آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • H.samimi
    عضو فعال
    • Jan 2014
    • 2092

    #14431
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    مریکا: پیشرفت کافی در مذاکرات ضامن ادامه مذاکرات
    مذاكرات، چهارشنبه هم ادامه مي‌يابد
    ايران: موضوع تحریم‌ها حل شده است
    کد مطلب : 73279

    گروه سياسي: در حاليكه معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی روند پیشرفت مذاکرات فنی را «کمی کند» ارزیابی کرد، ولی گفت: این گفت و گو ها رو به جلو است، سخنگوي وزارت امور خارجه امریکا می‌گوید به اعتقاد واشنگتن، مذاکرات هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهان طی روزهای گذشته به حد کافی پیشرفت داشته و این پیشرفت تضمین کننده ماندن در سوییس پس از ضرب الاجل نیمه شب برای ادامه مذاکره است.



    به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، ماری هارف سخنگوی دوم وزارت خارجه امریکا در بیانیه ای گفت: ما طی روزهای گذشته به حد کافی پیشرفت کرده ایم و جا دارد تا روز چهارشنبه در سوییس بمانیم. با این حال هنوز چندین مسئله بسیار دشوار وجود دارد. کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که در صورت عدم پیشرفت هیات امریکایی از این مذاکرات خارج خواهد شد. منابع امریکایی و اروپایی پیشتر احتمال داده بودند که به دلیل لاینحل ماندن برخی از مسائل بسیار دشوار، این مذاکرات پس از ضرب الاجل نیمه شب ادامه یافته و به چهارشنبه کشیده شود.

    عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای: موضوع تحریم‌ها حل شده است

    یک عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران توافقی را که متضمن حقوق اساسی ملت باشد، می‌خواهد و تا وقتی این تضمین به دست آید، مذاکرات ادامه دارد. حمید بعیدی‌نژاد گفت: در مرحله پایانی مذاکرات هستیم که از اهمیت سیاسی حقوقی و فنی برخوردار است؛ موضوعاتی از جمله تحریم‌ها و جزئیات آن و تحقیق و توسعه و برخی دیگر از مسائل مربوط به غنی‌سازی در مذاکرات مطرح است و امیدواریم هرچه سریع‌تر راه‌حل‌های نهایی پیرامون این موضوعات را پیدا کنیم.

    وی گفت: همه کشورهای عضو و آنها که در مذاکرات شرکت ندارند، بر اهمیت تاریخی این مذاکرات صحه گذاشته‌اند. وزیران خارجه شخصاً ساعت‌های متمادی حضور دارند و خیلی‌ها شب گذشته را نخوابیدند و با جدیت حضور دارند اما دست یافتن به نتیجه بستگی به این دارد که تصمیمات نهایی اتخاد شود.

    بعیدی‌نژاد تاکید کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که توافق را به خاطر توافق نمی‌خواهیم و باید این توافق متضمن حقوق اساسی ملت ایران باشد. اگر توافق تضمین نشود، مذاکرات ادامه پیدا می‌کند و زمان قطعی پایان مذاکرات را نمی‌توانیم از الان اعلام کنیم؛ ممکن است برای ساعات طولانی، امشب مذاکرات ادامه پیدا کند. وی در ادامه گفت: موضوعاتی که درباره آنها راه‌حل به دست نیامده، الان در مذاکرات مطرح است. راه‌حل‌هایی از روز گذشته میان دو طرف رد و بدل شده است. طبیعی است که هرکدام از دیدگاه‌ها باید ویرایش‌های خاص خود را پیدا کنند تا بتوان آنها را نهایی کرد.

    این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با تاکید بر اینکه "مباحث بسیار پیچیده است"، اظهار کرد: همه طرف‌ها باید تصمیم سخت بگیرند. الان تمرکز روی محتواست و پیشنهادهای جدیدی مرتب در حال بحث است. همه، خلاقیت ذهنی خود را به کار گرفته‌اند که این مسایل حل شود. بعیدی‌نژاد خاطرنشان کرد: مذاکرات وقتی تمام می‌شود که تصمیم نهایی درباره راه‌حل‌ها بدست آید.

    این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، درباره برداشته شدن تحریم‌ها نیز گفت: موضوع برداشته شدن تحریم‌ها حل شده است؛ البته نه امروز یا دیروز بلکه در طی مذاکرات طولانی که تاکنون داشته‌ایم، اما مسایلی وجود دارد که به مسأله تحریم‌ها مرتبط هستند که هنوز در حال بررسی آنها هستیم. بعیدی‌نژاد با اشاره به اخبار مربوط به ترک لوزان توسط وزیر خارجه چین گفت: از قبل کاملاً منتظر بودیم که وزیر خارجه چین به خاطر برنامه‌های از قبل تعیین شده‌اش، لوزان را ترک کند، اما اعلام کردند که هیأت چینی با قوت حضور دارد. این مسأله هیچ خللی در مشارکت هیأت چینی در مذاکرات ایجاد نمی‌کند.

    وی درباره ادامه مذاکرات در ساعات بامدادی اول آوریل نیز اظهار کرد: در رویه مذاکرات بین‌المللی تمام امشب را می‌توانیم جزو روز فعلی محسوب کنیم و از این جهت مشکلی نیست؛ همان طور که توافق ژنو در ساعت 3 نیمه شب حاصل شد. این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با بیان اینکه "آنچه در مذاکرات لوزان بدست می‌آید، یک توافق سیاسی است که در متن آن هم ذکر می‌شود"، تصریح کرد: البته متن توافق جامع الان نهایی نیست و باید روند خود را طی کند.

    مدیرکل سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: اجرای هر یک از تعهدات در چارچوب توافق جامع، متقابل است و اگر یک طرف تعهداتش را اجرا نکند، طرف دیگر هم اجرا نمی‌کند. وی درباره مباحث مورد مذاکره خاطرنشان کرد: جنبه‌ای از مسایل محدود، مرتبط به تحریم‌ها و نیز تحقیق و توسعه مورد بحث است که امیدواریم با حل این مسایل به تفاهم برسیم.

    لاوروف به لوزان باز می گردد
    وزیرخارجه روسیه: شانس زیادی برای موفقیت مذاکرات هسته ای وجود دارد

    سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد شانس زیادی برای موفقیت مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 وجود دارد و طرف های مذاکره کننده برای گرفتن نتیجه قطعی تلاش می کنند.

    به گزارش ایرنا، لاوروف گفت: در این دور از مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5، امکان خوبی برای دستیابی به نتیجه وجود دارد. البته شانس برای دستیابی به توافق در مورد برنامه هسته ای ایران 100 درصد نیست. هیچ مساله ای نیست که اطمینان 100 درصد برای حل آن وجود داشته باشد.

    وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: دستیابی به توافق در مورد برنامه هسته ای ایران کاملا امکانپذیر است. مذاکرات در حال حاضر در لوزان سوییس جریان دارد و دورنمای خوبی برای موفقیت آن وجود دارد. رییس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت که برای شرکت در بخش پایانی مذاکرات ایران و گروه 1+5، به لوزان باز می گردد.

    نگرانی نتانیاهو از توافق احتمالی لوزان

    نخست وزیر اسراييل در یک مراسم پارلمانی در فلسطین اشغالی گفت : به نظر می رسد که توافقی که در لوزان درحال شکل گرفتن است به ایران اجازه نگهداشتن تاسیسات زیرزمینی، رآکتور هسته ای اراک و سانتریفوژهای پیشرفته را می دهد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز از بیت المقدس، نتانیاهو در این مراسم مدعی شد که چارچوب توافق هسته ای قدرت های بین المللی با تهران، به ایران توانایی ساخت سلاح هسته ای در مدتی کمتر از یک سال را خواهد داد. نتانیاهو افزود: بر اساس ارزیابی ما، این توافق زمان ساخت یک سلاح هسته ای توسط ایران را به کمتر از یک سال و شاید بسیار کمتر از این مدت، کاهش خواهد داد.

    نظر

    • mohsen68
      عضو فعال
      • Jun 2012
      • 1756

      #14432
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      خبرنگار بی بی سی گزارش داد، جلسه 1+5 و ایران فعلا متوقف شده. مذاکره کننده ها تک تک اتاق مذاکره را ترک کرده، برای استراحت به بار هتل می روند، (البته به جز هیات ایران).

      در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/486739/...B1%D8%A7%D8%AA © www.tabnak.ir

      نظر

      • H.samimi
        عضو فعال
        • Jan 2014
        • 2092

        #14433
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        آخرین روزهای مهلت 31 مارس برای رسیدن به نتیجه در مذاکرات هسته‌ای، بار دیگر این واقعیت را نشان داد که میان کشورهای 5+1 نیز اختلافات قابل توجهی وجود دارد. در این میان فرانسه و ایالات متحده دچار اختلافاتی شده‌اند که گاه به رسانه‌ها نیز کشیده شده است. ریشه اختلافات فزاینده فرانسه با آمریکا بر سر مساله هسته‌ای ایران چیست؟
        کد خبر: ۴۸۶۹۳۲
        تاریخ انتشار:
        ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۸
        -
        31 March 2015

        آخرین روزهای مهلت 31 مارس برای رسیدن به نتیجه در مذاکرات هسته‌ای، بار دیگر این واقعیت را نشان داد که میان کشورهای 5+1 نیز اختلافات قابل توجهی وجود دارد. در این میان فرانسه و ایالات متحده دچار اختلافاتی شده‌اند که گاه به رسانه‌ها نیز کشیده شده است.
        به گزارش «تابناک»، فارین پالیسی در این باره نوشته در حالی که ایالات متحده به دنبال اجماع در مذاکرات در برابر ایران است، فرانسه در جهت دیگری حرکت می‌کند. ژرار آرو سفیر فرانسه در واشنگتن، تاکید بر این واقعیت که رسیدن به توافق تا پایان ماه مارس ضروری است را تاکتیکی نامناسب می‌داند که باعث تشدید فشار بر 5+1 می‌شود. ده روز مانده به پایان مهلت نیز، فرانسوا دلاتره سفیر فرانسه در سازمان ملل، انعطاف‌های انجام شده توسط ایران را برای رسیدن به توافق ناکافی دانست.
        اظهارات مقامات فرانسوی مستقر در این کشور در باره مذاکرات هسته‌ای نیز به همین اندازه بدبینانه هستند و از مذاکرات حمایت نمی‌کند. لوران فابیوس وزیر خارجه این کشور نیز گفته که فرانسه اگر چه خواهان یک توافق هسته‌ای است ولی این توافق باید ان قدر مستحکم باشد که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.
        این به چه معناست؟ آیا فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور رئیس‌جمهور سوسیالیست فرانسه به نومحافظه‌کاری کشیده شده است؟ آیا فرانسه ناگهان به کشوری جنگ‌طلب کشیده شده است؟
        این گونه نیست. رفتار فرانسه تحت تاثیر نگاه این کشور به موضوع عدم اشاعه و تغییر استراتژی آمریکا در خاورمیانه است.
        چندین ماه است که اختلاف بین آمریکا و فرانسه به تدریج در حال تشدید است. فرانسوی‌ها احساس می‌کنند که از مذاکرات حساس بین ایران و آمریکا دور نگاه داشته شده‌اند. چارچوب مذاکرات چندجانبه بین 5+1 و ایران به تدریج به مذاکرات دوجانبه بین ایران و آمریکا تبدیل شده است.
        دور نگاه داشته شدن فرانسوی‌ها از مذاکرات حساس با ایران، با فشار فزاینده آمریکایی‌ها به فرانسوی‌ها همراه شده است. دیپلمات‌های فرانسوی البته به شکل خصوصی شاکی هستند که آمریکایی‌ها به آنها فشار وارد می‌کنند تا در موضوعاتی مانند تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران و یا سرعت برداشته شدن تحریم‌ها از مواضع سختگیرانه خود عقب‌نشینی کنند.
        فرانسوی‌ها برعکس دولت آمریکا عجله چندانی برای رسیدن به توافق هسته‌ای ندارند. سفیر فرانسه در ایالات متحده سوم مارس در توئیتر نوشته بود که «ما یک توافق می‌خواهیم ولی آنها به توافق نیاز دارند. تاکتیک‌ها و نتایج مذاکرات باید انعکاسی از این عدم تقارن باشد»
        ظاهرا اختلافات پاریس و واشنگتن بیشتر از این است. برداشته شدن تحریم‌ها، میزان بازرسی‌ها، ظرفیت تحقیق و توسعه ایران، تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران و طول دوره توافق جامع از دیگر موضوعاتی است که بین دو طرف بر سر آن اختلاف وجود دارد. هفته گذشته بود که فرانسه در مذاکرات لوزان درخواست ایران برای برداشته شدن فوری تحریم‌های سازمان ملل را رد کرد و آن را نیازمند روندی تدریجی و متناسب با عمل ایران به تعهداتش دانست.
        فرانسوی‌ها دوره زمانی ده ساله برای توافق هسته‌ای را نیز کوتاه نمی‌داند و معتقد است وقتی که ده سال طول کشیده تا تحریم‌هایی وسیع علیه ایران ایجاد شود، نباید این دستاورد به راحتی از دست برود.
        فرانسوی‌ها پیشنهاد می‌کنند که نباید رسیدن به یک توافق سیاسی را پایان کار دانست بلکه مذاکراتی سخت و فشرده در راه خواهد بود. فرانسوی‌ها و از جمله برونو ترترائیس از دیپلمات‌های پرنفوذ این کشور ترجیح می‌دهند به جای توافقی نهایی، مجموعه‌ای از توافقات کوتاه مدت با ایران به دست آید.
        فرانسه در سالهای گذشته نیز از این رویکرد سختگیرانه تبعیت می‌کرده است. از دوره ریاست جمهوری سارکوزی در سال 2007، فرانسه همواره حامی تحریم‌هایی شدیدتر علیه ایران بوده و خواستار فراتر رفتن از تحریم‌های شورای امنیت بوده است. به طور خاص فرانسه در سال 2012 نقش زیادی در تصویب تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران داشت.
        بخشی از رفتار فرانسه ناشی از نگاه خاص طیف گسترده‌ای از دیپلمات‌های حرفه‌ای این کشور است که توجه زیادی به موضوع بازدارندگی هسته‌ای دارند.
        جنبه مهم دیگری از مخالفت‌های فرانسه با توافق هسته‌ای احتمالی با ایران بی‌اعتمادی فزاینده فرانسوی‌ها به آمریکایی‌ها است.
        تعداد زیادی از دیپلمات‌های فرانسوی معتقد هستند که با توجه به گرایش سیاست خارجی آمریکا به سوی شرق آسیا، از اتکای آمریکا به نفت خلیج فارس کاسته شده است و روند درگیری با داعش نشان می‌دهد که با تغییر اتحادهای سنتی آمریکا در منطقه، ایران جای عربستان سعودی را به عنوان ستون ثبات منطقه‌ای خواهد گرفت. این موضوع، فرانسه را نگران کرده است به ویژه این که فرانسه روابط سیاسی و نظامی مستحکمی را با برخی کشورهای منطقه از جمله امارات متحده، قطر و عربستان شکل داده است.
        دیپلمات‌های فرانسوی از این ترس دارند که مذاکرات هسته‌ای تنها بخشی از این تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران باشد. فرانسوی‌ها از جمله نقش ایران در مبارزه با داعش را بخشی از این تغییر سیاست آمریکا می‌دانند.
        فرانسوی‌ها همچنین با سیاست آمریکا مبنی بر اولویت دادن به مبارزه با داعش در عراق بر موضوع سوریه مخالفند و خواهان حمایت بیشتر از مخالفان دولت سوریه هستند.
        به اعتقاد فرانسوی‌ها، سیاست آمریکا در مقابل سوریه مبهم و بدون تحرک است و آینده بشار اسد در آن در نظر گرفته نشده است. اظهارات اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا در باره مذاکره با اسد این نگرانی فرانسوی‌ها را تشدید کرده است. فرانسوی‌ها همچنین ادامه بقای اسد را برای منافع خود در لبنان مضر می‌دانند.
        از سوی دیگر فرانسه با مجموعه‌ای از متحدان سنتی آمریکا در منطقه مانند اسرائیل، کشورهای عربی و ترکیه در ارتباط هستند که از روند مذاکرات هسته‌ای راضی نیستند. فرانسه در مذاکرات هسته‌ای با ایران فرصت یافته است که این نگرانی‌های خود را بروز دهد.
        در ورای مذاکرات هسته‌ای آینده منطقه و نقش رهبری آمریکا در جهان در دست تغییر است. فرانسوی‌ها در ده سال گذشته برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران، هزینه‌های اقتصادی زیادی نیز داده‌اند ولی حالا احساس می‌کنند متحد آنها در این سالها در حال دور زدن دوستان و شرکای خود است و بیشتر به دنبال روابط بهتر با ایران است.




        در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/486932/...8C%D8%B3%D8%AA © www.tabnak.ir

        نظر

        • Aiming
          ستاره دار(18)
          • Jul 2012
          • 2641

          #14434
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه خراسان شمالی:

          مذاکرات هسته ای جای دلواپسی ندارد



          بجنورد - ایرنا - مسوول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: با توجه به توصیه ها و اوامر رهبری، در مذاکرات هسته ای جای هیچ نگرانی و دلواپسی وجود ندارد.

          به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمدتقی احمدی خرم سه شنبه شب در آیین بزرگداشت 12 فروردین، روز جمهوری اسلامی در جمع مردم و مسوولان خراسان شمالی در مسجد امام رضا (ع) بجنورد، گفت: همه وظیفه داریم از گروه مذاکره کننده هسته ای کشورمان حمایت همه جانبه کرده و از فرمان رهبری در این خصوص اطاعت کنیم.

          وی افزود: همین مطیع بودن در برابر فرمان رهبری و چشم گفتن به اوامر معظم له تاکنون باعث شده تا ما این جنگ نابرابر با دشمنان را درست مدیریت کرده و برکات آن را لمس کنیم.

          وی با بیان این که امروز برخی نگرانند که نکند در این مذاکرات هسته ای به گونه ای قافیه را ببازیم، خطاب به آنان افزود: وجود توصیه های رهبری در این زمینه جای ترس و دلهره برای کسی نگذاشته است.

          احمدی خرم از مذاکره ایران با پنج کشور مطرح دنیا به عنوان یک انقلاب نام برد و گفت: نشاندن پنج کشور دنیا پشت میز مذاکره کار کمی نیست که فرزندان این مرز و بوم انجام می دهند و این اقتدار نظام اسلامی را نشان می دهد.

          مسوول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه جواد الائمه (ع) خراسان شمالی با یادآوری اهمیت 12 فروردین سال 58 و رای 98.2 درصدی مردم کشورمان به جمهوری اسلامی، افزود: امروز اقتدار انقلاب در دنیا ریشه در همان رای 98.2 درصدی دارد که با وحدت مردم و مسوولان نظام در پشت سر رهبری تداوم یافته است.

          وی گفت: مردم فهیم و همیشه درصحنه کشورمان از زمان پیروزی انقلاب اسلامی پا به پای انقلاب آمده اند و هزینه زیادی هم برای اقتدار و عزت آن پرداخت کرده اند.

          وی خطاب به مردم و مسوولان نظام گفت: پای انقلاب و ارزش های آن ایستادن، هزینه دارد و باید همانند گذشته درست و بابرنامه پای نظام ایستاد و داشتن وحدت کلمه و پشت رهبری بودن راهکار اصلی آن است.

          وی همچنین از برنامه ریزان و سیاستمداران کشورمان هم خواست برای تداوم اقتدار انقلاب بیش از قبل و هوشیارانه عمل کنند زیرا که این انقلاب به سادگی به دست نیامده بلکه حاصل جانفشانی هزاران شهید و ایثارگر است.
          وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

          نظر

          • H.samimi
            عضو فعال
            • Jan 2014
            • 2092

            #14435
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            لحظه به لحظه با ششمین روز حساس‌ترین دور مذاکرات ایران و 1+5؛ 1:33 بامداد چهارشنبه
            اخبار ضدونقیض از درخواست عجیب از ایران در سخت‌ترین شب مذاکرات

            وزیرخارجه چین مذاکرات را ترک کرد... دیپلمات‌های غربی می‌گویند لوران فابیوس وزیرخارجه فرانسه و فرانک والتر اشتاین مایر وزیرخارجه آلمان، صبح چهارشنبه لوزان سوئیس را ترک خواهند کرد... وزیرخارجه روسیه نیز 4 بعدازظهر فردا لوزان را ترک می‌کند... عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: موضوع برداشته شدن تحریم‌ها حل شده اما مسایلی وجود دارد که به تحریم‌ها مرتبط هستند که هنوز در حال بررسی آنها هستیم...
            کد خبر: ۴۸۶۷۳۹
            تاریخ انتشار:
            ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
            -
            31 March 2015

            مهم‌ترین دور مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 از روز پنجشنبه ششم فروردین آغاز شد تا طرفین طی شش روز سخت و نفس‌گیر، واپسین مذاکرات را برای دستیابی به توافق نهایی انجام دهند؛ توافقی که احتمال تحققش به مراتب بیش از عدم وقوعش بود اما از روز سوم مذاکرات، شکاف‌هایی آشکار شده که دستیابی به توافق را دشوار ساخت و این فاصله‌ها در روز چهارم پررنگ‌تر شد تا همه تلاش‌ها برای دستیابی به دیدگاه مشترک به نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 5+1 موکول شود اما این نشست نیز نتوانست به نتیجه نهایی منجر شود و همه چیز به امروز، روز پایانی مذاکرات منتهی شد.

            به گزارش «تابناک»؛ پس از سلسله مذاکرات نفس‌گیر ایران با آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران در ژنو و وین، اکنون لوزان سوئیس میزان حساس‌ترین دوران مذاکرات در آستانه فرارسیدن ضرب الاجل 31 مارس 2015 است. تیم مذاکره کننده ایران، چهارشنبه شب مصادف با پنج فروردین وارد سوئیس شد تا به طرفین دیگر برای مشخص شدن فرجام مذاکرات به گفت‌و‌گو بنشیند اما آیا تا روز یازدهم فروردین 1394، توافق نهایی حاصل خواهد شد؟

            همه شواهد از احتمال بسیار بالای توافق در روزهای پیش رو خبر می‌دهند و احتمال بسیار اندکی برای عدم دستیابی به توافق و موکول شدن به مذاکراتی دیگر وجود دارد و در این میان در شرایطی که کشورهای اروپایی با آمریکا تقریباً موضعی مشترک در حمایت از توافق داشته‌اند، فرانسه بار دیگر به نیابت از صهیونیست‌ها، موضع مثبتی نسبت به توافق نداشته و این بار، آلمان نیز همراستا با فرانسه شد، هرچند موضع آلمان به مراتب منعطف از فرانسه بود اما در نهایت نشان داد اروپایی‌ها عجله‌ای برای توافق ندارند!

            ایران در قبال پذیرش برخی محدودیت‌های موقت و همچنین اجازه نظارت مدیریت شده بیشتر بر برنامه هسته‌ای با هدف نشان دادن صلح آمیز بودن تمامی فعالیت هسته‌ای کشورمان، خواستار لغو کامل تحریم‌های چهار گانه ملی، یک جانبه و کنگره و شورای امنیت است و به نظر می آید دو طرف بر سر تحریم های اقتصادی ناشی از مساله هسته ای از هر چهار جهت به تفاهم رسیده‌اند اما آنچه هنوز مورد بحث است تحریم های کنگره و شورای امنیت است. با این توافق، دولت آمریکا متعهد می شود تعلیق تحریم ها را تا پایان مدت توافق ادامه دهد.

            در روز نخست مذاکرات نشست عمومی کشورهای 5+1 برگزار شد و همزمان نشست‌های دو و چندجانبه‌ای میان ایران و آمریکا و همچنین دیگر طرف‌های مذاکره برگزار شد؛ نشست‌هایی که برخی از آنها در ابعاد فنی و برخی دیگر در حوزه سیاسی و دیپلماتیک بود و ادامه این جلسات به روز دوم مذاکرات موکول شد و در روز دوم نیز پس از چند نشست از دو موضوع عمده «تحقیق و توسعه» و «تحریم‌ها» به عنوان اختلافات باقی مانده سخن به میان آمد و در نهایت مشخص شد اگر تا یکشنبه توافق حاصل آید، طرفین برای اعلام توافق به مقر سازمان ملل در ژنو خواهند رفت.

            روز سوم مذاکرات با دیدار معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد و سپس نشست‌هایی میان محمدجواد ظریف با جان کری، فرانک اشتاین مایر و لوران فابیوس وزرای خارجه آمریکا، آلمان و فرانسه برگزار شد و در این میان برخی شایعات در خصوص رسیدن به توافق که در رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد، ارزیابی بدبیانه‌ای در پی داشت و تلاش زودهنگام برای BLAME GAME یا انداختن تقصیر بن بست مذاکرات به گردن ایران تلقی شد.

            ظاهراً در روز سوم مذاکرات و برای رسیدن به توافق در موضوعات عمده باقی مانده، بن بستی پیش آمده که حضور وزرای خارجه شش قدرت جهانی نیز در راستای تلاش برای گذر از این شرایط و اخذ تصمیم جدی از سوی کشورهای غربی برای امکان دستیابی به توافق است اما در روز چهارم نیز تلاش ایران منجر به رفع اختلاف‌های موجود پیرامون روند تعلیق و لغو تحریم‌ها و حفظ روند توسعه و تحقیقات هسته‌ای نشد.

            روز پنجم مذاکرات با نشست حساس مشترک وزرای خارجه 5+1 با وزیرامورخارجه ایران آغاز می‌شود اما آیا نتیجه این نشست، حصول توافق نهایی خواهد بود یا ضرب الاجل 31 مارس یا یازده فروردین برای دستیابی به توافق شفاهی و آغاز مکتوب نمودن این توافق، برای چند روز یا چند هفته تمدید می‌شود و پیش از پایان تعطیلات کنگره آمریکا، در نشستی دیگر، توافق حاصل خواهد آمد؟ پاسخ به این پرسس در روز پنجم نیز مشخص نشد و نشست جامع نیز نتوانست منجر به نتیجه‌ای مشخص شود.

            ظاهراً شش کشور طرف مذاکره با ایران بر سر موضع گیری در قبال ایران، اختلاف نظرهای جدی داشتند که باعث شد تا واپسین ساعات روز پنجم نشست مشترک داخلی داشته باشند و در نهایت در صبح روز ششم مذاکرات به عنوان روز پایانی، پس از یک دور دیگر از مذاکرات داخلی شش کشور، نشست دوم مشترک این شش کشور با هیات ایرانی برگزار شد تا احتمالاً موضع این 6 کشور در قبال موضع آخر ایران که در جلسه روز پنجم اعلام شده بود، اعلام شود.

            «مذاکرات» را لحظه به لحظه از «تابناک» پیگیری کنید.




            1:33 بامداد چهارشنبه- خبرنگار بی بی سی گزارش داد، جلسه 1+5 و ایران فعلا متوقف شده. مذاکره کننده ها تک تک اتاق مذاکره را ترک کرده، برای استراحت به بار هتل می روند، (البته به جز هیات ایران).

            1:23 بامداد چهارشنبه- خبرنگار جروزالم‌پست به نقل از یک مقام غربی می‌گوید که خبر منتشر شده در خصوص تعیین سپیده‌دم چهارشنبه به عنوان آخرین ضرب‌الاجل برای توافق هسته‌ای، نادرست است؛ خبری که فرانس 24 و رویترز منتشر کرده بودند.

            1:10 بامداد چهارشنبه- در راستای تشدید فضاسازی رسانه‌‎ای و تحت فشار گذاشتن تیم رسانه‌ای ایران، حجم خبرهایی که علیه طرف ایرانی در رسانه‌هایشان منتشر می‌شود، افزایش یافته تا در صورت عدم دستیابی به توافق، تقصیر را رسماً متوجه ایران کنند. تلاش زودهنگام برای BLAME GAME یا انداختن تقصیر بن بست مذاکرات به گردن ایران از چند روز پیش آغاز شده بود و ظاهراً در این شرایط این تلاش وارد فاز تازه‌ای شده است.

            در همین راستا، یک دیپلمات غربی به خبرنگار فرانس 24 گفته که در جلسه فشرده امشب (سه شنبه) 7 ساعت برای یافتن یک راه‌حل وقت صرف شد ولی ایرانیان هیچ چیز جدید را قبول نکردند و (اوضاع به گونه‌ای است که به نطر می‌رسد) آنها بازی می‌کنند. وی همچنین با توجه به ترک محل مذاکرات از سوی وزیر خارجه چین گفته که «برای امضای توافق به وی نیازی نداریم، معاونش می‌تواند امضاء کند.»

            1:05 بامداد چهارشنبه- دیپلمات‌های غربی می‌گویند لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان، صبح امروز (چهارشنبه) لوزان سوئیس را ترک خواهند کرد.

            خبرنگار بلومبرگ می‌گوید که نمایندگان 1+5 از مذاکره کنندگان ایرانی خواسته‌اند که توافق تا صبح امروز چهارشنبه حاصل شود. خبرنگار فرانس 24 اما روایت دقیق‌تری دارد و می‌گوید فقط دیپلمات‌های اروپایی به ایرانی‌ها گفته‌اند که اگر تا صبح توافق حاصل نشود، آنها نخواهد توانست مسائل باقی مانده را حل کنند.

            00:14 بامداد چهارشنبه- وزیران خارجه ایران و 1+5، به جز چین، برای پنجمین بار در ساعات پایانی سه‌شنبه مذاکرات را از سر گرفتند. از چین، قائم مقام وزیر خارجه چین در مذاکرات به همراه هیأت چینی حضور دارد.

            00:04 بامداد چهارشنبه- خبرنگار اعزامی المانیتور به لوزان می‌گوید که وزیر خارجه برنامه ای برای سفر به تاجیکستان دارد و بر این اساس فردا ساعت 4 عصر از فرودگاه مسکو به سمت دوشنبه پرواز خواهد کرد.

            23:46- سیدمحمد صادق خرازی، سفیر سابق ایران در سازمان ملل و فرانسه در گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما گفت: برای رفع تحریم ها در درجه اول باید تحریم شورای امنیت از فصل هفتم شوای امنیت خارج شود. حدس می زنم طرف ایرانی توانسته است بخش اعظمی از تحریم ها را حل کند.

            23:26- «ماری هارف» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته که پیشرفت مذاکرات در روزهای اخیر به حدی بوده که بتوان گفت‌وگوها را تا چهارشنبه ادامه داد. او همچنین گفته که چند موضوع مشکل همچنان باقی مانده است.

            23:09- حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که شامگاه امروز سه شنبه انجام گرفت، در خصوص موضوع نگرانی از عدم عمل طرف مقابل به تعهداتش گفت: ما در صورت اجرای تعهد طرف مقابل به تعهداتمان عمل می‌کنیم و اگر طرف غربی نخواهد به تعهداتش عمل کند ما نیز اجرای تعهداتمان را متوقف می‌کنیم بنابراین از این نظر نگرانی نداریم.

            وی با بیان اینکه بسیاری از جنبه‌های موضوع تحریم‌ها تا به حال حل و فصل شده، یادآور شد: از جمله اینکه تحریم‌های یکجانبه و چند جانبه باید برداشته شود و بسیاری از جزئیات تدوین شده است. الان در مرحله پایانی مذاکرات هستیم که مسائل محدود مربوط به تحریم‌ها در کنار چند موضوع از جمله تحقیق و توسعه کار می‌کنیم و امیدواریم با حل این چند موضوع کل بحث تحریم‌ها حل و فصل شود.

            22:53- سید حسین موسویان مذاکره کننده هسته ای ارشد پیشین ایران گفت: اگر توافقی انجام نشود، ایران به برنامه هسته ای خود در چارچوب معاهده ان.پی.تی ادامه خواهد داد و هیچ محدودیتی فراتر از ان.پی.تی را هم نخواهد پذیرفت.

            وی در گفت و گویی زنده با شبکه سی.ان.ان آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا رهبری ایران مخالف توافق است؟ اظهارکرد: رهبری ایران با توافق هسته ای موافق است؛ قدرت های جهانی به خوبی می دانند که رهبری از مذاکرات و تیم هسته ای قاطعانه حمایت کرده است.

            او با تاکید بر اینکه رهبری ایران با همه تعهدات ایران در قالب معاهده ان.پی.تی موافق است، اظهارکرد: حتی برای اثبات حسن نیت ایران و اعتماد به جامعه جهانی، با برخی اقدامات فراتر از ان.پی.تی برای یک دوره مشخص هم مخالفت نکرده است اما رهبری ایران زیر بار زیاده خواهی ها و درخواست های غیر منطقی قدرت های جهانی که خارج از چهارچوب مقررات بین المللی باشد، نخواهد رفت.



            موسویان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر توافق انجام شود، آیا جهان میتواند به ایران برای اجرای این توافق اعتماد کند؟ گفت: به آمریکا، قدرت های جهانی و آژانس بین امللی انرژی اتمی ثابت شده است که بعد از توافق هسته ای نوامبر 2013، ایران کامل و دقیق به تمام تعهدات خود عمل کرد؛ امروز هم آنها مطمئن هستند که اگر ایران توافقی را امضا کند، آن را کامل اجرا خواهد کرد.

            وی درباره وضعیت کنونی مذاکرات گفت: از نظر من مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی به 'نقطه غیر قابل بازگشت' رسیده و دیر یا زود، توافق هسته ای انجام خواهد شد. طرفین در حال تهیه یک بیانیه مشترکی هستند که بر پیشرفت های حاصله صحه گذاشته و ادامه مذاکرات تا حصول توافق جامع هسته ای در جوئن - جولای 2015 را تایید کند؛ توافق هسته ای آغازی برای شروع روند ختم خصومت های کهنه ایران و آمریکا خواهد بود و این توافق به ثبات منطقه و صلح و امنیت بین المللی کمک می کند.

            موسویان همچنین در گفت و گو با رادیو سراسری 'تیک وی' آمریکا با ابراز خوشبینی نسبت به نتایج مذاکرات گفت: هم برنامه هسته ای ایران و هم مذاکرات، هر دو به 'نقطه غیر قابل بازگشت' رسیده است. دو طرف روی اصول اساسی به تفاهم رسیده اند و آن اینکه ایران حداکثر شفافیت و راستی آزمایی روی برنامه هسته ای خود را خواهد پذیرفت، اطمینان های لازم در مورد عدم ساخت بمب هسته ای را خواهد داد و قدرت های جهانی هم رفع تدریجی تحریم ها و انجام غنی سازی در داخل خاک ایران را خواهند پذیرفت و در مورد کم و کیف جزییات مذاکره می کنند.

            او در پاسخ به پرسشی در خصوص زمان گریز اظهارکرد: برداشت من این است که دوره اعتماد سازی احتمالا یک دوره 10 ساله و زمان عدم گریز به سمت بمب هسته ای هم یک ساله خواهد بود. ایران همیشه به عدم ساخت بمب هسته ای متعهد بوده است، حتی بعد از انقلاب، ایران برنامه های گسترده هسته ای شاه و آمریکا را لغو کرد اما یک نیروگاه نیمه ساخته داشت که آمریکا هم با نیروگاه ایران و هم با تامین سوخت از بازارهای جهانی مخالفت کرد.

            وی با بیان اینکه آمریکا ایران را مجبور به خودکفایی و انجام غنی سازی برای تامین سوخت مورد نیازش کرد، افزود: ایران برای ختم خصومت با غرب و همکار برای صلح و ثبات و امنیت منطقه اولویت قائل است و آرزوی ساخت بمب هسته ای و ورود به داخل کلوپ هسته ای جهان را ندارد.

            22:45- نشست وزرای خارجه ایران و 1+5 پس از دقایقی تنفس از سر گرفته شد.

            22:36- لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه دقایقی قبل در جمع خبرنگاران مذاکرات را بسیار پیچیده و سخت خواند و با بیان اینکه مذاکرات ادامه دارد، گفت: داریم پیشرفت می‌کنیم. گفتگوها ممکن است تمام شب ادامه داشته باشد.

            22:24- روزنامه نیویورک تایمز نیز سه شنبه شب به ایمیل وزارت خارجه آمریکا به رسانه‌ها اشاره کرد و احتمال تمدید مذاکرات برای روز چهارشنبه را تایید کرد. این روزنامه گزارش داد، چند ساعت به پایان ضرب الاجل تعیین شده در مذاکرات هسته ای، مذاکره کنندگان آمریکا، ایران و پنج کشور دیگر ظاهراً برای نزدیکتر شدن به یک توافق اولیه به تقلا افتاده و چنین به نظر می رسد که ممکن است آماده کار در روز چهارشنبه نیز باشند.

            نیویورک تایمز در گزارش خود از لوزان گزارش داد، حتی اگر توافقی حاصل شود، علائمی دال بر این وجود دارد که چندین مورد از دشوارترین مسایل، موکول به زمان توافق نهایی در سه ماه بعد خواهد شد. پس از یک روز تلاش کامل، اکثر وزیران خارجه هفت کشور دخیل در مذاکرات، به استثنای سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که بعداز ظهر سه شنبه پس از اعلام شانس بالای رسیدن به یک توافق به سوئیس بازگشت، یک مقام وزارت خارجه آمریکا اشاره کرد که پیشرفت کافی حاصل نشده است.

            22:15- بی بی سی گزارش کرد، وزیر خارجه چین مذاکرات را ترک کرد و راهی پکن شد. وانگ یی روز یکشنبه به لوزان امده بود. او در حالی لوزان را ترک کرد که همچنان جلسه 1+5 برقرار بود. معاون وزیر خارجه چین به جای او ریاست هیات چینی در مذاکرات 1+5 را به عهده خواهد داشت. گفته می‌شود ترک مذاکرات توسط وزیر امورخارجه چین، جزو برنامه قبلی بوده و نمی‌تواند نشانه قطعی کاهش شانس توافق باشد.

            21:46- جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که مذاکره‌کنندگان آمریکایی در صورت نیاز چهارشنبه نیز مذاکرات را ادامه خواهند داد. وی در توجیه احتمال تمدید مذاکرات پس از ضرب الاجل تعیین شده که نیمه‌شب امروز به پایان می رسد، گفت: اگر ما در حال پیشرفت به سوی خط پایان باشیم پس باید به پیشروی ادامه دهیم.

            او تاکید کرد: اگر نتوانیم به توافق سیاسی دست پیدا کنیم، دیگر تا پایان ماه ژوئن منتظر نخواهیم ماند که میز مذاکرات را ترک کنیم. مذاکره کنندگان آمریکایی در صورتی تا پایان موعد به مذاکرات ادامه خواهند داد که روندگفتگوها سازنده باقی بماند.

            ساعتی پیش نیز حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه کشورمان، در گفتگو با شبکه 1 سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: مذاکرات را تا زمانی که اطمینان پیدا کنیم حقوق ملت ایران در توافقی که در صدد هستیم به دست بیاید تضمین نشود، ادامه می‌دهیم و ما هیچ زمان خاصی را الان نمی‌توانیم به صورت قطعی اعلام کنیم. فکر می کنیم که مذاکرات امشب تا زمان طولانی ادامه داشته باشد. بنابراین همه در جستجوی تصمیمات نهایی هستیم که باید اتخاذ شود.

            21:05- حمید بعیدی نژاد معاون وزیر خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران گفت: ایران با 6 کشور مذاکره می‌کند، مشورتها از روز گذشته در سطح وزرا ادامه دارد.

            مذاکره کننده ایران در لوزان با بیان اینکه اعضای 6 کشور نیاز به هماهنگی‌های بیشتر با هم دارند، یادآور شد: در مرحله پایانی مذاکرات هستیم. مسایلی چون تحریم ها، تحقیق و توسعه و مسایل مربوط به غنی سازی در حال بررسی است و امیدواریم در مراحل پایانی راه حل‌ها را پیدا کنیم. مرحله بسیار مهمی هستیم و حتی تا صبح امروز هیئت‌ها در حال مذاکره بودند.

            بعیدی نژاد با اشاره به اینکه طرفین مذاکره جدیت دارند و در تلاش برای توافق جدی هستند، اظهار داشت: ایران همواره گفته توافق را برای خود توافق نمی‌خواهد بلکه دنبال توافقی است که متضمن حقوق ایران باشد. ممکن است امشب تا ساعات طولانی مذاکرات ادامه یابد تا موضوعاتی که هنوز راه حل‌هایی برای آن پیدا نشده بررسی شود.


            بعیدی‌نژاد تاکید کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که توافق را به خاطر توافق نمی‌خواهیم و باید این توافق متضمن حقوق اساسی ملت ایران باشد. اگر توافق تضمین نشود، مذاکرات ادامه پیدا می‌کند و زمان قطعی پایان مذاکرات را نمی‌توانیم از الان اعلام کنیم؛ ممکن است برای ساعات طولانی، امشب مذاکرات ادامه پیدا کند. موضوعاتی که درباره آنها راه‌حل به دست نیامده، الان در مذاکرات مطرح است. راه‌حل‌هایی از روز گذشته میان دو طرف رد و بدل شده است. طبیعی است که هرکدام از دیدگاه‌ها باید ویرایش‌های خاص خود را پیدا کنند تا بتوان آنها را نهایی کرد.
            این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با تاکید بر اینکه "مباحث بسیار پیچیده است"، اظهار کرد: همه طرف‌ها باید تصمیم سخت بگیرند. الان تمرکز روی محتواست و پیشنهادهای جدیدی مرتب در حال بحث است. همه، خلاقیت ذهنی خود را به کار گرفته‌اند که این مسایل حل شود. مذاکرات وقتی تمام می‌شود که تصمیم نهایی درباره راه‌حل‌ها بدست آید.
            این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، درباره برداشته شدن تحریم‌ها نیز گفت: موضوع برداشته شدن تحریم‌ها حل شده است؛ البته نه امروز یا دیروز بلکه در طی مذاکرات طولانی که تاکنون داشته‌ایم، اما مسایلی وجود دارد که به مسأله تحریم‌ها مرتبط هستند که هنوز در حال بررسی آنها هستیم.
            20:39- آلن ایر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: اول باید درباره عناصر کلیدی به تفاهم مشترک برسیم بعد تا آخر ژوئن وقت داریم تا بر روی آن کار کنیم.

            20:19- یک مقام ارشد آمریکایی در ایمیلی که برای خبرنگاران حاضر در لوزان، سوئیس‌، ارسال شد، گفت: «کارشناسان و دیپلمات‌های ما به شدت در حال فعالیت‌ هستند که ببینند آیا می‌توانیم به توافقی برسیم. در صورت پیشرفت مذاکرات گفتگوها می‌تواند تا فردا نیز ادامه داشته باشد البته اگر این امر مفید باشد.»

            یک مقام روس هم دقایقی بعد این احتمال، یعنی اضافه شدن یک روز به ضرب‌الاجل 31 مارس را تأیید کرد.

            مقام آمریکایی بی‌نام که منبع هسته‌ای رویترز شده، در ادامه مصاحبه خود، دلائلی ملموس هم برای ادعای خود آورده و گفته: «هنوز هیچ کس برای ترک سوئیس برنامه‌ریزی نکرده است.»

            20:08- بی بی سی گزارش داد، دانشگاه پلی تکنیک لوزان به عنوان محل محتمل برای قرائت بیانیه پایانی مذاکرات لوزان 2 در حال پاک‌سازی امنیتی و آماده‌سازی است اما هنوز قطعی نیست. ظاهراً به واسطه محدودیت لجستیک برای انتقال سریع همه هیات‌ها و همه خبرنگاران به مقر سازمان ملل در ژنو، قرار است بیانیه در همان لوزان قرائت شود. با این حال ظاهراً این موضوع نیز قطعی نیست و ممکن است طرفین در ژنو توافق کنند و تصاویر زنده در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد.

            19:42- رسول موسوی سفیر سابق ایران در فنلاند و رئیس اسبق مرکز مطاالعات وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت لغو همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل اظهار کرد: برای لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل نیاز داریم که این شورا مجددا قطعنامه ای را تصویب کند و این موضوع اساسا ربطی به تصمیمات ما و طرف مقابل با امضای یک توافق ندارد. اگر قرار باشد تحریم های مصوب شورای امنیت سازمان ملل کنار گذاشته و لغو شود باید قطعنامه دیگری از سوی همین شورا مورد تصویب قرار گیرد چراکه بدون تصویب یک قطعنامه جدید لغو تحریم‌ها برای دیگر کشورها الزام آور نخواهد بود.

            موسوی گفت: اگر ما به دنبال لغو تحریم های شورای امنیت سازمان ملل هستیم حتما باید این موضوع را از خود شورای امنیت دنبال کنیم زیرا این بحث مخصوص امروز نیست بلکه همان زمانی که اولین قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شد، ما اعلام کردیم که تنها خود شورا باید این تحریم‌ها را با صدور قطعنامه ای دیگر لغو کند. باید بگویم این موضوع یک بحث حقوقی در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل است و برای لغو تحریم های برخی کشورها همچون عراق نیز همین پروسه طی شده است.

            وی با بیان اینکه برخی اظهارات بیرون میز مذاکرات جهت فضاسازی درون مذاکرات مطرح می‌شود خاطر نشان کرد: طرف مقابل ما در مذاکرات گاهی سخنانی را مطرح می‌کند که نمی‌شود الزاما گفت همان مباحثی است که در درون مذاکرات طرح شده است. طرف مقابل ما مسلما به دنبال این است که تحریم ها را تا جایی که می‌شود لغو نکند اما ما به دنبال لغوتحریم‌ها با همان مکانیزمی که تصویب شده بود هستیم تا برای همه کشورها الزام آور شود.

            رئیس اسبق مرکز مطاالعات وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه وقتی شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب فصل هفتم قطعنامه ای را تصویب کند، آن قطعنامه برای همه الزام آور خواهد شد گفت: اما اگر طرف مقابل ما در مذاکرات خودشان تصمیم بگیرند که تحریم ها را «تعلیق» بکنند، صرفا برای آن کشوری که داوطلبانه پذیرفته است قابل اجراست درصورتیکه این موضوع برای دیگر کشورها الزام‌آور نیست. اینکه ایران اصرار دارد تحریم ها «لغو» بشود و نه «تعلیق» به این دلیل است که برای همه کشورهای اجرا کننده تحریم الزام آور شود.

            سفیر سابق ایران در فنلاند تصریح کرد: اگر بخواهند طبق یک توافق تحریم‌ها را تعلیق کنند امکان دارد یک کشور بگوید من توافق را اجرا می‌کنم و یک کشور دیگر بگوید من آن را اجرا نخواهم کرد درحالی که اگر مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را داشته باشیم برای همه این کشورها عدم اجرای تحریم الزام‌آور خواهد شد.

            19:35- هاآرتص گزارش داد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت: بازه گریز هسته‌ای ایران پس از توافق هسته‌ای مورد مذاکره در لوزان کمتر از یکسال و حتی کمتر از آن خواهد بود. توافقی که هم‌اکنون در لوزان مورد مذاکره قرار گرفته است، راه را برای این مهیا خواهد کرد تا به سلاح هسته‌ای مسلح شود.

            18:56- رویترز گزارش داد، اختلاف بر سر تحقیقات غنی سازی و روند لغو تحریم ها، دستیابی به هرگونه توافق را تهدید می کند. یک مقام ایرانی در این باره گفت: دو نکته مورد اختلاف عبارتند از مدت زمان اجرای توافقنامه و لغو تحریم ها. دو طرف در حال مذاکره بر سر محتوای متن هستند. به طور کلی پیشرفت حاصل شده است.مقام های رسمی از اظهار نظر قطعی در خصوص مذاکرات هسته ای در شهر لوزان سوییس خودداری کرده اند. در روزهای گذشته، آنها سعی کرده اند تا بر سر سند خلاصه ای شامل چند صفحه که شامل چند سرفصل مهم برای شکل گیری پایه و اساس توافقنامه آتی است، به توافق برسند. مقام های رسمی اعلام کرده اند که امیدوارند بتوانند چیزی را اعلام کنند. البته یک دیپلمات اروپایی گفته است که این سند ناقص خواهد بود.
            انتظار می رود مذاکرات تا اواخر امشب ادامه یافته و احتمالا به چهارشنبه نیز کشیده شود. مقام های رسمی گفته اند که امیدوارند بر سر چیزی شبیه بیانیه به توافق برسند، در عین حال هر تفاهم اولیه و مقدماتی که مورد توافق قرار گیرد، محرمانه خواهد بود. این احتمال نیز وجود دارد که آنها بر سر چیزی به توافق نرسند. یک دیپلمات دیگر غربی نیز گفت: ما برای هر دو سناریو آماده هستیم.
            جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز به سی ان ان گفت که هنوز برخی مسائل مشکل باقی مانده است. ما به سختی تلاش می کنیم تا این مسائل را حل و فصل کنیم. لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاین مایر وزرای خارجه فرانسه و آلمان سفر خود به برلین برای شرکت در نشست مشترک دو کشور را لغو کرده اند.
            یک منبع آگاه دولت آلمان نیز در این باره گفت: مذاکرات در مرحله سخت و حساسی قرار دارد و این مساله حضور هر دو وزیر در لوزان را ضروری کرده است.
            مقام های غربی و ایرانی تاکید کرده اند که ضرب الاجل واقعی برای مذاکرات 30 ژوئن خواهد بود.
            18:55- سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دقایقی قبل وارد هتل بو ریواژ هتل محل مذاکرات در شهر لوزان شد و به جمع مذاکره کنندگان پیوست.

            18:21- رویترز گزارش داد، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در کنفرانس خبری مشترک با اولاند گفت که ما امیدوار به توافق هسته‌ای با ایران هستیم. مرکل امروز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترک با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه در برلین درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اظهارنظر کرد.صدراعظم آلمان که در کنار رئیس‌جمهور فرانسه سخن می‌گفت، افزود: «ما امیدوار هستیم که یک توافق حاصل شود اما هنوز این موضوع حادث نشده است. مذاکرات لوزان فقط در خصوص پرونده هسته‌ای است و مسائل منطقه نبایستی به دستور کار آن وارد شود».
            18:19- وال‌استریت‌ژورنال گزارش داد، توافق هسته‌ای کشورهای موسوم به گروه 1+5 سرمایه‌گذاران خارجی را به سرمایه‌گذاری در این کشور سرازیر خواهد کرد. بخش اعظم این سرمایه، دست‌کم در مراحل ابتدایی می‌تواند روانه بازار بورس تهران شود.

            18:05- سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه وارد شهر ژنو در سوئیس شد. در حالی که رایزنی‌های فشرده مذاکره‌کنندگان ایران و گروه ۱+۵ همچنان در لوزان سوئیس در جریان است، وزیر خارجه روسیه هم از مسکو خود را به ژنو رسانده است.

            17:54- سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرد که تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران در صورت حصول توافق باید برداشته شود.

            وی گفت: ما تحریم‌های یک‌جانبه اعمالی از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا را به رسمیت نمی‌شناسیم، چه اینکه علیه ایران باشد یا کشوری دیگر. اگر هیچ‌یک از طرف‌ها تلاش نکند تا مذاکرات را به خطر اندازد، شانس خوبی برای آن (حصول نتیجه) وجود دارد. تعادل نباید از بین برود.

            روسیاالیوم ساعاتی پیش، بخشی از این گفته‌ها را گزارش کرده بود.

            17:45- هند تحت فشار دولت آمریکا برای اولین بار در طول ده سال گذشته واردات نفت خود از ایران را متوقف کرد. بر اساس گزارش پایگاه خبری «ترید عربیا» دهلی‌نو در واکنش به فشارهای واشنگتن این اقدام را انجام داد که از این کشور خواسته بود واردات نفت خود از ایران را در چارچوب حد مجاز بر اساس قوانین تحریمی نگاه دارد.

            17:33- بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به لوزان، با اشاره به مذاکرات جاری در لوزان که از ساعات اولیه صبح آغاز شده، عنوان کرد: آقایان صالحی و مونیز در قبل و بعد از جلسات وزرا رایزنی‌های دوجانبه‌ای را داشتند. در مورد موضوعات فنی مورد اختلاف، حرکت همچنان رو به جلوست، اگرچه کند است اما رو به جلو است و اختلافات به حداقل رسیده است.

            سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه اختلافات فنی نزدیک شده‌اید؟ گفت: در پی هر جلسه‌ای یک مقداری به هم نزدیک‌تر می‌شویم، اما به هر حال کار پیچیده و سخت است.

            کمالوندی درباره اینکه آیا امکان دارد جلسه پایانی عصر امروز یا امشب باشد، عنوان کرد: این هم موضوعی است که درباره آن صحبت می‌شود.

            وی درباره اینکه در صورت عدم تفاهم چه برنامه‌ای در دستور کار است؟ گفت: هنوز کسی در این باره فکر نمی‌کند. سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا متن بیانیه آماده شده؟ عنوان کرد: اینها مطالبی است که درباره آن صحبت می‌شود.

            17:20- یک دیپلمات غربی به خبرگزاری رویترز گفته است: ما احساس می کنیم که حالا وقتش است. ما یا به توافق می رسیم یا نمی رسیم چون اگر این دوره را با رسیدن به نوعی چارچوب توافق پشت سر نگذاریم، توضیح دادن اینکه چرا می توانیم تا 30 ژوئن به توافق دست یابیم دشوار خواهد شد.

            17:18- سومین نشست وزرای خارجه ایران و ٦ کشور با حضور موگرینی و معاونان وزرای خارجه که یک ساعت پیش برای تنفس پایان یافتن بود، دوباره از سر گرفته شد.

            17:05- نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی در گزارشی به بررسی محورهای اختلافات واشنگتن و پاریس در رایزنی‌های هسته‌ای بین ایران و 1+5 پرداخته و از قول یک دیپلمات فرانسوی نوشته پاریس نمی‌خواهد معماری تحریم‌های بنا شده طی ده سال از بین برود. این دیپلمات فرانسوی می‌گوید: «ما 10 سال صحبت کرده و به آرامی یک معماری از تحریم‌ها و فشارها ایجاد کرده‌ایم که اصول مذاکرات را تعیین می‌کند؛ هنگامی که این معماری را نابود کنیم، نمی‌توانیم آن را بازگردانیم بنابراین بهتر است که بهترین توافق را انجام دهیم.»

            فرانسه یکی از کشورهای گروه موسوم به 1+5 است که در گذشته هم در مسیر توافق هسته‌ای با ایران کارشکنی کرده است. پاریس قبل از عقد توافق موقت ژنو در آبان‌ماه سال 1392یک بار در مسیر امضای توافقنامه کارشکنی کرده بود.

            برخی تحلیلگران فرانسه را بلندگوی اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند. به عنوان مثال، «جفری گلدبرگ» روزنامه‌نگار سرشناس و نزدیک به رژیم صهیونیستی دو هفته پیش نوشت «لوران فابیوس»، وزیر خارجه فرانسه در مذاکرات هفته‌های آتی بین ایران و گروه 1+5 نقش «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را ایفا خواهد کرد.

            «یوال اشتاینیتز»، وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی چند ماه بعد در اسفندماه همان سال جزئیات بیشتری از فشار این رژیم بر پاریس برای فشار بر مذاکره‌کنندگان ایران فراهم آورد. وی گفته بود در پیش نویس اولیه توافقنامه هسته‌ای ژنو، ایرانی‌ها می‌توانستند ذخیره اورانیوم 20 درصدی خود را حفظ کنند و صرفاً توافق می‌کردند از ادامه تولید این سطح از اورانیوم خودداری کنند. اما در پی فشار رژیم اسرائیل از طریق فرانسه، در متن نهایی توافقنامه مقرر می‌شود که ایران نیمی از ذخایر اورانیوم 20 درصدی خود را رقیق کرده و نیم دیگر را به اکسید تبدیل کند.

            اشتاینیتز همچنین در آن زمان مدعی شد در نسخه اولیه توافقنامه ژنو صرفاً مقرر شده بود ایران از آغاز به کار رآکتور آب سنگین اراک خودداری کند اما می‌توانست به ساخت بخش‌های کلیدی این رآکتور ادامه دهد. اما در پی رایزنی فرانسوی‌ها با رژیم اسرائیل، دولت فرانسه در این زمینه نیز شرایط متفاوتی را برای ایران مطرح کرد.

            17:01- کارشناس نشریه آلمانی «اشپیگل» در گزارشی نوشت که در صورتی که توافقی با ایران صورت نگیرد یا اینکه از دید غربی‌ها توافق بدی امضا شود، در پی آن بخش کلیدی سیاست خارجی رئیس‌جمهور آمریکا شکست خواهد خورد. در واقع در صورت موفقیت در این مذاکرات، اوباما می‌تواند امیدوار باشد که به قول خود هنگام رقابت‌های ریاست‌جمهور عمل کرده است. منظور از این قول، وعده وی برای حمایت از منافع آمریکایی‌ها به وسیله تعامل جهانی و جایگزین کردن این دیدگاه به جای اقدام یک جانبه که به آمریکا زیان رسانده است. علاوه بر این اوباما می‌تواند سیاست خارجی به دور از خشونت را پایه‌گذاری کند که رئیس‌جمهور بعدی به راحتی نخواهد توانست آن را نقض کند.

            16:49- یک مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران در خصوص گزارش منتشر شده آسوشیتدپرس عنوان کرد: تصمیمی گرفته نشده و بحث‌ها همچنان ادامه دارد.

            خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی صبح امروز گفت که علاوه بر بیانیه مشترک، سندی غیررسمی در حال تهیه است که تحلیل گران معتقدند این متن - non paper - با اصرار طرف امریکایی برای ارایه به کنگره است. در عین حال منابع ایرانی نزدیک به مذاکرات در چند روز گذشته تاکید داشته اند که در این دور از مذاکرات اگر به نتیجه مدنظر برسیم سندی در کار نخواهد بود و صرفا بیانیه‌ای مشترک درباره روند مذاکرات ارایه خواهد شد.

            16:23-
            نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 قرار است پس از استراحتی کوتاه مذاکرات در سطح وزیران خارجه عصر روز سه شنبه از سرگرفته شود. منابع خبری مختلف غربی و خارجی حاضر در محل مذاکرات اعلام کرده اند که متن بیانیه پایانی مذکرات در حال بررسی و تکمیل توسط وزیران خارجه است.

            16:10- سومین نشست وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلستان، آلمان و چین) با حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونان وزرای خارجه در لوزان پس از 2 ساعت پایان یافت.

            15:30- کوریره دلاسرا پرشمارگان ترین روزنامه ایتالیایی طی گزارشی از مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در لوزان نوشت: مذاکرات هسته ای با هر نتیجه ای که تمام شود، از امشب جهان را تغییر خواهد داد. در زورآزمایی جاری هسته ای در صورت حصول توافق با ایران، اوباما (در مقابل مخالفان خود) پیروز شده و غرب ایران را به عنوان مخاطب به رسمیت می شناسد و در صورت شکست، تهران می تواند بدون کنترل به سوی برنامه اتمی اش برود و در هر صورت جهان تغییر خواهد کرد.

            اگر در لوزان توافقی حاصل شود، ایران تبدیل به دوست غرب نمی شود، بلکه به عنوان مخاطب به رسمیت شناخته خواهد شد و مشارکت تعیین کننده ایران در مبارزه علیه داعش می تواند تناقض کمتری داشته باشد و موقعیت شیعیان در خاورمیانه نیز تحکیم شود. اگر موضوعات اخیر مانع حصول توافق با ایران شوند، نتانیاهو که از ابتدا مخالف با این توافق بود، برنده خواهد شد و اوباما نیز در کنگره علیل و ناتوان شده و آخرین برگ های بین المللی خود را در اروپا علیه پوتین بازی خواهد کرد. همچنین نقش عربستان سعودی افزایش پیدا کرده و در جهان شیعیان نیز گروه های تندرو سهم بیشتری خواهند داشت.

            کوریره دلاسرا در بخشی دیگر از این گزارش آورد: مذاکرات هسته ای نیز در اطراف دو نیاز به پیش می رود. به عقیده واشنگتن این توافق باید به مدت 10 سال معتبر باشد و به عقیده فرانسه باید 20 سال ولی ایران با بیش از پنج سال موافقت نمی کند. همچنین برای تضمین این توافق، شمار سانتریفیوژها نیز باید از حدود 20 هزار دستگاه کنونی به 6500 دستگاه کاهش یابد و توسعه سانتریفیوژهای جدید نیز ممنوع شده و تحت بازرسی سخت قرار گیرد. تهران در این مورد موافق نیست و آن را مساله ای مرتبط با حق حاکمیت محسوب می کند. آمریکا در خصوص تحریم ها معتقد است می توان بخشی از آنها را لغو کرد اما برای لغو تحریم های سازمان ملل نیاز به اقدامی تدریجی از طریق کنترل است... باید در خصوص رویکردهای متناقض دیگر نیز قبل از اینکه توافق تا ماه ژوئن تکمیل شود، به تفاهم رسید.

            کوریره دلاسرا در پایان با اشاره به سناریوهای مختلف در صورت ناکام شدن مذاکرات، افزود: باید پرسید که جایگزین یک توافق چیست؟ ... مشکل می توان پیش بینی کرد که جهان چگونه تغییر می کند، اما به هر حال از امشب تغییر خواهد کرد.

            15:11- فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که پیشتر بر اساس برنامه قرار بود امروز سه شنبه به تونس برود، به منظور تداوم حضور در مذاکرات هسته‌ای لوزان سفر خود به این کشور را لغو کرد.

            14:18- سومین نشست وزرای خارجه ایران و 5+1 با حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونان وزرای خارجه در لوزان آغاز شد. البته لاوروف غایب این نشست است و قرار است بعدازظهر به لوزان بازگردد.

            14:10- روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش داد، مبلغ 490 میلیون دلار براساس توافق ایران و گروه 1+5 از منابع بانک مرکزی در ژاپن در قالب قسط پنجم به حساب این بانک در کشور عمان واریز شد. مبلغ کل این دور از توافقات 4.9 میلیارد دلار بوده که طی ده قسط 490 میلیون دلاری واریز می شود. پیش از این طبق توافقات ایران با گروه 1+5، دارایی های مسدود شده ایران از درآمدهای نفتی در دو مرحله و با مبالغ 4.2 و 2.8 میلیارد دلار آزاد شد

            14:00- مجید تخت روانچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران خبرهای برخی رسانه های غربی مبنی بر تمدید مهلت مذاکرات را رد کرد.

            وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا گفت: چنین بحثی مطرح نشده است. برخی رسانه ها ی غربی همچون شبکه خبری فرانس 24 احتمال تمدید چند ساعته یا حتی چند روزه مذاکرات را مطرح کرده اند. تیم مذاکره کننده ایران از روز چهارشنبه پنجم فروردین برای مذاکرات هسته ای در لوزان بسر می برد.

            13:42- خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات مذاکره‌کننده در لوزان مدعی شده است که ایران و شش کشور عضو 5+1 در حال به پایان رساندن مذاکرات خود همراه با انتشار بیانیه‌ای هستند که حاوی جزئیات بیشتر در مورد چارچوب تفاهم شکل گرفته بین آنها نخواهد بود. آسوشیتدپرس مدعی شده است که این متن نمایانگر موانع باقی مانده برای رسیدن به توافق نهایی است ولی به دو طرف اجازه خواهد داد که به گفت و گوهای خود در فازی جدید برای رسیدن به توافق جامع ادامه دهند.

            در صورت صحت این خبر، در واقع توافق جامع مشتمل بر تمامی موضوعات در این دور حاصل نخواهد شد و به مذاکرات بعدی تا پیش از فرارسیدن ضرب الاجل اصلی دهم تیرماه موکول می شود. قرار بود تا روز 31 مارس یا همان 11 فروردین، تمامی جزئیات توافق نهایی مورد جمع بندی و توافق همه طرفین قرار گیرد و سپس از این تاریخ تا 10 تیرماه، روند نگارش توافق صورت پذیرد و عملاً پروسه اصلی تا 31 مارس به پایان رسیده باشد اما ظاهراً با وجود کاهش اختلافات، موضوعات عمده باقی مانده از جمله روند لغو تحریم‌ها و تحقیق و توسعه، مانع از دستیابی به این توافق شده است.

            13:10- یک منبع نزدیک به مذاکرات به بی بی سی گفته است که دو مشکل اصلی در مذاکرات صبح امروز یکی توالی زمانی رفع تحریم ها و دیگری چگونگی اطمینان یافتن از یک ساله بودن زمان گریز هسته ای (به سمت سلاح اتمی) بوده است. یک منبع اروپایی نزدیک به مذاکرات هم گفته است جلسه اول امروز با ایران چندان امیدوار کننده نبود.

            13:00- برخی منابع در مصاحبه با ایتارتاس گفتند طرح کلی یک مصالحه درباره لغو تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران در مذاکرات هسته ای در لوزان سوییس تهیه شده است. براساس این مصالحه، ایران شاهد لغو بخش اعظم تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه این کشور پس از امضای یک موافقتنامه جامع و به لحاظ قانونی الزام آور درباره برنامه هسته ای تهران خواهد بود. پیش بینی می شود چنین سندی ماه ژوئن امضا شود. در ازای آن، آمریکا تاکید دارد باید سازوکاری تهیه شود تا در صورت نقض مفاد موافقتنامه به دست آمده، تحریم ها علیه ایران به طور خودکار از سر گرفته شود.

            12:58- سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه امریکا در جریان است. یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران گفت که این رایزنی ها و ملاقات های پی در پی و در سطوح مختلف برای پیشبرد اموربرگزار می شود.

            12:55- واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گزارش داد، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی در مسکو گفت ما تحریم هایی را که خارج از چارچوب سازمان ملل بر ایران تحمیل شده است به رسمیت نمی شناسیم.

            12:40-
            حسین موسویان، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران را پوشش داده که در میزگرد هسته ای دانشگاه هارواد آمریکا گفته است: اگر مذاکره کنندگان نتوانند به توافق نهایی دست یابند، برای پیشرفت مذاکرات می توانند توافق دومی را امضا کنند که شامل برخی تعهدات از طرف ایران در مقابل رفع برخی از تحریم های اساسی به طور همیشگی باشد و برای توافق نهایی آخر چند ماه دیگری هم مذاکره کنند. برای مثال با افزایش سطح غنی سازی ایران به سطح ٢٠٪ در سال ٢٠١١ ، اروپا بانک مرکزی و نفت ایران را تحریم کرد. حالا مذاکره کننده گان می توانند توافق کنند که مثلا برای یک دوره ای طولانی، ایران غنی سازی در سطح ٥٪ داشته باشد و یا بازفراوری پلوتونیوم نداشته باشد و اروپا تحریم های بانک مرکزی، نفت و سویفت را لغو کند.

            12:34- رویترز گزارش داد، سرگئی لاوروف گفت که برای پیوستن به مذاکرات هسته‌ای به لوزان بازمی‌گردد. وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری در مسکو درباره روند مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت که فرصتهای خوبی برای موفقیت در گفت‌وگوها وجود دارد.

            12:33-
            سرگئی ریابکوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در سخنانی اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور امروز بعد از ظهر به لوزان باز می‌گردد.

            ریابکوف عنوان کرد که مذاکرات بسیار فشرده است و در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است متنی مورد نگارش قرار گیرد، گفت: نمی‌توانم در این زمینه اظهارنظر کنم. ولی ایده‌های مختلفی وجود دارد. گفتنی است خبرنگاران روس عنوان می‌کنند که لاوروف بعد از ساعت 15 به وقت محلی وارد لوزان خواهد شد.



            12:20- روزنامه العرب نوشت که ترکی فیصل، رئیس سابق سازمان امنیت عربستان بار دیگر تاکید کرد که عربستان خواستار توافق هسته ای مشابه ایران برای عربستان است چرا که ایران را رقیب اصلی خود در منطقه می داند و معتقد است این توافق نمی تواند جلوی توسعه برنامه های هسته ای ایران را بگیرد.


            12:02- ژیل کرشوف هماهنگ کننده مقابله با تروریسم اتحادیه اروپا روز گذشته در سخنانی در پارلمان اروپا به طور ضمنی از فزونی‌یافتن قدرت ایران در پی توافق هسته‌ای ابراز نگرانی کرده و مدعی شد: در شرایطی که مسلمانان اهل سنت سعی می‌کنند تا با نفوذ روزافزون ایران مقابله کنند، توافق هسته‌ای می تواند به جنگ‌های نیابتی در خاورمیانه دامن بزند. یک انگیزه مهم تروریسم، این جنگ نیابتی از سوی جهان اهل سنت است که احساس می‌کند به خاطر ظهور ایران در موضع دفاعی قرار گرفته است!وی در پاسخ به این سئوال که آیا یک توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند تاثیری بر این مساله داشته باشد، گفت: بله، البته، به این دلیل که ایران حتی پول بیشتری خواهد داشت.
            این مقام اروپایی در تلاش برای القای نزاع شیعه-سنی مدعی شد: ایران یک کشور پیچیده است، با این نگرش که به دنبال قدرت بیشتر در خاورمیانه است و بنابر این در طرف اهل سنت ممکن است این وسوسه وجود داشته باشد که از برخی گروه های تندرو برای مقابله با ایران در جنگ نیابتی استفاده شود.
            11:41- خبرنگار بی بی سی در لوزان توئیت کرد: فقط ١٥ ساعت مانده به ضرب الاجل. جلسه 1+5 و ایران پایان یافته و دیدارهای دوجانبه در جریان است. حالا چانه زنی های آخر ایران و آمریکا.

            11:31- خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه از مبدا سنگاپور گزارش داد، معامله گران در بازارهای بورس تا آخرین لحظه اخبار مربوط به مذاکرت هسته ای که برای رسیدن به توافق بین ایران و گروه 1+5 در جریان است و می تواند تحریم های نفتی اعمال شده علیه تهران را تسهیل کند، دنبال می کنند. در معاملات اواسط امروز در بازار آسیا، نفت پایه 'وست تگزاس اینترمدیت' با 69سنت کاهش به 47دلار و 99سنت رسید و نفت 'برنت' نیز با کاهش 55 سنتی، 55 دلار و 74 سنت در هر بشکه داد و ستد شد.

            11:20- نشست ایران و 5+1 پایان یافته و اکنون وزرای خارجه پنج کشور آمریکا، چین، فرانسه، انگلیس، آلمان و معاون وزیر خارجه روسیه، نشست داخلی مشورتی 5+1 را برگزار می‌کنند. احتمال می‌رود پس از این نشست، سومین نشست مشترک ایران با 5+1 برگزار شود.














            11:18- «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان به خبرنگاران گفت: «ما در مذاکرات هسته‌ای با ایران دچار مشکلاتی شده‌ایم.» وی احتمال داد که در نشست ساعت 11 احتمالا رویکرد جدیدی در پیش گرفته شود. این سخنان پیش از نشست ایران و 5+1 مطرح شده و این نشست اکنون در حال برگزاری است. عباس عراقچی نیز روز گذشته از احتمال تغییر را حل سخن به میان آورده بود اما مشخص نیست همان منظوری را داشته که وزیر خارجه آلمان به آن اشاره کرده است.

            11:13- نشست معاونان وزیر خارجه ایران و آمریکا و صالحی و مونیز دقایقی پیش آغاز شد. پیش از این و در صبح امروز نشست وزرای خارجه 1+5 بدون ایران و پس از آن با ایران به مدت بیش از یک ساعت انجام گرفت.

            11:04- یک منبع دیپلماتیک حاضر در مذاکرات هسته‌ای لوزان به «ایتارتاس» گفت: «هیچ موفقیت چشمگیری بدست نیامد. مشکل اصلی حل نشده همچنان لغو تحریمها است».

            11:03- یک منبع در هیات ایرانی به خبرنگار ایرنا گفت هیات ها مصر هستند امروز به نتیجه برسند، ولو آن که جلسات تا پاسی از شب به طول بینجامد.

            10:44- «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا، عصر دیروز سخنان مشهور جان اف کندی، یکی از اسلافش را که در زمان به قدرت رسیدن در 20 ژانویه 1961 بیان کرده بود، در دفاع از رویکرد دیپلماسی که دولتش در قبال پرونده هسته‌ای ایران دنبال می‌کند، تکرار کرد.

            اوباما در سخنانی در «بوستن» به مناسبت افتتاح مرکز پژوهشی «تد کندی» برادر کوچکتر رئیس‌جمهور فقید آمریکا و یکی از بارزترین چهره‌های حزب دموکرات، از تلاش‌های «جان کری» وزیر خارجه این کشور که در حال حاضر در «لوزان» سوئیس است و مذاکرات سخت با ایرانی‌ها را برای دستیابی به توافقی دنبال می‌کند، تمجید کرد.

            اوباما در آغاز سخنانش گفت: «کری با ایران و جامعه جهانی مذاکره می‌کند و از اصلی که تد و تا حد زیادی برادرش، رئیس‌جمهور کندی به آن پایبند بودند، دفاع می‎‌کند؛ ما نباید هرگز زیر بار ترس مذاکره کنیم اما نباید هرگز از مذاکره بترسیم.»

            10:40- مارکو روبیو، سناتور ارشد آمریکایی روز دوشنبه در مصاحبه ای با فاکس نیوز گفت که گزینه حمله نظامی علیه ایران هرگز نباید از روی میز برداشته شود. ,ی گفت: «ما نباید هرگز این نکته که ممکن است لازم باشد به ایران برای مقابله با اهداف هسته ای این کشور حمله نظامی کنیم را از روی میز برداریم.»این سناتور آمریکایی که از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 هم هست در ادامه گفت: «من درخواست حمله نظامی نمی کنم ولی می گویم که این گزینه، راه حلی واقعی است چون تهدید برنامه هسته ای ایران تا همین حد جدی است.» روبیو تحریم های آمریکا علیه ایران را مهم خواند و ادامه آن را ضروری دانست.

            10:30- بر اساس نتیجه یک نظرسنجی در آمریکا، 59 درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از توافق هسته‌ای با ایران حمایت و 31 درصد مخالفت کردند.به گزارش پایگاه صهیونیستی «آی ۲۴»، نتیجه این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۲ نفر از ۳ نفر از حامیان حزب دموکرات از توافق هسته‌ای حمایت کرده و در میان طرفداران جمهوریخواه هم ۴۷ درصد حامی توافق و ۴۳ درصد مخالف هستند. نظرسنجی دو رسانه آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در حالی منتشر شده که دو طرف در لوزان برای رسیدن به تفاهم سیاسی تا پیش از ۳۱ مارس(امروز سه شنبه) همچنان در حال رایزنی و گفت‌وگو هستند.

            10:24- وزرای خارجه ایران و 1+5 برای دومین بار و با حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به گفت‌وگو نشستند. در این نشست به جای سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه حضور دارد. اولین نشست عمومی وزرای خارجه ایران و 6 کشور صبح دوشنبه به مدت یک ساعت و نیم برگزار شد.

            10:20- نشست وزرای خارجه گروه ۱+۵ صبح امروز به وقت محلی لوزان برگزار شد که در این نشست به دلیل عدم حضور سرگئی لاوروف، سرگئی ریابکوف حضور دارد.





            در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/486739/...B1%D8%A7%D8%AA © www.tabnak.ir

            نظر

            • memr
              عضو فعال
              • Oct 2012
              • 771

              #14436
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              وقتی حتی یک وزیر ترک کنه یعنی اینکه دیگه توافقی صورت نمیگیره دیگه چون واسه توافق باید همه وزیرا باشن [emoji53]


              Sent from my iPhone using Tapatalk

              نظر

              • H.samimi
                عضو فعال
                • Jan 2014
                • 2092

                #14437
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                هم‌رسانی
                19:37 GMT

                19:37 GMT


                21:10 GMT

                امیر پایور، خبرنگار ما در لوزان می گوید که جلسه ٥+١ و ايران فعلا متوقف شده است.
                او می گوید که مذاكره كننده ها تك تك اتاق مذاكره را ترك كرده و برای استراحت به بار هتل رفته اند، (البته به جز هيئت ايران)

                21:07 GMT

                محمد امینی، بی‌بی‌سی: گفته شده که "پیشرفت در مذاکرات آنقدر کافی بوده که یک روز دیگر تمدید شود". این موضع نشان می دهد که طرف های مذاکره کننده با ایران امیدوارند که آیت الله خامنه ای و تیم مذاکره کننده آنچه "تصمیمات دشوار" خوانده شده را بگیرند. ولی اگر این تمدید هم کارگر نشود، تنها سناریو، تمدید مذاکرات است در سایه یک تفاهم کلی و یا بیانیه. این خود نشاندهنده دشوار بودن گذر از موانع باقی مانده است. این تمایل حس می شود که توافقی به دست آید چون سیر تحولات منطقه خاورمیانه و مخالفت ها با توافق احتمالی آینده روشنی را تصویر نمی کند.

                20:58 GMT خبر فوری

                کشورهای گروه 1+5 تا بامداد روز چهارشنبه به ایران فرصت داده اند که برای پذیرفتن چارچوب کلی تصمیم بگیرد.

                FACEBOOK 20:56 GMT

                Orhan Ranjbari اورهان کامنت داده: اين ادامه نشان از حرفه ای بودن تيم های مذاكره كننده است مطمئن باشين اگر اميدی نبود هيچ وقت ٦ تا وزير وقتشون رو تلف نميكردن.

                20:49 GMT

                روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از یک دیپلمات ارشد غربی که در مذاکرات اتمی لوزان شرکت دارد نوشته: "جای یک نفر این جا خالیست: آیت الله خامنه ای. ما نمی دانیم او درباره مفاد (توافق احتمالی) چه نظری دارد."

                FACEBOOK 20:45 GMT

                Yazdan Heydariyan یزدان در مورد تمدید مذاکرات نوشته: اینکه دو طرف تو این یک سال سرعت پیشرفتشون آنقدر کند بوده و یک شبه میخوان تفاهم نامه بنویسن نشان از ضعف در مدیریت مذاکراته...امیدوارم در هرصورت تفاهم و بعد توافق صورت بگیره تا ملت عزیزمون فارغ از مشکلات اقتصادی آرامش سیاسی را هم تجربه کنند.

                20:40 GMT

                مهرداد عمادی، کارشناس اقتصادی: تصمیم به تمدید یک روز دیگر برای دستیابی‌ به‌ تفاهم، اهمیت این دستاورد را برای ایران، ایالات متحده و دیگر کشور‌ها نشان می دهد. سرمایه گذاری برای رسیدن به توافق آنقدر بوده که نتوانند به راحتی آن را ناتمام بگذراند.

                20:35 GMT

                مارک وارنر، سناتور دمکرات که از شرکت در نطق جنجالی بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا خودداری کرده بود و با باراک اوباما رابطه گرمی دارد، گفته است از طرح جمهوریخواهان برای به رای گذاشتن توافق اتمی احتمالی با ایران حمایت می کند. لابی اسرائیل در واشنگتن برای تصویب طرح مذکور تلاش می کند.

                20:27 GMT

                وزیران خارجه ایران و کشورهای ۱+۵، به جز چین، برای پنجمین بار در ساعات پایانی سه‌شنبه مذاکرات را از سر گرفتند.
                وزیر خارجه چین چند ساعت پیش سوئیس را ترک کرد و معاون او نماینده چین در مذاکرات امشب خواهد بود.

                TWEET 20:27 GMT

                نظر

                • نجاT...
                  عضو فعال
                  • Dec 2013
                  • 2639

                  #14438
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  در اصل توسط memr پست شده است View Post
                  وقتی حتی یک وزیر ترک کنه یعنی اینکه دیگه توافقی صورت نمیگیره دیگه چون واسه توافق باید همه وزیرا باشن [emoji53]


                  Sent from my iPhone using Tapatalk
                  هنوز قضاوت خیلی زوده دوست من!
                  چند ساعت دیگه مشخص میشه, خوشبین باشید...

                  Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
                  انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #14439
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    مقام آمریکایی: بحث ضرب الاجل سپیده دم کاملا نادرست است

                    پس از «نیکولاس دو رویر» فرانسوی، یک مقام ارشد و بی‌نام آمریکایی هم خبر تعیین ضرب‌الاجل سپیده‌دم چهارشنبه برای توافق هسته‌ای را تکذیب کرده است.

                    به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرنگار روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست، پس از «نیکولاس دو رویر» فرانسوی، یک مقام ارشد و بی‌نام آمریکایی هم خبر تعیین ضرب‌الاجل سپیده‌دم چهارشنبه برای توافق هسته‌ای را تکذیب کرده است.

                    پیش از این یک دیپلمات اروپایی به خبرنگار فرانس 24 گفته بود که در صورت عدم توافق ایران و 1+5 تا سپیده‌دم امروز چهارشنبه، وزرای خارجه فرانسه، آلمان و آمریکا لوزان را ترک می‌کنند.

                    خبر خروج اول البته برای روس‌ها بود و یک منبع آگاه گفته بود که لاوروف باید ساعت 4 عصر در مسکو باشد تا از آنجا برای یک سفر کاری به تاجیکستان برود.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • H.samimi
                      عضو فعال
                      • Jan 2014
                      • 2092

                      #14440
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1





                      بیشتر بخوانید









                      ۱۳۹۴/۰۱/۱۲

                      مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی تا واپسین ساعات سه‌شنبه، ۱۱ فروردین همچنان ادامه یافت در حالی که واشینگتن هشدار داده که اگر توافق سیاسی حاصل نشود، آمریکا میز مذاکره را ترک خواهد کرد.
                      جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد: «اگر مذاکره کنندگان آمریکایی نتوانند تا اواخر وقت سه‌شنبه به چارچوبی سیاسی برای توافق دست پیدا کنند، آمریکا میز مذاکرات را ترک خواهد کرد و دیگر منتظر پایان ماه ژوئن [مهلت دستیابی به توافق جامع هسته‌ای] نخواهد ماند».
                      با این حال آقای ارنست این را هم اضافه کرده که اگر گفت‌وگوها سازنده و رو به جلو برود، آمریکا به دنبال تمدید مذاکرات است.
                      همزمان ماری هرف، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، نیز از امکان تداوم مذاکرات هسته‌ای تا روز چهارشنبه سخن گفته در حالی که پیش از این اعلام شده بود که هدف از این دوره مذاکرات دستیابی به یک تفاهم سیاسی تا آخر وقت سه‌شنبه است.
                      با این حال خانم هرف گفته است: «در این روزهای آخر آن قدر پیشرفت داشته‌ایم که ارزش آن را دارد تا روز چهارشنبه ادامه دهیم. هنوز چندین مسئله دشوار باقی مانده است».
                      از آخرین گزارش‌های تایید شده از مذاکرات در روز سه‌شنبه می‌توان به بازگشت وزیر امور خارجه چین به پکن اشاره کرد، اگرچه دیپلمات‌های حاضر در مذاکرات عنوان کرده‌اند که معاون وزیر خارجه چین همچنان در لوزان حضور دارد.
                      از سوی دیگر، وزیر امور خارجه روسیه که روز دوشنبه مذاکرات را ترک کرده بود، عصر سه‌شنبه به لوزان بازگشت در حالی که او به هنگام ترک لوزان گفته بود که اگر امکان واقع‌گرایانه‌ای برای دستیابی به توافق فراهم باشد به مذاکرات باز خواهد گشت.
                      در این میان اظهارات جسته و گریخته‌ای از برخی دیپلمات‌های حاضر در مذاکرات منتشر شده که حکایت از مبهم بودن شرایط دارد.
                      خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات آلمانی حاضر در مذاکرات نوشته که مشخص نیست شش قدرت جهانی موفق به دستیابی به توافق با ایران بشوند.
                      با این حال از برخی گزارش‌ها و اظهار نظرها بر می‌آید که مذاکرات دستکم تا بامداد چهارشنبه تداوم می‌یابد چنانچه وزیر امور خارجه فرانسه نیز آن را تایید کرده است.
                      لوران فابیوس گفته است که ساعت پنج صبح محل مذاکرات را ترک خواهد کرد.
                      اما در این میان خبرگزاری رویترز از قول دیپلمات‌های غربی نوشته که به هیات ایرانی گفته شده است که باید تا پیش از فرا رسیدن چهارشنبه تصمیم خود را برای دستیابی به یک تفاهم سیاسی بگیرند.

                      نظر

                      • H.samimi
                        عضو فعال
                        • Jan 2014
                        • 2092

                        #14441
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۴ تهران ۰۲:۱۱ - ۱ آوریل ۲۰۱۵
                        منوی صدا


                        سرخط‌ خبرها

                        مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ تا بامداد چهارشنبه ادامه خواهد داشت






                        ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
                        درپی پایان مهلت تعیین شده برای دستیابی به چارچوبی برای توافق سیاسی، به گزارش خبرنگار اعزامی رادیو فردا به شهر لوزان سوئیس، مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵، تا بامداد روز چهارشنبه ادامه می‌یابد.
                        خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داده است که وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۱+۵ به ایران هشدار داده‌اند که هرچه زودتر تصمیم نهایی خود را برای پذیرش یا رد توافق سیاسی بگیرد.
                        ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید هنوز چندین موضوع دشوار در مذاکرات باقی مانده است.

                        نظر

                        • H.samimi
                          عضو فعال
                          • Jan 2014
                          • 2092

                          #14442
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1




                          توافق یا عدم توافق برای ایران به چه معنا خواهد بود؟

                          محمد امینی بی‌بی‌سی
                          • 2 ساعت پیش

                          هم‌رسانی
                          رسیدن به توافق در مرحله فعلی میان ایران و طرف مقابل، در اصل بیشتر اثرات فوری روانی دارد. قفلی را می شکند که سالهاست روی در تعامل ایران با جامعه جهانی زده شده، هم به دست سیاست های ایران و هم به دست مخالفانش در جهان.
                          یک توافق، اثرات فوری اقتصادی هم خواهد داشت، در قالب افزایش امید به صدور نفت بیشتر و کم شدن فشارهای اقتصادی بر مردم. هرچند برداشته شدن تحریم ها، به هر شکل و سرعتی، ایران را به سوئیس خاورمیانه تبدیل نخواهد کرد.
                          ضرباتی که تحریم ها به اقتصاد ایران و ملت آن کشور زده، بیشتر از آنکه به قول رئیس جمهور سابق ایران، قطعنامه‌دان بعضی ها را پاره کند، بند دل اقتصاد ایران را پاره کرد.
                          اینکه برنامه اتمی ایران اصلا صرف اقتصادی دارد یا نه، بحث دیگری است چون این برنامه تا همین جا برای آن کشور صدها میلیارد دلار هزینه تراشیده. نسبت به کارآیی و ایمنی این برنامه با فناوری روسی هم حرف و حدیث کم نیست. اما رهبران ایران رضایت جامعه جهانی به بقای برنامه اتمی ایران را یک پیروزی عظیم و انقلابی معرفی خواهند کرد. اثر روانی این امر در رابطه ملت و حکومت در ایران قابل تامل جدی است.
                          توافق جامع، به وجود یک برنامه اتمی در ایران، مشروعیت بین المللی می بخشد، البته با انواع محدودیت ها و نظارت ها. ولی حداقل، حکومت ایران می تواند به مردمش بگوید ایستادن جلوی فشارها و تهدیدها، این فایده را داشت که ایران تنها کشور خاورمیانه باشد که برنامه اتمی در این سطح و گستره دارد.
                          اسرائیل سیاست نه تائید و نه تکذیب را درباره برنامه اتمی اش دارد ولی فرق برنامه اتمی اسرائیل با ایران این است که ایران در سطحی صنعتی وارد عمل شده در حالی که اسراییل ظاهرا ۲۰۰ کلاهک اتمی دارد که مصارف نظامی دارد.
                          کشورهای عربی منطقه هم که برنامه اتمی ندارند و جایگاه ایران در این حوزه، حداقل در ابتدا، بی نظیر است. نگرانی های زیادی وجود دارد که برخی کشورهای عرب منطقه به سوی اتمی شدن خیز بردارند چون نگران هستند که یک ایران اتمی برای آنها خطری استراتژیک است. از این رو، یک توافق احتمالی، برای ایران در منطقه حاوی جایگاهی برتر و البته چالش های جدید خواهد بود.
                          آمریکایی‌ها که زمانی حاضر به پذیرش یک آبشار سانتریفیوژ در ایران نبودند، تا آنجا پیش آمده اند که به حداقل شش هزار سانتریفیوژ رضایت دهند، تا برنامه از این جلوتر نرود برخی نگرانند که همین وضع، به حکومت ایران اعتماد به نفسی کاذب بدهد که بخواهد در منطقه خارج از کنترل عمل کند. آنها که این نگرانی را ابراز می کنند به برخی تحرکات ایران در منطقه اشاره می کنند، مانند نفوذی که ایران در عراق دارد. دست ایران در تحولات یمن هم از سوی برخی مورد اشاره قرار می گیرد ولی هنوز ارزیابی دقیقی از میزان دخالت احتمالی یا نفوذ ایران در یمن، حداقل از نظر نظامی، در دست نیست. بخشی از اشارات به دخالت ایران در یمن هم از سوی کشورهایی صورت می گیرد که نسبت به سیاست های ایران نگرانند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اخیرا از "محور تهران-لوزان-صنعا" نام برد.
                          کاهش احتمال حمله به ایران
                          یک اثر بزرگ توافق، کاهش احتمال حمله نظامی علیه برنامه اتمی ایران است. تا بحال این نگرانی جدی وجود داشته که بن بست در بحث اتمی می تواند به حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران منجر شود و یا جنگی بزرگ بین ایران و آمریکا در بگیرد.
                          دستیابی به توافق به معنای آن است که هرگونه حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران تقریبا محال خواهد بود. دلایل این امر زیادند. یکی اینکه خود آمریکا در راس توافق با ایران بوده و هرگونه حمله ای به تاسیسات اتمی ایران واکنش بین المللی را به همراه خواهد داشت.
                          اقدامات احتمالی ایران در پاسخگویی به این حملات، با حمایت روانی و چه بسا سیاسی بین المللی همراه خواهد بود. شاید بخاطر همین وضع باشد که نخست وزیر اسرائیل ظرف هفته های گذشته آنقدر در مخالفت با توافق احتمالی با ایران تقلا کرد که صدای دولت آمریکا هم درآمد.
                          توافق جامع، به وجود یک برنامه اتمی در ایران، مشروعیت بین المللی می بخشد اما دست نیافتن به توافق جامع یا منحرف شدن طرفها از مسیر توافق پس از دستیابی احتمالی، البته سناریویی بوده، جدی. بازگشت ایران به غنی سازی و گسترش برنامه اتمی. مثل دوران شتاب برنامه در دوران محمود احمدی نژاد پس از دوره سکون در سالهای آخر ریاست‌جمهوری محمد خاتمی.
                          آمریکایی ها که زمانی حاضر به پذیرش یک آبشار سانتریفیوژ در ایران نبودند، تا آنجا پیش آمده اند که به حداقل شش هزار سانتریفیوژ رضایت دهند، تا برنامه از این جلوتر نرود.
                          در این شرایط، تشدید تحریم ها و رفتن تا لبه دره جنگ هم که قطعی خواهد بود.


                          هم‌رسانی چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

                          نظر

                          • iligal
                            مدیر(ستاره دار 11)
                            • Sep 2012
                            • 4103

                            #14443
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            پخش زنده بى بى سى داره گزارش ميده قطعا" امشب بيانيه و تفاهمى اعلام نميشه و ادامه مذاکرات فردا صبح دنبال ميشه واقعا خسته نباشيد ميخواد 17 ساعت يکسره مذاکره
                            بخشنده باش و افتاده و با داشته های خودت فخر نفروش!

                            نظر

                            • Aiming
                              ستاره دار(18)
                              • Jul 2012
                              • 2641

                              #14444
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              احتمال ادامه مذاکرات از ساعت ۸:۳۰ صبح به وقت تهران


                              خبرگزاری تسنیم: برخی منابع می‌گویند احتمال دارد مذاکرات لوزان متوقف شده و از ساعت ۶ صبح به وقت لوزان (۰۸:۳۰ به وقت تهران) از سر گرفته شود .

                              برخی منابع می‌گویند احتمال دارد مذاکرات لوزان متوقف شده و از ساعت 6 صبح به وقت لوزان (08:30 به وقت تهران) از سر گرفته شود .
                              وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

                              نظر

                              • iligal
                                مدیر(ستاره دار 11)
                                • Sep 2012
                                • 4103

                                #14445
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                چيزى متوقف نشده BBC پخش زنده داره از سر شب و داره تحليل ميکنه هنوز خبرى مبنى بر توقف مذاکرات نداده
                                بخشنده باش و افتاده و با داشته های خودت فخر نفروش!

                                نظر

                                در حال کار...
                                X