کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
چه مذاکرات برجام به نتیجه برسد وچه نرسد با این سیستم مدیریتی پوسیده راهی جز نابودی نیست حال با برجام مثلا 5 سال دیگر بدون برجام 2سال دیگر تنها راه نجات ایران اصلاح سیستم اقتصادی وسیاسی کشور است
متنی در وین نهایی نشده/ آمریکاست که باید تصمیم بگیرد، نه ایران
تاکنون هیچ متن توافقی در وین قطعی نشده و جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از این به صراحت خواستههای خود را مطرح و ایدههایی را هم پیشنهاد داده است و آنکه اکنون باید تصمیم بگیرد، آمریکاست نه ایران.
مذاکرات برجام؛ بازگشت دیپلماتهای ایرانی به تهران،
دیپلمات اروپایی: متن نهایی قابل مذاکره یا تغییر نیست
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات احیای برجام و متن پیشنهادی این اتحادیه گفته است که «درباره هر آنچه قابل مذاکره بود، مذاکره شده و اکنون این متن نهایی است.»
او در توییتی نوشت که در روزهای اخیر در جریان مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در وین، چند مورد «اصلاح فنی» در متنی که در تاریخ ۲۱ ژوئیه ارائه شده بود انجام شده است.
آقای بورل نوشته است «پشت هر یک از مسائل فنی و هر پاراگرافی یک تصمیم سیاسی نهفته است که باید در پایتختها گرفته شود.»
«اگر این پاسخها مثبت باشد، میتوانیم این توافق را امضا کنیم.»
ساعتی قبل از اعلام خبر «بازگشت» نمایندگان ایران از وین به تهران، خبرنگاران در وین به نقل از یک دیپلمات اروپایی نیز گزارش دادند که متنی که هماهنگکننده اتحادیه اروپا ارائه کرده «نهایی» است و به منزله «پایان حدود یک سال و نیم مذاکره است».
به گفته این دیپلمات «الان زمان تصمیمگیری نهایی است».
این دیپلمات گفته است که متن نهایی «قابل مذاکره یا تغییر نیست».
بی بی سی
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
اگر باور ندارید به صحبتهای اخیر اولیانوف در مورد مذاکرات دیروز و صحبت های گذشته دیپلمات واقعی دکتر ظریف در مورد سنگ اندازی روسها در روند توافق با دقت گوش کنید !!!
ببینین این مردک اولیانوف چند ساله پای ثابت مذاکراته !؟!؟!؟!
توضیحات جوزپ بورل درباره مذاکرات وین: تصمیم سیاسی نهایی در پایتخت ها گرفته می شود
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ?مذاکرهکنندگان در این چند روز از رایزنیها و گفتوگوهای غیرمسقیم بین ایران و آمریکا تلاش کردند اصلاحاتی انجام داده و به مسائلی بپردازند که در متنی که من ۲۱ ژوئیه به عنوان هماهنگکننده توافق هستهای روی میز باقی گذاشتم باز باقی مانده بودند.
?آنچه قابل مذاکره است مورد مذاکره قرار گرفته و اکنون یک متن نهایی به دست آمده است.
?با وجود این، پشت هر مسئله فنی و هر پاراگراف یک تصمیم سیاسی وجود دارد که باید در پایتختها گرفته شود.
?اگر پاسخها مثبت باشد میتوانیم این توافق را امضا کنیم.
منبع : بتا سهم
"مطالب و پست های ارسالی اینجانب به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش برای کسی نیست، صرفا نظرات شخصی اینجانب درمورد سهام بازاربورس می باشد والبته ممکنه تمامی اون مطالب اشتباه هم باشد"
برجام احیا نشد؛ توافق هم نمیشود.
آیا آمریکا به یک جنگ در خاورمیانه کشیده میشود؟
استفان والت در فارین پالیسی نشریه تخصصی سیاست خارجی آمریکا تاکید کرد بایدن به خاطر ادامه سیاستهای ترامپ نتوانست در زمان روحانی با ایران به توافق نرسید، حالا هم دیگر نخواهد توانست و به توافق نخواهد رسید. ایران و آمریکا آنچه دولت بایدن عملا در خاورمیانه انجام داد، مشابه دوران ترامپ بود؛ در واقع، رویکرد دولت آمریکا در قبال منطقه خاورمیانه و ایران، اساسا یک رویکرد مینی ترامپ است.
با رویگردانی بایدن از بازگشت به برجام در دوران حسن روحانی، چشمانداز توافق با ایران عملا از میان رفت و ایران را از همیشه به شتاب هستهای نزدیکتر کرد.
این نگرانی وجود داشته که جو بایدن و تیم او در پی طراحی یک سیاست و راهبرد کلان برای قرن 21 نبوده باشند. خطر آشکار این بود که آنها هم به راهکارهایی در غلتند که در دوران جنگ سرد کارآیی داشتند اما پس از آن، در بیشتر موارد ناکام ماندهاند.
نشانه اندکی وجود دارد که دولت بایدن از یک راهبرد روشن، متقاعدکننده و موفق برخوردار باشد.
اگر به دامنه ابتکارات و واکنشهایی که تیم بایدن در این یک سال و نیم دنبال کرده، نگاه کنیم، کارنامه چندان چشمگیری وجود ندارد.
هنگامی که پوتین، ارتش روسیه را بسیج کرد و روشن ساخت که اگر به نگرانیهایش توجهی نشود، به اوکراین حمله خواهد کرد، رویگردانی مکرر دولت آمریکا از اینکه دست کم به «سیاست درهای باز» ناتو پایان دهد، وقوع جنگ را تضمین کرد.
آنچه باید دولت بایدن را نگران کند این است که میلیاردها دلار کمک نظامی غرب، مانع تصرف بخش قابل توجهی از قلمروی اوکراین به دست روسیه نشد.
تحریمها در گذر زمان، روسیه را تضعیف میکند اما پوتین را از کاخ کرملین بیرون نمیکشد و متقاعد به عقبنشینی هم نخواهد کرد. در نتیجه به یک بن بست دیرپا میرسیم که هزینه اش برای اوکراین و برای کشورهای در حال توسعه که با کمبود غذا و انرژی روبه رو هستند، ترسناک خواهد بود.
آنچه دولت بایدن عملا در خاورمیانه انجام داد، دنباله روی از دوران ترامپ بود و با رویگردانی از پیوستن به برجام، نه امروز بلکه در همان دوران حسن روحانی، چشمانداز توافق را از میان برد.
ایالات متحده به حمایت پنهان از موضع عربستان درباره یمن ادامه میدهد. همچنین تعهد بایدن به تبدیل محمد بن سلمان به یک رهبر منزوی، زیر پا گذاشته شده است.
تلاش خستگی ناپذیر اسرائیل برای بلعیدن سرزمینهای هرچه بیشتری در کرانه غربی، با همان واکنش بیمعنی واشنگتن روبه رو شد و تیراندازی مرگبار به شیرین ابوعاقله، خبرنگار برجسته فلسطینی آمریکایی، که بر پایه تحقیقات متعدد بیگمان توسط یک سرباز اسرائیلی انجام شد، چندان واکنشی را از طرف دولت آمریکا به همراه نیاورد به رغم آنکه خانم عاقله یک شهروند آمریکایی هم بود.
ترامپ به شرکای آمریکا در خاورمیانه اجازه داد هرچه میخواهند بکنند؛ بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجهاش، هم به همان مسیر میروند.
تصمیم بایدن برای دیدار از اسرائیل و عربستان سعودی هم از یک نگاه راهبردی، گیجکننده است. میزبانانش بر او فشار آوردند تا تعهدات امنیتی تازهای را بپذیرد که میتواند آمریکا را به یک جنگ آینده در خاورمیانه بکشاند. چنین گامی همچنین میتواند ایران را تحریک کند تا سرانجام به سراغ توسعه برنامه هستهای برود.
بایدن و تیم او، شبیه یک مجموعه مکانیکی هستند که به خوبی میدانند چگونه باید ماشین سیاست خارجی را به حرکت درآورد اما نهادهای خانگی و بینالمللی که آنها برای اداره شان آموزش دیدهاند، دیگر چندان به کار اهداف امروزشان نمیآید؛ گویی مکانیکهای فورد یا شورلت میخواهند یک خودروی مدرن تسلا را تعمیر کنند.
آنچه بایدن به آن نیاز دارد، یک مجموعه از مکانیکها نیست بلکه یک مجموعه معمار است: افرادی با ذهنیت و نگرشِ خلق تدابیر و رویکردهایی که با چالشهای امروزین، تناسب بهتری دارند. اینکه منتظر باشیم تا مسکو و پکن، در قیاس با واشنگتن، مرتکب اشتباهات بیشتری بشوند، به دشواری میتواند یک رویکرد امیدوارکننده درازمدت باشد. سیاستهای خردبنیاد و اجرای موثر، به جای اتکا به اشتباهات دیگران، تنها راه رسیدن به یک آینده موفق است.
دیپلمات واقعی دکتر ظریف؟!!!
همون ظریفی که متن برجام را نخونده بود منظورتونه دیگه ؟!
همون شخصی که بعدها فهمیدند که کلمه تعلیق در چند جای متن برجام اومده و ایشون ندیدند( شایدم نخواستند که ببینند!)!
و او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد؛ و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را میکند؛
دیپلمات واقعی دکتر ظریف؟!!!
همون ظریفی که متن برجام را نخونده بود منظورتونه دیگه ؟!
همون شخصی که بعدها فهمیدند که کلمه تعلیق در چند جای متن برجام اومده و ایشون ندیدند( شایدم نخواستند که ببینند!)!
یک معاهده که نه، توافق به کنار، یک فصل هم نخواستیم، یک بند هم هیچی، پاراگراف هم نه، جمله هم پیشکش، همفکرانت عرضهی اضافه کردن «یک واو» به همون برجامِ ظریف رو دارند؟ از اسفند 99 گند زدین به معیشت مردم با گروگان گرفتن سفرهشون و وین شده تور تفریحی آقایون. چه غلطی کردید؟ لیاقتتون شش کلاسه است و وزاری امام صادقیاش که مثل مُشتی ندید بدید برن «مذاکره برای مذاکره» انجام بدن و آخرش هم فقر و بدبختی و قطعنامه برامون به ارمغان بیارن و جماعتی رو هم با صدقهی 300 هزار تومانی سرگرم کنند. اگر برجام بده و خسارت محض و لاشهی متعفن، جرات داشته باشید پارهاش کنید. چرا مثل گداهای دوزاری لهله همون برجام، [نقل قول مستقیم] «بدون هیچ کم و کاستی» رو میزنید؟ در ضمن دفعهی بعد قبل از اظهارفضل تحقیق کن: واقعاً ظریف برجام را نخوانده امضا کرد؟
نظر