکا در همین ماه مارس روشن شود. قرار است آخرین دور مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به توافق جامع هفته آینده، ۲۴ تا ۲۹ اسفند (۱۵ تا ۲۰ مارس) در شهر لوزان سویس برگزار شود. این مذاکرات آخرین دور گفت‌وگوها در سال ۹۳ خواهد بود. هر دو طرف مذاکرات هفته آینده و نیز مذاکراتی را که احتمالا تا پایان مارس برگزار خواهد شد، سرنوشت‌ساز و مهم ارزیابی کرده‌اند. وزیر خارجه ایران گفته است احتمال موفقیت این مذاکرات بیش از شکست است.

            یک اظهارنظر تازه و قابل‌توجه اخیر ظریف نیز این است که گفته توافق احتمالی قدرت‌های جهانی و ایران «در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار می‌گیرد و در نتیجه به یک توافق بین‌المللی و الزام آور برای همه دولت‌ها تبدیل می‌شود».
            کاهش قیمت نفت در سال ۹۳ یک بدبیاری برای دولت روحانی بود

            کاهش قیمت نفت در سال ۹۳ یک بدبیاری برای دولت روحانی بود


            گفته می‌شود این سخن وزیر امور خارجه ایران پاسخ به ۴۷ سناتور آمریکایی است که در نامه‌ای سرگشاده به سران ایران هشدار داده‌اند، «هر توافقی با باراک اوباما، فقط تا پایان دوره ریاست جمهوری او دوام خواهد داشت». این سناتورها گفته‌اند: «توافقی که به تصویب کنگره نرسیده باشد، می‌تواند فقط با یک حرکت قلم رئیس‌جمهوری بعدی باطل شود و کنگره آینده هم هر زمان لازم دید، قادر است موارد توافق را تغییر دهد.»

            بسیاری از تحلیل‌گران می‌گویند این تهدید سناتورهای جمهوری‌خواه جدی و عملی نیست. زیرا توافق تنها میان ایران و آمریکا نیست، بلکه میان ایران و شش قدرت جهانی است. علاوه بر این، اگر این توافق آنچنان که ظریف می‌گوید توسط شورای امنیت از طریق یک قطعنامه‌ی الزام‌آور تایید شود، راه برای تغییر آن توسط جمهوری‌خواهان آمریکا بسته خواهد شد.

            یک بدبیاری روحانی در سال گذشته

            با وجود تحریم‌های بین‌المللی هزینه‌زا و سنگینی که بحران هسته‌ای بر ایران تحمیل کرده، فروش حداقلی از نفت با قیمت نسبتا بالا، بخشی از درآمد دولت را تامین می‌کرد. اما از تابستان سال ۹۳ بهای نفت سیر نزولی در پیش گرفت، طوری که در مدت کمتر از شش ماه به نصف رسید.

            ایران در سال ۱۳۹۲ حدود ۸۰ میلیارد دلار از محل فروش نفت درآمد داشت. این در حالی بود که متوسط قیمت نفت در سال ۹۲ بیش از ۱۱۰ دلار بود. اوایل تابستان ۹۳ هر بشکه نفت بیش از ۱۰۷ دلار قیمت داشت، اما در فاصله کمتر از ۶ ماه نرخ نفت سبک ایران به ۴۵ دلار رسید. در همین‌زمان قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران ۴۲ دلار بود. در چند هفته آخر سال ۱۳۹۳ بهای نفت دوباره کمی افزایش یافته، اما هنوز حدود نصف قیمت مدت مشابه سال قبل است.

            به این ترتیب در حالی که دولت روحانی هنوز محصول چندانی از مذاکرات هسته‌ای به‌دست نیاورده، به‌طور غیرمنتظره با از دست دادن نیمی از درآمد‌های نفتی مواجه شده است. دولت و مجلس ناگزیر شده‌اند قیمت پیش‌بینی شده برای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده را چند بار تعدیل کنند. کارشاسنان می‌گویند امید چندانی به این‌که بهای نفت در دو سال آینده افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند، وجود ندارد.

            رویکرد میانه‌روانه دولت روحانی در سیاست خارجی و ورود جدی او به مذاکرات هسته‌ای، ‌صرفنظر از نتایج نهایی آن، تا به امروز به سود ایران و اقتصاد این کشور تمام شده است. زیرا کنگره آمریکا در نظر داشت با وضع تحریم‌های جدید صادرات نفت ایران را تا پایان سال ۲۰۱۴ به صفر برساند. شروع مذاکرات هسته‌ای مانع از کار آن‌ها شد، اما کاهش ۵۰ درصدی بهای نفت در نیمه دوم سال ۹۳، بخش مهمی از ثمرات توقف تحریم‌ها را از بین برد.

            یکی از بزرگترین معضلات پیش روی اقتصاد ایران، ایجاد اشتغال برای جمعیت انبوه جوان و بیکار کشور است. حسن روحانی اخیرا از سرمایه‌گذاری خارجی و اشتغال‌زایی سخن به میان آورد، اما تا اقتصاد ایران از تحریم‌های فلج‌کننده رها نشود، استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی تنها یک خیال‌پردازی خواهد بود.

            روزنامه "مردم‌سالاری" اخیرا نوشت، نگاه تمام بازارهای داخلی به مذاکرات دوخته شده؛ از بازار ارز گرفته تا بورس و حتی بازارهای خردتر. برخی از کارشناسان می‌گویند هرگونه تغییری در توافق‌های هسته‌ای می‌تواند بر قیمت دلار در ایران تاثیرگذار باشد.

            نرخ دلار در بازار ایران يک متغیر کليدی است و هر تغییری در آن می‌تواند سایر بحش‌های اقتصاد را تحت‌تأثير قرار دهد. پس از توافق موقت ژنو، نرخ دلار از ۴ هزار تومان به ۳ هزار تومان رسید. اگر مذاکرات جاری به توافقی جامع و بلندمدت بیانجامد، نرخ دلار بار دیگر کاهش یافته و تاثیر مثبتی روی اوضاع کشور و وضعیت اقتصاد و اشتغال خواهد گذاشت.
            https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
            tom cruise in face book

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #13626
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              سفیر فرانسه در آمریکا:
              در صورت حصول توافق هسته ای قطعنامه شورای امنیت یک الزام است


              جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
              سفیر فرانسه در واشنگتن در اظهاراتی مداخله جویانه گفت‌: حصول هر توافق هسته‌ای با ایران منجر به لغو مشروط ، تدریجی و برگشت پذیر تحریم های سازمان ملل اتحادیه اروپا و آمریکا خواهد شد.

              به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ژرار آرو سفیر فرانسه در واشنگتن پس از آنکه خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد بحث درباره لغو تحریم های بین المللی ایران در شورای امنیت سازمان ملل آغاز شده است در صفحه توییتر خود نوشت: اگر یک توافق حاصل شود قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل یک گزینه نیست، بلکه یک الزام است.

              سفیر فرانسه در آمریکا تاکیدکرد: هیچ تردیدی در این زمینه وجود ندارد و این کار غیر قابل اجتناب است.

              آرو همچنین در پیامی دیگر نوشت:‌حصول هر توافقی با ایران منجربه لغو مشروط ،‌تدریجی و برگشت پذیر تحریم های سازمان ملل اتحادیه اروپا و آمریکا علیه این کشور است.

              وی ادامه داد: یک قطعنامه شورای امنیت باید منجربه لغو تحریم های سازمان ملل شود و اجازه یک غنی سازی محدود با ضمانت های لازم را بدهد.

              سفیر فرانسه علاوه بر این نوشت: در پنج قطعنامه شورای امنیت غنی سازی در ایران ممنوع شده بود و اگر اجازه این کار داده شود باید از طریق پروسه ای مشابه و نه تنها یک توافق انجام شود
              .
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • rajabnejad
                عضو فعال
                • Jan 2012
                • 4331

                #13627
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                اوباما: از نامه سناتورهای جمهوری خواه به ایران شرمسار شدم

                استدلال اصلی شان در این نامه این است که با رییس جمهوری ما توافق نکنید زیرا نمی توانید به او اعتماد کنید که به توافق عمل می کند.



                باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفت که از اقدام سناتورهای جمهوری خواه که نامه ای را برای ایران در ارتباط با توافق هسته ای امضا کردند، شرمسار شدم.

                به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری نیوزمکس، اوباما افزود: به خاطر کار آنها (نامه نویسی)، احساس شرمساری می کنم. استدلال اصلی شان در این نامه این است که با رییس جمهوری ما توافق نکنید زیرا نمی توانید به او اعتماد کنید که به توافق عمل می کند.

                اوباما ارسال این نامه را امر تقریبا بی سابقه ای خواند.

                براساس این گزارش، 47 سناتور جمهوری خواه آمریکا از جمله چند کاندیدای بالقوه ریاست جمهوری این کشور در سال 2016 زیر نامه سرگشاده ای را امضا کردند.

                براساس این گزارش، مذاکره کنندگان هسته ای ایران و 1+5 در تلاشند به توافق دست یابند.

                دور جدید مذاکرات بین جان کری وزیر خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران قرار است 15 مارس (24 اسفند ماه) در لوزان سوئیس برگزار شود.
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #13628
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  آخرین نظر شریعت مداری در خصوص مذاکرات(روزنامه امروز)

                  توافق هسته‌ای محال است!(یادداشت روز)

                  ====
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #13629
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    رای شورا به کاهش یا لغو تحریم‌ها فقط زمانی صادر می‌شود که معلوم شود ایران به چنین توافقی پایبندی نشان داده است.
                    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آسوشیتدپرس نوشت: دولت اوباما اعلام کرد که انتظار دارد طبق روال معمول، شورای امنیت از هرگونه توافق هسته ای بین ایران و پنج بعلاوه یک حمایت کند.

                    به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که درصورتیکه تا سی ام ژوئن توافق هسته ای حاصل شود، آن را به شورای امنیت می فرستد تا تصویب شود.

                    وی افزود: ما انتظار داریم اگر قادر به انعقاد توافق فراگیر میان گروه 1+5 و ایران باشیم، تایید آن در شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد.

                    ساکی اضافه کرد: رای شورای امنیت به قطعنامه ای برای تایید توافق احتمالی جدا از رای این شورا برای کاهش یا لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران خواهد بود.

                    وی افزود رای شورا به کاهش یا لغو تحریم‌ها فقط زمانی صادر می‌شود که معلوم شود ایران به چنین توافقی پایبندی نشان داده است.

                    هر پنج عضو دائم شورای امنیت شامل انگلیس، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا همراه با آلمان به شدت تلاش می‌کنند که کلیات یک توافق نهایی با ایران را تا پایان این ماه آماده کنند.
                    آنها پایان ماه ژوئن را به عنوان ضرب‌الاجل توافق نهایی تعیین کرده‌اند.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #13630
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      اسامی هیئت آمریکایی در مذاکرات فردا

                      وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی به همراه هیئت مذاکره کننده آمریکایی روز یکشنبه پانزدهم مارس ( فردا) به لوزان سوئیس می رود تا در کنار جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با مقامات ایران دیدار کنند.

                      به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)، سایت وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داد این مشورت های دو جانبه در چارچوب مذاکرات هسته ای پنج به علاوه یک با ایران برگزار می شود و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و تیم وی نیز در این مذاکرات مشارکت دارند.

                      به درخواست جان کری، ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا نیز برای شرکت در این مذاکرات به لوزان سفر می کند.

                      لوزان سوئیس مقصد هیئت آمریکایی برای ملاقات با هیئت ایرانی

                      اسامی هیئت آمریکایی در مذاکرات لوزان به شرح زیر است:
                      جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ، ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا ، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی، رابرت مالی مدیر ارشد در امور ایران، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، جیمز تیمبل دستیار ارشد معاون وزیر امور خارجه امریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی، پل اروین مدیر منع اشاعه در شورای امنیت ملی آمریکا ، کریستوفر بکمیر معاون هماهنگ کننده در سیاست تحریم ها در وزارت امور خارجه آمریکا، کوین ویال مدیر دفتر پادمان های هسته ای بین المللی در اداره امنیت هسته ای ملی وزارت انرژی آمریکا، فلیسیا سویندلز دستیار ارشد سیاست تحریم ها در دفتر کنترل دارایی های خارجی در وزارت خزانه داری آمریکا ، نیوئل های اسمیت معاون مشاور حقوقی وزارت امور خارجه آمریکا، جاشوا بلک رئیس واحد تحریم ها و مبارزه با تروریسم در هیئت دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل متحد، آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا، مارک اپلتون دستیار ویژه وزیر امور انرژی آمریکا، جولیا جاکوبی دستیار ویژه شرمن.
                      *شبکه خبر
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • alireza51
                        عضو فعال
                        • Feb 2013
                        • 1205

                        #13631
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        متاسفانه با اینکه مذاکرات اصلا حالت برد-برد ندارد، آقا مخالفتی با آن تا این مرحله نکردند و توافق با قطعنامه شورای امنیت انجام می شود.
                        بنرهای مربوطه نیز در حال طراحی است و بزودی چاپ آن آغاز می شود.
                        تمام تحریم هایی که قبلا در قطعنامه ها بوده است به یکباره با قطعنامه جدید برداشته می شود.
                        امیدوارم بودم امتیازی هم ایران بتواند بگیرد که نشد و عملا یک دهه ضرر نصیب کشور شد.
                        موفق و موید باشید.
                        عمر خیلی کوتاه است.

                        نظر

                        • rajabnejad
                          عضو فعال
                          • Jan 2012
                          • 4331

                          #13632
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          آمریکا: توافق با ایران به شورای‌امنیت می‌رود



                          جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که درصورتیکه تا سی ام ژوئن توافق هسته ای حاصل شود، آن را به شورای امنیت می فرستد تا تصویب شود .

                          وی افزود: ما انتظار داریم اگر قادر به انعقاد توافق فراگیر میان گروه 1+5 و ایران باشیم، تایید آن در شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد .

                          ساکی اضافه کرد: رای شورای امنیت به قطعنامه ای برای تایید توافق احتمالی جدا از رای این شورا برای کاهش یا لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران خواهد بود .

                          وی افزود رای شورا به کاهش یا لغو تحریم‌ها فقط زمانی صادر می‌شود که معلوم شود ایران به چنین توافقی پایبندی نشان داده است .

                          هر پنج عضو دائم شورای امنیت شامل انگلیس، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا همراه با آلمان به شدت تلاش می‌کنند که کلیات یک توافق نهایی با ایران را تا پایان این ماه آماده کنند .

                          آنها پایان ماه ژوئن را به عنوان ضرب‌الاجل توافق نهایی تعیین کرده‌اند.
                          هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                          نظر

                          • ashkan zandi
                            عضو فعال
                            • Jun 2013
                            • 1136

                            #13633
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط alireza51 پست شده است View Post
                            متاسفانه با اینکه مذاکرات اصلا حالت برد-برد ندارد، آقا مخالفتی با آن تا این مرحله نکردند و توافق با قطعنامه شورای امنیت انجام می شود.
                            بنرهای مربوطه نیز در حال طراحی است و بزودی چاپ آن آغاز می شود.
                            تمام تحریم هایی که قبلا در قطعنامه ها بوده است به یکباره با قطعنامه جدید برداشته می شود.
                            امیدوارم بودم امتیازی هم ایران بتواند بگیرد که نشد و عملا یک دهه ضرر نصیب کشور شد.
                            موفق و موید باشید.

                            :))

                            نظر

                            • hamidirche
                              عضو عادی
                              • Jan 2014
                              • 120

                              #13634
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              دوستان گرامی لینک صحبت های امروز تخت روانچی رو مطالعه کردید؟
                              آخرین جزئیات مذاکرات هسته ای از زبان روانچی


                              نکته حساسی که تو این گفتگو هست همون بحث لغو تحریم هاست ... به شدت روانچی گفته که ما خواهان رفع یکباره تحریم ها هستیم و لاغیر . اگر لغو تحریم پله ای و مرحله ای باشه ما مذاکرات رو ترک میکنیم . من زیاد نمیتونم مسائل سیاسی رو تحلیل کنم . آیا واقعا آمریکا حاظر میشه همه تحریم ها رو یکجا حذف کنه ؟ واقعا اینها میز مذاکرات رو ترک میکنند اگر حذف تحریم ها مرحله ای باشه ؟
                              خواهش میکنم یکی این مساله رو تحلیل کنه راهکار چیه ؟ کی کوتاه میاد ؟ واقعا از نظر من خواسته حذف به یک باره تحریم ها از طرف ایران زیاده خواهی هست آمریکا هیچ وقت برگ برنده خودشو که تحریم ها هستند به یک باره حذف نمیکند !!! چگونه این مساله حل و فصل میشه ؟ ممنون از راهنمایی دوستان

                              نظر

                              • samanmba
                                عضو فعال
                                • Aug 2013
                                • 450

                                #13635
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                با سلام
                                هر تیمی در مذاکره از یکسری حقه مذاکراتی یا یک سری حقه های خاص یا شبه حقه استفاده می کند که البته با تخصص خود و با مدل خودش استفاده می کند پس همیشه تفاوتها هستند که باید تحلیل شوند.یکی از اصول مذاکره "ترجیح منافع بر مواضع است" این یعنی موضع ایران رفع یکباره تحریمهاست ولی آیا منافع ایران با ترک مذاکرات حاصل میشود؟" پس یقین بدانید این یک شبه حقه است در راستای پایداری منافع و با خیال راحت بدانید که توافق حتمی است و این را بدانید که بازار دلار در ایران یک بازار کاملا هوشمند است و وقتی دلار آمریکا نسبت به تمامی ارزهای دنیا 40% افزایش در یکسال گذشته داشته و نسبت به ریال افت داشته این کاملا جهت مذاکرات رو نشون میده
                                خوش رزق باشید

                                نظر

                                در حال کار...
                                X