آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Fifi
    عضو عادی
    • Feb 2015
    • 43

    #14281
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    پایگاه خبری تحلیلی هدانا (HODANA.IR):
    فرانس پرس نوشت: گفتگوی وزیران امور خارجه ایران و قدرت‌های بزرگ به منظور برداشتن آخرین موانع از سر راه رسیدن به توافقی در باره برنامه هسته‌ای ایران ،صبح روز دوشنبه در لوزان، آغاز شد.
    وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین از یک سو و وزیر امور خارجه ایران از سوی دیگر به همراه مسئول سیاست خارجی اروپا، همگی برای اولین بار از زمان فصل قبلی مذاکرات ماه نوامبر وین،در این گفتگو حضور دارند.

    در همین حال، شبکه المیادین گزارش داد: موضع فرانسه بار دیگر فضای بدبینی را بر مذاکرات هسته ای لوزان بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک حاکم کرد.

    انتظار طولانی در لابی هتل بوریواژ در لوزان ادامه دارد تا شاید از نتیجه مذاکرات در پشت درهای بسته خبری منتشر شود. ابتدا فضای مثبتی بر هتل بوریواژ حاکم شد و حتی عده ای پیش بینی کردند توافق به دست خواهد آمد و سخنانی هم درباره انتخاب مکان اعلام توافق مطرح شد. اما به یکباره همه چیز با اعلام موضع فرانسه تغییر کرد و بدبینی فضای مذاکرات را فرا گرفت.

    در ادامه این گزارش آمده است: دیدارهای لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در لوزان، تغییری در موضع پاریس به وجود نیاورد. دولت فرانسه همچنان می گوید تهران می خواهد برنامه هسته ای خود را حفظ کند و بدون دادن هیچ امتیازی، تحریمها لغو شود. پاریس تاکید دارد ایران در برابر لغو تحریمها امتیازات کافی نداده است. دولت فرانسه اصرار دارد باید همه فعالیتهای تحقیقات هسته ای در ایران متوقف شود.

    پایان نسبت وزرای خارجه ایران و 1+5

    گفتگوی وزیران امور خارجه ایران و قدرت‌های بزرگ به منظور برداشتن آخرین موانع از سر راه رسیدن به توافقی در باره برنامه هسته‌ای ایران ،صبح روز دوشنبه در لوزان و پس از 1.5 ساعت به پایان رسید.

    جزئیات جلسه اعلام نشد.

    نظر

    • Rudel
      عضو فعال
      • Apr 2014
      • 2164

      #14282
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در اصل توسط 554433 پست شده است View Post
      اگه درست خبرو خوانده باشی می فهمی که نوشته فردا به لوزان بر می گردند
      لاوروف گفته در صورتی بر می گرده که شانس واقعی توافق وجود داشته باشه.

      حداقل اگه خبر برگشتش اومد می تونیم بفهمیم که شانش واقعی توافق وجود داشته

      نظر

      • hamzeh
        عضو فعال
        • Jan 2013
        • 397

        #14283
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        ۲:۰۰اتفاقی شگفت در بازار بورس>>>در حالی که زمان پایانی معاملات ساعت ۱۲:۳۰ است و در پایان این زمان، هیچ سفارش خرید و فروشی در سامانه معاملات قابل درج نیست، در برخی نمادهای معاملاتی سفارش خرید آن هم به قیمت بالاترین مبلغ تقاضا برای روز سه شنبه در حال ثبت سفارش است. نمادهای معاملاتی خودرو، خزامیاد، خساپا، خپارس، وبملت و وبصادر از جمله این نمادها هستند که اولین شگفتی بورس ۹۴ در آنها تاکنون رقم خورده است.لطفا به رشد شاخص و ارزش معاملات توجه کنید/در گفت‌وگوی تسنیم با رئیس آمار شرکت بورس
        علت ثبت سفارش‌ها پس از پایان معاملات امروز اعلام شد
        خبرگزاری تسنیم: رئیس آمار و اطلاعات شرکت بورس گفت: امکان دسترسی به سیستم اصلی و هسته مرکزی معاملات تنها برای کارگزارن بورسی فراهم است و دسترسی به این سیستم برای معامله گران آنلاین در ساعت ۱۲:۳۰ هر روز پایان می‌یابد.
        printنسخه قابل چاپ
        به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ بورس اوراق بهادار تهران ظهر امروز شاهد اتفاقی نادر بود و در حالی که زمان پایانی معاملات در بورس اورق بهادار تهران ساعت ۱۲:۳۰ است و در پایان این زمان، هیچ سفارش خرید و فروشی در سامانه معاملات قابل درج نیست، در برخی نمادهای معاملاتی خودرویی و بانکی از جمله خودرو، خزامیاد، خساپا، خپارس، وبملت و وبصادر سفارش‌های خرید آن هم به قیمت بالاترین مبلغ تقاضا برای روز سه شنبه(فردا) درج شدن و ثبت سفارش شده است.
        بر این اساس کیوان شیخی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در این خصوص گفت: با توجه به قوانین موجود و در شرایط خاص، این امکان برای کارگزاران بورسی فراهم است که تا ساعت ۱۴:۳۰ هر روز سفارش‌های خرید و فروش را در سیستم معاملات برای دادوستدهای روز بعد به ثبت برسانند.
        رئیس آمار و اطلاعات شرکت بورس اوراق بهادار افزود: البته امکان دسترسی به سیستم اصلی و هسته مرکزی معاملات تنها برای کارگزارن بورسی فراهم است و دسترسی به این سیستم برای معامله گران آنلاین در ساعت ۱۲:۳۰ هر روز پایان می‌یابد.
        وی در پاسخ به این پرسش که چرا ثبت سفارش خرید برای روز سه‌شنبه تنها در برخی نمادهای معاملاتی گروه خودرویی و بانکی انجام شده است گفت: دلیل این اتفاق پیش بینی مثبت کارگزاران از نتیجه مذاکرات هسته ای است، چرا که فردا و در صورت رسیدن به توافق، روزی سرنوشت‌ساز است و علاوه بر این گروه‌های خودرویی و بانکی بیشترین تاثیر را از نتیجه مثبت مذاکرات به خود خواهد دید.
        شیخی در ادامه با اشاره به این که در صورتی که فردا و پیش از شروع معاملات این سفارشات حذف شوند، کارگزاران دچار تخلف شده اند و باید در کمیته تخلفات پاسخگو باشند تصریح کرد: این اتفاق به این دلیل تخلف محسوب می شود که به نوعی می توان از آن به عنوان سفارش چینی بدون پشتوانه یاد کرد.
        رئیس آمار و اطلاعات شرکت بورس اوراق بهادار گفت: در صورت رسیدن به توافق بازده ۷۰ تا ۸۰ درصدی در برخی نمادهای معاملاتی نصیب سهامداران در طول یک ماه آینده می شود.
        وی اضافه کرد: در صورتی هم که مذاکرات به هر دلیلی به نتیجه نرسد، بورس افت کمتر از ۵ درصد را به خود می بیند چرا که قیمت بیشتر سهم‌ها در بازار سرمایه به پایین‌ترین حد خود رسیده و از طرفی دیگر بازار تامین مواد اولیه، تولید و فروش محصولات بیشتر شرکتهای بورسی داخلی است.
        توصیه ای به خرید و فروش ندارم .

        نظر

        • parham82
          ستاره دار(7)
          • Jun 2011
          • 509

          #14284
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          14:47- رویترز گزارش داد، کاخ کرملین اعلام کرده که نشانه‌های خوبی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به بیرون آمده است. در این بیانیه تاکید شده که البته اکنون زود است که درباره نتایج مذاکرات صحبت کرد.


          در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/486551/...B3%DB%8C%D8%AF © www.tabnak.ir
          طاس اگر نيك نشيند همه كس نراد است
          @signal1357
          سیگنالهای خرید روزانه تلگرامی در پرهام سیگنال

          نظر

          • naruto
            عضو فعال
            • May 2011
            • 1879

            #14285
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            دومین جلسه وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ عصر امروز برگزار می‌شود

            خبرگزاری تسنیم: وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ برای دومین بار در روز جاری (دوشنبه) در لوزان سوئیس گرد هم می‌آیند.



            به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به لوزان، وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) عصر امروز (دوشنبه) بار دیگر گرد هم می‌آیند.
            اولین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 ساعت 11:30 به‌وقت تهران در لوزان، سوئیس، آغاز شده و بیش از یک ساعت به طول انجامید. امروز گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه وزرای خارجه روسیه و سه کشور اروپایی به کشورهای‌شان باز خواهند گشت اما در صورت نتیجه‌بخش بودن مذاکرات، بار دیگر به ژنو باز خواهند گشت. پس از اینکه سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد سرگئی لاوروف به روسیه باز خواهد گشت، گزارش‌های دیگری منتشر شد مبنی بر اینکه فرانک والتر اشتاین‌مایر و لوران فابیوس، وزرای خارجه آلمان و فرانسه، نیز برای حضور در جلسه کابینه کشورشان به پایتخت‌های‌شان باز خواهند گشت. گفته می‌شد این دو وزیر اروپایی در بازگشت به کشورهای‌شان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه را در جریان رویدادهای مذاکرات لوزان2 قرار خواهند داد. اما یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان دقایقی بعد این خبرها را رد و اعلام کرد که دو وزیر فرانسوی و آلمانی تا هر زمانی که لازم باشد در مذاکرات لوزان باقی می‌مانند.

            نظر

            • H.samimi
              عضو فعال
              • Jan 2014
              • 2092

              #14286
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              لحظه به لحظه با پنجمین روز حساس‌ترین دور مذاکرات ایران و 1+5؛ 15:50
              وزیر امورخارجه روسیه سوئیس را ترک می‌کند، کرملین ابراز خوش‌بینی کرد

              هنوز نتایج نشست جامع وزاری خارجه گروه 5+1 و ایران اعلام نشده است... جان کری نسبت به توافق در این دور از مذاکرات ابراز تردید کرد... لاوروف در جمع خبرنگاران روسی اعلام کرد که اگر نشانه ملموسی از توافق وجود داشته باشد فردا باز خواهد گشت... در مذاکرات دیروز و قبل از دیدار وزرای امور خارجه آلمان و فرانسه با محمدجواد ظریف، تنش شدیدی میان جان کری با لوران فابیوس بوجود آمد. فرانسه همچنان نسبت به بندهایی از توافق نهایی اعتراض دارد و خواهان حل اختلافات بر سر آنهاست.
              کد خبر: ۴۸۶۵۵۱
              تاریخ انتشار:
              ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵
              -
              30 March 2015

              مهم‌ترین دور مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 از روز پنجشنبه ششم فروردین آغاز شد تا طرفین طی شش روز سخت و نفس‌گیر، واپسین مذاکرات را برای دستیابی به توافق نهایی انجام دهند؛ توافقی که احتمال تحققش به مراتب بیش از عدم وقوعش بود اما از روز سوم مذاکرات، شکاف‌هایی آشکار شده که دستیابی به توافق را دشوار ساخت و این فاصله‌ها در روز چهارم پررنگ تر شد تا همه تلاش‌ها برای دستیابی به دیدگاه مشترک به نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 5+1 موکول شود.

              به گزارش «تابناک»؛ پس از سلسله مذاکرات نفس‌گیر ایران با آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران در ژنو و وین، اکنون لوزان سوئیس میزان حساس‌ترین دوران مذاکرات در آستانه فرارسیدن ضرب الاجل 31 مارس 2015 است. تیم مذاکره کننده ایران، چهارشنبه شب مصادف با پنج فروردین وارد سوئیس شد تا به طرفین دیگر برای مشخص شدن فرجام مذاکرات به گفت‌و‌گو بنشیند اما آیا تا روز یازدهم فروردین 1394، توافق نهایی حاصل خواهد شد؟

              همه شواهد از احتمال بسیار بالای توافق در روزهای پیش رو خبر می‌دهند و احتمال بسیار اندکی برای عدم دستیابی به توافق و موکول شدن به مذاکراتی دیگر وجود دارد و در این میان در شرایطی که کشورهای اروپایی با آمریکا تقریباً موضعی مشترک در حمایت از توافق داشته‌اند، فرانسه بار دیگر به نیابت از صهیونیست‌ها، موضع مثبتی نسبت به توافق نداشته و این بار، آلمان نیز همراستا با فرانسه شد، هرچند موضع آلمان به مراتب منعطف از فرانسه بود اما در نهایت نشان داد اروپایی‌ها عجله‌ای برای توافق ندارند!

              ایران در قبال پذیرش برخی محدودیت‌های موقت و همچنین اجازه نظارت مدیریت شده بیشتر بر برنامه هسته‌ای با هدف نشان دادن صلح آمیز بودن تمامی فعالیت هسته‌ای کشورمان، خواستار لغو کامل تحریم‌های چهار گانه ملی، یک جانبه و کنگره و شورای امنیت است و به نظر می آید دو طرف بر سر تحریم های اقتصادی ناشی از مساله هسته ای از هر چهار جهت به تفاهم رسیده‌اند اما آنچه هنوز مورد بحث است تحریم های کنگره و شورای امنیت است. با این توافق، دولت آمریکا متعهد می شود تعلیق تحریم ها را تا پایان مدت توافق ادامه دهد.

              در روز نخست مذاکرات نشست عمومی کشورهای 5+1 برگزار شد و همزمان نشست‌های دو و چندجانبه‌ای میان ایران و آمریکا و همچنین دیگر طرف‌های مذاکره برگزار شد؛ نشست‌هایی که برخی از آنها در ابعاد فنی و برخی دیگر در حوزه سیاسی و دیپلماتیک بود و ادامه این جلسات به روز دوم مذاکرات موکول شد و در روز دوم نیز پس از چند نشست از دو موضوع عمده «تحقیق و توسعه» و «تحریم‌ها» به عنوان اختلافات باقی مانده سخن به میان آمد و در نهایت مشخص شد اگر تا یکشنبه توافق حاصل آید، طرفین برای اعلام توافق به مقر سازمان ملل در ژنو خواهند رفت.

              روز سوم مذاکرات با دیدار معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد و سپس نشست‌هایی میان محمدجواد ظریف با جان کری، فرانک اشتاین مایر و لوران فابیوس وزرای خارجه آمریکا، آلمان و فرانسه برگزار شد و در این میان برخی شایعات در خصوص رسیدن به توافق که در رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد، ارزیابی بدبیانه‌ای در پی داشت و تلاش زودهنگام برای BLAME GAME یا انداختن تقصیر بن بست مذاکرات به گردن ایران تلقی شد.

              ظاهراً در روز سوم مذاکرات و برای رسیدن به توافق در موضوعات عمده باقی مانده، بن بستی پیش آمده که حضور وزرای خارجه شش قدرت جهانی نیز در راستای تلاش برای گذر از این شرایط و اخذ تصمیم جدی از سوی کشورهای غربی برای امکان دستیابی به توافق است اما در روز چهارم نیز تلاش ایران منجر به رفع اختلاف‌های موجود پیرامون روند تعلیق و لغو تحریم‌ها و حفظ روند توسعه و تحقیقات هسته‌ای نشد.

              روز پنجم مذاکرات با نشست حساس مشترک وزرای خارجه 5+1 با وزیرامورخارجه ایران آغاز می‌شود اما آیا نتیجه این نشست، حصول توافق نهایی خواهد بود یا ضرب الاجل 31 مارس یا یازده فروردین برای دستیابی به توافق شفاهی و آغاز مکتوب نمودن این توافق، برای چند روز یا چند هفته تمدید می‌شود و پیش از پایان تعطیلات کنگره آمریکا، در نشستی دیگر، توافق حاصل خواهد آمد؟ «مذاکرات» را لحظه به لحظه از «تابناک» پیگیری کنید.



              15:50- دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز دوشنبه گفت که برخی نشانه‌های مثبت در گفتگوهای هسته‌ای ایران و گروه 1+5 وجود دارد. وی خطاب به خبرنگاران گفت که گفتگوها بر سر برنامه هسته‌ای ایران که در لوزان سوئیس در جریان است نشانه‌هایی از پیشرفت را نمایان کرده است هرچند سخن گفتن از نتایج آن همچنان زود است.پسکوف گفت: برخی نشانه‌های مثبت در لوزان وجود دارد. وزرا (خارجه) هم‌اکنون در آنجا در حال تلاش هستند، اجازه دهید منتظر بمانیم و واکنش آن‌ها را ببینیم.
              15:36- هاآرتص، نتانیاهو باز هم درباره «توافق پیش روی هسته‌ای در لوزان» هشدار داد.

              15:22- در حالی که ساعتی پیش اخباری مبنی بر اینکه قرار است وزرای خارجه سه کشور اروپایی امروز (دوشنبه) لوزان را ترک و فردا به این شهر بازگردند منتشر شد، سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که اشتاین مایر و فابیوس قرار بوده سه‌شنبه در برلین نشست مشترکی داشته باشند ولی تا هر زمان که لازم باشد اشتاین مایر در لوزان خواهد ماند.

              از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نیز اعلام کرد که فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در لوزان می‌ماند و به لندن بازنمی‌گردد.

              15:08- خبرگزاری فرانسه گزارش داد، یک دیپلمات غربی از باقی بودن سه موضوع عمده و مانع پیش روی در برابر مذاکرات هسته‌ای خبر داد. خبرگزاری فرانسه ضمن انتشار این خبر به نقل از این دیپلمات ناشناس غربی به جزئیات بیشتری درباره اینکه این موضوعات چه هستند، اشاره نکرد. البته پیشتر موضوعاتی چون تحریم‌ها، مدت زمان دوره توافق احتمالی و تعداد سانتریفیوژها از موضوعات اختلافی دو طرف اعلام شده بود.

              14:47- رویترز گزارش داد، کاخ کرملین اعلام کرده که نشانه‌های خوبی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به بیرون آمده است. در این بیانیه تاکید شده که البته اکنون زود است که درباره نتایج مذاکرات صحبت کرد.

              14:45- آی ٢٤ اسرائیل گزارش کرد، در مذاکرات دیروز و قبل از دیدار وزرای امور خارجه آلمان و فرانسه با محمدجواد ظریف، تنش شدیدی میان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با لوران فابیوس همتای فرانسوی او بوجود آمد. فرانسه همچنان نسبت به بندهایی از توافق نهایی اعتراض دارد و خواهان حل اختلافات بر سر آنهاست.

              14:40- سرگئی ریابکوف عضو ارشد مذاکره کننده روسیه در مذاکرات هسته ای گفت ریابکوف: می خواهیم در این دور به نتیجه ای برسیم. آنچه ما را خوش بین می کند، قصد همه وزرا برای رسیدن به نتیجه در این دور است. ما بسیار فشرده و سخت کار می کنیم.

              14:36- معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا مذاکره دو جانبه را آغاز کردند.

              14:30- خبرگزاری رویترز گزارش داد، احتمال ادامه مذاکرات دست کم تا نیمه شب سه شنبه و حتی بعد از آن وجود دارد. به گفته منابع آگاه، اگر مذاکره کنندگان در لوزان به توافق سیاسی دست یابند، امکان انتقال گفتگوها به ژنو برای برگزاری مراسم وجود دارد.

              14:29- باربارا پلت، خبرنگار بی بی سی به نقل از یک دیپلمات آمریکایی: درباره چگونگی خروج ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تاکنون هیچ مذاکره ای صورت نگرفته است.

              14:28- سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی و وندی شرمن معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا امروز (دوشنبه) در هفتمین روز رایزنی‌ها در لوزان به گفت‌وگو پرداختند.

              14:27- شنیده شده که وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) هم امروز به پایتخت‌هایشان بازگردند و فردا دوباره راهی لوزان شوند.

              14:00- پس از نشست وزرای ایران و 5+1 نیز نشست داخلی معاونین وزرای خارجه گروه 1+5 برگزار شد. همچنین دیدار دوجانبه‌ای بین وانگ‌یی وزیر خارجه روسیه و فیلیپ هاموند همتای انگلیسی وی برگزار شد.

              13:52- ایرنا با تشریح وضعیت کنونی و عدم اعلام اخبار رسمی درباره نتایج نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 5+1، تاکید کرد: «در حال حاضر همه چیز در لوزان معلق است.»

              13:50- سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که عصر دیروز (شنبه) به مذاکره کنندگان در لوزان سوئیس پیوست، قرار است عصر امروز (دوشنبه) به منظور انجام دیداری در مسکو به روسیه بازگردد و احتمالا فردا (سه‌شنبه) دوباره به لوزان باز می‌گردد. لاوروف در جمع خبرنگاران روسی اعلام کرد که اگر نشانه ملموسی از توافق وجود داشته باشد فردا باز خواهد گشت.

              13:36- نشست امروز در حالي در لوزان برگزار شد كه از روز گذشته با تكميل شدن جمع وزرا در لوزان تدابير امنيتي شدت بيشتري پيدا كرده و محدویت برای فعالیت خبرنگاران بیش از پیش شده است. هتل محل مذاكرات از روز گذشته جمعيت بيشتري از خبرنگاران را در خود جاي داده است و اكنون تقريبا از همه رسانه هاي دنيا نماينده یا نمايندگاني در بوریواژ پالاس حضور دارند و در گوشه گوشه سالن های مهیا شده فعالیت خبری خود را دنبال می کنند. سه اتاق اختصاص داده شده به خبرنگاران از اولين ساعات صبح مملو از خبرنگاراني است كه از طرق مختلف مشغول مخابره اخبار هستند و در عبن حال تلاش مي كنند تا با تبادل اطلاعات تحليل هاي جديدتري را از فضا به دست آورند.بر خلاف روزهاي ابتدايي مذاكرات كه حياط هتل، قدم زني هاي اعضاي تيم و نیز حضور آنها در راهروها محل كسب خبر برای خبرنگاران بود، از ديروز تقريبا چنين فضايي ديگر موجود نيست. البته بارندگي و هواي سرد لوزان نيز مزيد بر علت شده و مقامات كمتر با پياده روي هاي خود در كنار ساحل زيباي درياچه ژنو خبر ساز مي شوند.
              جان كري وزير امور خارجه آمريكا هم که تمایل زیادی به حرکات نمایشی و پیاده روی و دوچرخه سواری دارد شب گذشته قدم زدن در کنار دریاچه را به آخرين ساعات شب كه عكاسان و خبرنگاران کمتری حاضر باشند، موكول كرد. محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان و تيم هسته اي نيز از روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر نشده اند و تنها سيد عباس عراقچي ديشب دقايقي به جمع خبرنگاران آمد و برخی اخبار مبنی بر حصول توافق را تكذيب كرد. مذاکره کننده ارشد کشورمان به این موضوع هم اشاره کرد که اگر بخواهیم به نتیجه برسیم غرب باید اراده خود را نشان دهد.
              به هر حال به نظر مي رسد در اين فضاي سرد رسانه اي مذاكرات در طبقات مختلف هتل به صورت فشرده و داغ ادامه دارد، هر چند كه گفته مي شود موضوعات اختلافي از جمله تحريم ها و بحث تحقيق و توسعه همچنان لاينحل باقي مانده است اما گویا طرفين سخت در حال تلاش براي كاهش اختلافات هستند.
              اخباري كه از درون مذاكرات به صورت پراكنده و غير رسمي مخابره مي شود و مهر گزارشش کرده، حاكي از آن است كه مذاكرات امروز نيز ادامه خواهد داشت و در حالي كه رسانه ها در انتظار رفتن به ژنو براي اعلام مطبوعاتی رسیدن به نتیجه و قرائت بیانیه شفاهی هستند كه ايران تمايلي به اعلام آن در لوزان به دليل موضوعات تاريخي ندارد، هنوز هیچ قرینه ای برای سفر به ژنو در روز جاری وجود ندارد.

              13:03- نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 برای بررسی آخرین دیدگاه ها و جمع بندی های به دست آمده بر سر "راه حل ها" پس از یک ساعت و نیم پایان یافت. موضوع تحریم ها به ویژه چگونگی لغو تحریم های اشاعه ای و غیراقتصادی و نیز تحقیق و توسعه مسایلی بودند که بیش از هر موضوع دیگر مورد بحث بوده است. هنوز نتایج نشست اعلام نشده است.

              12:54- یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در سخنانی اعلام کرد که که برخلاف گزارش نشریه نیویورک‌تایمز، "تاکنون و طی مذاکرات در مورد انتقال ذخایر مواد هسته‌ای (5 درصد) ایران، تصمیمی حتی به‌گونه‌ای مشروط گرفته نشده است. هیچ شکی وجود ندارد که انتقال ذخیر (مواد هسته‌ای ایران) برای حصول اطمینان بابت ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه (هسته‌ای ایران) اساسی و ضروری است."به گفته این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش نشود: "راه‌های عملی برای این موضوع وجود دارد که برای ماه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند که شامل انتقال این مواد به خارج است، اما راه‌حل آن همچنان مورد بحث و بررسی هستند. معیار مدنظر برای حصول اطمینان در این زمینه این است که مواد (هسته‌ای) که باقی می‌ماند به عنوان مواد (هسته‌ای) غنی‌سازی شده تنها به میزان مورد نیاز و نه بیشتر از آن است."
              12:40- خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع وابسته به هیات مذاکره ایران در گفت‌وگوهای هسته‌ای تاکید کرد که تعداد دقیق سانتریفیوژها پس از پایان ضرب‌الاجل ماه مارس اعلام خواهد شد.این منبع با اشاره به تعداد دقیق سانتریفیوژها هم اینطور گفت که «هنوز این موضوع قطعی نشده است». این منبع درباره تعداد ۶ هزار سانتریفیوژ منتشر شده در رسانه‌ها هم اینطور تاکید کرد که این رقم به رقمی که در مذاکرات گروه ۵+۱ مورد بحث قرار گرفته، نزدیک است. این منبع ناشناس همچنین گفت: «امروز(دوشنبه) ما شاید بتوانیم روی این موضوع(تعداد سانتریفیوژ) تحت یک راه حلی به توافق برسیم اما درباره جزئیات آن باید بعدا کار شود».
              12:35- سی سی تی وی، وانگ یی وزیر خارجه چین که روز گذشته برای شرکت در مذاکرات هسته ای وارد شهر لوزان سوییس شده است، از همه طرف‌ها خواسته است تا برای به ثمر رساندن مذاکرات، با یکدیگر همکاری کنند.وزیر خارجه چین در دیدار با محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد که این به نفع همه طرف‌ها از جمله ایران است که به یک توافق جامع دست یابند و چین نیز همه تلاش خود را برای پیشرفت مذاکرات انجام خواهد داد.
              وزیر خارجه چین همچنین با جان کری همتای آمریکایی خود نیز دیدار کرده است. وانگ یی دیدارهایی نیز با وزرای خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه داشته است. وزرای خارجه ایران و شش قدرت جهانی در حال تلاش برای دستیابی به توافق هسته‌ای تا پایان ضرب الاجل 31 مارس هستند.
              12:30- مقامات غربی پس از تکذیب خبرسازی آسوشیتدپرس درباره «انتقال تمامی اورانیوم‌غنی‌شده ایران» از سوی مذاکره‌کنندگان ایرانی ضمن تأیید مقاومت ایران در برابر این طرح در رایزنی‌های هسته‌ای با گروه 1+5 می‌گویند روش‌های دیگری برای حل و فصل این چالش وجود دارد. روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز دوشنبه از قول این مقامات نوشت اصلی‌ترین راهکار برای حل موضوع مربوط به بحث اورانیوم غنی‌شده ایران رقیق‌سازی این ماده است (از طریق ترکیب آن با ایزوتوپ اورانیوم 238).روز یکشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شده بود ایران با انتقال تمامی اورانیوم غنی‌شده خود به خاک روسیه موافقت کرده است اما ساعتی بعد سید عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران این خبر را تکذیب کرد و گفت انتقال این ماده به خارج از ایران در دستور کار نیست. روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده اصرار ایران بر نگهداری سوخت هسته‌ای می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را در برهه حساس دچار وقفه کند.

              12:25- خبرنگار شبکه المیادین از مطرح شدن پیشنهاد رفع تحریم‌ها از ایران طی 4 تا 6 سال آینده خبر داد.

              12:20- روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان هم برای دیدار با نتانیاهو دیگر مقامات صهیونیستی به تل‌آویو می‌رود. روز یکشنبه(دیروز) هیئت سناتورهای آمریکایی به سرپرستی «میچ مک‌کانل»، رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان مجلس سنا روز یکشنبه وارد سرزمین‌های اشغالی شده و نشستی با نتانیاهو و اشتاینیتز با محوریت مذاکرات هسته‌ای ایران داشته‌اند.جان بینر که پیشتر با دعوت از نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران با انتقاد کاخ سفید روبرو شده بود، پس از برگزاری انتخابات اخیر پارلمانی پیش از موعد و پیروزی مجدد نتانیاهو برای دیدار با او خود را به تل‌آویو می‌رساند.
              رئیس مجلس نمایندگان پیش از این سفر در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان از «خصومت» دولت باراک اوباما با نتانیاهو به شدت انتقاد کرد و گفت: «من فکر می کنم خصومت به نمایش گذاشته شده توسط دولت ما نسبت به نخست‌وزیر اسرائیل سزاوار سرزنش است. فشاری که آنها(دولت اوباما) طی این 4 یا 5 سال بر او(نتانیاهو) آورده‌اند او را به نقطه‌ای رسانده که او چاره‌ای جز حزف زدن نداشت».
              12:17- در حالی که مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در سطح وزرا از ساعتی قبل در لوزان سوئیس در جریان است، خبرگزاری روسی اسپوتنیک به نقل از یکی از حاضران در نشست و گفت‌گوهای هسته‌ای از حساسیت ایران در قبال مکانیسم برداشتن تحریم‌ها خبر داد. هر چند این خبرگزاری به اطلاعات بیشتری درباره ملیت این مقام شرکت‌کننده در مذاکرات اشاره‌ای نکرده اما پیش‌تر هیات مذاکره ایران از جمله شخص محمدجواد ظریف بارها تاکید کرده که در هرگونه توافق نهایی باید موضوع تحریم‌ها حل و فصل شود.
              12:13-جروزالم پست گزارش داد، هیلاری کلینتون در نشست کنفرانس روسای سازمانهای یهودی در آمریکا گفت: «ما باید با هم کار کرده تا روابط ویژه آمریکا-اسرائیل به وضعیت سازنده بازگردد».وزیر خارجه سابق آمریکا با اشاره به تنشها بین کاخ سفید و کنگره بر سر مذاکرات هسته‌ای ایران هم گفت: «ما باید از این موضوع اطمینان یابیم که موضوع اسرائیل هرگز به یک موضوع حزبی در آمریکا تبدیل نشود».

              12:10- روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال روز دوشنبه گزارش داد مقامات کاخ سفید در محافل خصوصی تمایل خود را با پذیرش طرحی که به کنگره تا اندازه‌ای اجازه نظارت بر توافق احتمالی هسته‌ای با ایران می‌دهد را اعلام کرده‌اند. این رسانه که کثیرالانتشارترین روزنامه در آمریکا است در مطلبی روز دوشنبه همچنین مدعی شده کاخ سفید تلاش یک ساله خود برای متقاعد کردن قانونگذاران آمریکا و عموم مردم جهت حمایت از توافقنامه هسته‌ای احتمالی با ایران را افزایش داده است.
              منابع آگاه به این روزنامه می‌گویند مقامات آمریکایی در روزهای اخیر تلاش کرده‌اند تا آن دسته از قانونگذاران دموکرات که هنوز برای رأی به طرح‌های جمهوری‌خواهان درباره ایران دچار دو دولی هستند را به انصراف از قرار گرفتن در اردوگاه جمهوری‌خواهان ترغیب کنند. مقامات دولت گفته‌اند مخالفت با اوباما در موضوع ایران می‌تواند به تقویت جایگاه جمهوری‌خواهان منجر شود که به تازگی اکثریت هر دو مجلس کنگره (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) را به دست گرفته‌اند.
              دولت اوباما در اقدامی موازی از جمهوری‌خواهان خواسته از هر گونه نزاع سیاسی بر سر توافق هسته‌ای با ایران بکاهند و دانشمندان را هم به دفاع از ویژگی‌های فنی از توافقنامه احتمالی دعوت کرده است اما شاید مهم‌ترین وجه کمپین دولت آمریکا برای جلب حمایت از توافق با ایران این باشد که کاخ سفید در محافل خصوصی برای پذیرفتن طرحی که به کنگره اجازه نظارت بر بخش‌هایی از توافقنامه هسته‌ای را می‌دهد، چراغ سبز نشان داده است.
              حامیان اصلی باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی و رابرت منندز سناتور ارشد دموکرات طرحی را ارائه کرده‌اند که خواستار بازبینی کنگره در هر گونه توافق هسته‌ای احتمال است. بر اساس این طرح، دولت باراک اوباما باید در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، آن را ظرف 5 روز به کنگره ارائه دهد. همچنین دولت مجاز نخواهد بود ظرف 60 روز پس از توافق و تا زمان بررسی از سوی کنگره، هیچ‌یک تحریم‌های ایران را لغو یا تعلیق کند.
              به نوشته وال‌استریت‌ژورنال مقامات کاخ سفید هنوز هم با اینکه این طرح به کنگره اجازه تأیید نهایی توافق با ایران را بدهد و یا تحریم‌های جدید علیه تهران اعمال کند، مخالفند. ضمن اینکه مقامات آمریکا هنوز هم با اینکه قانونگذاران تا موعد 30 ژوئن (تیرماه) اقدام به رأی‌گیری درباره توافق هسته‌ای بکنند موافق نیستند. اما مخالفت‌های گسترده در میان قانونگذاران هر دو حزب اکنون کاخ سفید را وادار کرده تا به تأمل درباره نوعی از مصالحه با کنگره بپردازد که احتمالا می‌تواند به اوباما برای دست‌یابی به مهم‌ترین هدفش در سیاست خارجی دست پیدا کند.
              یک مقام ارشد دولت اوباما در همین خصوص به وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید: «ما پذیرای گفت‌وگو با کنگره درباره اقدام احتمالی آنها، نحوه تمایل آنها برای اعمال نظر درباره توافق با ایران و نحوه اعمال نقش نظارتی آنها در این بحث هستیم. برخی از افراد در کنگره مطمئناً خواستار برگزاری نوعی رأی‌گیری هستند.»
              12:07- جان کری وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با ریانووستی در شهر لوزان سوییس، تصریح کرد که وی از این مسئله مطمئن نیست که در این مرحله از مذاکرات بتوان به یک توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافت.

              12:05- نشست جامع وزاری خارجه گروه 1+5 و ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 9 صبح به وقت محلی (11:30 به وقت تهران) آغاز شد. شب گذشته سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که «نشست امروز وزاری خارجه گروه 1+5 و ایران خیلی تعیین کننده خواهد بود در اینکه واقعاً می‌توانیم طی آن جلسه یا در پایان آن جلسه به یک جمع‌بندی برسیم.»














              به گفته عراقچی ممکن است تمام امروز و یا فردا نیز مذاکرات برای دستیابی به یک جمع‌بندی و یافتن راه‌حل برای مسائل باقی‌مانده ادامه داشته باشد. او همچنین در جمع خبرنگاران تأکید کرد که تمام قطعنامه‌های شورای امنیت و تحریم‌های آمریکا و اروپا باید برداشته شوند.





              در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/486551/...B3%DB%8C%D8%AF © www.tabnak.ir

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #14287
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                94/01/10 - 17:14

                وزیر خارجه چین: فردا فرصت رسیدن به توافق هسته‌ای وجود دارد
                وانگ یی وزیر خارجه چین که در لوزان بسر می‌برد، تاکید کرد که از نظر او فردا فرصت توافق بین ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد.
                خبرگزاری فارس: وزیر خارجه چین: فردا فرصت رسیدن به توافق هسته‌ای وجود دارد
                Tweet
                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از منابع رسانه‌ای وزیر خارجه چین در لوزان گفت که فردا فرصت رسیدن به توافق وجود دارد.

                مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ از صبح امروز دوشنبه به وقت لوزان سوئیس با دیدار وزرای خارجه دوطرف آغاز شد دیداری که پس از آن دیدارهای دیگر در سطح معاونان وزرا هم آغاز شد.

                در کنار این دیدارها وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ هم دیدارهای دوجانبه و سه جانبه‌ای ترتیب داده و با هم گفت‌وگو کردند دیدارهایی که با هدف رسیدن به تفاهم سیاسی تا ۳۱ مارس(فردا) انجام می‌گیرد.

                در همین ارتباط «وانگ یی» وزیر خارجه چین در لوزان طی اظهاراتی کوتاه گفت: «فردا فرصت رسیدن به توافق وجود دارد. شکافها (و اختلافات بین طرف‌های مذاکرات) در حال کم شدن است».

                انتهای پیام/
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • H.samimi
                  عضو فعال
                  • Jan 2014
                  • 2092

                  #14288
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  سانی که از طرف آمریکا با ایران مذاکره می‌کنند

                  هادی نیلی بی‌بی‌سی، واشنگتن
                  • 1 ساعت پیش

                  هم‌رسانی
                  از راست: رابرت مالی، ارنست مونیز، جان کری و وندی شرمن مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی برای رسیدن به یک توافق فراگیر و پایدار درباره برنامه هسته‌ای، در حالی ادامه دارد که خیلی از ناظران می‌گویند اصل این مذاکرات و آن‌چه بیش از همه بر سرنوشتش اثر می‌گذارد، چانه‌زنی‌های ایران و آمریکاست. در واقع مذاکرات پنهانی زمستان ۱۳۹۱ بود که زمینه مذاکرات کنونی را فراهم کرد.
                  در این مدتی که از رفت‌وآمد دیپلمات‌ها به شهرها و هتل‌های مختلف جهان برای این مذاکرات می‌گذرد، در سوی آمریکایی میز مذاکرات، چهره‌هایی رفته‌اند و برخی دیگر آمده‌اند.
                  در ترکیب افرادی که اکنون در مذاکرات حضور دارند، نفوذ باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، بیش از پیش به نظر می‌آید.
                  فرد شماره یک دستگاه دیپلماسی آمریکا، جان کری است؛ دومین وزیر خارجه دولت باراک اوباما که ۲۸ سال سناتور بود و ۱۱ سال پیش هم برای ریاست جمهوری خیز برداشت تا جورج بوش پسر برای دومین دوره در کاخ سفید نماند ولی موفق نشد.
                  این سرباز جبهه‌رفته‌ای که در ویتنام جنگید و به خاطرش مدال هم گرفت، بعد به صف کنش‌گران ضد جنگ پیوست و در اوایل دهه هفتاد میلادی، فعالانه برای پایان جنگ ویتنام تلاش کرد.
                  بیل برنز

                  ویلیام (بیل) برنز، قائم‌مقام سابق وزارت خارجه آمریکا، از دیپلمات‌های کهنه‌کار بود و در دولت باراک اوباما از معاونت وزارت خارجه به قائم‌مقامی رسید.
                  او به همراه جیک سالیوان، از مشاوران کاخ سفید، مذاکرات پشت‌پرده با ایران را در زمستان ۱۳۹۱ پیش برد؛ مذاکراتی که با مقامات دولت محمود احمدی نژاد در عمان آغاز شد و پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست‌جمهوری با جدیت بیشتری ادامه یافت.
                  ویلیام برنز که در دولت‌های مختلف در وزارت خارجه آمریکا بود، نهایتا در اوایل پاییز ۱۳۹۳ از کارش کناره گرفت.
                  او بنا داشت خیلی زودتر از این، خود را بازنشسته کند ولی به خواست باراک اوباما این تصمیمش را عقب انداخت تا تکلیف مذاکرات ایران معلوم‌تر شود. بعد از کناره‌گیری‌اش هم اعلام شد که او هم‌چنان به عنوان مشاور با دولت آمریکا در زمینه مذاکرات ایران و موارد دیگر همکاری می‌کند.
                  گزارش شد که هم‌سفر او در مذاکرات زمستان ۱۳۹۱، جیک سالیوان هم از کار دولتی کناره گرفته ولی آقای سالیوان هم قرار است به عنوان مشاور، در مذاکرات با ایران به دولت آمریکا کمک کند.
                  جیک سالیوان، از حلقه نزدیکان رئیس‌جمهوری و معاون او جو بایدن، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود.
                  وندی شرمن

                  رهبری گروه مذاکره‌کننده آمریکایی با وندی شرمن است؛ معاون سیاسی وزیر خارجه، جایگاه شماره سه در دستگاه دیپلماسی آمریکا.
                  خانم شرمن از ابتدا با همتای ایرانی‌اش عباس عراقچی در سوی دیگر میز، در مذاکرات بوده‌اند. او به هیلاری کلینتون نزدیک است و مشاور کارزار تبلیغاتی‌اش هم بود.
                  وقتی بیل برنز از معاونت سیاسی وزارت خارجه به قائم‌مقامی آن ارتقا پیدا کرد، وندی شرمن جای او بر مسند معاونت نشست و هنوز هم معاون سیاسی است.
                  مهرماه ۱۳۹۲ (اکتبر ۲۰۱۳) اظهارات خانم شرمن در جلسه‌ای با کمیته روابط خارجی سنا، بحث‌برانگیز شد.
                  او در این جلسه گفت که قرار نیست طرفین مذاکرات هسته‌ای به یکدیگر اعتماد کنند و در ادامه حرفش گفت که فریب‌کاری "در دی‌ان‌ای" آدم هاست.
                  سخنی که واکنش برخی رسانه‌ها و سخنگوی وزارت خارجه ایران را برانگیخت. بعد از واکنش‌ها، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که منظور خانم شرمن به طور به خصوص دی‌ان‌ای ایرانی‌ها نبوده و کلی گفته است.
                  تونی بلینکن و باراک اوباما در کاخ سفید؛ پس از خبرگرفتن از مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو - ۲۳ نوامبر ۲۰۱۳ تونی بلینکن

                  هرچند وندی شرمن برای مدت کوتاهی قائم‌مقام موقتی وزارت خارجه شد، اما کسی که در نهایت به جای بیل برنز نشست و با تایید سنا فرد دوم وزارت خارجه آمریکا شد، آنتونی (تونی) بلینکن بود.
                  آقای بلینکن پیش از این سمت، از مشاوران امنیت ملی باراک اوباما بود و از حلقه نزدیکان و معتمدانش.
                  آنتونی بلینکن به عنوان یکی از طراحان راهبرد باراک اوباما در قبال داعش شناخته می‌شود و به نوشته رسانه‌های آمریکایی، از چهره‌های بانفوذ پشت‌پرده در مذاکرات هسته‌ای با ایران بوده است.
                  تحلیلگران گفته‌اند این که باراک اوباما یکی از افراد نزدیک به خود را برای قائم‌مقامی وزارت خارجه معرفی کرد، نشان از عزم او برای تاثیرگذاری مستقیم و هرچه بیشتر بر سیاست خارجی آمریکا دارد.
                  رابرت مالی

                  این روزها فرد دیگری هم به طرف آمریکایی میز مذاکرات هسته‌ای اضافه شده است: رابرت مالی که از اوایل مارس ۲۰۱۵ اعلام شد که دستیار ارشد رئیس‌جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه و آفریقای شمالی می‌شود. او رسما از ۶ آوریل کارش را در این سمت آغاز می‌کند ولی پیش از آغاز به کار در این سمت هم به عنوان مدیر ارشد امور ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید در مذاکرات کنونی شرکت کرده است.
                  رابرت مالی از مشاوران کارزار انتخاباتی باراک اوباما برای ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۰۸ بود اما آن‌زمان برخی رسانه‌ها نوشتند که به خاطر بالاگرفتن انتقادها از دیدار او با برخی مقام‌های گروه فلسطینی حماس، از کارزار انتخاباتی باراک اوباما کنار گذاشته شد.
                  با ارتقای رابرت مالی در حلقه مشاوران آقای اوباما، افراد و گروه‌های حامی شدت عمل علیه ایران، به نظر خشنود نمی‌رسند. از جمله "سازمان صهیونیستی آمریکا" در بیانیه‌ای از او به عنوان یک "منتقد اسرائیل، حامی به‌رسمیت‌شناختن حماس و مخالف مهار ایران" انتقاد کرد. در سوی دیگر، گروه‌های حامی بهبود روابط با ایران، آشکار و نهان، از این انتخاب استقبال کرده‌اند.
                  رابرت مالی قبلا مدیر بخش خاورمیانه مرکز فکری "گروه بین المللی بحران" بوده است.
                  مردی در هیئت 'پدران بنیان‌گذار'

                  ارنست مونیز
                  در میان دیپلمات‌های مذاکره‌کننده، یک محقق علوم هسته‌ای یعنی ارنست مونیز‌ هم چند دوره است که به جمع مذاکره کنندگان اضافه شده است.
                  او در سمت وزیر انرژی ایالات متحده، رسما عضو هیئت مذاکره‌کننده آمریکایی نیست ولی در سه دوره اخیر مذاکرات برای حل و فصل جزئیات فنی توافق احتمالی با ایران، به مذاکره با علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پرداخت.
                  به گفته کارشناسان و تحلیل‌گران، این جزئیات فنی در واقع تعیین‌کننده سرنوشت مذاکرات هستند و بدون توافق درباره آن، رسیدن به توافق نهایی ممکن نخواهد بود.
                  حضور آقای مونیز به جنبه‌های فنی و فناوری مذاکرات وزن بیشتری داده است. او در سال ۲۰۱۱ و با انفجار نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در ژاپن، درباره اشاعه فناوری هسته‌ای هشدار داده بود. همکارانش می‌گویند که او درباره هرچه که به فناوری هسته‌ای مربوط باشد، دانش بسیار عمیقی دارد.
                  مردان جزئیات

                  تحریم‌هایی که آمریکا در ده سال گذشته علیه ایران وضع کرد و پی‌گیرانه به اجرا گذاشت در وضعیت فعلی مذاکرات هسته‌ای موثر بوده است. همین تحریم‌ها در طول مذاکرات هم از موضوعات اصلی مورد بحث بوده؛ و ایران بارها تاکید کرده است که لغو تحریم‌ها، شرط هرگونه توافق است.
                  آدام ژوبین، مدیر دفتر دارایی‌های خارجی وزارت دارایی آمریکا، از کسانی است که همراه تیم آمریکایی در مذاکرات حضور دارد. او همچنین به نشست‌های مختلف کنگره آمریکا درباره این مذاکرات و وضعیت کلی برنامه هسته‌ای ایران فراخوانده شده است تا توضیح دهد. کنگره در بیش از یک سالی که از مذاکرات با ایران می‌گذرد، چند بار برای وضع تحریم‌های تعلیقی بیشتر، خیز برداشته است اما دولت تهدید کرده که هرگونه مصوبه جدید را لغو می‌کند.
                  پال اروین، مشاور منع‌اشاعه تسلیحات اتمی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، یکی دیگر از چهره‌های موثر در جزئیات این مذاکرات است که کمتر در مرکز کادر تصاویر مخابره‌شده از محل مذاکرات دیده می‌شود.
                  کسانی مانند آدام ژوبین و پال اروین هستند که در نهایت و در صورت تمایل سیاسی طرفین به رسیدن به یک توافق، جزئیات و مصداق‌های آن را روشن‌تر می‌کنند و گام‌های بعدی در مذاکرات را رقم می‌زنند.


                  هم‌رسانی چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

                  نظر

                  • H.samimi
                    عضو فعال
                    • Jan 2014
                    • 2092

                    #14289
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    دوشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۴ تهران ۱۷:۴۱ - ۳۰ مارس ۲۰۱۵
                    منوی صدا


                    ايران / پرونده هسته‌ای ایران

                    آلن ایر: طرفین مذاکرات هسته‌ای برای تفاهم سیاسی مصمم هستند





                    آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا







                    بیشتر بخوانید









                    ۱۳۹۴/۰۱/۱۰

                    در آستانه مهلت تعیین‌شده برای دستیابی به تفاهم سیاسی میان ایران و قدرت‌های جهانی برای حل مناقشه هسته‌ای، یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که طرفین مذاکرات هسته‌ای مصمم هستند به این تفاهم دست یابند.
                    آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا که در لوزان سوئیس، محل مذاکرات هسته‌ای به سر می‌برد روز دوشنبه، ۱۰ فروردین در گفت‌وگو با هانا کاویانی، خبرنگار رادیو فردا تاکید کرد که این دوره مذاکرات نیز با پیشرفت‌هایی همراه بوده است.
                    گفت‌وگو با آلن ایر درباره مذاکرات هسته‌‎ای


                    وی اظهار داشت: «در این یک سال و نیم که از زمان مذاکرات می‌گذرد، پیشرفت‌های بسیاری کرده‌ایم. روند پیشرفت در این دوره مذاکرات هم ادامه داشته است، اما ناگفته نماند که هنوز بر سر چند مورد حساس اختلافاتی باقی مانده است که باید بیشتر روی آن کار کنیم.»
                    آقای ایر سپس با اشاره به حضور فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه کشورهای گروه ۱+۵ در لوزان سوئیس گفت که اکنون «مذاکرات فشرده‌تر شده و ما همه مصمم هستیم که اگر راهی وجود داشته باشد به این تفاهم سیاسی دست یابیم».
                    ایران و گروه ۱+۵، متشکل از ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان تا روز سه‌شنبه، ۱۱ فروردین مهلت دارند که برای حل مناقشه هسته‌ای تهران و دستیابی به یک توافق جامع نخست به تفاهمی سیاسی دست یابند.
                    در این حال گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال این تفاهم و ابعاد آن افزایش پیدا کرده است. یکی از آخرین اظهار نظرات در این باره مربوط به سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه است که گفته روند مذاکرات به گونه‌ای است که جای خوشبینی وجود دارد.
                    سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا نیز تاکید می‌کند که امکان دسترسی به یک تفاهم سیاسی صد درصد وجود دارد، اما دستیابی به چنین تفاهمی قطعی نیست.
                    آلن ایر در ادامه مصاحبه خود با رادیو فردا گفت: «رئیس‌جمهور اوباما صراحتا اعلام کرده که قصد دارد این بحران هسته‌ای را به صورت مسالمت‌آمیز و از طریق دیپلماسی و مذاکره با ایران حل و فصل کند. آقای روحانی هم به نظر می‌رسد راه تعامل سازنده را به جای تقابل انتخاب کرده که این امر امکان حل مسالمت‌آمیز مسئله هسته‌ای را بیشتر می‌کند.»
                    وی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر توافق احتمالی هسته‌ای میان ایران و آمریکا بر آینده روابط این دو کشور گفت که نمی‌توان این مسئله را پیش‌بینی کرد.
                    این مقام وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: «حل مسئله هسته‌ای فی نفسه مطلوب ماست، یعنی ما این مذاکرات را برای از سرگیری روابط دو کشور انجام نمی‌دهیم، بلکه قصد ما احیای اطمینان جامعه جهانی نسبت به ماهیت برنامه هسته‌ای ایران است. ما سخت نگران عدم پایبندی ایران به تعهدات خود و عدم شفافیت برنامه هسته‌ای آن هستیم و این مذاکرات برای همین مسئله انجام می‌شود.»
                    آلن ایر در نهایت اظهار داشت: «رئیس‌جمهور اوباما یک بار گفت که توافق جامع احتمالی ممکن است باعث برداشته شدن گام‌های دیگری هم بشود، اما شما خوب می‌دانید که ما صرف‌نظر از مذاکرات هسته‌ای اختلافات زیادی با ایران داریم از جمله درباره عملیات ایران در منطقه و مسئله حقوق بشر. این مذاکرات هم اگرچه فقط بر مسئله هسته‌ای متمرکز است، اما به این معنا نیست که ما سایر موضوعات را فراموش کرده‌ایم.»
                    پیش از این نیز مقامات ایران از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده بودند که این مذاکرات فقط درباره مسئله هسته‌ای است.





                    نظر

                    • H.samimi
                      عضو فعال
                      • Jan 2014
                      • 2092

                      #14290
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      منوی صدا


                      ايران / سياسی

                      لحظه به لحظه با مذاکرات هسته‌ای در لوزان

                      مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران در لوزان سوئیس ادامه دارد و به نظر می‌رسد شرایط برای اعلام یک تفاهم سیاسی فراهم باشد. تفاهمی که پایه‌ای برای دستیابی به توافق جامع در پایان ماه ژوئن خواهد بود. رادیو فردا سعی می‌کند مهم‌ترین تحولات مرتبط با این دور از گفت‌وگوها را به طور همزمان پوشش دهد.

                      ۱۳۹۴/۰۱/۰۸









                      نشست روز دوشنبه در لوزان. عکس از تسنیم.


                      زنده محتوای این بخش به طور خودکار به‌روز می‌شود.

                      به ما بپیوندید



                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیتوئیت خبرنگار اعزامی رادیو فردا: وزیران خارجه گروه ۱+۵ جلسه تازه خود را بدون حضور طرف ایرانی آغاز کردند.




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعینیویورک‌تایمز روز دوشنبه نوشت: مقام‌های آمریکایی می‌گویند که موضوع خروج ذخایر اورانیوم از خاک ایران هم‌چنان بخشی از توافق احتمالی هسته‌ای با ایراناست.




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی خبرنگار رادیو فردا در لوزان: جلسه عمومی وزیران خارجه طرف‌های مذاکره که گفته می‌شد امروز بعد از ظهر قرار بوده برگزار شود فعلاً لغو شده‌است. اما انتظار می‌رود مقامات آمریکایی و قدرت‌های اروپایی با یکدیگر جلسه داشته باشند (سطح این جلسه هنوز مشخص نیست).
                      ---------------------
                      گفت‌وگوهای حاشیه جلسات: جان کری، وزیر خارجه آمریکا، و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا:







                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی خبرگزاری فرانسه: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه به قدرت‌های غربی هشدار داد که اگر در مذاکرات جاری با ایران بر سر مسئله هسته‌ای به توافق برسند، این توافق به منزله «پاداشی» برای «تعدی» ایران به یمن خواهد بود.





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی آلن ایر، سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا که در لوزان به سر می‌برد در گفت‌وگو با هانا کاویانی، خبرنگار رادیو فردا، از مصمم بودن طرف‌های مذاکره برای رسیدن به تفاهم سخن می‌گوید.





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی یک دیپلمات غربی روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که گفت‌وگوها با ایران در سه موضوع اصلی با مانع روبه‌روست و با نزدیک شدن مهلت پایان مذاکرات «اکنون وقت آن رسیده که در این سه مورد، جواب آری یا نه داده شود.»
                      به گفته این دیپلمات غربی، این سه موضوع عبارتند از: مدت زمان اعتبار توافق، تحریم‌های سازمان ملل، و سازوکار بازگرداندن تحریم‌ها در صورت لزوم.





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی به گزارش خبرنگار رادیو فردا در لوزان، شنیده می‌شود که یک جلسه عمومی دیگر نیز با شرکت وزیران خارجه ایران و ۱+۵ قرار است برگزار شود که وزیر خارجه روسیه هم پیش از ترک لوزان در آن حضور خواهد داشت.





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی وزیر خارجه چین که امروز نیز برای دویدن و نرمش از محل مذاکرات خارج شده می‌گوید که گفت‌وگوها «خیلی خوب» پیش می‌رود.







                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی به نوشته رویترز، آقای ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، می‌گویند که گفت‌وگوها با ایران «شدت گرفته» و در ارتباط با مذاکرات جای «خوش‌بینی» هست.





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی هیئتی از سناتورهای آمریکایی به ریاست سناتور جمهوری‌خواه، میچ مک‌کنل، بامداد یک‌شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در بیت‌المقدس دیدار کردند.
                      آقای نتانیاهو در این دیدار گفت در حالی که «ایران تهاجم خود برای تصرف تنگه باب‌المندب را به پیش می‌برد، گفت‌وگوهای هسته‌ای هم طبق معمول ادامه دارد، گفت‌وگو بر سر توافقی که آن‌گونه که از تمام قرائن موجود برمی‌آید قرار است راه را برای رسیدن ایران به بمب هموار کند.»





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی به گزارش هانا کاویانی، خبرنگار رادیو فردا در لوزان، سرگئی لاوروف، وزير خارجه روسيه، «به خاطر رسیدگی به برخی امور» در حال ترک مذاکرات هسته‌ای ایران و ترک لوزان است. منابع روسی می‌گویند که تیم روسی اما قرار است در لوزان بماند و «احتمالاً اکر تفاهم واقع‌گرایانه‌ای با ایران به‌وجود بیاید آقای لاوروف به مذاکرات بازمی‌گردد.»
                      بابک غفوری‌آذر از رادیو فردا در این باره با حسین علیزاده دیپلمات پیشین گفت‌وگو کرده و از او پرسیده ترک محل مذاکرات از سوی یک وزیر از نظر عرف دیپلماتیک به چه معنایی است؟
                      گفت‌وگوی بابک غفوری‌آذر با حسین علیزاده دیپلمات پیشین، در مورد ترک لوزان از سوی لاوروف









                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعی وزارت خارجه روسیه در گزارشی که بر روی وب‌سایت خود منتشر کرده نوشته‌است که وزیران خارجه ایران و گروه ۱+۵ در نشست بامداد دوشنبه «پیشرفت مهمی» داشته‌اند.
                      به گزارش اینترفکس، آقای لاوروف وزیر خارجه روسیه در این گزارش با اشاره به مذاکره روز دوشنبه گفته‌است که «طرف‌ها بحثی پویا و اصولی در مورد وضعیت کنونی مذاکرات هسته‌ای ایران داشتند و اعلام کردند که در گفتمان بین ایران و گروه ۱+۵ پیشرفت مهمی حاصل شده‌است.»
                      او افزوده‌است: «طرف‌ها سناریوهای سیاسی مختلف کنار آمدن با یک‌دیگر را از مد نظر گذراندند و راه حل‌های فنی برای حل مشکلات حل‌نشده را بررسی کردند.»





                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیخبرگزاری روسی اینترفکس می‌نویسد که وزیران خارجه روسیه و چین بامداد دوشنبه در دیداری دوجانبه به مقایسه مواضع خود درخصوص روند مذاکرات پرداخته‌اند.
                      اینترفکس می‌نویسد که «وزیران مواضع خود در مورد مذاکرات جاری هسته‌ای با ایران را با یک‌دیگر مقایسه کرده و بار دیگر بر تأیید کردند که مواضعشان دست‌یابی به یک توافق متوازن است؛ توافقی که نفع تمامی طرف‌های مذاکره را برآورده سازد.»




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیبه گزارش خبرنگار رادیو فردا در لوزان، نشست روز دوشنبه وزیران خارجه ایران و گروه ۱+۵ پس از حدود یک و ساعت و نیم که از آغاز آن می‌گذشت هم‌اینک به پایان رسیده‌است. هيئت‌های مذاکره‌کننده در حال حاضر وارد ديدارهای دوجانبه شده‌اند.




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیدر توئیتی از یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا آمده‌است: برخلاف آنچه در گزارش نیویورک تایمز آمده است، بر سر این موضوع که با ذخایر [اورانیوم غنی‌شده] ایران باید چه کرد هنوز تصمیمی در اتاق مذاکره گرفته نشده است، حتی به شکل تصمیم‌های غیر قطعی.
                      روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز دوشنبه از قول برخی مقامات نوشت که اصلی‌ترین راهکار برای حل موضوع مربوط به بحث اورانیوم غنی‌شده ایران رقیق‌سازی این ماده است.




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیعلی‌اکبر ولایتی، مشاور علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل، روز دوشنبه در مصاحبه‌ای که با وب‌سایت رهبر ایران داشت در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای هشدار داد: «می‌بایست مراقب خدعه‌گری و شگردهای دشمن نیز بود.»
                      آقای ولایتی این‌گونه توضیح داد که «در واقع اغلب بنایشان بر این است که در باغ سبز نشان دهند تا ما وارد مذاکره شویم و بعد می‌گویند اگر شما در این قسمت عقب‌نشینی کنید، فلان امتیاز را می‌دهیم. وقتی که ما عقب‌نشینی کردیم، آن‌ها امتیاز نمی‌دهند و بهانه‌های دیگری می‌آورند.»




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیبه گزارش خبرنگار اعزامی رادیو فردا به لوزان، نشست مذاکرات روز دوشنبه ایران و ۱+۵ از ساعت ۹:۱۳ بامداد به وقت محلی، در این شهر آغاز شده‌است.
                      عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، شب گذشته مذاکرات دوشنبه را مهم و تعیین‌کننده توصیف کرد.
                      -------------------
                      محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا در جلسه روز دوشنبه:






                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعینشست محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا، در لوزان آغاز شده است.
                      وزیر امور خارجه بریتانیا به هنگام ورود به لوزان در روز یکشنبه گفته بود: توافق قابل حصول است و ایران می بایست تصمیم های سختی بگیرد.






                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعینشست وزیران امورخارجه عضو گروه ۱+۵ و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در لوزان سوییس آغاز شده است. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این مذاکرات حضور دارد.






                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیبه گزارش خبرنگار رادیو فردا، عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد ایران، به تلویزیون دولتی ایران گفته است، تهران برنامه ای برای انتقال اوارنیوم غنی شده به خارج ندارد، اما برای این مساله راه حل های دیگری وجود دارد.
                      وی اضافه کرده است: فردا پس از ديدار های وزرای امور خارجه امکان ارزيابی بهتر از روند مذاکرات خواهيم داشت و اين که در چه مرحله‌ای قرار داريم و کجا ايستاده‌ايم. آقای عراقچی همچنين گفته است: هر دو طرف برای رسيدن به تصميم نهايی مصمم هستند.




                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیبه گزارش خبرنگار رادیو فردا از لوزان، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و از مذاکره کنندگان ارشد ایران در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران گفته است که هنوز برخی مسایل حل نشده در مذاکرات در خصوص برنامه هسته ای ایران و تحریم ها وجود دارند.
                      عباس عراقچی گفته است هر شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران می بایست لغو شوند.
                      به گزارش ایرنا، معاون وزیر خارجه ایران همچنین گفته است: توافق دو مرحله ای نخواهيم داشت و قصد اين است برای همه موضوعات راه حل پيدا شده و بعد مکتوب شود.
                      عباس عراقچی ادامه داده است: «برای خيلی موضوعات راه حل پيدا شده است و تنها برای دو سه موضوع هنوز راه حل نداريم. »
                      این مذاکره کننده ارشد ایران همچنین گفته است:« در موضوع برنامه هسته ای و اعتماد سازی بحث ظرفيت غنی سازی ايران مطرح است. همچنين ذخاير هسته ای، مواد غنی شده ايران و نحوه نظارت بر آنها، تاسيسات هسته ای ما در نطنز و فردو و همينطور راکتور تحقيقاتی آب سنگين اراک است که درباره آنها بايد راه حل هايی پيدا شود که ماهيت صلح آميز آنها تاييد و اطمينان کافی بدست آيد. »






                      ارسال به دوستان و شبکه‌های اجتماعیبه گزارش ایرنا، يک مذاکره کننده ارشد تيم هسته ای ايران درباره گزارش ها در خصوص توافق موقت گفته است: هيچگونه توافقی صورت نگرفته و موضوعاتی همچنان باقی مانده که بايد حل وفصل شود.

                      نظر

                      • H.samimi
                        عضو فعال
                        • Jan 2014
                        • 2092

                        #14291
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        ته‌ای؛ دیدار وزرای خارجه ۱+۵ و ایران در لوزان سوییس برگزار شد





                        رویدادهای کنونی

                        پوشش زنده

                        هم‌رسانی

                        13:00 GMT

                        بعد از نشست همه‌جانبه وزرای خارجه گروه پنج به علاوه یک و ایران، نشست‌های دوجانبه و چندجانبه بین مقام‌ها در جریان است. عکسی از لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه (راست) و همراهانش در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه

                        12:43 GMT

                        فرد شماره یک دستگاه دیپلماسی آمریکا، جان کری است؛ دومین وزیر خارجه باراک اوباما که ۲۸ سال سناتور بود و ۱۱ سال پیش هم برای ریاست جمهوری خیز برداشت، ولی موفق نشد. دیگر مذاکره‌کنندگان آمریکایی طرف ایران چه کسانی هستند؟ مطلب هادی نیلی را در سایت بی‌بی‌سی بخوانید:

                        کسانی که از طرف آمریکا با ایران مذاکره می‌کنند
                        12:28 GMT

                        بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل گفته است هر نوع توافق با ایران این پیام را می‌فرستد که این کشور نه تنها به خاطر "تعدی" در یمن مجازات نمی‌شود، بلکه جایزه آن را هم می‌گیرد.

                        FACEBOOK 12:16 GMT

                        مهدی افشار در فیسبوک: اینطور که شنیده می‌شه اگر توافق صورت بگیره تحریم‌ها تدریجی حذف می‌شه. پس سال‌ها طول می‌کشه تا تاثیر مثبت اقتصادیش رو بر زندگی مردم بذاره. به قول معروف به عمر ما کفاف نمی‌ده!

                        12:07 GMT

                        تحلیل امیر پایور، خبرنگار بی‎‌بی‌سی در محل مذاکرات:
                        نشست "تعیین‌کننده" ایران و پنج به علاوه یک، روز پیش از ضرب الاجل برگزار شد ولی هنوز سرنوشت مذاکرات مشخص نیست. شاید این تکرار مذاکرات ژنو دو سال پیش و مذاکرات پارسال وین باشد؛ جایی که مذاکرات تا پاسی از نیمه‌شب ضرب الاجل هم ادامه داشت.
                        گره اصلی این‌بار اصرار ایران بر لغو قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است. این قطعنامه علاوه بر بعضی تحریم‌های اقتصادی، مشروعیت برنامه هسته‌ای ایران را زیر سوال می‌برد. ایران می‌گوید با این توافق، برنامه هسته‌ای کشور باید به حالت عادی برگشته و قطعنامه‌ها لغو شوند. البته مساله تعداد سانتریفیوژها و سطح غنی‌سازی هم همچنان روی میز است ولی دوطرف می‌گویند آن مورد نهایتا قابل حل است.

                        TWEET 11:45 GMT

                        امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی در لوزان: جان كری، وزیر خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته است "داريم به سختی كار می‌كنيم. مسلما فردا ضرب‌الاجل است."

                        11:42 GMT

                        یک دیپلمات غربی به خبرگزاری فرانسه گفته سه موضوع مشخص مورد اختلاف وجود دارد:
                        ۱- هر نوع توافق در چه مدت زمانی به انجام برسد
                        ۲- تحریم‌ها چگونه برداشته شود
                        ۳- با چه مکانیزمی دو طرف اطمینان پیدا کنند که به موارد توافق عمل خواهد شد

                        به گفته این دیپلمات اکنون زمان گفتن "بله یا خیر" به این سه مورد اختلاف است هرچند در مقایسه با سه ماه گذشته امروز رسیدن به توافق از هر وقت دیگری محتمل‌تر است.

                        FACEBOOK 11:30 GMT

                        سید هادی در فیسبوک: توافق صورت می‌گیره چون اگه توافقی نشه قدرت‌های منطقه خاورمیانه و ایران و کشورهای آمریکا و امثال اونها وارد جاده‌ای میشن که انتهاش جنگی به مراتب بدتر از دو جنگ جهانی است.

                        TWEET 11:19 GMT

                        شادمهر در توییتر: به نظر من این اوضاعی که بر کشورحاکم است به این زودی درست نمیشه و هیچ ربطی هم به مذاکرات نداره، اوضاع اقتصادی ما ازدرون خرابه.

                        11:18 GMT

                        اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور ایران با مثبت ارزیابی کردن نتیجه مذاکرات به خبرگزاری ایسنا گفت: "فضای ظاهری به گونه‌ای است که حتما به توافق می‌رسیم، ولی حتی اگر به توافق نیز نرسیم پیش‌بینی کرده‌ایم که زندگی مردم و توسعه کشور وضعیت بهتری پیدا کند."

                        11:09 GMT

                        امروز صبح هم وانگ یی، وزیر خارجه چین مثل دیروز در فاصله گفت‌وگوها برای دویدن راهی خیابان‌های لوزان شد.

                        TWEET 11:06 GMT

                        سعید در توییتر: تو این سال‌ها کلی توافق برد باخت رو تقدیم روسیه کردیم، ولی برای توافق برد برد با آمریکا داریم ناز می‌کنیم. این از اون عادت‌های خاص ماست.

                        TWEET 11:05 GMT

                        امید زارع در توییتر: این‌که بعضی وزرای خارجه لوزان رو ترک کردن یعنی دیگه از نظر اونا توافق تموم شده است به نظرم

                        10:40 GMT

                        سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفته است مذاکرات به مرحله بحرانی رسیده که باید در آن برای سوال‌های سخت راه حل پیدا کرد. با این حال او می‌گوید شانس رسیدن به توافق بیش از هر زمان دیگر است.

                        TWEET 10:26 GMT

                        مدیار در توییتر: در این روزهای پرخبر برای مذاکرات در ایران روزنامه منتشر نمی‌شه.

                        10:16 GMT

                        به ترتیب از راست: علی‌اکبر صالحی (رییس سازمان انرژی اتمی ایران)، محمدجواد ظریف (وزیر خارجه ایران) و فدریکو موگرینی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) در جلسه وزرای خارجه گروه 'پنج به علاوه یک' و ایران که ساعتی پیش تمام شد

                        10:07 GMT

                        سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه درباره مذاکرات امروز ابراز "خوشبینی" کرده و گفته صبح، جلسه فشرده و عمیقی بین وزرای پنج به علاوه یک و ایران برگزار شده است. آقای ریابکوف می‌گوید "دلیل اصلی خوشبینی، عزم همه وزرا برای رسیدن به نتیجه در خلال مذاکرات این هفته است."

                        09:30 GMT خبر فوری

                        خبرنگاران در لوزان سوییس می‌گویند سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز عصر سوییس را ترک می‌کند هرچند اگر لازم باشد دوباره به مذاکرات بازخواهد گشت.

                        TWEET 09:01 GMT

                        باربارا پلت، خبرنگار بی‌بی‌سی از یکی از دیپلمات‌های آمریکایی نقل قول کرده که گفته است بر خلاف گزارش نیویورک‌تایمز، درباره چگونگی خروج ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تاکنون هیچ مذاکره‌ای صورت نگرفته است.

                        TWEET 08:46 GMT

                        امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی: با پایان جلسه وزرای خارجه ایران و پنج به علاوه یک، هيات‌ها وارد ديدارهای دوجانبه شدند. آنطور كه معلوم است چانه‌زنی‌ها تمام روز ادامه خواهد داشت.

                        08:40 GMT خبر فوری

                        نشست وزرای خارجه گروه پنج به علاوه یک و ایران بعداز حدود یک ساعت و نیم پایان یافت.

                        08:20 GMT

                        قیمت نفت خام در بازار جهانی امروز کمی کاهش داشته است. نفت خام برنت اوایل روز با ۴۲ سنت کاهش به زیر ۶۰ دلار رسیده است. خبرگزاری رویترز نوشته قیمت نفت در واکنش به مذاکرات هسته‌ای ایران پایین آمده چرا که اگر توافقی حاصل شود، این تصور وجود دارد که با رفع تحریم‌ها ذخایر عرضه شده به بازار افزایش خواهد یافت.

                        07:53 GMT

                        در نشست وزرای خارجه گروه پنج به علاوه یک و ایران در یک سو وزرای خارجه قدرت‌های بزرگ جهان نشسته‌‌اند و در سوی دیگر میز گروه مذاکره‌کننده ایران. در بالای میز محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکو موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کنار هم نشسته‌اند.

                        07:31 GMT خبر فوری

                        دیدار وزرای خارجه گروه پنج به علاوه یک و وزیر خارجه ایران در لوزان سوییس آغاز شده است. این دیداری حساس و سرنوشت‌ساز برای ادامه مذاکرات خواهد بود.

                        07:31 GMT

                        سایت آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، امروز دوشنبه دهم فروردین، مصاحبه‌ای را با علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر منتشر کرده که در آن به گروه مذاکره‌کننده هشدار داده شده است مراقب "خدعه‌گری و شگردهای دشمن" باشند.
                        آقای ولایتی گفته منظورش از خدعه تغییر موضع است و توضیح داده است: "توافق باید متوازن باشد. یعنی این‌طور نباشد که ما فعالیت‌هایمان را متوقف کنیم و برداشتن تحریم‌ها موکول شود به چند سال نظارت و ارزیابی آن‌ها. در واقع همان‌طور که ما در این طرف به تعهداتمان عمل می‌کنیم، آن‌ها هم باید به‌صورت هم‌ز‌مان به تعهداتشان عمل کنند. به قول نظامی‌ها، در روز 'ر' و ساعت 'س' باید دو طرف به تعهداتشان عمل کنند. درست مثل اینکه ما و عراق در ساعت مشخصی از روز ۲۹ مرداد ۶۷، آتش‌بس را اجرا کردیم."

                        07:02 GMT

                        روزنامه نیویورک‌تایمز چاپ آمریکا در گزارشی با اشاره به سخنان دیشب عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد تیم هسته‌ای ایران نوشته است: در روزهای آخر، ایران از جزئیات کلیدی توافق عقب کشیده و اعلام کرده که حاضر نیست ذخایر اورانیوم غنی شده خود را طبق قرار قبلی به خارج از این کشور بفرستد.

                        TWEET 06:56 GMT

                        امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی در محل مذاکرات: دو طرف در پايان هر دور از مذاكرات روزهای زيادی را تعيين‌كننده ناميده‌اند؛ ولی هم در ژنو و هم در وين تا پاسی از نيمه‌شب ضرب‌الاجل مذاكره كردند.

                        TWEET 06:51 GMT

                        بهمن کلباسی در توییتر: امروز روزى حساس و شايد تاريخى نه فقط در پرونده هسته‌اى، كه فراتر از آن براى روابط ايران و غرب خواهد بود.

                        06:50 GMT

                        ویدئویی از سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جان کری، وزیر خارجه آمریکا منتشر شده که شوخی آنها لحظاتی پیش از شروع یکی از جلسات را نشان می‌دهد.
                        در این جلسه یکی از خبرنگاران از آقای لاوروف می‌پرسد آیا به نتیجه خوشبین هستید؟
                        سرگئی لاوروف پاسخ می‌دهد: من حقوق نمی‌گیرم که خوشبین باشم.
                        جان کری هم با خنده به او می‌گوید: به اندازه کافی حقوق نمی‌گیری که خوشبین باشی!

                        TWEET 06:50 GMT

                        کاترین ری، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتر عکسی از میز صبحانه در لوزان سوییس منتشر کرده و نوشته است: آغاز روز و صبحانه کاری با فدریکو موگرینی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)، لوران فابیوس (وزیر خارجه فرانسه)، فرانک اشتاینمایر (وزیر خارجه آلمان) و فیلیپ هموند (وزیر خارجه بریتانیا)

                        06:49 GMT

                        امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محل مذاکرات می‌گوید دیدار امروز، نشستی سرنوشت‌ساز در این دور مذاکرات است و مشخص می‌کند طرف‌ها تا چه اندازه به توافق نهایی نزدیک شده‌اند.

                        06:49 GMT

                        یک روز مانده به مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق، قرار است وزرای خارجه گروه پنج به علاوه یک و وزیر خارجه ایران ساعت نه صبح به وقت محلی لوزان سوییس دیدار داشته باشند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این دیدار حضور خواهد داشت.

                        نظر

                        • علی علیزاده
                          عضو فعال
                          • Jun 2013
                          • 1159

                          #14292
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          دیگه اعصاب واسمون نذاشتن خدایش .چقد دیگه لفتش میدین بسه بخدا یا اینوری یا اونوری...به نظر من ایران راست ازمایی نداره و کاراش شک برانگیزه همینطور هم که کری گفته اگه ایران انرژی هسته ایی صلح امیز میخواد پس چرا سایت فردو رو زیر کوه ساخته؟؟مطمیننا تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها...بارها هم همه کشور ها گفتند که ایران حق غنی سازی مصالمت امیز داره ولی ایران خودش ی ریگی به کفشش هس...اگه ایران بمب اتم میخواس بجای اینکه این همه سال هزینه کنه راحت باید میرفت از کره شمالی چندتاشو میخرید هم خیلی ارزون تر هم راحتتر..این همه ملتو مسخره کردن ده ساله چقد تورم اوردن بخاطر یکاری که هنوز نتونستن کامل به پایانش برسونن...دوستان تالا کسی توجه کرده که امریکا اصلا به نیروگاه اتمی بوشهر گیر نداده؟؟دلیلش اینه چون مشخصه که واسه تولید برق هس و تمام و هیچ کشوری هم بهش گیر نداده/ولی فردو خوب خیلی تابلو هس که کاربری واسه یه چیزه دیگس همه کشورها بهش گیر دادن اخه اگه موردی نبود که زیر کوه ساخته نمیشد....من ایرانی هسم و ایرانو هم خیلی دوس دارم ولی خدایش یه کاسه ای زیر نیم کاسشه مطمیننا وتا حدودی حق با امریکا هس اگه دقیق و ریز به ریز مذاکراتو بخونید و دنبال کنید مطمینن همه متوجه میشن....ایران داره به همه کشورها باج میده از جمله روسیه /چین/هند و... که فقط بگه ما به امریکا باج نمیدیم و اینکارش واقعا مسخرس و خنده دار...اینو همه هم میدونن که اگه توافق بشه هشتاد تا نود درصد به نفع ایرانه تو همه چی و همه مسایل و فقط ده الی بیست درصد به نفع امریکاس...یجورایی ریش ایران خیلییییییییی بیشتر گیر هس تا امریکا....
                          یا غنی....

                          نظر

                          • (حیدری)
                            عضو فعال
                            • Jan 2014
                            • 1030

                            #14293
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            معاون وزیرخارجه اسرائیل: فکر می‌کنم موانع برطرف شده/توافق هسته‌ای امضاء خواهد شد
                            معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می گوید که به نظر وی، موانع موجود بر سر راه توافق هسته‌ای برطرف شده و ایران و 1+5 بالاخره این توافق را امضاء خواهند کرد.


                            به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، معاون وزیرخارجه رژیم صهیونیستی می گوید که به نظر وی، موانع موجود بر سر راه توافق هسته‌ای برطرف شده و ایران و 1+5 بالاخره این توافق را امضاء خواهند کرد
                            در روزگاری که “سلام” و “خداحافظ” فرقی‌ با هم ندارند نه ماندن کسی‌ حادثه ست نه رفتنِ کسی‌ فاجعه !

                            نظر

                            • Hessam
                              عضو فعال
                              • Aug 2012
                              • 1240

                              #14294
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              گزارش الجزیره از مذاکرات لوزان؛
                              لاوروف رفت، اما فابیوس و اشتاینمایر ماندند؛ خبری خوش در راه است!
                              منابع روسی اعلام کردند علائم موفقیت کاملا مشخص است. وقتی منابع روسی چنین اظهاراتی ایراد می کنند به این معناست که اتفاقی در حال روی دادن است.
                              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                              لاوروف رفت، اما فابیوس و اشتاینمایر ماندند؛ خبری خوش در راه است!

                              الجزیره گزارش داد: اظهارات مقامات روسیه و باقی ماندن وزرای خارجه آلمان و فرانسه در لوزان این احتمال را در بردارد که اتفاقی در خصوص برنامه هسته ای ایران در حال وقوع است.

                              به گزارش «انتخاب»، تاکید لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاینمایر وزرای خارجه فرانسه و آلمان بر ادامه حضور در لوزان پس از اعلام تصمیم سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه برای ترک اینجا علائم و نشانه هایی در بر دارد. یکی از علائم این است که هنوز مسائل حل نشده ای باقی مانده است و طرفین هنوز درباره آنها به توافق نرسیده اند و برخی منابع ایرانی هم در سخنان خود به این موضوع اشاره کرده اند، اما ادامه حضور فابیوس و اشتاینمایر و آغاز مذاکرات دوجانبه آمریکا و ایران شاید این علامت را در بر داشته باشد که امکان دستیابی به توافق وجود دارد و در صورتی که اتفاق جدیدی نیفتد ممکن است توافق در ساعات آینده به دست آید.

                              مسئله دیگر این است که منابع روسی اعلام کردند علائم موفقیت کاملا مشخص است. وقتی منابع روسی چنین اظهاراتی ایراد می کنند به این معناست که اتفاقی خوش در حال روی دادن است.

                              سوال دیگر این است که اگر توافقی به دست نیامد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا (مذاکرات) تمدید خواهد شد؟ طرف ها در این شرایط می توانند به دنبال جایگزین دیگری یعنی «یادداشت تفاهم» یا «تفاهم سیاسی» برای دستیابی به یک چارچوب قانونی برای پشت سرگذاشتن مرحله نهایی باشند که تا حدود سی ساعت آینده به پایان می رسد.

                              موضوعات مورد اختلاف زیاد نیست، به عنوان مثال یکی از آنها مسئله لغو تحریم هاست. در مذاکرات سابق آمریکا پیشنهاد کرده بود تحریم ها یک سال پس از حصول توافق لغو شوند و ایران مدت شش ماهه را مطرح کرده بود و وقتی فرانسوی ها وارد میدان شدند مسئله ده سال مطرح شد اما اکنون فرانسوی ها می گویند در صورتی که ایران توافق های به دست آمده را رعایت نکرد، قطعنامه دیگری در شورای امنیت برای اعمال تحریم های جدید علیه این کشور صادر شود. بنابراین چنین اظهاراتی که فرانسوی ها ایراد کرده اند می تواند این توافق را از بین ببرد. مسئله دیگری که اختلاف درباره آن وجود دارد، موضوع نظارت و تفتیش است. قدرت های بزرگ می خواهند نظارت های شدیدی بر ایران اعمال کنند به گونه ای که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بتوانند بدون اجازه وارد مراکز هسته ای شوند. یکی دیگر از موضوعات مورد اختلاف مسئله تحقیقات در تاسیسات هسته ای ایران و امکان ساخت نسل های جدیدی از دستگاه های سانتریفیوژ است.

                              نظر

                              • Hessam
                                عضو فعال
                                • Aug 2012
                                • 1240

                                #14295
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                عراقچی: امیدواریم مذاکرات فردا یا پس فردا به نتیجه برسد


                                - سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده در پاسخ به این پرسش که نشست های امروز در لوزان چگونه بوده است ، گفت: امروز صبح جلسه وزرای امور خارجه ایران و 1+5 برگزار شد. تمام وزرا تا آخر شب روز گذشته وارد شده بودند و جلسه بسیار مهمی بود و در آن بحث های بسیار ریزی صورت گرفت.

                                وی ادامه داد: این رویه برخلاف جلسات سابق وزرای امور خارجه ایران و گروه 1+5 بود که معمولا به بحث های کلی می گذشت. جلسه صبح جلسه کاری بسیار جدی بود. عراقچی تصریح کرد: موضوعاتی که هنوز برای آنها راه حلی پیدا نشده است به شکل جدی مورد بحث قرار گرفت. در اکثر موضوعات راه حل داریم، چند موضوع است که بحث ها پیرامون آن باید ادامه پیدا کند؛ نظرات وزرا شنیده و قرار بر این شد که بحث ها درسطح کارشناسی و مدیران سیاسی ادامه پیدا کند و ماموریت داده شد که کارشناسان فنی که بحث های باقی مانده را ادامه دهند و کارشناسان سیاسی و معاونان وزرای امور خارجه بحث ها را در سطح سیاسی ادامه خواهند داد. پس از اتمام جلسه وزرا در صبح جلسات کارشناسی ادامه پیدا کرد و تا شب هم ادامه پیدا خواهد کرد.

                                عضو ارشد مذاکره کننده ایران در پاسخ به این سئوال که چقدر به توافق نزدیک شده اید گفت: نمی توان به شکل قاطع در این خصوص نظر داد. پیشرفت های خوبی در دوره های گذشته مذاکراتی داشتیم. در این دور هنوز نمی توان گفت پیشرفت قابل ملاحظه ای صورت گرفته است اما روی ایده های مختلف کار کردیم و راه حل های محتملی که برای چند موضوع اختلافی وجود دارد مورد بررسی جدی قرار گرفته است. هنوز در موقعیتی نیستیم که بگوییم که نزدیک به حل این مسائل هستیم. امیدوار هستیم و به تلاش های خود ادامه می دهیم.

                                وی در پاسخ به این سئوال که آیا در نشست امروز بعد از ظهر امکان حل موضوعات وجود دارد گفت: کار سختی است. بحث ها در حال انجام شدن است. امیدوار هستیم تا آخر وقت امروز یا فردا بتوانیم موضوعات را به جمع بندی برسانیم اما هیچ تضمینی وجود ندارد. همه وزرای امور خارجه جز وزیر امور خارجه روسیه در لوزان باقی می مانند که لاوروف، لوزان را به دلیل کار شخصی ترک کرده و اگر به جمع بندی برسیم باز می گردد. سایر وزرای امور خارجه باقی می مانند تا به پیشرفت مذاکرات کمک کنند و خود این مسئله نشان دهنده عزم و اراده جدی برای حل موضوعات است.

                                وی در پاسخ به این سئوال که پیش بینی شما در خصوص مدت زمان مذاکرات در روزهای آینده به چه شکل است گفت: هر لحظه ممکن است در خصوص مسائل مورد اختلاف راه حلی پیدا شود. رسیدن به راه حل امشب را به شخصه غیر محتمل می دانم. از فردا ممکن است به این مرحله برسیم و به این نتیجه برسیم که رسیدن به راه حل عملی نیست و مذاکرات باید مسیر دیگری را طی کند. امیدواریم مذاکرات فردا یا پس فردا به نتیجه برسد.

                                عراقچی در پاسخ به این سئوال که آیا در خصوص صدور بیانیه پس از به توافق رسیدن به نتیجه ای رسیده اید یا خیر گفت: هنوز در این خصوص صحبت خاصی نکرده ایم به این دلیل که در حال حاضر مشکلی وجود دارد که اگر حل شود در مرحله بعد به مسئله مد نظر شما فکر خواهیم کرد. بنای ما این است که اگر قرار شد جلسه جمع بندی شکل بگیرد حتما در ژنو و در مقر سازمان ملل باشد.

                                وی در این باره که طرف مقابل تا چه اندازه در دو حوزه تحقیق و توسعه و فعالیت های هسته ای ایران حاضر به عمل به تعهدات خود طبق توافق ینو است، گفت: تواقفنامه ژنو یک توافق موقت و میانی بود تا ما به توافق جامع برسیم. مهم توافقی است که از این به بعد صورت می گیرد و تعهداتی که طرفین از این تاریخ به بعد به هم می دهند. در بسیاری از موارد به تفاهم رسیده ایم اما هنوز چند مورد باقی مانده است که باید درباره آنها تصمیم گیری شود.

                                عراقچی در پاسخ به این سئوال که ارزیابی شما از رویکر 1+5 در نشست صبح چه بود گفت: آنچه می توانیم تأیید کنیم جدیت تمام طرفین برای رسیدن به راه حل است. حضور وزرا خارجه کشورهای اروپایی، روسیه، چین و هم آمریکا نشان دهند ه جدیت آنها برای رسیدن به راه حل است. اما به این معنی نیست که به هر راه حلی رضایت داده شود. کما اینکه ما هم بسیار جدی هستیم و اراده سیاسی خود را داریم اما هر راه حلی مطلوب ما نخواهد بود. مهم این است که ما در طول مذاکرات بتوانیم به راه حلی برسیم که همه طرف ها راضی باشند و این راه حل برای همه طرف ها قابل دفاع باشد. رسیدن به این مرحله کار سختی است.

                                وی افزود: ما در حال مذاکره با 6 کشور بزرگ دنیا به اضافه خانم موگرینی که نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات است هستیم. در حقیقت ما 7 طرف مذاکره کننده داریم. هماهنگ شدن این اعضا با هم معضل بسیار بزرگی است کما اینکه از امروز صبح به تعداد جلساتی که این کشورها با ما داشته اند، جلسات داخلی در خود 1+5 نیز برگزار شده است. در حال حاضر موضوعات بسیار ریز است و بعضا مذاکرات فنی بسیار ریزی باید صورت بگیرد تا به راه حل برسیم . اختلاف نظر جتی بین کارشناسان فنی در یک کشور وجود دارد . شرایط کار کردن بسیار سخت شده است اما همه طرفین تمام تلاش خود را می کنند.


                                نظر

                                در حال کار...
                                X